ADMINISTRATIE LOCALA
Raport: Cat cheltuie orasul vostru pe serviciile municipale de baza? ​Administratiile oraselor cheltuie sume surprinzator de diferite cand vine vorba de furnizarea serviciilor municipale, chiar si in interiorul aceleasi regiuni, arata noul raport KPMG International intitulat "Finding the courage to improve: Benchmarking city services".
Trafic aglomerat pe multe artere din Capitala luni dimineata, dupa ce a nins. Unele bulevarde erau blocate chiar si la orele pranzului Traficul rutier in Capitala s-a desfasurat cu mare dificultate luni dimineata, dupa ce noaptea de duminica spre luni a nins, iar pe strazi s-a asezat un strat de zapada. Pe unele bulevarde ambuteiajele s-au pastrat pana si spre orele pranzului. Pe bulevardul Iuliu Maniu, spre exemplu, masinile erau bara la bara pe ambele sensuri, asfaltul nu era curatat de zapada, iar plugurile si sararitele erau si ele blocate in trafic.
Star Taxi despre intentia Primariei Capitalei de a dezvolta propria aplicatie de comanda taxi: Ar trebui sa ne intrebam care vor fi urmatorii agenti economici pe care Primaria doreste sa-i inchida pentru a-si deschide propriile companii Primaria Capitalei doreste sa inchida StarTaxi, o aplicatie informatica, care functioneaza perfect legal si care isi achita toate taxele si impozitele de mai bine de 5 ani, un business dezvoltat pe capital privat, pentru a infiinta propria aplicatie de comanda taxi pe banii contribuabililor, acuza intr-un comunicat de presa Star Taxi.
​FOTOGALERIE Bucurestiul medieval: cum arata cele peste 200 de strazi neasfaltate si fara utilitati. Pe ce au cheltuit primarii banii in 2017 In Bucuresti sunt peste 200 de strazi neasfaltate, unele fara retele de apa si canal, potrivit informatiilor obtinute de Hotnews.ro de la primariile de sector si Primaria Capitalei. Cele cateva mii de oameni care locuiesc aici traiesc ca in Evul Mediu. In sectorul 1 sunt 62 de strazi, in Sectorul 2 niciuna, in Sectorul 3 - 34, in Sectorul 4 - 24, Sectorul 5 -31 si Sectorul 6 - 23. Primaria Capitalei mai are in administrare circa 50 de strazi de pamant, 26 fiind in Cartierul Henri Coanda.  Fiecare institutie avea obligatia sa asfalteze strazile pe care le are in administrare. Desi in 2017 aceste institutii au dat sute de milioane lei pentru organizarea de spectacole si targuri sau spatii verzi, pentru rezolvarea acestei probleme nu s-au gasit nici resurse, nici timp.
PMB: Sapte linii de tramvai, un depou si sistemul de semaforizare din Capitala, reabilitate din fonduri europene Sapte linii de tramvai si depoul Titan, precum si sistemul de semaforizare din Capitala vor fi reabilitate si modernizate din fonduri europene de peste 200 de milioane de euro, transmite Primaria Capitalei. In aceasta suma este inclusa si achizitionarea a 100 de tramvaie, 100 de troleibuze si 100 de autobuze electrice, iar lucrarile de modernizare a bulevardelor Iancului-Pantelimon si Liviu Rebreanu, inclusiv park&ride-ul de la Cora Pantelimon, vor fi decontate din fonduri europene, potrivit news.ro.
Arad: Sute de persoane au aderat la un protest initiat pe Facebook fata de majorarea cu 50 la suta a tarifelor la transportul public Circa 300 de aradeni au aderat la un protest initiat pe Facebook fata de majorarea cu 50 la suta a tarifelor la transportul cu tramvaie si autobuze, care a intrat in vigoare miercuri, anuntand ca nu vor mai cumpara bilete timp de doua saptamani, in cadrul actiunii numite "Olimpiada de fugit de controlorii CTP", potrivit news.ro.
Achizitii de lux la Primaria Sectorului 5, administratia cu cel mai mic buget din capitala: 11 iPhone X si 12 iPhone 8 pentru care a platit circa 24.000 euro Primaria Sectorului 5, condusa de primarul Daniel Florea,  a achizitionat in luna decembrie 11 iPhone X, 12 iPhone 8, 4 Apple iPad Pro 12,9'', 6 bucati Notebook Probook 450 si un Samsung Galaxy S8, pentru care a platit in total circa 33.000 euro, potrivit datelor publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Doar pentru cele 11 iPhone X a platit 14.300 de euro, iar pentru cele 12 iPhone 8 - 9.300 euro. O achizitie de lux a facut si Compania Municipala Tehnologia Informatiei, proaspat infiintata de primarul Gabriela Firea - un laptop Apple MacBook Pro 15, ecran Retina la pretul de circa 11.700 lei.
RATB creste numarul de tramvaie de pe linia 47, timpul de asteptare in statii urmand sa se reduca de la 20-23 minute la 10-11 RATB creste numarul de tramvaie de pe linia 47, timpul de asteptare in statii urmand sa se reduca de la 20-23 minute la 10-11, se arata intr-un comunicat de presa emis de regie. Acesta face legatura intre Ghencea si Piata Unirii, si avand in vedere ca are deja cale proprie de rulare pe cea mai mare parte a traseului (Bd. Ghencea, Calea 13 Septembrie, Strada Progresului), durata unei calatorii intre terminale va fi de 20-25 de minute, spun reprezentantii regiei.
Primaria Sectorului 4 a redus taxa de salubrizare de la 12 lei/luna/persoana la 6 lei pentru persoanele cu venituri mai mici de 2.000 lei In urma scandalului din ultimele zile, Primaria Sectorului 4 a redus, luni, taxa de salubrizare pentru anul 2018 la 6 lei/luna/persoana pentru persoanele fizice cu venituri nete lunare sub 2000 lei, daca aceasta este achitata anticipat sau pana la data de 20 ale fiecarei luni pentru luna anterioara. Pentru persoanele fizice care au venituri nete lunare peste 2.000 lei, taxa de salubrizare datorata este de 9,6 lei/luna/persoana. Pentru copii se va plati 6 lei pe luna, spun reprezentantii Primariei.
Deficit de medici la UPU Slatina; niciun medic nu s-a inscris la ultimul concurs pentru aceasta unitate Unitatea de Primiri Urgente (UPU) de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina se confrunta cu un deficit de medici specialisti, insa la ultimul concurs de angajare pentru doua posturi de specialist in medicina de urgenta, organizat la finalul anului trecut, nu s-a prezentat niciun candidat, potrivit managerului SJU Slatina, Catalin Rotea, scrie Agerpres.
Hunedoara: Primaria Deva va taia salariile cu 20 la suta si va concedia aproximativ 150 de  angajati Primaria Devei va taia salariile cu 20 la suta si va concedia aproximativ 150 de  angajati dupa ce noul primar, Florin Oancea, a descoperit ca  fondul de salarii de anul trecut a fost de trei ori mai mare decat banii alocati pentru investitii, scrie glasul-hd.ro.
Bucuresti: Contractul cu Luxten pentru iluminatul public a fost prelungit cu trei luni, apoi serviciul va fi preluat de o companie proaspat infiintata de primarie Contractul de delegare a serviciului de iluminat public catre firma Luxten, care a expirat la finalul anului 2017, a fost prelungit cu inca 3 luni, se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Dupa ce va trece si aceasta perioada, serviciul va fi delegat Companiei Municipale Iluminat Public Bucuresti S.A, infiintata anul trecut de Primaria Capitalei, potrivit sursei citate.
Consiliul Local Sector 4 a aprobat din nou construirea unei parcari pe spatiul verde de langa Parcul Tineretului, dupa ce instanta a decis anularea primei hotarari Consiliul Local Sector 4, la propunerea primarului Daniel Baluta, a aprobat din nou pe 28 decembrie indicatorii tehnico-economici pentru parcarea de 700 locuri de pe spatiul verde de langa Palatul Copiilor-Parcul Tineretului, teren primit de la Primaria Capitalei pentru a amenaja un parc.
Star Taxi: Suntem o societate comerciala care functioneaza perfect legal si achita taxe si impozite in Romania incepand din anul 2012  si se adreseaza doar soferilor de taxi autorizati si atestati Star Taxi este o societate comerciala care functioneaza perfect legal si achita taxe si impozite in Romania incepand din anul 2012  si se adreseaza doar soferilor de taxi autorizati si atestati pentru a efectua serviciul de transport persoane in regim de taxi, se arata intr-un comunicat emis joi de companie. In plus, reprezentantii companiei spun ca Primaria Capitalei a transmis inca din 2013 companiei ca nu are nevoie de autorizare pentru aplicatie. "Ii transmitem Doamnei Primar General Gabriela Firea ca ar putea descarca aplicatia StarTaxi si va avea surpriza sa observe ca inainte de a accepta un sofer la o solicitare are acces la datele de identificare ale soferului atestat si autorizat care vine la adresa: numele si prenumele, indicativul si firma de taxi, tariful practicat, poza soferului cat si parerea clientilor anteriori ai soferului atestat si autorizat pentru transport persoane in regim de taxi", se mai arata in comunicatul de presa.
UPDATE Bucuresti: Primaria Sectorului 4 a marit taxa de salubrizare de la 5 lei la 12 lei pe luna/persoana, inclusiv pentru minori Primaria Sectorului 4 din Bucuresti a majorat de la 1 ianuarie taxa de salubrizare de la 5 lei pe luna/persoana la 12 lei, inclusiv pentru minori. Astfel, o familie compusa din  doi adulti si doi copii va plati 48 lei pe luna si  576 lei pe an. Reprezentantii Primariei Sector 4 spun ca si inainte copii plateau aceasta taxa. In ceea ce priveste persoanele juridice, taxa de salubrizare este de 80 lei/luna.
Nicusor Dan: Am cerut miercuri Tribunalului Bucuresti suspendarea hotararii prin care primaria interzice aplicatiile online prin care bucurestenii isi pot comanda un taxi Deputatul Nicusor Dan a cerut, miercuri, Tribunalului Bucuresti, suspendarea Hotararii CGMB din 19 decembrie, care prevede ca activitatea de taximetrie se va face, obligatoriu, printr-un dispecerat, afirmand ca daca Legea taximetriei nu interzice aplicatiile.
Gabriela Firea: Sustinem posibilitatea intrarii biciclistilor pe spatiul dedicat circulatiei tramvaielor. O noutate o reprezinta si dotarea tuturor mijloacelor de transport RATB cu GPS/ Noi linii de tramvai, delimitate cu garduri Primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri ca sustine posibilitatea intrarii biciclistilor pe benzile unice dedicate tramvaiului, acolo unde este posibil. Pe aceste benzi ar urma sa circule si autobuzele, dupa modificarea Codului Rutier. Primaria Capitalei va delimita in acest an liniile tramvaielor 16, 1 si 32 cu garduri, dupa modelul liniilor 41 si 21
Primele declaratii ale primarului Gabriela Firea despre Uber si Taxify: Aceste firme trebuie sa intre in legalitate. In acest fel, noi garantam ca masinile sunt verificate tehnic, iar conducatorii auto au pregatirea necesara si comportamentul adecvat Primarul Gabriela Firea a facut miercuri o declaratie in care s-a referit pentru prima oara in mod direct la serviciile Uber si Taxify, afirmand ca acestea trebuie sa intre in legalitate si sa obtina autorizatie de transport si licente de taxi. Primarul general spune ca in acest fel se asigura ca masinile sunt verificate tehnic, iar conducatorii auto au pregatirea necesara si comportamentul adecvat.
Gabriela Firea: In 2018 vor demara mai multe proiecte noi de infrastructura printre care supralargire Ghencea- Domnesti, Pasaj Doamna Ghica, Pasaj Petricani, Pasaj Andronache - CF Bucuresti Constanta In 2018 vor demara mai multe proiecte noi de infrastructura printre care extindere si supralargire Ghencea- Domnesti, Pasaj Doamna Ghica cu Colentina, Pasaj Petricani -Bucuresti Nord, Pasaj Andronache - CF Bucuresti Constanta, Pasaj spre cartierul Henry Coanda, largire si reabilitare  Pod CF Constanta, a anuntat miercuri, primarul general Gabriela Firea. Aceasta declarat ca vor continua si proiectele deja incepute: Pasaul Ciurel, largire Fabrica de Glucoza, park&ride Cora Pantelimon, Pasaj Nicolae Grigorescu- Splai Dudescu.FOTOGALERIE Bilant al marilor proiecte de infrastructura din Bucuresti la final de an: doar doua proiecte din 4 au fost finalizate
Gabriela Firea: Vom implementa banda unica si pe linia tramvaielor 16, 1 si 32, dupa modelul de succes al liniilor 41 si 21 Primaria Capitalei va delimita in acest an liniile tramvaielor 16, 1 si 32 cu garduri, dupa modelul liniilor 41 si 21, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a declarat ca asteapta modificarea Codului Rutier, astfel incat pe benzile unice dedicate tramvaielor sa poata circula autobuzele si, posibil, biciclistii.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri