ADMINISTRATIE LOCALA
​​VIDEO Primăria Sectorului 4 mai face un pas pentru construirea stației de metrou Berceni, poate accesa fonduri europene / Primele imagini ale proiectului Primăria Sectorului 4 mai face un pas pentru amenajarea noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni. Instituția a devenit eligibilă pentru accesarea fondurilor europene disponibile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) după ce organismele din Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Transporturilor au actualizat ghidul solicitantului astfel încât Metrorex va putea depune spre finanțare proiecte alături de primăriile de sector.
FOTO Primăria Capitalei a reluat lucrările la pasajul Nicolae Grigorescu, după aproximativ 2 ani de blocaj / Estimarea este că va fi gata în 3 luni Primăria Capitalei a reluat lucrările la pasajul suprateran Nicolae Grigorescu, după aproximativ 2 ani de blocaj. Pasajul este realizat în proporție de 90% încă din 2018, dar nu a putut fi terminat din cauza cablurilor de înaltă tensiune care treceau pe deasupra și era nevoie să fie înălțate. După ani de blocaj, în sfârșit firele au fost mutate, iar constructorul s-a apucat de lucrări și poate termina rampa pasajului dinspre Sălăjan. Marius Coaje, consilierul primarului general pe probleme de infrastructură, a declarat pentru HotNews.ro că termenul asumat de constructor pentru finalizarea lucrării este de 3 luni, respectiv luna iulie 2020.
Primăria Capitalei a stopat toaletările pentru această primăvară și vară Primăria Capitalei a oprit toate toaletările pentru această primăvară și pentru această vară. Motivația deciziei este că a început perioada de vegetație, iar tăierile sunt nocive în această perioadă.Referință: FOTO Toaletarea arborilor, o afacere de zeci de milioane lei. Cât plătesc primăriile din București și cine a luat contractele
UPDATE Primăria Sectorului 3 nu renunță la ideea de a aloca 5 milioane lei pentru promovare / Proiectul a fost adoptat de Consiliu local Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, nu renunță la ideea de a aloca 5 milioane lei pentru promovare. Proiectul care prevede încheierea unui contract de 5 milioane lei pentru promovarea instituției, cu compania Smart City Invest S3, la care este acționar Consiliul local, a fost adoptat luni de Consiliului local. Mai departe, compania încheie contracte pentru publicitate cu diverse televiziuni/publicații. În 2019, Primăria a mai încheiat două contracte, în valoare de circa 12 milioane lei, pentru promovare. La ultima ședință, proiectul a fost respins.
​VIDEO Spectaculoasa zonă din București care revine la viață în absența oamenilor. „Toată pauza asta pe care omenirea o trăiește oferă un plus naturii” Aproape o treime din Parcul Natural Văcărești, 50 de hectare din cele 186, a ars într-un incendiu la finalul lunii februarie 2020, cel mai mare din ultimii 10 ani. Imaginile de atunci erau sfâșietoare, totul era scrum. La nici două luni după, natura ne-a arătat încă o dată forța ei extraordinară de regenerare, copacii și iarba au început să înverzească, stuful a dat din cenușă, bălțile au pește și broaște țestoase, iar păsările întoarse din migrație au ocupat locul.
VIDEO Aglomerație în piețele agroalimentare și supermarketurile din București/ Cum s-a respectat distanța socială La piețele agroalimentare și supermarketuri s-au format sâmbătă cozi de zeci de persoane. Problema a fost în special între orele 11.00 și 13.00 când au ieșit și pensionarii la cumpărături, aceștia având la dispoziție doar două ore pe zi. Restricțiile s-au suprapus și cu cumpărăturile făcute pentru Florii. Dintre locațiile vizitate de reporterul HotNews.ro, cea mai gravă situație a fost la Piața Delfinului, din Sectorul 2, unde coada s-a întins pe circa 200 de metri, iar oamenii au așteptat aproape o oră ca să intre.
Primăria Capitalei va achiziționa măști și halate în valoare de 1,3 milioane lei pentru medicii de familie, 25 de ventilatoare mecanice și un ansamblu mobil CT pentru detectarea COVID 19 Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor, va achiziționa halate şi mănuşi de unică folosinţă destinate medicilor de familie, costul estimat fiind de 1,3 milioane de lei fără TVA, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Instituția va achiziționa și 25 de ventilatoare mecanice și un ansamblu mobil Computer Tomograf (CT) dotat cu un modul de inteligenţă artificială capabil să depisteze cazurile de infectare cu noul coronavirus.
VIDEO Scandal la prima ședință online a Consiliului General. Viceprimarul Bădulescu, încercând să jignească un consilier: Ăsta e un tâmpit, anagramat în drept Prima ședință online a Consiliului General al Municipiului București s-a desfășurat cu scandal. Mai mulți consilieri generali s-au plâns că nu au putut să voteze, iar altora nu li s-a dat cuvântul. În cadrul ședinței a avut loc și o nouă izbucnire a viceprimarului Aurelian Bădulescu. Acesta l-a făcut pe un consilier general PNL, Cătălin Deaconescu, „tâmpit” și i-a zis altuia ”Lasă-mă dracului în pace”.
UPDATE Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a aprobat reorganizarea a 13 companii municipale / Opoziția a cerut desființarea lor / Nicușor Dan: Se încearcă ascunderea pierderilor Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al capitalei a aprobat vineri propunerea primarului Gabriela Firea de reorganizare a 13 din cele 24 de companii municipale. Astfel, din 13 societăți vor rămâne 5, fiecare absorbind 1, 2 sau 3 companii. Ultima reorganizare a avut loc în mai 2019. Motivul invocat de executiv este că activitatea companiilor care fuzionează este complementară și se vor reduce costurile de funcționare și eficientizarea activităților. Opoziția a cerut desființarea acestora și nu a votat proiectele.
Primarul Gabriela Firea renunță la achiziționarea celor 17.000 de teste rapide. Municipalitatea va achiziționa 3000 de teste RT-PCR pentru angajați Primarul Gabriela Firea renunță la achiziționarea celor 17.000 de teste rapide, potrivit unui amendament făcut în timpul ședinței Consiliului General de vineri. Municipalitatea va achiziționa 3.000 de teste pentru aparatele PCR, cu care vor fi testați angajații din subordine. Testele se vor realiza la Spitalul Victor Babeș. Achiziția va fi făcută din bugetul municipalității.
Primăria Capitalei vrea să cumpere 17.000 de teste rapide COVID-19 pentru angajații și medicii din spitalele din administrare / De ce nu le recomandă Organizația Mondială a Sănătății Primăria Capitalei vrea să achiziționeze 17.000 de teste rapide (antigen) pentru testarea personalului din cadrul serviciilor de utilitate publică /companiilor municipale, a structurilor de interes public local aflate în subordinea Consiliul General al Municipiului Bucureşti, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum și personalului din cadrul unităţilor sanitare aflate în subordinea Consiliului General, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de mâine a Consiliului General. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat miercuri că nu recomandă folosirea acestor teste rapide.
Incendiul de la fosta fermă de porci din Periș a fost stins. Proprietarul a fost amendat cu 115.000 lei și s-a ales cu plângere penală Incendiul de la fosta fermă de porci din Periș a fost stins joi, în jurul orei 14.00, după mai bine de 48 de ore de la momentul în care a izbucnit. Proprietarul terenului a fost amendat de comisarii Gărzii Naționale de Mediu cu suma de 115.000 lei. De asemenea, SC Klevek Company SRL s-a ales și cu plângere penală, anunță Ministerul Mediului. Operatorului i-au fost dispuse măsuri de ecologizare a perimetrului, cu termen de finalizare 30 iunie 2020. Cu puțin timp în urmă incendiul a fost stins de echipele ISU. Zona este încă supravegheată de două autospeciale și de laboratorul mobil de monitorizare a calității aerului.
Incendiul de la ferma de porci din Periș nu a fost stins. 16 autospeciale luptă cu focul Incendiul de la ferma de porci din Periș încă nu a fost stins, la două zile de la izbucnirea acestuia. Întâi a luat foc vegetația uscată de la fermă, apoi focul a ajuns la batalele unde erau depozitate dejecțiile de la ferma de porci, două gropi uriașe cu o dimensiune de 100/200m și o adâncime de circa 7 metri, iar de atunci focul arde mocnic, fecalele uscate fiind un combustibil. Daniel Vasile, purtătorul de cuvând al ISU București spune că până la finalul zilei focul ar putea fi stins.
Primar de comună: Nu am încasat, în ultimele trei săptămâni, niciun leu din taxe şi impozite locale Primarul comunei Stăuceni din judeţul Botoşani, Cozmin Epuraş, a declarat, pentru Agerpres, că în ultimele trei săptămâni nu a încasat niciun leu la bugetul local din taxele şi impozitele datorate de populaţie şi agenţii economici din comună.
FOTO Poluare masivă în București miercuri dimineață / Ard fecalele de la o fostă fermă de porci dintre Periș și Ostratu Rețele de monitorizare a calității aerului au înregistrat din nou depășiri cu până la 500% pentru poluarea cu PM10 și PM2,5 miercuri dimineață. Depășirile au fost înregistrate în special în zona de Nord a orașului și în localitățile Corbeanca, Ostratu și Otopeni. În plus, miercuri dimineață, foarte mulți bucureșteni s-au plâns că afară miroase a ars.VIDEO Cum arată incendiul care a provocat poluarea masivă din Capitală
Achiziții în vremea pandemiei: Primăria Sectorului 2 a atribuit fără licitație unei firme, într-o singură zi, 50 de contracte, în valoare de circa 3 milioane lei, pentru achiziția de locuri de joacă Primăria Sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public, a atribuit pe 27 martie firmei Belmar Prod 50 de contracte, în valoare totală de circa 3 milioane lei, prin cumpărare directă. Obiectul contractelor este furnizarea de locuri de joacă și echipamente de joacă - leagăne, căsuțe etc.
COVID 19 în România: Două organizații au lansat o platformă online care pune în legătură persoanele vulnerabile care au nevoie de cumpărături/medicamente și voluntarii din zonă Asociația Încotroceni și Cooperativa de energie au lansat platforma online ”Vecinul tău” pentru a-i ajuta pe cei care nu pot merge în această perioadă la cumpărături, după medicamente sau să-și plimbe câinele, fiindcă sunt în categoria cea mai afectată de noul coronavirus. Noutatea este că site-ul practic face legătura între cei care au nevoie de ajutor și voluntarii din imediata lor vecinătate, astfel că problema se rezolvă în comunitate. În primele 4 zile s-au înscris nu mai puțin de 600 de voluntari din toată țara.
Achiziții în vremea pandemiei: Primăria Capitalei cere oferte pentru a cumpăra terenul pe care se va construi incineratorul de deșeuri, prețul estimat fiind de circa 5 milioane de euro Primăria Capitalei a deschis procedura de achiziție pentru cumpărarea terenului pe care va construi incineratorul de deșeuri. Municipalitatea dorește un teren cu o suprafață cuprinsă între 10 și 13 hectare, aflat la maxim 30 de km de centrul orașului (KM 0) și este dispusă să plătească până la 21 milioane de lei fără TVA.
Gabriela Firea vrea să reorganizeze companiile municipale: din 13 societăți rămân 5. Restul de până la 24 funcționează ca până acum Primarul general, Gabriela Firea, vrea să reorganizeze 13 din cele 24 de companii municipale, potrivit unor proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 10 aprilie. Propunerea este ca din 13 societăți să rămână 5, fiecare absorbind 1, 2 sau 3 companii. Ultima reorganizare a avut loc în mai 2019. Motivul invocat este că activitatea companiilor care fuzionează este complementară și se vor reduce costurile de funcționare și eficientizarea activităților.
Cât de eficientă este apa oxigenată pulverizată din elicopter în lupta cu coronavirusul și în ce țări se mai utilizează / Mutu: Dacă nu s-au gândit alții la asta, e problema lor Primăria Sectorului 6 a început de săptămâna trecută să stropească din elicopter cu apă oxigenată pentru a stopa răspândirea noului coronavirus. Măsura a stârnit numeroase controverse, o parte dintre cetățeni fiind de părere că sunt bani aruncați, deoarece până ajunge pe sol, aceasta își pierde proprietățile sau ajunge o cantitate mult prea mică pentru a dezinfecta obiectele cu care intră în contact. Am căutat să vedem dacă metoda este folosită și în alte țări și a dat rezultate, însă nu am găsit informații, iar primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat că ideea de a folosi elicopterul pentru pulverizare îi aparține.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by