ADMINISTRATIE LOCALA
Nicuşor Dan: Încă un pas pentru reducerea risipei în primărie / S-a obţinut decizia judecătorească de dizolvare a Asociaţiei Centru Municipal pentru Dialog Social Bucureşti Primarul general Nicuşor Dan anunţă că a fost făcut încă un pas pentru reducerea risipei în primărie, obţinându-se decizia judecătorească de dizolvare a Asociaţiei Centru Municipal pentru Dialog Social Bucureşti. Primarul afirmă că organiaţia nu făcea decât să cheltuiască de pomană banii publici fără niciun beneficiu real pentru cetăţeni, potrivit News.ro.
Firma care demolează casele de pe strada Icoanei 2-8 pentru a construi în loc un bloc de 4 etaje: Decizia de suspendare a autorizației de demolare nu are temeiul legal Homing Properties, firma care demolează casele de peste 100 de ani de pe strada Icoanei 2-8, pentru a construi în loc un bloc de 4 etaje, îl acuză pe primarul general, Nicușor Dan, ca a suspendat autorizația de construire fără să spună care sunt motivele de nelegalitate invocate, potrivit unui drept la replică transmis HotNews.ro. În plus, aceștia acuză că decizia de suspendare nu ar avea temeiul legal din cauză că ”primarul general” nu are capacitatea de a suspenda acte administrative emise de Primăria Generală, iar orice document semnat de către Primar trebuie contrasemnat de Secretarul Primăriei și de o persoană de specialitate, cum ar fi Arhitectul Șef”.
​​FOTO-VIDEO A început demolarea caselor de peste 100 de ani de pe Icoanei 2-8, vizavi de Școala Centrală / Nicușor Dan: Autorizația de demolare este suspendată, am făcut plângere penală Una din cele 3 case de peste 100 de ani vechime de pe strada Icoanei 2-8, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe final de mandat, este pusă la pâmânt de buldozere. Primarul general Nicușor Dan a declarat pentru HotNews.ro că a suspendat autorizația de demolare și că proprietarii nu aveau dreptul să demoleze până la clarificarea situației. Poliția locală a mers la fața locului pentru a suspenda lucrările, dar, în mod paradoxal, legea nu permite acest lucru, spune primarul general, astel că acesta a făcut plângere penală, procurorii având dreptul în acest moment să suspende lucrările.
Primarul Dominic Fritz spune că măsurile anti-pandemice naţionale sunt suficiente şi că miercuri se poate renunţa la carantinarea Timişoarei Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş lucrează la o analiză a situaţiei epidemiologice SARS-CoV-2, care va fi prezentată, miercuri, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru o hotărâre privind prelungirea sau ieşirea din carantina zonală a oraşului.
Şedinţă CGMB: 6 proiecte pe ordinea de zi, printre care și conferirea titlului de cetăţean de onoare lui Voicu Rădescu Consilierii generali ai Capitalei se vor întruni în şedinţă marţi, de la ora 10.00, pe ordinea de zi figurând şase proiecte de hotărâre, printre care şi acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei lui Voicu Rădescu, managerul fondator al Teatrului Luni.
Primăria sectorului 2 și Supercom nu s-au înțeles încă pe taxa de gunoi / Câți bani ar urma să scoată din buzunar cetățenii Mai sunt două luni până când cetățenii din Sectorul 2 al Capitalei trebuie să încheie individual contracte cu Supercom, pentru ridicarea gunoiului menajer, dar operatorul de salubrizare și Primăria nu s-au înțeles încă referitor la tariful pe care îl vor plăti oamenii.
Bucureștenii nu vor avea troleibuze noi în următorul an. Bozankaya nu vrea să renunțe la contractul cu Primăria Capitalei pentru furnizarea a 100 de troleibuze, reziliat anul trecut / Cum s-ar putea pierde 200 de milioane de lei Primăria Capitalei cere peste 30 milioane lei asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S – Sileo Gmbh după rezilierea contractului pentru furnizarea a 100 de troleibuze din cauza societăților comerciale. Acestea nu doresc însă să renunțe la contract, iar pe rol sunt trei litigii în acest sens, municipalitatea având până acum câștig de cauză. Dincolo de faptul că bucureștenii nu vor avea troleibuze noi în următorul an, principala problemă rămâne că troleibuzele erau achiziționate cu bani de la fondul de mediu, contractul de finanțare fiind valabil până la finalul acestui an, iar dacă până atunci nu se finalizează o nouă procedură de achiziție, s-ar putea pierde circa 200 de milioane lei.
Asociația ,,Moldova Vrea Autostradă” devine lobbyist cu acte la Bruxelles Asociația ,,Moldova Vrea Autostradă” a fost înscrisă în Registrul Transparenței al Comisiei Europene cu număr unic de identificare: 087009541691-91. Asociația a fost inclusă în categoria III și anume ,,Organizaţii neguvernamentale”, mai precis: ,,Organizaţii neguvernamentale, platforme, reţele şi organizaţii similare”. Registrul de transparență este o bază de date în care figurează organizațiile care încearcă să influențeze procesul de legiferare și punerea în aplicare a politicilor de către instituțiile UE. El arată ce interese sunt urmărite, de către cine și cu ce buget. În acest fel, registrul permite controlul public, oferindu-le cetățenilor și altor grupuri de interese posibilitatea de a urmări activitățile de lobby.
Primarul din Petroşani îi cere într-o scrisoare deschisă lui Arafat să reanalizeze măsura carantinării orașului Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi (PNL), a solicitat miercuri şefului DSU, secretarul de stat Raed Arafat, să reanalizeze decizia prin care în localitate a fost instituită starea de carantină, edilul apreciind că măsura ar fi "profund nedreaptă" faţă de cei peste 40.000 de cetăţeni ai oraşului, relatează Agerpres.
Piedone: Dispoziţia de reducere a programului unor agenţi economici are la bază prevederi din Codul administrativ Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a transmis, miercuri, că dispoziţia pe care a dat-o privind reducerea programului unor agenţi economici a cărei revocare o cere Prefectura Capitalei are la bază prevederi din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, care îi conferă atribuţii referitoare la serviciile publice de interes local asigurate cetăţenilor, scrie Agerpres.
​​FOTOGALERIE Primăria Sectorului 4 a lansat licitația pentru amenajarea parcului de pe bd. Metalurgiei / Valoarea estimată a contractului - 37 milioane lei Primăria Sectorului 4 a lansat licitația pentru amenajarea unui parc de peste 27.000 mp la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii. În cadrul aceluiași proiect, va fi construit și un Centru Multicultural (Teatru) și o parcare supraetajată de P+1 plus terasă. Valoarea estimată a contractului este de circa 37 milioane lei, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 25 mai 2021.
Percheziții într-un dosar privind construirea fără autorizație a două imobile noi în Parcul Herăstrău. Procurorii vor opri lucrările Polițiștii fac miercuri mai multe percheziții în București și în Ilfov într-un dosar vizând construirea unor imobile fără autorizație, în zonă protejată, cu regim de monument istoric. Conform unor surse judiciare, este vorba despre două localuri ridicate în ultimele luni în Parcul Herăstrău, chiar lângă ecluză, despre care HotNews.ro semnala, în februarie, că au fost făcute fără autorizație. Urmează să fie pusă în aplicare o ordonanță a procurorilor de oprire a lucrărilor.EXCLUSIV În Parcul Herăstrău au apărut două construcții noi, cu parter și etaj, fără autorizație / Printre proprietari, fiul primarului din Cornu și un offshore din Cipru
Clotilde Armand acuză consilierii PNL că au votat alături de PSD și au apărat Romprest: "Frăția în ilegalitate este transpartinică la Sectorul 1" În războiul său cu Romprest, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi acuză pe consilierii PNL că au votat alături de cei ai PSD și au apărat, din nou, compania de salubrizare, care ar fi emis facturi nelegale: "Frăția în ilegalitate este transpartinică la Sectorul 1. (...) Ireal, nu?”.
Nicușor Dan are 12 consilieri personali / Cine sunt și ce experiență au Primarul general Nicușor Dan a angajat 12 consilieri personali din 13 cât îi permite legea, potrivit informațiilor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Printre aceștia se numără Mihail-Vladimir Poenaru, Ștefania Simion, Oana Poenaru, Andreea Udrea, Dumitru Cristinel Badiu șiTudor Măcicășan. O parte au fost colaboratori ai Asociației Salvați Bucureștiul, foști colegi de partid sau experți.
​​FOTO Administrația Firea a autorizat pe final de mandat un bloc de 5 etaje pe Calea Moșilor, vizavi de Biserica cu sfinți, monument istoric Administrația Firea a autorizat pe final de mandat construirea unui bloc de 5 etaje pe Calea Moșilor, vizavi de Biserica cu sfinți, monument istoric. Proiectul prevede și restaurarea casei de la numărul 122, lângă care va fi construit blocul. Terenul unde va fi construită noua clădire este în prezent gol, fiind folosit ca loc de parcare.
Consilierii generali USR-PLUS vor să ia Primăriei Sectorului 4 dreptul de administrare a bd. Tineretului ca primarul Băluță să nu mai facă pasarele pietonale Consilierii generali USR-PLUS au depus un proiect de hotărâre de Consiliu General prin care doresc să ia Primăriei Sectorului 4 dreptul de administrare asupra bulevardului Tineretului. Dreptul de administrare a fost dat Sectorului 4 în 2017, pentru amenajarea de parcări, până atunci bulevardul fiind în administrarea Primăriei Capitalei. Proiectul consilierilor USR-PLUS a fost inițiat în contextul în care Primăria Sector 4 vrea să facă mai multe pasarele pe bd. Tineretului în ciuda protestelor cetățenilor. Pentru a fi aprobat în Consiliul General, proiectul are nevoie de votul a jumătate plus unu din consilieri, respectiv votul majorității PNL-USR-PLUS.
Care este prețul corect al unui bilet de transport public în București. Interviu cu Adrian Criț, noul director al STB: Avem valoarea cea mai mică la titlul de călătorie în comparație cu celelalte orașe Societatea de Transport București (STB) are datorii de peste 1 miliard de lei, peste 90% la stat, a declarat într-un interviu acordat HotNews.ro Adrian Criț, noul director general. Datoriile s-au acumulat deoarece Primăria Capitalei, Consiliul Județean Ilfov și localitățile pentru care societatea prestează serviciul nu au plătit costul acestuia, acumulând restanțe de circa 900 milioane lei.
Carantina prelungită în Timişoara - Primarul Dominic Fritz: Salut decizia, previne un colaps iminent al sistemului sanitar / Șeful CJ Timiş, Alin Nica: Îmi cer scuze pentru modul abuziv în care Arafat şi Voiculescu au ales să sporească suferinţa timişorenilor Primarul Dominic Fritz a salutat duminică seară hotărârea de continuare a carantinei cu 72 de ore pentru Timişoara şi zona periurbană, precizând că măsura este necesară pentru a preveni „un colaps iminent al sistemului sanitar”, iar alte variante de stopare a creşterii rapide a ratei de infectare nu există. În schimb, președintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat că prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este „o bătaie de joc la adresa timişorenilor, o sfidare a unei structuri judeţene şi o intervenţie politică grosolană”.
​​FOTOGALERIE Hanul Solacolu, la un pas de colaps / De doi ani Primăria Capitalei nu reușește să exproprieze imobilul deși au fost prevăzuți și banii în buget A mai trecut o iarnă, iar Hanul Solacolu de pe Calea Moșilor este tot mai aproape de colaps. Bucăți de tencuială de pe fațadă se desprind în mod frecvent, iar la interior o parte din ziduri s-au prăbușit. În urmă cu 2 ani, Consiliul General al Municipiului București a aprobat exproprierea clădirii pentru salvarea ei, suma necesară fiind 5,6 milioane lei, în 2020 s-au prevăzut și banii necesari în buget, dar nu s-a întâmplat nimic. Dincolo de faptul că se pierde un monument istoric foarte valoros, imobilul poate să cadă oricând peste tramvaiul 21 sau peste mașinile care trec prin față și să producă o tragedie.
Concurs organizat fără succes de 13 ori de Primăria orașului Aiud pentru funcţia de arhitect-şef Primăria municipiului Aiud organizează, pentru a 14-a oară, concurs pentru ocuparea funcţiei de arhitect-şef, după ce la precedentele niciunul dintre participanţi nu a reuşit să obţină punctajul minim.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by