ADMINISTRATIE LOCALA
#schimbabucurestiul: Cum poți schimba, cu bani puțini, fața unui oraș? Ce probleme din Capitală pot fi rezolvate de primării fără investiții mari / Azi, trotuarele de pe șoseaua Nordului În ultimii ani, Bucureștiul a căpătat un aspect din ce în ce mai neîngrijit, de oraș lăsat în paragină. Dacă să faci un pasaj, să lărgești o stradă sau să faci o parcare poate dura mult timp și costă mulți bani, sunt lucruri mărunte care se pot face rapid, cu bani puțini sau deloc și care pot schimba Bucureștiul în bine. Trotuare neîngrijite, blocate de mașini, arbori uscați sau lipsă, spații verzi degradate, reclame care împiedică circulația sau afectează spațiul verde, treceri de pietoni blocate, stații de autobuz neamenajate, sunt doar câteva exemple. Prin această rubrică HotNews.ro își propune să arate autorităților cum stau lucrurile în teren, ce schimbări mărunte pot face ca fața orașului să se schimbe iar viața bucureștenilor să fie (un pic) mai bună.
Ploiești: Primăria a semnat contractul pentru cumpărarea a 50 de autobuze de la producătorul local BMC Truck & Bus Conducerea Primăriei Ploieşti a semnat, miercuri, contractul pentru aducerea a 50 de autobuze diesel noi în municipiu, contract care se va întinde pe o perioadă de 24 de luni, scrie publicația Telegrama. Preţul total pentru cele 50 de bucăţi va fi de aproape 38,3 milioane de lei, fără TVA. În Ploiești nu au mai fost cumpărate autobuze noi de acum 10 ani și cele mai vechi au peste 30 de ani vechime. Primele ar trebui să ajungă până la final de an.
UPDATE Ce mai oferă gratuit Primăria Capitalei: Tabere în Grecia pentru 1.000 de „seniori” cu venituri sub 1.900 de lei Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, oferă 1.000 de excursii gratuite în Grecia, la Paralia - Katerini, pentru persoane peste 50 de ani, care au venit lunar sub 1.900 lei, potrivit unui anunț de pe site-ul instituției. În cazul cuplurilor este suficient ca cel puțin unul dintre soți să aibă un venit mai mic sau egal cu salariul minim brut pe economie. Directoarea Centrului pentru Seniori este Elena-Alexandra Dobre, în vârstă de 26 de ani, o fostă consilieră personală a lui Gabriel Oprea.
FOTOGALERIE Trecerile la nivel cu calea ferată din București, un coșmar pentru șoferi. Ce proiecte de modernizare are CFR Trecerile la nivel cu calea ferată din București sunt un coșmar pentru șoferi. Acestea sunt neîntreținute de CFR, pline de gropi și denivelări, iar pentru traversarea lor, mașinile încetinesc foarte mult și apar blocaje în trafic. Mai mult, sunt situații unde lipsesc câțiva metri de ”covoraș” sau asfalt, iar drumul se îngustează de la două benzi la una, ceea ce duce din nou la blocaje. Chiar și acolo unde s-au făcut lucrări, la câteva luni distanță încep să apară probleme.
Autorități locale din zona Moldovei: Banii alocați de Guvern pentru pagubele produse de ploi, insuficienți Fondurile alocate de Guvern pentru pabubele produse de inundații în Slănic Moldova sunt de aproape șapte ori mai puține decât ar fi necesar, spune primarul localității. În Moinești, edilul spune că a primit doar 10% din cât a cerut, ceea ce face ca situația să fie una gravă pentru oameni, relatează Mediafax.
București va avea wi-fi gratuit, potrivit unui proiect aprobat de Consiliul general al municipiului București Consiliul General al Muncipiului București a aprobat, joi, proiectul „Wi-Fi gratuit în București”, ca parte a obiectivelor asumate de Guvern în 2015 prin Strategia naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020, relatează Mediafax.
Gabriela Firea: Încă două milioane de euro pentru Catedrală nu e mult. La consolidări dăm 10 milioane Primarul General Gabriela Firea a declarat, joi, la ședința Consiliul General al Municipiului București (CGMB), că acordarea a încă două milioane de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului este importantă, mai ales în anul Centenar, relatează Mediafax. CGMB votează, joi, acordarea acestei sume pentru Catedrală.
Primăria vrea să repare Podul Străulești cu o investiție de 3 milioane de lei Primăria Capitalei vrea să repare Podul Străulești de la ieșirea din Capitală, la peste trei luni de când o parte a acestei construcții s-a prăbușit. Dacă va fi aprobată de către Consiliul General al Municipiului București, investiția se va ridica la peste 3 milioane de lei, relatează Mediafax.
Firea anunță aprobarea mitingului Diasporei din 10 august, după ce s-a consultat cu cel puțin zece instituții Primarul general Gabriela Firea anunță, luni, că a aprobat solicitarea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza o manifestaţie de protest în Piaţa Victoriei în data de 10 august, la care sunt anunţate să participe 1 milion de persoane, decizia fiind luată după întâlnirea cu „reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor”, informează Primăria Capitalei într-un comunicat.
Primăria Capitalei vrea să ofere 5.000 de vouchere de câte 9.000 de lei pentru achiziția de mașini noi Primăria Capitalei vrea să ofere 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 de lei, pentru achiziționarea unor mașini noi, cu nivel redus de emisii, non-diesel sau electrice, ce se acordă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul vechi, potrivit unui proiect de pe ordinea de zi a Cosiliului general al municipiului București, relatează Mediafax.
Fostul Azil Evreiesc de Bătrâni „Elisabetheu", inaugurat în anul 1906 de Regina Elisabeta, a fost demolat parțial. În incinta zidurilor rămase în picioare se va construi un bloc cu trei etaje Fostul Azil Evreiesc de Bătrâni „Elisabetheu", inaugurat în anul 1906 de Regina Elisabeta a României, va fi demolat parțial, din ansamblu urmând să rămână doar pereții de la stradă și sinagoga. Lucrările au început săptămâna aceasta, fiind autorizate de Primăria Capitalei, însă beneficiarul nu a respectat autorizația de desființare, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate la solicitarea HotNews.ro. În locul azilului se va construi un ansamblu de locuințe cu înălțimea maximă de trei etaje. Beneficiarul investiției este SC 3Z RESIDENCE SRL
Gabriela Firea cheamă la Primărie șefii Jandarmeriei, SRI și SIE pentru a discuta despre protestul Diasporei din 10 august Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a invitat la Primărie pe șefii instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţacetăţenilor, printre care SRI și SIE, ”pentru a stabili posibilitatea organizării în deplină siguranţă a unui eveniment de amploarea celui anunţat”, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei generale. Ședința urmează să aibă loc luni. Aceasta a mai acuzat USR și PNL că politizează manifestația diasporei, iar partidele ”vor să confişte acţiunea românilor din afara graniţelor”. Asta, după ce Firea i-a solicitat, joi, Federaţiei Românilor de Pretutindeni, care a cerut autorizarea unui protest pe 10 august anunţând un milion de participanţi, să-şi reconsidere cererea din punct de vedere al numărului, precizând că la mitingul PSD au fost 250.000 de participanţi declaraţi.
Gabriela Firea explică de ce nu a fost autorizat protestul diasporei din 10 august: Organizatorul să își reconsidere solicitarea, să se încadreze în limite rezonabile / Și PSD a vrut organizarea unui miting cu 1 milion de oameni, dar s-a decis redimensionarea lui în concordanţă cu capacitatea zonei Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, solicită, joi, Federaţiei Românilor de Pretutindeni, care a cerut autorizarea unui protest pe 10 august anunţând un milion de participanţi, să-şi reconsidere cererea din punct de vedere al numărului, precizând că la mitingul PSD au fost 250.000 de participanţi declaraţi. "Organizatorii să-şi asume explicit respectarea legii", spune ea.
Harghita: O familie de urşi, fotografiată în apropierea Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc; preşedintele CJ cere relocarea de urgenţă O ursoaică şi cei trei pui ai săi a fost fotografiată miercuri în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, solicitând autorităţilor relocarea de urgenţă a acestora. Borboly Csaba a postat fotografiile pe pagina sa de socializare şi a declarat pentru Agerpres că acestea au fost făcute de asistente de la unitatea sanitară.
​​VIDEO Criza de apă potabilă de la Bacău continuă: municipiul este de 5 zile fără apă curentă; primăria distribuie zilnic circa 70 de tone Primăria din Bacău, un municipiu cu 150.000 de locuitori, distribuie zilnic către populaţie circa 70 de tone de apă potabilă la pet-uri de doi litri, oraşul intrând miercuri în a cincea zi în care nu se furnizează acest serviciu din cauza unei avarii.
Municipiul Bacău, de patru zile fără apă potabilă / Apa ar putea reveni la robinete de-abia joi după-amiază Întreg municipiul Bacău este de patru zile fără apă potabilă după ce o avarie a afectat, sâmbăta trecută, conducta principală de aducţiune de la Valea Uzului, iar o nouă avarie produsă marţi a determinat prelungirea cu încă trei zile a sistării serviciului, condiţii în care PNL Bacău a cerut demisia primarului Cosmin Necula, anunță Agerpres.
Gabriela Firea, despre autobuzele Otokar cumpărate de Capitală: „Vor avea culoarea turcoaz, la fel ca tricoul meu. O culoare optimistă” Cele 400 de autobuze pe care Capitala le cumpără de la firma turcă Otokar cu peste 100 de milioane de euro vor avea culoarea turcoaz, după cum a precizat primarul general Gabriela Firea, într-un material video în care discută despre trafic și infrastructura rutieră la doi ani de la preluarea mandatului. Până la finalul anului circa 100 de autobuze noi ar trebui să ajungă în București, iar informația privind culoarea lor vine în contextul în care în prezent mare parte din parcul auto RATB este format din autobuze Mercedes Citaro și troleibuze Irisbus care sunt albe.
​FOTO Ce efecte are scumpirea parcării în centrul Capitalei În prima zi lucrătoare de după scumpirea parcării în centrul capitalei - până la 10 lei/oră în câteva zone - unele parcări ale Primăriei sunt mai goale ca de obicei, în timp ce altele sunt pline, ca și când nimic nu s-ar fi schimbat. Peste panourile galbene cu instrucțiunile pentru parcare a fost lipită o bandă care anunță noile tarife: 10 lei/oră pentru primele două ore și 20 de lei/oră, după aceea. Parcările private, subterane și supraterane au tarife mai mici și devin mai atractive, iar parcagii ilegali nu au dispărut de pe străzi.
Robert Negoiţă: Cetăţenii Sectorului 3 cu mai multe locuri de parcare de reşedinţă trebuie să aleagă unul Cetăţenii din Sectorul 3 al Capitalei cu mai multe locuri de parcare de reşedinţă trebuie să aleagă unul pe care vor să îl păstreze, a anunțat primarul Robert Negoiţă.
Noile tarife pentru parcările Primăriei București intră în vigoare duminică / O oră de parcare în centru - 10 lei Noile tarife pentru parcările Primăriei Capitalei intră în vigoare în această duminică. Pentru zona zero a Bucureștiului, o oră de parcare va costa 10 lei. Noile reglementări instituie 3 zone de taxare în București.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version