Arhiva pentru data 15.05.2018


1 - 20 din 164 rezultate
1.VIDEO Afacerea bicicletelor f��r�� sta��ii de parcare predefinite - în cre��tere O nou�� modalitate, de ultim�� genera��ie, pentru închirierea bicicletelor va aduce o revolu��ie semnificativ�� în ora��ele din întreaga lume. Inova��ia const�� în închirierea bicicletelor f��r�� sta��ii de parcare predefinite, scrie BBC.
2.VIDEO Lars von Trier provoac�� ��oc ��i groaz�� la Cannes Zecile de persoane care au ie��it oripilate de la premiera mondial�� cu „The House that Jack Built” s-au oprit la primul nivel, dar filmul nu e un horror ieftin despre un serial killer care maltrateaz�� femei ci, ca toate filmele lui von Trier, o autoanaliz�� a unui artist sedus de propriile tenebre. Mai jos vorbim ��i despre alte titluri interesante ale edi��iei. Tot azi am stat de vorb�� ��i cu Georgiana Moldoveanu, singurul regizor român cu film la Cannes în acest an.
3.Liga I Dinamo a învins Juventus Bucure��ti, scor 2-0 Forma��ia Dinamo a învins, mar��i, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Juventus Bucure��ti, într-un meci contând pentru etapa a X-a a play-out-ului Ligii I, scrie news.ro. Golurile au fost marcate de Popescu '64 ��i Nistor '72.
4.CSM respinge înc�� o cerere a Laurei Codru��a Kovesi de ap��rare a reputa��iei CSM a decis, în urma plenului de mar��i, respingerea cererii ��efei DNA, Laura Codru��a Kovesi, de ap��rare a reputa��iei profesionale, în contextul declara��iilor ��i a modului în care a fost mediatizat�� solu��ionarea procesului între aceasta ��i jurnali��ti, scrie Mediafax.
5.������WTA Roma: Irina Begu s-a calificat în turul doi, unde o va întâlni pe Angelique Kerber Irina Begu, locul 41 WTA, s-a calificat, mar��i, în turul doi din cadrul turneului de categorie Premier 5 de la Roma, dup�� ce a învins-o pe chinezoaica Shuai Peng, locul 35 WTA, informeaz�� News.ro.
6.Sco��ând SUA din acordul nuclear iranian, Trump l-a f��cut pe Putin broker politic mondial Anun��ul retragerii SUA din acordul nuclear iranian n-a stârnit mari emo��ii în Rusia. Pe de o parte, Moscova era ferm convins�� c�� pre��edintele Trump va face acest pas. Stau m��rturie analizele publicate înc�� de la începutul anului. Merit�� amintit un lucru adesea trecut cu vederea, din cauza cunoa��terii tot mai superficiale a Rusiei. Vladimir Putin a investit nu doar în noua genera��ie de arme, ci ��i în noua genera��ie de anali��ti. Moscova are un corp de exper��i în politic�� american�� care îl descifreaz�� cel mai adesea corect pe Trump. ��i mai are speciali��ti pe Orient, e drept f��r�� articole ISI, dar care au b��tut cu piciorul regiunea ��i cunosc toate dialectele care se vorbesc în zon��.
7.Simona Halep - Naomi Osaka, miercuri, de la ora 12.00, în turul al doilea al turneului de la Roma Simona Halep, locul I WTA, va evolua, miercuri, dup�� ora 12.00, cu japoneza Naomi Osaka, locul 21 WTA, în turul al doilea al turneului de categorie Premier 5 de la Roma, potrivit news.ro. Partida este prima de pe "Pietrangeli", aren�� secundar�� la Foro Italico, dar poate cea mai frumoas�� din complex.
8.Carmen Dan: Infrac��iuni cu violen���� au fost ��i o s�� mai fie în România Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat mar��i, la audierea din Senat privind jafurile din zona Sine��ti, c�� "infrac��iuni cu violen���� au fost, o s�� mai fie în România", precizând c�� acest lucru se întâmpl�� peste tot în lume, transmite Mediafax.
9.Liderul opozi��iei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost trimis la închisoare pentru 30 de zile, pentru protestele anti-Putin ���Liderul opozi��iei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost trimis la închisoare pentru 30 de zile de c��tre un tribunal din Moscova pentru rolul s��u în organizarea protestelor din 5 mai, scrie Reuters.
10.Coreea de Nord amenin���� cu anularea summitului Kim Jong Un - Donald Trump (pres��) Coreea de Nord a amenin��at mar��i sear�� c�� anuleaz�� summitul programat s�� aib�� loc pe 12 iunie între liderul ����rii Kim Jong Un ��i pre��edintele american Donald Trump, din cauza exerci��iilor militare desfa��urate în Coreea de Sud, a relatat agen��ia sud-coreean�� Yonhap, citat�� de AFP.
11.MAI a pus în dezbatere modific��rile la Statutul poli��istului: sunt reglementate mecanismul de acordare a gradelor profesionale, pensionarea anticipat��, dar ��i eliberarea din func��iile de conducere; cei cerceta��i disciplinar pot primi decontarea avocatului Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus, mar��i, în dezbatere public�� modific��rile la Statutul poli��istului, motivând c�� acestea sunt necesare din cauza deficitul de personal ��i nevoii de a corecta anumite prevederi care au fost declarate neconstitu��ionale, scrie News.ro. Modific��rile vizeaz�� descentralizarea mecanismului de acordare a gradelor profesionale, reglementarea situa��iilor care facilitau pensionarea în jurul vârstei de 40 de ani, dar ��i introducerea posibilit����ii decont��rii asisten��ei juridice ��i asist��rii, de un avocat, pe timpul cercet��rii disciplinare. De asemenea, se stabile��te un mecanism pentru eliberarea din func��ii de conducere a poli��i��tilor cu deficien��e în îndeplinirea atribu��iilor manageriale, evaluarea acestora urmând a se realiza pe baza unor criterii.
12.Vicepremierul Viorel ��tefan: În 2018, investi��iile vor fi motorul principal al economiei / ��inta noastr�� este s�� ajungem la excedent în 2020 Vicepremierul Viorel ��tefan a declarat mar��i c�� în 2018 „cre��terea economic�� î��i va schimba motoarele” astfel încât motorul principal s�� fie investi��iile ��i a sus��inut c�� obiectivul este ca la nivelul anului 2020 s�� se ajung�� la excedent comercial.
13.R��zboi al declara��iilor între Israel ��i Turcia, dup�� baia de sânge din Fâ��ia Gaza / Erdogan c��tre Netanyahu: Cite��te cele 10 porunci Pre��edintele turc Recep Tayyip Erdogan a calificat mar��i Israelul drept "stat apartheid" ��i l-a acuzat pe premierul Benjamin Netanyahu c�� are "sânge palestinian pe mâini", pe fondul unui r��zboi al declara��iilor între cele dou�� ����ri, dup�� ce zeci de palestinieni au murit luni sub gloan��ele israeliene în Fâ��ia Gaza, scrie AFP.
14.CSM, despre amendamentul la Codul penal motivat prin "contracararea clanurilor, precum ��i a procurorilor ��i judec��torilor": Nu contest��m dreptul parlamentarilor de a propune amendamente, dar nu accept��m excesele de limbaj din expunerea de motive Un amendament propus de ALDE la un articol din Codul Penal referitor la constituirea unui grup infrac��ional organizat este argumentat prin nevoia de "contracarare a clanurilor, precum ��i a procurorilor ��i judec��torilor". Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) transmite mar��i sear�� c�� nu contest�� dreptul constitu��ional al parlamentarilor de a propune amendamente, îns�� nu accept�� "excesele de limbaj" din expunerea de motive.
15.Trupul neînsufle��it al lui Cristian ��opescu va fi depus, joi, în Studioul 2 al TVR Trupul marelui comentator sportiv Cristian ��opescu va fi depus joi, 17 mai, în Studioul 2 al Televiziunii Române, în intervalul 11.00-19.00, anun���� postul public de televiziune.
16.CSM: Nu am propus instituirea unui prag valoric în cazul vreunei infrac��iuni, cu atât mai pu��in pentru abuz în serviciu în cazul func��ionarilor publici sau pentru corup��ie Consiliul Superior al Magistraturii nu a propus instituirea unui prag valoric în cazul vreunei infrac��iuni, cu atât mai pu��in în cazul infrac��iunii de abuz în serviciu s��vâr��it�� de func��ionarii publici sau în cazul infrac��iunilor de corup��ie, precizeaz�� CSM, într-un comunicat publicat mar��i. Aceste preciz��ri vin dup�� ce în cadrul Comisiei a fost prezentat�� o propunere a CSM care prevede un prag de 50.000 euro p��nâ la care abuzul în serviciu ��i alte infrac��iuni de serviciu comise de alte persoane, ��i nu de func��ionarii publici, s�� fie considerate infrac��iuni.
17.Forumul Judec��torilor anun���� c�� se retrage de la lucr��rile Comisiei Iordache: Sunt amendamente care plaseaz�� judec��torii ��i procurorii pe acela��i nivel cu proxene��ii ��i trafican��ii de carne vie, cu c��m��tarii ��i contrabandi��tii Asocia��ia Forumul Judec��torilor din România anun���� mar��i, într-un comunicat, c�� se retrage de la lucr��rile Comisiei speciale parlamentare pentru legile justi��iei, acuzând c�� scopul acesteia nu pare a fi legat de îmbun��t����irea legisla��iei, ci e mai degrab�� „un proces amplu de ��ubrezire a justi��iei. Asocia��ia semnaleaz�� c�� unele dintre textele de lege nou propuse - precum cele privind „Reaua credin����” ��i „Grava neglijen����” în cazul magistra��ilor - transform�� abateri disciplinare cu grad de pericol social redus în infrac��iuni cu pedepse având limite apropiate de cele prev��zute pentru infrac��iunea de omor, fiind mult mai mari decât, de exemplu, cele pentru furt calificat, ucidere din culp��, proxenetism, tâlh��rie, piraterie sau infrac��iunile de corup��ie.Vezi ��i reac��ia CSM despre amendamentul la Codul penal motivat prin "contracararea clanurilor, precum ��i a procurorilor ��i judec��torilor": Nu contest��m dreptul parlamentarilor de a propune amendamente, dar nu accept��m excesele de limbaj din expunerea de motive
18.Petru V��duva revine la conducerea Grupului ��iriac Petru V��duva revine la vârful structurii de management a Grupului ��iriac, la zece ani de la prima sa interac��iune cu familia ��iriac. V��duva reia colaboararea cu holdingul ce înglobeaz�� în structura sa peste 40 de companii cu activit����i în domenii precum auto, financiar, imobiliar sau avia��ie. Petru V��duva preia func��ia de CEO de la Drago�� Dinu care î��i încheie mandatul de patru ani în cadrul ��iriac Holdings. Sub conducerea lui Drago�� Dinu a fost restructurat�� ��i consolidat�� divizia auto a Grupului ��iriac, în timp ce aria imobiliar�� a înregistrat progrese relevante prin dezvoltarea de noi proiecte, a anun��at compania.
19.Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, despre incidentele sângeroase din Fâ��ia Gaza: Israelul a dat dovad�� de re��inere Israelul "a dat dovad�� de re��inere" în incidentele sângeroase de luni, la grani��a cu Fâ��ia Gaza, a afirmat mar��i ambasadoarea american�� la ONU, Nikki Haley, care a denun��at comportamentul Hamas, scrie AFP.
20.Un militar s-a înecat în mare, la Constan��a Un tân��r în vârst�� de 24 de ani, din Pite��ti, a murit, mar��i, la Constan��a, dup�� ce s-a înecat în apele M��rii Negre. Este primul caz de înec din acest sezon, poli��i��tii stabilind c�� victima era cadru militar, transmite Mediafax.UPDATE: Tân��rul militar decedat pe plaj�� era sublocotenent al Batalionului de Infanterie Marin��.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by