ADMINISTRATIE LOCALA
Peste 20 de experti in administratie publica, din Franta si din Romania, participa la Intalnirile Europene din Transilvania Peste 20 de experti in administratie publica, din Franta si din Romania, vor lua cuvantul in cadrul celei de-a opta editii consecutive a Intalnirilor Europene din Transilvania (RET), care va avea loc pe 14 martie la  Cluj Napoca si pe 15 si 16 martie 2018 la Alba Iulia.
​​DEZBATERE PUBLICA FOTO Academia Romana vrea sa construiasca o aula si o cladire de patru etaje pe spatiul verde de langa sediul din Calea Victoriei - Bucuresti Academia Romana vrea sa extinda sediul istoric aflat pe Calea Victoriei nr. 125-127, cu un corp nou de cladire ce va avea subsol, parter si patru etaje, dar si o noua aula, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal pus in dezbatere publica de Primaria Capitalei. Cladirea Academiei este monument istoric,  Calea Victoriei este zona protejata, iar cele doua constructii vor fi edificate practic in parcul institutiei. Pentru solutia de arhitectura (felul in care vor arata cele doua cladiri) ar urma sa se faca un concurs de solutii, potrivit avizului de urbanism dat de municipalitate.
​SONDAJ E oportuna o taxa pentru intrarea cu masina in centrul Bucurestiului? Ideea taxei de acces in centrul Bucurestiului este readusa in discutie prin planul integrat de calitate a aerului, pus in dezbatere publica, luni, de catre Primaria Capitalei. Subiectul este vehiculat, fara niciun fel de rezultat, de peste un deceniu.Participa la sondajul HotNews.ro: E oportuna o taxa pentru intrarea cu masina in centrul Bucurestiului?
Taxa pentru intrarea cu automobilul in centrul Bucurestiului - propunere a Primariei Capitalei pentru scaderea poluarii Introducerea unei taxe de acces in centrul Bucurestiului, eliminarea locurilor de parcare fara taxa si a parcarilor ilegale, modernizarea parcului auto RATB, modernizarea retelei de strazi, prioritizarea transportului public prin benzi unice, amenajarea de piste pentru biciclete si introducerea tuturor intersectiilor semaforizate in sistemul inteligent de management al traficului - sunt doar cateva dintre masurile propuse de Primaria Capitalei in planul integrat de calitate a aerului, document pus astazi in dezbatere publica.Participa in text la sondajul HotNews.ro: E oportuna o taxa pentru intrarea cu masina in centrul Capitalei?
​DEZBATERE PUBLICA Merita demolate cladirile vechi de pe Calea Calarasilor pentru largirea strazii din centrul Bucurestiului? Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa aloce in bugetul primariei pe 2018 circa 175.000 lei pentru un studiu de fezabilitate pentru largirea Caii Calarasilor. Artera se afla in centrul Capitalei, iar pe portiunea intre strada Popa Nan si Piata Corneliu Coposu are doar o banda pe sens, ocupata de linia de tramvai. Linia de tramvai e veche si neintretinuta, la fel si carosabilul, si in mod clar trebuie reabilitate. Largirea insa presupune in mod logic demolari, iar pe ambele parti ale strazii sunt peste 65 de cladiri monument istoric, carora li se adauga si cladirile vechi care nu au acest statut, dar care dau impreuna valoarea si farmecul strazii. Intreaga zona este protejata, scopul fiind tocmai conservarea ei.
​DOCUMENT Primaria Sector 1 vrea sa aloce inca 10 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Anul trecut a alocat 20 milioane lei Primaria Sector 1 vrea sa aloce inca 10 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, potrivit unui proiect de hotarare ce se afla pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu local. In 2017, Primaria Sectorului 1 a alocat 20 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.
Comitetul Regiunilor a avizat raport privind coexistenta omului cu carnivorele mari. Documentul propune atat vanarea ursilor care ataca omul, dar si masuri de preventie si despagubiri Comitetul Regiunilor a aprobat recent un raport privind coexistenta omului cu speciile care genereaza conflicte, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba. Raportul cuprinde o serie de propuneri la aplicarea directivelor de mediu astfel incat sa existe un echilibru in special intre carnivorele mari si om, iar viata omului sa primeze. Pe scurt, in cazul Romaniei, documentul se refera in principal la ursi, judetele Harghita si Covasna avand probleme serioase din acest punct de vedere. Raportul propune atat cote de interventie (vanatoarea ursilor si a carnivolelor mari care pun in pericol viata omului si habitatele umane) cu conservarea speciei, dar si masuri de preventie.
​ANALIZA Ce fac de fapt Uber, Star Taxi si Clever Taxi si cum afecteaza piata ultimele reglementari propuse de primarul Gabriela Firea. Miza majora este afacerea dispeceratelor Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a modificat la finalul anului trecut regulamentul de taximetrie din Bucuresti astfel incat pe teritoriul municipiului Bucuresti serviciile de dispecerat sa devina obligatorii pentru toate taxiurile, ceea ce scoate de pe piata aplicatiile online gen Star Taxi si Clever Taxi. Acum, primarul vrea sa modifice din nou regulamentul pentru a da si mai multa putere dispeceratelor de taxi, potrivit unui proiect aflat in dezbatere publica pe site-ul municipalitatii. Ce se va schimba? Aplicatiile pentru comanda taxi pot fi detinute doar de dispecerate autorizate, dar este sporita si puterea de control asupra taximetristilor.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm, s-a intalnit joi cu primarul Gabriela Firea, la sediul municipalitatii Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm, s-a intalnit joi cu primarul general Gabriela Firea,  la sediul Primariei Capitalei.  Cei doi oficiali au discutat despre principalele proiecte care vor fi demarate in acest an, in Bucuresti.
Curtea de Conturi: 237 de arbori plantati de Primaria Sector 3 pe marile bulevarde s-au uscat si nu au fost inlocuiti, desi erau in garantie. Prejudiciu de 284.000 lei Circa 237 de arbori plantati  anul trecut de Primaria Sectorului 3 pe mai multe bulevarde s-au uscat si nu au fost inlocuiti, desi erau in perioada de garantie, potrivit Curtii de Conturi. Valoarea celor 237 de arbori a fost estimata la  284.405, prejudiciul fiind constatat in timpul unui audit efectuat de Curtea de Conturi la Primaria Sector 3.
Amenzi de peste 10.000 de lei date taximetristilor din Timisoara, in urma controlului efectuat de politistii de la Rutiera Politistii Biroului Rutier Timisoara si inspectorii RAR au aplicat 42 de amenzi soferilor de taxi controlati marti, valoarea amenzilor depasind suma de 10.000 de lei, anunta News.ro.
Bucurestenii care s-au opus unei constructii ilegale in Cotroceni acuza intimidari din partea Primariei Sectorului 5 si Primariei Capitalei. Primaria Bucuresti dezminte acuzatiile Mai multi cetateni din Cartierul Cotroceni care s-au opus construirii unui patinoar in Parcul Romniceanu fara autorizatie si fara consultare publica si au semnat petitii si plangeri penale impotriva Primariei Sectorului 5, acuza ca sunt hartuiti de institutie si Primaria Capitalei. Oamenii spun ca in ultima luna Politia locala Sector 5 le-a cerut contractele de salubrizare, iar Politia locala a Municipiului Bucuresti a verificat daca au autorizatie pentru inlocuirea ferestrelor vechi cu termopane, dar si pentru renovarea locuintelor.
Primar PSD din jud. Constanta, despre cum mii de angajati din scoli au veniturile diminuate dupa revolutia fiscala, dar sunt in schimb cresteri salariale pentru primari: Nu am evoluat prea mult de la privilegiile de casta din secolele trecute... Primarul din comuna constanteana Pestera, Marius Petre, fost inspector scolar si ex-director al scolii din localitate, spune ca "revolutia fiscala" a PSD a dus la diminuarea veniturilor a mii de angajati din scoli, in pofida declaratiilor publice ale ministrului Muncii conforma carora doar un mic procent dintre bugetari au salarii mai mici, in special demnitarii, relateaza publicatia locala CT100.RO.
Scandalul de la Parcul Romniceanu continua: Primaria sector 5 a facut lucrari fara autorizatie si a fost amendata, potrivit unei constatari facute de Politia Locala Primaria Sector 5 prin SC Amenajare Edilitara Si Salubrizare SA a executat in Parcul Romniceanu, aflat in zona istorica, lucrari de desfiintare/construire fara autorizatie de construire si a fost amendata, se arata intr-un raspuns trimis de Politia Locala a Municipiului Bucuresti catre Ordinul Arhitectilor Bucuresti. Reamintim ca organizatia profesionala, dar si cetatenii din zona au sesizat la finalul anului trecut ca Primaria Sectorului 5 vrea sa construiasca un patinoar in parc, fara autorizatie si impotriva vointei cetatenilor.
O postare considerata xenofoba a unui oficial din cea mai mare asociatie de agricultori din Romania starneste controverse in randul fermierilor O postare considerata xenofoba, aparuta pe pagina directorului executiv al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Eugenia Dragnea,  a starnit controverse in lumea fermierilor. In mesaj se foloseste un limbaj insultator la adresa fermierului francez Arnaud Perrein, presedintele Asociatiei Producatorilor de Porumb, dar si membru LAPAR. Doi fermieri romani au reactionat imediat si au sarit in sprijinul colegului francez stabilit in Romania.
Gabriela Firea: Voi face tot ce tine de mine, ca Primar General, pentru ca Bucurestiul sa aiba trei unitati medicale noi. Cine conduce spitalele administrate de municipalitate Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat vineri, ca va face trei spitale noi in Bucuresti: Spitalul Metropolitan, in zona de nord, si alte doua unitati spitalicesti in sectoarele 3 si 6. In plus, vor fi achizitionate si 300 de locuinte de serviciu pentru personalul medical, in bugetul pe anul 2018 urmand sa fie alocate 15 milioane de euro pentru acest proiect. Totodata, primarul general a anuntat managerii spitalelor administrate de Primaria Capitalei, dupa finalizarea concursului pentru ocuparea acestor functii.
Referendum in Sebes pe tema achizitionarii unui laborator mobil pentru monitorizarea calitatii aerului Primarul municipiului Sebes, Dorin Nistor, intentioneaza sa consulte populatia orasului in vederea achizitionarii unui laborator mobil pentru monitorizarea calitatii aerului, in valoare de peste un milion de lei, urmand sa initieze organizarea unui referendum in acest sens, potrivit unui comunicat transmis miercuri si citat de Agerpres.
​Primaria Capitalei a platit in 2017 pentru ajutoarele sociale introduse de primarul Gabriela Firea circa 48 milioane lei Primaria Capitalei a platit in 2017 pentru trei din cele cinci ajutoare sociale introduse de primarul Gabriela Firea circa 48 milioane lei, potrivit unui raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Astfel pentru stimulentul financiar de 1.000 lei/luna pentru copiii cu handicap s-au platit 14.445.000 lei, fiind depuse 14.445 dosare , pentru stimulentul financiar in cuantum de 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut - 23.822.500 lei, fiind depuse 9.529 dosare, iar pentru stimulentul financiar de 1500 lei net de casatorie - 9.708.000 lei, fiind depuse 6.472 dosare.
Primarul Gabriela Firea a dispus declansarea unui control general la RADET privind respectarea normelor de protectie a muncii Primarul General, Gabriela Firea, a dispus declansarea unui control general la RADET privind respectarea normelor de protectie a muncii, ca urmare a accidentului de munca de luni, in care doi angajati ai regiei si-au pierdut viata.
Razvan Nitu, administratorul special RADET, si-a dat demisia dupa ce doi muncitori ai regiei si-au pierdut viata Razvan Nitu, administratorul special RADET, si-a dat marti demisia de onoare, a confirmat acesta pentru HotNews.ro. Gestul vine dupa ce doi muncitori ai regiei au murit din cauza unei tevi cu apa fierbinte care s-a spart si i-a prins in subteran.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri