pneumonie China
Foto: Captura Twitter

Noul virus din China: Epidemia a ajuns în marile orașe, s-a confirmat transmiterea de la om la om

de R.M. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Beijing la nord, Shanghai la est și Shenzhen la sud: misterioasa maladie pornită din centrul Chinei a ajuns în marile metropole ale celei mai populate țări din lume și un expert chinez a confirmat luni că ea se transmite de la om la om, scrie AFP.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Virusul din China: Sănătatea franceză în stare de alertă. Schimbările climatice vor provoca următoarea criză financiară. E un vid acolo unde ar fi trebuit să fie politica externă a UE

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: E un vid acolo unde ar fi trebuit să fie politica externă a UE. Eu întreb: este sistemul adecvat obiectivelor? Chiar acum, amenințarea cea mai mare e politica externă, nu instabilitatea financiară ● Il Sole 24 Ore: Schimbările climatice vor provoca următoarea criză financiară. Care ar putea fi devastatoare ● Les Echos: Virusul din China: „Sistemul de sănătate francez este în stare de alertă” ● Știri pe scurt.
Catalin Predoiu
Foto: Facebook

Procurorii și judecătorii consideră, în majoritate, că Secția specială pentru investigarea magistraților trebuie desființată

de R.M. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
O largă majoritate a procurorilor și judecătorilor consideră că Secția specială pentru investigarea magistraților trebuie desființată, potrivit rezultatelor consultărilor informale inițiate de către Ministerul Justiției și publicate luni seara.
Politia Romana
Foto: Facebook - Politia Romana

Schimbări în MAI: Tiberiu Dumitrache, șeful Direcției Contrainformații, a fost numit director la DGPI- „Doi și-un sfert”

de V.M. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Tiberiu–Silviu Dumitrache, directorul Direcției Contrainformații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a fost împuternicit luni în funcția de director al Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI, fost „Doi și-un sfert”), printr-un ordin al ministrului de Interne.


Isfahan, Iran- Piața Centrală
Foto: Ana Maria Caia

HOTNEWS PODCASTS: „Caia și Bejan. Călătorii”. Episodul 2: Iran. Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești ca turist în țara ayatollahilor

17:37
Iranul este acum un subiect fierbinte pe agenda internațională. Și asta din cauza conflictului cu SUA, a doborârii cu rachete a avionului de pasageri ucrainean sau a protestelor izbucnite în marile orașe după ce autoritățile au încercat să mușamalizeze incidentul. În aceste condiții, este probabil puțin mai greu zilele acestea să te gândești la Iran ca la o destinație turistică de top care a atras numai în 2019 aproape opt milioane de vizitatori din toată lumea. Cu siguranță însă că există foarte mulți oameni care vor călători în continuare în Iran. Turismul nu se va opri în această țară. Iar acești oameni se întreabă dacă Iranul este un loc sigur pentru călătorii și ce au de făcut acolo. În această ediție a podcastului „Caia și Bejan. Călătorii” vom încerca să răspundem la cât mai multe întrebări.

Liliana Dranca, Irina Suatean
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Contracte administrative

Neconstituționalitatea unor prevederi privind plângerea prealabilă în cazul contractelor administrative

de Liliana Dranca, Irina Suatean Filip & Company
Potrivit unui comunicat de presă publicat de Curtea Constituțională, în data de 14 ianuarie 2020, au fost declarate neconstituționale o serie de prevederi din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 ("Legea contenciosului administrativ") în forma în vigoare înainte de modificările aduse prin Legea nr. 212/2018.
Therme Bucuresti
Foto: Therme Bucuresti
Proiect prezentat de Therme București

Bucureștiul, de 4 ani capitală termală și destinație de wellness renumită pe plan internațional

de Smile Media
Trei milioane de români, adică aproape 1 din 5 români care locuiesc în țară, și un milion de turiști străini au vizitat Therme în cei patru ani de la deschiderea complexului termal din nordul Bucureștiului. Capitala este astfel, de 4 ani, pe harta europeană și mondială a turismului de wellness și relaxare.
Londra - The City
Foto: Wikipedia

​Corporate News: Peste o mie de companii financiare din UE vor deschide birouri în Regatul Unit după Brexit

de A. Th. C. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Economie | Companii
Peste o mie de bănci, manageri de active, companii de plăți și de asigurări intenționează să deschidă birouri în Regatul Unit în perioada post-Brexit, astfel încât să-și poată servi clienții locali. Noile birouri și personalul aferent vor căuta să atenueze pierderile în afaceri din direcția opusă, deoarece accesul bilateral nestânjenit dintre UK și UE va lua sfârșit în decembrie, după perioada de tranziție de după Brexit.
Amintiri de la Humanitas
Foto: Humanitas
Articol recomandat de Superbrands

Amintiri de la Humanitas

de Smile Media
Înființată la 1 februarie 1990, Editura Humanitas aniversează anul acesta 30 de ani de prezență pe piața de carte și în societatea românească. Puteți citi mai jos în avanpremieră un fragment din volumul „Amintiri de la Humanitas”, scris de Gabriel Liiceanu cu ocazia acestei aniversări. Autori și membri ai redacției vor spune povestea editurii într-un volum separat. Ambele volume vor fi distribuite gratuit în librăriile din țară.
Iulian Stanciu
Foto: eMAG

Iulian Stanciu, CEO eMag, invitat la StartupCafe.ro, marți 21 ianuarie 2020 de la 12.00. Cu întrebări de la antreprenori

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Iulian Stanciu șeful Dante Internațional, compania care operează eMag vine marți 21 ianuarie 2020, de la ora 12.00, în studioul StartupCafe.ro, la o discuție LIVE despre cifrele și noile reglementări din comerțul electronic precum și despre noutăți pentru comercianții din eMag Marketplace.
Boris Johnson
Foto: AGERPRES

Boris Johnson: Regatul Unit va fi mai deschis migranților africani după Brexit; tratamentul preferențial față de europeni se va încheia

de V.M. HotNews.ro
Prim-ministrul britanic Boris Johnson i-a asigurat pe liderii africani veniți la Londra pentru o conferință pe teme economice că Regatul Unit va fi mai deschis pentru migranții de pe continentul african după Brexit, relatează Le Vif și Rador.
Registrul Auto Roman
Foto: rarom.ro

Ludovic Orban cere o soluție ca românii să-și poată înmatricula mașinile la același birou

de S.J. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Premierul Ludovic Orban i-a cerut, luni, în ședința de Guvern, ministrului de Interne, Marcel Vela, să găsească o soluție pentru ca românii să-și poată înmatricula autovehiculele la același birou, dând ca exemplu Registrul Auto Român.
Concurs Digitaliada
Foto: Digitaliada.ro

#Digitaliada caută creatori de conținut digital educațional

de Digitaliada.ro Digitaliada.ro
Marți, 14 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Fundația Orange deschide a patra ediție a concursului național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale educaționale digitale. Ca element de noutate, din acest an, participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. În plus, competiția se deschide și pentru materiale dedicate ciclului de învățământ primar. Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulți și va acorda un Premiu de Popularitate. Totodată, din acest an se pot înscrie și elevii cu vârsta peste 14 ani, într-o categorie dedicată exclusiv lor.
Depresie
Foto: Pixabay

Ce spune un psiholog român despre „Blue Monday”, cea mai deprimantă zi a anului

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Azi e „Blue Monday”, acea zi catalogată ca fiind „cea mai deprimantă” a anului. De ceva timp am tot văzut-o rostogolită la începutul fiecărui an ca o certitudine despre care nu se discută prea mult, ci e luată ca atare, ca un fel certitudine științifică. Totuși, cât de adevărată e afirmația? Am vorbit cu un psiholog român să aflu ce e ficțiune, ce e realitate, și care sunt problemele cu care se confruntă cei care suferă de depresie în România.
Subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Cum va fi reformat Ministerul de Interne; Pe ce se duc banii culturii când se duc: Mirel Taloș, șeful interimar al ICR, a fost în peste 11 deplasări în străinătate în 2019; Scandal în USR Cluj după ce procesul intern de desemnare a candidaților pentru alegerile locale ar fi fost fraudat

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Studiile arată că românii mănâncă sănătos, dar numărul bolnavilor crește. Care este motivul...

Cum s-au ”lecuit” comunele să mai viseze la statutul de oraș. ”E o chestiune de prestigiu”...
Tren taiwanez de mare viteza
Foto: Wikimedia Commons
Articol susținut de grupul Grampet

Exemplul Taiwan - O insulă mică, trenuri de mare viteză și probleme depășite cu succes

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Ian 2020 Economie | Industrie Feroviara
Taiwanul este o insulă de șase ori mai mică decât România, dar cu 23 de milioane de locuitori și cu mult know-how tehnologic. Teritoriul a reușit să-și păstreze independența față de China care o vede precum o zonă ”rebelă” care trebuie reunită cu țara cu orice preț. Deși la început părea greu de realizat, Taiwanul a reușit să construiască o cale ferată de mare viteză de la nord la sud, cu fonduri private, lungimea traseului fiind cam ca de la București la Mediaș. Chiar dacă lucrurile au început cu stângul și chiar dacă și statul a trebuit să intervină, în articol puteți citi de ce calea de mare viteză ce a costat 18 miliarde dolari este dată ca exemplu de bune practici mai ales în SUA.
Sedinta Guvern Orban
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Orban, către ministrul Muncii: „Poate nu-l mai văd pe șeful ITM pe acolo”

de C.D. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Politic
Informat de Violeta Alexandru că face evaluări la instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii, premierul Ludovic Orban a comentat scurt: „Poate nu-l mai văd pe șeful ITM pe acolo”. Violeta Alexandru a avut un moment de ezitare, după care i-a răspuns doar: „sunt în evaluare”.
Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi
Foto: Captura Youtube

Noul lider ISIS este chiar unul dintre membrii fondatori, potrivit serviciilor de inteligență

de S.J. HotNews.ro
Oficialii serviciilor de inteligență au confirmat identitatea noului lider al grupării teroriste Stat Islamic, numele acestuia este Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi și este unul dintre cei care au format gruparea, relatează The Guardian.

Mediastandard.ro: Cum au abordat Iohannis, Dăncilă și Barna subiecte economice și sociale

de Mediastandard.ro Mediastandard.ro
În acest moment, cele mai influente partide politice din România sunt Partidul Național Liberal (PNL), Aliața USR PLUS și Partidul Social Democrat (PSD). La nivel teoretic, primele două se plasează, în spectrul politic, în zona de centru-dreapta, iar cel de al treilea, în zona de centru-stânga, deși în realitate există o ambiguitate în ideologiile partidelor, caracteristică perioadei contemporane.
Imagini satelit atac Iran
Foto: Twitter

Atacurile iraniene asupra bazelor americane din Irak: Moscova i-ar fi oferit Iranului tehnologie de înaltă precizie (presă)

de V.M. HotNews.ro
Moscova i-ar fi oferit Iranului acces la tehnologia sa de înaltă precizie (localizare) pentru rachetele care au lovit bazele ce adăposteau trupe americane în Irak la 8 ianuarie, afirmă surse rusești citate de portalul israelian DEBKAfile, potrivit Agerpres.
Raluca Turcan
Foto: Facebook

Raluca Turcan: Miniștrii de la Muncă și Educație nu sunt în pericol de remaniere

de S.J. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni seara, că ministrul Educației, Monica Anisie, și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu sunt în pericol să fie remaniate. „Nu, nu este adevărat. Nu există nici cea mai mică sămânță de adevăr în această informație”, a spus Turcan la Realitatea Plus, întrebată despre acest subiect.
Armata iraniană
Foto: Wikimedia Commons

Teheranul amenință cu retragerea din Tratatul de Neproliferare Nucleară

de S.J. HotNews.ro
Administrația din Iran a avertizat, luni, că ar putea retrage participarea la Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare (NPT) în cazul în care disputa privind programul atomic ajunge la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.
incontestabil-evolutia-si-stiinta-creatiei
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Apariția și evoluția omului pe înțelesul tuturor

de A.V. HotNews.ro
Bill Nye arata, intre altele, cum au aparut oamenii si daca specia noastra isi continua evolutia, care sunt promisiunile si pericolele organismelor modificate genetic, precum si cat de probabil este ca si pe alte planete sa se fi produs un proces evolutiv similar cu cel de pe Pamant.

Ion Chicu
Foto: Facebook

Premierul R. Moldova, Ion Chicu: „Omuleții verzi” pot ateriza și în Piața Victoriei din București dacă vor

de V.M. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
„Omuleții verzi” pot ateriza și în Piața Victoriei din București, dacă doresc, a afirmat luni, într-un interviu la postul de radio Europa Liberă, premierul Republicii Moldova, Ion Chicu. El a comentat astfel avertismentele unor experți în securitate de la Chișinău, potrivit cărora construcția unui aeroport la Bălți ar include o serie de riscuri pentru securitatea țării, cum ar fi o invazie a „omuleților verzi” (militari ruși fără însemne - n.r.), relatează Deschide.md.
Atac cu rachete
Foto: Flickr

Irak: 3 rachete au căzut în apropierea ambasadei americane din Bagdad

de S.J. HotNews.ro
Trei rachete au căzut luni seara în Zona Verde din Bagdad, în apropierea ambasadei americane, au informat surse din cadrul serviciilor de securitate, relatează AFP.
Defrisari
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Pădurile din țară, într-o situație dezolantă. De ce ar trebui să luăm drept exemplu Austria

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Dacă nu sunt oprite defrișările, România va rămâne fără păduri, atrag atenția activiștii de mediu. Până și parcurile naționale au căzut pradă tăierilor de arbori.
Sub ape
Foto: Digi24.ro/ Getty Images

Digi24: Decizie istorică a ONU în cazul primului refugiat climatic, omul care fuge de țara care se scufundă în Pacific

de Digi24 Digi24.ro
Persoanele care încearcă să scape de efectele crizei climatice care le afectează țările, refugiații climatici, nu mai pot fi forțați să se întoarcă în țările lor de origine de către statele în care ajung, a decis luni ONU.
Fed Cup 2017
Foto: Digisport.ro

Digisport: Sorana Cîrstea, înapoi în echipa de FED Cup a României? Răspunsul categoric oferit de jucătoare

de Digisport Digisport.ro
Renunțarea Simonei Halep la prezența în echipa de FED Cup a României pentru meciul de la Cluj cu Rusia i-a făcut pe mulți să se gândească la Sorana Cîrstea, 29 de ani, locul 74 WTA.
Primaria Tulcea
Foto: Primaria Tulcea

Tulcea: Angajații Primăriei critică tăierea sporului de 15%, menită să ducă la scăderea prețului gigacaloriei

de S.J. HotNews.ro
Unii angajați ai Primăriei municipiului Tulcea critică propunerea autorității locale de a elimina sporul de 15% de care beneficiază, ca parte a unui program de măsuri care să ducă la scăderea prețului gigacaloriei furnizate în sistem centralizat.
Biodiversitate
Foto: Flickr

Europarlamentarii cer ținte obligatorii pentru protejarea biodiversității

de S.J. HotNews.ro
Europarlamentarii au cerut Comisiei Europene (CE) să renunțe la angajamentele voluntare pentru protejarea biodiversității și să propună o strategie „ambițioasă și care include” pentru 2030 care să stabilească ținte obligatorii pentru UE și statele ei membre.
Protest STB
Foto: Hotnews

PMB, după protestul de la Autobaza Pipera: Consiliul General este proprietarul terenului

de S.J. HotNews.ro
Consiliul General al Capitalei este proprietarul terenului pe care se află Autobaza Pipera, unde a avut loc protestul angajaților STB, subliniind că este analizată posibilitatea înființării unei noi autobaze în nordul Bucureștiului, informează Primăria.
Curca
Foto: Wikimedia Commons

Peste 17 tone de carne și organe de curcan de la fermele din zona unde este focar de gripă aviară în Ungaria au ajuns în 26 de județe din România / Anunțul Autorității Sanitar-Veterinare

de I.H. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Economie | Agricultura
Peste 17.000 de kilograme de carne și de organe de curcan din fermele din Ungaria aflate în zona de restricție din cauza gripei aviare au fost achiziționate de trei unități autorizate din Bihor și au fost distribuite în 26 de județe, potrivit Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Instituția precizează că au fost făcute verificări la toți beneficiarii pentru "identificarea" celor peste 3.300 de kilograme de produse care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării legate de gripa aviară, fiind retrase de la vânzare mai puțin de 40 de kilograme.
orhideea-si-papadia-de-ce-exista-copii-cu-probleme-de-dezvoltare-si-cum-pot-toti-copiii-sa-creasca-frumos
Foto: Hotnews
Ghid practic

D​e ce exista copii cu probleme de dezvoltare si cum pot toti copiii sa creasca frumos

de A.V. HotNews.ro
Anumite variante ale genelor cresc predispozitia unei persoane la depresie, anxietate, tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si comportamente antisociale, sociopate sau violente. Insa in loc sa considere aceasta gena „de risc” ca fiind o slabiciune, Boyce schimba modul in care ne raportam la fragilitatea umana, dovedind ca, desi aceste gene „rele” pot crea probleme, in situatia si mediul adecvate, pot sa duca la aparitia unor copii care nu doar ca se descurca mai bine decat inainte, dar care isi depasesc cu mult colegii.

Donald Trump
Foto: Flickr/ Gage Skidmore

Procesul destituirii lui Trump: Avocații președintelui american cer Senatului să-l achite „imediat”

de V.M. HotNews.ro
Avocații lui Donald Trump au cerut luni Senatului american, însărcinat cu derularea procesului de destituire a președintelui SUA, să îl achite „imediat”, relatează AFP.


Pudră proteică
Foto: Flickr

O companie din Finlanda produce o pudră proteică din aer, apă și energie electrică

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
O start-up din finlandez dezvoltă o nouă sursă de proteină folosind doar aer, apă și energie electrică, potrivit CNN.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Raluca Turcan, la sediul PNL
Foto: Hotnews

Turcan: La încrederea de care se bucură PNL în București, noi putem câștiga Primăria Capitalei

de S.J. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni seara, că Primăria Capitalei poate fi câștigată de către candidatul PNL, având în vedere încrederea de care, spune aceasta, se bucură partidul în rândul bucureștenilor.
Igloo Village
Foto: Facebook

Primii turiști au ajuns la Igloo Village, construcția care înlocuiește Hotelul de Gheață la Bâlea Lac

de S.J. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Igloo Village Bâlea Lac, construcția care înlocuiește, anul acesta, Hotelul de Gheață, din Munții Făgăraș, a fost inaugurat și primii turiști au fost cazați. Este vorba de două tinere britanice, care au dormit în interiorul ingeniosului obiectiv construit în întregime din gheață.
Politia din Detroit inchide o distilerie
Foto: Wikipedia

Efectele Prohibiției în Statele Unite: Impactul ei economic a fost nimicitor

de A. Th. C. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Economie | Consumator
Pe 17 ianuarie 1920, Statele Unite au făcut un pas greșit intrând într-o eră uscată după ratificarea celui de-al 18-lea Amendament și adoptarea Legii Volstead. Timp de 13 ani, americanii au așteptat ca viața lor să se îmbunătățească, iar guvernul a cheltuit milioane încercând să susțină „nobilul exxeriment”. Dar prohibiția n-a constrâns doar industria băuturilor alcoolice. A pus la și mai grea încercare economia americană.
Porc făcând bungee jumping
Foto: Captura Facebook

Un parc tematic chinez a stârnit un val de critici după ce un porc a fost obligat să facă bungee jumping

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Un parc tematic din China a stârnit un val de critici după ce a aruncat un porc prins cu o coardă elastică de pe un turn de 68 de metri, potrivit BBC.
Ion Stefan, la sedinta de Guvern
Foto: Guvern

VIDEO ​Cum s-a bâlbâit ministrul lucrărilor publice în ședința de Guvern: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

de Redactie HotNews.ro
Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, a reușit cu foarte mare greutate să pronunțe "PNDL 2". După câteva încercări eșuate, ministrul a spus corect PNDL 2. Nu s-a oprit aici și a încercat să pronunțe din nou corect "PNDL 2" fără a reuși.
Avion
Foto: Stirile ProTV

Serbia și Kosovo au convenit să reia zborurile comerciale directe, întrerupte în 1998

de V.M. HotNews.ro
Serbia și Kosovo au convenit luni reluarea zborurilor comerciale directe între Belgrad și Pristina, după două decenii de întrerupere, în cadrul unui acord mediat de SUA vizând impulsionarea normalizării relațiilor între cele două părți.
fonduri europene
Foto: Pixabay

Înscrieri online: 150.000 Euro, premii la un concurs de idei pentru reducerea poluării cauzate de industria modei

de CZ HotNews.ro
Antreprenori, studenți, inovatori și designeri din Uniunea Europeană, inclusiv din România, vor putea câștiga unul dintre cele 3 premii a câte 50.000 de euro puse la bătaie la un concurs de idei de afaceri pentru reducerea poluării cauzate de industria modei, a anunțat, luni, Comisia Europeană, într-un comunicat de presă.
Camera Deputatilor
Foto: Captura video

VIDEO Guvernul vine în Parlament în 29 ianuarie pentru a-și angaja răspunderea pe alegeri în două tururi

de M.H., L.P. HotNews.ro
Conducerea Parlamentului a stabilit luni calendarul asumării Guvernului pe legea privind alegerea primarilor în două tururi, în sesiune extraordinară. Premierul Ludovic Orban va prezenta legea în parlament în 29 ianuarie.
Marcel Ciolacu
Foto: Facebook

Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la votul deputaților în 28 ianuarie / Singurii care își mențin privilegiile vor fi militarii și polițiștii

de I.H. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Politic
Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la votul deputaților în 28 ianuarie, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a dat raport favorabil în 17 decembrie pentru abrogarea pensiilor speciale. Singurii care își mentin privilegiile sunt militarii și polițiștii. Magistrații își pierd pensiile speciale, deși au de partea lor o decizie a Curții Constituționale care spune că modificarea acestora este neconstituțională.
Brexit
Foto: Parlamentul European

UE avertizează Marea Britanie că nu va finaliza rapid negocierile privind relațiile post-Brexit

de V.M. HotNews.ro
Uniunea Europeană probabil nu va avea timp să finalizeze până la sfâșitul anului negocierile cu Marea Britanie privind relațiile post-Brexit, a semnalat luni seară un reprezentant al Comisiei Europene, scrie Mediafax.
Brexit
Foto: pixabay.com

Marea Britanie pregătește introducerea rapidă a unui sistem de imigrație pe bază de puncte

de V.M. HotNews.ro
Marea Britanie ar putea introduce rapid, în contextul retragerii din Uniunea Europeană, un sistem de imigrație pe bază de punctaj, după modelul australian, informează postul Sky News și publicația Daily Express, citate de Mediafax.
Federico Fellini
Foto: Wikimedia Commons

VIDEO Rimini celebrează geniul lui Federico Fellini, care ar fi împlinit astăzi 100 de ani

de R.M. HotNews.ro
20:57
Orașul italian Rimini (nord est) sărbătorește luni centenarul unuia dintre iluștrii săi copii, regizorul Federico Fellini, al cărui univers fantastic și suprarealist a marcat istoria celei de-a șaptea arte, scrie AFP.
Alexandru Mutruc
Foto: Facebook

Nou secretar de stat la Transporturi. În 2016, a încercat să-și scape șeful care lovise un om pe trecerea de pietoni, spunând că a fost el la volan

de D.D. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Politic
Un PMP-ist care în 2016 a încercat să-l scape pe șeful său care lovise un pieton pe trecere a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Este vorba de Alexandru Mutruc a cărui decizie de numire a fost publicată luni în Monitorul Oficial.
Mancam aproape la fel, dar muncim mult mai putin
Foto: sxc.hu

Până la urmă sfaturile nutriționiștilor din reclame și-au atins sau nu scopul? Depinde pe cine întrebi...

de Dan Popa HotNews.ro
Consumăm mai puține cereale și produse din cereale (în echivalent boabe) pe locuitor pe an (reculul e de 2,8 kg), dar am amplificat consumul de carne, în special carne de porc, ne spune Statistica într-o lucrare publicată luni. E drept, ne abținem de la zahăr, dar compensăm prin creșterea consumului de lapte gras și, drept urmare, consumul mediu de calorii e în creștere.
Ambulanta SMURD
Foto: smurd.ro

UPDATE Noi victime după dezinsecția de la liceul german din Arad: Alți 11 copii, la spital în prima zi în care școala a fost redeschisă

de Redactia HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Dezinsecția făcută în urmă cu două săptămâni la liceul german din Arad a făcut noi victime: alți 11 copii au ajuns la spital, luni, în prima zi de la redeschiderea școlii. Liceul a fost închis săptămâna trecută, după ce peste 40 de elevi au ajuns la spital cu iritații ale pielii, ochilor și cu dureri abdominale, în urma dezinsecției.
Media Fact Book - 2020
Foto: Initiative

​Piața de reclamă va crește mai lent în 2020 comparativ cu anul trecut / Cheltuielile de publicitate vor depăși 500 de milioane de euro - raport Initiative

de C.I. HotNews.ro
Piața de media din România a crescut cu 7% în 2019 și se va majora cu 5,5% în 2020, potrivit datelor actualizate ale raportului Media Fact Book, date luni publicității de agenția Initiative. Piața va depăși, astfel, anul acesta pragul de 500 de milioane de euro, crescând de la 487 milioane de euro la 514 milioane, arată studiul citat.
Dolari
Foto: DepositPhotos.com

TOP 7 fonduri de investiții pentru startup-uri IT europene în 2020. 4 români în echipele finanțatorilor

de CZ HotNews.ro
Reușitele antreprenorilor români de la FintechOS sau TypingDNA, care au obținut recent finanțări cumulate de 20 de milioane de dolari de la fonduri de investiții de afară, ne dau speranțe că și alte startup-uri IT românești vor putea găsi bani astfel. Iată un top al fondurilor de investiții care caută startup-uri europene, să le acorde finanțări de serie A, în schimbul unui pachet de acțiuni. 3 dintre aceste fonduri au și români ca parteneri.
Dragoș Ciuparu
Foto: AGERPRES

Dragoș Ciuparu, șeful Cercetării din Guvernul Boc, numit secretar de stat la Educație

de A.O. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Dragoș Ciuparu, fost președinte la Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică în Guvernul Boc, a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, potrivit unui ordin semnat de Ludovic Orban și publicat în Monitorul Oficial. De profesie chimist, Dragoș Ciuparu este profesor la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, iar timp de 4 ani a fost Cercetător științific / Lector la Universitatea Yale, potrivit unui CV de pe site-ul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești.
ALEGERI
Foto: AGERPRES
 documente
(20 Ian 2020) PDF, 181KB

DOCUMENT Cum vrea guvernul să combată turismul electoral: Pot vota într-o localitate doar cei care au reședința acolo de cel puțin trei luni

de G.S. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Guvernul Ludovic Orban a introdus, în proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi, pentru care-și asumă răspunderea, un alineat ce prevede că pot vota într-o localitate doar cei care au domiciliul acolo de cel puțin trei luni, măsura fiind luată pentru ”limitarea situațiilor de turism electoral”.
Victor Ponta
Foto: Facebook

Ponta susține că Pro România nu va semna o moțiune pe tema alegerii primarilor în două tururi

de I.H. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Parlamentarii Pro România nu vor semna o moțiune de cenzură pe subiectul alegerii primarilor în două tururi, ci doar o moțiune pe teme sociale sau economice, susține liderul partidului, Victor Ponta.
Iohannis
Foto: Presidency.ro

VIDEO Iohannis: E foarte important ca Guvernul să găsească resurse pentru creșterea alocațiilor / Îmi doresc ca Ludovic Orban să rămână prim-ministru

de Redactia HotNews.ro
„Este foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocațiilor”, a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă executivul trebuie să facă rost de bani pentru dublarea alocațiilor.
Marcel Ciolacu
Foto: Facebook

Ciolacu: Deși matematic nu avem numărul de voturi, părerea noastră e că moțiunea de cenzură va trece / De câte voturi mai are nevoie PSD

de C.D. HotNews.ro
Marcel Ciolacu crede că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece, chiar dacă în acest moment „matematic nu avem numărul de voturi”.
Cosmin Necula
Foto: Facebook/ Cosmin Necula

Primarul Bacăului, prins circulând cu viteză și fără RCA la ieșirea din București

de V.M. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Primarul Bacăului, Cosmin Necula, a fost prins în trafic, la ieșirea din București, circulând cu viteză execesivă și fără RCA valabil, relatează Mediafax. Edilul a recunoscut că a greșit și a plătit amenda.
Vincent van Gogh - autoportret, 1889
Foto: Nasjonalmuseet, Oslo, online collection

Un autoportret al lui Van Gogh, confirmat ca fiind autentic de experții olandezi

de V.M. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Cultură
După mai multe decenii de incertitudine, o echipă de experți olandezi a confirmat autenticitatea unui autoportret realizat de Vincent van Gogh, informează agenția DPA, citată de Agerpres. Pictorul olandez a trăit în perioada 1853-1890. Data estimată a realizării autoportretului este 1889.
Kelemen
Foto: Facebook

Kelemen: Moțiunea de cenzură "ar trebui să treacă fără nicio problemă". USR să voteze demiterea Guvernului dacă vrea alegeri anticipate

de Redactia HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, se declară încrezător că UDMR și PSD vor avea suficiente voturi pentru a adopta moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban și pentru a bloca modificarea legii în sensul în care primarii să fie aleși în două tururi de scrutin. Kelemen cere reprezentanților USR să voteaze moțiunea PSD, dacă tot vor anticipate, așa cum susțin, și a lansat câteva critici și la adresa lui Klaus Iohannis, pentru atitudinea de președinte-jucător.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu, despre finanțarea alegerilor anticipate: Avem fond de rezervă de un miliard de lei

de DP HotNews.ro
Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat luni că în bugetul de stat este prevăzut un fond de rezervă de un miliard de lei pentru finanțarea alegerilor locale și parlamentare, scrie Agerpres. "În buget avem fond de rezervă un miliard de lei tocmai pentru două scrutinuri, pentru alegerile locale și pentru cele parlamentare. Banii sunt acolo pentru alegeri", a precizat Cîțu la Palatul Parlamentului.
Costel Alexe
Foto: Facebook/ Costel Alexe

Ministrul Mediului: În București există o asociere între poluare și infarct sau celelalte boli cardiovasculare

de C. Ivanov HotNews.ro
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat luni, după o întâlnire cu primarii din București, Iași și Brașov, că un raport al administrației locale din Capitală arată o asociere între zonele poluate și incidența cazurilor de infarct sau alte boli cardiovasculare. Alexe mai acuză Garda de Mediu de faptul că a fost „prea relaxată”.
Florin Mihaltan
Foto: Hotnews

Medicul Florin Mihălțan: Cea mai puternică măsură anti-fumat este să mărești taxa pe pachetul de tutun. Dacă mărești taxa cu 10%, se lasă de fumat între 3% și 5% dintre fumători

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Cea mai puternică măsură anti-fumat este creșterea taxei pe pachetul de tutun, iar la fiecare creștere cu 10% a acestei taxe se lasă de fumat între 3% și 5% dintre fumători, afirmă medicul Florin Mihălțan, unul dintre cei mai cunoscuți pneumologi din România. Florin Mihălțan mai spune că fumătorii care se "lasă" în cazul creșterii taxei sunt mai ales cei foarte tineri, care "nu au bani sau care au bani drămuiți de acasă".
Primarul Damian Butnariu
Foto: Facebook

Denunț penal împotriva primarului liberal din județul Iași acuzat că a făcut sex cu două fete în Primărie

de I.H. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
O organizație civică din Iași a depus un denunț penal la Parchet împotriva primarului comunei Mogoșești Siret, care a recunoscut în instanță că a avut relații sexuale cu două minore chiar în sediul Primăriei. De asemenea, organizația cere conducerii PNL să îl excludă pe edil din partid.
Ion Chicu
Foto: Facebook

VIDEO Premierul Republicii Moldova: Ce-l interesează pe Klaus Iohannis pe mine mai puțin mă privește

de I.H. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, spune că nu îl "privește” părerea președintelui Klaus Iohannis, care declara că nu este "deloc convins” că actualul guvern de la Chișinău își propune ca obiectiv parcursul european, iar Bucureștiul va relua "cooperarea deplină” doar când vor exista acțiuni concrete în acest sens.
Xi Jinping si Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin a transmis Parlamentului propunerile de modificare a Constituției: Maxim două mandate prezidențiale, Consiliu de Stat pentru orientarea politicilor externe și interne ale Rusiei

de R.M. HotNews.ro
Președintele rus Vladimir Putin a transmis luni Parlamentului propunerile sale de amendare a Constituției, la mai puțin de o săptămână după surprinzătorul anunț al unei reforme a sistemului politic, scrie AFP.
Microbuz scolar
Foto: Agerpres (editat)

Cum va debloca Ministerul Educației situația transportului elevilor: De la 1 septembrie elevii ar putea circula gratuit doar pe baza carnetului

de A.O. HotNews.ro
Elevii vor putea circula gratuit pe transportul în comun și cu microbuzul începând cu anul școlar 2020-2021, pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea școlară, după ce Ministerul Educației împreună cu alte ministere vor elabora un proiect de act normativ care să prevadă acest lucru. Aceasta este una dintre măsurile convenite luni între ministrul Educației și elevii Consiliului Național al Elevilor și de la Asociația Elevilor din Constanța.
Caracal
Foto: Inquam Photos

Procurorul general: Rechizitoriul în cazul "Caracal" este "exagerat de public" / În cazul "Colectiv" au dispărut documente din calculatorul procurorului

de MH HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Procurorul general interimar Bogdan Licu a spus, luni, referitor la mediatizarea dosarelor, că este de neconceput că rechizitoriul în cazul "Caracal” a ajuns în presă și că acesta este "exagerat de public". În același context, în care a vorbit despre scurgerea de informații din anchete, Licu a susținut că actul de sesizare a instanței în cazul "Colectiv" a dispărut din calculatorul procurorului.
Habibur Rahman
Foto: Captura Facebook

VIDEO Bangladesh: Un bărbat dispărut acum aproape o jumătate de secol a fost găsit de familie grație unui videoclip viral

de R.M. HotNews.ro
Un bărbat din Bangladesh, căutat de familia sa de aproape o jumătate de secol, a fost găsit de rude grație unui videoclip care a devenit viral pe Facebook, scrie AFP.
Bisaccia
Foto: Wikimedia Commons

Un orășel scoate la vânzare zeci de case părăsite la prețul de un euro fiecare. Diferența față de campaniile similare desfășurate de alte localități

de G.S. HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Bisaccia, un orășel rural din sudul Italiei, se alătură campaniei pentru repopularea zonei și scoate la vânzare câteva zeci de case, fiecare la prețul de un euro, informează CNN, preluat de Mediafax.
David Olney
Foto: Facebook

”S-a oprit, și-a cerut scuze și a închis ochii”. Cântărețul american David Olney a murit pe scenă

de G.S. HotNews.ro
Cunoscutul cântăreț și compozitor american David Olney le-a cerut scuze fanilor înainte să moară în timpul unui concert ținut în Florida, scrie Guardian.Alte titluri din Actualitate:

Dan Andrei Aldea a murit. Moartea mi-a trimis Zeul alături de Aricii lui înamorați
DNA cere închisoare cu executare pentru Valeriu Zgonea în dosarul de corupție și prezintă interceptări în care apar numele lui Dragnea și Ciolacu
VIDEO Gigantice furtuni de praf au lovit mai multe orașe australiene, transformând ziua în noapte
Prințul Harry, prima reacție publică după retragerea din Casa Regală. El vorbește despre "o mare tristețe"
VIDEO Răspunsul lui Orban întrebat dacă vor crește pensiile cu 40% din septembrie: „Nu e 100% asta​. Banii sunt prevăzuți, dar depinde cum evoluează economia” / Alocațiile dublate dacă sunt bani
Reportaj de călătorie. OZN-ul comunist din inima Munților Balcani
VIDEO Ludovic Orban, la HotNews.ro LIVE: Dacă adoptam OUG pentru alegerea primarilor în două tururi exista riscul să o atace Avocatul Poporului și să fie declarată neconstituțională /Intervenim și dacă modificarea privind alegerea președinților de CJ nu va fi adoptată în Parlament


ECONOMIE

România, printre ţările cu cel mai ridicat procentaj al familiilor cu probleme la plata facturilor
Foto: sxc.hu

Eurostat: Grecia, Bulgaria, Croația și România, țările cu cel mai ridicat procentaj al gospodăriilor cu probleme la plata utilităților

de DP HotNews.ro
Aproape 7% dintre gospodăriile din Uniunea Europeană nu au putut în 2018 să-și plătească la timp facturile la utilități (căldură, electricitate, gaze naturale, apă etc.), din cauza dificultăților financiare, iar cel mai ridicat procentaj se află în Grecia, Bulgaria, Croația și România, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).


0-100.hotnews.ro

Test Drive Volkswagen Golf 8
Foto: Volkswagen
Review 0-100.ro

​VIDEO/FOTOGALERIE Test Drive cu Volkswagen Golf 8 - regele perfectibil al mașinilor compacte

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Luni, 20 Ian 2020 Economie | Auto
Lansat inițial în 1974, Volkswagen Golf s-a impus, în timp, ca cel mai bine vândut automobil din Europa, iar acum a ajuns la a opta generație. Stabilește noi standarde când vine vorba de tehnologie, sistem multimedia și calitatea execuției oricărui detaliu, dar are și minusuri: unele materiale plastice din interior par austere, iar versiunea electrică dispare de tot. Am realizat acest test drive cu Volkswagen Golf 8 în Portugalia, lângă Porto, cu ocazia testelor internaționale pentru presă, iar acest clip video extins ar trebui să vă răspundă la majoritatea curiozităților pe care le aveți despre Volkswagen Golf 8.


SPORT

Sorana Cirstea
Foto: wta/ twitter

Secretul victoriei Soranei Cîrstea, plus ce spune despre o posibilă revenire în echipa de FedCup

de Diana Ene HotNews.ro
Sorana Cîrstea (74 WTA) a debutat cu dreptul la Australian Open, românca reușind să o elimine pe Barbora Strycova (34 WTA), cap de serie numărul 32. După calificarea în turul al doilea de la Melbourne, Cîrstea a vorbit despre secretul victoriei în fața cehoaicei și a oferit un răspuns categoric atunci când a fost întrebată despre o posibilă revenire în echipa de FedCup a României.


LIFE

​Bancul zilei: Femeile și depresia

de S.J. HotNews.ro
Profesorul de psihologie explică:


REVISTA PRESEI

Caru`cu vedete
Foto: Colaj foto

Caru' cu vedete: Anamaria Prodan a apărut cu o coroană de 1.500 de euro pe cap în plină stradă; De Niro, un nou atac la Trump: „Suntem într-o situație dificilă, trebuie să spun ceva“

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Madonna și-a mai anulat un concert, cu 45 de minute înainte să înceapă: „Îmi ascult corpul”...

Colin Farrell, de nerecunoscut! Băiatul rău al Hollywood-ului, apariție șocantă pe străzile din Los Angeles...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Prima țară europeană unde copiii nu ar mai avea voie să lovească mingea cu capul; Uniforma trupelor ”aerospațiale” ale SUA, subiect pentru ironii pe Twitter

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Un ciobănesc german a dat naștere unui pui complet verde. O familie din Carolina de Nord, în Statele Unite, este fericita posesoare a unui cățel de culoare verde deschis...

Imagini fascinante într-un oraș din China. Localnicii au rămas uluiți de peisaj...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: O modalitate de creștere a speranței de viață a viermilor cu 500% ar putea avea implicații și asupra oamenilor; Armata SUA lucrează la un sistem care poate identifica o persoană și de la jumătate de kilometru

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Molecule magnetizate pentru depistarea cancerului mamar. O tehnică de scanare de monitorizare a tumorilor mamare active și care implică molecule magnetizate a fost testată pe paciente din Marea Britanie...

Dieta hipocalorică îți redă sănătatea. Așa cum o indică și numele, regimul hipocaloric promovează o alimentație săracă în calorii...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
​Bancul zilei: Femeile și depresia
Profesorul de psihologie explică:
Bancul Zilei: Bulă, neavând studii, se hotărăște să-și facă o fermă...
În prima luna își cumpără 100 de pui, în a două luna își mai cumpără 100 și tot așa timp de un an. După un an se întâlnește cu Ștrulă:
Bancul zilei: Putin și Medvedev stau de vorbă
Putin și Medvedev stau de vorbă. - Trebuie să desființăm fusurile astea orare, creează numai probleme, spune Putin.
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by