ADMINISTRATIE LOCALA
UPDATE Parcul Herastrau va purta numele "Regele Mihai I". Si o bucata din bd. Kiseleff va purta acest nume Parcul Herastrau va purta numele Regele Mihai I, potrivit unui proiect de hotarare propus de primarul Gabriela Firea si adoptat marti de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Initial, Gabriela Firea a propus ca Piata Victoriei sa poarte numele regelui, insa propunerea a starnit un val de critici in mediul online, deoarece in Bucuresti mai exista o piata cu acest nume.  In paralel, PNL a depus la registratura Consiliului General un proiect de hotarare prin care propune schimbarea unui segment din bd. Kiseleff, intre Piata Presei si Arcul de Triumf, in Regele Mihai I.
Primaria Capitalei va cumpara fostul cinematograf Lumina din centrul Bucurestiului pentru a amenaja un muzeu de arta Primaria Capitalei va cumpara fostul cinematograf Lumina, de pe bd. Regina Elisabeta nr. 32 pentru a amenaja Pinacoteca Municipiului Bucuresti, potrivit unui proiect de hotarare adoptat marti de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Pretul maxim de achzitie este de 7,3 milioane lei fara TVA, iar imobilul se afla acum in proprietatea urmatorilor: Fulicea Seraphina Ivona (50%), Gilles Maurice Marie Bragadir si Irene Jacqueline Marie Lodin de Lepinay (fiecare cu 12,56%), Bragadir Nicolas Andre (16,66%) si Romalo Mihnea Ion Alexandru, restul. Evaluarea in vederea cumpararii a fost facuta de Media City.
Primaria Capitalei va prelua de la Primaria Sector 1 Parcul Garii de Nord pentru amenajarea unei parcari subterane Primaria Capitalei va prelua Parcul Garii de Nord, aflat pe bd. Dinicu Golescu, nr.40, din administrarea Consiliului Local Sector 1 pentru realizarea unui parcaj subteran. Terenul ate 15.580 mp, iar investitia va fi realizata de municipalitate. Acesta figureaza in documentatiile de urbansim ca parc, respectiv spatiu verde.
Primaria Capitalei a delegat Primariei Sector 1  demersurile pentru realizarea drumului care taie Padurea Baneasa in doua pentru proiectul imobiliar Greenfield Primaria Capitalei a delegat Primariei Sector 1  demersurile pentru trecerea din domeniul public al statului și administrarea Romsilva în domeniul public al Municipiului București a suprafeței de teren necesară realizării drumului de acces spre cartierul Greenfield, care taie padurea Baneasa in doua. Grupul USR a declarat ca este impotriva proiectului. O parte din consilierii PNL, printre care Ciprian Ciucu, au votat pentru acest proiect.
​Primaria Capitalei va finanta de la bugetul local cheltuielile pentru consolidarea cladirilor expertizate si incadrate  in clasa I de risc seismic, pentru cazurile sociale Primaria Capitalei va finanta de la bugetul local, total sau partial,  cheltuielile privind proiectarea si executia lucrarilor de interventie la cladirile expertizate si incadrate  in clasa I de risc seismic, pentru cazurile sociale, potrivit unui proiect adoptat marti de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proiectul include facilitatii si pentru agentii economici, care vor putea plati lucrarile in rate egale, intr-o perioada de 25 de ani.
Firea vrea sa impuna mai multe conditii in regulamentul de taximetrie care ar putea afecta Uber si Taxify, Clever Taxi si Star Taxi. Consiliul General a aprobat proiectul Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa modifice regulamentul de taximetrie din Bucuresti astfel incat pe teritoriul municipiului Bucuresti  serviciile de dispecerat sa devina obligatorii  pentru toate taxiurile transportatorilor autorizati de Autoritatea de Autorizare a Primariei Municipiului Bucuresti. Aceasta prevedere va afecta Clever si Star Taxi, posibil si  Uber si Taxify, care nu sunt dispecerizate. UPDATE: Majoritatea PSD din Consiliul General a aprobat proiectul.
Un angajat al Primariei Capitalei a fost surprins cand mergea cu masina pe linia unica dedicata tramvaiului 21. Primaria anunta ca a fost concediat O masina ce apartine Primariei Capitalei a fost surpinsa circuland pe linia unica facuta recent de institutie pentru tramvaiul 21, pe Soseaua Colentina. Imaginea a fost postata de un cetatean pe Facebook si a stranit un val de nemultumire. Intr-un comunicat de presa, primaria Capitalei anunta ca l-a concediat pe angajatul care folosea masina.
Proiect: Primarul general, Gabriela Firea, propune schimbarea denumirii Parcului Herastrau in Parcul Regele Mihai I Primarul general, Gabriela Firea, propune schimbarea denumirii Parcului Herastrau in Parcul Regele Mihai I, potrivit unui proiect de hotarare ce ar putea fi introdus pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de Consiliu General de marti. Initial, Gabriela Firea a propus ca Piata Victoriei sa poarte numele regelui, insa propunerea a starnit un val de critici in mediul online, deoarece in Bucuresti mai exista o piata cu acest nume.  In paralel, PNL a depus la registratura Consiliului General un proiect de hotarare prin care propune schimbarea unui segment din bd. Kiseleff, intre Piata Presei si Arcul de Triumf, in Regele Mihai I.
Primaria Craiova intentioneaza majorarea cu 1,62 euro/tona a tarifului de depozitare a gunoiului Primaria Craiova a propus Consiliului Local Municipal sa majoreze, incepand cu 1 ianuarie 2018, tariful de depozitare a gunoiului cu 1,62 euro/tona, la solicitarea operatorului Eco Sud SA, si a elaborat un proiect de hotarare care se afla pe ordinea de zi a sedintei consilierilor din 21 decembrie, relateaza Agerpres.
Primaria Sectorului 1 a mai alocat 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, dupa alte 10 milioane luna trecuta Consiliul Local Sectorul 1 a aprobat luni alocarea a inca 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Hotararea a fost adoptata cu votul consilierilor PSD si PNL.
Noul Spital de Ortopedie Foisor, inaugurat dupa o investitie de 49 milioane de euro Primarul Capitalei, Gabriela Firea, si ministrul Sanatatii, Florian Bodog,  a inaugurat luni noul Spital de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor. Investitia, facuta de Primaria Capitalei de la bugetul local, s-a ridicat la 49 de milioane de euro -37 milioane euro  in constructia cladirii si restul in dotarea cu aparatura ultramoderna. Lucrarile au inceput in 2013, iar in 2014 a fost dat in folosinta primul corp.
USR sesizeaza Curtea de Conturi in legatura cu cheltuielile facute in ultimele luni de catre companiile infiintate de Primaria Capitalei USR a anuntat luni ca va sesiza  Curtea de Conturi in legatura cu cheltuielile facute in ultimele luni de catre companiile proaspat infiintate de Primaria Capitalei. De asemenea, USR spune ca va avertiza autoritatile care se ocupa de supravegherea achizitiilor publice astfel incat acestea sa fie mult mai atente la toate procedurile ce vor fi derulate in zilele urmatoare de catre Companiile infiintate de Gabriela Firea.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, vrea sa majoreze cu 8 milioane lei capitalul societatii Internet si Tehnologie S3,  unde administrator este Cristina Arghir, sora fostei sotii a edilului Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, vrea sa majoreze cu 8 milioane lei capitalul societatii Internet si Tehnologie S3, proaspat infiintata de primarie, unde administrator este Cristina Arghir, sora fostei sotii a edilului. Proiectul se afla pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu Local Sector 3, iar daca va fi adoptat, capitalul societatii va ajunge la 10 milioane lei.
Spatiul verde de langa Parcul Tineretului ramane verde. Instanta a interzis Primariei Sector 4 din Bucuresti sa faca o parcare de beton Tribunalul Bucuresti a anulat Hotararea Consiliului Local Sector 4 prin care s-a aprobat construirea unei parcari de 750 locuri pe un spatiu verde aferent  Parcului Tineretului, pe care Primaria Capitalei l-a dat primariei de sector pentru amenajarea unui parc. Procesul a fost intentat de Asociatiile Salvati Bucurestiul si  Ecocivica, care militeaza pentru protejarea spatiilor verzi, iar decizia poate fi atacata cu recurs.
Primaria Bucuresti da 5,2 milioane lei pe statuile dedicate generalului Henri Mathias Berthelot, domnitorului Stefan cel Mare si teologilor Martin Luther si Jean Calvin. Cine va face monumentele Primaria Capitalei prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic a atribuit contractele pentru realizarea sculpturilor dedicate generalului Henri Mathias Berthelot, domnitorului Stefan cel Mare si teologilor reformatori Martin Luther si Jean Calvin. Pentru cele trei monumente, institutia va plati 5,2 milioane lei, potrivit datelor publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Sculptorii care vor realiza statuile sunt mai putin cunoscuti publicului larg. Deocamdata nu stim cum vor arata aceste statui deoarece Primaria Capitalei nu a prezentat machete.
DOCUMENT Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, vrea sa aloce inca 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Luna trecuta a mai alocat 10 milioane lei Primarul Sectorului 1, DanTudorache, vrea sa aloce inca 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, un proiect de hotarare in acest sens urmand sa fie introdus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local de luni, potrivit unei informari trimise de Primarie catre consilierii locali. Reamintim ca la finalul lunii noiembrie, Primaria sectorului 1 a mai alocat 10 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, proiectul fiind votat in Consiliul local atat de PSD cat si de PNL.
Posibila miza a drumului pe care primarii Gabriela Firea si Dan Tudorache vor sa-l faca prin Padurea Baneasa: 70% din Padurea Baneasa este retrocedata. Drumul trece prin zona unui teren de 10 ha detinut de controversatii Dumitrescu Tanti Virginica si Adrian Ciorobea Din cele 938 de hectare cat are Padurea Baneasa, 609 hectare au fost retrocedate, potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro de la Ministerul Mediului si Romsilva. Primarul general, Gabriela Firea, si primarul sectorului 1, Dan Tudorache, au anuntat ca doresc sa faca un drum de acces intre Cartierul Pipera si cartierul Greenfield, pe structura unui drum forestier, taind astfel Padurea Baneasa in doua.
Controversata licitatie pentru echipamente de joaca din Sectorul 3 merge mai departe: CNSC a respins ca tardiva si nefondata contestatia acestei proceduri Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) a respins, in data de 8 decembrie, ca nefondata contestatia facuta luna trecuta de un posibil ofertant cu privire la achizitia de echipamente de joaca in Sectorul 3 din Bucuresti. In motivarea deciziei, CNSC a subliniat ca 'in actualul stadiu al procedurii de atribuire, criticarea prevederilor documentatiei de atribuire apare ca tardiva'. Contestatia fusese facuta pe motiv ca lipsesc desene/schite tehnice ale echipamentelor in raport cu specificatiile tehnice impuse si ca "fara o schita tehnica, singura solutie ramane interpretarea proprie si imaginatia ofertantilor".Nota: Achizitia de echipamente de joaca reprezinta doar unul dintre cele 3 loturi ale licitatiei de peste 5,8 milioane euro pentru achizitia de mobilier urban, echipamente de joaca si de fitness din Sectorul 3.
USR lanseaza oficial proiectul pentru desfiintarea zidului care inconjoara Palatul Parlamentului Uniunea Salvati Romania a lansat, joi, proiectul Parcul Uranus  care propune demolarea gardului din jurul Palatului Parlamentului, unirea spatiului verde din jurul cladirii cu Parcul Izvor si cu spatiul verde unde se afla Casa Academiei, pentru amenajarea unui parc urias. Peste cele doua artere care despart cele trei spatii, respectiv bd. Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie, se propune construirea unor pasaje pietonale. Astfel, initiatorii cred ca spatiul inchis din jurul Palatului Parlamentului se va transforma  intr-unul deschis si democratic.
Primaria Capitalei vrea sa cumpere 42 de autobuze electrice, costul estimat fiind de circa 22 milioane de euro Primaria Capitalei vrea sa cumpre 42 de autobuze electrice, potrivit unui studiu de fezabilitate ce va fi supus aprobarii consiliului General al Municipiului Bucuresti saptamana viitoare. Achizitia autobuzelor este estimata la 22 milioane de euro plus TVA si cuprinde solutia de incarcare.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri