ADMINISTRATIE LOCALA
Gabriela Firea și primarii de Sector au lansat programul prin care peste 10.500 de bucureșteni vor fi testați dacă au avut COVID 19/ Edilii au stat la prezidiu, la mai puțin de 2 m, s-au lăudat între ei și s-au testat Primarul Gabriela Firea a lansat luni programul prin care 10.500 de bucureșteni, aleși de Institutul Național de Sănătate Publică, vor fi testați gratuit dacă au avut COVID 19. În zilele următoare, bucureștenii selectați vor fi anunțați printr-o scrisoare, iar dacă vor accepta testarea, vor fi programați să vină la Arena Națională, unde a fost amenajat centrul de testare. La lansarea programului, primarii au stat la prezidiu, la o distanță mai mică de 2 m, s-au lăudat între ei pentru proiect, iar la final aceștia s-au testat. În paralel, municipalitatea mai desfășoară un program de testare, unde peste 11.000 de bucureșteni vor fi testați dacă au noul coronavirus.
Ministerul Educației a publicat calendarul de Bacalaureat / Prima probă are loc pe 22 iunie, rezultatele finale pe 5 iulie / Ce este diferit anul acesta Ministerul Educației a publicat, luni, calendarul examenului de Bacalaureat. Înscrierea candidaților va avea loc în perioada 3-10 iunie, prima probă pe 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 5 iulie. În contexul pandemiei de coronavirus, elevii vor fi așezați în sălile de examen astfel încât să fie respectată distanța de 2 m. Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, ce urmează a fi elaborată de minister.
​​HARTĂ Orașul în vremea pandemiei: 7 zone din centrul Bucureștiului devin pietonale în weekend pentru a reduce aglomerația din parcuri Primăria Capitalei transformă în acest weekend, în intervalul 8:00 - 20:00, mai multe străzi din centrul Bucureștiului în zone pietonale. Totul a pornit de la o inițiativă a Asociației ARCEN, care propunea ca străzile din jurul parcurilor Ioanid și Icoanei să devină pietonale, iar la câteva zile municipalitatea a anunțat că străzile respective, dar și multe altele din centrul orașului devin pietonale în weekend. măsura se aplică pe perioada stării de alertă, pentru a reduce presiunea pe parcuri, și așa foarte aglomerate. ARCEN împreună cu ESRI au realizat o hartă intercativă cu străzile care vor deveni pietonale în weekend.
​​VIDEO Imagini cu o vidanjă care deversează fecale într-un canal care alimentează Lacul Morii, postate de un consilier general pe pagina de Facebook Imagini cu o vidanjă care varsă materii fecale pe strada Macului, din București, în canalul Arges, un pârâu mic care se varsă în Lacul Morii, au fost postate pe pagina de Facebook de consilierul general USR, Octavian Berceanu. Acesta spune că astfel de lucruri se întâmplă în mod frecvent și cere Poliției Române și Ministerului Mediului să intervină.
Primăria Sectorului 4, licitație de până la 64 milioane lei pentru achiziția de măști și mănuși de protecție Primăria Sectorului 4 vrea să încheie un acord-cadru de până la 64.680.000 lei, pe 2 ani, pentru furnizarea de măști și mănuși de protecție. Acestea vor fi folosite pentru elevii din Sector, dar și pentru angajații Primăriei. În baza acordului-cadru, Primăria ar putea cumpăra până la 15.400.000 măști de protecție (valoarea estimată fiind de 46.200.000 lei ) și 308.000 cutii de mănuși (valoarea estimată fiind de 18.480.000 lei). Valoarea exactă a acordului-cadru va fi stabilită prin licitație, iar instituția va cumpăra câte mănuși și măști are nevoie, până la cantitatea maximă stabilită în contract.
​VIDEO Piața de Flori din Capitală este demolată Primăria Sectorului 5 a început marți dimineață demolarea Pieței de Flori din Rahova. Locul era unul insalubru. Comercianții au primit din partea instituției oferta de a se muta în Piața Ferentari, însă majoritatea au refuzat pe motiv că rămân fără clienți.
Nicuşor Dan: Prin PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 1, 2 şi 5 dispar zeci de hectare de spaţiu verde Deputatul independent Nicuşor Dan a atras atenţia, duminică, asupra faptului că proiectele Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare pentru sectoarele 1, 2 şi 5 ar duce la dispariţia a zeci de hectare de spaţiu verde, transmite Agerpres.
VIDEO Primul autobuz hibrid Mercedes, din cele 130 cumpărate de Primăria Capitalei, a ieșit pe traseu pentru probe tehnice Primul autobuz hibrid Mercedes-Benz, din cele 130 achiziționate de Primăria Capitalei, a ieșit pe traseu, vineri, pentru probe tehnice. Deocamdată circulă fără călători, dar după probele tehnice va circula pe linia 131. În fiecare lună, până la finalul anului, vor sosi câte 20 de autobuze, iar în ianuarie 2021, încă 9, urmând să fie introduse treptat în circulație. Primarul Gabriela Firea a făcut o plimbare demonstrativă cu autobuzul, live pe Facebook, acesta plecând din alveola din fața Primăriei Capitalei și a explicat regulile pe care trebuie să le urmeze cetățenii care vor folosi transportul public.
FOTO Calea Victoriei, vineri dimineață, după încetarea stării de urgență Vineri dimineață, în primele ore după încetarea stării de urgență și instituirea stării de alertă, când restricțiile de mobilitate în localitate au fost ridicate, traficul rutier și pietonal pe Calea Victoriei din Capitală arăta în mare la fel ca în celelalte zile: un număr moderat de mașini, mulți bicicliști și ici-colo câțiva pietoni.
Primăria Capitalei, acord-cadru de 81 milioane lei pentru a instala adăposturi în stațiile STB, cu firma care în ultimii 20 de ani a avut monopol pe publicitate pentru a face stațiile Primăria Capitalei a încheiat un acord-cadru de până la 81.632.920 lei - circa 18 milioane de euro - cu firma Euromedia Grup pentru a achiziționa între 500 și 2.000 de adăposturi pentru stațiile de troleibuz și autobuz, cu montaj inclus, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice. Mai puțin știut este faptul că firma câștigătoare a avut din 1998 până în 2018 un contract de concesiune cu Primăria Capitalei, în care se obliga să monteze circa 270 adăposturi în stațiile de autobuz, iar, în schimb, pe fațadele lor să amplaseze reclame. Redevența datorată municipalității era modică 40 euro/lună/față panou, scopul contractului fiind ca bucureștenii să beneficieze de adăposturi decente în stații.
Primăria Capitalei a lansat programul ”Clar - pentru copii” prin care acordă 500 lei pentru achiziționarea unei perechi de ochelari de vedere Primăria Capitalei a lansat joi proiectul „CLAR - pentru COPII” prin care se acordă un sprijin de 500 de lei pentru achiziționarea unei perechi de ochelari de vedere. Înscrierile se desfășoară online, pe site-ul dedicat proiectului - http://clar.assmb.ro. Tot pe site-ul ASSMB se află lista cu unitățile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip și alte detalii utile pentru înscriere.
Primăria Capitalei transformă mai multe străzi din centrul Capitalei, în zone pietonale, în weekend Primăria Capitalei transformă mai multe străzi din centrul Capitalei, în zone pietonale, în weekend, începând cu 22 mai. Măsura vine în contextul pandemiei COVID pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și mijloacele de transport alternativ.
Alexandru-Hazem Kansou, fost consilier PNL, noul director al Societății de Transport București Alexandru-Hazem Kansou a fost numit director general al Societății de Transport București. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație. El este unul dintre cei doi consilieri generali PNL care au fost excluși din partid în februarie, după ce au votat alături de PSD.
Orașul după criza COVID: Un ONG propune Primăriei Capitalei pietonalizarea străzilor din jurul parcurilor ca oamenii să poată respecta distanța socială Parcurile din București au devenit neîncăpătoare, iar în contextul pandemiei COVID 19 este dificil de păstrat distanța socială. Pentru a rezolva problema, Asociația ARCEN propune Primăriei Capitalei pietonalizarea străzilor din apropierea parcurilor și a grădinilor publice pe durata weekend-urilor. Proiectul se numește „Străzi deschise”, iar pentru început vizează extinderea Grădinilor Icoanei și Ioanid, iar dacă va funcționa, poate fi aplicat în tot orașul.
​​FOTO Primăria Sectorului 1 a vopsit arborii din Parcul Kiseleff, monument istoric, cu alb Primăria Sectorului 1 a vopsit trunchiurile arborilor din Parcul Kiseleff, monument istoric, cu o substanță albă, ce pare var. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook de peisagista Diana Culescu. Pe lângă faptul că strică aspectul parcului, intervențiile pe monumente istorice fiind permise doar cu avizul Ministerului Culturii, stropirea/vopsirea cu var nu este eficientă nici împotriva dăunătorilor deoarece aceștia au căpătat rezistență, spune Diana Culescu.
O femeie a fost rănită după ce un copac din Sectorul 4 a căzut peste ea O femeie de 30 de ani a fost rănită după ce un copac de pe Aleea Izvorul Crișului din Sectorul 4 a căzut peste ea, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov. Aceasta acuză dureri în zona capului și a fost transportată la Spitalul Bagdasar. Copacul a avariat și o mașină parcată în apropiere.
București: De vineri se deschid toate parcurile, grădina zoologică și cimitirele Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că de vineri, 15 mai, se deschid toate parcurile, grădinile publice - inclusiv grădina zoologică -, și cimitirele din Capitală.
Pe perioada stării de urgență, traficul din București a scăzut în medie cu 36% în zilele de muncă și cu 54% în weekend, dar izolat au fost scăderi și de 70% (studiu) Pe perioada stării de urgență, traficul din București a scăzut în medie cu 36% în zilele de muncă și 54% în weekend, se arată într-un studiu realizat de Phoenix Media. Datele au fost colectate cu ajutorul a 73 de camere montate pe panourile publicitare ale companiei, iar analiza a fost făcută de D&D Research. Procentele au rezultat din compararea datelor din perioada 16 martie-8 mai cu perioada similară a anului trecut. La Universitate, traficul a scăzut cu circa 70% în weekend, cauza fiind în principal închiderea teraselor și activităților comerciale/culturale din Centrul Vechi.
Regimul de construcție, schimbat drastic pentru 30 de hectare de spații verzi din Sectorul 2: Un nou plan urbanistic propune construirea de blocuri de 15 etaje Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 2, elaborat la comanda Primăriei Sectorului 2, propune transformarea a peste 30 de hectare de teren de pe malul Lacurilor Colentina, Tei, Plumbuita și Fundeni, dar și de la parcul de lângă Arena Națională, din spații verzi în zone unde se pot construi blocuri și case. Printre zonele unde se propune schimbarea destinației de spațiu verde se numără: fosta bază sportivă a RADET de pe Calea Floreasca, o zonă de la intersecția bd. Barbu Văcărescu cu strada Țițeica, zona unde este construit Clubul Bamboo, zona fostelor pepiniere din Petricani, Insula Tibiscum de pe Lacul Fundeni și o bucată din spațiul vedre de la Arena Națională. Aceste terenuri sunt proprietate privată, majoritatea fiind retrocedate.
Primăria Capitalei va da circa 3,5 milioane de lei unui ONG ca elevii și profesorii din București să aibă acces la o bibliotecă digitală până la finalul anului / Biblioteca digitală a Primăriei nu mai funcționează
Primăria Capitalei prin PROEDUS va încheia un acord de colaborare cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu, astfel încât preșcolarii, elevii și profesorii din București să aibă acces la platforma bucuresti.citeste.ro, potrivit unui proiect inițiat de Primăria Capitalei și aprobat luni de Consiliul General. Primăria Capitalei va plăti asociației până la 3.493.000 lei, practic abonamentele lunare pentru bucureștenii care vor accesa platforma până la finalul anului 2020. Platforma nu există și va fi făcută pornind de la protocolul cu municipalitatea. Grupurile PNL și USR au votat împotrivă invocând faptul că Biblioteca Metropolitană București are o bibliotecă digitală, inaugurată în urmă cu 9 ani, dar care nu mai funcționează, întrebarea fiind de ce nu se investește în acest instrument care aparține Primăriei Capitalei.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by