ADMINISTRATIE LOCALA
Calorifer cu repartitor
Foto: Agerpres

Consiliul General a aprobat lista cu zonele din București unde este interzisă debranșarea de la RADET

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi un studiu care stabilește zonele unitare de alimentare cu energie termică din oraș. Acestea sunt aproape tote zonele unde există rețea RADET. Potrivit Legii energiei termice și a prevederilor conexe, debranșarea de la sistem în aceste zone este interzisa.
Gabriela Firea
Foto: Agerpres

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a aprobat desființarea celor mai importante 4 instituții din administrare. O parte din personal va fi angajat în companiile municipale, dar sindicaliștii se tem de disponibilizări mascate

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului București, la propunerea Gabrielei Firea,  a aprobat joi desființarea Administrației Străzilor , Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement, Administraţiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane și Administratiei Fondului Imobiliar. O parte dintre serviciile prestate de aceste administrații au fost delegate deja companiilor municipale înființate anul trecut la propunerea Gabrielei Firea.
La stomatolog
Foto: pixabay.com

Primăria Capitalei va acorda vouchere de 990 de lei pentru montarea de aparate dentare fixe copiilor între 10 şi 17 ani

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Copiii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 17 ani vor putea beneficia de vouchere în valoare de maximum 990 de lei pentru aparate ortodontice fixe, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliului General al Capitalei. Proiectul urmează să fie derulat pe parcursul a 26 de luni, este destinat copiilor cu domiciliul în Bucureşti şi va beneficia de un buget  de 34,8 milioane lei.
Magheru 2-4
Foto: Bucureștiul între Da și Nu

Primăria Capitalei și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” vor organiza un concurs internațional de arhitectură pentru modernizarea bulevardului Magheru. Firea: Nu sunt de acord cu sex-shop-urile de pe Magheru

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei va încheia un parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” pentru realizarea unui concurs internațional de soluții ”București 2020” pentru regenerarea urbană a bulevardului Magheru, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului București. Concursul va viza zona cuprinsă între Piața Unirii și Piața Romană. Valoarea premiilor se ridică la un milion de euro, a precizat primarul Gabriela Firea. În cadrul dezbaterilor la acest proiect, Gabriela Firea a declarat că nu este de acord cu sex-shopurile de pe bulevardul Magheru.
Tramvai
Foto: Facebook/RATB

Primăria Capitalei vrea să acceseze circa 500 milioane lei din Fondul de mediu pentru a cumpăra 100 de troleibuze și 130 autobuze hibride

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei vrea să acceseze bani din Fondul de Mediu pentru cumpărarea a 100 de troleibuze și 130 autobuze hibride, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului București. Valoarea proiectului este de circa 500 milioane lei,  din care finanțarea eligibilă ar reprezenta circa 80% din proiect.  Instituția vrea bani europeni și pentru modernizarea liniilor tramvaielor 1 și 10 cu fonduri europene.
Gabriela Firea
Foto: Agerpres

UPDATE Consiliul General a respins proiectul prin care primarul Gabriela Firea dorea să deconteze combustibil de până la 500 lei/lună pentru navetiștii care fac car-sharing

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General a respins proiectul prin care primarul Gabriela Firea dorea să deconteze combustibil de până la 500 lei/lună pentru persoanele din regiunea București-Ilfov care fac car-sharing pentru a ajunge la muncă sau a-și duce copii la școală. PNL, PMP si USR au votat împotrivă. Proiectul nu a trecut deoarece a lipsit un consilier de la PSD-ALDE și astfel nu au mai avut majoritate.  Reamintim că 21 de grupuri civice și ONG-uri au cerut consilierilor generali să nu aprobe proiectul pentru că nu va face decât să încurajeze folosirea mașinii personale. Primarul Gabriela Firea spune că lucrurile vor sta exact pe dos, și numărul de mașini care intră în oraș se va reduce cu până la 75%.
Trafic Bucuresti
Foto: pxhere.com

21 de ONG-uri cer consilierilor generali să nu adopte proiectul prin care Primăria Capitalei ar putea deconta combustibil de până la 500 lei pe lună pentru car-sharing

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
OPTAR - Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, împreună cu alte 21 de organizații și grupuri civice semnatare, cer Consiliului General al Municipiului București să respingă proiectul de hotărâre pentru aprobarea programului Stimularea Mobilității și descongestionarea traficului din Municipiul București. Proiectul presupune decontarea combustibilului, în valoare de până la 500 RON/lună pentru utilizarea în comun a mașinilor personale de către părinții care se asociază pentru a-și duce împreună copiii la școală şi până la 500 RON/lună pentru adulții care se asociază pentru a se deplasa împreună prin regiunea București-Ilfov.
Liviu Dragnea
Foto: Facebook

Comuna Saelele, unde a copilărit Liviu Dragnea, executată silit de Tel Drum

de C.D. HotNews.ro
Comuna Saelele, din județul Teleorman, unde a copilărit Liviu Dragnea, a fost executată silit de societatea Tel Drum, după ce mai multe lucrări de canalizare realizate în comună nu au fost achitate. Decizia Judecătoriei Turnu Măgurele e definitivă, deoarece Primăria nu a făcut contestație.
Pod Ciurel octombrie 2018
Foto: PMB

FOTOGALERIE Gabriela Firea: Pasajul de la Ciurel este realizat în proporție de 90%

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Pasajul de la Ciurel este realizat în proporție de 90%, a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook, după o vizită pe șantier. Aceasta a cerut constructorului să mobilizeze toate resursele pe șantier ca să termine cât mai repede lucrarea, însă nu a dat un termen clar la care va fi gata. Reamintim că anul trecut, Gabriela Firea declara că pasajul va fi gata la finalul lui 2017, apoi a spus că va fi gata în 2018.
Incendiere in Braila
Foto: Captura YouTube

VIDEO Opt module de colectare selectivă a gunoiului, cumpărate cu 3.000 de euro bucata, incendiate

de G.S. HotNews.ro
Opt module de colectare selectivă a gunoiului, cumpărate recent la preţul de 3.000 euro/bucata şi amplasate în Brăila, au fost incendiate în ultimele două săptămâni, ultimul incident de acest gen acest având loc luni, motiv pentru care primarul municipiului, Marian Dragomir, face apel la cei care au surprins imagini foto sau video cu cei care au produs aceste pagube să i le furnizeze personal.

Primăria Capitalei: 41 de clădiri din centrul Bucureștiului sunt în proces de reabilitare și consolidare

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Oct 2018 Actualitate | Administratie Locala
Primăria Capitalei anunță, sâmbătă dimineață, că lucrările de consolidare și reabilitare la mai multe clădiri din centrul Bucureștiului continuă, fiind deschise 41 de șantiere, relatează Mediafax.
Gabriela Firea
Foto: Agerpres

Primăria vrea să deconteze benzina pentru părinții care își duc împreună cu mașina copiii la școală. Bonusul de 500 de lei e valabil pentru cei cu domiciliu în zona București-Ilfov

de C.D. HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Oct 2018 Actualitate | Administratie Locala
Primăria Capitalei vrea să deconteze combustibilul până la valoarea de 500 de lei pe lună pentru părinții din zona București-Ilfov care folosesc în comun mașinile proprietate personală pentru a-și duce copiii la școlile din București la care învață.
La stomatolog
Foto: pixabay.com

Proiect al Primăriei Capitalei: Vouchere de 990 de lei pentru montarea de aparate dentare fixe copiilor între 10 şi 17 ani

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Oct 2018 Actualitate | Administratie Locala
Primăria Capitalei vrea să ofere un sprijin financiar de 990 de lei copiilor cu vârste între 10 şi 17 ani care au nevoie de aparat dentar fix, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea e zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), relatează Mediafax.
Perspectiva Modrogan (2)
Foto: Primaria Capitalei

USR București a făcut plângere prealabilă pentru anularea certificatului de urbanism emis de Primăria Capitalei pentru proiectul imobiliar de pe Aleea Modrogan 1A

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
USR București a făcut plângere prealabilă pentru anularea certificatului de urbanism emis de Primăria Capitalei pentru proiectul imobiliar de pe Aleea Modrogan 1A, prin care se dorește construirea a trei blocuri de 4 etaje în parcul vilei Filipescu-Brâncoveanu, în zona Aviatorilor, mai exact în curtea sediului central al PNL. Certificatul de urbanism nu precizează că terenul figurează ca spațiu verde cu grad mare de protecție, care trebuie conservat, potrivit Planului Urbanistic aferent Zonei Protejate. Dacă Primăria Capitalei nu retrage documentul, USR va merge în instanță.
Poza finish Maratonul International Bucuresti 2013
Foto: Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

București: Restricții de circulație în weekend pentru Maratonul Internațional București și meciul de fotbal România-Serbia

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Traficul rutier va fi restricționat în acest weekend în Capitală pentru desfășurarea Maratonului Internațional București și a meciului de fotbal România-Serbia, anunță Primăria Capitalei. Astfel, în vederea organizării Maratonului Internațional București, au fost aprobate restricții de circulație în zilele de 13 și 14 octombrie pe traseul de desfășurare a evenimentului, după cum urmează:

Dan Tudorache: Primăria Sectorului 1 a fost atacată cibernetic. Toate calculatoarele sunt blocate

de C. Ivanov HotNews.ro
Primarul Daniel Tudorache a anunţat vineri că Primăria Sectorului 1 a fost supusă unui atac cibernetic, motiv pentru care au fost anunţate Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI).
Vot referendum pentru familie
Foto: mae.ro

Eroii referendumului pentru familie: observatorii din secțiile de votare

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sâmbăta și duminica trecută au fost două zile superbe de toamnă, oamenii au plecat la mare, la munte, au ieșit la plimbare în parc. Cu câteva excepții, sutele de observatori care au bătut țara în lung și în lat pentru a se asigura că nu se întâmplă nereguli la referendumumul eșuat pentru interzicerea căsătoriilor gay. Sunt oameni care au muncit toată săptămâna, care aveau ce să facă cu timpul lor, nu au primit niciun ban pentru cele două zile, ba chiar au dat,  însă au ales să dea ceva înapoi societății în care trăiesc. Experiența a fost interesantă, însă nu lipsită de riscuri, de la cauciucuri tăiate, până la intimidări și multă ostilitate.
O femeie de serviciu ii face pedichiura sefului
Foto: Facebook/ Scandal de Gorj

Anchetă la Primăria Târgu-Jiu după apariția unei poze în care o femeie de serviciu îi face pedichiura șefului unei direcții. El susține că i-a pus „o fașă cu gheață”, dar femeia confirmă că îi facea pedichiura: „Eu am un Dumnezeu, n-am să mint niciodată. Acum, dacă o să fiu dată afară...”

de V.M. HotNews.ro
Conducerea Primăriei Târgu-Jiu a cerut o notă explicativă șefului Direcției Publice de Patrimoniu, după ce în presa locală a apărut o fotografie în care o femeie de serviciu pare că îi face pedichiura la birou. Șeful Direcției respective, Marian Rotaru, a susținut că, în imaginile surprinse, i se punea o fașă cu gheață, pentru ca avea o luxație la picior, însă femeia a confirmat, pentru Mediafax, că îi facea de fapt pedichiura. „Da, eu eram! Îi făceam o pedichiură! Este adevărul adevărului!", a declarat aceasta.
Pelerinaj la Sf. Parascheva (Iasi)
Foto: Agerpres

La Iași se iau măsuri de prevenire a pestei porcine, de Sfânta Parascheva: covorașe dezinfectante și controlul pelerinilor

de V.M. HotNews.ro
Autoritățile din Iași au montat covorașe dezinfectante, iar pelerinii care vin la Sfânta Parascheva sunt controlați pentru a nu aduce carne sau preparate de porc, acestea fiind măsuri luate pentru evitarea răspândirii pestei porcine în județ, transmite Mediafax.
Autobuze noi Otokar pentru STB in vama Giurgiu
Foto: Hotnews

FOTO Primele trei autobuze din cele 400 care vor fi achiziționate de Primăria Capitalei de la Otokar au ajuns în Capitală. Deocamdată sunt în teste

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primele 3 autobuze din cele 400 care vor fi achiziționate de Primăria Capitalei de la Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S au ajuns în Capitală, a confirmat pentru HotNews.ro biroul de presă al Primăriei Capitalei. Acestea sunt folosite pentru instruirea șoferilor, dar nu opresc în stații și nu pot fi folosite de călători. Primarul Gabriela Firea a anunțat la semnarea contractului că autobuzele vor fi livrate începând cu luna octombrie, până la finalul anului urmând să ajungă la București 100 de unități. Restul, în 2019.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version