Arhiva pentru data 17.05.2018


1 - 20 din 158 rezultate
1.Ministrul S��n��t����ii: Eu cred în Viorica D��ncil��. ��tiu c�� nu î��i tr��deaz�� ��ara. Dimpotriv��. Ministrul S��n��t����ii Sorina Pintea afirm��, într-o postare de Facebook referitoare la plângerea penal�� pentru înalt�� tr��dare depus�� de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica D��ncil��, c�� ea crede în Viorica D��ncil�� ��i c�� ��tie c�� aceasta nu î��i tr��deaz�� ��ara, dimpotriv��, apreciind c�� astfel de acuza��ii la nivel înalt "pot periclita drumul spre prosperitate al românilor".
2.Handbal masculin: Dinamo a câ��tigat primul meci al finalei Ligii Na��ionale Campioana Dinamo Bucure��ti a învins-o pe CSA Steaua Bucure��ti cu scorul de 27-25 (10-10, 23-23), dup�� arunc��rile de la 7 metri, joi, în Sala Concordia din Chiajna, în primul meci al finalei Ligii Na��ionale de handbal masculin, potrivit Agerpres.
3.Psiholog din Constan��a, condamnat la doi ani ��i opt luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influen���� Tribunalul Constan��a a decis, joi, condamnarea unui psiholog la doi ani ��i opt luni de închisoare cu suspendare pentru dou�� fapte de trafic de influen����, dup�� ce a pretins ��i primit de la dou�� persoane câte 2.000 de euro ca s�� intervin�� pe lâng�� membrii unei comisii de examinare ca acestea s�� fie angajate la Autoritatea Naval�� Român��. Decizia nu este definitiv��. În urm�� cu dou�� s��pt��mâni, într-un alt dosar, psihologul fusese condamnat la un an ��i patru luni de închisoare cu executare pentru fapte similare, potrivit news.ro.
4.Cum nu dispar hârtiile din via��a noastr��. Dou�� cazuri de s��pt��mâna asta Intr-un articol publicat pe Contributors.ro, Cristian Ghinea arata, exemplificand cu doua cazuri, cat de dificil este s�� trec�� prin Parlament prevederi menite s�� sa reduca birocratia. In primul exemplu este vorba de o prevedere legala prin care autorit����ile statului s�� nu mai poata solicita celor care doresc autoriza��ie de construc��ie alte documente decât cele specificate în lege - pentru c�� func��ionarii statului cer oamenilor, de foarte multe ori, mai multe documente decât îi oblig�� legea: copii dup�� documente, avize, aprob��ri sau dosare cu ��in�� etc. In al doilea caz e vorba de obligativitatea pe care ar fi avut-o firmele mici sa faca ”audituri de securitate” desi prevederile europene exclud explict firmele mici si mijocii de la acest audit.
5.Caroline Garcia, adversara Simonei Halep în sferturi la Roma. Meciul va avea loc vineri, dup�� ora 20.30 Juc��toarea francez�� Caroline Garcia, locul 7 WTA ��i cap de serie 7, s-a calificat, joi, în ferturile de final�� ale turneului de la Roma, trecând în turul trei de americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA ��i favorit�� 9. În faza urm��toare, Garcia va juca împotriva Simonei Halep, potrivit news.ro.
6.Liga I Gaz Metan Media�� – FC Voluntari, scor 1-0. Poarta oaspe��ilor a fost ap��rat�� în ultimele 13 minute de funda��ul Achim Gaz Metan Media�� a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 1-0, joi seara, pe teren propriu, într-o partid�� din etapa a 10-a a fazei play-out a Ligii I de fotbal, potrivit news.ro. Unicul gol al partidei a fost reu��it de Darius Olaru (59), cu capul din centrarea lui Caiado.
7.Regizorii Lucian Pintilie ��i Liviu Ciulei, pedepsi��i de Nicolae Ceau��escu pentru piesa de teatru „Revizorul” (29 septembrie 1972) Epur��rile antisemite aplicate de autorit����ile comuniste poloneze dup�� câteva zile de la încheierea R��zboiului de ��ase Zile din Orientul Mijlociu (5-11 iunie 1967) au generat tensiuni majore la Var��ovia, iar excesele s��vâr��ite de grupul condus de ministrul de Interne, generalul Mieczys��aw Moczar, au provocat efecte negative grave pe termen lung. Protestele s-au înmul��it atât în rândul societ����ii civile, cât ��i în armat��, fiind criticat�� subordonarea total�� ��i lipsa de demnitate a liderilor politici ��i militari de la Var��ovia fa���� de omologii lor de la Moscova.
8.Impactul uman d��uneaz�� tot mai mult suprafe��elor protejate ale lumii O treime din terenurile protejate ale lumii sunt degradate de activit����ile umane, potrivit unui nou studiu. ��ase milioane de kilometri p��tra��i de p��duri, parcuri ��i rezerva��ii naturale se afl�� sub "exploatare uman�� intens��" din cauza mineritului, exploat��rii forestiere ��i agriculturii, scrie BBC.
9.VIDEO ���Crater uria�� pe un drum na��ional. ��oferii povestesc cum au fost la un pas de tragedie Pericol uria�� pe drumul na��ional din Pasul Mesteac��n. La limita dintre jude��ele S��laj ��i Maramure��, asfaltul s-a surpat ��i a fost înghi��it de un crater uria��, iar ma��inile nu mai pot circula decât pe o singur�� banda.
10.Ministrul Muncii: ”La ce vor s�� mai dea foc ca s�� preia guvernarea?” / ”Asist��m la repetarea unui mod de operare, aplicat ��i în 2015, când a trebuit s�� moar�� oameni” Ministrul Muncii, Lia Olgu��a Vasilescu, a acuzat, joi, la România TV, c�� prin plângerea penal�� formulat�� de pre��edintele PNL, Ludovic Orban, împotriva Vioric��i D��ncil�� ��i a liderului PSD Liviu Dragnea, ”asist��m la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat ��i în 2015, când a fost demis premierul Ponta”, când ”a trebuit s�� moar�� oameni pentru ca Guvernul s�� fie schimbat” ��i întreab��: ”la ce mai vor s�� dea foc?”
11.Horodniceanu, despre plângerea f��cut�� de Orban: Înalta tr��dare ��ine de infrac��iunile împotriva siguran��ei na��ionale / Vom vedea dac�� întrune��te elementele Procurorul-��ef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, la Antena 3, c�� plângerea pre��edintelui PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica D��ncil�� ��i a liderului PSD Liviu Dragnea nu a ajuns înc�� ��i a explicat c�� sesizarea a fost direc��ionat�� la institu��ia pe care o conduce pentru c�� înalta tr��dare ��ine de competen��a acesteia.Ce argumente invoc�� Ludovic Orban pentru plângerea împotriva premierului D��ncil��Reac��ie masiv�� a PSD fa���� de plângerea penal�� a lui Orban
12.Un ora�� din Colorado interzice statul ��i întinderea cet����enilor pe trotuare Consiliul municipiului Durango din Colorado a aprobat, mar��i, în unanimitate o hot��râre care interzice oricui s�� stea sau s�� se întind�� pe trotuare, borduri ��i alte zone publice, relateaz�� Durango Herald.
13.Whitney Houston ar fi fost abuzat�� sexual în copil��rie de veri��oara sa Dee Dee Warwick, potrivit unui documentar Cânt��rea��a american�� Whitney Houston ar fi fost abuzat�� sexual în copil��rie de o veri��oar�� a ei, artista Dee Dee Warwick, potrivit documentarului regizat de Kevin Macdonald, care a avut premiera joi, la Festivalul de Film de la Cannes, scrie News.ro, citând The Guardian.
14.Tulcea: Anchet�� dup�� ce o profesoar�� ar fi între��inut rela��ii intime cu un elev cu handicap O profesoar�� din Tulcea este b��nuit�� c�� a între��inut rela��ii intime cu un elev în vârst�� de 17 ani, care este încadrat în grad de handicap mediu ��i se afl�� în plasament. Direc��ia General�� de Asisten���� Social�� ��i Protec��ia Copilului (DGASPC) Tulcea a deschis o anchet�� în acest caz, relateaz�� Mediafax.
15.Coreea de Nord amenin���� c�� va opri negocierile cu Guvernul sud-coreean Regimul Kim Jong-Un a avertizat, joi, c�� ar putea întrerupe contactele cu Guvernul "incompetent" din Coreea de Sud din cauza exerci��iilor comune efectuate de militari sud-coreeni ��i americani, în ceea ce pare a fi o schimbare de ton a Phenianului, relateaz�� Mediafax.
16.S��laj: Patru fete au murit ��i alta e r��nit�� grav dup�� ce ma��ina în care se aflau a fost lovit�� de tren Patru fete au murit, iar una una a fost r��nit�� grav, joi, în urma unui accident care a avut loc în zona localit����ii Jibou, jude��ul S��laj, dup�� ce ma��ina în care se aflau a fost lovit�� de un tren, relateaz�� Mediafax.
17.Consiliul General a aprobat, de principiu, transferul RADET ��i ELCEN c��tre Compania Municipal�� Energetica Bucure��ti, proasp��t înfiin��at�� de primarul Gabriela Firea Consiliul General a aprobat, de principiu, transferul RADET ��i ELCEN c��tre Compania Municipal�� Energetica Bucure��ti, proasp��t înfiin��at�� de primarul Gabriela Firea. Consiliul General al Municipiului Bucure��ti a aprobat joi, de principiu, transferul RADET, distribuitorul de energie termic�� aflat în subordinea municipalit����ii ��i a ELCEN, produc��torul de energie, aflat la Guvern, c��tre Compania Municipal�� Energetica Bucure��ti, proasp��t înfiin��at�� de primarul Gabriela Firea. CGMB a abrogat ��i hot��rârea prin care municipalitatea î��i exprima inten��ia de a cump��ra ELCEN, astfel c�� nu este clar dac�� transferul se va face gratuit sau nu. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentar��, în timpul ��edin��ei de Consiliu General, f��r�� s�� fie postat în dezbatere public��. În expunerea de motive a proiectului se arat�� c�� transferul a fost solicitat de RADET ��i ELCEN.
18.Reac��ia Ministerului Mediului, dup�� ce România a fost trimis�� în judecat�� de Comisia European��: Am vorbit cu primarii pentru urgentarea adopt��rii planurilor privind calitatea aerului / Am continuat programele Rabla ��i Rabla Plus Ministerul Mediului spune, dup�� ce Comisia European�� a trimis în judecat�� România pentru nerespectarea obliga��iilor de mediu, c�� s-a întâlnit cu primarii municipiilor Bra��ov, Ia��i ��i Bucure��ti pentru care CE declan��ase procedurile de infringement, în vederea urgent��rii adopt��rii planurilor privind calitatea aerului ��i c�� în vederea reducerii impactului traficului rutier asupra calit����ii aerului a continuat programele Rabla ��i Rabla Plus. De asemenea, ministrul Gra��iela Gavrilescu a subliniat c�� are convingerea c��, odat�� cu aprobarea, la termenul asumat, a Planului integrat de calitate a aerului de c��tre Consiliul General al Capitalei ��i punerea sa imediat�� în aplicare, România va avea câ��tig de cauz��
19.O erup��ie exploziv�� a vulcanului Kilauea din Hawaii a ridicat un nor de cenus�� de peste 6 kilometri O erup��ie exploziv�� a vulcanului Kilauea din Hawaii a produs un nor de praf de cenu���� care s-a s-a ridicat în aer la peste 6 kilometri în��l��ime, relateaz�� Reuters, citând Serviciul de prospectare geologic�� al Statelor Unite.
20.Sortiment de brânz��, suspectat de contaminare cu Escherichia Coli, retras din magazine Mega Image din Bucure��ti ��i din Constan��a Compania Mega Image a retras din mai multe magazine din Bucure��ti ��i din Constan��a sortimentul de brânz�� “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”, în urma unei inform��ri primite de la furnizorul Societe Fromagerie Chabert despre existen��a unui suspiciuni de contaminare cu Escherichia Coli O26.
1 2 3 4 5 6 7 8 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by