ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Sectorului 1 vrea să înființeze o companie municipală cu un capital de 24 milioane de euro. Cele patru „scenarii de oportunitate” Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, vrea să înființeze o companie municipală care va gestiona activitatea de sortare a deșeurilor, potrivit unui proiect de hotărâre care se va discuta la următoarea ședință de Consiliu Local. Numele propus al firmei este COMPANIA DE VERDE – Compania de Salubritate S1 S.A, iar acționari Consiliul Local al Sectorului 1 și Poliția Locală. Capitalul propus pentru societate este de 114 milioane lei (circa 24 milioane de euro). Dacă va primi votul consilierilor locali, firma ar urma să cumpere o stație de sortare pe care să o opereze, reiese din studiul de oportunitate Decizia vine în situația în care documentele prin care cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei au fost anulate în instanță.
FOTO Hotel Concordia, clădirea în care s-a pecetluit Unirea Principatelor în urmă cu 160 de ani, în continuare în paragină Hotelul Concordia, clădirea în care s-a pecetluit Unirea Principatelor în urmă cu 160 de ani, este în continuare în stare avansată de degradare. Primăria Capitalei promitea anul trecut, pe 24 ianuarie, că aceasta va fi reabilitată, după ce instituția a ținut legătura cu proprietarii, iar aceștia vor depune ”în două săptămâni” documentația pentru autorizația de construire. A mai trecut un an, însă, și, potrivit informațiilor transmise de municipalitate la solicitarea HotNews.ro, aceștia nu au mai depus nimic.
#10YearsChallenge Pistele de biciclete din București în ultimii zece ani: de la 122 km la circa 10 km Primăria Capitalei, prin Administrația Străzilor, a plătit 11 milioane de euro în 2008 și 2010 pentru amenajarea a 122 km de piste pentru biciclete. În 2012, Poliția Rutieră a închis aproximativ 80% dintre aceste piste deoarece erau nefuncționale. Acestea au fost amenajate pe trotuar, prin vopsirea asfaltului, însă fără ca bordurile să fie aduse la nivel și având tot felul de obstacole pe traseu (chioșcuri de ziare, florării, stâlpi, pomi, tomberoane). În prezent, Bucureștiul are circa 10 km de piste pentru biciclete și acelea într-o stare deplorabilă, sau nefuncționale, cu excepția pistei de pe Calea Victoriei.
Primăria Câmpina a anulat Hora Unirii din cauza gripei Primăria municipiului Câmpina, din județul Prahova, a decis anularea manifestărilor dedicate Unirii Principatelor, din cauza numărului mare de cazuri de gripă și a faptului că vremea este nefavorabilă, transmite Mediafax.
Digi 24: După mai bine de 8 ani, un oraș din România va avea din nou tramvai În Reşiţa va circula, din nou, tramvaiul, după ce acum opt ani a fost scos din uz. Autorităţile locale spun că anul acesta se apucă de refacerea liniilor de cale, iar Ministerul Dezvoltării a dat drumul licitaţiei pentru achiziţia a 13 garnituri. Întreaga investiţie se ridică la 40 de milioane de euro, bani europeni.
​​FOTO Stadiul lucrărilor de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză: A început relocarea rețelelor de utilități, zidul de sprijin a fost realizat în proporție de 25% Lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză au progresat în ultimele 3 luni, până acum fiind făcute demolările și defrișările necesare extinderii, a început relocarea rețelelor de utilități dintre Șoseaua Petricani și Calea Floreasca și construcția canalizării pluviale, iar zidul de sprijin necesar a fost realizat în proporție de 25 %, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. Lucrările s-ar putea finaliza în această toamnă, la 12 luni de la emiterea ordinului de începere, mai anunță municipalitatea.
Ce soluții sunt pentru salvarea sistemului de termoficare, ca să nu fim nevoiți să ne punem toți centrale de apartament: Ce propun Primăria, opoziția și experții Transferul RADET și ELCEN către o nouă entitate, fără probleme juridice, și investiții masive în rețeaua de distribuție, dar și modernizarea CET-urilor sunt soluțiile care pot salva sistemul de termoficare din București. Toată lumea este de acord cu aceste soluții, cel puțin la prima vedere: Primăria Capitalei, opoziția, specialiștii. Deși lucrurile par clare, de aproximativ un an totul este blocat.
​#10YearsChallenge Cum s-au schimbat unele zone din București din 2008 și până azi. Modificările, comparate interactiv cu imagini din satelit În zece ani Capitala României a cunoscut numeroase schimbări, iar modificarea țesutului urban într-un deceniu se poarte observa foarte bine în unele zone chiar și din imaginile realizate din satelit. Zone precum Aurel Vlaicu-Pipera, Grozăvești-Orhideea-Basarab, Universitate sau Unirii s-au schimbat destul de mult. Vezi în articol o serie de comparații interactive cu zone din București ce au suferit schimbări majore în decurs de 10 ani.
VIDEO Viral pe Facebook: Mai mulți pasageri, blocați într-un autobuz Otokar, după ce acesta a rămas fără curent O filmare cu un autobuz Otokar, achiziționat recent de Primăria Capitalei, care a rămas fără curent, cu frânele blocate și cu ușile blocate, împiedicând pasagerii să coboare, a devenit virală pe Facebook.
DEZBATERE PUBLICĂ Primăria Sectorului 6 a publicat proiectele de reamenajare a promenadei de la Lacul Morii și a insulei: Plajă artificială, pistă de alergare și cinema în aer liber Primăria Sectorului 6 a afișat pe site studiile de fezabilitate pentru amenajarea promenadei de pe malul Lacului Morii și a insulei. Astfel, pe malul lacului se dorește amenajarea unei promenade de circa 2 km, pornind din zona Crângași până în dreptul insulei, ce va cuprinde o pistă de alergare și un cinema în aer liber. În ceea ce privește insula, acolo se dorește amenajarea unei plaje artificiale, a unui labirint cu apă, o zonă dedicată practicării sportului și o zonă de terase. Valoarea celor două proiecte este estimată la 30 milioane lei. Cele două zone se află în prezent în paragină.
Gabriela Firea, prima declarație de la criza RADET: Este strigătoare la cer demagogia PNL care a deținut controlul regiei în ultimii 10 ani Gabriela Firea consideră că discursul opoziției din spațiul public și din Consiliul General privind problemele RADET este strigător la cer deoarece PNL a deținut controlul regiei înainte că ea să fie primar și a asistat la degradarea sistemului și la acumularea datoriilor istorice. Gabriela Firea spune că nu putea rezolva în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la Revoluție încoace.
STUDIU DE CAZ Cum a reușit Primăria Oradea să depună proiecte în valoare de 300 milioane de euro și să bată Clujul, Bucureștiul și Sibiul în cursa pentru fondurile europene Primăria Oradea a depus proiecte în valoare de 300 milioane de euro pentru a accesa fonduri europene nerambursabile pe actualul exercițiu financiar, până acum fiind câștigată finanțare pentru proiecte în valoare de 174 milioane de euro, restul fiind în procedură de evaluare, a anunțat primarul Ilie Bolojan. Astfel, orașul Oradea, cu un buget de circa 580 milioane lei și o populație de aproximativ 200.000 locuitori, bate Clujul, Sibiul și Bucureștiul la acest capitol. Care este secretul?
Harta interactivă a frigului în Capitală. Nicușor Dan le cere bucureștenilor să semnaleze problemele cu RADET-ul Nicușor Dan a lansat o hartă interactivă în care bucureștenii sunt îndemnați să semnaleze dacă au probleme cu furnizarea de apă caldă și căldură de la RADET.
Poliția Capitalei înființează un serviciu care să se ocupe exclusiv de faptele din Centrul Vechi Începând cu data de 15 ianuarie, a fost înființat un serviciu de poliție în Centrul Vechi din București, care să se ocupe numai de infracțiunile din această zonă intens populată, informează Adrian Miron, directorul Poliției Capitalei. La acest serviciu vor lucra peste 100 de polițiști, relatează Mediafax.
Cazul semafoarelor din Capitală accesate ilegal. Anchetatorii iau în calcul ipoteza unei defecțiuni Procurorii DIICOT iau în calcul, în cauza privind semafoarele din Capitală, care ar fi fost accesate ilegal în urmă cu câteva săptămâni, să fie vorba de o defecțiune tehnică și nu de o intervenție a cuiva, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Potrivit acelorași surse, procurorii au ridicat mai multe laptopuri, în cursul zilei de marți, de la Compania Municipală a Managementului Traficului, pentru mai multe cercetări.
Planul urbanistic coordonator al Sectorului 6 a fost anulat în instanță de un grup de cetățeni nemulțumiți că pe spațiul verde din cartierul lor s-a aprobat construirea unor blocuri Planul urbanistic coordonator al Sectorului 6, care stabilește ce se poate construi pe fiecare teren din această zonă administrativă, a fost anulat în instanță de un grup de cetățeni din Cartierul ANL Constantin Brâncuși, nemulțumiți că spațiile verzi din cartier erau transformate în terenuri pe care se pot construi blocuri. Documentația de urbanism a fost făcută de Primăria Sector 6 și aprobată de Consiliul General al Municipiului București și Primăria Capitalei. Decizia instanței poate fi atacată cu recurs.
Primăria Cluj a aprobat cheltuirea a 130.000 de lei pentru un ”eveniment omagial cultural-artistic deosebit” dedicat lui Florin Piersic Consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca au aprobat, marţi, alocarea unei sume de 130.000 de lei pentru organizarea unui eveniment aniversar dedicat actorului Florin Piersic care, anul acesta, în ianuarie, împlinește 83 de ani, transmite Agerpres.
Primăria Capitalei: Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, arterele principale fiind curățate ”la negru” în proporție de 95% Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curățate ”la negru” în proporție de 95%, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Capitalei, privind acțiunea de deszăpezire în București. Reamintim că de activitățile de salubrizare și deszăpezire se ocupă Primăriile de Sector, iar acțiunea este supravegheată de Primăria Capitalei.
​FOTO Cum va arăta noua clădire a magazinului București din Centrul Istoric al Capitalei Fostul magazin București, aflat în centrul istoric al Capitalei, a fost demolat la finalul anului trecut. Clădirea va fi reconstruită, păstrând caracteristicile vechiului magazin din perioada comunistă. La interior, primele 4 etaje ale clădirii vor fi ocupate de magazine, următoarele de birouri, iar la ultimul etaj va funcționa un restaurant panoramic. HotNews.ro vă prezintă cum va arăta clădirea.
Primăria din Sfântu Gheorghe vrea să înnoiască toate tăbliţele cu denumirile străzilor. „Noile indicatoare bilingve vor fi realizate dintr-un material mult mai rezistent” Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a început o campanie de schimbare a tăbliţelor cu denumirile străzilor din oraş, propunându-şi să le reînnoiască în totalitate până la finele acestui an, relatează Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version