”Laserul de la Măgurele”
Foto: ELI-NP.ro

Laserul de la Măgurele. Ce s-a întâmplat de România nu a ajuns să fie inclusă în ERIC

Există două scandaluri cât casa de mari, unul internațional, altul în cadrul institutului, care umbresc cel mai mare proiect de cercetare științifică din România din toate timpurile, Laserul de la Măgurele. Articolul de mai jos vorbește despre scandalul extern și descrie pe scurt cum a ajuns România să nu facă parte - sperăm, deocamdată - din consorțiul ELI ERIC.
Realist vorbind, faptul că România nu a fost inclusă în ERIC înseamnă că nu vom mai putea accesa proiecte europene de cercetare în domeniul laserilor, pentru că în mod firesc banii se vor duce la entitatea cea mai calificată să-i absoarbă, adică consorțiul făcut de Cehia și Ungaria. Laserul va trebui întreținut de statul român.
Coronavirus, imagine generica
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în Romania: 1.232 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore/ Număr record de decese zilnice

de Redactia HotNews.ro
Alte 1.232 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore, bilanțul ajungând la 55.241, potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi, și-au pierdut viața 48 de pacienți infectați cu coronavirus.
Orașele din care se pleacă cel mai mult din România
Foto: sxc.hu

Topul municipiilor și orașelor pe care cei mai mulți români le abandonează. Rata cea mai mare a plecărilor este din Baia de Aramă (Mehedinți), Motru (Gorj) și Rovinari (Gorj)

de Dan Popa HotNews.ro
Anul trecut, peste 400.000 de români au părăsit localitatea în care locuiau, mutându-se în altă parte- fie în țară fie în străinătate. Ori se căsătoreau, ori își găseau un job mai bun, ori localitatea în care trăiseră nu le mai oferea speranțe pentru viitor. Media plecărilor cu domiciliul din ultimii 5 ani este de aproximativ de 375.000/an. Anul trecut, bariera celor 400.000 de plecări a fost depășită. Institutl Național de Statistică numără plecările cu domiciliul ca fiind ”persoanele care pleaca din localitate si fac dovada ca au asigurata locuinta in alta localitate. Incepand din 1992 sunt incluse schimbarile de domiciliu in Municipiul Bucuresti dintr-un sector in altul. Schimbarile de domiciliu in cadrul aceleiasi localitati nu sunt incluse”. Datele de mai jos includ migratia internationala
Protest 10 august, Piata Victoriei
Foto: AGERPRES

ANALIZĂ Clasarea Dosarului 10 august - semne de întrebare și ignorarea unor standarde internaționale în materia împrăștierii în forță a protestatarilor

de Robert Mihailescu HotNews.ro
Ordonanța de clasare a dosarului 10 august de către DIICOT, consultată de HotNews.ro, conține o serie de elemente care se constituie în semne de întrebare atât din punct de vedere al dreptului românesc, cât și din punct de vedere al standardelor internaționale în materie de adunări publice.
Aeronavă easyJet
Foto: COVER Images/Zuma Press/ Profimedia Images

Căderea piloților și a stewardeselor. Marea depresiune din industria aviatică, prin ochii angajaților

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Aflați într-o industrie care a trecut în câteva luni de la extaz la agonie, oamenii din aviație au ajuns, din cauza crizei provocate de pandemia COVID-19, să-și vadă viitorul în culori sumbre. ​
Sediul DSP Bucuresti
Foto: AGERPRES

​DOCUMENT Sporuri de 40% pentru directorii DSP-urilor și de 30% pentru funcționari, în timpul stării de alertă. DSP-urile, campioanele gafelor dintre instituțiile care ar trebui să gestioneze epidemia

de Alina Neagu HotNews.ro
Guvernul intenționează să aloce, pe perioada stării de alertă, sporuri în valoare de 40% din salariul de bază directorilor executivi și directorilor executivi adjuncți ai direcțiilor de sănătate publică, precum și sporuri de 30% din salariul de bază funcționarilor publici încadrați în serviciul de control în sănătate publică, prevede un proiect de Ordonanță de Urgență elaborat de Executiv, document obținut de HotNews.ro.


lupta politistilor cu Floyd
Foto: Captura video

VIDEO Noi imagini cu momentul arestării lui George Floyd: bărbatul plânge și imploră polițiștii să nu îl împuște

de S.J. HotNews.ro
O nouă înregistrare video cu momentul arestării lui George Floyd de către polițiștii din Minneapolis îl arată pe bărbatul afro-american plângând și cerându-le ofițerilor să nu îl împuște, relatează Business Insider.
Semnatura online pentru candidatii la locale
Foto: Alianta USR PLUS

Alianța USR PLUS strânge semnături online, mecanismul fiind aprobat de Autoritatea Electorală

de G.S. HotNews.ro
Alianța USR PLUS spune că a început să strângă semnături online pentru alegerile locale și că este prima formațiune politică din românia care face așa ceva.
Anunțuri de București
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Anunțuri de București: Apartamente cu miros de nou și bărbați însurați greșit

de Smile Media
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic - ce s-a vândut, cumpărat, închiriat, angajat, căutat în Iulie 2020. 142.364 de anunțuri au fost publicate în iulie pe www.anuntul.ro, și 112.764 de anunțuri au apărut în ziarul Anunțul Telefonic. Sunt cifre mai mari decât cele din februarie 2020, înainte de începerea pandemiei. Imobiliarele (vânzări și închirieri) au ajuns în iulie la 75,594 de anunțuri, față de 58.957 anunțuri publicate în februarie 2020, o situație apropiată de luna iulie 2019 - 80.056 anunțuri.
Valeriu V. Cotea
Foto: Captura YouTube

VIDEO INTERVIU Valeriu V. Cotea: "Atunci când aleg un vin, mă uit dacă a fost medaliat sau nu"

de Razvan Avram Smile Media
Luni, 3 Aug 2020 Drink Insider
Valeriu V. Cotea - profesor, cercetător și degustător de vin, a acceptat provocarea unui dialog la distanță despre concursurile internaționale de vin. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru DrinkInsider by HotNews.ro, Valeriu V. Cotea, un veteran al concursurilor de vin, a vorbit despre cei care organizează și cei care verifică un concurs de vin, despre jurați, despre detaliile organizatorice, despre modul cum se notează vinul și despre regulile de acordare a medaliilor.
Cristina Tudoran, Alexandru Moraru
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Legislație

Ce obligații noi le revin companiilor pentru prevenirea hărțuirii morale la locul de muncă?

de Cristina Tudoran, Alexandru Moraru Filip & Company
În data de 14 iulie 2020, Parlamentul a adoptat o propunere legislativă care vizează modificarea și completarea legislației din domeniul prevenirii discriminării la locul de muncă, anume Ordonanța de Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare și Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și tratament. Această propunere va aduce modificări în principal în materia hărțuirii la locul de muncă, impunând sancțiuni aspre, inclusiv pentru angajați.
Scoala online (Golib Tolibov - Dreamstime.com)
Foto: Dreamstime.com

Imaginea reală a școlii online la țară: 2 din 5 elevi nu au participat la ore, iar una din patru școli din mediul rural nu are conexiune la internet

de Redactia HotNews.ro
Aproximativ 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online, iar doar 64% dintre cadrele didactice au organizat ore online, relevă o cercetare realizată de Fundația World Vision România.
Lucian Bode
Foto: Agerpres

Bode, despre șeful de tren care îndemna călătorii să nu poarte mască: Un astfel de individ nu are ce căuta într-un loc de muncă în care să relaționeze cu alți oameni

de I.B. HotNews.ro
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, luni seară, la Realitatea Plus, că Poliția Transporturi s-a autosesizat și l-a invitat, marți, la sediul instituției pe controlorul dintr-un tren CFR care îi îndemna pe călători să nu respecte obligația privind purtarea măștii de protecție.
Pacanele
Foto: pixabay.com

În Giurgiu, închiderea teraselor și a păcănelelor după ora 23,00 a durat fix două zile

de R.M. HotNews.ro
Măsura care prevedea închiderea teraselor și a sălilor de jocuri de noroc între orele 23,00 - 6,00 a fost valabilă doar două zile în județul Giurgiu.
Testare Covid-19
Foto: Sumit Sanyal/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
LIVETEXT

Coronavirus în lume: ONU spune că închiderea școlilor provoacă o ”catastrofă generațională” / OMS caută originea virusului și dincolo de Wuhan

de Redactia HotNews.ro
Numărul cazurilor de coronavirus raportate în lume până acum a ajuns la aproximativ 18,5 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 la 697.000, peste 11,6 milioane de persoane fiind declarate vindecate de Sars-Cov-2, potrivit datelor centralizate de Worldometers.info.
--------------
14.40 Grecia: Numărul migranților veniți din Turcia, redus de pandemie
13.30 Germania se află deja într-un al doilea val, „mai puțin adânc”
12.31 Franța: Al doilea val, ”foarte probabil” în toamnă sau iarnă
11.59 Taiwanul a aprobat, temporar, folosirea dexametazonei
11.42 Polonia a raportat un bilanț zilnic record
11.19 Grecia va începe să taxeze turiștii pentru servicii medicale
10.48 Germania raportează 879 de noi cazuri și 8 decese
09.16 Noua Zeelandă: Zero infecții noi
Cate firme platesc taxe in Romania: de la impozit pe profit, la redevente
Foto: ANAF

ANAF în primul trimestru: un inspector a verificat în jur de 4 persoane fizice și 2 firme/ Câte firme plătesc taxe: de la impozit pe profit, la redevențe

de F.B. HotNews.ro
Un inspector fiscal a verificat în medie 4,5 persoane fizice și stabilit sume suplimentare de plată în cuantum de 128.769 lei, reiese dintr-un raport al ANAF. De precizat că este vorba despre activitatea de inspecție fiscală. În ceea ce privește firmele, un inspector a verificat 2,18 contribuabili și a stabilit sume suplimentare de aproape jumătate milion de lei.
de-ce-bea-mami-jurnalul-unei-mamici-epuizate
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

De ce bea mami?

de A.V. HotNews.ro
mami nu vrea sa alunece incet in somnul usor al femeilor cu coafuri cuminti, care „traiesc pentru copiii lor”, care incearca la locul de joaca sa se eclipseze una pe alta cu „realizarile” si cu activitatile extrascolare ale progeniturilor si care se lauda cu ultimele vacante. Nu, mami strange in mana un pahar mare de vin..
Cristian Lascu si Helmut Ignat, pe urmele lui Racovita
Foto: Colaj foto

VIDEO INTERVIU Cristian Lascu și Helmut Ignat, pe urmele lui Racoviță în Antarctica: Momente inedite /Toponime românești / Cât costă o excursie

de Ionut Baias HotNews.ro
Duminică, 2 Aug 2020 Actualitate | Esențial
La 15 august 1897, corabia Belgica a pornit spre Antarctica avându-l la bord tânărul oceanograf român Emil Racoviță, proaspăt doctor la Sorbona. După mai bine de o sută de ani, o echipă românească i-a adus un omagiu marelui savant și explorator, refăcându-i traseul. Cristian Lascu, arhicunoscutul speolog, și Helmut Ignat, fotograf National Geografic, au fost probabil primii români care au pășit pe Insula Cobălcescu, numită așa de Emil Racoviță, au dormit pe banchiză, au experimentat liniștea antarctică și ne explică cum am putea să ne bucurâm de acest ”tărâm cu totul altfel”.
Annie Musca si Sebastian Papaiani
Foto: editiadedimineata.ro

Edițiadedimineață.ro: Annie Muscă, scriitoarea care l-a făcut pe Sebastian Papaiani erou de poveste: "Cred că s-ar fi redescoperit în scrierea mea. Și aceasta i-ar fi adus o clipă de fericire"

de editiadedimineata.ro
Sebastian Papaiani nu a avut niciodată nevoie de introducere. A fost atât de aproape de publicul său, încât cu toții au știut exact cine este și încotro se îndreaptă. Cu el au râs, au plâns și au sperat milioane de oameni, care s-au transformat apoi într-o mare familie, cea a iubitorilor de film. Un om, un actor desăvârșit, un tată, un profesionist, un prieten devotat, un exemplu pentru generațiile viitoare asta a fost și va rămâne pentru noi Sebastian Papaiani.
Ingrid Bicu
Foto: Facebook

Europa Liberă: Ingrid Bicu, angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

de G.S. HotNews.ro
Ingrid Bicu are 33 de ani și reprezintă România ca expert la Institutul Internațional pentru Democrație și Asistență Electorală (International IDEA) - Stockholm. Toate costurile privind cazarea, diurna, salariul și transportul sunt suportate de România prin Autoritatea Electorală Permanentă, scrie Radio Europa Liberă.
Avionul supersonic Virgin Galactic
Foto: Virgin Galactic
VIDEO

Mach 3: Virgin Galactic a prezentat modelul unui avion comercial care va zbura la de trei ori viteza sunetului

de S.J. HotNews.ro
Compania aerospațială Virgin Galactic și Rolls Royce au încheiat un parteneriat pentru crearea unui avion supersonic comercial capabil să zboare la de trei ori viteza sunetului, relatează Space.com.
Dan Nistor
Foto: csuc.ro

Acuze dure: CFR a câștigat titlul cu ajutorul politicului

de A.I. HotNews.ro
Dan Nistor a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei în meciul decisiv pierdut în fața celor de la CFR, scor 3-1. Mijlocașul a lansat o serie de acuze dure la adresa campioanei României, acesta fiind de părere că trupa lui Dan Petrescu nu merita titlul și că a beneficiat de o serie de ajutoare: amicale cu Botoșani și FCSB și implicarea politicului în stabilirea ierarhiei finale.
Romania vs Europa - Situatia cazurilor active de COVID-19
Foto: geo-spatial.org

INTERACTIV Coronavirus: Romania vs. Europa: Cum a luat țara noastră fața multor state la numărul de cazuri active și cele raportate la 100.000 de locuitori / Cum arată situația din Rep. Moldova

de Victor Cozmei HotNews.ro
La zi România are acum mai multe cazuri active de persoane infectate cu COVID-19 decât Italia, țara cea mai grav afectată în debutul pandemiei de coronavirus și care mult timp a fost fanionul în ceea ce privește gravitatea bolii. La fel și față de Germania, România e mai sus pe grafic, chiar și în cazul datelor raportate la 100.000 de locuitori. Cu toate datele pe grafic, se observă cum România, Republica Moldova sau Suedia sunt în plină „ascensiune” pe scara cazurilor active.
Zoom pe stiinta cu Bill Mesler si James Cleaves
Foto: Humanitas

Bill Mesler și H. James Cleaves II în dialog cu Doru Căstăian. Prima ediție Zoom pe știință/Știința pe zoom

de HotNews.ro
Întâlnirile Humanitas online&live vor continua în lunile care urmează cu o serie specială, Zoom pe știință/Știința pe zoom, în care vă propunem dialoguri online cu cercetători americani, francezi sau englezi din mai multe domenii și jurnaliști de știință, autori ai cărților publicate recent în colecția Știință a Editurii Humanitas. Joi, 6 august, la ora 19.00, la primul eveniment din serie, Bill Mesler și H. James Cleaves II.
Teo și Karina în Biserica Sf Nicolae-Aachen
Foto: Hotnews

"A fost o binecuvântare să aud un concert live după atât de mult timp" - Teo Arias, Karina Șabac au cântat în Biserica Sf Nicolae-Aachen

de Eugen Istodor HotNews.ro
Aflată la câțiva pași de uriașa piață din fața Primăriei din Aachen, Biserica Sf. Nicolae a primit cu generozitate duminică, 26 iulie, cele ’’maximum 50 de persoane permise’’ (pentru a se respecta distanța legală între scaunele publicului), la un program de sonate pentru vioară și pian. Și au venit, pe toate locurile posibile, odată la ora 11 dimineața și odată la ora 5 dupăamiaza să îi asculte pe Raúl Teo Arias, șeful partidei de vioară secțiunea a 2-a de la Bamberger Symphoniker și pe Karina Șabac, pianistă română stabilită în Olanda, interpretând Bach-Sonata in La major BVW 1015, Beethoven- Sonata op. 24 nr.5 in Fa major (Frühlingssonate) și Frank-Sonata în La major.
cartea-pe-care-vati-fi-dorit-sa-o-citeasca-parintii-vostri-copiii-vostri-se-vor-bucura-ca-ati-citito
Foto: Hotnews
Ghid practic

Cartea pe care v‑ati fi dorit sa o citeasca parintii vostri

de A.V. HotNews.ro
Orice parinte isi doreste sa aiba copii fericiti si sa evite tipetele si certurile. Dar care sunt ingredientele pentru un camin armonios, in care orice neintelegere este rezolvata cu usurinta?
Lume in Centrul Vechi
Foto: Hotnews

Oficial București: Masca de protecție, obligatorie în Centrul Vechi, piețe, târguri, stații și gări / Organizatorii de evenimente, obligați să pună la dispoziția publicului măști

de V.M. HotNews.ro
Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMSU) a decis, luni, ca purtarea măștii de protecție să devină obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi al Capitalei, în piețe, târguri, stații STB și CFR, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Prefecturii București. Decizia CMSU se aplică de marți.
Testare coronavirus aeroport Germania
Foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Coronavirus: Germania se află deja într-un al doilea val „mai puțin adânc” al pandemiei - sindicat al medicilor

de S.J. HotNews.ro
Germania se află deja într-o a doua intensificare a pandemiei de COVID-19, a declarat lidera unui sindicat major al medicilor din țara condusă de Angela Merkel, relatează Politico.
balcanii-nationalism-razboi-si-marile-puteri-18042012
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Balcanii. Nationalism, razboi si Marile Puteri 1804–2012

de A.V. HotNews.ro
Nicio alta carte nu acopera atat de exhaustiv intreaga regiune, nu ofera perspective atat de profunde asupra surselor violentelor locale si nu explica atat de graitor originile aparitiei statelor moderne din zona: Serbia, Croatia, Bosnia, Grecia, Bulgaria si Romania. Totodata, lucrarea exploreaza relatia, adesea dezastruoasa, dintre Balcani si Marile Puteri, ridicand ingrijoratoare semne de intrebare cu privire la interventiile occidentale, mai vechi sau mai noi.

Santierul BRUA
Foto: Transgaz

Companiile de petrol și gaze vor să fie recunoscută importanța BRUA

de C.P. HotNews.ro
Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) consideră că este necesar să fie reamintită importanța majoră a proiectelor strategice din domeniul energetic, în special BRUA - Interconectorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria. Reamintim că în ultima perioadă s-a pus problema utilității gazoductului, în condițiile în care lucrările vor fi finalizate în acest an. Problema este nu există gaz de transportat, iar conducta riscă să rămână goală pentru mult timp.
Svetlana Tihanovskaia (în centru)
Foto: Captura YouTube

VIDEO ​Cine este Svetlana Tihanovskaia, femeia care a devenit simbolul schimbării în ultima dictatură din Europa, Belarus

de R.M. HotNews.ro
"Sveta! Sveta!", scandează mulțimi de o amploare fără precedent în Belarus. Svetlana Tihanovskaia este tânăra femeie care a devenit un fenomen popular după ce a decis să sfideze regimul autoritar și vetust al președintelui Alexandr Lukașenko la prezidențialele de duminică, scrie AFP.
Politia romana
Foto: Digi 24

Digi24: Bătrână aflată în izolare, cercetată penal după ce a ieșit să ia alimente. A mâncat zile întregi doar zahăr, fără ca nimeni să o ajute

de Redactia Digi24
O femeie de 71 de ani, din Gorj, este cercetată penal sub acuzația de zădărnicirea combaterii bolilor. Polițiștii i-au deschis dosar penal după ce bătrâna a ieșit din casă ca să își cumpere de mâncare, în timp ce era în izolare.
Campioana CFR
Foto: Digisport.ro

Digisport: Super transferuri pregătite și traseu infernal pentru CFR până în grupele Champions League. Duminică aflăm prima adversară

de Digisport Digisport.ro
CFR Cluj este campioana României pentru a treia oară consecutiv și va evolua, în sezonul 2020/2021, în turul I preliminar din UEFA Champions League.
obiceiuri-mici-schimbari-mari
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Obiceiuri mici, schimbari mari

de A,V, HotNews.ro
„Fogg explica structura micilor obiceiuri care ne definesc identitatea. Intelegerea acestor microcomportamente este esentiala pentru reusita, fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa intemeiezi o companie." — TONY FADELL, inventator al iPod-ului si coinventator al iPhone-ului
Politie SUA
Foto: Twitter

SUA: Un bărbat a tras asupra polițiștilor cu un AK-47 după ce a refuzat să poarte o mască de protecție într-un magazin

de S.J. HotNews.ro
Un bărbat a tras asupra unui angajat dintr-un magazin de produse din tutun din orașul american Betleem, Pennsylvania, după ce a refuzat să poarte o mască în interiorul magazinului. În ziua următoare acesta a deschis focul cu un AK-47 asupra unor polițiști după ce ofițerii l-au oprit în apropierea casei sale, relatează NBC News.


seducatorul-domn-nae-viata-lui-nae-ionescu
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu

de A.V. HotNews.ro
Este deopotriva venerat si detestat: un seducator al mintilor si al inimilor, pentru care Maria Cantacuzino (Maruca), prietena reginei Maria, e gata sa se sinucida, Cu inteligenta, umorul si farmecul lui aparte isi conduce discipolii pe carari politice periculoase.
Rezultate titulatizare 2020
Foto: edu.ro

Titularizare 2020. Rezultatele examenului au fost publicate

de Redactia HotNews.ro
Rezultatele examenului de titularizare 2020 au fost publicate marți pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, titularizare.edu.ro.
Nelu Tataru
Foto: AGERPRES

Nelu Tătaru: 5% din cazurile noi ajung la Terapie Intensivă / Ce am văzut în martie-aprilie în Spania și Italia se poate întâmpla și la noi

de V.M. HotNews.ro
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat luni seara, la TVR, că o scădere a numărului de infectări zilnice cu virusul SARS-CoV-2 sau atingerea unei faze de platou s-ar putea înregistra în următoarea perioadă numai în condițiile respectării regulilor impuse de autorități. Potrivit ministrului, dacă ajungem la un platou cu circa 1.500 de cazuri zilnice, asta „ar însemna, în zece zile, 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”.
Grecia
Foto: HotNews / C.P.

Grecia va începe să taxeze turiștii pentru servicii medicale / Cât vor avea de scos din buzunar persoanele care necesită îngrijire medicală

de S.J. HotNews.ro
Turiștii care intră în Grecia vor trebui să plătească în curând o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul șederii lor în țară. Până acum, aceștia nu erau taxați pentru serviciile medicale, indiferent de locul de unde proveneau, cu excepția spitalizărilor, relatează luni website-ul Greekreporter citat de Agerpres.
Sediul DNA
Foto: Hotnews

Fost șef al „Apelor Române”, reținut de DNA. El e acuzat că a luat mită 1 milion de euro

de D.D. HotNews.ro
Fostul director general al Administrației Naționale “Apele Române”, Sandu Victor, a fost reținut de DNA și prezentat marți instanței pentru arestare preventivă. El este acuzat că a pretins și a primit circa 1 milion de euro mită.
Florin Mototolea
Foto: Captura YouTube

Liderul clanului Duduianu, ucis luni noapte în cartierul bucureștean Giulești Sârbi / Principalul suspect este încă în libertate

de G.S. HotNews.ro
Florin Mototolea, zis ”Emi Pian”, liderul clanului Duduianu a murit în dimineața zilei de marți la Spitalul Universitar din București, unde ajunsese cu răni grave după o altercație ce a avut loc în cartierul Giulești Sârbi din Sectorul 6. Incidentul vine la 10 zile după ce ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a creat "un front instituțional împotriva crimei organizate" și că "încep să cadă clanuri de interlopi" și la mai puțin de o săptămână de când ministrul de interne a declarat că are ”toleranță zero” față de rețelele de crimă organizată.
UPDATE 12.01 Polițiștii audiază mai multe persoane implicate în incidentul ce a avut loc în cartierul Giulești-Sârbi, dar principalul suspect nu a fost prins și este căutat în București
Eugen Tomac
Foto: Facebook

Tomac răspunde acuzațiilor de blat ale USR: Unii consilieri locali ai USR au plecat la PSD București „ciuma roșie”

de C.D. HotNews.ro
Cu oamenii de partid acuzați de blaturi cu social-democrații, liderul PMP, Eugen Tomac, răspunde USR susținând că unii consilieri locali ai Uniunii au plecat la PSD, iar în Parlament aleșii formațiunii au votat pentru persoanele propuse de PSD la Curtea de Conturi și CNCD.
range-de-ce-triumfa-generalistii-intr-o-lume-specializata
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

O pledoarie convingatoare pentru cultivarea ineficientei

de A.V. HotNews.ro
Inventatorii cu cel mai mare impact jongleaza cu mai multe domenii in loc sa aprofundeze cunostintele dobandite intr-unul singur. Pe masura ce expertii se rezuma la specialitatile lor, timp in care computerele stapanesc tot mai multe dintre abilitatile candva rezervate indivizilor hiperspecializati, oamenii care au o viziune larga si care cauta experiente si perspective diverse vor avea succese tot mai semnificative.
Tesla Cybertruck
Foto: Tesla Motors

„Strategie de rezervă”: Musk anunță că Tesla va construi o camionetă „normală” dacă Cybertruck nu se va vinde

de S.J. HotNews.ro
Tesla va fi fericită să construiască o camionetă „normală” în eventualitatea în care Cybertruck nu se va vinde, a anunțat Elon Musk într-un interviu citat de Business Insider.
SOS in Pacific
Foto: Guvernul Australian

Salvare ca în filme: Trei marinari, găsiți după ce au scris SOS cu pietre pe plaja unei minuscule insule din Pacific

de G.S. HotNews.ro
Trei marinari din Micronezia naufragiați pe o micuță și izolată insulă din vestul Pacificului au fost salvați după ce au scris cu pietre pe plajă ”SOS”, iar mesajul a fost văzut de un elicopter de armată, transmite BBC News.
software de afaceri
Foto: Pexels

IT-iștii sunt mai îngrijorați de securitatea datelor din corporațiile în care lucrează decât de securitatea propriei case - studiu

de RA HotNews.ro
Securitatea datelor generează teamă și neîncredere specialiștilor din domeniul IT, conform unui raport Oracle și KPMG. Studiul arată că o abordare inconsistentă asupra securității datelor, serviciile greșit configurate și confuzia din jurul noilor modele de securitate in cloud, au generat o criză a încrederii ce va fi soluționată doar de organizațiile care fac din securitate o parte a culturii lor de business.
CFR, campioana Romaniei
Foto: cfr1907.ro

VIDEO Titlul rămâne în Ardeal - CFR Cluj întoarce rezultatul contra Craiovei (3-1) și este campioana României pentru al treilea sezon consecutiv

de A.I. HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Sport | Fotbal
CFR a început rău "finala" campionatului contra Craiovei, oltenii deschizând scorul prin super execuția lui Dan Nistor (10'). Elanul gazdelor s-a stins însă treptat, iar experiența clujenilor a ieșit la iveală în momentele importante. Vinicius (36'), Boli (56') și Deac (77' - penalti) au întors soarta partidei de pe "Ion Oblemenco", iar formația lui Dan Petrescu instaurează hegemonia în Liga 1: al treilea titlu consecutiv. De partea cealaltă, așteptarea oltenilor nu se oprește la 29 de ani...
Iulian Enache
Foto: Facebook

Redactorul șef de la Libertatea a demisionat

de Redactia HotNews.ro
Iulian Enache, redactorul șef al ziarului Libertatea, a demisionat. Enache și-a anunțat marți, pe Facebook, încetarea colaborării cu publicația.
Kim Jong UN, la teste cu rachete in Coreea de Nord 2
Foto: KCNA

Raport secret ONU: ”Coreea de Nord a dezvoltat probabil dispozitive nucleare miniaturizate”

de G.S. HotNews.ro
Coreea de Nord ''probabil'' că face progrese în dezvoltarea armelor nucleare, potrivit unui raport clasificat al Națiunilor Unite, ale cărui detalii au fost confirmate și citate marți de DPA și Reuters, preluate de Agerpres.
ANAF
Foto: ANAF

ANAF nu și-a atins obiectivul de încasări în 2019, dar a colectat mai mult decât în 2018 (raport)

de F.B. HotNews.ro
ANAF a încasat mai puțin decât trebuia. Conform raportului pe anul 2019 publicat pe site-ul instituției, gradul de realizare a programului de încasări stabilit prin legile bugetare anuale rectificate a fost de 99,2%. Dacă se scot veniturile din dividende și vărsăminte ale companiilor de stat, gradul de realizare este de 99,6%.
Teodora Brody-Enache
Foto: Alex Galmeanu

​"Muzica și spiritualitatea nu pot exista decât împreună" - Interviu Teodora Brody-Enache

de Twin Arts
Teodora Enache, sau Teodora Brody Enache cum își spune acum vocalista de jazz, nu are nevoie de o introducere foarte lungă. A fost ucenica lui Johny Răducanu cum îi place ei sa spună, a cântat cu Stanley Jordan, Lars Danielson, Benny Rietveld și mulți alți muzicieni importanți. Se simte acasă și în jazz și în etno jazz, iar mai nou, interpretează vocal muzică clasică. Are curaj, lucrează mereu la proiecte noi, e vulcanică, iar cine o întâlnește, e cucerit de entuziasmul și râsul ei molipsitor.
Avertizare meteo
Foto: ANM

Cod galben de vijelii în 10 județe din partea de vest a țării, până miercuri la prânz

de G.S. HotNews.ro
Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabil de marți, ora 16.00, până mieruri ora 12.00, în 10 județe din partea de vest a țării.
Remdesivir
Foto: Ulrich Perrey / AFP / Profimedia

România va primi de la Comisia Europeană peste 25.000 de flacoane de Remdesivir, pentru tratarea pacienților COVID

de Alina Neagu HotNews.ro
România va primi de la Comisia Europeană 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir) pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, anunță Ministerul Sănătății. Antiviralul Remdesivir este primul medicament împotriva COVID-19 recomandat pentru autorizare în Uniunea Europeană. Medicamentul a ajuns deocamdată în câteva spitale din România, în cadrul unui studiu clinic, producătorul punând la dispoziție 600 de flacoane.
Facebook
Foto: Facebook

Facebook caută startup-uri europene de comerț, să le ofere mentorat

de CZ HotNews.ro
Startup-urile IT europene, inclusiv cele din România, care dezvoltă tehnologii pentru domeniul comerțului, se pot înscrie la Facebook Accelerator, un program de cursuri și mentorat organizat de rețeaua social media. Înscrierile la „Facebook Accelerator: Commerce” se fac până pe 31 August 2020, ora 11:59:59 PM BST (ora de vară a Marii Britanii), adică 1 septembrie, ora 01:59:59, ora României.
Nicole Scherzinger
Foto: Instagram

FOTO Nicole Scherzinger, ipostaze provocatoare alături de noul iubit - Stilul de viață care ajută frumusețea, dar și bisturiul

de Red. Life HotNews.ro
A împlinit recent 42 de ani, dar nu-i arată. Nicole Scherzinger rămâne una dintre artistele cu mare priză la public de ani buni. Spune că și-a menținut frumusețea datorită stilului de viață, al exercițiilor și a somnului de calitate. Ar fi trecut însă și pe lângă bisturiu, după cum a precizat în anumite momente presa mondenă.
Sediu ANAF
Foto: Hotnews

Implementarea unui proiect bun pentru contribuabili al ANAF se va finaliza pe 14 iunie 2021

de F.B. HotNews.ro
​În decembrie 2018, ANAF a demarat un proiect cu fonduri europene privind implementarea SAF-T – fișierul standard de audit. Așa cum HotNews.ro a scris încă de anul trecut: Inspectorii fiscali nu se vor mai duce pe capul contribuabililor pentru orice suspiciune, ci prin sistemul informatic inspectorii vor obține informațiile dorite. Vor merge la firme doar după analiza datelor respective și doar dacă este nevoie. Un document recent al ANAF arată că termenul de finalizare a acțiunilor aferente implementării proiectului este estimat a fi 14 iunie 2021.
Despartitor anti-COVID intr-o masina
Foto: rarom.ro

FOTO Ce modificări de protecție anti-COVID-19 pot fi făcute în mașini fără a fi nevoie de omologare la RAR și ce schimbări sunt interzise

de C.V. HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Actualitate | Esențial
Modificarea interiorului în mașini reprezintă una din măsurile de protecție pentru infectarea cu coronavirus, în special în domenii precum transportul de persoane. Registrul Auto Român spune că există o serie de modificări care pot fi realizate în anumite condiții astfel încât să nu fie nevoie de omologarea lor și a vehiculului. Pe de altă parte, unele schimbări implică automat și reomologarea mașinii.
Virgil Iordache
Foto: Arhiva personala

Despre “prigonirea” creștinilor în pandemie și fenomene conexe

de Virgil Iordache Contributors.ro
Strategia de comunicare marginală vizând faptul că Biserica ar fi fost “prigonită” în pandemie denotă limpede ruperea de prezent a multor credincioși. Ne place să ne revendicăm de la cei cu adevărat prigoniți în trecut pentru că avem prea puține rezultate în prezent.
Scoala
Foto: Inquam Photos via Digi24.ro

Notele la Religie ar putea dispărea din toamnă, iar muzica și desenul să nu mai fie obligatorii la gimnaziu / Limba latină, scoasă de tot - variante de plan-cadru

de Redactia HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Actualitate | Educatie
Calificativele ar putea să înlocuiască notele la Religie, Educație Fizică, Desen și Muzică, iar Consilierea și dezvoltarea personală și Educația tehnologică ar putea fi eliminate definitiv la gimnaziu, din toamnă.
Pacient coronavirus Germania
Foto: Profimedia Images

Deutsche Welle: „Este oare coronavirusul din Germania adus din Balcani”?

de I.B. HotNews.ro
"Ruta balcanică a virusului"; "Familia din Dortmund a adus virusul dintr-o vacanță în Serbia"; "Virusul vine în Germania din aceste țări" ș.a. Acestea sunt doar câteva din titlurile întâlnite în presa germană. Provine oare virusul cu adevărat din Balcani?, potrivit Deutsche Welle.
Marte - calota glaciara de la Polul Nord
Foto: Hotnews

În tinerețea sa, Marte ar fi putut găzdui ghețari uriași

de I.B. HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Science - Spatiul
Un nou episod în fascinanta saga marțiană: rețelele de văi ale planetei roșii ar fi putut fi modelate de ghețari, potrivit unui studiu publicat luni în Nature Geoscience, care sugerează că atunci era mai rece decât își imaginaseră specialiștii până acum, potrivit AFP.
fonduri europene
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2020: Câte 25.000 Euro în București și 23 de județe, pentru tineri fără job, să se facă patroni. Ghidul propus și schema de minimis

de CZ HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Economie | EuROfonduri
Statul vrea să dea fonduri nerambursabile de câte 25.000 de euro unor tineri care nu mai merg la școală și nici serviciu nu au și să-i ajute astfel să devină patroni de firme. Apelul de proiecte pregătit acum de Ministerul Fondurilor Europene se va adresa tinerilor NEETs din București, Ilfov, Cluj, Iași și alte 20 de județe.
Daniel Baluta
Foto: Facebook

Primăria Sectorului 4 nu a plătit nici până acum toate bursele datorate elevilor cu rezultate bune la învățătură

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Actualitate | Educatie
Au trecut aproape două luni de la terminarea anului școlar, dar o parte dintre elevii din Sectorul 4 al Capitalei nu a primit nici acum bursele promise de Primărie. Contactat de HotNews.ro, primarul Daniel Băluță a declarat că s-au făcut plățile pentru clasele I-VIII, iar pentru licee se vor face până la finalul lunii august. Primarul spune că nu a plătit toate bursele din cauză că sumele transferate de Ministerul de Finanțe din impozite și taxe au fost și cu până la 40% mai mici în anumite luni, din cauza crizei COVID.
Traian Basescu
Foto: Facebook

Băsescu: PMP ar fi adus 10 procente alături de Nicușor Dan și alianța marxisto-liberală / Nu am nicio problemă să scriu pe formular „nu am colaborat cu securitatea”

de C.D. HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Actualitate | Politic
Fostul președinte Traian Băsescu spune că și-ar continua proiectele în Parlamentul European, mai degrabă decât ar candida la Primăria Capitalei, însă o decizie finală va fi luată în conducerea PMP. El spune că Mișcarea Populară are în jur de 10 procente în București pe care le-ar fi adus alături de Nicușor Dan și „alianța marxisto-liberală” USR-PLUS-PNL.
Serban Voda 33 - 2
Foto: Hotnews

DEZBATERE PUBLICĂ Lângă una dintre cele mai vechi case din București ar putea apărea două blocuri, unul de trei și altul de sase etaje / Proiectele imobiliare sunt în curs de aprobare

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Pe Calea Șerban Vodă, la numărul 33, la câțiva pași de biserica Sfântul Spiridon Nou, se află una dintre cele mai vechi case din București. Este o ”casă de târgoveț”, construită la sfârșitul secolului XVII, după cum arată plăcuța care indică faptul că este monument istoric, cu un pridvor generos și foarte bine păstrată. În curtea monumentului istoric ar putea apărea însă un bloc de 6 etaje care va adăposti un hotel, inițiativă privată, iar lângă, un imobil de 3 etaje. Proiectul din urmă aparține Parohiei Sfântul Spiridon Nou care dorește să construiască aici Casa Sărbătoarea - hotel. Ambele proiecte sunt în curs de aprobare la Primăria Sector 4 condusă de Daniel Băluță.
Printul Harry si Meghan Markle
Foto: Twitter

Ce nume are labradorul adoptat de prințul Harry și Meghan Markle

de I.B. HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Life | Showbiz
Labradorul negru adoptat de prințul Harry și Meghan Markle se numește „Pula” - iar numele a fost inspirat din prima călătorie a cuplului în Africa în urmă cu patru ani, când au început să se întâlnească, potrivit Daily Mail.Alte titluri din Actualitate:

Mercenarii ruși reținuți în Belarus le-au declarat anchetatorilor că se îndreptau spre Istanbul ca să viziteze Sfânta Sofia
OMS estimează rata de mortalitate a Covid-19 la 0,6%. „Încă înaltă” - spun experții
Gravida din Arad care a murit de COVID răspândea teorii ale conspirației: Nu port mască pentru că facilitează reproducerea bacteriilor care pot ajunge în gură și în plămâni
Cum se schimbă la față orașele din România. „În general toată România se plânge. În niciun oraș nu o să vezi un cetățean care să fie mulțumit de primar”
Italia se pregătește pentru un al doilea val al pandemiei / Lecțiile învățate de medici și autorități
SUA: Misterul pachetelor cu semințe trimise din China a fost elucidat de către oficialii americani


ECONOMIE

Samsung A21s
Foto: Hotnews

REVIEW Samsung A21s - Cât de bun poate fi un smartphone sub 900 de lei?

de Victor Cozmei HotNews.ro
Duminică, 2 Aug 2020 Economie | Gadget
Sincer, la un telefon de sub 200 de euro nu avem mari pretenții, iar pentru telefonul pe care l-am testat - Samsung A21s, un telefon de sub 900 de lei - ne-am așteptat de la început să fim dezamăgiți. Surprinzător, după trei săptămâni de test, am rămas chiar cu o impresie excelentă despre cel mai ieftin telefon smart pe care Samsung l-a lansat în acest an. Cu ce ne-a impresionat telefonul, dar și care sunt totuși minusurile sale, într-un review detaliat marca HotNews.ro.


0-100.hotnews.ro

Showroom al Renault in UK
Foto: Renault

Renault a anunțat cea mai mare pierdere din istoria companiei

de S.J. HotNews.ro
Joi, 30 Iul 2020 Economie | Companii
Renault a anunțat joi o pierdere netă de 7,3 miliarde de euro pentru prima jumătate a anului, cea mai mare din istoria companiei, producătorul francez suferind de pe urma alianței cu partenerul japonez Nissan și pandemiei de COVID-19, anunță AFP și Bloomberg.


SPORT

Richard Gasquet
Foto: Facebook

Richard Gasquet, despre turneul de la Palermo: "Este absolut scandalos că jucătoarele se află în același hotel cu turiștii"

de A.I. HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Sport | Tenis
Tenismenul francez Richard Gasquet, locul 50 ATP, consideră drept scandaloasă decizia organizatorilor turneului WTA de la Palermo de a caza jucătoarele în același hotel cu turiștii.


ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Mircea Lucescu la interviu
Reporter: Cu cât credeți că ar învinge echipa lui Dinamo din ’70 pe cea de astăzi? Mircea Lucescu: Cu 1-0, cred. Reporter: Doar atât?
Bancul zilei: Cum poți să scoți din sărite un polițist
Un polițist stă într-o intersecție din Capitală. Apare un șofer și trece pe roșu. Polițistul nimic. Acelasi șofer parchează lângă el neregulamentar. Polițistul nimic. Șoferul se dă jos din mașină și scuipă în direcția polițistului. Nimic...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by