ADMINISTRATIE LOCALA
Senatorul Vlad Alexandrescu o acuză pe Gabriela Firea că, sub masca ”restaurării” Parcului Cișmigiu, vrea să taie zeci de arbori seculari Senatorul Vlad Alexandrescu o acuză pe Gabriela Firea că, sub masca ”restaurării” Parcului Cișmigiu, vrea să taie zeci de arbori și să construiască gherete pe care să le ofere apropiaților partidului. Indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea parcului au fost aprobați miercuri de Consiliul General, valoarea lucrărilor fiind de circa 10 milioane de euro. Primarul Gabriela Firea a declarat în timpul ședinței de Consiliu General că nu se va tăia niciun copac.
Zeci de pești morți plutesc pe Lacul Herăstrău. Primăria Capitalei: Este un fenomen natural Bucureștenii care au ieșit la plimbare în Parcul Herăstrău au văzut zeci de pești morți care plutesc pe luciul apei sau au fost aduși de curenți la mal. Într-un punct de vedere transmis la solicitarea HotNews.ro, reprezentanții municipalității spun că este un fenomen natural, cauzat de creșterea algelor de la căldură și scăderea nivelului de oxigen din apă.
Depoul din Piața Victoriei va fi desființat, iar terenul transferat la STB pentru valorificare / Opoziția acuză un tun imobiliar Depoul din Piața Victoriei va fi desființat, iar tramvaiele vor fi mutate la depoul din Titan, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri cu 30 de voturi de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General. Potrivit documentului, terenul rămas liber, aproape 35.000 mp, va ajunge la Societatea de Transport București (STB), printr-o majorare de capital. Societatea va decide ce face cu el, respectiv va putea încheia contracte de administrare, asociere în participațiune, parteneriate public-privat, potrivit sursei citate.
Primăria Capitalei va reabilita Parcul Cișmigiu, lucrările sunt estimate la 10 milioane de euro Primăria Capitalei va reabilita Parcul Cișmigiu, monument istoric. Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați miercuri de Consiliul General, lucrările sunt estimate la circa 47 milioane lei inclusiv TVA, iar termenul de execuție este de 36 luni. Parcul are 15,7 ha, în acest moment este neîngrijit, iar de-a lungul timpului a pierdut o parte din arborii valoroși plantați inițial.
Cele 600 de locuințe achiziționate de Primăria Capitalei pentru medici nu ajung doar la personalul medical ci și la directori, bucătari, fochiști sau electricieni. Chiriile sunt de maxim 110 lei/lună Cele 600 de locuințe achiziționate de Primăria Capitalei pentru medici nu ajung doar la personalul medical ci și la ceilalți angajați ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale. Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a aprobat miercuri lista cu persoanele cărora vor fi închiriate primele 210 locuințe pentru medici, iar acolo figurează pe lângă medici, asistente și infirmiere și directori economici, director medical, operatori calculatori, lăcătuș, electrician, spălătoreasă, referent, fochist, muncitori necalificați, bucătari, fochist. Chiriile sunt de maxim 110 lei/lună.
UPDATE Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a introdus în legalitate cele 20 de companii cu hotărâri de înființare anulate de instanță. USR anunță că le va ataca Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a introdus în legalitate, miercuri, cele 20 de companii cu hotărâri de înființare anulate de instanță, la cererea USR, fiindcă au fost adoptate ilegal, cu votul a jumătate plus unu din consilieri, nu cu două treimi așa cum prevede legea. Hotărârile de reconfirmare au fost aprobate cu 29 de voturi pentru, majoritate absolută. Aprobarea a fost posibilă după ce Guvernul Dăncilă a modificat prin Ordonanță de Urgență Codul Administrativ, astfel încât proiectele care vizează administrarea patrimoniului pot fi adoptate doar cu votul a jumătate plus unu din consilierii în funcție. Alianța PSD -ALDE nu are două treimi în Consiliul General, deci nu putea introduce companiile în legalitate fără votul opoziției.
Gabriela Firea: Repartiția locuințelor pentru medici începe pe 15 august, chiria este între 97 și 110 lei Repartiția locuințelor pentru medici începe pe 15 august, chiria fiind între 97 și 110 lei, a anunțat primarul general, Gabriela Firea, la începutul ședinței de Consiliu General de miercuri. Municipalitatea vrea să achiziționeze 600 de locuințe pentru medici, până acum fiind achitate 70, iar medicii se vor muta în ele începând cu luna septembrie.
Primăria Capitalei vrea să facă, începând cu anul 2019, recensământul animalelor de companie din oraș Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, vrea să facă, începând cu anul 2019, recensământul animalelor de companie din oraș, potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică pe site-ul municipalității. Recensământul va dura 2 ani, iar proprietarii animalelor trebuie să declare ce fel de animal deţin, ce rasă este, specie, culoare, talie, sex, vârstă.
Primăria Capitalei a încheiat contractul pentru reabilitarea canalui colector de sub Dâmbovița, între Ciurel și Unirii. Valoarea proiectului este de circa 100 milioane lei Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a semnat miercuri contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea casetei Dâmboviței (canalul colector de sub râu) pe un tronson de 10 km, sectoarele Ciurel – Unirii (LOT 1). Licitația a fost câștigată de asocierea Construcții Erbașu SA - GEMITE RO SRL, valoarea contractului fiind de 83,5 milioane lei fără TVA , iar termenul de execuție 24 de luni. Banii vin în principal din fonduri europene nerambursabile prin programul POIM.
Proiecte imobiliare controversate la următoarea ședință de Consiliu General: blocuri de 11 etaje în spatele Aleii Circului, turnuri de 25 etaje în Baicului, cartiere rezidențiale în Pădurea Băneasa La ședința de Consiliu General de miercuri, consilerii generali vor discuta nu mai puțin de 23 de proiecte imobiliare, printre care turnuri de 25 de etaje vizavi de Piața Obor, cartiere de blocuri între case, cartiere rezidențiale în Pădurea Băneasa, dar și blocuri lângă clădiri monument istoric. Toate sunt derogări de la Planul Urbanistic General, iar o parte au stârnit numeroase controverse sau furia vecinilor.
Proiectul care vizează desființarea Depoului Victoria și transferarea terenului la STB revine pe agendă / După modificarea Codului Administrativ, proiectul ar putea fi aprobat doar cu votul majorității PSD-ALDE Proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei vrea să desființeze depoul din Piața Victoriei și să mute tramvaiele la depoul din Titan revine pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 31 iulie. Potrivit documentului, terenul rămas liber, aproape 35.000 mp, va ajunge la Societatea de Transport București (STB), printr-o majorare de capital. Societatea va decide ce face cu el, respectiv va putea încheia contracte de administrare, asociere în participațiune, parteneriate public-privat, potrivit sursei citate. La ultima ședință de Consiliu General, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, după mai multe acuzații din partea opoziției, că ar fi ”un tun imobiliar”.
Mai mulți cetățeni din Popești-Leordeni s-au simțit rău și au sunat la 112 după dezinsecția anti-tânțari Mai mulți cetățeni care locuiesc în orașul Popești-Leordeni din Ilfov au sunat la 112, joi noapte, pentru că s-au simțit rău după ce autoritățile au împrăștiat substanțe împotriva țânțarilor. Viceprimarul spune că au fost făcute teste, nefiind depășite valorile normale.
Gabriela Firea încearcă din nou să introducă în legalitate companiile municipale cu hotărâri de înființare anulate în instanță. Modificarea Codului Administrativ de Guvernul Dăncilă ar permite acest lucru Primarul general, Gabriela Firea, încearcă din nou, la următoarea ședință de Consiliu General, să introducă în legalitate cele 20 de companii municipale ale căror hotărâri de înființare au fost anulate în instanță de USR, fiindcă au fost adoptate ilegal, cu votul a jumătate plus unu din consilieri, nu cu două treimi așa cum prevede legea. Propunerea vine după ce Guvernul Dăncilă a modificat prin Ordonanță de Urgență Codul Administrativ, astfel încât proiectele care vizează administrarea patrimoniului pot fi adoptate doar cu votul a jumătate plus unu din consilierii în funcție, astfel că ar fi posibilă introducerea în legalitate doar cu votul PSD-ALDE. Alianța PSD -ALDE nu are două treimi în Consiliul General, deci nu putea introduce companiile în legalitate fără votul opoziției. Practic primarul dorește o reconfirmare a hotărârilor de înființare a companiilor, documentele anulate în instanță.
Primăria Capitalei vrea să reabiliteze Parcul Cișmigiu, valoarea lucrărilor fiind estimată la circa 10 milioane de euro Primăria Capitalei vrea să reabiliteze Parcul Cișmigiu, monument istoric. Potrivit indicatorilor tehnico-economici ce vor fi supuși aprobării Consiliului General la ședința de pe 31 iulie, lucrările sunt estimate la circa 47 milioane lei inclusiv TVA, iar termenul de execuție este de 36 luni. Parcul are 15,7 ha și este monument istoric. Parcul este în acest moment neîngrijit, iar de-a lungul timpului a pierdut o parte din arborii valoroși plantați inițial.
Sala Polivalentă de 20.000 de locuri de lângă Arena Națională va fi construită de compania municipală Trustul de Construcții Metropolitane. Lucrările sunt estimate la 138 milioane de euro Sala Polivalentă de 20.000 de locuri de lângă Arena Națională va fi construită de compania municipală Trustul de Construcții Metropolitane, anunță primarul general, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook. Contractul pentru proiectare și execuție a fost semnat joi de primarul general, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA și include dotarea arenei. Termenul pentru proiectare și execuție este de 36 luni.
Experții de la Arhitectură explică de ce nu se poate construi în curtea Muzeului Antipa. Guvernul vrea să facă acolo Muzeul Holocaustului Grădina Muzeului Antipa trebuie protejată deoarece este parte a monumentului istoric, se arată într-un punct de vedere transmis de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, prin Centrul său de Cercetare, Expertiză și Consultanță, despre contruirea Muzeului Holocaustului în respectiva locație. În regulamentul zonei protejate este permisă ridicarea unei construcții în curtea muzeului, însă pe un spațiu foarte restrâns, spre bd. Ion Mihalache, astfel încât să nu fie afectată grădina.Cum arată grădina Muzeului Antipa, unde se propune construirea Muzeului Holocaustului. Scurt interviu cu directorul instituției: Nu este o soluție bună, blochează posibilitatea de extindereDăncilă: Dacă lângă Antipa e locația bună, acolo vom înființa Muzeul HolocaustuluiMinisterul Culturii confirmă că Muzeul Holocaustului ar trebui să fie în curte la Antipa: Va fi creat un complex muzeal
​​DEZBATERE PUBLICĂ Propunere USR de reorganizare a Bucureștiului și a județului Ilfov: sectoarele și administrația județeană vor fi desființate, Capitala va avea 20 de districte Roxana Wring, președintele USR București și consilier general, a lansat, miercuri, în dezbatere publică o propunere radicală de reorganizare administrativă a Bucureștiului și județului Ilfov. Proiectul propune desființarea primăriilor de sector și organizarea în 20 de districte formate din unul sau mai multe cartiere. Districtele nu vor avea buget propriu și nu vor încasa taxe ci doar vor cheltui în limitele unui mandat dat de Municipiu anumite sume alocate pentru nevoile comunității.
​FOTO Vegetația de pe circa o treime din Parcul Operei a fost defrișată. Primăria Capitalei a autorizat acolo o bază sportivă pentru Federația Română de Tenis Vegetația de pe circa o treime din Parcul Operei, fâșia neamenajată de 1,6 ha dintre Operă și Casa Radio, a fost defrișată în ultimele zile. Este vorba despre arbori și arbuști cu trunchiul de până la 7 cm, potrivit lucrărilor avizate de municipalitate. Spațiul verde a fost concesionat de Guvern, în 2003, pe o perioadă de 49 de ani, Federației Române de Tenis. În 2018, Primăria Capitalei a autorizat acolo construirea unei baze sportive și cel mai probabil defrișările au fost făcute pentru începerea lucrărilor. Proiectul este din 2009 și a stârnit numeroase controverse deoarece inițial se dorea și construirea unui hotel cu 3 etaje pe spațiul verde.
Primăriile din București au plantat mii de platani în ultimii ani. Specialiștii atrag atenția că pot provoca alergii și duc la înmulțirea tigrului de platan Primăriile din București au plantat în ultimii ani zeci de mii de platani, prețul unui arbore fiind între 200 și 2.000 lei. Acestor costuri se adaugă și cele de defișare a arborilor vechi și scoatere a rădăcinilor, fiecare operațiune ajungând până la 600 lei de arbore, deci încă 1.200 lei.
Primăria Capitalei anunță înființarea a cinci linii regionale noi Cinci linii regionale noi au fost înființate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov și sunt asigurate începând de sâmbătă, numărul total al liniilor ajungând la 53. Aceste cinci linii noi sunt operate de Serviciul Transport Voluntari, relatează Mediafax.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version