ADMINISTRATIE LOCALA
Reabilitarea turnului de langa Biserica Armeneasca, afectat de un incendiu devastator in 2009, ar putea incepe in primavara 2013 Reconstructia turnului de birouri de langa Biserica Armeneasca, care a ars in iunie 2009 intr-un incendiu, ar putea incepe in primavara anului viitor, potrivit informatiilor furnizate de Immpuls, firma angajata de proprietari sa analizeze starea tehnica a cladirii si sa faca proiectul de reabilitare. Dezvoltatorii au obtinut autorizatia de construire pentru aceste lucrari inca din luna mai 2012, avand potrivit legii un an de zile de la aceasta data pentru inceperea lucrarilor. Deocamdata, lucrarile nu au inceput deoarece investitorii incearca sa incaseze asigurarea pentru daunele cauzate de incendiu.
Primaria Capitalei pregateste o taxa pentru circulatia in Bucuresti si o taxa pentru accesul masinilor in zona centrala Primaria Capitalei vrea sa introduca o taxa pentru toate autovehiculele care circula in Bucuresti, denumita si "buvinieta", din care sa sustina proiecte de investitii precum autostrada suspendata, dar si o alta taxa suplimentara pentru zona centrala, care vizeaza decongestionarea traficului. Anuntul a fost facut de catre Ion Dedu, director executiv la Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei, in cadrul unei conferinte Mediafax.
Primaria Capitalei cere in numele unei firme care se ocupa cu jocuri de noroc construirea unui turn de 45 de metri inaltime la intersectia bd. Mihai Eminescu cu Calea Dorobanti Premiera in Bucuresti: Primaria Capitalei a initiat un Plan Urbanistic Zonal pentru un partener privat. E vorba de un PUZ care permite unui companii sa construiasca trei cladiri, printre care si un turn de 45 de metri inaltime, la intersectia bd. Mihai Eminescu cu Calea Dorobanti, intre doua cladiri monument istoric. Parcela are in total o suprafata de 5.000 mp, iar cele trei cladiri vor adaposti un hotel, un cazinou, spatii comerciale, birouri si locuinte. Potrivit informatiilor de pe site-ul municipalitatii, initiatorul Planului Urbanistic Zonal prin care se cere aprobarea celor trei cladiri  este chiar Primaria Capitalei, iar beneficiarul acestor derogari este firma Rubin Gold 2004, o companie care se ocupa printre altele si cu jocuri de noroc. Mentionam ca, daca municipalitatea nu ar fi initiat acest proiect, investitorul privat nu ar fi putut construi ceea ce intentioneaza intrucat legea nu ii permite. Intrebata care este interesul public in acest proiect, Primaria Capitalei nu a raspuns la solicitarea HotNews.ro.
CeRe si ActiveWatch protesteaza in fata Primariei Capitalei impotriva interzicerii accesului cetatentilor la sedintele CGMB: "Chuck Norris unde esti / Pe Oprescu sa-l opresti" CeRe - Centrul de Resurse pentru participare publica si ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei organizeaza joi, 29 noiembrie, in timpul sedinte de Consiliu General al Municipiului Bucuresti (CGMB) un protest sub sloganul "Chuck Norris unde esti / Pe Oprescu sa-l opresti", fata de decizia Primarului Capitalei de a interzice accesul cetatenilor la sedintele publice ale CGMB, anunta cele doua organizatii intr-un comunicat remis HotNews.ro. "Invocand lipsa de spatiu, Primarul General Sorin Oprescu a decis redirectionarea cetatenilor care vor sa participe la sedintele publice catre fosta cantina a Primariei Generale, unde au fost montate televizoare pentru vizionarea sedintelor de consiliu", sustin organizatiile protestatare.
Sorin Oprescu cere acordul Camerei Deputatilor pentru construirea tunelului de sub Palatul Parlamentului Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut acordul Camerei Deputatilor pentru construirea tunelului de sub Palatul Parlamentului. Pasajul subteran face parte din faza a doua a Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus, o artera care va face legatura intre Piata Victoriei si Gara Progresul. Potrivit Mediafax, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a discutat, luni, aceasta propunere si si-a dat acordul de principiu. Urmeaza ca proiectul sa fie dicutat de SRI si MAPN, dupa care va fi supus la vot in plenul Camerei Deputatilor. Acordul Camerei Deputatilor este necesar pentru intocmirea Planului Urbanistic Zonal care stabileste traseul Diametralei.
Primaria Capitalei a incasat la bugetul local cu 178 milioane de lei mai putin decat a prevazut la inceputul anului. Vezi de ce au scazut incasarile Primaria Capitalei a incasat in acest an cu 178 milioane lei (circa 40 milioane euro) decat a prevazut initial, potrivit unui raport aflat pe site-ul institutiei. Astfel, Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a propus la sedinta de Consiliu General de joi, o rectificare negativa a bugetului municipalitatii. Banii alocati pentru subventiile la RADET si RATB se vor mentine, insa se vor lua de la cele doua regii 60 milioane de lei din sumele propuse sumele pentru investitii. De asemenea, se va plati datoria publica rezulata din credite. In cadrul rectificarii va fi suplimentat bugetul pentru cheltuielile de personal cu 14,5 milioane lei.
Pavajul din Piata Universitatii, spart pentru executarea unei lucrari edilitare, la o saptamana dupa inaugurare La aproximativ o saptamana de la finalizare lucrarilor de amenajare a Pietei Universitatii, pavajul a fost spart din nou pentru executarea unei lucrari la retelele edilitare. Astfel, pe strada Toma Caragiu a fost sparta piatra cubica si a aparut o groapa de circa 1 m adancime. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Primariei Capitalei au declarat ca lucrarea apartine Distrigaz si este vorba de o avarie care a necesitat interventia imediata.
Proprietarul a 2 hectare din Parcul Tineretului a cerut Primariei Capitalei avizul pentru defrisare. Vezi cum a obtinut Marioara Micsunescu cei 20.000 de metri patrati din parc Marioara Miscunescu, proprietara a 20.000 mp din Parcul Tineretului a primit autorizatia de construire pentru ridicarea unui ansamblu rezidential de vile cu doua etaje si mansarda pe acest teren si a cerut deja de la Primaria Capitalei avizul pentru defrisarea spatiului verde. Potrivit Primariei sector 4, pe teren sunt circa 500 de copaci care ar urma sa fie taiati. Reamintim ca, in urma cu aproximativ o luna, Curtea de Apel Bucuresti l-a obligat pe primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, sa semneze autorizatia de construire. Marioara Miscunescu a declarat pentru HotNews.ro ca nu vrea sa defriseze spatiul verde si ar fi dispusa sa ajunga la o intelegere cu autoritatile, insa nimeni nu s-a aratat interesat de aceasta solutie. Aceleasi acuzatii au fost aduse si de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Potrivit legii, autoritatile in masura sa declanseze procedura de expropriere pentru cauza de utilitate publica sunt: Parlamentul, Guvernul si Primaria Capitalei.
Telegondola Primariei sectorului 2 trece peste resedinta oficiala a presedintelui Traian Basescu Telegondola pe care Primaria sectorului 2 intentioneaza sa o construiasca intre capatul Soselei Pantelimon si Casa Presei trece peste resedinta oficiala a presedintelui Traian Basescu din cartierul Primaverii, potrivit planurilor care stabilesc traseul instalatiei. Proiectul a fost prezentat in cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. HotNews.ro a solicitat Administratiei Prezidentiatele si SPP puncte de vedere legate de traseul telegondolei. Pana la acest moment cele doua institutii nu au prezentat un punct de vedere.UPDATE (ora 21:28) Purtatorul de cuvant al presedintiei, Bogdan Oprea: "Sunt chestiuni care tin de securitatea presedintelui Romaniei, nu cunosc si nu pot face consideratii legate de acest subiect, va rog sa va adresati Serviciului de Paza si Protectie."
Primarul Radu Mazare nu mai vrea sa vanda Cazinoul din Constanta Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, spune ca s-a razgandit in privinta vanzarii Cazinoului si ca intentioneaza realizarea unui parteneriat public-privat cu o firma interesata de reabilitarea acestui monument si de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc, relateaza Mediafax.
​​DEZBATERE PUBLICA Primaria sectorului 6 vrea turnuri de 30 de etaje pe 171 hectare de spatiu verde din sector: intersectia Razoare, langa Gradina Botanica si la capatul Caii Giulesti Primaria sectorului 6 al Capitalei intentioneaza sa permita construirea unor cladiri de 30 de etaje pe 171 de hectare de spatiu verde, potrivit Planului Urbanistic Zonal sector 6 aflat in dezbatere publica. In acest moment, aceste terenuri sunt neconstruibile. In plus, documentatia de urbanism nu marcheaza spatiile verzi dintre blocuri ca atare, astfel incat acestea sunt lasate la mana samsarilor imobiliari care ar putea sa construiasca pe aceste terenuri. Documentatia de urbanism a primit avizul preliminar al arhitectului sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu.
"Luminitele de sarbatori vor fi aprinse pe 5 decembrie" - Sorin Oprescu Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a anuntat data la care vor fi aprinse luminile de sarbatori. "Le vom da drumul pe 5 decembrie, ca de Sf. Nicolae orasul sa-i faca sa mai zambeasca pe bucuresteni. Poate o sa fie mai modest decat in alti ani", a declarat Sorin Oprescu, citat de Agerpres.
Primaria Capitalei expropriaza un teren de 3800 mp din cartierul Baicului cu 1,6 mil euro, pentru strapungerea Doamna Ghica - Chisinau Primaria Capitalei a platit firmei IMCOM 1,6 milioane de euro pentru un teren de circa 3.800 mp (420 euro/mp), pe care se afla o constructie de circa 700 metri, in cartierul Baicului, una dintre cele mai rau famate zone ale Bucurestiului. Terenul a fost expropriat de municipalitate pentru continuarea lucrarilor la strapungerea Doamna Ghica-Chisinau. Banii au fost dati printr-o dispozitie semnata de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. In comparatie, cea mai scumpa vila scoasa la vanzare pe site-ul de imobiliare anuntul.ro, aflata in centrul Capitalei, pe bd Lascar Catargiu si avand 700 mp construiti, cu teren de 350 metri patrati, costa 1,6 milioane de euro.
Sorin Oprescu intentioneaza sa construiasca Hipodromul Bucuresti Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca in cea de-a doua jumatatea a mandatului sau spera sa finalizeze lucrarile la Hipodromul Bucurestiului, nedand detalii despre locul in care ar putea fi amenajat, intrucat nu vrea sa "dispara" terenurile, relateaza Mediafax.
FOTOGALERIE In prima zi dupa deschidere, parcarea subterana de la Universitate este plina / O masina era parcata in piata, in fata statuilor In prima zi dupa inaugurare, parcarea subterana de la Universitate este plina, aproape toate cele 425 de locuri fiind ocupate. Mai mult, deja au aparut primii soferi nedisciplinati care parcheaza in locuri nepermise. Reamintim ca in primele doua saptamani accesul in parcare este gratuit. Dupa aceasta perioada soferii vor plati 2,5 lei pe ora.
Primaria Capitalei vrea sa introduca sens unic pe bd. Carol, bd. Barbu Vacarescu, bd. Lacul Tei, str. Ramuri Tei, Soseaua Progresu, Calea Dorobantilor. Vezi cum va fi reconfigurata circulatia in centrul orasului Primaria Capitalei vrea sa introduca sensuri unice pe mai multe bulevarde importante din Capitala. Sunt vizate: bd. Carol - de la intersectia cu Calea Mosilor pana la Universitate, Calea Victoriei in intregime, bd. Barbu Vacarescu, bd. Lacul Tei, str. Ramuri Tei, Soseaua Progresu, Calea Dorobantilor si str. Polona. De asemenea, se propune infiintarea de benzi unice pentru RATB pe urmatoarele artere: bd Carol, Splaiul Independentei, bd. Libertatii, bd. Unirii, bd. Decebal, bd. Carol, bd. P. Protopopescu, Calea Mosilor noua, bd. Dacia, str. M. Vulcanescu, sos. Cotroceni, Calea Floreasca, sos Barbu Vacarescu, bd. Lacul Tei. Proiectul care cuprinde aceste reglementari a fost discutat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei.
VIDEO / FOTOGALERIE Lucrarile de amenajare a Pietei Universitatii vor fi gata la primavara. Oprescu vrea gradene cu verdeata si o terasa ca la primaria din Viena Lucrarile de amenajare a spatiului public din Piata Universitatii vor fi gata la primavara, a declarat joi primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Edilul a declarat ca desi lucrarile sunt pe ultima suta de metri, mai trebuie facute cateva "retusuri": vor fi puse cateva gradene cu verdeata, banci, fasia alba de beton din jurul statuilor va fi lacuita, iar in piata va fi amenajata o terasa. De asemenea, transformatorul urias de langa Muzeul de Istorie va disparea. Saptamana aceasta Primaria Capitalei a inlocuit si capacele gurilor de aerisire din mijlocul pietei - niste cutii de beton de peste un metru inaltime - cu unele mai mici, asemanatoare unor banci, pe care cetatenii pot sta. Masura vine dupa ce arhitectele care au castigat proiectul de amenajare a pieteti au declarat ca municipalitatea a mutilat piata, iar presa scris despre aceste probleme.Invitam cititorii HotNews.ro sa ne scrie ce parere au despre amenajarea Piatei Universitatii
​​VIDEO / FOTOGALERIE S-a inaugurat parcarea subterana de la Piata Universitatii. Sunt disponibile 425 de locuri. Tariful este de 2,5 lei/ora Primaria Capitalei a inaugurat, joi, parcarea subterana de la Piata Universitatii, la aproape doi ani de la inceperea lucrarilor. Aceasta are 3 niveluri in subteran, 425 de locuri pentru masini, 21 de locuri pentru motociclete si a fost realizata in parteneriat public-privat, fiind prima parcare subterana din Bucuresti realizata in aceasta maniera. Accesul in parcare este permis 24 de ore din 24 (nu au voie masinile pe GPL), iar taxa de intrare este de 2,5 lei/ora. In primele doua saptamani accesul in parcare se va face gratuit. Bucurestenii nu vor mai avea voie sa isi lase masinile pe strazile din jurul parcarii subterane, locurile de parcare de la suprafata fiind desfiintate. Masinile parcate ilegal vor fi ridicate.
Primaria Capitalei secretizeaza modul in care se iau decizile Comisiei Tehnice de Urbanism, forul care avizeaza cele mai importante proiecte imobiliare din oras Primaria Capitalei a trecut la secret modul in care se iau deciziile Comisiei Tehnice de Urbanism, forul unde se discuta cele mai importante proiecte imobiliare din Bucuresti si derogarile de la Planul Urbanistic General. Astfel, persoanele care doresc sa participe la aceste sedintele Comisiei vor avea acces doar atunci cand se prezinta proiectele pe care investitorii doresc sa le realizeze, dupa care discutiile dintre membrii Comisiei pe marginea proiectelor si decizia fiecarui membru vor fi secrete. Presedintele CTUAT, Sorin Gabrea a declarat ca decizia finala va fi totusi comunicata persoanelor interesate - proiectantilor, beneficiarilor si presei la cateva zile dupa sedinta Comisiei. In acest fel publicul nu va sti insa cine sustine avizarea unui proiect si motivele care stau la baza deciziilor.
Primaria Capitalei va inaugura joi parcarea subterana de la Universitate Primaria Capitalei va inaugura, joi, parcarea subterana de la Universitate. Aceasta este realizata in parteneriat public-privat si va avea disponibile circa 420 de locuri, pe trei nivele in subteran.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2238 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri