ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Capitalei începe lucrările de consolidare a Podului Grant. Pe strada Fabrica de Glucoză se instituie sens unic Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București, începe de luni lucrările de reabilitare și consolidare a Podului Grant. Valoarea investiției se ridică la circa 52,2 milioane lei, iar lucrările trebuie să fie gata în 2 ani, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul General.
​FOTOGALERIE Cum s-ar putea schimba Calea Victoriei în următorii ani - proiectele imobiliare aprobate de Primăria Capitalei și propunerile investitorilor Calea Victoriei, cea mai cunoscută arteră din București, s-ar putea schimba dramatic în următorii ani. Primăria Capitalei a aprobat mai multe proiecte imobiliare importante în această zonă, iar altele sunt în procedură de avizare. La începutul anului 2019, Consiliul General a aprobat extinderea Hotelului Athenee Palace cu un corp nou de 5 etaje, iar în 2018 a primit undă verde ridicarea unui bloc de 4 etaje și a unei noi aule în Parcul Academiei Române. În 2016, s-au aprobat construirea unei parcări subterane la Sala Palatului și reamenajarea parcului. Un proiect controversat care așteaptă aprobare este construirea unui bloc cu 5 etaje lângă Casa cu cariatide de pe Calea Victoriei. Mall-ul de la Palatul Știrbei și blocul cu 4 etaje din Piața Revoluției nu au fost aprobate de Consiliul General și au rămas în stand-by din 2015.
Primăria Sectorului 1 vrea să încheie un acord-cadru de până la 35 milioane lei pentru îndepărtare graffiti-ului de pe obiectivele din administrare Primăria Sectorului 1, prin Administrația Domeniului Public, vrea să încheia un acord-cadru de până la 35.688.000 lei, pe o perioadă de 4 ani, pentru servicii de îndepărtare a graffiti-ului și de curățare, igienizare și dezinfecție locuri de joacă cu suprafețe de tartan, potrivit unui anunț publicat de instituție în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Primăria Sectorului 3 desființează locurile de joacă și terenurile de sport din Parcul Constantin Brâncuși, spațiul verde fiind retrocedat. În parc s-au aprobat blocuri de 10 etaje Primăria Sectorului 3 desființează locurile de joacă și terenurile de sport din Parcul Constantin Brâncuși, aflat pe bulevardul cu același nume. Parcul a fost retrocedat în urmă cu mai bine de 10 ani. Recent, Consiliul General al Municipiului București a aprobat Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3, elaborat de Primăria Sector 3, care permite construirea unor blocuri de 10 etaje pe spațiul verde.
DEZBATERE PUBLICĂ Primăria Capitalei are în 2019 un buget estimat de 6,7 miliarde lei. Ce proiecte de infrastructură primesc finanțare Primăria Capitalei are în 2019 un buget estimat de 6,7 miliarde lei (circa 1,4 miliarde euro), potrivit documentului pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Pentru infrastructură și marile proiecte de investiții s-au alocat circa 370 de milioane de euro. Principalele lucrări de infrastructură care primesc bani în 2019 sunt: lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, Pasajul Ciurel, Pasajul Nicolae Grigorescu și străpungerea în continuarea pasajului, parcarea park&ride de la capătul Șos. Pantelimon.
Primăria Capitalei vrea să dea din bugetul pe anul 2019 circa 53 milioane de lei pentru biserici și circa 7 milioane lei pentru statui Primăria Capitalei vrea să dea din bugetul pe anul 2019 circa 53 milioane de lei pentru biserici, potrivit proiectului de buget pus în dezbatere publică. Din această sumă, 10 milioane de lei vor merge la Catedrala Mântuirii Neamului, iar restul la alte 101 de biserici. Fiecare lăcaș de cult va primi sume cuprinse între 8.800 și 1 milion lei. Pentru statui, anul acesta Primăria capitalei vrea să aloce circa 7 milioane lei, din care circa 2 milioane lei pentru statuia Regelui Ferdinand și circa 4 milioane lei pentru refacerea monumentului lui IC Brătianu.
FOTOGALERIE ​Primăria Sectorului 6 plătește 29 milioane de lei pentru amenajarea spațiului verde de pe mijlocul bulevardului Iuliu Maniu Primăria Sectorului 6 plătește 29,33 milioane de lei, TVA inclus, pentru reamenajarea spațiului verde de pe mijlocul bulevardului Iuliu Maniu, potrivit unui răspuns transmis de instituție la solicitarea HotNews.ro. Lucrarea este realizată de o asociere de cinci companii, respectiv SC Geca Impex PM SRL, SC Garden Center Group SRL, SC Cris Garden SRL, SC Pergola Grădini Decorative SRL și SC MBC Construct Prest SRL. În comparație, lărgirea străzii Fabrica de Glucoză la două benzi pe sens și refacerea rețelei de utilități costă 47 de milioane lei fără TVA.
PMB spune că Bucureștiul devine ”smart”: Au fost lansate patru aplicații privind circulația STB, parcările publice, problemele de trafic și persoanele aflate în dificultate Primăria Capitalei anunță că ”Bucureştiul devine ”smart” prin lansarea în testare a primele 4 aplicaţii mobile: infoSTB (transport public), Parking, Social alert și Trafic alert. Prima aplicație este pentru informații privind circulația mijloacelor de transport în comun, a doua este pentru plata online sau prin SMS a parcărilor (și în viitor, pentru a vedea dacă sunt locuri libere), a treia pentru a reclama probleme din trafic, iar ultima pentru a sesiza persoanele aflate în dificultate.
Gorj: Jacuzzi, piscină și saună într-o comună unde mai sunt gospodării cu WC în curte Un centru social multifuncțional, cu jacuzzi, piscină și saună se va construi într-o comună din județul Gorj, unde 40% dintre localnici nu au locuinţele conectate la sistemul de canalizare. Investiția de 100.000 de euro se face din fonduri europene, transmite Mediafax.
VIDEO Galați: ​​După craterul uriaș apărut în centrul orașului, traficul a fost blocat pe o stradă unde crapă asfaltul După ce vineri un crater cu un diametru de câțiva metri a apărut în centrul orașului Galați, la mijlocul unei străzi care face legătura între zona de Port și două bulevarde importante, sâmbătă traficul a fost blocat pe cea mai circulată stradă a orașului, deoarece crapă asfaltul, relatează Mediafax.
Referendum în Voluntari pentru interzicerea păcănelelor / Primarul Pandele: Sunt convins că vor fi atacuri Primăria Voluntari vrea să organizeze un referendum local tot pe data de 26 mai pentru a se vota asupra interzicerii jocurilor de noroc pe raza acestui oraș, deoarece cetățenii veniți în audiență au cerut acest lucru. Potrivit Mediafax, primarul Florentin Pandele spune că cei îndrituiți vor decide dacă demersul e constituțional.
Primăria Sectorului 3 a început lucrările la parcarea subterană de peste 700 locuri de pe bd. Decebal, un proiect de circa 109 milioane lei. Trei benzi de circulație sunt închise Primăria Sectorului 3 a început lucrările la parcarea subterană de 718 locuri de pe bulevardul Decebal. Pentru desfășurarea lucrărilor, trei benzi de circulație sunt închise pe tronsonul cuprins între Piața Hurmuzachi (fostă Piața Muncii) și Strada Dristorului. Lucrările sunt executate de una dintre companiile primăriei - Algorithm Residential S3, valoarea contractului fiind de 109 milioane lei, iar termenul de execuție 22 de luni, potrivit contractului încheiat de primărie cu societatea comercială.
Indemnizațiile șefilor consiliilor de administrație de la trei companii ale Primăriei Sector 3 au fost majorate de la 8.000 la 12.000 lei/net/lună Indemnizațiile șefilor consiliilor de administrație de la trei companii ale Primăriei Sector 3 au fost majorate de la 8.000 la 12.000 lei/net/lună, potrivit unor proiecte aprobate joi de Consiliul Local Sector 3 la propunerea primarului Robert Negoiță. Este vorba despre companiile Administrare Străzi S3, Administrare Active Sector 3 și SD3 Salubrizare și Deszăpezire Sector 3.
Primăria Sectorului 3 vrea să devină dezvoltator imobiliar și să ridice un cartier de blocuri de 11 etaje pe Calea Vitan Primăria Sectorului 3, prin una dintre societățile la care este acționară - ADPB SA, vrea să construiască un cartier de blocuri cu 11 etaje pe Calea Vitan 154-158, lângă stadionul Olimpia. Blocurile ar urma să adăpostească birouri, locuințe și spații comerciale. Proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local Sector 3 la următoarea ședință, instituția cerând acordul Consiliului General pentru a trece terenul din domeniul public în domeniul privat al statului.
Primăria Sectorului 2 a început lucrările la străpungerea Electronicii Primăria Sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public, a început lucrările la străpungerea Șoseaua Electronicii, un drum nou de circa 170 de metri lungime care va face legătura între str. Ziduri Moși și șos. Electronicii. Acolo se afla o cale ferată dezafectată. Artera va reprezenta o alternativă la Șoseaua Colentina, pe respectivul tronson, pentru șoferii care vin de pe bd. Ferdinand și doresc să ajungă spre zona Baicului. Termenul de execuție a lucrării este de 4 luni, a anunțat administrația locală.
Peste 3.000 de cetățeni au semnat petiția ”Dreptul la aer” și cer Primăriei Capitalei să ia măsuri pentru a reduce poluarea Peste 3.000 de cetățeni au semnat petiția ”Dreptul la aer” și cer Primăriei Capitalei să ia măsuri pentru a reduce poluarea. Inițiatorii acestui demers, cetățeni și câteva ONG-uri vor depune miercuri, 20 martie 2019, la registratura Primăriei Capitalei o plângere prealabilă prin care solicită municipalității să ia măsuri urgente, iar dacă nu se întâmplă nimic vor merge în instanță.
Primarul Gabriela Firea cere companiei municipale care dorea să cumpere mobilier urban de 23 milioane de euro să anuleze licitația Primarul general, Gabriela Firea, solicită Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București anularea de urgență a licitației prin care se dorește achiziționarea de bănci, coșuri de gunoi și jardiniere în valoare de până la 110 milioane de lei (23 de milioane de euro), anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. Totodată, primarul a dispus sancționarea conducerii companiei, precum și efectuarea unor verificări la nivelul acestei societăți.
Brazii dintr-un parc central al Iașului au fost tăiați, pe motiv că au fost plantați de comuniști Brazii din parcul aflat în fața Palatului Culturii din Iași au fost tăiați, pe motiv că aceștia erau bătrâni și deteriorați, plantați în anii `70, „pe fondul unei ideologii comuniste”, Primăria dorind, acum, să reamenajeze zona după un proiect aprobat în urmă cu doi ani.
București: Compania Municipală Străzi vrea să cumpere bănci, garduri și jardiniere de 23 milioane euro Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București SA a lansat o licitație pentru achiziționarea de mobilier stradal cu o valoare care poate ajunge la peste 110 milioane de lei (23 de milioane de euro), transmite Mediafax.
Cine conduce companiile municipale care vor prelua activitatea RADET și vor gestiona fonduri europene de sute de milioane de euro Consiliul General al Municipiului București a aprobat reînființarea companiilor municipale Termoenergetica și Energetica Servicii, care vor prelua activitatea RADET și serviciile conexe, acestea fiind girate inclusiv de PNL.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version