ADMINISTRATIE LOCALA
Cum au dispărut din pix 200 de hectare de spațiu verde în Sectorul 3 / Primarul Nicușor Dan cere prefectului să atace în instanță PUZ-urile de sector Primarul general Nicușor Dan cere prefectului Capitalei să atace în instanță cele 5 Planuri Urbanistice de Sector, suspendate de Consiliul General până în 1 martie 2022. Dacă prefectul cere anularea PUZ-urilor, acestea se suspendă de drept până la finalizarea litigiului. De asemenea, Nicușor Dan a cerut Inspectoratului de Stat în Construcții să verifice legalitatea documentațiilor. Printre motivele de nelegalitate invocate de Nicușor Dan se numără avize emise nelegal și conflict de interese - 200 de hectare de spațiu verde din Planul Urbanistic al Sectorului 3 au dispărut.
Societatea de termoficare COLTERM rămâne în subordinea Primăriei Timişoara / Primarul Dominic Fritz anunţă că nu sunt bani pentru achitarea facturilor la gaz Consiliul Local Timişoara a adoptat, marţi, noul contract pentru societatea de termoficare a municipiului, COLTERM, şi regulamentul de alimentare cu energie termică. Primarul Dominic Fritz a declarat că nu ştie cum va fi achitată factura de gaz. Noul contract este necesar şi pentru eventuala intrare în insolvenţă a companiei, notează News.ro.
Regulile pentru pelerinajul de Sf. Parascheva anunțate de primarul Iaşiului: Pelerinii din zone cu incidenţă mare nu vor fi primiţi în oraş Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat marţi că racla cu sfintele moaşte ar putea fi scoasă mai devreme decât în alţi ani din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pentru a permite accesul unui număr cât mai mare de credincioşi la Pelerinajul de Sfântă Parascheva, fără a se crea aglomeraţie. Totodată, Mihai Chirica a afirmat că autocarele cu pelerini nu vor putea veni către Iaşi din zonele unde rata de incidenţă impune carantinarea acelor localităţi.
Circulația în pasajul de la Piața Sudului, oprită pe sensul dintre strada Nițu Vasile spre Calea Văcărești din cauza unui accident auto Circulația în pasajul subteran de la Piața Sudului este oprită de peste o oră pe sensul de mers dinspre strada Nițu Vasile spre Calea Văcărești. Potrivit informațiilor transmise de Brigada Rutieră, un șofer a pierdut controlul autoturismului și a intrat în parapetul pasajului.
​​FOTOGALERIE Cum se transformă strada Doamnei din centrul Bucureștiului: lungul drum de la ruină la strălucire În urmă cu câțiva ani, majoritatea clădirilor de pe strada Doamnei, aflată în spatele Pieței Universității, erau dărăpănate sau închise, deși sunt în lista monumentelor istorice. Ușor-ușor, după clarificarea regimului proprietății, zona a început să prindă viață, cele mai importante imobile fiind restaurate sau în curs de restaurare, statul sau companii private investind sute de milioane de euro în zonă. Printre clădirile restaurate se numără Palatul BNR, fosta bancă Marmorosch Blank, Palatul Asigurărilor Naţionale, Palatul Societății Creditul Rural, Palatul Creditul Urban. În curs de restaurare se află Palatul Nifon. În stare avansată de degradare mai sunt Blocul Adriatica, Palatul Bursei de Valori și imobilul de pe strada Doamnei 3.
Primarul Mihai Chirica spune că nu a avizat marșul Iaşi Pride 2021, programat vineri / Organizatorii afirmă că evenimentul a primit iniţial aprobare: „Această comunicare, cu nici 24 de ore înainte, e o denigrare la adresa noastră” Primarul Iașiului, Mihai Chirica, revine cu precizări în privinţa marşului Iaşi Pride 2021 şi susține că nu a avizat evenimentul programat vineri. Atât organizatorul acţiunii, cât şi un consilier USR PLUS, spun însă că evenimentul fusese iniţial aprobat de municipalitate.
Consiliul General a aprobat Comisia Tehnică de Urbanism propusă de Nicușor Dan Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi componența Comisiei Tehnice de Urbanism din Primăria Capitalei, nominalizările fiind făcute de primarul general Nicușor Dan. Comisia discută cele mai mari proiecte imobiliare din oraș. Pe baza discuțiilor din Comisie, arhitectul șef își fundamentează decizia de aprobare sau respingere a proiectelor imobiliare. Comisia are 13 membri, iar cele mai cunoscute nume propuse sunt: Irina Criveanu, Cătălin Berescu, Ioana Tudora, Vera Marin, Petru Mortu, Bogdan Suditu.
Proiect uriaș de infrastructură pentru fluidizarea traficului din București și Ilfov: 100 de km de drumuri noi între Capitală, noua șosea de centură și localitățile vecine Primăria Capitalei vrea să se asocieze cu Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Ilfov pentru a realiza o rețea radială de drumuri de aproape 100 de km între București, noul inel de centură A0 și localitățile din Ilfov, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de pe 30 septembrie. Valoarea investițiilor este estimată la 700 milioane de euro, bani ce ar urma să vină din fonduri europene, bugetul local și bugetul de stat.
Nicuşor Dan: Un regulament de parcare va fi propus până la finele anului. Va permite spaţii pentru banda unică Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că proiectul unui nou regulament de parcare urmează să fie prezentat până la finele anului şi că acesta va asigura spaţii pentru banda unică sau pentru pistele de biciclete.
Nicuşor Dan: Curăţenia în Parcul Cişmigiu continuă cu acţiuni de înfrumuseţare şi renovare. Se plantează flori produse în serele proprii ale ALPAB Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că în Parcul Cişmigiu continuă curăţenia cu acţiuni de înfrumuseţare şi renovare. „Se plantează flori produse în serele proprii ale ALPAB şi se face punctual înlocuirea pavajului deteriorat”, a explicat edilul pe pagina sa de Facebook.VIDEO Un an de la alegerile locale: Nicușor Dan, la HotNews LIVE . De ce nu se vede mare lucru? Mare parte din activitatea mea a fost de a stabiliza instituția. Până în martie-aprilie am avut conturile blocate / Noul regulament de parcare va stârni extrem de multe discuții/ La iarnă va fi puțin mai bine ca iarna trecută
​Primăria Capitalei suspendă evenimentul ”Străzi deschise” deoarece Bucureștiul a depășit pragul de 6 la mie Primăria Capitalei suspendă evenimentul ”Străzi deschise” în contextul în care rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depășit 6 la mie în București. În cadrul evenimentului, mai multe străzi din centrul orașului, printre care Calea Victoriei și Șos. Kiseleff, deveneau pietonale în weekend.
Majoritatea ceasurilor ”de aur” puse de Sorin Oprescu în centrul orașului s-au stricat sau arată ora greșit/ Primăria trebuie să plăteasca 60.000 lei ca să le repare Mai țineți minte cele zece ceasuri ”de aur”, pentru care fostul primar Sorin Oprescu, a plătit peste 3 milioane lei și care au fost puse în centrul orașului? Deși reprezentanții instituției spuneau că au garanție un secol și funcționează cu o precizie de +/- 4 secunde la suta de ani, majoritatea s-au stricat sau arată ora greșit. Primăria are nevoie de 60.000 lei pentru a le repara, potrivit unui răspuns transmis de municipalitate, la solicitarea HotNews.ro, deoarece garanția se referă doar la defecte de fabricație.
​​FOTOGALERIE Primăria Sectorului 6 începe lucrările de amenajare a promenadei de pe Lacul Morii Primăria Sectorului 6 începe, miercuri, lucrările de amenajare a promenadei de pe malul Lacului Morii, a anunțat primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook. Va fi turnat alt asfalt, se va face pistă de alergare, se vor pune bănci, coșuri de gunoi, se va amenaja spațiul verde și se vor monta stâlpi de iluminat. Termenul de finalizare este 1 mai 2022.
Nicușor Dan despre creșterea prețului gigacaloriei: Avem posibilitatea să subvenționăm creșterea, dar să vedem dacă ne dă voie contractul cu Comisia Europeană Prețul gigacaloriei ar putea crește cu circa 20% în această iarnă, în contextul majorării prețului la gaze, potrivit datelor de acum, a declarat primarul Nicușor Dan în interviul acordat HotNews.ro. Municipalitatea are posibilitatea de a subvenționa această creștere, însă depinde de condițiile din contractul semnat de municipalitate cu Comisia Europeană pentru reabilitarea a 210 km de rețea din bani europeni, și care nu ar permite subvenționarea la infinit, a spus primarul general.
Nicușor Dan despre mașinile care blochează trotuarul și prima bandă: Avem un draft pentru regulamentul de parcare / Nu spun nimic până nu discutăm cu majoritatea din Consiliul General Primăria Capitalei a plătit o casă de avocatură ca să elaboreze un regulament de parcare pentru București, fiind gata un draft, a declarat primarul Nicușor Dan, în interviul acordat HotNews.ro. Acesta spune că nu poate da mai multe detalii până nu va discuta interdicțiile și taxările propuse cu majoritatea din Consiliul General, ca să existe un consens.
Nicușor Dan despre lărgirea străzii Prelungirea Ghencea: Începem lucrările săptămâna asta și cred că le vom finaliza în vara anului 2023 Primăria Capitalei va relua în această săptămână lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea la două benzi pe sens, iar în această iarnă se va finaliza tronsonul cuprins între strada Brașov și Râul Doamnei, a declarat primarul general, Nicușor Dan, într-un interviu acordat HotNews.ro. Toată lucrarea, până la Șoseaua de Centură, se va finaliza în vara anului 2023.
De ce se aglomerează traficul când începe școala? Ce soluții au primăriile Când începe școala și se deschid grădinițele/creșele de stat, traficul din București și din marile orașe se aglomerează considerabil. Motivul? Părinții își duc copiii cu mașina, iar de multe ori este aleasă o școală/ grădiniță creșă mai bună sau mai modernă, dar mult mai departe de casă, astfel că parcurg km cu mașina prin oraș. O altă problemă este că dezvoltarea cartierelor noi din orașele mari sau localitățile adiacente s-a făcut haotic, fără școli și grădinițe, iar cei care s-au mutat acolo trebuie să parcurgă kilometri până la prima instituție de învățământ, fiindcă nu au una lângă casă.
VIDEO Un an de la alegerile locale: Nicușor Dan, la HotNews LIVE. De ce nu se vede mare lucru? Mare parte din activitatea mea a fost de a stabiliza instituția. Până în martie-aprilie am avut conturile blocate / Noul regulament de parcare va stârni extrem de multe discuții/ La iarnă va fi puțin mai bine ca iarna trecută Noul București, promis de primarul Nicușor Dan în campania electorală, se lasă așteptat. Primarul spune că în primul an de mandat s-a ocupat de stabilizarea instituției, în condițiile în care erau datorii curente de 3 miliarde lei și conturile blocate, dar și de probleme sistemice - a oprit toaletările și defrișările de arbori în neștire, a oprit construcția pe spațiile verzi, nu se mai construiesc blocuri între case. Nicușor Dan spune că a reușit să deblocheze conturile instituției abia în primăvară și abia atunci a putut deloca și investițiile în infrastructură. Edilul promite că, începând de anul viitor, partea de infrastructuă la care a lucrat până acum va începe să se vadă: se vor trasa marcajele rutiere, se vor face piste pentru biciclete, se vor achiziționa tramvaie, iar parcurile vor arăta decent. În ceea ce privește furnizarea agentului termic, Nicușor Dan promite că va fi mai bine ca iarna trecută, însă vor fi în continuare probleme serioase.
Primarul Sectorului 2 vrea o linie de tramvai care să lege cartierele Pantelimon şi Pipera Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, propune un segment de linie de tramvai care să lege cartierele Pantelimon şi Pipera, un proiect de hotărâre pe această temă fiind pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local programată joi.
Referendum eșuat la Codlea pentru construirea unei șosele de centură / Cât a costat organizarea scrutinului Referendumul organizat duminică la Codlea, unde locuitorii au fost chemați la urne pentru a se pronunța dacă sunt sau nu de acord ca primăria să contracteze un împrumut pentru construirea unei șosele de centură a orașului a eșuat, din cauza slabei participări.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by