ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Sectorului 1 a desființat în weekend 30 de panouri publicitare amplasate ilegal pe domeniul public / Clotilde Armand: Continuăm curățenia până când nu vor mai exista reclame ilegale în Sectorul 1 Primăria Sectorului 1 a desființat în weekend 30 de panouri publicitare amplasate ilegal pe domeniul public, prisme publicitare, meshu-uri și bannere, a anunțat instituția într-un comunicat de presă. Acțiunea a fost desfășurată de Poliția Locală și au fost desființate panourile publicitare din următoarele zone: Pipera, Băneasa, Calea Griviței – Gara de Nord, Berzei – Știrbei Vodă, Bucureștii Noi.
Compania Municipală Parcuri și Grădini, a doua companie desființată/ Nicușor Dan, după protestele angajaților: Nu mă las intimidat de astfel de presiuni Compania Municipală Parcuri și Grădini este a doua companie desființată de administrația Nicușor Dan. Primarul general va supune votului Consiliului General de vineri, 26 februarie, încetarea delegării serviciilor publice către această companie. Decizia vine ca reacție la protestele angajaților companiei, desfășurate vineri și luni în fața Primăriei Capitalei.
Nicușor Dan cere suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6, care permit betonarea a zeci de hectare de spațiu verde și construirea de blocuri între case Nicușor Dan cere Consiliului General suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6, potrivit unor proiecte care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 26 februarie. Pentru Sectorul 1 un astfel de document nu a fost aprobat. Documentațiile, aprobate de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General sub administrația Firea, permit betonarea a zeci de ha de spațiu verde și construirea unor blocuri între case. PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat recent de instanță de cetățeni, dar decizia poate fi atacată cu recurs. PUZ-ul Sectorului 6 a fost anulat anul trecut în prima instanță, tot la cererea cetățenilor, dar primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, și APM au făcut recurs. Pentru restul există plângeri prealabile pentru anulare.
Clotilde Armand: „Vrem să reabilităm Baza Pro Rapid, să ajungă în administrarea Primăriei Sector 1” Baza Pro Rapid ar trebui să ajungă în administrarea Primăriei Sectorului 1 pentru a putea face investiţii în reabilitare şi modernizare, a anunțat sâmbătă primarul S1, Clotilde Armand.
Florin Cîțu: Voi propune luni în coaliție ca funcțiile de conducere din administrația publică să fie pe mandat, cel mult 6 ani Florin Cîțu a anunțat că va propune luni în cadrul Coaliției de guvernare ca în administrația publică locală și centrală funcțiile de director general, secretar general, secretar general adjunct să fie pe mandat de maxim șase ani, la fiecare trei ani cu reînnoirea mandatului.
Clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 vor fi supraimpozitate cu până la 500% Consiliul Local Sector 6 a aprobat joi majorarea cu până la 500% a impozitului pentru clădirile şi terenurile neîngrijite și a stabilit criteriile de identificare a acestora. Primarul Ciprian Ciucu a declarat într-o conferință de presă susținută înaintea ședinței de Consiliu Local că va fi majorat impozitul pentru imobilele aflate "într-o stare deplorabilă", o situaţie care nu poate continua.
Primăria Sectorului 6 va ridica mașinile parcate pe zonele pietonale și spaţii verzi / Ciucu: Sunt vizate mașinile abandonate, dar și dubele Primăria Sectorului 6 va ridica mașinile parcate pe zonele pietonale, spaţii verzi, scuaruri, mașinile staţionate neregulamentar, cele parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap şi mașinile fără stăpân sau abandonate, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul Local Sector 6 la propunerea primarului Ciprian Ciucu. De asemenea, vor fi ridicate mașinile care împiedică salubrizarea străzilor. Taxa pentru recuperarea mașinilor este de 500 lei, plus 30 lei/zi pentru depozitare.
Consiliul Local Sector 6 a majorat taxa de închiriere a unui loc de parcare în parcările smart parking de la 115 la 130 lei/lună Consiliul Local Sector 6 a majorat taxa de închiriere a unui loc de parcare în parcările smart parking de la 115 la 130 lei/lună. Pentru pensionari preţul pentru un loc închiriat este de 100 lei/lună. Plata se va face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în sistem online. Majorarea este necesară pentru lucrările de întreținere, a explicat primarul Ciprian Ciucu.
Consiliul Local Sector 6 scutește de datoriile mai mici de 40 de lei persoanele fizice și juridice care nu mai figurează în evidențele fiscale cu bunuri Consiliul Local Sector 6 scutește de datoriile mai mici de 40 de lei persoanele fizice și juridice care nu mai figurează în evidențele fiscale cu bunuri mobile și/sau imobile, potrivit unui proiect adoptat în ședința de joi. Cuantumul creanțelor fiscale este de 2.751,12 lei pentru contribuabilii persoane fizice și de 58,09 lei pentru contribuabilii persoane juridice, iar recuperarea acestor bani prin executare silită ar fi costat mai mult, se arată în expunerea de motive.
Nicușor Dan a cerut Corpului de Control să verifice fraudele privind monumentele, după ce un artist a fost acuzat că a primit bani pentru a realiza sculpturi din bronz, dar a folosit materiale mai ieftine Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus că a cerut Corpului de Control să verifice fraudele semnalate de Poliția Capitalei în legătură cu mai multe monumente realizate în anii trecuți în București. Edilul a anunțat în același timp că Primăria Capitalei sistează pentru acest an orice finanțare pentru noi statui în București.
FOTOGALERIE Administrația Firea a dat în ultimele zile de mandat autorizație pentru demolarea a două case de pe strada Icoanei și construirea unui bloc cu 4 etaje Administrația Firea a dat în ultimele zile de mandat autorizație pentru demolarea a două case superbe de pe strada Icoanei 2-8, la intersecția cu strada I.L. Caragiale, vizavi de Școala Centrală. În penultima zi de mandat a fost emisă autorizație pentru construirea în acest loc a unui bloc de 4 etaje care va adăposti locuințe la etaje și spații comerciale la parter. Casele se aflau în două zone protejate - Icoanei și Calderon - ambele cu grad maxim de protecție.
Propuneri fanteziste venite de la subordonate pentru bugetul pe 2021 al Primăriei Capitalei: copaci solari de 1,3 milioane lei, autobuz amfibie de 2,3 milioane lei, bănci de 15 milioane, 18 milioane pentru o gală a excelenței Bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2021 este în proces de elaborare, urmând să fie definitivat și pus în dezbatere publică după aprobarea bugetului de stat. Deși situația financiară a Primăriei Capitalei este una la limită, primarul general Nicușor Dan anunțând că municipalitatea are datorii curente de 2,5 miliarde lei și un buget real pe 2021 de circa 4 miliarde, subordonatele au venit cu propuneri care mai de care mai fanteziste, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro. Printre acestea se numără copaci solari de 1,3 milioane lei, 3000 de bănci în valoare de 15 milioane lei, autobuz amfibie de 2,3 milioane lei, 29 milioane lei pentru biserici, peste 150 milioane lei pentru instituțiile de spectacol, 15 milioane lei pentru aparate de sterilizare, de dezinfectare şi de igienizare a aerului ce ar urma să fie montate în mijloacele de transport în comun, o gală a excelenței de aproape 18 milioane lei.
Impozitul pentru clădirile şi terenurile neîngrijite ar putea fi majorat cu până la 500% în Sectorul 6 al Capitalei Consiliul Local al Sectorului 6 ar putea adopta, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre privind majorarea impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite cu până la 500%.
​​EXCLUSIV În Parcul Herăstrău au apărut două construcții noi, cu parter și etaj, fără autorizație / Printre proprietari, fiul primarului din Cornu și un offshore din Cipru - Ep. I În Parcul Herăstrău, monument istoric, pe Șoseaua Nordului, chiar lângă ecluză, au fost ridicate în ultimele luni două construcții noi, parter și etaj, cel mai probabil cârciumi. Potrivit informațiilor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, clădirile noi /extinderi au fost făcute fără autorizație, beneficiare fiind două firme, Tuya Restaurant și MHZT Investiții. Prima dintre ele îl are printre acționari, alături de o firmă din Emiratele Arabe, pe Ștefan Nanu, fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță.
​​FOTOGALERIE Clădirea cinematografului Volga, construită în perioada interbelică, va fi demolată aproape în totalitate în baza autorizației date de administrația Firea/ Sala de spectacol dispare Clădirea cinematografului Volga, din Dorobanți, construită în perioada interbelică, va fi demolată aproape în totalitate, din imobilul original fiind păstrate doar fațadele, potrivit unei autorizații de ”consolidare și refuncționalizare”, emise de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, în august 2020. Sala de cinema, aflată în spatele clădirii în formă de L dispare. Clădirea face parte din ansamblul monument istoric Parcelarea Dorobanți. Beneficiar este Liviu Cherecheș, soțul avocatei Lucia Cherecheș, cunoscută publicului din scandalul demolării unei copii în miniatură a grădinilor de la Versailles, de pe Șoseaua Kiseleff.
Clotilde Armand: ​Ritmul de muncă impus de mine în Primăria Sectorului 1 a devenit un coșmar pentru unii funcționari. Tot mai mulți aleg să plece Clotilde Armand susține că ritmul de muncă pe care l-a impus în Primăria Sectorului 1 a devenit „un coșmar” pentru unii funcționari din instituție care pleacă sau acuză că sunt „stresați”.
Prahova: Avarie majoră a sistemului de termoficare din Ploieşti; mii de apartamente şi instituţii publice - afectate ​ Mii de apartamente şi instituţii publice din municipiul Ploieşti sunt afectate de o avarie majoră care a survenit la sistemul de termoficare, informează, duminică, Primăria Ploieşti, potrivit Agerpres. Potrivit sursei citate, avaria afectează magistrala din zona Mihai Bravu - Centru - Democraţiei, furnizarea apei calde şi a căldurii fiind sistată până la ora 21,00. "Sunt afectate 4.417 apartamente care sunt racordate la punctele termice 1, 2, 3, 5 Mihai Bravu, 12 Centru şi 5, 7, 13, 16, 18 Democraţiei. De asemenea, sunt afectate modulele termice Maternitate, Cămin Colegiul Virgil Madgearu, ANAF, Casa Mateescu, Colegiul Naţional 'Mihai Viteazul', ITM, Teatrul Imaginario, Serviciul Public Finanţe Locale, Policlinica de Pediatrie, Muzeul de Istorie, CONPET", precizează Municipalitatea
​EXCLUSIV Autobuzele Otokar cumpărate în 2018 de Primăria Capitalei au înregistrat de la intrarea în circulație peste 8.000 de defecțiuni/Vezi reacția Gabrielei Firea (articol actualizat) Cele 400 de autobuze Otokar cumpărate în 2018 de Primăria Capitalei au înregistrat de la intrarea în circulație peste 8.000 de defecțiuni, se arată într-un răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Fiind în perioada de garanție, acestea au fost reparate pe cheltuiala furnizorului. În comparație, cele 130 de autobuze hibrid Mercedes Citaro, care au intrat în exploatare eşalonat, începând cu luna iulie 2020, au înregistrat până acum 233 de defecţiuni. Vezi în text reacția Gabrielei Firea la articolul HotNews.ro.
​​FOTOGALERIE O frumoasă casă de peste 100 de ani din centrul Bucureștiului, mutilată de lucrările de refacere a fațadei/ Primăria Capitalei a sesizat Parchetul O frumoasă casă de peste 100 de ani din centrul Bucureștiului, de pe Calea Șerban Vodă, a fost mutilată de lucrările de refacere a fațadei. Potrivit unui răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, lucrările au fost făcute fără autorizație de construire, deși zona este protejată, și au fost sesizate organele de urmărire penală.
Nicușor Dan: Primăria Capitalei și primăriile de Sector vor înființa o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pentru a gestiona problema deșeurilor Primăria Capitalei împreună cu primăriile de Sector vor înființa o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pentru a gestiona problema deșeurilor la nivelul Bucureștiului și a atrage fonduri europene, a declarat joi seară, primarul Capitalei, Nicușor Dan. Ministru Mediului, Tanczos Barna a declarat că instituția sa va ajuta autoritățile publice locale în realizarea unor centre de depozitare pentru deșeurile voluminoase.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by