ADMINISTRATIE LOCALA
Ce proiecte au depus Primăriile din București, Cluj și Sibiu pentru a obține fonduri europene nerambursabile Primăria Capitalei a depus, până la finalul anului 2018, 13 cereri de finanțare nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, valoarea acestora fiind de circa 283 milioane euro, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea HotNews.ro. Proiectele vizează în principal achiziția a 100 de tramvaie noi, 100 de autobuze electrice și modernizarea liniei de tramvai pe B-dul G-ral Vasile Milea. Primăria din Cluj a depus 39 de proiecte în valoare totală de 218 milioane euro, potrivit informațiilor transmise HotNews.ro. Acestea vizează achiziționarea a 24 tramvaie, 50 troleibuze, autobuze electrice, modernizarea Pieței Unirii și a altor spații publice, a unui bulevard, creșe, spitale, amenajarea de piste pentru biciclete, revitalizarea malurilor Someșului și reabilitarea termică a blocurilor.
Primăria Capitalei le-a transmis protestatarilor că nu pot manifesta la ceremonia de joi de la Ateneul Român Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, i-a transmis protestatarului Cristian Dide că nu poate organiza o manifestare, joi seară, la Ateneul Român, pentru că acolo organizează Ministerul de Externe un alt eveniment. Cu toate acestea, Cristian Dide anunță că va protesta, joi, la Ateneu.
Nicușor Dan: Justiția a decis, casa academicianului Alexandru Rosetti de pe strada Dionisie Lupu a fost demolată ilegal Curtea de Apel București a anulat, printr-o sentință dată în luna decembrie 2018, autorizația de demolare emisă de Primăria Sector 1 pentru casa academicianului Alexandru Rosetti de pe strada Dionisie Lupu nr. 56. Imobilul a fost demolat în 2011, în ciuda protestelor societății civile. Procesul a fost inițiat în 2012 de Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului și de Asociația Salvați Bucureștiul. Mai mult, instanța a anulat și autorizația de construire emisă de primarul Sorin Oprescu pentru imbilul de șase etaje din str. Dionisie Lupu nr. 56, edificat în locul vechii case demolate. Sentința este definitivă.
Motivarea instanței la decizia de anulare a hotărârilor de înființare a companiilor Primăriei Capitalei: era nevoie de votul de două treimi Hotărârile prin care s-au înființat cele 22 de companii ale Primăriei Capitalei trebuia aprobate cu votul a două treimi, nu cu majoritate simplă, se arată în motivarea Curții de Apel București la decizia de anulare a acestora, prezentată marți de USR. Mai mult, instanța reține că asocierea dintre firma Ciclop SA (tot a Primăriei) și Consiliul General, în toate cele 22 de companii municipale, este una de formă deoarece Ciclop SA nu poate veni cu un aport real, în bani ori expertiză pentru a presta servicii ce nu au nici o legătură cu profilul său de activitate.
Normalitatea a devenit știre: RADET București anunță că marți nu este nicio avarie. Cel puțin până la ora 11.00 RADET, furnizorul de apă caldă și căldură din Capitală, a anunțat pe site că marți, cel puțin până la ora redactării știrii, nu a avut loc nicio avarie. În ultimele săptămâni au fost avarii aproape în fiecare zi la rețeaua RADET, astfel că în miezul iernii zeci de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură.
Audit al Curții de Conturi la Primăria Sector 6: Instituția a plătit 415 platani care nu se regăsesc pe teren și a achiziționat servicii de consultanță pentru implementarea strategiei de comunicare deși are angajați pentru asta Primăria Sectorului 6 a plătit circa 190.000 lei pentru a achiziționa servicii de asistență și consultare pentru implementarea strategiei de comunicare, precum și a unui studiu sociologic de tip focus-grup, deși are birou de presă, relevă un audit al Curții de Conturi realizat pentru anul 2017. În plus, Administrația Domeniului Public a plătit 415 platani care nu se regăsesc pe teren, ceea ce a creat un prejudiciu de circa 200.000 lei, potrivit documentului obținut de HotNews.ro.
Noi avarii la RADET: 83 de blocuri din București au rămas luni fără apă caldă sau caldură 83 de blocuri din București au rămas luni dimineață fără apă caldă sau căldură din cauza unor avarii la rețeaua RADET, potrivit unei informări de pe site-ul Regiei. Până la ora 14.00 defecțiunea a fost remediată pentru 74 de imobile.
​​DEZBATERE PUBLICĂ FOTO Cum va arăta pasarela pietonală de 7,3 milioane de lei pe care Primăria Capitalei vrea să o facă lângă Fântâna Miorița Primăria Capitalei va construi o pasarelă pietonală pe Șoseaua București-Ploiești lângă fântâna Miorița, potrivit unui proiect aprobat anul trecut de Consiliul General. Aceasta va avea o lungime de 140 metri, o lățime de 3 metri, o înălțime de 22 metri și municipalitatea estimează că va costa până la 7,3 milioane lei. În studiul de fezabilitate, obținut de HotNews.ro, au apărut primele simulări cum va arăta aceasta. Aspectul este important deoarece în zonă sunt mai multe clădiri monument istoric.
Căciuli de blană și curele de piele, cumpărate pentru polițiștii locali din Alexandria În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) figurează o achiziție a Primăriei municipiului Alexandria, care a cumpărat pentru Poliția Locală Alexandria articole vestimentare, printre care se numără căciuli de blană și curele de piele, scrie Mediafax. O firmă cu o cifră de afaceri de peste 2 milioane de lei anual și 6 angajați, cu sediul în Alexandria, a câștigat licitația.
O nouă avarie RADET afectează circa 60 de blocuri din Capitală ​O nouă avarie RADET afectează circa 60 de blocuri din Sectoarele 5 și 6 din Capitală. Imobilele au rămas fără apă caldă și căldură de joi, ora 13.30, iar reprezentanții RADET spun că vor rezolva problema abia vineri, până la ora 22.00.
Locuitorii sectorului 2 din Capitală vor plăti o taxă de habitat de 159 de lei pe an pentru salubrizare. Primăria propune încasarea începând cu martie 2019 Primăria Sectorului 2 a stabilit cuantumul taxei de habitat cu destinația specială de salubrizare la 159 de lei/persoană/an, respectiv 13,25 lei/lună, inclusiv copiii, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul Local Sector 2 în luna decembrie. Taxa ar urma să fie instituită de la 1 martie 2019, potrivit regulamentului de aplicare a taxei, aflat în dezbatere publică în perioada sărbătorilor, dar neaprobat încă. Pentru anul 2019, Consiliul Local Sector 2 a aprobat subvenționarea din bugetul local a sumei de 30 lei/persoană/an pentru cei care colectează separat deșeurile reciclabile (hârtie, metal, sticlă, plastic).
Instanța oprește construirea unor blocuri de trei etaje pe Șoseaua Kiseleff, pe un spațiu verde unde se afla o copie în miniatură a grădinilor de la Versailles Curtea de Apel București a anulat definitiv Planul Urbanistic de Detaliu care prevedea construirea unui complex de locuințe de trei etaje în spatele caselor de pe Soseaua Kiseleff nr. 45-45A, unde se afla o copie în miniatură a clădirilor de la Versailles. Planul urbanistic a fost aprobat de Consiliul General al Municipiuluio București în 2014, iar în baza lui Primăria Capitalei a emis autorizație pentru demolarea grădinilor, acestea fiind puse la pământ în 2015.
Primăria Capitalei anunță măsuri suplimentare de supraveghere a semafoarelor din București Primăria Capitalei anunță că a luat măsuri suplimentare privind supravegherea semafoarelor din București, după ce, zilele trecute, acest sistem ar fi fost accesat ilegal de indivizi necunoscuți.Viceprimarul Capitalei, despre accesarea ilegală a semafoarelor: Persoana care a introdus alte diagrame a lucrat în sistem / Sunt patru suspecți / Poliția face cercetări
Primăria Capitalei reclamă accesări ilegale ale sistemului de semaforizare. A fost depusă plângere penală Primăria Capitalei reclamă accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Bucureşti, care ar fi putut avea consecinţe deosebit de grave în privinţa circulaţiei automobilelor şi a siguranţei cetăţenilor.
​ANALIZĂ Licitația demarată de Primăria Capitalei pentru achiziția celor 100 de tramvaie: mărcile de top excluse. Cum s-a procedat la Cluj, Oradea și în alte orașe europene Primăria Capitalei a lansat la jumătatea lunii decembrie licitația pentru achiziția a 100 de tramvaie, valoarea estimată fiind de circa 845 milioane lei fără TVA. Astfel, municipalitatea este dispusă să plătească cel mult 1,8 milioane de euro fără TVA per tramvai. Prețul practic scoate de la licitație mărcile de top – Siemens, Bombardier, Alstom, unde prețul pornește de la peste 3 milioane euro, ajungând până pe la 5,5 milioane de euro, în funcție de dotări. Șanse de a câștiga au polonezii de la PESA, care au vândut Primăriei din Sofia 20 de tramvaie cu 1,7 milioane de euro bucata, Skoda și Astra Vagoane Călători, singurul producător român de tramvaie. Și alte orașe din România s-au orientat spre tramvaie mai ieftine, Astra Vagoane Călători câștigând licitațiile la Cluj, Oradea, Arad și Galați.
Primăria Sectorului 4 începe taxarea pentru parcarea pe locurile publice. Care e tariful pentru două ore Primăria Sectorului 4 va demara, la sfârșitul lunii ianuarie, activitatea de blocare a roților autoturismelor care parchează neregulamentar, precizând că din 2019 vor fi introduse tarife pentru ocuparea locurilor publice. Acestea încep de la 1 leu pentru două ore de parcare.
Bilanțul marilor lucrări de infrastructură din București: pasajul Ciurel și cel de la Nicolae Grigorescu nu au fost terminate, lucrările la parcarea de pe Șos. Pantelimon nu au început Lucrările la Pasajul de la Nicolae Grigorescu nu au fost terminate deși sunt executate încă de anul trecut în proporție de peste 90%. Motivul: trebuie mutate cablurile de înaltă tensiune, iar lucrarea s-a blocat. Pasajul de la Ciurel a ajuns la 90%, potrivit cifrelor furnizate de municipalitate, însă nu este gata, deși primarul Gabriela Firea a promis inițial că va fi gata până la finalul anului 2018. Nici lucrările la parcarea park&ride de la capătul Șoselei Pantelimon nu au început, deși Gabriela Firea promitea că vor demara în acest an. S-au întâmplat și lucruri bune. După 8 ani de așteptare, în toamnă au început lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză, iar primăria a continuat programul de separare a liniilor de tramvai pe liniile 1 și 32, un lucru excelent pentru încurajarea transportului public.
Primăria Capitalei anunță verificări la toate autobuzele Otokar Primăria Capitalei anunță verificări la toate autobuzele Otokar, după ce furtunul de la instalația de încălzire a unuia dintre ele s-a spart. Autobuzul în cauză a fost scos din circulație și trimis la reparat. VIDEO Autobuz Otokar, inundat de apă fierbinte, după ce instalația de încălzire s-a stricat
Brașov: Vor fi puse în circulație primele zece autobuze turcești dintr-un lot total de 105 Primele zece autobuze noi dintr-un lot de 105, achiziţionate de municipalitate printr-un credit de la BERD au ajuns vineri la Braşov şi vor intra în dotarea societăţii publice de transport RATBV SA, scrie Agerpres. Karsan este compania care a câștigat contractul scos la licitație de BERD și Primăria Brașov, în valoare de 114 milioane lei. Se estimează că toate cele 105 autobuze ar putea ajunge până în aprilie 2019. Karsan a participat și la licitația de la București, câștigată de Otokar.
Cât plătesc bucureștenii pentru luminițele de Crăciun: 3 primării - 11 milioane lei. La Constanța, iluminatul festiv costă 4,8 milioane lei Primăria Capitalei a cheltuit anul acesta circa 9,8 milioane lei pentru luminițele de Crăciun, contractul fiind atribuit Companiei Municipale Iluminatul Public București. În total, au fost instalate peste 9 milioane de beculeţe de tip LED. Compania Municipală a atribuit mai departe contractul pentru furnizarea instalațiilor luminoase firmei S.C. MK Illumination S.R.L, potrivit unui răspuns trimis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro. Primăria Sector 4 a plătit și ea circa jumătate de milion de lei pentru luminițele puse pe străzile care le administrează. Aceeași sumă a fost dată și de Primăria Sector 6 pentru decorarea Parcului Drumul Taberei.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version