ADMINISTRATIE LOCALA
FOTO Poliția Locală roagă șoferii să își mute mașinile de lângă Arena Națională, pentru că are loc ”evenimentul cultural-artistic Metalica” Șoferii care locuiesc în apropierea Arenei Naționale au primit înștiințări de la Poliția Locală a Sectorului 2 să își parcheze mașinile în altă zonă, pe 14 august, pentru că pe stadion va avea loc, între 17.45 și 23.00, ”evenimentul cultural-artistic Metalica: WorldWired Tour 2019”.
O ursoaică cu trei pui din zona Lacului Sfânta Ana a fost relocată în sanctuarul de urși de la Zărnești O ursoaică cu trei pui din zona Lacului Sfânta Ana a fost relocată în sanctuarul de urși de la Zărnești, potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Harghita. Zona este una turistică, iar urșii și oamenii se intersectează în mod frecvent. Recent a fost relocată din zonă și o ursoaică cu doi pui.
Mai multe grupuri civice din București cer Ministerului Culturii să reconsidere decizia de a amplasa Muzeul Holocaustului în grădină la Antipa Mai multe grupuri civice din București cer Ministerului Culturii și Primăriei Capitalei să reconsidere decizia de a amplasa Muzeul Holocaustului în grădina Muzeului Antipa. Cetățenii spun că spațiul verde este folosit de muzeul Antipa, iar într-un oraș extrem de poluat ca Bucureștiul, dispariția acestui spațiu verde nu este de dorit.
FOTO Primăria Capitalei va cumpăra cele 130 de autobuze hibrid de la Mercedes-Benz, valoarea contractului fiind de circa 195 milioane lei Primăria Capitalei a finalizat licitația pentru achiziționarea a 130 de autobuze hibrid, câștigătorul fiind Mercedes – Benz, a anunțat primarul general, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook. Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA, iar tipul de autobuz care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid, fabricat în Germania. Autobuzul a primit premiul “Bus of the year 2019”, acordat în cadrul evenimentului IAA 2018. Achiziția este făcută cu fonduri europene.
Un grup de peisagiști și voluntari inventariază arborii din Parcul Cișmigiu pentru a verifica tăierile făcute de Primăria Capitalei după reamenajarea spațiului verde Câțiva peisagiști și circa 50 de voluntari au inventariat săptămâna trecută peste jumătate din arborii din Parcul Cișmigiu. Demersul a fost făcut după ce Primăria Capitalei a anunțat că va reabilita Parcul Cișmigiu, iar din planurile apărute în spațiul public reieșea că se vor tăia zeci de arbori. Chiar reprezentanții Primăriei au anunțat că se vor defrișa 60 de arbori, în principal uscați și fără valoare.
Primăria Capitalei pune la dispoziția participanților la protestul de pe 10 august: 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET), 4.000 de l de apă potabilă și 100 de toalete ecologice Primăria Capitalei pune la dispoziția participanților la protestul de pe 10 august: 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET), 4.000 de l de apă potabilă și 100 de toalete ecologice, a anunțat instituția pe pagina de Facebook. Măsurile au fost aprobate după întâlnirea de joi dintre primarul general, Gabriela Firea, cu Tomescu Tommy Joul, reprezentantul Grupului de Acțiune Civică Diaspora pentru România, asociație care organizează manifestația din 10 august, din Piața Victoriei.
UPDATE: 10 august 2019. Primarul Gabriela Firea și-a delegat atribuțiile viceprimarului Aurelian Bădulescu, așa cum a făcut și anul trecut. UPDATE Gabriela Firea: Nu fug nici pe Marte și nici pe altă planetă. Sunt în țara, în București, la Primăria Capitalei Primarul general, Gabriela Firea, și-a delegat atribuțiile în perioada 8-11 august, în timpul mitingului diasporei anunțat din 10 august, viceprimarului Aurelian Bădulescu. În cazul în care și acesta va fi absent, responsabil va fi șeful Direcției Generale de Poliție Locală și Control, Mihai Rășica. Și anul trecut, în timpul weekend-ului cu protestul din 10 august 2018, când sute de persoane au fost rănite după intervenția în forță a jandarmilor, primarul Gabriela Firea și-a delegat atribuțiile viceprimarului Aurelian Bădulescu. UPDATE Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță într-un comunicat de presă că va fi în București în perioada în care are atribuțiile delegate și va munci la Primăria Capitalei, dar a delegat atribuțiile pentru buna desfășurare a evenimentelor.
FOTO Primăria Capitalei plătește 14.500 de euro/loc de parcare pentru construirea parcării park&ride de 500 de locuri de la capătul Șoselei Pantelimon Primăria Capitalei plătește circa 14.500 de euro/loc de parcare pentru construirea parcării park&ride de 500 de locuri de la capătul Șoselei Pantelimon și circa 16.500 de euro pentru parcarea subterană de la Școala 46, a declarat pentru HotNews.ro Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură al primarului Gabriela Firea. Primăria Capitalei a anunțat miercuri că a fost semnat contractul pentru execuția parcării supraterane park&ride de 500 de locuri la intersecția Pantelimon-Vergului, valoarea investiției fiind de aproximativ 21 milioane de euro, iar lucrările vor fi gata în 12 luni. La un calcul simplu, reiese un cost de 42.000 de euro pentru un loc de parcare, cam cât o garsonieră, iar informația a făcut ocolul rețelelor de socializare, prețul fiind unul uriaș.
FOTO Gabriela Firea: Până la 1 septembrie se va relua circulația tramvaiului 41. Pasajul Ciurel, gata până la finalul anului Circulația tramvaiului 41 se va relua până pe 1 septembrie, anunță primarul general, Gabriela Firea, într-un comunicat de presă. În plus, primarul general anunță că Pasajul Ciurel va fi gata până la finalul anului, în acest moment lucrările fiind realizate în proporție de 90%. În perioada următoare, se va lucra la suprastructura tablierului metalic, montarea și tensionarea hobanelor și bretelele pasajului.
Marius Ghincea, noul prefect al Capitalei, învestit în funcție cu două zile înainte de protestul anunțat pentru 10 august: Sunt un om care ştie să îşi asume deciziile legale Marius Ghincea, noul prefect al Capitalei, un apropiat al primarului Gabriela Firea, a fost învestit joi în funcție, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul are loc cu două zile înainte de protestul anunțat pentru 10 august. Momentul este încărcat de semnificație deoarece la mitingul diasporei din 10 august 2018, soldat cu sute de victime după intervenția în forță a jandarmilor, ordinul de intervenție a fost semnat de prefectul Speranța Cliseru.
Firea anunță semnarea contractului pentru parcarea de pe Șoseaua Pantelimon și promite că va fi gata într-un an Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți pe Facebook, că a semnat contractul pentru realizarea parcării de tip park&ride de la intersecţia şoselelor Pantelimon şi Vergului, durata construcţiei fiind estimată la 12 luni, cu un cost de 21 de milioane de euro.
Primarii contestă decizia Guvernului de a bloca angajările și de a interzice cumpărarea de servicii de telefonie mobilă pentru angajați Asociaţia Municipiilor din România contestă decizia Guvernului de a bloca angajările în administraţie, precum și pe cea de a nu permite achiziționarea de servicii de telefonie mobilă pentru angajați.
​Proiect: Amenzi de cel puţin 500 de lei pentru cei care aruncă gunoaie pe jos, în Sectorul 2 Primăria sectorului 2 a supus dezbaterii publice un proiect privind stabilirea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii, cele mai importante modificări aduse reprezentând majorarea amenzilor minime de la 50 la 500 de lei pentru persoanele fizice care aruncă gunoaie pe jos şi obligarea proprietarilor să anunţe poliţia locală atunci când îşi renovează apartamentele, anunță Agerpres.
FOTO Asociația „Metrou Ușor” propune Primăriei Capitalei ca o parte a depoului Victoria să fie transformată într-un muzeu al transportului, după modelul vienez Asociația „Metrou Ușor” propune Primăriei Capitalei ca o parte a depoului Victoria să fie transformată într-un muzeu al transportului în care să fie expuse vehiculele deja restaurate și cele care mai pot fi salvate de la casare, precum tramvaie Tatra, Rathgeber și EP/V3A ce încă se află prin depouri drept vehicule utilitare. Reprezentanții ONG-ului spun că astfel de muzee s-au amenajat la Viena, Cracovia, Londra, Bruxelles, Liège, Varșovia, Praga, Paris, dar și la Timișoara, iar Primăria Capitalei ar putea accesa fonduri europene pentru proiect.
Roxana Wring, consilier general USR, cere Primăriei Capitalei revocarea autorizației de construire pentru blocul din Visarion 8. Nicușor Dan atacă documentul în instanță Roxana Wring, consilier general USR, cere Primăriei Capitalei revocarea autorizației de construire pentru blocul din Visarion 8, a anunțat aceasta pe pagina sa de Facebook. Reamintim că proprietarii au demolat în urmă cu câteva săptămâni, fără autorizație, rămășițele casei de peste 100 de ani de pe strada Visarion 8, construită după planurile arhitectului Ion Berindei. Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că nu era nevoie de una deoarece proprietarii au venit cu un act de la Cadastru care dovedește că pe teren nu mai era nimic. În urmă cu peste 10 ani casa era întreagă, iar proprietarii au demolat acoperișul apoi au lăsat-o la îndemâna hoților de fier vechi, fiind practic demolată bucată cu bucată.
Baza sportivă din Parcul Operei va fi făcută pe cheltuiala Primăriei Sectorului 1 pentru Federația Română de Tenis Baza sportivă din Parcul Operei va fi făcută pe cheltuiala Primăriei Sectorului 1 pentru Federația Română de Tenis, potrivit unui protocol semnat joi între cele două părți. Costurile se vor stabili după ce FRT va definitiva proiectul. Reamintim că zilele trecute vegetația de pe circa o treime din parc a fost defrișată, ceea ce a stârnit nemulțumirea mai multor cetățeni.
​FOTO HotNews.ro a obținut planurile de reamenajare a Parcului Cișmigiu: se restaurează principalele elemente, crește numărul de chioșcuri și terase, zeci de arbori se taie, rămâne un loc de joacă HotNews.ro a obținut proiectul de reamenajare a Parcului Cișmigiu, în cadrul căruia se vor face lucrări de circa 10 milioane de euro. Acesta prevede în linii mari păstrarea caracterului original al parcului și restaurarea elementelor definitorii - zona La cetate, la buturugă, terasa de trandafiri, grota, izvoarele, lacul și debarcaderul, însă propune creșterea numărului de terase și chioșcuri de la 11 la 17, tăierea mai multor arbori, în principal bolnavi, uscați, nevaloroși, desființarea celor 3 locuri de joacă și amenajarea unuia mare în zona Pieței Walter Mărăcineanu, desființarea spațiului pentru câini, dar și creșterea suprafeței aleilor. O altă propunere controversată este pavarea peluzei de pe axul parcului.
Nicușor Dan spune că ar reuși să câștige Primăria Capitalei cu 10 procente peste Gabriela Firea, dacă ar fi desemnat candidatul USR-PLUS. Datele unui sondaj realizat la comanda sa Deputatul Nicușor Dan susține că, potrivit unui sondaj realizat la comanda sa la finalul lunii iulie, dacă ar fi candidatul unic al alianței USR-PLUS la Primăria Capitalei ar reuși să obțină 41% dintre voturi, cu 10 procente peste Gabriela Firea. Nicușor Dan a anunțat, într-o conferință de presă susținută după ce Vlad Voiculescu a fost desemnat de PLUS candidat la Primăria București, că, în cazul în care opoziția nu va avea un candidat unic, el va candida independent.
Guvernul a numit un nou prefect al Capitalei. Marius Ghincea, un apropiat al Gabrielei Firea Marius Cristian Ghincea a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti în urma unei decizii luate în cadrul şedinţei de guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului. Potrivit EurActiv.ro, Ghincea, fost prefect de Ilfov, este apropiat al primarului Capitalei, Gabriela Firea.
Primăria Capitalei înființează un birou pentru politici şi strategii pentru diaspora Primăria Capitalei va avea un birou pentru politici şi strategii pentru diaspora, potrivit unui proiect inițiat de primarul Gabriela Firea și aprobat de Consiliul General. Scopul acestuia este să-i ajute pe românii care vin în concediu, în țară, să obțină mai repede actele necesare dar și să ajute familiile rămase acasă.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version