ADMINISTRATIE LOCALA
RATB a lansat licitația pentru achiziționarea sistemului de informare a călătorilor despre traseele mijloacelor de transport și timpii de așteptat în stație Regia Autonomă de Transport București (RATB) a lansat licitația pentru achiziția unui sistem de informare a călătorilor despre traseele RATB și timpii estimați de așteptare în stație a vehiculului, potrivit site-ului de achiziții publice. Valoarea achiziției este estimată la 4.462.621 lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 3 iulie 2018.
Proiect imobiliar controversat: Un bloc cu 5 etaje ar putea apărea pe Aleea Modrogan, lângă o clădire monument istoric Un bloc cu 5 etaje și o înălțime de 30 metri ar putea apărea pe Aleea Modrogan 1, lângă o clădire monument istoric - vila Filipescu-Brâncoveanu - și în zona protejată Filipescu, în locul fostelor sere ale imobilului. Proiectul a fost discutat la ultima ședință a Comisiei Tehnice de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei, iar Roxana Wring, consilier general, spune că membrii Comisiei și-au dat acordul pentru emiterea avizului de oportunitate, primul pas pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal care ar permite edificarea construcției. Planul urbanistic Zonal este realizat de unul dintre membrii Comisiei de Urbanism, Dan Șerban.
​​BILANȚ Doi ani cu Gabriela Firea la Primăria Capitalei: marile proiecte pentru București - ce a promis și cât a realizat Au trecut doi ani de când Gabriela Firea a fost aleasă în funcția de primar general al Capitalei și în ciuda promisiunilor mărețe din campania electorală, până acum rezultatele se lasă așteptate. În cei doi ani, edilul a reușit să finalizeze câteva proiecte mari, începute în vremea lui Sorin Oprescu: Pasajul de la Piața Sudului, Spitalul Gomoiu, reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu, lucrările de consolidare la Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic și la sediul primăriei de vizavi de Cișmigiu, însă în ceea ce privește traficul rutier și poluarea, cele mai mari probleme ale Capitalei, lucrurile nu numai că nu s-au rezolvat, dar s-au înrăutățit.
Primarul Timișoarei anunță măsuri după ce mașina unui jurnalist a fost incendiată Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat, sâmbătă, că a solicitat Poliției Locale să-și folosească “toate capacitățile” pentru găsirea celui care a incendiat mașina unui jurnalist din oraș. Mai multe camere de supraveghere video vor fi montate în oraș, transmite Mediafax.
FOTO VIDEO Defrișări pe terenul retrocedat din Parcul Tineretului, pentru ridicarea unui ansamblu de blocuri. Fundația Eco-Civica acuză presiuni din partea Primăriei  Direcția de Mediu a emis aviz de defrișare pentru cei peste 60 de arbori aflați pe terenul retrocedat din Parcul Tineretului unde urmează să fie construit un ansamblu de blocuri de până la 14 etaje de către societatea Citadela. Fundația Eco-Civica acuză presiuni din partea noii conduceri a Direcției de Mediu și a Primarului General al Capitalei ”asupra personalului de avizare care de luni de zile refuza emiterea Avizului pentru că se încălcă legislația de mediu”. ”Persoane din conducerea Primăriei Municipiului București, pur și simplu, au devenit extrem de agresive și au amenințat cu demiterea celor care nu semnează Avizul de defrișare”, arată ONG-ul, care solicită revocarea avizului și încetarea presiunilor. De asemenea, Fundația anunță că va sesiza Parchetul pentru abuz în serviciu și amenințări.
Primăria Capitalei: Reabilitarea principalelor colectoare de canalizare din București a ajuns la 20% Proiectul de reabilitare a colectoarelor principale de canalizare din București (A0 și B0), între Podul Ciurel și Podul Mihai Bravu, a ajuns la la 20%, anunță Primăria Capitalei. Lucrările au început în martie 2017 și se vor finaliza până la finalul anului 2018, valoarea investiției fiind de circa 64 milioane lei. Lucrarea va reduce nivelul de infiltraţii în reţeaua de canalizare și va mări capacitatea de transport, ceea ce va reduce inundațiile în zona Unirii-Tineretului, atunci când sunt ploi abundente.
Controversata creație a artistului Clemens Behr, expusă în centrul Iașiului, a fost mutată Creaţia artistului german Clemens Behr, amplasată în centrul Iaşiului, a fost ridicată, marţi, de echipe de muncitori din subordinea Primăriei, după ce a stârnit critici vehemente din partea cetățenilor. Mihai Chirica, primarul Iașiului, a declarat pentru HotNews.ro că aceasta va fi depozitată temporar, apoi predată către Uniunea Artiștilor Plastici și Facultatea de Arte Plastice. Edilul a declarat că Primăria nu a plătit niciun leu pentru lucrare, iar artistul va decide ce face cu lucrarea mai departe.
FOTO Primăria Capitalei: Lucrările la Patinoarul Flamaropol au ajuns la 25%. Lucrarea va fi gata în vara anului 2019 Lucrările la Patinoarul Flamaropol au ajuns la 25% și vor fi gata în vara anului 2019, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. Acestea au demarat la începutul lunii martie 2017, după câțiva ani de blocaj. Noul patinoar va avea o capacitate de 3100 de locuri și se va adresa atât sportivilor de performanță, cât și amatorilor. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 100 milioane lei fără TVA, contractul de proiectare și execuție fiind atribuit asocierii Astaldi-UTI.
Decizia Tribunalului București, după ce patru hectare din spațiul verde au fost retrocedate în 2015: În parcul Plumbuita nu se construiește! Tribunalul București a decis ca bucata de 4 hectare retrocedată în Parcul Plumbuita să rămână spațiu verde, anunță fundația Eco Civica, parte în proces, într-un comunicat de presă. Cei 3 proprietari care au primit parcul au chemat în instanță Consiliul General pentru a-l obliga la anularea Planului Urbanistic General pe acel teren, în sensul de a anula încadrarea la categoria spațiu verde, iar terenul să devină construibil, dar instanța le-a respins cererea. Decizia poate fi atacată cu recurs.
​​FOTO Bazinul de înot de la Școala 25 din Colentina stă închis de 3 ani fiindcă Primăria Sectorului 2 nu a reușit să finalizeze procedurile pentru deschidere Bazinul de înot de la Școala 25 din Colentina a fost finalizat în septembrie 2015, însă de atunci stă închis. Acesta a fost făcut de Compania Națională de Investiții, a costat 6,2 milioane lei, apoi predat Primăriei Sectorului 2, care administrează școala, pentru a fi folosit de elevi și de locuitorii din zonă, dar deschiderea s-a lăsat așteptată. Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune că bazinul nu a putut fi deschis deoarece au fost probleme cu recepția și cu obținerea autorizației de securitate la incendiu.
Ce a răspuns primarul Mihai Mugur Toader întrebărilor cititorilor HotNews.ro: Dacă aș sta într-un bloc în Floreasca şi Primăria Sectorului 2 ar da autorizație de construire pe spațiul verde, aș da în judecată primarul, primăria Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune că dacă ar locui într-un bloc din cartierul Floreasca, iar primăria ar da autorizație de construire pentru un bloc pe spațiul verde de lângă, ar da în judecată instituția emitentă. În ceea ce privește astuparea gropilor de pe străzile din sector, de această activitate se ocupă ADP cu 12-16 oameni, dar instituția urmează să facă licitație pentru atribuirea unui contract în acest sens, a răspuns acesta unui cititor HotNews.ro. Referitor la reabilitarea termică a blocurilor, edilul spune că Primăria Sectorului 2 va demara reabilitarea a 221 de blocuri anul viitor, acum fiind în curs licitația pentru lucrările de proiectare. Înlocuirea coșurilor de gunoi lipsă de pe stradă se va face după atribuirea noului contract de salubrizare și deszăpezire.
VIDEO Bilanț Toader Mugur Mihai, primarul Sectorului 2: Toți locuitorii vor plăti o taxă de mediu pentru gunoi / Negociem răscumpărarea a 11.000 mp din Parcul Verdi/ Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar începe în toamnă Primăria Sectorului 2 va demara reabilitarea a 221 de blocuri anul viitor, acum fiind în curs licitația pentru lucrările de proiectare, a declarat primarul Mihai-Mugur Toader, într-un interviu acordat HotNews.ro. Reabilitarea termică la case, promisă în campania electorală nu va începe până la finalizarea mandatului. În ceea ce privește taxa de salubrizare zero, o altă promisiune a edilului, aceasta se va aplica după atribuirea noului contract de salubrizare, dor pentru cei care vor colecta selectiv. În rest, toată lumea va plăti o taxă de mediu, în locul taxei de 7 lei plătită acum la operatorul de salubrizare, în baza contractelor încheiate individual. Deocamdată nu s-a stabilit valoarea taxei.
Primăria Sectorului 3 a lansat o aplicație prin care cetățenii pot sesiza problemele din zona administrativă Primăria Sectorului 3 a lansat vineri aplicația „Primăria Sectorului 3” prin care cetățenii pot sesiza problemele din zona administrativă. Toți posesorii de smartphone o pot descărca gratuit, își creează un cont și printr-o simplă poză pot trimite sesizarea, apoi pot verifica dacă a fost soluționată sau nu. Aplicația se găsește și pe site-ul Primăriei Sector 3.
Primăria Capitalei: Lucrările de aducere a utilităților și asfaltare a străzilor din cartierul Henri Coandă au ajuns la 57% pentru lotul I. Se vor finaliza la sfârșitul anului​ Lucrările de aducere a utilităților și asfaltare a străzilor la cartierul Henri Coandă au ajuns la 57% și se vor finaliza până la finalul anului, pentru lotul I, ce cuprinde 27 de străzi, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. Reamintim că acest cartier a fost dezvoltat de ANL, însă agenția nu a racordat casele la utilități și nu a asfaltat străzile, astfel că proiectul a fost preluat de municipalitate. Persoanele care au primit case acolo stau din 2011 fără utilități.
Primăria Sector 6 se va împrumuta 150 milioane lei pentru amenajarea spațiilor verzi Primăria Sector 6 prin Administrația Domeniului Public se va împrumuta 150 milioane de lei pentru a amenaja peisagistic mai multe parcuri și spații verzi de pe străzile și bulevardele din zona administrativă. Împrumutul va avea o perioadă de tragere şi graţie de până la 4 ani şi o perioadă de maturitate de până la 15 ani.
APLICAȚIE INTERACTIVĂ Peste 4.200 de probleme raportate în București de cititorii HotNews.ro într-o lună. Cum au răspuns Primăriile din Capitală la sesizări În decurs de o lună cititorii au raportat peste 3.800 de probleme în Capitală și împrejurimi în aplicația interactivă lansată de HotNews.ro. Gropi, gunoaie, trotuare sparte, mașini parcate neregulamentar, lipsa benzilor și marcajelor, rable abandonate - toate și-au găsit loc pe harta Capitalei. HotNews.ro a oferit Primăriilor de Sector și Primăriei Generale acces la informațiile adunate și le-a pus la dispoziție o modalitate la fel de simplă de a „răspunde” pe hartă acolo unde au constatat și rezolvat problemele cetățenilor. Vezi în articol cum au răspuns administrațiile din București. PLUS: De azi, HotNews.ro a introdus în aplicația interactivă și posibilitatea ca cititorii să semnaleze pe hartă situațiile unde problemele au fost remediate între timp. / UPDATE, 18.05.2018 - Peste 4.200 de probleme au fost raportate pe hartă.
București: Palatul Voievodal Curtea Veche va fi consolidat și restaurat de Primăria Capitalei prin Compania Municipală Consolidări Palatul Voievodal Curtea Veche din Centrul Istoric al Capitalei va fi consolidat și restaurat de Primăria Capitalei prin Compania Municipală Consolidări SA, proaspăt înființată de Primarul Gabriela Firea.  Termenul de execuție a lucrărilor de este 32 de luni calendaristice, iar valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 38 milioane de lei, exclusiv TVA, anunță primarul general pe pagina de Facebook.
Sorin Chiriță, City Managerul Bucureștiului, despre taxa de poluare: Ar putea fi aplicată pentru străzi și bulevarde precum Magheru, Regina Elisabeta sau Mihai Eminescu. Nu este nimic bătut în cuie Sorin Chiriță, City Managerul Bucureștiului,  a declarat joi că taxa de poluare ar putea fi aplicată pentru străzi și bulevarde precum Magheru, Regina Elisabeta sau strada Mihai Eminescu. Numărul de autoturisme în București este în continuă creștere, iar una din cauze este și lipsa unei taxe de poluare, la noi fiind "moca să poluezi", a mai spus Sorin Chiriță.
City Managerul Bucureștiului, Sorin Chiriţă: Numărul de autoturisme în București este în continuă creștere, una din cauze fiind lipsa unei taxe de poluare. La noi e moca să poluezi Numărul de autoturisme în București este în continuă creștere, iar una din cauze este și lipsa unei taxe de poluare, la noi fiind "moca să poluezi"a declarat Sorin Chiriță, City Managerul Municipiului Bucureşti, joi, în cadrul unei conferinţe pe tema mobilităţii urbane, potrivit Mediafax.
Poliția Capitalei: În 2017, peste 500 de străini, victime ale infracțiunilor în București Potrivit unui raport al Poliției Capitalei, în 2017, cetățenii străini au fost implicați, ca subiect pasiv sau activ , în 714 fapte de natură penală, peste 500 fiind părți vătămate, notează Mediafax.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version