ADMINISTRATIE LOCALA
Firea: În blocurile vechi locuiesc bucureșteni cu venituri minime sau medii, nu bogați. Cei care și-au permis s-au mutat în blocurile noi sau în Ilfov În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet, locuiesc bucureșteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogați, deoarece cei care și-au permis financiar s-au mutat în blocuri noi sau în Ilfov, este de părere primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a făcut declarația în încercarea de a explica că toată lumea racordată la RADET/Termoenergetica trebuie să primească subvenție de la Primăria Capitalei.
Gabriela Firea acuză Guvernul Orban că vrea triplarea facturilor la întreținere prin eliminarea subvențiilor pentru energie termică date de primării Primarul Gabriela Firea acuză că în noul program de guvernare, prezentat de Ludovic Orban, se prevede interzicerea subvenționării gigacaloriei pentru consumatorii casnici. Dacă măsura va fi implementată, facturile la apă caldă și căldură s-ar tripla, atrage atenția Firea. În București, pretul gigacaloriei cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este platit de populatie (consumatorul casnic) și diferența de 332,48 lei este platită de Primăria Capitalei prin subvenție. Primesc subvenție de la municipalitate toți abonații Termoenergetica (fostul Radet), indiferent de cât câștigă.
Primăria Capitalei a dat aviz de oportunitate pentru construirea unui cartier de blocuri de până la 12 etaje pe terenul fostei fabrici Frottierex, între casele aflate vizavi de Parcul Circului Primăria Capitalei a dat aviz de oportunitate pentru construirea unui cartier de blocuri de până la 12 etaje pe terenul fostei fabrici Frottierex, aflat între bulevardul Lacul Tei, bd. Barbu Văcărescu și strada Ramuri Tei. Zona respectivă este o parcelare de case, înălțimea maximă fiind de 5 etaje. Vecinii cer Primăriei Capitalei să nu aprobe cartierul de blocuri.
Cum a pierdut statul român 1 hectar din Pădurea Băneasa din pix Romsilva a pierdut 1 hectar din Pădurea Băneasa, din pix, în urma unei actualizări făcute de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară – Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară București. Beneficiarii sunt celebri avocați Dumitrescu Tanți Virginica și Adrian Ciorobea care au un teren de 10 hectare în pădure, chiar lângă drumul pe care Primăria Sectorului 1 îl face spre cartierul Greenfield. Aceștia sunt cunoscuți opiniei publice pentru că Primăria Capitalei le-a dat în schimbul unui teren din Parcul Plumbuita un teren de trei ori mai mare pe strada Fabrica de Glucoză.
Firea, atac la Orban pe tema centurii Capitalei: „Șeful de la CNAIR e tot de la PNL” / În realitate directorul actual al CNAIR a fost numit în timpul mandatului lui Răzvan Cuc (PSD) Gabriela Firea l-a acuzat, duminică, de incompetență pe premierul Ludovic Orban care criticase faptul că Primăria Capitalei nu are o centură verde. „Îl informez respectuos că Ministerul Transporturilor este condus de un membru PNL iar şeful de la CNAIR e tot de la PNL”, spune Firea. În realitate, actualul șef al CNAIR, Sorin Scarlat, a fos numit în funcție în iulie 2019, sub guvernul Dăncilă, când la conducerea Transporturilor era Răzvan Cuc (PSD).
Primăria Capitalei va acorda titlul de cetăţean de onoare cântărețelor Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Dida Drăgan şi Angela Similea Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei urmează să fie conferit Corinei Chiriac, Mirabelei Dauer, Didei Drăgan şi Angelei Similea, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia avută la evoluţia muzicii uşoare româneşti, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 14 februarie a Consiliului General al Capitalei, scrie Agerpres.
ELCEN reacționează în scandalul cu Firea și avaria majoră din Capitală: „Rețeaua de termoficare este în colaps, iar Primăria cheltuie sute de milioane de lei pe târguri, festivaluri și iepurași” Electrocentrale București reacționează față de declarațiile primarului general Gabriela Firea, care a acuzat compania de „sabotaj” care ar fi dus la avariile ce a lăsat sâmbătă mare parte din Sectoarele 2 și 3 fără apă caldă și căldură. „Locuitorii din sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă și căldură din cauza avariilor de pe rețeaua de termoficare aflată în responsabilitatea PMB și nu a unei creșteri tranzitorii de temperatură. (...) Ceea ce omite să sublinieze Primarul Capitalei, în mod intenționat, este faptul că sistemul de termoficare din București aflat în grija Primăriei Municipiului București este în prag de colaps”, transmite Elcen.
Avarie majoră în Capitală. Două sectoare au rămas sâmbătă fără apă caldă și căldură. Firea dă vina pe Guvernul PNL: „Atac la siguranta cetatenilor! Sabotaj!”/ Reacția ELCEN Două sectoare ale Capitalei au rămas fără apă caldă și căldură după o avarie survenită la rețeaua de termoficare vineri noapte. Primarul Gabriela Firea a acuzat, sâmbătă, un ”sabotaj” al Electrocentrale București (ELCEN), aflată în subordinea Guvernului PNL. ”S-a <<gresit>> cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic”, afirmă Firea. Directorul Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a susținut și el varianta unui sabotaj: ”Este anormal să se întâmple așa ceva”. De partea cealaltă, ELCEN spune că de vină este rețeaua de termoficare a Capitalei care se află în pragul colapsului și acuză Primaria Capitalei că nu a realizat lucrările necesare de remediere.
Digi24: Declarația prea sinceră a unui primar din România: „La noi în oraș, dacă nu bei, e foarte dificil să îți petreci timpul liber” O declarație ce poate stârni multe intepretări vine de la primarul din Olteniţa. Edilul a vrut să atragă atenţia că în oraş nu prea sunt modalităţi de petrecere a timpului liber.
Digi 24: Proiectul SF prin care Primăria Capitalei vrea să rezolve haosul de pe Prelungirea Ghencea. Firea: Vor fi expropieri, apoi demolări FOTO Primăria Capitalei vrea să decongestioneze una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală - Prelungirea Ghencea - printr-un proiect de amploare - „Penetrație Prelungirea Ghencea - Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea” - aflat în desfășurare, „în grafic”, potrivit unui comunicat al Primăriei Generale.
Primăria Sectorului 4 amenajează un parc de 2,7 hectare pe bulevardul Metalurgiei. Lucrările încep în martie Primăria Sectorului 4 amenajează un parc de 2,7 hectare pe bd. Metalurgiei 100-130, vizavi de cimitirul Metalurgiei. Acesta va fi cel mai mare parc din București, amenajat după Revoluție. Lucrările încep în luna martie și se vor finaliza în 5 luni, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții Primăriei Sector 4. În total, pentru teren și amenajarea spațiului verde instituția va plăti circa 40 milioane lei.
Curtea de Conturi: Primăria Sectorului 4 a cheltuit în 2018 circa 2,7 milioane lei pentru amenajarea bd. Dimitrie Cantemir, deși acesta se afla în administrarea Primăriei Capitalei Primăria Sectorului 4 a cheltuit, în 2018, 2,7 milioane lei pentru amenajarea bd. Dimitrie Cantemir, unde se află celebra piramidă de borduri și zeci de jardiniere, deși bulevardul nu se afla în administrarea instituției, ci a Primăriei Capitalei, se arată în raportul Curții de Conturi pe 2018. Primăria Sectorului 4 a plătit pentru amenajarea spațiilor verzi aferente bd. Dimitrie Cantemir 3,8 milioane lei în 2018 și 2019, potrivit datelor din bugetul anului 2019.
FOTO Primăria Cluj-Napoca a pus în circulație 25 de troleibuze noi/ Boc: Jumătate din flota destinată transportului public este electrică Primăria Cluj-Napoca a pus luni în circulație primele 25 de troleibuze noi, din cele 50 achiziționate cu fonduri europene, cealaltă jumătate urmând să fie dată în folosință pe măsură ce vor fi înmatriculate. Autobuzele sunt marca Solaris Bus & Coach SA, pretul unuia fiind de 2.934.851,78 lei cu TVA. Valoarea totală a proiectului se ridică la 147.415.957 de lei cu TVA (circa 30,9 milioane de euro). După această achiziție, jumătate din flota de vehicule destinate transportului public este electrică, nepoluanta. Orașul își propune ca, până în anul 2026, întreg transportul public din municipiu să fie nepoluant.
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a solicitat creşterea tarifului pe călătorie de la 1,3 lei la 2,5 lei Societatea de Transport Bucureşti (STB) a solicitat crșterea tarifului de călătorie de la 1,3 la 2,5 lei, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al STB, Andrei Creci. Actualul tarif nu a mai fost modificat de 11 ani, iar Creci susţine că veniturile lunare ale societăţii ar putea creşte cu 6-7 milioane de lei după majorare.
Un cartier de blocuri de 5 și 7 etaje ar putea apărea printre casele din zona protejată Vatra Luminoasă, pe terenul fostei fabrici Zefirul Un cartier de blocuri de 5 și 7 etaje ar putea apărea printre casele din zona protejată Vatra Luminoasă, pe terenul fostei fabrici Zefirul, potrivit unui plan urbanistic zonal avizat de Primăria Capitalei și care este postat în dezbatere publică, înainte de a fi supus la vot în Consiliul General. Ansamblul va adăposti locuințe, servicii și spații comerciale.
Aerlive.ro a înregistrat în ianuarie, în București, depășiri de peste 3 ori ale valorilor maxime admise pentru poluarea cu praf/ 14 ianuarie- cea mai poluată zi Senzorii platformei independente de măsurare a calității aerului - Aerlive.ro - au înregistrat în luna ianuarie depășiri de peste 3 ori ale valorilor maxime admise pentru poluarea cu praf (PM10 și PM 2,5) la toate cele 10 stații de monitorizare instalate în București. Potrivit informațiilor postate pe pagina de Facebook Aerlive.ro, pentru PM10 au fost înregistrate depășiri timp de 8 zile la stația din Timpuri Noi și de 16 zile în Băneasa Nord, respectiv 15 zile pentru stațiile Libertății, Iuliu Maniu și Mihalache.
Curtea de Conturi, despre programul de reabilitare termică al Primăriei Sector 3, cu bani europeni: Manipularea prețurilor, facturi duble sau cu prețuri excesive Manipularea prețurilor, facturi false, duble sau cu prețuri excesive, sunt indicatorii de fraudă găsiți de Curtea de Conturi în proiectele de reabilitare termică pe fonduri europene derulate de Primăria Sectorului 3 condusă de Robert Negoiță, se arată într-un raport al instituției. Neregulile descoperite au fost transmise Departamentului pentru Lupta Antifraudă.
DOCUMENT Compania Municipală Imobiliara vrea să cheltuiască până la 70 milioane lei pentru achiziția unui teren și a unei clădiri unde va amenaja un centru pentru seniori Compania Municipală Imobiliara vrea să cheltuiască până la 69,6 milioane lei fără TVA pentru achiziția unui teren și a unei clădiri unde va amenaja un centru social pentru seniori. Cerința este ca imobilul să fie în zona de Est a orașului, terenul să aibă minim 4.000 mp, iar clădirea minim 6.500 mp. Termenul de depunere a ofertelor a fost 16 ianuarie 2020, dar pentru că nu a fost depusă nicio ofertă, licitația a fost anulată. Compania a anunțat că va relua procedura.
Primăria Capitalei construiește în Prelungirea Ghencea 8 blocuri cu 600 de locuințe sociale Primăria Capitalei construiește pe Strada Prelungirea Ghencea nr.322- 326, pe un teren de 27.000 mp, un ansamblu de 8 blocuri (unul de 11 etaje și 7 de cinci etaje) ce va adăposti 600 de locuințe sociale, a anunțat luni primarul general, Gabriela Firea, într-o vizită la șantier. Terenul la pachet cu autorizația de construire a fost cumpărat anul trecut de Compania Municipală Imobiliara de la un dezvoltator imobiliar - O-Zone Safirului și Top Inversiones Del Este - valoarea tranzacției fiind de circa 5 milioane de euro. În prezent se lucrează la primul bloc, cel de 11 etaje, pentru care și există autorizație, iar în septembrie, primarul Gabriela Firea promite că va fi gata și se vor face primele repartiții.
Gabriela Firea despre vinieta de București: Dacă doriți, organizăm un referendum Primarul general, Gabriela Firea, a declarat luni că dacă se doreșe, municipalitatea va organiza referendum pentru introducerea vinietei Oxigen dacă ”se dorește acest lucru”. Primarul a făcut declarația într-o vizită la șantierul de pe Prelungirea Ghencea 322 - 326 unde municipalitatea construiește un bloc de locuințe sociale, Iar Gabriela Firea a spus că ideea i-a venit pe loc. Întrebată dacă mai are timp să organizeze referendumul într-o lună aceasta a spus că timp ar fi dar a ridicat problema banilor.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by