ADMINISTRATIE LOCALA
Mai multe ONG-uri o acuză pe Gabriela Firea de rea voință și indolență: 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale Mai multe ONG-uri acuză conducerea Primăriei Capitalei că 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale după ce primarul Gabriela Firea nu a pus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General proiectul alocării finanțărilor pentru proiectele selectate chiar de municipalitate pentru a primi bani, în cadrul competiției anuale. Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a anunțat ONG-urile că proiectele nu mai pot fi implementate deoarece trebuiau finalizate până la jumătatea lunii decembrie, deci nu ar mai fi timp.
Scandalul Gomoiu: Lavinia Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor, acuză că a fost concediată când a cerut reclamarea neregulilor la DNA Lavinia Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor și a Serviciilor Medicale din București, din subordinea Primăriei Capitalei, acuză că a fost concediată după ce a redactat o plângere către DNA cu neregulile de la Spitalul Gomoiu, scrie Libertatea.ro.
Franța reglementează trotinetele electrice: viteza este limitată la 25 km/oră, circulația pe trotuare interzisă După ani de conflicte între pietoni, șoferi și utilizatorii de trotinete electrice, autoritățile franceze reglementează în sfârșit acest mijloc de transport și introduc reguli clare în Codul Rutier. Decretul este publicat vineri și prevede în principal limitarea vitezei la 25 km/oră, vârsta minimă a celor care le utilizează este de 12 ani, folosirea căștilor audio este interzisă, la fel și circulația pe trotuar, anunță Secretariatul de Stat pentru Transporturi, potrivit leparisien.fr.
Gabriela Firea despre traficul infernal din București: Populația a crescut la peste 4 milioane Traficul foarte aglomerat este cea mai mare problemă a Bucureștiului și s-a ajuns aici din cauza faptului că populația orașului a crescut la peste 4 milioane, a declarat primarul Gabriela Firea, joi, în cadrul unui interviu acordat DCNews. În aceste condiții, edilul spune că problemele nu pot fi rezolvate peste noapte.
Gabriela Firea, un nou atac la adresa fondatoarelor Dăruiește Viață: Cele două doamne fac campanie electorală politică unui candidat care dorește să devină primar general Gabriela Firea a mai lansat joi un atac la adresa lui Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele ONG-ului Dăruiește Viață, acuzând că acestea fac campanie unui candidat la Primăria Capitalei. Aceasta mai spune că atacul la adresa ei pe Facebook, după ce a distribuit o postare injurioasă la adresa inițiativei de a construi un spital din donații pentru copiii bolnavi de cancer, este sponsorizată. Firea a mai declarat că va candida din nou, la alegerile de anul viitor, pentru un nou mandat de primar general.
RADET a înregistrat în 2018 pierderi de circa 64 milioane lei, în principal din cauza conductelor vechi, care pierd căldură, și a apei de adaos RADET a înregistrat în 2018 pierderi de circa 64 milioane lei, bani ce vor fi compensați de Primăria Capitalei, din bugetul propriu, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat la ultima ședință de Consiliu General. Din cele 64 milioane lei, circa 50 milioane reprezintă pierderile de căldură suferite pe rețea din cauza uzurii tehnologice și costul apei adăugate pentru a compensa apa care curge în pământ din cauza țevilor sparte. În 2017, RADET a avut pierderi financiare de 80 milioane lei.
Bucureștenii din cartierul Aviației, condiții ca în vremea comunismului: de două luni au apă caldă doar câteva ore pe zi și se spală la lighean / Primăria Capitalei: În două săptămâni se rezolvă Bucureștenii din cartierul Aviației, abonați la RADET, au probleme de circa două luni cu furnizarea apei calde. Oamenii spun că în ultimele săptămâni problema s-a acutizat și se spală la lighean, cu apă încălzită pe aragaz, ca în vremea comunismului, lucru inadmisibil pentru o capitală europeană. Contactat de HotNews.ro, Alexandru Burghiu, administratorul special al RADET, spune că problemele au apărut din cauza lucrărilor de înlocuire a magistralei de pe bd. Iancu de Hunedoara, iar până pe 15 noiembrie acestea se finalizează și lucrurile vor reveni la normal. Furnizarea căldurii nu este afectată, spune oficialul.
Digi24: Strada care se oprește în câmp, construită cu 90.000 € la Piatra Neamț. Explicația primarului: „Am asfaltat de câți bani am avut” Primăria din Piatra Neamț a asfaltat o stradă care se termină în câmp. Lucrarea a costat 90.000 de euro, iar edilul susține că a făcut tot ce a putut de banii respectivi.
RADET începe să furnizeze de miercuri căldura în Capitală/ Gabriela Firea: Sperăm ca în acest an avariile să fie din ce în ce mai rare RADET va începe să furnizeze căldură în Capitală, instalația fiind deja încărcată, a anunțat primarul Gabriela Firea în cadrul unui comandament organizat la Primăria Capitalei. Furnizarea căldurii poate începe după 3 zile în care se înregistrează temperaturi sub 10 grade Celsius, a explicat Alexandru Burghiu, administratorul special al RADET, de miercuri fiind îndeplinite aceste condiții. Excepție fac zonele unde sunt lucrări, dar și unde asociațiile de proprietari au cerut furnizarea agentului termic începând cu o altă dată.
Primăria Capitalei se împrumută 140 milioane lei pentru cofinanțarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene Primăria Capitalei va contracta un împrumut de tip revolving de până la 140 milioane de lei pentru cofinanţarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, potrivit unui proiect de hotărâre adopat joi de Consiliul General al Municipiului București
Bucureștenii vor plăti o nouă taxă pentru apă uzată - 0.07lei/mc Bucureștenii vor plăti o nouă taxă pentru apa uzată, de 0.07 lei/mc, pentru achitarea împrumutului contractat de la Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de 75 milioana Euro, pentru lucrările de la stația de epurare Glina, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General. Taxa va fi instituită de pe 1 noiembrie 2019 și se va aplica până la finalizarea lucrărilor, data preconizată fiind finalul anului 2022.
București: În bazele sportive se va putea construi pe 70% din suprafață, proiectele publice vor fi autorizate direct În bazele sportive se va putea construi pe 70% din suprafață, proiectele publice vor fi autorizate direct, fără un plan urbanistic aprobat în prealabil, dacă acestea nu sunt situate în zone protejate, potrivit unor proiecte de hotărâre propuse de Primăria Capitalei și aprobate joi de Consiliul General. De exemplu, în ceea ce privește bazele sportive, încadrate la categoria spații verzi, dacă până acum se puteau construi clădiri de maxim 2 etaje, acum nu mai este nicio restricție, iar procentul de ocupare a terenului crește de la 15-30% la 70%.
Primăria Capitalei va face în următorii 2 ani recensământul animalelor de companie Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, va face, începând cu anul 2019, recensământul animalelor de companie din oraș, potrivit unui proiect aprobat joi de Consiliul General al Municipiului București. Recensământul va dura 2 ani, iar proprietarii animalelor trebuie să declare ce fel de animal deţin, ce rasă este, specie, culoare, talie, sex, vârstă.
Consiliul General NU a aprobat proiectul care viza transferarea unei bucăți din Pădurea Băneasa la Primăria Capitalei pentru transformarea în parc Consiliul General nu a aprobat proiectul prin care Primăria Capitalei dorea să ceară Guvernului să-i dea în administrare 50 de hectare din Pădurea Băneasa pentru a fi amenajate ca ”pădure-parc”. Mai exact, municipalitatea dorea să ceară Guvernului emiterea unei hotărâri privind trecerea unei suprafețe de 572.104 de metri pătrați din Pădurea Băneasa, aflată între străzile Padina, Vadul Moldovei și Aleea Privighetorilor, din administrarea Romsilva în domeniul public al municipiului București, în scopul reamenajării ca parc. Primăria Capitalei a mai avut o tentativă de a face asta, însă proiectul a fost desființat în instanță. Fundația Ecocivica se opune proiectului: ”Va distruge pădurea”.
Consiliul General a aprobat vinieta Oxigen. Mașinile sub Euro 2 nu mai au voie în București din 2022, iar cele Euro 3 din 2024 Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului București a votat joi proiectul primarului Gabriela Firea care vizează introducerea vinietei Oxigen din 2020 pentru mașinile sub Euro 4, iar mașinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul orașului. Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021. Proiectul a trecut cu 31 de voturi. Potrivit unui amendament propus de ALDE și aprobat, mașinile noneuro, Euro 1 și Euro 2 nu vor mai avea voie deloc în București, iar pentru cele Euro 3 restricția este valabilă din 2024.
Pancarte cu „Domnu' Barna, Corupția Ucide”, afișate de consilierii PSD-ALDE la ședința Consiliului general Grupul consilierilor PSD-ALDE a venit la ședința Consiliului General de pe 24 ianuarie cu pancarte pe care scria: „Domnu' Barna Corupția Ucide”, „Doamna Wring Turnătoria Ucide”.
Gabriela Firea propune amânarea vinietei Oxigen pentru mașinile Euro 4 pentru 2021 Vinieta Oxigen pentru mașinile Euro 4 se va aplica din 2021, a declarat primarul Gabriela Firea la începutul ședinței de Consiliu General de joi. În proiectul inițial se propunea plata taxei de la începutul anului 2020.
​FOTO-VIDEO Lărgirea străzii Fabrica de Glucoză nu va fi gata până la finalul anului, dar se vor deschide două benzi de circulație Primăria Capitalei nu va termina până la finalul anului lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză, așa cum a anunțat inițial primarul Gabriela Firea și cum prevede contractul încheiat cu constructorul. Lucrarea a avansat, este în prezent la 70%, s-au făcut lucrările la rețelele edilitare și a început turnarea primului strat de asfalt, pornind de la Șoseaua Petricani, însă spre Calea Floreasca mai este mult de lucru. Până la finalul anului se vor deschide circulației două benzi, a declarat Gabriela Firea. Un termen realist pentru finalizarea lucrării este primăvara anului viitor.
Primăria Capitalei spune că nu vrea să facă defrișări în pădurea Băneasa, ci să amenajeze „o zonă de recreere, cu afectatarea minimă a vegetației forestiere” Primăria Capitalei anunță că nu va face defrișări în pădurea Băneasa ci dorește ca, prin proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi, să amenajeze „o zonă de recreere și promenadă pietonală”, urmând a fi respectate toate avizele de specialitate.
Scările rulante din Pasajul de la Universitate nu funcționează de peste 10 zile/ Primăria Capitalei: Vor fi puse în funcțiune treptat, cel mai târziu săptămâna viitoare Scările rulante din Pasajul de la Universitate nu funcționează de peste 10 zile, situația provocând disconfort persoanelor cu mobilitate redusă. Pasajul și scările rulante sunt în administrarea Primăriei Capitalei, iar instituția a transmis într-un răspuns adresat la solicitarea HotNews.ro că acestea se află în revizie, la recomandarea ISCIR și vor fi puse în funcțiune treptat, cel mai târziu săptămâna viitoare.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by