ADMINISTRATIE LOCALA
Timisoara: Amenzi de pana la 1.000 de lei pentru cei care scutura paturi la geam Locuitorii din Timisoara care isi scutura paturile sau covoarele la ferestre sau la balcoanele locuintelor vor fi amendati de Politia Locala cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei, prevede un proiect de Consiliu Local care urmeaza sa fie luat in discutie, transmite Mediafax.
VIDEO-FOTOGALERIE Cum este distrus cartierul Floreasca: spatiile verzi dintre blocuri au fost retrocedate si  la cativa metri de constructiile vechi au rasarit cladiri noi Floreasca, unul dintre cele mai bine cotate cartiere din Bucuresti, este cunoscut pentru blocurile cu inaltime mica, asezate aerisit, cu spatii verzi generoase intre ele. In perioada 2001 - 2012 Primaria Capitalei a retrocedat o parte dintre spatiile verzi aflate intre cladiri. Primaria sectorului 2 a eliberat autorizatii de construire pe aceste terenuri, desi legea interzice construirea spatiilor verzi,  copacii au fost taiati, si la cativa metri de blocurile vechi au aparut constructii noi. Proprietarii sunt disperati deoarece nu mai au lumina in casa, iar valoarea apartamentelor a scazut considerabil deoarece nimeni nu mai vrea sa le cumpere. Vezi cum a fost distrus sistematic unul dintre cele mai frumoase cartiere ale Bucurestiului.
Radu Mazare a anuntat ca vrea sa reabiliteze Cazinoul din Constanta cu fonduri europene Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a anuntat luni ca intentioneaza reabilitarea Cazinoului cu fonduri europene pentru ca nu are certitudinea ca va gasi un investitor care sa faca acest lucru, iar apoi urmeaza sa fie gasita o firma care sa-l foloseasca pentru jocurile de noroc, transmite Mediafax.
Noi sensuri unice instituite de marti in Capitala Reglementarea traficului rutier care intra in vigoare marti impune instituirea de noi sensuri unice pe anumite artere din Bucuresti, informeaza Brigada Rutiera a Capitalei.
Cum va arata Muzeul Culturii Romilor din Romania si ce colectii va adaposti Primaria sectorului 6 si Asociatia Romano ButiQ au prezentat, luni, cum va arata Muzeul Culturii Romilor din Romania care ar urma sa fie deschis in vara acestui an. Cladirea in care va fi amenajat muzeul va avea o suprafata de circa 1.500 mp, iar exponatele vor "vorbi" despre istoria romilor, ritualuri funerare, de nunta si nastere, credinte, spatii de locuire, holocaust si deportare. Un spatiu permanent va fi oferit mestesugarilor romi. Muzeul va organiza, de asemenea, expozitii tematice periodice, ateliere de mestesuguri si de dans, dezbateri, evenimente culturale, proiectii etc. Vor exista si un restaurant si magazine cu specific.
FOTOGALERIE Primaria Capitalei a largit trotuarele de pe strada din spatele Ateneului Roman si le-a pavat cu granit si piatra alba, acestea insa au devenit parcare de lux Primaria Capitalei a reamenajat in aceasta toamna straduta din spatele Ateneului Roman - str Nicolae Golescu. Trotuarele au fost largite si pavate cu granit si piatra alba, parcarile de pe margine au fost desfiintate, iar carosabilul amenajat cu piatra cubica. Desi ideea este laudabila, pietonii fiind favorizati in detrimentul masinilor, municipalitatea a pus stalpisori doar pe o mica portiune din strada, iar in rest masinile sunt parcate pe trotuarele luxoase. Vezi de ce parcheaza soferii  pe trotuar
Sorin Oprescu cere limitarea numarului de taximetristi din Ilfov care lucreaza in Bucuresti si interzicerea inchirierii licentelor: "Da, este sclavie in taximetrie" Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, cere ca in noua lege a taximetriei sa fie limitat numarul de taximetristi din Ilfov care isi desfasoara activitatea in Bucuresti, printr-un protocol incheiat intre cele doua administratii locale. De asemea, el doreste sa se interzica posibilitatea ca autorizatiile de taxi sa fie inchiriate de la un operator la altul si nu este de acord ca tariful pentru taximetristii independenti sa fie stabilit de dispeceratele cu care lucreaza.
Primul Muzeu al Culturii Romilor din Romania va fi amenajat in sectorul 6 al Capitalei Primul Muzeu al Culturii Romilor din Romania va fi amenajat in sectorul 6 al Capitalei, pe un teren pus la dispozitie de administratia locala, potrivit unui comunicat emis de Primaria de sector. Conceptul care va sta la baza amenajarii muzeului va fi prezentat, joi, cu ocazia comemorarii zilei Dezrobirii Romilor.
FOTOGALERIE Primaria Craiova va plati circa 20 de milioane de euro pentru aqua parcul din Parcul Tineretului Primaria Craiova va plati circa 80 de milioane de lei (20 milioane de euro) pentru aqua parc-ul care se va construi in Parcul Tineretului, licitatia pentru executarea lucrarilor fiind castigata de firma Delta ACM 93,  potrivit site-ului de licitatii publice. Jumatate din bani provin de la bugetul local, iar cealalta jumatate din fonduri europene nerambusrabile si bugetul de stat.
Circa 50 de persoane protesteaza in fata Ministerului Culturii impotriva demolarii Halei Matache Circa 50 de persoane protesteaza in fata Ministerului Culturii impotriva deciziei Comisiei Nationala a Monumentelor Istorice (CNMI) de a muta Hala Matache, monument istoric, prin demolare, pentru largirea strazii Buzesti. Protestatarii cer ministrului Culturii, Daniel Barbu, sa reintoarca proiectul la CNMI si sa fie prezentata specialistilor din acest for si varianta in care hala se pastreaza pe actuala locatie. De asemenea, protestatarii cer ministrului mai multa transparenta cand vine vorba de astfel de decizii.
Lacurile Floreasca si Tei din Bucuresti vor fi amenajate si introduse intr-un circuit turistic. Valoarea proiectului - circa 20 milioane de euro Lacurile Floreasca si Tei din Bucuresti vor fi amenajate pe fonduri europene si introduse intr-un circuit turistic, valoarea proiectului fiind de circa 88 milioane lei. Contractul de finantare a fost semnat marti de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea.
FOTOGALERIE Cum arata Bulevardul Magheru din Bucuresti dupa o investitie de 7,6 milioane lei: piatra alba - luxoasa cu care a fost pavat s-a innegrit, pavajul a fost spart, iar stalpisorii au inceput sa cada Primaria Capitalei a reamenajat toamna trecuta portiuni din trotuarele de pe bulevardele Magheru si Nicolae Balcescu cu granit, piatra alba si stalpisori din piatra naturala. Lucrarea a costat 7,6 milioane de lei. Dupa cateva luni, piatra alba cu care a fost pavat bulevardul in zona blocului Eva s-a innegrit, mizeria intrand in textura sa poroasa, stalpisorii au inceput sa cada sau sa fie daramati si fiindca lucrarea nu a fost terminata inainte de venirea iernii, portiuni din trotuar au inceput sa se strice. Mai mult: o portiune mare din pavajul alb, in fata blocului Eva, a fost spart de o lucrare edilitara si a fost lasat asa.
FOTOGALERIE Arad: Pasarela hobanata pentru pietoni si biciclisti peste raul Mures in valoare de 2,35 milioane de euro Primaria Arad va plati peste 2,35 milioane de euro (10.371.179 lei) pentru realizarea in apropierea centrului municipiului a unei pasarele hobanate pentru pietoni si biciclisti peste raul Mures, potrivit informatiilor publicate pe portalul electronic de achizitii publice. Podul pietonal care va lega zona centrala a orasului cu zona strandului Neptun va avea o lungime de peste 210 metri, doi piloni inclinati inspre albia raului Mures si va fi realizat in termen de 15 luni de la semnarea contractului.
DEZBATERE PUBLICA Avem nevoie de pasaj pietonal de 15 milioane de euro sub Piata Romana? Lucrarile ar dura un an si jumatate Planul Urbanistic Zonal care prevede construirea unui pasaj pietonal sub Piata Romana si modernizarea spatiilor publice de la suprafata a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei. Daca proiectul va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, lucrarile ar dura un an si jumatate si ar costa circa 65 milioane lei (circa 15 milioane de euro) potrivit indicatorilor tehnico economici aprobati  de Consiliul General in 2006. Scopul pasajului este de a fluidiza traficul in zona dar si de a imbunatati circulatia pietonala.
Investitorii care voiau sa construiasca un bloc de 23 de metri in Piata Lahovary, langa o casa monument istoric, cer Consiliului General al Bucurestiului daune de 1,7 milioane de euro pentru ca nu le-a aprobat constructia Investitorii care voiau sa construiasca o cladire de 23 de metri inaltime, in Piata Lahovary, langa Casa Oamenilor de Stiinta, monument istoric, au dat in judecata Consiliul General al muncicipiului Bucuresti cerand instantei sa oblige institutia sa le aprobe constructia si plata unor despagubiri de 1,7 milioane de euro. Mentionam ca inaltimea maxima in zona este de 13 metri, in vecinatate fiind cladiri de parter si un etaj, iar proiectul a fost de mai multe ori pe ordinea de zi a Consiliului General, dar alesii locali l-au respins de fiecare data.
Primaria sectorului 3 vrea sa concesioneze unei firme private serviciul de ridicare a masinilor parcate ilegal, desi infiintarea unui astfel de serviciu la primarie ar fi mai profitabila. Vezi cat costa recuperarea automobilului Primaria sectorului 3 vrea sa reia activitatea de ridicare a masinilor parcate neregulamentar pe arterele administrate de institutie, potrivit unei hotarari adoptate, vineri, de Consiliul Local. Activitatea de ridicare a masinilor va fi concesionata unei firme private, pentru alegerea ei urmand sa se organizeze o licitatie publica. Din incasarile realizate in fiecare luna, Primaria va primi o redeventa de cel putin 1%, valoarea exacta fiind stabilita prin licitatie.
FOTOGALERIE Piata Universitatii a fost eliberata de masinile parcate neregulamentar Piata Universitatii a fost eliberata de masinile parcate neregulamentar, dupa ce HotNews.ro a scris in repetate randuri despre cum piata s-a transformat intr-o parcare improvizata ilegal, iar parcarea subterana sta pe jumatate goala. Operatiunea de eliberare a pietei de masini parcate a inceput miercuri seara cand soferii masinilor parcate au primit avertismente, potriviti reprezentantilor Primariei Capitalei, iar joi dimineata mai multe echipaje si masini ale Politiei Locale au blocat accesul rutier in Piata.UPDATE Vezi in articol ce spune Primaria Capitalei despre masurile luate in Piata Universitatii si cate sanctiuni au fost date
FOTOGALERIE Aproape jumatate dintre casele de pe Calea Dorobantilor risca sa fie demolate din cauza unui studiu platit de Primaria Capitalei tocmai pentru a proteja zona de rechinii imobiliari Aproape jumatate dintre casele de pe Calea Dorobantilor, potriunea cuprinsa intre bd. Dacia si bd. Iancu de Hunedoara, risca sa fie demolate din cauza unui studiu platit de Primaria Capitalei tocmai pentru a proteja zona de rechinii imobiliari. Acest studiu, prezentat miercuri in cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, inventariaza toate casele din zona Dorobanti, spune care se pastreaza, pe care se poate interveni partial si care pot fi demolate. In cazul celor din urma, se stabileste si ce se poate construi in loc. Studiul (un Plan Urbanistic Zonal) este realizat de Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".
FOTOGALERIE Cum se transforma Piata Universitatii: masinile parcate neregulamentar se inmultesc pe zi ce trece, pavajul din piatra cubica a fost deteriorat de lucrari la utilitati Piata Universitatii, recent amenajata si deschisa traficului pietonal, a ajuns sa sufere din ce in ce mai mult la capitolul aspect. In ultimele zile, mai multe portiuni de pavaj din piatra cubica din Piata au fost sparte pentru a se remedia o problema la reteaua electrica. Dupa terminarea lucrarilor, insa, piatra cubica a fost pusa inapoi denivelat, la distante inegale intre bucati. In plus, parcarea publica gratuita improvizata ilegal in piata se extinde pe zi ce trece. Zeci de masini parcheaza pe langa cladiri, altele aproape de centrul pietei, iar unele chiar strabat nestingherite piata publica. In acest timp, parcarea subterana de sub Piata Universitatii, la care s-a lucrat timp de trei ani si s-au investit peste 10 milioane de euro, sta pe jumatate goala.
Timisoara - 31,5 milioane lei pentru intretinerea spatiilor verzi; Bistrita - 33,7 milioane lei pentru modernizarea centrului orasului; Bucuresti - 1,1 milioane lei pentru Politia Calare; Blaj - 800.000 lei pe borduri si pavaje Primaria din Timisoara vrea sa dea 31,5 milioane lei pentru intretinerea spatiilor verzi din oras, Primaria din Bistrita ofera 33,7 milioane pentru refacerea si modernizarea centrului orasului, iar Bucurestiul 15 milioane lei pentru cadastrul si intabularea imobilelor pe care le are in proprietate. Blajul vrea sa dea 800.000 lei pe borduri si pavele, iar Clujul 3,7 milioane lei pentru panselute si alte floricele. Contractele vor fi atribuite prin licitatie, potrivit site-ului public de licitatii.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2394 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version