ADMINISTRATIE LOCALA
Analiză Frames: Efectele falimentului RADET. Ce trebuie să facă Primăria Capitalei, ANRE și Guvernul Prin constatarea falimentului RADET, nu se pune problema sistării furnizării agentului termic pentru Capitală, spun analiștii Frames. Din punct de vedere juridic însă, va urma o perioadă extrem de complicată.
Gafă la Primărie: Firea vrea să-i acorde titlul de cetățean de onoare lui Cornel Dinu, fost ”antrenor principal la Steaua Bucureşti” / PMB își cere scuze pentru greșeală UPDATE Primarul Gabriela Firea vrea să-i acorde titlul de cetățean de onoare fotbalistului Cornel Dinu, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General de pe 14 noiembrie. Numai că în referatul de specialitate se menționează că acesta, cunoscut iubitorilor fotbalului drept o legendă a clubului Dinamo, a fost ”antrenor principal la Steaua Bucureşti”. Ulterior, primăria a anunțat că proiectul de hotărâre va fi retras și corectat, prezentând scuze.
Curtea de Apel București a decis falimentul RADET/ Gabriela Firea: Bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură Curtea de Apel București a decis luni falimentul RADET, respingând recursul făcut de Primăria Capitalei. Sentința este definitivă. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, dă asigurări că bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură, iar activitatea Regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica.
Primăria Capitalei vrea să cumpere energie termică și de la alți furnizori în afară de ELCEN Primăria Capitalei vrea să cumpere energie termică pentru zonele Colentina, Fundeni, Pipera și Aviației de la alți furnizori în afară de ELCEN, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General, de pe 14 noiembrie. Contactat de HotNews.ro, Alex Burghiu, administratorul special al RADET, a explicat că CET-urile de la care ar urma să cumpere municipalitatea energie termică nu există, dar Burghiu spune că municipalitatea va face licitație și se va obliga să cumpere energie termică de la cine va construi un CET, ceea ce va încuraja investitorii. Prețul gigacaloriei va fi reglementat de ANRE.
Înainte de alegeri, Primăria Sectorului 5 vrea să încheie un nou acord-cadru de până la 950 milioane lei, pe 4 ani, pentru amenajări urbane. O altă licitație de 820 milioane lei, în derulare pentru spațiile verzi Chiar înainte de alegerile locale, Primăria Sectorului 5, condusă de PSD-istul Daniel Florea, vrea să încheie un acord-cadru de până la 950 milioane lei, pe 4 ani, pentru întreținere, amenajare și modernizarea spațiilor publice, potrivit unui anunț publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Acesta include amenajarea spațiilor verzi, montarea de sisteme de irigații, achiziția de bănci, coșuri de gunoi, plante, stâlpi de iluminat etc. Acordul-cadru ar urma să se desfășoare pe 4 ani, valoarea estimată fiind de minim 30 milioane lei și maxim 952 milioane lei. Primăria Sectorului 5 mai are în desfășurare o licitație pentru un acord-cadru de până la 820 milioane lei pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din sector, cele două contracte având până la un punct același obiect, respectiv amenajarea spațiilor verzi și a locurilor de joacă.
Scandalul achiziției celor 100 de tramvaie noi: Astra Arad acuză Primăria Capitalei că secretizează oferta depusă de firma turcă, ce ar fi fost declarată câștigătoare/ Ce spune municipalitatea Valer Blidar, președintele Astra Vagoane Arad, acuză că nu a primit de la Primăria Capitalei date esențiale în ceea ce privește oferta făcută de firma turcească Durmazlar, ce ar fi desemnată câștigătoare în cadrul licitației organizate de municipalitate pentru achiziționarea a 100 de tramvaie noi, cu o valoare estimată la peste 180 milioane euro. Printre datele secretizate se numără lungimea tramvaielor turcești, lățimea, numărul de uși, a declarat Blidar pentru HotNews.ro. În lipsa acestor informații vitale, care nu țin de drepturile de autor și nu fac parte din proprietatea industrială, este greu de făcut o contestație, mai spune președintele Astra.
Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata nici anul acesta. Anunțul noului ministru al Transporturilor și explicațiile confuze ale lui Cuc Ministrul Transporturilor Lucian Bode a afirmat, miercuri, că metroul Drumul Taberei nu va dat în funcțiune nici în acest an. În schimb, Răzvan Cuc a declarat că a lăsat, la încheierea mandatului, 98% dintre lucrările fizice finalizate și nimeni nu i-a spus că nu va fi gata.
Constructorul, despre lucrările la Școala 7 din București, unde elevii învață în condiții precare: Întreținerea și reparațiile sunt în sarcina municipalității Reprezentanții asocierii ROZAPROD SRL- DOMINIUM SRL, constructorii care au executat lucrările de reabilitare a Școlii 7 din Băneasa, unde părinții au sesizat că elevii învață în condiții precare, spun că au efectuat lucrarea la timp și la nivelul calitativ prevăzut în contract, iar lucrările de întreținere și reparații sunt în sarcina municipalității.
Zeci de mii de bucureșteni din Sectoarele 1, 2 și 3 nu au apă caldă de câteva zile / RADET: De joi seară nu vor mai fi probleme Bucureștenii din mai multe zone din Sectoarele 1,2 și 3 nu au apă caldă de câteva zile. Este vorba despre zeci de mii de clienți RADET din cartierele Lacul Tei, Calea Moșilor, Colentina, Parcul Circului, Dristor, Titan. Acestora li se adaugă locuitorii din cartierul Aviației care nu au apă caldă în mod constant de peste două luni. Oamenii spun că se spală cu apă încălzită la aragaz, ca în vremea comunismului, și cer autorităților să rezolve problema. Contactat de HotNews.ro, Alex Burghiu, administratorul special al RADET a declarat că problemele din Sectoarele 2 și 3 se vor rezolva până joi seară. ”Am finalizat lucrările la Magistrala 2, care alimentează cele două sectoare, iar acum revenim la circuitul normal. Ca să facem trecerea a fost nevoie să întrerupem furnizarea”, a explicat acesta. Problemele din Aviație se vor rezolva până pe 15 noiembrie, spune Burghiu, fiind vorba despre o altă lucrare.
Primăria Capitalei ar putea cumpăra cele 100 de tramvaie noi de la turcii de la Durmazlar Primăria Capitalei ar putea cumpăra cele 100 de tramvaie noi de la turcii de la Durmazlar. Potrivit clubferoviar.ro, comisia de licitație din cadrul municipalității a desemnat luni câștigătorul procedurii de achiziție publică, respectiv firma DURMAZLAR MAKINE SANAYI VE TICARET A.S. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții municipalității spun că nu pot anunța deocamdată câștigătorul, deoarece urmează o perioadă de 10 zile de contestații.
Primăria Capitalei a început lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei, între bd. Elisabeta și Splaiul Independenței Primăria Capitalei a început lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei, între bd. Regina Elisabeta și Splaiul Independenței. Practic reprezintă continuarea pistei de pe Calea Victoriei, astfel încât bicicliștii să poată ajunge de la Piața Victoriei până la Piața Națiunile Unite pe o bandă dedicată. Această bucată de pistă face parte dintr-un traseu mai lung, ea urmând să fie continuată pe Splaiul Independenței, până la Podul Grozăvești și pe bd. Regina Elisabeta.
FOTO Pereți din care cade tencuiala, geamuri prin care bate vântul și toalete defecte - condițiile în care învață sute de copii de la o școală din Capitală/ Reabilitarea, blocată din cauza unui litigiu Copiii de la Școala 7 din cartierul bucureștean Băneasa învață în săli de clasă cu mobilier vechi, pereți de pe care se desprinde tencuiala și cu geamuri prin care suflă vântul, reclamă părinții acestora. Câteva grupuri sanitare au fost închise fiindcă obiectele sanitare cad din perete, sunt infiltrații, iar pentru a merge la toaletă copiii trebuie să urce sau să coboare un etaj. Nici la grupurile sanitare deschise nu funcționează toate WC-urile. Situația a fost surpinsă în imagini de câțiva părinți. Școala trebuia reabilitată încă din 2015, de Primăria Capitalei, prin programul BEI, în care au fost incluse 102 unități de învățământ, dar din cauza unui litigiu între instituție și constructor, lucrările au rămas neterminate.
Când e Bucureștiul mai poluat? Nu în timpul orelor de vârf din trafic, ci noaptea în weekend. Ce spun instituțiile statului despre această "anomalie" Timp de mai bine de două spătămâni HotNews.ro a monitorizat înregistrările pe București ale rețelei de monitorizare a aerului - Airly.eu. Culmea, valorile cele mai mari - practic momentele când Bucureștiul apare că ar fi mai poluat - nu au fost în timpul săptămânii, la orele de vârf din trafic, ci noaptea și mai ales în weekend. Trei weekenduri consecutive în care valorile de poluare cu praf (PM10 și PM2.5) au depășit chiar și 400%. HotNews.ro a solicitat informații la instituțiile de mediu, dar acestea spun că se sesizează doar dacă măsurătorile sunt făcute de rețeaua oficială de monitorizare - rețea oficială unde în București-Ilfov doar câteva stații au înregistrat date privind poluarea cu praf. Practic - din punct de vedere oficial și al statisticilor - Bucureștiul este un oraș curat atâta timp cât nu este înregistrată poluarea. ​
RADET, despre problemele înregistrate în Aviației: Alimentarea se face de la 8 kilometri RADET a transmis, vineri, în legătură cu problemele întâmpinate în furnizarea agentului termic în cartierul Aviației că, din cauza lucrărilor, alimentarea se face de la o distanță de 8 kilometri, iar termenul avansat de constructor pentru alimentarea de la CET Grozăvești este 15 noiembrie.
Un primar a sunat la compania de electricitate pentru reclamație. I s-a spus să sune la Primărie Primarul din Brăila, Marian Dragomir, a sunat la societatea de furnizare a energiei electrice pentru a anunța o avarie și a fost îndemnat să sune la Primărie, relatează Mediafax. „Este strigător la cer”, spune edilul.
Primăria Capitalei despre scandalul finanțării Spitalului Gomoiu: Nu a fost supraevaluare; licitația, din 2010 Lucrările achitate de Primăria Capitalei pentru spitalul Gomoiu nu au fost supraevaluate, toate plățile pentru acest proiect fiind făcut legal, a transmis, vineri, PMB, care precizează că licitația pentru construirea unității medicale a început din 2010.
Mai multe ONG-uri o acuză pe Gabriela Firea de rea voință și indolență: 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale Mai multe ONG-uri acuză conducerea Primăriei Capitalei că 2.800 de persoane vulnerabile nu vor mai beneficia de servicii sociale după ce primarul Gabriela Firea nu a pus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General proiectul alocării finanțărilor pentru proiectele selectate chiar de municipalitate pentru a primi bani, în cadrul competiției anuale. Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a anunțat ONG-urile că proiectele nu mai pot fi implementate deoarece trebuiau finalizate până la jumătatea lunii decembrie, deci nu ar mai fi timp.
Scandalul Gomoiu: Lavinia Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor, acuză că a fost concediată când a cerut reclamarea neregulilor la DNA Lavinia Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor și a Serviciilor Medicale din București, din subordinea Primăriei Capitalei, acuză că a fost concediată după ce a redactat o plângere către DNA cu neregulile de la Spitalul Gomoiu, scrie Libertatea.ro.
Franța reglementează trotinetele electrice: viteza este limitată la 25 km/oră, circulația pe trotuare interzisă După ani de conflicte între pietoni, șoferi și utilizatorii de trotinete electrice, autoritățile franceze reglementează în sfârșit acest mijloc de transport și introduc reguli clare în Codul Rutier. Decretul este publicat vineri și prevede în principal limitarea vitezei la 25 km/oră, vârsta minimă a celor care le utilizează este de 12 ani, folosirea căștilor audio este interzisă, la fel și circulația pe trotuar, anunță Secretariatul de Stat pentru Transporturi, potrivit leparisien.fr.
Gabriela Firea despre traficul infernal din București: Populația a crescut la peste 4 milioane Traficul foarte aglomerat este cea mai mare problemă a Bucureștiului și s-a ajuns aici din cauza faptului că populația orașului a crescut la peste 4 milioane, a declarat primarul Gabriela Firea, joi, în cadrul unui interviu acordat DCNews. În aceste condiții, edilul spune că problemele nu pot fi rezolvate peste noapte.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by