ADMINISTRATIE LOCALA
Mai mulți bucureșteni din Sectorul 6 al Capitalei se plâng pe rețele de socializare că apa furnizată de Apa Nova miroase foarte puternic a clor. Reacția companiei Mai mulți bucureșteni din Sectorul 6 al Capitalei se plâng pe rețele de socializare că apa furnizată de Apa Nova miroase foarte puternic a clor, nefiind adecvată pentru gătit sau băut. Reprezentanții Apa Nova recunosc că este o problemă din cauza topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă și anunță că s-au luat măsuri suplimentare de tratare, dar spun că apa este potabilă și respectă standardele de calitate.
Proiectul care protejează de rechinii imobiliari 12 din cele mai frumoase zone din București nu a fost pus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General. USR amenință cu plângeri pentru abuz în serviciu Proiectul USR București pentru prelungirea Planului Urbanistic Zonal care protejează 12 din cele 98 de zone protejate din București și care oferă protecție clădirilor de patrimoniu din aceste areale, pentru a nu fi demolate sau agresate de intervenții urbanistice neadecvate, nu a fost pus de primarul Gabriela Firea pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de pe 31 ianuarie. Documentația expiră pe 18 februarie 2019. Miza este foarte mare deoarece, dacă acest plan urbanistic zonal expiră, mai multe proiecte urbanistice controversate ar deveni posibile.
Conflictul privind alocările bugetare către administrația locală escaladează: Primarii merg la Guvern să discute cu premierul Viorica Dăncilă Primarii municipiilor din România nu au primit niciun răspuns de la Guvernul României privind alocările care vor fi făcute din bugetul pe anul 2019 către administrația locală, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Marți, în cadrul unei întâlniri de lucru cu Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, și cu Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, edililor șefi li s-a promis că vor primi un răspuns până miercuri, ora 12.00. Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat că primarii vor merge la Guvern pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă.
Primăria Capitalei a plătit pentru organizarea Târgului de Crăciun din Piața Constituției și a Revelionului Centenar peste 15 milioane de lei Primăria Capitalei a plătit pentru organizarea Târgului de Crăciun din Piața Constituției și a Revelionului Centenar peste 15 milioane de lei, potrivit unui răspuns transmis de municipalitatea la solicitarea HotNews.ro. Autoritățile estimează că la târgul de Crăciun au participat peste 1 milion de persoane.
UPDATE Primarul Gabriela Firea le cere consilierilor generali să aprobe din nou înființarea Companiei Municipale Energetica și să-i dea CET-ul de la Casa Presei Primarul Gabriela Firea le cere consilierilor generali să introducă în legalitate Compania Municipală Energetica și să transfere centrala de la Casa Presei de la Radet către această societate, potrivit unui proiect de hotărâre care ar putea fi introdus pe ordinea de zi suplimentară. În plus, se dorește delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică - activitatea de producere a energiei termice- către această companie și divizarea ei în două societăți, una de furnizare de apă caldă și căldura, cealaltă de servicii energetice.
Primarii din marile orașe amenință că merg să protesteze în fața Guvernului dacă nu primesc o treime din bugetul de stat pentru administrațiile locale Primarii marilor orașe au afirmat, la finalul discuțiilor de aproximativ două ore și jumătate cu ministrul Eugen Teodorovici și cu consilierul Darius Vâlcov, că au cerut ca o treime din bugetul de stat să meargă către administrația locală și nu acceptă o altă variantă. Ei spun că un răspuns din partea ministerului Finanțelor a fost promis până miercuri, la ora 12,00, iar dacă va lipsi „un procent” din această sumă cerută vor merge să protesteze în fața Guvernului. "Dacă va lipsi un procent, înseamnă că Guvernul bagă mâna în buzunarul cetățenilor", a afirmat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
Gabriela Firea, despre reclamațiile privind autobuzele Otokar: Sunt provocări / O neînțelegere a bordului din partea șoferului ori un mic incident umflat și exagerat Primarul Gabriela Firea spune că filmulețele și reclamațiile privind neregulile depistate la autobuzele noi Otokar sunt provocări, iar verificările efectuate după fiecare incident reclamat au arătat că a fost vorba despre neatenția sau despre neglijența șoferilor, scrie Mediafax.
Cum vrea să lovească Guvernul în cetățenii din marile orașe prin proiectul de buget pe anul 2019 - primarii acuză scăderea bugetelor pentru investiții cu până la 30% și sporirea puterii baronilor locali Primarii marilor orașe acuză Ministerul de Finanțe și Guvernul că în 2019 se dorește alocarea a doar 45-50% din impozitul pe venit către primării, față de 60% cât ar fi necesar după scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10% în 2018, pentru reechilibrarea bugetelor. Informațiile au fost obținute de primari ”pe surse” fiindcă Guvernul nu a avut până acum nicio consultare cu ei, așa cum prevede legea, iar proiectul de buget nu a fost încă publicat, deși Executivul a anunțat că va fi aprobat în această săptămână. Primarii spun că în această manieră se ia practic 1 miliard de euro de la primării, iar bugetele de investiții din orașe vor fi diminuate cu până la 30%. Asta se reflectă în facilitățile de care beneficiază direct cetățenii: drumuri, spitale, parcări, parcuri, poluare. Mai mult, către consiliile județene s-ar duce până la 35% din impozitul pe venit, față de 18% anul trecut, ceea ce va duce la sporirea puterii baronilor locali și politizarea alocărilor bugetare.
Brașov: Cei care locuiesc în clădiri de patrimoniu și nu le repară vor fi impozitați cu 500% în plus Brașovenii care locuiesc în clădiri de patrimoniu și nu repară fațadele vor fi impozitați cu 500% în plus, de anul viitor, aceștia fiind notificați încă din 2018 că au obligația să reabiliteze imobilele ale căror fațade sunt într-o stare stare avansată de degradare, scrie Mediafax.
Primăria sectorului 4 anunță că îi va despăgubi pe toți proprietarii mașinilor avariate de copacii căzuți. Ce trebuie să facă șoferii Primăria sectorului 4 transmite că îi va despăgubi pe toți cei care au mașinile avariate din cauza copacilor prăbușiți zilele aceastea. Cei care solicită despăgubiri, chiar și cei fără CASCO, sunt așteptați, de luni, la sediul primăriei, anunță primarul Daniel Băluță.
Șoferii troleibuzelor și vatmanii, blocați toată ziua pe traseu sâmbătă din cauza vremii. Aceștia acuză STB că i-a abandonat în frig și fără mâncare Zeci de tramvaie și troleibuze au fost sâmbătă blocate pe traseu din cauza ploii înghețate, dând peste cap transportul în comun, iar șoferii și vatmanii acuză Societatea de Transport București că i-a abandonat pe traseu, fără căldură, fără mâncare, fără ceai cald și fără aibă unde să își facă nevoile.
​FOTOGALERIE București: Sute de copaci au căzut din cauza ploii înghețate, peste 200 de mașini avariate și două persoane rănite. Cum se explică fenomenul și ce vină au autoritățile UPDATE Sute de copaci au căzut în București din cauza ploii înghețate, peste o sută de mașini fiind avariate, iar două persoane rănite. Autoritățile nu au încă o situație centralizată, însă doar Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a gestionat, până duminică dimineață, 1.800 de cazuri. Cetățenii afectați au sunat însă și la Primăriile de Sector sau la Primăria Capitalei. Instituțiile nu au dat însă date. Rețelele de socializare sunt pline de imagini cu arbori căzuți și mașini avariate. Diana Culescu, peisagist, a explicat pentru Hotnews.ro fenomenul.
Transportul în comun, dat peste cap în București din cauza poleiului. Pe linia tramvaielor 21, 41,1 și 10 STB pune la dispoziție autobuze pentru preluarea călătorilor Poleiul și vântul din București au dat peste cap de dimineață transportul în comun. Fire de contact rupte, crengi sau copaci au căzut pe rețeaua de contact. Afectate au fost atât tramvaiele, cât și troleibuzele. Având în vedere că circulația tramvaielor este blocată în unele zone, pe mai multe linii de tramvai, STB SA a înființat linii de navetă de autobuze pentru preluarea călătorilor.
Proiect: RADET vrea să majoreze tarifele pentru distribuția energiei RADET vrea să majoreze tarifele de transport și distribuție a energiei termice furnizate prin puncte termice urbane la un tarif de 167,87 lei pe gigacalorie. Majorarea trebuie însă aprobată în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de săptămâna viitoare, relatează Mediafax.
Primăria Capitalei vrea să consolideze și să reabiliteze patru poduri și Pasajul Fundeni, valoarea investiției fiind de circa 30 milioane lei Primăria Capitalei vrea să consolideze și să reabiliteze Podul Ciurel, Podul Eroilor, Podul Opera, Podul Timpuri Noi și Pasajul Fundeni. Valoarea investiției pentru cele 5 obiective se ridică la circa 30 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici ce vor fi supuși la vot în ședința Consiliului General de săptămâna viitoare.
Primăria Capitalei vrea să înceapă etapa a doua din penetrația Splai Dudescu- Nicolae Grigorescu, o stradă nouă între Splaiul Unirii și Șoseaua Vitan Bârzești Finalizalizarea Penetrației Splai Dudescu- Nicolae Grigorescu, care va face o nouă legătură rutieră între Bulevardul Nicolae Grigorescu și zona intersecției Șos. Olteniței – Șoseaua Vitan Bârzești va costa Primăria Capitalei circa 63 milioane de lei. Indicatorii tehnico-economici ai proiectului, primul pas pentru realizarea proiectului, vor fi supuși aprobării Consiliului General la ședința de săptămâna viitoare.
Primăria Capitalei mai face un pas pentru realizarea Pasajului de la Doamna Ghica: indicatorii tehnico economici, supuși la vot în Consiliul General​ Primăria Capitalei mai face un pas pentru realizarea Pasajului de la Doamna Ghica, după ce aproape 10 ani instituția a bătut pasul pe loc. Indicatorii tehnico-economici vor fi supuși aprobării Consiliului General în ședința de săptămâna viitoare. Pasajul va avea o lungime de circa 214 metri, 4 benzi pe sens și se estimează că va costa circa 133 milioane de lei cu TVA. Termenul de execuție al lucrării este estimat la 2 ani.
Primăria Sectorului 5 plătește peste 45.000 de euro pentru spectacolul organizat în Parcul Sebastian, pe 24 ianuarie Primăria Sectorului 5, condusă de Daniel Florea, plătește peste 45.000 de euro pentru spectacolul organizat de Centrul Cultural de Tineret Ștefan Iordache în Parcul Sebastian, pe 24 ianuarie, pentru a sărbători Unirea Principatelor Române. Achiziția sistemelor de sonorizare a fost împărțită în două, instituția încadrându-se astfel în plafonul pentru achizițiile directe 135.060 lei. Asta deși serviciile au fost cumpărate de la aceeași firmă, S.C. Loud Music Entertainment S.R.L.
Dreptul la replică al cormoranului la acuzațiile ministrului Daea Declarația ministrului Agriculturii, Petre Daea, că avem atât de mulți cormorani în România încât au ajuns să „facă baie în piscine” a stârnit un val de ironii pe rețelele de socializare și în presă. Ministrul încerca să atragă atenţia asupra pagubelor pe care aceste păsări le provoacă fermierilor piscicoli, însă exprimarea a fost una nefericită. Cât adevăr este în declarația ministrului Daea și cum afectează cormoranul, specie protejată, firmele piscicole? Ovidiu Bufnilă, reprezentantul Societății Ornitologice din România a explicat situația pentru HotNews.ro, din punctul de vedere al ornitologilor. Și nu, cormoranii nu fac baie în piscină :)
Primăria Sector 6: Circulația mașinilor nu va fi permisă pe promenada de la Lacul Morii, cu excepția echipajelor de intervenție, in cazul unor accidente Circulația mașinilor nu va fi permisă pe promenada de la Lacul Morii, se arată într-un răspuns trimis de Primăria Sector 6 la solicitarea HotNews.ro. Menționăm că în studiul de fezabilitate se face referire de mai multe ori la "partea carosabil pietonală" si "îmbunătățirea circulației auto" după amenajarea acesteia, ceea ce a ridicat întrebări dacă va fi permis accesul mașinilor în zonă.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version