ADMINISTRATIE LOCALA
Brașov: Persoana care a licitat o sumă record pentru un loc de parcare nu a achitat taxa Persoana care a licitat în urmă cu o lună o sumă record pentru o parcare într-o zonă aglomerată din Brașov nu a achitat taxa până la termenul limită. Suma oferită la licitație a fost de 30.000 de lei, de 20 de ori mai mare decât cea mai mare sumă licitată la atribuirile de parcări din acest an, transmite Mediafax.
Firea, despre noile autobuze Otokar: Nu se confirmă știrea că toate sunt defecte, a fost o singură defecțiune Gabriela Firea susține că autobuzele Otokar care au intrat pe traseu în București în urmă cu două zile nu au probleme, la cele 30 de mașini semnalându-se o singură defecțiune, care s-a remediat imediat.
DEZBATERE PUBLICĂ Un bloc cu 5 etaje ar putea apărea pe Calea Victoriei, lângă Casa cu cariatide și vis-a-vis de Muzeul George Enescu. Primăria Capitalei a dat aviz de oportunitate Un bloc cu 5 etaje ar putea apărea pe Calea Victoriei nr. 200, lângă celebra Casă cu cariatide, monument istoric, și lângă biserica Sfintei Cruci și a Sfântului Vasile cel Mare. Primăria Capitalei a dat deja avizul de oportunitate, planul urbanistic zonal fiind în faza de avizare. Vizavi se află și Muzeul Național George Enescu, o altă clădire superbă care figurează pe lista monumentelor istorice.
Blocaje în transportul public din Alba Iulia; oamenii au protestat spontan Sute de persoane au protestat sâmbătă seara în două zone ale municipiului Alba Iulia, după ce autobuzele care ar fi trebuit să le preia şi să le ducă spre parcările din afara oraşului au întârziat, iar oamenii nu au reuşit să ajungă în locurile unde fuseseră obligaţi să-şi lase maşinile, relatează Agerpres.
​​VIDEO Autobuzele turcești Otokar, prima zi pe traseu în București / Au revenit autobuzele articulate pe străzile Capitalei după 10 ani Primele 30 de autobuze turcești Otokar Kent C au ieșit pe traseu pentru prima dată pe străzile Capitalei. Au ieșit pe traseu trei tipuri de autobuze - de 10 metri, de 12 metri și cele articulate de 18 metri - ultimele marcând revenirea pe bulevardele Bucureștiului a autobuzelor articulate după o pauză de 10 ani, de când au fost retrase ultimele troleibuze cu burduf. Prima zi nu a fost fără probleme: unele autobuze au avut probleme tehnice, iar altele au suferit... mici neplăceri.
Parada de 1 Decembrie ratată la Ploiești; oamenii au venit degeaba la ora anunțată Parada de Ziua Națională a României de la Ploiești a început cu o oră mai devreme decât a fost anunțat, astfel că oamenii care au vrut să participe la eveniment au venit degeaba. „Aș vrea să vă anunț că astăzi e 1 decembrie, nu 1 aprilie”, a spus o ploieșteancă pe pagina de Facebook a Primăriei.
S-au aprins luminițele de Crăciun în Capitală. Nouă milioane de beculețe folosite pentru iluminat Luminiţele de Crăciun din Bucureşti s-au aprins, vineri seară, la ora 19.00, anul acesta fiind folosite nouă milioane de beculețe. Tot vineri seară s-a deschis oficial şi Târgul de Crăciun, amenajat în Piaţa Constituţiei.
Ziua Națională a României: Societatea de Transport București organizează, sâmbătă, parada tramvaielor de epocă Cu ocazia Centenarului Zilei Naționale a României, Societatea de Transport București organizează, sâmbătă, parada tramvaielor de epocă. Vehiculele vor străbate centrul Bucureștiului, având printre călători personaje îmbrăcate în costume din vremurile respective.
Primele 30 de autobuze Otokar cumpărate de Primăria Capitalei ies pe traseu începând cu 1 decembrie Primele 30 de autobuze Otokar cumpărate de Primăria Capitalei ies pe traseu începând cu data de 1 decembrie, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. Cele 30 de autobuze Otokar vor asigura serviciul de transport pe liniile 302 (cu autobuze de 10 metri lungime), 336 și 601 (cu autobuze de 12 metri lungime), precum și pe liniile 780 și 783, care fac legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă (cu autobuze articulate, cu lungime de 18 metri).
​FOTOGALERIE Primăria Cluj-Napoca a pus în circulație 30 de autobuze Mercedes noi. Cum arată în comparație cu cele cumpărate de Primăria Capitalei de la Otokar Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca au pus miercuri în circulație 30 autobuze noi tip Mercedes-Benz Conecto, cu o lungime de 12 m. Alte 30 de autobuze Mercedes vor intra în circuitul de transport public în luna decembrie. Prețul unui autobuz este de 1.046.994 lei/ buc+TVA, iar valoarea totală pentru 60 bucăți este de 62.819.640 lei+TVA.
Luminițele de Crăciun din București se aprind pe 30 noiembrie Luminițele de Crăciun din București vor fi aprinse anul acesta pe 30 noiembrie, la ora 19.00, din Piața Constituției, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. Tot pe 30 noiembrie va fi deschis și Târgul de Crăciun din Piața Constituției care va avea 129 de căsuțe cu produse de sezon, patinoar și carusel pentru copii.
Ploiești: Autobuzele de transport în comun au avut nevoie de reparații, deși nu sunt în circulație Zece autobuze abia cumpărate de Consiliul Local Ploiești au nevoie de reparații, deși încă nu au fost puse în circulație, după ce, în urma ploilor, muncitorii societății de transport public au găsit picături în interior.
Insula Belina și Brațul Pavel au revenit la statul român, prin hotărârea Consiliul Județean Teleorman Insula Belina și Brațul Pavel au revenit, luni, în administrarea Apelor Române, după ce Consiliul Județean Teleorman a decis să redea cele două obiective statului român, transmite Mediafax.
USR București a depus un proiect de hotărâre de Consiliu General pentru demararea procedurilor de dizolvare și lichidarea companiilor municipale USR București a depus luni un proiect de hotărâre de Consiliu General pentru demararea procedurilor de dizolvare și lichidare a celor 20 de companii. Proiectul prevede pe de-o parte începerea procedurilor pentru dizolvarea și lichidarea companiilor și, pe de altă parte, abrogarea hotărârii prin care au fost desființate mai multe Administrații din subordinea Primăriei Capitalei, astfel încât acestea să poată furniza servicii vitale pentru oraș.
O călătorie fără bilet în transportul public din București te poate costa până la 500 de lei, dacă nu achiți pe loc suprataxa de 50 de lei Amenda pentru călătorii Societății de Transport București care merg fără bilet sau abonament valabil va crește de la 150 de lei la 500 de lei, potrivit noului regulament al serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea București–Ilfov. Rămâne în continuare posibilitatea de achitare a unei suprataxe de 50 de lei, în condițiile în care călătorul are banii și poate plăti pe loc.
FOTO Primăria Capitalei a amplasat în rondul de la Universitate o imitație a ”Coloanei infinitului” Primăria Capitalei a amplasat în rondul de la Universitate o imitație a ”Coloanei infinitului” în locul bradului de Craciun sau a altor decorațiuni dedicate sărbătorilor de iarnă. Coloana are luminițe care se aprind noaptea. Gestul a stârnit mai multe critici pe rețelele de socializare.
UPDATE Ce efect are anularea de către instanță a deciziilor de înființare a companiilor municipale? Răspunsurile primarului, avocaților și politicienilor Primăria Capitalei a investit în cele 22 de companii municipale circa 2,8 miliarde de lei prin majorări de capital succesive. În plus, din 2017, de la înființare, la aceste societăți au fost angajați mii de oameni și le-au fost delegate principalele servicii publice din oraș, de la iluminatul public, semaforizare, întreținere străzi la parcări sau cimitire.Curtea de Apel București: Companiile municipale înființate de Gabriela Firea sunt ilegale
Gabriela Firea despre lărgirea străzii Fabrica de Glucoză: Se lucrează, suntem în grafic Lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză sunt în grafic, a declarat primarul Gabriela Firea, vineri, în cadrul unei vizite făcute pe șantier. Lucrările de demolare și defrișare aproape s-au finalizat, iar municipalitatea discută cu constructorul să finalizeze lucrarea în 12 luni, nu în 15, cum prevede contractul. În condițiile în care în jurul datei de 1 decembrie autostrada A3 va intra în București, iar lărgirea străzii nu este gata, Gabriela Firea a declarat că Brigada Rutieră va interveni pentru fluidizare circulației în zonă.
Gabriela Firea, după ce instanța a decis că toate companiile municipale au fost înființate ilegal: Nu creează niciun efect. Nu se face nicio referire la sistarea activității Decizia Curții de Apel prin care s-au anulat hotărârile Consiliului General al Municipiului București de înființare a celor 22 de companii municipale nu creează niciun efect deoarece nu se face nicio referire la sistarea activității, a declarat primarul Gabriela Firea, vineri dimineață. Aceasta este de părere că judecătorii au fost induși în eroare, iar USR București, entitatea care a cerut anularea hotărârilor în instanță, "plânge de mila firmelor căpușă".Curtea de Apel București: Companiile municipale înființate de Gabriela Firea sunt ilegale
Primarul Capitalei după decizia Curții de Apel: Sunt absolut convinsă că este o eroare de interpretare care se va corecta Primăria Capitalei califică soluția Curții de Apel București, care a admis recursul USR și a dispus anularea Hotărârilor CGMB prin care s-a decis înființarea a 20 de companii municipale, ca fiind ”cel puțin suprinzătoare, dacă nu șocantă”, dar crede că este o eroare de interpretare care se va corecta.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version