ADMINISTRATIE LOCALA
Drept la replică - Primăria Capitalei despre proiectul lărgirii Șoselei Fabrica de Glucoză Lucrările proiectate pentru proiectul de supralărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză nu au fost înjumătățite, ci din contră, în unele cazuri au fost suplimentate, transmite Primăria Capitalei într-un drept la replică urmare a articolului publicat de HotNews.ro cu o zi în urmă.  Modificarea Studiului de fezabilitate prin proiectul tehnic este legală, în contextul modificării, în perioada de referință, a realității din teren, a situației exproprierilor și a normativelor în domeniul construcțiilor, mai spune PMB.
Firea a depus o plângere penală pentru difuzarea de informații false pe Facebook: Postarea privind suplimentarea locurilor pentru vacanțele seniorilor a provocat derută ​Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a adresat justiției pentru a fi clarificate două situații care ar afecta imaginea sa, dar și pe cea a primăriei, ea depunând o plângere penală pentru difuzarea unor informații false pe Facebook și o cerere de chemare în judecată privind un articol de presă.
Cum să construiești mai puțin, pe aceiași bani: Lărgirea unei străzi din Capitală costă tot 10 milioane de euro, deși s-a renunțat practic la jumătate din proiectul scos inițial la licitație și pentru care constructorul a depus ofertă Proiectul actual de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză din Capitală va costa tot 10 milioane de euro, deși lucrările au fost înjumătățite față de proiectul inițial scos la licitație și pentru care constructorul câștigător a depus oferta. Autoritățile bucureștene au decis anii trecuți, după ce au lansat licitația și constructorii au depus ofertele finale, să renunțe la realizarea unui drum colector, a circa 400 de locuri de parcare și a unei bretele cu două benzi dinspre Calea Floreasca. În ciuda modificărilor, licitația nu a fost anulată și relansată, ci contractul a fost semnat așa. Acum constructorul a realizat noul proiect, mai puțin complex, dar Primăria anunță că valoarea contractului este aceeași cu cea din oferta licitației pentru proiectul inițial.
Primăria Sectorului 2 funcționează de aproape 15 ani într-o clădire fără autorizație de securitate la incendiu Primăria Sectorului 2 funcționează de aproape 15 ani într-o clădire fără autorizație de securitate la incendiu. Instituția a demarat abia acum procedura de achiziție publică pentru întocmirea documentației necesare obținerii documentului. Pentru a obține această autorizație, clădirea trebuie să îndeplinească normele pentru evacuarea  în siguranță în caz de incendiu.
UPDATE Primăria Sectorului 3 va cumpăra o fabrică de prefabricate beton cu 5 milioane de euro de la Delta ACM 93 Primăria Sector 3, prin compania municipală Administrare Active Sector 3, va cumpăra o fabrică de prefabricate cu 5 milioane de euro, potrivit unui proiect de hotărâre care a fost aprobat marți în ședința de Consiliu Local. Este vorba mai exact despre fabrica Delta Antrepriză de Construcții și Montaj '93 SA din Popești Leordeni, de pe Șoseaua de Centură nr. 111.
Noi precizări ale Primăriei Capitalei despre vacanțele în Grecia pentru seniori. Care este costul pentru fiecare participant / Au fost ocupate toate locurile, nu se mai primesc înscrieri Primăria Capitalei spune că suma totală a proiectului „La pas prin tărâmul legendar al Greciei" este de 1.560.000 lei și nu de 1.707.650 lei, așa cum a fost inițial prezentat în spațiul public, subliniind, totodată, și că pentru fiecare participant, costul este de 334 euro.
Circa 40 de urși identificați în jurul stațiunii Băile Tușnad; jandarmi patrulează prin tot orașul În jurul orașului Băile Tușnad au fost identificați 40 de urși, iar dintre aceștia 15 exemplare trăiesc în stațiune sau aproape de ea, scrie Mediafax. Autoritățile locale solicită intervenție în cazul a 12 urși, iar până la luarea unei decizii jandarmii patrulează în permanență pentru a-i alunga în pădure.
Primăria Capitalei va încheia un nou contract pentru întreținerea gazonului de pe Național Arena: maxim 20.000 de euro pentru 45 de zile Primăria București a finalizat procedura de achiziție publică pentru  întreținerea gazonului de pe Arena Națională. Contractul va fi încheiat în zilele imediat următoare. Astfel, pentru 45 de zile, municipalitatea va plăti firmei Sports Fields maxim 99.780 lei, în funcție de serviciile prestate. Protocolul încheiat de Primăria Municipiului București cu FCSB pentru întreținerea gazonului pe Arena Națională a încetat în data de 30 iunie 2018.
Bistriţa-Năsăud: Poliţiştii fac verificări în cazul unor mesaje anti-PSD apărute la Bistriţa şi Năsăud Poliţiştii fac verificări în cazul unor mesaje anti-PSD apărute la sfârşitul săptămânii trecute pe un zid de lângă casa memorială a scriitorului Liviu Rebreanu, din oraşul Năsăud, şi pe o motocicletă parcată şi fotografiată în faţa sediului PSD din municipiul Bistriţa, fapte care ar putea fi încadrate ca şi contravenţii prevăzute de Legea 61/1991, transmite Agerpres.
Primăria București dă peste 20 de milioane de lei plus TVA pentru tabere gratuite pentru elevi și studenți sub 35 de ani Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Proiecte Educaționale și Sportive  al Municipiului București și Centrul pentru Tineret al Municipiului București, oferă în 2018 23.000 de tabere și excursii gratuite elevilor și studenților din București, la care se adaugă și excursii pentru voluntari și profesori. Taberele sunt la munte, pe litoralul românesc sau în Grecia. Potrivit informațiilor de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru organizarea acestor excursii s-au semnat contracte în valoare de circa 21 milioane de lei, fără TVA, din bani publici. Cifra este pentru cazul în care se vor ocupa toate locurile.
​​#schimbabucurestiul  Cum poți schimba, cu bani puțini, fața unui oraș? Prima bandă de circulație de pe Șoseaua Colentina, zona Obor, blocată de microbuzele care staționează neregulamentar Prima bandă de circulație de pe Șoseaua Colentina, spre intersecția de la Bucur Obor este blocată în mod frecvent de microbuzele care au capăt în această zonă. În mod normal, acestea trebuie să aibă propria zonă de staționare, undeva unde nu încurcă traficul, nu unde oprirea este interzisă.  Autoritatea care trebuie să-i sancționeze este Poliția Rutieră, dar și autoritatea care a concesionat traseele.
Primul liberal care anunță că vrea să intre în competiție cu Firea pentru Primăria București. Ciprian Ciucu: Vreau ca opoziția să aibă un candidat unic Ciprian Ciucu este primul liberal care anunță oficial că vrea să intre în competiția pentru primăria Capitalei, susținând, totodată, că opoziția trebuie să meargă la alegerile locale cu un candidat unic.
București: ADP Sector 2 acuză muncitorii RADET care interveneau la o avarie că au stricat un spațiu verde amenajat Administrația Domeniului Public Sector 2 acuză muncitorii RADET care interveneau la o avarie, în zona Doamna Ghica, că au distrus spațiul verde amenajat pe banii contribuabililor, situația fiind sesizată pe pagina de Facebook a instituției. ”Sperăm că vor fi luate măsuri de reparație, pentru că este absolut inacceptabil ca cineva să-și bată astfel joc de banii contribuabililor din Sectorul 2”, scriu reprezentanții ADP Sector 2.
​​FOTOGALERIE Cum poate fi deturnată o măsură bună: creșterea prețului la parcare în centrul Capitalei a dus la umplerea trotuarelor de mașini și blocarea primei benzi Creșterea tarifului la parcare în centrul orașului și limitarea timpului de parcare la două ore este una dintre principalele măsuri adoptate de marile capitale europene pentru a reduce traficul și poluarea în zona centrală. Primăria Capitalei a aplicat și ea această măsură și a crescut de la 1 iulie tariful/parcare/oră de la 1,5 lei la 10 lei. Măsura însă nu a avut efectul așteptat deoarece, în lipsa unui control strict din partea Poliției Rutiere și Locale (amenzi, blocarea roților, ridicarea mașinilor), trotuarele s-au umplut de mașini iar prima bandă de circulație de pe bulevarde este blocată de mașini. Chiar o mașină a poliției a fost surprinsă parcată pe prima bandă, pe Calea Victoriei.
Încep lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză, un proiect promis de Primăria Capitalei încă de acum 8 ani, dar amânat în fiecare an Primăria Capitalei începe din data de 3 august lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi, a declarat Marius Coaje, consilier al primarului general pe infrastructură, pentru HotNews.ro. În prima fază se vor face demolările necesare lărgirii, etapă care va dura 3 săptămâni. Potrivit sursei citate, termenul de execuție este 15 luni, însă reprezentanții municipalității promit că se va face în 12. Până la finalul acestui an, autostrada A3 va intra în București prin Șoseaua Petricani,  iar strada Fabrica de Glucoză este vitală pentru defluidizarea traficului în zonă. În cazul în care lucrările la autostrada A3 se finalizează, iar lărgirea str. Fabrica de Glucoză nu este gata, există riscul ca zona să fie blocată din punct de vedere al traficului auto.
Restricții de circulație în Capitală, în weekend, cu ocazia "B-Fit in the Street" Circulația va fi restricționată, sâmbătă și duminică, pe Calea Victoriei și pe bulevardul Regina Elisabeta din București, din cauza festivalului "B-Fit in the Street". Șoferii vor avea la dispoziție două rute ocolitoare, informează Brigada Rutieră.
#schimbabucurestiul: Cum poți schimba, cu bani puțini, fața unui oraș? Copaci uscați sau lipsă în Piața Universității din București Pe bulevardul Elisabeta, în fața Universității București, sunt 7 copaci lipsă, alveolele destinate acestora fiind pline de gunoi și vegetație crescută spontan. Tot aici, un copac uscat reprezintă un pericol pentru pietoni în caz de furtună. Situația este de cel puțin un an, deși locul este emblematic pentru oraș. Primăria Capitalei, care are în întreținere artera, ar putea să planteze fără probleme 7 platani sau alți arbori și să dea o nouă față acestui loc.
​Roxana Wring, consilier general USR: Solicit stoparea de urgență a proiectului privind cele 1000 de excursii gratuite în Grecia oferite ”seniorilor” Roxana Wring, consilier general USR, cere primarului Gabriela Firea să stopeze de urgență proiectul privind cele 1000 de excursii gratuite în Grecia oferite seniorilor și demiterea directorului Centrului pentru Seniori al Municipiului București, Alexandra Dobre, pentru incompetență și pentru că reprezintă ”un pericol iminent la adresa banului public”.
Șeful de la Protecția Consumatorului Constanța reclamă că a fost bătut în timpul unui control la o terasă din staţiunea Neptun Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, a fost bătut de mai mulţi bărbaţi în timp ce intenţiona, miercuri seară, împreună cu o colegă de serviciu, să efectueze un control la terasa Zorba's din staţiunea Neptun, unul dintre agresori, conform reprezentantului instituţiei, fiind patronului respectivului local, relatează Agerpres.
Primăria Capitalei a semnat contractul pentru achiziția a 106 ambulanțe Primarul general, Gabriela Firea, a semnat miercuri contractul pentru achiziția a 106 ambulanțe pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Câștigătorul licitației este firma Deltamed SRL, iar valoarea contractului este de 8,7 milioane de euro. Ambulanțele sunt marca Volkswagen și vor fi livrate în termen de 12 luni, în tranșe,  începând cu luna noiembrie 2018. ​

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2304 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version