ADMINISTRATIE LOCALA
Restrictii de circulatie pe strada Drumul Taberei intre Valea Argesului si Segarcea Circulatia rutiera va fi restrictionata, incepand cu data de 21 mai 2012, ora 24.00, pe strada Drumul Taberei, intre Valea Argesului si Segarcea, din cauza lucrarilor la linia de metrou Drumul Taberei, potrivit unui comunicat trimis de Primaria Capitalei. Traficul rutier se va desfasura pe doua benzi pe sens, pe zona ramasa libera in dreptul lucrarilor.
Circul Globus vrea sa construiasca o sala de spectacole de 400 de locuri in Parcul Circului. Locuitorii din zona protesteaza Circul Globus vrea sa construiasca pe 11.000 mp din Parcul Circului o sala de spectacole de 400 de locuri si sase adaposturi pentru animale potrivit proiectului de management al Circului, aprobat in aprilie 2012 prin dispozitie de primar de edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu. Pentru ridicarea constructiilor si amenajarea peisagistica Primaria Capitalei ar trebui sa plateasca 4 milioane de euro. Cei 11.000 mp din parc au fost dati in folosinta Circului Globus in 2012, pentru ca institutia sa-si poata continua activitatea deoarece menajeria a fost retrocedata, insa aceasta era o solutie provizorie, pe o perioada de 5 ani. Proprietarii din zona sunt impotriva acestei decizii si au aununtat ca vor protesta sambata. Intre timp, Primaria Capitalei a inceput sa demoleze gardul cu care era imprejmuit terenul.
Parcul Operei a fost reamenajat, dupa ce a stat mai bine de 20 de ani in paragina. Vezi cum arata acum si cum era in trecut Primaria sectorului 1 a reamenajat Parcul Operei dupa ce, mai bine de 20 de ani spatiul verde, aflat in centrul Capitalei, a stat in paragina. Locul a fost curatat, iluminat, s-au refacut aleile, s-a curatat vegetatia si s-a pus mobilier urban. Ca noutate, in parc s-a amenajat o fantana arterziana, trei locuri de joaca, o zona cu aparate de fitness, iar vechiul curs al raului Dambovita, care trecea prin parc a fost marcat printr-un culoar pietonal, mărginit de o boltă de aluni. Lucrarile au costat 7,8 milioane de lei.​Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea imaginile
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu: In 90 la suta din cazuri apa care curge la robinetele bucurestenilor este sigura Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri ca in 90 la suta din cazuri apa care curge la robinetele bucurestenilor este sigura. Pentru restul de zece la suta, primarul a explicat ca de vina sunt tevile vechi de zeci de ani la care se produc avarii "destul de des". Potrivit edilului sef calitatea apei este verificata de patru statii de monitorizare. Nici in tara situatia nu este roz: potrivit datelor de la Ministerul Mediului, apa din 251 de localitati este vulnerabila la poluarea cu nitrati.
Locuitorii din cartierul Lacul Tei protesteaza, sambata, impotriva deciziei Primariei Capitalei de a da in folosinta Circului Globus 11.000 mp din Parcul Circului Locuitorii din cartierul Lacul Tei vor protesta, sambata, nemultumiti de decizia Primariei Capitalei de a da in administrarea Circului Globus 11.050 mp din suprafata Parcului Circului pentru amenajarea menajeriei. Terenul a fost imprejmuit, iar accesul riveranilor interzis. Pentru a-si sustine cauza riveranii au trimis municipalitatii, pe 10 mai, si o petitie semnata de 1.300 de oameni.
Locul de desfasurare a probei practice a examenului de conducere se muta din Drumul Taberei in cartierul Bucurestii Noi din cauza lucrarilor la magistrala V de metrou Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor modifica, incepand cu 21 mai 2012, locul de plecare pentru proba practica a examenului de obtinere a permisului de conducere din cartierul Drumul Taberei - Piata Moghioros in cartierul Bucurestii Noi, in zona fostului Teatru Masca. Potrivit unui comunicat emis de Prefectura Capitalei, decizia a fost luata din cauza lucrarilor la magistrala V metrou, a aglomerarii de trafic si a recomandarilor Politiei Rutiere. Locul de plecare Piata Libertatii - zona Parcul Carol ramane valabil.
Studiu: Bucurestiul - a doua cea mai prafuita capitala europeana Bucurestiul se claseaza pe pozitia a doua in clasamentul celor mai poluate capitale europene cu praf (particula PM 10) potrivit unui studiu realizat de Fundatia Ecopolis pe baza datelor Eurostat. Cea mai poluata capitala este Sofia, si cea mai putin poluata - Copenhaga. In Bucuresti se inregistreaza in medie 92 de zile pe an cu depasiri ale nivelului maxim admis de praf, fata de limita de 35 de zile pe an, cum prevede norma UE.
Primaria Capitalei a relansat licitatia pentru revizuirea Planului Urbanistic General. Documentatia ar trebui sa fie gata pana in februarie 2013. Daca acest lucru nu se intampla, in Bucuresti nu se mai poate construi nimic Primaria Capitalei a relansat licitatia pentru Planul Urbanistic General (PUG), potrivit site-ului de licitatii publice. Termenul limita de depunere a ofertelor este 26 septembrie 2012, iar noul PUG trebuie sa fie gata in termen de trei ani. Actualul PUG expira insa in februarie 2013 si potrivit actualei Legi a Urbanismului nu mai poate fi prelungit. In situatia in care un oras ramane fara PUG legea interzice eliberarea autorizatiilor de construire si desfiintare pana la finalizarea noii documentatii de urbansim. Astfel, daca nu se modifica legea, timp de 3 ani in Bucuresti nu se va mai putea construi nimic.
CEDO a respins plangerea formulata impotriva statului roman de Millennium Building Development, dezvoltatorul turnului de langa catedrala Sfantul Iosif CEDO a respins plangerea formulata de Millennium Building Development (MBD), dezvoltatorul turnului de langa biserica Sfantul Iosif, impotriva Satului Roman, potrivit unui comunicat de presa trimis de Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti. In plangerea formulata in ianuarie 2012, MBD reclama faptul ca deciziile Curtii de Apel Suceava, care au avut ca efect anularea autorizatiei de constructie a Cathedral Plaza, violeaza Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care protejeaza proprietatea privata si consfinteste dreptul la un proces echitabil. Reprezentantii MBD au refuzat sa comenteze.
Parcarea de la Arena Nationala va fi gata intr-o luna si va avea "pereti verzi" Parcarea supraterana de la Arena Nationala va fi data in folosinta in luna iunie, a anuntat luni primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu. Aceasta are trei niveluri si 1.366 de locuri. Ca noutate pentru Romania, parcarea va avea peretii verzi. "Finisajele exterioare vor respecta conceptul de fatada verde. Astfel, de structura aparenta din beton se va ancora o structura usoara din aluminiu de care va fi prinsa o retea tip plasa pe care va creste vegetatie de tip iedera perena", a explicat directorul Directiei Investitii din cadrul Primariei Capitalei, Bogdan Hreapca.
FOTOGALERIE Primaria sectorului 1 propune construirea unor ansambluri de 8 si 14 etaje, langa Padurea Baneasa, intr-o zona cu drumuri neasfaltate Primaria sector 1 propune construirea unor ansambluri de blocuri de 8 si 14 etaje, langa padurea Baneasa, intr-o zona unde sunt locuinte de unul-doua etaje si camp, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal aflat in dezbatere pe site-ul Primariei Capitalei. Terenurile unde ar urma sa fie amplasate blocurile au iesire la doua strazi de pamant, late de 4 metri, iar in zona nu este retea de apa si canal. Reteaua de gaze si electricitate a fost adusa pe cheltuiala celor cativa proprietari care au construit casele din zona. Acestia sunt revoltati de initiativa Primariei sectorului 1 deoarece sustin ca "daca vroiau sa stea intre blocuri, nu s-ar mai fi mutat aici".
Strazile Amzei si Mendeleev, in santier la doar cateva luni dupa ce au fost reabilitate La doar cateva luni dupa amenajarea trotuarelor de pe strazile Amzei si Mendeleev si pavarea acestora cu piatra cubica, spatiul pietonal a fost distrus de un sant sapat pentru tragerea unui cablu electric. Purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1, Alex Ichim, spune ca lucrarea a fost necesara pentru racordarea noii cladiri a Pietei Amzei la reteaua de electricitate.
​FOTOGALERIE Primaria Capitalei a terminat lucrarile de reabilitare a Centrului Istoric. Vezi cum arata acum zona si cum arata inainte Centrul Istoric este principala zona unde sint asteptati suporterii spanioli veniti pentru finala Europa League. Dar cum arata acum perimetrul? Dupa aproape 20 de ani in care a fost unul dintre cele mai mizerabile si paraginite locuri din oras, Centrul Istoric are o noua fata. Primaria Capitalei a terminat lucrarile de reabilitare a celor 14 strazi din zona Pilot a Centrului Istoric (zona cuprinsa intre Calea Victoriei - bd. Elisabeta - bd. IC Bratianu si Splaiul Independentei). Multe din mormanele de gunoi au disparut, strazile s-au umplut de terase si magazine, iar locul este aproape la orice ora a zilei plin de oameni. Lucrarile au durat 5 ani, au fost oprite de citeva ori si au fost marcate de scandaluri. Intre pub-urile noi si magazinele de firma au ramas inca zeci de cladiri darapanate.
Bucuresti.Acum: Infochioșcurile din București - „Sorry. We don’t speak English!” "De mai bine de un an si jumatate, pe strazile din Capitala au rasarit zeci de infochioscuri (chit ca toata afacerea trebuia sa inceapa inca din 2006). Buna vreme o parte dintre ele au zacut degeaba prin oras si au fost folosite drept panou de afisaj, spatiu pentru graffiti sau recoltator de praf. Incet-incet, dupa ce administratia a razbit in problemele de conectare la utilitati, infochioscurile noastre au inceput sa transmita <<live>>", scrie blogul Bucuresti.Acum. "Toate bune si frumoase - informatii administrative, harti, trasee turistice, transport public, timp liber. Super folositor. Mai putin daca esti strain si nu stii o iota de romana. "Tough luck" (n. ghinion) ar putea sa-ti afiseze infochioscul, numai ca nu stie nici el o iota de engleza".
Primaria Capitalei vrea sa plateasca 2,5 milioane de euro pentru servicii de consultanta pentru reabilitarea a trei bulevarde Primaria Capitalei vrea sa plateasca 2,5 milioane de euro firmelor Aecom Ingenieria, Tecnic Consulting Engineers Societa per Azioni si Inocsa Ingeneria pentru servicii de consultanta pentru reabilitarea Soselelor Iancului - Pantelimon si realizarea penetratiei bd. Timisoara. Potrivit site-ului public de licitatii, contractul a fost atribuit pe 25 aprilie in baza unei licitatii publice la care au participat 6 firme.
VIDEO ​​FOTOGALERIE Pasajul Pipera a fost inaugurat. Soferii vor putea circula pe pod incepand cu ora 16.00 Primaria Capitalei a inaugurat, luni, Pasajul Pipera. Soferii vor putea circula pe pod incepand cu ora 16.00. Potrivit datelor furnizate de Primaria Capitalei, pasajul a costat peste 32 milioane de euro si se estimeaza ca va fi folosit zilnic de 48.000 de autovehicule care intra in oras si alte 48.000 de masini care ies din oras. Sub pasaj s-au facut si 200 de locuri de parcare pentru locuitorii din zona. Fata de termenul oficial, februarie 2012, lucrarea a fost finalizata cu trei luni intarziere. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a promis ca se va putea circula pe pod inca din octombrie 2011.
​Sapaturile arheologice la Autostrada Soarelui au scos la iveala 120 de "gropi rituale" vechi de 3000 de ani Sapaturile arheologice la Autostrada Soarelui au scos la iveala 120 de "gropi rituale" care dezvaluie arheologilor informatii despre populatiile care au trait pe acest teritoriu in urma cu aproximativ 3.000 de ani, potrivit publicatiei cugetliber.ro. Potrivit specialistilor, descoperirea este de o „deosebita importanta”.
EXCLUSIV Primaria Capitalei a investit peste zece miliarde de lei in dezvoltarea infrastructurii de transport in perioada 2000-2009. Vezi o analiza a investitiilor municipale din ultimii 20 de ani In ultimii 20 de ani, cele mai mari investitii facute de Primaria Capitalei au fost pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Doar in perioada 2000-2009, institutia a cheltuit pentru acest segment circa 10 miliarde de lei, potrivit auditului dezvoltarii urbane in Bucuresti, un studiu comandat de municipalitate. Elaboratorii auditului sustin ca investitiile “nu au fost corelate printr-o politica urbana coerenta si comprehensiva”, ele raspunzand in majoritatea cazurilor unei nevoi de moment.
Ministerul de Educatie si Cultura din Ungaria solicita Primariei din Cluj sa restituie banii primiti si ramasi necheltuiti in proiectul de reabilitare a statuii lui Matei Corvin Ministerul de Educatie si Cultura din Ungaria solicita Primariei din Cluj sa restituie banii primiti si ramasi necheltuiti in proiectul de reabilitare a statuii lui Matei Corvin, scrie oradecluj.ro. Cele doua institutii nu se inteleg insa asupra sumei: ministerul ungar cere sa i se returneze 55.789 de euro, in timp ce un raport aprobat de primarul interimar Radu Moisin spune ca Primaria ar trebui sa dea inapoi circa 18.000 de euro.
​EXCLUSIV Analiza "oficiala" a dezvoltarii urbanistice a Bucurestiului din ultimii zece ani. Vezi de ce a primit Bucurestiul numele de "dezastru urbanistic" Primaria Capitalei a realizat in 2011 inventarul Planurilor Urbanistice Zonale si de Detaliu aprobate in Bucuresti in ultimii 10 ani, o analiza a dezvoltarii urbanistice a orasului. Potrivit studiului, in perioada 2005-2011 (perioada pentru care elaboratorii au avut date complete), Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat 511 Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri), iar Consiliile locale au aprobat 2.383 de Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD-uri). Majoritatea acestor documentatii de urbanism au avut rolul de a creste indicatorii urbanistici (inaltimea, procentul de ocupare a terenului) sau schimbarea functiunii terenului. Mai exact, Planul Urbanistic General, regulamentul de construire al orasului, a fost modificat in 6 ani de aproximativ 3.000 de ori.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2490 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version