ADMINISTRATIE LOCALA
Proiect pentru curăţenia din Centrul Vechi al Capitalei: Deşeurile vor fi colectate separat, iar uleiurile uzate vor fi predate operatorului de salubritate Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va dezbate săptămâna viitoare în şedinţă regulamentul pentru salubrizarea, igienizarea şi înfrumuseţarea Centrului Vechi al Capitalei, printre măsurile impuse fiind colectarea selectivă a deşeurilor, doar în saci de plastic şi în zile diferite şi doar într-un anumit interval, dimineaţa. De asemenea, cei care deţin terase pe străzile din Centrul istoric vor avea obligaţia de a preda uleiul uzat operatorului autorizat şi să raporteze Primăriei Capitalei cantităţile de uleiuri predate, scrie News.ro. Amenda pentru nerespectarea regulamentului ajunge până la 5.000 de lei.
Aeroportul Sibiu, despre incidentul de securitate: S-a produs la o jumătate de kilometru de zonele destinate pasagerilor sau aeronavelor; un incident regretabil, dar minor Reprezentanţii Aeroportului Sibiu au transmis, joi, că perimetrul total al aeroportului depăşeşte 193 de hectare, iar gardul pe care l-au sărit cele două persoane surprinse când încercau să fure o maşină este primul element de limitare a accesului persoanelor neautorizate, scrie News.ro. Acestea au pătruns în incintă la o jumătate de kilometru de zonele destinate pasagerilor sau aeronavelor, conducerea Aeroportului Sibiu apreciind că incidentul de securitate a fost "regretabil, dar minor".
Cum a răspuns primarul Sectorului 1 întrebărilor cititorilor HotNews: Nu voi mai permite tarabe și mici în Parcul Kiseleff / Vom monitoriza mirosurile din zona gropii de gunoi Rudeni / Nu mai avem contract pentru întreținerea spațiilor vezi Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că nu va mai permite tarabe și mici în Parcul Kiseleff, după ce a fost acuzat de un cititor că a transformat zona într-un bâlci. În ceea ce privește faptul că în ultimele luni spațiile verzi sunt tot mai neîngrijite, edilul a declarat că primăria nu mai are contract pentru întreținerea acestora, acum fiind în desfășurare licitația pentru atribuirea unui nou acord-cadru. Până atunci, de această activitate se ocupă ADP, însă cu puțini oameni. În ceea ce privește reabilitarea termică, lucrările la ultimele blocuri vor începe în luna mai, a mai spus primarul.
​FOTO Bucureștiul - un oraș frumos, dar plin de probleme. Aproape 1.500 de raportări de la cititorii HotNews.ro pe harta Capitalei în 24 de ore Circa 1.500 de sesizări în ultimele 24 de ore au venit de la cititorii HotNews.ro pe aplicația web interactivă de raportare a problemelor din București. Peste 60% dintre raportări sunt legate de infrastructură, marea majoritate au semnalat gropi în carosabil, trotuare degradate , lipsa marcajelor rutiere sau mașini parcate pe trotuar acolo unde nu (mai) sunt montați stâlpișori. HotNews.ro va centraliza toate sesizările primite de la cititori și le va înainta primăriilor de sector și primăriei generale.
Primarul Constanţei: Turiştii care aruncă gunoaie pe plaje vor fi amendaţi de Poliţia Locală Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, spune că persoanele care vor arunca gunoaie pe plajă în staţiunea Mamaia vor fi amendate de către Poliţia Locală, transmite News.ro. El a precizat că Municipalitatea va lansa o aplicaţie prin care oricine poate transmite sesizări legate de curăţenia din staţiune, iar Poliţia Locală va acţiona.
VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul liberal al orașului Oradea, Ilie Bolojan, a fost invitat în studioul HotNews.ro Cum a reușit Primăria Oradea să determine proprietarii clădirilor din centru să-și reabiliteze imobilele? De unde a făcut institutia rost de bani pentru a reabilita sistemul centralizat de încălzire? De ce sunt supraimpozitați orădenii care nu isi racordează casele la rețeaua de canalizare? Cum a reusit orașul să atragă investiții străine și să crească numărul locurilor de muncă? Ce proiecte de investiții a realizat primăria în ultimii 2 ani și care este strategia până în 2020? Ce proiecte are instituția pentru Centenar? Ilie Bolojan, primarul orasului Oradea, este invitat vineri, de la 12.00, în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Cititorii pot pune întrebări folosind formularul de la finalul articolului. Realizator: Catiușa Ivanov.
Proiect: Circulația mașinilor cu norme de poluare Euro 0, 1, 2, ar putea fi interzisă în București incepând cu 2019, între orele 06:00 – 22:00, Euro 3 din 2020 si Euro 4 din 2021. Proiectul NU a fost adoptat de Consiliul General / Primăria precizează că nu are în vedere adoptarea „în perioada imediat următoare” a unei astfel de reglementări Circulația mașinilor care sunt încadrate în clasa de poluare 0, 1, 2, sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare, ar putea fi interzisă în București de la 1 ianuarie 2019, în intervalul orar 06:00 – 22:00, potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de consilierul PMP - Lucian Iliescu. Acesta propune să fie interzisă de la 1 ianuarie 2020 și circulația  autovehiculelor Euro 3, iar din 2021 și cele Euro 4, în intervalul orar 06:00 – 22:00. Proiectul de hotărâre a fost depus la registratura Primăriei Capitalei, însă nu a fost postat în dezbatere publică și nici nu a fost adoptat de Consiliul General, urmând să fie supus la vot.  Documentul va intra în vigoare doar dacă va fi adoptat de Consiliul General.
Bilanț Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, la doi ani de mandat: Am finalizat licitația pentru reabilitarea ultimelor 180 de blocuri / Dăm pentru Catedrala Mântuirii Neamului câți bani va fi nevoie / Nu vom da bani la ProRapid pentru salariile jucătorilor Primăria Sectorului 1 a finalizat licitația pentru reabilitarea termică a ultimelor 180 de blocuri din sector, iar lucrările vor începe în luna mai și se vor finaliza anul viitor, a declarat primarul Dan Tudorache, în întâlnirea live HotNews.ro. Programul de reabilitare la case a început și el, fiind deschisă sesiunea de înscrieri, iar licitația pentru desemnarea constructorului este în desfășurare. În ceea ce privește cele 20 de milioane lei alocate în 2017 pentru Catedrala Mântuirii Neamului și 10 milioane în 2018, edilul spune că România are nevoie de o catedrală mai ales în anul centenar și va da câți bani este nevoie. Cu privire la finanțarea echipei Academia ProRapid, primarul spune că nu va da bani pentru salariile jucătorilor, dar va moderniza baza ProRapid, aflată în curs de predare de la Ministerul Transporturilor, această urmând să fie folosită și de cetățenii din zonă.
​CFR va face în luna mai câteva lucrări minore la Podul Constanța, pentru îndepărtarea unor bucăți de beton care stau să cadă CFR SA va derula în luna mai 2018 lucrări de intervenţie la Podul Constanţa, anunță compania, după ce în ultimele zile situația jalnică în care se află pasajul a fost subiect de discuție în toată presa și pe rețelele de socializare. Lucrările vizează ”îndepărtarea a unor fragmente de beton care prin desprinderea lor pun în pericol participanții la traficul rutier”, potrivit avizului emis de Primăria Capitalei. 
​INTERACTIV Aplicația prin care raportăm problemele din București. Gunoi, gropi, trotuare sparte, marcaje lipsă, clădiri care stau să cadă? Pune-le pe hartă! Gropi pe străzi, trotuare crăpate, clădiri dărăpănate, marcaje lipsă, treceri de pietoni netrasate, mașini care blochează trotuare, copaci tăiați, refugii și stații deteriorate, gunoaie aruncate aiurea, șantiere fără plăcuțe de informare - sunt doar câteva dintre problemele cu care bucureștenii și cei din împrejurimile Capitalei se confruntă zilnic. HotNews.ro lansează aplicația prin care cititorii pot semnala direct pe hartă, cu fotografii cu tot, incidentele și problemele pe care le observă în oraș.
UPDATE ONG: Primăria Capitalei nu respectă traseele pentru pistele de biciclete stabilite prin strategia de transport / Kilometrul de pistă va avea 470 metri / Reacția Primăriei: Pistele au fost proiectate de o parte și cealaltă a arterei Primăria Capitalei nu respectă traseele pentru pistele de biciclete stabilite prin strategia de transport a regiunii București-Ilfov, acuză Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR). În plus, asociația a măsurat lungimea străzilor pe unde municipalitatea a anunțat că va face  63,5 km de piste pentru biciclete, iar acestea au doar 29,8 km, ceea ce înseamnă că un kilometrul de pistă va avea doar (aproximativ) 470 metri.
Tribunalul București a suspendat hotărârea Consiliului local Sector 4 pentru construirea parcării de 750 locuri de la Parcul Tineretului. EcoCivica: Deja s-au tăiat toți copacii. Nu ne oprim până nu salvăm spațiul verde Tribunalul București a decis suspendarea celei de-a doua hotărâri a Consiliului Local Sector 4 prin care s-a aprobat construirea unei parcări de 750 locuri pe un spațiu verde aferent Parcului Tineretului, lângă Palatul Copiilor, pe care Primăria Capitalei l-a dat primăriei de sector pentru amenajarea unui parc, însă primarul Daniel Băluță insistă să facă o parcare. Procesul a fost intentat de Asociațiile Salvați Bucureștiul și Ecocivica, care militează pentru protejarea spațiilor verzi. Primăria a început deja lucrările, iar Asociația Ecocivica acuză că au fost tăiați aproape toți arborii de pe spațiul verde.
Degradarea Podului Constanța continuă / CFR a promis Primăriei că va reabilita „de urgență” podul A mai trecut un an peste Podul Constanța, aflat în Sectorul 1 al Capitalei, la intersecția dintre Calea Griviței și Șoseaua Chitilei, iar autoritățile nu au început reabilitarea lui deși se află într-o strare avansată de degradare. Pasajul se află în administrarea CFR, iar strada de sub pod se află în administrarea Primăriei Capitalei. Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că nu pot face nimic pentru repararea podului, deoarece nu este în administrarea lor, dar au prevăzut în bugetul pe anul 2018 bani pentru lucrări de reabilitare a carosabilului și a caii de rulare a tramvaielor de pe Calea Griviței. HotNews.ro a încercat să ia legătura și cu purtătorul de cuvânt al CFR pentru a solicită un punct de vedere, însă nu am primit niciun răspuns.
Parcul Motodrom din Colentina și baza sportivă Juventus nu vor fi retrocedate. Instanța a decis măsuri reparatorii Primăria Sectorului 2 a câștigat procesul privind retrocedarea Parcului Motodrom din Colentina, proprietarii urmând să primească măsuri reparatorii, potrivit unei hotărâri definitive date de Curtea de Apel București pe 13 aprilie. Instanța a luat aceeași decizie și în ceea ce privește stadionul Juventus, terenul universității Lumina, dar și mai multe spații verzi dintre blocurile din zonă. Dosarul viza retrocedarea a circa 20 de hectare de teren, ce includeau toate obiectivele enumerate mai sus, iar proprietarii au primit în natură doar 3,7 hectare.
VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a fost invitat în studioul HotNews.ro Câte blocuri au fost reabilitate termic în Sectorul 1? Când începe programul de reabilitare la case? În ce stadiu este implementarea programului de colectare selectivă? Cât a realizat primarul Dan Tudorache din ce a promis în campania electorală din 2016? De ce dă Primăria Sector 1 bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului? Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache,  a fost invitat marți, de la 10.30, în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Cititorii pot pune întrebări folosind formularul de la finalul articolului. Realizator: Catiușa Ivanov.
Primăria Capitalei, după Marşul Bicicliştilor: Proiectul de construire a 67 de kilometri de piste de biciclete, aprobat de Ministerul Mediului; lucrările vor începe în acest an ăria Municipiului Bucureşti a anunţat, sâmbătă seară, că a fost aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanta de 67 de kilometri. Valoarea lucrărilor este de 10 milioane de euro, iar realizarea pistelor va demara în acest an. Precizările vin după desfăşurarea celei de-a 12-a ediţii a Marşului Bicicliştilor, la care au participat sute de persoane ce au cerut "un oraş pentru oameni".
Primarul Gabriela Firea vrea mai multe terase și restaurante în parcurile monument istoric din Capitală - Cișmigiu, Herăstrău,  Carol Primarul general  al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat vineri că se caută soluţii pentru desfăşurarea de activităţi de alimentaţie publică în anumite zone din parcurile monumente istorice: Cişmigiu,  Herăstrău, Carol. Asta în condițiile în care în ultimii 15 ani majoritatea construcțiilor (wc-uri, chioșcuri, terase) din cele mai importante parcuri bucureștene - Cișmigiu, Herăstrău, Carol, Tineretului, Lumea Copiilor - au fost vândute de Primăriile de sector pe sume de nimic, iar în locul lor au apărut restaurante de lux și terase care au crescut de la an la an.
​Gabriela Firea: Centrul Vechi se va extinde cu încă 50 de străzi, până în Cartierul evreiesc Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că Centrul Vechi se va extinde cu încă 50 de străzi, până în Cartierul evreiesc, lucrându-se în Primăria Capitalei la un studiu de fezabilitate astfel încât pe acestea să se desfăşoare activitate de alimentaţie publică cu terase, cafenele, cluburi şi alte unităţi de relaxare.
Ce a răspuns primarul Robert Negoiță întrebărilor cititorilor HotNews: Parcul Emil Gârleanu a fost răscumpărat și va fi amenajat anul acesta / O parcare de 1.000 de locuri va fi amenajată sub bd. Decebal / Teza de doctorat a fost o greșeală Primarul Robert Negoiță a declarat că va desființa o parte din chioșcurile din Parcul IOR după ce un cititor HotNews.ro a sesizat că spațiul verde s-a transformat într-un bazar, plin de terase, chioșcuri și miroase a fum de la mici. În legătură cu plagiatul tezei de doctorat, primarul spune că aceasta  fost o greșeală și a renunțat la ea. În ceea ce privește Parcul Emil Gârleanu, acesta a fost recuperat după ce a fost retrocedat și va fi amenajat în acest an. În privința disponibilizărilor, primarul spune că va da afară circa jumătate din personalul din subordonate.
Bilanț Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: Ce spune edilul că a făcut după alegeri și cum răspunde acuzațiilor / În două săptămâni începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar Primarul Robert Negoiță a promis în campania electorală din 2016 că va reabilita toate blocurile din sector, va moderniza toate unitățile de învățământ, numărul locurilor în creșe va fi dublat și va amenaja spațiile verzi dintre blocuri. Edilul spune că a reabilitat termic 300 de blocuri, a inaugurat 4 grădinițe și au mai rămas de renovat două licee, trei școli și două grădinițe. Ca noutate, Primăria Sector 3 va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în circa două săptămâni, activitatea fiind făcută de instituție, iar recuperarea autoturismului va costa circa 500 lei. O altă noutate este că bordurile roșii, amplasate în urmă cu 4-5 ani în sector, vor fi înlocuite în următorii ani, cu un alt tip, mai rezistent.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă