ADMINISTRATIE LOCALA
Tribunalul București a suspendat hotărârea Consiliului local Sector 4 pentru construirea parcării de 750 locuri de la Parcul Tineretului. EcoCivica: Deja s-au tăiat toți copacii. Nu ne oprim până nu salvăm spațiul verde Tribunalul București a decis suspendarea celei de-a doua hotărâri a Consiliului Local Sector 4 prin care s-a aprobat construirea unei parcări de 750 locuri pe un spațiu verde aferent Parcului Tineretului, lângă Palatul Copiilor, pe care Primăria Capitalei l-a dat primăriei de sector pentru amenajarea unui parc, însă primarul Daniel Băluță insistă să facă o parcare. Procesul a fost intentat de Asociațiile Salvați Bucureștiul și Ecocivica, care militează pentru protejarea spațiilor verzi. Primăria a început deja lucrările, iar Asociația Ecocivica acuză că au fost tăiați aproape toți arborii de pe spațiul verde.
Degradarea Podului Constanța continuă / CFR a promis Primăriei că va reabilita „de urgență” podul A mai trecut un an peste Podul Constanța, aflat în Sectorul 1 al Capitalei, la intersecția dintre Calea Griviței și Șoseaua Chitilei, iar autoritățile nu au început reabilitarea lui deși se află într-o strare avansată de degradare. Pasajul se află în administrarea CFR, iar strada de sub pod se află în administrarea Primăriei Capitalei. Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că nu pot face nimic pentru repararea podului, deoarece nu este în administrarea lor, dar au prevăzut în bugetul pe anul 2018 bani pentru lucrări de reabilitare a carosabilului și a caii de rulare a tramvaielor de pe Calea Griviței. HotNews.ro a încercat să ia legătura și cu purtătorul de cuvânt al CFR pentru a solicită un punct de vedere, însă nu am primit niciun răspuns.
Parcul Motodrom din Colentina și baza sportivă Juventus nu vor fi retrocedate. Instanța a decis măsuri reparatorii Primăria Sectorului 2 a câștigat procesul privind retrocedarea Parcului Motodrom din Colentina, proprietarii urmând să primească măsuri reparatorii, potrivit unei hotărâri definitive date de Curtea de Apel București pe 13 aprilie. Instanța a luat aceeași decizie și în ceea ce privește stadionul Juventus, terenul universității Lumina, dar și mai multe spații verzi dintre blocurile din zonă. Dosarul viza retrocedarea a circa 20 de hectare de teren, ce includeau toate obiectivele enumerate mai sus, iar proprietarii au primit în natură doar 3,7 hectare.
VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a fost invitat în studioul HotNews.ro Câte blocuri au fost reabilitate termic în Sectorul 1? Când începe programul de reabilitare la case? În ce stadiu este implementarea programului de colectare selectivă? Cât a realizat primarul Dan Tudorache din ce a promis în campania electorală din 2016? De ce dă Primăria Sector 1 bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului? Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache,  a fost invitat marți, de la 10.30, în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Cititorii pot pune întrebări folosind formularul de la finalul articolului. Realizator: Catiușa Ivanov.
Primăria Capitalei, după Marşul Bicicliştilor: Proiectul de construire a 67 de kilometri de piste de biciclete, aprobat de Ministerul Mediului; lucrările vor începe în acest an ăria Municipiului Bucureşti a anunţat, sâmbătă seară, că a fost aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanta de 67 de kilometri. Valoarea lucrărilor este de 10 milioane de euro, iar realizarea pistelor va demara în acest an. Precizările vin după desfăşurarea celei de-a 12-a ediţii a Marşului Bicicliştilor, la care au participat sute de persoane ce au cerut "un oraş pentru oameni".
Primarul Gabriela Firea vrea mai multe terase și restaurante în parcurile monument istoric din Capitală - Cișmigiu, Herăstrău,  Carol Primarul general  al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat vineri că se caută soluţii pentru desfăşurarea de activităţi de alimentaţie publică în anumite zone din parcurile monumente istorice: Cişmigiu,  Herăstrău, Carol. Asta în condițiile în care în ultimii 15 ani majoritatea construcțiilor (wc-uri, chioșcuri, terase) din cele mai importante parcuri bucureștene - Cișmigiu, Herăstrău, Carol, Tineretului, Lumea Copiilor - au fost vândute de Primăriile de sector pe sume de nimic, iar în locul lor au apărut restaurante de lux și terase care au crescut de la an la an.
​Gabriela Firea: Centrul Vechi se va extinde cu încă 50 de străzi, până în Cartierul evreiesc Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că Centrul Vechi se va extinde cu încă 50 de străzi, până în Cartierul evreiesc, lucrându-se în Primăria Capitalei la un studiu de fezabilitate astfel încât pe acestea să se desfăşoare activitate de alimentaţie publică cu terase, cafenele, cluburi şi alte unităţi de relaxare.
Ce a răspuns primarul Robert Negoiță întrebărilor cititorilor HotNews: Parcul Emil Gârleanu a fost răscumpărat și va fi amenajat anul acesta / O parcare de 1.000 de locuri va fi amenajată sub bd. Decebal / Teza de doctorat a fost o greșeală Primarul Robert Negoiță a declarat că va desființa o parte din chioșcurile din Parcul IOR după ce un cititor HotNews.ro a sesizat că spațiul verde s-a transformat într-un bazar, plin de terase, chioșcuri și miroase a fum de la mici. În legătură cu plagiatul tezei de doctorat, primarul spune că aceasta  fost o greșeală și a renunțat la ea. În ceea ce privește Parcul Emil Gârleanu, acesta a fost recuperat după ce a fost retrocedat și va fi amenajat în acest an. În privința disponibilizărilor, primarul spune că va da afară circa jumătate din personalul din subordonate.
Bilanț Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: Ce spune edilul că a făcut după alegeri și cum răspunde acuzațiilor / În două săptămâni începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar Primarul Robert Negoiță a promis în campania electorală din 2016 că va reabilita toate blocurile din sector, va moderniza toate unitățile de învățământ, numărul locurilor în creșe va fi dublat și va amenaja spațiile verzi dintre blocuri. Edilul spune că a reabilitat termic 300 de blocuri, a inaugurat 4 grădinițe și au mai rămas de renovat două licee, trei școli și două grădinițe. Ca noutate, Primăria Sector 3 va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în circa două săptămâni, activitatea fiind făcută de instituție, iar recuperarea autoturismului va costa circa 500 lei. O altă noutate este că bordurile roșii, amplasate în urmă cu 4-5 ani în sector, vor fi înlocuite în următorii ani, cu un alt tip, mai rezistent.
Instanța a anulat autorizația de demolare pentru cele trei clădiri de circa 100 ani de pe strada Christian Tell 16-20, București, puse la pământ în 2013 Instanța a anulat autorizația de demolare dată de Primăria Capitalei pentru cele trei clădiri de pe strada Christian Tell nr. 16-18, construite în urmă cu circa 100 de ani și demolate în wekend, în 2013, sentința fiind definitivă. Din cea mai valoroasă clădire a rămas doar coajă și rândul de camere din spatele acesteia, iar Primăria Capitalei a emis și autorizația de construire pentru edificarea unui bloc de 5 etaje pe teren, însă nu s-a construit nimic. Procesul a fost intentat de Asociația Salvați Bucureștiul, ONG-ul cerând acum în instanța și reconstruirea clădirilor.
Bușoi: Firea crede că dacă ne hărțuiește pe mine și PNL prin instanțe, nu o să se mai vadă dezastrul din Capitală Liderul PNL București, Cristian Bușoi, a spus joi că amenințările primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că îl va da în judecată sunt inutile și că PNL nu va fi de acord cu delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale. Bușoi a mai transmis că hărțuirea liberalilor în instanță nu îi va face pe bucureșteni să nu mai vadă ”dezastrul” din Capitală, după doi ani de mandat cu Firea.
Primăria Capitalei va amenaja o rețea de 50 de cișmele Primăria Capitalei va amenaja o rețea de 50 de cișmele, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului București. Acestea vor fi amplasate în locuri precum: Gara de Nord, Gara Basarab, Piaţa Ion Mihalache, Piaţa Domenii, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Aeroport Băneasa, Spitalul Fundeni, Institutul Oncologic, Spitalul Universitar, Teatrul Naţional, dar şi o serie de biserici. Valoarea proiectului este de circa un milion de lei.
Rectorul şi preşedintele Senatului ASE, cetăţeni de Onoare ai Capitalei. Carmen Stănescu și Ionela Prodan vor primi, post-mortem, Titlul de Excelență Pavel Năstase, președintele Senatului ASE, și Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice București, vor primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București, potrivit unor proiecte de hotărâre votate joi de Consiliul General al municipiului București. Carmen Stănescu și Ionela Prodan vor primi, post-mortem, Titlul de Excelență.
București: A mai trecut un an peste Hanul Solacolu, clădirea rămâne în paragină. Ce măsuri au luat autoritățile A mai trecut o iarnă peste Hanul Solacolu, însă autoritățile și proprietarii nu au făcut ceva vizibil pentru salvarea clădirii monument istoric, aflată în București, pe Calea Moșilor nr. 134-134A. Reprezentanții Ministerului Culturii spun că au discutat cu proprietarii, aceștia au fost amendați, dar invocă lipsa banilor pentru salvarea monumentului. Mai mult, când aceștia au vrut să vândă imobilul, Ministerul a declinat dreptul de preemțiune către Primăria Capitalei, instituția și-a exprimat intenția de a cumpăra imobilul, însă proprietarii ar fi crescut prețul și aici s-a produs un blocaj, potrivit sursei citate. Reprezentanții Primăriei Capitalei spun la rândul lor că au amendat proprietarii și au sesizat Ministerul Culturii și Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a lua măsuri.
Norma de hrană din spitalele administrate de Primăria Capitalei, majorată cu 50% Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi majorarea cu 50% a normei de hrană pentru bolnavii internați în spitalele administrate de Primăria Capitalei. De exemplu, la spitalul Gomoiu, norma de hrană pe zi pentru pacienții cu vârste 0-3 ani crește de la 10 lei la 15 lei, iar pentru cei cu vârste între 3-18 ani, crește de la 12 lei la 18 lei, la maternitatea Filantropia pentru gravide sau lăuze, norma de hrană va crește în medie de la 15 lei la 22,5 lei.
Gabriela Firea amenință că îl dă în judecată pe Cristian Bușoi in cazul în care consilierii din opoziție nu votează delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale UPDATE Proiectele nu au fost votate Gabriela Firea amenință că îl dă în judecată pe Cristian Bușoi, dacă consilierii generali din opoziție nu votează delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale Primarul general a declarat în deschiderea ședinței de Consiliu General de joi că va depune chiar mâine cererea de chemare în judecată.
​​VIDEO USR a inițiat un proiect de lege prin care parlamentarilor li se garantează dreptul de a participa la ședințele Consiliilor locale și de a iniția proiecte de hotărâre. Nerespectarea s-ar putea sancționa cu până la 20.000 lei amendă USR a inițiat un proiect de lege prin care parlamentarilor li se garantează dreptul de a participa la ședințele Consiliilor Locale, Județene/Consiliul general și de a iniția proiecte de hotărâre, a anunțat joi, deputatul Nicușor Dan. Îngrădirea acestui drept se va sancționa cu amendă de la 10.000 la 20.000 lei, potrivit proiectului de lege. Acesta a organizat alături parlamentarul USR George Dirca o conferință de presă în sala de ședințe a Consiliului General, de unde a fost dat afară luna trecută fiindcă a dorit să ia cuvântul. Și de această dată a fost întrerupt înainte de a termină discuția cu jurnaliștii de viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu, pe motiv că începe ședința de Consiliu General.
Poliția Locală Sector 6 a amendat la finalul săptămânii trecute 140 de șoferi care au parcat mașinile în Parcul Grozăvești și pe trotuar Poliția Locală Sector 6 a amendat la finalul săptămânii trecute 140 de șoferi care au parcat mașinile în Parcul Grozăvești și pe trotuarele din zonă, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 32.550 de lei, anunță instituția într-un comunicat de presă.
VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a răspuns live la întrebările cititorilor HotNews.ro Au trecut doi ani de mandat, iar Bucureștiul, dar și marile orașe din țară încă sunt departe de imaginea proiectată de primari în campania electorală din 2016. Străzi neasfaltate, investiții întârziate, locuri insuficiente în creșe și grădinițe. S-au întâmplat însă și lucruri bune, proiecte care au schimbat față unui cartier sau a unei comunități. Ce au făcut în cei doi ani de mandat primarii din România și mai ales ce nu au făcut, de ce probleme s-au lovit și ce vor face în timpul rămas, aflați în întâlnirile live video HotNews.ro cu aleșii locali. Primul invitat - Robert Negoiță, primarul sectorului 3 din București.Vezi cum a răspuns Robert Negoiță la întrebările adresate de cititorii HotNews.ro
Primarul Gabriela Firea vrea să finanțeze construirea unei baze sportive și a unui liceu la Snagov. Inițiativa stârnește controverse Primăria Capitalei vrea să finanțeze construirea unei baze sportive, a unui internat și a unui liceu pe teritoriul comunei Snagov, din Județul Ilfov,  potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi discutat la ședința Consiliului General de pe data de 19 aprilie. Proiectul ar urma să se realizeze în baza unei asocieri cu Consiliul Local Snagov, acesta urmând să pună la dispoziție terenul, aferent liceului Mihail Kogălniceanu, iar Primăria Capitalei să finanțeze și să edifice construcțiile. Proiectul se va realiza doar dacă va primi aprobarea Consiliului General.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version