Arhiva pentru data 21.05.2018


41 - 60 din 131 rezultate
41.L��sat în afara lotului pentru CM din Rusia, Radja Nainggolan ��i-a anun��at retragerea din na��ionala Belgiei Radja Nainggolan (30 de ani) a reu��it un sezon bun la AS Roma, dar evolu��iile sale nu l-au convins pe selec��ionerul Roberto Martinez, care a decis s�� nu îl includ�� în lotul Belgiei pentru Campionatul Mondial din aceast�� var�� (14 iunie - 15 iulie). În urma acestei decizii, mijloca��ul ��i-a anun��at retragerea din prima reprezentativ�� a Belgiei.
42.Poli��istul bun ��i poli��istul r��u. Care e de fapt miza scandalului cu banii din Pilonul II? De ce toat�� aceast�� tevatur��? Anul 2018 ar fi cel de-al 11 an de la lansarea Pilonului 2 de pensii. Nu e prima oar�� când se pune în discu��ie soarta pensiilor administrate privat- colegul meu Adrian Vasilache a ar��tat aici acest lucru. Doar c�� acum discu��iile par mai serioase ca oricând. E drept, ��i nevoia de bani e mai mare ca oricând. În aceast�� prim�� faz�� a jocului, asist��m la tehnica poli��istului r��u ��i a celui ”bun”. Mai întâi ni se livreaz�� vestea proast�� privind anularea contribu��iilor la Pilonul 2 începând din iulie, dup�� care vine poli��istul bun s�� ne spun�� c�� nici vorb��, c�� e numai un zvon bazat pe neîn��elegeri semantice. Dar, la urma urmei, de ce toat�� aceast�� tevatur��? De ce ar vrea s�� ia coali��ia de stânga banii mei ��i ai unora dintre dumneavoastr��? La ce le-ar fi bune toate acele miliarde? S�� încerc��m s�� schi����m un r��spuns.
43.Suedia: Bro��ur�� tip��rita în 4,8 milioane de exemplare pentru preg��tirea popula��iei în caz de r��zboi Aproape 5 milioane de exemplare ale unei c��r��i în care sunt prezentate m��surile care trebuie luate în caz de r��zboi sau catastrofe naturale, întru-un context tensionat între Rusia ��i Occidentali, scrie AFP.
44.Un b��rbat ��i-a dat foc în fa��a unui centru pentru copii ��i mame, unde se afla familia sa Un b��rbat în vârst�� de 42 de an ��i-a dat foc în fa��a unui Centru pentru copii ��i mame din Hunedoara, unde se aflau so��ia ��i cei doi copii ai s��i. El a suferit arsuri grave ��i a fost transportat la spital. Poli��ia investigheaz�� motivele pentru care a recurs la acest gest, stabilind c�� b��rbatul a f��cut obiectul unui ordin de protec��ie emis de Judec��toria Hunedoara, scrie news.ro.
45.CSM a decis suspendarea judec��toarei Elena Burlan-Pu��ca��, acuzat�� de luare de mit�� Consiliul Superior al Magistraturii a decis luni suspendarea din func��ie a judec��toarei Elena Burlan-Pu��ca�� de la Tribunalul Bucure��ti, acuzat�� de DNA de luare de mit��. Judec��toarea este în arest la domiciliu.
46.Trenurile directe între Suceava ��i Cern��u��i ar putea circula de la început de 2019 De la 1 ianuarie 2019 ar putea s�� înceap�� circula��ia trenurilor între Suceava ��i ora��ul Cern��u��i din Ucraina, scrie presa din ��ara vecin��. Între cele dou�� ora��e sunt 92 km, iar între cele dou�� ����ri nu exist�� leg��turi feroviare, cu excep��ia unui vagon care este ata��at s��pt��mânal la trenul spre Kiev. Informa��ia a fost relatat�� de publica��iile unian.info ��i ukrinform.net, iar pe plan local de Agerpres. În��elegerea prevede c�� vor fi dou�� trenuri pe zi în fiecare sens.
47.Bac��u: 24 de copii din Dofteana au ajuns la spital, dup�� ce au mâncat sendvi��uri primite la ��coal�� 24 de copii, cu vârste între 10 ��i 14 ani, din localitatea b��c��uan�� Dofteana, au ajuns, luni, la spital, cu o posibil�� toxiinfec��ie alimentar��, dup�� ce, la pauza mare, ar fi mâncat sandvi��uri aduse de o firm�� cu care ��coala are contract.
48.���WTA Nurnberg: Irina Begu a abandonat în primul tur Cap de serie num��rul cinci, Irina-Camelia Begu (41 WTA) a abandonat, luni, la scorul de 6-4, 3-3 pentru suedeza Johanna Larsson (97 WTA), în runda inaugural�� a turneului WTA de la Nurnberg (Germania), din motive medicale.
49.Codrin ��tef��nescu, audiat la DNA ca martor ”într-o alt�� nebunie legat�� de partid” Secretarul general adjunct al PSD, Codrin ��tef��nescu, a fost audit luni la DNA ca martor într-un dosar ”într-o alt�� nebunie legat�� tot de partid”, dar ”în mod miraculos, nu am fost chemat în dosarul TelDrum”.
50.Cum isi reprim�� oamenii prejudec����ile Chiar ��i oamenii care s-ar descrie pe sine ca liberali ��i deschisi pot avea o form�� de rasism incon��tient. Filozoful Beate Krickel a folosit psihanaliza pentru a investiga de ce oamenii nu sunt adesea constienti de prejudecatile lor.
51.Salva��i pensiile private: de ce este periculos s�� “amputezi” un sistem care investe��te în economia româneasc�� Prin suspendarea contribu��iilor la Pilonul II de pensii, în perioada 1 iulie-31 decembrie, Guvernul sustrage de la contribuabili aproximativ 3,5 miliarde de lei, dac�� ne raport��m la contribu��iile din ultimul an ale celor peste 7 milioane de români care au contribuit pân�� în prezent. În 2017, fondurile de pensii private au primit contribu��ii de 7,14 miliarde de lei (1,5 mld. euro) de la participan��i, în urcare cu 21,4% fat�� de anul precedent.
52.���DOCUMENT PSD încearc�� din nou s�� le dea pensii speciale ale��ilor locali. Amendamentul la Codul Administrativ, asumat de un deputat social-democrat Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu a depus un amendament la proiectul de Cod Administrativ, dezb��tut în comisia special�� parlamentar��, care prevede introducerea de indemniza��ii speciale pentru limita de vârst�� - pensii speciale - pentru primari, viceprimari, pre��edin��i de Consilii Jude��ene ��i vicepre��edin��i de Consilii Jude��ene, potrivit documentului de lucru de la comisia special�� care centralizeaz�� toate amendamentele depuse pân�� la 20 mai. La rândul lor, Asocia��ia Comunelor ��i Asocia��ia Ora��elor din România au câte o variant�� de amendament în acest sens. "Nivelul redus al pensiilor pentru limit�� de vârst�� de care beneficiaz�� primarii, pre��edin��ii ��i vicepre��edin��ii consiliilor jude��ene din România genereaz�� profunde inechit����i între pensiile primite de ace��tia ��i pensiile primite de unii subordona��i", spune deputatul PSD, în motivarea amendamentului. Ea ad��ug�� c�� modificarea a ��inut cont de criticile Cur��ii Constitu��ionale, care a declarat în dou�� rânduri ca fiind neconstitu��ional un proiect privind pensiile speciale pentru ale��ii locali, adoptat în 2016.
53.UPDATE Un avocat de 54 de ani, Giuseppe Conte, a fost propus pentru func��ia de premier al Italiei Giuseppe Conte, avocat ��i profesor de Drept în vârst�� de 54 de ani, necunoscut publicului larg ��i îndep��rtat lumii politice italiene, a fost propus, luni, pentru func��ia de premier al Italiei, relateaz�� AFP, lucru preconizat de presa italian��.
54.Guvernul vrea s�� scoat�� din pia���� aplica��iile de taxi f��r�� dispecerat ��i serviciile precum Uber ��i Taxify Aplica��iile precum Clever Taxi, Star Taxi, servicii ca Uber ��i Taxify ar putea fi scoase din pia���� printr-o Ordonan���� de Urgen����. Proiectul ordonan��ei publicat de Ministerul Dezvolt��rii sus��ine c�� “din cauza acestor aplica��ii de taxi, concuren��a pe aceast�� pia���� este denaturat��”.
55.FOTO ”Unicornul” românesc UiPath, la o expozi��ie în Australia, al��turi de alte firme de IT de la noi Startupul românesc de automatiz��ri software UiPath, considerat�� a fi primul care a ajuns la o evaluare de peste 1 miliard de dolari, a expus, al��turi de alte firme romîne��ti de IT, la o expozi��ie interna��ional�� la Sydney.
56.SERIAL Ce competen��e au cei care conduc companiile municipale înfiin��ate de Gabriela Firea: Ep. 2 - Compania municipal�� str��zi, poduri ��i pasaje: un fost detectiv particular, o fost�� consilier�� parlamentar��, oameni de la PSD, PMP ��i ALDE Compania municipal�� str��zi, poduri ��i pasaje are în 2018 un buget estimat la 120 milioane de lei ��i se va ocupa de asfaltarea str��zilor din Bucure��ti, dar ��i de construc��ia de mari lucr��ri de infrastructur�� (poduri - pasaje). Directorul companiei este Petre Foamete, de profesie inginer ��i a absolvit Universitatea din Petro��ani, domeniul ”Exploat��ri miniere subterane”. Din consiliul de administra��ie fac parte un fost detectiv particular, ofi��er de poli��ie ��i proprietar de ziar online, actual vicepre��edinte ALDE Sector 5, o fost�� consilier�� parlamentar��, absolvent�� a unor cursuri de televiziune la Intact Media Academy, un ”consilier de organizare” la PSD ��i so��ul unui consiliere generale PSD - ALDE, un secretar executiv PMP. Din consiliul de administra��ie mai face parte decanul Facult����ii de Inginerie Mecanic�� ��i Mecatronic��, Universitatea Politehnic��.
57.Orban îl someaz�� pe Dragnea s�� înceteze cu amenin����rile: Vom ataca cu o mo��iune de cenzur�� Pre��edintele PNL Ludovic Orban a spus c�� nu va face niciun pas înapoi în privin��a plângerii penale pe care a depus-o împotriva premierului Viorica D��ncil�� ��i a lui Liviu Dragnea ��i l-a somat pe liderul PSD s�� înceteze cu amenin����rile la adresa jurnali��tilor, procurorilor, func��ionarilor ��i cet����enilor. El a ad��ugat c�� PNL va ataca cu o mo��iune de cenzur��.
58.VIDEO Pre��edintele Paraguayului a inaugurat ambasada ����rii sale la Ierusalim Pre��edintele Paraguayului Horacio Cartes a inaugurat luni la Ierusalim noua ambasad�� a ����rii sale în Israel, dup�� un demers similar al Statelor Unite ale Americii ��i Guatemalei care a indignat palestinienii, relateaz�� AFP.
59.Ponta spune c�� depune plângere penal�� împotriva guvernului dac�� se atinge de banii din Pilonul II de pensii: Este furt calificat Deputatul Victor Ponta spune c�� depune plângere penal�� împotriva guvernului pentru furt calificat în cazul în care Executivul va lua banii din Pilonul II de pensii.
60.Dragnea admite posibilitatea unei suspend��ri temporare a pl����ilor c��tre Pilonul II: O chestiune financiar-contabil��. Nu s-a discutat despre desfiin��are Pre��edintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, c�� nu s-a discutat în cadrul Guvernului sau al partidului despre o na��ionalizare sau desfiin��are a Pilonului II de pensii ��i nici nu se are în vedere a��a ceva, dar a admis posibilitatea unei suspend��ri temporare a pl����ilor c��tre acest Pilon, care nu este îns�� decât „o chestiunea financiar-contabil��”.
1 2 3 4 5 6 7 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by