ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Capitalei vrea să majoreze cu 45 milioane lei capitalul Companiei Municipale Cimitire pentru amenajarea de noi locuri de veci Primăria Capitalei vrea să majoreze cu 45 milioane lei capitalul Companiei Municipale Cimitire București pentru a achiziționa terenuri pentru a amenaja noi cimitire. Municipalitatea motivează că în cimitirele existente nu mai sunt locuri, iar în caz de calamitate orașul ar avea nevoie de 12.000 locuri de veci. Consiliul General va decide în ședința de pe 22 noiembrie dacă alocă acești bani sau nu.
Gabriela Firea: Greva de la metrou ar putea bloca Bucureştiul; solicit Ministerului Transporturilor să găsească de urgenţă soluţii / Ea vrea transferarea la primărie a metroului Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, solicită Ministerului Transporturilor să găsească de urgenţă soluţii pentru rezolvarea conflictului colectiv de muncă al angajaţilor Metrorex, astfel încât greva anunţată pentru săptămâna viitoare să fie anulată şi avertizează că aceasta ar putea bloca Bucureştiul.
Negoiţă: Dacă Guvernul va stabili ca 43% din impozitul pe venit pentru bugetele locale, ajungem în fiasco / Am temerea că ticăloşia unora va duce ţara asta de râpă Robert Negoiţă şi Ilie Bolojan au avertizat atenţia, vineri, că intenţiei Guvernului de a stabili ca o cotă de doar 43% din impozitul pe venit care să se repartizeze direct către bugetele locale, fără să se mai aloce şi sumele compensatorii de anul trecut, ar echivala cu condamnarea primăriilor la dezastru, potrivit Agerpres.
Consilierii generali USR cer prelungirea Planului Urbanistic General pentru a nu bloca piața construcțiilor: Gabriela Firea stă și privește cum Bucureștiul se scufundă Consilierii generali ai USR au depus la registratura Consiliului General un proiect de hotărâre pentru prelungirea Planului Urbanistic General, care expiră la finalul anului, pe o perioadă nedeterminată, până municipalitatea finalizează noul document. Municipalitatea încă nu a aprobat un proiect în acest sens, iar dacă PUG-ul expiră și nu este prelungit nu se mai poate emite nicio autorizație de construire în București.
VIDEO A început demolarea unui bloc construit ilegal pe un spațiu verde din sectorul 5 al Capitalei, după ce vecinii au câștigat procesul Un bloc de patru etaje ridicat ilegal pe un spațiu verde de pe Intrarea Giurgiului 23, Sector 5, este demolat după ce vecinii au obținut în instanță anularea autorizației de construire si demolarea pe cheltuiala investitorului care l-a ridicat. Aceasta este o premieră în București. Deși există mai multe clădiri ridicate ilegal, până acum niciuna nu a fost demolată.
Primăria Sector 6 va plăti Aedificia Carpați circa 48 milioane lei pentru modernizarea cinematografului Favorit Primăria Sector 6 va plăti circa 48 milioane lei fără TVA pentru consolidarea, extinderea și modernizarea cinematografului Favorit firmei Aedificia Carpați, potrivit unui anunț publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Instituția a reușit să finalizeze licitația pentru desemnarea constructorului la finalul lunii octombrie, la peste un an de la lansare. Fostul cinematograf va adăposti un centru cultural. Acesta stă închis de aproape 15 ani și se află în paragină.
Decizie a instanței: Sediul Primăriei Sectorului 3 a fost construit ilegal Primăria Sectorului 3 a emis ilegal autorizația de construire pentru propriul sediu, din din Calea Dudeşti, numărul 191, potrivit unei sentințe date de Tribunalul București, actul administrativ fiind anulat. Procesul a fost intentat de Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural și Salvați Bucureștiul. Decizia instanței nu este definitivă.
Ciprian Ciucu s-a înscris în cursa internă din PNL pentru desemnarea unui candidat la Primăria Capitalei Ciprian Ciucu s-a înscris în cursa internă din PNL pentru desemnarea unui candidat la Primăria Capitalei, a anunțat acesta pe pagina de Facebook. Acesta este în prezent consilier general din partea PNL și unul dintre cei mai aprigi critici ai Gabrielei Firea.
VIDEO Fostul magazin București, un simbol al perioadei comuniste, este demolat Fostul magazin București, aflat în centrul istoric al Capitalei, este în curs de demolare. Clădirea nu este monument istoric, însă are valoare simbolică, fiind unul dintre magazinele celebre în perioada comunistă. Cladirea era în paragină, fiind nefolosită de peste 10 ani. Acum imobilul este deținut de dezvoltatori imobiliari olandezi, care doresc să reconstruiască fațada și să o integreze într-o nouă clădire, potrivit informațiilor HotNews.ro. Imobilul va adăposti spații comerciale și birouri.
Andrei Creci este noul director interimar al Societății de Transport București Andrei Creci este noul director interimar al Societății de Transport București (fostul RATB), potrivit unei decizii luate miercuri de Consiliul de Administrație al companiei. Fostul director, Adrian Sorin Mihail, a plecat la conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară București Ilfov – ADIBI. Andrei Creci este jurist de profesie, iar în ultimii ani a fost director general SC ELECTROCENTRALE GRUP SA, consilier al fostului director RATB, vicepreşedinte Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Confidențial și director executiv al Direcției Juridic din Primăria Capitalei. În 2014 el a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu legat de retrocedarea unui teren evaluat la peste 3 milioane de euro. În vara anului trecut a fost însă achitat de Curtea de Apel, decizia nefiind însă definitivă.
Primăria Sectorului 4 vrea să dea până la jumătate de milion de lei pentru închirierea luminițelor de Crăciun Primăria Sectorului 4 vrea să dea până la jumătate de milion de lei pentru închirierea luminițelor pentru sărbătorile de iarnă, potrivit unui anunț inițiat în sistemul electronic de achiziții publice. Este vorba despre închirierea a circa 1.400 de decorațiuni: steluțe, fulgi de nea, brazi, ramură de brad, buchet de lotus etc. Acestea urmează să fie puse în perioada sărbătorilor de iarna 2018-2019 pe străzile, în intersecțiile și piațetele din Sectorul 4, acolo unde Primăria Generală nu va pune decorațiuni.
Primăria Sectorului 4 revine la un operator privat de salubrizare după ce aproape 2 ani a făcut curățenie cu propria firmă. Băluță: Licitația a fost câștigată de Rosal Primăria Sectorului 4 revine la un operator privat de salubrizare după ce aproape 2 ani a făcut curățenie cu propria firmă. Astfel, în următorii 4 ani compania Rosal va presta acest serviciu, a anunțat primarul Daniel Băluță, procedura de licitație fiind finalizată. Edilul nu a precizat valoarea acordului-cadru, însă la demararea procedurii de achiziție acordul era estimat între circa 200 și 390 milioane lei. Începând din aprilie 2017, după încheierea contractului cu REBU, serviciul de salubrizare a fost prestat de firma Primăriei Sector 4 - Amenajarea Domeniului Public 4 - iar de atunci costul serviciilor de salubrizare a crescut foarte mult.
Conflictul Dragnea-Firea: Primarii de sector spun că s-au întâlnit cu șeful PSD pentru a discuta despre redistribuirea banilor din impozitul pe venit. Mutu: Tema reorganizării administrative este una falsă și nu a avut loc nicio discuție în acest sens Primarii Sectoarelor 5 și 6 din București, Daniel Florea și Gabriel Mutu, spun că s-au întâlnit cu Liviu Dragnea pentru a discuta despre redistribuirea banilor din impozitul pe venit la bugetele locale. Mai mult, Gabriel Mutu a declară că ”tema reorganizării administrative a Municipiului București este una falsă și nu a avut loc nicio discuție în acest sens”. Afirmațiile vin după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat într-o ședință cu primarii de sectoare că vrea o ordonanță de urgență prin care cele șase sectoare ale Bucureștiului să devină orașe, iar Primăria Capitalei să aibă doar un rol decorativ.
VIDEO Bradul de Crăciun ce va fi instalat în Lugoj, târât pe stradă, printre mașini Administrația locală din municipiul Lugoj a decis să transporte pomul pe care îl va instala de Crăciun pe cele mai intens circulate artere din oraș, scrie lugojinfo.ro.
SONDAJ Ce ar însemna pentru tine o grevă generală la metrou? Sindicaliștii de la metrou au anunțat o grevă de avertisment pentru joi dimineață și amenință cu declanșarea grevei generale, dacă cererile lor salariale nu vor fi îndeplinite. Ce ar însemna pentru tine o grevă generală la metrou? Participă la sondajul HotNews.ro
FOTO Primăria Bacău a înlocuit spațiul verde cu mochetă care imită iarba: „Se păstrează mereu verde și nu necesită tundere” Direcția Spații Verzi din cadrul Primăriei Bacău a introdus pe trotuarul din zona Pieței Centrale gazon artificial, motivând că alt tip de gazon nu ar fi rezistat în zonă, scrie Ziarul de Bacău.
Râul Mureș va fi navigabil pe 60 de kilometri, între județele Alba și Hunedoara Râul Mureș va fi navigabil pe 60 de kilometri, între județele Alba și Hunedoara, iar ambarcațiunile ușoare vor putea fi închiriate din opt localități, unde se vor amenaja și lagune turistice cu pontoane de acostare - debarcare, transmite Mediafax.
Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de apartamente de pe piața liberă, valoarea achiziției fiind estimată la circa 40 milioane lei Primăria Capitalei vrea să cumpere până la finalul acestui an 100 de apartamente de pe piața liberă: (10 garsoniere, 40 de apartamente cu două camere, 40 de apartamente cu trei camere și 10 apartamente cu 4 camere). Valoarea totală a proiectului este estimată la 39.151.000 de lei (suma include TVA), iar prețul solicitat pe metrul pătrat construit nu trebuie să depășească 6.711,60 de lei (inclusiv TVA), anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.
Clubul Sportiv Municipal București cumpără 15 tablete în valoare de 3200 lei bucata Clubul Sportiv Municipal București, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, cumpără 15 tablete Apple iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB, în valoare de 48.480 lei, respectiv 3.232 lei bucata, potrivit unui anunț de atribuire din sistemul electronic de achiziții publice. Procedura de atribuire directă a fost finalizată pe 1 noiembrie, iar firma de la care se face achiziția este A.M.S. EXPERT CONSULT S.R.L.
​De cât timp are nevoie Primăria Capitalei să pună un semafor: un an și jumătate, iar numărătoarea continuă Consiliul General al Municipiului București a aprobat în aprilie 2017 ca Primăria Capitalei, prin Administrația Străzilor, să pună semafoare în 101 intersecții din oraș, considerate periculoase. Dintre acestea făceau parte intersecțiile dintre Str. Nicolae Caramfil /Str. G-ral Ștefan Burileanu și Str. Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu/Str. G-ral Ștefan Burileanu, ambele din cartierul Aviației. A trecut peste un an și jumătate, iar intersecțiile nu au nici acum semafoare. Asociația Cartier Aviației a făcut în luna iulie o petiție către Primăria Capitalei, să rezolve problema, însă fără rezultat.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version