ADMINISTRATIE LOCALA
În țara statului la coadă, sunt si orașe în care aproape totul e doar la un click distanță. Cât costă digitalizarea administrației locale - exemplu Primăria Sibiu În România, statul la coadă este normalitate. Dacă trebuie să plătești ceva sau ai nevoie de un loc de parcare, o autorizație, un atestat fiscal, o adeverință, pierzi în medie jumătate de zi, fiind plimbat de la un ghișeu la altul. Totuși, sunt și orașe care în ultimii ani au investit masiv în digitalizarea administrației locale și au adus-o în secolul în care trăim.
Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, acuză Primăria Capitalei că întârzie nemotivat preluarea activității RADET de către Termoenergetica Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, acuză Primăria Capitalei că întârzie nemotivat preluarea activității RADET de către compania municipală Termoenergetica. Astfel, potrivit reprezentanților societății, la mai mult de două luni de la înființarea companiei municipale Termoenergetica, Primăria Municipiului București (PMB) nu a efectuat niciun demers de substanță în ceea ce privește preluarea activității RADET de către noua companie, în ciuda apelurilor repetate pe care ELCEN le-a transmis autorităților.
​​FOTO Primăria Capitalei a început să reabiliteze fațadele degradate a două clădiri de pe Calea Victoriei. Alte 15 vor intra în lucru până la finalul anului Primăria Capitalei a început în această săptămână lucrările de refacere a fațadelor degradate pentru 2 imobile din zona centrală, Calea Victoriei 134 și 54. Documentația pentru autorizarea intervenției la alte 15 imobile din centrul orașului este în curs de aprobare, lucrările urmând să fie finalizate până la finalul anului, a anunțat primarul Gabriela Firea. Este vorba despre clădiri unde Primăria Capitalei are în proprietate sau în administrare o cotă parte din imobil și care prezentau degradări accentuate ale fațadelor, anunță municipalitatea. Instituția începe să pună astfel în aplicare Legea fațadelor, dată în urmă cu peste 8 ani (Legea nr. 153/2011).
SONDAJ Propunere: șoferii bucureșteni - taxați de primăria din Comarnic. E ok? Primarul din Comarnic, localitate puternic afectată de traficul de pe Valea Prahovei, dorește o taxă/vinietă pentru mașinile din București și Ilfov, după modelul taxelor dorite de Primăria București pentru mașinile înmatriculate în alte părți. DN1 nu ține, totuși, de Comarnic și de administrația locală, ci de Compania de Drumuri Naționale. În principiu, crezi că e ok ideea edilului din Comarnic? Participă la sondajul HotNews.ro
Primarul din Comarnic ar vrea să introducă viniete pentru mașinile din București și Ilfov / De ce nu poate fi totuși aplicată măsura Primarul orașului Comarnic, una dintre localitățile puternic afectate de traficul de pe Valea Prahovei, ar dori să introducă o taxă de acces / vinietă pentru mașinile din București și Ilfov, similar cum primăria Capitalei dorește să taxeze toate mașinile care nu sunt înmatriculate în București și Ilfov. Contactat de HotNews.ro, secretarul orașului a precizat însă că administrația locală nu poate lua o astfel de măsură întrucât DN1 nu ține de Comarnic, ci de Compania de Drumuri Naționale.
​Apa Nova: Surparea din Capitală nu se datorează rețelelor de apă potabilă și canalizare ​Surparea survenită marți pe strada Dezrobirii din Capitală nu se datorează rețelelor de apă potabilă și canalizare, anunță Apa Nova București.Citește și: Mașină „înghițită” de o groapă în asfalt, într-o intersecție din București
Primăria Capitalei va începe de pe 26 august ridicarea mașinilor parcate neregulamentar Primăria Capitalei a anuntat ca va începe de luni, 26 august, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe străzile orașului, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanți ai Poliției Locale București. Ridicarea, transportul și depozitarea unui Logan (pe o zi) ajunge la 500 de lei.
Un parc din Arad va fi denumit Zsolt Török, în memoria alpinistului care a murit în Munții Făgăraș Parcul Copiilor din Arad va fi denumit Parcul Zsolt Török, în memoria alpinistului care a murit în Munții Făgăraș, au anunțat reprezentanții primăriei. Pe internet a fost lansată și o petiție pentru ca o stradă din oraș să poarte numele alpinistului, idee cu care Primăria Arad nu este de acord.
DOCUMENT Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică proiectul prin care mașinile poluante nu mai au voie în zona centrală, iar cele înmatriculate în alte județe trebuie să plătească vinietă dacă tranzitează orașul Proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei vrea să introducă vinietă pentru mașinile din alte județe care intră în București și să interzică accesul mașinilor cu normă de poluare sub Euro 3 în zona centrală a fost pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Termenul până la care persoanele interesate pot transmite puncte de vedere este 30 septembrie. Dacă vor fi aprobate de Consiliul General, taxele ar urma să intre în vigoare de pe 1 ianuarie 2020.
​DEZBATERE Cine trebuie să aibă grijă de grădina blocului: proprietarii sau primăria? La București și Iași, primăriile cheltuie zeci de milioane pentru asta. La Oradea, se ocupă proprietarii Primăria Sectorului 1 a început în această primăvară să pună rulouri de gazon în grădinile blocurilor din cartierul Aviației, rulouri care au început să se usuce la puțină vreme și trebuie înlocuite. Pentru fiecare metru pătrat de gazon instituția plățește 22 de lei. Săptămâna trecută, Primăria Sectorului 6 anunța într-un comunicat de presă că dă gratuit asociațiilor de proprietari care doresc să amenajeze grădina blocului semințe de gazon. La Iași, de amenajarea spațiilor verzi aferente blocurilor se ocupă Primăria și plantează în principal gazon. Costurile se ridică undeva la peste 20 milioane lei/an, incluzând parcurile. La Oradea, grădina blocului este în responsabilitatea locatarilor, la fel și salubrizarea parcărilor de reședință, aceștia primind 10% din încasări de la primărie pentru întreținere.
Șantier în Piața Unirii pentru următoarele două luni. Lucrările încep vineri Primăria Capitalei anunță că vineri încep lucrările de modificare geometrică a arterelor perimetrale din Piața Unirii pentru a fi create benzi pentru transportul public și pentru mașini. Durata de execuție este de două luni. „Organizarea de şantier se va realiza cu afectarea minimă a vecinătăţilor cât şi a circulaţiei auto şi pietonale”, precizează sursa citată.
Firea acuză opoziția că „diseminează informații false” privind vinieta pentru București: „Nu înţeleg sau ignoră în mod deliberat beneficiile proiectului” Confruntată cu un val de critici după ce a anunțat o vinietă pentru București, Gabriela Firea reacționează, arătând cu degetul către opoziția care nu ar vrea reducerea poluării în Capitală. Șeful CNCD, Asztalos Csaba: Vinieta de acces în București, în condițiile prezentate de Primărie, este discriminatorie, nelegalăVinieta de acces în București și taxa de acces în centru pentru mașinile cu normă de poluare sub Euro 3 nu va fi impusă noaptea, în weekend și în zilele de sărbătoareSONDAJ Primarul Firea vrea să interzică mașinile poluante în centrul Bucureștiului. E ok?
Vinieta de acces în București și taxa de acces în centru pentru mașinile cu normă de poluare sub Euro 3 și Euro 3 nu va fi impusă noaptea, în weekend și în zilele de sărbătoare Vinieta de acces în București și taxa de acces în centru pentru mașinile cu normă de poluare sub Euro 3 și Euro 3 nu va fi impusă noaptea, între orele 22.00 şi 7 dimineaţa, în weekend și de sărbătorile legale, a anunțat miercuri, în timpul conferinței de presă, Mihai Teodorescu, directorul Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei. Acesta a explicat că măsura de taxare a mașinilor Euro 3 ar putea fi extinsă în timp pentru tot orașul.
Vinieta de acces în București, posibil neconstituțională? Ce spun avocații, ce spune primăria, cum s-a întâmplat în alte orașe Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să introducă o vinietă electronică de 10 lei/zi sau 1.900 lei pe an pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București și Ilfov și care doresc să circule în oraș. Mașinile non-euro, Euro 1 și 2 nu vor mai avea deloc acces în zona centrală a orașului, iar cele cu normă de poluare Euro 3 vor avea accesul permis numai în urma achiziţionării unei viniete electronice de 75 de lei/luna și 900 lei pe an. Anunțul a stârnit deja numeroase controverse, iar Mircea Valentin, jurist, a declarat pentru HotNews.ro că măsura ar putea fi una neconstituțională, fiind comparabilă cu taxa de acces în stațiunea Mamaia, anulată în instanță. Primarul Gabriela Firea a explicat însă că este vorba de vinietă, nu de o taxă de acces. Ce spun cele două părți și cum se întâmplă la Londra și Milano?Vinieta de acces în București și taxa de acces în centru pentru mașinile cu normă de poluare sub Euro 3 nu va fi impusă noaptea, în weekend și în zilele de sărbătoareSONDAJ Primarul Firea vrea să interzică mașinile poluante în centrul Bucureștiului. E ok?
Roxana Wring despre introducerea vinietei pentru accesul în București: O idee aplicată în alte orașe, dar care riscă să fie transformată în dezastru de Gabriela Firea Ideea de a introduce o vinietă pentru accesul în București și interzicerea masinilor poluante în centru este aplicată și în alte orașe europene, fiind una bună, însă aplicarea ei ”heirupistă” riscă să o transforme într-un dezastru, avertizează Roxana Wring, consilier general USR, pe pagina de Facebook. Aceasta este de părere că astfel de decizii se iau după o analiză atentă a cifrelor, dar și după ce municipalitatea oferă facilități de transport celor care, descurajați de vinietă, vor dori totuși să meargă cu transportul în comun.
Ciucu, consilier PNL, despre măsurile anunțate de Firea: Voi susține aceste propuneri, chiar dacă pune carul înaintea boilor Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL, spune că susține propunerile anunțate de Gabriela Firea în privința accesului mașinilor în București, chiar dacă primarul general ”pune carul înaintea boilor”. Ciucu anunță și că va propune un amendament la proiect prin care încasările din aceste viniete să fie folosite doar pentru măsuri de mobilitate urbană și calitatea aerului.
Nicușor Dan despre măsurile propuse de Gabriela Firea pentru reducerea poluării: Un nou gest de imagine. Adevăratele măsuri sunt șoseaua de centură, parcările park&ride, benzile unice Deputatul Nicușor Dan este de părere că măsurile propuse miercuri de primarul Gabriela Firea - o vinietă de 10 lei/zi pentru accesul mașinilor din alte județe în București și interzicerea accesului mașinilor poluante în centrul orașului - este un gest de imagine. Potrivit acestuia, soluția o reprezintă șoseaua de centură, parcările "Park and Ride", o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot orașul, un adevărat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun.
SONDAJ Primarul Firea vrea să interzică mașinile poluante în centrul Bucureștiului. E ok? Primarul Gabriela Firea vrea să fie interzis accesul mașinilor poluante în centrul Bucureștiului. Un proiect ce include această măsură va fi supus dezbaterii publice și apoi aprobării Consiliului General, urmând să fie aplicat de anul viitor. E ok măsura propusă? Participă la sondajul HotNews.ro
Firea: Mașinile poluante nu vor mai avea acces în centrul Bucureștiului, din 3 ianuarie 2020 / Vinietă pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București și Ilfov Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să introducă o vinietă electronică de 10 lei/zi sau 1.900 lei pe an pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București și Ilfov și care doresc să circule în oraș. Mașinile non -euro, Euro 1, 2, indiferent de județul unde sunt înmatriculate, nu vor avea deloc acces în zona centrală a orașului. Pentru autovehiculele din țară precum si înmatriculate în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, accesul este permis numai în urma achiziţionării unei viniete electronice de tip Oxigen-C (Centru) adică 75 de lei/luna si 900 lei pe an. Măsurile ar urma să fie aplicate de anul următor. Proiectul va sta 45 de zile în dezbatere publică, apoi va fi supus aprobării Consiliului General.Vinieta de acces în București și taxa de acces în centru pentru mașinile cu normă de poluare sub Euro 3 nu va fi impusă noaptea, în weekend și în zilele de sărbătoareSONDAJ Primarul Firea vrea să interzică mașinile poluante în centrul Bucureștiului. E ok?
FOTO Poliția Locală roagă șoferii să își mute mașinile de lângă Arena Națională, pentru că are loc ”evenimentul cultural-artistic Metalica” Șoferii care locuiesc în apropierea Arenei Naționale au primit înștiințări de la Poliția Locală a Sectorului 2 să își parcheze mașinile în altă zonă, pe 14 august, pentru că pe stadion va avea loc, între 17.45 și 23.00, ”evenimentul cultural-artistic Metalica: WorldWired Tour 2019”.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version