ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Capitalei cere Guvernului să-i dea în administrare Podul CF Constanța pentru a-l consolida Primăria Capitalei cere Guvernului să-i dea în administrare Podul CF Constanța, pentru a-l consolida. Reamintim că podul se află în stare de avansată de degradare, fiind aministrat de CFR - Ministerul Transporturilor, potrivit unui proiect adoptat vineri de Consiliul General. În ultimele săptâmâni presa, opoziția și societatea civilă au atras atenția asupra stării în care se află podul, din care se desprind bucăți, acesta fiind un pericol pentru mașini și pietoni. Atunci reprezentanții Primăriei Capitalei au declarat că nu pot face nimic deoarece podul nu se află în administrare lor, ei având doar strada de sub acesta.
Primăria Capitalei va realiza 70 km benzi pentru biciclete între Piața Victoriei și zona de nord. Societatea civilă și opoziția acuză că acestea nu respectă strategia de mobilitate, iar Gabriela Firea a dublat lungimea din pix Primăria Capitalei va implementa benzi de biciclete pe traseul Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Șos. Pipera – Str. Alexandru Șerbănescu – Bd. Aerogării – DN 1 – Piața Presei Libere – Șos. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan, potrivit unui proiect adoptat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Pistele de biciclete vor avea o lungime de 70 km, valoarea proiectului este de 1,3 milioane de euro, include 34 străzi cu o lungime de 7.7 km si 6 parcări publice pentru biciclete. Durata de execuție este 4 luni.
Un nou regulament de salubrizare în Centrul istoric și achiziționarea de locuințe de serviciu pentru cadrele medicale, pe ordinea de zi a CGMB Consilierii generali ai Capitalei se reunesc vineri, de la ora 11,00, într-o şedinţă pe a cărei ordine de zi figurează: un nou regulament de salubrizare, igienizarea şi înfrumuseţarea Centrului istoric, un proiect de rectificare bugetară, dar şi demararea procedurilor în scopul achiziţionării unor locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale, conform Agerpres.
Bucureștenii care au primit vouchere de 500 lei de la Primăria Capitalei pot achiziționa doar trotinete electrice, nu și trotinete obișnuite. Explicația municipalității Bucureștenii care au primit vouchere de 500 de lei prin programul Primariei Capitalei ”Bicicliști în București” nu pot achiziționa cu acestea trotinete obișnuite, ci doar trotinete electrice, care sunt de câteva ori mai scumpe. Astfel, prin acest program se pot achiziționa doar biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot. Trotineta nu a fost inclusă în program pe motiv că deplasarea pe distanțe lungi implică un efort fizic considerabi și nu ar fi folosită, spun reprezentanții Primăriei Capitalei într-un răspuns adresat HotNews.ro.
Primăria Sectorului 3 începe de joi ridicarea mașinilor staționate neregulamentar. Taxa de recuperare va fi de 500 lei Primăria Sectorului 3 începe de joi, 3 mai, ridicarea mașinilor staționate neregulamentar, anunță instituția într-un comunicat de presă. Mașinile vor fi ridicate de un departament din Primărie în prezența Poliției Locale. Taxa pe care șoferii trebuie să o plătească pentru recuperarea mașinii este de circa 500 lei, pentru vehicule de pana la 5 tone. Mașinile vor fi depozitate într-un spațiu special amenajat pe str. Releului nr. 4.
VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul orașului Iași, Mihai Chirica, a fost în studioul HotNews.ro Cum va rezolva Primăria Iași problema traficului aglomerat? Ce măsuri a luat instituția în ultimii 2 ani pentru reducerea poluării?  Când va avea orașul un nou plan urbanistic general, care să pună capăt dezvoltării haotice? Ce proiecte de investiții a realizat primăria în ultimii 2 ani și care este strategia până în 2020? Ce proiecte are instituția pentru Centenar? Mihai Chirica, primarul orasului Iași, este invitat joi, de la 15.30, în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Cititorii pot pune întrebări folosind formularul de la finalul articolului. Realizator: Catiușa Ivanov.
​VIDEO Bilanț Ilie Bolojan, primarul orașului Oradea, la 2 ani de mandat: Nu vom cumpăra autobuze electrice/ Subvenția la energie termică va fi eliminată treptat până în 2020 /Vom extinde linia de tramvai cu 7 km Primăria Oradea va extinde linia de tramvai a orașului cu circa 7 km și va achiziționa 20 de tramvaie noi, a declarat primarul Ilie Boljan, în întâlnirea live HotNews.ro. Proiectele sunt în fază de licitație, tramvaiele urmând să fie achiziționate anul viitor, iar lucrările de extindere a infrastructurii - până în 2020. În ceea ce privește autobuzele electrice, municipalitatea nu va achiziționa acest tip de autovehicule, deoarece cele Euro 6 costă 200-250.000 de euro. ”Un autobuz electric se ridică la 450.000 de euro. Acumulatorul electric trebuie înlocuit din doi în doi ani și costă 200.000 de euro. Nu este bine să punem carul înaintea boilor, trebuie să adoptăm soluții la problemele noastre”, a declarat primarul.
Ciprian Ciucu (PNL): Îi solicit primarului general să discute în şedinţa CGMB convocată deja situaţia Podului Constanţa. Firea trebuie să îşi asume proiectul, pentru că este clar că CFR nu face faţă Consilierul general PNL Ciprian Ciucu îi solicită primarului Capitalei să discute în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) care va avea lor vineri situaţia Podului Constanţa, aflat în prezent în stare de degradare şi ale cărui lucrări de reabilitare ar trebui realizate în luna mai de către CFR SA, potrivit news.ro.
Cătălin Cherecheş, vizat într-un dosar DNA de luare de mită, va candida la funcţia de preşedinte al Forumului Democrat German Maramureș Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a anunţat, sâmbătă, în faţa a peste 1.000 de participanţi la Zilele Comunităţii Germane - "Freamăt de Primăvară" din judeţul Maramureş, că urmează să-şi depună candidatura la funcţia de preşedinte al filialei judeţene a Forumului Democrat German. Vizat într-un dosar de luare de mită al DNA, Cătălin Cherecheş a mai fost în ultimul deceniu membru în PSD, PNL şi UNPR.
Proiect pentru curăţenia din Centrul Vechi al Capitalei: Deşeurile vor fi colectate separat, iar uleiurile uzate vor fi predate operatorului de salubritate Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va dezbate săptămâna viitoare în şedinţă regulamentul pentru salubrizarea, igienizarea şi înfrumuseţarea Centrului Vechi al Capitalei, printre măsurile impuse fiind colectarea selectivă a deşeurilor, doar în saci de plastic şi în zile diferite şi doar într-un anumit interval, dimineaţa. De asemenea, cei care deţin terase pe străzile din Centrul istoric vor avea obligaţia de a preda uleiul uzat operatorului autorizat şi să raporteze Primăriei Capitalei cantităţile de uleiuri predate, scrie News.ro. Amenda pentru nerespectarea regulamentului ajunge până la 5.000 de lei.
Aeroportul Sibiu, despre incidentul de securitate: S-a produs la o jumătate de kilometru de zonele destinate pasagerilor sau aeronavelor; un incident regretabil, dar minor Reprezentanţii Aeroportului Sibiu au transmis, joi, că perimetrul total al aeroportului depăşeşte 193 de hectare, iar gardul pe care l-au sărit cele două persoane surprinse când încercau să fure o maşină este primul element de limitare a accesului persoanelor neautorizate, scrie News.ro. Acestea au pătruns în incintă la o jumătate de kilometru de zonele destinate pasagerilor sau aeronavelor, conducerea Aeroportului Sibiu apreciind că incidentul de securitate a fost "regretabil, dar minor".
Cum a răspuns primarul Sectorului 1 întrebărilor cititorilor HotNews: Nu voi mai permite tarabe și mici în Parcul Kiseleff / Vom monitoriza mirosurile din zona gropii de gunoi Rudeni / Nu mai avem contract pentru întreținerea spațiilor vezi Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că nu va mai permite tarabe și mici în Parcul Kiseleff, după ce a fost acuzat de un cititor că a transformat zona într-un bâlci. În ceea ce privește faptul că în ultimele luni spațiile verzi sunt tot mai neîngrijite, edilul a declarat că primăria nu mai are contract pentru întreținerea acestora, acum fiind în desfășurare licitația pentru atribuirea unui nou acord-cadru. Până atunci, de această activitate se ocupă ADP, însă cu puțini oameni. În ceea ce privește reabilitarea termică, lucrările la ultimele blocuri vor începe în luna mai, a mai spus primarul.
​FOTO Bucureștiul - un oraș frumos, dar plin de probleme. Aproape 1.500 de raportări de la cititorii HotNews.ro pe harta Capitalei în 24 de ore Circa 1.500 de sesizări în ultimele 24 de ore au venit de la cititorii HotNews.ro pe aplicația web interactivă de raportare a problemelor din București. Peste 60% dintre raportări sunt legate de infrastructură, marea majoritate au semnalat gropi în carosabil, trotuare degradate , lipsa marcajelor rutiere sau mașini parcate pe trotuar acolo unde nu (mai) sunt montați stâlpișori. HotNews.ro va centraliza toate sesizările primite de la cititori și le va înainta primăriilor de sector și primăriei generale.
Primarul Constanţei: Turiştii care aruncă gunoaie pe plaje vor fi amendaţi de Poliţia Locală Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, spune că persoanele care vor arunca gunoaie pe plajă în staţiunea Mamaia vor fi amendate de către Poliţia Locală, transmite News.ro. El a precizat că Municipalitatea va lansa o aplicaţie prin care oricine poate transmite sesizări legate de curăţenia din staţiune, iar Poliţia Locală va acţiona.
VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul liberal al orașului Oradea, Ilie Bolojan, a fost invitat în studioul HotNews.ro Cum a reușit Primăria Oradea să determine proprietarii clădirilor din centru să-și reabiliteze imobilele? De unde a făcut institutia rost de bani pentru a reabilita sistemul centralizat de încălzire? De ce sunt supraimpozitați orădenii care nu isi racordează casele la rețeaua de canalizare? Cum a reusit orașul să atragă investiții străine și să crească numărul locurilor de muncă? Ce proiecte de investiții a realizat primăria în ultimii 2 ani și care este strategia până în 2020? Ce proiecte are instituția pentru Centenar? Ilie Bolojan, primarul orasului Oradea, este invitat vineri, de la 12.00, în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Cititorii pot pune întrebări folosind formularul de la finalul articolului. Realizator: Catiușa Ivanov.
Proiect: Circulația mașinilor cu norme de poluare Euro 0, 1, 2, ar putea fi interzisă în București incepând cu 2019, între orele 06:00 – 22:00, Euro 3 din 2020 si Euro 4 din 2021. Proiectul NU a fost adoptat de Consiliul General / Primăria precizează că nu are în vedere adoptarea „în perioada imediat următoare” a unei astfel de reglementări Circulația mașinilor care sunt încadrate în clasa de poluare 0, 1, 2, sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare, ar putea fi interzisă în București de la 1 ianuarie 2019, în intervalul orar 06:00 – 22:00, potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de consilierul PMP - Lucian Iliescu. Acesta propune să fie interzisă de la 1 ianuarie 2020 și circulația  autovehiculelor Euro 3, iar din 2021 și cele Euro 4, în intervalul orar 06:00 – 22:00. Proiectul de hotărâre a fost depus la registratura Primăriei Capitalei, însă nu a fost postat în dezbatere publică și nici nu a fost adoptat de Consiliul General, urmând să fie supus la vot.  Documentul va intra în vigoare doar dacă va fi adoptat de Consiliul General.
Bilanț Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, la doi ani de mandat: Am finalizat licitația pentru reabilitarea ultimelor 180 de blocuri / Dăm pentru Catedrala Mântuirii Neamului câți bani va fi nevoie / Nu vom da bani la ProRapid pentru salariile jucătorilor Primăria Sectorului 1 a finalizat licitația pentru reabilitarea termică a ultimelor 180 de blocuri din sector, iar lucrările vor începe în luna mai și se vor finaliza anul viitor, a declarat primarul Dan Tudorache, în întâlnirea live HotNews.ro. Programul de reabilitare la case a început și el, fiind deschisă sesiunea de înscrieri, iar licitația pentru desemnarea constructorului este în desfășurare. În ceea ce privește cele 20 de milioane lei alocate în 2017 pentru Catedrala Mântuirii Neamului și 10 milioane în 2018, edilul spune că România are nevoie de o catedrală mai ales în anul centenar și va da câți bani este nevoie. Cu privire la finanțarea echipei Academia ProRapid, primarul spune că nu va da bani pentru salariile jucătorilor, dar va moderniza baza ProRapid, aflată în curs de predare de la Ministerul Transporturilor, această urmând să fie folosită și de cetățenii din zonă.
​CFR va face în luna mai câteva lucrări minore la Podul Constanța, pentru îndepărtarea unor bucăți de beton care stau să cadă CFR SA va derula în luna mai 2018 lucrări de intervenţie la Podul Constanţa, anunță compania, după ce în ultimele zile situația jalnică în care se află pasajul a fost subiect de discuție în toată presa și pe rețelele de socializare. Lucrările vizează ”îndepărtarea a unor fragmente de beton care prin desprinderea lor pun în pericol participanții la traficul rutier”, potrivit avizului emis de Primăria Capitalei. 
​INTERACTIV Aplicația prin care raportăm problemele din București. Gunoi, gropi, trotuare sparte, marcaje lipsă, clădiri care stau să cadă? Pune-le pe hartă! Gropi pe străzi, trotuare crăpate, clădiri dărăpănate, marcaje lipsă, treceri de pietoni netrasate, mașini care blochează trotuare, copaci tăiați, refugii și stații deteriorate, gunoaie aruncate aiurea, șantiere fără plăcuțe de informare - sunt doar câteva dintre problemele cu care bucureștenii și cei din împrejurimile Capitalei se confruntă zilnic. HotNews.ro lansează aplicația prin care cititorii pot semnala direct pe hartă, cu fotografii cu tot, incidentele și problemele pe care le observă în oraș.
UPDATE ONG: Primăria Capitalei nu respectă traseele pentru pistele de biciclete stabilite prin strategia de transport / Kilometrul de pistă va avea 470 metri / Reacția Primăriei: Pistele au fost proiectate de o parte și cealaltă a arterei Primăria Capitalei nu respectă traseele pentru pistele de biciclete stabilite prin strategia de transport a regiunii București-Ilfov, acuză Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR). În plus, asociația a măsurat lungimea străzilor pe unde municipalitatea a anunțat că va face  63,5 km de piste pentru biciclete, iar acestea au doar 29,8 km, ceea ce înseamnă că un kilometrul de pistă va avea doar (aproximativ) 470 metri.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version