Arhiva pentru data 30.05.2018


21 - 40 din 160 rezultate
21.Ce se poate face când unicul arbitru este cel care încalc�� regulile Ideea c�� dreptul de refuz al Pre��edintelui la numirea magistra��ilor ar fi determinat de curtoazia dintre institu��iile statului este cel pu��in exotic�� ��i de-a dreptul discriminatorie. Un astfel de refuz arbitrar, determinat de curtoazie, afecteaz�� perspectivele de carier�� ale unei persoane, iar acestea nu pot face obiectul unor decizii subiective, f��r�� temeiuri de form�� ��i de fond. A��adar, Pre��edintele nu este limitat la considerente doar de legalitate ��i de regularitate în numirile ��i revoc��rile de magistra��i. Iar rostul limit��rii la un singur refuz nu este indiciul c�� Pre��edintele e, de fapt, mai mult oficiantul unei solemnit����i decât factorul decident, ci doar o dispozi��ie legal�� menit�� s�� evite eventualele abuzuri din partea ��efului statului ��i blocaje în func��ionarea puterii judec��tore��ti.
22.La rumana Simona Halep pasa a segunda ronda en el Roland Garros tras imponerse a la estadounidense Alison Riske La rumana Simona Halep, número 1 mundial y vigente subcampeona, se clasificó este miércoles para la segunda ronda de Roland Garros tras remontar ante la estadounidense Alison Riske (83º), a la que superó por 2-6, 6-1 y 6-1, informó este miércoles AFP.
23.Ciolo��: Decizia CCR de azi transform�� institu��ia în juc��tor politic / Platforma România 100: Sistemul de desemnare a judec��torilor Cur��ii Constitu��ionale trebuie modificat fundamental Dacian Ciolo��, fondatorul Platformei România 100, scrie pe Facebook c�� prin decizia Cur��ii Consitu��ionale privind revocarea ��efei DNA institu��ia a devenit un ”juc��tor politic”, iar ” sus��inerea partidului ��i nu legea a devenit cel mai important factor în decizie”, motiv pentru care ”Curtea Constitu��ional�� trebuie depolitizat�� complet pentru a-��i relua rolul”.
24.Pe în��elesul tuturor: Decizia CCR cu privire la revocarea înal��ilor procurori CCR a pronun��at ast��zi o decizie extrem de important�� prin care este interpretat�� Constitu��ia în leg��tur�� cu puterile ministrului asupra procurorilor. ��inând cont ��i de o alt�� decizie de acum dou�� luni a CCR, pot spune c�� ministrul justi��iei a devenit ��eful procurorilor, un lucru la care se renun��ate în anul 2004.
25.Teodorovici: Sunt multe structuri care controleaz�� pe zona de achizi��ii publice, iar acest lucru trebuie s�� înceteze Ministrul Finan��elor Publice, Eugen Teodorovici, a sus��inut miercuri o declara��ie de pres�� la Palatul Victoria pe tema achizi��ilor publice în care a anun��at m��surile pe care Executivul le va lua în ��edin��a de joi, precizând c�� în România contesta��iile sunt un "sport na��ional".
26.Orban, despre decizia CCR privind revocarea lui Kovesi: Îmbrac�� caracterul unei lovituri de stat Pre��edintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri c�� decizia Cur��ii Constitu��ionale potrivit c��reia exist�� unui conflict constitu��ional între Ministrul justi��iei ��i Pre��edintele României ”îmbrac�� caracterul unei lovituri de stat”. De asemenea, acesta a spus c�� pre��edintele ”nu poate fi determinat s�� ia o decizie împotriva voin��ei oamenilor care i-au acordat mandatul”.
27.Roland Garros: Venus ��i Serena Williams s-au calificat în turul doi al probei de dublu Surorile Venus ��i Serena Williams s-au calificat miercuri în turul doi al probei de dublu din cadrul turneului de Grand Slam de la Roland Garros.
28.Inspec��ia Judiciar�� verific�� la toate parchetele modul în care a fost aplicat protocolul cu SRI  Inspec��ia Judiciar�� verific�� modul în care a fost aplicat protocolul cu SRI la toate parchetele, ordinul în acest sens fiind emis miercuri de inspectorul ��ef al Inspec��iei Judiciare, relateaz�� News.ro.
29.Medic despre lipsa finan����rii din sistem: "Din 4 pacien��i cu cancer ar trebui s�� amân unul pentru c�� am dep����it limita de cazuri contractate, chiar dac�� am pat liber" Radu Cr��ciun, medic hematolog la Spitalul Municipal Ploiesti, scrie, într-o postare pe Facebook, despre efectele lipsei de finan��are din s��n��tate. El spune c��, dup�� ce pentru anul 2018 s-a alocat Compartimentului de Hematologie în care lucreaz�� o finan��are cu 25% mai mic�� decât cea aferent�� num��rului de paturi, a ajuns în situa��ia ca "Din 4 pacien��i cu cancer ar trebui s�� amân unul pentru c�� am dep����it limita de cazuri contractate, chiar dac�� am pat liber."
30.Ghid PDF: Cum î��i deschizi un magazin alimentar, restaurant, food-truck Antreprenorii care vor s��-��i deschid�� un magazin alimentar, un restaurant sau s�� înceap�� o afacere ambulant�� cu servire a gust��rilor tip food-truck au la dispozi��ie un ghid de autorizare realizat de un consilier de la o prim��rie important�� din ��ar��.
31.Los Reyes almuerzan con la princesa de Rumania Felipe VI y la Reina Letizia, acompañados por los Reyes Juan Carlos y Sofía, ofrecieron el lunes un almuerzo en el Palacio de la Zarzuela en honor de la princesa heredera de Rumanía, Margarita, primogénita del fallecido Miguel I, y su esposo, el príncipe Radu, informó La Vanguardia.
32.Raluca Turcan: CCR a fost deturnat�� de la ap��rarea Constitu��iei ��i a fost transformat�� în avocatul intereselor private ale coali��iei PSD-ALDE Prim-vicepre��edinte PNL, Raluca Turcan, a spus miercuri, într-un comunicat de pres�� c�� ”nu exist�� niciun articol în Constitu��ie care s�� impun�� Pre��edintelui obligativitatea de a da curs propunerii Ministrului Justi��iei de revocare a Procurorului ��ef al DNA” ��i c�� ”CCR a fost deturnat�� de la ap��rarea Constitu��iei ��i a fost transformat�� în avocatul intereselor private ale coali��iei PSD-ALDE”.
33.��erban Nicolae: E de discutat serios despre suspendare, dac�� Iohannis refuz�� revocarea ��efei DNA Senatorul PSD ��erban Nicolae a declarat, pentru agen��ia Mediafax, c�� în cazul în care pre��edintele Klaus Iohannis va refuza s�� o demit�� pe Laura Codru��a Kovesi din func��ia de procuror-��ef al DNA se poate vorbi „serios” despre o suspendare a ��efului statului, din cauza înc��lc��rii unei decizii a CCR.
34.Cine sunt judec��torii care îl oblig�� pe Iohannis s�� o revoce pe ��efa DNA ��i ce partide i-au sus��inut Decizia Cur��ii Constitu��ionale a României de a-l obliga pe ��eful statului s�� o revoce pe ��efa DNA, formulat�� în termeni tran��an��i ��i f��r�� precendent în jurispruden��a institu��iei, a fost luat�� cu o majoritate de 6 la 3. Cei care au impus o astfel de hot��râre au fost sus��inu��i politic de PSD ��i UDMR. Cei trei care s-au opus sunt Livia Stanciu (numit�� la propunerea pre��edintele Klaus Iohannis), Daniel Morar (numit la propunerea fostului pre��edinte Traian B��sescu) ��i ��tefan Minea (numit la propunerea PDL).
35.Pacien��ii cu hepatit�� C: Asigurarea tratamentului cu interferon este pus�� sub semnul întreb��rii Asocia��ia Pacien��ilor cu Afec��iuni Hepatice din România trage un semnal de alarm�� cu privire la posibila discontinuitate a asigur��rii tratamentului cu interferon free pentru pacien��ii cu hepatit�� C. Reprezentan��ii pacien��ilor cu afec��iuni hepatice cer Ministerului S��n��t����ii ��i CNAS s�� urgenteze finalizarea procedurilor pentru noul contract, astfel încât pacien��ii cu hepatit�� C s�� fie trata��i în cel mai scurt timp posibil pentru a evita progresia bolii.
36.El presidente de Rumania Klaus Iohannis debe destituir a Laura Kovesi como jefa Anticorrupcion, dice el Constitucional El presidente de Rumanía, Klaus Iohannis, deberá destituir a la jefa de la Fiscalía Anticorrupción (DNA), Laura Codruta Kovesi, como exigió el Gobierno socialdemócrata, después de que la Corte Constitucional constatara un conflicto institucional, informó hoy la máxima instancia judicial.“El presidente de Rumanía debe emitir un decreto de destitución del cargo de fiscal jefe Anticorrupción, Laura Codruta Kovesi”, puesto que el jefe del Estado “no tiene poder discrecional” en este campo, señaló la Corte en una decisión definitiva que representa una importante victoria para el Gobierno socialdemócrata.
37.Florin Iordache: Decizia este clar��. Codru��a go home! Deputatul PSD Florin Iordache a declarat miercuri c�� decizia Cur��ii Constitu��ionale este clar��: „Codru��a go home!”. „Decizia este clara. În trei cuvinte: Codru��a go home!, dac�� tot vorbe��te engleza”, a spus acesta, la Palatul Parlamentului.
38.Fostele judec��toare Viorica Dinu ��i Antonela Costache, condamnate la închisoare cu executare. Decizia este definitiv�� Fosta judec��toare Viorica Dinu a fost condamnat�� miercuri de Înalta Curte de Casa��ie ��i Justi��ie (ÎCCJ) la ��apte ani de închisoare cu executare, iar Antonela Costache la 6 ani de închisoare, în dosarul în care acestea sunt acuzate de luare de mit�� ��i trafic de influen���� în leg��tur�� cu solu��ionarea favorabil�� a unor dosare. Decizia este definitiv��.
39.Dragnea va pica brusc ��i spectaculos. Cum putem s�� depolitiz��m statul? (începând cu CCR) Cristian Ghinea, deputat USR, scrie un text pe Contributors.ro în care face o compara��ie între apogeul puterii lui Dragnea ��i apogeul puterii lui Ceau��escu: ”C��derea lui Dragnea va fi brusc�� ��i spectaculoas��. Istoria ne înva���� asta: când o institu��ie e luat�� pe persoan�� fizic��, baza de putere se erodeaz�� sub dictator încet, dar sigur ��i toat�� piramida se pr��bu��e��te la ��ocuri.” Despe CCR crede c��: ”Acum, în acest nou conflict constitu��ional, ni se cere s�� respect��m Curtea. O respect��m în sensul în care nu avem cale de apel, dar nu o respect��m în sensul c�� putem socoti credibil�� sursa acestei decizii arbitrare, care îngr��de��te o putere acordat�� expres Pre��edintelui. Dragnea nu se poate ascunde dup�� CCR pentru c�� tot el a golit CCR-ul de credibilitate”.
40.Iohannis l-a primit la Cotroceni pe prin��ul Charles Pre��edintele României l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe prin��ul Charles, aflat în vizit�� în România. Cei doi au reiterat nivelul foarte bun al Parteneriatului Strategic dintre cele dou�� ����ri, care are la baz�� cooperarea intensificat�� în domeniul economic ��i în cel al securit����ii, potrivit unui comunicat al Administra��iei Preziden��iale.
1 2 3 4 5 6 7 8 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by