ADMINISTRATIE LOCALA
DEZBATERE PUBLICĂ Trei blocuri cu patru etaje ar putea apărea pe Aleea Modrogan, în parcul vilei Filipescu-Brâncoveanu. Cum a dispărut spațiul verde din acte Trei blocuri cu patru etaje ar putea apărea pe Aleea Modrogan 1 A, în parcul vilei Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric. Este vorba de zona în care se află sediul central al PNL, lângă Bulevardul Aviatorilor, una dintre cele mai scumpe zone din București. Proiectul  a primit deja aviz de oportunitate, semnat de arhitectul șef, Ștefan Dumitrașcu, și se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei, fiind în faza de avizare a documentației de urbanism. În Planul Urbanistic al zonei protejate Filipescu, aprobat tot de Primăria Capitalei, casa apare cu grad maxim de protecție, la fel și parcul pe care urmează să se edifice construcțiile, conservarea fiind obligatorie. Numai că în certificatul de urbanism care stă la baza inițierii proiectului funcționarii din Primăria Capitalei nu precizează nimic despre aceste reglementări.
Olt: 369.755 de alegători aşteptaţi la referendumul local pentru schimbarea numelui judeţului în Olt-Romanaţi Un referendum local asupra atribuirii denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt se desfăşoară în zilele de 6 şi 7 octombrie, în acelaşi timp şi în aceleaşi secţii de votare cu referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei.
Șeful CJ Covasna despre logo-ul Centenarului: Dacă e obligatoriu, atunci să fie bilingv Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a anunţat vineri că va folosi un logo bilingv al Centenarului Marii Uniri în antetul documentelor oficiale ale instituţiei, având, în acest sens, aprobarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.
MFP: Autoritățile locale se pot împrumuta pentru asigurarea căldurii. Plafonul: 450 milioane lei Ministerul finanţelor publice (MFP) a anunțat, joi seara, că, în ședința de astăzi, Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență (OUG), iniţiată de MFP, prin care primăriile se vor putea împrumuta de la Trezorerie, în limita a 450 de milioane de lei, pentru a plăti căldura destinată populației, potrivit Mediafax.
Lucrările de modernizare a pieței Big Berceni încep în octombrie și costă circa 35 milioane lei Lucrările de modernizare a pieței de legume și fructe Big Berceni vor începe pe 28 octombrie, au termen de finalizare noiembrie 2019 și vor costa circa 35 milioane de lei fără TVA, a anunțat, joi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Acesta a prezentat proiectul și a declarat că a semnat deja ordinul de începere a lucrărilor. Construcția pieței se desfășoară în același timp cu cea a parcării de 400 de locuri, de la Piața Sudului, care va avea două funcțiuni: deservirea celor care vin în zona Piața Sudului și a celor care au nevoie de un spațiu de tip park&ride, pentru a traversa orașul cu metroul, sau cu alte mijloace de transport în comun.
Timișoara, primul oraș din România care are transport public pe apă Timișoara a devenit, începând de joi, primul oraș din România care are transport public pe apă, după ce municipalitatea a cumpărat șapte vaporașe pentru efectuarea de curse pe Bega. Un bilet de călătorie costă un leu.
BUZĂU Prețul la încălzire pentru persoanele racordate la sistemul de încălzire centralizat se dublează. Primăria nu mai are bani să subvenționeze gigacaloria Persoanele racordate la sistemul de încălzire centralizat din municipiul Buzău vor plăti în această iarnă preţul întreg al gigacaloriei, de 435 de lei, faţă de 185 anul trecut, deoarece primăria nu mai poate subvenţiona preţul gigacaloriei, a anunţat primarul Constantin Toma, citat de Agerpres.
FOTOGALERIE Fosta fabrică de bere Grivița din București, restaurată și transformată în clădire de locuințe Fosta fabrica de bere Grivița din București va fi restaurată și transformată în clădire de locuințe, anunță Hanner Group, dezvoltatorul proiectului. Proiectul se desfășoară pe o suprafață de peste un hectar și include restaurarea celor trei clădiri monument din care era compusă fabrica (Mălțăria, Orzăria, Casa Luther) și construirea a două imobile noi. Ansamblul va cuprinde peste 6. 000 mp de spații co-working și shared office space, 187 de apartamente noi, 31 de lofturi, restaurante, brutărie, berărie cu producție in-situ și restaurant, cocktail bar, cafenele, spații comerciale, spații de evenimente, peisagistică și parcări. Potrivit dezvoltatorilor, proiectul a primit autorizația de construire, lucrările au început și se estimează că vor fi finalizate în 2020.
Primăria Sectorului 4 semnează un protocol cu Metrorex pentru prelungirea Magistralei 2 de metrou, cu o stație, până la Centura Capitalei Primăria Sectorului 4 va semna, în această săptămână, protocolul de colaborare cu SC Metrorex SA, pentru prelungirea Magistralei 2 de metrou, cu încă o stație, până la Centura din zona de sud a Capitalei, a declarat Viceprimarul Sectorului 4, Andrei Trocan, potrivit unui comunicat emis de instituție. Demersul a fost aprobat săptămâna trecută de Consilul General al Municipiului București și va fi urmat de întocmirea unui studiu de fezabilitate și, anul viitor, de realizarea investiției, potrivit sursei citate. ​
Primăria Capitalei secretizează numele proiectanților de pe documentațiile de urbanism aflate în dezbatere publică. Instituția dă vina pe GDPR. Avocat: Comunicarea exclusiv a numelor nu poate fi refuzată Numele proiectanților care elaborează planuri de urbanism zonale și de detaliu, prin care se obțin derogări de la Planul Urbanistic General, sunt șterse de pe documentele afișate pe site-ul Primăriei Capitalei, în dezbatere publică. Prin aceste planuri se aprobă cele mai mari proiecte imobiliare din București. Reprezentanții Primăriei spun că acestea sunt date cu caracter personal și trebuie șterse pentru respectarea GDPR. Avocații îi contrazic. Este ca și cum un jurnalist nu ar semna și nu și-ar asuma un articol sau un medic nu ar mai avea numele trecut pe parafă.
Ploieștiul devine unul dintre orașele cu cel mai scump transport public din țară. În oraș circulă și autobuze mai vechi de 40 de ani Joi, consilierii locali din Ploiești au aprobat proiectul de hotărâre prin care o călătorie cu transportul în comun ajunge să coste 2,5 lei, față de 2 lei. Noile tarife se aplică din 1 octombrie,  iar la abonamentele lunare prețurile au rămas neschimbate. Ploieștiul ajunge să aibă printre cele mai scumpe transporturi în comun, dar are și printre cele mai vechi flote, fiindcă în circulație sunt și autobuze și tramvaie mai vechi de 1980. Ploieștiul va avea însă și autobuze noi, un contract fiind semnat în august, pentru 50 de autobuze.
Nicuşor Dan: 150 de hectare de spaţii verzi din Bucureşti sunt în pericol de a fi defrişate Aproximativ 150 de hectare de spaţii verzi sunt în pericol de a fi defrişate în baza planurilor urbanistice zonale din sectoarele 3, 4 şi 6, care au fost sau urmează să fie supuse aprobării Consiliului General al Capitalei, potrivit deputatului Nicuşor Dan, scrie Mediafax.
Serviciile de evidență a persoanelor din Capitală, program prelungit în zilele de referendum Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a Capitalei va asigura pe 6 și 7 octombrie program de lucru prelungit pentru eliberarea actelor de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate, anunță Primăria Capitalei.
Primăria Sectorului 2 vrea să aloce trei milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului Primăria Sectorului 2 vrea să aloce suma de trei milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local 2 de joi.
Harghita: Ursul care a rănit vineri un bărbat va fi împușcat Ursul care a rănit, vineri, un bărbat pe un câmp din Harghita și a creat pagube în gospodării va fi împușcat, scrie Mediafax. Șeful Consiliului Județean, Csaba Borboly, a spus că 16 persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de urși, precizând că le va sprijini dacă vor să dea statul în judecată.
O nouă rectificare bugetară la Primăria Capitalei: încă 10 milioane lei pentru biserici și 16 milioane lei pentru două instituții care fac concerte și evenimente culturale Bugetul Primăriei Capitalei a fost rectificat din nou, cu 64 milioane lei, în ședința Consiliului General de miercuri. Din această sumă, 10 milioane lei vor ajunge la Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, pentru lucrări de reparații și reabilitare la biserici, o parte monumente istorice, bugetul instituției în 2018 ajungând la 207 milioane lei.Primăria Sectorului 2 vrea să aloce trei milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Consiliul General al Municipiului București a aprobat o nouă majorare de capital de 348 milioane lei la societățile municipale. USR București a sesizat Curtea de Conturi și Consiliul Concurenței Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri o nouă majorare de capital de 348 milioane lei la societățile municipale. Banii merg pentru construirea a 4 parcări park&ride - 150 milioane lei, achiziția de panouri publicitare - 8 milioane lei și achiziția de clădiri pentru înființarea rețelei Metropolitane de centre pentru sănătatea femeii „Sfânta Agatha" și Rețelei Metropolitane, Asistență pentru Seniori - Respect pentru Vârsta a treia - 190 milioane lei.
Încă 51 de blocuri din Sectorul 6 vor fi reabilitate termic pe banii Primăriei Capitalei Încă 51 de blocuri din Sectorul 6 vor fi înscrise în programul de reabilitare termică a Primăriei Capitalei, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București. Pentru reabilitarea lor municipalitatea va plăti circa 173 de milioane de lei, fără TVA.
Podul Grant va fi reabilitat. Valoarea investiției se ridică la circa 52 milioane lei, iar lucrările trebuie să fie gata în 2 ani Consiliul General a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și consolidarea Podului Grant. Valoarea investiției se ridică la circa 52,2 milioane lei, iar lucrările trebuie să fie gata în 2 ani.
Consiliul General a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea la patru benzi a Prelungirii Ghencea. Investiția se ridică la circa 465 milioane lei / Când ar urma să fie gata lucrarea Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea la patru benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între str. Braşov şi Centura Bucureşti. Investiția este estimată la 465 milioane lei, fără TVA, iar proiectul cuprinde lărgirea străzii la patru benzi, introducerea liniei de tramvai, realizarea unei piste de biciclete, amenajare trotuare, modernizarea sistemului de iluminat, modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canal, dar și construirea unui nod intermodal cu parcare supraetajată la capătul Bulevardului Prelungirea Ghencea, în zona nodului rutier de la Domneşti.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version