Arhiva pentru data 17.05.2018


21 - 40 din 158 rezultate
21.Fonduri europene: 174 milioane Euro pentru afaceri în energie regenerabil�� Firme române��ti ��i alte categorii de pten��iali beneficiari vor putea ob��ine fonduri europene de 174 de milioane de euro pentru investi��ii în energie regenerabil��, cu finan��are din Fondul European de Dezvoltare Regional�� prin Programul Opera��ional Infrastructur�� Mare 2014-2020. Cei interesa��i pot merge la seminarii de informare despre aceste linii de finan��are, organizate de Ministerul Fondurilor Europene, cu înscriere on-line.
22.Surse: Horodniceanu a fost delegat ��ef la DIICOT pentru înc�� ��ase luni  Procurorul general, Augustin Laz��r, a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în func��ia de procuror ��ef la DIICOT pentru înc�� ��ase luni, în plin proces de examinare a candidaturii lui Felix B��nil�� pentru post, propus de Tudorel Toader, relateaz�� G4Media.ro pe surse.
23.VIDEO Rafael Nadal, în sferturi la Roma - Duel cu Fabio Fognini ��i cu "tribunele" în urm��torul meci Denis Shapovalov i-a f��cut fa���� lui Rafael Nadal doar pân�� la jum��tatea primului set (pân�� la 3-3), moment din care ibericul a trecut la un nivel superior al jocului. Forehandul lui Rafa l-a scos pas cu pas pe canadian din zona de confort, meciul curgând spre un înving��tor deja cunoscut. Nadal s-a impus în dou�� seturi (6-4, 6-1), iar în sferturile de la Roma se va duela cu Fabio Fogini, dar ��i cu p��tima��ul public italian.
24.Liviu Dragnea, despre plângerea împotriva sa ��i a premierului: Este o tentativ�� de lovitur�� de stat pentru preluarea puterii în mod nelegitim Liviu Dragnea a acuzat, joi, c�� pre��edintele României, Klaus Iohannis, a înc��lcat Constitu��ia ��i c�� plângerea lui Ludovic Orban, instrumentat�� de Iohannis, este o tentativ�� de lovitur�� de stat, pentru preluarea puterii în mod nelegitim. Liderul PSD a anun��at totodat�� c�� discut�� cu juri��tii pentru a vedea în ce m��sur�� poate fi f��cut�� o plângere penal�� împotriva celor care f��cut plângerea împotriva sa ��i a premierului Viorica D��ncil��, pentru c�� aceast�� plângere nu are niciun sâmbure de adev��r.
25.Ilie N��stase: "Sportul românesc va supravie��ui mai pu��in decât tr��iesc eu. Dac�� nu avem bani s�� d��m la sport, înseamn�� c�� o s�� d��m de 10.000 de ori mai mult la s��n��tate" Fostul tenismen Ilie N��stase a declarat, joi, c�� probabil sportul românesc va supravie��ui mai pu��in decât are el de tr��it, avându-se în vedere banii investi��i.
26.Turcan, despre plângerea penal�� depus�� de Orban: "Nu a fost o discu��ie pe aceast�� tem�� în PNL. Exist�� elemente care conduc spre concluzia c�� D��ncil�� a ac��ionat în afara cadrului legal" Prim-vicepre��edintele PNL Raluca Turcan a admis joi c�� subiectul plângerii penale depus�� de Ludovic Orban la adresa Vioric�� D��ncil�� nu a fost discutat în partid. Liderul deputa��ilor PNL ad��ug�� c�� "exist�� multe elemente care conduc spre concluzia" c�� premierul "a ac��ionat în afara cadrului legal ��i a subminat angajamentele interna��ionale ale României" în scandalul mut��rii ambasadei României din Israel.
27.Beneficiarul primului transplant pulmonar realizat în România a fost externat B��rbatul în vârst�� de 36 de ani care, în urm�� cu o lun��, a fost supus primului transplant pulmonar efectuat în România, la Spitalul Clinic ''Sfânta Maria'' din Capital��, a fost externat, iar evolu��ia sa post-transplant este favorabil��, a anun��at joi Administra��ia Spitalelor ��i Serviciilor Medicale din Bucure��ti. ��i în cazul celui de-al doilea pacient care a fost transplantat pulmonar la acela��i spital, evolu��ia st��rii de s��n��tate este favorabil��.
28.Plângerea lui Orban împotriva premierului Viorica D��ncil�� a fost trimis�� la DIICOT Parchetul de pe lâng�� Înalta Curte de Casa��ie ��i Justi��ie a dispus joi trimiterea la DIICOT a plângerii formulate de pre��edintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica D��ncil�� ��i a liderului PSD, Liviu Dragnea, aceasta fiind structura competent�� în acest caz, relateaz�� Agerpres, citând oficiali ai Parchetului General.
29.Jum��tatea goal�� a execu��iei bugetare pe primele luni. Cheltuieli mai mari decât cele bugetate ��i venituri mai mici decât a��tept��rile ”Pe scurt, avem venituri pe care nu le colectam ��i cheltuieli deja f��cute mult peste ceea ce se bugetase. Evident c�� apare un risc la adresa asum��rii ��intei de deficit” a spus joi Ionu�� Dumitru, pre��edintele Consiliului Fiscal, la o conferin���� organizat�� de Finmedia.  Cheltuielile de personal (date cumulate) în martie fa���� de martie anul trecut au avut o dinamic�� de 18%. În aprilie, aceea��i dinamic�� a urcat la 20.4%. Ceea ce s-a bugetat pentru tot anul e 16,6%!,a mai spus Dumitru.
30.Curtea de Apel Bucure��ti a dispus arest la domicliu pentru judec��toarea Elena Burlan-Pu��ca��, respingând astfel cererea DNA de arestare preventiv�� Magistra��ii Cur��ii de Apel Bucure��ti au respins, joi, cererea DNA de arestare preventiv�� a judec��toarei Elena Burlan-Pu��ca��, acuzat�� de luare de mit��, îns�� au dispus m��sura arestului la domiciliu pentru o perioad�� de 30 de zile, decizia nefiind definitiv��, relateaz�� Mediafax.
31.Serie de coinciden��e la Spitalul 'Marius Nasta': Pre��edintele Consiliului de Administra��ie, revocat dup�� ce au fost puse sub semnul întreb��rii legalitatea concursului de manager ��i prezen��a sa în conducerea spitalului Petru Armean, pre��edintele Consiliului de Administra��ie al Institutului de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' din Bucure��ti, care urma s�� organizeze luna viitoare concursul pentru ocuparea func��iei de manager al spitalului, a fost revocat miercuri, 16 mai, printr-un ordin al ministrului S��n��t����ii. Decizia ministrului în acest caz este înso��it�� de o serie de coinciden��e: Petru Armean a fost numit în Consiliul de Administra��ie de la "Marius Nasta" anul trecut, ca reprezentant al Ministerului, el fiind, în mandatul lui Florian Bodog, consilier personal la cabinetul ministrului. Armean a fost eliberat din func��ia de consilier odat�� cu venirea Sorinei Pintea, astfel c�� este neclar în ce condi��ii a continuat s�� reprezinte MS în consiliul de administra��ie al unui spital.
32.Veniturile Gothaer Asigur��ri au crescut cu 21,7% anul trecut la peste 119 milioane de lei Gothaer Asigur��ri Reasigur��ri a anun��at joi c�� veniturile din primele brute subscris enaul trecut au crescut cu 21,7% fa���� de anul anterior, dep����ind 119 milioane de lei. Potrivit asiguratorului, cre��terea volumului de afaceri din 2017 provine din toate liniile de activitate, Casco înregistrând îns�� cel mai mare avans. Ponderea asigur��rilor auto în portofoliul Gothaer este de 40,3% ��i r��mâne, potrivit strategiei companiei, mult sub ponderea pe care asigur��rile auto o au în pia��a asigur��rilor generale din România.
33.Pre��edin��ia a f��cut public�� sesizarea trimis�� Comisiei de la Vene��ia pe tema legilor justi��iei. Iohannis vrea consult��ri între exper��i, societatea civil�� ��i deciden��i Administra��ia Preziden��ial�� a f��cut public�� scrisoarea adresat�� Comisiei de la Vene��ia prin care pre��edintele Klaus Iohannis solicit�� un punct de vedere cu privire la pachetul de legi privind a��a-zisa reform�� a justi��iei. Iohannis spune, în context, c�� este util�� organizarea rapid�� a unor consult��ri între reprezentan��ii autorit����ilor, societatea civil�� ��i exper��ii Comisiei.
34.UPDATE Ce spun liderii PSD despre despre plângerea penal�� a lui Orban împotriva lui D��ncil��: Cel mai josnic gest al opozi��iei; interese oculte; tentativ�� de lovitur�� de stat; acela��i scenariu ca în 2015 Ministrul Rovana Plumb, liderul organiza��iei de femei din PSD, acuz�� PNL c�� devine "o unealt�� a unor interese oculte" prin plângerea penal�� depus�� ast��zi de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica D��ncil��, despre care spune c�� este "cel mai josnic gest al opozi��iei". Într-un alt comunicat, vicepre��edintele PSD Doina Federovici afirm�� c�� ac��iunea PNL este "tentativ�� de lovitur�� de stat". UPDATE În aceea��i not�� comenteaz�� ��i al��i lideri ai partidului, precum ministrii Mihai Fifor ��i Carmen Dan.
35.Persoanele cu dizabilit����i din Bucure��ti vor beneficia timp de un an de transport gratuit prin proiectul Abilitaxi Prim��ria Capitalei va oferi în parteneriat cu Asocia��ia ”RE-Start Cauz�� Bun��” transport gratuit persoanelor cu dizabilit����i timp de un an, potrivit unui protocol de colaborare încheiat între cele dou�� entit����i, adoptat joi de Consiliul General. Proiectul pilot se va desf����ura pe o perioad�� de 12 luni, iar persoanele care vor beneficia de acest mijloc de transport vor fi nevoite s�� fac�� programare cu cel pu��in 48 de ore înainte. Primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat c�� va implementa un serviciu similar la Prim��rie dup�� finalizarea proiectului pilot.
36.Atena ��i Skopje, aproape de o solu��ie în disputa veche de 27 de ani legat�� de numele Macedoniei Premierul macedonean Zoran Zaev a declarat joi c�� a ajuns la o "solu��ie acceptabil��" cu omologul s��u grec Alexis Tsipras în negocierile privind numele ����rii sale, Macedonia, scrie AFP.
37.Carta del presidente de Rumania a la Comision de Venecia por las tres leyes adoptadas por el Parlamento El presidente de Rumania, Klaus Iohannis, ha dado a conocer la misiva enviada a la Comisión de Venecia sobre las tres leyes judiciales adoptadas por el Parlamento, de las que los expertos aseguran socavan la independencia de la justicia.
38.R��spunsul UE la retragerea SUA din acordul cu Iranul: Bruxellesul vrea s�� neutralizeze efectele extrateritoriale ale sanc��iunilor americane Comisia European�� va lansa vineri procesul de activare a unei legi care interzice companiilor europene de a se conforma sanc��iunilor SUA împotriva Iranului ��i care nu recunoa��te deciziile judec��tore��ti de executare a penaliz��rilor americane, relateaz�� Reuters.
39.���Prim��ria Capitalei va reabilita termic 132 de blocuri din sectoarele 3,4 ��i 6, valoarea estimat�� a investi��iei fiind de circa 216 milioane lei Primaria Capitalei va cheltui circa 216 milioane lei pentru reabilitarea termic�� a 132 de blocuri din sectoarele 3,4 ��i 6, potrivit unor proiecte de hot��râre înaintate de primarul Gabriela Firea ��i adoptate joi de Consiliul General. Sectorul 1 aproape a finalizat programul de reabilitare, iar în ceea ce prive��te sectoarele 2 ��i 5, acestea nu au depus documentele necesare, spun reprezentan��ii municipalit����ii. Asta de��i sectorul 5  este cel mai s��rac din Capital��.
40.''Ucraina ar trebui s�� bombardeze podul din Crimeea''. Ambasada Rusiei a reac��ionat Un jurnalist american i-a revoltat pe ru��i dup�� ce a sugerat într-un articol c�� Ucraina ar trebui s�� ”arunce în aer podul lui Putin din Crimeea”.
1 2 3 4 5 6 7 8 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by