ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Capitalei a construit un spital modular de 500 de paturi în Pipera, pe terenul unde va fi construit Spitalul Metropolitan Primăria Capitalei a construit un spital modular de 500 de paturi în Pipera, pe terenul unde va fi construit Spitalul Metropolitan. Acesta este o anexă a spitalului Victor Babeș și aici vor fi internați pacienții cu forme ușoare sau asimptomaticii care trebuie monitorizați. Din imaginile prezentate de Gabriela Firea, live pe pagina de Facebook, spitalul are saloane cu un pat sau două pentru familii, baie, cabinete medicale și se vor aduce medicamente, însă aparatura medicală complexă lipsește cel puțin deocamdată și nu are o secție de ATI.
Primarul Gabriela Firea vrea să dea unui număr de 11.165 de bucureșteni un ajutor de 200 de lei, ca să se testeze de COVID 19 Primarul general, Gabriela Firea, vrea să dea un sprijin financiar, în valoare de 200 lei/beneficiar, bucureștenilor care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu noul coronavirus. Proiectul se numește ”Testăm pentru București”, are o valoare totală de 2,233,000 lei și se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 11 mai. Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății și candidat la Primăria Capitalei, spune că astfel de teste nu s-au făcut nicăieri în lume fără o recomandare clară. O altă problemă este că România are o capacitate limitată de testare și abia pot face aceste teste pentru suspecți.
Consiliul Concurenţei şi Agenţia Naţională de Integritate, sesizate să analizeze dacă este corect ca o companie municipală a Primăriei Capitalei să facă PUZ-uri pentru privați Ilinca Macarie, consilier local USR Sector 1, a sesizat Consiliul Concurenţei şi Agenţia Naţională de Integritate să analizeze dacă este corect ca o companie municipală a Primăriei Capitalei să elaboreze documentaţii de urbanism pentru o companie privată, documentații care au nevoie de avizul Primăriei Capitalei. Sesizarea a fost făcută după ce Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a elaborat un plan urbanistic zonal pentru o companie privată, proiect care vizează construirea unor blocuri cu înălțimea de până la 8 etaje pe terenul unde se află Club Fabrica, ce urma să fie demolat.
Clădirea Clubului Fabrica, la un pas de a fi salvată/ Ministerul Culturii a declanșat procedura de clasare ca monument istoric după ce a dat inițial aviz de demolare Clădirea Clubului Fabrica este la un pas de a fi salvată după ce Ministerul Culturii a declanșat procedura de clasare pentru imobil. Cât timp se află în procedură de clasare, imobilul nu poate fi demolat, însă acesta va fi definitiv în siguranță abia după ce va căpăta statutul de monument istoric. HotNews.ro a scris în urmă cu câteva săptămâni că proprietarii doresc să demoleze clădirea pentru a construi în loc blocuri de 8 etaje, iar Direcția de Cultură București a dat aviz de demolare. După ce informația a fost pusă în circuitul public, mii de oameni au cerut autorităților ca imobilul să fie păstrat.
Primăria Sectorului 4 vrea să încheie un acord-cadru de până la 5 milioane lei pentru furnizarea de viziere Primăria Sectorului 4, condusă de primarul Daniel Băluță, a scos la licitație un acord-cadru pe 2 ani, estimat la 5 milioane lei, pentru furnizarea de viziere, potrivit unui anunț de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Mai exact, instituția ar putea cumpăra până la 100.000 de viziere, din policarboat, reutilizabilă, cu greutatea maximă de 200 grame, în funcție de necesități. Prețul estimat pe vizieră este 50 lei, firma care va oferi prețul cel mai mic fiind câștigătorul.
INTERACTIV Cum putem scăpa de aglomerația din autobuze, atât de nocivă în contextul pandemiei? OPTAR propune amenajarea de benzi unice pentru autobuze și trasee pentru biciclete între Piața Romană și Băneasa Asociația OPTAR propune amenajarea unui traseu de 9,2 km, dedicat transportului public de persoane și bicicletelor, între Piața Romană și Băneasa, până la Academia de Poliție. Proiectul propune și amenajarea a 3 parcări park&ride, una pe Aleea Privighetorilor (221 locuri), una sub Pasajul Jandarmeriei de pe DN 1 (175 locuri) și una sub Pasajul Ion Zăvoi DN1 ( 175 locuri). Pe Calea Dorobanți, după amenajarea benzilor dedicate autobuzelor și bicicletelor rămâne pentru restul mașinilor o singură bandă/sens. Marian Ivan, reprezentantul OPRAR, estimează că viteză de deplasare a autobuzelor se va dubla, după implementarea proiectului, iar aglomerația din autobuze se va reduce, vital în contextul pandemiei Covid 19.
București: STB va circula cu tot parcul auto din 18 mai/ Accesul în mijloacele de transport va fi limitat, pentru respectarea regulilor de distanțare socială Societatea de Transport București va scoate în traseu, din 18 mai, toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcționa la capacitate maximă, anunță Primăria Capitalei. Accesul în mijloacele STB va fi însă limitat: călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța regulamentară de 1,5 m.
O firmă din Turcia a câștigat acordul-cadru de circa 900 milioane lei, pe 4 ani, scos la licitație de Primăria Sector 5, pentru amenajarea domeniului public O firmă din Turcia, Esta Inșaat Sanayi Lojistik Ve Diș Ticaret Anonim Șirketi, a câștigat acordul-cadru pe 4 ani, de până la 888.950.808 milioane lei fără TVA, scos la licitație de Primăria Sectorului 5 pentru servicii de întreținere, amenajare și modernizarea spațiilor aparținând domeniului public și privat de pe raza administrativă. La licitație a participat o singură firmă, respectiv câștigătorul. Contractul a fost atribuit pe 24 aprilie 2020.
Firea, despre taxa Oxigen: Vă dați seama că acum nu mai am curaj să vin cu astfel de propuneri Gabriela Firea susține că regretă că proiectul Oxigen nu a fost acceptat și susține că nu mai are curaj să vină cu astfel de propuneri în condițiile în care tema a fost una de atac a contracandidaților săi la Primărie.
Primăria Sectorului 4 a demolat vineri unul dintre restaurantele din Parcul Orășelul Copiilor, care ”ocupa ilegal domeniul public” / Cum a ajuns Nicușor Dan să conteste decizia Primăria Sectorului 4 a demolat vineri restaurantul Medieval din Parcul Orășelul Copiilor, un imobil cu parter și mansardă, în mijlocul parcului, unde locuiau proprietarii. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, spune că imobilul era construit ilegal pe domeniul public. Deputatul Nicușor Dan și candidat la Primăria Capitalei a transmis într-un comunicat de presă că Primăria Sectorului 4 demolează ilegal construcția, deoarece proprietarul a contestat dispoziția de demolare, iar procesul încă nu a ajuns la final.
​​VIDEO Cum arată parcul de 7 hectare amenajat pe strada Brățării pe care Primăria Sectorului 3 vrea să-l deschidă, în mare parte, după starea de urgență Parcul de circa 7 hectare, amenajat de Primăria Sectorului 3 pe strada Brățării, a început să prindă contur. Arborii au fost deja plantați, lacul artificial este plin cu apă, aleile și sistemul de irigații sunt aproape gata, iar în această perioadă a început semănarea gazonului și montarea stâlpilor de iluminat. Primarul Robert Negoiță spune că parcul va fi gata în această vară, undeva în luna iulie, însă bucăți din el se vor deschide după încheierea stării de urgență.
Consiliul General a aprobat bugetele companiilor municipale înființate de Gabriela Firea: 2,8 miliarde lei pe 2020/ Peste 644 milioane vor merge pe salarii, circa 20 milioane lei la directori și CA-uri Cele 23 de companii municipale înființate de Gabriela Firea au în 2020 venituri estimate la peste 2,819 miliarde lei și cheltuieli de 2,789 miliarde lei, potrivit proiectelor de buget aprobate joi de Consiliul General al Municipiului București. Până la finalul anului, firmele estimează că vor avea circa 10.278 de angajați, iar cheltuielile cu aceștia se ridică la circa 644 milioane lei. Doar salariile consiliilor de administrație și ale directorilor se ridică la circa 20 milioane lei. În bugetele aprobate apar și datele privid profitul și pierderile pe 2019. Astfel, din cele 23 de companii, 13 au ieșit pe profit, iar restul pe pierdere. Profitul a totalizat 113 milioane lei, iar pierderile circa 52 milioane lei, dar nu la toate se precizează dacă este pierdere/profit net.
Primăria Capitalei, rectificare bugetară negativă de 244 milioane lei / 235 milioane lei se taie de la marile proiecte de investiții: Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica, Prelungirea Ghencea Primăria Capitalei face o rectificare bugetară negativă de peste 244 milioane lei din bugetul estimat inițial la 7,2 miliarde lei. Se taie aproape de la fiecare capitol și se redistribuie banii, însă foarte afectate sunt investițiile în infrastructură, de unde se taie în total 235 milioane lei. Printre proiectele de unde se iau bani se numără Pasajul Ciurel, lărgirea Străzii Prelungirea Ghencea, parcarea Park&Ride de la capătul Șoselei Pantelimon, pasajul Doamna Ghica.
"Coșul solidarității" de la Gabriela Firea: Alimente și produse sanitare persoanelor peste 65 de ani "aflate în stare de vulnerabilitate" Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori, va da persoanelor peste 65 de ani, aflate în stare de vulnerabilitate, un ”coș al solidarității”, ce conține produse alimentare și sanitare. Măsura se aplică în contextul pandemiei COVID 19, până pe 30 septembrie. Proiectul nu definește însă ce înseamnă persoane vulnerabile, de câte ori pe lună se va da coșul și ce va conține exact. Centrul pentru Seniori urmează să elaboreze un regulament care va stabili aceste lucruri.
Primăria Capitalei va cumpăra un aparat Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID 19 la Spitalul de Copii Gomoiu și va testa rapid persoanele din centrele sociale Primăria Capitalei va cumpăra un aparat Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID 19 la Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu”, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General. În plus, Direcția Generală de Asistență Socială va achiziționa teste rapide şi servicii de prelevare şi prelucrare a probelor pentru beneficiarii Centrelor sociale din subordine. Dacă testele sunt pozitive, pentru diagnostiocarea finală se va face un test PCR.
Gabriela Firea: Testarea în masă, cu testele rapide, este blocată la nivelul municipiului București. În alte județe văd că se poate, DSP-urile au avizat Testarea în masă, prin folosirea testelor rapide, este blocată la nivelul municipiului București, a declarat primarul Gabriela Firea la începutul ședinței de Consiliu General de joi. Aceasta spune că testele au fost cumpărate, medicii sunt pregătiți, dar proiectul este blocat de birocrație, respectiv lipsește aprobarea Ministerului Sănătății și a DSP-ului. Firea a declarat că în alte județe această testare a fost permisă, dar în București nu.
​​FOTO Proiectul imobiliar care propune construirea unui bloc de 7 etaje în grădina Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei a revenit pentru aprobare la Primăria Capitalei Proiectul imobiliar care propune construirea unui bloc de 7 etaje, respectiv 34 de metri înălțime, în grădina Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei 107, a revenit pentru aprobare la Primăria Capitalei. Clădirea palatului, monument istoric, va fi consolidată și restaurată. Proiectul a fost ”în consultare publică”, în perioada 1-25 aprilie, pentru prima fază, cea de intenție, însă cetățenii puteau afla doar dacă treceau prin fața clădirii și vedeau panoul de șantier, fiindcă pe site-ul municipalității nu este afișat.
Primăria Sectorului 4 vrea să încheie un acord-cadru de până la 49,5 milioane lei pentru furnizarea de dezinfectant pentru mâini Primăria Sectorului 4, condusă de primarul Daniel Băluță, vrea să încheie un acord-cadru de până la 49,5 milioane lei, pe 2 ani, pentru furnizarea de dezinfectant pentru mâini, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, potrivit unui anunț de participare publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Contactat de HotNews.ro primarul Daniel Băluță a argumentat că vrea să fie pregătit pentru redeschiderea unităților de învățământ, în condițiile în care administrația locală va fi obligată să asigure dezinfectant.
Primăria Capitalei va cere firmelor de publicitate să elimine panourile publicitare care îi înfățișează pe medici ca sfinți Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, va cere firmelor de publicitate stradală să elimine panourile publicitare care îi înfățișează pe medici ca sfinți, deoarece acestea lezează credința trecătorilor, potrivit unui comunicat al instituției. În ultimele zile în București au apărut mai multe panouri publicitare care îi infățișează pe medici ca sfinți. Este vorba despre o campanie derulată de agenția de publicitate McCann România.
Iulian Cristache, de la Asociația părinților, cere redeschiderea creșelor și grădinițelor Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, cere redeschiderea creșelor și grădinițelor deoarece părinții care nu au cu cine să își lase copiii sub 12 ani își pot lua concediu cu indemnizația de 75% până la finalul anului școlar, iar creșele și grădinițele private sunt închise. În mod normal, creșele de stat sunt închise doar în luna august iar o parte dintre grădinițele de stat asigurau permanența, iar cine își permitea se îndrepta spre unitățile de învățământ private.VIDEO Reprezentanții Asociației Școlilor Particulare din România cer Guvernului un set de măsuri pentru deschiderea școlilor în siguranță: Acolo unde școlile își permit de ce nu am începe?

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by