ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Capitalei, acord-cadru de 81 milioane lei pentru a instala adăposturi în stațiile STB, cu firma care în ultimii 20 de ani a avut monopol pe publicitate pentru a face stațiile Primăria Capitalei a încheiat un acord-cadru de până la 81.632.920 lei - circa 18 milioane de euro - cu firma Euromedia Grup pentru a achiziționa între 500 și 2.000 de adăposturi pentru stațiile de troleibuz și autobuz, cu montaj inclus, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice. Mai puțin știut este faptul că firma câștigătoare a avut din 1998 până în 2018 un contract de concesiune cu Primăria Capitalei, în care se obliga să monteze circa 270 adăposturi în stațiile de autobuz, iar, în schimb, pe fațadele lor să amplaseze reclame. Redevența datorată municipalității era modică 40 euro/lună/față panou, scopul contractului fiind ca bucureștenii să beneficieze de adăposturi decente în stații.
Primăria Capitalei a lansat programul ”Clar - pentru copii” prin care acordă 500 lei pentru achiziționarea unei perechi de ochelari de vedere Primăria Capitalei a lansat joi proiectul „CLAR - pentru COPII” prin care se acordă un sprijin de 500 de lei pentru achiziționarea unei perechi de ochelari de vedere. Înscrierile se desfășoară online, pe site-ul dedicat proiectului - http://clar.assmb.ro. Tot pe site-ul ASSMB se află lista cu unitățile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip și alte detalii utile pentru înscriere.
Primăria Capitalei transformă mai multe străzi din centrul Capitalei, în zone pietonale, în weekend Primăria Capitalei transformă mai multe străzi din centrul Capitalei, în zone pietonale, în weekend, începând cu 22 mai. Măsura vine în contextul pandemiei COVID pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și mijloacele de transport alternativ.
Alexandru-Hazem Kansou, fost consilier PNL, noul director al Societății de Transport București Alexandru-Hazem Kansou a fost numit director general al Societății de Transport București. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație. El este unul dintre cei doi consilieri generali PNL care au fost excluși din partid în februarie, după ce au votat alături de PSD.
Orașul după criza COVID: Un ONG propune Primăriei Capitalei pietonalizarea străzilor din jurul parcurilor ca oamenii să poată respecta distanța socială Parcurile din București au devenit neîncăpătoare, iar în contextul pandemiei COVID 19 este dificil de păstrat distanța socială. Pentru a rezolva problema, Asociația ARCEN propune Primăriei Capitalei pietonalizarea străzilor din apropierea parcurilor și a grădinilor publice pe durata weekend-urilor. Proiectul se numește „Străzi deschise”, iar pentru început vizează extinderea Grădinilor Icoanei și Ioanid, iar dacă va funcționa, poate fi aplicat în tot orașul.
​​FOTO Primăria Sectorului 1 a vopsit arborii din Parcul Kiseleff, monument istoric, cu alb Primăria Sectorului 1 a vopsit trunchiurile arborilor din Parcul Kiseleff, monument istoric, cu o substanță albă, ce pare var. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook de peisagista Diana Culescu. Pe lângă faptul că strică aspectul parcului, intervențiile pe monumente istorice fiind permise doar cu avizul Ministerului Culturii, stropirea/vopsirea cu var nu este eficientă nici împotriva dăunătorilor deoarece aceștia au căpătat rezistență, spune Diana Culescu.
O femeie a fost rănită după ce un copac din Sectorul 4 a căzut peste ea O femeie de 30 de ani a fost rănită după ce un copac de pe Aleea Izvorul Crișului din Sectorul 4 a căzut peste ea, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov. Aceasta acuză dureri în zona capului și a fost transportată la Spitalul Bagdasar. Copacul a avariat și o mașină parcată în apropiere.
București: De vineri se deschid toate parcurile, grădina zoologică și cimitirele Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că de vineri, 15 mai, se deschid toate parcurile, grădinile publice - inclusiv grădina zoologică -, și cimitirele din Capitală.
Pe perioada stării de urgență, traficul din București a scăzut în medie cu 36% în zilele de muncă și cu 54% în weekend, dar izolat au fost scăderi și de 70% (studiu) Pe perioada stării de urgență, traficul din București a scăzut în medie cu 36% în zilele de muncă și 54% în weekend, se arată într-un studiu realizat de Phoenix Media. Datele au fost colectate cu ajutorul a 73 de camere montate pe panourile publicitare ale companiei, iar analiza a fost făcută de D&D Research. Procentele au rezultat din compararea datelor din perioada 16 martie-8 mai cu perioada similară a anului trecut. La Universitate, traficul a scăzut cu circa 70% în weekend, cauza fiind în principal închiderea teraselor și activităților comerciale/culturale din Centrul Vechi.
Regimul de construcție, schimbat drastic pentru 30 de hectare de spații verzi din Sectorul 2: Un nou plan urbanistic propune construirea de blocuri de 15 etaje Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 2, elaborat la comanda Primăriei Sectorului 2, propune transformarea a peste 30 de hectare de teren de pe malul Lacurilor Colentina, Tei, Plumbuita și Fundeni, dar și de la parcul de lângă Arena Națională, din spații verzi în zone unde se pot construi blocuri și case. Printre zonele unde se propune schimbarea destinației de spațiu verde se numără: fosta bază sportivă a RADET de pe Calea Floreasca, o zonă de la intersecția bd. Barbu Văcărescu cu strada Țițeica, zona unde este construit Clubul Bamboo, zona fostelor pepiniere din Petricani, Insula Tibiscum de pe Lacul Fundeni și o bucată din spațiul vedre de la Arena Națională. Aceste terenuri sunt proprietate privată, majoritatea fiind retrocedate.
Primăria Capitalei va da circa 3,5 milioane de lei unui ONG ca elevii și profesorii din București să aibă acces la o bibliotecă digitală până la finalul anului / Biblioteca digitală a Primăriei nu mai funcționează
Primăria Capitalei prin PROEDUS va încheia un acord de colaborare cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu, astfel încât preșcolarii, elevii și profesorii din București să aibă acces la platforma bucuresti.citeste.ro, potrivit unui proiect inițiat de Primăria Capitalei și aprobat luni de Consiliul General. Primăria Capitalei va plăti asociației până la 3.493.000 lei, practic abonamentele lunare pentru bucureștenii care vor accesa platforma până la finalul anului 2020. Platforma nu există și va fi făcută pornind de la protocolul cu municipalitatea. Grupurile PNL și USR au votat împotrivă invocând faptul că Biblioteca Metropolitană București are o bibliotecă digitală, inaugurată în urmă cu 9 ani, dar care nu mai funcționează, întrebarea fiind de ce nu se investește în acest instrument care aparține Primăriei Capitalei.
Primăria Capitalei va deconta 200 de lei pentru circa 11.000 de bucureșteni asimptomatici care doresc să se testeze de COVID 19 Primăria Capitalei va deconta 200 de lei pentru circa 11.000 de bucureșteni asimptomatici care doresc să se testeze de COVID 19, în mod voluntar, potrivit unui proiect adoptat luni de Consiliul General. Proiectul se numește ”Testăm pentru București”, are o valoare totală de 2,233,000 lei și testele făcute vor fi cele PCR. Primarul general a declarat că municipalitatea va lansa o platformă, unde bucureștenii se vor putea înscrie pentru testare, iar banii vor fi decontați spitalelor private și de stat care fac testele și se încriu în program.
Controverse în Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 1: În baza Pro Rapid se pot construi locuințe, în parcul Herăstrău - case, o parte din Pădurea Băneasa devine parc / Primar: Planșele de pe site sunt mai vechi În Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 1, aflat în procedură de avizare și afișat pe site-ul Primăriei Capitalei, baza Pro Rapid este transformată din zonă verde în pol de dezvoltare urbană, în care se pot construi centre de afaceri, servicii publice, spații publice, spații comerciale și centre culturale. Parcul Herăstrău, monument istoric, își pierde statutul special și devine un parc obișnuit, iar pe terenurile proprietate din parc se pot construi locuințe pe 50% din suprafață.
Dollo.ro: Câte mașini și câte parcări sunt în București / 4 masini din 5 parchează ilegal Cel puțin patru mașini din cinci nu au loc de parcare legal în București. Unele primării de sector habar n-au câte locuri de parcare au, cât încasează pentru ele și câte mașini înmatriculate impozitează, scrie Dollo.ro. Avem așadar aproximativ 300.000 de locuri de parcare publice în orașul ăsta pe care le închiriem cu aproximativ 10 milioane de lei pe an
Primăria Capitalei vrea să dea circa 3,5 milioane de lei unui ONG ca elevii și profesorii din București să aibă acces la o bibliotecă digitală până la finalul anului Primăria Capitalei prin PROEDUS vrea să încheie un acord de colaborare cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu, astfel încât preșcolarii, elevii și profesorii din București să aibă acces la platforma bucuresti.citeste.ro, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 11 mai. Primăria Capitalei ar urma să plătească asociației 3.493.000 lei, practic abonamentele lunare pentru bucureștenii care vor accesa platforma până la finalul anului 20202. În proiectul de hotărâre nu scrie clar dacă platforma există sau va fi făcută după semnarea protocolului, cert este că acum nu funcționează. În plus, Biblioteca Metropolitană București are o bibliotecă digitală, înaugurată în urmă cu 9 ani, dar care nu mai funcționează, iar întrebarea este de ce nu se investește în acest instrument care aparține Primăriei Capitalei.
FOTOGALERIE Cum arată spitalul modular cu 500 de paturi construit de Primăria Capitalei pentru pacienții cu COVID 19 Primăria Capitalei a construit un spital modular de 500 de paturi în Pipera, pe terenul unde va fi construit Spitalul Metropolitan. Acesta este o anexă a spitalului Victor Babeș și aici vor fi internați pacienții cu forme ușoare sau asimptomaticii care trebuie monitorizați, a declarat primarul Gabriela Firea la inaugurare. Spitalul are saloane cu 1 și două paturi, dotate cu băi și aer condiționat, a fost construit în două săptămâni de Compania Municipală Consolidări și a costat circa 2 milioane de euro. Municipalitatea a transmis mai multe imagini cum arată acesta.
Primăria Capitalei a construit un spital modular de 500 de paturi în Pipera, pe terenul unde va fi construit Spitalul Metropolitan Primăria Capitalei a construit un spital modular de 500 de paturi în Pipera, pe terenul unde va fi construit Spitalul Metropolitan. Acesta este o anexă a spitalului Victor Babeș și aici vor fi internați pacienții cu forme ușoare sau asimptomaticii care trebuie monitorizați. Din imaginile prezentate de Gabriela Firea, live pe pagina de Facebook, spitalul are saloane cu un pat sau două pentru familii, baie, cabinete medicale și se vor aduce medicamente, însă aparatura medicală complexă lipsește cel puțin deocamdată și nu are o secție de ATI.
Primarul Gabriela Firea vrea să dea unui număr de 11.165 de bucureșteni un ajutor de 200 de lei, ca să se testeze de COVID 19 Primarul general, Gabriela Firea, vrea să dea un sprijin financiar, în valoare de 200 lei/beneficiar, bucureștenilor care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu noul coronavirus. Proiectul se numește ”Testăm pentru București”, are o valoare totală de 2,233,000 lei și se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 11 mai. Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății și candidat la Primăria Capitalei, spune că astfel de teste nu s-au făcut nicăieri în lume fără o recomandare clară. O altă problemă este că România are o capacitate limitată de testare și abia pot face aceste teste pentru suspecți.
Consiliul Concurenţei şi Agenţia Naţională de Integritate, sesizate să analizeze dacă este corect ca o companie municipală a Primăriei Capitalei să facă PUZ-uri pentru privați Ilinca Macarie, consilier local USR Sector 1, a sesizat Consiliul Concurenţei şi Agenţia Naţională de Integritate să analizeze dacă este corect ca o companie municipală a Primăriei Capitalei să elaboreze documentaţii de urbanism pentru o companie privată, documentații care au nevoie de avizul Primăriei Capitalei. Sesizarea a fost făcută după ce Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a elaborat un plan urbanistic zonal pentru o companie privată, proiect care vizează construirea unor blocuri cu înălțimea de până la 8 etaje pe terenul unde se află Club Fabrica, ce urma să fie demolat.
Clădirea Clubului Fabrica, la un pas de a fi salvată/ Ministerul Culturii a declanșat procedura de clasare ca monument istoric după ce a dat inițial aviz de demolare Clădirea Clubului Fabrica este la un pas de a fi salvată după ce Ministerul Culturii a declanșat procedura de clasare pentru imobil. Cât timp se află în procedură de clasare, imobilul nu poate fi demolat, însă acesta va fi definitiv în siguranță abia după ce va căpăta statutul de monument istoric. HotNews.ro a scris în urmă cu câteva săptămâni că proprietarii doresc să demoleze clădirea pentru a construi în loc blocuri de 8 etaje, iar Direcția de Cultură București a dat aviz de demolare. După ce informația a fost pusă în circuitul public, mii de oameni au cerut autorităților ca imobilul să fie păstrat.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by