ADMINISTRATIE LOCALA
Cum a reusit un candidat independent sa obtina aproape 10% din voturile bucurestenilor? Cat l-a costat campania electorala? Nicusor Dan a discutat online cu cititorii HotNews.ro Candidatul independent Nicusor Dan a obtinut 8,45% din voturile bucurestenilor pentru functia de primar general si 4,7% din voturi pentru cea de consilier, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la ora 18.00. Un rezultat foarte bun, in conditiile in care atunci cand a anuntat ca se inscrie in cursa electorala majoritatea oamenilor au crezut ca este o gluma. Cum a ajuns Nicusor Dan sa aiba atatia sustinatori? Ce sanse are un candidat independet in fata marilor partide? Cat l-a costat campania electorala? Cine sunt cei care l-au finantat? Care a fost miza sa in aceste alegeri? Nicusor Dan a discutat cu cititorii despre toate aceste lucruri.
​Invazie de tantari in Bucuresti. Autoritatile dau vina pe ploi In ultimele zile Capitala se confrunta cu o adevarata invazie de tantari, mai multi bucuresteni reclamand acest lucru autoritatilor locale. Primaria Capitalei, autoritatea care gestioneaza aceasta problema, spune ca de vina sunt ploile din ultima luna, care au impiedicat aplicarea tratamentelor anti-tantari. Cand se va rezolva aceasta problema? "Depinde cum reactioneaza tantarii la "tratamentele" aplicate", spun autoritatile.
De ce ard cladirile de patrimoniu? Mize imobiliare uriase, plus nepasarea autoritatilor locale Moara lui Asan, monument istoric, a ars joi ca o torta. Deocamdata nu se stie vinovatul, insa sunt suspiciuni ca focul a fost pus intentionat pentru a distruge cladirea si a se construi altceva pe teren. Pe 3 iunie, o vila interbelica de pe Soseaua Kiseleff a fost mistuita de un incendiu, iar ISU Bucuresti spune ca exista indicii ca focul ar fi fost pus chiar de fiul proprietarilor care doresc sa construiasca un ansamblu de blocuri in loc. In februarie 2009 a ars un monument istoric de pe Aviatorilor nr. 8, langa Guvern. Vezi ce spun autoritatile si ONG-urile despre aceste practici si cum ar putea fi oprite.
Un turn de 70 de metri inaltime din zona protejata Caderea Bastiliei, extrem de controversat, e castigatorul celei mai prestigioase competitii a arhitectilor bucuresteni Un turn de 70 de metri inaltime, construit in zona protejata Caderea Bastiliei, unde sunt case vechi de unul-doua etaje, a fost premiat in cadrul Anualei de Arhitectura. Concursul este organizat de Ordinul Arhitectilor Bucuresti. Inca din faza de aprobare, acest proiect a starnit numeroase controverse si proteste, societatea civila considerand inaltimea de 70 de metri mult prea mare pentru respectiva zona, unde se puteau construi cel mult cladiri de 13 metri. Presedintele OAR, Bucuresti spune ca decizia apartine juriului Anualei, nu Ordinului.
Primarul Capitalei: Parcarea de la Universitate va fi gata pana pe 20 iulie Parcarea subterana din Piata Universitatii va fi gata pana pe 20 iulie, a declarat miercuri primarul Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Agerpres. La sfarsitul anului trecut, edilul promitea ca parcarea va fi data in folosinta in luna mai.
Studiu de caz: Cum se parcheaza la Viena In centrul Bucurestiului sunt circa 3.300 de locuri de parcare cu timp limitat, iar din inchirierea lor, in 2009-2011, Administratia Strazilor Bucuresti a incasat circa trei milione de euro. In centrul Vienei sunt 130.000 de locuri de parcare, iar din inchirierea lor primaria a incasat in aceeasi perioada circa 68 de milioane de euro. Vezi ce strategie a adoptat Viena pentru a atinge aceasta performanta.
Restrictii de circulatie in centrul Capitalei, duminica, la Semimaratonul International Bucuresti Pentru desfasurarea "Semimaratonul International Bucuresti", duminica, Brigada de Politie Rutiera va restrictiona traficul auto pe urmatorul traseu: Piata Constitutiei, Bd. Libertatii, Piata George Cosbuc, Bd. Libertatii, Bd. Unirii, Piata Unirii, Bd. Unirii, Bd. Libertatii, Bd. Natiunile Unite,  Splaiul Independentei (malul drept), Piata Unirii, Str. Halelor, Splaiul Independentei (malul stang), Calea Victoriei pana la intersectia cu Str. Ion Campineanu, apoi cu intoarcere pe Calea Victoriei, Splaiul Independentei (malul stang), Podul Eroilor, Splaiul Independentei (malul drept), Bd. Libertatii si Piata Constitutiei. Din cauza acestor restrictii, traseul mijloacelor de transport care circula in zona va fi modificat.
​Sorin Oprescu vrea sa transforme RATB-ul in societate comerciala Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi ca vrea sa transforme Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) in societate comerciala. Acest proiect face parte din programul electoral al candidatului Sorin Oprescu pentru un nou mandat de primar general.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu: In Bucuresti nu sunt 100.000 de caini pentru ca ar fi ceva enorm si pentru orasul acesta Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri ca in Bucuresti nu sunt 100.000 de caini, cifra vehiculata pana acum de Prefectura Capitalei. "Asa ceva ar fi ceva enorm si pentru orasul acesta", sustine Oprescu. ONG-urile de profil sunt de parere ca in Bucuresti ar fi 40.000 de maidanezi, insa cifra reala nu se cunoaste cu exactitate deoarece Primaria Capitalei nu a facut nici pana in prezent recensamantul patrupedelor.
Casa Muhle, cladire monument istoric din Timisoara, daramata de un clan de tigani. Autoritatile au sistat lucrarile Lucrarile facute de un clan de tigani la una dintre cele mai frumoase cladiri din Timisoara, Casa Muhle, situata in apropierea centrului municipiului, au fost sistate de autoritatile locale, deoarece proprietarul a demolat acoperisul, actiune pentru care nu exista autorizatie, relateaza Mediafax.
Sorin Oprescu, la RFI: Unii proprietari de terase din Centrul Vechi exagereaza Primarul Capitalei admite ca unii patroni de terase din Centrul Vechi al Bucurestiului "exagereaza" atunci cand ocupa aproape tot spatiul de pe aleile pietonale. "O sa ma duc cu Corpul de Control si cu ata in mana si cum depaseste unul cu scaunul, pac, amendeaza-l!", spune Sorin Oprescu, intr-un interviu la RFI.
​​Analiza promisiunilor electorale Batalia pentru sectorul 1: vezi ce promit Andrei Chiliman si Theodor Paleologu Andrei Chiliman (USL) vrea sa castige un nou mandat de primar la sectorul 1 al Capitalei promitandu-le alegatorilor ca va reabilita gratuit toate blocurile din sector si va extinde acest program pentru locuintele individuale. Pliat pe conceptul de "eficienta energetica", Chiliman promite si implementarea energiilor alternative la spitalele, scolile si grădinitele din sector. Contracandidatul sau, Theodor Paleologu (PDL), promite alegatorilor ca nu se vor mai demola casele de patrimoniu din zonele protejate, nu se vor mai construi "cladiri inalte in cartierele de case" si se va infiinta o retea de piete volante care vor fi deschise in fiecare zi.
​Avocata Lucia Chereches cere Asociatiei Salvati Bucurestiul daune de 600.000 de euro deoarece ONG-ul a impiedicat-o sa demoleze doua imobile de pe bd. Kiseleff Avocata Lucia Chereches a solicitat Asociatiei Salvati Bucurestiul si membrilor fondatori daune de 600.000 de euro deoarece ONG-ul a lipsit-o de dreptul de folosinta a imobilelor de pe bd. Kiseleff 45, obtinand in instanta suspendarea si anularea autorizatiilor de desfiintare pentru cladirile de pe teren. Casele sunt construite in perioada interbelica, iar pe terenul aferent se afla o copie in miniatura a gradinilor din Versailles.
RATB a infiintat trei linii de autobuze intre Bucuresti si localitatile Popesti - Leordeni si Cornetu Regia Autonoma de Transport Bucuresti va infiinta, incepand de luni, liniile de autobuze 402, 414 si 407, intre Bucuresti si localitatile Popesti - Leordeni, respectiv Cornetu. Linia 402 va functiona intre terminalul Romprim si localitatea Popesti-Leordeni, pe Sos. Oltenitei, Drumul National 4, cu intoarcere la terminalul Danubiana. Linia 414 va functiona intre terminalul Romprim si localitatea Popesti-Leordeni, pe Sos. Oltenitei, Str. Leordeni, Soseaua de Centura, pana la terminalul Glincarn. Linia 407 va functiona intre terminalul Depoul Alexandria si localitatea Cornetu, pe Sos. Alexandriei, Drumul National 6 si Str. Garoafei.
Restrictii de circulatie pe strada Drumul Taberei intre Valea Argesului si Segarcea Circulatia rutiera va fi restrictionata, incepand cu data de 21 mai 2012, ora 24.00, pe strada Drumul Taberei, intre Valea Argesului si Segarcea, din cauza lucrarilor la linia de metrou Drumul Taberei, potrivit unui comunicat trimis de Primaria Capitalei. Traficul rutier se va desfasura pe doua benzi pe sens, pe zona ramasa libera in dreptul lucrarilor.
Circul Globus vrea sa construiasca o sala de spectacole de 400 de locuri in Parcul Circului. Locuitorii din zona protesteaza Circul Globus vrea sa construiasca pe 11.000 mp din Parcul Circului o sala de spectacole de 400 de locuri si sase adaposturi pentru animale potrivit proiectului de management al Circului, aprobat in aprilie 2012 prin dispozitie de primar de edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu. Pentru ridicarea constructiilor si amenajarea peisagistica Primaria Capitalei ar trebui sa plateasca 4 milioane de euro. Cei 11.000 mp din parc au fost dati in folosinta Circului Globus in 2012, pentru ca institutia sa-si poata continua activitatea deoarece menajeria a fost retrocedata, insa aceasta era o solutie provizorie, pe o perioada de 5 ani. Proprietarii din zona sunt impotriva acestei decizii si au aununtat ca vor protesta sambata. Intre timp, Primaria Capitalei a inceput sa demoleze gardul cu care era imprejmuit terenul.
Parcul Operei a fost reamenajat, dupa ce a stat mai bine de 20 de ani in paragina. Vezi cum arata acum si cum era in trecut Primaria sectorului 1 a reamenajat Parcul Operei dupa ce, mai bine de 20 de ani spatiul verde, aflat in centrul Capitalei, a stat in paragina. Locul a fost curatat, iluminat, s-au refacut aleile, s-a curatat vegetatia si s-a pus mobilier urban. Ca noutate, in parc s-a amenajat o fantana arterziana, trei locuri de joaca, o zona cu aparate de fitness, iar vechiul curs al raului Dambovita, care trecea prin parc a fost marcat printr-un culoar pietonal, mărginit de o boltă de aluni. Lucrarile au costat 7,8 milioane de lei.​Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea imaginile
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu: In 90 la suta din cazuri apa care curge la robinetele bucurestenilor este sigura Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri ca in 90 la suta din cazuri apa care curge la robinetele bucurestenilor este sigura. Pentru restul de zece la suta, primarul a explicat ca de vina sunt tevile vechi de zeci de ani la care se produc avarii "destul de des". Potrivit edilului sef calitatea apei este verificata de patru statii de monitorizare. Nici in tara situatia nu este roz: potrivit datelor de la Ministerul Mediului, apa din 251 de localitati este vulnerabila la poluarea cu nitrati.
Locuitorii din cartierul Lacul Tei protesteaza, sambata, impotriva deciziei Primariei Capitalei de a da in folosinta Circului Globus 11.000 mp din Parcul Circului Locuitorii din cartierul Lacul Tei vor protesta, sambata, nemultumiti de decizia Primariei Capitalei de a da in administrarea Circului Globus 11.050 mp din suprafata Parcului Circului pentru amenajarea menajeriei. Terenul a fost imprejmuit, iar accesul riveranilor interzis. Pentru a-si sustine cauza riveranii au trimis municipalitatii, pe 10 mai, si o petitie semnata de 1.300 de oameni.
Locul de desfasurare a probei practice a examenului de conducere se muta din Drumul Taberei in cartierul Bucurestii Noi din cauza lucrarilor la magistrala V de metrou Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor modifica, incepand cu 21 mai 2012, locul de plecare pentru proba practica a examenului de obtinere a permisului de conducere din cartierul Drumul Taberei - Piata Moghioros in cartierul Bucurestii Noi, in zona fostului Teatru Masca. Potrivit unui comunicat emis de Prefectura Capitalei, decizia a fost luata din cauza lucrarilor la magistrala V metrou, a aglomerarii de trafic si a recomandarilor Politiei Rutiere. Locul de plecare Piata Libertatii - zona Parcul Carol ramane valabil.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by