ADMINISTRATIE LOCALA
Parcarea de la Arena Nationala va fi gata intr-o luna si va avea "pereti verzi" Parcarea supraterana de la Arena Nationala va fi data in folosinta in luna iunie, a anuntat luni primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu. Aceasta are trei niveluri si 1.366 de locuri. Ca noutate pentru Romania, parcarea va avea peretii verzi. "Finisajele exterioare vor respecta conceptul de fatada verde. Astfel, de structura aparenta din beton se va ancora o structura usoara din aluminiu de care va fi prinsa o retea tip plasa pe care va creste vegetatie de tip iedera perena", a explicat directorul Directiei Investitii din cadrul Primariei Capitalei, Bogdan Hreapca.
FOTOGALERIE Primaria sectorului 1 propune construirea unor ansambluri de 8 si 14 etaje, langa Padurea Baneasa, intr-o zona cu drumuri neasfaltate Primaria sector 1 propune construirea unor ansambluri de blocuri de 8 si 14 etaje, langa padurea Baneasa, intr-o zona unde sunt locuinte de unul-doua etaje si camp, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal aflat in dezbatere pe site-ul Primariei Capitalei. Terenurile unde ar urma sa fie amplasate blocurile au iesire la doua strazi de pamant, late de 4 metri, iar in zona nu este retea de apa si canal. Reteaua de gaze si electricitate a fost adusa pe cheltuiala celor cativa proprietari care au construit casele din zona. Acestia sunt revoltati de initiativa Primariei sectorului 1 deoarece sustin ca "daca vroiau sa stea intre blocuri, nu s-ar mai fi mutat aici".
Strazile Amzei si Mendeleev, in santier la doar cateva luni dupa ce au fost reabilitate La doar cateva luni dupa amenajarea trotuarelor de pe strazile Amzei si Mendeleev si pavarea acestora cu piatra cubica, spatiul pietonal a fost distrus de un sant sapat pentru tragerea unui cablu electric. Purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1, Alex Ichim, spune ca lucrarea a fost necesara pentru racordarea noii cladiri a Pietei Amzei la reteaua de electricitate.
​FOTOGALERIE Primaria Capitalei a terminat lucrarile de reabilitare a Centrului Istoric. Vezi cum arata acum zona si cum arata inainte Centrul Istoric este principala zona unde sint asteptati suporterii spanioli veniti pentru finala Europa League. Dar cum arata acum perimetrul? Dupa aproape 20 de ani in care a fost unul dintre cele mai mizerabile si paraginite locuri din oras, Centrul Istoric are o noua fata. Primaria Capitalei a terminat lucrarile de reabilitare a celor 14 strazi din zona Pilot a Centrului Istoric (zona cuprinsa intre Calea Victoriei - bd. Elisabeta - bd. IC Bratianu si Splaiul Independentei). Multe din mormanele de gunoi au disparut, strazile s-au umplut de terase si magazine, iar locul este aproape la orice ora a zilei plin de oameni. Lucrarile au durat 5 ani, au fost oprite de citeva ori si au fost marcate de scandaluri. Intre pub-urile noi si magazinele de firma au ramas inca zeci de cladiri darapanate.
Bucuresti.Acum: Infochioșcurile din București - „Sorry. We don’t speak English!” "De mai bine de un an si jumatate, pe strazile din Capitala au rasarit zeci de infochioscuri (chit ca toata afacerea trebuia sa inceapa inca din 2006). Buna vreme o parte dintre ele au zacut degeaba prin oras si au fost folosite drept panou de afisaj, spatiu pentru graffiti sau recoltator de praf. Incet-incet, dupa ce administratia a razbit in problemele de conectare la utilitati, infochioscurile noastre au inceput sa transmita <<live>>", scrie blogul Bucuresti.Acum. "Toate bune si frumoase - informatii administrative, harti, trasee turistice, transport public, timp liber. Super folositor. Mai putin daca esti strain si nu stii o iota de romana. "Tough luck" (n. ghinion) ar putea sa-ti afiseze infochioscul, numai ca nu stie nici el o iota de engleza".
Primaria Capitalei vrea sa plateasca 2,5 milioane de euro pentru servicii de consultanta pentru reabilitarea a trei bulevarde Primaria Capitalei vrea sa plateasca 2,5 milioane de euro firmelor Aecom Ingenieria, Tecnic Consulting Engineers Societa per Azioni si Inocsa Ingeneria pentru servicii de consultanta pentru reabilitarea Soselelor Iancului - Pantelimon si realizarea penetratiei bd. Timisoara. Potrivit site-ului public de licitatii, contractul a fost atribuit pe 25 aprilie in baza unei licitatii publice la care au participat 6 firme.
VIDEO ​​FOTOGALERIE Pasajul Pipera a fost inaugurat. Soferii vor putea circula pe pod incepand cu ora 16.00 Primaria Capitalei a inaugurat, luni, Pasajul Pipera. Soferii vor putea circula pe pod incepand cu ora 16.00. Potrivit datelor furnizate de Primaria Capitalei, pasajul a costat peste 32 milioane de euro si se estimeaza ca va fi folosit zilnic de 48.000 de autovehicule care intra in oras si alte 48.000 de masini care ies din oras. Sub pasaj s-au facut si 200 de locuri de parcare pentru locuitorii din zona. Fata de termenul oficial, februarie 2012, lucrarea a fost finalizata cu trei luni intarziere. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a promis ca se va putea circula pe pod inca din octombrie 2011.
​Sapaturile arheologice la Autostrada Soarelui au scos la iveala 120 de "gropi rituale" vechi de 3000 de ani Sapaturile arheologice la Autostrada Soarelui au scos la iveala 120 de "gropi rituale" care dezvaluie arheologilor informatii despre populatiile care au trait pe acest teritoriu in urma cu aproximativ 3.000 de ani, potrivit publicatiei cugetliber.ro. Potrivit specialistilor, descoperirea este de o „deosebita importanta”.
EXCLUSIV Primaria Capitalei a investit peste zece miliarde de lei in dezvoltarea infrastructurii de transport in perioada 2000-2009. Vezi o analiza a investitiilor municipale din ultimii 20 de ani In ultimii 20 de ani, cele mai mari investitii facute de Primaria Capitalei au fost pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Doar in perioada 2000-2009, institutia a cheltuit pentru acest segment circa 10 miliarde de lei, potrivit auditului dezvoltarii urbane in Bucuresti, un studiu comandat de municipalitate. Elaboratorii auditului sustin ca investitiile “nu au fost corelate printr-o politica urbana coerenta si comprehensiva”, ele raspunzand in majoritatea cazurilor unei nevoi de moment.
Ministerul de Educatie si Cultura din Ungaria solicita Primariei din Cluj sa restituie banii primiti si ramasi necheltuiti in proiectul de reabilitare a statuii lui Matei Corvin Ministerul de Educatie si Cultura din Ungaria solicita Primariei din Cluj sa restituie banii primiti si ramasi necheltuiti in proiectul de reabilitare a statuii lui Matei Corvin, scrie oradecluj.ro. Cele doua institutii nu se inteleg insa asupra sumei: ministerul ungar cere sa i se returneze 55.789 de euro, in timp ce un raport aprobat de primarul interimar Radu Moisin spune ca Primaria ar trebui sa dea inapoi circa 18.000 de euro.
​EXCLUSIV Analiza "oficiala" a dezvoltarii urbanistice a Bucurestiului din ultimii zece ani. Vezi de ce a primit Bucurestiul numele de "dezastru urbanistic" Primaria Capitalei a realizat in 2011 inventarul Planurilor Urbanistice Zonale si de Detaliu aprobate in Bucuresti in ultimii 10 ani, o analiza a dezvoltarii urbanistice a orasului. Potrivit studiului, in perioada 2005-2011 (perioada pentru care elaboratorii au avut date complete), Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat 511 Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri), iar Consiliile locale au aprobat 2.383 de Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD-uri). Majoritatea acestor documentatii de urbanism au avut rolul de a creste indicatorii urbanistici (inaltimea, procentul de ocupare a terenului) sau schimbarea functiunii terenului. Mai exact, Planul Urbanistic General, regulamentul de construire al orasului, a fost modificat in 6 ani de aproximativ 3.000 de ori.
​​INTERVIU Peter Bishop, fostul arhitect-sef al Londrei: "Aveti in apropiere de centrul Bucurestiului parcuri minunate si copaci pe marginea marilor bulevarde. Asta ar trebui sa fie preocuparea voastra, nu autostrazile urbane" Peter Bishop a fost intre 2008 si 2011 directorul Agentiei de Dezvoltare a Londrei (LDA), echivalentul functiei de arhitect-sef. In decembrie 2010, Peter Bishop a vizitat Bucurestiul si a vorbit intr-un interviu acordat Hotnews.ro despre problemele cu care se confrunta orasul nostru si despre solutiile gasite de Londra in acest sens. In aceasta primavara, s-a reintors in Capitala Romaniei pentru a-si lansa cartea "Temporary cities". Vezi cum vede Bishop schimbarile care s-au produs in Bucuresti in ultimii doi ani si solutii petru transformarea spatiilor publice.
Cu doar cateva zile inainte de inceperea campaniei electorale, Neculai Ontanu, candidat la Primaria sector 2, inaugureaza un parc pe malul Lacului Fundeni Primaria sectorului 2 va inaugura, duminica, un parc de agrement construit recent pe malul Lacului Fundeni, in zona Baicului. La eveniment va participa Primarul Neculai Ontanu si Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal. Inaugurarea parcului are loc cu cateva zile inainte de inceperea campaniei electorale. Neculai Ontanu candideaza pentru inca un mandat la Primaria sector 2.
In pardoseala statiei de metrou "Politehnica" se afla fosilele unor vietuitoare care au trait in urma cu 65 de milioane de ani. Locul va fi transformat in muzeu Statia de metrou "Politehnica" va capata, pana la sfasitul anului, si functiunea de muzeu. Motivul: in placile de piatra de pe pardoseala se afla vietuitoare ce au trait acum 65 milioane de ani, in stare foarte buna de conservare, scrie realitatea.net.
Bucuresti: ​​​amplasarea panourilor inscriptionate cu numele primarilor in functie, in locul unde administratia locala a realizat diverse lucrari de utilitate publica, ar putea fi interzisa Amplasarea placutelor si panourilor inscriptionate cu numele primarilor in functie, in locul unde administratia locala a realizat diverse lucrari de utilitate publica, ar putea fi interzisa pe teritoriul Bucurestiului, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General. In plus, se interzice cheltuirea banului public pentru achizitionarea acestor obiecte. Initiativa legislativa apartine consilierului general Horia Scarlat (PNL).
Cluj: Primaria vrea sa construiasca doua parcari subterane in Piata Avram Iancu Primaria din Cluj vrea sa construiasca doua parcari subterane, automate, in Piata Avram Iancu, aflata in centrul orasului, scrie citynews.ro. Unul dintre parking-uri va fi amplasat în faţa Teatrului Naţional, iar celalalt în spatele Catedralei Ortodoxe.
​​FOTOGALERIE Calea Victoriei, bulevardul Unirii si bulevardul Regina Elisabeta ar putea fi reamenajate. Vezi toate proiectele propuse pentru a schimba radical centrul Bucurestiului Primaria Capitalei a pus in dezbatere publica Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), proiectul care prevede transformarea radicala a centrului orasului, dupa aproximativ patru ani de discutii. Cele mai importante proiecte propuse de PIDU sunt: reamenajarea Caii Victoriei, a bd. Unirii si a bd. Regina Elisabeta, pietonalizarea stradutelor conectate cu aceste bulevarde si amenajarea de piste pentru biciclete, reconfigurarea marilor piete publice din Bucuresti si construirea, sub ele, a unor parcari, dar si un sistem de management inteligent al traficului care sa incurajeze circulatia pietonala in acest areal. Potrivit proiectului, aflat in dezbatere pe site-ul www.pmb.ro, proiectele propuse prin acest plan vor fi realizate din fonduri europene. Mai intai, insa, PIDU are nevoie de aprobarea Consiliului General al municipiului Bucuresti.
Circulatia rutiera pe Soseaua Petricani va fi limitata la o banda pe sens, pana la sfarsitul anului Primaria Capitalei a anuntat, marti, ca in perioada 18 aprilie - 18 decembrie, traficul rutier pe Soseaua Petricani va fi restrictionat la o singura banda pe sens, intre strada Paroseni (zona Doamna Ghica) si podul peste Lacul Plumbuita. Restrictia este necesara pentru devierea unor retele de apa.
Bucuresti: 1.805.296 de cetateni inscrisi pe listele de vot In Bucuresti, numarul total al alegatorilor, inscrisi in listele electorale permanente si complementare, este de 1.805.296, potrivit datelor furnizate de Prefectura Capitalei. Sectorul 3 are cei mai multi cetateni inscrisi pe listele de vot, 403.193, iar sectorul 1, cei mai putini, 211.893.
RATB introduce autobuze de noapte spre aeroportul Otopeni Linia expres 783, care face legatura intre Piata Unirii si aeroportul Henri Coanda, va circula si pe timpul noptii, incepand din 13 aprilie, a anuntat, joi, Regia Autonoma de Transport Bucuresti. RATB a luat aceasta decizie urmare a solicitarilor primite din partea calatorilor.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by