ADMINISTRATIE LOCALA
Timisoara: Consiliul local garanteaza un credit de 70 milioane de lei pentru Regia Autonoma de Transport Timisoara Consiliul local Timisoara a aprobat, marti, intr-o sedinta extraordinara, garantarea de catre administratia locala a unui credit de peste 70 de milioane de lei pentru Regia Autonoma de Transport Timisoara, scrie www.tion.ro. RATT are nevoie de garantia administratiei locale pentru a obtine o scrisoare de garantie bancara, in baza careia sa acceseze un credit bancar pentru plata datoriilor.
Stema Bucurestiului ar putea fi modificata, imaginea Sfantului Dimitrie cel Vechi, Izvoratorul de Mir, fiind inlocuita cu cea a Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestiului Stema Bucurestiului  ar putea fi modificata, imaginea Sfantului Dimitrie cel Vechi, Izvoratorul de Mir, fiind inlocuita cu cea a Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestiului, potrivit unui studiu comandat de Primaria Capitalei pentru crearea unui "city brand". Studiul propune si un slogan pentru Capitala: “Bucuresti – unde trecutul intalneste viitorul!”. Alegerea sloganului a fost facuta pe baza reactiilor primite de la cetateni.
Primaria din Ramnicu Valcea, obligata de instanta sa plateasca despagubiri de 10.000 lei unei femei care a fost muscata de caine Primaria Ramnicu Valcea si primarul Romeo Radulescu au fost obligati de instanta de judecata sa plateasca, in solidar, suma de 10.000 lei unei femei care a fost muscata de un caine maidanez. Decizia poate fi atacata cu recurs.
Primaria Arad vrea sa cheltuiasca 170.000 de euro pe trei tobogane pentru strandul Neptun Primaria Arad a lansat licitatia pentru achizitionarea a trei tobogane cu "jet de apa" pentru amenajarea strandului Neptun. Potrivit site-ului de licitatii publice, institutia este dispusa sa cheltuiasca 170.000 de euro (750.000 lei) pentru achizitionarea celor trei obiecte. Termenul de depunere a ofertelor este 27 aprilie.
DA si NU in amenajarile din Bucuresti. "Primul transformator monument" Parcul Venus, cel de langa Opera Nationala, a fost recent reamenajat. Subiectul pe care il ridicam nu este despre cat de bine arata, ci cat de "cu cap" s-a facut si cat de bine se integreaza multe dintre elemente intre ele. Un exemplu este modul cum au fost integrate transformatoarele in peisaj. La "Asa NU" ne uitam la Piata Sf. Anton, din spatele Hanului lui Manuc, care a devenit oficial prima piata din lume care ridica un transformator electric la rang de monument, de statuie, de fantana arteziana, de mobilier stradal decorativ.
​​FOTOGALERIE Comisia Zonala a Monumentelor Istorice a decis clasarea de urgenta a casei in care a locuit Dimitrie Ghica. Iarna trecuta, cladirea a fost devastata Comisia Zonala a Monumentelor Istorice Bucuresti-Ilfov a decis clasarea ca monument istoric a casei de pe strada Dianei nr. 9 (langa Piata Rosetti), urmare a cererii inaintate de Ordinul Arhitectilor Bucuresti. Imobilul a fost construit la inceputul secolului XX, dupa planurile arhitectului Ernest Doneaud si a apartinut lui Dimitrie Ghika, fratele "monseniorului" Vladimir Ghika. Iarna trecuta, casa a fost lasata cu ferestrele si usile deschise, prada hotilor de fier vechi si oamenilor strazii, fiind devastata la interior.
Oprescu si-a prezentat bilantul pe cei patru ani de mandat. Vezi realizarile si esecurile edilului Primarul general, Sorin Oprescu, a  prezentat, joi, bilantul celor patru ani de mandat. Printre realizarile cu care se lauda edilul sef se numara pasajul Basarab, Stadionul National, reabilitarea strazilor din Centrul Istoric, modernizarea spitalelor bucurestene si extinderea retelei de canalizare. La prezentarea bilantului, Oprescu a trecut peste citeva probleme majore ale Bucurestiului: parcarile publice, cainii fara stapan, publicitatea stradala. Autostrada suspendata a rams "suspendata", desi a fost unul dintre cele mai importante proiecte din campania electorala din 2008.
Zeci de castani din Gradina Botanica din Bucuresti au fost toaletati. Un ONG acuza "ciuntirea" arborilor Zeci de castani din Gradina Botanica din Bucuresti au fost toaletati, din coroana  lor ramanad doar cateva bete. Reprezentantii institutiei spun ca arborii aveau peste 100 de ani si ca reprezentau pericol public pentru vizitatori, fiind uscati. Fundatia Ecocivica este insa de parere ca multi dintre copacii toaletati erau sanatosi si nu era nevoie "sa fie ciunititi in acest hal".Citeste si "Toaletarea de primavara, moartea  copacilor din Capitala"
Centrul orasului Rasnov va fi reamenajat cu 18,2 milioane de lei Centrul orasului Rasnov va avea o noua fata in urmatorii doi ani. Sub Piata Unirii se va construi o parcare subterana de 100 de locuri si un pasaj pietonal, iar piata va deveni pietonala. Valoarea proiectului este de 18,2 milioane de lei, 14,3 milioane fiind fonduri europene nerambursabile. Contractul de finantare a fost semnat marti de ministrul Dezvoltarii, Cristian Petrescu, si reprezentantii administratiei locale.
Primaria Sibiu va plati circa 3 milioane de euro pentru reabilitarea unui viaduct si a trei strazi Primaria Sibiu a semnat, miercuri, contractele de executie pentru reabilitarea viaductului Gara Mica si a strazilor Resita, Masinistilor si Teilor, potrivit unui comunicat de presa trimis de institutie. Pentru cele patru lucrari, administratia locala va plati circa 3 milioane de euro, bani proveniti dintr-un imprumut BERD.
Primaria Capitalei a inventariat casele de patrimoniu din zonele Dorobanti, Pitar Mos si Vasile Conta Primaria Capitalei a inventariat casele vechi din zonele Dorobanti, Pitar Mos si Vasile Conta. Potrivit studiului, aflat in dezbatere publica pe site-ul institutiei, 49 de imobile din cele trei zone ar putea primi statutul de monument istoric, fiind foarte valoroase, 115  au valoare medie si proprietarii pot interveni pe ele pentru a le modifica, iar restul nu au nicio valoare, putand fi demolate. In urma acestui inventar, pe fiecare parcela s-a propus un regulament de construire, astfel incat caracterul istoric al zonelor sa fie conservat. Scopul acestui studiu este de a proteja cladirile valoroase, care nu au statutul de monument.Citeste si:Grigore Mora, nr. 15, o alta bijuterie arhitecturala din perioada interbelica, a sfarsit sub lama buldozerului
Tribunalul Cluj a anulat rezultatul licitatiei pentru Sala Polivalenta deoarece oferta castigatoare este nerealista Tribunalul Cluj a anulat decizia prin care a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru proiectarea si construirea Salii Polivalente, din oras, pe motiv ca pretul propus de consortiul castigator este nerealist, costurile reale depasind valoarea ofertata, scrie www.citynews.ro. Potrivit unei expertize depuse la dosar, pretul real ar fi de circa 96 milioane de lei, dublu fata de oferta castigatoare. In ultimii ani, a devenit o obisnuinta ca firmele care au contracte cu administratiile locale sa castige licitatiile cu o oferta avantajoasa, dar nerealista, dupa care aceasta suma sa fie marita prin acte aditionale. Potrivit Legii achizitiilor publice, licitatiile sunt castigate de companiile care au cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere financiar.
Firmele care ridica masinile parcate neregulamentar din Bucuresti au incasat circa 5 milioane de euro in 2011 In anul 2011, firmele care ridica masinile parcate ilegal in Capitala au ridicat din sectoarele 1, 2, 4 si 6 circa 40.000 de autovehicule si au avut incasari de aproximativ 5 milioane de euro. In sectoarele 3 si 5 nu s-au ridicat ridica masini. Rezultatele: firma din sectorul 1 a incasat 1,45 milioane de euro, cea din sectorul 2 - 1,5 milioane de euro, cele din sectorul 4 - 700.000 de euro si cea din sectorul 6 - 1,35 milioane de euro. Din aceste sume, s-au intors bani la bugetul local doar in sectorul 1 - circa 290.000 euro si sectorul 6 - 135.000 euro.
Bucuresti: Politia Rutiera a inchis o pista pentru biciclete deoarece pune in pericol utilizatorii Politia Rutiera a inchis, temporar, pista pentru biciclete de pe bd. Cantemir, intre bd. Gheorghe Sincai si bd. Marasesti. Decizia a fost luata deoarece pista era impracticabila si reprezenta un pericol pentru biciclisti datorita chioscurilor si panourilor publicitare amplasate de-a lungul acesteia precum si a masinilor parcate. De asemenea, bordurile nu erau aduse la nivel. Politia Rutiera va inchide in aceasta saptamana si pista de pe bd. Elisabeta, intre Piata Kogalniceanu si bd. Carol, din aceleasi motive. Pistele vor fi redeschise dupa ce Administratia Strazilor va indeparta obstacolele.​
Strada Felinarului, din centrul vechi al Sibiului, a scapat de la asfaltare. Primaria o va repara folosind piatra cubica Primaria Sibiu nu va mai asfalta strada Felinarului din centrul vechi al orasului ci o va repara folosind piatra cubica. In urma cu cateva zile, angajatii institutiei au inceput sa scoata piatra cubica si aveau in intentie sa asfateze trotuarele pentru a imbunatati "circulatia pietonala". HotNews.ro a relatat acest caz, iar administratia locala a revenit asupra deciziei. "Referitor la strada Felinarului din Sibiu, lucrarile de asfaltare au fost sistate. Strada va ramane cu piatra cubica", a declarat pentru HotNews.ro, Mirela Gligore, purtatoarea de cuvant a primariei.
41 de orase din Romania vor sarbatori, sambata seara, "Ora pamantului" Sambata, in intervalul orar 20.30-21.30, 41 de orase din Romania vor sarbatori "Ora pamantului" stingand lumina in principalele institutii publice. Companiile private si cetatenii sunt indemnati sa se alature evenimentului. Prin stingerea luminii timp de o ora, o data pe an, in ultima sambata a lunii martie, oamenii isi arata preocuparea fata de fenomenul incalzirii globale si al risipei energetice.
Traseul telegondolei din Bucuresti, schimbat de Comisia Monumentelor Istorice. Telegondola ar trebui sa ocoleasca Parcul Herastrau Proiectul telegondolei din Bucuresti a fost prezentat, miercuri, la Comisia Nationala a Monumentelor Istorice de pe langa Ministerul Culturii in vederea obtinerii avizului de specialitate de la aceasta institutie. Membrii Comisiei au cerut proiectantilor sa schimbe traseul instalatiei pe cablu astfel incat sa ocoleasca Parcul Herastrau, monument istoric. Initial, proiectul promovat de Primaria sector 2 prevedea ca telegondola sa plece de la capatul Soselei Pantelimon, de langa hipermarketul Cora, sa traverseze lacurile Dobroiesti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca si parcul Herastrau si sa ajunga la Casa Presei.
Primaria din Cluj vrea sa cheltuiasca 3,5 milioane de euro pentru 14,5 km de piste pentru biciclete si 50 de statii de inchiriere Primaria Cluj vrea sa cheltuiasca circa 15 milioane lei (3,5 milioane de euro) pentru amenajarea a 14,5 km de piste pentru biciclisti, construirea a 50 de statii de inchiriere si achizitionarea a 540 de biciclete, potrivit site-ului de licitatii publice. Licitatia a fost lansata in luna martie, iar termenul de depunere a ofertelor este 3 aprilie.
Gradina Zoologica din Turda se va redeschide in aceasta toamna Gradina Zoologica din Turda se va redeschide in aceasta toamna, dupa aproape doi ani de lucrari de modernizare. Un coltisor din savana africana, plimbari pe camila, zebre si rinoceri sunt doar cateva dintre surprizele cu care parcul zoo ii asteapta pe vizitatori, relateaza www.citynews.ro. Conducerea parcului doreste si introducerea unei linii speciale de trasuri intre Salina si acest punct de atractie.
Primaria Sibiu asfalteaza portiuni dintr-o strada, din centrul vechi, pe care se afla piatra cubica Primaria Sibiu vrea sa asfalteze o parte din strada Felinarului din centrul istoric al orasului, pavata in prezent cu piatra cubica. Lucrarile au inceput in aceasta saptamana, iar reprezentantii municipalitatii pretind ca fac acest lucru pentru a usura trecerea pietonilor. Societatea civila si vecinii sunt impotriva acestei initiative, mai ales ca piatra cubica de pe aceasta strada a fost pusa de curand.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2063 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri