ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Capitalei va acorda titlul de cetăţean de onoare cântărețelor Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Dida Drăgan şi Angela Similea Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei urmează să fie conferit Corinei Chiriac, Mirabelei Dauer, Didei Drăgan şi Angelei Similea, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia avută la evoluţia muzicii uşoare româneşti, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 14 februarie a Consiliului General al Capitalei, scrie Agerpres.
ELCEN reacționează în scandalul cu Firea și avaria majoră din Capitală: „Rețeaua de termoficare este în colaps, iar Primăria cheltuie sute de milioane de lei pe târguri, festivaluri și iepurași” Electrocentrale București reacționează față de declarațiile primarului general Gabriela Firea, care a acuzat compania de „sabotaj” care ar fi dus la avariile ce a lăsat sâmbătă mare parte din Sectoarele 2 și 3 fără apă caldă și căldură. „Locuitorii din sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă și căldură din cauza avariilor de pe rețeaua de termoficare aflată în responsabilitatea PMB și nu a unei creșteri tranzitorii de temperatură. (...) Ceea ce omite să sublinieze Primarul Capitalei, în mod intenționat, este faptul că sistemul de termoficare din București aflat în grija Primăriei Municipiului București este în prag de colaps”, transmite Elcen.
Avarie majoră în Capitală. Două sectoare au rămas sâmbătă fără apă caldă și căldură. Firea dă vina pe Guvernul PNL: „Atac la siguranta cetatenilor! Sabotaj!”/ Reacția ELCEN Două sectoare ale Capitalei au rămas fără apă caldă și căldură după o avarie survenită la rețeaua de termoficare vineri noapte. Primarul Gabriela Firea a acuzat, sâmbătă, un ”sabotaj” al Electrocentrale București (ELCEN), aflată în subordinea Guvernului PNL. ”S-a <<gresit>> cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic”, afirmă Firea. Directorul Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a susținut și el varianta unui sabotaj: ”Este anormal să se întâmple așa ceva”. De partea cealaltă, ELCEN spune că de vină este rețeaua de termoficare a Capitalei care se află în pragul colapsului și acuză Primaria Capitalei că nu a realizat lucrările necesare de remediere.
Digi24: Declarația prea sinceră a unui primar din România: „La noi în oraș, dacă nu bei, e foarte dificil să îți petreci timpul liber” O declarație ce poate stârni multe intepretări vine de la primarul din Olteniţa. Edilul a vrut să atragă atenţia că în oraş nu prea sunt modalităţi de petrecere a timpului liber.
Digi 24: Proiectul SF prin care Primăria Capitalei vrea să rezolve haosul de pe Prelungirea Ghencea. Firea: Vor fi expropieri, apoi demolări FOTO Primăria Capitalei vrea să decongestioneze una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală - Prelungirea Ghencea - printr-un proiect de amploare - „Penetrație Prelungirea Ghencea - Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea” - aflat în desfășurare, „în grafic”, potrivit unui comunicat al Primăriei Generale.
Primăria Sectorului 4 amenajează un parc de 2,7 hectare pe bulevardul Metalurgiei. Lucrările încep în martie Primăria Sectorului 4 amenajează un parc de 2,7 hectare pe bd. Metalurgiei 100-130, vizavi de cimitirul Metalurgiei. Acesta va fi cel mai mare parc din București, amenajat după Revoluție. Lucrările încep în luna martie și se vor finaliza în 5 luni, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții Primăriei Sector 4. În total, pentru teren și amenajarea spațiului verde instituția va plăti circa 40 milioane lei.
Curtea de Conturi: Primăria Sectorului 4 a cheltuit în 2018 circa 2,7 milioane lei pentru amenajarea bd. Dimitrie Cantemir, deși acesta se afla în administrarea Primăriei Capitalei Primăria Sectorului 4 a cheltuit, în 2018, 2,7 milioane lei pentru amenajarea bd. Dimitrie Cantemir, unde se află celebra piramidă de borduri și zeci de jardiniere, deși bulevardul nu se afla în administrarea instituției, ci a Primăriei Capitalei, se arată în raportul Curții de Conturi pe 2018. Primăria Sectorului 4 a plătit pentru amenajarea spațiilor verzi aferente bd. Dimitrie Cantemir 3,8 milioane lei în 2018 și 2019, potrivit datelor din bugetul anului 2019.
FOTO Primăria Cluj-Napoca a pus în circulație 25 de troleibuze noi/ Boc: Jumătate din flota destinată transportului public este electrică Primăria Cluj-Napoca a pus luni în circulație primele 25 de troleibuze noi, din cele 50 achiziționate cu fonduri europene, cealaltă jumătate urmând să fie dată în folosință pe măsură ce vor fi înmatriculate. Autobuzele sunt marca Solaris Bus & Coach SA, pretul unuia fiind de 2.934.851,78 lei cu TVA. Valoarea totală a proiectului se ridică la 147.415.957 de lei cu TVA (circa 30,9 milioane de euro). După această achiziție, jumătate din flota de vehicule destinate transportului public este electrică, nepoluanta. Orașul își propune ca, până în anul 2026, întreg transportul public din municipiu să fie nepoluant.
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a solicitat creşterea tarifului pe călătorie de la 1,3 lei la 2,5 lei Societatea de Transport Bucureşti (STB) a solicitat crșterea tarifului de călătorie de la 1,3 la 2,5 lei, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al STB, Andrei Creci. Actualul tarif nu a mai fost modificat de 11 ani, iar Creci susţine că veniturile lunare ale societăţii ar putea creşte cu 6-7 milioane de lei după majorare.
Un cartier de blocuri de 5 și 7 etaje ar putea apărea printre casele din zona protejată Vatra Luminoasă, pe terenul fostei fabrici Zefirul Un cartier de blocuri de 5 și 7 etaje ar putea apărea printre casele din zona protejată Vatra Luminoasă, pe terenul fostei fabrici Zefirul, potrivit unui plan urbanistic zonal avizat de Primăria Capitalei și care este postat în dezbatere publică, înainte de a fi supus la vot în Consiliul General. Ansamblul va adăposti locuințe, servicii și spații comerciale.
Aerlive.ro a înregistrat în ianuarie, în București, depășiri de peste 3 ori ale valorilor maxime admise pentru poluarea cu praf/ 14 ianuarie- cea mai poluată zi Senzorii platformei independente de măsurare a calității aerului - Aerlive.ro - au înregistrat în luna ianuarie depășiri de peste 3 ori ale valorilor maxime admise pentru poluarea cu praf (PM10 și PM 2,5) la toate cele 10 stații de monitorizare instalate în București. Potrivit informațiilor postate pe pagina de Facebook Aerlive.ro, pentru PM10 au fost înregistrate depășiri timp de 8 zile la stația din Timpuri Noi și de 16 zile în Băneasa Nord, respectiv 15 zile pentru stațiile Libertății, Iuliu Maniu și Mihalache.
Curtea de Conturi, despre programul de reabilitare termică al Primăriei Sector 3, cu bani europeni: Manipularea prețurilor, facturi duble sau cu prețuri excesive Manipularea prețurilor, facturi false, duble sau cu prețuri excesive, sunt indicatorii de fraudă găsiți de Curtea de Conturi în proiectele de reabilitare termică pe fonduri europene derulate de Primăria Sectorului 3 condusă de Robert Negoiță, se arată într-un raport al instituției. Neregulile descoperite au fost transmise Departamentului pentru Lupta Antifraudă.
DOCUMENT Compania Municipală Imobiliara vrea să cheltuiască până la 70 milioane lei pentru achiziția unui teren și a unei clădiri unde va amenaja un centru pentru seniori Compania Municipală Imobiliara vrea să cheltuiască până la 69,6 milioane lei fără TVA pentru achiziția unui teren și a unei clădiri unde va amenaja un centru social pentru seniori. Cerința este ca imobilul să fie în zona de Est a orașului, terenul să aibă minim 4.000 mp, iar clădirea minim 6.500 mp. Termenul de depunere a ofertelor a fost 16 ianuarie 2020, dar pentru că nu a fost depusă nicio ofertă, licitația a fost anulată. Compania a anunțat că va relua procedura.
Primăria Capitalei construiește în Prelungirea Ghencea 8 blocuri cu 600 de locuințe sociale Primăria Capitalei construiește pe Strada Prelungirea Ghencea nr.322- 326, pe un teren de 27.000 mp, un ansamblu de 8 blocuri (unul de 11 etaje și 7 de cinci etaje) ce va adăposti 600 de locuințe sociale, a anunțat luni primarul general, Gabriela Firea, într-o vizită la șantier. Terenul la pachet cu autorizația de construire a fost cumpărat anul trecut de Compania Municipală Imobiliara de la un dezvoltator imobiliar - O-Zone Safirului și Top Inversiones Del Este - valoarea tranzacției fiind de circa 5 milioane de euro. În prezent se lucrează la primul bloc, cel de 11 etaje, pentru care și există autorizație, iar în septembrie, primarul Gabriela Firea promite că va fi gata și se vor face primele repartiții.
Gabriela Firea despre vinieta de București: Dacă doriți, organizăm un referendum Primarul general, Gabriela Firea, a declarat luni că dacă se doreșe, municipalitatea va organiza referendum pentru introducerea vinietei Oxigen dacă ”se dorește acest lucru”. Primarul a făcut declarația într-o vizită la șantierul de pe Prelungirea Ghencea 322 - 326 unde municipalitatea construiește un bloc de locuințe sociale, Iar Gabriela Firea a spus că ideea i-a venit pe loc. Întrebată dacă mai are timp să organizeze referendumul într-o lună aceasta a spus că timp ar fi dar a ridicat problema banilor.
Clienții STB pot achiziționa din această săptămână biletele și abonamentele prin intermediul aplicației BPay, direct de pe mobil Persoanele care folosesc mijloacele de transport ale Societății de Transport București pot achiziționa începând cu această săptămână biletele și abonamentele prin intermediul aplicației BPay, simplu, direct de pe telefonul mobil. Plata se face cu cardul, datele acestuia fiind salvate după prima utilizare. Persoanele care achiziționează biletele astfel nu mai au nevoie de cardul STB ci prezintă codul QR de pe aplicație.
Primăria Galați construiește prima creșă de stat la 30 de ani de la Revoluție Primăria Galați construiește prima creșă de stat la 30 de ani de la Revoluție. În oraș sunt doar două creșe de stat, iar cererea depășește cu mult capacitatea acestor unități. Noua creșă va fi construită într-un imobil vechi și nefolosit din zona centrală a orașului, investiția fiind estimată la 2,8 milioane lei, bani ce ar urma să vină din fonduri europene, potrivit Mediafax.
Primăria Capitalei va acorda și în 2020 sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate Primăria Capitalei va acorda sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate și în 2020, în ciuda restricțiilor bugetare, a anunțat primarul Gabriela Firea pe pagina de Facebook. Municipalitatea a cheltuit în ultimii 2 ani circa 10 milioane de euro pentru acordarea acestui ajutor.
FOTO Cum arată autobuzele hibrid pe care le-a cumpărat Primăria Capitalei. Firea: „Prototipul va fi livrat de 1 martie” „Imagini în premieră cu autobuzele hybrid care vor circula în București! Interior și exterior”, scrie primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, pe Facebook, unde a publicat și două fotografii cu un autobuz hibrid Mercedes-Benz Citaro Hybrid, parte din contractul de 50 de milioane de euro. „Prototipul va reprezenta mărțișorul pentru București, acesta fiind livrat pe data de 1 martie. Din luna mai, Primăria Municipiului București va recepționa câte 20 de bucăți pe lună, până în luna noiembrie inclusiv, totalizând un numar de 130 de bucăți”, a scris Firea.
​Primăria Sfântu Gheorghe vrea să interzică comercializarea şi folosirea petardelor pe raza municipiului Primăria Sfântu Gheorghe a supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre ce vizează interzicerea comercializării şi utilizării petardelor pe raza municipiului, potrivit Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by