ADMINISTRATIE LOCALA
Curtea de Apel București: Companiile municipale înființate de Gabriela Firea sunt ilegale / Primarul general: Decizia este șocantă, dar este vorba de o greșeală de interpretare Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, anunță USR București, care a contestat înființarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei. Gabriela Firea spune că decizia este șocantă, dar crede că este vorba de o greșeală de interpretare. Ea mai susține că anularea acestor hotărâri nu va produce efecte (automate) asupra unor societăți funcționale.
Șova: Trenul dintre Gara de Nord și aeroport va funcționa în 2020 Proiectul trenului care va face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă va fi finalizat și va funcționa în 2020, înaintea Campionatului European de Fotbal, a declarat joi ministrul Transporturilor, Lucian Șova, la B1 TV.Lucian Șova: Astaldi poate bloca oricând conturile Metrorex, pentru că are de recuperat 47 milioane euro
​RECTIFICARE BUGETARĂ Primăria Capitalei dă încă 20 milioane de lei pentru biserici. 10 milioane merg la Catedrala Mântuirii Neamului Primăria Capitalei dă încă 20 milioane de lei pentru biserici, potrivit unui proiect de hotărâre propus de primarul Gabriela Firea și aprobat de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului București. 10 milioane lei merg la Catedrala Mântuirii Neamului, iar 10 către alte biserici, fie pentru lucrări de restaurare, fie pentru construcții noi.
Majoritatea PSD-ALDE a aprobat o majorare de capital de 277 mil lei pentru 5 companii municipale / Pe ce se cheltuie banii: terenuri pentru cimitire, două blocuri pentru angajați Majoritatea PSD-ALDE, la propunerea primarului Gabriela Firea, a aprobat o majorare de capital de aproximativ 277 milioane lei pentru 5 dintre companiile municipale. Astfel, 56 milioane lei merg la Societatea de transport București pentru achiziționarea unor terenuri necesare amenajării unor noi autobaze, 100 milioane la Compania Municipală de Consolidări pentru achiziționarea unor terenuri și construirea a două blocuri de locuințe pentru angajații companiei. Alte 45 milioane merg la Compania Municipală Cimitire.
Primăria Capitalei va deconta combustibil de până la 500 lei/lună pentru persoanele din regiunea București-Ilfov care fac car-sharing pentru a ajunge la muncă sau a-și duce copiii la școală Primăria Capitalei va deconta combustibil de până la 500 lei/lună pentru persoanele din regiunea București-Ilfov care fac car-sharing pentru a ajunge la muncă sau a-și duce copiii la școală, potrivit unui proiect aprobat joi de Consiliul General al Municipiului București. Reamintim că 21 de grupuri civice și ONG-uri au cerut consilierilor generali să nu aprobe proiectul pentru că nu va face decât să încurajeze folosirea mașinii personale.
Un bust din bronz al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin va fi amplasat în Sectorul 1 al Capitalei, posibil în Parcul Herăstrău Un bust din bronz al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în spațiul cosmic, va fi amplasat în Parcul Herăstrău sau pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General. Bustul este donat Primăriei Capitalei de Federația Rusă, prin Centrul Rus pentru Știință și Cultură din București.
Primăria Capitalei va încheia parteneriate public-private pentru a renova 10 clădiri Primăria Capitalei vrea să încheie parteneriate public-private pentru zece clădiri pe care le are în proprietate, potrivit unui proiect aprobat joi de Consiliul General. Este vorba despre următoarele imobile: Str. Berzei nr. 21, Str. Stoica Ludescu nr. 80, Bd. Mircea Vodă nr. 27-29, Str. Sfânta Vineri nr. 38-44, Splaiul Unirii nr. 176, Str. Cedrilor nr. 13, Bd. Tudor Vladimirescu nr. 35, Splaiul Independenţei fn (locație fără număr), Calea Giulești nr. 250, Bd. Timisoara nr. 108B. Acestea au fost transmise în administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar, iar scopul parteneriatelor este dezvoltarea şi regenerare urbană, precum şi obţinerea de venituri la bugetul local.
VIDEO Focșani: Primăria a amenajat un patinoar în parc, printre copaci și stâlpi de iluminat Un patinoar de 700 de metri pătrați a fost amenajat de Primăria Focșani în Grădina Publică, printre copaci, autoritățile spunând că varianta aleasă „oferă o altfel de abordare”, transmite corespondentul Mediafax.
Consiliul General al Municipiului București a alocat 52 milioane lei pentru modernizarea iluminatului public din Parcul Herăstrău Consiliul General al Municipiului București a alocat 52 milioane lei pentru modernizarea iluminatului public din Parcul Herăstrău și implementarea unui sistem de monitorizare video. Durata de implementare este de 8 luni, din care două luni proiectarea. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici este primul pas în realizarea proiectului.
UPDATE Consiliul General respinge propunerea Primăriei București de a cumpăra pentru doctori 177 de locuințe de la trei dezvoltatori imobiliari / Nicusor Dan: Gabriela Firea cazează medicii din București în Ilfov UPDATE Consiliul General al Municipiului București a respins proiectul prin care Primăria voia să cumpere primele 177 de locuințe din cele 600 pe care dorește să le achiziționeze pentru medici. Grupurile PNL și USR au votat împotrivă, motivând că proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară, iar prețurile sunt prea mari. A fost contestată și procedura de achiziție publică, care nu s-a desfășurat prin SEAP. Firea nu pare să fi pierdut majoritatea în CGMB, în condițiile în care consilierii PSD au votat pentru dar, pentru a fi aprobat, proiectul avea nevoie de două treimi din voturi.
Consiliul General a aprobat criteriile de atribuire a locuințelor de serviciu pentru medici Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi metodologia pentru atribuirea locuințelor de serviciu către medici și personalul angajat în unitățile sanitare aflate în administrarea Administrației Spitalelor și serviciilor Medicale București. Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, vor avea prioritate medicii rezidenți, care nu au o locuință în proprietate. Ana Maria Ciceală, consilier general USR, este de părere că este avantajat personalul de conducere din spitale.
Gabriela Firea: Toate autobuzele noi vor fi dotate cu prize USB pentru încărcarea telefoanelor și tabletelor Toate autobuzele noi vor fi dotate cu prize USB pentru încărcarea telefoanelor și tabletelor, a declarat primarul general, Gabriela Firea, la începutul ședinței de Consiliu General de joi. În plus, autobuzele noi vor avea și wi-fi, a mai spus edilul.
​​DEZBATERE Bugetele instituțiilor Primăriei Capitalei care organizează concerte, târguri și festivaluri au depășit 200 milioane lei în 2018 ​Primăria Capitalei organizează evenimentele culturale din București (concerte, târguri, festivaluri, expoziții) în principal prin trei mari instituții din subordine: CREART, PROEDUS și ARCUB. De când a venit Gabriela Firea la conducerea Primăriei Capitalei, bugetul acestora a crescut exponențial. Dacă în 2014 cele trei aveau cumulat un buget de 83 milioane lei, în 2016 au ajuns la 102 milioane lei, în 2017 la 154 milioane lei, iar în 2018 la 213 milioane lei. Intră în articol pentru a participa la un sondaj HotNews.ro
Cartierul Giulești-Sârbi din București - fără apă, canalizare și străzi asfaltate în an Centenar. Consilierii USR cer primăriilor să rezolve problema Consilierii USR București cer Primăriilor Sectoarelor 1 și 6 să rezolve problema locuitorilor din cartierul Giulești-Sârbi care stau fără apă, canalizare sau alimentare cu gaze, în București, în anul Centenarului. Aceștia spun că au inițiat două proiecte de hotărâre pentru a înlesni colaborarea între cele două instituții și pentru o rezolvare integrată a problemelor, însă Primăria Sector 1 nu ar fi fost de acord.
FOTO Probleme la autobuzele Otokar: Șoferii mai corpolenți nu încap în scaun. Primăria Capitalei spune că producătorul va rezolva toate problemele pe cheltuiala lui Șoferii mai corpolenți de la Societatea de Transport București nu încap în scaunele noilor autobuze cumpărate de Primăria Capitalei de la Asocierea Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, potrivit unor surse HotNews.ro. S-a încercat mutarea scaunului mai în spate, însă nu se mai vede bine în oglinzi, au declarat mai multe surse din STB, sub protecția anonimatului. Reprezentanții Primăriei Capitalei au confirmat existența problemei și spun că acestea vor fi rezolvată pe cheltuiala producătorului.
​FOTO Primăria Capitalei a adus bradul de Crăciun în Piața Constituției Primăria Capitalei a adus bradul de Crăciun în Piața Constituției și a început să monteze căsuțele pentru târgul care se va deschide pe 30 noiembrie. Mai multe imagini au fost postate pe pagina de Facebook a instituției.
VIDEO Lucrările de demolare și defrișare pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, aproape terminate. Cum arată zona Primăria Capitalei aproape a terminat lucrările de demolare și defrișare pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză. Municipalitatea a început pe data de 3 august lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi. Termenul de execuție este 15 luni, însă reprezentanții municipalității promit că va fi gata în 12 luni.
Gabriela Firea: Codul galben s-a încheiat azi la ora 10.00. S-a intervenit pe toate arterele principale. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă Firmele de salubrizare au intervenit toată noaptea pe arterele principale, acționând cu 240 de utilaje si 400 de operatori, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă în Capitală, a anunțat primarul Gabriela Firea, luni dimineață, în cadrul comandamentului de deszăpezire. Probleme sunt pe trotuare, unde s-a intervenit slab și există pericol de alunecare. Aici însă fiecare are obligația să facă curat în fața imobilului. La ora 10.00, Bucureștiul a ieșit de sub cod galben, dar în continuare există riscul de a se forma polei, a mai spus edilul.
Gabriela Firea face un nou apel către Ministerul Transporturilor la negocieri pentru a evita greva la metrou: Dacă cineva face un calcul cinic, că va deconta doar primarul, eu cred că se înșală Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut luni dimineață un nou apel către Ministerul Transporturilor să poarte un dialog real cu liderii de sindicat de la Metrou, astfel încât greva anunțată pentru miercuri să nu mai aibă loc.
Primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 10 milioane lei la Catedrala Mântuirii Neamului, ajungând astfel la 35 milioane lei în 2018 Primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 10 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, ajungând astfel la 35 milioane lei în 2018, potrivit unui proiect de rectificare bugetară ce va fi discutat la ședința Consiliului General de pe 22 noiembrie. Suma alocată în total bisericilor de asemenea crește cu 15 milioane (incluzând Catedrala Mântuirii Neamului), ajungând în 2018 de la 76 milioane lei la 92 milioane lei, potrivit proiectului de rectificare bugetară.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version