ADMINISTRATIE LOCALA
A douăsprezecea ediție a ”marșului bicicliștilor” din București va avea loc sâmbătă, 21 aprilie, între Piața Charles de Gaulle și Parcul Tineretului A douăsprezecea ediție a marșului ”Vrem un oraş pentru oameni!” , cunoscut publicului drept ”Marșul bicicliștilor” va avea loc sâmbătă, 21 aprilie 2018. Plecarea în marș se va face la ora 15.30 de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău. Ca în fiecare an, participanții cer un oraș pentru oameni, cu piste pentru biciclete și trotuarele libere de mașini, încurajarea unei mobilități durabile, în condițiile în care Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe europene. Evenimentul atrage anual mii de participanți.
Primăria Sector 1 vrea să răscumpere mai multe spații verzi retrocedate, unde proprietarii vor să construiască. Studiu de caz: părculețul de pe strada Elena Văcărescu Un părculeț dintre blocurile din Sectorul 1, de pe strada Elena Văcărescu, retrocedat în urmă cu 15 ani, ar putea fi salvat după revolta locatarilor din zonă. Primăria Sectorului 1 a înființat o comisie care analizează răscumpărarea terenului pentru a fi menținut ca parc și loc de joacă. În prezent sunt în analiză 30 astfel de terenuri, fie spații verzi retrocedate, unde sunt amenajate locuri de joacă, iar proprietarii vor să construiască, fie terenuri unde instituția vrea să amenajeze parcări.
Primăria București lansează o nouă emisiune de obligațiuni, cu o valoare nominală totală de 555.000.000, lei, care vor fi oferite exclusiv investitorilor calificați Primăria București va lansa o nouă emisiune de obligațiuni cu o valoare nominală totală de 555.000.000 RON, denominate în lei, emise în formă dematerializată prin înscriere în cont, negarantate, neconvertibile, cu o rată anuală fixă a dobânzii de 5,6% și o scadență de 10 ani, anuntă instituția, potrivit unui comunicat de presă. Emisiunea de obligațiuni va fi lansată pentru refinanțarea emisiunii de obligațiuni din 2015 care refinanța o altă emisiune din 2005.
RATB vrea să doteze cu aer condiționat 207 tramvaie și să modernizeze alte 50. Valoarea estimată a contractelor este de circa 200 milioane lei Regia Autonomă de Transport București a lansat patru licitații pentru dotarea a 207 tramvaie cu aer condiționat și  reconstrucția altor 50. Cele patru contracte au o valoare estimată de circa 198 milioane lei, potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Cluj: Primarul Emil Boc anunţă interesul unor firme japoneze pentru construirea metroului Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat joi că firme din Japonia ar fi interesate de proiectul metroului pe care administraţia locală ar dori să îl construiască, ca soluţie la traficul aglomerat din oraş, potrivit Agerpres. În plus, în bugetul local din acest an a fost alocată o sumă pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate a acestui proiect care va arăta valoarea investiției, cât de lung va fi traseul, dacă va fi de suprafaţă ori subteran, numărul de staţii.
Un bloc cu patru etaje ar putea fi construit în spatele Căii Plevnei, între două clădiri monument Direcția pentru Cultură București a avizat construirea unui bloc cu  subsol, parter și patru etaje pe strada Fluviului nr. 7, în spatele Căii Plevnei, între două clădiri monument istoric, cu un singur nivel. Planul Urbanistic de Detaliu a fost supus și aprobării Consiliului Local Sector 1, însă a fost respins. Ilinca Macarie, consilier local Sector 1 (USR), cere anularea avizului emis de Direcția pentru Cultură pe motiv că noul imobil este prea înalt și nu respectă caracterul zonei, unde sunt preponderent clădiri parter.
Vânzarea câinilor și pisicilor în magazine de tip "pet shop" ar putea fi interzisă în București Vânzarea câinilor și pisicilor în magazine de tip "pet shop" și în comerțuri similare ar putea fi interzisă în București, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu General aflat în dezbatere pe site-ul Primăriei Capitalei. Vor face excepție câinii și pisicile care provin de la adăposturi de animale, asociații de profil, precum și câini și pisici care provin de la crescători autorizați cu certificare pedigree.
Gabriela Firea recunoaște că orașul este plin de gropi și acuză că nu poate repara străzile cu costuri mici din cauza opoziţiei Primarul Gabriela Firea a recunoscut miercuri că orașul este plin de gropi după trecerea iernii. Până acum, Administrația Străzilor a reparat circa 1400 de gropi de pe marile bulevarde, însă au mai rămas circa 200, potrivit informațiilor comunicate de municipalitate. Gabriela Firea acuză că putea repara gropile cu costuri mai mici, prin companiile municipale, însă din cauza partidelor din opoziţie, care au votat împotriva delegării acestui serviciu către Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje acest lucru nu a fost posibil.
UPDATE Vatman de pe tramvaiul 1 din Bucureşti, acuzat că a lăsat în staţie un copil şi a închis uşile înainte să coboare şi bunicul acestuia / Firea cere demiterea vatmanului Un vatman de pe tramvaiul 1 din Bucureşti este acuzat că ar fi lăsat în staţie un copil , închizând uşile şi plecând din staţie înainte să coboare şi bunicul acestuia, potrivit news.ro. Mama fetiţei critică într-o postare pe Facebook atitudinea angajatului RATB şi cere să fie dat afară. Reprezentanţii Regiei au declarat  pentru news.ro spun că nu tolerează astfel de comportamente şi că vor fi luate măsuri după ce vor asculta şi punctul de vedere al bărbatului. Se poate merge până la desfacerea contractului de muncă al vatmanului, precizează RATB.
După aproape de doi ani de mandat, Gabriela Firea este nemulțumită de centrul vechi al orașului: ”Este o rușine!” / FOTO Cum arată centrul istoric După aproape de doi ani de mandat, în cadrul unui comandament de curățenie organizat miercuri la Primăria Capitalei, Gabriela Firea s-a declarat nemulțumită de felul cum arată Centrul Istoric al Bucureștiului: străzi nereabilitate, clădirile dărăpănate, mizerie. "Am un teanc de fotografii care nu ne fac cinste. Este o rușine, nu este posibil așa ceva", a spus primarul general. Asta deși străzile din Centrul Vechi sunt în administrarea Primăriei Capitalei, instituția fiind cea care trebuie să le reabiliteze, o parte din clădirile dărăpănate aparțin Primăriei, iar  Poliția Locală a Municipiului București, aflată în subordinea primăriei, patrulează în perimetru și îi poate amenda pe cei care aruncă gunoi și nu păstrează curățenia. La fel pe proprietarii de terase care nu respectă regulamentul și pe cei care amplasează reclame ilegal.
Primăria Capitalei cumpără buchete de flori și aranjamente florale de 28.000 de euro Primăria Capitalei cumpără buchete de flori și aranjamente florale în valoare de 132,400 lei (28.000 de euro), potrivit unui anunț de atribuire publicat pe site-ul de licitații publice. Mai exact, este vorba despre 410 buchete de flori, pentru care se plătesc 30.800 lei, 75 lei/bucată și 400 aranjamente florale, pentru care se plătesc 101.600 lei, circa 250 lei/bucată. Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă, firma contractată fiind TWO BUTTERFLIES SRL.
București: Metroul, 16 linii de autobuze şi una de tramvai vor circula şi în noaptea de Înviere / Asistenţa medicală de urgenţă este asigurată de nouă spitale şi de Serviciul de Ambulanţă Metrorex şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) vor avea program special de Paşti, metroul, 16 linii de autobuz şi una de tramvai urmând să circule inclusiv în noaptea de Înviere. De asemenea, asistenţa medicală pentru cazurile urgente din Capitală va fi asigurată sâmbătă, dar şi în zilele de Paşti, de nouă spitale, în timp ce Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov are program normal şi echipaje suplimentare.
Primăria Oradea va accesa fonduri europene pentru încălzirea geotermală a cartierului Nufărul I Primăria Oradea va depune un proiect de 19 milioane de euro pentru a obține finanţare europeană pentru încălzirea geotermală a cartierului Nufărul I, a anunțat joi, primarul orașului, Ilie Bolojan. În cadrul proiectului, întreaga rețea de termoficare existentă în cartier va fi schimbată, se va construi o staţie geotermală nouă şi vor fi desfiinţate cele șapte puncte termice din cartier, pe locul cărora se vor amenaja parcări sau spaţii verzi.
Primăria Capitalei a început lucrările de consolidare și reabilitare la nouă clădiri din centrul orașului Primăria București prin Compania Municipală Consolidări a demarat lucrările de punere în siguranță, consolidare și reabilitare la nouă clădiri din centrul Capitalei, potrivit unui comunicat emis de instituție. Imobilele se află pe strada Bărăției nr 50, Calea Moșilor 215 E, str. Mătăsari nr 44 – 260, str.Lipscani nr 75, str. Blănari nr. 2, nr. 6, nr. 8 și nr. 10 și str. Franceză nr. 30.
Celebrii iepuraşi  închiriaţi de Primăria Sector 6 cu 2.500 de euro bucata se află în continuare în curtea a două grădiniţe / Primarul Mutu cere puțină răbdare și spune că firma nu a venit să-i ia Celebrii iepuraşi  închiriaţi de Primăria Sector 6 cu 2.500 de euro bucata pentru 60 de zile se află în continuare în curtea grădiniţelor 208 şi 273, deşi primarul Gabriel Mutu a promis că renunţă la contract, fapt ce a alertat mai mulţi cetăţeni. Contactat de HotNews.ro, primarul spune că firma încă nu a venit să-i ia. „Nu s-a semnat niciun contract, nu se plăteşte chirie pentru aşa ceva, firma i-a lăsat acolo până se organizează cu maşinile să vină să-i ia. Nu puteam sa-i punem să-i scoată la poartă. Trebuie să avem puţină răbdare”, a spus edilul.
Primăria Capitalei a cheltuit până acum circa 135 milioane lei pentru acordarea stimulentelor financiare introduse de Gabriela Firea Primăria Capitalei a cheltuit până acum circa 135 milioane lei pentru acordarea stimulentelor financiare introduse anul trecut de Gabriela Firea pentru căsătorie, nou-născuţi, copii și persoane cu handicap. De aceste ajutoare sociale au beneficiat 66.000 de bucureşteni.
Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va proiecta noua sală polivalentă, cu o capacitate de 15.000 de locuri, dar şi 16 blocuri de locuințe sociale Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va proiecta noua sală polivalentă, cu o capacitate de 15.000 de locuri, dar şi 16 blocuri de locuințe sociale și de serviciu, a anunţat marţi Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă. Aceeaşi companie va realiza studiul de prefezabilitate și studiile de fezabilitate pentru spitalul metropolitan și cele două spitale zonale.
Consiliul General a aprobat extinderea sediului istoric al Academiei Române cu o nouă aulă și o clădire de patru etaje. Construcțiile vor fi edificate în parcul instituției Consiliul General al Municipiului București a aprobat, la ședința de săptămâna trecută,  extinderea sediului istoric al Academiei Române de pe Calea Victoriei nr. 125-127 cu un corp nou de clădire ce va avea subsol, parter și patru etaje, dar și o nouă aulă. Pentru soluția de arhitectură (felul în care vor arată cele două clădiri), se va organiza un concurs de arhitectură, potrivit planului urbanistic zonal aprobat.  Clădirea Academiei este monument istoric,  Calea Victoriei este zona protejată, iar cele două construcții vor fi edificate practic în parcul instituției.
VIDEO Teleorman: Autorităţile au decis deversarea controlată a lacului Suhaia, digurile riscă să cedeze; s-a cerut verificarea zonei ce urmează a fi inundată cu un elicopter al MAI Autorităţile din Teleorman anunţă că există riscul ruperii digului de vest al Lacului Suhaia şi s-ar ajunge la inundarea a 3.000 de hectare de teren, iar, din cauza cauza vântului puternic, valurile au peste un metru, relatează News.ro. S-a decis deversarea controlată şi s-a cerut ajutorul unui elicopter al MAI pentru a survola zona ce urmează a fi inundată.
Procesul primarului din Iaşi cu prefectul, mutat la o altă instanţă Procesul deschis de primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, pentru suspendarea ordinului prefectului ce vizează încetarea mandatului de consilier a viceprimarului Gabriel Harabagiu, a fost mutat la o altă instanţă.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version