Masini parcate pe trotuar pe Calea Victoriei
Foto: Hotnews

​​Taxa Oxigen Ce se întâmplă cu bucureștenii care au mașini sub Euro 3 și stau în centru. Cum verifică Primăria dacă șoferii plătesc vinieta

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Bucureștenii care locuiesc în centrul Capitalei și au mașini sub Euro 3 ar putea fi amendați dacă nu renunță la mașină sau nu o înlocuiesc cu una mai nouă, potrivit proiectului prin care se dorește implementarea taxei Oxigen.
Comisia Europeană
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

UPDATE: Raportul MCV pentru România, unul dintre cele mai dure din ultimii 10 ani. Lupta anticorupție și activitatea DNA, descreștere semnificativă (surse)

de MH HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Raportul Comisiei Europene privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) este unul dintre cele mai critice din ultimii zece ani, au explicat pentru HotNews.ro surse oficiale care au consultat draftul documentului. Potrivit acestora, experții europeni notează că lupta anticorupție a scăzut foarte mult în intensitate, activitatea DNA cunoscând o descreștere semnificativă.
Corporate report
Foto: pixabay.com

​​Corporate Report: Boeing face față tot mai greu scandalului 737 MAX; Huawei poartă discuții preliminare cu firme americane pentru licența platformei 5G; Pe lista milionarilor, chinezii sunt pentru prima oară mai mulți decât americanii

de A.Th.C. HotNews.ro
Problema lui Boeing începe să capete aspecte penale ● Huawei vrea să vândă calul troian 5G, nu să-l dea cadou ● Credit Suisse a numărat milioanele de milionari din lume
Dan Barna
Foto: Facebook

USR plusează: îi cere lui Orban asumarea pe legea care ar lăsa PNL fără sprijinul UDMR

de C.D. HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Politic
USR vrea să-i ceară premierului desemnat, în schimbul votului de învestitură, să fie de acord cu asumarea răspunderii viitorului guvern pe legea de abrogare a recursului compensatoriu și cea a alegerii primarilor în două tururi.


Brexit
Foto: Flickr

Scenariile posibile pentru continuarea telenovelei Brexit, după ce președintele Camerei Comunelor a respins un nou vot asupra acordului lui Boris Johnson

de N.O. HotNews.ro
Cu zece zile înainte de data prevăzută pentru ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, procesul Brexitul este din nou caracterizat de dezordine și incertitudine, după ce președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a respins introducerea pe ordinea de zi a plenului de luni votarea acordului Brexit, argumentând că Parlamentul s-a pronunțat deja asupra subiectului în ședința de sâmbătă. În acest moment, mai multe variante sunt la fel de posibile, respectiv amânarea Brexitului, ieșirea fără acord, organizarea unui nou referendum, relatează AFP.
Donald Trump
Foto: Flickr/ Gage Skidmore

Donald Trump se teme că va fi suspendat de Camera Reprezentanților

de I.B. HotNews.ro
Președintele SUA, Donald Trump, a declarat luni seară că este clar că va fi suspendat din funcție de Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, cerându-le colegilor din Partidul Republican să îl apere mai activ, potrivit Mediafax. Camera Reprezentanților poate decide suspendarea unui președinte cu majoritate simplă.
Monitorizarea auto e despre oameni, nu despre mașini
Foto: VIASAT SYSTEMS
Articol susținut de VIASAT SYSTEMS

Cum să-ți încapă întreaga flotă auto pe birou: monitorizarea auto e despre oameni, nu despre mașini

de Smile Media
Mulți își imaginează că un manager de flotă auto aleargă de la o mașină la alta, de la un șofer la altul pentru a da instrucțiuni sau a culege informații despre mașini și șoferi. Puțini sunt însă cei care știu că această imagine este cu totul denaturată: managerul de flotă lucrează de la birou utilizând aplicații de gestiune a mașinilor și șoferilor, iar instrumentul său principal de activitate este computerul sau telefonul mobil cu care poate urmări întreaga desfășurare de forțe din teren.
Mirela Nagâț
Foto: Hotnews
Astra Film Festival

​VIDEO INTERVIU: Mirela Nagâț, jurnalist cultural: ”Există un soi de antipatie față de zona culturală din partea managerilor de televiziuni”

de Smile Media
16:01
Mirela Nagâț, jurnalist cultural și realizator al emisiunii Cooltura, povestește într-un interviu pentru HotNews.ro despre ce înseamnă cultura în zilele noastre, de ce nu există mai multe pastile culturale și de unde pornește pofta pentru cultură în viața fiecăruia.
Urban Athletics Auchan
Foto: Auchan Romania

[P] Esti pasionat de mișcare? Vino duminică cu familia și prietenii la spectacolul sportiv Urban Athletics Auchan, în inima Capitalei

de Smile Media
Auchan Retail România te invită duminică, 27 octombrie, începând cu ora 9:00, la Arcul de Triumf, pentru a da startul curselor Bucharest Urban Athletics, ce vor avea loc în inima Capitalei, pe bulevardul Kiseleff, și la care sunt așteptați peste 1000 de participanți. Toți pasionații de alergat, de la copii, la începători în ale sportului sau profesioniști desăvârșiți, sunt așteptați să ia parte la acest spectacol atletic, ca participanți sau spectatori, pentru a promova împreună importanța unui stil de viață sănătos.
Worl Wide Fund for Nature
Foto: WWF
Material susținut de Uniunea Europeană

VIDEO INTERVIU: Radu Vlad, WWF România: "Mai puțin de 1% din transporturile cu lemn sunt verificate. Atunci când ești prins, ți se confiscă doar lemnul pe care îl ai în plus și primești o sancțiune modică "

de Smile Media
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Într-un video-interviu acordat HotNews.ro, Radu Vlad, coordonatorul Programelor Forestiere din cadrul World Wide Fund, vorbește despre schimbările climatice, progresele făcute în combaterea tăierilor ilegale și ce ar mai trebui făcut în acest sens, dar și despre cadrul legislativ format din petice.
Alexandra Radu
Foto: ONV LAW
Dosare Juridice - Certificat de urbanism

Certificat de urbanism eliberat în format digital/ Termen de 15 zile de emitere a certificatului de urbanism/ Modificările preconizate ale legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții

de Alexandra Radu ONV LAW
Marți, 15.10.2019, Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă Pl-x nr. 170/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Propunerea legislativă este menită să aducă schimbări pozitive în domeniul autorizării executării lucrărilor de construcții, printre altele prin reducerea termenelor de eliberare a certificatelor de urbanism și prin reducerea numărului de avize necesare pentru executarea anumitor categorii de construcții.
John Bercow
Foto: parliament.uk

Cine este John Bercow, "speaker-ul" Camerei Comunelor care a stopat Brexitul lui Johnson / Bunicii paterni, evrei din România, au emigrat în Marea Britanie acum un secol

de R.M. HotNews.ro
Președintele conservator al Camerei Comunelor John Bercow, care a refuzat luni să supună votului deputaților acordul privind Brexitul negociat de Boris Johnson, nu este la prima inițiativă spectaculoasă, ajungând chiar să fie acuzat de părtinire în propria sa tabără, scrie AFP.
Aeronava Tarom
Foto: Tarom

Ce drepturi ale pasagerilor au fost sau ar fi putut fi încălcate în scandalul TAROM-ministrul Cuc

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Să zicem că te-ai fi aflat într-unul din avioanele TAROM care, pe 10 octombrie, făceau curse interne cu destinația București. Iar acum ai auzit că numele pasagerilor din aceste avioane au fost cerute de ministrul Transporturilor pentru a vedea dacă sunt parlamentari care trebuie să ajungă la moțiunea de cenzură. Mai mult, directoarea companiei susține că demnitarul PSD i-ar fi cerut și să țină avioanele la sol pentru ca parlamentarii să nu ajungă la moțiune.
Steag Germania
Foto: pixabay.com

Germania va trebui să crească vârsta de pensionare la 69 de ani (Banca Centrală a Germaniei)

de N.O. HotNews.ro
Vârsta de pensionare a angajaților germani va fi crescută la 69 de ani în contextul declinului democrafic, a preconizat banca centrală a Germaniei, Deutsche Bundesbank, relatează AFP.
Alexandra Ana Carstea, initiatoarea legalizarii canabisului medicinal in Romania
Foto: Hotnews

Legalizarea canabisului medicinal, respinsă de Senat. Proiectul de lege, inițiat de fiica unei femei răpuse de cancer care a dorit ca pacienții cu boli terminale să aibă acces la calmante

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Sanatate
Proiectul de lege ce vizează legalizarea calmantelor pe bază de canabis pentru pacienții cu boli cronice terminale din România a fost respins luni de Senat. Potrivit proiectului de act normativ, pacienții cu boli cronice terminale ar urma să aibă acces, în premieră, la calmante pe bază de canabis cu prescripție de la medicul specialist, utilizând un formular special (ca în cazul morfinei). Proiectul de lege merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional.
Gala de decernare a premiilor AFF 2019
Foto: Astra Film

webPR: Premiile Astra Film Festival 2019 - ”Teach”, cel mai bun documentar românesc, dezvoltat la Sibiu

de Smile Media
9:47
Premiile Astra Film Festival 2019 pleacă în Franța, Belgia, Israel, Estonia și România! Câștigătorii celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu au fost anunțați sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor, care a avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu. Juriile celor 4 competiții au avut de ales dintr-o selecție finală de 46 de filme.
LEK3.CO inaugurează cea mai mare infrastructură publică de încărcare electrică din România
Foto: LEK3.CO

[P] LEK3.CO inaugurează cea mai mare infrastructură publică de încărcare electrică din România

de Smile Media
LEK3.CO a inaugurat la începutul lunii octombrie cea mai mare infrastructură publică de încărcare electrică din România. Charging Plaza Hub700 poate găzdui și încărca concomitent 6 vehicule electrice, furnizând o putere cumulată de 272kW, chiar în inima Timișoarei.
Cornel Feruță
Foto: mae.ro

Doar doi candidați au rămas în cursa pentru șefia Agenției Internaționale pentru Energie Atomică. Competiție strânsă între Cornel Feruță și argentinianul Rafael Grossi

de N.O. HotNews.ro
Diplomatul român Cornel Feruță, director interimar al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), și ambasadorul argentinian Rafael Grossi au rămas în cursa pentru șefia instituției care a lansat luni procedura de alegere a unui nou director general, care se ocupă în special de controlul activităților nucleare ale Iranului, eraltează AFP.
News
Foto: Pixabay

Mediastandard.ro: Câteva aplicații pentru jurnaliști: Pushbullet, Transcribe, KineMaster și altele

de Mediastandard.ro Mediastandard.ro
Jurnalismul este un domeniu care profită de pe urma erei tehnologice, în sensul în care tot mai mulți dezvoltatori de aplicații încearcă să ușureze pe cât posibil munca ziariștilor. Mediastandard a realizat o listă de aplicații mai puțin cunoscute dar care sunt de ajutor.
Brexit
Foto: PublicDomainPictures.net

Haos la Londra: Președintele Camerei Comunelor a respins un nou vot asupra acordului lui Boris Johnson privind Brexit-ul/ Comisia Europeană confirmă că ia în calcul amânarea LIVEVIDEO

de DG HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Premierul Boris Johnson a eșuat să supună acordul Brexit la vot în ședința de luni a Parlamentului britanic, după ce a fost forțat de Legislativul de la Londra să-i trimită președintelui Consiliului european Donald Tusk o scrisoare prin care cere amânarea ieșirii Regatului Unit din blocul comunitar, programată să aibă loc la 31 octombrie. Cu 10 zile înainte de expirarea termenului, divorțul de UE stârnește noi tensiuni pe scena politică de la Londra, cu dezbateri interminabile legate de aprobarea acordului, ieșirea fără acord sau organizarea celui de-al doilea referendum prin care oamenii să decidă ceea ce politicienii nu au reușit de mai bine de trei ani și jumătate.

Bullying
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Elev umilit și bătut la o școală privată din București: “Mami, am inima neagră”

de Știrile ProTV Stirile ProTV
Poveste extrem de gravă la o școală privată din București. Un copil de 12 ani reclamă că este hărțuit de colegi de mai bine de un an. A primit zeci de mesaje umilitoare, a fost lovit și închis în dulap.
Daniel Ghita
Foto: Digisport.ro

DigiSport: Daniel Ghiță a fost bătut! Arbitrul a fost nevoit să oprească lupta după două reprize!

de DigiSport Digisport.ro
Daniel Ghiță a fost învins astăzi de către Rizvan Kuniev, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Wushu. Retras din activitate la un moment dat, Daniel Ghiță a revenit în competiții anul trecut și a avut o luptă în octombrie 2018 și una în martie 2019, pe reguli fe kickbox, ambele câștigate.
Brexit
Foto: Flickr

Presa britanică despre Brexit: Cursă contra cronometru înainte de 31 octombrie

de I.B. HotNews.ro
"Super sâmbătă? Mai degrabă o sâmbătă inutilă". Sesiunea parlamentară extraordinară din 19 octombrie a fost un eșec pentru "Daily Telegraph". Pentru "The Guardian", singura persoană vinovată de acest fiasco se numește Boris Johnson. Pentru săptămânalul eurofil "The Observer", un al doilea vot este acum "singura modalitate de a da legitimitate acordului Johnson".
Recep Erdogan
Foto: Digi24

Digi24: Operațiunea secretă desprinsă din filmele cu James Bond prin care Erdogan își pregătește terenul pentru a construi bombe nucleare

de Redactia HotNews.ro
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, vrea mai mult decât să controleze o mare bucată din Siria. Erdogan spune că vrea să aibă bomba nucleară, scrie New York Times.
Rudy Giuliani
Foto: Captura video Fox News

NBC News: Avocat? Lobbyist? Misit? Activitatea din străinătate a lui Rudy Giuliani lasă în urmă un siaj de întrebări /Cazul magnatul imobiliar român

de I.B. HotNews.ro
hiar înainte ca afacerile sale din Ucraina să provoace controverse, comportamentul lui Giuliani privitor la România i-a scandalizat pe unii oficiali americani. Popoviciu a cumpărat serviciile fostului director FBI Louis Freeh, care l-a angajat discret și pe Giuliani în această acțiune, potrivit NBC News, citat de Rador.
Dan Barna
Foto: Facebook

DNA, dosar penal după dezvăluirile Rise Project despre Dan Barna / Liderul USR: Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă

de C.D. HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Esențial
DNA s-a autosesizat și a deschis dosar penal in rem, adică pentru fapte, în urma anchetei Rise Project privindu-l pe Dan Barna, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea TV. Liderul USR a declarat, luni seară, că nu a primit nimic de la DNA și că dacă va fi chemat la audieri nu vede nicio problemă.
Protest pro-Brexit la Londra
Foto: Captura YouTube

Le Monde, despre Brexit: Să se termine acest foileton prost

de I.B. HotNews.ro
În trei ani și jumătate, dezbaterea din Regatul Unit s-a înveninat în așa măsură, că hrănește antiparlamentarismul. E urgent acum să recunoaștem realitatea Brexit, scrie Le Monde, citat de Rador.
einstein-viata-si-universul-sau
Foto: Hotnews

Einstein. Viata si universul sau

de A.V. HotNews.ro
Cum a functionat mintea sa? Ce a facut ca el sa fie un geniu? Biografia lui Isaacson ne arata modul in care imaginatia lui stiintifica a izvorat din natura rebela a personalitatii sale. Fascinanta sa poveste este o dovada a legaturii dintre creativitate si libertate.
Luptatoare din fortele kurde YPG
Foto: Wikimedia Commons

​DOSAR SIRIA. Ce vrea Erdogan? Impredictibilitatea politicii SUA în Orientul Apropiat. Ce interese are Rusia? Ce se întâmplă cu kurzii? Se poate reface Statul Islamic?

de Armand Goșu, Dragoș C. Mateescu, Cătălin Gombos, Octavian Manea Contributors.ro
Duminică, 20 Oct 2019 Actualitate | Opinii
La 8 octombrie, Turcia a lansat o operațiune militară în nordul Siriei, împotriva milițiilor kurde. Kurzii din Siria au fost principalul aliat al Statelor Unite în războiul din Orientul Apropiat împotriva Statul Islamist. Operațiunea a fost precedată de o convorbire telefonică dintre președinții Recep Tayip Erdogan și Donald Trump. Iar faza ei fierbinte pare să se fi încheiat odată cu vizita vicepreședintelui Mike Pence la Ankara. ​
Contributors.ro a organizat o discutie între experți români de top, care pot descrifra ultimele evoluții din dosarul sirian și implicațiile acestora.La această discuție au participat Dragoș C. Mateescu, Cătălin Gombos, Octavian Manea și Armand Goșu.
Avion Tarom la Otopeni
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

TAROM are un nou director general. Consiliul de Administrație l-a numit provizoriu pe șeful Școlii Superioare de Aviație Civilă

de Victor Cozmei HotNews.ro
Costin Barbu, director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă începând cu anul 2015 până în prezent, a fost numit de către Consiliul de Administrație al TAROM drept director general provizoriu al companiei aeriene pentru un mandat de 4 luni. Decizia vine după ce pilotul Valentin Gvinda, desemnat inițial pentru conducerea TAROM, a refuzat postul.
Editare genetica
Foto: Captura YouTube

Editarea primară: Un nou instrument de editare genetică ar putea să corecteze 89% din defectele genetice

de N.O. HotNews.ro
O nouă modalitate de editare a codului vieții ar putea corecta 89% din erorile din ADN care provoacă boli, spune cercetătorii americani, relatează BBC. Editarea primară ar fi mult mai precisă decât Crispr-Cas9, dar trebuie să mai treacă timp până când va putea fi folosită asupra oamenilor.
Balonul de Aur
Foto: Twitter - BallondOr

​Balonul de Aur: France Football a anunțat cei 30 de jucători nominalizați

de Silviu Dumitru HotNews.ro
France Football a anunțat, luni, cei 30 de jucători nominalizați la trofeul Balonul de Aur. Virgil van Dijk, Mohamed Salah (Liverpool), Lionel Messi, Antoine Griezmann (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus), sau Kylian Mbappe (PSG) se numără printre nominalizați. Luka Modric, deținătorul trofeului, nu a prins un loc pe listă.
Viorica Dancila
Foto: Guvernul Romaniei

Dăncilă spune că PSD va încerca să formeze o majoritate și să vină cu o propunere de premier

de N.O. HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Politic
Viorica Dăncilă a declarat, luni, că în momentul care șase partide care au votat moțiunea nu pot forma o majoritate parlamentară, PSD-ul va încerca să formeze o majoritate și să vină cu o propunere de premier, care să formeze un alt guvern, relatează Mediafax.


Dmitro Firtash
Foto: dzvin.org

Intercept: Îl ajută un oligarh ucrainean acuzat de corupție pe Trump să îl denigreze pe Joe Biden?

de I.B. HotNews.ro
Relațiile pe care oligarhul ucrainean Dmitry Firtash le are cu apropiați ai președintelui SUA Donald Trump ridică semne de întrebare privind un eventual plan al acestuia de a contribui la denigrarea lui Joseph Biden pentru a scăpa de acuzații de corupție, notează publicația The Intercept, citează Mediafax.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Adrian Sarbu
Foto: Captura Facebook

Adrian Sârbu vinde Gândul, la pachet cu alte titluri (profit.ro)

de R.M. HotNews.ro
Radu Ioan Budeanu, fondatorul Ciao! și al Cancan, cumpără mărcile Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV și Go4IT, de la Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, preluând inclusiv echipamentele și angajații, anunță Profit.ro.
Recep Tayyip Erdogan
Foto: Agerpres/AP

Erdogan amenință că va "zdrobi capul" kurzilor în caz de nerespectare a acordului

de I.B. HotNews.ro
Președintele turc a promis să elimine toți luptătorii kurzi care nu se vor retrage din zonele de frontieră ale Turciei în intervalul acordat de 120 de ore. "Imediat ce expiră cele 120 de ore, vom relua acțiunea de unde am rămas și vom continua să zdrobim capetele teroriștilor”, potrivit Le Point, citat de Rador.
Petre Roman
Foto: Hotnews

Dosarul Revoluției - Procurorul general cere redeschiderea urmăririi penale în cazul lui Petre Roman

de MH HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Procurorul general cere instanței redeschiderea urmăririi penale în cazul lui Petre Roman și al lui Teodor Brateș, cu privire la infracțiuni contra umanității în dosarul Revoluției. Mai exact, procurorul general Bogdan Licu a infirmat soluțiile de clasare dispuse de procurorii militari.
pesta porcina
Foto: Hotnews

Comisia Europeană: UE poate extinde joi zonele de interzicere a comerțului cu carne de porc din România

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Uniunea Europeană ar putea extinde, în cadrul unui comitet de experți care va avea loc joi, zonele din România în care este interzis comerțul cu carne de porc, pe fondul situației tot mai îngrijorătoare a infecției cu pestă porcină africană, a declarat, luni, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.
Blog Mic-Mic-Anc
Foto: Mic-Mic-Anc

Decalogul pentru cercetare

de Octavian Micu, Mihai Miclăuș si Lucian Ancu Contributors.ro
Permiteți laureaților Nobel să evalueze proiectele de cercetare depuse de cercetătorii români. Cu alte cuvinte, reintroduceți obligativitatea ca jumătate + 1 din evaluatorii unui proiect de cercetare finanțat din bani publici (sau fonduri nerambursabile UE) să fie din străinătate, cu îndeplinirea unor standarde minimale de vizibilitate internațională. Aplicați această măsură inclusiv pentru competițiile în curs de evaluare. Alocați cel puțin 0,3 % din PIB pentru cercetare.
Benjamin Netanyahu
Foto: Captura YouTube

Sfârșit de epocă în Israel? Netanyahu anunță că renunță la formarea guvernului

de R.M. HotNews.ro
Benjamin Netanyahu a anunțat luni că renunță la formarea unui nou guvern, transmite AFP.
Roger Federer
Foto: atp/ twitter

​VIDEO ATP Basel: Roger Federer a câștigat categoric al 1500-lea meci al carierei / Elvețianul, în mare formă

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Roger Federer (3 ATP) a debutat luni la turneul de la Basel, unde l-a învins categoric pe germanul Peter Gojowczyk (112 ATP, venit din calificări), scor 6-2, 6-1, în meciul cu numărul 1500 din cariera sa.
Lege vot
Foto: Facebook

Proiectul privind incriminarea "pornografiei din răzbunare" a fost adoptat de Senat / Ce prevede legea

de MH HotNews.ro
Inițiativa legislativă privind incriminarea "Pornografiei din răzbunare" (revenge porn) a fost adoptată luni de plenul Senatului. Proiectul, care vizează incriminarea și pedepsirea distribuirii unor imagini intime ale unei persoane fără consimțământul acesteia, aparține senatorului USR Florina Presadă și, după votul din Senat, va ajunge la Camera Deputaților.
Revolte in Chile
Foto: Captura YouTube

VIDEO Chile, o țară paralizată, după trei zile de revolte sângeroase soldate cu 11 morți

de R.M. HotNews.ro
Chilienii încearcă să-și reia viața normală luni, după trei zile de revolte și jafuri soldate cu 11 morți, cu lungi cozi de așteptare la benzinării și magazine și într-un climat în continuare foarte tensionat, scrie AFP.
Opel Astra 2019
Foto: Opel
Test Drive 0-100.ro

​VIDEO Opel Astra facelift 2019 - acum exclusiv cu motoare în trei cilindri și cu trei tipuri de cutii de viteze

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Modelul Opel Astra K a primit un facelift acum, pe final de 2019, să fie proaspăt în tot anul 2020, când vine pe piață cel mai redutabil rival al său, Volkswagen Golf (VIII). Opel Astra primește, odată cu acest facelift, o gamă de motorizări complet nouă, absolut toate propulsoarele având acum trei cilindri. Și cutiile de viteze sunt noi, remarcându-se o transmisie Stepless (CVT), disponibilă doar pe motorul 1.4 TURBO 145 CP, și una automată (cu convertizor de cuplu), cu 9 trepte, disponibilă doar pe motorul 1.5D. Desigur, opțiunea unei cutii de viteze manuale cu 6 trepte rămâne în continuare în gamă. Am făcut test drive cu Opel Astra K cu facelift în Germania, lângă Frankfurt, și am pregătit acest review video detaliat.
Ludovic Orban
Foto: AGERPRES

Orban: Decizia privind investiția Volkswagen se ia de către companie / Dăncilă vine cu un fake news

de MH HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că amplasarea investiției Volkswagen ține de hotărârea companiei, menționând că în luarea unei astfel de decizii nu contează factorii politici, iar Viorica Dăncilă vine cu un "fake news și nicidecum cu o informație certă".
Sineenat Wongvajirapakdi
Foto: Casa Regala din Thailanda

Intrigi la curtea Regelui Thailandei: Amanta a fost decăzută din drepturile nobiliare pentru că a vrut să-i ia locul reginei

de DG HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, i-a retras concubinei titlul oficial de consoartă regală, la doar câteva luni după ce a introdus-o oficial la curte, apelând la o veche tradiție a monarhiei thailandeze care permitea recunoașterea concubinei. Motivul ar fi fost acela că a vrut să-i ia locul reginei.
Tancuri M1A1 Abrams
Foto: Agerpres

Statele Unite amplasează trupe și tancuri un Lituania, un "mesaj adresat Rusiei"

de R.M. HotNews.ro
Statele Unite au început luni desfășurarea în Lituania a unui batalion de soldați și a zeci de tancuri pentru o rotație fără precedent de șase luni, în cadrul unei operațiuni de disuasiune adresată Rusiei, scrie AFP.
Go-Jek
Foto: Instagram

Antreprenor care a fondat un startup gen UBER, cooptat în Guvern. În Indonezia

de CZ HotNews.ro
Un antreprenor care a fondat un startup de economie colaborativă asemănător cu UBER a fost cooptat în Guvern, posibil pe un post de ministru. Nu se întâmplă în România, ci în Indonezia.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

Efectele OUG 114: Importuri triple de gaze/ Prețuri mai mari la gazele din producția internă

de CP HotNews.ro
Importurile de gaze au fost în august de 3,5 ori mai mari decât cele din aceeași lună a anului trecut. Importurile sunt mai mari și pe fondul scumpirii gazelor din producția internă. Spre deosebire de alți ani, gazele naturale românești au ajuns să fie mult mai scumpe decât cele din import.
Cum arata acum Stadionul Ghencea
Foto: CNI / Facebook

PROIECT Primăria Capitalei vrea să relaxeze masiv regimul de construire în bazele sportive / Procentul de ocupare a terenului poate ajunge la 70%

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei vrea să permită ridicarea mai multor construcții în bazele sportive, iar proiectele publice să fie autorizate direct, fără aprobarea în prealabil a unui plan urbanistic zonal, dacă acestea nu sunt situate în zone protejate, cu clădiri vechi, potrivit unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General. De exemplu, în ceea ce privește bazele sportive, încadrate la categoria spații verzi, dacă până acum se puteau construi clădiri de maxim 2 etaje, acum nu mai este nicio restricție, iar procentul de ocupare al terenului crește de la 15-30% la 70%.Alte titluri din Actualitate:

Orban îi răspunde lui Barna: Nu poți să spui că nu învestești guvernul pentru că PSD nu votează un proiect. Eu așa ceva n-am mai întâlnit
Un alt proces reluat de la zero - cel al fostului șef al ANAF Șerban Pop și al omului de afaceri Horia Simu. Condamnările sunt anulate
Scandalul reținerii avioanelor la sol: Cuc o amenință cu plângere penală pe fosta șefă a Tarom
Senatul a aprobat instituirea zilei de 10 august Ziua unității civice, la inițiativa lui Liviu Pop
Două școli românești, premiate pentru excelență în educația antreprenorială, la Helsinki
Legile cerute de USR în schimbul susținerii Cabinetului Orban nu au fost introduse pe ordinea de zi. PSD și Pro România s-au opus
Lanțul de restaurante Chick-fil-A își va închide prima filială din Marea Britanie, după apelurile la boicot făcute de comunitatea LGBT
Un român dezvăluie mizeriile de care a avut parte la o fabrică de mezeluri germană, suspectată a fi focar pentru cazuri de listerioză
VIDEO Trupele americane, bombardate cu cartofi de kurzii furioși că sunt abandonați în fața turcilor
VIDEO Scandalul reținerii avioanelor la sol în ziua moțiunii. Fosta șefă a Tarom, audiată 4 ore la DNA
Dosarul de corupție al lui Dan Șova, rejudecat de la zero / El fusese condamnat definitiv vara trecută la 3 ani de închisoare cu executare


ECONOMIE

Aeronava Tarom
Foto: Tarom

Pilotul desemnat la conducerea TAROM a refuzat postul din cauza stării generale în care e compania

de Victor Cozmei HotNews.ro
Valentin Gvinda, pilotul desemnat de Consiliul de Administrație al Tarom la conducerea companiei, după demiterea Mădălinei Mezei, ar fi refuzat postul. Gvinda a transmis o informare Consiliului de Administrație în care își argumenta refuzul printr-o analiză pe care ar fi făcut-o situației din companie de la acest moment.
Radoslaw Kedzia, vicepresedinte Huawei
Foto: Hotnews

Huawei anunță că a încheiat peste 60 de contracte 5G la nivel mondial: Care este situația în România

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vânzările de smartphone-uri și veniturile Huawei au crescut în primele nouă luni din acest an și până în prezent grupul chinez a semnat peste 60 de contracte comerciale 5G la nivel mondial, a anunțat grupul. În România, conducerea grupului chinez a cerut luna trecută o întâlnire cu autoritățile române pe tema acuzațiilor care i se aduc și a Memorandumului 5G semnat cu SUA, dar până acum nu a primit niciun răspuns. Licitația 5G de la noi este sub semnul întrebării, Guvernul a fost demis, dar ministrul interimar al Comunicațiilor asigură că nimeni nu va fi exclus de la viitoarea licitație.
Logo Netflix
Foto: Wikipedia

Netflix se va împrumuta cu 2 miliarde de dolari din piață, pentru noi producții

de CZ HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Economie | IT
Compania americană de conținut video pe streaming online Netflix a anunțat, luni, că va împrumuta 2 miliarde de dolari, printr-o emisiune de obligațiuni, pentru a finanța noi producții și achiziții de film.


0-100.hotnews.ro

Skoda VISION iV Concept
Foto: Skoda

Șeful Skoda își liniștește angajații după ce presa germană a scris că marca cehă va fi marele perdant după o repoziționare care ar putea s-o retrogradeze în a concura cu brand-uri precum Dacia

de Vlad Barza HotNews.ro
Publicația germană Suddeutsche Zeitung a scris recent că șefii grupului VW vor să repoziționeze mărcile de volum pentru a nu concura atât de mult cu marca de bază Volkswagen, iar Skoda ar urma să fie marele perdant, fiindcă va fi retrogradată și va ajunge să concureze cu Dacia. Într-un e-mail către angajați, șeful Skoda a încercat să-i liniștească pe angajați și spune că valorile mărcii nu se schimbă, relatează Automotive News. Skoda a ajuns să vândă anual 1,25 milioane de mașini și continuă creșterea, cele mai mari piețe fiind China și Germania.


SPORT

Darren Cahill si echipamentul pregatit pentru Shenzhen
Foto: Captura Instagram

Darren Cahill va fi alături de Simona Halep la Turneul Campioanelor

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep a tot anunțat în ultima perioadă că Darren Cahill va reveni în echipa ei odată cu debutul noului sezon (2020). Australianul a postat însă luni pe Instagram o fotografie în care anunță că va pleca din nou la drum. Cahill va fi, până la urmă, alături de fostul lider mondial la Shenzhen, acolo unde Halep va participa la Turneul Campioanelor (a obținut a șasea calificare consecutivă).
Tiger Woods
Foto: Twitter

​Golf: Tiger Woods se simte ''în grafic'' după recenta operație la genunchi

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Tiger Woods se simte "în grafic" după recenta operație la genunchi, a afirmat celebrul jucător american de golf înaintea competiției "The Challenge: Japan Skins", pe care a încheiat-o luni pe locul 2, informează Reuters.
Liga 1
Foto: lpf.ro

​​Liga 1: Poli Iași vs FC Botoșani 0-3 / Oaspeții urcă pe locul 5

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Formația FC Botoșani a învins, luni, cu scorul de 3-0, echipa Poli Iași, în ultimul meci al etapei a XIII-a a Ligii I, și a urcat pe locul cinci în clasament.
Liga 2
Foto: frf.ro

​Liga 2: FC Argeș vs Farul Constanța 2-2 / Clasamentul după 13 etape

de Silviu Dumitru HotNews.ro
FC Argeș și Farul Constanța au terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată în etapa a 13-a din Liga 2. În urma acestui rezultat, cele două echipe sunt vecine în clasament (locurile 10, respectiv 9).​


Bancul zilei

Bancul zilei: Detalii evidente

de A.Z. HotNews.ro
Doi cowboys intr-un bar...


REVISTA PRESEI

Caru`cu vedete
Foto: Colaj foto

Caru`cu vedete: Invitați de seamă la botezul fetiței Alessandrei Stoicescu; Miley Cyrus are un nou iubit

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Andreea Esca, mândră de ridurile ei. Știrista e naturală din cap până-n picioare...

Jennifer Lawrence s-a căsătorit. Unde a avut loc nunta cu Cooke Maroney...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Român căutat în Germania de 27 de ani pentru crimă, prins acum; Cea mai rapidă furnică din lume trăiește în Sahara

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Capsulă a timpului veche de 132 de ani, găsită la o școală din SUA. Ce conținea...

„Tarzan” din Statele Unite are cont pe Instagram. Postează clipuri când face duș cu maimuțele și se plimbă cu elefantul prin pădure...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Cea mai poluată mare din lume; Planta care îți taie pofta de mâncare. Ar trebui să fie nelipsită din casă

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Activitatea neuronală excesivă corelată cu o scădere a speranței de viață. Un studiu recent a concluzionat că o activitate neuronală excesivă poate conduce la o speranță de viață mai mică...

Detergent pudră sau lichid, tu ce alegi? Detergentul este un produs care nu lipsește din nici o gospodărie...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Detalii evidente
Doi cowboys intr-un bar...
Bancul zilei: Dragoste necondiționată
- Am sunat doar să iti spun că te iubesc ... - Cred că ați greșit numarul, noi suntem...
Bancul zilei: Probleme la drumuri și poduri
O blondă își ia o slujba la domeniul public. Trebuia să vopsească bandă de pe mijlocul unui drum de țară. Șeful ei îi spune că se află în perioada de proba și trebuie să vopsească cel puțin 2 kilometri pe zi, dacă vrea să-și păstreze serviciul. Verificând la sfârșitul zilei, el vede că în prima zi făcuse 4 kilometri, dublu față de medie. A două zi a fost puțin dezamăgit...
Bancul zilei: În Moldova se face în stil mare
Intră o doamnă într-o farmacie din Botoșani:– Buna ziua, aș dori o cutie de aspirină!Intră farmacistul pe ușa din spatele lui și apare cu o cutie cu aspirină mare cât un televizor.Vazând privirile mirate ale doamnei, farmacistul spune...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version