ADMINISTRATIE LOCALA
​FOTO Locuitorii de pe o stradă din Sectorul 5, sufocați de gunoaiele aruncate pe un teren privat/ În loc să-i amendeze pe vinovați, Poliția Locală a dat avertisment vecinilor care făceau curățenie Două terenuri proprietate privată de pe strada Perinița din Sectorul 5 au devenit depozite clandestine de deșeuri. Vecinii deranjați de mizerie s-au adresat încă din 2018 Poliției Locale Sector 5 pentru a-l indentifica pe proprietar și a-l obliga să-și curețe terenul și să-și îngrădească proprietatea, însă fără niciun rezultat. Proprietarul a fost amendat cu 3000 de lei, însă a contestat amenda în instanță și a câștigat fiindcă Poliția Locală nu a trecut adresa în procesul verbal. Vecinii s-au mobilizat și s-au apucat să salubrizeze singuri terenul, însă de data aceasta Poliția Locală a găsit adresa, iar oamenii au primit avertisment și au fost la un pas de a fi amendați.
Scandal la audierea lui Ion Ștefan pe ordonanța de descentralizare a fondurilor europene / Ministrul Dezvoltării a scris într-un memoriu că „nu este exclusă oportunitatea UDMR de a cere autonomia Ținutului Secuiesc” Ministrul propus pentru Dezvoltare, Ion Ștefan, a primit aviz negativ după audierea de marți în comisiile reunite pentru Administrație Publică ale Senatului și Camerei Deputaților. Audierea s-a lăsat cu scandal după ce Daniel Suciu (PSD), fostul ministru al Dezvoltării, l-a acuzat pe Ion Ștefan că a desființat ordonanța privind descentralizarea fondurilor europene, propusă de ministrul Fondurilor Europene.
Administrația Cimitirelor a încheiat contracte de 30 milioane de lei pentru servicii de pază și patrulare în cimitire Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, instituție în subordinea Primăriei Capitalei, a încheiat 5 acorduri-cadru cu o valoare maximă de circa 30 milioane lei fără TVA pentru paza cimitirelor din administrare pentru 2 ani. Contractele vizează paza cimitirelor 24 ore din 24, 365 de zile. Licitația a fost câștigată de firmele: Divizia de Securitate Eurogrup Rangers, Centistar Proxim și Ares Guard.
Oradea va avea cinci parcuri noi, realizate cu fonduri europene pe terenuri degradate Viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, înfiinţarea a cinci parcuri noi, pe terenuri degradate în suprafaţă totală de 12 hectare, relatează Agerpres.
Primăria Capitalei va distribui 5.845 truse de prim ajutor persoanelor care locuiesc în clădirile cu risc seismic Primăria Capitalei va da în folosință gratuită 5.845 truse de prim ajutor către locatarii imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public și ai imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat vineri de Consiliul General. Primăria Capitalei a dat truse de prim ajutor celor care locuiesc în clădiri cu bulină și în perioada 2012-2013, însă acestea au expirat, având 5 ani termen de valabilitate.
Consiliul General a aprobat bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020 - circa 10 miliarde lei. Ce bani primesc proiectele de infrastructură, bisericile și instituțiile care organizează spectacole Consiliul General a aprobat vineri bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020, propus de Gabriela Firea. Primăria Capitalei are un buget general estimat la circa 10 miliarde lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro) în anul 2020, potrivit proiectului afișat în dezbatere publică pe site-ul municipalității. Din acești bani, subvențiile pentru RADET și RATB sunt estimate la 1,64 miliarde lei, cheltuielile de personal 1,94 miliarde lei, din care 1,1 miliarde lei pentru companiile municipale și alte instituții finanțate din venituri proprii, cheltuielile curente - 7,2 miliarde. Cheltuielile pentru investiții sunt estimate la circa 2 miliarde lei.
Primăria Capitalei va cumpăra un teren pentru construirea incineratorului de deșeuri. Inițial instituția dorea să-l construiască pe terenul CET Progresu Primăria Capitalei va cumpăra un teren pentru construirea incineratorului de deșeuri, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Inițial, municipalitatea dorea să construiască incineratorul pe terenul aferent CET Progresu, dar cum CET-urile nu au mai fost transferate la primărie, această soluție a căzut.
Primăria Capitalei va acorda un ajutor de 500 de lei pentru achiziționarea de ochelari pentru copii Primăria Capitalei va acorda un ajutor de maxim 500 de lei/beneficiar pentru achiziționarea de ochelari pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani, care au o recomandare în acest sens de la medicul specialist, potrivit unui proiect aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Proiectul de numește ”Clar – pentru Copii”, iar fondurile alocate în total se ridică la circa 2 milioane lei.
Primăria Capitalei cere Guvernului fostele sere din Prelungirea Ghencea pentru a amenaja un parc Primăria Capitalei cere Guvernului fostele sere din Prelungirea Ghencea pentru a amenaja un parc, potrivit unui proiect aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Proiectul a fost demarat la cererea locuitorilor din zonă. În ultimii ani s-a construit masiv în Prelungirea Ghencea, dar nu s-a amenajat niciun parc.
Tramvaiul 41 își reia circulația normală pe Podul Grant ​Linia de tramvai 41 îşi reia circulaţia normală pe Podul Grant începând de sâmbătă dimineaţă, ca urmare a finalizării lucrărilor de consolidare a podului, a anunţat Primăria Capitalei.
Primăria Capitalei a pus 100 de milioane euro în bugetul pe 2020 pentru a-l despăgubi pe Constanda Primăria Capitalei a prevăzut în bugetul pe anul 2020 circa 100 de milioane euro pentru a-l despăgubi pe omul de afaceri Costică Constanda. Municipalitatea trebuie să-i plătească în total acestuia 115 milioane de euro (peste 560 milioane lei) deoarece Consiliul General nu i-a aprobat un cartier de blocuri de 5 etaje în Satul Francez, deși s-a angajat că o va face. Mai exact consilierii PNL și PSD au părăsit sala, iar Constanda s-a adresat instanței și a câștigat. Primăria Capitalei trebuie să-i plătească și lui Vasile Creștin circa 106 milioane lei, până în iunie 2021 pentru un alt proces pierdut în instanță, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.
Compania Supercom nu are licență din 2014 pentru a face curățenie în Sectorul 2 din București, dar Primăria a tot prelungit prin acte adiționale contractul încheiat în 1999 Compania Supercom, care face curățenie și deszăpezește Sectorul 2 din 1999, nu are licență din 2014 de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) pentru a presta serviciile în această unitate administrativă, se arată într-un răspuns transmis de autoritatea de reglementare la solicitarea HotNews.ro. Cu toate acestea, Primăria Sectorului 2, condusă de PSD-istul Toader Mugur Mihai, a încheiat mai multe acte adiționale prin care a prelungit contractul cu operatorul economic și a aprobat diverse plăți, iar licitația pentru desemnarea unui nou operator a fost lansată abia în 2019.
Știrile ProTV: Ciorile, coşmarul viitoarei Capitalei Culturale. Sunt prea inteligente pentru soluţiile găsite de Primărie În lupta cu ciorile din Timișoara, primăria orașului crede că a găsit cea mai bună metodă.
Gabriela Firea cere Ministerului Mediului să-i spună dacă municipalitatea poate prelungi contractul pentru groapa de gunoi de la Chiajna Primarul Capitalei, Gabriela Firea, cere Ministerului Mediului să spună dacă Primăria Capitalei poate prelungi contractul pentru groapa de gunoi de la Chiajna, operată de Iridex. Primarul general a spus că ministerul a dat autorizație de mediu până în 2028 pentru funcționarea gropii, iar cetățenii din zonă cer închiderea depozitului. În felul acesta, Gabriela Firea evită să-și asume pe cont propriu răspunderea pentru prelungirea/încheierea contractului de operare a gropii.
Consiliul General va discuta vineri bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020/ PNL nu va vota: 1,1 miliarde lei merg înspre companiile municipale Consiliul General va discuta vineri bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020. Primăria Capitalei are un buget general estimat la circa 10 miliarde lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro) în anul 2020, potrivit proiectului afișat în dezbatere publică pe site-ul municipalității. Din acești bani, subvențiile pentru RADET și RATB sunt estimate la 1,64 miliarde lei, cheltuielile de personal 1,94 miliarde lei, din care 1,1 miliarde lei pentru companiile municipale și alte instituții finanțate din venituri proprii, cheltuielile curente - 7,2 miliarde. Cheltuielile pentru investiții sunt estimate la circa 2 miliarde lei.
Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Cimitire, a cumpărat un teren de 7 ha în Mogoșoaia de la unul dintre acționarii companiei care a furnizat gaze în orașul Voluntari Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Cimitire București, a cumpărat 70.000 mp (7 ha) în Mogoșoaia, pentru amenajarea unui cimitir. Prețul plătit de companie a fost 1.260.000 euro. Achiziția s-a desfășurat discret, iar pe site-ul companiei nu apare de la cine a fost achiziționat terenul. Potrivit documentelor obținute de HotNews.ro, terenul a fost cumpărat de Mircea Săndulescu și Emanuela Ionela Săndulescu. Mircea Săndulescu a fost acționar al companiei Covi Construct 2000, furnizorul de gaze din orașul Voluntari până în 2018. Contactată de HotNews.ro, Gabriela Firea a declarat că nu știa despre achiziția terenului și de la cine a fost achiziționat.
Primăria Sectorului 2 a plătit firmei Supercom 10,2 milioane lei pentru că utilajele de deszăpezire au așteptat două luni să vină zăpada Primăria Sectorului 2 a plătit firmei Supercom, operatorul de salubrizare de pe raza administrativă, circa 10,2 milioane lei începând cu 15 noiembrie până pe 15 ianuarie pentru deszăpezire, mai exact pentru faptul că utilajele au așteptat să vină zăpada, a scris pe pagina de Facebook Adrian Alexandru, consilier USR Sector 2.
​FOTO Cum pot fi amendați șoferii cu taxa Oxigen chiar dacă nu intră cu mașina în centrul Bucureștiului Șoferii care circulă prin București cu mașini care se încadrează în anumite norme de poluare riscă să fie amendați cu 1.500-2000 de lei pentru că intră în centrul Capitalei, chiar dacă în realitate ei evită Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), delimitată de Primăria Generală condusă de Gabriela Firea. În mai multe locuri din oraș ZACA a fost semnalizată neconform și practic, șoferii ar putea fi amendați drastic, chiar dacă ocolesc de fapt perimetrul ZACA, după cum a descoperit HotNews.ro în teren.
Primăria Capitalei va finaliza în acest an lucrările la rețelele edilitare din cartierul Henri Coandă Primăria Capitalei a realizat în proporție de 85% lucrările la rețelele edilitare și asfaltarea drumurilor pe 27 de străzi din cartierul ANL, Henri Coandă, respectiv arterele incluse în Lotul 1, acestea urmând să fie finalizate în luna mai a acestui an, a anunțat primarul Gabriela Firea marți. În ceea ce privește Lotul 2, ce cuprinde 23 de străzi, edilul a anunțat că a fost semnat un act adițional care permite continuarea lucrărilor, acestea urmând să fie finalizate în septembrie 2020.
Ecopolis a dat în judecată Primăria Capitalei deoarece instituția nu asigură un aer curat pentru cetățenii Capitalei Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis a dat în judecată Primăria Capitalei deoarece instituția nu asigură un aer curat pentru cetățenii Capitalei, se arată într-un comunicat de presă transmis de ONG. Concret, Ecopolis atacă în justiție o serie de prevederi ale Planului Integrat privind Calitatea Aerului (PICA), elaborat de Primărie, și cere instanței să oblige instituția să îmbunătățească documentul.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by