Arhiva pentru data 24.04.2018


1 - 20 din 134 rezultate
1.Liga Campionilor: Spectacol total. Liverpool - AS Roma 5-2/ Salah, doua goluri si doua pase de gol/ Roma marcheaza de doua ori pe final Echipa Liverpool a învins, mar��i, pe teren propriu, cu scorul de 5-2 (2-0), forma��ia AS Roma, în prima man���� a semifinalelor Ligii Campionilor. AS Roma a înscris golurile spre finalul partidei, dup�� ce a fost condus�� cu 5-0, potrivit news.ro. Mohamed Salah a marcat dou�� goluri, primul cu un ��ut spectaculos la vinclu, la col��ul lung, din unghi, ��i a pasat la reu��ita lui Mane, faz�� la care egipteanul a plecat pe contraatac dintr-o pozi��ie suspect�� de ofsaid.
2.Spania amenin���� cu veto Declara��ia de la Sofia privind Balcanii de Vest Premierul spaniol Mariano Rajoy recurge la veto în privin��a proiectului de declara��ie de la summitul UE - Balcanii de Vest, programat la Sofia, pe data de 17 mai. Anun��ul a fost f��cut, luni, de c��tre ziarul madrilen "El País", care citeaz�� surse diplomatice. Potrivit acestora, Rajoy nu va semna un asemenea document pentru c�� nu dore��te ca numele s��u s�� stea al��turi de cel al vreunui reprezentant al Kosovo. Motivul este legat de faptul c�� Spania se num��r�� printre cele cinci ����ri membre UE care nu au recunocut independen��a acestui stat balcanic, potrivit rador, care citeaza Mediapool. 
3.B��rbatul suspectat c�� a acostat mai multe fete în apropierea unei ��coli din Cluj-Napoca, prins de poli��i��ti ��i re��inut B��rbatul de 36 de ani c��utat de poli��i��tii clujeni, fiind suspectat c�� a acostat mai multe fete în apropierea unei ��coli dintr-un cartier din Cluj-Napoca, a fost prins ��i re��inut pentru 24 de ore, potrivit news.ro.
4.Ion Iliescu, Adrian N��stase, Viorica D��ncil�� si CP T��riceanu despre Dinu C. Giurescu: Via��a ��tiin��ific�� a României, istoriografia sunt mai s��race Ion Iliescu, Adrian N��stase, premierul Viorica D��ncil��, ministrul Culturii George Iva��cu si pre��edintele Senatului CP T��riceanu au vorbit despre moartea lui Dinu C. Giurescu: ”O mare personalitate academic��, o voce inconfundabil�� în disputele tranzi��iei române��ti. Curajul opiniilor sale a marcat genera��ii ��i a moralizat elitele intelectuale.”
5.Trump schimb�� tonul cu privire la retragerea din Siria Trupele americane se vor întoarce acas�� din Siria, îns�� pre��edintele american Donald Trump a subliniat mar��i c�� vrea s�� lase o ”amprent�� puternic�� ��i durabil��” în regiune, relateaz�� The Associated Press. El a semnalat astfel o schimbare de ton, dup�� ce a insistat în urm�� cu doar câteva s��pt��mâni c�� vrea s�� retrag�� trupele americane ��i s�� lase reconstruc��ia Siriei pe seama altora din regiune, citeaza news.ro.
6.��i FCSB cere depunctarea echipei CFR Cluj. În plus, FCSB cere suspendarea lui Dan Petrescu pentru 16 etape FCSB a cerut Comisiei de Disciplin�� a FRF depunctarea echipei rivale la titlu CFR Cluj ��i suspendarea antrenorului acesteia, Dan Petrescu, pentru 16 etape, în urma unor declara��ii ale tehnicianului, considerate a prejudicia imaginea fotbalului românesc, potrivit news.ro.
7.Abilitatea care te poate face s�� tastezi mai repede Cercet��torii de la Universitatea Aalto din Finlanda ��i Universitatea Cambridge au analizat într-un test online modul în care 168.000 de oameni obi��nuiesc s�� scrie, ��i au aflat c�� cei care au scris cel mai rapid au folosit tehnica "rostogolirii", o metod�� care presupune ap��sarea tastei urm��toare înainte de a o elibera pe cea precedent��, scrie BBC.
8.Panathinaikos Atena a fost exclus�� din cupele europene Panathinaikos Atena a fost exclus�� un sezon din cupele europene de c��tre UEFA, m��sur�� valabil�� pentru una dintre urm��toarele trei edi��ii ale competi��iilor, dac�� se va califica, din cauza datoriilor pe care gruparea elen�� le are c��tre ter��i, potrivit news.ro.
9.Ministrul Justi��iei, dup�� ce Iohannis a spus c�� nu are emo��ii privind sesizarea CCR în leg��tur�� cu respingerea revoc��rii lui Kovesi: Nu pot s�� b��nui pe domnul pre��edinte c�� se poate substitui judec��torilor Cur��ii Ministrul Justi��iei, Tudorel Toader, a declarat mar��i la Sinteza Zilei c�� nu încearc�� s�� conving�� pe nimeni pentru c�� nu îi cunoa��te nivelul de în��elegere, nivelul pân�� la care trebuie aduse argumentele pentru a-l convinge, f��când referire la refuzul pre��edintelui Klaus Iohannis de a admite propunerea de revocare a ��efei DNA. De asemenea, ministrul Justi��iei a spus c�� ”nu pot s�� b��nui pe domnul pre��edinte c�� se poate substitui judecatorilor Cur��ii”, dup�� ce ��eful statului a spus c�� nu are emo��ii legat de sesizarea f��cut�� la Curtea Constitu��ional�� în urma refuzului s��u de revocare a procurorului ��ef al DNA, Laura Codru��a Kovesi, el subliniind din nou c�� nu exist�� niciun conflict constitu��ional.
10.Recordul ultimului deceniu: românii care muncesc în str��in��tate au trimis în ��ar�� o sum�� uria���� Românii pleca��i în str��in��tate au reu��it o performan���� notabil��. Pe parcursul anului trecut, ace��tia au trimis în ��ar�� aproape 5 miliarde de dolari.
11.��colile britanice renun���� la ceasurile de tip analog din cauz�� c�� adolescen��ii nu sunt capabili s�� citeasc�� ora ��colile britanice renun���� la ceasurile de tip analog din s��lile de examen din cauz�� c�� adolescen��ii nu sunt capabili s�� citeasc�� ora, a anun��at Uniunea cadrelor didactice, citat�� de The Telegraph, scrie News.ro.
12.Emmanuel Macron ��i Donald Trump cer un nou acord nuclear în privin��a Iranului Pre��edintele francez Emmanuel Macron ��i omologul s��u american Donald Trump au cerut mar��i un nou acord pentru a ��ine sub control ambi��iile Iranului, la pu��in timp dup�� ce liderul american a calificat textul actualului acord privind dosarul nuclear un "dezastru", scrie AFP.
13.Reuniunea cvadrilateral�� de la Bucure��ti Pre��edintele Serbiei: Vrem s�� intr��m în Uniunea European��, dar nu putem f��r�� dumneavoastr��. / Premierul Bulgariei s-a declarat mândru ”de elitele politice din Balcani”: Nu îmi amintesc s�� mai fi avut elite atât de responsabile Pre��edintele Republicii Serbia, Aleksandar Vu��i��, a declarat mar��i, la reuniunea cvadrilateral�� de la Bucure��ti dintre Serbia, România, Grecia ��i Bulgaria, c�� statul sârb î��i dore��te s�� intre în Uniunea European��, dar nu poate f��r�� ajutorul celorlalte ����ri balcanice. Vu��i�� a ad��ugat c�� este un lucru important c�� România sprijin�� Serbia pe calea ei european��, relateaz�� News.ro. Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat c�� este mândru de „elitele politice” din regiunea Balcanilor, afirmând c�� nu au mai fost niciodat�� elite "atât de responsabile”. Pe de alt�� parte, prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, a spus c�� regiunea Balcanilor s-a confruntat dintotdeauna cu provoc��ri serioase, dar ”suntem aici ca s�� facem fa���� acestor provoc��ri”.
14.Donald Trump: Coreea de Nord trebuie s�� î��i elimine arsenalul nuclear Pre��edintele american Donald Trump a cerut mar��i Phenianului s�� elimine întregul arsenal nuclear pe care îl de��ine, înaintea unui summit foarte a��teptat cu liderul nord-coreean, scrie AFP.
15.Armenia: Opozantul Nikol Pachinyan declar�� c�� se simte ”preg��tit s�� conduc�� ��ara” Liderul opozi��iei din Armenia Nikol Pashinyan a declarat, mar��i, c�� este ”gata s�� conduc�� ��ara”, dup�� demisia premierului contestat Serge Sargsyan, dup�� protestele antiguvernamentale, relateaz�� AFP.
16.VIDEO Trump îndep��rteaz�� câteva urme imaginare de m��trea���� de pe um��rul lui Macron Pre��edintele american Donald Trump a îndep��rtat câteva urme imaginare de „m��trea����” de pe um��rului omologului s��u francez Emmanuel Macron, care a p��rut u��or jenat de acest gest de solicitudine, scrie AFP.
17.Guvernul recunoa��te, în sfâr��it, c�� Viorica D��ncil�� va pleca miercuri în Israel, unde se va întâlni cu Benjamin Netanyahu: Vor face schimb de opinii asupra evolu��iilor politice ��i de securitate în plan regional ��i global Premierul Viorica D��ncil�� va efectua, în perioada 25-26 aprilie, o vizit�� oficial�� în Statul Israel, la invita��ia prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu, informeaz�� Guvernul printr-un comunicat de pres��. Acest anun�� oficial este f��cut cu doar câteva ore înainte de plecarea în Israel, chiar dac�� "pe surse" informa��ia circula de mai mult timp. Guvernul nu a dorit pân�� la acest comunicat s�� confirme informa��ia, în ciuda insisten��elor jurnali��tilor. Guvernul sus��ine c�� Viorica D��ncil�� va face schimb de opinii cu oficialii Statului Israel despre evolu��iile politice ��i de securitate în plan regional ��i global.
18.VIDEO Suedia: DJ-ul Avicii, comemorat de o biseric�� din ora��ul în care s-a n��scut b��tând clopotele pe ritmul muzicii artistului DJ-ul Avicii, pe numele s��u real Tim Bergling, a fost comemorat, mar��i, de c��tre o biseric�� din Stockholm, ora��ul în care s-a n��scut ��i crecut artistul, b��tând clopotele pe ritmul melodiei ”Wake me up”, relateaz�� Channelnewsasia.com. 
19.Sc��ldatul în Lacul Sfânta Ana a fost interzis, pentru protejarea calit����ii apei Sc��ldatul în Lacul Sfânta nu mai este permis din aceast�� var��, acest lucru fiind prev��zut în Planul de Management al rezerva��iei, intrat în vigoare de curând, pentru a proteja calitatea apei, anun���� Agerpres.
20.Ghiduri de fonduri europene 2018: Bursele antreprenoriale pentru studen��i ��i cercet��tori Studen��ii români din categoriile vulnerabile vor putea ob��ine burse lunare de câte 300 de lei, timp de 3 semestre de studii, dac�� particip�� ��i la cursuri de dezvoltare a abilit����ilor antreprenoriale ��i de realizare a planurilor de afaceri, printr-o nou�� linie de finan��are european��, în valoare total�� de 71 milioane euro, pentru care, mar��i, a fost lansat Ghidul solicitantului. Înc�� 84,7 milioane de euro vor fi disponibili într-un alt apel de proiecte, prin care se vor acorda burse antreprenoriale cercet��torilor ��i doctoranzilor.
1 2 3 4 5 6 7 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by