ALEGERI SUA 2020
Donald Trump
Foto: Profimedia Images / Zuma Press

Donald Trump admite că mandatul său e încheiat și promite o "tranziție ordonată"

de R.M. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump a admis joi că mandatul său se încheie în 20 ianuarie și a promis o "tranziție ordonată”, după ce Congresul a validat victoria democratului Joe Biden.
Joe Biden
Foto: ANGELA WEISS/AFP/ Profimedia
Articol actualizat

Biden este al 46- lea președinte al SUA. Congresul a validat victoria sa, după violențele care au șocat America

de R.M. HotNews.ro
Congresul Statelor Unite a oficializat joi victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, ultima etapă înainte de învestitura sa, în 20 ianuarie. Decizia a venit după scene care păreau de neimaginat la Washington: partizanii lui Donald Trump au invadat miercuri Capitoliul, templul democrației americane, și au întrerupt sesiunea de confirmare a victoriei lui Joe Biden. După o întrerupere de mai multe ore, Congresul și-a reluat procesul de certificare, respingând obiecțiile parlamentarilor republicani care vizau rezultatele la alegerile prezidențiale.


Mitch McConnell
Foto: Flickr

SUA: Refuzul de a certifica victoria lui Biden ar arunca democrația într-o "spirală mortală" (liderul senatorilor republicani)

de R.M. HotNews.ro
Liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, a avertizat miercuri senatorii că refuzul de a certifica victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale reprezintă un risc "mortal" pentru democrația americană, potrivit AFP.
Donald Trump si Mike Pence
Foto: Wikimedia Commons

Trump, mesaj disperat pe Twitter: „CÂȘTIGĂM NOI. Fă-o Mike, acesta este un moment pentru curaj extrem”

de S.J. HotNews.ro
Donald Trump i-a cerut vicepreședintelui său, Mike Pence, să dea dovadă de „curaj extrem” și să întoarcă rezultatul alegerilor în Congres: „Fă-o Mike și CÂȘTIGĂM NOI”, relatează Newsweek.
Donald Trump
Foto: Flickr/ The White House

AUDIO Trump i-a cerut unui înalt oficial electoral să „găsească” voturi care să-i asigure victoria în statul Georgia

de S.J. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump i-a cerut secretarului de stat al Georgiei să „găsească” voturi suplimentare care să-i asigure victoria în cursa prezidențială din statul respectiv, relatează Insider.
Donald Trump
Foto: Gulliver / Getty Images / Digi 24

SUA: Televiziunea pro-Trump Newsmax admite că nu are dovezi privind fraudarea alegerilor după ce a fost amenințată cu acțiuni în instanță

de S.J. HotNews.ro
Televiziunea americană de dreapta Newsmax a difuzat luni o înregistrare pentru a „clarifica” acuzațiile nefondate și false făcute de aceasta privind fraudarea alegerilor din 3 noiembrie și rezultatul scrutinului prezidențial, relatează Business Insider.
Donald Trump si Mike Pence
Foto: Wikimedia Commons

Politico: Mike Pence se pregătește să confirme înfrângerea lui Trump și să părăsească apoi țara

de S.J. HotNews.ro
În 6 ianuarie vicepreședintele american Mike Pence va superviza confirmarea finală a victoriei președintelui ales Joe Biden iar apoi probabil va părăsi țara, scrie Politico.
Pariuri pe Trump
Foto: Joao Luiz Bulcao / AFP / Profimedia Images

Au pariat masiv pe Trump iar acum acuză companiile de pariuri: „În orice caz Trump va fi inaugurat la 20 ianuarie”

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 16 Dec 2020 Actualitate | Alegeri SUA 2020
În pofida faptului că a pariat aproape 150.000 de euro pe victoria lui Trump, Elena a rămas impasibilă când Joe Biden a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale americane din 3 noiembrie, relatează The Daily Beast.
Biden si Trump
Foto: Profimedia Images

SUA: Toate statele și-au certificat rezultatul alegerilor / Ce urmează în procesul electoral american

de S.J. HotNews.ro
Toate cele 50 de state SUA și Districtul Columbia și-au certificat rezultatele alegerilor pentru președinția Statelor Unite, urmând ca procesul electoral american să continue prin întrunirea Colegiului Electoral luni, relatează CNN.
Ken Paxton (centru), procurorul general al statului Texas
Foto: Drew Angerer / Getty Images / Profimedia

SUA: Texasul cere Curții Supreme să blocheze voturile din 4 state, toate pierdute de Trump

de S.J. HotNews.ro
Oficiali ai statului Texas au depus o plângere la Curtea Supremă a Statelor Unite împotriva statelor Georgia, Michigan, Pennsylvania și Wisconsim, afirmând că modificările aduse de acestea procedurilor electorale pe fondul pandemiei de COVID-19 sunt nelegale, relatează The Guardian.
Joe Biden castiga alegerile (facebook)
Foto: Hotnews

SUA: Campania lui Biden a cheltuit 13 dolari pentru fiecare vot obținut / Suma record strânsă de candidatul democrat

de S.J. HotNews.ro
Campania președintelui ales al Statelor Unite, Joe Biden, a cheltuit puțin peste 13 dolari pentru fiecare vot obținut, relatează Newsweek.
Brad Raffensperger
Foto: TNS / ddp USA / Profimedia Images

SUA: Oficialul responsabil de alegerile din Georgia îi acuză pe fanii lui Trump că sunt „nepatriotici”

de S.J. HotNews.ro
Cel mai înalt oficial responsabil de alegeri din statul american Georgia a declarat duminică că este improbabil ca legislativul din acest stat să se întrunească pentru o sesiune specială legată de alegerile din 3 noiembrie și că anchetatorii „nu au găsit niciodată dovezi de fraudă sistemică”, relatează Newsweek.
Donald Trump
Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Trump afirmă că va câștiga alegerile prezidențiale, în primul miting după campania electorală

de R.M. HotNews.ro
Duminică, 6 Dec 2020 Actualitate | Alegeri SUA 2020
La primul său miting de campanie după alegerile prezidențiale, Donald Trump a afirmat sâmbătă seara în Georgia că va câștiga scrutinul și a denunțat din nou alegeri "trucate", potrivit AFP.
Curtea Suprema a SUA
Foto: Wikimedia

SUA: Republicani din Pennsylvania au formulat prima plângere de invalidare a alegerilor la Curtea Supremă a Statelor Unite

de S.J. HotNews.ro
Republicanii care încearcă să invalideze victoria președintelui ales Joe Biden în statul Pennsylvania au cerut marți Curții Supreme a Statelor Unite (SCOTUS) să audieze plângerea, relatează Associated Press.
William Barr
Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Încă o lovitură pentru Trump: Și procurorul general William Barr afirmă că nu au fost descoperite dovezi privind fraudarea răspândită a alegerilor

de S.J. HotNews.ro
Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a declarat marți că Departamentul de justiție (DOJ) și FBI-ul nu au descoperit fraude electorale la un nivel care să fi alterat rezultatul alegerilor din 3 noiembrie, relatează Business Insider.
Biden si Trump
Foto: Profimedia Images

SUA: Arizona și Wisconsin au certificat câștigarea alegerilor de către Joe Biden

de S.J. HotNews.ro
Autoritățile din Arizona, un stat cheie în alegerile prezidențiale din Statele Unite, au certificat luni rezultatul votului, închizând o nouă portiță juridică pentru președintele Donald Trump de a contesta rezultatul scrutinului prezidențial din 3 noiembrie, anunță USA Today.
  • UPDATE: Și statul Wisconsin a certificat rezultatul alegerilor
Biden si Trump
Foto: Profimedia Images

Alegeri SUA: Renumărarea voturilor în Wisconsin s-a încheiat. Avantajul lui Biden, reconfirmat

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 29 Nov 2020 Actualitate | Alegeri SUA 2020
Renumărarea voturilor la scrutinul prezidenţial din SUA în cele mai mari două comitate din Wisconsin s-a încheiat duminică, confirmând că preşedintele ales Joe Biden l-a învins pe preşedintele în exerciţiu Donald Trump în acest stat-cheie cu peste 20.000 de voturi, relatează Agerpres.
Donald Trump
Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

SUA: Curtea Supremă din Pennsylvania a respins o nouă contestaţie a lui Trump

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 29 Nov 2020 Actualitate | Alegeri SUA 2020
Curtea Supremă din statul american Pennsylvania a respins sâmbătă o nouă plângere depusă de echipa de campanie a lui Donald Trump, care denunţa nereguli în cadrul scrutinului prezidenţial, reducând astfel aproape la zero posibilitatea unei modificări a rezultatelor, relatează AFP, citată de Agerpres.
Donald Trump
Foto: Profimedia Images via Digi24

VIDEO Trump afirmă că va părăsi „cu siguranță” Casa Albă dacă Biden este ales de Colegiul Electoral

de S.J. HotNews.ro
Donald Trump a afirmat că va părăsi „cu siguranță” Casa Albă dacă Joe Biden va fi ales de președinte către Colegiul Electoral al Statelor Unite, anunță Business Insider.
Xi Jinping
Foto: Sheng Jiapeng / Xinhua News / Profimedia Images

Președintele chinez Xi Jinping l-a felicitat pe Joe Biden pentru victorie, la două săptămâni după alegeri

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 25 Nov 2020 Actualitate | Alegeri SUA 2020
Președintele chinez Xi Jinping l-a felicitat pe Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidențiale americane, într-o telegramă citată miercuri de presa de stat de la Beijing, scrie AFP.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by