ADMINISTRATIE LOCALA
RETROSPECTIVA 2012 Vezi ce pasaje, bulevarde, statii de metrou, parcari si parcuri au fost inaugurate in Bucuresti Anul 2012 a fost un an bogat in ceea ce priveste proiectele de infrastructura si edilitare. Doua mari parcuri din Bucuresti au fost reamenajate, s-au finalizat lucrarilede reabilitare a Centrului Istoric dupa aproape 20 de ani in care a stat in paragina, s-a inaugurat un nou terminal la Aeroportul Otopeni, doua statii de metrou, doua parcari, un pasaj suprateran si un nou bulevard. Cele noua proiecte totalizeaza 220 milioane euro. Fiind an electoral, inaugurarile au avut loc fie in preajma alegerilor locale - in luna iunie, fie in preajma celor parlamentare - in luna decembrie.
​Planul Urbanistic General al Bucurestiului a fost prelungit pana in 2015 Consiliul general al municipiului Bucuresti a prelungit perioada de valabilitate a Planului Urbanistic General al Capitalei cu inca 3 ani - pana pe 21 decembrie 2015. PUG-ul a expirat pe 21 decembrie 2010 si a fost prelungit cu cate un an, in 2010 si 2011. Documentatia ar fi expirat peste doua zile, pe 21 decembrie 2012. In cazul in care alesii locali nu ar fi adoptat aceasta hotarare, dupa expirarea PUG-ului primariile din Bucuresti nu ar mai fi putut emite nicio autorizatie de construire, blocand astfel toate investitiile.
Bugetul Primariei Bucuresti a fost rectificat in minus cu 478 mil lei. Nu se mai taie subventiile de la RADET si RATB Bugetul Primariei Capitalei a fost rectificat in minus cu 478 milioane lei, potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Sedinta pentru rectificarea bugetului propriu al municipiului Bucuresti O sedinta de indata a Consiliului General al Municipiului Bucuresti va avea loc miercuri, de la ora 13,00, pe ordinea de zi figurand rectificarea bugetului propriu al Capitalei, potrivit Agerpres. In sedinta se va discuta si proiectul de hotarare privind prelungirea perioadei de valabilitate a planului urbanistic general al municipiului Bucuresti. Taxele si impozitele locale in anul 2013, pentru municipiul Bucuresti, raman la acelasi nivel ca in 2012, potrivit unei hotarari adoptate, marti, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
O firma de lactate din Botosani a solicitat autorizatie de protest in fata Prefecturii, nemultumita de modul cum s-a actionat la deszapezirea drumurilor din judet Firma Lacto Solomonescu a solicitat autorizatie pentru a organiza un protest in fata Prefecturii Botosani, patronii firmei acuzand lipsa de organizare a autoritatilor pentru deszapezirea drumurilor din judet, relateaza BotosaniNews.
Guvernul aproba alocarea a 40 de milioane lei pentru o sala de sport de 2.500 de locuri, in Sectorul 2 Guvernul a aprobat, marti, prin Hotarare, modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul "Sala de sport competitionala de nivel national si international", situat in Sectorul 2 al Capitalei, intrucat, prin reproiectare, s-a marit capacitatea salii de sport la 2.500 de locuri. Valoarea totala a investitiei se ridica la peste 40 de milioane lei.
RADET a incheiat un contract pentru furnizarea energiei termice cu o firma care s-a infiintat cu doua zile inainte de semnarea memorandumului de asociere - raport RADET a incheiat un contract pentru furnizarea energiei termice cu o firma care nu are centrala electrica de cogenerare, iar compania respectiva s-a infiintat cu doua zile inainte de semnarea memorandumului pentru aceasta asociere, potrivit unui raport realizat de Comisia pentru Utilitati publice din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Pana in prezent nu s-a platit niciun ban catre aceasta firma deoarece nu a furnizat energie pentru ca nu are centrala.
Taxele si impozitele locale pentru anul 2013 raman la acelasi nivel cu cele din 2012 in Bucuresti Taxele si impozitele locale in anul 2013, pentru municipiul Bucuresti, raman la acelasi nivel ca in 2012, potrivit unei hotarari adoptate, marti, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Posesorii de masini electrice si hibrid beneficiaza de o scutire la impozitul pentru autovehicul de 95%.
Primaria Capitalei rectifica din nou bugetul in scadere, de data aceasta cu 478 mil lei. Se taie bani de la subventiile RADET si RATB, investitii si invatamant Bugetul primariei Capitalei va fi rectificat in minus cu inca 478 milioane lei, potrivit unui proiect de hotarare de consiliu. Cele mai importante sume se iau de la investitiile in infrastructura si de la subventiile pentru RADET si RATB.
​Primaria sectorului 4 nu va ridica, in perioada sarbatorilor de iarna, masinile parcate neregulamentar Primaria sectorului 4 nu va mai ridica masinile parcate neregulamentar, in perioada 20 decembrie - 9 ianuarie, potrivit unui comunicat emis de institutie. Exceptie de la aceasta prevedere fac autovehiculele care vor bloca accesul in spitale, in institutii de interes public si local, statii RATB si intersectii.
Trei firme abonate la contracte cu statul au castigat un contract de 54 milioane de euro pentru semnalizarea rutiera din Bucuresti Firmele Dumbrava Semnalizare, Vesta Investment si Primacons Group au catigat un contract de circa 54 de milioane de euro pentru semnalizarea rutiera din Capitala (semafoare, marcaje rutiere), potrivit informatiilor publicate pe site-ul de licitatii publice. Licitatia a fost organizata de Administratia Strazilor Bucuresti, iar cele trei firme sunt abonate la contractele cu institutiile statului. La licitatie au participat trei firme.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti vrea sa ia Consiliilor locale  posibilitatea de a accesa credite Consiliul General al Municipiului Bucuresti vrea sa ia Consiliilor locale din Bucuresti posibilitatea de a accesa imprumuturi interne si externe, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de pe 18 decembrie. Aceasta prerogativa a fost data Consiliilor locale in 2003 pentru a intari autonomia locala.
Bucuresti: Primaria Capitalei propune majorarea taxelor si impozitelor locale cu 8-16%. Decizia va fi luata de Consiliul General Primaria Capitalei intentioneaza sa majoreze impozitele si taxele locale cu 8 -16%, incepand cu anul 2013. Proiectul de hotarare se afla pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General al municipiului Bucuresti de pe 18 decembrie, iar majorarea se va aplica daca alesii locali vor aproba acest lucru. Guvernul a aprobat, miercuri, o hotarare prin care permite administratiilor locala sa majoreze taxele si impozitele cu pana la 16%, procentul de crestere reprezentand rata inflatiei din perioada 2010-2012.
Primaria Bucuresti a dat amenzi de 30.500 lei pentru trotuare necuratate de zapada si lucrari nesemnalizate Inspectorii municipalitatii bucurestene au dat, miercuri, 32 de amenzi, in valoare totala de 30.500 de lei, pentru nerespectarea dispozitiilor privind deszapezirea trotuarelor si nesemnalizarea unor lucrari in carosabil, primarul general Sorin Oprescu cerand continuarea verificarilor in teren, potrivit Mediafax.
​​ANALIZA Pe ce au cheltuit primariile din Bucuresti banii in anul 2012. O cincime din bugete se duce pe spatii verzi si salubrizare. 83 de milioane de lei pentru biserici Primaria Capitalei si primariile de sector (mai putin Primaria sectorului 5 despre care nu detinem date) au avut in 2012 bugete ce totalizeaza aproximativ 8 miliarde de lei. Doar primaria Capitalei a avut un buget de circa 4 miliarde lei. Dintre primariile de sector analizate, cea mai bogata este Primaria sectorului 1 - 1,12 miliarde si Primaria sector 2 - 1,01 miliarde lei.  Cel mai mic buget l-a avut Primaria sector 4 - 539 milioane lei. Majoritatea administratiilor locale au avut incasari mai mici decat au prevazut la inceputul anului, fiind nevoite sa faca rectificari negative. O exceptie o reprezinta Primaria sectorului 2 si Primaria sectorului 4. Primaria Capitalei a cheltuit jumatate din buget pentru subventiile la RADET si RATB - 1,1 miliarde lei si investitii - 1-1 miliarde lei. Primariile de sector au dat cea mai mare parte din bugetele locale pe reabilitare termica, intretinere - dezvoltare scoli/gradinite, ajutoare sociale, intretinere spatii verzi si salubrizare.  Ca si pondere, intretinerea spatiilor verzi si salubrizarea reprezinta cam 20% din bugetele locale. In total, tot orasul, pentru intretinerea spatiilor verzi s-au dat 670 milioane lei. Administratiile locale au cotizat si la biserici - 83 milioane lei.
FOTOGALERIE Se circula in conditii de iarna in tot Bucurestiul. Sunt semafoare care nu functioneaza. Statiile de tramvai sunt inzapezite. Centura Capitalei si bd. Iancu Nicolae nu au fost deszapezite In Bucuresti se circula greu miercuri dimineata, dupa ce a nins in continuu de marti dupa-amiaza. Semafoarele nu functioneaza in sase mari intersectii, o parte dintre bulevardele mari sunt acoperite cu gheata, refugiile de tramvai sunt pline de zapada. La comandamentul de iarna din aceasta dimineata, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a reprosat firmelor de deszapezire ca au intervenit tarziu si multe dintre arterele principale au inca probleme cu gheata. Circulatia pe Soseaua de Centura si bd. Iancu Nicolae se desfasoara cu dificultate. Reporterul HotNews.ro, aflat in zona, ne informeaza ca drumurile nu au fost deszapezite. Va rugam sa ne trimiteti imagini cu traficul paralizat de zapada si strazi care nu au fost deszapezite
Asociatia Secular - Umanista din Romania cere primariilor si consilierilor locali sa refuze cererile Patriarhiei Romane de finatare a Catedralei Mantuirii Neamului. Asociatia Secular - Umanista din Romania (ASUR) cere primariilor si consilierilor locali sa refuze cerereile Patriarhiei Romane de finatare a Catedralei Mantuirii Neamului. HotNews.ro a scris saptamana trecuta despre faptul ca Arhiepiscopia Romana a cerut mai multor primarii din Romania donatii de peste un milion de euro fiecare pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului,  informatia fiind confirmata de primarii din Pitesti si Giurgiu. Deocamdata administratiile locale nu au luat o decizie cu privire la suma pe care o vor dona Bisericii, hotararea urmand sa fie luata la inceputul anului 2013, o data cu aprobarea bugetelor locale.
​VIDEO FOTO Sindromul parcarii "unde vrea muschiu' meu". Mii de masini parcheaza ilegal in centrul Capitalei, in timp ce marile parcari sunt pe jumatate goale Primaria Capitalei a anuntat ca in primavara vor incepe lucrarile la alte doua parcari subetarane in zona centrala - una sub strada Edgar Quinet, alta sub Piata Walter Maracineanu, langa parcul Cismigiu. La aproape trei saptamani de la inaugurare, parcarea de sub Piata Universitatii, unde s-au investit zece milioane de euro, este pe jumatate goala. Alte trei parcari din zona centrala - parcarea de la Intercontinental, cea de la magazinul Cocor si cea de la Unirea -  unde s-au ingropat alte zeci de milioane de euro, sunt in aceeasi situatie. Intre timp, desi aceste parcari ar fi trebuit sa curete strazile de masini, soferii parcheaza  in continuare pe trotuare si in pietele publice, o plimbare prin centrul orasului fiind o adevarata provocare. Autoritatile, cel putin pana acum, sunt ingaduitoare cu soferii nedisciplinati. Mai mult, chiar angajatii institutiilor care ar trebui sa vegheze la respectarea acestor reguli, parcheaza pe trotuar si in alte locuri nepermise. Citeste o analiza despre parcarile din centrul Capitalei si de ce isi permit soferii sa parcheze pe trotuarHotNews.ro isi invita cititorii la o dezbatere: Ce parere aveti despre soferii care parcheaza pe trotuar? Cum ar trebui sanctionati?  Credeti ca Politia si celelalte autoritati se implica suficient? Asteptam comentariile d-voastra!
​Patriarhia cere mai multor primarii donatii de peste un milion de euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului  Arhiepiscopia Romana a cerut mai multor primarii din Romania donatii de peste un milion de euro fiecare pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, dupa cum au confirmat pentru HotNews.ro primarii din Pitesti si Giurgiu. Deocamdata administratiile locale nu au luat o decizie cu privire la suma pe care o vor dona Bisericii, hotararea urmand sa fie luata la inceputul anului 2013, o data cu aprobarea bugetelor locale. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a declarat pentru HotNews.ro ca "este probabil" ca Patriarhia sa fi trimis astfel de cereri de donatie, intrucat legea prevede acest lucru.
​Incepand de astazi, soferii care parcheaza in parcarea subterana de la Universitate vor plati 2,5 lei pe ora Soferii care parcheaza in parcarea subterana de la Piata Universitatii vor plati, incepand de miercuri, 2,5 de lei pe ora. Primele doua ore sunt gratuit. In primele trei saptamani de la inaugurare, accesul in parcare a fost de asemenea gratuit.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by