Arthur impuscat
Foto: Agent Green

Uciderea ursului Arthur: Parchetul a preluat ancheta. Cercetări pentru braconaj, vânarea în alte condiții decât cele ale derogărilor și uz de armă fără drept

de I.H. HotNews.ro
Procurorii din Covasna au preluat ancheta deschisă de Poliție în cazul ursului Arthur, împușcat de către un prinț austriac și fac cercetări pentru braconaj, vânarea în alte condiții decât cele ale derogărilor și uzul de armă fără drept.
Laserul de la Măgurele
Foto: Hotnews

Cum explică ministrul Cercetării excluderea Laserului de la Măgurele din consorțiul european ELI-ERIC: Neîncrederea anterioară nu a putut fi recuperată în două luni / De ce a trimis ministerul chiar în ultima clipă solicitarea?

de I.B. HotNews.ro
​Ministrul Cercetării Ciprian Teleman dă vina pe ”greaua moștenire” pentru neincluderea României în Comitetul ELI ERIC (Extreme Light Infrastructure - European Research Infrastructure Consortium). ”Neîncrederea apărută între parteneri, în etapele finale ale proiectului, nu a putut fi recuperată în două luni, deși România a lucrat intens, mai bine de zece ani, la realizarea acestei infrastructuri”, spune ministrul. Guvernul a aprobat însă Memorandumul prin care solicita acceptarea statutului de membru Observator în ședința de guvern de pe 10 februarie 2021, dar ședința ELI-ERIC în care s-a stabilit formula finală a fost chiar pe... 10 februarie.
Gicu Iorga
Foto: Epochtimes Romania

Gicu Iorga, un personaj controversat, mai primește o funcție importantă în Electrica: Șef al Comitetului de Strategie și Guvernanță Corporativă

de C.Pirvoiu HotNews.ro
Gicu Iorga, un personaj controversat, proaspăt șef al biroului vamal Giurgiu și deținătorul unui nou mandat în Consiliul de Administrație al Electrica, a mai primit o funcție importantă. Consiliul de Administratie al Electrica l-a ales joi în funcția de președinte al Comitetului de Strategie și Guvernanță Corporativă. Gicu Iorga este un apropiat al lui Toma Petcu (fost ALDE, actual PNL), ministru al energiei în perioada guvernărilor PSD. La sfârșitul lui aprilie a primit al doilea mandat, pe patru ani, de membru în Consiliul de Administrație.
Impozite
Foto: PxHere

DOCUMENT. Statul vrea să schimbe Codul fiscal: Impozit redus pentru firmele care se duc la târguri externe (proiect)

de CZ HotNews.ro
Ministerul Economiei a publicat noi un proiect de ordonanță de urgență prin care propune modificarea Codului fiscal, pentru ca firmele care participă la la târguri și expoziții externe sau care își fac publicitate în străinătate să beneficieze de reducere a impozitului în funcție de cheltuielile cu aceste acțiuni de promovare la export.
dezbatere cu elevi și profesori
Foto: Hotnews
​Ce facem cu școala? Dezbatere HotNews.ro

VIDEO S-au săturat elevii și profesorii de școala online? Elev: Pandemia a fost declicul de care avea nevoie educația din România pentru a folosi mecanismele digitale / Profesor: Nu m-am săturat de școala online, m-am adaptat

de I.R. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Educatie
„Școala online este o soluție de criză, dar nu poate continua la infinit, are foarte multe limitări. Cu siguranță mulți profesori simt că în sistem online nu pot lucra la fel cu elevii”, a afirmat profesoara de limba română Cristina Tunegaru, în cadrul dezbaterii HotNews.ro LIVE despre școala online, în contextul reînceperii cursurilor miecuri, 5 mai. La rândul său, profesoara de matematică Florentina Pavăl a susținut că s-a adaptat la școala online și că matematica poate fi învățată chiar și la distanță, chiar dacă „mai greu”.


Sabin Sarmas
Foto: Guvernul Romaniei

Scandalul amânării legii 5G Șeful comisiei IT din Parlament: Ministerul Economiei știa de anul trecut că nu e necesară notificarea Comisiei Europene

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Președintele Comisiei IT din Parlament, Sabin Sărmaș (PNL), susține că demersul ministrului Claudiu Năsui (USR-PLUS) de a cere amânarea dezbaterii în Parlament a legii 5G este "complicat de explicat", în condițiile în care tema notificării Comisiei Europene a fost dezbătută anul trecut și la nivel interministerial s-a stabilit că nu este necesară o astfel de notificare. Demersul lui Năsui ar putea face ca licitația 5G să nu mai aibă loc în acest an, iar transpunerea Memorandumului cu SUA să fie din nou amânată, spune Sărmaș.
Racheta Long March 5B care a lansat primul modul al statiei spatiale chineze
Foto: Ju Zhenhua / Xinhua News / Profimedia Images

Racheta chinezească în coborâre ne-ar putea afecta și pe noi. Alte cazuri de deșeuri spațiale ajunse pe Pământ

de A.Th.C HotNews.ro
Uriașa bucată din racheta Long March 5B aflată pe orbită descendentă „ar putea cădea oriunde într-o bandă de latitudini situată cuprinsă de la puțin mai sus de New York, Madrid și Beijing (n.red.: unde se află și România) la puțin mai jos decât sudul Chile-ului și Wellington, Noua Zeelandă” spun experții citați de ediția britanică a publicației The Conversation.
vaccinare, situatie 6 mai
Foto: comitetul de coordonare a vaccinarii

Vaccinarea anti-COVID: România a depășit pragul de 100.000 de persoane vaccinate pe zi

de Redactia HotNews.ro
România a depășit pragul de 100.000 de persoane vaccinate pe zi, în ultimele 24 de ore fiind vaccinați împotriva COVID 100.454 de oameni, conform informațiilor transmise joi seară de către Comitetul de coordonare a vaccinării.
Daniel Aragea
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Arbitrajul

Arbitrajul - posibilă soluție pentru rezolvarea disputelor din interiorul companiilor

de Daniel Aragea STOICA & Asociatii
Marea majoritatea a litigiilor arbitrale pun față în față două societăți (comerciale) și ridică probleme ce țin de executarea unui contract. Pe de altă parte, litigiile intra-societare ajung foarte rar sau deloc în fața instanțelor arbitrale din România.
Mate BookXPro
Foto: Huawei
​Articol susținut de Huawei România

MateBook Series, familia de laptopuri Huawei ultraperformante

de Narcis Anton Smile Media
MateBook Series prezintă noua generație de laptopuri Huawei, extrem de performante, care îndeplinesc nevoile tuturor celor care sunt în căutare de device-uri ce sunt vârf de gamă: HUAWEI MateBook D14, D15 și MateBook X Pro. Cu un design ultra-subțire fără margini și performanță de top, familia MateBook Series are un laptop potrivit pentru nevoile tuturor.
Restaurantul Anika by the Sea
Foto: Anika by the Sea

[P] Restaurantul Anika by the Sea și-a redeschis porțile din 30 aprilie 2021 si va rămâne deschis pe toată perioada anului! ​

de Smile Media
Sezonul estival 2021 este la start! Restaurantul Anika by the Sea și-a redeschis porțile începând cu acest week-end marcînd o dublă sărbătoare: Paștele și ziua de 1 mai- prima minivacanță a verii 2021! Anika by the Sea - situat pe plaja Copahavana din Olimp la Hacienda de Mare va sta la dispoziția clienților pe toată perioada sezonului estival, dar și pentru restul anului.

Cardul de credit Orange Money
Foto: Orange
​Articol susținut de Orange Money

Un card de credit pe care-l comanzi direct de pe mobil. Așa cum îți faci și cumpărăturile!

de Smile Media
Peste 65% dintre cumpărăturile online din România se fac direct de pe mobil*. Dacă românii preferă mobilul, de ce n-ar fi la fel de simplu să-și comande un card de cumpărături direct de pe smartphone?
UE - UK
Foto: europarl.europa.eu

Cetățenii români care vor să muncească în Regatul Unit fără viză de lucru sunt reținuți / Cel puțin 30 de cetățeni UE au fost ținuți în centre de imigranți de la începutul anului

de N.O. HotNews.ro
Cetățenii UE sunt reținuți și închiși în centre de îndepărtare a imigranților dacă încearcă să intre în Regatul Unit pentru a munci fără vize sau statut de ședere, mișcare care tensionează și mai mult relațiile post-Brexit dintre Marea Britanie și UE, relatează Politico. De la începutul anului, cel puțin 30 de cetățeni UE, printre care români, germani, greci, italieni și spanioli, s-au confruntat cu o astfel de situație.
Dezbatere HotNews.ro cu elevi si profesori
Foto: Captura video

VIDEO Ce păstrăm din școala online în viitor? Profesor: Integrarea unor resurse digitale în învățământul clasic, comunicarea online profesor-elevi

de Iulia Rosca HotNews.ro
Comunicarea online dintre profesor și elevi, temele urcate și corectate pe platforme digitale sau feedback-ul oferit profesorilor de către elevi sunt principalele avantaje ale școlii online, care ar trebui integrate și pe viitor în educație, sunt de părere profesorii și elevii care au participat joi la dezbaterea HotNews.ro LIVE pe tema școlii online.
Vaccinare anti-Covid in Germania
Foto: Hauke-Christian Dittrich / AFP / Profimedia Images

Germania vrea să își vaccineze anti-Covid copiii de 12-15 ani până la finele lui august

de N.O. HotNews.ro
Germania va avea capacitatea de a vaccina anti-Covid toți adolescenții cu vârsta de peste 12 ani până la sfârșitul lunii august, după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va autoriza folosirea serului Pfizer la această grupă de vârstă, a declarat joi ministrul sănătății Jens Spahn, relatează AFP.
Otokar
Foto: Otokar

[P] Otokar, 35.000 de autobuze vândute în peste 55 de țări

de Smile Media
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | Companii
O fabrică de 552.000 metri pătrați, cu aproape 2300 de angajați și investiții în cercetare și dezvoltare de 280 de milioane de euro în ultimul deceniu. De aici pornesc, spre cinci continente, autobuze pentru transportul public și turistic, utilizate de milioane de călători. Iar din 2018, și către bucureșteni.
IBM
Foto: Marlon Trottmann, Dreamstime.com

IBM a anunțat un salt în tehnologie: microprocesoarele pe 2 nanometri vor face pe viitor ca bateria smartphone-urilor să țină de patru ori mai mult

de Vlad Barza HotNews.ro
IBM a anunțat că a dezvoltat procesoare pe tehnologia de 2 nanometri, ceea ce înseamnă că în câțiva ani acestea vor fi prezente pe diverse terminale care vor avea putere mai mare de procesare și baterii care vor ține de câteva ori mai mult decât în prezent. IBM susține că noua tehnologie va permite performanțe cu 45% mai ridicate și consum de energie cu 75% mai mic decât la gadget-urile care în prezent se bazează pe procesoarele pe 7 nanometri.
Consumand alcool
Foto: Wavebreak / Profimedia Images

Număr-record de morți din cauza consumului de alcool, pe timpul carantinei împotriva covid-19, în Anglia și Țara Galilor

de I.B. HotNews.ro
Numărul anual al morților din cauza consumului de alcool a atins un vârf în 2020 în Anglia și Țara Galilor, anunță joi Biroul Național britanic de Statistică (ONS), care constată o creștere puternică a acestui bilanț începând de la prima carantină impusă din cauza covid-19, în martie, relatează AFP.
My Octopus Teacher, premiul Oscar pentru documentare
Foto: Arhiva personala
PIAȚA și cultura

My Octopus Teacher - Nimic fără Dumnezeu, depresie și tehnică

de Eugen Istodor HotNews.ro
Am ieșit din filmul de Oscar de pe Netflix cu mii de întrebări. Cum a putut? Caracatița e una, e mai multe? Cum a avut norocul? Dar mai ales am plecat din film lovit. E posibil ca o făptură mucoasă să te facă să vezi altfel viața? E posibil ca o ființă despre care nu știi ce gândește, să te facă o clipă să crezi că ești buricul lumii, pentru ea? My Octopus Teacher - Nimic fără întrebări, depresie, Dumnezeu și tehnică.
umilul pi O comedie a erorilor matematice
Foto: Hotnews
Recomandare de lectură

Ce se intâmplă când matematica e folosita greșit in lumea reală?

de A.V. HotNews.ro
Un pod se bațâie, deși nu s-a intenționat acest lucru. Miliarde de dolari se duc in mod misterios pe apa sâmbetei. O cladire se leagănă când intră in rezonanță cu o clasă de fitness care țopăie in ritmul hitului din 1990 al trupei Snap „I've Got the Power”. Cum e posibil așa ceva? Răspunsul este matematica. Sau, ca sa fim mai preciși, matematica, dar când e folosita greșit in lumea reală.
Claudiu Nasui, la Ministerul Economiei
Foto: AGERPRES

Claudiu Năsui o dă la întors după ce a discutat cu premierul despre Legea 5G: Susținem fără echivoc legea 5G trimisă de Guvern în Parlament

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Claudiu Năsui, ministrul economiei, spune că a discutat cu premierul și susține "fără echivoc legea 5G trimisă de Guvern în Parlament". Precizarea este făcută după ce premierul Florin Cîțu s-a declarat surprins de gestul ministrului Economiei Claudiu Năsui de a cere Parlamentului amânarea dezbaterilor asupra Legii privind securitatea rețelelor 5G. Legat de acest subiect rămân în continuare o serie de întrebări, având în vedere că Năsui a cerut clar Parlamentului să amâne dezbaterea și să transmită Ministerului Economiei proiectul de lege. Aceste discuții au loc pe fondul unui lobby extrem de puternic al companiilor chineze pentru blocarea legii.
Placheta comemorativa a lui David Ricardo la UCL
Foto: Wikimedia Commons

O teorie economică din secolul XIX ar putea arunca apă rece pe relansarea post-pandemie

de S.J. HotNews.ro
Consumatorii care au făcut economii în timpul pandemiei ar putea fi descurajați din a cheltui pe măsură ce economia iese din pandemia de COVID-19 dacă o teorie economică din secolul XIX are dreptate, relatează Bloomberg.
Cât durează să înveți o limbă nouă?
Foto: freepik.com

Edițiadedimineață.ro: Cât durează să înveți o limbă nouă? Care limbă străină este cel mai ușor de învățat?

de editiadedimineata.ro
Copiii sunt expuși la cantități uriașe de sunete în anumite limbi – aproximativ 10.000 de ore în primii patru ani. Copiilor le este mult mai greu să învețe o limbă decât s-ar crede. Cei foarte mici sunt capabili să perceapă și să facă distincția între cele aproximativ 800 de sunete care alcătuiesc toate limbile umane. Dar, pentru sugarii monolingvi, capacitatea de a auzi diferențe subtile se pierde în primul an de viață, pe măsură ce devin mai specializați în subsetul de sunete sau „foneme” ale unei limbi (engleza, de exemplu, folosește doar aproximativ 40 de foneme).
Valentin Naumescu
Foto: Arhiva personala

Maia l-a învins definitiv pe Igor. Dar bătălia pentru direcția Republicii Moldova continuă

de Valentin Naumescu Contributors.ro
După ce a pierdut pe toate fronturile, adică și Președinția și Parlamentul, principalul agent politic al Moscovei la Chișinău, domnul Igor Dodon se teme că va fi abandonat de regimul Putin și schimbat cu alți agenți de influență, mai cool, mai credibili, mai convingători în abordarea electoratului din republică în următorii ani. Vremea lui a cam trecut. A dat fuga să se vadă cu bătrânul comunist de la Minsk, care conduce autoritar Belarusul de 27 de ani, să îl întrebe dacă poate fi folositor cu ceva pe acolo...
program export Romania-dreamstime
Foto: Hotnews

OUG privind privind exportul: Firmele care participă la târguri internaționale scad jumătate din costuri din impozitul pe profit, în trimestrul în care au fost efectuate cheltuielile

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Ministerul Economiei a pus joi, în dezbatere publică, un proiect de Ordonanță de Urgență privind promovarea exportului. Proiectul prevede scăderea cheltuielilor cu participarea la târgurile internaționale din impozitul pe profit pentru trimestrul în care au fost efectuate. În cazul microîntreprinderilor, scăderea se face din impozitul pe venit.
imparatese regine printese si povestile lor scandaloase
Foto: Hotnews
Recomandare de lectură

Impărătese, regine, prințese și poveștile lor scandaloase

de A.V. HotNews.ro
Nesocotind valori fundamentale precum virtutea, blandetea, ascultarea – specifice educatiei feminine traditionale –, ele au ajuns de-a lungul vremii sa conduca popoare, sa infranga mentalitati si sa-si influenteze contemporanii. Prin felul de a-si duce viata, au starnit polemici si scandaluri, au ingrozit in aceeasi masura in care au fascinat.
Carciumi si pontoane
Foto: Hotnews

​​EXCLUSIV Raport al corpului de control al primarului general din 2017: Majoritatea teraselor de pe pontoanele de pe malul lacului Herăstrău au fost amenajate fără autorizație de construire / Ce măsuri a luat municipalitatea

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Majoritatea teraselor de pe pontoanele de pe malul lacului Herăstrău au fost amenajate fără autorizație de construire, deci cu nerespectarea legii, deși parcul este monument istoric, arată un raport al corpului de control al fostului primar Gabriela Firea, realizat în 2017 și obținut de HotNews.ro. Parchetul a fost sesizat în majoritatea cazurilor și s-au dat dispoziții de demolare, însă rând pe rând acestea au fost băgate în legalitate prin noi autorizații de construire, au fost demolate și reconstruite tot fără autorizații sau nu s-a întâmplat nimic, arată un răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

​Anunț umanitar: O fetiță de 14 ani se luptă cu cancerul și are nevoie de sprijin financiar

de HotNews.ro
Marți, 4 Mai 2021 Actualitate | Esențial
Maria Ruxandra, o fată de 14 ani se luptă cu o boală cruntă, fiind diagnosticată de curând cu: rabdomiosarcom de tip alveolar pelvi-perineal. Vestea a fost devastatoare pentru Ruxandra și pentru părinți. Într-o perioadă relativ scurtă, au reușit să identifice o schemă de tratament (chimioterapie, operație și radioterapie) la spitalul Clermont-Ferrand din Franța.

Liga 1
Foto: lpf.ro

VIDEO Liga 1: Victorie la limită pentru liderul CFR Cluj (1-0 vs Academica Clinceni)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Liderul CFR Cluj a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Academica Clinceni, într-un meci din etapa a șasea a play-off-ului Ligii I.
Festivalul Untold
Foto: Facebook

Când vor putea fi organizate Untold și Neversea? Cîțu: probabil după 1 august

de I.H. HotNews.ro
Marile festivaluri precum Untold și Neversea nu vor putea fi organizate de la 1 iunie, când va fi prima etapă de ridicare a unor restricții, ci probabil după 1 august, afirmă premierul Florin Cîțu.
cum-sa-l-tii-la-respect-pe-psihopatul-de-alaturi-invata-sa-te-protejezi-de-manipulatorii-nemilosi
Foto: Hotnews
​Ghid practic

Cum sa-l tii la respect pe psihopatul de alaturi. Invata sa te protejezi de manipulatori

de A.V. HotNews.ro
Cand ajungi sa te judeci cu ex-partenerul violent si manipulator pentru custodia copiilor, cand un coleg de serviciu vrea sa te faca sa crezi ca ti-ai pierdut mintile sau cand un politician sarmant devine deodata distructiv si abuziv, e semn ca ai de-a face cu un psihopat.
HMS Tamar
Foto: Profimedia via Digi24

Digi 24: Tensiuni între Franța și Marea Britanie. Boris Johnson a trimis nave înarmate să patruleze la un protest al pescarilor francezi

de Digi 24 Digi24
Două nave înarmate au fost trimise de Guvernul Marii Britanii să patruleze în largul coastei maritime a Franței, lângă insula Jersey, unde s-au adunat 80 de nave de pescuit franceze la un protest față de noile reguli de pescuit post-Brexit.
N'Golo Kante
Foto: Digisport.ro

DigiSport: Câștigă milioane, dar are aceeași mașină de șase ani. Fanii lui Chelsea nu îl înțeleg: "Ia-ți una nouă!"

de DigiSport Digisport.ro
N'Golo Kante (30 de ani) s-a calificat cu Chelsea în finala Ligii Campionilor, după victoria cu Real Madrid, scor 2-0 (3-1, la general), iar mijlocașul francez i-a impresionat pe suporteri atât pe teren, cât și în afara lui.
buddha-si-nonconformistul-arta-spirituala-secreta-a-reusitei-in-munca
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Buddha si nonconformistul. Arta spirituală secretă a reușitei profesionale

de A.V. HotNews.ro
Ai observat vreodata ca exista oameni care au parte de tot norocul din lume la serviciu? Produc idei din mers si ii atrag ca un magnet pe oamenii de care au nevoie. Obtin avansarile si maririle de salariu dorite. Creeaza legaturi puternice cu echipele lor si cu toti cei din jur. Cand trec la treaba, castiga. Si par sa aiba un noroc remarcabil. Totul le merge din plin.
Dezbatere cu profesori si elevi HotNews.ro
Foto: Captura video

VIDEO Vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru profesori? Cristina Tunegaru: Refuzul unui profesor de a se vaccina ar trebui să fie motivat/ Ce răspund doi liceeni

de Iulia Rosca HotNews.ro
Refuzul unui profesor de a se vaccina ar trebui motivat, consideră profesoara de limba română Cristina Tunegaru, iar Florentina Pavăl, profesoara de matematică, se întreabă: „ce fel de model sunt eu dacă nu ma vaccinez?”. Afirmațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii HotNews.ro LIVE organizate joi cu profesori și elevi. Toți cei patru participanți au fost de acord însă că profesorii nu pot fi obligați să se vaccineze.
Plaja Sulina
Foto: TravelZoom.ro

VIDEO În ce condiții se deschide sezonul estival pe litoral, de la 1 iunie? Cîțu: Fără mască pe plajă, cu distanță între șezlonguri / Cum se va face diferența între clienții vaccinați și cei navaccinați, la restaurante sau hoteluri?

de I.H. HotNews.ro
Premierul Florin Cîțu a spus, joi, la Constanța, după discuții cu reprezentanții HoReCa, că a primit din partea acestora soluții foarte bune pentru ca sezonul estival să se deschidă în siguranță pe litoral de la 1 iunie. El a precizat că relaxarea restricțiilor va fi făcută în două etape, de la 1 iunie și de la 1 august, iar printre primele măsuri de relaxare va fi eliminarea obligativității de purtare a măștii pe plajă, cu condiția de a fi asigurată distanța între șezlonguri. Premierul a vorbit din nou despre deschiderea hotelurilor și restaurantelor la capacitate maximă, doar pentru persoanele vaccinate.
marea spovedanie vol II
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cristian Sima: ​Marea spovedanie a brokerului fugar. Vol I si vol II. Fragmente: Despre Tăriceanu, Afacerea Citroën, falimentul Bancii Turco-Române si despre neam prostia noilor milionari

de A.V. HotNews.ro
Ignorasem faptul că Tăriceanu era ministrul economiei și că era pus pe îmbogățire pe banii statului. Tăriceanu a hotărât ca Romtelecom-ul să-și cumpere dubițe Citroën Berlingo și a comandat 500 de bucăți în leasing. Cum nu le-a ajuns tunul cu Romtelecom, s-au dus să facă același lucru cu Poșta Română...


Mostre SARS-CoV-2
Foto: CDC-James Gathany / Sciencephoto / Profimedia Images

Primele 3 cazuri de infectare cu tulpini de coronavirus posibil rezistente la vaccin, confirmate în România. 1.128 de îmbolnăviri cu tulpini noi și 30 de decese

de Alina Neagu HotNews.ro
1.128 de cazuri de îmbolnăvire cu variante ale SARS-CoV-2 (tulpini noi) "care determină îngrijorare" au fost confirmate până acum în România, iar 30 dintre ele s-au soldat cu decese - 27 cu tulpina britanică și 3 cu tulpina braziliană - arată datele Institutului Național de Sănătate Publică. Niciun deces cauzat de tulpina sud-africană nu a fost confirmat până acum în țara noastră. Autoritățile au identificat de asemenea 3 cazuri de infectare - în București, Ilfov și Suceava - cu tulpini cu mutație ce "pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului și, posibil, asupra eficacității vaccinale, în sensul scăderii acesteia".
Biserica
Foto: Facebook

Dialogul unui preot cu o fată de 14 ani, la spovedanie: Eu știu că ție îți place de mine și mie îmi place de tine, da?

de Redactia HotNews.ro
Un preot din Călărași a fost reclamat la poliție și a fost și audiat într-un dosar de corupere sexuală, după ce a fost înregistrat, în timpul unei spovedanii, spunându-i unei adolescente de 14 ani că o place de mai mulți ani și că între ei este "o dragoste mai din priviri”.
Fabrica de tigarete din Sfantu Gheorghe
Foto: Facebook Primaria Sfantu Gheorghe

De la legendarele țigări Carpați, la "palat al minunilor" / Autoritățile locale vor să cumpere fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe. Cât este prețul de achiziție

de Redactia HotNews.ro
Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe vor cumpăra fosta Fabrică de Țigarete din municipiu, care este dezafectată de aproape 10 ani, și vor să înființeze acolo un centru interactiv de știință și divertisment, după modelul "Palatului minunilor" din Budapesta.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Dioxid de titan
Foto: Wikimedia

Dioxidul de titan (E171) „nu este sigur” ca aditiv alimentar (autoritate europeană)

de I.B. HotNews.ro
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a decis joi că dioxidul de titan, cunoscut și sub numele de colorantul E171, nu mai poate fi considerat sigur ca aditiv alimentar, potrivit AFP.
alegerea-accepta-cu-bucurie-posibilul
Foto: Hotnews

Alegerea. Ce esti dispus sa faci pentru a supravietui?

de A.V. HotNews.ro
La 16 ani, Edith Eger a fost trimisa la Auschwitz. La cateva ore dupa ce parintii ei au fost gazati, ofiterul nazist dr. Josef Mengele a fortat-o pe Edie sa danseze si a lasat-o in viata ca sa-l distreze. A petrecut decenii chinuita de vinovatia proprie, hotarata sa taca si sa se ascunda de trecut. Cartea exploreaza modul in care putem fi incarcerati in propria minte si ne arata cum sa ne eliberam.
o-istorie-a-bibliei-povestea-celei-mai-importante-carti-a-lumii
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante carti a lumii

de A.V. HotNews.ro
Ce este Biblia? Cum a aparut? Cum a fost citita de evrei si de crestini? Cartea lui John Barton ne ofera raspunsurile, condensand munti de informatie intr-o lucrare foarte accesibila chiar si pentru cei care nu stiu nimic despre toate acestea.
Vaccinuri AstraZeneca
Foto: Soumyabrata Roy/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cheagurile de sânge asociate cu AstraZeneca apar mai des la femei decât la bărbați- Agenția britanică pentru medicamente

de N.O. HotNews.ro
Agenția britanică de reglementare a medicamentelor a spus joi că există unele dovezi că neobișnuitele cheaguri de sânge asociate cu vaccinul anti-Covid al companiei AstraZeneca au loc mai des la femei decât la bărbați, adăugând, cu toate acestea, că diferența de incidență este mică, relatează Reuters.
”Laserul de la Măgurele”
Foto: ELI-NP.ro

Laserul de la Măgurele, eșec major: Comisia Europeană nu ne acceptă nici statutul de membru Observator / Cât ne va costa întreținerea proiectului?

de I.B. HotNews.ro
Comisia Europeană a luat o decizie mult așteptată pe 5 mai de a înființa Extreme Light Infrastructure (ELI) ca un consorțiu european pentru infrastructura de cercetare (ERIC) doar cu Republica Cehă și Ungaria, fără România însă. Decizia vine după ani de negocieri intense. ELI-ERIC nu a mai oferit posibilitatea părții române de a opta pentru statutul de Membru Gazdă ci doar de a adera ca Observator. România a pierdut chiar și acest statut. Conform unei estimări a Bancii Mondiale întreținerea facilității Laserului ar costa România 30 de milioane de euro pe an.

Citește și:
cernobil
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cernobîl. Istoria unei catastrofe nucleare

de A.V. HotNews.ro
Serhii Plokhy ne aduce istoria definitiva a dezastrului de la Cernobil si a consecintelor acestuia, abordand cu indemanare toate unghiurile, inclusiv povestea stiintifica, costurile umanitare si economice ale operatiunilor de decontaminare, modul in care explozia l-a fortat pe Gorbaciov sa grabeasca lansarea reformelor perestroikai si revirimentul nationalismului ucrainean.
Albine
Foto: pixabay.com

Cercetătorii olandezi au învățat albine să depisteze infecțiile cu COVID-19

de S.J. HotNews.ro
Cercetătorii olandezi au învățat albine să identifice mostre infectate cu COVID-19, o descoperire despre care afirmă că ar putea reduce timpul de așteptare al testelor pentru coronavirus la doar câteva secunde, relatează Reuters și MSN.
Vaccinul Sputnik
Foto: Sputnik / Profimedia Images

Rusia aprobă Sputnik Light, vaccinul său anti Covid administrat într-o singură doză

de I.B. HotNews.ro
Rusia a anunțat joi aprobarea unei versiuni „light” a vaccinului său emblematic împotriva Covid-19, Sputnik V, care este administrat într-o singură doză împotriva tulpinii de bază, potrivit AFP. Sputnik Light ar fi eficient cu 79,4%, comparativ cu 91,6% pentru versiunea sa administrată în două doze.
112
Foto: AGERPRES

Angajata unui supermarket din Constanța, înțepată de un scorpion care se afla într-o ladă de căpșuni

de N.O. HotNews.ro
Angajata unui supermarket din Constanța a fost înțepată de un scorpion care se afla într-o ladă de căpșuni. Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, relatează News.ro.
Maratonul Vaccinarii in Bucuresti
Foto: Facebook

Maratonul vaccinării la București: Nicușor Dan anunță că circulația mai multor autobuze va fi extinsă și pe timpul nopții

de Redactia HotNews.ro
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că circulația autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368 va fi extinsă și pe timpul nopții, vineri, sâmbără și duminică, pentru Maratonul vaccinării, care va avea loc la Sala Palatului și la Biblioteca Națională.
Rafael Nadal
Foto: atp/ twitter

​Madrid Masters: Rafael Nadal, calificare la pas în sferturi

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Rafael Nadal și-a asigurat fără emoții un loc în sferturile turneului Masters 1000 de la Madrid, după ce a trecut de Alexei Popyrin (76 WTA).
Florin Citu si Claudiu Nasui
Foto: Colaj foto

Claudiu Năsui a cerut amânarea dezbaterilor în Parlament asupra Legii 5G / Florin Cîțu: Mă surprinde o astfel de decizie, nu înțeleg de ce ar încerca să amâne un astfel de proiect

de C.P. HotNews.ro
Premierul Florin Cîțu se declară surprins de gestul ministrului Economiei Claudiu Năsui de a cere Parlamentului amânarea dezbaterilor asupra Legii privind securitatea rețelelor 5G. "Mă surprinde o astfel de decizie, nu știam că a luat o astfel de decizie. Mesajul meu este ferm și clar. Am trimis și am aprobat un proiect de lege în Guvern și l-am trimis și în coaliție. Decizia a fost să treacă acest proiect de lege prin Parlament cât mai rapid", a declarat joi premierul.
ANIS
Foto: ANIS

Industria de software vede neclaritate într-o OUG adoptată de Guvern privind utilizarea semnăturilor electronice: Semnătura olografă va fi instrumentul preferat pentru mediul de afaceri în anii ce urmează

de F.B. HotNews.ro
Guvernul a adoptat recent o Ordonanță de Urgență privind utilizarea semnăturilor electronice avansate sau semnăturii electronice calificate în domeniul relațiilor de muncă. Asociația patronală a industriei de software (ANIS) spune că este neclară cu privire la includerea obligativității, în situația semnării electronice a contractului de muncă, a sigiliului electronic calificat ca necesitate distinctă pentru validarea documentului electronic.
Asztalos Csaba
Foto: Facebook/Asztalos Csaba

Șeful CNCD, Asztalos Csaba: Un tratament diferențiat între vaccinat și nevaccinat nu poate fi calificat din start ca fiind discriminatoriu

de I.B. HotNews.ro
Eventualele măsuri privind accesul persoanelor în restaurante sau teatre doar dacă sunt vaccinate ar trebui supuse mai întâi dezbaterii publice, a declarat la RFI președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, care crede că ar putea să apară unele probleme de încălcare a drepturilor omului. El precizează pe de altă parte că anumite decizii avute în vedere de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care vizează studenții pot crea discriminări.
Sticla de Petrus spatial
Foto: Christies

O sticlă de vin care a orbitat Pământul a fost scoasă la vânzare pentru un preț stratosferic

de S.J. HotNews.ro
O sticlă de vin franțuzesc care a orbitat Pământul pentru mai bine de un an a fost scoasă la vânzare, relatează BBC.
FacebookNeighborhoods
Foto: Hotnews

Neighborhoods, noul instrument Facebook pentru comunitățile locale

de Redactia HotNews.ro
Aplicația Facebook va avea o secțiune dedicată comunicării dintre vecini și în cadrul comunităților locale, numită Neighborhoods, a anunțat rețeaua socială, citată joi de News.ro. Pentru a folosi Neighborhoods, utilizatorii trebuie să dea Facebook acces la o mulțime de date personale.
Ashleigh Barty
Foto: Gabriel BOUYS / AFP / Profimedia

De neoprit: Lidera mondială, în finală la WTA Madrid

de A.I. HotNews.ro
Ashleigh Barty a făcut joi pasul spre finala turneului de la Madrid, competiție patronată de Ion Țiriac. Lidera ierarhiei mondiale a avut nevoie de o oră și 15 minute pentru a câștiga meciul cu surprinzătoarea Paula Badosa (62 WTA - wild card).
Atac cibernetic
Foto: Karaevgen, Dreamstime.com

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost ținta unui atac cibernetic

de S.J. HotNews.ro
Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost, joi, ținta unui atac cibernetic, specialiștii instituției lucrând pentru recuperarea datelor. Instituția precizează că nu au fost afectate date cu caracter personal, relatează News.ro.
Reconstructia sit-ului din Kenya
Foto: Jorge González/Elena Santos

Grijă și delicatețe - Ce ne spune înmormântarea unui copil despre oamenii de acum 78.000 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Într-o peșteră din Kenya a fost descoperită cea mai veche dovadă a unei înmormântări în Africa și este vorba despre un copil de aproximativ trei ani care a fost învelit cu mare grijă într-un fel de giulgiu. Descoperirea este cu atât mai interesantă cu cât este clar că oamenii de acum 78 de milenii au putut gândi dincolo de lumea fizică din jurul nostru și au îngropat cu delicatețe acest copil.
In India apar „orfanii Covid”
Foto: Debajyoti Chakraborty-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Disperare în India unde „orfanii Covid” sunt găsiți nemâncați pe străzi

de S.J. HotNews.ro
Doi băieți în vârstă de 6 și 8 ani le-au spus membrilor unui ONG pentru protecția copiilor care i-au găsit că nu au mâncat de zile întregi fiindcă ambii lor părinți sunt grav bolnavi de COVID-19 și nu pot avea grijă de ei, relatează Reuters.
Universitatea Harvard
Foto: Pietro Scozzari / Alamy / Profimedia Images

SUA: Și Universitatea Harvard le va cere studenților să se vaccineze împotriva COVID-19

de S.J. HotNews.ro
Studenților de la Universitatea Harvard din Statele Unite li se va cere să fie vaccinați împotriva COVID-19 la începutul noului semestru în toamnă, informează DPA și CBC, potrivit Agerpres. ​
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice
​DOCUMENT

​Programul de convergență: stres cu pensiile, veniturile vor crește foarte lent, iar cheltuielile se vor reduce

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Programul de convergență 2021-2024 nu vine cu multe noutăți, dar relevă că statul este stresat cu privire la pensii, mai exact la faptul că ar urma să crească din septembrie 2023, dar reamintește că se lucrează modificarea legii analizând propuneri. De asemenea, mai spune că nu se așteaptă la cine știe ce creșteri de venituri.
Mugur Cozmanciuc
Foto: Arhiva personala

Un deputat PNL, interesat dacă Guvernul va da "delete" scutirii de impozit pe venit pentru IT-iști având în vedere deficitul bugetar și criza sanitară. Răspunsul Ministerului de Finanțe

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Deputatul PNL Corneliu Mugur Cozmanciuc a întrebat recent Ministerul de Finanțe dacă are în vedere eliminarea scutirii de la plata impozitului pe venit pentru IT-ști, având în vedere deficitul bugetar și criza sanitară curentă. Întrebarea sa pleacă de la informațiile transmise anterior de Finanțe unui alt liberal, Florin Roman, care a vrut să știe câți salariați din IT sunt scutiți de impozitul pe venit și ce impact are măsura la bugetul de stat. Vezi în articol răspunsul Ministerului de Finanțe.
Testare coronavirus
Foto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

Coronavirus în România: 1.632 de cazuri în ultimele 24 de ore. Bilanțul a ajuns la 1.062.527 / 94 de decese în ultima zi, 1.100 de pacienți la ATI / Topul județelor după noua raportare

de Redactia HotNews.ro
Alte 1.632 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în urma a 38.473 de teste, iar bilanțul a ajuns la 1.062.527 potrivit datelor transmise joi de Grupul de comunicare strategică. În ultima zi au decedat alte 94 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internați 1.100 de pacienți.
Inchisoare SUA
Foto: Wikimedia Commons

Încă un stat american vrea să permită folosirea plutonului de execuție pentru condamnările la moarte

de S.J. HotNews.ro
Camera Reprezentanților din Carolina de Sud a adoptat miercuri un proiect de lege care permite punerea în aplicare pedepselor cu moartea prin plutonul de execuție, relatează CNN.
Canionul Diamond Fork, aflat in preajma locului in care a fost gasita femeia
Foto: Wikimedia Commons

O femeie dată dispărută în urmă cu 6 luni a fost găsită după ce a supraviețuit hrănindu-se cu mușchi într-o pădure națională din SUA

de S.J. HotNews.ro
O femeie în vârstă de 47 de ani, dată dispărută în noiembrie 2020, a fost găsită de către autoritățile americane trăind izolată în Pădurea Națională Uinta-Wasatch-Cache situat în nordul statului Utah, relatează The Guardian și News.ro.
Eduard Radu
Foto: Hotnews

​Anunt Umanitar: Riscă să își petreacă tot restul vieții într-un scaun cu rotile

de Smile Media
Un copil de 11 ani riscă să își petreacă tot restul vieții într-un scaun cu rotile din cauza unei afecțiuni cumplite. În urmă cu mai bine de doi ani, după nenumărate analize și teste genetice, Eduard Radu a fost diagnosticat cu distrofie musculară. Vorbim de un băiețel de 11 ani, care ar trebui să aibă o copilărie și un viitor plin de oportunități de creștere, însă situația lui poate să fie contrară așteptărilor noastre.
Pelerinajul de la Sumuleu Ciuc
Foto: Agerpres

Cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România: Autoritățile din Harghita cer soluții pentru ca la procesiuni să participa și oameni din alte județe

de Redactia HotNews.ro
Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila, cere autorităților sanitare să găsească o soluție astfel încât să poată participa cât mai mulți oameni la procesiunea de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc - cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România, la care luau parte anual, înaintea pandemiei, peste 100.000 de oameni.
Simona Halep, alaturi de Artemon Apostu-Efremov si Darren Cahill
Foto: Facebook/ Simona Halep

Simona Halep a renunțat la unul dintre antrenorii ei - Explicația acestuia

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep a părăsit turneul de la Madrid în faza optimilor, dar veștile din tabăra sportivei noastre continuă să apară. Astfel, Simona a renunțat la unul dintre antrenorii săi, acesta explicând decizia care a dus la această schimbare de ultim moment.Alte titluri din Actualitate:

Președintele filipinez Rodrigo Duterte cere Chinei să ia înapoi vaccinurile Sinopharm după ce s-a inoculat cu acesta
Covid ar putea fi o afecțiune vasculară și nu una respiratorie - cercetători americani
VIDEO Ploaie de meteori proveniți din coada Cometei Halley. Tot ce trebuie să știi pentru a te bucura de spectacol
Să ai un plan nu înseamnă să scrii un plan. Adevăratul test pentru coaliția de guvernare de la București
Bulai despre uciderea ursului Arthur: Ce e mai barbar, să fii sărac și să mănânci lebedele din Viena sau să fii prinț și să împuști exemplare unice de urși?
​VIDEO Un prototip al rachetei SpaceX Starship a aterizat cu succes în Texas


ECONOMIE

Computer
Foto: Pixabay

Firmele IT din ANIS critică ordonanța guvernului de reglementare a semnăturii electronice în relațiile de muncă

de CZ HotNews.ro
Noua ordonanță de urgență a guvernului prin care s-a reglementat folosirea de către firme a semnăturii electronice în relațiile de muncă este criticată acum de o serie întreagă de companii IT românești și străine grupate în Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS).
Investitii - economii
Foto: Pixabay

Cine bate inflația, Tezaur sau băncile? O comparație între randamentele titlurilor de stat și dobânzile oferite de bănci

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Și în luna mai, cei care au bani economisiți îi pot plasa în titluri Tezaur – de stat. Așadar, cei interesați trebuie să se gândească la inflație, adică creșterea prețurilor, pentru a vedea dacă merită blocarea banilor pentru o perioadă. Băncile oferă și ele produse de economisire, iar astăzi vom face o comparație cu depozitele pentru a vedea: Cine bate inflația, Tezaur sau băncile? Este schimbul valutar în euro mai avantajos?


0-100.hotnews.ro

Noua Skoda Fabia
Foto: Skoda

​FOTO Cum arată noua generație Skoda Fabia

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | Auto
Skoda a prezentat date și fotografii despre noua generație Fabia, una dintre cele mai vândute mașini de clasă mică din Europa. Noua Fabia este mai lungă și vine cu mai multe tehnologii de siguranță, iar prețurile vor porni de la aproximativ 14.000 de euro. Prima generație Fabia a fost lansată în 1999, iar mașina a ajuns acum la a patra generație. Anul trecut s-au vândut 97.000 de mașini Fabia în Europa. Cel mai bun an a fost 2004, cu 235.000 de mașini.


SPORT

Liga 1
Foto: lpf.ro

VIDEO Liga 1: FC Argeș, victorie categorică cu Voluntari - Cum se prezintă situația din play-out

de A.I. HotNews.ro
FC Argeș nu a avut emoții contra celor de la FC Voluntari, alb-violeții câștigând în Trivale la scor de neprezentare (3-0). Meciul a făcut parte din etapa a VI-a din play-out-ul Ligii 1 la fotbal.
Daniil Medvedev
Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Surpriză mare la Madrid: Al doilea favorit, eliminat prematur

de A.I. HotNews.ro
Cristian Garin (25 ATP) a furnizat marea surpriză a zilei pe tabloul masculin de la Madrid: l-a eliminat în turul al treilea pe Daniil Medvedev, al doilea favorit al întrecerii patronate de Ion Țiriac.
Naomi Osaka
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naomi Osaka, la un alt nivel - Loviturile financiare și strălucirea din afara terenului

de L.V.A. HotNews.ro
De patru ori câștigătoare de Grand Slam, Naomi Osaka nu se rezumă doar la tenis. Cu aproape șase luni scurse din an, jucătoarea de tenis japonezo-haitiană are numeroase proiecte în desfășurare, pe lângă sportul care i-a adus atâtea satisfacții.
Forma de moment si postarile de pe Instagram
Foto: Captura Instagram

FOTO Jucătoarea momentului a împlinit 23 de ani - Greu de recunoscut pe Instagram

de Red. Sport HotNews.ro
Și-a făcut cadou de ziua de naștere o calificare în semifinalele de la WTA Madrid, competiție patronată de Ion Țiriac. Este una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului, iar pe fanii de pe Instagram i-a delectat cu mai multe fotografii sexy.


LIFE

Pizzerie italiana
Foto: Kumar Sriskandan / Alamy / Profimedia Images

Italia a anunțat că vă invită de săptămâna viitoare! Urmați 10 sfaturi ca să mâncați și să beți ca italienii

de A.Th.C. HotNews.ro
Că e vorba despre gătit pastele, fermentat vinul sau doar de bucuriile vieții, italienii par a se fi gândit din timp la toate. E drept că au avut câteva mii de ani la dispoziție, dar cultura care pune mâncarea pe primul loc este invidiată astăzi de toată lumea.
Printul William si Kate Middleton
Foto: Captura YouTube

VIDEO Prințul William și Kate Middleton și-au lansat propriul canal de Youtube

de S.J. HotNews.ro
Prințul William al Marii Britanii și soția sa, Kate Middleton, și-au lansat miercuri propriul canal de Youtube, afirmând că vor folosi platforma pentru a oferi o privire în viața lor regală, relatează Insider.


ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Badea Ion și racheta chinezilor
Badea Ion catre Badea Gheorghe. - No, mă, Gheo, uite ce scriu ăștia la ziar, că racheta lansată de China pe orbită luna trecută se prăbușește și ar putea ateriza într-o zonă locuită - Mă, dară cât costă racheta asta a lor?! Trebe că-i...
Bancul zilei: Polițistul și vânzătoarea
Un polițist intra intr-un magazin si o intreaba pe vanzatoare: – Aveti vopsea de oua? La care vanzatoarea se uita cu atentie la el, il masoara din cap pana-n picioare...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by