ADMINISTRATIE LOCALA
Târgu Mureş: Un consilier al primarului Florea susţine că locuitorii cer referendum local privind responsabilitatea naşterii copiilor Un consilier al primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, spune că mai mulţi locuitori şi-au exprimat dorinţa de a fi organizat un referendum local privind problema lansată în dezbatere de edilul Dorin Florea, în legătură cu responsabilitatea naşterii unui copil.
Primăria Sectorului 6 vrea să delege serviciul de salubrizare. Contract de un miliard de lei pentru opt ani Primăria Sectorului 6 a publicat pe SICAP un anunţ privind delegarea prin concesiune a serviciului public de salubrizare pentru o perioadă de opt ani, valoarea contractului fiind estimată la 991.220.062 lei, transmite Agerpres.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea să înființeze o nouă companie municipală, care să presteze servicii medicale Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea să înființeze o nouă companie municipală, care să presteze servicii medicale, potrivit unui proiect de hotărâre care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de marți. Mai exact, Primăria Sectorului 3 cere permisiunea Consiliului General de a înființa firma.
Zeci de arbori din Pădurea Băneasa au fost puși la pământ de la începutul anului Zeci de arbori din Pădurea Băneasa au fost puși la pământ de la începutul anului, acțiunea fiind surprinsă în mai multe poze și filmulețe postate pe rețelele de socializare. Pe panourile amplasate în pădure se arată că este vorba despre ”o exploatare forestieră” făcută de Ocolul Silvic București, în baza unei autorizații emise pe 16 decembrie 2019, pe o suprafață de 24,4 ha. Potrivit panoului urmează să fie exploatată o cantitate de 576 mc de lemn, lucrările fiind ”de răritură”, adică de întreținere. Un alt panou arată lucrări de exploatare pe o suprafață de circa 14 hectare, cu un volum de 17 mc.
​Firea: Aproximativ 6.000 de elevi din cinci şcoli bucureştene vor putea folosi autobuzul şcolar Aproximativ 6.000 de elevi din cinci şcoli bucureştene din sectoarele 1 şi 6 vor merge la cursuri cu autobuze speciale, a declarat duminică seară primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.
Gabriela Firea vrea măsuri ca barierele CFR din nordul Capitalei să fie ridicate la orele de vârf Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță că l-a contactat pe ministrul Transporturilor să ia măsuri ca barierele CFR din zonele Andronache și Petricani să fie ridicate la ore de vârf, astfel încât să fie evitat traficul intens, scrie Mediafax.
Primarul Capitalei: Linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seara, că îşi doreşte ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze, pentru fluidizarea traficului, un amendament la Codul Rutier fiind depus în acest sens la Parlament, scrie Agerpres.
Revoltă într-un sat din Suceava față de romii care au comis mai multe infracțiuni, ce au culminat cu un viol odios Situație tensionată într-un sat din județul Suceava, unde în urmă cu câteva zile o bătrână a fost violată și supusă la chinuri groaznice de doi frați de etnie romă, care între timp au fost prinși de polițiști și arestați de judecători. Joi, în jur de 60 de oameni din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, s-au adunat la Primărie, unde au cerut socoteală primarului și polițiștilor chemați la fața locului, relatează Monitorul de Suceava.
Primarul din Orșova vrea să desființeze Poliția Locală: „Ineficientă! Nicio amendă pentru mâncat semințe” Primarul din Orșova, județul Mehedinți, vrea să renunțe la Polița Locală, considerând că polițiștii locali sunt ineficienți și costisitori: „Am cheltuieli de la bugetul local, cu Poliția Locală, care ajung la 6 miliarde lei vechi. O cheltuială cât se poate de enormă pentru o muncă de nimic”.
FOTO-VIDEO Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările de lărgire a Șoselei Berceni, ce includ circa 1.500 locuri noi de parcare Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările de lărgire a Șoselei Berceni, între Apărătorii Patriei și Șoseaua de Centură, de la o bandă la două benzi pe sens. Primarul Daniel Băluță, prezent la inaugurare, a declarat că s-au amenajat pe toată lungimea arterei 1.500 de locuri noi de parcare, majoritatea lângă stațiile de metrou Berceni, Dimitrie Leonida și Apărătorii Patriei, pentru ca navetiștii să-și lase mașinile acolo și să vină în oraș cu metroul. Lucrarea a costat circa 6 milioane de euro, potrivit sursei citate.
Gabriela Firea, despre faptul că sora sa este director de cabinet al șefei Gărzii de Mediu, instituția care trebuie să amendeze Primăria pentru poluare: Are două facultăți și un doctorat în protecția mediului Primarul Gabriela Firea a declarat vineri că sora sa, Angelica Cobzaru, angajată ca director de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, are două facultăți și un doctorat în protecția mediului, astfel că merita să fie angajată în această poziție. Gabriela Firea spune că sora sa a primit oferte pentru a fi mai mult, dar aceasta a sfătuit-o să nu accepte tocmai pentru a ”nu se specula”. Întrebată de jurnaliști dacă are vreo legătură faptul că Primăria Capitalei nu a fost amendată de Garda de Mediu pentru faptul că sora sa era șefa cabinetului Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Firea a spus că ”dacă d-voastră insinuați asta și considerați că secretara comisarului a împiedicat asta, credeți-mă că nu este în regulă”.
Gabriela Firea amenință că va face plângere penală împotriva ministrului Mediului pentru că a indus panică în rândul populației/ Aceasta susține că poluarea în București a scăzut Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat vineri că va face plângere penală împotriva ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, pentru că a indus panică în rândul populației prin afirmația că în București se respiră 'otravă' și că cetățenii Capitalei ar trebui să poarte masca pentru a fi în siguranță. Primarul susține în continuare că valoarea concentrației medii anuale permisă de Comisia Europeană pentru particule în suspensie, respectiv 40 micrograme/mc, NU a mai fost depășită în perioada 2016-2019, și aduce ca argument datele înregistrate de rețeaua Ministerului Mediului. Reamintim că aceasta nu a funcționat cum trebuie în ultimii 10 ani și nu toate stațiile au efectuat măsurători pentru toți poluatorii. ”Poluarea a scăzut pentru că împreună am luat măsurile potrivite”, a spus Firea.
Gabriela Firea cere demisia ministrului Mediului și îl acuză că induce panica în populație / Primarul a prezentat un buletin de pe 31 decembrie care arată calitatea ”excelentă” a aerului Primarul Gabriela Firea cere demisia ministrului Mediului, Costel Alexe, acuzând că acesta este incompetent și a indus panica în populație după ce a făcut recomandarea ca bucureștenii să poarte măști pentru a se proteja de poluare. Primarul Gabriela Firea a prezentat pe pagina de Facebook un raport de pe 31 decembrie 2019 în care se arată că este excelentă calitatea aerului din București. Numai că pe 31 decembrie Bucureștiul era aproape gol, oamenii fiind plecați în vacanță.
Gabriela Firea, despre calitatea aerului: Nu poți recupera în 36 de luni ce nu s-a făcut în zeci de ani Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că, deși a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului, nu poate fi recuperat în 36 de luni ce nu s-a făcut în „zeci de ani”, iar ministrul Mediului ar trebui să îi tragă la răspundere pe consilierii PNL care au blocat proiectele anti-poluare.
Totul despre vinieta Oxigen: taxa a intrat în vigoare de la 1 ianuarie / Când se vor da primele amenzi / Ce mașini nu mai au voie în centrul Bucureștiului Vinieta Oxigen a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, dar Primăria Capitalei va aplica amenzi abia din luna martie celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească sau în zona în care nu au voie, a declarat pentru HotNews.ro primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Până atunci, cine dorește să cumpere vinieta o poate face, cine nu, nu.
Firmele de pompe funebre din Alexandria nu mai au voie să expună în stradă coroane, sicrie şi cruci Firmele de pompe funebre din municipiul reşedinţă riscă suspendarea activităţii dacă mai expun coroane, sicrie şi cruci în afara magazinelor începând cu luna ianuarie, transmite Agerpres.
Cluj-Napoca: Sute de oameni, la coadă la Primărie, la -7 grade Celsius, pentru locuri de parcare Sute de persoane au stat, luni dimineață, la -7 grade, la coadă la Primăria Cluj-Napoca și la primăriile de cartier pentru depunerea cererilor în vederea obținerii unui loc de parcare. Oamenii sunt nemulțumiți că autoritățile nu găsesc o soluție adecvată secolului al XXI-lea pentru preluarea actelor, transmite Mediafax.
București: Rețeaua independentă de măsurare a calității aerului a înregistrat sâmbătă noapte depășiri de aproape 700% pentru poluarea cu praf / Berceanu, consilier municipal: După incendii imense, poluarea aerului din Sydney e la fel ca în București Rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului din București - airly.eu - a înregistrat sâmbătă seară la ora zece o depășire record de până la 667% (167 ug/m3) pentru poluarea cu PM 2,5 și 478% (239 ug/m3) pentru PM10 la stația de pe bulevardul Barbu Văcărescu din Capitală. Practic este vorba despre poluarea cu praf. Și la stația de pe Șoseaua București Târgoviște s-au înregistrat valori impresionante: depășiri de 654% (163 ug/m3) pentru poluarea cu PM 2,5 și 484% (242 ug/m3) pentru PM10. La toate cele 16 stații s-au înregistrat depășiri între 200 și aproape 700% pentru cei doi indicatori.
Tribunalul București a hotărât sistarea lucrărilor la blocurile de pe Șoseaua Kiseleff 45, construite pe un spațiu verde unde se afla o copie a grădinilor de la Versailles Tribunalul București a hotărât pe 30 decembrie sistarea lucrărilor de construire la blocurilor de 4 etaje care se edifică pe Șoseaua Kiseleff 45, pe terenul unde se afla o copie în miniatură a grădinilor de la Versailles, demolată în 2015, a anunțat vineri Nicușor Dan, vicepreședintele Asociației Salvați Bucureștiul. Autorizația de construire a fost emisă de Primăria Capitalei, în mandatul primarului Gabriela Firea. Procesul a fost intentat de Asociațiile Salvați Bucureștiul și Ecocivica. Terenul unde se construiesc blocurile figurează în documentațiile de urbanism ca spațiu verde. Decizia poate fi atacată cu recurs.
Primăria Sectorului 3 vrea să încheie un acord-cadru de până la 16 milioane lei pentru reciclarea deșeurilor strânse de la populație Primăria Sectorului 3 prin Direcţia Generală de Salubritate vrea să încheie un acord-cadru pe 2 ani pentru servicii de reciclare și valorificare a deseurilor strânse de la populație, potrivit unui anunț postat în sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea acestuia este estimată la 16,6 milioane lei.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by