ADMINISTRATIE LOCALA
Gabriela Firea despre programul de consolidare: Avem în lucru 41 de clădiri. Dacă într-un imobil sunt 100 de proprietari şi unul singur nu îşi dă acordul, acel imobil nu poate fi consolidat Primăria Capitalei prin instituțiile și companiile din subordine a început lucrări de consolidare la 41 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic din cele 343 aflate în Capitală, a anunțat joi, primarul general, Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă. Pentru alte 55 de imobile, municipalitatea are în lucru documentația premergătoare lucrărilor, a completat edilul. Un recensământ realizat de Administraţia Municipală a Clădirilor cu Risc Seismic arată că  în cele 343 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic locuiesc 8.993 de persoane, iar în clădirile încadrate în categoriile risc seismic II şi III locuiesc aproximativ 30.000 de persoane.
La final de contract, Robert Negoiță șterge 70 milioane lei din suma pe care primăria Sectorului 3 trebuia să o recupereze de la Rosal / Consilier USR: Un cadou făcut celor de la Rosal de Robert Negoiță Consiliul Local Sector 3, unde PSD deține majoritatea,  a aprobat în ședința de pe 30 octombrie, retroactiv, actele adiționale încheiate în ultimii ani între Primărie și firma Rosal, care făcea curățenie în Sectorul 3, și a luat act de încetarea contractului cu societatea comercială. Curtea de Conturi a sesizat în 2016  faptul că Primăria trebuie să recupereze de la Rosal suma de 148 milioane lei, plătită în baza actelor adiționale pentru serviciile efectuate, deoarece acestea nu au fost aprobate în Consiliul Local, deci ar fi plăți nelegale.
Primii pași pentru metroul din Cluj, între Florești și Apahida / Emil Boc: În următoarele zile se va lansa anunțul pentru licitația studiului de prefezabilitate Primarul Emil Boc a declarat joi, la începutul şedinţei de Consiliu Local, că în următoarele zile se va lansa anunţul pentru licitaţia privind studiul de prefezabilitate al viitorului metrou de la Cluj-Napoca, scrie monitorulcj.ro.
Nota de plată pentru Zilele Bucureștiului: 20 mil. lei din bugetul Primăriei Capitalei, cheltuiți pentru 3 zile / Primăria: Evenimentele de acest gen conferă comunității sentimentul de apartenența socială, culturală și geografică Primăria Capitalei a plătit pentru organizarea Zilelor Bucureștiului circa 20 milioane de lei. 16,5 milioane lei au mers pentru pentru organizarea celor 3 evenimente din Piața Constituției: „Gheorghe Zamfir și prietenii", „iMapp" 2018 și Rod Stewart. Acestei sume se adaugă 2,3 milioane de lei pentru organizarea evenimentului ”Regata Marii Uniri - Flotila România Centenar”, pe Dâmbovița, lângă Biblioteca Națională. Din acești bani s-a organizat și o expoziție cu bărci pe Tamisa, la Londra. Acestora li se adaugă alte mici evenimente organizate în parcurile bucureștene de alte instituții din subordine.
STB retrage autobuzele etajate de pe linia turistică și introduce linia 361, cu același traseu Societatea de Transport București (fost RATB) anunță că retrage, de la 1 noiembrie, autobuzul etajat de pe linia turistică și înființează, pentru sezonul rece, linia 361 care va avea același traseu. În 2018, linia turistică a servit, cu autobuzul etajat, aproape 55.000 de turiști, potrivit Mediafax.
Familiile care locuiau în blocul din Sectorul 5 care a ars vor primi locuințe în blocurile Primăriei București din Piața Națiunilor Unite Familiile care au rămas pe drumuri după ce blocul în care locuiau în Sectorul 5 a luat foc vor primi de la Primărie locuințe de necesitate în blocurile municipalității din Piața Națiunilor Unite, în baza unor contracte de închiriere, s-a stabilit la întâlnirea de miercuri a viceprimarului Aurelian Bădulescu cu locatarii imobilului.
Bistrița: 1,75 de milioane de lei pentru o pârtie de schi folosită doar 10 zile în ultimii doi ani Încă 1,75 de milioane de lei au alocat, miercuri, consilierii locali din Bistrița pentru lucrări la pârtia de schi de lângă oraș, care a funcționat doar 10 zile în ultimele două sezoane. Banii vor fi folosiți pentru lucrări de stabilizare a terenului și pentru achiziția unui generator de zăpadă.
​FOTOGALERIE Primele 20 de autobuze din cele 400 care urmează să fie achiziționate de Primăria Capitalei au ajuns în București Primele 20 de autobuze din cele 400 care urmează să fie achiziționate de Primăria Capitalei de la asocierea OtokarOtomotiv ve Savunma Sanayi au ajuns în București, la autobaza Titan. Autobuzele trebuie recepționate, înmatriculate și înregistrate, urmând că după finalizarea procedurilor, până la jumătatea lunii noiembrie să iasă progresiv, în trafic.
Primăria Capitalei ar putea cumpăra felicitări de Crăciun de 21.000 de euro de la o firmă despre care procurorii DNA spun că ar fi controlată de Sebastian Ghiță Primăria Capitalei ar putea cumpăra felicitări de Crăciun de circa 21.000 de euro de la firma DNS Birotica, despre care procurorii DNA spuneau în 2015 că ar ar fi controlată de Sebastian Ghiță. Este vorba despre o achiziție directă, realizată de municipalitate, la care firma a depus ofertă, iar procedura este în faza de deliberare, termenul de răspuns fiind 3 noiembrie, potrivit sistemului electronic de achiziții publice.
Un consilier general ALDE propune organizarea unui referendum ca bucureștenii să fie întrebați dacă doresc taxă de intrare în centrul orașului Tudor Tim Ionescu, consilier general ALDE, propune organizarea unui referendum, pe 27 ianuarie 2019, pentru a-i întreba pe bucureșteni dacă doresc restricționarea accesului auto în interiorul zonei centrale a Municipiului București prin implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete. Acesta a redactat deja un proiect de hotărâre, iar marți a încercat să-i convingă pe consilierii de la celelalte grupuri politice să semneze proiectul pentru a fi discutat în Consiliul General. Consilierii PNL și USR spun că ar fi o cheltuială inutilă, deoarece trebuie rezolvate alte probleme înaintea introducerii unei astfel de taxe.
Proiectul de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză, mai scump cu 26 de milioane lei față de suma estimată în 2010 Costurile de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză au crescut de la 147 milioane lei cât s-a estimat inițial, în 2010, la 173 milioane lei, potrivit unei hotărâri aprobate marți de Consiliul General al Municipiului București. Asta deși strada va fi mai îngustă decât s-a prevăzut inițial. În expunerea de motive se artă că prețul a crescut din cauza exproprierilor și a unor lucrări în plus la rețelele edilitare. Lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză au început în această vară. Până acum s-au făcut demolările și defrișările necesare extinderii, au anunțat reprezentanții Primăriei Capitalei.
Primăria Capitalei va cumpăra din fonduri europene 56 de tramvaie noi pentru liniile 32, 41, 21 și 25 Primăria Capitalei a obținut fonduri europene pentru modernizarea liniilor de tramvai 32, 41, 21 și 25, potrivit unor proiecte adoptate marți de Consiliul General al Municipiului București. Este vorba despre 560 milioane lei, iar din această sumă ar urma să se cumpere 56 de tramvaie noi pentru cele 4 linii.
Primăria Municipiului Bucureşti va cumpăra 50 de senzori seismici Primăria Municipiului Bucureşti va cumpăra 50 de senzori seismici performanţi, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Proiectul face parte din rectificarea bugetara, aprobată de Consiliul General al Municipiului București. Banii  vor fi redistribuiţi de la consolidarea clădirilor, pentru că nu toţi proprietarii şi-au dat acordul pentru consolidare, a explicat primarul Gabriela Firea.
PMB anunţă că va viza autorizaţiile taximetriştilor independenţi până la începutul lunii decembrie Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că va viza toate autorizaţiile taximetriştilor independenţi până la începutul lunii decembrie, conform legii taximetriei, potrivit Agerpres. Primăria menţionează că a transmis deja notificări către o parte din cei care au depus dosare incomplete, urmând ca acestea să fie completate cât mai repede în vederea reînnoirii autorizaţiilor de taxi, pe o perioadă de cinci ani.
Consolidarea clădirilor cu risc seismic din Capitală - drobul de sare cu care autoritățile și proprietarii stau de peste 20 de ani deasupra capului sau iminența unei tragedii Bucureștiul are nu mai puțin de 345 clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, proprietate privată sau de stat. Lista oficială cuprinde numai clădirile expertizate, specialiștii fiind însă de părere că în realitate numărul lor este mai mare.  Știm că sunt în pericol să cadă, iar oamenii care locuiesc acolo riscă să moară, însă nici autoritățile, nici proprietarii nu reușesc să rezolve problema. În ultimii 27 de ani Primăria Capitalei a consolidat doar 20 de clădiri cu risc seismic. Situația este cu atât mai gravă cu cât la parterul unor astfel de clădiri încă mai funcționează cluburi, baruri, restaurante, unde vin în fiecare zi zeci de persoane, deși legea teoretic interzice acest lucru.
​VIDEO 50 de taximetriști independenți, în greva foamei în fața Primăriei Capitalei Circa 50 de taximetriști independenți au intrat luni în greva foamei și protestează în fața Primăriei Capitalei, acuzând faptul că, deși au depus cereri pentru prelungirea autorizațiilor expirate de taxi de peste 6 luni, nu au primit niciun răspuns din partea autorităților locale.
Duminică are loc în Capitală o paradă a tramvaielor de epocă Parada tramvaielor de epocă, organizată în fiecare an cu ocazia sărbătoririi zilei Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, va avea loc duminică în Capitală, anunță Societatea de Transport București (STB), scrie Mediafax.
Primăria Capitalei: 6.000 de bucureșteni s-au înscris ca să ia eco-vouchere pentru maşini noi / 5.000 vor fi aleși 6.000 de bucureșteni s-au înscris online în ”Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere” organizat de Primăria Capitalei, anunță instituția. Înregistrarea în aplicație s-a încheiat, relatează Mediafax.
​​FOTOGALERIE Prima şcoală de fete cu predare în limba română - Institutul „Doamna Elisabeta Ştirbey” - lăsată în paragină Clădirea în care a funcționat prima şcoală de fete cu predare în limba română - Institutul „Doamna Elisabeta Ştirbey”- de pe strada Justiției nr. 55, sector 4,  este lăsată în paragină. Frumosul imobil construit în secolul XIX nu mai are ferestre, tencuiala se desprinde de pe fațadă, acoperișul este căzut, iar locul este un focar de infecție. Un bucureștean pasionat de orașul vechi, Sebastian Stan, a făcut mai multe demersuri pe lângă Primăria Capitalei, Primăria Sector 4, Ministerul Culturii și Ministerul Educației pentru identificarea proprietarului și salvarea imobilului, însă s-a lovit de indiferență.  Asta deși legea prevede ca Primăria să identifice proprietarii și să-i someze să-și repare clădirile.
Asociația Parcul Natural Văcărești caută voluntari pentru delta din inima orașului Asociația Parcul Natural Văcărești a lansat programul de voluntariat “Fii Ranger Urban!”, prin care dorește să recruteze voluntari pasionați de natură și de protejarea mediului înconjurător. Mai exact ONG-ul are nevoie de 100 de oameni care să se implice în acțiunile de pază și protecție, de igienizare a spațiului, de monitorizare a speciilor de păsări şi animale, dar şi pentru implicarea în acțiuni educative.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version