ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Capitalei plătește circa 12 milioane lei pentru luminițele de Crăciun din acest an Primăria Capitalei plătește circa 12 milioane lei pentru luminițele de Crăciun din acest an, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate la solicitarea HotNews.ro. De acești bani municipalitatea a închiriat și cumpărat 10 milioane de LED-uri desfășurate pe 920 de kilometri, figurine 2D și 3D, simboluri fotbalistice, brazi gigant și reprezentarea Sistemului Solar. Lucrările au fost făcute de Compania Municipală Iluminat Public. Luminițele vor fi aprinse pe 28 noiembrie când va fi deschis și Târgul de Crăciun. Deși este un an mai greu din punct de vedere financiar, primarul Gabriela Firea plătește cu aproape 2 milioane de lei mai mult pentru luminițele de Crăciun față de anul trecut.
Cât plătesc marile orașe din România pentru luminițele de Crăciun / Primăria Capitalei păstrează secretul / În țară, contracte de aproape 4 milioane lei pentru firma fiicei unui fost deputat PNL Mai este o lună până la Crăciun, iar luminițele au fost deja montate în centrul marilor orașe din România. Dincolo de rațiunile estetice, este vorba despre o afacere bănoasă, cu sume importante alocate din bugetele publice. HotNews.ro vă prezintă cât plătesc marile orașe din țară pentru aceste activități și la cine ajung banii.
Amendă de 3.000 de lei pentru RADET după accidentul cu două mașini Polițiștii au aplicat, luni, o amendă în valoare de 3.045 de lei, după accidentul cu cele două mașini care au căzut într-un șanț săpat în carosabil, parte a unor lucrări RADET, pentru că acordul pentru restricții rutiere era expirat.
Brigada rutieră despre groapa în care au căzut două mașini: RADET avea acordul de intervenție depășit Brigada Rutieră precizează, după ce două mașini au căzut duminică seară într-un șanț parte a lucrărilor RADET, că în ziua producerii accidentului Regia avea aprobarea depășită pentru a efectua reparațiile în zonă, urmând a fi luate măsurile legale în acest caz, transmite Mediafax.
Firea anunță reluarea procedurii de achiziție a 423 de locuințe pentru medici: Până acum au fost cumpărate 177 de apartamente Gabriela Firea anunță pe Facebook că Primăria Capitalei va relua procedura de achiziție a locuințelor pentru personalul medical din spitalele administrate de municipalitate, subliniind că din cele 600 de locuințe prevăzute în proiect, au fost achiziționate până acum 177. Firea a mers la un salon imobiliar pentru a-i invita pe dezvoltatori să depună oferte.
PMB: 250 de blocuri nu au apă caldă și căldură. Punctele de la capătul rețelei se încarcă mai greu Primăria Capitalei anunță că, în acest moment, 250 de blocuri nu beneficiază de apă caldă și căldură deoarece, odată cu răcirea vremii, a început procesul de încărcare a sistemului, iar punctele termice de la capătul rețelei se încarcă mai greu. Nu e vorba de avarii, subliniază PMB, potrivit Mediafax.
Pieton în București: Scările rulante din Pasajul de la Universitate nu funcționează de aproape două luni
Scările rulante din Pasajul de la Universitate, administrat de Primăria Capitalei, nu funcționează de aproape două luni, situația provocând disconfort persoanelor cu mobilitate redusă. Pe 23 octombrie, într-un răspuns adresat HotNews.ro, reprezentanții Primăriei Capitalei promiteau că problema se va rezolva într-o săptămână, însă de atunci nu s-a mai întâmplat nimic.
Nicolae Robu despre firma care a făcut deratizare în blocul din Timișoara unde au murit 3 oameni: Nu avea autorizație Firma Bistim Dera SRL-D, cea care a făcut deratizarea în blocul de pe strada Miorița 8, unde au murit trei persoane, nu are autorizație de la Primăria Timișoara, a anunțat marți într-o conferință de presă, Nicolae Robu, primarul orașului.
Paznicul unui monument din Iași, amendat de un polițist local pentru că a tulburat liniștea publică strigând după ajutor din cauza hoților de fier vechi Paznicul Palatului Braunstein din Iași a fost amendat de un polițist local pentru tulburarea liniștii publice deoarece a strigat după ajutor în momentul în care hoții de fier vechi au venit să prădeze monumentul, potrivit primarului Iași, Mihai Chirică. Primarul a anunțat că a dispus concedierea agentului de la Poliția Locală.
​​FOTO Cum va arăta Parcul Unirii din Capitală după modernizare Primăria Capitalei va reamenaja Parcul Unirii, valoarea lucrărilor fiind estimată la 8,5 milioane lei, potrivit unui proiect aprobat recent de Consiliul General. Instituția a transmis la solicitarea HotNews.ro câteva imagini cum va arăta spațiul verde din centrul Capitalei după lucrări. În linii mari va fi schimbat sistemul de iluminat, vor fi făcute două alei noi, arborii uscați vor fi înlocuiți, se va aduce mobilier nou și va fi amenajată o zonă pentru Euro 2020.
Supercom, firma care se ocupă de 20 de ani de salubrizarea din Sectorul 2, vrea să ia un credit de 12 milioane lei / Printre garanții: Creanțele prezente și viitoare aferente contractelor cu Primăria Sector 2 Acționarii Supercom, firma care se ocupă de 20 de ani de salubrizarea Sectorului 2, au decis în data de 9 octombrie 2019 să se împrumute cu 12 milioane de lei de la Banca Comercială Intesa SanPaolo România pentru o perioadă de 1 an, în scopul finanțării cheltuielilor necesare desfășurării activității curente, arată o decizie publicată vineri în Monitorul Oficial. Facilitățile de credit vor fi garantate inclusiv cu o 'ipotecă reală mobiliară asupra creanțelor prezente și viitoare aferente contractelor comerciale și actelor adiționale aferente, încheiate de către firmă cu Primăria Sector 2', se arată în decizie. Vezi în articol decizia din Monitorul Oficial.
Primăria Capitalei a încasat cu 1,2 miliarde lei mai puțin decât a estimat la începutul anului. Doar 50% din banii pentru investiții au fost cheltuiți În primele 9 luni ale acestui an, Primăria Capitalei a încasat cu aproape 1,2 miliarde lei mai puțin față de cât a estimat în bugetul inițial, respectiv 2,5 miliarde lei față de 3,8 miliarde lei, potrivit execuției bugetare aprobate joi de Consiliul General. Pentru cheltuielile de funcționare s-au cheltuit circa 2,2 miliarde lei din cele aproape 3 prevăzute inițial.
Tania Haritonovici, noul administrator special al RADET Tania Haritonovici a fost numită de Consiliul General al Municipiului București în funcția de administrator special al RADET, până la lichidarea societății. Aceasta îl înlocuiește pe Alex Burghiu, care a fost numit director al Termoenergetica, firma municipală care preia activitatea RADET.
Rodica Popescu Bitănescu, Andrei Şerban și Cornel Dinu vor primi titlul de cetățean de onoare al Capitalei Primăria Capitalei va acorda titlul de cetățean de onoare actriței Rodica Popescu Bitănescu, regizorului Andrei Şerban și fostului fotbalist Cornel Dinu, potrivit unor proiecte de hotărâre adoptate joi de Consiliul General.
Primăria Capitalei va reamenaja Parcul Unirii, costul estimat fiind de 8,5 milioane lei. Proiectul nu a fost făcut public Primăria Capitalei va reamenaja Parcul Unirii, valoarea lucrărilor fiind estimată la 8,5 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați joi de Consiliul General al Municipiului București. Proiectul nu oferă foarte multe detalii, ce se va face acolo, deși este una dintre cele mai importante zone din Capitală, doar că se vor îndepărta arborii uscați, se vor planta alții, se vor pune sisteme de irigații, se vor reface aleile.
Primăria Capitalei va cumpăra energie termică pentru zonele Colentina, Fundeni, Pipera și Aviației de la alți furnizori în afară de ELCEN Primăria Capitalei prin compania Termoenergetica va cumpăra energie termică pentru zonele Colentina, Fundeni, Pipera și Aviației de la alți furnizori în afară de ELCEN, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul General. Contactat de HotNews.ro, Alex Burghiu, administratorul special al RADET, a explicat că CET-urile de la care ar urma să cumpere municipalitatea energie termică nu există, dar Burghiu spune că municipalitatea va face licitație și se va obliga să cumpere energie termică de la cine va construi un CET, ceea ce va încuraja investitorii. Prețul gigacaloriei va fi reglementat de ANRE.
Consiliul General a aprobat transferul activității RADET către Termoenergetica. Capitalul societății a fost majorat la 645 milioane Consiliul General al Municipiului București a delegat serviciul de alimentare cu energie termică, pentru zece ani, către compania municipală Termoenergetica, la care este acționar municipiul București. Delegarea înseamnă practic transferul rețelei de transport și distribuție și a activității RADET, pentru care instanța a decis falimentul, către compania înființată în 2019. Totodată, Consiliul General a aprobat majorarea capitalului societății de la 120.000 lei la 645 milioane lei, dar și bugetul pe anul 2019 a acesteia - 387 milioane lei. O altă decizie luată a fost posibilitatea plății în avans a gazelor naturale pentru perioada decembrie 2019-martie 2020, dacă Guvernul dorește să aloce bani din fondul de rezervă sau un împrumut avantajos de la Trezorerie.
Licitația de 1,15 miliarde lei organizată de Primăria Sectorului 2 pentru serviciul de salubrizare: CNSC a admis contestația care reclama că se consolidează monopolul Supercom Consiliul Național de Soluționarea Contestațiilor a admis contestația făcută de firma Romprest la licitația de 1,15 miliarde lei organizată de Primăria Sectorului 2 pentru delegarea gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor municipale și deszăpezirea căilor publice, pentru următorii 7 ani. Romprest acuza că în caietul de sarcini se cere o cifră de afaceri mult prea mare, 305.000.000 lei pe ultimii 3 ani, o perioadă mult prea scurtă pentru obținerea autorizației de mediu pentru stația de sortare și pentru construirea acesteia, dar și cerințe care ar produce pierderi financiare, de exemplu că utilajele de deszăpezire să nu poată fi folosite vara în alte activități. Contestatarul este de părere că aceste condiții erau de natură să consolideze monopolul agentului economic care prestează în prezent serviciul, respectiv Supercom. CNSC a admis în mare parte toate observațiile contestatarului, iar Primăria le-a îndreptat.
Cum se va face preluarea RADET de către compania Termoenergetica, după declararea falimentului. Explicații de la administratorul special După declararea falimentului RADET, activitatea regiei va fi preluată de compania municipală Termoenergetica, însă transferul între cele două entități este unul complicat și va dura. Alex Burghiu, administratorul special al RADET, dar și directorul Termoenergetica, a declarat pentru HotNews.ro că primul pas este aprobarea la următoarea ședință de Consiliu General a contractului de delegare al serviciului către compania municipală, cu un termen de mobilizare pentru transfer de 90 de zile. Compania va prelua toți angajații RADET și contractele în desfășurare.
După București și Primăria Iași alege mijloace de transport public din Turcia: 16 tramvaie de la compania Bozankaya Otomotiv Primarul Mihai Chirica a semnat luni contractul pentru achiziția a 16 tramvaie de la compania turcească Bozankaya Otomotiv Mak. Iml. Ith. Ve Ihr. A.Ş. Valoarea totală a achiziției este de circa 140 milioane lei fără TVA (circa 35 milioane de euro), respectiv 2.202.566 euro pentru fiecare tramvai. Cele 16 tramvaie vor avea o lungime minimă de 26 de metri și o capacitate de transport totală de minim 230 de locuri, podea 100% coborâtă și aer condiționat.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by