ADMINISTRATIE LOCALA
Cum a ratat Primăria Capitalei șansa de a accesa până la 200 milioane de euro fonduri europene pentru proiecte care puteau schimba fața orașului: trasee pietonale, piste pentru bicicliști, reabilitarea unor monumente Primăria Capitalei a încheiat în 2010 un contract în valoare de 6 milioane de euro pentru realizarea Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), o strategie care urma să transforme centrul Bucureștiului într-un loc prietenos cu pietonii, bicicliștii și mai puțin poluat, cu ajutorul fondurilor europene. Cel puțin așa promitea primarul Sorin Oprescu la vremea respectivă, proiectanții estimând că se pot accesa circa 200 milioane de euro din bani europeni. Promisiunile au fost reluate și de primarul Gabriela Firea. Opt ani mai târziu, Primăria Capitalei nu a depus niciun proiect propus de PIDU pentru a obține fonduri europene. Instituția spune că acestea fie nu erau eligibile, fie sumele care se puteau accesa erau prea mici.
Capitala cumpără autospeciale pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar Compania Municipală Managementul Transportului București S.A. cumpără șase autospeciale pentru ridicarea rapidă a autovehiculelor staționate neregulamentar sau abandonate pe drumurile publice, valoarea totală estimată fără TVA a acestora ridicându-se la aproape trei milioane de lei, relatează Mediafax.
Ministerul Energiei și ELCEN cer ca planul de reorganizare a RADET să fie votat în Consiliul General și actualizat Planul de reorganizare a RADET va fi discutat și supus la vot în Adunarea Creditorilor care va avea loc pe 14 ianuarie 2019, potrivit informațiilor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Principalul creditor al Regiei, ELCEN (97%), nu va vota însă documentul în forma propusă de administratorul judiciar al RADET, potrivit unui Ordin al Ministerului Energiei, obținut de HotNews.ro. ELCEN cere ca planul de reorganizare să fie aprobat întâi de Consiliul General al Municipiului București, înainte de a intra în Adunarea Creditorilor, și RADET să facă dovada că poate plăti datoriile către ELCEN, minim circa 1,1 miliarde lei din cele 3,7 miliarde.
12 din cele mai frumoase zone cu clădiri de patrimoniu din București sunt în pericol. Planul urbanistic care le protejează de rechinii imobiliari expiră Planul Urbanistic Zonal care protejează 12 din cele 98 de zone protejate din București și care oferă protecție clădirilor de patrimoniu din aceste areale, pentru a nu fi demolate sau agresate de intervenții urbanistice neadecvate, expiră pe 18 februarie 2019. Consilierii USR cer primarului Gabriela Firea să pună pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General proiectul de prelungire a documentației de urbanism și să apere patrimoniul construit al Bucureștiului.
Primăria Capitalei a stabilit culoarul de exproprieri pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea Primăria Capitalei mai face un pas pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Instituția a stabilit culoarul de exproprieri și a stabilit sumele necesare despăgubirilor, urmând să treacă în domeniul public 465 de imobile, cu o valoare estimată de 56.040.000 lei, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei.
ANALIZĂ RADET - cronica unei morți anunțate. De ce rămân bucureștenii tot mai des fără apă caldă și căldură De la începutul iernii, aproape nu există zi fără nicio avarie la rețeaua RADET, sute de oameni din zeci de blocuri neavând apă caldă și căldură. Cum s-a ajuns în această situație? Declinul a început după Revoluție și s-a accentuat în timpul primarilor Sorin Oprescu și Gabriela Firea. În timp ce alte orașe și-au modernizat rețeaua de termoficare aproape în integralitate cu bani europeni, Bucureștiul nu a făcut nimic în acest sens, investițiile de la bugetul local în rețeaua RADET fiind doar de 130 milioane lei, din care doar 17 milioane în ultimii 2 ani. Asta în condițiile în care Regia avea nevoie de investiții de 1,4 miliarde de euro, eșalonate pe o perioadă de 20 de ani.
Avarie RADET: Circa 140 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură O nouă avarie la rețeaua RADET lasă joi peste 140 de blocuri din Capitală fără apă caldă și căldură. Furnizarea agentului termic a fost oprită dimineață (9.30.10.00) și se estimează că va fi repornită până la ora 21.00. Printre zonele afectate se numără și Piața Victoriei și cartierul Crângași. Avaria s-a produs din cauza unor defecțiuni la punctele termice.
Sumă record plătită pentru un loc de parcare în Focșani: 1.500 de lei, plus TVA, abonamentul pe un an Un loc de parcare într-un cartier din municipiul Focşani a fost adjudecat de un localnic, miercuri, în urma unei licitaţii, contra sumei de 1.500 de lei, plus TVA, pe an, de zece ori valoarea obişnuită de închiriere a unei parcări de reşedinţă, relatează Agerpres.
Întreg municipiul Roman ar putea rămâne joi fără apă potabilă Municipiul Roman (județul Neamț) ar putea rămâne, joi, fără apă potabilă, în urma unor lucrări pe care compania ApaServ le vor efectua, potrivit unui comunicat de presă difuzat miercuri de conducerea instituţiei.
Ce proiecte au depus Primăriile din București, Cluj și Sibiu pentru a obține fonduri europene nerambursabile Primăria Capitalei a depus, până la finalul anului 2018, 13 cereri de finanțare nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, valoarea acestora fiind de circa 283 milioane euro, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea HotNews.ro. Proiectele vizează în principal achiziția a 100 de tramvaie noi, 100 de autobuze electrice și modernizarea liniei de tramvai pe B-dul G-ral Vasile Milea. Primăria din Cluj a depus 39 de proiecte în valoare totală de 218 milioane euro, potrivit informațiilor transmise HotNews.ro. Acestea vizează achiziționarea a 24 tramvaie, 50 troleibuze, autobuze electrice, modernizarea Pieței Unirii și a altor spații publice, a unui bulevard, creșe, spitale, amenajarea de piste pentru biciclete, revitalizarea malurilor Someșului și reabilitarea termică a blocurilor.
Primăria Capitalei le-a transmis protestatarilor că nu pot manifesta la ceremonia de joi de la Ateneul Român Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, i-a transmis protestatarului Cristian Dide că nu poate organiza o manifestare, joi seară, la Ateneul Român, pentru că acolo organizează Ministerul de Externe un alt eveniment. Cu toate acestea, Cristian Dide anunță că va protesta, joi, la Ateneu.
Nicușor Dan: Justiția a decis, casa academicianului Alexandru Rosetti de pe strada Dionisie Lupu a fost demolată ilegal Curtea de Apel București a anulat, printr-o sentință dată în luna decembrie 2018, autorizația de demolare emisă de Primăria Sector 1 pentru casa academicianului Alexandru Rosetti de pe strada Dionisie Lupu nr. 56. Imobilul a fost demolat în 2011, în ciuda protestelor societății civile. Procesul a fost inițiat în 2012 de Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului și de Asociația Salvați Bucureștiul. Mai mult, instanța a anulat și autorizația de construire emisă de primarul Sorin Oprescu pentru imbilul de șase etaje din str. Dionisie Lupu nr. 56, edificat în locul vechii case demolate. Sentința este definitivă.
Motivarea instanței la decizia de anulare a hotărârilor de înființare a companiilor Primăriei Capitalei: era nevoie de votul de două treimi Hotărârile prin care s-au înființat cele 22 de companii ale Primăriei Capitalei trebuia aprobate cu votul a două treimi, nu cu majoritate simplă, se arată în motivarea Curții de Apel București la decizia de anulare a acestora, prezentată marți de USR. Mai mult, instanța reține că asocierea dintre firma Ciclop SA (tot a Primăriei) și Consiliul General, în toate cele 22 de companii municipale, este una de formă deoarece Ciclop SA nu poate veni cu un aport real, în bani ori expertiză pentru a presta servicii ce nu au nici o legătură cu profilul său de activitate.
Normalitatea a devenit știre: RADET București anunță că marți nu este nicio avarie. Cel puțin până la ora 11.00 RADET, furnizorul de apă caldă și căldură din Capitală, a anunțat pe site că marți, cel puțin până la ora redactării știrii, nu a avut loc nicio avarie. În ultimele săptămâni au fost avarii aproape în fiecare zi la rețeaua RADET, astfel că în miezul iernii zeci de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură.
Audit al Curții de Conturi la Primăria Sector 6: Instituția a plătit 415 platani care nu se regăsesc pe teren și a achiziționat servicii de consultanță pentru implementarea strategiei de comunicare deși are angajați pentru asta Primăria Sectorului 6 a plătit circa 190.000 lei pentru a achiziționa servicii de asistență și consultare pentru implementarea strategiei de comunicare, precum și a unui studiu sociologic de tip focus-grup, deși are birou de presă, relevă un audit al Curții de Conturi realizat pentru anul 2017. În plus, Administrația Domeniului Public a plătit 415 platani care nu se regăsesc pe teren, ceea ce a creat un prejudiciu de circa 200.000 lei, potrivit documentului obținut de HotNews.ro.
Noi avarii la RADET: 83 de blocuri din București au rămas luni fără apă caldă sau caldură 83 de blocuri din București au rămas luni dimineață fără apă caldă sau căldură din cauza unor avarii la rețeaua RADET, potrivit unei informări de pe site-ul Regiei. Până la ora 14.00 defecțiunea a fost remediată pentru 74 de imobile.
​​DEZBATERE PUBLICĂ FOTO Cum va arăta pasarela pietonală de 7,3 milioane de lei pe care Primăria Capitalei vrea să o facă lângă Fântâna Miorița Primăria Capitalei va construi o pasarelă pietonală pe Șoseaua București-Ploiești lângă fântâna Miorița, potrivit unui proiect aprobat anul trecut de Consiliul General. Aceasta va avea o lungime de 140 metri, o lățime de 3 metri, o înălțime de 22 metri și municipalitatea estimează că va costa până la 7,3 milioane lei. În studiul de fezabilitate, obținut de HotNews.ro, au apărut primele simulări cum va arăta aceasta. Aspectul este important deoarece în zonă sunt mai multe clădiri monument istoric.
Căciuli de blană și curele de piele, cumpărate pentru polițiștii locali din Alexandria În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) figurează o achiziție a Primăriei municipiului Alexandria, care a cumpărat pentru Poliția Locală Alexandria articole vestimentare, printre care se numără căciuli de blană și curele de piele, scrie Mediafax. O firmă cu o cifră de afaceri de peste 2 milioane de lei anual și 6 angajați, cu sediul în Alexandria, a câștigat licitația.
O nouă avarie RADET afectează circa 60 de blocuri din Capitală ​O nouă avarie RADET afectează circa 60 de blocuri din Sectoarele 5 și 6 din Capitală. Imobilele au rămas fără apă caldă și căldură de joi, ora 13.30, iar reprezentanții RADET spun că vor rezolva problema abia vineri, până la ora 22.00.
Locuitorii sectorului 2 din Capitală vor plăti o taxă de habitat de 159 de lei pe an pentru salubrizare. Primăria propune încasarea începând cu martie 2019 Primăria Sectorului 2 a stabilit cuantumul taxei de habitat cu destinația specială de salubrizare la 159 de lei/persoană/an, respectiv 13,25 lei/lună, inclusiv copiii, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul Local Sector 2 în luna decembrie. Taxa ar urma să fie instituită de la 1 martie 2019, potrivit regulamentului de aplicare a taxei, aflat în dezbatere publică în perioada sărbătorilor, dar neaprobat încă. Pentru anul 2019, Consiliul Local Sector 2 a aprobat subvenționarea din bugetul local a sumei de 30 lei/persoană/an pentru cei care colectează separat deșeurile reciclabile (hârtie, metal, sticlă, plastic).

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version