Arhiva pentru data 30.05.2018


101 - 120 din 160 rezultate
101.Deputa��ii din Comisia juridic�� au renun��at la amendarea legii Consiliului Concuren��ei care ar fi permis schimbarea lui Bogdan Chiri��oiu din fruntea institu��iei Deputa��ii juri��ti ��i cei din Comisia de industrii au renun��at, în ��edin��a de miercuri, la obligativitatea vechimii de 15 ani în func��ii de conducere pentru pre��edintele Consiliului Concuren��ei, scrie Agerpres. Amendamentul ar fi permis schimbarea lui Bogdan Chiri��oiu din func��ia de pre��edinte al Consiliului.
102.Tribunalul Prahova  suspend�� procedura de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft International Tribunalul Prahova a suspendat, pentru o perioad�� de 60 de zile, procedura de dizolvare sau lichidare a firmei SC Asesoft International SA, în condi��iile în care un complet al aceleia��i instan��e a dispus, în luna martie, într-un dosar din 2014, intrarea în procedura general�� a falimentului ��i dizolvarea societ����ii, potrivit Agerpres.
103.Br��ila, f��r�� transport public de aproape o s��pt��mân�� / ��oferii ��i vatmanii sunt în grev��: Condi��iile de munc�� sunt ca în Uganda Ora��ul Br��ila nu are transport public de persoane de o s��pt��mân�� din cauza unei greve a ��oferilor de autobuz ��i a vatmanilor. Angaja��ii transportatorului public cer salarii m��rite, în timp ce conducerea societ����ii a început s�� fac�� angaj��ri, transmite Mediafax.
104.VIDEO Roland Garros: Simona Halep vs Alison Riske 2-6, 6-1, 6-1/ Halep, calificat�� în turul doi Dup�� eliminarea Jelenei Ostapenko (campioan�� en-titre) în primul tur de la Roland Garros, competi��ia de la Paris p��rea c�� urmeaz�� s�� r��mân�� ��i f��r�� Simona Halep (1 WTA), finalist�� la edi��ia de anul trecut. Liderul mondial a cedat categoric primul set al partidei cu Alison Riske (83 WTA), scor 6-2, dar a avut o revenire de mare campioan��. Juc��toarea noastr�� a dat uit��rii primul act al disputei cu americanca în vârst�� de 27 de ani ��i ne-a ar��tat apoi cel mai bun nivel al s��u. A devenit mult mai agresiv��, ��i-a schimbat strategia de joc ��i a dominat într-o manier�� entuziasmant�� urm��toarele dou�� seturi, scor 6-1, 6-1. Dup�� o or�� ��i 34 de minute, Halep a pus cap��t partidei, ob��inând astfel calificarea în turul al doilea la Roland Garros.
105.România ader�� la ini��iativele digitale ale UE: Parteneriatul pentru blockchain ��i cooperarea în domeniul inteligen��ei artificiale România a aderat la trei ini��iative care se concentreaz�� pe modul în care evolu��iile tehnologice vor modela viitorul Europei. Ini��iativele vizeaz�� accelerarea procesului de digitizare a societ����ii ��i a economiei europene ��i cre��terea performan��ei digitale europene la nivel global, printre care ��i adoptarea la scar�� larg�� a tehnologiei din spatele bitcoin — blockchain ��i cooperarea în materie de inteligen���� artificial��.
106.Sec��ia de judec��tori a CSM discut�� joi suspendarea Cameliei Bogdan, dup�� ce magistratul a contestat la Instan��a Suprem�� decizia de excludere din magistratur�� Sec��ia de judec��tori a Consiliului Superior al Magistraturii va discuta joi propunerea de suspendare a judec��toarei Camelia Bogdan, cunoscut�� pentru decizia de condamnare a lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare. Discu��iile privind suspendarea sa au loc dup�� ce aceasta a f��cut recurs la decizia din 2 aprilie prin care era exclus�� din magistratur��. Camelia Bogdan spune c�� excluderea sa este nelegal�� ��i lipsit�� de probe ��i precizeaz�� c�� inten��ioneaz�� s�� conteste ��i o eventual�� hot��râre de suspendare.
107.De ce a primit România mai mul��i bani de la UE pentru bugetul 2021-2027 / Siegfried Mure��an: Va urma o negociere foarte dur��. Guvernul României trebuie s�� apere aceste cre��teri de aloc��ri România a primit mai multe fonduri de la Uniunea European�� pentru bugetul 2021-2027 în urma schimb��rii metodologiei de alocare, care ia acum în calcul nu doar Produsul Intern Brut, ci ��i alte criterii precum ��omajul unei regiuni, sisteme mai pu��in performante de educa��ie sau integrarea migran��ilor. „De aici începe rolul Guvernului României, care va trebui s�� apere aceste cre��teri de aloc��ri pentru ��ara noastr�� în negocierile cu celelalte state membre din Consiliul UE”, arat�� europarlamentarul Siegfried Mure��an.
108.Viorica D��ncil��, întrebat�� despre ��ansele unei mo��iuni de cenzur��: Nu am nicio emo��ie Premierul Viorica D��ncil�� a declarat miercuri c�� nu are „nicio emo��ie” în ceea ce prive��te ��ansele unei mo��iuni de cenzur�� anun��at�� de opozi��ie.
109.INS: Num��rul autoriza��iilor de construc��ie pentru cl��diri reziden��iale a crescut cu 10,3% Num��rul autoriza��iilor de construire eliberate pentru cl��diri reziden��iale în primele patru luni din 2018 a fost de 11.852, în cre��tere cu 10,3% fa���� de perioada similar�� din 2017, arat�� datele Institutului Na��ional de Statistic�� (INS), publicate miercuri, relateaz�� Agerpres.
110.Kristyna Pliskova, surprins�� de echipamentul Serenei Williams: "Poate c�� are regulile ei. L��s����i-o s�� joace dezbr��cat��" La meciul de debut de la Roland Garros, Serena Williams a ap��rut îmbr��cat�� într-o ��inut�� mai pu��in obi��nuit�� pentru juc��toarele de tenis, fapt care a stârnit multe comentarii pe re��elele de socializare. Kristyna Pliskova, adversara americancei, s-a ar��tat surprins�� c�� organizatorii i-au permis s�� joace cu un astfel de echipament. "Poate c�� are regulile ei! Nu ��tiu. Dar nu m�� intereseaz��, poate s�� poarte ce dore��te. L��s����i-o s�� joace dezbr��cat��", a spus juc��toarea din Cehia.
111.Studen��ii ��i elevii cer întâlnire de urgen���� cu Guvernul pentru programul de împrumuturi pentru tineri: Poate atrage sc��derea masiv�� a bugetului educa��iei ��i cre��terea major�� a taxelor de ��colarizare Cele mai mari asocia��ii ale tinerilor avertizeaz�� Executivul c�� împrumuturile f��r�� dobând�� garantate de stat pot s�� duc�� la sc��derea masiv�� a bugetului alocat de stat pentru educa��ie ��i la o cre��tere major�� a taxelor de ��colarizare. Într-un comunicat de pres�� comun, studen��ii ��i elevii cer Guvernului o întrevedere de urgen���� pe tema Programului „Investe��te în tine”. “Ne exprim��m surprinderea ��i dezam��girea deopotriv�� c�� un astfel de program, cu un impact semnificativ asupra categoriilor mai sus men��ionate, poate s�� fie propus spre adoptare f��r�� o ampl�� consultare prealabil��”, spun tinerii.
112.Muzeul Municipiului Bucure��ti, în premier�� la BOOKFEST 2018 Muzeul Municipiului Bucure��ti marcheaz�� o premier�� în activitatea sa ��i particip��, în calitate de expozant, la Salonul Interna��ional de Carte Bookfest, care se desf����oar�� în perioada 30 mai - 3 iunie, la Romexpo. Pentru Bookest 2018 oferta editorial�� a Muzeului Municipiului Bucure��ti cuprinde peste 35 de titluri ale publica��iilor proprii, precum c��r��i de specialitate, albume, cataloage de colec��ie sau de expozi��ie.
113.Liderii libieni s-au angajat s�� pun�� cap��t crizei politice prin organizarea de alegeri la sfâr��itul anului Principalii patru protagoni��ti ai crizei libiene s-au angajat la Paris s�� organizeze alegeri pe 10 decembrie în vederea ie��irii ����rii lor din haos, la ��apte ani dup�� interven��ia occidental�� din 2011 ��i îndep��rtarea de la putere ��i uciderea lui Muammar Gaddafi, relateaz�� AFP, citat�� de news.ro.
114.Mogo��oaia ClasicFest 2018 se încheie cu recitalurile pianistei Eva Garet ��i acordeonistului Fernando Mihalache Edi��ia a VII-a a Mogo��oaia ClasicFest se va încheia duminic��, 3 iunie 2018, cu dou�� recitaluri extrem de atractive. La ora 12 va începe recitalul copilului minune al pianisticii române��ti - Eva Garet, iar de la ora 13 va avea loc concertul semnal al Turneului “Muzica Palatelor României”, care se va desf����ura în perioada 22 - 30 septembrie ��i care îl va avea protagonist pe acordeonistul Fernando Mihalache, anunta Asociatia Pro Valores.
115.Ministrul de externe rus Serghei Lavrov face joi o vizit�� în Coreea de Nord Ministrul de externe rus Serghei Lavrov va face joi o vizit�� în Coreea de Nord, unde va avea discu��ii cu omologul s��u nord coreean despre situa��ia din peninsul��, informeaz�� ministerul afacerilor externe de la Moscova, citat de Reuters. Vizita vine în contextul în care administra��ia american�� negociaz�� înc�� summitul dintre pre��edintele american Donald Trump ��i liderul nord coreean Kim Jong Un, summit care a fost pus sub semnul întreb��rii.
116.LIM2018 - Less is More in Romania, proiecte si workshop Cea de-a doua edi��ie LIM - Less is More, platforma european�� de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, se preg��te��te de start în România, în cel de-al doilea an consecutiv. LIM2018 cuprinde dou�� evenimente importante, ambele organizate în Transilvania: cel de-al doilea Workshop din seria LIM ��i prezentarea celor 16 proiecte selec��ionate pentru aceast�� edi��ie, în fa��a unui public specializat, în cadrul Festivalului Interna��ional de Film Transilvania (TIFF).
117.Roland Garros: Jack Sock (favorit 14), eliminat în runda inaugural�� - Nadal, Cilic ��i Del Potro, în turul doi Jürgen Zopp (136 ATP), prezent pe tabloul principal de la Roland Garros în calitate de lucky loser, a oferit una dintre cele mai mari surprize de pân�� acum de pe tabloul de simplu masculin al competi��iei pariziene. Juc��torul din Estonia a reu��it s��-l elimine pe americanul Jack Sock (favorit 14), scor 6-7 (4/7), 6-2, 4-6, 7-6 (7/5), 6-3, dup�� trei ore ��i 49 de minute de joc. În turul al doilea au ajuns, printre al��ii, Rafael Nadal (1), Marin Cilic (3) ��i Juan Martin Del Potro (5).
118.Cristian Mandeal dirijeaza în deschiderea Festivalului Schumann de la Zwickau Ora��ul în care s-a n��scut Robert Schumann, în urm�� cu mai bine de dou�� secole, g��zduie��te între 31 mai ��i 10 iunie Festivalul Schumann, concertul inaugural urmând a fi dirijat de Cristian Mandeal, aflat la pupitrul Filarmonicii din Dortmund, ora�� partener al festivalului. Evenimentul vine dup�� un concert sus��inut recent la Dortmund, în aceea��i formul��, ��i are în program Clara Schumann - Concertul pentru pian ��i orchestra ��i Robert Schumann - Concertul în la minor pentru pian ��i orchestr��, solist Andreas Boyde, iar in partea a doua, Brahms - Simfonia I.
119.Roland Garros: Garbine Muguruza, Caroline Garcia ��i Julia Goerges, calificate în turul doi - Rezultatele zilei de mar��i Ziua de mar��i de la Roland Garros nu a mai adus nicio eliminare în rândul capilor de serie de pe tabloul de simplu feminin. S-au calificat în turul al doilea, printre altele, Garbine Muguruza (favorit�� 3), Caroline Garcia (7) sau Julia Goerges (11). Intr�� în material pentru a vedea rezultatele înregistrate luni pe tabloul de simplu feminin de la Roland Garros.
120.Ziua debutului pentru liderul mondial - Jim Courier, caracterizând-o pe Simona Halep: "Picioare puternice" Un turneu de Grand Slam îti poate oferi oportunit����i la orice pas, cu atât mai mult atunci când unul din fo��tii campioni pe care i-a dat tenisul american î��i desf����oar�� activitatea împreun�� cu tine în centrul de pres��. Jim Courier s-a ab��tut pu��in de la <drumul s��u> , timp suficient pentru a o putea caracteriza pe scurt pe Simona Halep: "picioare puternice".
1 2 3 4 5 6 7 8 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by