ADMINISTRATIE LOCALA
București: Actorii Cezara Dafinescu şi George Mihăiţă vor primi titlul de cetățean de onoare Actorii Cezara Dafinescu şi George Mihăiţă vor primi titlul de cetățean de onoare, potrivit unor proiecte adoptate miercuri de Consiliul General al Municipiului București, la propunerea primarului Gabriela Firea. George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie, se numără printre cei 30 de semnatari ai scrisorii de susținere ”pentru activitatea și implicarea benefică a primarului general, Gabriela Firea, în viața Capitalei României dar și pentru susținerea unor mari proiecte naționale".
Primăria Capitalei va inființa o rețea metropolitană de creșe și grădinițe, dar și un centru de îngrijiri pentru bolnavii în fază terminală Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri înființarea unei Reţele metropolitane de creşe şi grădiniţe. Din această reţea urmează să facă parte şase creşe cu program prelungit ("Băneasa" - sector 1, "Ştefan cel Mare" - sector 2, "Pallady" - sector 3, "Metalurgiei" - sector 4, "13 Septembrie" - sector 5, "Militari" - sector 6) şi şase grădiniţe ("Băneasa" - sector 1, "Colentina" - sector 2, "Pallady" - sector 3, "Metalurgiei" - sector 4, "Rahova" - sector 5 şi "Brâncuşi" - sector 6).
UPDATE Primăria Capitalei va plăti 2,5 milioane lei pentru tipărirea a 120.000 cărți de istorie dedicate Centenarului. Autori: președintele Academiei Române și autoarea manualului de istorie plin de greșeli Primăria Capitalei prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – Proedus va încheia un parteneriat cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu pentru realizarea proiectului ”Centenarul Marii Uniri Explicat Tinerilor”, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliu General.  Acesta presupune tipărirea a 120.000 de cărți de istorie care vor fi date în școlile gimnaziale și liceele din București. Cărțile sunt scrise de președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop și de Magda Stan, autoarea manualului de istorie de clasa a VI-a plin de greșeli. Primăria Capitalei va plăti pentru acest proiect circa 2,5 milioane lei, iar Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu 100.000 lei.
Firma de la care Sectorul 5 a cumpărat cele 5203 ceasuri inteligente, despre prețul ridicat al produselor: au o aplicație dedicată locuitorilor Sectorului și respectă criteriile regulamentului GDPR Firma iTom Solutions de la care Primăria Sector 5 prin unitățile de învățământ 5203 ceasuri inteligente, cu buton de panică, spune că produsele vândute instituției sunt mai scumpe față de cele din magazinele online deoarece au o aplicație dedicată locuitorilor Sectorului 5 București și respectă criteriile regulamentului GDPR cu privire la protecţia și siguranţa datelor personale.
Gabriela Firea: Voi spune DA la Referendumul din 6-7 octombrie Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat pe Facebook că va merge la referendumul din 6-7 octombrie și va vota DA. "“Familia este legatura noastra cu trecutul si puntea catre viitor”. "Pentru mine, căsătoria înseamnă comuniunea bazată pe iubire și respect dintre o femeie și un bărbat. Voi spune DA la Referendumul din 6-7 octombrie!”, a postat aceasta pe Facebook.
Primarul Gabriela Firea vrea o nouă majorare de capital de 348 milioane lei la societățile municipale Primarul Gabriela Firea vrea o nouă majorare de capital de 348 milioane lei la societățile municipale, potrivit unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de joi. Banii merg pentru construirea a 4 parcări park&ride - 150 milioane lei, achiziția de panouri publicitare - 8 milioane lei și achiziția de clădiri pentru înființarea rețelei Metropolitane de centre pentru sănătatea femeii „Sfânta Agatha" și Rețelei Metropolitane, Asistență pentru Seniori - Respect pentru Vârsta a treia - 190 milioane lei.
UPDATE Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției brutale a jandarmilor la protestul din 10 august, premiat cu un loc în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică București Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției brutale a jandarmilor la protestul din 10 august și urmărit penal de Parchetul Militar în această speță, este premiat cu un loc în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București.
​FOTOGALERIE ​Criza gunoiului continuă în Sectorul 3: coșurile stradale nu sunt golite, iar în jurul tomberoanelor s-au adunat mormane de deșeuri Criza gunoiului continuă în Sectorul 3 al Capitalei și la o săptămână după ce Primăria a preluat acest serviciu. Coșurile stradale nu sunt golite la timp pe o bună parte din străzi, iar in jurul lor s-au strâns grămezi de gunoi care este împrăștiat de vânt și pe stradă. În jurul tomberoanelor de la blocuri și de la case s-au adunat mormane de deșeuri, semn că mașinile care ridică nu vin la timp. Mai mult, o parte din gunoiul strâns de Primărie a fost depozitat pe un teren din zona Nicolae Grigorescu, acolo fiind un focar de infecție.
Primăria Sectorului 5 a cumpărat, prin școli, circa 5.200 de ceasuri inteligente cu buton de panică pentru elevi / Acestea au costat 1,6 milioane lei și au fost achiziționate direct de fiecare școală în parte, dar de la aceeași firmă Primăria Sector 5, condusă de Daniel Florea, prin școlile și liceele de pe raza administrativă, a achiziționat din bani publici în ultimele două luni 5.203 ceasuri inteligente, cu buton de panică, în valoare de 1.644.085 lei fără TVA, potrivit datelor din sistemul de achiziții publice. Ceasurile au fost cumpărate pentru ”siguranța elevilor”, ca în caz de pericol să poată lua legătura cu părinții care pot anunța Poliția. Achizițiile au fost făcute de fiecare școală în parte, prin cumpărare directă și toate, surpriză, de la aceeași firmă, I-TOM SOLUTIONS SRL. Fiecare ceas costă 316 lei bucata.
Primăria Capitalei vrea să finanțeze două cărți de istorie, pentru Centenar, cu suma de 2,5 mil. lei / Una dintre ele îl are ca autor pe președintele  Academiei Române Primăria Capitalei ar putea finanța, cu ocazia Centenarului, două cărți, - „Istoria Ilustrată a României pentru elevi” şi „Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri” - care ar urma să fie distribuite de 1 Decembrie către 120 de mii de elevi. Valoarea proiectului este de peste 2,5 milioane de lei, transmite Mediafax.
#Rezist a trolat festivalul iMapp Bucharest, cu mesajul "Jos PSD". Primăria Capitalei anunță plângere penală Protestarul #Rezist Cristian Dide a proiectat sâmbătă seară, cu un laser, mesajul "Jos PSD" pe Palatul Parlamentului, chiar în timp ce pe această clădire rulau proiecții din cadrul festivalului internațional iMapp, organizat de Primăria Capitalei, relatează Mediafax. Primăria a anunțat că va face plângere penală împotriva celor care instigă în timpul festivalului.
VIDEO Marşul Bicicliştilor, un protest împotriva administraţiei Firea. Aproximativ 1.000 de participanţi prezenţi la start Aproximativ 1.000 de biciclişti au pornit sâmbătă, de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Regele Mihai, într-un marş care se doreşte a fi un protest împotriva modului în care primarul Gabriela Firea administrează Capitala, relatează Agerpres.
O nouă ediție a Marșului bicicliștilor va avea loc sâmbătă în București: Firea, fă ceva! O nouă ediție a Marșului Bicicliștilor va avea loc sâmbătă, 22 septembrie 2018, sub sloganul ”Firea, fă ceva!” 2018. Adunarea participanţilor începe la ora 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău, iar plecarea în marș se va face la ora 15.30. Ca în fiecare an, participanții cer un oraș pentru oameni, cu piste pentru biciclete și trotuarele libere de mașini, încurajarea unei mobilități durabile, în condițiile în care Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate și aglomerate orașe europene. Aceștia cer primarului Gabriela Firea să ”pună osul la treabă” și să rezolve problemele orașului.
​FOTOGALERIE Fântânile din Piața Unirii, din Capitală, s-au redeschis publicului. Cum arată după ce au fost reabilitate cu 9 milioane de euro Fântânile arteziene din Piaţa Unirii din Capitală au fost redeschise joi seară, după un proces de reabilitare care a durat 4 luni și a costat 9 milioane de euro. Evenimentul a fost marcat cu un spectacol multimedia şi un concert al Orchestrei Simfonice Bucureşti. Sute de oameni au venit pentru a vedea spectacolul de apă și culoare.
​DEZBATERE PUBLICĂ Noul plan urbanistic al sectorului 3 lasă blocuri în Parcul Brâncuși și pe bucata retrocedată din parcul IOR și propune lărgirea Căii Călărașilor Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică planul urbanistic coordonator al Sectorului 3, un document care stabilește ce se poate construi pe fiecare teren în parte, ce parcele au statutul de spațiu verde și cum este protejat patrimoniul. Potrivit planșelor postate pe site, documentul permite construirea unor blocuri de 10 etaje în Parcul C-tin Brâncuși și menține regulamentul care permite edificarea unor blocuri de până la 45 m înălțime pe bucata retrocedată în Parcul IOR. În plus, PUZ-ul mai propune transformarea unei zone destul de mari dintre Șos. Gării Cățelu și Lacul Pantelimon din zonă verde în zonă construibilă, dar și a altor spații verzi din sector. Planul urbanistic este elaborat de Primăria Sector 3 și va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului București.
​VIDEO-FOTOGALERIE ​Sectorul 3 acaparat de mormane de gunoi și după ce Primăria a preluat activitatea de salubrizare Străzile din sectorul 3 sunt pline de mormane de gunoi și după ce activitatea de salubrizare a fost preluată începând de luni de primărie. Coșurile stradale sunt pline, în jurul lor s-au format grămezi de deșeuri, străzile au fost acaparate de gunoi aruncat la voia întâmplării, iar celor care locuiesc la casă sau la bloc nu li s-au ridicat tomberoanele de câteva zile, în jur fiind un miros pestilențial.
Societatea de Transport București înființează două noi linii de autobuz: 698 și 781 Societatea de Transport București STB SA (fostă RATB) înființează două noi linii de autobuz începând cu data de 17.09.2018: linia 698, care va funcționa între Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir și Piața Victoriei și linia expres 781, între Gara Basarab și IFA Măgurele.
Primăria Sectorului 4 a lansat platforma online pentru închirierea parcărilor de reședință. Sunt disponibile 5.201 locuri Primăria Sectorului 4 a lansat vineri, începând cu ora 9.00, platforma online www.mobilitateurbana4.ro pentru închirierea parcărilor de reședință, fiind disponibile 5.201 locuri. Beneficiari sunt locuitorii Sectorului 4 care nu dețin un astfel de spațiu și sunt la zi cu plata taxelor și impozitelor locale. De azi și până la finalul anului, închirierea unei parcări pe domeniul public costă maximum 0,21 de lei/ zi, respectiv 23 de lei, pentru toate cele 109 zile rămase până la 31 decembrie 2018.
FOTOGALERIE Mormane de gunoi pe străzi: Sectorul 3 din București stopează contractul de salubrizare cu Rosal. Activitatea va fi preluată de Primărie Sectorul 3 din București încheie începând cu 14 septembrie contractul de salubrizare cu firma Rosal, după 19 ani, străzile din Sectorul 3 fiind pline de mormane de gunoi. Mai  mai mulți cititori HotNews.ro au sesizat că în ultimele zile compania nu a mai ridicat gunoiul. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat pentru HotNews.ro că instanța de decis încetarea contractului cu compania Rosal, la cererea Consiliului Concurenței, după ce contractul a fost prelungit mai mulți ani prin acte adiționale. Reprezentanții Rosal spun că au notificat Primăria că vor presta acest serviciu până pe 14 septembrie, după ce instituția a decis că dorește să presteze acest serviciu prin propria direcție.
Primăria Sectorului 1 a alocat încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului Membrii Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1 au decis în ședința de miercuri alocarea sumei de 10 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, au precizat pentru Mediafax reprezentanții instituției.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version