ADMINISTRATIE LOCALA
Gabriela Firea
Foto: Stirile ProTV

Precizări ale Primăriei Capitalei după ce singurul centru de găzduire a victimelor violenței domestice, deschis non-stop, a anunțat că se închide din lipsa finanțării

de Redactia HotNews.ro
Primăria Captalei susține că nu a oprit finanțarea singuruil centru de găzduire a victimelor violenței domestice, deschis non-stop în București, fiind vorba despre expirarea unui acord care a fost încheiat pe durată determinată, respectiv septembrie 2018-februarie 2019.
Garduri care delimiteaza linia 21 de tramvai
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Aproape 340 de milioane de lei pentru modernizarea transportului public din București. Ce investiții vrea să facă în acest an STB: de la stâlpișori la aer condiționat în autobuze

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Apr 2019 Actualitate | Administratie Locala
Societatea de Transport București(STB) are în 2019 un buget estimat de 1,24 miliarde lei. Din această sumă, cheltuielile cu personalul reprezintă 913 milioane, iar cheltuieli pentru investitii 343 milioane lei.
radet
Foto: Facebook

Reabilitarea țevilor RADET ar putea dura patru ani, iar costul este de peste un miliard de lei

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Apr 2019 Actualitate | Administratie Locala
Primăria Capitalei vrea să investească peste un miliard de lei în reabilitarea sistemului de termoficare, potrivit unui proiect de hotărâre ce trebuie votat săptămâna viitoare în ședința Consiliului General al Municipiului București. Asta, în contextul în care Capitala se confruntă cu mari probleme din cauza avariilor care se produc zilnic. Durata lucrărilor este de patru ani, relatează Mediafax.
Violenta domestica
Foto: Facebook

Singurul centru de găzduire a victimelor violenței domestice, deschis non-stop în București, se închide de la 1 mai fiindcă Primăria Capitalei nu a mai finanțat proiectul

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Centrul de găzduire în regim de urgență destinat victimelor violenței domestice – Casa INVICTA se va închide începând cu 1 Mai 2019, după ce Primăria Capitalei nu a mai finanțat proiectul, a anunțat Asociația Anais pe pagina de Facebook. Acesta era singurul centru de acest gen din București, deschis non-stop, spun reprezentanții asociației.
Rosturi Grant
Foto: Facebook

Imaginile postate de Primărie ca să se laude cu reabilitarea Podului Grant scot la iveală o greșeală ce poate avea consecințe grave: muncitorii acoperă cu asfalt rosturile de dilatație / Specialist: „E o prostie” UPDATE Primăria: Este o soluție temporară, era o groapă

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a postat joi, pe pagina de Facebook, mai multe imagini cu lucrările de consolidare la Podul Grant, pentru a arăta evoluția lucrărilor. Numai că, în imagini, muncitorii Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București, cea care face lucrarea, sunt surprinși cum acoperă rosturile de dilatație. Victor Popa, unul dintre cei mai respectați ingineri de poduri din România, a explicat pentru HotNews.ro de ce este greșit acest lucru și ce urmări are.
Tamas Sandor (UDMR)
Foto: Agerpres

​Obligat de instanţă, preşedintele CJ Covasna a înlăturat mai multe steaguri din sala de şedinţă

de V.M. HotNews.ro
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor (UDMR), a înlăturat din sala de şedinţe a instituţiei pe care o conduce mai multe steaguri primite donaţie, după ce a fost somat de instanţa de judecată să pună în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă, în caz contrar urmând să fie sancţionat cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere, relatează Agerpres.
Anunt semafor defect
Foto: Hotnews

Proiect Smart City: Șoferii care tranzitează Sectorul 4 sunt anunțați pe panourile publicitare digitale dacă un semafor este defect

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Șoferii care tranzitează Sectorul 4 sunt anunțati pe panourile publicitare dacă un semafor este defect, pentru a putea evita intersecția respectivă. Proiectul a fost dezvoltat de firma care deține mai multe panouri publicitare digitale în zonă, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

UPDATE Tribunalul București a declarat falimentul RADET. Gabriela Firea: Cetățenii Capitalei vor avea în continuare apă caldă și căldură

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, miercuri, intrarea în faliment a RADET. Decizia poate fi atacată cu recurs. Întreagă activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetică, iar primarul general, Gabriela Firea, promite că bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură, la parametri optimi.
Pasaj Ciurel aprilie 2019
Foto: Asociatia Pro Infrastructura Facebook

​​VIDEO O filmare făcută cu drona arată cât de puțin au progresat lucrările la Pasajul Ciurel în ultimul an/ Asociația Pro Infrastructură: Avansul este catastrofal

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Două filmări făcute la Pasajul Ciurel cu drona de Asociația Pro Infrastructura, una în aprilie 2018 și una în aprilie 2019, arată cât de mult au avansat lucrările în ultimul an: extrem de puțin raportat la declarațiile primarului general, Gabriela Firea, că pasajul este executat în proporție de 90%. Inițial, edilul a promis că pasajul va fi gata în 2017, apoi în 2018, iar ultimul termen avansat este finalul anului 2019.
Notre Dame in flacari
Foto: Cristina Beligar

Consiliul Județean Cluj a alocat 100.000 de lei pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame

de C. Ivanov HotNews.ro
Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea a 100.000 de lei din bugetul pe acest an pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame din Paris, distrusă în urma unui incendiu, potrivit Mediafax.
Protest taximetristi
Foto: Hotnews

UPDATE Peste 1.000 de taxiuri protestează în fața Guvernului / Traficul este bulversat în zona Pieței Victoriei / Reacția Uber: ”Mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră”

de I.B. HotNews.ro
Peste 1.000 de taxiuri sunt miercuri în Piața Victoriei, taximetriștii protestând față de UBER/Taxify (Bolt). Mitingul este organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România și este programat până la ora 18.00. Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, anunța că ordonanța de urgență pentru interzicerea pirateriei în transportul auto, cerută de taximetriști, va fi publicată în Monitorul Oficial cel târziu miercuri.
-------------------
UPDATE 09.42 „Vrem să colaborăm cu industria de taxi așa cum facem în alte țări. De fapt, mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră”, transmite Uber miercuri dimineață.
UPDATE 08.56 Probleme mari de trafic pe toate arterele din zona Pieței Victoriei. Circulația este aproape blocată. La protest sunt aproximativ 1.000 de taxiuri.
UPDATE 08.17 În Piața Victoriei sunt parcate câteva sute de taxiuri.
Viorel Catarama
Foto: Facebook

Cataramă: Firea spune că a înființat companiile municipale pentru a se lupta cu hoția. Nimic mai fals

de I.B. HotNews.ro
Viorel Cataramă a declarat că este falsă afirmația Gabrielei Firea, care a spus că a înființat companiile municipale pentru a se lupta cu hoția. Președintele Dreptei Liberale precizează că acele companii au scopul de a lovi în sectorul privat, potrivit Mediafax.
Cozi pentru voucherele de biciclete
Foto: Hotnews

PMB, despre voucherele de biciclete: S-au făcut toate demersurile pentru a acoperi plata impozitului

de Ionut Baias HotNews.ro
Primăria Capitalei transmite, marţi seară, referitor la impozitarea voucherelor pentru biciclete, că s-au făcut toate demersurile pentru a acoperi plata a acestui impozit, inclusiv varianta aplicării reţinerii la sursă a impozitului pe venit, însă propunerea nu a fost acceptată de Finanțe, potrivit Mediafax.
Gabriela Firea
Foto: PMB

​La licitația organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea a 100 de troleibuze s-a înscris un singur ofertant

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
La licitația organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea a 100 de troleibuze (12m) s-a înscris un singur ofertant, respectiv asocierea dintre Bozankaya Otomotiv Makina İmalat İthalat ve İhracat A.Ş. (Turcia) și SILEO GmbH (Germania), a anunțat municipalitatea marți, într-un comunicat de presă. Oferta urmează să intre în analiza comisiei de evaluare care va stabili dacă sunt îndeplinite toate cerințele. Valoarea estimată a achiziției este de 214.488.800 lei fără TVA.
Gabriela Firea
Foto: Primaria Capitalei

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, va dona pentru Notre-Dame 10% din salariul său, timp de trei luni

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul general, Gabriela Firea, a trimis, marți, omologului sau de la Paris, Anne Hidalgo, o scrisoare prin care și-a exprimat regretul față de incendiul care a devastat catedrala Notre- Dame. În semn de solidaritate, Gabriela Firea a anunțat că va dona 10% din salariul sau, timp de trei luni, fondului instituit pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a catedralei.
Notre Dame in flacari
Foto: Cristina Beligar

Ștefan Mănciulescu, arhitect restaurator în Franța: Restaurarea Notre-Dame va dura cel puțin 10 ani și va costa peste 500 de milioane de euro

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Catedrala Notre-Dame din Paris a fost mistuită luni noapte de un incendiu devastator, acoperișul și turla ”săgeată" fiind distruse. Asta este ce se poate vedea cu ochiul liber, o evaluare a pagubelor nefiind încă făcută. Cât va costa restaurarea edificiului și cât va dura? Ștefan Mănciulescu, arhitectul şef pentru monumentelor istorice în Franța, care a condus peste 100 de șantiere și proiecte de restaurare, a explicat pentru HotNews.ro ce însemnă restaurarea unui edificiu de o asemenea anvergură, cât ar putea costa și cât vor dura lucrările.
Robert Negoita
Foto: Wikimedia Commons

UPDATE Primarul Robert Negoiță își va face publicitate de 1,2 milioane de euro, bani publici / Cei mai mulți bani, pentru spoturi TV și radio

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 3 a atribuit un contract de 5,6 milioane lei către societatea Investiții Spații Verzi S3, la care administrația locală este acționar, pentru ”servicii de realizare și difuzare spoturi TV și Radio, publicitate stradală, online, publicare advertoriale în presa tipărită și studii de impact”. Mai exact, obiectul contractului este promovarea activității Primăriei Sector 3. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local Sector 3 de marți, rămâne de văzut dacă va fi aprobat. UPDATE Proiectul a fost aprobat.
Gabriela Firea
Foto: Stirile ProTV

Încă o lovitură pentru companiile municipale înființate de Gabriela Firea: Prefectura a atacat în instanță actele subsecvente hotărârilor anulate în instanță, acestea fiind suspendate de drept

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Prefectura București cere Tribunalului București să anuleze actele subsecvente hotărârilor de înființare a companiilor municipale, potrivit unui răspuns transmis de instituție la solicitarea HotNews.ro. Prin aceste documente s-au făcut o parte din majorările de capital ale societăților comerciale, s-au adoptat bugetele și actele adiționale prin care s-au delegat principalele servicii publice. Acțiunea Prefecturii vine după ce Curtea de Apel București a anulat, într-un proces deschis de USR, hotărârile de înființare a companiilor municipale deoarece acestea au fost aprobate ilegal, cu majoritate simplă, nu cu votul a două treimi dintre consilierii generali, așa cum cere legea.
Protest Parcul Brâncuși 9
Foto: Facebook

​​FOTO-VIDEO Zeci de oameni, printre care foarte mulți copii, au protestat în Parcul Brâncuși: Salvați parcul! Aici este copilăria noastră!

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Decizia Primăriei Sectorului 3 al Capitalei de a desființa locurile de joacă din Parcul Brâncuși și a dezafecta mobilierul urban a scos în stradă zeci de oameni, printre care foarte mulți copii. Ei cer primarului general, Gabriela Firea, și primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, să găsească soluții pentru a salva spațiul verde și a-l reda comunității.
Autobuze electrice Cluj 12
Foto: Primaria Cluj-Napoca

FOTOGALERIE Clujul a luat iar fața Bucureștiului: orașul are deja 22 autobuze electrice, Capitala abia a lansat licitația. Ce orașe vor mai beneficia de astfel de dotări

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
De la începutul lunii aprilie, pe străzile din Cluj-Napoca circulă 22 de autobuze electrice, până în luna august urmând să vină încă 19. Primele autobuze de acest fel au ajuns la Cluj în iunie 2018, fiind primul oraș care a făcut această achiziție. Un autobuz costă nu mai puțin de 2,8 milioane lei, fiind produs de SOLARIS Bus&Coach. Următorul oraș care va avea autobuze electrice este Suceava, licitația pentru achiziția publică fiind finalizată. Primăria Capitalei are în plan să cumpere 100 de autobuze electrice, însă municipalitatea abia a început procedura de achiziție, în luna martie.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version