Arhiva pentru data 21.05.2018


21 - 40 din 131 rezultate
21.D��ncil��, întrebat�� dac�� î��i d�� demisia: Exclus / A��a cum se spune în România, ceea ce nu te ucide te face mai puternic / S-a instituit o institu��ie a denun����torilor Premierul Viorica D��ncil�� a declarat la Bac��u c�� este ”exclus” ca ea s�� î��i dea demisia, subliniind c�� ”a��a cum se spune în România, ceea ce nu te ucide te face mai puternic”. Totodat��, D��ncil�� a spus c�� plângerea penal�� a pre��edintelui PNL, Ludovic Orban, împotriva sa pentru înalt�� tr��dare este un ”act deplasat”, acuzând totodat�� c�� s-a instituit ”institu��ia denun����torilor”.
22.Viorica D��ncil��: Exclud desfiin��area Pilonului II de pensii / A fost o propunere a Comisiei Na��ional�� de prognoz��, o comisie pe care noi nu o agre��m Premierul Viorica D��ncil�� a declarat luni, la Bac��u, c�� exclude desfiin��area Pilonului II de pensii. Acesta a spus c�� a fost vorba de o propunere a Comisiei Na��ionale de Strategie ��i Prognoz�� pe care Guvernul nu o „agreeaz�� ��i nu a agreat-o”.
23.Prefectul ��i subprefectul devin demnitari publici; nu vor mai fi înal��i func��ionari publici Comisia parlamentar�� de cod administrativ, condus�� de deputatul PSD Marcel Ciolacu, a adoptat luni articolul din proiectul PSD prin care prefec��ii ��i subprefec��ii nu mai sunt înal��i func��ionari publici ��i devin demnitari publici, inten��ie anun��at�� deja de ministrul Dezvolt��rii, Paul St��nescu. Propunerea a fost criticat�� de cei de la PNL ��i USR din comisie.
24.Top beneficii pe care ��i le doresc angaja��ii versus ce vor ��efii de la muncitori - “Obedien��a ��i treaba f��cut�� la timp” Cele mai importante beneficii pe care un angajator ar trebui s�� i le ofere unui angajat guler albastru pentru a-l motiva sunt bonusurile salariale, dar acestea nu sunt singurele, arat�� un studiu realizat de OLX. Pe de alt�� parte, când vine vorba de preten��iile angajatorului, acesta se pare c�� nu î��i dore��te un angajat cu idei proprii, ci prefer�� mai degrab�� obedien��a ��i “treaba f��cut�� la timp”.
25.Un nou acces de violen��e în estul Ucrainei, f��r�� precedent în acest an: Trei mor��i ��i nou�� r��ni��i Trei persoane au fost ucise ��i alte nou�� r��nite în estul separatist pro-rus din Ucraina, într-un nou acces de violen��e, f��r�� precedent în acest an, au anun��at luni autorit����ile ucrainene ��i rebele, citate de AFP.
26.Vaccin experimental împotriva Ebolei, administrat medicilor din Congo  Congo a început, luni, administrarea unui vaccin experimental împotriva virusului Ebola medicilor din ora��ul Mbandaka în încercarea de a pune cap��t focarului care a omorât 26 de oameni din aprilie, relateaz�� Reuters.
27.��i firmele vor putea s�� pl��teasc�� taxele online, pe Ghi��eul.ro (ministru) Ministerul Comunica��iilor vrea s�� extind�� platforma online Ghiseul.ro, prin care pot fi achitate taxe ��i impozite, ��i pentru firme, a anun��at luni, ministrul Comunica��iilor, Bogdan Cojocaru.
28.Mike Pompeo anun���� o presiune financiar�� „f��r�� precedent” împotriva Iranului ��eful diploma��iei americane, Mike Pompeo, a promis luni c�� Iranul "nu va mai avea niciodat�� mân�� liber�� pentru a domina Orientul Mijlociu", cu ocazia prezent��rii unei noi strategii de presiune maximal�� asupra Teheranului, scrie AFP.
29.Ia��i: Poli��ia a deschis dosar penal dup�� ce 134 persoane au suferit toxiinfec��ii alimentare de la maioneza de la un fast food Poli��ia ie��ean�� a întocmit un dosar penal dup�� ce, în cursul s��pt��mânii trecute, 134 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfec��ii alimentare din cauza maionezei din shaorma, relateaz�� Agerpres.
30.Ministerul Educa��iei spune c�� a creat un grup de revizuire a materiilor ��i orelor din înv������mântul primar, f��r�� s�� ��tie dac�� revizuie��te ceva Ministerul Educa��iei anun���� c�� a înfiin��at grupul pentru revizuirea planurilor-cadru din înv������mântul primar, f��r�� s�� ��tie dac�� este ceva de schimbat. “Pe baza analizei generale a planurilor-cadru ��i a implement��rii acestora, (…) se va decide cu privire la necesitatea eventualelor interven��ii/revizuiri”, a r��spuns Ministerul, la întrebarea HotNews.ro de ce nu a specificat în ordinul publicat în Monitor care sunt elementele pe care grupul de revizuire al planurilor cadru le vor schimba.
31.ANRE vrea s�� schimbe modul de stabilire a tarifelor de distribu��ie a gazelor: Rata de rentabilitate a distribuitorilor ar putea fi redus�� cu 40% Autoritatea Na��ional�� de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a pus în dezbatere public�� un proiect privind o nou�� metodologie de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de distribu��ie în sectorul gazelor naturale, începând cu a patra perioad�� de reglementare. Potrivit proiectului, rata de rentabilitate pentru activitatea de distribu��ie ar putea fi stabilit�� la 5,07%, la fel ca la energia electric��, fa���� de 8,43% cât este acum. Principalii distribuitori de gaze sunt E.On ��i Engie.
32.Inspectorii antifraud�� au confiscat 2,7 tone de legume ��i fructe din angro-urile bucure��tene ��i din jude��ul Ilfov Inspectorii antifraud�� au confiscat 2,7 tone de legume ��i fructe ��i au aplicat sanc��iuni de peste 270.000 lei comercian��ilor din angro-urile bucure��tene ��i din jude��ul Ilfov, se arat�� într-un comunicat de pres�� al Agen��iei Na��ionale de Adminstrare Fiscal�� (ANAF).
33.Coali��ia de guvernare în mar�� impetuos pentru aservirea institu��iilor statului; ��inta vizat��: Curtea de Conturi În noiembrie 2017 o ini��iativ�� legislativ�� privind ”modificarea ��i completarea Legii nr.94/1992 privind organizarea ��i func��ionarea Cur��ii de Conturi”, semnat�� de dou��zeci ��i cinci de parlamentari ai PNL ��i cinci ai PSD, a fost depus�� la Parlament ��i înregistrat�� sub num��rul Pl-x 442/13.11.2017. Proiectul a trecut de Camera Deputa��ilor în ultima decad�� a lunii aprilie, moment în care opinia public�� a putut s�� constate c�� proiectul legii ini��iate de liberali a fost pentru parlamentarii coali��iei PSD – ALDE o nesperat�� oportunitate, pe care au decis s�� o exploateze la maxim, în interesul propriei clientele politice.
34.VIDEO Erup��iile vulcanului Kilauea din Hawaii au intrat în Oceanul Pacific producând vapori toxici Hawaii se confrunt�� cu un nou pericol dup�� ce lava vulcanului Kilauea a ajuns în Oceanul Pacific trimi��ând în aer vapori de acid ��i particule de sticl�� vulcanic��, spun autorit����ile, relateaz�� Reuters.
35.CM 2018: Lotul Spaniei pentru competi��ia din Rusia - Alvaro Morata ��i Sergi Roberto, în afara listei Selec��ionerul Julen Lopetegui a anun��at numele celor 23 de juc��tori pe care se va baza la Campionatul Mondial din Rusia (14 iunie - 15 iulie). Din lotul Spaniei, considerat�� una din favorite la cucerirea trofeului, lipsesc juc��tori importan��i precum Alvaro Morata, Sergi Roberto, Vitolo sau Marcos Alonso.
36.Evaluarea la finalul clasei a VI-a 2018: Elevii vor sus��ine miercuri testarea transdisciplinar�� la Limb�� ��i comunicare. Modele de subiecte la Limba român�� ��i o limb�� str��in�� Evaluarea de la finalul clasei a VI-a începe miercuri, 23 mai, cu testarea la Limb�� ��i comunicare. Joi, elevii dau evaluarea la Matematic�� ��i ��tiin��e ale Naturii. Acestea sunt primele test��ri transdisciplinare. Scopul evalu��rii de la clasa a VI-a este preorientarea ��colar�� a elevilor c��tre un anumit tip de liceu sau de ��coal�� profesional�� dual��. Proba de miercuri va cuprinde subiecte de Limba român��, precum ��i de Limba modern�� I (prima studiat�� în ��coal��).
37.Hidroelectrica vrea s��-��i extind�� afacerile: Analizeaz�� preluarea unor parcuri eoliene din România ��i ale companii energetice din afara ����rii Hidroelectrica analizeaz�� posibilitatea de a achizi��iona parcuri eoliene ��i fotovoltaice în ��ar��, dar ��i alte companii energetice în afara grani��elor, a declarat directorul general al companiei, Bogdan Badea, citat de Agerpres. Hidroelectrica a ob��inut anul trecut un profit net record de 1,36 miliarde de lei. De asemenea, În primul trimestru al acestui an, compania a avut un profit net de 485 milioane de lei, fa���� de 399 milioane de lei în aceea��i perioad�� din 2017, ca urmare a situa��iei hidrologice îmbun��t����ite.
38.Concursul Enescu 2018: Un num��r de 270 de tineri muzicieni din 39 de ����ri au trecut de preselec��ia juriului de specialitate ��i vor intra în Concurs Juriul de specialitate al Concursului Interna��ional George Enescu 2018 a selectat 270 de tineri muzicieni pentru a participa la cea de-a XVI-a edi��ie a Concursului. Ace��tia au fost selecta��i dintr-un num��r total de 400 de aplican��i, cel mai mare din istoria evenimentului, aflat în momentul celebr��rii a 60 de ani de la prima edi��ie.
39.WTA Strasbourg: Buz��rnescu ��i Olaru le-au eliminat pe principalele favorite în primul tur al probei de dublu Perechea Mihaela Buz��rnescu/Raluca Olaru a învins, luni, cu scorul de 3-6, 6-4, 10-2, cuplul Hao-Ching Chan/Zhaoxuan Yang (Taiwan/China), cap de serie num��rul 1, în turul I al turneului de categorie WTA International de la Strasbourg.
40.Interes puternic pentru exportul gazelor din România în Ucraina: 11 companii concureaz�� pentru transportul gazelor prin coridorul Trans-Balkan Exportul gazelor din România în Ucraina prezint�� mare interes, motiv pentru care 11 companii ��i-au exprimat inten��ia în acest sens, în cadrul unei proceduri de evaluare a cererii pie��ei pentru aceast�� rut��. "11 companii de top din Europa ��i Ucraina ��i-au exprimat interesul în transportul de gaze naturale din România în Ucraina pentru o capacitate total�� de pân�� la 10 miliarde metri cubi pe an, adic�� de dou�� ori mai mult decât capacitatea conductei", a informat Ukrtransgaz, potrivit Interfax, citat de Agerpres. Pentru ca acest export s�� fie posibil, compania româneasc�� Transgaz va trebui s�� realizeze investi��ii pentru transportul gazelor din Marea Neagr�� pân�� la conductele care formeaz�� coridorul Trans-Balkan.
1 2 3 4 5 6 7 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by