ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Sectorului 2 vrea să ridice mașinile parcate neregulamentar Primăria Sectorului 2 vrea să ridice mașinile parcate neregulamentar de pe străzile aflate în administrare, partea carosabilă, potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică, până pe 15 noiembrie, pe site-ul instituției. Taxa de recuperare a mașinii este de 500 lei, pentru o zi de depozitare, apoi pentru fiecare zi în plus se adaugă 150 lei. Măsura va fi aplicată după ce Consiliul Local Sector 2 va aproba proiectul. în proiect nu se menționează cine va ridica și transporta mașinile, dacă activitatea va fi făcută de Poliția locală sau de un operator privat.
USR București cere instanței să anuleze și hotărârile de confirmare a înființării companiilor municipale: Nu se poate confirma un act ilegal USR București a depus la Tribunalul București acțiunea de anulare a hotărârilor de confirmare a înființării companiilor municipale. Reamintim că USR a obținut în instanță anularea hotărârilor de înființare a celor 20 de companii municipale înființate de primarul Gabriela Firea, fiindcă acestea au fost adoptate nelegal, însă după modificarea Codului Administrativ de Guvernul Dăncilă, acestea au fost reaprobate, fiind nevoie doar de votul a jumătate plus unul dintre consilieri, fără votul opoziției.​
Viceprimarul orașului Satu Mare a demisionat. Fiul său figura pe lista pentru locuințele ANL Viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher (PNL), a demisionat marți din funcție, dar și din Consiliul local, după ce s-a descoperit că fiul său figura pe lista Primăriei cu persoanele care doreau să obțină locuințe ANL.
Nicușor Dan a dat în judecată Primăria Capitalei fiindcă nu a făcut public proiectul de amenajare a Parcului Cișmigiu Deputatul Nicușor Dan a dat în judecată Primăria Capitalei fiindcă nu i-a comunicat proiectul de amenajare a Parcului Cișmigiu, care a stârnit mai multe controverse în spațiul public fiindcă propune creșterea numărului de alei și defrișări.
​​FOTOGALERIE O clădire cu 3 etaje ar putea fi construită în Parcul Plumbuita, lângă ceasul de la Doamna Ghica. Proiectul este inițiat de biserica din parc pentru a face așezământ social O clădire cu două subsoluri, parter și 3 etaje ar putea fi construită în Parcul Plumbuita, chiar la intersecția de la Doamna Ghica, lângă ceas, potrivit unui plan urbanistic zonal aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Proiectul este inițiat de Parohia Parc Plumbuita - construită tot în parc la începutul anilor 2000 - iar blocul va avea funcțiunea de "așezământ social". Terenul de 3.500 de metri pătrați este proprietatea Consiliului Local Sector 2 și a fost concesionat bisericii pe o perioadă de 49 de ani.
Mega contract de concesionare în Sectorul 2 din București: 1,15 miliarde de lei pentru colectarea deșeurilor și curățenie pentru următorii 7 ani Primăria Sectorului 2, condusă de PSD-istul Mihai Toader, vrea să încheie un contract pe 7 ani pentru delegarea gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor municipale, precum și măturatul, spălatul, stropirea întreținerea și deszăpezirea căilor publice din sector, potrivit unui anunț de concesionare publicat luni, 30 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Valoarea contractului, finanțat din fonduri publice, este estimată la 1,15 miliarde de lei.
Timișoara: Cetățenii care aruncă gunoi pe domeniul public, amendați și în baza imaginilor surprinse de camerele video Poliția Locală Timișoara amendează cetățenii care aruncă deșeuri pe domeniul public și pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. În luna septembrie au fost aplicate peste 270 de sanțiuni. Camerele de luat vederi au fost montate în zonele cu probleme, iar Poliția Locală atrage atenția că acestea pot fi mutate.
Primăria Capitalei a organizat dezbatere publică pe taxa Oxigen /Printre propuneri: aplicarea după ce orașul va avea centură, benzi pentru biciclete și transport public performant, taxarea inclusiv a mașinilor Euro 4 și 5 Primăria Capitalei a organizat luni dezbatere publică pentru proiectul care vizează introducerea unei viniete pentru mașinile din alte județe care intră în București și interzicerea accesului mașinilor cu normă de poluare sub Euro 3 în zona centrală. Majoritatea celor prezenți la dezbatere au declarat că proiectul trebuie îmbunătățit, astfel încât mașinile electrice și hybrid să nu plătească vinieta, indiferent de județul unde sunt înmatriculate, motocicletele și scuterele să fie de asemenea exceptate, iar mașinile pe diesel și benzină să fie taxate diferit, în funcție de cât poluează. În plus, mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar și ai transportatorilor au declarat că taxa trebuia să fie ultima soluție, iar mai întâi municipalitatea să îmbunătățească transportul public, piste pentru biciclete, iar orașul să aibă o șosea de centură funcțională.
Șeful Consiliului Județean Bihor se recomandă pe un site de safari din Africa de Sud drept ”Sandor Pasztor from Hungary" și s-a fotografiat cu animalul împușcat Presa locală a publicat o imagine cu președintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, de pe un site de safari din Africa, în care acesta apare lângă o antilopă împușcată, iar în descriere liderul UDMR se recomandă a fi din Ungaria. Imaginile au stârnit controverse, mai ales în condițiile în care Sándor este acuzat de fostul director al aeroportului din Oradea, Gheorghe Pașc, că în mod intenționat dorește distrugerea aeroportului românesc pentru a favoriza aeroportul din Debrecen.
FOTO-VIDEO Pasajul de la Doamna Ghica stârnește furia locuitorilor din zonă fiindcă trece prea aproape de blocuri și se taie aproximativ 225 de copaci. Oamenii vor să suspende lucrările în instanță Câteva asociații de proprietari din blocurile aflate în intersecția Doamna Ghica se mobilizează pentru a da în judecată Primăria Capitalei ca să suspende autorizația de construire emisă pentru pasajul suprateran din zonă. Circa 100 de oameni din imobilele afectate s-au întâlnit joi seară pentru a stabili ce urmează să facă. Ei sunt nemulțumiți că pasajul trece foarte aproape de ferestrele lor, dar și că vor fi tăiați câteva sute de arbori. Ei nu sunt împotriva construirii unui pasaj, dar spun că ar dori fie unul subteran, fie un pasaj suprateran mai îngust. Locuitorii din zonă mai cer ca Primăria Capitalei să fie mai transparentă, să comunice mai bine cu ei și să le explice exact ce va face, spunând că până acum municipalitatea nu a discutat deloc cu ei.
Vor avea bucureștenii apă caldă și căldură în această iarnă? Războiul dintre ELCEN și Primăria Capitalei continuă, ce acuze fac ambele părți ELCEN amenință că va sista furnizarea apei calde în Capitală după ce RADET a acumulat în ultimele luni datorii de peste 200 milioane din cauza faptului că Primăria Capitalei nu a plătit subvenția. În plus, furnizorul de energie termică a acuzat că rețeaua RADET are pierderi de până la 1,3 miliarde litri/lună în sezonul de iarnă, iar transferul RADET către Termoenergetica nu a fost încă făcut. În plus, fondurile europene pentru modernizarea rețelei RADET încă nu au fost luate de municipalitate.
Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, într-o emisiune la radio: Nu merg cu bicicleta pentru că nu vreau să fac bătături la c..r și să put! N-am hemoroizi, că io-s din ăla de la țară Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat în direct, la postul radio București FM, că nu vrea să meargă cu bicicleta fiindcă nu vrea să facă ”bătături la c..r și să pută”. Acesta a fost invitat luni la emisiunea Mihaelei Ioniță ”În comunitate” la o dezbatere despre mobilitatea urbană.
Primăria Sectorului 3 va plăti încă 6,5 milioane lei pentru publicitate, în an electoral Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, va plăti încă 6,5 milioane lei pentru publicitate, în an electoral, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat marți de Consiliul Local Sector 3. Contractul este derulat de Smart City Invest S3, una dintre companiile primăriei, și vizează o campanie de promovare care să contribuie la ”creşterea numărului de spaţii verzi”, promovarea activităţilor desfăşurate de Primăria Sectorului 3, informarea cetăţenilor referitor la sistemul integrat inteligent de gestionare a parcărilor și campania de conştientizare şi informare referitoare la păstrarea curăţeniei.
Cum arată un oraș prietenos cu copiii? Nicușor Dan propune culoare verzi, centre comunitare și crearea unor zone sălbatice Deputatul Nicuşor Dan a prezentat marţi un raport cu recomandări pentru transformarea Bucureştiului într-un oraş prietenos cu copiii, printre acestea numărându-se conceptul de culoare verzi, centre comunitare, dar şi aspecte care ţin de transportul public.
​Primăria Capitalei a acordat în ultimii 3 ani stimulente financiare și vouchere în valoare de 153 de milioane de euro, de care au beneficiat circa 140.000 de persoane Primăria Capitalei, la propunerea primarului Gabriela Firea, a acordat în ultimii 3 ani sprijin financiar în valoare de 153 de milioane de euro, de care au beneficiat circa 140.000 de bucureşteni. Este vorba despre stimulente pentru adulții și copiii cu handicap, vouchere pentru gravide și rechizite, ajutor pentru nou-născut și casătorie, bani pentru ochelari, ferilizare in vitro etc. Primarul Gabriela Firea a declarat că în ciuda dificultăților financiare prin care trece Primăria Capitalei, municipalitatea nu va sista plata ajutoarelor.
Pe ce mai aruncă primăriile banii bucureștenilor? Cel puțin în București, imaginația edililor – de la municipiu și de la sectoare – nu cunoaște limite atunci când este vorba de cheltuit degeaba banii contribuabililor. Vedeți în articol o trecere pentru pietoni care duce într-un... gard, alta inutilă, plăcuțe noi cu nume de stradă puse lângă cele vechi (deci tot inutile), dar și exemple de situații în care banii ar fi putut fi puși la treabă cu folos.
Primăria Capitalei a împrejmuit rondul de la Universitate pentru lucrările de amplasare a statuii lui IC Brătianu Primăria Capitalei a împrejmuit rondul de la Universitate pentru lucrările de amplasare a statuii lui IC Brătianu. Statuia promisă pentru Centenar costă circa 16,6 milioane lei si este o reproducere după monumentul public omagial construit în anii 1902-1903 de Ernest-Henri Dubois și Petre Antonescu. Firma care face reproducerea este Exorno Studio.
Primăria Capitalei a emis autorizația de construire pentru pasajul de la Doamna Ghica /Gabriela Firea: Urmează devierea și modernizarea tuturor rețelelor edilitare din zonă Primăria Capitalei a emis autorizația de construire pentru pasajul de la Doamna Ghica, a anunțat primarul general, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook. În prima etapă vor avea loc lucrările de deviere a rețelelor edilitare. Lucrarile la pasaj se vor finaliza în 12 luni, iar costul estimat este de 28 de milioane de euro. Constructor este Trustul de Clădiri Metropolitane București, una dintre companiile municipale înființate de Gabriela Firea.
București: O nouă ediție a Marșului Bicicliștilor va avea loc sâmbătă, începând cu ora 14.30 O nouă ediție a Marșului Bicicliștilor va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, în Capitală. Dacă în anii trecuți participanții cereau Primăriei Capitalei benzi pentru biciclete, eliberarea trotuarelor de mașini, îmbunătățirea transportului public și măsuri pentru reducerea poluării, anul acesta vor protesta ”împotriva administrației care a băgat Capitala în faliment și asupra efectelor nocive ale deciziilor greșite luate sistematic de actuala administrație”.
Culmea urbanismului: cum să construiești un bloc de 8 etaje cu autorizație pentru 6 etaje Pe Calea Șerban Vodă nr. 39, în Sectorul 4 din București, a apărut un bloc cu subsol, parter și 8 etaje deși pe panoul de șantier, unde sunt datele din autorizația de construire, scrie că imobilul are 6 etaje. Din dorința de a dezlega misterul, HotNews.ro a întrebat atât la Primăria Sectorului 4, instituția care a dat autorizația de construire, cât și la Inspectoratul de Stat în Construcții cum este posibil acest lucru. Răspunsul este încurajator pentru dezvoltatorii imobiliari: ultimele 4 etaje sunt de fapt duplexuri, iar fiecare duplex este considerat un etaj. Deci, dacă doriți două etaje în plus, aceasta este "soluția".

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version