Evolutia contributiilor virate la pilonul II de pensii
Foto: APAPR

​EXCLUSIV Scenariu al Guvernului Dăncilă pentru a convinge oamenii să opteze pentru sistemul public de pensii: Contribuții zero de la 1 iulie 2018 către Pilonul II de pensii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Economie | Asigurari
"Guvernul lucrează la un scenariu potrivit căruia pilonul II de pensii să devină opțional și niciun ban să nu mai fie virat în acest sistem, de la 1 iulie 2018 pentru a forța astfel cele șapte milioane de participanți la fondurile private de pensii să opteze pentru sistemul public de pensii", au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Și senatorul PNL Florin Cîțu a declarat aseară la Digi24 că "Informația care circulă în prezent în acest sector este că se lucrează la un proiect de lege care va reduce contribuția virată către Pilonul II de la 3,75% (n.a din venitul brut) în prezent la 0, în partea a doua a acestui an".
Liviu Dragnea la Antena 3
Foto: Captura Antena 3

Liviu Dragnea a găsit la Antena 3 vinovații pentru creșterea inflației: Companii cu capital străin care vor să profite că veniturile românilor au crescut/ Nu dăm inapoi cu modificarea Codurilor și referendumul pentru familia tradiționala

de Redactia Stiri HotNews.ro
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat joi seara, într-un interviu la Antena 3, că majorarea inflației este generată și de „aceste companii cu capital străin” care au majorat prețurile când au observat că s-au mărit „veniturile românilor”. De notat că nu este pentru prima oară când Liviu Dragnea și alți oficiali de rang înalt atacă firmele cu capital străin, un obișnuit al acestor declarații fiind fostul premier Mihai Tudose, care a acuzat în mod repetat băncile de cosmetizarea bilanțurilor pentru a nu plăti impozite către statul român.
  • HotNews.ro a transmis livetext declarațiile lui Liviu Dragnea
Protest medici (arhiva)
Foto: AGERPRES

Un doctor și-a împărțit salariul cu infirmierele: "S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere. Statul nu a pus nici un ban în plus, a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă, medicilor"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Mircea Duțescu, medic psihiatru la Spitalul de Psihiatrie din comuna Dumbrăveni, și-a împărțit salariul cu infirmierele din spital, după ce salariile acestora au scăzut în mod dramatic în urma aplicării noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor. "S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere și ni s-au dat nouă, medicilor. De fapt, statul nu a pus nici un ban în plus, ci a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă", a declarat medicul Mircea Duțescu pentru Vrancea24.
Calin Popescu Tariceanu
Foto: Agerpres

Tăriceanu, despre Pilonul II de pensii: Cei care doresc să treacă la Pilonul I să facă opțiunea scrisă, ceilalți rămân la Pilonul II / Tăriceanu spune că nu știe despre scenariul contribuțiilor zero de la 1 iulie 2018 către Pilonul II de pensii

de Iulia Rosca, Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Politic
Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat joi că ALDE susține varianta în care cei care care doresc să își treacă la Pilonul I contribuția să opteze în scris, iar ceilalți contributori vor rămâne automat la Pilonul II. Aceasta este o variantă diferită față de cea vehiculată în ultimele zile în spațiul public. Întrebat despre faptul că există informația ca din luna iulie contribuțiile să fie zero la Pilonul II, Tăriceanu a răspuns: "Nu știu să vă răspund".


Autostrada din Romania
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Autostrada A1 Pitești - Sibiu: Compania de Drumuri anunță că vrea să scoată la licitație și execuția ultimelor două secțiuni de circa 68 de km

de Victor Cozmei HotNews.ro
Două secțiuni din autostrada A1 Sibiu - Pitești ar urma să fie scoase la licitație pentru proiectare și execuție, anunță Compania de Drumuri care informează că a transmis anunțurile de intenție către noul Serviciu de achiziții publice. Anunțurile de intenție vizează două secțiuni cu o lungime totală de circa 68 de km, de la Boița (de lângă Sibiu) până la Tigveni (în apropiere de Curtea de Argeș), prin cea mai dificilă zonă a viitoarei autostrăzi montane. Cele două secțiuni sunt printre cele mai dificile loturi de pe toată autostrada, însumând 10 tunele cu lungime totală de aproape 7 km și peste 100 de structuri.


Liviu Dragnea
Foto: Agerpres

Dragnea, despre mutarea Ambasadei României la Ierusalim: Această decizie este luată. O susțin și încep procedurile

de N.O. HotNews.ro
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, joi, la Antena 3, că s-a luat decizia de a muta ambasada României în Israel la Ierusalim și o să înceapă procedurile în acest sens. Acesta a subliniat că mutarea ambasadei ”poate și cred că va aduce niște beneficii foarte mari pentru Romania”.
Veronica Dobozi, Tudor Coltan
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Drept civil

Drepturi civile pentru roboții umanoizi?

de Veronica Dobozi, Tudor Coltan STOICA & Asociatii
​Robotul umanoid Sophia, primul robot care a dobândit cetățenie (Arabia Saudită a hotărât în acest sens, în octombrie 2017) va veni în România, cu ocazia conferinței Brand Minds, ce va fi organizată pe 11 mai 2018, la Sala Palatului. Creatorii săi au invocat o speranță (legitimă?) că și alte țări i-ar putea acorda Sophiei drepturi, deoarece, deocamdată, ea este considerată un lucru, iar nu o persoană, și trebuie dezmembrată și introdusă în bagaje, pentru a putea călători cu avionul, de exemplu.
Augustin Lazar
Foto: Agerpres

Parchetul General: Modificările Codului Penal preconizează în mod explicit dezincriminarea unor fapte grave

de N.O. HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Esenţial
Ministerul Public consideră că este necesară o reevaluare a propunerilor de modificare ale Codului Penal, pentru că se preconizează în mod explicit dezincriminarea unor fapte grave, cum ar fi traficul de influență, sau prin modificarea unor reglementări din partea generală a codului, dând ca exemplu dezincriminarea unor infracțiuni de corupție sau de serviciu prin restrângerea categoriei de subiecți care au calitatea de funcționari publici din punctul de vedere al legii penale.
Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

Finanțele au pus joi după amiază în dezbatere publică proiectul de modificare a Normelor metodologice ale Codului Fiscal

de Dan Popa HotNews.ro
Ministerul Finanțelor a pus joi după amiază în dezbatere publică proiectul de modificare a Normelor metodologice ale Codului Fiscal,  ca urmare a intrării în vigoare a mai multor legi care au necesitat corelări legislative. Le publicăm acum integral, urmând să revenim zilele următoare cu o analiză în care să detaliem cele mai semnificative schimbări.

[P] AQUA Carpatica susține categoric medicina secolului XXI și este pro vaccinare!

de Smile Media
În cadrul evenimentului "Gala Femeilor Care Dăruiesc Sănătate", organizat de Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, care se presupunea a susține excelența în medicină, știință și sănătate, s-au adus prejudicii valorilor pe care brandul AQUA Carpatica le-a promovat și le promovează încă de la bun început! Imagina de brand a fost puternic afectată prin decernarea unui premiu de excelență unei persoane care promovează non-valorile științifice și medicale. 
  • "Ne retragem susținerea și sponsorizarea acestui eveniment dacă acest premiu acordat nu va fi retras și declarat în mod public". 
Florentina Opris
Foto: Facebook / Florentina Opris

Organizatoarea galei în care a fost premiată Olivia Steer: "Singurul motiv pentru care s-a aflat pe lista celor premiați este că încurajează un mod de viață sănătos / Premiul a fost retras"

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Sanatate
Florentina Opriș, organizatoarea Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate, în cadrul căreia Olivia Steer, celebră pentru pozițiile anti-vaccinare, a fost premiată pentru "rolul său activ în societate", anunță, într-o postare pe Facebook, că premiul acordat prezentatoarei tv a fost retras, sugerând că acest lucru s-a întâmplat la presiunea companiilor care au sponsorizat evenimentul. "Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiați în cadrul Galei este acela că încurajează un mod de viață sănătos", afirmă Florentina Opriș.
Lungu-Manolescu
Foto: Hotnews

“Nicky, la 80 de ani, să nu uiți să mă serbezi!” - Alegeri la Uniunea Scriitorilor sau de ce se “mușcă” Lungu și Manolescu - reportaj

de Eugen Istodor HotNews.ro
Herta Muller a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor. Noua ordine financiară Manolescu&Vosganian presupune ca neplata cotizației să ducă la suspendare. Este una din practicile reclamate de către Lungu în confruntarea cu Manolescu. Practică având rezultat și alte suspendări, precum Eugen Simion, Nicolae Breban. Suspendările au creat imagine proastă, dihonie și nervi. Stare în care se află Uniunea astăzi în plină campanie de alegeri. Am fost aproape de această luptă. Duminică. Ca membru al Uniunii, am fost la alegerea șefului filialei București-proză. Am văzut pe viu boxul verbal dintre Dan Lungu și Nicolae Manolescu. Dintre prozatorul generației 2000 și criticul literar al generațiilor 1970-1990. Citește ce cred eu că-i face să se războiască.
Macron si Merkel
Foto: Colaj foto

Axa Merkel-Macron: "Până în iunie vom lua măsuri importante pentru viitorul Europei"

de I.B. HotNews.ro
Axa franco-germană intenționează să se repropună ca un ghid pentru Europa. În timpul conferinței de presă comună care a avut loc la sfârşitul summit-ului bilateral cu cancelarul Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron a ţinut să precizeze că „până în iunie ne-am fixat obiectivul de a prezenta o viziune comună'', potrivit Rador, care citeaza Il Giornale.
logo soc transplant medular
Foto: Hotnews

Poţi salva vieţi ameninţate de cancer al sangelui!

Directionează 2% din impozitul datorat statului pentru anul 2017 catre Societatea Română de Transplant Medular. SRTM este singura organizaţie profesionaI-stiinţifică non-profit a medicilor implicaţi în activitatea de transplant medular (transplant de celule stem hematopoietice), hematologi, cu activitate clinică stiinţifică recunoscută în domeniul hematologiei şi ai transplantului medular in România.
DisConfort Residence
Foto: Hotnews

Ghid practic: Cum sa identifici capcanele din schita apartamentului pe care vrei sa-l cumperi

de A.V. HotNews.ro
Cartea de fata este o prima tentativa de a evalua o parte dintre greselile de arhitectura cu care te poti intalni aproape zilnic in 30 de ani de platit rate (nu iti doresc, dar se poate intampla...). Vei gasi aici explicatii accesibile despre lucrurile la care trebuie sa fii atent, ca sa poti sa alegi in cunostinta de cauza.
Credit online
Foto: BT

webPR: Creditul Online, pentru finanțarea proiectelor personale

de Smile Media
Marţi, 17 Apr 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Banca Transilvania face încă un pas spre digitalizare prin lansarea Creditului Online, destinat finanțării proiectelor personale. Clienții BT persoane fizice pot obține până la 5.000 de euro, suma echivalentă în lei, în maxim o zi de la aplicarea online pe siteul BT. Dobânda împrumutului este fixă, iar perioada de creditare este de 1 – 5 ani.
Declaratia Unica
Foto: Hotnews

Decalarația Unică 2018 pentru PFA, dividende și alte venituri independente. Ce amenzi riscăm. Câteva răspunsuri de la ANAF

de CZ HotNews.ro
Persoanele fizice autorizate (PFA), cei care primesc dividende și alte persoane care obțin venituri din activități independente trebuie să depună până pe 16 iulie 2018 noua declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a încercat să răspundă întrebărilor adresate de contribuabili pe această temă, într-o sesiune de asistență pe pagina de Facebook.
Desisava Ivanceva
Foto: Captura YouTube

VIDEO Bulgaria: Botez al focului controversat pentru unitatea anti-corupție - O primărița a fost ținută încătușată mai multe ore pe o stradă în centrul Sofiei

de R.M. HotNews.ro
O primăriță de sector din Sofia, capitala Bulgariei, acuzată ca a luat mită 500.000 de euro, a fost ținută încătușată mai multe ore pe o stradă din centrul capitalei țării vecine, în fața camerelor de luat vederi, în urma unei operațiuni a noii unități specializate de luptă împotriva corupției, stârnind dezbateri intense, scrie AFP.
Bloc
Foto: Stirile ProTV
Citeste pe Stirile ProTV

​VIDEO Coșmarul bucureștenilor care s-au trezit cu un bloc în fața blocului. Sentințe definitive, emise în zadar

de Stirile ProTV Stirile ProTV
În România, haosul din construcţii nu poate fi pus la pământ nici prin decizii judecătoreşti. Nu e cartier din Bucureşti care să nu aibă blocuri care ar trebui urgent demolate, după ce s-a dovedit în instanţă că nu respectă legile în construcţii.
Ionela Prodan
Foto: Captura YouTube

Ionela Prodan, înmormântată la Cimitirul Bellu

de N.O. HotNews.ro
Artişti, politicieni, oameni din sport, prieteni şi admiratori au adus joi un ultim omagiu interpretei de muzică populară Ionela Prodan la Cimitirul Bellu din Capitală, unde a fost înmormântată pe Aleea Artiştilor, relatează Agerpres.
Judecatorii de la Curtea Constitutionala
Foto: AGERPRES

CCR a admis contestațiile PNL și USR privind statutul magistraților, dar a respins sesizarea pe legea de organizare judiciară și legea CSM

de R.P. HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Esenţial
Curtea Constituţională a României a admis joi sesizarea formulată de PNL, USR şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind modificările aduse Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, au precizat surse din CCR pentru Agerpres.


Virusi informatici
Foto: Flickr / Don Hankins

Malware-ul deghizat în Ad Blocker a infectat milioane de utilizatori

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Andrey Meshkov, co-fondatorul aplicației de blocare a reclamelor AdGuard, a descoperit că extensia pentru Chrome, AdRemover-care a avut peste 10 milioane de utilizatori-avea linii de cod ascunse în interiorul unei imagini, care era încărcată de pe un server controlat de la distanță, oferind creatorului extensiei posibilitatea de a-i schimba funcțiile fără actualizare, scrie Motherboard.

Dragnea, despre mitingul și referendumul pentru familia tradițională: Am avut presiuni mari din partea socialiștilor europeni să nu-l facem/ Nu suntem conservatori, dar e o tema creștină foarte importantă

de Ionut Baias HotNews.ro

Șeful PSD a declarat joi seară la Antena 3 că PSD nu va renunta la mitingul și referendumul pentru "familia tradițională", dsi există numeroase presiuni, unele venite chiar din partea socialiștilor europeni. "Pentru cei care vor să împiedice referendumul, noi le spunem ca nu vom renunta și vrem că romanul să aibă dreptul să-și expună un punct de vedere. Noi suntem socialiști, nu suntem conservatori, dar aici e vorba de o tema creștină foarte importantă", a declarat Dragnea.

Clubul Taranului Roman (str. Monetariei nr. 3)

Duminica,  6 MAI ora 10:30 - Rățușca cea urâtă
                                    ora 11:45 - Atelier: Teatru de umbre

Sambata, 12 MAI ora 10:30 - Bob cel curios
                              ora 11:45 - Atelier: Măști                           
           
Duminica, 20 MAI ora 10:30 - Vrăjitorul pofticios
                       ora 11:45 - Atelier: Natură statică
   
Sambata, 26 MAI ora 10:30- Fata moșului și fata babei
                        ora 11:45 - Atelier: Vacanță la mare

Modificari majore
Foto: Colaj foto

Principalele modificari ale Codului penal și de procedură penală: Atac la instituția denunțătorului; Se redefinește mărturia mincinoasă si grupul infracțional; Conversații interceptate care nu mai pot fi folosite; O nouă cale de revizuire a sentințelor; Urmează abuzul in serviciu

de Ionut Baias HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Politic
Conversațiile interceptate care nu privesc fapta nu pot fi folosite; Datele obţinute dintr-un sistem informatic care nu au legătură cu infracţiunea se şterg definitiv/ Procurorul informează în cel mult 10 zile de la încetarea mandatului de supraveghere tehnica pe cel vizat; Se introduce o nouă cale de revizuire, respectiv atunci când hotărârea de condamnare nu este semnată de judecătorul care a participat la soluționarea cauzei (avantaj Dragnea); Grup infracțional este doar atunci când fiecare membru are un rol prestabilit, iar grupul sa nu fie ocazional; este redefinită si mărturia mincinoasă (avantaj Tăricenau); Denunțul trebuie să fie depus într-un termen de maxim 6 luni de la data la care persoana a luat cunoştinţă de săvârşirea infracţiunii (avantaj toți); Eliberarea condiționată, relaxată drastic; Urmează si modificarea abuzului in serviciu (avantaj toți).
  • vezi in detaliu toate modificarile propuse


Scriitoarea Herta Muller
Foto: ICR Londra

Reacția Hertei Muller, după ce a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor: Glumiți? Nu știam că fac parte din Uniunea Scriitorilor

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Cultură
Herta Muller spune că suspendarea sa din Uniunea Scriitorilor este un "teatru absurd". Într-un răspuns la întrebările HotNews.ro, scriitoarea laureată cu premiul Nobel pentru Literatură afirmă următoarele: ”Glumiți? Nu știam că fac parte din Uniunea Scriitorilor din România. Nu m-a intrebat nimeni dacă vreau să fac parte din Uniune şi nimeni nu m-a anunţat că sunt membru. Când s-o fi întâmplat asta? Și nu am primit niciodată vreo cerere să plătesc cotizaţia."
  • Vezi în articol răspunsul integral al Hertei Muller la întrebările HotNews.ro
facebook
Foto: Google

Facebook găzduiește grupuri anti-musulmane

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Mark Zuckerberg a declarat, în timpul audierii din Congresul american, faptul că Facebook nu permite accesul grupurilor care răspândesc ură pe platforma acestuia, dar compania încă găzduiește grupuri anti-musulmane, scrie Motherboard.
Bashar al-Assad
Foto: Captura Twitter

Preşedintele Siriei Bashar al-Assad a returnat Franţei, prin intermediul Ambasadei României, Legiunea de Onoare acordată în 2001

de I.B. HotNews.ro
Preşedintele Siriei Bashar al-Assad a returnat Franţei Legiunea de Onoare acordată în 2001, potrivit unei infornaţii postate pe pagina de Facebook a Preşedinţiei Siriene, unde este postată şi o imagine în care decoraţia este predată prin Ambasada României, cea care reprezintă interesele franceze la Damasc, potrivit news.ro.
Fragment din Subiectele de la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2018
Foto: www.egmo2018.org

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2018: Lotul României a obținut două medalii de aur și o medalie de argint. Vezi subiectele de la olimpiadă

de R.P. HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Educatie
Lotul feminin de matematică al României a obținut două medalii de aur și o medalie de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Medaliile de aur au fost câștigate de Alexandra Timofte, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, și de Lenca Iarina Cuturela, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, iar medalia de argint a fost revendicată de Amina Abu Shanab de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.
  • Descarcă din articol subiectele de la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2018
Florin Iordache
Foto: Agerpres

VIDEO Iordache: Am abrogat neglijența în serviciu pentru că se amesteca cu abuzul în serviciu; Abuzul în serviciu, fără prag valoric / Despre criticile magistraților: "Care magistrați, procurorii?"

de Iulia Roșca HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Actualitate | Politic
Deputatul PSD Florin Iordache, președintele comisiei speciale pentru unificarea legislației din domeniul justiției, a explicat că abrogarea infracțiunii de neglijență în serviciu a fost necesară "pentru că se amesteca" cu abuzul în serviciu. Totodată, el a afirmat că susține o redefinire a infracțiunii de abuz în serviciu fără prag valoric. Iordache susține de asemenea că este o "manipulare" faptul că probleme găsite la o percheziție care nu au legătură cu cauza pot fi distruse fără a putea fi folosite.
facebook
Foto: Google

Ce schimbări face Facebook pentru respectarea noilor legi pentru protecția datelor (GDPR)

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Facebook anunță măsurile luate pentru asigurarea confidențialității datelor utilizatorilor săi, ca parte a Regulamentului UE privind protecția generală a datelor (GDPR), inclusiv actualizări ale termenilor și politicilor sale privind datele. Iată ce trebuie să facă utilizatorii.
Bogdan Chiritoiu
Foto: AGERPRES

Tarifele la electricitate plătite de consumatori ar trebui să scadă, în urma unei investigaţii a Consiliului Concurenţei

de N.O. HotNews.ro
Tarifele la electricitate ar trebui să scadă, după ce o investigaţie a Consiliului Concurenţei a relevat faptul că mai multe companii din energie s-au înţeles între ele, cauzând prejudicii consumatorilor, a declarat, joi, preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, cu prilejul lansării raportului de activitate pe anul 2017, relatează Agerpres.
Moschee in Franta
Foto: Wikimedia Commons

Franța: Justiția validează respingerea naturalizării unei femei din Algeria care a refuzat să dea mâna cu un oficial francez

de R.M. HotNews.ro
Justiția franceză a validat respingerea naturalizării unei algeriene care a refuzat să dea mâna cu reprezentantul unei prefecturi, în timpul ceremoniei de acordare a naționalității franceze, scrie AFP.
Vaccinare
Foto: AGERPRES

Reportaj AFP: În România, neîncrederea în vaccinuri ucide

de Alina Neagu HotNews.ro
O fată de 11 ani a murit în România la jumătatea lunii martie, ucisă de rujeolă. Părinții ei au refuzat să o vaccineze împotriva acestei boli, care a ucis 49 de oameni de la debutul epidemiei. Cu 12.000 de bolnavi de rujeolă de la începutul epidemiei (finalul anului 2016), România este cea mai afectată țară din Europa. Jurnaliștii AFP au realizat un reportaj pe această temă.
Alex Baluta
Foto: Facebook

Cupa României, semifinale: CSU Craiova a învins cu 5-1 FC Botoşani/ Baluță show

de I.B. HotNews.ro
Formaţia CSU Craiova a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, echipa FC Botoşani, într-un meci din prima manşă a semifinalelor Cupei României, la care Alexandru Băluţă a marcat de trei ori, potrivit news.ro.

Elveția a prelungit cu un an clauza de salvgardare pentru libera circulație a muncitorilor din România și Bulgaria

de R.M. HotNews.ro
Clauza de salvgardare prevăzută în acordul privind libera circulație cu România și Bulgaria pentru încă un an, anunță swissinfo.ch. Această clauză a fost activată în 1 iunie 2017 pentru a limita autorizațiile de sejur pentru muncitorii din cele două țări.
Regele Mswati al III-lea
Foto: YouTube

Regele Swaziland anunță că țara revine la vechiul nume "eSwatini"

de R.M. HotNews.ro
Regele Swaziland, ultimul monarh absolut din Africa, a anunțat că țara sa își va schimba numele în "eSwatini", o decizie anunțată joi cu ocazia aniversării a 50 de ani de independență a acestui mic stat din Africa estică, scrie AFP.
Elevi rasfoind manuale scolare in clasa
Foto: Agerpres

Curtea Constituțională admite sesizările privind ordonanţa referitoare la Editura Didactică şi Pedagogică (surse)

de R.P. HotNews.ro
Curtea Constituţională a admis joi sesizările de neconstituţionalitate formulate de PNL, USR, PMP şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale privind Legea care prevede transformarea Editurii Didactice şi Pedagogice în societate pe acţiuni cu scopul de a edita manuale școlare la cererea Ministerului Educației, relateaza Agerpres, citând surse din CCR.
CEE Start Up Challenge
Foto: Hotnews

Premiu de 50.000 Euro și mentori din Silicon Valley, la o competiție est-europeană la care sunt invitați și antreprenorii români

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Antreprenorii români ar putea obține un premiu în valoare de 50.000 de euro și contacte cu mentori din Silicon Valley, într-o competiție anunțată, joi, de o platformă online de fonduri de investiții și business angels, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Cristian Busoi, interviu pentru HotNews.ro
Foto: Captura video

Bușoi: Firea crede că dacă ne hărțuiește pe mine și PNL prin instanțe, nu o să se mai vadă dezastrul din Capitală

de Redactia HotNews.ro
Liderul PNL București, Cristian Bușoi, a spus joi că amenințările primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că îl va da în judecată sunt inutile și că PNL nu va fi de acord cu delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale. Bușoi a mai transmis că hărțuirea liberalilor în instanță nu îi va face pe bucureșteni să nu mai vadă ”dezastrul” din Capitală, după doi ani de mandat cu Firea.
Dominic Thiem, la Monte Carlo
Foto: montecarlotennismasters.com

VIDEO Monte Carlo: Dominic Thiem îl învinge pe Novak Djokovic și se califică în sferturi

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Novak Djokovic (13 ATP) a arătat împotriva lui Dominic Thiem (locul șapte în lume) cea mai bună variantă a lui din acest an, însă nu a fost suficient pentru a trece de austriac. Thiem se simte foarte bine pe zgură, iar victoria a venit în trei seturi, scor 6-7(2), 6-2, 6-3. Calificarea în sferturile Masters-ului de la Monte Carlo reprezintă cel mai bun rezultat al lui Dominic în Principat.
Robert Negoita in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews
​​Întâlnire LIVE HotNews.ro

VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a răspuns live la întrebările cititorilor HotNews.ro

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Au trecut doi ani de mandat, iar Bucureștiul, dar și marile orașe din țară încă sunt departe de imaginea proiectată de primari în campania electorală din 2016. Străzi neasfaltate, investiții întârziate, locuri insuficiente în creșe și grădinițe. S-au întâmplat însă și lucruri bune, proiecte care au schimbat față unui cartier sau a unei comunități. Ce au făcut în cei doi ani de mandat primarii din România și mai ales ce nu au făcut, de ce probleme s-au lovit și ce vor face în timpul rămas, aflați în întâlnirile live video HotNews.ro cu aleșii locali. Primul invitat - Robert Negoiță, primarul sectorului 3 din București.
  • Vezi cum a răspuns Robert Negoiță la întrebările adresate de cititorii HotNews.ro
Mircea Miclea
Foto: Arhiva personala

De ce nu vor copiii să meargă la școală? Ignorăm mintea generației digitale, le livrăm manuale printate, ritm rigid de învățare și profesori care își predau apatia - Mircea Miclea

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Actualitate | Educatie
Elevii sunt tot mai dezinteresați de școală, pe măsură ce școala insistă să ignore mintea generației lor digitale. Copilul din așa-numita App Generation “are o preferință pentru învățare pe conținuturi multimedia”, “vrea ca din 2 click-uri să ajungă la informație”, “să își personalizeze ritmul”, avertizează Mircea Miclea. Ce îi oferă, în schimb, școala? Manuale print, curriculum rigid și mulți profesori care le predau lecțiile cu apatie. Citește în articol ce ne spune știința despre performanță, abilități, drumul de la novice la expert și care sunt motivele pentru care masteratul didactic care trebuie să îi pregătească pe profesori este amânat de 7 ani.
CEE Released
Foto: CEE Bankwatch Network

Se caută antreprenori români: Oportunități de finanțare și mentorat

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Antreprenorii români se pot înscrie, până pe 18 mai 2018, într-un program pan-european în care ar putea fi selectați pentru sesiuni de mentorat și oportunități de capital, au anunțat, joi, organizatorii programului, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.Alte titluri din Actualitate:

Ofertele de telefonie s-ar putea îmbunătăți: Operatorii de telefonie vor percepe tarife mai mici la portarea numerelor de telefon
Grevă generală în sistemul sanitar pe 11 mai. Sindicatele acuză un "haos general" după aplicarea noii legi a salarizării
Tăriceanu prezintă sondaje care ar arăta ALDE la același scor cu PNL în unele județe. În Prahova, ALDE ar avea 22%
Vasi Rădulescu, medic cardiolog: "Noile salarii ale medicilor îi împing pe mulți spre alte țări, nasc mari probleme cu specialitățile, izolează personalul auxiliar, distrug sistemul de gărzi"
Doi oficiali de rang înalt din sănătate girează o gală unde antivaccinista Olivia Steer a fost premiată pentru "rolul activ" în sănătate
Sponsorii galei în cadrul căreia Olivia Steer a fost premiată pentru "rolul activ" în sănătate se delimitează de eveniment: "Nu știam cine va fi premiat" / "Ne dezicem de mișcarea anti-vaccin"
București: A mai trecut un an peste Hanul Solacolu, clădirea rămâne în paragină. Ce măsuri au luat autoritățile
Savedroid: Cum a încercat un start-up de criptomonede să atraga atenția asupra fraudelor din domeniu printr-o farsă
Iohannis despre Codurile penale: Unele propuneri sunt absolut inacceptabile. Este inadmisibil să facă modificări cu dedicație
UPDATE Cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, dat ca exemplu în expunerea de motive pentru a justifica o modificare la Codul de Procedură Penală / Ce spune Tăriceanu
Gabriela Firea amenință că îl dă în judecată pe Cristian Bușoi in cazul în care consilierii din opoziție nu votează delegarea unei părți din patrimoniul municipalității către societățile comerciale UPDATE Proiectele nu au fost votate
„Refondarea” UE în marş: clarificări de viziune dar şi apariţia diferenţelor Macron-Merkel
Idei de afaceri: Doi tineri au creat un magazin online cu proiecte modulare pentru grădini
Paul Stănescu: Prefectul şi subprefectul vor fi asimilaţi cu secretarii de stat, potrivit noului Cod administrativ
Rară întâlnire între șeful statului major al armatei Rusiei și comandantul forțelor NATO în Europa
VIDEO ​Iordache, despre proiectele pe Codurile penal și procedură penală: Nu facem decât să normalizăm o viață în România / Nicio lege nu este făcută cu dedicație
Procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan despre modificarea Codurilor penale: "Legiuitorului, care dorește clasarea cauzei după un an, îi recomand să se întrebe câte tâlhării sau omoruri au fost soluționate după un an"
Proiect: Conversațiile interceptate care nu privesc fapta nu pot fi folosite; Datele obţinute dintr-un sistem informatic care nu au legătură cu infracţiunea se şterg definitiv/ Procurorul informează în cel mult 10 zile de la încetarea mandatului de supraveghere tehnica pe cel vizat
Două case de lângă Alba Iulia, "uitate" de autorităţi foarte aproape de traseul autostrăzii A10 Sebeș - Turda. Proprietarii ar putea cere instanţei stoparea lucrărilor
DOCUMENT Cum vrea PSD să modifice Codul penal și de procedură penală: neglijența în serviciu este eliminată; condițiile de liberare condiționată, relaxate/ Cum se modifică grupul infracțional organizat/ Plus: Comunicările publice din cursul unei urmăriri penale sunt interzise
PSD redefinește grupul infracțional organizat: este nevoie ca fiecare membru să aibă un rol prestabilit și grupul să nu fie "ocazional", pentru o "comitere imediată"


ECONOMIE

Au fost odata 3 piloni pe care se baza sistemul de pensii
Foto: sxc.hu

Pilonul II de pensii- vom alege modelul maghiar sau pe cel polonez?

de Dan Popa HotNews.ro
Aceasta e singura întrebare, nu dacă o vor face. Nu va fi o naționalizare fățișă, cum corect respinge Liviu Dragnea ideea, ci una ”împachetată” modern, o șansă pe care ți-o oferă de fapt socialiștii. Așa de pildă cum a făcut guvernul maghiar, care a frăgezit mai întâi populația, după care a venit cu soluția ”salvatoare”. La noi operațiunea de frăgezire a început în vara trecută, când ministrul Finanțelor (atunci), Ionuț Mișa declara senin: ”Pilonul II de pensii va disparea pana la finalul acestui an”. A urmat Olguța Vasilescu, la o întâlnire cu ușile închise: In 2008 s-a dat posibilitatea sa optezi pentru pilonul I sau II de pensii. Nu este foarte bine ce s-a intamplat! Intotdeauna STATUL va completa pensiile!”. Vezi în text scenariile cu care s-a lucrat în Ungaria și Polonia și tentative anterioare de preluare a banilor din Pilonul II în România.
Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR
Foto: BNR

Document. Scrisoarea Guvernatorului. Care sunt posibilele soluții la plafonarea dobânzilor și cum arată ea la nivelul UE

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Economie | Finanţe & Bănci
”Stabilirea unui regim de limitare a DAE la creditele destinate consumatorilor, în mod arbitrar, nediferenţiat pe categorii de produse şi fără o fundamentare a plafoanelor respective în funcţie de caracteristicile produsclor de creditare este de natură a produce dezechilibre în piaţa creditului şi a afecta stabilitatea financiară” se arată într-o scrisoare transmisă de Guvernatorul BNR Mugur Isărescu șefului Comisiei  pentru politică economică din Camera Deputaților, Gheorghe Șimon. Potrivit surselor apropiate Comisiei, alături de scrisoare, Isărescu a transmis încă două documente, unul privind metodologia de stabilire a unor limite maxime ale DAE, iar altul vizând practica plafonării ratei dobânzii în UE. Vezi în text scrisoarea lui Isărescu și documentele transmise de BNR
Bogdan Dumitrescu
Foto: Hotnews

Surprinzătoarea formulă de calcul a pensiei de stat

de Bogdan Dumitrescu Contributors.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Actualitate | Opinii
În anul 2013, modul de calcul a pensiei de stat prevăzut de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost modificat prin introducerea unui element denumit indice de corecție. Voi arăta în cele ce urmează că această modificare a formulei de calcul a rupt legătura dintre determinarea inițială a pensiei pe baza punctului de pensie și este de natură a crea diferențe relevante între pensionari cu punctaje identice, dar care s-au pensionat în ani diferiți. Mai mult aceste diferențe se pot majora în timp.


0-100.hotnews.ro

O prezentare a planurilor Volkswagen
Foto: Volkswagen

Decizie istorica în China. Vor fi ridicate restricțiile care împiedicau grupurile străine să aibă peste 50% din acțiuni în companiile producătoare de mașini

de Vlad Barză HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Economie | Auto
China ridică treptat în următorii patru ani restricțiile care nu permiteau constructorilor auto străini să dețină pachetul majoritar de acțiuni în joint-venture-urile producătoare de mașini, au anunțat autoritățile chineze, citate de AFP. Interdicția a fost văzută de multe companii mari ca un mare obstacol comercial, iar ridicarea ei este un moment istoric. În trecut interdicția a fost considerată ca instrument principal prin care companiile chineze ”fură” tehnologie de la grupurile occidentale.


smart woman

Cuplu
Foto: Pixabay
Smart Woman

Ce trebuie să ai în comun cu partenerul pentru o relație de cuplu puternică?

de Totul despre mame | Joi, 19 Apr 2018 Life | Smart Woman
SmartWoman.ro
De câte ori nu ați auzit expresia ”contrariile se atrag” într-un cuplu? Și de câte ori ați trăit totuși senzația că oricât de ”condimentată” este relația voastă de cuplu, atunci când există diferențe de opinii, armonia vine tot din lucrurile pe care le aveți în comun!


SPORT

Gica Hagi
Foto: Facebook Academia de fotbal Gheorghe Hagi

Gică Hagi, despre România prezentului și politicieni: "Cei de sus ne privesc ca pe niște gâze, își împart țara cum vor ei"

de A.I. HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Sport | Fotbal
Nemulțumit că în ceea ce privește sportul lucrurile nu se mișcă în România, Gică Hagi i-a criticat din nou pe cei de la putere. "Cei de sus ne privesc ca pe niște gâze, își împart țara cum voi ei. Cel puţin pe sport suntem dezastru", a precizat fostul căpitan al echipei naționale a României.
Tour Eiffel si mingea oficiala de la Roland Garros
Foto: rolandgarros.com

Roland Garros 2018: Şase jucătoare din România înscrise la cel de-al doilea Grand Slam al anului

de A.I. HotNews.ro
Şase reprezentante ale României, în frunte cu Simona Halep, numărul unu mondial, figurează pe lista jucătoarelor înscrise la cel de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului, Roland Garros, programat între 21 mai şi 10 iunie în capitala Franţei.
Razvan Burleanu
Foto: Facebook

Regele a murit, trăiască regele - Răzvan Burleanu, vechiul și noul președinte al FRF / Cu vânt din pupa de la PSD, Ionuț Lupescu a pierdut categoric alegerile

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Sport | Fotbal
"Deși nu a fost chiar un fleac, i-am ciuruit", sunt cuvintele lui Răzvan Burleanu după o victorie categorică obținută la alegerile pentru președinția FRF. Sprijinit în ultimele zile de PSD, Ionuț Lupescu a înregistrat o înfrangere zdrobitoare, fostul internațional reușind să obțină doar 78 de voturi (spre deosebire de cele 168 ale vechiului și noului președinte al FRF). Cu doar opt voturi primite, Marcel Pușcaș și-a anunțat retragerea definitivă din fotbal.
Simona Halep
Foto: Facebook/ Romania Fed Cup Team

FedCup: Simona Halep rămâne rezervată înainte de meciul cu Elveția:" E o suprafaţă bună pentru mine, dar în FedCup niciodată nu se ştie"

de Diana Ene HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Sport | Tenis
Au mai rămas câteva zile până la întâlnirea dintre România și Elveția, din play-off-ul Grupei Mondiale din Fed Cup (21 şi 22 aprilie). Simona Halep ("racheta" numărul unu a echipei României) a declarat că e pregătită să evolueze pe zgură, dar rămâne rezervată: "E o suprafaţă bună pentru mine, dar în Fed Cup niciodată nu se ştie", a spus liderul mondial, într-o conferinţă de presă organizată astăzi.


Bancul zilei

Bancul zilei: Obiceiuri din vechime

de I.B. HotNews.ro
Badea Gheorghe merge la doctor cu o sarsana plină cu bunătăţi. Intră în cabinet, o desface şi-l îmbie pe acesta:
– Da’ serviţi, domn’ doctor, îs bune, îs bio, îs de la ţară, îs iecologice!
Şi numai ce nu-i pune pe birou cârnaţi, caltaboşi...


REVISTA PRESEI

vedete
Foto: Hotnews

Caru' cu vedete: ​Imaginile durerii. Ziua in care Romania isi ia adio de la Ionela Prodan; Andreea Marin: “Mama s-a stins în brațele mele, iar eu aveam 9 ani”; Gigi Becali pretinde că renunță la orice funcție oficială pe care o deține la FCSB

de Cristina Filip HotNews.ro
Frumoasa poveste de iubire dintre George și Barbara Bush, cel mai longeviv cuplu prezidențial. Fosta primă-doamnă, Barbara Bush, a trăit o poveste de iubire desprinsă parcă din filme, lângă cel...

Ce job are Tataee de la B.U.G Mafia in Barcelona! Din ce isi castiga existenta. Tataee de la B.U.G. Mafia, pe numele său real Vlad Irimia (41 de ani), a renunțat la România, în urmă cu aproape un an. Celebrul rapper...
faze tari
Foto: Hotnews

Faze tari: Un ieşean a fost condamnat după ce a jucat „la păcănele” banii din fonduri europene pentru fermieri; ''Bărbatul cu trei feţe'' este prima persoană din lume ce a trecut prin două transplanturi faciale; Senatul Nigeriei nu se mai poate întruni pentru că s-a furat bastonul de ceremonii

de Cristina Filip HotNews.ro
Tehnologia care ar putea învia virtual o persoană dragă decedată. „Nemurirea virtuală” este tehnologia prin care o persoană decedată ar putea fi adusă...

O tânără a ajuns fără să vrea pe pliantele Jandarmeriei, după un protest.O tânără de 28 ani din Bucureşti acuză Jandarmeria bistriţeană că a folosit...
utile
Foto: Hotnews

Utile: Folosești des folie de aluminiu când gătești? Îți pui sănătatea în pericol!; Pericolul la care se expun oamenii care iau frecvent antibiotice; Acest aliment banal scade colesterolul, curăță vasele de sânge și te ajută să slăbești peste noapte 

de Cristina Filip HotNews.ro
Cercetătorii au descoperit un tratament împotriva cancerului de plămâni ce reduce riscul de mortalitate. Oamenii de știință de la Asociația Americană pentru Cercetarea Cancerului au anunțat că au descoperit un nou tratament...

Cancerul de sân ar apărea și din cauza acestei băuturi pe care o consumăm zilnic. Legatura dintre lapte si cancer este destul de...


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Intalniri on-line

Top 5 articole cele mai ...


O femeie in Freetown
Democratie si femei
Ramai sau te desparti dupa o aventura?
''Femeile nu insala mai putin, doar mint mai mult!''
5 mituri despre singuratate
Uneori vrem să fim singuri.
citeste mai multe articole din SmartWoman
Life
Bancul zilei: Obiceiuri din vechime
Badea Gheorghe merge la doctor cu o sarsana plină cu bunătăţi. Intră în cabinet, o desface şi-l îmbie pe acesta: – Da’ serviţi, domn’ doctor, îs bune, îs bio, îs de la ţară, îs iecologice! Şi numai ce nu-i pune pe birou cârnaţi, caltaboşi...
Bancul zilei: Servicii de prima clasa
Un Boieng 747, o cursă de noapte, o stewardesă superbă, cu un decolteu devastator, se apleacă deasupra unui pasager care nu dormea şi-l întreabă încetişor: - Doriţi lapte sau ceai?
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă