ADMINISTRATIE LOCALA
Primaria din Orsova vrea telegondola. Calea Moinesti din Bacau, renovata cu 40 milioane lei. Parcarile cu plata din Giurgiu, desfiintate. 10 autobuze noi in Baia Mare Calea Moinesti din Bacau va fi modernizata cu fonduri europene, valoarea proiectului ridicandu-se la circa 40 milioane de lei. La Ramnicu Valcea se va construi o parcare subterana de 200 de locuri, iar la Suceava o noua centrala de cogenerare. In Giurgiu se desfiinteaza parcarile cu plata, iar la Orsova se amenajeaza faleza Golfului Cerna, iar autoritatile doresc sa amplaseze o telegondola.
Un grup de cetateni va cere anularea planului urbanistic zonal care sta la baza proiectului drumului expres spre autostrada A1 Un grup de cetateni care sustine ca este afectat de drumul expres spre autostrada A1 Bucuresti - Pitesti va cere saptamana viitoare in instanta anularea planului urbanistic zonal care sta la baza acestui proiect.
Primarul Sorin Oprescu a aprobat regulamentul de functionare al teraselor din Centrul Istoric. Acestea pot ramane deschise pana la ora 4 dimineata si trebuie sa aiba un aspect unitar Regulamentul de functionare a teraselor din centrul istoric al Capitalei  a fost aprobat, luni, prin Dispozitie de primar general. Documentul stabileste ca terasele pot ramane deschise pana la ora 4 dimineata si reglementeaza modul in care acestea vor arata. La sfarsitul lunii februarie, primarul general, Sorin Oprescu, a supus acest regulament aprobarii Consiliului General, insa consilierii l-au respins pe motiv ca este incomplet. Edilul sef a acuzat ca este vorba de fapt de interese politice si ca va aproba documentul prin Dispozitie de primar.
VIDEO - FOTOGALERIE Cum a ridicat un fost consilier PSD, fara autorizatie, o casa in sit-ul UNESCO Sighisoara fara sa fie "deranjat" de autoritati si cum este distrusa sistematic aceasta comoara a Romaniei De mai bine de o luna, pe strada 1 Decembrie 1918 din Sighisoara, chiar la baza cetatii medievale, un fost consilier local PSD, ridica fara autorizatie o pensiune. Desi zona in care se construieste face parte din sit-ul UNESCO, unde patrimoniul trebuie pastrat cu sfintenie,  iar constructia noua se proiecteaza pe celebrul Turn cu ceas, autoritatile nu au luat nicio masura pentru oprirea lucrarilor, in ciuda sesizarilor venite din partea societatii civile. Reprezentantii asociatiei Sighisoara Durabila spun ca acesta nu este singurul caz in care s-a lucrat ilegal, cetatea medievala fiind maltratata in mod repetat, prin zeci de interventii.
​Constanda vrea sa cada la pace cu Primaria Capitalei. Institutia a fost obligata de Tribunalul Bucuresti sa-i plateasca omului de afaceri 165 milioane de euro, iar acum se judeca recursul Costica Constanda vrea sa cada la pace cu Primaria Capitalei si Consiliul General al Municipiului Bucuresti in procesul in care municipalitatea a fost obligata de Tribunalul Bucuresti sa-i plateasca omului de afaceri suma de 165 de milioane de euro pentru ca nu i s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal care ii permitea sa construiasca blocuri de 28 de metri inaltime in Satul Francez. In acest moment recursul facut de institutie se judeca la Curtea de Apel Bucuresti, un nou termen in proces avand loc luni, 4 martie.
Comerciantii din Centrul Istoric cer adoptarea regulamentului pentru terase si Birou unic Asociatia Comerciantilor din Centrul Istoric al Capitalei cere adoptarea regulamentului privind functionarea teraselor, in lipsa caruia proprietarii de localuri nu pot alcatui un plan de afaceri pentru vara, si infiintarea unui Birou unic pentru aceasta zona, scrie Mediafax.
Turnul de birouri Cathedral Plaza ar fi fost cumparat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas. Arhiepiscopia Romano-Catolica spune ca tranzactia nu schimba decizia de demolare a cladirii Preluarea Millennium Building Development SRL (MBD) de catre omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, nu schimba cu nimic decizia definitiva si irevocabila de demolare a turnului Cathedral Plaza, data de Curtea de Apel Ploiesti, se arata intr-un comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice. Reactia Arhiepiscopiei vine dupa ce, joi, in presa a aparut informatia ca omul de afaceri grec ar fi cumparat cladirea, neexistand insa nicio declaratie oficiala.
Tribunalul Bucuresti a suspendat Planul Urbanistic Zonal care stabileste traseul drumului expres spre autostrada Bucuresti - Pitesti Tribunalul Bucuresti a suspendat, joi, Planul Urbanistic Zonal care stabileste traseul drumului expres spre autostrada A1 - Bucuresti-Pitesti, potrivit unui comunicat emis de Grupul de Oponenta a Proiectului Drum Expres Penetratie Ciurel - A1, un ONG care se opune realizarii acestui proiect si doreste anularea documentatiei de urbanism. Ion Dedu, seful Directiei de Infrastructura din Cadrul Primariei Capitalei sustine ca hotararea  Tribunalului nu afecteaza proiectul, iar lucrarile vor continua de indata ce municipalitatea va avea bani. In acest moment lucrarea este blocata din lipsa fondurilor.
Vaslui: "Furatul miresei" de la nunti, sanctionat cu amenzi: "Municipiul se va transforma intr-o adevarata oaza de liniste" Traditionalul "furat al miresei" de la nunti este sanctionat cu amenzi la Vaslui de catre autoritatile locale "daca este deranjata linistea locuitorilor municipiului", se arata in noul Regulament de organizare al restaurantelor, aprobat de Consiliul Local, transmite Mediafax.
Timisoara: Cei care locuiesc la bloc si detin mai mult de doi caini sau pisici vor fi amendati Locatarii blocurilor din Timisoara care detin mai mult de doua animale de companie - caini sau pisici - vor fi amendati cu sume intre 800 si 1.000 de lei, a decis, marti, Consiliul Local, in timp ce timisorenii care locuiesc la casa si care au mai multe de patru animale de companie vor plati o taxa, relateaza Mediafax.
Primaria sectorului 4 ii amendeaza pe cetatenii care nu au contract pentru ridicarea gunoiului menajer. Circa 50% dintre acestia arunca gunoiul in strada Primaria sectorului 4 verifica daca locuitorii de pe raza sectorului, in special cei care locuiesc la case, au contracte pentru ridicarea gunoiului menajer. Reprezentantii institutiei sustin ca, din verificarile facute ei, doar jumatate din populatie ar avea astfel de contracte si, in absenta lor, gunoiul ajunge pe domeniul public.
Primaria sectorului 1 nu gaseste cui sa concesioneze Piata Amzei desi a investit acolo 10 milioane de euro Primaria sectorului 1 a investit circa 10 milioane de euro in modernizarea Pietei Amzei, lucrarile fiind terminate in urma cu jumatate de an. De atunci insa, piata sta goala deoarece institutia sustine ca nu are suficient personal pentru a se ocupa de gestionarea ei. In decembrie 2012, Primaria a anuntat ca vrea sa concesioneze piata pentru 35 de ani, pentru circa 117 milioane de euro - aproximativ 28.000 euro/luna. La licitatie nu s-a prezentat insa nimeni. La jumatatea lunii februarie, anuntul a fost publicat din nou, termenul limita pentru depunerea ofertelor fiind 1 aprilie. Pana acum insa nu s-a prezentat nimeni.
Primaria Capitalei va lua un credit de pana la 140 milioane lei pentru cofinantarea proiectelor derulate pe fonduri europene. 50 milioane lei merg la pasajul rutier de la Piata Sudului Primaria Capitalei va lua un credit de pana la 140 milioane lei (circa 30 milioane de euro) pentru a asigura cofinantarea proiectelor pentru care a accesat fonduri europene, potrivit unei hotarari adoptate, luni, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Creditul va fi luat de pe piata bancara interna si va avea o perioada de maturitate de maxim 15 ani, cel care va negocia conditiile de creditare fiind primarul general, Sorin Oprescu.
UPDATE Regulamentul de functionare a teraselor din centrul istoric nu a fost aprobat de consilierii locali ai Bucurestiului. Oprescu ameninta ca va aproba regulamentul prin dispozitie de primar Regulamentul de functionare a teraselor din centrul istoric al Capitalei nu a fost aprobat luni de consilierii generali ai Municipiului Bucuresti. Acest regulament stabilea ca terasele pot ramane deschise pana la ora patru dimineata si reglementa modul in care vor arata terasele amplasate pe domeniul public.
Costurile de consolidare ale Primariei Bucurestiului, suplimentate cu 6 mil euro. In final, consolidarea monumentului istoric va costa peste 18 mil euro, respectiv 825 euro/mp Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat luni majorarea cu circa 6 milioane de euro a costului aferent consolidarii sediului Primariei Capitalei din bd. Regina Elisabeta, nr.47, pretul total ridicandu-se in acest moment la 18,1 milioane de euro (81,7 milioane lei). Lucrarile de consolidare a cladirii au inceput in 2010 si au ca termen de finalizare luna august 2013. Initial proiectul trebuia sa coste 53,4 milioane lei (10 milioane de euro la cursul din 2010). Acum, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca lucrarile ar putea fi gata abia la sfarsitul anului viitor. Reamintim ca, din 2010, Primaria s-a mutat intr-o cladire de birouri de pe Splaiul Independentei, unde plateste chirie circa 3 milioane de euro pe an.
Clubul Sportiv Municipal Bucuresti a cheltuit 1,2 milioane de euro pe turnee fictive de sah, in 2011 - 2012, acuza actualul director, Petre Branisteanu Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, institutie in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ar fi fost prejudiciat cu circa 1,2 milioane de euro in perioada iulie 2011- martie 2012, sustine directorul actual al clubului, Petre Branisteanu. Banii ar fi fost cheltuiti pentru organizarea de turnee de sah fictive. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, confirma anumite cheltuieli oneroase. Doru Giugula, consilier general USL, sustine ca in acest scandal ar fi implicati Calin Murg si Doru Prioteasa, fosti consilieri generali din partea PDL, si deputatul Radu Zatreanu.
FOTOGALERIE Dupa ce a fost vandalizata de hotii de fier vechi, casa de peste 100 de ani vechime, de pe Calea Victoriei nr. 147, ar putea fi restaurata. In spatele ei se va construi un bloc de 5 etaje O cladire veche de peste 100 de ani, de pe Calea Victoriei nr. 147, care sta in paragina de cativa ani si a fost devastata de hotii de fier vechi, ar putea fi restaurata. In spatele ei urmeaza insa sa se construiasca un bloc cu doua subsoluri, parter si cinci etaje, potrivit unui proiect prezentat, miercuri, la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei.
FOTOGALERIE Cum se dezvolta Centrul Istoric dupa ce Primaria Capitalei a terminat de amenajat strazile: 10 cladiri sunt restaurate si doua proiecte imobiliare mari sunt in lucru Dupa terminarea lucrarilor de reabilitare a strazilor din Centrul Istoric al Capitalei, zona a devenit din ce in ce mai atragatoare pentru investitori. In perioada 2011-2012, 10 cladiri din aceasta zona au primit autorizatie de construire de la Primaria Capitalei pentru consolidare si restaurare, la o parte dintre aceste imobile lucrarile fiind deja finalizate. De asemenea, cele doua maidane de pe strada Lipscani si Selari care stau in paragina de ani de zile, urmeaza sa fie fie construite. Pe terenul de pe strada Lipscani 32-34 se construieste un centru comercial de 2 etaje, iar pe cel de pe str. Selari 4 va aparea o cladire de 5 etaje care va adaposti spatii comerciale si un hotel, proiectul fiind in procedura de aprobare la Primaria Capitalei.
ANALIZA Parlamentul a modificat Legea urbanismului. Vezi ce schimbari s-au produs si cum afecteaza orasele Camera Deputatilor a aprobat marti, in calitate de camera decizionala, modificarea Legii urbanismului. Principala modificare consta in faptul ca investitorii privati vor putea initia Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) prin care sa ceara derogari de la Planul Urbanistic General (PUG), indiferent de functiunea pe care o vor avea cladirile. Prin aceste derogari, pentru fiecare teren in parte Coeficientul de Utilizare al Terenului (CUT) nu va putea fi majorat cu mai mult de 20%.
Sensuri unice instituite de joi in zona bulevardului Uverturii din Capitala Brigada Rutiera a Capitalei anunta ca de joi se va circula pe un singur sens pe mai multe strazi din zona bulevardului Uverturii - sector 6, transmite Agerpres.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2365 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version