ADMINISTRATIE LOCALA
Stirile ProTV: Orașul din România care vrea să introducă taxiuri electrice. Reacția șoferilor În multe orașe tot mai sufocate de poluare, autoritățile îi încurajează pe taximetriști, care sunt mereu în trafic, să-și cumpere mașini electrice sau hibride.
Un corp nou al Spitalului de Boli Reumatismale din București a fost inaugurat miercuri / Firea: Nu am abandonat proiectul Spitalului Metropolitan Primăria Capitalei a finalizat lucrările de consolidare și modernizare la corpul de clădire C2 al Spitalului de Boli Reumatismale "Ion Stoia", acesta fiind inaugurat miercuri de primarul Gabriela Firea. Lucrările și dotarea spitalului au costat 1,5 milioane de euro. Edilul a mai declarat că nu a abandonat ideea de a face un spital metropolitan, iar acum se realizează studiul de fezabilitate al proiectului.
Gabriela Firea: Avocatul Poporului ar trebui să se ocupe de treburi serioase, cum ar fi cazul de la Caracal, şi nu de autoturismele care blochează intrări în spitale sau linii de tramvai Avocatul Poporului ar trebui să se ocupe de treburi serioase, cum ar fi cazul de la Caracal, şi nu de autoturismele care blochează intrări în spitale sau linii de tramvai și sunt ridicate de Poliția Locală, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, primarul general, Gabriela Firea, potrivit Agerpres. Reamintim că Avocatul Poporului a cerut Prefectului Capitalei să atace în contencios hotărârea în baza căreia se ridică mașinile parcate neregulamentar, pe motiv că dispoziția de ridicare trebuie dată de Poliția Rutieră, nu de Poliția Locală.
Circulația tramvaiului 41 se reia începând cu 31 august, după o suspendare de aproximativ două luni Linia de tramvai 41, care asigură transportul călătorilor între cartierul Ghencea și nordul Capitalei, îşi reia activitatea începând cu data de 31.08.2019, după o suspendare de aproximativ două luni, necesară pentru realizarea unor lucrări la pasajele Ciurel și Grant, anunță Primăria Capitalei. Astfel, tramvaiele liniei 41 își vor relua circulația între terminalele „Piața Presei Libere” și „Ghencea” pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Alexandru Averescu, Str. Turda, pasajul Grant, Şos. Crângaşi, Str. Virtuţii, Str. Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea. Pe pasajul Grant, tramvaiele vor circula alternativ în ambele sensuri pe firul de circulaţie dinspre Şos. Virtuţii spre Str.Turda.
Val de critici și ironii la adresa STB, după o postare pe Facebook cu mesajul: Nu ești blocat în trafic. Tu blochezi traficul!” STB (fosta RATB) a stârnit furie cu o postare de pe Facebook în care mesajul adresat posesorilor de autoturisme era ”Nu ești blocat în trafic, tu blochezi traficul”. Evident că a urmat un val de critici în comentarii, oamenii amintindu-le celor de la STB că autobuzele și tramvaiele au multe probleme și nici aplicația nu funcționează grozav. O altă categorie de mesaje au fost cele care ironizau și care se întrebau dacă STB-ul nu a devenit cumva cea mai tare pagină de umor.
Primăria Sectorului 5 a luat spațiul în care activa ONG-ul lui Valeriu Nicolae: „Probabil o să folosesc casa proprie” Consiliul Local Sector 5, unde PSD are majoritatea, a aprobat darea în folosință gratuită către Asociația Grupul de Acțiune Locală „Împreună dezvoltăm sectorul 5” a unui spațiu de 81 mp, având destinaţia sală de clasă, situat în incinta Școlii 136, începând cu 1 septembrie 2019 - pentru o perioada de 4 ani. Grupul ar fi obținut o finanțare europeană de 4 milioane de euro pentru a lucra cu copii din zona Ferentari (meditații, mentorat, activități sportive, șase zile pe săptămână) pentru reducerea gradului de marginalizate socială, sărăcie și îmbunătățirea rezultatelor la învățătură.
Primăria Capitalei cere Guvernului turnul de paraşutism din Complexul "Lia Manoliu" pentru a-l demola ca să construiască sala polivalentă Consiliul General al Municipiului Bucureşti cere Guvernului să îi transfere turnul de paraşutism din Complexul "Lia Manoliu" pentru a-l demola și a face loc sălii polivalente pe care municipalitatea are în plan să o construiască acolo. Municipalitatea se obligă să identifice un teren şi va construi în termen de 3 ani un simulator pentru antrenamentul paraşutiştilor, care va trece în proprietatea statului român şi în administrarea Aeroclubului României.
Primăria Capitalei va construi un incinerator de deșeuri cu o capacitate de 235.000 de tone pe an. Unde va fi amplasat, cât costă și cum vom ajunge să depunem la groapă doar 13% din gunoiul produs Consiliul General a adoptat, marți, Master Planul pentru sistemul de management integrat al deşeurilor pentru Bucureşti. Documentul propune în principal construirea unui incinerator de deșeuri cu o capacitate de 235.000 de tone pe an, care va arde deșeurile ce ajung acum la groapa de gunoi și va produce energie electrică și termică. Valoarea investiției ar fi de 146 milioane de euro, iar instalaţia de tratare a deșeurilor ar urma să fie funcțională până în 2023. Dacă master planul va fi respectat, se estimează că doar 13% din cantitatea de deșeuri generată de oraș va fi depusă la groapă, față de 73% în prezent.
780 de cetățeni au semnat pentru amenajarea unui parc pe terenul din Calea Vitan unde Primăria Sectorului 3 vrea să dezvolte un proiect imobiliar 780 de cetățeni din sectorul 3 au semnat pentru amenajarea unui parc pe terenul de 4 hectare din Calea Vitan 154 - 158. Acesta aparține Administrației Domeniului Public București, unde acționar este consiliul Local Sector 3, iar Primăria Sectorului 3 vrea să construiască acolo clădiri de birouri şi un ansamblu de locuinţe (2S+P+11 etaje). Semnăturile au fost strânse de reprezentanții USR și depuse la Primăria Capitalei, a anunțat marți Ana Maria Ciceală, consilier general USR.
Primăria Capitalei se asociază cu Universitatea Politehnica din Bucureşti pentru a face o pasarelă pietonală și o bază sportivă Primăria Capitalei se va asocia cu Universitatea Politehnica din Bucureşti pentru a face o pasarelă peste Splaiul Independenţei şi o bază sportivă, potrivit unui proiect adoptat marți de Consiliul General. Pasarela va traversa râul Dâmboviţa, arterele de circulaţie şi trotuarele de pe ambele sensuri ale Splaiului Independenţei, și va face legătura între Campusul UPB şi Complex cămine Regie.
Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA devine SRL Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA va deveni societate cu răspundere limitată, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat marți de Consiliul General. Decizia a fost luată deoarece Service Ciclop SA, acționar în cadrul companiei alături de Municipiul București, își vinde acțiunile către acționarul majoritar, iar în cazul în care societatea are mai puţin de doi acţionari pe o perioadă mai lungă de 9 luni, orice persoană interesată poate solicita instanţei dizolvarea societăţii.
​FOTO Primăria Capitalei a ridicat în primele două zile 14 mașini parcate neregulamentar. În patru cazuri șoferii au venit când mașina era pe platformă, iar în alte 15 cazuri au primit doar amendă Primăria Capitalei a ridicat până marți la ora 15.00, 14 mașini parcate neregulamentar, a declarat pentru HotNews.ro directorul Poliției Locale a municipiului București, Daniel Rășică. Alte patru au fost ridicate și puse pe platformă, însă nu au fost duse la depozit deoarece șoferii au venit între timp și au plătit doar taxa de ridicare. Alți 15 șoferi au fost doar amendați pentru oprire în locuri nepermise deoarece au ajuns înainte să vină platforma. Daniel Rășică spune că au fost ridicate doar mașinile care erau parcate în stațiile STB, pe arterele din centrul Capitalei, blocau mijloacele de transport public sau intrarea în spitale.
22 septembrie 2019 - ”Ziua fără autoturisme” în București. Lista arterelor pe care nu se va circula Ziua de 22 septembrie 2019 va fi desemnată ca fiind „Ziua fără autoturisme" în Municipiul Bucureşti, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat marți de Consiliul General al Municipiului București. Astfel, între orele 9:00 și 17:00, se interzice circulația vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehiculele electrice cu 2,3 sau 4 roți în arealul: Bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii – de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituției, fără afectarea traficului pe Bulevardul Libertăţii, iar la intersecția cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia.
Primăria Capitalei va demola și va reconstrui două clădiri de pe strada Lipscani, aflate în stare avansată de degradare Două clădiri de pe str. Lipscani, nr. 70 şi nr. 75, vor fi demolate și reconstruite pe acelaşi amplasament, cu păstrarea arhitecturii originale, potrivit unor proiecte aprobate marți de Consiliul General, la propunerea Gabrielei Firea. Operațiunea va costa circa 4,8 milioane lei, iar lucrările ar urma să fie efectuate în 14 luni. Clădirile se află în stare avansată de degradare și sunt încadrate în clasa I de risc seismic.
Gabriela Firea despre vinieta pentru București: Voi veni cu un proiect îmbunătățit după 1 octombrie, unde vor exista și excepții pentru cei care nu pot să înmatriculeze aici Primarul Gabriela Firea a declarat că va îmbunătăți proiectul care vizează introducerea vinietei pentru autoturismele care nu sunt înmatriculate în București-Ilfov, interdicția mașinilor sub Euro 3 de a intra în centrul Capitalei și taxă de acces pentru cele Euro 3, după finalizarea perioadei de dezbatere publică. Mai exact, Gabriela Firea a declarat că va ține cont de părerile cetățenilor, și de exemplu, cetățenii care stau cu chirie și nu își pot face buletin de București sau au achiziționat mașina în leasing de la o firmă din alt județ, ar putea fi excepții de la plata vinietei.
VIDEO Primăria Capitalei a ridicat 7 mașini care blocau stațiile RATB și intararea în spitale, în primele ore de la începerea acțiunii. Pe lângă taxa de recuperare de 500 de lei, șoferii riscă și amenzi de până la 725 de lei Primăria Capitalei a ridicat luni, până la ora 12.00, șapte mașini parcate neregulamentar, a declarat pentru HotNews.ro directorul Poliției Locale a municipiului București, Daniel Rășică. Acestea blocau fie stațiile și mijloacele de transport în comun, fie intrarea în spitale. Pe lângă taxa de 500 de lei care trebuie plătită pentru recuperarea mașinii, șoferii riscă și amenzi de până 725 lei plus 4 puncte de penalizare, deci neatenția sau comoditatea poate costa până la 1.225 lei, potrivit sursei citate.
Platformele de ridicat mașini, scoase deja pe străzile Capitalei Primăria Capitalei a scos deja pe străzi platformele care vor ridica mașinile parcate neregulamentar. Un astfel de utilaj a fost prezent sâmbătă la Băneasa, la Bucharest International Air Show, și a fost adus „pentru orice eventualitate”. Ridicarea mașinilor va începe de luni, 26 august.
Primăria Capitalei lucrează la sistemul inteligent de semaforizare din Piața Victoriei. Mai multe zone vor fi afectate Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, a demarat lucrările de înlocuire a fibrei optice pentru semaforizare, în zona Piața Victoriei din Capitală. Din acest motiv, comunicația de fibră optică cu anumite intersecții din Sistemul de Management al Traficului va fi întreruptă pe următoarele artere: Ștefan cel Mare, Mihai Bravu, Liviu Rebreanu, Colentina, Iancului/Pantelimon, Calea Victoriei, Regina Elisabeta, Pasaj Basarab, b-dul Magheru, Pache Protopopescu, Calea Moșilor.
​FOTO-VIDEO Zeci de basculante de pâmânt de la parcarea subterană de pe bd. Decebal au fost depozitate de Primăria Sectorului 3 în Parcul Pantelimon. Robert Negoiță: Facem un deal pentru derdeluș În ultimele zile, Primăria Sectorului 3, prin societatea Algorithm Construcții S3, a cărat zeci de basculante de pâmânt de la parcarea subterană de pe bd. Decebal și le-a depozitat în Parcul Pantelimon, limita dinspre Gara Cățelu, spre revolta cetățenilor din zonă și a activiștilor de mediu. Mormanul de pâmânt are o înățime de 7 metri și a fost pus peste copaci, iar Octavian Berceanu, consilier general USR și activist de mediu, spune că depozitarea pământului acolo este ilegală și a sesizat Garda de Mediu, Poliția , Parchetul. Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că parcul este în proces de reamenajare, iar pâmântul este depozozitat pentru amenajarea unui deal pentru derdeluș, iar lucrarea are autorizațiile necesare.
Primăria Capitalei a terminat o singură statuie din cele 4 promise pentru Centenar, în valoare totală de peste 40 milioane lei Primăria Capitalei a comandat patru statui pentru a celebra pe 1 decembrie 2018 o sută de ani de la Marea Unire. Este vorba despre monumente dedicate Generalului Berthelot, Reginei Maria, Regelui Ferdinand I și ilustrului om politic liberal IC Brătianu. În total, costurile pentru 3 dintre monumente se ridică la circa 40 milioane lei, iar pentru cel de-al patrulea încă nu știm valoarea. Anul Centenar a trecut de mult, însă din cele 4 statui promise doar una a fost terminată la timp și amplasată pe domeniul public, respectiv statuia Gen. H.M.Berthelot, inaugurată pe 10 decembrie 2018.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version