ADMINISTRATIE LOCALA
Indemnizațiile șefilor consiliilor de administrație de la două companii ale Primăriei Sector 3 au fost majorate de la 8.000 la 12.000 lei/net/lună. Printre beneficiari, fosta cumnată a lui Robert Negoiță Indemnizațiile președinților consiliilor de administrație de la două dintre firmele Primăriei Sector 3 - Internet și Tehnologie S3 SRL și Algorithm Residential S3 SRL - au fost majorate de 8.000 lei/net pe lună la 12.000 lei/net pe lună, potrivit unor hotărâri inițiate de primarul Robert Negoiță și aprobate miercuri de Consiliul Local Sector 3. Șefa consiliului de administrație la compania municipală Internet și Tehnologie S3 SRL este Cristina Arghir, fosta cumnată a primarului Robert Negoiță. Șeful Consiliului de Administrație la compania Algorithm Residential S3 SRL este Panait Radu Alin, fost consilier local Sector 3, ales pe listele PSD-UNPR.
Primăria Capitalei vrea să transfere activitatea ELCEN și RADET către Compania Municipală Energetica București, deși instanța a anulat actul de înființare a companiei Primăria Capitalei lucrează la un protocol prin care activitatea ELCEN și RADET să fie transferată către Compania Municipală Energetica București. Acesta vizează și transferul angajaților de la cele două entități către compania municipală și negocierea unui nou contract colectiv de muncă. Decizia vine în contextul în care Curtea de Apel București a anulat hotărârea de înființare a Companiei Municipale Energetica, în urma unui proces intentat de USR București. Procesul a vizat anularea hotărârilor privind înființarea a 22 de companii municipale, toate anulate.
Primăria Capitalei vrea să ridice mașinile parcate neregulamentar. Taxa de recuperare pornește de la 500 lei Primăria Capitalei vrea să ridice mașinile staționate neregulamentar pe drumurile publice, potrivit unui proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică pe site-ul instituției. Activitatea urmează să fie prestată de Compania Municipală Managementul Traficului București. Tariful de ridicare este de 200 lei pentru mașinile sub 5 tone, cel de transport 150 lei, iar cel de depozitare de 150 lei/zi. Hotărârea va intra în vigoare după ce va fi aprobată de Consiliul General al Municipiului București.
Primăria Jilava plătește aproape un milion de lei pentru luminițele de Crăciun Primăria localității Jilava din județul Ilfov plătește aproape un milion de lei pentru luminițele de Crăciun din acest an. Potrivit Sistemului electronic de achiziții publice, este vorba despre trei contracte care vizează închirierea de decorațiuni, dar și servicii de montat/întreținere/demontat pentru decorațiunile de Crăciun. Spre comparație, Primăria Capitalei plătește circa 6 milioane lei pentru iluminatul festiv.
Noi reguli la Consiliul Local Sector 1: Consilierii trebuie să se înscrie înainte de ședință pe listă dacă doresc să ia cuvântul/ Ilinca Macarie: Este un gest dictatorial de a băga pumnul în gura celor care nu sunt de acord cu ei Consilierii locali de la Sectorul 1 au primit o informare de la secretariatul instituției, în care sunt anunțați că, pentru a lua cuvântul în ședința de pe 19 decembrie, trebuie să se înscrie înainte pe o listă, scrie Ilinca Macarie, consilier local USR. Aceasta cataloghează inițiativa drept un abuz, o limitare a dreptului la exprimare. Până acum consilierii locali care doreau să ia cuvântul o făceau direct în timpul ședinței, la fiecare proiect de hotărâre de pe ordinea de zi.
Primăria Sectorului 5 plătește circa 20.000 de euro pentru trei concerte care au avut loc în Parcul Sebastian: Andra, Paraziții și Steliana Sima​ Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret " Ștefan Iordache", plătește 27.917 lei pentru un recital live de 45 minute cu trupa Parazitii și 55.930 lei pentru un concert Andra de 30 de minute, potrivit sistemului electronic de achiziții publice. Ambele contracte au fost date prin achiziție directă în data de 12 decembrie. Centrul Cultural a mai achiziționat servicii artistice de muzică populară - interpret Steliana Sima - pentru suma de 10.000 lei. Achiziția a fost făcută pe 14 decembrie.
Șapte primari din Moldova au semnat înființarea alianței „Moldova se Dezvoltă” după modelul „Alianța Vestului” Primarii municipiilor Iași, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Roman, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc au înființat, luni, alianța „Moldova se Dezvoltă”, după modelul „Alianța Vestului” semnată recent de primarii din Cluj, Oradea, Arad și Timișoara. Primarii din Nordul Moldovei vor ca prin noua alianță să promoveze marile proiecte de infrastructură de care Moldova are nevoie, investiții publice sau private, precum și proiecte in educație, sănătate, mediu și turism.
Procesul pentru anularea hotărârii Consiliului General prin care aplicațiile de taxi au fost interzise ajunge la Curtea Europeană de Justiție Tribunalul București a admis, pe 14 decembrie, întrebările preliminare formulate de Star Taxi si mută la Curtea Europeana de Justiție a Uniunii Europene judecata privind anularea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București numărul 626/2017, prin care s-a încercat interzicerea aplicației Star Taxi, potrivit unui comunicat de presă emis de companie. La începutul lunii noiembrie, Curtea de Apel București a dat câștig de cauză Star Taxi, suspendând actul administrativ.
VIDEO București: Lucrările de demolare a blocului ridicat ilegal în Sectorul 5 au ajuns la jumătate Lucrările de demolare a blocului ridicat ilegal pe Intrarea Giurgiului 23, Sector 5, au ajuns la jumătate. Imobilul este demolat pe cheltuiala investitorului după ce vecinii au obținut o hotărâre definitivă în instanță. Aceasta este o premieră în București. Deși există mai multe clădiri ridicate ilegal, până acum niciuna nu a fost demolată. Vecinii au fost nemulțumiți că blocul a fost construit pe spațiul verde, la câțiva metri de ferestrele lor.
Primăria București, despre biletele de avion pe care intenționează să le cumpere CREART: Sunt pentru pentru artiștii contractați pentru evenimentele și pentru personalul propriu Primăria Capitalei afirmă, într-o precizare transmisă HotNews.ro, că biletele de avion pe care intenționează să le achiziționeze Creart sunt pentru pentru artiștii contractați pentru evenimentele organizate și pentru personalul propriu. Reacția vine după ce HotNews.ro a arătat că Primăria, prin CREART, vrea să încheie un acord-cadru în valoare de până la 7,2 milioane lei, pe doi ani, pentru a achiziționa bilete de avion. Informația provine dintr-un anunț postat în sistemul electronic de achiziții public.
CNAIR a deschis, joi, două benzi suplimentare în punctul de frontieră Giurgiu - Ruse Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a deschis, joi, două benzi suplimentare pe sensul de ieșire din România în punctul de frontieră Giurgiu - Ruse, ca urmare a aglomerației provocate de autoritățile bulgare, potrivit Mediafax.
Primăria Capitalei, prin CREART, vrea să încheie un acord-cadru în valoare de până la 7,2 milioane lei, pe doi ani, pentru a achiziționa bilete de avion Primăria Capitalei, prin CREART, vrea să încheie un acord-cadru în valoare de până la 7,2 milioane lei, pe doi ani, pentru a achiziționa bilete de avion, potrivit unui anunț postat în sistemul electronic de achiziții publice. Acordul-cadru permite ca instituția să cumpere câte bilete are nevoie, până la suma maximă, însă nu este neapărat necesar ca ea să fie atinsă. Prețul final al acordului-cadru se va stabili în urma procedurii de achiziție.
Primarul general, Gabriela Firea: Redeschidem Arena Națională cu o lună mai devreme decât am estimat. A fost refăcut gazonul Arena Națională se redeschide cu o lună mai devreme față de durata estimată pe 12 noiembrie, atunci când Primăria Capitalei a decis închiderea pentru refacerea completă a suprafeței de joc pentru două luni. Gazonul a fost refăcut, iar prima solicitare de închiriere este pentru meciul FCSB – CFR Cluj, din 22 decembrie, potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Capitalei.
Licitație uriașă: Primăria București cumpără 100 de tramvaie cu peste 845 milioane de lei Primăria Capitalei a lansat o licitație deschisă pentru achizitionarea a 100 de tramvaie și echipamente necesare îmbunătățirii transportului public de călători pe liniile de tramvai 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 si 55 din București, potrivit unui anunț publicat marți în sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea totală estimată a contractului depășește 845 milioane de lei (fără TVA). Conform graficului de livrare, în primul an va fi livrat însă numai 1 tramvai. Toate tramvaiele vor fi echipate cu senzori inteligenți 3D de numărare a călătorilor.Vezi în articol documentul în care se arată ce facilități ar trebui să ofere noile vehicule.
Consiliul General, la propunerea primarului Gabriela Firea, a alocat încă 24,7 milioane lei către biserici, din care 10 milioane lei la Catedrala Mântuirii Neamului Consiliul General al Municipiului București, la propunerea primarului Gabriela Firea, a alocat încă 24,7 milioane lei către biserici, din care 10 milioane lei la Catedrala Mântuirii Neamului. Astfel suma alocată către biserici de municipalitate ajunge în 2018 la 121 milioane lei, iar suma dată către Catedrala Mântuirii Neamului la 45 milioane lei.
​SONDAJ E ok să fie transport de suprafață gratuit în București? ​​Consiliul General București a adoptat un proiect prin care oferă elevilor gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport în comun de suprafață în Capitală, iar primarul Gabriela Firea a spus că de anul viitor va fi introdusă gratuitatea pentru toți cetățenii orașului, pentru transport de suprafață. Sondaj HotNews.ro: E ok să fie transport de suprafață gratuit în București?
Consiliul General a votat prelungirea Planului Urbanistic General Consiliul General a votat prelungirea Planului Urbanistic General până la intrarea în vigoare a noului Plan Urbanistic General. PUG-ul prelungit miercuri a fost aprobat în 2000 și avea termen de valabilitate până în 2010. Primăria Capitalei nu a reușit în ultimii 8 ani să elaboreze un nou Plan Urbanistic General. În absența unui Plan Urbanistic General valabil, primăriile nu mai pot da autorizații de construire, ceea ce duce la blocarea orașului.
Primăria Capitalei va acorda 500 de vouchere în valoare de 10.000 lei persoanelor fizice/juridice care înfiinţează staţii de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri ”Programul de stimulare a înfiinţării staţiilor de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in, prin acordarea de vouchere". Astfel, municipalitatea va acorda în 2019, 500 de vouchere în valoare de 10.000 lei/voucher pentru persoane juridice/fizice deţinători de spații comerciale/unități de cazare/spatii de birouri/stații de distribuție carburanţi care înfiinţează staţii de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.
Primăria Capitalei va achiziționa primele 177 de locuințe pentru medici de la Cubic Residence, Iridex Group Import Export și Impact Developer&Contractor pentru circa 20 milioane de euro Consiliul General al Municipiului București, la propunerea Gabrielei Firea, a aprobat achiziționarea primelor 177 de locuințe din cele 600 pentru medici. Majoritatea locuințelor vor fi achiziționate de la Cubic Residence, urmat de Iridex Group Import Export și Impact Developer&Contractor (Greenfield). Valoarea achiziției se ridica la aproape 20 milioane de euro.
Primăria Capitalei va încheia un acord cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru a găsi soluții la problemele orașului Primăria Capitalei va încheia un acord cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru asistență tehnică pentru implementarea Programului de Dezvoltare Urbană a Municipiului București, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu General adoptat miercuri. Onorariul pe care îl va plăti municipalitatea este 3,9 milioane de euro.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version