ADMINISTRATIE LOCALA
Cursele charter, lansate mai devreme de pe Aeroportul Internațional Cluj; primele sunt spre Egipt Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj a lansat, sâmbătă, primele curse charter din acest an, spre Egipt, sezonul debutând cu trei săptămâni mai devreme față de anul 2018, transmite Mediafax.
​​FOTO Câțiva cetățeni au plantat flori în gropile aflate pe trotuarele de pe bd. Kiseleff / Oamenii spun că doar gropile din fața sediului PSD au fost asfaltate Câțiva cetățeni, însoțiți de copii, au ”plantat” vineri flori în gropile aflate pe trotuarele de pe bulevardul Kiseleff pentu a atrage atenția autorităților legat de starea deplorabilă în care acestea se află. Oamenii spun că gropile din fața sediului PSD de pe Kiseleff au fost asfaltate, însă pe restul arterei nu s-a intervenit. Se pare că asfaltarea a fost făcută chiar de cei de la PSD, un utilaj de compactat fiind încă în curtea partidului. Bulevardul este în administrarea Primăriei Capitalei.
Constanța: De vineri începe ridicarea mașinilor parcate ilegal. Cât va costa recuperarea lor Poliţia Locală Constanţa atenţionează că într-o singură zi a constatat zeci de nereguli pe principalele străzi şi bulevarde din oraş, în special opriri şi staţionări neregulamentare ale autovehiculelor, fiind date amenzi de aproape 18.000 de lei, în condiţiile în care, începând cu 15 martie, acestor contravenienţi le vor fi şi ridicate maşinile printr-o hotărâre a municipalităţii, recuperarea lor costându-l pe şofer minimum 570 de lei, transmite Agerpres.
Comandament de primăvară la Primăria Capitalei. Gabriela Firea: Gropile în carosabil sunt cea mai mare problemă a orașului după perioada de iarnă Gropile în carosabil sunt cea mai mare problemă a orașului după perioada de iarnă, a declarat primarul Gabriela Firea, marți, în cadrul comandamentului de primăvară organizat la Primăria Capitalei. Poliția Locală și Administrația Străzilor a numărat 800 de gropi, iar până acum au fost asfaltate 600, a declarat primarul general. În ceea ce privește lipsa marcajelor rutiere di oraș, Gabriela Firea a spus că Administrația Străzilor a demarat o licitație încă de acum 2 ani, însă aceasta a fost blocată de contestații, astfel că nu s-au putut face aceste lucrări.
Consiliul General nu a aprobat încredințarea unui imobil de pe Lipscani pentru Muzeul de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România / Bădulescu: ”Este o zonă plină de românism, foarte vascularizată în istoria noastră” Consiliul General nu a aprobat darea în administrare a imobilului de pe Str. Lipscani nr. 18-20, către Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" pentru realizarea Muzeului de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România. Proiectul avea nevoie de 36 de voturi pentru a fi aprobat și a obținut doar 34, 12 abțineri și un vot împotrivă.
FOTOGALERIE Primăria Capitalei va cheltui circa 82 milioane lei pentru a construi 8 pasarele pietonale Primăria Capitalei va cheltui circa 82 milioane lei pentru a construi 8 pasarele pietonale, potrivit unui proiect pus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului General și aprobat luni. Acestea se vor edifica pe bd. Iuliu Maniu, Șos. Mihai Bravu, bd. Liviu Rebreanu, Șos. Pipera, bd. Doamna Ghica, Șos. Alexandriei și Calea Griviței, prețul mediu pentru o pasarelă fiind de 10 milioane de lei.
Consiliul General a reaprobat înființarea celor două companii municipale care vor prelua activitatea RADET Consiliul General al Municipiului București, cu voturile consilierilor PSD și PNL, a reaprobat înființarea companiilor municipale Termoenergetica și Energetica Servicii București, care vor prelua activitatea RADET, serviciul public fiind delegat către acestea. Înființarea companiilor a fost votată și data trecută, însă hotărârile puteau fi anulate deoarece un consilier general PSD și-a votat fiica în consiliul de administrație a uneia dintre companii.
FOTOGALERIE UPDATE Primarul Gabriela Firea vrea o sală polivalentă de 20.000 de locuri și 658 milioane lei lângă Arena Națională / Proiectul a fost aprobat Primăria Capitalei vrea să facă o sală polivalentă de 20.000 locuri lângă stadionul național, pe bd. Basarabia. Prețul estimat este de 658 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici ce vor fi supuși spre aprobare Consiliului General la ședința de luni. Municipalitatea a renunțat la proiectul sălii polivalente inițiat de Primarul Sorin Oprescu și a reziliat contractul pentru proiectare și execuție scos la licitație la vremea respectivă, a anunțat Gabriela Firea. Vom reveni cu rezultatul votului.
Nicușor Dan: Firea îi face un cadou de peste 22 milioane de euro lui Ion Țiriac, printr-un PUZ ilegal Deputatul Nicușor Dan susține că în ședința de luni a Consiliului General, Gabriela Firea se pregătește să-i facă un "cadou" de peste 22 milioane de euro lui Ion Țiriac, printr-un PUZ ilegal care ar permite construirea unui complex de blocuri în Pădurea Băneasa, relatează Mediafax.
Prima amendă aplicată în Capitală de către Poliția Animalelor. O femeie, sancționată cu 1.000 lei pentru că și-a abandonat pitbullul O femeie a fost sancționată cu 1.000 de lei de Poliția Animalelor din cadrul Poliției Locale a Municipiului București, pentru că și-a abandonat câinele de rasă pitbull la periferia Sectorului 5. Ulterior, stăpâna și-a motivat gestul prin faptul că nu mai are suficient spațiu. Este prima amendă aplicată Poliția Animalelor în București.
Primăria Capitalei a emis o nouă autorizație de construire pentru cele 4 turnuri din Floreasca. Prima a fost suspendată în instanță de Salvați Bucureștiul Primăria Capitalei a emis o nouă autorizație de construire pentru cele 4 turnuri din Floreasca, în luna noiembrie a anului trecut, anunță reprezentanții One United Properties, dezvoltatorii proiectului, într-un punct de vedere transmis HotNews.ro. Prima autorizație de construire emisă de Primăria Capitalei pentru acest proiect a fost suspendată în instanță de Asociația Salvați Bucureștiul, la cererea locuitorilor din zonă, fiind invocate mai multe motive de nelegalitate. Municipalitatea a emis cea de-a doua autorizație când procesul de suspendare și anularea a primului act administrativ erau pe rol.
Primăria Capitalei vrea să desființeze liniile de tramvai 8, 35, 42 și 56 , iar 11 și 16 vor avea traseele modificate Primăria Capitalei vrea să desființeze liniile de tramvai 8 (Depoul Militari – Zețarilor), 34 (Banu Manta – Cimitirul Șerban Vodă), 35 (Depoul Militari – Gara Basarab), 42 (Piața Presei Libere – Gara de Nord) și 56 (Piața Sfânta Vineri – Republica), anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (ADTPBI). În plus, se dorește modificarea traseului pe care circula tramvaiele 11 și 16. Potrivit sursei citate, aceste modificări vor scădea timpii de așteptare și vor crește capacitatea de transport.
Decizie a instanței: Cele patru administrații ale Primăriei Capitalei nu vor fi desființate deocamdată. Curtea Constituțională a fost sesizată pentru a clarifica cum se aprobă hotărârile care vizează patrimoniul Curtea de Apel București a respins recursul făcut de Primăria Capitalei la sentința Tribunalului București de suspendare a Hotărârii Consiliului General prin care s-a aprobat desființarea celor 4 administrații ale municipalității: Administrația Lacuri Parcuri și Agrement, Administrația Străzilor, Administrația Fondului Imobiliar și Administrația Crematoriilor. Pe fond este un litigiu de anulare a hotărârii. Primarul Gabriela Firea a cerut desființarea celor patru administrații după ce serviciile prestate de acestea au fost delegate companiilor municipale. Procesul a fost intentat de compania Vesta, care era implicată într-o procedură de licitație desfășurată de Administrația Străzilor.
Timișoara: Polițiștii locali îmbrăcați în civil vor aplica amenzi celor care aruncă gunoi pe jos Polițiștii locali din Timișoara, îmbrăcați în civil pentru a nu ieși în evidență, vor aplica amenzi celor care fac mizerie în spațiile publice, a anunțat, joi, primarul orașului, Nicolae Robu, potrivit Agerpres. Măsura face parte din campania "Timişoara curată", lansată de municipalitate săptămâna trecută.
Angajaţii din Primăria Reşiţa au protestat împotriva deciziei de a li se tăia 10% din salarii Circa 50 de salariaţi din Primăria Reşiţa au protestat, miercuri după-amiaza, timp de o oră, în faţa instituţiei în care lucrează din cauza faptului că primarul Ioan Popa a luat decizia de tăia întregului personal al administraţiei publice locale 10% din salarii, anunță Agerpres.
Primăria Capitalei vrea să construiască un centru de protonoterapie de 200 de milioane de euro pe Șoseaua Vitan-Bârzești Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a semnat, miercuri, un Memorandum de înțelegere cu compania japoneză ITOCHU Corporation pentru “Elaborarea unui Studiu de Fezabilitate pentru realizarea unui Centru de Excelenţă în Terapie Oncologică prin Protonoterapie”. Centrul ar urma să fie amplasat pe Șoseaua Vitan Bârzești, iar municipalitatea estimează că va costa 200 milioane de euro. Doar elaborarea studiului de fezabilitate va dura 10 luni. Documentul va stabili dacă centrul va fi făcut doar de municipalitate sau în parteneriat public-privat.
UPDATE Tribunalul București a suspendat planul urbanistic zonal și autorizația de construire pentru proiectul imobiliar care prevede construirea a patru turnuri în cartierul Floreasca, lângă Hala Ford Tribunalul București a suspendat planul urbanistic zonal, acordul de mediu și autorizația de construire pentru proiectul imobiliar care prevede construirea a patru turnuri - două de 15 etaje, unul de 16 etaje și unul de 19 etaje - lângă Hala Ford din Floreasca, monument istoric. Procesul a fost intentat de Asociațiile Salvați Bucureștiul și SOS Bucureștiul, la cererea locuitorilor din zonă, nemulțumiți că imobilele aprobate de Primăria Capitalei sunt prea înalte pentru infrastructura subdimensionată din zonă și vor aduce mai mult trafic și poluare. Decizia poate fi atacată cu recurs.
Împrumut de 12 mil. de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru rețelele de apă potabilă din județul Alba Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 12 milioane de euro, în completarea fondurilor alocate prin politica de coeziune, Societății Regionale de Apă a județului Alba pentru a finanța îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare pentru circa 332.000 de cetățeni din județul Alba. Această tranzacție este sprijinită de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa, numit și „Planul Juncker”, se precizează într-un comunicat al Comisiei Europene.
Alba-neagra cu planul de reorganizare a RADET: Primăria Capitalei spune că a fost aprobat, ELCEN că nu. Ce înseamnă falimentul regiei și cum vor fi afectați bucureștenii Primăria Capitalei a anunțat într-un comunicat de presă, pe 22 februarie, că planul de reorganizare a RADET a fost aprobat de adunarea generală a creditorilor RADET. Municipalitatea a făcut anunțul deși, potrivit mai multor surse HotNews.ro, la respectiva ședință, ELCEN a cerut înlocuirea ROMINSOLV din poziția de administrator judiciar al RADET, iar planul nu a fost aprobat de ELCEN, principalul creditor. În buletinul procedurilor de insolvență publicat pe 1 martie apare clar o erată în care se specifică faptul că ELCEN nu a aprobat planul de reorganizare. Judecătorul sindic urmează să decidă pe 8 martie dacă declară sau nu falimentul RADET. Ce ar însemna falimentul regiei pentru bucureșteni? Mai multi experți contactați de HotNews.ro lămuresc problema.
Primăria Capitalei a declanșat procedura de expropriere pentru faza II din străpungerea Nicolae Grigorescu / Peste 440 milioane lei, prevăzuți pentru un drum nou între Barbu Văcărescu și cartierul ANL Henri Coandă Primăria Capitalei a declanșat procedura de expropriere pentru continuarea lucrărilor la Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, etapa II, urmând să fie expropriați circa 16.000 mp de teren proprietate privată, valoarea estimată a despăgubirilor fiind de circa 9 milioane lei fără TVA, potrivit unei hotărâri aprobate de Consiliul General, la finalul lunii februarie. Lucrarea va costa circa 63 milioane de lei și presupune lărgirea străzii Iuliu Hațeganu, după coborârea de pe pasajul Nicolae Grigorescu, la trei benzi pe sens, până la intersecția cu Șoseaua Vitan Bârzești. Reprezentanții Primăriei Capitalei nu pot da însă un termen clar la care va fi dat în folosință Pasajul Nicolae Grigorescu, care face parte din primul tronson.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version