Autostrada A10 Sebes - Turda la nord de Alba Iulia
Foto: Captura YouTube

VIDEO Autostrăzile care nu se vor mai finaliza anul acesta. Cum arată din dronă, unde sunt blocajele și ce lucrări mai sunt de executat

de Victor Cozmei HotNews.ro
Două tronsoane de autostradă de circa 41 de km ar fi trebuit să fie gata anul acesta. Constructorii au promis că vor termina până pe 30 noiembrie, autoritățile au sperat că vor putea fi date în folosință, dar realitatea din teren lasă șanse minime ca pe loturile 1 și 2 din A10 Sebeș - Turda să se circula în acest an. Cantitatea de lucrări rămase de executat, timpul scurt și mobilizarea deseori sub-optimă a constructorilor face ca inaugurarea loturilor în 2020 să practic fie misiune imposibilă.
Nicușor Dan
Foto: Captura video

VIDEO ​Nicușor Dan îi transmite un „mesaj foarte soft” Gabrielei Firea. Cele 10 solicitări pentru primarul Capitalei

de C.D. HotNews.ro
Nicușor Dan susține că Gabriela Firea nu tratează „cu gravitatea cuvenită” criza coronavirusului, tensionând relația cu Ministerul Sănătății, și-i cere Primarului General să ia 10 măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii.
Testare coronavirus
Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Lista celor 113 de centre unde românii care vor să meargă în Grecia se pot testa. Toate informațiile publicate de Ministerul Sănătății

de Clarice Dinu HotNews.ro
Ministerul Sănătății a publicat duminică lista centrelor unde românii care vor să mergă în Grecia se pot testa. Reamintim că începând cu 15 iulie pentru a intra în Grecia cu mașina călătorii trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene,
coperta Daniel David
Foto: Hotnews
​Lumea în schimbare

VIDEO INTERVIU cu psihologul Daniel David: Dacă vom fi nevoiți să rămânem în online trebuie să gândim stilul de viață și rutina pentru online / De ce am asistat la o "explozie comportamentală" după lockdown / Cei trei factori principali pentru care teoriile conspirației "înfloresc" în România

de Mona Hera HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Lumea in schimbare
Dacă pandemia de coronavirus nu se va prelungi mai mult de un an, nu vom asista la schimbări de paradigmă, afirmă psihologul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, invitat la întâlnirile HotNews.ro online #deladistanță. El vorbește și despre principalele trei cauze ale dezinformării - neîncrederea oamenilor unii în ceilalți și în instituții, alfabetizarea stiințifică scăzută și analfabetismul funcțional. Aici, un rol fundamental ar trebui să îl aibă medicii, care să iasă să le explice oamenilor pericolul virusului, astfel încât spațiul public să nu fie lăsat la dispoziția pseudoștiinței,consideră Daniel David. Psihologul consideră că dacă în starea de urgență autoritățile au acționat de nota 9, prin măsurile luate, trecerea la starea de alertă s-a făcut într-o manieră de amator și a dus la o "explozie comportamentală".
Cheloo
Foto: Facebook
​OPINIE

Momente penibile cu influenceri din perioada COVID-19 care arată că internetul poate fi uneori toxic

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Opinii
În anii ‘90 era acest slogan: „ați prostit poporul cu televizorul”, ceea ce implică existența unui om, a unei minți comune, care a decis să prostească poporul și-a folosit televiziunea din dotare ca s-o facă. Bine, retroactiv, vedem că românii nu aveau nevoie de prea multă șarlatanie ca să creadă în tot felul de teorii. Asta a fost evident în 2020, când pe internet lucrurile stau puțin altfel. Poate de aceea și vedem diverse păreri despre cum ar trebui cenzurat, ceea ce n-ar fi deloc o idee bună.


Coronavirus Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia
LIVE TEXT

Coronavirus în lume: În Balcani, pandemia este în creștere: Trump poarta mască pentru prima dată; Proteste în Israel

de Redacția. HotNews.ro
Cifrele rămân aparent modeste, însă reapariția pandemiei coronavirusului există: îngrijorarea se dezvoltă în Balcani, o regiune săracă a Europei, cu infrastructuri medicale fragile. În urma acestei accelerații, mai multe țări europene au stabilit sau au menținut restricții de călătorie pentru bulgari și români: carantină de 14 zile sau test negativ obligatoriu la sosire.
LIVE TEXT
----------
11:12 Un tânăr american de 30 de ani a murit după ce s-a infectat la o „petrecere COVID”. Care au fost ultimele sale cuvinte
10:19 Megastarul indian Amitabh Bachchan a fost testat pozitiv
08:40 VIDEO Donald Trump a purtat mască în public pentru prima oară de la începutul pandemiei
08:28 Mii de israelieni au protestat împotriva reacției guvernului la criza coronavirusului
Istodor privind Piata
Foto: Cosmin Bumbut
​Piața

Românul. Hoț/nostalgic/inocent? Teiul, liliacul jupuiți, caisul, dudul, corcodușul devalizați

de Eugen Istodor HotNews.ro
De vreo lună vremea culesului prin mahalale a început. Românul rupe liliacul din grădina unuia sau din parcuri și e-ncântat. Parcă e trofeul vieții. Românul trage de crengile de pe marginea drumului și îl auzi: din copilărie n-am mai mâncat dude și corcodușe. Românul e plin de sine: uite, mâncam caise cu burta. Și trage și rupe săracul cais. Copilăriile astea sunt însoțite de devalizarea tufelor, copacilor. Se-ncarcă sacoșele cu flori de tei.
Absolvenți ASE
Foto: ASE
Articol susținut de Academia de Studii Economice

Te pregătești să devii student? Alege un Lider și vei deveni un Lider! Înscrieri la ASE: 13 - 17 iulie 2020

de Smile Media
Joi, 9 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, îți oferă oportunitatea de a-ți clădi un viitor sigur și de a face parte dintr-o comunitate universitară de prestigiu, cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone, conform QS World University Rankings. 85% dintre absolvenți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, în domeniul studiat.
Tigari de contrabanda, gasite dupa perchezitii DIICOT
Foto: DIICOT

Contrabanda și contrafacerea, tablou general - Cât de mare este fenomenul, ce produse cuprinde și ce s-a schimbat din cauza crizei Covid-19 (II)​

de Vlad Barză HotNews.ro
De la coletele confiscate în port și mașinile cu compartimente mascate descoperite la vamă, până la tricoul "fake" cumpărat din piață sau parfumul "piratat" cumpărat la colțul străzii, contrabanda și contrafacerea sunt fenomene extrem de răspândite. Estimarea este că peste 15% dintre produsele din piață sunt contrafăcute sau de contrabandă, iar din cauza aceasta pierd toate părțile: consumatorii, firmele corecte, dar și statul. Aceasta este partea a doua a analizei și o să puteți citi despre criza Covid și comerțul ilicit, contrabanda de țigări și despre cum poți recunoaște produsele contrafăcute și diferența față de cele originale.
Dinu Bumbăcea
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

O lecție din pandemie despre digitalizarea serviciilor publice - "nevoia ne învață" și câteva observații despre viitor

de Dinu Bumbăcea PwC România
La patru luni de la apariția pandemiei, putem concluziona că această perioadă incertă și complet atipică a avut totuși un impact pozitiv: digitalizarea a accelerat atât în cadrul companiilor private, cât și al administrației de stat. În ce măsură s-au făcut progrese trainice și cât de eficiente sunt rezultatele rămâne de văzut, mai ales dacă ne referim la serviciile publice, însă schimbările, atâtea câte au fost, au arătat că există speranță. Până la urmă, ”nevoia ne învață”, cam asta ar fi lecția din ultima vreme.
Răzvan Avram
Foto: DrinkInsider

DrinkInsider: Mâncarea va fi fudulie, iar băutura temelie!

de Răzvan Avram Smile Media
Joi, 9 Iul 2020 Drink Insider
Dragi prieteni ai băuturilor de tot felul, vă salut c-o reverență! Îmi revine onoranta sarcină de a scrie primul material pentru noua secțiune „DrinkInsider” de pe HotNews.ro și de a vă prezenta, cât mai la obiect, coordonatele acestui proiect. Înainte de toate, însă, vă propun o scurta poveste cu tâlc, un mic fragment de istorie care va explica, printre altele, titlul acestui articol.
Fii #extraordinar la USAMV Bucuresti
Foto: USAMV Bucuresti
Articol susținut de USAMV București

​La vremuri noi, decizii noi - Examenul de admitere la universitate, la un Click distanță!

de Smile Media
Înscrie-te ONLINE, fără taxe de înscriere și înmatriculare, la una dintre cele 7 facultăți ale Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București). O educație la USAMV București deschide o lume plină de oportunități. 3400 de locuri, din care peste 2200 de locuri la buget, sunt disponibile la cele 7 facultăți ale USAMV București, pentru studii universitare de licență și master.
Dumitru Opritoiu
Foto: Hotnews

Președinție pe timp de criză. Ce își propune Germania să facă timp de 6 luni la cârma Consiliului UE

de Dumitru Opritoiu Contributors.ro
Cancelarul german Angela Merkel a ținut zilele trecute un discurs istoric în plenul Parlamentului European, discurs care va rămâne mult timp o referință pentru mesajele și direcția pe care o urmează Uniunea Europeană în momente de criză. A fost un discurs istoric pentru că Președinția rotativă germană are loc în vremuri istorice, vremuri de criză și schimbare radicală.
Donald Trump poarta masca
Foto: YouTube

VIDEO Donald Trump a purtat mască în public pentru prima oară de la începutul pandemiei

de I.B. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump a purtat o mască de protecție în public pentru prima dată de la începutul pandemiei coronavirusului, potrivit BBC.
Test coronavirus in Romania
Foto: pixabay.com

Județul cu cele mai puține cazuri de COVID-19 din România. Cum explică autoritățile situația

de D.D. HotNews.ro
Satu Mare a raportat doar 82 de cazuri de COVID-19 de la începutul epidemiei de coronavirus. Sunt cele mai puține din România, în județul de graniță cu aproape 400.000 de locuitori și în care zilnic tranzitează punctele de frontieră peste 5.000 de persoane.
Plaja redeschisa Grecia
Foto: Captura YouTube

Noi informații pentru românii care vor să meargă în Grecia cu mașina: nu se mai emit formularele de intrare în țară până marți / Cele confirmate rămân valabile

de C.D. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li s-a emis formularul necesar pentru acest lucru. Sistemul implementat pe travel.gov.gr a fost suspendat până marți la ora 00.01 pentru implementarea noilor măsuri impuse de autoritățile elene.
Militar român în timpul pandemiei de coronavirus
Foto: MApN
Lumea în schimbare

Criza de apărare și securitate ce ne așteaptă după pandemie: Butoiul fierbinte din Marea Neagră, bugetele tăiate drastic și „prioritizarea la sânge” a investițiilor militare

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Lumea in schimbare
Pandemia de coronavirus nu a eliminat, ci a amplificat riscurile de securitate deja existente - avertismentul vine direct de la vârful alianței nord atlantice, în timp ce foști comandanți supremi ai forțelor NATO în Europa sunt și mai vehemenți: Rusia e deja în război cu alianța, iar Marea Neagră e un butoi cu pulbere, „cel mai probabil viitorul teatru de conflict”. În același timp, pandemia lasă în urmă un impact uriaș în plan economic și strategic și va forța statele occidentale să ia decizii dificile în viitor.
Vreme calduroasa
Foto: Flickr/ Paulo Otavio

Temperaturi de 34 de grade în timpul zilei, iar seara ploi torențiale în Capitală

de I.B. HotNews.ro
Sunt așteptate valori mari de trafic, duminică, în ziua când cei mai mulți dintre turiștii care au petrecut pe litoral sau în stațiunile de pe Valea Prahovei se întorc spre Capitală.
Ronaldinho
Foto: captura goal.com

Paraguayul a respins o nouă cerere de eliberare a lui Ronaldinho

de Red. Sport HotNews.ro
​Un tribunal din Paraguay a respins o nouă cerere de eliberare a lui Ronaldinho, fostul star al fotbalului brazilian, deținut de peste patru luni pentru utilizarea unor documente oficiale false, au anunțat surse oficiale, citate de AFP.
Beyonce
Foto: banbossy.com

Mediastandard.ro: Beyonce, subiectul unei teorii conspiraționiste

de Mediastandard.ro
Un candidat la Congresul Statelor Unite ale Americii este cea mai puternică voce privind o teorie conspiraționistă care o vizează pe Beyonce. KW Miller, care candidează pentru a reprezenta districtul Florida în noiembrie, a susținut că celebra artistă nu este „nici măcar afro-americană”.
atacurile-de-panica-un-program-pentru-a-evita-capcanele-panicii
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Cum trebuie să reacționezi la atacurile de panică?- Ghid practic

de A.V. HotNews.ro
Cand cineva sufera pentru prima data de un atac de panica, nu stie exact cu ce se confrunta: sa fie o boala, sa fie niste probleme cu inima sau cu respiratia, sa fie oare „un dezechilibru chimic" sau vreo perturbare emotionala ori mentala? Iar cand nici doctorul si nici cei apropiati nu mai inteleg ce se intampla, cel afectat ajunge tot mai derutat si mai speriat, pierzandu-si speranta in orice sansa de vindecare.
Accident aviatic in Teheran
Foto: Twitter/ Abas Aslani

Iranul susține că o ”eroare umană” a condus la doborârea Boeing-ului

de I.B. HotNews.ro
„Eroarea umană”, setarea greșită a unui radar militar, este „elementul cheie” din spatele dramei ucrainene a Boeing-ului doborâtă la 8 ianuarie în apropiere de Teheran (176 de morți), potrivit unui raport al aviației Civile iraniene.
in-slujba-razboiului-alianta-secreta-dintre-astrofizica-si-armata
Foto: Hotnews

In slujba razboiului. Alianta secreta dintre astrofizica si armata

de A.V. HotNews.ro
Extrem de provocator si bine documentat, volumul de fata studiaza aceasta simbioza de la primele incercari de navigatie celesta si pana la tehnicile de recunoastere militara prin satelit din prezent, dezvaluind legatura stransa dintre stiinta, tehnologie, industrie si puterea politica.
Minge de fotbal in timpul Covid-19
Foto: CFR Cluj / Facebook

Portugalia: Portar, obligat la pauza unui meci să părăsească banca de rezerve și să intre în carantină

de Red. Sport HotNews.ro
Portarul echipei Belenenses Andre Moreira a fost obligat la pauza meciului cu Moreirense, disputat sâmbătă, în etapa a XXXI-a a primei ligi portugheze, să părăsească banca de de rezerve și să intre în carantină, informează presa portugheză.
sursa-deschide-ti-mintea-schimba-ti-viata
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Daca ti-ai putea alege de la viata orice lucruri iti doresti, care ar fi acestea?

de A.V. HotNews.ro
Creierul tau are peste 86 de miliarde de neuroni, fiecare dintre acestia fiind pregatit sa poarte raspunsurile tale catre lumea inconjuratoare. Dar oare mintea ta se concentreaza pe cele mai profunde dorinte si valori proprii sau functioneaza pe pilot automat?
Ion-Alexandru Secară
Foto: Arhiva personala

Ion-Alexandru Secară, tânârul român din Silicon Valley care promovează Inteligența Artificială în medicină, cu PostureHealth

de I.B. HotNews.ro
Are 21 de ani, este din România și a câștigat încrederea mediului universitar din SUA, fiind acceptat în cadrul unui program de internship în celebrul Silicon Valley pentru o inovație menită să ajute și să corecteze postura corpului, PostureHealth., potrivit Agerpres.
Coronavirus, imagine generică
Foto: Profimedia Images

Medicament pe bază de proteine, care inhibă capacitatea de infectare COVID, dezvoltat în Ungaria

de I.B. HotNews.ro
Un medicament pe bază de proteine, care a fost dezvoltat de către o echipă de cercetători maghiari, inhibă capacitatea de infectare a COVID-10 mult mai eficient decât orice altă substanță testată până acum în Ungaria, relatează Növekedés.hu, citat de MTI.
Pacient cu coronavirus in spital
Foto: Profimedia Images/Piero Cruciatti/AFP

Un tânăr american de 30 de ani a murit după ce s-a infectat la o „petrecere COVID”. Care au fost ultimele sale cuvinte

de D.D. HotNews.ro
11:12 Magazin
Un tânăr de 30 de ani s-a infectat cu coronavirus după ce a participat la „o petrecere COVID” și, uterior, a murit în spital din cauza complicațiilor bolii.
Serghei Furgal, guvernator rus, arestat
Foto: Captura YouTube

Rusia: Noi demonstrații împotriva arestării guvernatorului acuzat de crime / ”Moscova, du-te”

de I.B. HotNews.ro
Două mii de persoane au demonstrat duminică pentru a doua zi la rând în Khabarovsk, Orientul îndepărtat al Rusiei, în sprijinul guvernatorului regional inculpat pentru crime, potrivit AFP.
Coronavirus, imagine generică
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în România: Nou record de îmbolnăviri: 698 de cazuri în ultimele 24 de ore

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Alte 698 de noi cazuri de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 32.079, potrivit datelor comunicate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. Este cel mai mare număr de cazuri noi înregistrate zilnic de la începutul epidemiei.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Orban: Transmit un mesaj de revoltă și indignare după amânarea legii carantinei. Nu înțeleg de ce PSD trage de timp, sunt la capătul răbdării

de Clarice Dinu HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Politic
Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat că nu înțelege „încăpățânarea PSD de a trage de timp și a pune bețe în roate” guvernului, în condițiile în care numărul de cazuri de coronavirus crește și nu există instrumente legale pentru cei care sunt externați la cerere.
Prin Centrul Vechi
Foto: Digi 24

Digi24: Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, așa ceva! Sunt sănătos tun, rău de tot!”

de Digi 24 Digi 24
Tot mai mulți oameni renunță la măsurile de precauție, chiar dacă numărul zilnic al noilor îmbolnăviri cu COVID-19 crește, iar președintele și premierul amenință cu noi restricții. Centrul Vechi al Capitalei a fost plin de oameni în ultimele zile. Printre ei au fost și tineri care cred că virusul nu există.
Ilie Dumitrescu si Gigi Becali
Foto: Digisport.ro

Digisport: Ilie Dumitrescu a avut dreptate! Marea victorie a lui Gigi Becali, după ce finanțatorul ”l-a cumințit” și pe MM Stoica

de Digisport.ro Digisport.ro
Gigi Becali (62 de ani) a anunțat recent că a reușit să-l aducă și pe MM Stoica pe calea cea dreaptă la FCSB. Adică, nici măcar directorul sportiv al roș-albaștrilor nu mai are puterea de a se impune în club.
obiceiuri-mici-schimbari-mari
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Obiceiuri mici, schimbari mari

de A,V, HotNews.ro
„Fogg explica structura micilor obiceiuri care ne definesc identitatea. Intelegerea acestor microcomportamente este esentiala pentru reusita, fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa intemeiezi o companie." — TONY FADELL, inventator al iPod-ului si coinventator al iPhone-ului
balcanii-nationalism-razboi-si-marile-puteri-18042012
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Balcanii. Nationalism, razboi si Marile Puteri 1804–2012

de A.V. HotNews.ro
Nicio alta carte nu acopera atat de exhaustiv intreaga regiune, nu ofera perspective atat de profunde asupra surselor violentelor locale si nu explica atat de graitor originile aparitiei statelor moderne din zona: Serbia, Croatia, Bosnia, Grecia, Bulgaria si Romania. Totodata, lucrarea exploreaza relatia, adesea dezastruoasa, dintre Balcani si Marile Puteri, ridicand ingrijoratoare semne de intrebare cu privire la interventiile occidentale, mai vechi sau mai noi.seducatorul-domn-nae-viata-lui-nae-ionescu
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu

de A.V. HotNews.ro
Este deopotriva venerat si detestat: un seducator al mintilor si al inimilor, pentru care Maria Cantacuzino (Maruca), prietena reginei Maria, e gata sa se sinucida, Cu inteligenta, umorul si farmecul lui aparte isi conduce discipolii pe carari politice periculoase.
Metrou Drumul Taberei
Foto: Captura video

VIDEO Cum arată stația de metrou Romancierilor de pe Magistrala 5 Drumul Taberei

de Redactia HotNews.ro
Lucrările la stațiile de pe magistrala 5 de metrou Drumul Taberei sunt aproape complet finalizate, iar Ministerul Transporturilor a început să le prezinte video pe fiecare. Astăzi, stația Romancierilor.
Amitabh Bachchan
Foto: Flikr

Coronavirus: Megastarul indian Amitabh Bachchan a fost testat pozitiv

de I.B. HotNews.ro
Mega-starul de Bollywood, Amitabh Bachchan, în vârstă de 77 de ani, s-a testat sâmbătă pentru noul coronavirus și a fost internat într-un spital din Bombay împreună cu fiul ei, Abhishek, care a fost și el infectat, potrivit AFP.
Autostrada Soarelui (arhiva)
Foto: HotNews / Dan Popescu

Rute alternative pentru turiștii care se întorc de la munte și de la mare, spre București

de I.B. HotNews.ro
Sunt așteptate valori mari de trafic, duminică, în ziua când cei mai mulți dintre turiștii care au petrecut pe litoral sau în stațiunile de pe Valea Prahovei se întorc spre Capitală.
Andrzej Duda, presedintele Poloniei
Foto: Facebook

Polonia: Alegătorii ies la urne în al doilea tur al prezidențialelor

de I.B. HotNews.ro
Polonezii votează duminică în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, după două săptămâni de la primul tur câștigat de șeful de stat în exercițiu Andrzej Duda, dar fără majoritate absolută, relatează AFP, dpa și Reuters.
Viktor Orban
Foto: Flickr/ European People's Party

Viktor Orban refuză condiționările pentru accesarea fondurilor UE și amenință cu blocarea bugetului comunitar

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a sugerat că ar putea bloca adoptarea unei decizii la nivelul Uniunii Europene privind bugetul multianual și fondul de redresare post-pandemie dacă sunt impuse condiții referitoare la situația statului de drept și la modul de utilizare a fondurilor.
Sangeorz-Bai
Foto: Paul Axinte via Facebook

Cel puțin 6 locuri turistice surprinzătoare din România care i-au cucerit pe străini

de Iulia Hau HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Life | Calatorii
Chiar dacă majoritatea străinilor care vin în România nu prea ajung să cunoască mai departe de caimacul și crema cremelor turistice- Sighișoara, Sibiu, Brașov, spectaculosul drum Transfăgărășan, cel mult Vama Veche sau Clujul- există și alții care caută mai mult decât atât. Și descoperă lucruri surprinzătoare, chiar și pentru români.
Decizie instanta SUA
Foto: usafe.af.mil

Un tribunal din SUA suspendă prima execuție federală programată după 17 ani

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Un tribunal american a suspendat vineri o execuție federală programată pentru luni, 13 iulie, și care ar fi fost prima după 17 ani, la cererea rudelor victimelor condamnatului, îngrijorate pentru sănătatea lor în aceste vremuri de coronavirus, relatează sâmbătă AFP.
Coronavirus in Romania
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trei județe nu au raportat niciun caz nou de coronavirus. București și Argeș, cele mai multe îmbolnăviri în ultimele 24 de ore / Evoluție zilnică pe județe

de C.D. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Doar trei județe din România nu au raportat niciun caz nou de infectare cu coronavirus, în vreme ce în București numărul zilnic de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore a trecut de o sută.
Triaj coronavirus
Foto: Mark RALSTON / AFP / Profimedia
LIVETEXT

​Coronavirus în lume: Estimări oficiale: 1 din 150 de americani este infectat „chiar acum”/ Record de cazuri noi la nivel mondial /Bill Gates este optimist

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
SUA au deja un număr record de cazuri confirmate zilnic de Covid-19, dar estimările specialiștilor arată că numărul de infecții este de fapt mult mai mare. Fostul comisar al FDA, Scott Gottlieb, a declarat că de fapt 1 din 150 de persoane din SUA este probabil „infectat chiar acum”. Și India a înregistrat sâmbătă un nou record zilnic de îmbolnăviri, devenind a treia cea mai afectată țară din lume.
Programele de sprijin in Europa Centrala si de Est
Foto: Unicredit Bank

România, printre cele mai mici programe anticriză din regiune. Doar Rusia stă mai prost / Două țări au aplicat un IMM Invest complet diferit

de Florin Bărbuță HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
În regiunea noastră, România are al doilea cel mai mic pachet de măsuri anticriză, cam 4,8% din PIB, conform unei prezentări a economistului-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra, Dan Bucșa. Rusia are cel mai mic pachet la 3,5% din PIB. Cel mai mare pachet este în Cehia de 23,5% din PIB.
Marcel Vela
Foto: Agerpres

Marcel Vela: Toate instituțiile din zona de control și verificare vor fi în teren; cei care nu respectă regulile să fie sancționați

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Ministrul de interne Marcel Vela a declarat, sâmbătă, la Deva, că toate instituțiile cu atribuții de control și verificare vor fi în teren, în contextul epidemiei de Covid-19, el arătând că acei operatori economici care nu respectă regulile vor fi sancționați.
Testare Covid-19
Foto: pixabay.com

Date în premieră: aproape jumătate de milion de români au fost testați pentru coronavirus

de D.D. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
În România au fost prelucrate, de la începutul epidemiei de coronavirus 838.935 de teste, potrivit ultimelor date oficiale, publicate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. În premieră, este făcut public și numărul persoanelor testate.
Mitt Romney
Foto: Flickr/ Gage Skidmore

Senatorul republican Mitt Romney: Decizia lui Trump de a-l grația pe Roger Stone, un „act de corupție fără precedent”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Senatorul republican Mitt Romney, unul dintre foarte puținii membri ai partidului prezidențial care îl critică deschis pe Donald Trump, a denunțat dur sâmbătă decizia liderului de la Casa Albă de a-i comuta pedeapsa cu închisoarea a prietenului său Roger Stone, care scapă astfel de detenție, relatează Agerpres.
Turcia lui Erdogan
Foto: Agerpres/AP

​Turcia a adoptat o lege controversată care limitează puterea barourilor

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Un proiect de lege controversat care modifică structura asociațiilor de avocați și le reduce puterea a fost adoptat sâmbătă de parlamentul din Turcia, în ciuda criticilor din interiorul și din afara țării că măsura va diminua și mai mult independența sistemului judiciar, relatează Agerpres.
Lewis Hamilton
Foto: Formula 1 / Twitter

​Formula 1: Lewis Hamilton, pole position în Marele Premiu al Stiriei

de Red. Sport HotNews.ro
Britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial en titre din Formula 1, va pleca din pole position în Marele Premiu al Stiriei, a doua cursă din acest sezon, după ce a realizat cel mai bun timp al sesiunii de calificări desfășurată sâmbătă pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg (Austria).
Simona Halep
Foto: wta/ twitter

​WTA Palermo: Simona Halep și-a confirmat participarea

de Red. Sport HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Sport | Tenis
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial și ultima câștigătoare a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, a confirmat sâmbătă că va participa la turneul WTA de la Palermo (Italia), primul din circuitul feminin care se va disputa după pauza forțată provocată de pandemia de coronavirus, informează EFE.
Jair Bolsonaro
Foto: Wikimedia Commons

Brazilia: Bolsonaro a numit un pastor evanghelic în funcția de ministru al educației

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a numit un pastor evanghelic în funcția de ministru al educației, relatează sâmbătă DPA, preluată de Agerpres.
Ciolacu, în Parlament
Foto: AGERPRES

PSD aruncă vina pe Guvern pentru amânarea noii legi a carantinei. Cele 5 puncte slabe pe care le-au găsit social-democrații

de D.D. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Politic
Făcut responsabil de PNL că amână nejustificat adoptarea noii legi a carantinei și izolării, PSD se declară „extrem de îngrijorat” de situația sanitară, însă spune că proiectul nu trebuie expediat fără o dezbatere serioasă, acuzând guvernul că a trimis în Parlament o lege proastă.
Sediul BCE
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

BCE: Bulgaria și Croația, acceptate în anticamera zonei euro

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Economie | Finanțe
Bulgaria și Croația au fost acceptate să se alăture ERM-2 (mecanismul ratelor de schimb, n.r.), o perioadă obligatorie de doi ani înainte de adoptarea monedei euro, a anunțat Banca Centrală Europeană (BCE), în ceea ce ar urma să fie prima expansiune a zonei euro de după 2015.
Cutremur China
Foto: USGS

China: Un nou cutremurul zguduie orașul Tangshan după seismul devastator din 1976

de I.B. HotNews.ro
Un cutremur cu o magnitudine de 4,7 a zguduit duminică, potrivit institutului american USGS, orașul Tangshan, din nordul Chinei, care a fost lovit în 1976 de un cutremur devastator, potrivit AFP.
Liga 1
Foto: lpf.ro

​Liga 1, play-out: Hermannstadt vs FC Voluntari 2-1 / Prima înfrângere pentru ilfoveni

de Red. Sport HotNews.ro
​Formația Hermannstadt a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa FC Voluntari, într-un meci din etapa a noua a play-out-ului Ligii I.
Raluca Turcan
Foto: Agerpres

Raluca Turcan: E o necesitate organizarea alegerilor

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Revista Presei | Radio TV
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, într-o emisiune la Digi24, că organizarea alegerilor locale în toamnă este „o necesitate”, menționând că „poate fi făcută în condiții de sănătate publică optime”.
IPS Pimen
Foto: AGERPRES

Doi ierarhi desemnați candidați pentru postul de arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, după moartea lui ÎPS Pimen

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Mitropolia Moldovei și Bucovinei anunță că au fost desemnați doi ierarhi candidați pentru slujirea ca arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților - părintele Calinic Botoșăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și părintele Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Hagia Sofia
Foto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Turcia a început pregătirile pentru transformarea Hagia Sofia în moschee

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Autoritățile din Turcia au început sâmbătă inspecțiile la Hagia Sofia pentru pregătirile logistice de transformare a fostului muzeu în moschee compatibilă cu rugăciunile islamice, la o zi după ce Ankara a anunțat reconversia acestui loc legendar.
Rumen Radev
Foto: Profimedia Images

Bulgaria: Președintele cere demisia guvernului, pe care îl numește „mafiot”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a cerut sâmbătă demisia guvernului, despre care a spus că are un „caracter mafiot”, după percheziții fără precedent la sediul președinției ordonate de parchet, acuzat de șeful statului că este instrumentalizat de premierul conservator Boiko Borisov.
Norwich City a retrogradat
Foto: Twitter

Premier League: Norwich City a retrogradat (0-4 vs West Ham)

de Red. Sport HotNews.ro
Formația Norwich City a retrogradat, sâmbătă, din Premier League, după ce a fost învinsă în etapa a 35-a de West Ham, scor 4-0.
Liga 1
Foto: lpf.ro

Liga 1, play-out: FC Viitorul vs Academica Clinceni 5-0 / Echipa lui Hagi a făcut spectacol

de Red. Sport HotNews.ro
Formația FC Viitorul a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (1-0), echipa Academica Clinceni, într-un meci din etapa a noua a play-out-ului Ligii I.
Manifestatii Serbia
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Manifestațiile din Serbia: 71 de arestări, printre care un britanic și un tunisian

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Poliția a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic și un tunisian, după violențele izbucnite vineri seară la o manifestație desfășurată în capitala Serbiei, Belgrad, împotriva modului în care guvernul sârb a gestionat pandemia de Covid-19, a anunțat sâmbătă poliția.
Simona Halep, in 2019 la Wimbledon
Foto: Captura Instagram

Momentul de cumpănă din cariera lui Halep: 3 luni am fost în depresie, mă trezeam noaptea plângând

de I.B. HotNews.ro
Simona Halep a fost invitata specială a Ralucăi Olaru, în cadrul unui interviu pe Facebook realizat pentru treizecizero.ro. Halep a vorbit deschis despre cel mai greu moment al carierei: finala pierdută cu Jelena Ostapenko, la Roland Garros, în 2017, potrivit Mediafax.
Ludovic Orban, cu masca de protecție
Foto: Guvernul Romaniei

Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00. Orban: „Va trebui să ne gândim foarte serios dacă nu luăm aceste măsuri”

de D.D. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00 dacă nu se respectă regulile de protecție sanitară, a declarat sâmbătă, premierul Ludovic Orban, care a cerut controale ample la terase, piețe, supermarketuri, benzinării sau transport public.
Serghei Furgal, guvernator rus, arestat
Foto: Captura YouTube

VIDEO Rusia: Proteste în sprijinul guvernatorului reținut pentru crimă

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Zeci de mii de oameni au manifestat sâmbătă pe străzile orașului Khabarovsk din Rusia, în sprijinul guvernatorului regional arestat în această săptămână și acuzat de omor, potrivit AFP. Manifestanții au scandat „Libertate”, „Moscova, du-te!” și „Serghei Furgal este alegerea noastră”, potrivit imaginilor publicate pe site-ul DVHab.ru.
Wimbledon
Foto: wimbledon.com

​Wimbledon: Organizatorii turneului vor acorda premii jucătorilor, în ciuda anulării competiției

de Red. Sport HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Sport | Tenis
Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon vor oferi jucătorilor din circuitul profesionist premii în valoare totală de 10 milioane lire sterline (11 milioane euro), deși competiția londoneză de Grand Slam a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters și AFP.
Bill Gates vorbeste despre virusuri
Foto: Captura YouTube

Bill Gates spune că este optimist cu privire la lupta împotriva Covid-19 / Nu dați vaccinurile ”celui mai mare ofertant”

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Miliardarul american Bill Gates a spus sâmbătă că este „optimist” cu privire la lupta împotriva Covid-19 și a solicitat distribuirea de medicamente și vaccinuri celor care au nevoie de ele și nu celor „cei mai mari ofertanți”, potrivit AFP.
Distanta coronavirus
Foto: Getty Images / Digi 24

Noua lege privind carantina și izolarea, amânată în Senat

de D.D. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Politic
Senatorii amână o decizie în privința proiectului de lege privind carantina și izolarea, inițiat de guvern și adoptat cu modificări de deputați. Votul fusese anunțat pentru sâmbătă, însă senatorii juriști au decis ca acesta să fie amânat pentru luni.
Ludovic Orban
Foto: Ford

Orban, despre mitingul anunțat în Piața Victoriei: Îi îndemn pe oameni să nu iasă la astfel de mitinguri, se pun în pericol

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat pe români să nu participe la mitingul anunțat pe rețelele de socializare pentru acest weekend în Piața Victoriei din București, subliniind că aceștia "se pun pe sine în pericol" și "se situează fățiș împotriva unor reglementări legale".
Scott Krakowers
Foto: New Straits Times

New York: Scott Krakower descrie calvarul unui "Covid de lungă durată"

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
La trei luni după ce a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, Scott Krakower continuă să se simtă complet epuizat în anumite zile, cu o respirație greoaie și incapabil să vorbească în timp ce gâtul îi este umflat. "Chiar există", avertizează tânărul de 40 de ani, referindu-se la grupurile de discuții online ale pacienților cu Covid-19 de lungă durată care suferă de aceleași simptome.
Bruno Le Maire
Foto: Ambasada Frantei

Războiul impozitelor: Franța își reînnoiește apelul pentru un acord cu SUA la OCDE

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Un acord la OCDE privind impozitarea digitală constituie „singura cale de ieșire din impas” în disputa dintre Washington și Paris, a declarat sâmbătă pentru AFP o sursă din anturajul ministrului francez al Economiei, Bruno Le Maire.
Control in trafic
Foto: AGERPRES

Amendament în Parlament: Polițiștii rutieri să țină cont și de polițele RCA emise electronic, nu doar de cele pe hârtie

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Economie | Asigurari
Pentru că nu ar fi puține cazurile în care șoferii au fost amendați de polițiștii din trafic pentru că nu dețineau polița de asigurare RCA în original, pe suport de hârtie, un deputat USR a propus luna trecută un amendament la legislația privind circulația pe drumurile publice, astfel încât să fie suficient să poți prezenta polița RCA în format electronic. Amintim că Poliția Română a comunicat săptămâna trecută către HotNews.ro că polița RCA emisă electronic nu este suficientă la controlul în trafic, fiind necesară polița RCA pe suport de hârtie, în original.
Will Smith și Jada
Foto: Captura video

VIDEO Soția lui Will Smith face dezvăluiri despre relația sa cu un artist cu 21 de ani mai tânăr

de D.D. HotNews.ro
Jada Pinkett Smith, soția actorului Will Smith, a vorbit în propria sa emisiune, despre relația pe care a avut-o cu artistul August Alsina, cu 21 de ani mai tânăr decât ea. Dezvăluirile au fost făcute în fața lui Will Smith care a întrebat-o detalii despre relația cu Alsina.
Ninive. Autorul, in anii 90, la un sit asirian distrus ulterior de Statul Islamic
Foto: Arhiva personala
ANALIZĂ​

De ce simt oamenii uneori nevoia să-și distrugă statuile? Damnatio memoriae, din antichitate până la Lenin și mișcarea BLM

de Cătălin Gomboș HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Actualitate | Internațional
În prezent, distrugerea monumentelor este legată de tensiunile rasiale și campania electorală din SUA. În istorie au existat însă mai multe motive pentru care monumentele au fost demolate sau vandalizate. În cazul extremiștilor musulmani a fost vorba de religie. În cazul altora, motivele au fost mai degrabă politice: fervoarea revoluționară, obținerea unor reparații istorice și a unei forme de justiție sau, din contră, modificarea istoriei.
Rudolf Anschober
Foto: Facebook

Austria: Covid-ul și migranții, provocările ministrului ”verde” al sănătății, cel mai popular politician austriac

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Popular pentru gestionarea pandemiei de coronavirus din Austria, ministrul ”verde” al sănătății, Rudolf Anschober, se pregătește pentru a doua rundă: anticipează „provocarea majoră” a unei reveniri puternice a coronavirusului în toamnă, dar vizează și consolidarea locului Verzilor în guvern, potrivit AFP.Alte titluri din Actualitate:

Dobrogea Expres: Drumul expres DX8 de la Tulcea la Constanta: Contractul pentru proiectare a fost semnat pe 3,6 milioane de euro
Bloomberg: Remdesivir, asociat reducerii cu 62% a riscurilor mortalității în cazul Covid-19
FOTOGALERIE Catedrala Sfânta Sofia, drumul de la centru al lumii bizantine, la moschee, muzeu și iarăși moschee
INFOGRAFIC Coronavirus: Care sunt cele mai sigure, dar și cele mai riscante activități potrivit cercetătorilor din Statele Unite
Mai multe grupuri civice din Sectorul 2 cer PNL-ului să-l scoată de pe lista de candidați pe Dan Cristian Popescu: „A acționat împotriva intereselor cetățenilor”
China susține că a descoperit noul coronavirus și pe pachete congelate cu creveți din Ecuador
Factorii care aduc riscul cel mai ridicat de deces provocat de covid-19


ECONOMIE

Dan Bucsa, Lead CEE Economist_UniCredit Bank AG
Foto: Hotnews

Prețurile apartamentelor vor crește dacă se aplică “Noua casă”, avertizează Dan Bucșa, economist-șef la UniCredit Bank Londra

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Majorarea plafonului pentru creditele pentru achiziția de locuințe noi de la 70.000 de euro, la cel puțin 140.000 de euro, prin noul program „Noua casă”, ar putea duce la creșterea prețurilor locuințelor. Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra este sigur de acest lucru.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Amnistia fiscală e modificată. Legea a apărut în Monitorul oficial. Care sunt noutățile

de F.B. HotNews.ro
Consultantul fiscal Adrian Bența a analizat Legea nr. 114/2020 care aduce modificări la procedura amnistiei fiscale reglementate inițial prin OG nr. 6/2019 cu modificări ulterioare. Pe cale de consecință, spune el, pentru a putea aplica această lege, trebuie să ne raportăm la reglementările OG nr. 6/2019 și la normele de aplicare pentru aceasta.


0-100.hotnews.ro

Gama Dacia
Foto: Dacia

Dealerii auto și producătorii vor putea înmatricula direct mașinile noilor proprietari. Singurul document de care au nevoie

de D.D. HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Auto
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că toți dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.


SPORT

Mingea oficiala Champions League 2020 (3)
Foto: Uefa.com

Tragere la sorți Champions League: Posibil duel între Barcelona și Bayern Munchen - Programul complet

de Red. Sport HotNews.ro
UEFA a stabilit, vineri, în urma unei trageri la sorți care a avut loc la Nyon, partidele din sferturile de finală și semifinalele Champions League.
Europa League, tragere la sorti
Foto: Uefa.com

Europa League: Programul complet al sferturilor de finală

de Red. Sport HotNews.ro
Sferturile de finală ale Europa League au fost stabilite, vineri, în urma tragerii la sorți care a avut loc la Nyon.


Bancul zileiESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cum poți să scoți din sărite un polițist
Un polițist stă într-o intersecție din Capitală. Apare un șofer și trece pe roșu. Polițistul nimic. Acelasi șofer parchează lângă el neregulamentar. Polițistul nimic. Șoferul se dă jos din mașină și scuipă în direcția polițistului. Nimic...
Bancul zilei: Sfaturi pentru o viață sănătoasă la birou
- Rodica, ar trebui sa inchizi fereastra cand intri in biroul directorului. - De ce? - Presupun ca acolo e..
Bancul zilei: Cum dispare rapid durerea de cap
– Alo , Ioane hai la o bere la barul din colt. – Pai cand te-am sunat eu acum o jumatate de ora ai zis ca ai o durere ingrozitoare de cap....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by