ADMINISTRATIE LOCALA
radet
Foto: Facebook

Zeci de blocuri din București, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii

de N.O. HotNews.ro
Bucureștenii de pe mai multe străzi și bulevarde din Capitală nu au apă caldă și căldură de mai multe ore, din cauza unei avarii la rețeaua de termoficare. Potrivit Termoenergetica București, furnizarea agentului termic se va relua la ora 15.00, scrie Mediafax.
Tramvai turcesc de 33 de metri
Foto: durmaray.com

Gabriela Firea despre achiziția tramvaielor turcești: Este ilegal să intervin în rezultatul achiziției publice pentru cele 100 de tramvaie, așa cum mi se solicită public

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul General, Gabriela Firea, a anunțat vineri că este ilegal să intervină în rezultatul achiziției publice pentru cele 100 de tramvaie. Aceasta spune că procedura de atribuire a contractului de achiziție nu este finalizată, fiind în analiza CNSC, instituție abilitată să soluționeze contestația formulată. Declarația vine după ce în spațiul public a apărut solicitarea de reanalizare a rezultatului achiziției publice.
Gabriela Firea
Foto: Hotnews

USR a pierdut procesul intentat primarului Gabriela Firea pentru afirmații calomnioase

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Uniunea Salvaţi România a pierdut definitiv procesul pe care i l-a intentat primarului general, Gabriela Firea, pentru afirmațiile făcute în iunie 2017, după ce un grup de cetățeni a vrut să participe la ședința Consiliului General, nu li s-a permis, și a ieșit o îmbrânceală cu polițiștii locali și câțiva consilieri USR. Gabriela Firea declara după eveniment că USR și cele trei ONG-uri care au intrat în conflict cu poliția locală sunt "entități fasciste sau cu apucături fasciste" și nu exclude că cei implicați să fi vrut "linsarea" ei.
Protest cu ligheane
Foto: Facebook

VIDEO Un nou protest cu ligheane în fața Primăriei Capitalei. Cetățenii cer primarului Gabriela Firea apă caldă și căldură

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Zeci de persoane au venit joi dimineață cu ligheanele în fața Primăriei Capitalei pentru a protesta față de faptul că nu au apă caldă și căldură cu zilele. Oamenii spun că vin de la serviciu, îngheață de frig în case și nu pot face un duș, situație inacceptabilă la 30 de ani de la Revoluție. Săptămâna trecută a avut loc un protest similar în fața Primăriei.
SUV-uri la Energetica
Foto: Facebook / Ciprian Ciucu

Compania Municipală Energetica, care se ocupă de termoficare, cumpără 3 SUV-uri de 27.000 euro bucata, în condițiile în care bucureștenii nu au apă caldă și căldură cu zilele

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Compania Municipală Energetica, înființată la propunerea primarului Gabriela Firea pentru a se ocupa de sistemul de termoficare, a achiziționat 3 SUV-uri cu pilot automat, scaune și volan încălzite, încărcare telefon wireless, volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele, potrivit unui anunț de atribuire publicat în sistemul electronic de achiziții publice.
Jardiniere Sector 4 - 3
Foto: Hotnews

​​NO COMMENT Dezmăț pe bani publici în Sectorul 4: Jardiniere de circa 4.000 lei bucata cu arbori decorativi, puse sub copaci sau în mijlocul drumului

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 4 a amenajat/modernizat mai multe locuri de joacă pe bd. Dimitrie Cantemir. Inițiativa este lăudabilă, însă în mijlocul drumului, sub copaci și pe iarbă au apărut zeci de jardiniere cu arbori decorativi, inutile în condițiile date. HotNews.ro a mai scris despre jardinierele care au invadat Sectorul 4, iar reprezentanții Primăriei au explicat că ”aceasta este viziunea arhitectului”.
Mai mult, în loc să planteze copaci, jardiniere de diferite forme și mărimi au fost puse și pe bulevardul Cantemir, dar și pe bd. Tineretului.
Oradea
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Orașul cel mai sigur și eficient din România. Filosofia de succes a primarului Ilie Bolojan

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Cei mai veseli oameni, cel mai sigur oraș, cele mai multe fonduri europene atrase și lista este lungă. Totul se întâmplă în Oradea, un oraș care și-a schimbat radical fața în ultimii ani.
Nicolae Robu
Foto: Agerpres

Precizări ale primarului Timișoarei despre manele și mici. „Ce timișorean este acela care ar vrea contrariul?”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Nov 2019 Actualitate | Administratie Locala
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, face precizări legate de interzicerea manelelor şi grătarelor în aer liber pe domeniul public din Timişoara: „Am dispus interdicții de difuzare pe domeniul public în spațiile deschise. Ce timișorean este acela care ar vrea contrariul?”, afirmă el, potrivit Mediafax.
Avarie RADET
Foto: Hotnews

Firea: Termoenergetica a preluat, în integralitate, activitatea RADET

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Nov 2019 Actualitate | Administratie Locala
Compania Municipală Termoenergetica a preluat, în integralitate, activitatea RADET, angajații și obligațiile contractuale ale fostei regii, a anunțat sâmbătă, pe Facebook, primarul Gabriela Firea.
Parcul Pantelimon
Foto: Google Maps

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunțat că a câștigat definitiv în instanță Parcul Pantelimon

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat vineri că primăria a câştigat "irevocabil" Parcul Pantelimon, după ce o mare parte din acesta a fost revendicat. În urmă cu o săptămână, edilul a anunțat că a câștigat procesul și în ceea ce privește cele 12 hectare retrocedate în Parcul IOR, dar sentința nu este definitivă.
Gabriela Firea
Foto: Stirile ProTV

Gabriela Firea îl acuză pe ministrul de Finanțe că la rectificarea bugetară a împărțit banii pe criterii politice: Ne vom apăra și în instanță

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, că la rectificarea bugetară a împărțit banii pe criterii politice. Acesta îi cere ministrului să nu abuzeze de funcție și amenință că va merge în instanță.
Șoseaua Colentina
Foto: Hotnews

Bucureștenii din Aviației, Fundeni și Colentina, din nou fără apă caldă din cauza unor avarii

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Peste 120 de blocuri din cartierele Aviației, Fundeni și Colentina au rămas din nou fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la rețeaua RADET. Într-un comunicat de presă, reprezentanții regiei promit că lucrurile vor reveni la normal în 24 de ore. Aceștia spun că magistrala unde s-a produs avaria ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă.
Dan Tudorache
Foto: Agerpres

Primăria Sectorului 1 vrea să cumpere 240 de locuințe sociale de pe piața liberă/ 25 sunt într-un imobil care ar avea probleme cu legea, potrivit ISC

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 1 vrea să cumpere 240 de locuințe sociale de pe piața liberă, proiectele fiind pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local. Este vorba despre 25 de locuințe pe Șoseaua Bucureștii Noi nr. 136, valoarea acestora fiind de 12.600.000 lei și 215 locuințe în valoare de circa 106 milioane lei, pe strada Drumul Nisipoasa nr. 42-44. Problema este că imobilul de pe Șoseaua Bucureștii Noi nr. 136 ar avea probleme legale.

Catedrala Mantuirii Neamului
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Primăria Sectorului 5 dă 4 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 5 dă 4 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect adoptat de Consiliul Local recent. Banii sunt alocați din bugetul instituției pe anul 2019. Primăria Sectorului 1 a vrut și ea să dea 10 milioane de lei în această toamnă pentru lăcașul de cult, dar proiectul nu a fost aprobat în Consiliul Local deoarece acolo PSD nu are majoritate. La începutul anului, Primăria Capitalei a acordat un ajutor de 10 milioane lei pentru Catedrală.
sondaj de opinie manele
Foto: captura facebook

Primarul Nicolae Robu face sondaj de opinie pe Facebook privind difuzarea manelelor în spațiul public, după ce acesta le-a interzis

de N.O. HotNews.ro
Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, face un sondaj de opinie pe Facebook după ce acesta a interzis cu o zi înainte difuzarea/interpretarea de manele în spațiul public. Astfel, edilul îi întreabă pe internauți ce părere au pe această temă și le oferă două variante de răspuns: ”Ca a dvs., vă susținem!” și ”Lăsați manelele în pace”.
Parcare Piața Sudului 4
Foto: Primaria Sector 4

FOTO Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările la parcarea park&ride de la Piața Sudului

de C. Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 4 a finalizat lucrările la parcarea park&ride de la Piața Sudului, aceasta urmând să fie inaugurată joi. Parcarea este supraterană, are două niveluri și adăpostește 245 de locuri la interior si 60 la exterior, și a costat 22,6 milioane lei.
Sondaj manele Timișoara
Foto: Hotnews

​SONDAJ Manelele - interzise în aer liber pe domeniul public la Timișoara. E ok?

de Red. Stiri HotNews.ro
Primarul Timișoarei a interzis interpretarea și difuzarea de manele în aer liber, pe domeniul public al orașului, precum și anunțurile cu dedicație și folosirea grătarelor. O notă în acest sens a fost trimisă mai multor instituții și structuri ale autorităților locale. E ok decizia edilului?
  • Participă la sondajul HotNews.ro
Bucuresti - centru
Foto: Hotnews

APADOR-CH cere Avocatului Poporului să atace în instanță Vinieta Oxigen, pe motiv că e ”nelegală și discriminatorie”

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
APADOR-CH cere Avocatului Poporului să verifice dacă Hotărârea de Consiliu General prin care a fost introdusă Taxa Oxigen este legală și apoi să ceară instanței suspendarea și anularea documentului. Potrivit APADOR-CH taxa e nelegală și discriminatorie. Consiliul General, la propunerea primarului Gabriela Firea, a votat la finalul lunii octombrie introducerea vinietei Oxigen. Astfel, de la 1 ianuarie 2020, mașinile sub Euro 4 vor putea circula în București doar dacă plătesc o taxă între 5 și 15 lei/zi, iar mașinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul orașului deloc.
Nicolae Robu
Foto: Agerpres

Manelele și grătarele au fost interzise în aer liber pe domeniul public în Timișoara

de N.O. HotNews.ro
Primarul Nicolae Robu a interzis interpretarea și difuzarea manelelor, precum și folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public din Timișoara. Potrivit Opinia Timișoarei, acestea vor fi interzise inclusiv la târgurile organizate în oraș.
Senatoarea Florina Presada
Foto: Facebook

Proiectele de lege care vizează pensiile speciale pentru primari și paradisuri fiscale pentru jocurile de noroc revin la Senat/ Presadă: O plasă de siguranță

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Florina Presadă, senator USR, atrage atenția că pe ordinea de zi a Comisiei de Administrație Publică de la Senat se află mai multe proiecte nocive printre care pensiile speciale pentru primari, aprobarea proiectelor care vizează patrimoniul cu votul a doar jumătate plus unu din numărul consilierilor locali, față de două treimi, dar și inițiativa lui Șerban Nicolae (PSD) prin care se crează paradisuri fiscale pentru jocurile de noroc prestate pe insule, grinduri şi ostroave. Primele propuneri au fost adoptate deja prin Codul Administrativ, însă documentul a fost atacat de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională, iar reaprobarea lor ar putea fi o plasă de siguranță.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by