ADMINISTRATIE LOCALA
Gabriela Firea
Foto: Agerpres

Gabriela Firea: Există vreun loc neaglomerat în Bucureşti? Spuneţi-mi, că-mi fac casă acolo

de V.M. HotNews.ro
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus joi că tot Bucureștiul este aglomerat, implicit și zona clădirii în care au fost izolați suspecții de coronavirus.
Troleibuz Bozankaya
Foto: Bozankaya

Primăria Capitalei va cumpăra cele 100 de troleibuze noi de la o firmă din Turcia. Curtea de Apel a respins contestația Solaris

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei va cumpăra cele 100 de troleibuze noi de la asocierea dintre Bozankaya Otomotiv Makina İmalat İthalat ve İhracat A.Ş. (Turcia) și SILEO GmbH (Germania). Curtea de Apel București a respins definitiv pe 25 februarie contestația Asocierii SOLARIS BUS&COACH SA și SKODA ELECTRIC prin care se cerea practic anularea licitației.
Spitalul Victor Babes
Foto: Spitalul Victor Babes

Coronavirusul va deveni o infecție oarecum frecventă și obișnuită - Directorul medical al Spitalului „Victor Babeș”:

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Coronavirusul va deveni o infecție oarecum frecventă și obișnuită, a declarat joi medicul Simin Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeș, la comandamentul de urgență organizat de Primăria Capitalei. Această boală este ca toate infecțiile obișnuite și a recomadat populației o atenție mai mare la igiena mâinilor și evitarea expunerii în locuri foarte aglomerate.
Ambulanta
Foto: Facebook

Serviciul de Ambulanță București Ilfov a luat măsuri speciale din cauza coronavirusului/ Diferența dintre izolare și carantină

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Serviciul de Ambulanță București Ilfov a luat măsuri speciale din cauza coronavirusului. Ambulanțele sunt dezinfectate prin nebulizare la 12 ore, chiar dacă nu este niciun caz suspect, iar în cazul în care există suspiciunea că un pacient este infectat, mașina se dezinfectează imediat după predarea pacientului, a declarat Alice Grasu, managerul instituției, în comandamentul de urgență organizat joi la Primăria Capitalei.


Gabriela Firea
Foto: Facebook

Firea: În București sunt 1000 de persoane în carantină la domiciliu/ Spitalul Victor Babeș a alocat un corp de clădire separat, pentru pacienții infectați cu coronavirus

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
În București nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus, a anunțat primarul Gabriela Firea, într-un comandament de urgenta, organizat joi la Primăria Capitalei. Aceasta a declarat că în carantină la domiciliu sunt 1000 de persoane, care s-au întors din destinații cu risc. În ceea ce privește măsurile luate de municipalitate, la Spitalul Victor Babeș a fost alocat un corp de clădire separat, cu 60 de locuri, pentru pacienții infectați cu coronavirus, intrarea în acest corp având un circuit separat încă de la poartă, a precizat primarul.
Trotuar Fabrica de Glucoza
Foto: forum.peundemerg.ro/Facebook

Primăria Capitalei face trotuare de 60 de cm pe Fabrica de Glucoză, inaccesibile pentru persoanele cu dizabilități și mamele cu copii

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei face pe anumite bucăți din Fabrica de Glucoză trotuare de 60 de cm inaccesibile pentru persoanele cu dizabilități și mamele cu copii în cărucior. În plus, pistele de biciclete sunt pe trotuar, ca pe Șoseaua Pantelimon, acestea fiind greu accesibile. Zona Pipera este plină de birouri, și mii de persoane merg pe jos dintre Barbu Văcărescu spre Șoseaua Petricani, fiind astfel nevoie de trotuare generoase.
Daniel Florea, primarul Sectorului 5
Foto: Facebook

Primăria Sectorului 5 lansează o licitație de circa 1,2 miliarde de lei pentru reabilitarea a 350 de blocuri

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Cu 3 luni înainte de alegerile locale, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, lansează licitația pentru încheierea unui acord-cadru în valoare de 1,17 miliarde lei pentru reabilitarea termică a 350 de blocuri. Data până la care se pot depune ofertele este 6 aprilie 2020. Primăria Sectorului 5 mai are în curs de atribuire două acorduri-cadru estimate la circa 1,8 miliarde lei pentru amenajarea spațiilor verzi și a spațiilor publice din sector.
Lucrari Soseaua Giurgiului
Foto: Bucurestiul enervant/Facebook

Arborii de pe Șoseaua Giurgiului, prinși între borduri sau betonați, au fost tăiați

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Arborii de pe Șoseaua Giurgiului, prinși între borduri sau betonați, în cadrul lucrărilor de modernizare a arterei, realizate de Primăria Sectorului 4, au fost tăiați. Măsura a fost luată după ce în presă și pe rețelele de socializare instituția a fost criticată pentru ce a făcut. Un colaj cu arborii tăiați a fost postat pe pagina de Facebook Bucureștiul enervant.
Catalin Deaconescu
Foto: Facebook

Deaconescu (PNL): Anularea vinietei Oxigen lasă în bugetul Primăriei Capitalei o gaură de un miliard de lei

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Anularea vinietei Oxigen lasă în bugetul Primăriei Capitalei o gaură de un miliard de lei, acestea fiind veniturile estimate de primarul Gabriela Firea și trecute în bugetul pe anul 2020, avertizează consilierul general PNL, Cătălin Deaconescu. Acesta o mai acuză pe Firea că ia decizii vitale pentru bucureșteni cu ochii pe sondajele de opinie și sub presiunea alegerilor locale din vara acestui an.
Incendiu Delta Vacaresti - februarie 2020 - 3
Foto: ASPA Bucuresti Facebook

​​FOTOGALERIE Cum arată Delta Văcărești după incendiu/ Asociația care îngrijește zona: Nu am găsit niciun animal mort

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
În urma incendiului de luni, circa 50 de hectare din Delta Văcărești (aproape 30% din cele 186 de ha) au ars. Deocamdată nu se știe de unde a pornit focul, iar organele de anchetă au fost sesizate și au dispus începerea urmării penale. Imaginile făcute după incendiu sunt dramatice, însă biologii Asociației Parcul Natural Văcărești spun că impactul a fost minim și a ars doar vegetația. ”Nu am găsit niciun animal mort”, a declarat pentru HotNews.ro, Dan Bărbulescu, directorul ONG-ului.
Gabriela Firea
Foto: Captura video

Gabriela Firea renunță la taxa Oxigen. Decizia trebuie validată de Consiliul General

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat marți că renunță la vinieta Oxigen și la interdicțiile de acces în centru după ce la sondajul organizat pe Facebook, unde întreba dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, a primit circa 60.000 de comentarii, peste 90% împotriva introducerii taxei, și circa 2,5 milioane de vizualizări. Pentru ca decizia sa fie implementată, ea trebuie validată de Consiliul General, acolo unde Gabriela Firea are majoritatea. Bucureștenii care au achiziționat deja vinieta își vor primi banii înapoi.
WC Parcul Circului 3
Foto: Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei

FOTO Primăria Sectorului 2 a dat autorizație pentru construirea unei terase pe locul unei foste toalete publice din Parcul Circului

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 2 a dat autorizație pentru construirea unei terase pe locul unei foste toalete publice din Parcul Circului, la intrarea dinspre bulevardul Lacul Tei, lângă stația de autobuz. Aceasta a fost o practică curentă în anii 2000, când WC-urile din Parcul Herăstrău au fost transformate în cârciumi, însăde atunci nu s-a mai întâmplat. Cetățenii din grupul de inițiativă civică Lacul Tei și-au exprimat nemulțumirea pe pagina de Facebook și transmit autorităților că în Parcul Circului nu este suficient loc pentru terase.
Gabriela Firea
Foto: PMB

Firea: Cei doi români întorși din China, care au fost izolați 14 zile, sunt sănătoși

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Cei doi români întorși din China, care au fost izolați 14 zile în clădirea pusă la dispoziție de Primăria Capitalei, sunt sănătoși, a anunțat primarul Gabriela Firea pe pagina de Facebook. În carantină au rămas cele 6 persoane venite de pe vasul de croazieră.
Robert Negoita
Foto: Wikimedia Commons

Negoiță despre achizițiile făcute de firmele Primăriei Sector 3: Am găsit niște nenorociri pe acolo. Facem un audit, am făcut și plângeri penale

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că ”știe că sunt anumite lucruri în neregulă” cu achizițiile făcute de companiile instituției, a trimis deja o misiune de audit acolo și chiar a făcut plângeri penale unor șefi. Declarația a venit în urma unui articol publicat de HotNews.ro care arăta cum primăria împuternicește firmele să facă achiziții în numele ei, iar mai departe acestea cheltuie netransparent banul public.Lucrări Șoseaua Giurgiului 5
Foto: Bucurestiul intre Da si Nu

​​FOTO Mai mulți arbori de pe Șoseaua Giurgiului au fost betonați sau prinși între borduri, în cadrul lucrărilor de modernizare făcute de Primăria Sector 4

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Mai mulți arbori de pe Șoseaua Giurgiului au fost betonați sau prinși între borduri, în cadrul lucrărilor de reamenajare a arterei, derulate de Primăria Sectorului 4. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Asociației ”Bucureștiul între da și nu” și au stârnit furia internauților, fiind distribuite de sute de ori. Cel mai probabil Primăria a vrut să salveze copacii, însă rezultatul este unul nefericit, iar în aceste condiții este doar o chestiune de timp până când arborii vor muri.
Defrisari Parcul Herastrau
Foto: Facebook/ Ministerul Mediului - Romania

ADP Sector 1, amedată cu 50.000 de lei pentru defrişările din Parcul Herăstrău

de V.M. HotNews.ro
Garda de Mediu a amendat cu 50.000 de lei Administraţia Domeniului Public din Sectorul 1, în urma unor controale făcute după ce în presă au apărut informații despre defrișări ilegale în Parcul Herăstrău.
Liviu Malureanu
Foto: Facebook

Mălureanu (USR): Companiile Primăriei Sectorului 3 trebuie să respecte legea achizițiilor publice/ Faptul ca nu au facut-o este foarte grav

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Companiile Primăriei Sectorului 3 trebuie să respecte legea achizițiilor publice, se arată într-un răspuns primit de USR Sector 3 de la Agenția Nationala de Achizitii Publice (ANAP). Liviu Mălureanu, consilier USR Sector 3, a declarat vineri, într-o conferință de presă că firmele Primăriei Sector 3 au făcut din 2017 până în prezent achizitii de bunuri și servicii precum și investiții de aproximativ 200 milioane euro, iar în mare parte acestea nu au respectat procedurile din legea achizițiilor publice.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Gabriela Firea despre sondajul de pe Facebook privind vinieta Oxigen: Am primit peste 15.000 de mesaje, 90% mi-au cerut să renunț. Voi anunța luni decizia

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Gabriela Firea a anunțat vineri că a primit peste 15.000 de mesasaje, în mai puțin de 24 de ore, la sondajul organizat pe Facebook, unde întreba dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen. Peste 90% din mesajele primite au fost împotriva introducerii taxei.
Robert Negoita
Foto: Facebook

Primăria Sectorului 3 ocolește licitațiile publice. Companiile municipale cumpără utilaje și produse în numele ei. Site-urile companiilor fie nu merg, fie nu au informațiile necesare, astfel că se pierde urma banului public

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 3, cu votul Consiliului Local, a însărcinat în 2019 companiile municipale să cumpere bunuri de circa 11,7 milioane lei, de la utilaje mari până la unelte și mobilier. Companiile nu fac achizițiile prin sistemul electronic de achiziții publice în majoritatea situațiilor, iar site-urile acestora fie nu funcționează, fie nu au datele complete, în ciuda promisiunilor făcute de primarul Robert Negoiță, de „transparență totală”. Astfel, este aproape imposibil de urmărit unde ajung banii publici. În majoritatea cazurilor, atribuirea contractelor se face prin negociere directă sau se cer trei oferte.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Firea îi întreabă pe Facebook pe bucureșteni dacă sunt de acord cu vinieta Oxigen, cu 10 zile înainte ca Primăria Capitalei să înceapă să dea amenzi

de N.O. HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, face apel pe Facebook la bucureșteni să îi transmită dacă sunt de acord sau nu cu interzicerea mașinilor sub Euro 3 în centrul Capitalei și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul orașului pentru mașinile sub Euro 4. Gestul lui Firea vine în contextul de la 1 martie Primăria Capitalei va aplica amenzi celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească sau în zona în care nu au voie.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by