ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Sibiu cumpără 10 autobuze de la producătorul român BMC Truck & Bus Primăria Sibiu cumpără 10 autobuze de 12 metri de la producătorul român BMC Truck & Bus SRL. Instituția a anunțat, miercuri, că a finalizat procedura de licitație după 1 an și 3 luni, timp în care au fost făcute mai multe contestații, și a semnat contractul cu firma din București, valoarea achiziției fiind de 10,5 milioane lei.
VIDEO „Vă vedem din Sibiu” Povestea unuia dintre cele mai lungi proteste din România ultimilor 30 de ani: 431 de zile și continuă. „Putem ieși mai puternici din asta” De 431 de zile, mai exact de pe 11 decembrie 2017, în fiecare zi, de la ora 12.00, timp de 15 minute, 30, 50 sau câteva sute de oameni, vin în fața sediului PSD Sibiu și protestează, tăcut, fără scandal, față de încercările acestui partid de a acapara justiția și a distruge statul de drept. Inițiativa se numește ”Vă vedem din Sibiu”. Evenimentul are loc indiferent de vreme, de sărbătorile legale. Excepție au făcut zilele de doliu național pentru regele Mihai.
Capitalismul de stat: Cu ce s-au ocupat firmele Primăriei Sectorului 3 în 2018, pe ce au cheltuit banii, ce salarii și bonusuri au cei din conducere Cele 9 companii municipale înființate de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, au intrat pe profit în al doilea semestru din 2018, potrivit rapoartelor de activitate obținute de HotNews.ro. Cum au reușit acest lucru? Banii vin în principal din contracte încheiate cu Primăria Sector 3, dar și contracte încheiate între ele, banii și bunurile fiind plimbate de la una la alta.
Prima reacție după ce instanța a anulat definitiv hotărârile de înființare a companiilor municipale: Gabriela Firea cere consilierilor să reaprobe înființarea cu două treimi Primarul Gabriela Firea cere consilierilor generali să reaprobe înființarea companiilor municipale, printr-un vot de două treimi, se arată într-un comunicat de presă emis de municipalitate. Primarul general nu renunță la idee și vrea să presteze în continuare serviciile publice prin intermediul companiilor proprii. Reacția vine după ce Curtea de Apel București a anulat definitiv hotărârile de înființare a celor 22 de companii municipale, pe motiv că acestea au fost aprobate cu majoritate simplă, nu cu două treimi, așa cum cere legea. Procesul a fost intentat de USR care are pe rol și un litigiu privind desființarea acestora.
Nicușor Dan îi cere lui Teodorovici să rezilieze contractului de concesiune a celor 10 hectare de teren pe care se află Casa Radio Într-o postare pe facebook, Nicușor Dan îi solicită Ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, să demareze procedurile pentru recuperarea terenului pe care se află Casa Radio. Deputatul spune că investitorul care se află în posesia terenului în acest moment nu și-a respectat obligațiile contractuale iar procedurile de recuperare ar fi trebuit să înceapă încă din 2009.
București: Pensionarii, dar și însoțitorii lor, vor avea dreptul să meargă gratuit pe liniile STB Pensionarii din Capitală vor putea solicita formularele necesare pentru a primi abonamentele de călătorie gratuite începând de marți, informează STB. Totodată, pensionarii pot opta și pentru un card pentru însoțitorii lor, care pot călători, la rândul lor, gratuit, transmite Mediafax.
Firea, despre buget: Au fost încălcate legile prin această distribuție / Nu a fost respectat principiul consultării publice Gabriela Firea spune că Primăria Capitalei va pierde 180 de milioane de euro dacă proiectul de buget rămâne în forma actuală și acuză că în realizarea proiectului nu a fost respectat principiul consultării publice și că ”au fost încălcate legile în vigoare prin această distribuție”.
Societatea Ornitologică a făcut recensământul păsărilor de apă. Cormoranul ocupă abia locul 10 Societatea Ornitologică Română și Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii Grupul Milvus au realizat în perioada 10 - 20 ianuarie tradiționalul Recensământ Internațional al Păsărilor de Apă, sub umbrela Wetlands International. Ornitologii au identificat în România 147 de specii, dintre care 60 de specii (40,8 %) sunt acvatice. Cormoranul mare, făcut vedetă de ministrul Petre Daea, ocupă doar locul 10 în top, fiind numărate 9.042 de exemplare. Ministrul Daea declara că avem așa de mulți cormorani încât ”fac baie în piscină”.
Buget 2019 Primarul de Satu Mare: Un măr otrăvit. Ne dă în plus 18,4 mil. lei, dar ne ia 30 mil. lei Proiectul de buget pune în pericol investițiile în infrastructură pentru 2019 și lovește administrațiile locale, spune primarul orașului Satu Mare. Potrivit acestuia, orașului i se dau în plus 18 milioane de lei, dar i se iau 29 de milioane, transmite Mediafax.
Dezbatere publică: Nicușor Dan a solicitat Primăriei Capitalei să nu ridice mașinile de pe toate bulevardele și să permită parcarea inclusiv pe trotuar, acolo unde este loc Primăria Capitalei a organizat vineri o dezbatere publică pe proiectul de hotărâre care vizează ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Unii dintre cei prezenți au fost de acord că măsura este una bună, alții cerut municipalității să facă întâi locuri de parcare apoi să ridice mașinile. Deputatul Nicușor Dan, prezent la dezbatere, a declarat că măsura este una bună, însă a cerut să nu se ridice mașinile de pe toate bulevardele, de exemplu de pe bd. Iuliu Maniu, unde cetățenii nu au locuri de parcare. Mai mult, acesta a declarat că municipalitatea ar putea amenaja locuri de parcare și pe trotuar, acolo unde acesta permite.
Viceprimarul Aurelian Bădulescu: Voi avea o inițiativă care să închidă pentru sâmbătă și duminică activitățile comerciale din anumite supermarketuri Viceprimarul Aurelian Bădulescu vrea să depună un proiect de hotărâre de Consiliu General prin care să închidă în weekend anumite supermarketuri pentru ca acestea să se poată aproviziona mai bine și să limiteze astfel traficul greu. Mai mult acesta vrea să limiteze la 3,5 tone orice formă de aprovizionare la aceste magazine.
​Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a aprobat Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3. Documentul permite construirea unor blocuri în parcurile IOR și C-tin Brâncuși Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3, un document care stabilește ce se poate construi pe fiecare teren în parte, ce parcele au statutul de spațiu verde și cum este protejat patrimoniul. PUZ-ul permite construirea unor blocuri de 10 etaje în Parcul C-tin Brâncuși și menține regulamentul care permite edificarea unor blocuri de până la 45 m înălțime pe bucata retrocedată în Parcul IOR. Planul urbanistic este elaborat de Primăria Sector 3.
Conflictul dintre primari și guvern continuă: Respingem categoric propunerile Ministerului Finanțelor / Scrisoarea trimisă de Asociația Municipiilor premierului Dăncilă La o zi de la negocierile de la Guvern, primarii îi transmit o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care o informează că resping „categoric” propunerile Ministerului de Finanțe privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate.
Consiliul General a aprobat exproprierile pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea: două benzi pe sens, linie de tramvai pe mijloc, piste de biciclete Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi exproprierile necesare pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea. Vor fi expropriate 500 de parcele, valoarea acestora fiind estimată la 20 milioane lei, a declarat primarul Gabriela Firea.
Consiliul General al Municipiului București a declarat de utilitate publică proiectele din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană care propun transformarea centrului Bucureștiului. Ce implică decizia Consiliul General al Municipiului București a declarat de utilitate publică proiectele din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană care propun transformarea centrului Bucureștiului și construirea mai multor parcări subterane la Piața Constituției, Piața Lahovari, Piața Cantacuzino, dar și o rețea de piste pentru biciclete. Declararea acestor proiecte de utilitate publică - în valoare de peste 200 de milioane de euro - permite exproprieri acolo unde este cazul, dar și intervenții pe spațiul verde.
Primăria Capitalei va consolida și reabilita patru poduri și Pasajul Fundeni Primăria Capitalei va consolida și reabilita Podul Ciurel, Podul Eroilor, Podul Opera, Podul Timpuri Noi și Pasajul Fundeni. Valoarea investiției pentru cele 5 obiective se ridică la circa 30 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați joi de Consiliul General.
Consiliul General a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru etapa a doua din Penetrația Splai Dudescu - Nicolae Grigorescu Finalizalizarea Penetrației Splai Dudescu - Nicolae Grigorescu, care va face o nouă legătură rutieră între Bulevardul Nicolae Grigorescu și zona intersecției Șos. Olteniței – Șoseaua Vitan Bârzești, va costa Primăria Capitalei circa 63 milioane de lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, aprobați joi de Consiliul General al Municipiului București.
Pasajul de la Doamna Ghica va costa aproximativ 133 de milioane de lei. Primăria Capitalei mai face un pas, după ce investiția a fost blocată aproape 10 ani Primăria Capitalei mai face un pas pentru realizarea Pasajului de la Doamna Ghica, după ce aproape zece ani instituția a bătut pasul pe loc. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați joi de Consiliul General. Pasajul va avea o lungime de circa 214 metri, patru benzi pe sens și se estimează că va costa circa 133 de milioane de lei cu TVA. Termenul de execuție a lucrării este estimat la doi ani.
Patriarhul Daniel va primi titlul de cetățean de onoare al Capitalei, pentru "grija părintească" de a începe construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Proiectul, inițiat de Gabriela Firea Patriarhul Daniel va primi titlul de cetățean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre semnat de Gabriela Firea și aprobat joi de Consiliul General. Distincția va fi acordată "în semn de recunoștință pentru grija părintească de a începe lucrările de construire a Catedralei Mântuirii Neamului" și pentru "curajul de a construi și de a urma direcția istorică a Regelui Ferdinand".
Gabriela Firea, după ce Ministerul Sănătății le-a recomandat bucureștenilor să nu folosească apa de la robinet: Voi trimite Corpul de control să verifice ce s-a întâmplat/ Apa Nova: Nu a fost niciun risc pentru populație, apa este potabilă Primarul Gabriela Firea a anunțat joi că trimite Corpul de control pentru a verifica dacă apa furnizată de Apa Nova este potabilă sau nu și ce s-a întâmplat în ultimele zile. "Cred că este treaba organismelor statului să verifice dacă avem de a face cu informații menite să alerteze inutil populația", a declarat Firea, după ce Ministerul Sănătății le-a cerut bucureștenilor să nu folosească apa de la robinet, care miroase puternic a clor, pentru băut, prepararea hranei sau igiena personală. Mai mult, Gabriela Firea a susținut că dacă cineva riscă să mintă, contractul cu Apa Nova poate fi reziliat. La rândul lor, reprezentanții Apa Nova au susținut că apa furnizată bucureștenilor este potabilă.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version