ADMINISTRATIE LOCALA
EXCLUSIV Primaria Capitalei a investit peste zece miliarde de lei in dezvoltarea infrastructurii de transport in perioada 2000-2009. Vezi o analiza a investitiilor municipale din ultimii 20 de ani In ultimii 20 de ani, cele mai mari investitii facute de Primaria Capitalei au fost pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Doar in perioada 2000-2009, institutia a cheltuit pentru acest segment circa 10 miliarde de lei, potrivit auditului dezvoltarii urbane in Bucuresti, un studiu comandat de municipalitate. Elaboratorii auditului sustin ca investitiile “nu au fost corelate printr-o politica urbana coerenta si comprehensiva”, ele raspunzand in majoritatea cazurilor unei nevoi de moment.
Ministerul de Educatie si Cultura din Ungaria solicita Primariei din Cluj sa restituie banii primiti si ramasi necheltuiti in proiectul de reabilitare a statuii lui Matei Corvin Ministerul de Educatie si Cultura din Ungaria solicita Primariei din Cluj sa restituie banii primiti si ramasi necheltuiti in proiectul de reabilitare a statuii lui Matei Corvin, scrie oradecluj.ro. Cele doua institutii nu se inteleg insa asupra sumei: ministerul ungar cere sa i se returneze 55.789 de euro, in timp ce un raport aprobat de primarul interimar Radu Moisin spune ca Primaria ar trebui sa dea inapoi circa 18.000 de euro.
​EXCLUSIV Analiza "oficiala" a dezvoltarii urbanistice a Bucurestiului din ultimii zece ani. Vezi de ce a primit Bucurestiul numele de "dezastru urbanistic" Primaria Capitalei a realizat in 2011 inventarul Planurilor Urbanistice Zonale si de Detaliu aprobate in Bucuresti in ultimii 10 ani, o analiza a dezvoltarii urbanistice a orasului. Potrivit studiului, in perioada 2005-2011 (perioada pentru care elaboratorii au avut date complete), Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat 511 Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri), iar Consiliile locale au aprobat 2.383 de Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD-uri). Majoritatea acestor documentatii de urbanism au avut rolul de a creste indicatorii urbanistici (inaltimea, procentul de ocupare a terenului) sau schimbarea functiunii terenului. Mai exact, Planul Urbanistic General, regulamentul de construire al orasului, a fost modificat in 6 ani de aproximativ 3.000 de ori.
​​INTERVIU Peter Bishop, fostul arhitect-sef al Londrei: "Aveti in apropiere de centrul Bucurestiului parcuri minunate si copaci pe marginea marilor bulevarde. Asta ar trebui sa fie preocuparea voastra, nu autostrazile urbane" Peter Bishop a fost intre 2008 si 2011 directorul Agentiei de Dezvoltare a Londrei (LDA), echivalentul functiei de arhitect-sef. In decembrie 2010, Peter Bishop a vizitat Bucurestiul si a vorbit intr-un interviu acordat Hotnews.ro despre problemele cu care se confrunta orasul nostru si despre solutiile gasite de Londra in acest sens. In aceasta primavara, s-a reintors in Capitala Romaniei pentru a-si lansa cartea "Temporary cities". Vezi cum vede Bishop schimbarile care s-au produs in Bucuresti in ultimii doi ani si solutii petru transformarea spatiilor publice.
Cu doar cateva zile inainte de inceperea campaniei electorale, Neculai Ontanu, candidat la Primaria sector 2, inaugureaza un parc pe malul Lacului Fundeni Primaria sectorului 2 va inaugura, duminica, un parc de agrement construit recent pe malul Lacului Fundeni, in zona Baicului. La eveniment va participa Primarul Neculai Ontanu si Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal. Inaugurarea parcului are loc cu cateva zile inainte de inceperea campaniei electorale. Neculai Ontanu candideaza pentru inca un mandat la Primaria sector 2.
In pardoseala statiei de metrou "Politehnica" se afla fosilele unor vietuitoare care au trait in urma cu 65 de milioane de ani. Locul va fi transformat in muzeu Statia de metrou "Politehnica" va capata, pana la sfasitul anului, si functiunea de muzeu. Motivul: in placile de piatra de pe pardoseala se afla vietuitoare ce au trait acum 65 milioane de ani, in stare foarte buna de conservare, scrie realitatea.net.
Bucuresti: ​​​amplasarea panourilor inscriptionate cu numele primarilor in functie, in locul unde administratia locala a realizat diverse lucrari de utilitate publica, ar putea fi interzisa Amplasarea placutelor si panourilor inscriptionate cu numele primarilor in functie, in locul unde administratia locala a realizat diverse lucrari de utilitate publica, ar putea fi interzisa pe teritoriul Bucurestiului, potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu General. In plus, se interzice cheltuirea banului public pentru achizitionarea acestor obiecte. Initiativa legislativa apartine consilierului general Horia Scarlat (PNL).
Cluj: Primaria vrea sa construiasca doua parcari subterane in Piata Avram Iancu Primaria din Cluj vrea sa construiasca doua parcari subterane, automate, in Piata Avram Iancu, aflata in centrul orasului, scrie citynews.ro. Unul dintre parking-uri va fi amplasat în faţa Teatrului Naţional, iar celalalt în spatele Catedralei Ortodoxe.
​​FOTOGALERIE Calea Victoriei, bulevardul Unirii si bulevardul Regina Elisabeta ar putea fi reamenajate. Vezi toate proiectele propuse pentru a schimba radical centrul Bucurestiului Primaria Capitalei a pus in dezbatere publica Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), proiectul care prevede transformarea radicala a centrului orasului, dupa aproximativ patru ani de discutii. Cele mai importante proiecte propuse de PIDU sunt: reamenajarea Caii Victoriei, a bd. Unirii si a bd. Regina Elisabeta, pietonalizarea stradutelor conectate cu aceste bulevarde si amenajarea de piste pentru biciclete, reconfigurarea marilor piete publice din Bucuresti si construirea, sub ele, a unor parcari, dar si un sistem de management inteligent al traficului care sa incurajeze circulatia pietonala in acest areal. Potrivit proiectului, aflat in dezbatere pe site-ul www.pmb.ro, proiectele propuse prin acest plan vor fi realizate din fonduri europene. Mai intai, insa, PIDU are nevoie de aprobarea Consiliului General al municipiului Bucuresti.
Circulatia rutiera pe Soseaua Petricani va fi limitata la o banda pe sens, pana la sfarsitul anului Primaria Capitalei a anuntat, marti, ca in perioada 18 aprilie - 18 decembrie, traficul rutier pe Soseaua Petricani va fi restrictionat la o singura banda pe sens, intre strada Paroseni (zona Doamna Ghica) si podul peste Lacul Plumbuita. Restrictia este necesara pentru devierea unor retele de apa.
Bucuresti: 1.805.296 de cetateni inscrisi pe listele de vot In Bucuresti, numarul total al alegatorilor, inscrisi in listele electorale permanente si complementare, este de 1.805.296, potrivit datelor furnizate de Prefectura Capitalei. Sectorul 3 are cei mai multi cetateni inscrisi pe listele de vot, 403.193, iar sectorul 1, cei mai putini, 211.893.
RATB introduce autobuze de noapte spre aeroportul Otopeni Linia expres 783, care face legatura intre Piata Unirii si aeroportul Henri Coanda, va circula si pe timpul noptii, incepand din 13 aprilie, a anuntat, joi, Regia Autonoma de Transport Bucuresti. RATB a luat aceasta decizie urmare a solicitarilor primite din partea calatorilor.
​Consiliul Judetean a aprobat construirea unei piste noi pentru aeroportul din Iasi Consiliul Judetean Iasi a aproabat, miercuri, construirea unei piste noi, de 2.400 de metri, pentru aeroportul din oras. Aceasta propunere a venit din partea Ministerului Transporturilor dupa ce consilierii PDL si USL s-au certat  cateva luni daca sa aprobe construirea unei piste noi sau sa o extinda pe cea existenta. Mai exact, consilierii PDL doreau extinderea pistei actuale de la 1.800 m la 2.400 m, iar cei USL construirea unei piste noi, de 3.000 m. Solutia propusa de Ministerul Transporturilor a impacat ambele tabere.
Prefectul Capitalei a demisionat din functie. Surse din PDL spun ca va candida la Primaria sector 5 Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a anuntat miercuri ca a demisionat din functie, demisia fiind depusa la Ministerul Administratiei si Internelor. Guvernul urmeaza sa ia act de acest lucru in urmatoarea sedinta de Guvern. In perioada 12-17 aprilie 2012, Atanasoaei se afla in concediu de odihna, conducerea institutiei fiind asigurata de un subprefect.
Prefectul Capitalei a propus scoaterea eutanasiei din Legea cainilor fara stapan Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a propus scoaterea din Legea cainilor fara stapan a articolului care prevedea eutanasierea in masa a patrupedelor. Potrivit amendamentului depus marti la Senat, administratiile locale au obligatia de a strange maidanezii de pe strada si de a-i tine in adaposturi. Vor putea fi omorati doar cainii bolnavi si agresivi. Acest amendament inlocuieste articolul declarat neconstitutional, la inceputul anului, de Curtea Constitutionala. Atanasoaei a facut aceasta propunere desi recunoaste ca primariile nu vor putea aplica legea deoarece nu au adaposturi suficiente si va mai dura mult pana sa le construiasca. Si chiar daca aceste adaposturi ar fi construite, numai in Bucuresti, la un numar de 40.000 de caini, costurile pastrarii animalelor ajung in jurul cifrei de 42 milioane de euro, potrivit calculelor facute de prefect.
Oradea: Locurile de veci din cimitirul municipal, scoase la licitatie Consiliul local Oradea a adoptat, la sfarsitul lunii martie, un nou regulament pentru cimitirul municipal Rulikovski. Potrivit actului normativ, care va intra in vigoare la inceputul lunii viitoare, locurile de veci se vor atribui "in ordinea numerica a randurilor si locurilor". Daca cineva doreste un anume loc de veci, va trebui sa plateasca o taxa suplimentara. In situatia in care mai multe persoane doresc acelasi loc, atribuirea se va face in baza unei licitatii.
Timisoara: Consiliul local garanteaza un credit de 70 milioane de lei pentru Regia Autonoma de Transport Timisoara Consiliul local Timisoara a aprobat, marti, intr-o sedinta extraordinara, garantarea de catre administratia locala a unui credit de peste 70 de milioane de lei pentru Regia Autonoma de Transport Timisoara, scrie www.tion.ro. RATT are nevoie de garantia administratiei locale pentru a obtine o scrisoare de garantie bancara, in baza careia sa acceseze un credit bancar pentru plata datoriilor.
Stema Bucurestiului ar putea fi modificata, imaginea Sfantului Dimitrie cel Vechi, Izvoratorul de Mir, fiind inlocuita cu cea a Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestiului Stema Bucurestiului  ar putea fi modificata, imaginea Sfantului Dimitrie cel Vechi, Izvoratorul de Mir, fiind inlocuita cu cea a Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestiului, potrivit unui studiu comandat de Primaria Capitalei pentru crearea unui "city brand". Studiul propune si un slogan pentru Capitala: “Bucuresti – unde trecutul intalneste viitorul!”. Alegerea sloganului a fost facuta pe baza reactiilor primite de la cetateni.
Primaria din Ramnicu Valcea, obligata de instanta sa plateasca despagubiri de 10.000 lei unei femei care a fost muscata de caine Primaria Ramnicu Valcea si primarul Romeo Radulescu au fost obligati de instanta de judecata sa plateasca, in solidar, suma de 10.000 lei unei femei care a fost muscata de un caine maidanez. Decizia poate fi atacata cu recurs.
Primaria Arad vrea sa cheltuiasca 170.000 de euro pe trei tobogane pentru strandul Neptun Primaria Arad a lansat licitatia pentru achizitionarea a trei tobogane cu "jet de apa" pentru amenajarea strandului Neptun. Potrivit site-ului de licitatii publice, institutia este dispusa sa cheltuiasca 170.000 de euro (750.000 lei) pentru achizitionarea celor trei obiecte. Termenul de depunere a ofertelor este 27 aprilie.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by