ADMINISTRATIE LOCALA
Promenada Lacul Morii 6
Foto: Primaria sector 6

DEZBATERE PUBLICĂ Primăria Sectorului 6 a publicat proiectele de reamenajare a promenadei de la Lacul Morii și a insulei: Plajă artificială, pistă de alergare și cinema în aer liber

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 6 a afișat pe site studiile de fezabilitate pentru amenajarea promenadei de pe malul Lacului Morii și a insulei. Astfel, pe malul lacului se dorește amenajarea unei promenade de circa 2 km, pornind din zona Crângași până în dreptul insulei, ce va cuprinde o pistă de alergare și un cinema în aer liber. În ceea ce privește insula, acolo se dorește amenajarea unei plaje artificiale, a unui labirint cu apă, o zonă dedicată practicării sportului și o zonă de terase. Valoarea celor două proiecte este estimată la 30 milioane lei. Cele două zone se află în prezent în paragină.
Gabriela Firea
Foto: PMB

Gabriela Firea, prima declarație de la criza RADET: Este strigătoare la cer demagogia PNL care a deținut controlul regiei în ultimii 10 ani

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Gabriela Firea consideră că discursul opoziției din spațiul public și din Consiliul General privind problemele RADET este strigător la cer deoarece PNL a deținut controlul regiei înainte că ea să fie primar și a asistat la degradarea sistemului și la acumularea datoriilor istorice. Gabriela Firea spune că nu putea rezolva în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la Revoluție încoace.
Ilie Bolojan
Foto: HotNews.ro

STUDIU DE CAZ Cum a reușit Primăria Oradea să depună proiecte în valoare de 300 milioane de euro și să bată Clujul, Bucureștiul și Sibiul în cursa pentru fondurile europene

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Oradea a depus proiecte în valoare de 300 milioane de euro pentru a accesa fonduri europene nerambursabile pe actualul exercițiu financiar, până acum fiind câștigată finanțare pentru proiecte în valoare de 174 milioane de euro, restul fiind în procedură de evaluare, a anunțat primarul Ilie Bolojan. Astfel, orașul Oradea, cu un buget de circa 580 milioane lei și o populație de aproximativ 200.000 locuitori, bate Clujul, Sibiul și Bucureștiul la acest capitol. Care este secretul?
Harta interactiva
Foto: Google Maps

Harta interactivă a frigului în Capitală. Nicușor Dan le cere bucureștenilor să semnaleze problemele cu RADET-ul

de C.D. HotNews.ro
Nicușor Dan a lansat o hartă interactivă în care bucureștenii sunt îndemnați să semnaleze dacă au probleme cu furnizarea de apă caldă și căldură de la RADET.
Centrul Vechi al Bucurestiului
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Poliția Capitalei înființează un serviciu care să se ocupe exclusiv de faptele din Centrul Vechi

de N.O. HotNews.ro
Începând cu data de 15 ianuarie, a fost înființat un serviciu de poliție în Centrul Vechi din București, care să se ocupe numai de infracțiunile din această zonă intens populată, informează Adrian Miron, directorul Poliției Capitalei. La acest serviciu vor lucra peste 100 de polițiști, relatează Mediafax.
Trafic in Capitala
Foto: Catiusa Ivanov

Cazul semafoarelor din Capitală accesate ilegal. Anchetatorii iau în calcul ipoteza unei defecțiuni

de C. Ivanov HotNews.ro
Procurorii DIICOT iau în calcul, în cauza privind semafoarele din Capitală, care ar fi fost accesate ilegal în urmă cu câteva săptămâni, să fie vorba de o defecțiune tehnică și nu de o intervenție a cuiva, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Potrivit acelorași surse, procurorii au ridicat mai multe laptopuri, în cursul zilei de marți, de la Compania Municipală a Managementului Traficului, pentru mai multe cercetări.
Cartierul ANL Brancusi
Foto: Primaria sector 6

Planul urbanistic coordonator al Sectorului 6 a fost anulat în instanță de un grup de cetățeni nemulțumiți că pe spațiul verde din cartierul lor s-a aprobat construirea unor blocuri

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Planul urbanistic coordonator al Sectorului 6, care stabilește ce se poate construi pe fiecare teren din această zonă administrativă, a fost anulat în instanță de un grup de cetățeni din Cartierul ANL Constantin Brâncuși, nemulțumiți că spațiile verzi din cartier erau transformate în terenuri pe care se pot construi blocuri. Documentația de urbanism a fost făcută de Primăria Sector 6 și aprobată de Consiliul General al Municipiului București și Primăria Capitalei. Decizia instanței poate fi atacată cu recurs.
Florin Piersic
Foto: Premiile Gopo

Primăria Cluj a aprobat cheltuirea a 130.000 de lei pentru un ”eveniment omagial cultural-artistic deosebit” dedicat lui Florin Piersic

de G.S. HotNews.ro
Consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca au aprobat, marţi, alocarea unei sume de 130.000 de lei pentru organizarea unui eveniment aniversar dedicat actorului Florin Piersic care, anul acesta, în ianuarie, împlinește 83 de ani, transmite Agerpres.
Operatori Romprest
Foto: Primaria sector 1

Primăria Capitalei: Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, arterele principale fiind curățate ”la negru” în proporție de 95%

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curățate ”la negru” în proporție de 95%, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Capitalei, privind acțiunea de deszăpezire în București. Reamintim că de activitățile de salubrizare și deszăpezire se ocupă Primăriile de Sector, iar acțiunea este supravegheată de Primăria Capitalei.
Magazinul Bucuresti 1
Foto: Re-Act Now Studio

​FOTO Cum va arăta noua clădire a magazinului București din Centrul Istoric al Capitalei

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Fostul magazin București, aflat în centrul istoric al Capitalei, a fost demolat la finalul anului trecut. Clădirea va fi reconstruită, păstrând caracteristicile vechiului magazin din perioada comunistă. La interior, primele 4 etaje ale clădirii vor fi ocupate de magazine, următoarele de birouri, iar la ultimul etaj va funcționa un restaurant panoramic. HotNews.ro vă prezintă cum va arăta clădirea.
Indicator bilingv in Sfantu Gheorghe
Foto: sfantugheorgheinfo.ro/ Vargyasi Levente

Primăria din Sfântu Gheorghe vrea să înnoiască toate tăbliţele cu denumirile străzilor. „Noile indicatoare bilingve vor fi realizate dintr-un material mult mai rezistent”

de V.M. HotNews.ro
Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a început o campanie de schimbare a tăbliţelor cu denumirile străzilor din oraş, propunându-şi să le reînnoiască în totalitate până la finele acestui an, relatează Agerpres.
Proiecte PIDU
Foto: Hotnews

Cum a ratat Primăria Capitalei șansa de a accesa până la 200 milioane de euro fonduri europene pentru proiecte care puteau schimba fața orașului: trasee pietonale, piste pentru bicicliști, reabilitarea unor monumente

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a încheiat în 2010 un contract în valoare de 6 milioane de euro pentru realizarea Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), o strategie care urma să transforme centrul Bucureștiului într-un loc prietenos cu pietonii, bicicliștii și mai puțin poluat, cu ajutorul fondurilor europene. Cel puțin așa promitea primarul Sorin Oprescu la vremea respectivă, proiectanții estimând că se pot accesa circa 200 milioane de euro din bani europeni. Promisiunile au fost reluate și de primarul Gabriela Firea. Opt ani mai târziu, Primăria Capitalei nu a depus niciun proiect propus de PIDU pentru a obține fonduri europene. Instituția spune că acestea fie nu erau eligibile, fie sumele care se puteau accesa erau prea mici.
Masini ridicate
Foto: Primaria Sector 4

Capitala cumpără autospeciale pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

de N.O. HotNews.ro
Compania Municipală Managementul Transportului București S.A. cumpără șase autospeciale pentru ridicarea rapidă a autovehiculelor staționate neregulamentar sau abandonate pe drumurile publice, valoarea totală estimată fără TVA a acestora ridicându-se la aproape trei milioane de lei, relatează Mediafax.
Elcen
Foto: ELCEN

Ministerul Energiei și ELCEN cer ca planul de reorganizare a RADET să fie votat în Consiliul General și actualizat

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Planul de reorganizare a RADET va fi discutat și supus la vot în Adunarea Creditorilor care va avea loc pe 14 ianuarie 2019, potrivit informațiilor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Principalul creditor al Regiei, ELCEN (97%), nu va vota însă documentul în forma propusă de administratorul judiciar al RADET, potrivit unui Ordin al Ministerului Energiei, obținut de HotNews.ro. ELCEN cere ca planul de reorganizare să fie aprobat întâi de Consiliul General al Municipiului București, înainte de a intra în Adunarea Creditorilor, și RADET să facă dovada că poate plăti datoriile către ELCEN, minim circa 1,1 miliarde lei din cele 3,7 miliarde.
Bulevardul Lascar Catargiu
Foto: Google Street View

12 din cele mai frumoase zone cu clădiri de patrimoniu din București sunt în pericol. Planul urbanistic care le protejează de rechinii imobiliari expiră

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Planul Urbanistic Zonal care protejează 12 din cele 98 de zone protejate din București și care oferă protecție clădirilor de patrimoniu din aceste areale, pentru a nu fi demolate sau agresate de intervenții urbanistice neadecvate, expiră pe 18 februarie 2019. Consilierii USR cer primarului Gabriela Firea să pună pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General proiectul de prelungire a documentației de urbanism și să apere patrimoniul construit al Bucureștiului.
Plan largire Prelungirea Ghencea
Foto: Hotnews

Primăria Capitalei a stabilit culoarul de exproprieri pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei mai face un pas pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Instituția a stabilit culoarul de exproprieri și a stabilit sumele necesare despăgubirilor, urmând să treacă în domeniul public 465 de imobile, cu o valoare estimată de 56.040.000 lei, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei.
RADET
Foto: Hotnews

ANALIZĂ RADET - cronica unei morți anunțate. De ce rămân bucureștenii tot mai des fără apă caldă și căldură

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
De la începutul iernii, aproape nu există zi fără nicio avarie la rețeaua RADET, sute de oameni din zeci de blocuri neavând apă caldă și căldură. Cum s-a ajuns în această situație? Declinul a început după Revoluție și s-a accentuat în timpul primarilor Sorin Oprescu și Gabriela Firea. În timp ce alte orașe și-au modernizat rețeaua de termoficare aproape în integralitate cu bani europeni, Bucureștiul nu a făcut nimic în acest sens, investițiile de la bugetul local în rețeaua RADET fiind doar de 130 milioane lei, din care doar 17 milioane în ultimii 2 ani. Asta în condițiile în care Regia avea nevoie de investiții de 1,4 miliarde de euro, eșalonate pe o perioadă de 20 de ani.
Calorifer cu repartitor
Foto: Agerpres

Avarie RADET: Circa 140 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
O nouă avarie la rețeaua RADET lasă joi peste 140 de blocuri din Capitală fără apă caldă și căldură. Furnizarea agentului termic a fost oprită dimineață (9.30.10.00) și se estimează că va fi repornită până la ora 21.00. Printre zonele afectate se numără și Piața Victoriei și cartierul Crângași. Avaria s-a produs din cauza unor defecțiuni la punctele termice.
Locuri de parcare
Foto: pxhere.com

Sumă record plătită pentru un loc de parcare în Focșani: 1.500 de lei, plus TVA, abonamentul pe un an

de V.M. HotNews.ro
Un loc de parcare într-un cartier din municipiul Focşani a fost adjudecat de un localnic, miercuri, în urma unei licitaţii, contra sumei de 1.500 de lei, plus TVA, pe an, de zece ori valoarea obişnuită de închiriere a unei parcări de reşedinţă, relatează Agerpres.
Apa potabila
Foto: Captura YouTube

Întreg municipiul Roman ar putea rămâne joi fără apă potabilă

de V.M. HotNews.ro
Municipiul Roman (județul Neamț) ar putea rămâne, joi, fără apă potabilă, în urma unor lucrări pe care compania ApaServ le vor efectua, potrivit unui comunicat de presă difuzat miercuri de conducerea instituţiei.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version