ADMINISTRATIE LOCALA
FOTO NO COMMENT În Centrul Istoric al Bucureștiului, zonă pietonală, au apărut limitatoare de viteză pentru mașini Mai multe limitatoare de viteză pentru mașini au fost montate în Centrul istoric al Bucureștiului, pe străzile Stavropoleos și Poștei, deși zona este pietonală iar accesul mașinilor nu ar trebui permis decât în condiții stricte.
​​VIDEO Bilanț Mihai Chirica, primarul orașului Iași, la 2 ani de mandat: Nu avem bani pentru a cumpăra terenurile retrocedate în Parcul Elena Doamna. Abonamentul pentru transportul public va scădea de la 116 lei pe toate liniile la 80 lei Abonamentul pentru transportul public va scădea de la 116 pe toate liniile la 80 lei pentru a fi mai atractiv, a declarat primarul Iașiului Mihai Chirica. În plus, pentru încurajarea transportului public, linia de tramvai a orașului va fi extinsă până la limita cu Tomeștiul, cu 1,5 km, proiectul urmând să fie realizat pe fonduri europene. Pentru a crea benzi unice pentru transportul public, autobuzele vor circula pe linia de tramvai, având stații comune, a mai spus edilul.
Cum blochează Primăria Capitalei eventuale proteste in fața propriului sediu, la PSD și ALDE Primăria Capitalei a avizat notificările a trei organizaţii ce şi-au anunţat intenţia de a protesta zilnic, de-a lungul întregului an, în faţa PMB şi a sediilor PSD şi ALDE, scrie activista Irina Zamfirescu de la ActiveWatch, pe blogul său. Astfel, niciun alt protest nu va mai fi permis în fața celor trei sedii, deoarece legea nu permite desfășurarea a două manifestații în același timp. Organizațiile care au cerut permisiunea să protesteze zilnic nu au protestat până acum, mai scrie Irina Zamfirescu.
CFR a publicat luni expertiza tehnică privind starea podului Constanța. Se recomandă execuția unor lucrări de reparații si consolidare, în regim de urgență CFR a făcut publică luni expertiza tehnică privind starea podului Constanța, aflat în stare avansată de degradare. Documentul, realizat de PRO-PROIECT SRL IAŞI, constată starea proastă în care se află podul și recomandă ”execuția unor lucrări de reparații si consolidare, în regim de urgență, in special la nivelul elevației pilei si a grinzilor marginale din suprastructura”.
Cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni”, ”Giulești”  au fost preluate de Primăria Sector 1 pentru a fi reabilitate Cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni”, ”Giulești” și terenul aferent Cinematografului ”Grădina Parc” au trecut din administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor "România Film" București (RADEF)  în administrarea Primăriei Sectorului 1.  Acestea sunt închise și se află în stare avansată de degradare. Instituția va începe reabilitarea lor pentru a fi redate publicului.
UPDATE USR București a inițiat o petiție prin care cere Primăriei Capitalei și Primăriei Sector 1 să renunțe la drumul care taie în două Pădurea Băneasa USR București a inițiat o petiție initulată ”Salvați Pădurea Băneasa!” prin care cere Primăriei Capitalei și Primăriei Sector 1 să renunțe la planul de a construi un drum public către cartierul Greenfield, drum care practic taie pădurea în două. Inițiatorii petiției spun că o dată cu drumul public vor veni și noile dezvoltări rezidențiale, cartiere întregi care vor pune la pământ și puținul rămas din foștii Codri ai Vlăsiei.UPDATE O asociație de proprietari din cartierul Greenfield cere USR și EcoCivica să nu îi amestece „în lupta lor politică”
VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, invitat în studioul HotNews.ro Cât a realizat primarul Daniel Băluță din ce a promis în campania electorală din 2016? Câte blocuri au fost reabilitate termic în Sectorul 4? Câte creșe și locuri de parcare au fost construite? De ce insistă edilul să construiască o parcare de 750 locuri pe spațiul verde de lângă Palatul Copiilor deși instanța a suspendat hotărârile care stau la baza proiectului? De ce a majorat Primăria Sector 4 taxa de salubrizare? Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță,  a fost invitat marți în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Realizator: Catiușa Ivanov.
Tribunalul București a suspendat și acordul de mediu pentru parcarea de 750 locuri pe care Primăria Sector 4 o construiește în Parcul Tineretului Tribunalul București a suspendat și acordul de mediu pentru parcarea de 750 locuri pe care primarul Sectorului 4, Daniel Bălută, o construiește pe un spațiu verde aferent Parcului Tineretului, lângă Palatul Copiilor, pe care Primăria Capitalei l-a dat primăriei de sector pentru amenajarea unui parc. Procesul a fost intentat de Asociațiile Salvați Bucureștiul și Ecocivica, care militează pentru protejarea spațiilor verzi. Primăria a început deja lucrările, iar Asociația Ecocivica acuză că au fost tăiați aproape toți arborii de pe spațiul verde.
Bucureștenii care locuiesc sau desfășoară activități comerciale în Centrul Istoric au obligația de a colecta selectiv deșeurile Bucureștenii care locuiesc sau desfășoară activități comerciale în Centrul Istoric au obligația de a colecta selectiv deșeurile, potrivit Regulamentului privind salubrizarea, igienizarea şi înfrumusețarea Centrului Istoric, adoptat vineri de Consiliul General. Acesta mai prevede că intervalul de colectare al deşeurilor este între orele 4.00-10.00, iar domeniul public afectat de amenajarea teraselor va fi eliberat până la ora 04.00, astfel încât, în intervalul orar 04.00 - 10.00, să se efectueze operatiile de măturat manual şi spălat de către operatorul  de salubrizare.
​​FOTO Cercul Militar, una dintre cele mai emblematice clădiri din centrul Capitalei, va avea fațada acoperită cu un mesh cel puțin până în 2021 când ar urma să se termine lucrările de reabilitare Cercul Militar Național de pe Calea Victoriei din București, monument istoric și una dintre clădirile emblematice din centrul Capitalei, va rămâne acoperit cu un mesh cel puțin până în august 2021, atunci când lucrările de reabilitare începute în urmă cu un an ar urma să se finalizeze. Lucrările contractate pe aproape 2 milioane de euro au acumulat însă întărzieri, iar MApN recunoaște că graficul lucrărilor ține și de posibilitățile de finanțare pentru acest proiect. În acest interval în care Cercul Militar va fi acoperit cu un mesh deloc estetic, în București vor avea loc mai multe evenimente care vor aduce turiști, printre care și campionatul european de fotbal EURO 2020.
Asociațiile de proprietari care intră în programul de reabilitare termică gestionat de Primăria Capitalei vor plăti o taxă lunară pentru partea care le revine Asociațiile de proprietari care intră în programul de reabilitare termică gestionat de Primăria Capitalei vor plăti o taxă lunară pentru partea care le revine, potrivit unui regulament adoptat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Astfel suma care trebuie plătită de Asociație este eșalonată pe 10 ani, din care primii 5 ani de grație. Formula de calcul a taxei este următoarea: T lunara [lei] =V totala [lei] x 1,66%, cu regularizare la ultima plată:
Primăria Capitalei cere Guvernului să-i dea în administrare Podul CF Constanța pentru a-l consolida Primăria Capitalei cere Guvernului să-i dea în administrare Podul CF Constanța, pentru a-l consolida. Reamintim că podul se află în stare de avansată de degradare, fiind aministrat de CFR - Ministerul Transporturilor, potrivit unui proiect adoptat vineri de Consiliul General. În ultimele săptâmâni presa, opoziția și societatea civilă au atras atenția asupra stării în care se află podul, din care se desprind bucăți, acesta fiind un pericol pentru mașini și pietoni. Atunci reprezentanții Primăriei Capitalei au declarat că nu pot face nimic deoarece podul nu se află în administrare lor, ei având doar strada de sub acesta.
Primăria Capitalei va realiza 70 km benzi pentru biciclete între Piața Victoriei și zona de nord. Societatea civilă și opoziția acuză că acestea nu respectă strategia de mobilitate, iar Gabriela Firea a dublat lungimea din pix Primăria Capitalei va implementa benzi de biciclete pe traseul Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Șos. Pipera – Str. Alexandru Șerbănescu – Bd. Aerogării – DN 1 – Piața Presei Libere – Șos. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan, potrivit unui proiect adoptat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Pistele de biciclete vor avea o lungime de 70 km, valoarea proiectului este de 1,3 milioane de euro, include 34 străzi cu o lungime de 7.7 km si 6 parcări publice pentru biciclete. Durata de execuție este 4 luni.
Un nou regulament de salubrizare în Centrul istoric și achiziționarea de locuințe de serviciu pentru cadrele medicale, pe ordinea de zi a CGMB Consilierii generali ai Capitalei se reunesc vineri, de la ora 11,00, într-o şedinţă pe a cărei ordine de zi figurează: un nou regulament de salubrizare, igienizarea şi înfrumuseţarea Centrului istoric, un proiect de rectificare bugetară, dar şi demararea procedurilor în scopul achiziţionării unor locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale, conform Agerpres.
Bucureștenii care au primit vouchere de 500 lei de la Primăria Capitalei pot achiziționa doar trotinete electrice, nu și trotinete obișnuite. Explicația municipalității Bucureștenii care au primit vouchere de 500 de lei prin programul Primariei Capitalei ”Bicicliști în București” nu pot achiziționa cu acestea trotinete obișnuite, ci doar trotinete electrice, care sunt de câteva ori mai scumpe. Astfel, prin acest program se pot achiziționa doar biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot. Trotineta nu a fost inclusă în program pe motiv că deplasarea pe distanțe lungi implică un efort fizic considerabi și nu ar fi folosită, spun reprezentanții Primăriei Capitalei într-un răspuns adresat HotNews.ro.
Primăria Sectorului 3 începe de joi ridicarea mașinilor staționate neregulamentar. Taxa de recuperare va fi de 500 lei Primăria Sectorului 3 începe de joi, 3 mai, ridicarea mașinilor staționate neregulamentar, anunță instituția într-un comunicat de presă. Mașinile vor fi ridicate de un departament din Primărie în prezența Poliției Locale. Taxa pe care șoferii trebuie să o plătească pentru recuperarea mașinii este de circa 500 lei, pentru vehicule de pana la 5 tone. Mașinile vor fi depozitate într-un spațiu special amenajat pe str. Releului nr. 4.
VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul orașului Iași, Mihai Chirica, a fost în studioul HotNews.ro Cum va rezolva Primăria Iași problema traficului aglomerat? Ce măsuri a luat instituția în ultimii 2 ani pentru reducerea poluării?  Când va avea orașul un nou plan urbanistic general, care să pună capăt dezvoltării haotice? Ce proiecte de investiții a realizat primăria în ultimii 2 ani și care este strategia până în 2020? Ce proiecte are instituția pentru Centenar? Mihai Chirica, primarul orasului Iași, este invitat joi, de la 15.30, în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Cititorii pot pune întrebări folosind formularul de la finalul articolului. Realizator: Catiușa Ivanov.
​VIDEO Bilanț Ilie Bolojan, primarul orașului Oradea, la 2 ani de mandat: Nu vom cumpăra autobuze electrice/ Subvenția la energie termică va fi eliminată treptat până în 2020 /Vom extinde linia de tramvai cu 7 km Primăria Oradea va extinde linia de tramvai a orașului cu circa 7 km și va achiziționa 20 de tramvaie noi, a declarat primarul Ilie Boljan, în întâlnirea live HotNews.ro. Proiectele sunt în fază de licitație, tramvaiele urmând să fie achiziționate anul viitor, iar lucrările de extindere a infrastructurii - până în 2020. În ceea ce privește autobuzele electrice, municipalitatea nu va achiziționa acest tip de autovehicule, deoarece cele Euro 6 costă 200-250.000 de euro. ”Un autobuz electric se ridică la 450.000 de euro. Acumulatorul electric trebuie înlocuit din doi în doi ani și costă 200.000 de euro. Nu este bine să punem carul înaintea boilor, trebuie să adoptăm soluții la problemele noastre”, a declarat primarul.
Ciprian Ciucu (PNL): Îi solicit primarului general să discute în şedinţa CGMB convocată deja situaţia Podului Constanţa. Firea trebuie să îşi asume proiectul, pentru că este clar că CFR nu face faţă Consilierul general PNL Ciprian Ciucu îi solicită primarului Capitalei să discute în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) care va avea lor vineri situaţia Podului Constanţa, aflat în prezent în stare de degradare şi ale cărui lucrări de reabilitare ar trebui realizate în luna mai de către CFR SA, potrivit news.ro.
Cătălin Cherecheş, vizat într-un dosar DNA de luare de mită, va candida la funcţia de preşedinte al Forumului Democrat German Maramureș Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a anunţat, sâmbătă, în faţa a peste 1.000 de participanţi la Zilele Comunităţii Germane - "Freamăt de Primăvară" din judeţul Maramureş, că urmează să-şi depună candidatura la funcţia de preşedinte al filialei judeţene a Forumului Democrat German. Vizat într-un dosar de luare de mită al DNA, Cătălin Cherecheş a mai fost în ultimul deceniu membru în PSD, PNL şi UNPR.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă