Arhiva pentru data 12.04.2018


81 - 100 din 127 rezultate
81.China in zece cuvinte: De la Revolutia culturala la boomul economic China in zece cuvinte este, pentru cititorul strain, o sansa unica de a intelege acest colos misterios. O perspectiva curajoasa asupra Chinei din ultima jumatate de secol, de la Revolutia Culturala si cultul pentru presedintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen si boomul economic din zilele noastre.Comanda cartea la GiftBooks.ro! Poti obtine transport GRATUIT! Nu ratati alte carti interesante pentru toate varstele!
82.GDPR – too little, too late? Prelucrarea datelor personale în era “Big Data” Prelucrarea datelor personale nu este ceva nou. Aceasta a ap��rut înc�� din momentul în care oamenii au început s��-��i deseneze ori s��-��i povesteasc�� aventurile lor sau ale grupului din care f��ceau parte. Listele de invita��i ale marilor conduc��tori ai lumii, folosite pentru organizarea întrunirilor ori a banchetelor, precum cele ale Zenobiei, prin��esa r��zboinic�� ce preluase puterea în Palmira în jurul anilor 267-268, reprezentau o form�� incipient�� a metodelor de marketing direct, aplicate ast��zi.
83.Europa League: Programul complet al meciurilor din man��a a doua a sferturilor de final�� A doua competi��ie fotbalistic�� intercluburi din Europa î��i va desemna, în aceast�� sear��, semifinalistele. Man��a retur a sferturilor de final�� ale Europa League programeaz�� cele patru partide începând cu ora 22.05.
84.Implica��iile scandalului Cambridge Analytica Scandalul Cambridge Analytica (CA) reprezint�� o „bomb�� cu efect întârziat”, întrucât întreb��ri ��i chiar o investiga��ie privind rolul companiei în influen��area rezultatului referendumului pentru BREXIT din iunie 2016 au fost ridicate public ��i ini��iate de ceva timp. Din punct de vedere tehnic, va fi greu de cuantificat impactul strategiei „psihometrice (micro-targetare politic�� în func��ie de profilul psihologic al utilizatorilor) aplicat�� de CA în scopul influen����rii votului în favoarea BREXIT, dar din punct de vedere legal ��i politic situa��ia e destul de serioas�� (violarea condi��iilor de finan��are a campaniei politice din timpul referendumului de c��tre VoteLeave, prin intermediul conexiunii Canadiene, firma AggregateIQ) ca s�� ��tirbeasc�� legitimitatea rezultatului.
85.Massimiliano Allegri, dup�� eliminarea dramatic�� din Champions League: "Plec��m de aici cu un gust amar. Echipa merita cel pu��in prelungirile" Juventus a fost eliminat�� dramatic de Real Madrid în sferturile Champions League, dup�� un gol înscris din penalty de Cristiano Ronaldo, în minutul 90+8. Massimiliano Allegri, tehnicianul "B��trânei Doamne", s-a ar��tat extrem de mul��umit de modul în care au luptat elevii s��i pe "Santiago Bernabeu", precizând c�� nu folose��te nim��nui dac�� plânge pentru ratarea calific��rii. "Echipa merita cel pu��in prelungirile, mai aveam dou�� schimb��ri ��i ��anse bune de calificare", a spus Allegri.
86.Rata anual�� a infla��iei a ajuns la 5% în martie, cel mai mare nivel din iunie 2013 pân�� acum Rata anual�� a infla��iei a urcat la 5% în martie 2018, de la 4,7% în luna precedent��, pe fondul scumpirii m��rfurilor nealimentare cu 6,57%, a celor alimentare cu 4,01% ��i a serviciilor cu 2,9%, potrivit Agerpres. O rat�� mai mare a infla��iei anuale a fost consemnat�� în luna iunie 2013, când pre��urile de consum au urcat cu 5,37%.
87.For��ele guvernamentale siriene au preluat controlul ora��ului Duma, ultimul punct de rezisten���� al rebelilor din Ghouta de Est For��ele guvernamentale siriene au preluat controlul asupra ora��ului Duma, ultimul punct de rezisten���� al rebelilor din Ghouta de Est, au anun��at agen��iile de pres�� din Rusia, citând un oficial militar rus.
88.Gianluigi Buffon a criticat dur acordarea penalty-ului pentru Real Madrid: "Nu ai o inim�� în piept dac�� faci asta, ci un co�� de gunoi. Decizia asta a fost a unui animal" Gianluigi Buffon a criticat dur decizia arbitrului englez Michael Oliver de a acorda penalty pentru Real Madrid în minutul 90+3, faz�� la care portarul lui Juventus a fost eliminat pentru proteste. "Echipa a dat totul, iar un om nu poate distruge un asemenea vis, dup�� o revenire extraordinar��. Nu ai o inim�� în piept dac�� faci asta, ci un co�� de gunoi", a spus Buffon.
89.Sindicali��tii din s��n��tate vor picheta Prefectura din Iasi timp de o s��pt��mân��, nemul��umi��i de reducerea sporurilor Sindicali��tii de la Sanitas au anun��at c�� vor declan��a o serie de proteste, fiind nemul��umi��i de nivelul veniturilor nete încasate dup�� major��rile salariale ��i aplicarea unei noi grile de sporuri. Liderul Sanitas Ia��i, Iulian Cozianu, a declarat c��, începând de vineri ��i pân�� la sfâr��itul s��pt��mânii viitoare, sindicali��tii din s��n��tate vor picheta, timp de trei ore, Prefectura jude��ului Ia��i, potrivit Agerpres.
90.VIDEO Real Madrid - Juventus 1-3/ Norocul le-a surâs din nou madrilenilor - Un penalty acordat în minutul 90+3 a adus calificarea în semifinale Real Madrid a tr��it periculos partida de pe "Santiago Bernabeu", de��i în tur se impusese cu 3-0 la Torino. Echipa lui Zinedine Zidane s-a v��zut condus�� de Juventus cu acela��i scor pe propriul teren, iar meciul p��rea s�� se îndrepte c��tre prelungiri. Soarta calific��rii a fost decis�� îns�� în minutul 90+3, când arbitrul a acordat penalty pentru campioana Europei. Cristiano Ronaldo a înscris de la punctul cu var ��i a adus calificarea în semifinalele Champions League.
91.A doua etap�� de înscriere în clasa preg��titoare începe ast��zi; în prima etap��, peste 1.000 de cereri, respinse pentru c�� nu con��ineau op��iunea revenirii la ��coala de circumscrip��ie A doua etap�� de înscriere în clasa preg��titoare pentru anul ��colar 2018 - 2019 începe, joi, iar rezultatele finale vor fi afi��ate în 23 aprilie, potrivit news.ro. În prima etap�� au fost admise 151.959 de cereri, reprezentând 99,3 la sut�� din num��rul celor depuse. Peste 1.000 de cereri au fost respinse pentru c�� nu con��ineau op��iunea revenirii la ��coala de circumscrip��ie.
92.Corul de Copii Radio în The Sound of... Musical la Sala Radio Sâmb��t��, 14 aprilie 2016, ora 19.00, scena S��lii Radio va g��zdui mult a��teptatul concert de prim��var�� al Corului de Copii Radio, preg��tit de dirijorul Voicu Popescu asistat de R��zvan R��dos, într-un spectacol ce are ca tem�� repertoriul de musical adaptat pentru cor de copii. Corul de Copii Radio va trece prin cele mai importante hituri ale genului din musicaluri precum West Side Story al lui Leonard Bernstein (1957), Mary Poppins (1964) de Richard M. & Robert B. Sherman, Buch Cassidy and Sundance Kid (1969) de Hal David, Burt Bacharach, The Phantom of The Opera (1986) de Andrew Lloyd Webber, Sister Act (1992) de Marc Shaiman/Traditional - Medley, Chicago (2002) de John Kander,  Pich Perfect 2 (2015) de A.P. Carter, L. Gerstein, H. Tunstall-Behens.
93.Despre finantarea publica a cercetarii Preambul: Cercetarea stiintifica, sub toate formele ei, este o componenta esentiala a progresului nu numai in cunoastere, dar si in tehnologie, economie, societate in general. Fiecare cercetator isi aduce contributia la progres prin ideile pe care le transmite in comunitate sub forma de publicatii, comunicari sau brevete. Desi de multe ori nu este vizibila si accesibila pentru publicul larg, munca unor cercetatori anonimi din diverse colturi ale lumii (inclusiv din Romania) a dus la toate marile realizari stiintifice si tehnologice din ultimul secol, de la energia nucleara pana la explorarile spatiale si de la tranzistor pana la computerele cuantice.
94.Spectacole selectate la Festivalul Shakespeare jucate pe scena Teatrului Nottara intre 27 aprilie si 6 mai Spectacole selectate la Festivalul Shakespeare vor fi jucate pe scena Teatrului Nottara, în perioada 27 aprilie - 6 mai, în cadrul Fest(in) pe Bulevard, informeaz�� un comunicat al institu��iei de spectacole, citat de Agerpres.
95.���WTA Bogota: Ana Bogdan s-a calificat in optimi Juc��toarea român�� de tenis Ana Bogdan s-a calificat, miercuri, în optimile de final�� ale turneului WTA de la Bogota (Columbia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, dup�� ce a întrecut-o pe Mariana Duque-Marino (Columbia), cu 6-1, 7-6 (2).
96.Patru persoane evacuate dup�� ce acoperi��ul unei case din centrul Media��ului s-a pr��bu��it Patru persoane au fost evacuate, joi diminea����, dup�� pr��bu��irea acoperi��ului unei case din zona central�� a municipiului Media��, jude��ul Sibiu, anun���� News.ro. Pompierii intervin la fa��a locului cu mai multe autospeciale.
97.UPDATE Grav accident de circula��ie în Teleorman: 12 victime, între care una decedat��, dup�� ce un microbuz ��i un autoturism s-au ciocnit; autorit����ile au activat Planul Ro��u Autorit����ile din Teleorman au activat, joi, Planul Ro��u de interven��ie dup�� ce un microbuz ��i un autoturism s-au ciocnit în zona localit����ii Bujoreni, din primele informa��ii existând 12 victime. O persoan�� a decedat, restul fiind r��nite, conform news.ro.
98.ÎCCJ urmeaz�� s�� dezbat�� contesta��ia lui Vi��inescu în cazul întreruperii execut��rii pedepsei Înalta Curte de Casa��ie ��i Justi��ie urmeaz�� s�� dezbat�� joi contesta��ia depus�� de tor��ionarul Alexandru Vi��inescu împotriva deciziei Cur��ii de Apel Bucure��ti prin care i s-a respins o cerere de întrerupere a execut��rii pedepsei, noteaz�� Agerpres.
99.Cantecele lui John Cage si acordurile muzicii lui Beethoven, in premiera, in Stagiunea de jazz Artist in Residence de la Arcub Joi, 26 aprilie, ora 20:00 puteti asculta jazz inspirat de John Cage, cântat la vibrafon, contrabas ��i percu��ii în interpretarea arti��tilor interna��ionali Maurice de Martin, Christopher Dell ��i Pedro Negrescu. Concertul de jazz "John Cage, Ludwig van B. and a Cowbell" face parte din cel de-al doilea sezon Artist in Residence de la ARCUB ��i prezint�� în premier�� un omagiu adus unuia dintre cei mai importan��i compozitori ai secolului XX, John Cage.
100.���Centenarul Bojdeucii "Ion Creang��", primul muzeu literar din România Muzeul Na��ional al Literaturii Române Ia��i aniverseaz�� anul acesta Centenarul Bojdeucii, 100 de ani de la atestarea muzeal�� a Bojdeucii "Ion Creang��" - primul muzeu literar din România. În perioada 13-15 aprilie 2018, în cadrul Zilelor Bojdeucii, vor avea loc mai multe evenimente care vor marca acest moment din istoria muzeului, anunta institutia muzeala. 
1 2 3 4 5 6 7 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by