Alegeri Financiare Inteligente
Familia Ionescu și nebunia supra-îndatorării
Foto: BCR
Articol susținut de BCR ​

Familia Ionescu și nebunia supra-îndatorării. Jurnal de psiholog.

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, ora 18:00. Ședința programată cu S. Ionescu. „Sunt la capătul puterilor… Nu mai pot… Am nevoie de ajutor". Cu aceste cuvinte, șoptite timid, dl. Ionescu își începe prima consultație în biroul meu. Acest bărbat, în vârstă de patruzeci de ani, de înălțime medie, ochelari cu rame închise la culoare, păr încărunțit la perciuni, elegant, are niște cearcăne uriașe sub ochi. Își scoate o țigară, dar îi spun că la mine nu se fumează. Stă în fața mea, încremenit și tăcut pe scaun.
Doamna Ionescu, lista de cumpărături și salonul de coafură
Foto: BCR
Articol susținut de BCR​

Doamna Ionescu, lista de cumpărături și salonul de coafură

de Dan Popa HotNews.ro
Seara de 16 octombrie 2021 fusese una mohorâtă, cu stropi care stăteau să cadă. Pentru doamna Ionescu, o femeie meteosensibilă, o vreme ca asta îi dădea o stare extrem de neplăcută, aproape depresivă. Urca alene scările blocului cu cele două plase mari, pline de cumpărături, gândindu-se că urmează o altă zi plictisitoare la serviciu... Deodată, pe la jumătatea scării o întâlni pe Popeasca, care cobora cu părul proaspăt tuns și coafat.
Doamna Ionescu și furtunul de la chiuvetă
Foto: BCR
Articol susținut de BCR

Doamna Ionescu și furtunul de la chiuvetă

de Dan Popa HotNews.ro
Discuțiile care aveau loc joi seara în locuința familiei Ionescu numai calme nu erau. Până și pisicul familiei se ascunsese sub pat, de teamă. Și pentru ce? Se spărsese furtunul de la chiuveta din bucătărie. Domnul Ionescu voia să cheme un instalator specializat, dar doamna i-o luase înainte. ”Lasă dragă că se pricepe și nea Ion de la patru, nu mai fi așa de țâfnos! Am vorbit deja cu el, ce dacă e șofer de autobuz?
Ciudatul factor latte
Foto: BCR
Articol susținut de BCR​

Doamna Ionescu și ciudatul factor latte

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 17 Nov 2021 Alegeri Financiare Inteligente
Venirea Ioanei în România o prinsese pe doamna Ionescu într-un moment foarte prost. Era cu două zile înainte de salariu și nu prea stătea bine cu banii. Noroc cu o colegă de la serviciu care îi împrumutase 1000 de lei ca să treacă cu bine peste întâlnire. Urcându-se în autobuzul 385, doamna Ionescu luă o înghițitură din latte-ul tocmai cumpărat și se gândi că în nici 30 de minute o va întâlni pe prietena ei din copilărie, pe care n-o mai văzuse de 20 de ani, de când Ioana se stabilise în Canada.
Regula celor 3 salarii
Foto: BCR
Articol susținut de BCR

Domnul Ionescu și regula celor 3 salarii

de Dan Popa HotNews.ro
Înainte de pandemie, domnul Ionescu era un om fericit. Avea o mică agenție de turism, își formase câțiva clienți fideli cărora încerca să le ofere sejururi personalizate. Toată lumea era mulțumită, iar domnul Ionescu era cel mai încântat. În 2019, a angajat un prieten din copilărie să se ocupe de agenția lui, iar el și-a propus să vadă lumea și să se bucure din plin de viață. Banii pe care agenția îi aducea se transformau rapid în excursii prin cele mai îndepărtate locuri ale lumii. Și-a dorit să vadă aurora boreală, apoi să ia parte la o vânătoare de balene și să facă o croazieră în Alaska care să includă și o excursie la Cercul Polar. ”Dacă mor mâine și nu apuc să văd toate astea?”, zicea domnul Ionescu oricui îl întreba dacă nu mai are ce face cu banii. Dar pandemia l-a adus cu picioarele pe pământ.
Salteaua și regula celor 24 de ore
Foto: BCR
Articol susținut de BCR​

Familia Ionescu, salteaua și regula celor 24 de ore

de Dan Popa HotNews.ro
Când telefonul doamnei Ionescu sună în acea zi de vineri după-amiază, domnul Ionescu avu o proastă presimțire. La capătul celălalt al firului era un vânzător de saltele, care îi propunea doamnei Ionescu să cumpere o saltea fabricată "după cea mai nouă tehnologie", care urma să o scape de durerile de spate, ba chiar și de cele de genunchi. Costa aproape dublu față de o saltea obișnuită, dar doamna Ionescu era atât de fericită că va scăpa de durerile de spate încât a acceptat imediat oferta, deși salteaua pe care se odihneau în prezent nu avea mai mult de 5 ani vechime. Degeaba a încercat dl. Ionescu să facă gesturi disperate cu mâna. Afacerea fusese încheiată.
Familia Ionescu și regula 50/30/20
Foto: BCR
Articol susținut de BCR​

Familia Ionescu și revelionul din Maldive

de Dan Popa HotNews.ro
Dna Smărăndița Ionescu turba de furie. Madam Popescu, vecina de la unu, tocmai ce-i spusese că-și va face Revelionul în Maldive. Din pricina asta, dna Ionescu nu mai putea dormi noaptea. Problema nu mai era bicicleta pe care Ioneștii le-o cumpăraseră fiicei lor parcă în ciuda Popeștilor, ci cum de-și permit ei un revelion în Maldive. Mai ales că Popeștii câștigau mai puțin iar familia Ionescu abia se descurca de la o lună la alta cu bani mai mulți. Asta e tot ce mi-aș dori, îi spuse la cină doamna Smărăndița, soțului ei. Să am bani mulți, mulți de tot… Să-mi achit facturile, să-mi rămână și de-o vizită în Mall și să mai avem și o rezervă în bancă, pentru Doamne-ferește, vreo criză sau ceva! Și bătu repede cu degetul în masă, după care își făcu și o cruce în grabă.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by