ADMINISTRATIE LOCALA
Ce impact va avea asupra monumentelor istorice propunerea PSD de a scoate din sfera penală intervențiile fără autorizație pe astfel de clădiri / Ordinul Arhitecților:  Nu știu să fi existat o măsură mai distructivă Mai mulți deputați PSD au depus un proiect de lege prin care elimină din Legea construcțiilor prevederea potrivit căreia intervențiile fără autorizație asupra monumentelor istorice este infracțiune, pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. Ce impact va avea asupra patrimoniului construit, și așa aflat în pericol? Șerban Țigănas, președintele Ordinului Arhitecților din România, este de părere că ”este un atac la integritatea patrimoniului construit din România, patrimoniu care este cu greu apărat de cei care trebuie să o facă și în condițiile actuale”. Roxana Wring, consilier general București, cere deputatilor PSD să nu promoveze inițiative legislative care servesc doar rechinilor imobiliari. Primarii din Iași și Oradea spun că propunerea trebuie nuanțată, în funcție de gravitatea intervențiilor.
Sorin Gabrea, „arhitectul lui Sorin Oprescu”, a fost numit de Gabriela Firea consilier personal pe probleme de urbanism Arhitectul Sorin Gabrea, fostul președinte al Comisiei Tehnice de Urbanism în mandatul primarului Sorin Oprescu, dar și unul dintre proiectanții "autostrăzii suspendate", a fost numit de primarul Gabriela Firea consilier personal pe probleme de urbanism. Acesta este și membru în Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei Capitalei, forul unde se discuta cele mai importante proiecte imobiliare din Capitală, propunerea fiind făcută tot de primarul  general. Sorin Gabrea are și un birou de proiectare - Western Outdoor - în ultimii ani acesta fiind unul dintre cele mai active de pe piață.
Primăria Sectorului 1 va steriliza gratuit 500 de câini și 500 de pisici de pe raza administrativă Primăria Sectorului 1  va demara un program de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună şi a metişilor acestora, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Sector 1 în ședința din 29 martie. Programul va include sterilizarea a 500 de câini şi 500 de pisici.
Gabriel Mutu despre închirierea iepurasilor cu 2.500 euro bucata: Am solicitat anularea comenzii și a achiziției Primăria Sector 6, prin Administrația Școlilor, va anula comanda privind închirierea iepurasilor cu 2500 de euro și a altor figurine asemănătoare, a declarat primarul Gabriel Mutu. Acesta spune că nu știa despre această achiziție publică, însă contractul nu a fost semnat, așa că firma care a adus iepurașii și celelalte decorațiuni la grădinițe trebuie să vină să-i ridice.
Afaceri înfloritoare cu iepuri și îngeri de închiriat: Firma care a închiriat Primăriei Sector 6 iepurași cu 2.500 euro bucată are un contract similar și cu Sectorul 1 / Peste jumătate de milion de euro din 75 de contracte cu administrațiile locale Firma Next Level Project Construct SRL, care a închiriat Primăriei Sector 6 iepurași pentru două luni cu suma de 2500 euro fiecare, dar și alte decorațiuni la fel de costisitoare, a încheiat patru contracte și cu Primăria Sector 1 pentru închirierea unui iepuraș, tot cu 2.500 de euro, un înger 3D, inchirat cu aceeași suma, două figurine cadou cu fundă de circa 600 euro bucată și două figurine 3D ou cu circa 2700 euro ambele. În total se dau pe aceste figurine 41,960 lei (circa 9.000 euro). Contractele au fost date prin încredințare directă. Firma înfiintata anul trecut a avut în ultimele luni nu mai puțin de 32 de contracte cu cele două primarii, în valoare totală de circa 450.000 lei, respectiv 100.000 de euro.
Victorie pentru cetățenii din Aleea Luncșoara: Instanța a anulat definitiv autorizația de construire pentru blocul ridicat pe părculețul din cartier și a decis demolarea clădirii După 3 ani de procese, Curtea de Apel București a anulat definitiv autorizația de construire pentru blocul de zece etaje ridicat pe Aleea Luncșoara din sectorul 2, pe un părculeț cu locuri de joacă, retrocedat și demolat pentru a face loc construcției. În plus, instanța a decis desființarea pe cheltuiala proprietarilor a construcțiilor edificate în baza actelor administrative anulate.
Actrița Tamara Buciuceanu Botez, ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu și filozoful Mihai Șora vor primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București Actrița Tamara Buciuceanu Botez, ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu și filozoful Mihai Șora vor primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București, potrivit unor proiecte de hotărâre adoptate miercuri de Consiliul General al Municipiului București.
Primăria Capitalei va steriliza gratuit în acest an câte 3.600 de câini și pisici Primăria Capitalei, prin Administrația pentru Supravegherea și Protecția animalelor, va steriliza gratuit în 2018  un număr de 3.600 de câini și 3.600 de pisici fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București.
Cele 22 de companii municipale proaspăt înființate de primarul Gabriela Firea au în 2018 un buget de 1,2 miliarde lei. Acestea estimează că vor avea 8000 de angajați până la finalul anului Consiliul General al Municipiului București a adoptat joi bugetul pe 2018 al celor 22 de companii municipale, înființate anul trecut de primarul Gabriela Firea. Astfel, acestea vor avea un buget estimat de 1,2 miliarde lei. Din această sumă, circa 370 milioane merg pentru cheltuieli de personal, companiile estimând că până la finalul anului vor avea circa 8.000 de angajați (3.000 doar la Compania Municipală de Pază și Protecție). Pentru investiții, însemnând mașini, calculatoare, scule, echipamente, se estimează suma de 300 milioane lei.
Principalele servicii publice din București au fost delegate către companiile proaspăt înființate de primarul Gabriela Firea. Opoziția acuză mai multe ilegalități Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri delegarea serviciilor de administrare a parcajelor publice, cimitire și crematorii, spații verzi, lacuri, ștranduri, afișaj stradal, locuințe și spații comerciale, dar și optimizarea circulației, modernizarea și întreținere drumuri, către 9 din companiile municipale proaspăt înființate de primarul Gabriela Firea. Fiindcă avea nevoie de un vot de două treimi, iar PNL și USR au anunțat că votează împotrivă, primarul Gabriela Firea a scos din proiectele de hotărâre anexele cu patrimoniul care trebuia dat în administrare ca să poată trece proiectele de hotărâre cu majoritatea simplă, deținută de PSD-ALDE.
VIDEO Nicușor Dan a fost dat afară de la ședința Consiliului general București Deputatul Nicușor Dan a fost dat afară miercuri de la ședința Consiliului General al Capitalei, după ce a cerut cuvântul pentru a-și expune punctul de vedere legat de transmiterea în administrarea Administrației Străzilor Sector 1 și a RATB a străpungerii Buzești - Berzei.
Grupurile politice din Consiliul general al Bucurestiului au semnat o declaraţie de unire cu Moldova (Lucian Iliescu, PMP) Toate grupurile politice reprezentate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti au semnat o declaraţie de unire a României cu Republica Moldova, a declarat miercuri Lucian Iliescu, consilier general al Partidului Mişcarea Populară, citat de Agerpres.
Primăria Capitalei va avea propriul program de reabilitare termică, separat de cele de la sectoare Primăria Capitalei va avea propriul program de reabilitare termica, separat de cele de la sectoare, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București. Primăria va suporta 80% din costurile de reabilitare a blocurilor, iar asociațiile de proprietari 20%, a precizat primarul Gabriela Firea. Aceasta nu a specificat ce sumă va fi alocată în 2018 pentru acest program, însă a menționat că deja au solicitat înscrierea în program 200 blocuri de la Sectorul 3, 152 de Sectorul 4 și 200 de la Sectorul 6.
Primăria Capitalei va delimita linia tramvaiului 1/10 de restul traficului după modelul liniilor 21 și 41 Primăria Capitalei va delimita linia tramvaiului 1/10 de restul traficului după modelul liniilor 21 și 41, potrivit unui proiect adoptat miercuri de  Consiliul General al Municipiului București. Delimitarea se va face pe aproape tot traseul, circa 21,6 km, iar valoarea investiției este estimată la 6,2 milioane lei.
Primăria Capitalei va acorda un ajutor de 2000 de lei pentru femeile gravide și 13.800 lei pentru fertilizare in vitro Primăria Capitalei va acorda un ajutor de 2000 de lei pentru decontarea analizelor medicale neacoperite de asigurarea de sănătate la femeile gravide și 13.800 lei pentru fertilizare in vitro, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București, la propunerea primarului Gabriela Firea.
RFI: Un proiect care propunea o taxă de 200 de lei/pagină pentru informațiile publice este retras de pe site-ul Primăriei București Primăria Capitalei a publicat pentru scurt timp pe site-ul instituției (www.pmb.ro) un document care prevedea taxarea eliberării de documente de interes public de către Compania Imobiliară București S.A, una din cele 22 de companii înființate de primarul Gabriela Firea, și care până la 31 ianuarie 2018 avea doar 2 angajați, scrie rfi.ro.
Primarul Gabriela Firea ține la secret CV-urile directorilor celor 22 de companii municipale. Cine sunt aceștia - legături cu Primăria Voluntari, PSD, ALDE și PMP Primăria Capitalei, condusă de primarul Gabriela Firea, refuză să facă publice CV-urile directorilor celor 22 de companii municipale. HotNews.ro a solicitat instituției pe 7 martie, în virtutea Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice, să comunice numele directorilor celor 22 de companii și CV-ul acestora. Primăria nu ne-a prezentat numele acestor directori si CV-urile lor, invocând faptul că aceste companii „sunt în curs de organizare„. Totuși, în declarațiile de avere și interese depuse  pe portalul Agenției Naționale de Integritate am reușit să găsim câteva înformații despre aceștia: au fost reciclați de la firmele Primăriei Voluntari, sunt membri PSD, ALDE, PMP sau foști angajați ai companiilor de stat.
Primăria Capitalei renunță la modificarea regulamentului de taxi Primăria Capitalei renunță la modificarea regulamentului de taxi, instituția motivând că la nivelul Ministerului Transporturilor s-a constituit un grup de lucru care vizează modificarea Legii taximetriei. Proiectul de modificare a regulamentului de taximetrie trebuia dezbătut la ședința Consiliului General de miercuri. Acesta a stârnit numeroase controverse deoarece scotea practic de pe piață aplicațiile online care agregau comenzile taxi, gen Clever și Star Taxi și dădeau mai multă putere dispeceratelor.
​ANALIZĂ Cele 22 de companii înființate de Gabriela Firea au în 2018 un buget de 1,2 miliarde lei / De unde vin banii, pe ce se cheltuiesc, ce vor face firmele Cele 22 de companii municipale înființate anul trecut de primarul Gabriela Firea au în 2018 un buget estimat de 1,2 miliarde lei. Din această sumă, circa 370 milioane merg pentru cheltuieli de personal, companiile estimând că până la finalul anului vor avea circa 8.000 de angajați (3.000 doar la Compania Municipală de Pază și Protecție). Pentru investiții, însemnând mașini, calculatoare, scule, echipamente, se estimează suma de 300 milioane lei.
Primaria Sector 4 deschide opt centre unde parintii isi pot lasa copiii, vineri, cand sunt inchise scolile Primaria Sector 4 deschide 8 centre unde parintii isi pot lasa copiii, vineri, cand sunt inchise scolile. Accesul in cele 8 locatii presupune completarea unei cereri de catre parinti, in momentul in care ii lasa pe copii in aceste centre. Pentru prescolari sunt disponibile 250 de locuri, iar pentru scolari - 50 de locuri.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version