ADMINISTRATIE LOCALA
FOTO Primăria Capitalei a început demolarea clădirilor pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea la 4 benzi Primăria Capitalei a început marți demolarea clădirilor aflate pe partea stângă a străzii Prelungirea Ghencea, pentru lărgirea arterei la 4 benzi pe sens, plus linie de tramvai, trotuare și piste pentru biciclete. Până joi au fost demolate 6 clădiri de pe porțiunea dintre bulevardul Ghencea și strada Râul Doamnei, a declarat pentru HotNews.ro Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură al primarului Gabriela Firea. Lucrările sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane București, durata acestora fiind de 2 ani. Valoarea contractului cu constructorul este de aproximativ 73,5 milioane euro fara TVA, iar costul total, care include exproprierile, este de aproximativ 122 milioane euro.
FOTO Câteva școli și grădinițe din Sectorul 2 au încheiat în câteva luni 30 de contracte de 1,5 milioane de euro cu două firme, prin achiziție directă, pentru amenajarea unor locuri de joacă Câteva grădinițe și școli din administrarea Primăriei Sector 2 au încheiat anul trecut, în decurs de câteva luni, contracte în valoare de 1,5 milioane de euro cu firmele Trilenium și Caesar Entertainment, care au un acționar comun, pentru amenajarea unor locuri de joacă. Este vorba despre 30 de contracte, încheiate fără licitație, printr-o procedură de achiziție directă, în lunile iulie, noiembrie și decembrie 2018. Cele două firme au un acționar comun, Codrin Stroea, un om de afaceri din Galați. Lucrările de modernizare erau necesare deoarece locurile de joacă se aflau într-o stare deplorabilă, însă felul în care s-au atribuit contractele este discutabil. În plus, este o discuție dacă trebuie acoperită cu tartan toată curtea grădiniței și cât de sigur este acest material pentru copii.
Majoritatea PSD din Consiliul General a aprobat mai multe proiecte imobiliare controversate: blocuri de 35 de etaje la Răzoare, cartier rezidențial în Pădurea Băneasa, imobil de 6 etaje lângă Piața Rosetti, în locul unei case de 160 de ani Majoritatea PSD din Consiliul General a aprobat în ședința de marți mai multe proiecte imobiliare controversate. Printre acestea se numără un cartier de blocuri cu până la 35 de etaje în zona intersecției Calea 13 Septembrie cu Şos. Progresului, un cartier rezidențial în Pădurea Băneasa, clădiri de 12 etaje lângă cimitirul Belu, trei blocuri cu 7 etaje și două blocuri cu 12 etaje pe str. Gheorghe Țițeica nr. 109-119, în spatele bulevardului Barbu Văcărescu, într-o zonă de case. În plus, s-a aprobat construirea unui bloc cu înălțimea maximă de 6 etaje, în centrul orașului, lângă Piața CA Rosetti, zonă protejată, în locul unei case cu o vechime de 160 de ani, demolată în 2010.
După ani de lupte, părculețul de pe strada Elena Văcărescu va fi salvat. Terenul va fi răscumpărat de Primăria Sectorului 1 și rămâne spațiu verde După ani de lupte și implicare din partea locuitorilor din zonă, părculețul de pe strada Elena Văcărescu va fi salvat. Consiliul General al Municipiului București a dat marți permisiunea Primăriei Sector 1 să cumpere terenul de la persoana căruia i-a fost retrocedat, iar acesta își va păstra destinația de spațiu de joacă și părculeț. Primăria Sectorului 1 va plăti pentru cei 420 mp de teren 180.000 de euro.
Primăria Capitalei face și ea o bază de date pentru înregistrarea câinilor și pisicilor cu stăpân și va microcipa animalele gratuit Primăria Capitalei prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor vrea să identifice, microcipeze și înregistreze în baza de date un număr de maximum 5000 de câini și 5000 de pisici fără pedigree, cu deținător, aflate in proprietatea persoanelor fizice, cu domiciliul sau reședința în Municipiul Bucureşti. Reamintim că în paralel, din 2015, există obligația ca deținătorii de câini să-i înregistreze în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân, gestionat de Colegiul medicilor veterinari.
Parcările publice ale Primăriei Capitalei vor fi administrate de Compania Municipală Parking București. La capitolul investiții promise sunt 300 de parcometre de peste 13.000 euro bucata și softuri de peste 13 milioane lei Majoritatea PSD din Consiliul General a reaprobat delegarea gestiunii serviciului public de administrare și exploatare a parcajelor publice, pe o perioadă de 5 ani, către Compania Municipală Parking București. Compania ar urma să facă investiții de 58 milioane lei în următorii 5 ani, dintre care 300 de parcometre în valoare totală de circa 20 milioane lei, peste 13.600 de euro bucata, un software pentru parcometre în valoare de 2,3 milioane lei, software pentru gestionarea și mentenanța parcărilor - 8,5 milioane lei, modul deep learnig în valoare de 2,3 milioane lei și 15 milioane lei pentru reabilitarea parcărilor pe care le are în administrare.
Firma fostului primar Adriean Videanu a primit aprobare pentru a construi blocuri de 35 de etaje în zona intersecției Calea 13 Septembrie cu Șoseaua Progresului Firma fostului primar Adriean Videanu, Titan Mar, în parteneriat cu Beckfield Development, a primit undă verde de la Consiliul General să construiască un ansamblu de blocuri cu până la 35 de etaje pe terenul aflat în zona intersecției Calea 13 Septembrie cu Şos. Progresului. Unul dintre vecini reclamă că proiectul îi afectează proprietatea și cere municipalității să nu-l aprobe în această formă.
Primăria Capitalei vrea să se împrumute circa 575 milioane lei pentru a refinanța emisiunea de obligațiuni din 2015 Primăria Capitalei va contracta o finanțare rambursabilă în valoare totală de până la 574.869.000 lei (inclusiv cupoane obligaţiuni), cu o perioadă de maturitate de până la 10 ani, pentru refinanţarea datoriei publice locale provenite din emisiunea de obligaţiuni realizată de Municipiul Bucureşti în anul 2015. La rândul său, creditul din 2015 a fost luat pentru a refinanța o emisiune de obligațiuni făcută de municipalitate în 2005.
Primăria Capitalei vinde Universității Titu Maiorescu un teren de circa 4.400 mp, de pe bd. Șincai, pentru 13 milioane lei Primăria Capitalei vinde un teren de circa 4.400 mp de pe Bd. Gheorghe Şincai nr. 16 și 20 Universității Titu Maiorescu. Primăria va încasa circa 13 milioane lei, ce trebuie plătiți în 36 luni, potrivit proiectului adoptat de Consiliul General. Terenul a fost concesionat universității în 2005, iar inițial avea suprafața de 6.000 mp, dar a tot scăzut.
Consiliul General a prelungit termenul de valabilitate a eco-voucherelor emise de Primăria Capitalei până pe 30 noiembrie 2019 Consiliul General a prelungit termenul de valabilitate a eco-voucherelor emise de Primăria Capitalei în cadrul ”Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare”, cu care se pot cumpăra și electrocasnice, cu încă 2 luni, respectiv până la data de 30.11.2019. Totodată, s-a aprobat prelungirea perioadei de decontare a acestora până la 30.04.2020.
Gabriela Firea îi va conferi titlul de cetățean de onoare guvernatorului BNR, Mugur Isărescu Primarul Gabriela Firea îi va conferi titlul de cetățean de onoare guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pentru ”contribuția la dezvoltarea urbei”, potrivit unui proiect adoptat marți de Consiliul General. În urmă cu circa 20 de ani, Gabriela Firea a fost consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu.
UPDATE Primăria Capitalei va acorda 3000 de vouchere de 15.000 lei pentru schimbarea taxiurilor sub Euro 6. Opoziția acuză că ar fi ajutor de stat Primăria Capitalei va demara un program de stimulare a eliminării din serviciul public de transport local în regim de taxi a autoturismelor taxi cu normă de poluare sub EURO 6 - RABLA TAXI - în cadrul căruia va acorda 3000 de eco-vouchere în valoare de 15.000 lei/eco-voucher, în perioada 2020-2021, potrivit unui proiect adoptat de majoritatea PSD din Consiliul General. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară, fără să fie postat înainte în dezbatere publică.
FOTO VIDEO Povestea incredibilă a complexului Europa: o moarte suspectă, legături cu mafia și apusul unui imperiu Demolarea Complexului Europa a început săptămâna trecută, iar în câteva zile au fost puse la pământ circa jumătate din tarabe. Deși milioane de români i-au trecut pragul și s-au îmbrăcat cu haine de aici, puțini știu povestea incredibilă a locului, ce pare desprinsă dintr-o telenovelă sau un film italian cu mafioți. Totul a început imediat după Revoluție când colonelul Salitră a avut ideea de a crea un loc pentru vânzarea produselor din China și a cumpărat un teren de aproape 10 hectare la marginea Bucureștiului, împreună cu asociatul său Nicu Dumitru, cunoscut drept Niro.
​Proiect privind schimbarea denumirii Parcului Băneasa în Parcul Jersey City - în şedinţa CGMB de marţi Un proiect privind schimbarea denumirii Parcului Băneasa în Parcul Jersey City se regăseşte pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de marţi, scrie Agerpres.
București: Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată în weekend-urile din septembrie Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată în zilele de weekend din septembrie, pentru definitivarea lucrărilor la suprastructura podului peste Şoseaua Virtuţii, în zona aflată deasupra traseului liniei tramvaiului, informează Societatea de Transport Bucureşti.
​NO COMMENT Primăria Sectorului 4 a pus jardiniere de 4.000 lei sub copacii uscați de pe bd. Tineretului în loc să-i înlocuiască Primăria Sectorului 4 a reabilitat în urmă cu câteva luni bulevardul Tineretului. S-au pus stâlpișori, s-au schimbat gardurile grădinilor de lângă blocuri, s-au amenajat locurile de parcare, pe trotuar nu se mai parchează, iar una peste alta, zona are un aspect îngrijit. Instituția însă nu a înlocuit copacii uscați de pe marginea drumului și nu a plantat în spațiile rămase libere, iar colac peste pupăză a pus celebrele jardiniere în formă de bol cu arbuști ornamentali. Mai mult, una dintre jardinierele uriașe a fost pusă pe mijlocul trotuarului și atunci când este aglomerat, blochează trecerea pietonilor.
Gabriela Firea vrea să-i acorde guvernatorului Mugur Isărescu titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului Primarul Gabriela Firea vrea să-i confere titlul de cetățean de onoare guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pentru ”contribuția la dezvoltarea urbei”, potrivit unui proiect care se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de pe 17 septembrie. În urmă cu circa 20 de ani, Gabriela Firea a fost consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu.
FOTO Inaugurare controversată la Galați: Primăria a reabilitat parcul din centrul orașului, dar nu a reușit să scape de clubul de striptease de pe spațiul verde Parcul "Mihai Eminescu", din centrul orașului Galați, va fi inaugurat miercuri, după ce timp de 14 luni a fost în proces de modernizare, valoarea lucrărilor fiind de circa 4,1 milioane lei. Deși parcul se afla într-o stare avansată de degradare, lucrările au stârnit controverse deoarece s-au tăiat 9 arbori seculari, iar aspectul original nu a fost păstrat deși spațiul verde are statutul de monument istoric. Localnicii sunt nemulțumiți și de faptul că statuia poetului Mihai Eminescu nu a fost reabilitată, iar clubul de striptease din parc, aflat într-o clădire dărăpănată, proprietate privată, nu a fost demolat, scrie viata-libera.ro.
Șoseaua Colentina și Calea 13 Septembrie - integrate în sistemul de management al traficului. Până la finalul anului vor fi semafoare inteligente și pe Șos. Giurgiului, Calea Griviței și bd. Camil Ressu Șoseaua Colentina și Calea 13 Septembrie au fost integrate în sistemul de management al traficului, anunță Primăria Capitalei. Până la finalul anului vor fi montate semafoare inteligente și pe Șoseaua Giurgiului, Calea Griviței și bd. Camil Ressu, anunță Primăria Capitalei. Lucrările au fost făcute de Compania Municipală Managementul Traficului București. Sistemul permite reglarea timpilor de semaforizare în funcție de fluxul de trafic și prioritizarea mijloacelor de transport în comun.
Gabriela Firea vrea aplicarea amenzilor maxime pentru proprietarii de terenuri care nu stârpesc ambrozia. Amenda minimă este 750 lei, dar în București s-au dat doar 9 amenzi Primăria Capitalei cere aplicarea amenzii maxime pentru proprietarii care nu-și curăță terenurile de ambrozie, a anunțat primarul Gabriela Firea în cadrul unui comandament organizat miercuri de municipalitate. Aproape de finalul sezonului de înflorire, Gabriela Firea a declarat că legislația de combatere a ambroziei trebuie îmbunătățită, fiindcă amenzile sunt prea mici, motiv pentru care rezultatele de combatere a plantei nu sunt cele așteptate. Totuși, potrivit primarului general, în București au fost aplicate 43 de avertismente și 9 amenzi. În total, în domeniul privat au fost identificate 347 terenuri cu ambrozie de către primariile de sector.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version