ADMINISTRATIE LOCALA
Primaria Capitalei cauta loc pentru amplasarea statuii regelui Ferdinand. Monumentul va fi realizat de Florin Codre, un sculptor care a avut contracte de milioane de euro cu statul Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic (AMPT), institutie in subordinea Primariei Capitalei, cauta loc pentru statuia regelui Ferdinand. Planul Urbanistic Zonal care propune amplasarea monumentului in Piata Victoriei, la intersectia bd. Kiseleff cu Aviatorilor, a fost discutat, miercuri, la Comisia de Urbanism a municipalitatii.
RATB: Control permanent pe liniile expres 780 si 783 care fac legatura cu aeroportul Henri Coanda Gestionarea fluxului de calatori si validarea titlurilor de calatorie pe liniile expres 780 si 783 vor fi monitorizate permanent de un reprezentant al corpului de control al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), prin intermediul unui proiect-pilot implementat incepand de luni, 16 iulie, se arata intr-un comunicat al RATB citat de Agerpres. "Accesul calatorilor in vehicul se va face doar pe la prima usa, unde agentul de control va oferi informatii privind validarea titlurilor de calatorie si, totodata, va monitoriza aceasta activitate", precizeaza RATB.
​​VIDEO REPORTAJ Cum se degradeaza lacurile Bucurestiului, dupa 20 de ani de nepasare a administratiei locale Malul Lacului Plumbuita. Apa reflecta culoarea cerului, copacii si iarba sunt de un verde crud, hipnotic, nears inca de soarele verii. Pasarile canta, iar din cand in cand vantul le acompaniaza aducand fosnetul ierbii si al stufarisului. Acest paradis, aflat la doar cativa km de Centrul Capitalei este insa lasat in mizerie, autoritatile locale ingnorandu-l timp de 20 de ani. Pe luciul apei plutesc insule de gunoi (pungi de plastic, pet-uri, mobila veche, chiar cate un vas de WC). Malul lacului este surpat, iar drumul care serpuieste pe malul apei este murdar si darapanat. Cuprinsi de dorinta de a vedea o imagine cat mai frumoasa, oamenii si-au ticsit casele cat mai aproape de lac venind in anumite situatii cu gardul pana in apa.
​EXCLUSIV Autorizatia de construire pentru pasajul suprateran de la Ciurel a fost anulata in instanta Tribunalul Bucuresti a anulat, miercuri, autorizatia de construire pentru pasajul suprateran de la Ciurel, emisa de Primaria Capitalei in regim de urgenta. Procesul a fost pornit de un proprietar din zona care sustine ca municipalitatea i-a luat 60 de mp din curte fara sa-l exproprieze, iar pilonul pasajului se afla la 3 m distanta de balconul sau. Primaria Capitalei poate face recurs.​
Timisoara: Aerul conditionat in autobuzele de transport in comun va fi controlat direct din dispecerate Regia Autonoma de Transport Timisoara (RATT) a anuntat, miercuri, ca a luat hotararea ca pornirea si oprirea furnizarii aerului conditionat in autobuze sa fie controlata direct din dispeceratul institutiei si nu de soferi, asa cum se facea pana acum, noteaza Agerpres. "Facilitatea se aplica pentru 55 de autobuze Mercedes Citaro C, cate avem in dotare. La acestea se adauga inca 30 de autobuze articulate care au clima automata. Aerul conditionat se porneste daca afara sunt minim 20 de grade", eu explicat pentru HotNews.ro reprezentantii RATT.
UPDATE Dan Darabont (PSD) si Marcel Nicolaescu (PNL) au fost alesi viceprimari ai Bucurestiului Consiliul General al Municipiului Bucuresti a ales miercuri cei doi viceprimari ai Capitalei. Unul dintre ei este Dan Darabont (PSD), ales cu 33 de voturi pentru, nicio abtinere si 12 impotriva. Al doilea viceprimar este din partea PNL - Marcel Nicolaescu, care a fost ales cu 34 de voturi pentru, zero abtineri si 11 impotriva.
FOTOGALERIE Cinematograful Favorit va fi consolidat si supraetajat Cinematograful Favorit din Drumul Taberei va avea o noua fata dupa ce a stat ani de-a randul in paragina. Cladirea va fi consolidata, supraetajata si noul aspect va fi total diferit fata de cel din prezent. Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, a declarat ca va aloca bani pentru consolidarea imobilului in bugetul pe anul 2013, iar in 2014 pentru restul lucrarii.Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea cum va arata cinematograful Favorit
​Rares Manescu: Primaria sectorului 6 mai are doar 20 la suta din bugetul pe anul 2012. Restul a fost cheltuit inainte de alegeri Primaria sectorului 6 a mai ramas cu 20% din buget-ul pe anul 2012 desi suntem abia in luna iulie, a decratat primarul sectorului, Rares Manescu. Acesta sustine ca 80% din buget a fost cheltuit in prima jumatate a anului, inainte de alegeri, de fostul primar Cristian Poteras. Manescu spune ca din cei 20% aceasta se vor acoperi cheltuielile curente ale primariei si se vor finaliza proiectele incepute, pentru care exista obligatii contractuale. Nici vorba de investitii noi.
Masinile fara stapan, abandonate pe domeniul public din sectorul 4, vor fi ridicate Masinile fara stapan, abandonate pe domeniul public din sectorul 4, vor fi ridicate si transportate la REMAT Bucuresti Sud, potrivit unui comunicat de presa emis de primaria de sector.
Tribunalul Bucuresti a anulat Planul Urbanistic de Detaliu si autorizatia de construire pentru aqua land-ul din Parcul Tineretului Tribunalul Bucuresti a anulat Planul Urbanistic de Detaliu si autorizatia de construire pentru aqua land-ul din Parcul Tineretului, la cererea Asociatiei Salvati Bucurestiul, potrivit unui comunicat al ONG-ului. Sentinta a fost pronuntata pe 4 iulie si poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.
FOTOGALERIE O cladire de peste 100 de ani, de langa Scoala Franceza, la un pas de demolare O cladire de peste o suta de ani de pe strada Cristian Tell, nr. 16-16A, vis-a-vis de Scoala Franceza, este la un pas de demolare. Beneficiarii, societatea Romtal Invest, au depus deja actele pentru obtinerea autorizatiei de desfiintare, iar pe teren este aprobat un Plan Urbanistic Zonal care permite construirea unui bloc de parter si cinci etaje. Vila, in care ar fi locuit Dimitrie Ghika, este lasata in paragina de cativa ani, acum aflandu-se intr-o stare avansata de degradare.
Primaria Capitalei a inceput lucrarile de reamenajare a pietei din jurul "Fantanii de la Arhitectura" Primaria Capitalei a inceput lucrarile de amenajare a spatiului din jurul fantanii de la Facultatea de Arhitectura. Inca de noaptea trecuta (n.r. marti), cand municipalitatea a adus utilajele, un grup de ong-isti si studenti au pazit fantana, astfel incat autoritatile sa nu o demoleze. Acestia au protestat si duminica impotriva proiectului primariei de a demola fantana arteziana si de a o inlocui cu alta.
O firma din sectorul 4 al Capitalei vrea sa-si plateasca datoriile catre bugetul local cu un avion de linie O firma din sectorul 4 al Capitalei, cu datorii la bugetul local, a vrut sa plateasca suma restanta cu un "avion de linie, tip MD 83", se arata intr-un comunicat de presa al administratiei locale. In replica, primarul sectorului, Cristian Popescu Piedone, le-a raspuns reprezentantilor companiei ca are nevoie de bani nu de avioane.
Circa 50 de persoane au protestat impotriva demolarii fantanii de la Facultatea de Arhitectura. Primaria Capitalei vrea sa construiasca aici o arteziana saltatoare Circa 50 de persoane au protestat, duminica, in jurul fantanii de la Facultatea de Arhitectura, impotriva proiectului Primariei Capitalei de a demola arteziana si a o inlocui cu o alta. Protestul a avut loc intre orele 13.00 si 14.00 si a fost organizat de un grup de voluntari, sustinatori ai lui Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.
Primaria sectorului 3 vrea sa plateasca 3,5 milioane lei pe zece infochioscuri si zece panouri informative. Banii vin din fonduri europene Primaria Sectorului 3 a lansat, vineri, un proiect cu finantare europeana care prevede amplasarea, din luna februarie a anului viitor, a zece infochioscuri si zece panouri informative, potrivit Agerpres. Proiectul, in valoare de 3,5 milioane lei, face parte din planul integrat de dezvoltare urbana a sectorului 3. Primaria Capitalei a platit 7,5 milioane de lei pentru 100 de infochioscuri insa majoritatea nu functioneaza.
Mitropolia Munteniei si Dobrogei cere Primariei Capitalei inlocuirea capacelor cu stema Bucurestiului deoarece pe aceasta se afla crucea si oamenii "o calca in picioare" Mitropolia Munteniei si Dobrogei cere municipalitatii inlocuirea capacelor cu stema Bucurestiului cu altele pe care sa nu fie reprezentata Crucea. Pe stema Capitalei apare de doua ori crucea, o data in gura acvilei, iar a doua oara in mana Sf. Dimitrie. Potrivit publicatiei b365, vicarul preot Ioan Iordache a solicitat acest lucru municipalitatii deoarece considera ca imprimarea stemei pe capacele de canalizare permite ca mii de bucuresteni sa calce in picioare zilnic Sfanta Cruce.
Parcurile din sectorul 3 vor fi pazite de Politia Locala. Primarul Robert Negoita vrea sa monteze camere de luat vederi de 1,2 milioane lei Paza parcurilor din sectorul 3 va fi asigurata de politistii locali, contractul de paza cu firma BGS, considerat pagubos pentru primarie, expirand la sfarsitul lunii aprilie, a declarat, joi, primarul sectorului 3, Robert Negoita, citat de Agerpres. Pentru a veni in ajutorul politistilor locali, Negoita vrea sa monteze, pana la sfarsitul anului, 27 de camere video stradale prin proiectul "Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Sectorul 3". Proiectul este finantat din fonduri europene, valoarea totala fiind de 1.25 milioane lei.
Bucurestenii din Sectorul 1 isi pot lasa copiii la gradinita si pe perioada verii Bucurestenii din Sectorul 1 isi pot lasa copiii la gradinita si pe perioada vacantei de vara. Potrivit unui comunicat emis de Primaria sectorului 1, in perioada 1 iulie-31 august, prescolarii pot fi inscrisi in cele doua locatii ale Gradinitei nr. 206 (Str. C-tin Disescu nr. 37 si Str. C-tin Dobrogeanu Gherea nr.156), unde vor lua parte la activitati specifice varstei lor si programei de gradinita. Pana in prezent, s-au inscris in acest program 220 de copii.
Primaria sectorului 1 vrea sa retraga actiunea judecatoreasca de anulare a Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul Dambovita Center desi procesul este aproape de final Primaria sectorului 1 a solicitat instantei retragerea actiunii judecatoresti pe care a formulat-o, in 2009, pentru anularea Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul Dambovita Center, desi procesul era aproape de final, potrivit unui comunicat trimis de Asociatia Salvati Bucurestiul, parte in proces. PUZ-ul prevede construirea unui mall, a trei turnuri de 26, 30 si 34 de etaje si a unui ansamblul rezidential cu blocuri de zece etaje pe terenul de la Casa Radio. Primaria sectorului 1 a cerut in 2009 anularea PUZ-ului pe motiv ca mall-ul si turnurile ar bloca traficul in zona si ar "distruge in mod iremediabil intreaga zona in care este inserat".
Timisoara: Primarul Nicolae Robu vrea sa demoleze o cladire ridicata ilegal in centrul orasului si care obturează vederea spre Castelul Huniade Noul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, cere demolarea unei cladiri din centrul orasului, ridicata ilegal in urma cu zece ani si care obtureaza vederea spre Castelul Huniade. Cladirea, supranumita 'acvariu', a fost ridicata in 2004, autorizatia fiind emisa pentru construirea unei toalete publice. Cu toate acestea, edilul sustine ca proprietarii nu au fost niciodata amendati. In acest spatiu isi desfasoara activitatea cateva magazine de alimentatie publica.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version