ADMINISTRATIE LOCALA
Distractie scumpa: Primaria unei comune cu 2.000 de locuitori a platit pentru artificiile de Revelion jumatate din pretul platit de Primaria Bucuresti Comuna Cheveresu Mare, din Timis, condusa de primarul Marcel Muia (PSD), a dat pentru spectacolul de artificii din noaptea de Revelion, circa 40.000 de lei, potrivit unui anunt de atribuire publicat pe site-ul de licitatii publice, desi are o populatie de circa 2.000 de oameni.  In comparatie, Primaria Capitalei, prin ARCUB, a dat pentru spectacolul de artificii din Piata George Enescu circa 83.000 lei.
Politia Locala a Municipiului Bucuresti a inceput sa le spuna soferilor de taxi care folosesc aplicatiile Clever Taxi si Star Taxi sa nu le mai foloseasca / Reprezentanti Clever Taxi si Star Taxi: Este un abuz si o forma de intimidare Politia Locala a Municipiului Bucuresti a inceput sa le spuna soferilor de taxi care folosesc aplicatiile Clever Taxi si Star Taxi sa nu le mai foloseasca si au incheiat procese verbale in care se consemna ca acestia folosesc aplicatiile, au confirmat pentru HotNews.ro reprezentantii celor doua companii. Soferii de taxi nu au fost amendati, iar reprezentantii celor doua companii spun ca acest lucru nici nu este posibil, potrivit reglementarilor actuale. Reprezentantii Star Taxi si Clever Taxi spun ca actiunile autoritatii locale sunt un abuz si o forma de a intimida soferii.
​​FOTOGALERIE Bilant al marilor proiecte de infrastructura din Bucuresti la final de an: doar doua proiecte din 4 au fost finalizate. Lucrarile de largire a str. Fabrica de Glucoza si a parcarii park&ride de pe Sos. Pantelimon nu au mai inceput La inceputul acestui an, in Bucuresti erau in lucru 4 proiecte mari de infrastructura: Pasajul subteran de la Piata Sudului, Pasajul de la Ciurel, Pasajul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, largirea bd. Liviu Rebreanu (etapa II). Primaria Capitalei a reusit sa finalizeze doar Pasajul de la Piata Sudului si largirea bd. Liviu Rebreanu. In ceea ce priveste pasajele de la Ciurel si de la Nicolae Grigorescu, desi primarul Gabriela Firea a spus ca se vor finaliza in acest an, inca mai este de lucru. Lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza si la parcarea park&ride de la capatul Sos. Pantelimon, programate pentru acest an, nu au mai inceput.
Scandalul patinoarului din Parcul Romniceanu - Actele oficiale ii contrazic pe primarii Gabriela Firea si Daniel Florea. Explicatia lui Florea (PSD): S-au publicat documentatii in SEAP din eroare Cetatenii din grupul de initiativa civica In Cotroceni au sesizat pe 21 decembrie ca Primaria Sectorului 5 vrea sa construiasca un patinoar in Parcul Romniceanu si s-au opus public proiectului. Motivele? Parcul e intr-o zona protejata, iar proiectul nu avea documentele legale afisate. Miercuri, atat primarul general Gabriela Firea, cat si primarul Sectorului 5 au iesit public si au declarat ca aceste informatii sunt false si in acel parc nu se construieste niciun patinoar. Cetatenii din grupul de initiativa civica au descoperit in sistemul electronic de achizitii publice anuntul prin care Primaria Sector 5 dorea sa contracteze servicii pentru construirea patinoarului.
Gabriela Firea, reactie la acuzatiile de la presedintele Ordinului Arhitectilor: Ne rezervam dreptul sa ne aparam in instanta impotriva acestei maniere de a comunica Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat miercuri ca informatiile privind construirea unui patinoar in parcul Romniceanu sunt eronate si ca PMB isi rezerva dreptul de a se apara in instanta impotriva acestei maniere de a comunica public informatii neadevarate, relateaza Agerpres. Firea a mentionat ca lucrarile care se desfasoara in acest parc vizeaza desfiintarea unor elemente de joaca si de mobilier urban care sunt avariate.
Primaria Sector 5 sustine ca in Parcul Romniceanu nu se construieste un patinoar, ci se lucreaza la dezafectarea unui loc de joaca In Parcul Romniceanu nu se construieste un patinoar, iar lucrarile care se fac "vizeaza aducerea la starea initiala a domeniului public, in urma dezafectarii unui loc de joaca. Acesta se afla intr-o avansata stare de degradare si punea in pericol siguranta copiilor", anunta Primaria Sector 5. "In respectiva locatie va fi amplasat un loc de joaca modern", iar "in urma efectuarii acestor lucrari, niciun milimetru de spatiu verde nu a fost afectat", anunta Primaria S5. Preizarile vin in contextul in care presedintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor, Serban Sturdza, a depus luni o plangere la politie in care acuza ca in parcul Romniceanu, arie protejata, se construieste un pationar fara autorizatie.
Brasov: Concertele de Craciun si Anul Nou din Biserica Neagra au fost anulate in acest an Traditionalele concerte sustinute de Craciun si Anul Nou la Biserica Neagra din Brasov vor fi intrerupte in acest an din cauza frigului din interiorul obiectivului turistic, informeaza un comunicat de presa transmis vineri si citat de Agerpres.
Primarul Gabriela Firea a semnat un Memorandum cu Itochu Corporation pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea retelei RADET Primarul general, Gabriela Firea, a semnat joi, alaturi de Ministrul Energiei, Toma Petcu si presedintele firmei japoneze Itochu Corporation, Hiroyuki Tsubai, un Memorandum de Intelegere privind crearea unui parteneriat cu scopul modernizarii Sistemului Centralizat de Alimentare cu Energie Termica (SACET) al Municipiului Bucuresti.
Un timisorean a depus plangere la Politie dupa ce ar fi fotografiat masina primarului Nicolae Robu in timp ce depasea pe linia de tramvai Un timisorean a depus la Inspectoratul de Politie al judetului Timis o plangere in care reclama faptul ca autoturismul primarului Timisoarei, Nicolae Robu, a depasit pe linia de tramvai coloana de masini stationata la un semafor, potrivit News.ro. Ionut Sarbu, purtatorul de cuvant al IPJ Timis, a declarat ca miercuri, la Politia Timis, a fost depusa o plangere privind incalcarea regulilor de circulatie de catre masina primariei.
Gabriela Firea: Vom implementa un program care prevede 58 de trasee pentru transportul de calatori intre Bucuresti si Ilfov, acestea insumand 1.150 de km, cu 300 de km mai mult decat exista Primaria Capitalei vrea sa reorganizeze transportul de calatori in zona Bucuresti Ilfov, urmand sa infiinteze noi trasee. Astfel, dupa reorganizare vor fi 58 de trasee insumand 1.150 de km, cu 300 de km mai mult decat exista, a declarat miercuri primarul general, Gabriela Firea. De asemenea, in perioada urmatoare se va publica anuntul de intentie  privind licitatia de atribuire a celor 58 de trasee.
Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, despre decizia instantei de a anula hotararea prin care s-a aprobat o parcare de 750 locuri pe un spatiu verde aferent Parcului Tineretului: Construirea acestei parcari va avea loc negresit! Construirea acestei parcari va avea loc negresit, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis anularea hotararii prin care Consiliul Local sector 4 a aprobat indicatorii tenico-economici pentru parcarea pe care edilul vrea sa o construiasca pe un spatiu verde aferent parcului Tineretului. Reamintim ca Primaria Capitalei a dat Primariei Sector 4 acest spatiu verde pentru a amenaja un parc. Procesul a fost intentat de Asociatiile Salvati Bucurestiul si Ecocivica, care militeaza pentru salvarea spatiului verde.
​Pasajul pietonal Lujerului ar putea fi reabilitat de Consiliul Local Sector 6 Primaria Capitalei va transmite pasajul  subteran pietonal aferent Pasajului Lujerul in administrarea Consiliului Local Sector 6 pentru a fi reabilitat, potrivit unui proiect adoptat marti de Consiliul Local al Municipiului Bucuresti. Acesta a fost initial un tunel pentru trenuri, insa a fost abandonat si acum este plin de gunoaie.
Limbaj de mahala la Consiliul General - Ancuta Florea, consilier general PSD, catre colegii din sala: Eu cu taranii astia nu mai pot! (...) Sunteti niste mitocani! (...) V-ati purtat ca niste cacanari! Ancuta Florea, consilier general PSD, a adresat colegilor din sala mai multe injurii, numindu-i tarani, mitocani si cacanari. Aceasta a fost deranjata ca vorbeau in timp ce ea citea un amendament la rectificarea bugetara.
Majoritatea PSD din Consiliul General a aprobat o majorarea de capital de 270 milioane lei la firmele municipale proaspat infiintate. Cu imprumuturile date si majorarile de capital anterioare companiile primesc 850 milioane lei din bugetul Bucurestiului Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la propunerea primarului Gabriela Firea, a aprobat o noua majorare de capital, de circa 270 milioane lei, pentru 18 din cele 22 de firme municipale proaspat infiintate, banii urmand sa vina din bugetul orasului. Reamintim ca primarul general a propus la finalul lunii septembrie, iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti a apobat, o majorare de capital de 420 milioane lei pentru 20 din cele 22 de companii. Astfel, cele 22 de sociatati au un capital total de circa 720 milioane, iar daca adaugam si imprumuturile date de municipalitate companiilor - circa 135 milioane lei - ajungem la impresionanta suma de 850 milioane lei.
Masina primarului Timisoarei, surprinsa in timp ce depasea coloana de masini pe linia tramvaiului / Nicolae Robu: Pot sa circul in regim de urgenta pe santiere Masina in care se afla primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a fost fotografiata marti dimineata in timp ce depasea pe liniile de tramvai coloana de masini care astepta la semafor, scrie tion.ro.
Primaria Capitalei se imprumuta 555 milioane lei pentru a refinanta emisiunea de obligatiuni realizata in anul 2015 Primaria Capitalei se va imprumuta 555 milioane lei , pe o perioada de 20 de ani, pentru pentru refinanţarea datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligaţiuni realizată de Municipiul Bucureşti în anul 2015, potrivit unui proiect adoptat marti de Consiliul general al Municipiului Bucuresti.
Primaria Capitalei va prelua de la Primaria Sectorului 3 sarcina de a realiza un parcaj acoperit si o zona de agrement in zona strada Textilistilor. Valoarea investitiei este de circa 13 milioane lei Primaria Capitalei va prelua de la Primaria Sectorului 3 sarcina de a realiza un parcaj acoperit si o zona de agrement in zona strada Textilistilor, potrivit unui proiect adoptat marti de Consiliul General al municipiului Bucuresti. Pentru acest proiect va plati nu mai putin de 13 milioane de lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobati.
Primaria Capitalei va consolida si restaura cladirea muzeului Gheorghe Tattaresc. Investitia este estimata la 17 milioane lei Primaria Capitalei va consolida si restaura cladirea muzeului Gheorghe Tattarescu de pe str. Domnita Anastasia nr. 7, potrivit unui proiect de hotarare adoptat marti de Consiliul General al municipiului Bucuresti. Valoarea totala a investitiei se ridica la circa 17 milioane lei, iar durata de executie a lucrarilor este 2 ani. Muzeul apartine de Muzeul Municipiului Bucuresti, gestionat de municipalitate.
Primaria Capitalei vrea sa cumpere 42 de autobuze electrice Primaria Capitalei va cumpara 42 de autobuze electrice, potrivit unui studiu de fezabilitate aprobat marti de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Achizitia autobuzelor este estimata la 22 milioane de euro plus TVA si cuprinde solutia de incarcare.
Primaria Capitalei va plati 17,7 milioane lei fara TVA pentru achizitionarea cladirii monument istoric de pe bd. IC Bratianu nr.10 Primaria Capitalei va plati 17,7 milioane lei fara TVA pentru achizitionarea cladirii monument istoric de pe bd. IC Bratianu nr.10, potrivit unui proiect adoptat marti de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Dupa achizitionare, aceasta va avea destinatia de spatiu cultural si va intra in administrarea Muzeului Municipiului Bucuresti. Decizia cumpararii imobilului a fost luata in urma cu cateva luni, acesta fiind ultimul pas in finalizarea procedurii.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri