Nou virus detectat in China
Foto: Captura YouTube

VIDEO Noul coronavirus din China - Streinu Cercel: Riscul afecțiunea să ajungă pe teritoriul României este redus/ Nu încercați să căutați teste rapide pentru coronavirus, pentru că nu există

de Alina Neagu HotNews.ro
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat luni, la finalul ședinței Comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus, că discutăm despre o boală care, chiar dacă nu a fost declarată urgență de sănătate publică de către OMS, întrunește toate caracteristicile pentru acest lucru. Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, a afirmat că riscul ca această afecțiune să ajungă pe teritoriul României este redus. El a mai spus că nu există niciun caz pe teritoriul României, iar "lumea trebuie să stea liniștită".


coronavirus China
Foto: CNN

LIVETEXT Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81. Ce se știe până acum despre misteriosul virus. Simptome, număr de cazuri, măsuri, posibil tratament . LISTA țărilor unde s-au înregistrat îmbolnăviri - VIDEO

de Redactia HotNews.ro
Misteriosul coronavirus care a apărut în China și care până luni dimineață a ucis 81 de oameni a alarmat o întreagă lume din cauză că deocamdată se știu foarte puține lucruri certe despre el. Este încă prea devreme pentru a ști cât de periculos este și cât de ușor se răspândește. Iată ce știm până acum, potrivit unei sinteze făcute de Reuters.

Lista țărilor unde s-au înregistrat cazuri de infectări
Adrian Codirlasu, presedintele CFA Romania
Foto: Hotnews

Analiștii financiari bancari estimează o depreciere a leului mai mare decât acum cu o lună

de DP HotNews.ro
Circa 90% din analiștii financiari bancari membri ai CFA România anticipează o depreciere a leului in următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală), arată CFA într-un comunicat remis luni dimineață. Valoarea medie a estimărilor pentru iunie 2020 este un curs de 4,8286, in timp ce pentru ianuarie 2021 valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8823. Estimările sunt mai pesimiste față de cele din decembrie, când pentru iarna viitoare cursul mediu așteptat era de 4,86 lei.
Brexit
Foto: maxpixel.net

Brexit, Final Countdown: Cum se va încheia, la miezul nopții, mariajul de 47 de ani dintre Marea Britanie și UE

de DG HotNews.ro
Când ceasul va bate de miezul nopții la Bruxelles, vineri, lunga perioadă de 47 de ani de când Marea Britanie este membră a clubului națiunilor europene se va încheia. La început, aparent, nimic nu se va schimba, pentru că Regatul Unit va intra în perioada de tranziție de 11 luni care menține actualul status quo. Dar există o excepție crucială: Marea Britanie va fi exclusă din toate forurile de luare a deciziilor, iar consecințele vor fi imediate, scrie The Guardian.


Migranți pe coasta libiană
Foto: UN News

ANALIZĂ. Libia - un butoi cu pulbere care ar putea exploda lângă Europa

de Cătălin Gomboș HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Interesul comunității internaționale – și al presei – pentru Libia pare a fi, din nou, în creștere, iar în ultimele luni se observă implicarea unui număr tot mai mare de actori regionali și internaționali: ONU, Turcia, Egiptul, puteri din Golf, Rusia, state membre UE și SUA.
Kobe Bryant
Foto: Twitter - Basketball HOF

Ce se știe despre accidentul în care a murit legendarul baschetbalist Kobe Bryan. Condițiile meteo nu întruneau standardele minime de zbor

de Redactia HotNews.ro
Legendarul baschetbalist Kobe Bryant a murit duminică după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. Toate cele 9 persoane aflate la bordul elicopterului au murit, printre acestea fiind și fiica sa Gianna. Tragedia s-a produs în contextul în care autoritățile spun că, sub nicio formă condițiile meteo nu permiteau efectuarea zborurilor, iar poliția din Los Angeles avea dispoziție să își mențină aparatele de zbor la sol.


Vaccin
Foto: Agerpres

​UPDATE București: Opt școli și o grădiniță sunt închise sau au clase închise luni din cauza gripei

de A.O. HotNews.ro
Opt școli și o grădiniță din București sunt închise sau au clase închise luni din cauza gripei. Părinții au fost anunțați, duminică, de către directorii școlilor să-și țină copiii acasă luni. Acolo unde sunt mai mult de trei cazuri de gripă într-o clasă sau grupă orele sunt suspendate, potrivit directivelor venite de la Direcția de Sănătate Publică.
Reff & Asociatii
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Monumentele istorice

Statul, tot mai preocupat de protecția imobilelor din categoria monumente istorice

de Deloitte si Reff&Asociatii
Protejarea, reabilitarea și punerea în valoare a bunurilor imobile clasificate drept monumente istorice beneficiază de o atenție sporită din partea legiuitorului român și de o preocupare constantă a acestuia, date fiind modificările legislative din ultimii ani. Cel mai recent exemplu este reprezentat de clarificările aduse în privința dreptului de preempțiune în cazul vânzării unor astfel de imobile.
Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR
Foto: BNR

De ce se tem cel mai mult bancherii români: legi date după ureche, reducerea încrederii investitorilor și scumpirea finanțărilor (sondaj BNR)

de DP HotNews.ro
Bancherii evaluează în continuare riscul provenind din cadrul legislativ incert și impredictibil în domeniul financiar-bancar drept unul sever, considerându-l dificil de gestionat și cu un impact foarte ridicat asupra sistemului financiar, potrivit sondajului publicat luni de Banca Națională. Acest risc a fost menținut și în analiza efectuată de BNR în cadrul Raportului asupra stabilității financiare din decembrie 2019.
Annual Meeting - Davos
Foto: Procter & Gamble
Corespondență de la Davos - rubrică susținută de Procter & Gamble

Importanța unui lanț de aprovizionare media responsabil

de Marc S. Pritchard Smile Media
În urmă cu 25 de ani, odată cu lansarea primei reclame online, se năștea o revoluție în media. De atunci, datele și tehnologia digitală au avut un impact disruptiv asupra fiecărui aspect din industria publicității, din ecosistemul media și al marketingului, transformând modul în care publicul este informat, distrat și implicat.
Hong Kong
Foto: Pixabay

Coronavirusul din China: Numărul de infecții ar putea fi mai mare de 40.000 (cercetători din Hong Kong)

de R.M. HotNews.ro
Cercetători din Hong Kong afirmă, bazându-se pe modele matematice, că numărul de persoane infectate este mai mare de 40.000 și cer guvernului măsuri "draconice" pentru a restrânge circulația persoanelor, dacă vor să stopeze propagarea virusului.
Clubbing. 3 trenduri
Foto: google

“Maneliștii” din Cluburi - 3 trenduri scandalizante în clubbing povestite în sala de forță

de Eugen Istodor HotNews.ro
Aseară târziu m-am dus la forță. Ce lucrezi azi? m-am întrebat. Biceps și lombară la greu. La forță ca la forță. Tragi cu urechea la ce spun unii-alții. Băieți ca mine “e ofticați” duminică seară că merg la Cluburi sâmbăta și ce văd acolo este scandalizant. Sunt cu totul de acord cu băieții de la forță.
filmul 1917
Foto: Screenshot via Youtube

Filmul „1917: Speranță și moarte”. Războiul arată impecabil în cinema și ireal în realitate

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020
La premiile Oscar din 2020 filmul „1917” are șanse. Cu zece nominalizări, și probabil un premiu la gală, poți spune că războiul aduce și fericire. Sigur, exagerez, dar nu mai mult decât o face acest film.
Tevi gaze
Foto: OMV Petrom

Ministrul Dezvoltării anunță un program pilot pentru extinderea rețelei de gaze: „Marea Neagră este o comoară care va trebui extrasă și pentru a o folosi trebuie să extindem aceste rețele”

de C.D. HotNews.ro
Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a anunțat luni un program pilot finanțat din fonduri europene pentru extinderea rețelei de gaze din România.
Tren al CFR Calatori
Foto: Hotnews

Noul contract de servicii publice mai impune negocieri, iar sugestia mea ar fi să ne întoarcem deocamdată la forma agreată în 2016, spune noul șef de la CFR Călători

de Vlad Barza HotNews.ro
Noul contract de servicii publice mai impune niște negocieri, iar sugestia mea ar fi să ne întoarcem deocamdată la forma agreată în 2016, pentru că acolo toate lucrurile sunt clare, și imediat să ne așezăm la masă, să discutăm cu toate părțile implicate - operatori feroviari, Autoritatea de Reformă Feroviară și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor - și să lansăm o variantă, care să creeze "cât mai puține animozități", a declarat, pentru Aagerpres, directorul general al companiei CFR Călători, Dan Costescu. Proiectul lansat în dezbatere publică a iscat o serie de controverse, în condițiile în care unii lideri de sindicat consideră că acesta înseamnă falimentarea companiilor românești.
Avion
Foto: Stirile ProTV

Un avion de pasageri s-a prăbușit în Afganistan

de D.D. HotNews.ro
Un avion de pasageri s-a prăbușit în Afganistan, transmite BBC. Aeronava s-a prăbușit și a luat foc, a precizat un oficial local, fără a da detalii despre victime.
Concurs Digitaliada
Foto: Digitaliada.ro

#Digitaliada caută creatori de conținut digital educațional

de Digitaliada.ro Digitaliada.ro
Marți, 14 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Fundația Orange deschide a patra ediție a concursului național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale educaționale digitale. Ca element de noutate, din acest an, participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. În plus, competiția se deschide și pentru materiale dedicate ciclului de învățământ primar. Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulți și va acorda un Premiu de Popularitate. Totodată, din acest an se pot înscrie și elevii cu vârsta peste 14 ani, într-o categorie dedicată exclusiv lor.
Rafael Nadal, la Australian Open
Foto: Australian Open / Twitter

​Australian Open: Rafael Nadal a completat tabloul sferturilor - Victorie cu Nick Kyrgios

de A.I. HotNews.ro
Cel mai așteptat duel din optimile de pe tabloul masculin de simplu de la Australian Open nu a dezamăgit: Nadal și Kyrgios au oferit un meci electrizant, cu multe pasaje spectaculoase și cu o intrigă specială. Rafa a fost jucătorul mai inspirat și cu nervii mai tari, victoria conturându-se în patru seturi: 6-3, 3-6, 7-6(6), 7-6(4).
Elicopterul prabusit in care se afla Kobe Bryant
Foto: Captura Twitter

VIDEO Accidentul în care a murit Kobe Bryant, influențat de condițiile meteo - Ce i s-a transmis pilotului înainte de prăbușire

de Diana Ene HotNews.ro
Poliția din Los Angeles apreciază că accidentul aviatic în care a fost implicat Kobe Bryant a fost influențat de condițiile meteo, notează presa din SUA. Pilotul nu s-a mai putut orienta și a prăbușit aeronava.

Mediastandard.ro: Epidemia de coronavirus din China stârnește teorii ale conspirației pe internet

de Mediastandard.ro Mediastandard.ro
După incendiile devastatoare din Australia și tensiunile dintre SUA și Iran, atenția publică s-a mutat asupra Chinei, care se confruntă în prezent cu apariția unui nou coronavirus. Totuși, potențialul de răspândire al epidemiei și în alte zone ale lumii a stârnit și teorii ale conspirației, împărtășite pe social media.
Gripa
Foto: pxhere.com

939 de cazuri de gripă sezonieră, raportate în București

de D.D. HotNews.ro
Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat luni că au fost raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră în Capitală, în special la copii.
masca sanitara
Foto: Hotnews

STB vrea să distribuie călătorilor măști sanitare pentru a preveni răspândirea gripei

de Redactia HotNews.ro
STB intenționează să achiziționeze și să distribuie călătorilor măști sanitare astfel încât să fie prevenite îmbolnăvirile de gripă, a anunțat directorul Societății, Andrei Creci. Tot pentru prevenire, STB va dezinfecta 1.600 de autobuze, troleibuze și tramvaie, transmite Mediafax.
Kobe Bryant si Gianna Bryant
Foto: Captura Twitter

Ce spun martorii accidentului aviatic în care a murit Kobe Bryant - "Nimeni n-ar fi putut supraviețui"

de Diana Ene HotNews.ro
Presa din SUA a aflat detalii cu privire la accidentul aviatic în care a fost implicat Kobe Bryant, din partea martorilor. Din precizările jurnaliștilor, mai mulți oameni au văzut impactul; câțiva dintre ei au fost intervievați.
incontestabil-evolutia-si-stiinta-creatiei
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Apariția și evoluția omului pe înțelesul tuturor

de A.V. HotNews.ro
Bill Nye arata, intre altele, cum au aparut oamenii si daca specia noastra isi continua evolutia, care sunt promisiunile si pericolele organismelor modificate genetic, precum si cat de probabil este ca si pe alte planete sa se fi produs un proces evolutiv similar cu cel de pe Pamant.

Isfahan, Iran- Piața Centrală
Foto: Ana Maria Caia

HOTNEWS PODCASTS: „Caia și Bejan. Călătorii”. Episodul 2: Iran. Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești ca turist în țara ayatollahilor

Luni, 20 Ian 2020
Iranul este acum un subiect fierbinte pe agenda internațională. Și asta din cauza conflictului cu SUA, a doborârii cu rachete a avionului de pasageri ucrainean sau a protestelor izbucnite în marile orașe după ce autoritățile au încercat să mușamalizeze incidentul. În aceste condiții, este probabil puțin mai greu zilele acestea să te gândești la Iran ca la o destinație turistică de top care a atras numai în 2019 aproape opt milioane de vizitatori din toată lumea. Cu siguranță însă că există foarte mulți oameni care vor călători în continuare în Iran. Turismul nu se va opri în această țară. Iar acești oameni se întreabă dacă Iranul este un loc sigur pentru călătorii și ce au de făcut acolo. În această ediție a podcastului „Caia și Bejan. Călătorii” vom încerca să răspundem la cât mai multe întrebări.

Persoana retinuta de politie
Foto: Facebook / Politia Romana

Legile privind intervenția polițiștilor s-au schimbat de duminică: Care sunt noile reguli de legitimare și control corporal, când pot intra agenții într-o locuință și cum se prezumă săvârșirea unei acțiuni violente

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Duminică au intrat în vigoare mai multe modificări de lege ce instituie reguli noi privind procedurile de legitimare, control corporal, al bagajelor sau al vehiculului și precizează condițiile în care polițistul poate folosi forța sau conduce o persoană la secție, informează Poliția Română.
Nereguli cetatenie
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Nereguli grave la acordarea cetățeniei române în cazul a mii de ruși și ucraineni

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Esențial
România devine tot mai atractivă pentru cetățenii ruși, dar și pentru cei din spațiul ex-sovietic. Peste 8.000 dintre aceștia au cerut, în mai puțin de trei ani, cetățenia română, iar aproape un sfert au și primit-o.
spitale (digi24)
Foto: Hotnews

Digi24: Accesul în spitale este restricționat din cauza gripei, dar cu 10 lei orice ușă se deschide. "Cum merge-n stânga, merge și-n dreapta"

de Redactia HotNews.ro
În plin sezon de gripă, în mai multe spitale din țară accesul vizitatorilor a fost restricționat. Tocmai pentru ca virusul să nu se împrăștie și mai mult, mai ales la pacienții care sunt în stare critică. Dar, regulile sunt tocmai bune pentru a fi încălcate. Cu 10 lei, la Spitalul de boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, de pildă, orice restricție este anulată. Dovada, într-un material din cadrul Campaniei Pacient în România.
Pennant
Foto: Digisport.ro

Digisport: Pentru că a venit beat în emisiune, postul TV a decis să-i rezilieze imediat înțelegerea

de Digisport Digisport.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Sport | Fotbal
Sky Sports a decis să-l concedieze pe Jermaine Pennant (37 de ani), după ce telespectatorii au reclamat faptul că fostul mijlocaș al lui Liverpool a apărut beat la TV.
Epidemie China
Foto: pxhere.com

Noul coronavirus din China: Lista țărilor unde s-au înregistrat cazuri de infectări

de Redactia HotNews.ro
Bilanțul epidemiei coronavirus, un virus din familia SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), a ajuns la 2.744 de cazuri confirmate în China, unde s-au înregistrat 81 de decese de la începutul răspândirii sale, în decembrie, pornind din orașul chinez Wuhan. Redăm în continuare lista țărilor și teritoriilor care au anunțat cazuri de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus, potrivit AFP.
Serghei Bulgac, seful DIGI
Foto: AGERPRES

RCS&RDS a lansat o ofertă de obligațiuni în valoare de 800 milioane de euro pentru refinanțarea sau rambursarea unor datorii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
RCS&RDS, cel mai mare furnizor local de servicii TV și internet fix, a lansat luni o ofertă de obligațiuni în valoare de 800 milioane de euro în vederea refinanțării/plății anticipate sau rambursării unor sume reprezentând facilități de credit, a anunțat pe bursă compania mamă DIGI Communications. Oferta de obligațiuni are două tranșe cu scadențe în 2025 și 2028. Vezi în articol pentru ce vor fi utilizate veniturile rezultate în urma acestei oferte de obligațiuni.
Anastasia Pavlyuchenkova
Foto: Australian Open / Twitter

Australian Open: Anastasia Pavlyuchenkova, în sferturi după un meci de mare luptă cu Angelique Kerber

de Diana Ene HotNews.ro
Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA) este ultima jucătoare calificată în sferturile turneului de la Australian Open. Rusoaica de 28 de ani a învins-o după o luptă crâncenă pe Angelique Kerber (18 WTA), campioana ediției din 2016 a Grand Slam-ului de la Melbourne, scor 6-7(5), 7-6(4), 6-2.
Gheorghe Dinca
Foto: Stirile ProTV

Termenul stabilit de instanță pentru o decizie de strămutare a dosarului Caracal, la solicitarea familiei Alexandrei

de I.H. HotNews.ro
Cererea de strămutare a dosarului "Caracal", depusă de avocatul familiei Alexandrei Măceșanu, va fi judecată de Curtea de Apel Craiova în luna februarie, potrivit reprezentanților Tribunalului Olt.
orhideea-si-papadia-de-ce-exista-copii-cu-probleme-de-dezvoltare-si-cum-pot-toti-copiii-sa-creasca-frumos
Foto: Hotnews
Ghid practic

D​e ce exista copii cu probleme de dezvoltare si cum pot toti copiii sa creasca frumos

de A.V. HotNews.ro
Anumite variante ale genelor cresc predispozitia unei persoane la depresie, anxietate, tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si comportamente antisociale, sociopate sau violente. Insa in loc sa considere aceasta gena „de risc” ca fiind o slabiciune, Boyce schimba modul in care ne raportam la fragilitatea umana, dovedind ca, desi aceste gene „rele” pot crea probleme, in situatia si mediul adecvate, pot sa duca la aparitia unor copii care nu doar ca se descurca mai bine decat inainte, dar care isi depasesc cu mult colegii.

Mateo Salvini
Foto: Facebook

VIDEO Mateo Salvini a ratat victoria în alegerile regionale din Italia

de Redactia HotNews.ro
Liderul naționalist al opoziției din Italia, Matteo Salvini, a eșuat în alegerile regionale de duminică miza sa fiind destabilizarea guvernului prin câștigarea unei regiuni extrem de importante, Emilia-Romagna, și forțarea anticipatelor.


Lagarul de la Auschwitz
Foto: Wikimedia Commons/ Dnalor_01

Europa Libera: 5 lucruri despre Auschwitz- VIDEO

de Redactia HotNews.ro
Au trecut 75 de ani de la eliberarea celui mai mare lagăr de exterminare nazist, în care au murit peste un milion de evrei. Amintirea Holocaustului nazist rămâne însă o rană deschisă în memoria Europei și a întregii lumi.
Gripa
Foto: AGERPRES

Al patrulea deces din cauza gripei: Un bărbat de 43 de ani din Sibiu, nevaccinat

de Alina Neagu HotNews.ro
Un bărbat în vârstă de 43 de ani, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență cu gripă, a murit în urma unui stop cardio-respirator, au anunțat luni, reprezentanții unității medicale. Bărbatul nu era vaccinat împotriva gripei și este a patra victimă a virusului, în acest sezon, în țara noastră.
Revolut decembrie
Foto: Hotnews

Românii au cheltuit peste 95 de milioane euro cu Revolut în decembrie

de RA HotNews.ro
Revolut, fintech-ul britanic cu peste 960.000 de utilizatori în România, a anunțat că românii au cheltuit peste 95 de milioane de euro în decembrie 2019. Suma este de aproape cinci ori mai mare față de cea cheltuită cu Revolut în aceeași perioadă a anului 2018, respectiv 19,2 milioane de euro.
Seniorii romani sunt pe ultimul loc in UE la frecventarea Internetului
Foto: sxc.hu

Românii și bulgarii, pe ultimele locuri în Europa la folosirea Internetului. La noi, doi din 5 români de peste 55 de ani nu au folosit niciodată Internetul.

de DP HotNews.ro
Aproximativ 90% din locuitorii Uniunii Europene (UE) cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au folosit internetul în ultimele trei luni, arată datele publicate luni de Eurostat. În România, procentul din populație a celor care spun că au folosit internetul în ultimele trei luni este de aproape 75% (trei sferturi din populația de peste 16 ani). Diferențele sunt însă mari între zonele geografice și grupele de vârstă.%.
Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES

Vlad Voiculescu: Bugetul Gabrielei Firea pentru 2020 - absurdul și minciuna în cifre / La fel ca un jucător de păcănele, este posibil să înceapă să vândă de prin casă

de I.H. HotNews.ro
Candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a susținut luni că bugetul făcut public de Gabriela Firea pentru 2020 la Primăria Capitalei este "pur și simplu absurdul și minciuna în cifre" și "o glumă proastă", nefiind susținut. El a spus că, "la fel ca un jucător de păcănele care nu se poate stăpâni și nu poate să acopere ceea ce promite, este posibil ca Gabriela Firea să înceapă să vândă de prin casă".
Elicopterul prabusit in care se afla Kobe Bryant
Foto: Twitter

Decesul lui Kobe Bryant: "Cercetările la locul accidentului reprezintă un coșmar logistic"

de Diana Ene HotNews.ro
Autoritățile locale și federale investighează prăbușirea elicopterului în care și-au pierdut viața nouă persoane, între care și fostul baschetbalist Kobe Bryant, informează cnn.com.
Ministerul Sanatatii
Foto: Ministerul Sanatatii

Reuniune a Comitetului pentru monitorizarea posibilelor infecții cu noul coronavirus, la Ministerul Sănătății

de Mona Hera HotNews.ro
Comitetul interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus are luni o întâlnire de lucru, la care va participa și ministrul Sănătății, Victor Costache.
Kobe Bryant
Foto: nba.com

"Dispariția unei legende" - Reacțiile presei internaționale după moartea lui Kobe Bryant

de Diana Ene HotNews.ro
"Moartea unui simbol", "dispariția unei legende" sunt câteva dintre titlurile presei mondiale, aflată în stare de șoc după decesul fostului baschetbalist american Kobe Bryant, unul dintre cei mai mari jucători din istoria NBA, relatează AFP.
Tren Regio cu 10 vagoane etajate
Foto: enjoyphotography.ro

​VIDEO În week-end au circulat între Brașov și București cele mai lungi trenuri din ultimii ani, unele și cu 15 vagoane. Poate trenul să câștige teren în lupta cu mașinile?

de Vlad Barza HotNews.ro
Duminică, CFR Călători a făcut cea mai mare suplimentare de vagoane din ultimii ani pentru trenurile dintre Brașov și București, cel mai lung având 15 vagoane, dublu față de o zi obișnuită. Și trenurile Regio au ajuns să aibă 8-10 vagoane etajate, iar suplimentările au fost anunțate de noul director al CFR Călători, Dan Costescu, numit acum câteva zile în funcție. Marea întrebare este dacă aceste suplimentări consistente se vor repeta sau a fost doar o mișcare de imagine. Cert este că CFR are nevoie urgentă de vagoane pentru ca o parte dintre oameni să revină la tren, măcar pe ruta către munte, unde drumul poate dura pe șosea 6-7 ore între Capitală și Brașov.
Camera Deputatilor
Foto: Captura video

Sesiunea extraordinară a Parlamentului începe astăzi / Eliminarea pensiilor speciale și asumarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi, pe agendă

de I.H. HotNews.ro
Parlamentul se reunește în sesiune extraordinară, de luni și până miercuri, pentru eliminarea pensiilor speciale și pentru asumarea răspunderii Guvernului pe legea privind alegerea primarilor în două tururi. PSD și UDMR au anunțat că vor depune moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Orban.
Kobe Bryant
Foto: Twitter - Basketball HOF

Lumea sportului, în lacrimi după moartea lui Kobe Bryant - Mesaje emoționante postate pe rețelele sociale

de Diana Ene HotNews.ro
Vestea morții lui Kobe Bryant a căzut ca un trăsnet în lumea sportului, iar reacțiile curg neîncetat pe rețelele de socializare. Foști și actuali sportivi din întreaga lume, printre care Messi, Ronaldo, Djokovic, Nadal, Gică Hagi sau Nadia Comăneci, și-au exprimat tristețea în mediul online.
Primaria Capitalei
Foto: Hotnews

Bătălia pentru Primăria Capitalei. Vlad Voiculescu: Săptămâna viitoare va fi decis modul în care va fi stabilit candidatul USR-PLUS

de Redactia HotNews.ro
Alianța USR-PLUS va stabili săptămâna viitoare modalitatea de evaluare prin care va fi ales candidatul unic pentru Primăria Capitalei, a anunțat, luni, candidatul PLUS în această competiție internă, Vlad Voiculescu.
George Soros
Foto: Wikimedia Commons - Niccolò Caranti

George Soros acuză Facebook că ar conspira cu Trump pentru realegerea acestuia

de Redactia HotNews.ro
Miliardarul american George Soros a declarat că Facebook răspândește dezinformarea în rândul utilizatorilor săi, iar compania ar putea să conspire cu Donald Trump pentru a fi reales în funcția de președinte al SUA.
nor de fum Australia
Foto: Captura Twitter

Incendiile din Australia: Răgazul oferit de ploi se încheie, revine canicula. Sunt prognozate 41 de grade Celsius la Melbourne

de Redactia HotNews.ro
Răgazul oferit recent pompierilor australieni de ploile și vremea mai rece urmează să se încheie, au avertizat luni meteorologii din această țară, care prognozează că din a doua jumătate a acestei săptămâni va reveni canicula, care sporește riscul ca incendiile de vegetație să reapară și să se propage din nou, potrivit Reuters.

Legea privind comercializarea produselor românești, contestată la Comisia Europeană. Discuțiile continuă de câțiva ani

de HotNews.ro
Legea privind comercializarea produselor românești, Legea nr. 150/2016, despre care producătorii autohtoni spun că nu s-a aplicat niciodată, iar reprezentanții supermarketurilor că este imposibil de aplicat, a adus, totuși, o schimbare în piața de retail pe segmentul de produse alimentare. „A creat apetitul pentru produsele românești. Marile rețele s-au temut de o revoltă puternică din partea producătorilor, după modelul Franței”, a spus Nini Săpunaru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în emisiunea Agro Jurnal de la Digi24. Astfel, au apărut spațiile destinate exclusiv produselor românești și s-a redus timpul de plată a produselor de către comercianți, potrivit fermierinromania.ro.
Terenuri agricole
Foto: Pixabay

Alexandru Stănescu, președintele comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților: "Cred că este foarte important să oprim, în primul rând, specula cu terenuri agricole"

de HotNews.ro
Deputații din Comisia pentru agricultură a Parlamentului României vor să impună noi reguli pentru vânzarea terenurilor agricole, mai restrictive, scrie fermierinromania.ro. În acest sens, a fost elaborat un proiect de modificare a legii în vigoare, Legea nr. 17/2014, care ar putea intra în dezbaterea plenului Camerei în luna martie a acestui an, potrivit declarației președintelui Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, în emisiunea Agro Jurnal difuzată la Digi24.
USR
Foto: Facebook

O organizație comunală a USR a trecut, în bloc, la PNL

de D.D. HotNews.ro
Membrii organizației USR din comuna Zănești s-au înscris în PNL, nemulțumiți că "democrația și spiritul de echipă au doar valoare de slogan", a scris, pe Facebook, fostul președinte al organizației, Emil Constantin. El a adăugat că filiala USR Neamț a devenit "o societate cu acționar unic", motiv pentru care membrii organizației locale s-au demobilizat.
Eugen Tomac
Foto: Facebook

PMP va depune un amendament pentru alegerea președinților de consilii județene în două tururi, la fel ca primarii

de Redactia HotNews.ro
Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, la RFI, că, în contextul în care Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, formațiunea sa va depune un amendament pentru alegerea președinților de Consilii Județene de către populație, tot în două tururi.
Nick Kyrgios
Foto: Captura Twitter

VIDEO Nick Kyrgios a izbucnit în plâns înaintea meciului cu Nadal - Cum a apărut australianul îmbrăcat

de Diana Ene HotNews.ro
Nick Kyrgios s-a arătat foarte afectat de moartea lui Kobe Bryant. Înaintea meciului cu Rafael Nadal, australianul a apărut îmbrăcat într-un tricou al fostului star NBA și nu și-a putut stăpâni lacrimile.
Bani - lei
Foto: INS

Salarii 2020: Un sfert dintre angajatorii români nu vor acorda nicio majorare salarială ― Sondaj

de Adi Iacob HotNews.ro
Deși majoritatea românilor speră să câștige mai mult în acest an, 1 din 4 angajatori nu va acorda nicio majorare salarială, iar 35,5% afirmă că majorările salariale planificate pentru 2020 vor fi de cel mult 5%, arată datele unui sondaj efectuat de o platformă de recrutare.
Constantin Cranganu
Foto: Hotnews

Din nou, despre sfidarea consensului științific: Cum a fost descoperit craterul de impact Chicxulub și, implicit, extincția non-darwiniană a dinozaurilor și altor specii

de Constantin Crânganu Contributors.ro
Să fie clar de la început: Știința nu are nimic de-a face cu consensul. Consensul este afacerea politicii. Știința, dimpotrivă, cere doar ca un singur cercetător să aibă dreptate, ceea ce înseamnă că acela sau aceea are rezultate care pot fi verificate prin raportare la lumea reală. În știință, consensul nu are relevanță. Ceea ce este relevant sunt rezultatele reproductibile. Cei mai mari oameni de știință din istorie sunt mari tocmai pentru că n-au fost de acord cu consensul. Nu există nici un fel de știință consensuală. Dacă există un consens, aceea nu este știință. Dacă este știință, nu există un consens.
Protest grefieri
Foto: Captura YouTube

Eliminarea pensiilor speciale: Grefierii își întrerup activitatea luni și marți

de I.H. HotNews.ro
Grefierii anunță proteste, luni și marți, când vor intra în instanțe doar pentru cauzele urgente și pentru dosarele cu arestați, nemulțumiți de eliminarea pensiilor speciale, care ar urma să fie votată marți de către Parlament.
Ambasada SUA in Irak
Foto: Wikipedia

Atac cu rachete asupra ambasadei SUA din Bagdad. Cel puțin o persoană a fost rănită

de Redactia HotNews.ro
Trei rachete au lovit duminică seara ambasada americană din Bagdad, capitala Irakului, cel puțin o persoană fiind rănită, scrie Guardian citând AFP.
Kobe Bryant
Foto: captura as.com

Legendarul baschetbalist Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter

de Red. Sport HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Sport | Teamball
​Vestea sfârșitului de săptămână vine din SUA, acolo unde presa anunță decesul legendarului baschetbalist Kobe Bryant, într-un accident de elicopter. Informația a fost relatată inițial de site-ul TMZ, apoi preluată de CNN, AS, Marca sau Gazzetta dello Sport. Bryant, unul dintre cei mai buni jucători din istoria NBA, avea doar 41 de ani.
-----
UPDATE Departamentul de Pompieri L.A.: În elicopter s-au aflat 9 persoane. Toate au murit
UPDATE Autoritățile au confirmat oficial moartea lui Kobe Bryant
Simona Halep, la Australian Open
Foto: Australian Open / Twitter

VIDEO Simona Halep, în sferturi la Australian Open (6-4, 6-4 cu Elise Mertens)

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Elise Mertens a avut pasaje foarte bune de meci: agresivă, inspirată și lovind mingea devreme. Nu a fost însă suficient, Simona Halep fiind la un nivel mult prea ridicat pentru jucătoarea din Belgia. Victoria a venit în două seturi: 6-4, 6-4, după o oră și 37 de minute. Simona este în sferturi la Australian Open, turneu unde a disputat finala în 2018.
Lagarul de la Auschwitz
Foto: Wikimedia Commons/ Dnalor_01

Supraviețuitorii de la Auschwitz lansează un avertisment, la 75 de ani de la eliberarea lagărului

de Redactia HotNews.ro
La 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz, supraviețuitori ai Holocaustului, tot mai puțini, se reunesc luni în acest loc pentru a aduce un omagiu celor peste 1,1 milioane de victime, în principal evrei, pe fondul unor noi preocupări față de o recrudescență a antisemitismului, relatează AFP.
Kim Jong Un, sotia si matusa sa
Foto: Twitter

Mătușa dictatorului Kim Jong Un a fost văzută în public, pentru prima oară de la executarea soțului în 2013

de Redactia HotNews.ro
Mătușa dictatorului Kim Jong Un a fost văzută pentru prima oară în public de la execuția soțului ei în 2013, scrie BBC News. Presa locală a dat publicității o poză în care aceasta apare la sărbătorile dedicate noului an.
Kobe Bryant
Foto: Twitter

VIDEO Kobe Bryant ne-a părăsit la 41 de ani - Magia celui supranumit "The Black Mamba", nemuritoare

de A.I. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Sport | Teamball
A făcut carieră la Los Angeles Lakers, formație pe care a dus-o pe culmile victoriei: a făcut spectacol purtând tricourile 8 și 24 la echipa californiană. A murit la doar 41 de ani într-un accident de elicopter. Ne rămân însă momentele de magie făcute în NBA. Intră în material pentru a vedea unele dintre cele mai bune momente reușite de cel supranumit "The Black Mamba".
Wuhan
Foto: Captura Twitter

În spitalele din Wuhan, suferința rimează cu răbdarea / Psihoza noului coronavirus a provocat un aflux de oameni spre spitale, sporind riscul contagiunii

de R.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Personal depășit, așteptări interminabile și angoasante: locuitorii din Wuhan, bântuiți de noul coronavirus și epuizați de așteptare, descriu un haos demn de un film de groază în spitalele din orașul unde a început epidemia, scrie AFP.
Sigmar Gabriel
Foto: bundestag.de
Corespondență din Germania

Fostul vicecancelar și președinte al SPD german Sigmar Gabriel trece pe un post de conducere la Deutsche Bank. Cât de imoral este un asemenea pas?

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Când fostul cancelar social-democrat al Germaniei, Gerhard Schröder, prelua funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Nord Stream AG a fost scandal. Era la finele anului 2005, Schröder tocmai fusese înlocuit de Angela Merkel (CDU), iar 51% din gazoduct aparținea Gazprom-ului rusesc. Scandalul se iscase deoarece fosta demnitate publică și noul rol în economia privată se loveau cap în cap. Iată însă că istoria se repetă, deși nu cu rușii, ci cu o bancă privată germană. Fostul președinte al SPD și vicecancelar, Sigmar Gabriel, candidează la președinția Consiliului de supraveghere al Deutsche Bank.
Anett Kontaveit
Foto: wta/ twitter

Australian Open: Cu cine va juca Simona Halep în sferturi

de Diana Ene HotNews.ro
Pentru un loc în semifinalele de la Australian Open, Simona Halep (3 WTA) se va duela cu Anett Kontaveit (31 WTA). Jucatoarea din Estonia a trecut în optimi de poloneza Iga Swiatek (56 WTA).
Moneda Brexit
Foto: Captura YouTube

Marea Britanie lansează o nouă monedă pentru a marca Brexitul

de Gabriela Florea HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Internațional
O monedă comemorativă care marchează ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost prezentată de ministrul Finanțelor din Marea Britanie, Sajid Javid. Pe moneda de 50 de pence este inscripționat următorul mesaj: „Pace, prosperitate și prietenie cu toate națiunile”, precum și data de 31 ianuarie, scrie CNN.
​​Boeing 777X
Foto: Wikimedia Commons/ Dan Nevill

VIDEO Boeing a efectuat zborul inaugural al modelului 777X / Care este prețul de catalog al celui mare mare avion de pasageri cu două motoare din lume

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Economie | Companii
Boeing Co a efectuat sîmbătă, cu succes, primul zbor al celui mai mare avion de pasageri cu două motoare din lume, îndepărtându-se de criza provocată de modelul mai mic 737 MAX, relatează Reuters, preluată de Mediafax.
Vagoane egiptene la 1926
Foto: Wikimedia Commons
Articol susținut de grupul Grampet

​Cape to Cairo - De ce britanicii nu au reușit să construiască o cale ferată care să traverseze Africa de la sud la nord

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Economie | Industrie Feroviara
Acum peste 140 de ani britanicii au început să pună în practică un plan nebunesc: o linie ferată de peste 9.000 km care să străbată Africa de la nord la sud. În 30 de ani s-au construit peste 6.000 km, dar mai jos puteți citi de ce linia de la nord la sud nu avea șanse să fie realizată, deși s-au făcut minuni ale tehnicii. Nici în prezent Africa nu poate fi traversată de la nord la sud cu trenul, dar câteva căi ferate au succes, iar chinezii sunt cei care în ultimul deceniu au extins rețeaua feroviară africană.
LeBron James si Kobe Bryant
Foto: nba.com

Eroare a BBC într-un material comemorativ - Kobe Bryant, confundat cu LeBron James

de Diana Ene HotNews.ro
Fostul baschetbalist Kobe Bryant, care a murit duminică într-un accident de elicopter petrecut în California, a fost confundat într-un material comemorativ al BBC cu un alt star al NBA, LeBron James. Rețeaua de televiziune a prezentat imediat scuze.
Simona Halep
Foto: Australian Open / Twitter

Simona Halep, după victoria cu Elise Mertens: "Cred că am făcut cel mai bun meci de când sunt aici"

de Diana Ene HotNews.ro
Simona Halep consideră că meciul cu Elise Mertens, din optimile Australian Open, a fost cel mai bun al său de la actualul Grand Slam, subliniind că va încerca să rămână la fel de concentrată și pe viitor.
Uniunea Europeana
Foto: AGERPRES

UE plănuiește reguli mai stricte pentru a proteja afacerile europene pe piețele globale

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Economie | Finanțe
UE intenționează să adopte reguli mai stricte și să încurajeze companiile să facă publice date, ca parte a unei revizuiri a politicii industriale menite să ofere companiilor europene un avantaj mai clar pe piețele globale, arată un document de strategie consultat de Reuters și citat de Mediafax.
Billie Eilish
Foto: Captura YouTube

VIDEO Premiile Grammy 2020: Billie Eilish triumfă la Grammy adunând cinci premii din șase nominalizări. Lista câștigătorilor

de I.B. HotNews.ro
Billie Eilish a triumfat la premiile Grammy adunând cinci trofee din șase nominalizări și nu a fost singura membră a familiei sale premiată duminică, la cea de-a 62-a ediție a premiilor Grammy, la Los Angeles, potrivit Mediafax. Eilish a primit trofeul pentru piesa anului, ”Bad Guy” și premiul pentru cel mai bun artist nou.
Virusuri
Foto: pixabay.com

Comisarul chinez pentru sănătate: Coronavirusul și-a amplificat puterea de transmitere / Deosebirea care îl face mai periculos decât SARS

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Internațional
​Capacitatea coronavirusului de a se transmite este tot mai puternică, a declarat comisarul național pentru sănătate Ma Xiaowei, într-o conferință de presă, transmite Reuters.
Claudiu Vuta
Foto: Arhiva personala

ANALIZA De ce nu își permite Romania o creștere cu 40% a punctului de pensie

de Claudiu Vuta Contributors.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Opinii
În data de 23 ianuarie 2020, Consiliul Fiscal, a expus public concluziile ce decurg din actuala construcție bugetară, în eventualitatea în care măsuri precum cea a majorării punctului de pensie cu 40% ar fi puse în aplicare. Membrii Consiliului consideră că “Impactul majorării cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie 2020, precum și al celorlalte măsuri cuprinse în noua lege a pensiilor va fi pe deplin observabil la nivelul anului 2021, estimarea CF privind deficitul bugetar din anul următor fiind de peste 6% din PIB (în lipsa unor măsuri compensatorii).
Atac asupra ambasadei SUA in Bagdad (foto arhiva)
Foto: Captura Twitter

Bagdad: cinci rachete au căzut în apropierea ambasadei americane

de R.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Cinci rachete au căzut duminică în apropierea ambasadei americane din Bagdad, fără a face victime, anunță AFP, care citează surse din serviciile de securitate.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Primăria Capitalei are în 2020 un buget estimat de 2,1 miliarde euro. Ce proiecte de infrastructură primesc bani și ce sume merg la biserici și statui

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Administratie Locala
Primăria Capitalei are un buget general estimat la circa 10 miliarde lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro) în anul 2020, potrivit proiectului afișat în dezbatere publică pe site-ul municipalității. Din acești bani, subvențiile pentru RADET și RATB sunt estimate la 1,64 miliarde lei, cheltuielile de personal 1,94 miliarde lei, din care 1,1 miliarde lei pentru companiile municipale și alte instituții finanțate din venituri proprii, cheltuielile curente - 7,2 miliarde. Cheltuielile pentru investiții sunt estimate la circa 2 miliarde lei.
Adrian Zuckerman si Iohannis
Foto: Captura

Zuckerman: Rata de respingere a vizelor de SUA cerute de români este de 10%. Când crede ambasadorul că va intra și România în Visa Waiver

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Rata de respingere a vizelor solicitate de români pentru Statele Unite este de 10%, ar trebui să fie de 3% pentru intrarea României în programul Visa Waiver, a declarat ambasadorul american Adrian Zuckerman, într-un interviu pentru Ziarul De Iași.
Tyler, The Creator
Foto: Wikimedia

VIDEO Premiile Grammy 2020: Tyler, The Creator, premiul pentru cel mai bun album rap

de I.B. HotNews.ro
Tyler, The Creator a primit premiul pentru cel mai bun album rap la cea de-a 62-a ediție a premiilor Grammy, într-o gală care se desfășoară duminică noapte la Staples Centre în Los Angeles, potrivit Mediafax.
Marcel Ciolacu
Foto: Facebook

Ciolacu anunță reformarea Comitetului Executiv PSD: „Niciodată să se mai întâmple ce s-a întâmplat”

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Politic
Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut duminică, la Timișoara, că e necesară reformarea Comitetului Executiv al partidului. Astfel, prin modificarea statutului formațiunii, alături de președinții de organizații, din CEx o să facă parte primarii de mari municipii și președinții de consilii județene.
Dorin Dobrincu
Foto: Arhiva personala

Cum am devenit agitator la 24 ianuarie. În atenția Premierului Ludovic Orban

de Dorin Dobrincu Contributors.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Opinii
Ianuarie nu este doar prima lună din an, nu este doar un început simbolic pentru mulți. Printre altele, este vorba și de și luna în care mărimile politice din capitala României știu că se vor urca în avioane pentru a face un drum la Iași. Politicienii de la „centru” vin în capitala Moldovei la 24 ianuarie pentru a ține discursuri, a capitaliza electoral și a face băi de mulțime, protejați de rânduri de garduri, jandarmi, politiști și sepepiști. Stau preț de câteva ore, se uită la oameni de sus, zâmbesc forțat, apoi se urcă în avioane și se întorc la interesele lor.
Alin Fumurescu
Foto: Arhiva personala

… despre viralizarea tampirii in masa – adevarata pandemie

de Alin Fumurescu Contributors.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Opinii
… citesc si ma crucesc. Ma uit la televizor si ma crucesc. Ma crucesc si ma-ntreb: cam cat de repede se poate extinde tampirea in masa? Mai repede decat putea oricine anticipa. De cand a izbucnit “pandemia mortala” cu noul coronavirus in China, o lume intreaga a intrat in panica. Omenirea s-a isterizat. Nu mai conteaza ce media outlet folosesti, toata lumea vorbeste numai despre noua apocalipsa. De gripa. Un nou virus, necunoscut, ameninta soarta omenirii! In China au fost puse in carantina, practic “inchise”, cateva orase, primul fiind Wuhan, unde a inceput epidemia. Pardon, pandemia.
Donald Trump
Foto: Flickr/ Gage Skidmore

Palestinienii amenință să se retragă din acordurile de la Oslo dacă Trump anunță planul său de pace

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Palestinienii iau în calcul retragerea din Acordurile de la Oslo, care încadrează în prezent relațiile dintre Israel și Autoritatea Palestiniană, dacă președintele american Donald Trump anunță planul său de pace pentru Orientul Mijlociu, au indicat oficiali palestinieni pentru AFP.Alte titluri din Actualitate:

Noul coronavirus din China: Gravitatea epidemiei depinde de mai multe necunoscute / Care sunt simptomele, cât de contagioasă e boala și cum te poți proteja
Paul Stănescu vrea să schimbe numele CEx-ului PSD: „A fost toxic, ultimii președinți l-au folosit în interes personal”
VIDEO Zeci de persoane salvate de sub dărâmături după seismul din Turcia / Bilanțul deceselor a ajuns la 35
Partidul lui Erdogan vrea să-i amnistieze pe violatorii de copii care se căsătoresc cu victimele lor
Forțele de ordine franceze renunță la grenadele lacrimogene explozive care au lăsat infirmi mai mulți protestatari


ECONOMIE

Daniel Daianu
Foto: Digi24

Daniel Dăianu: ​​Finanțarea deficitelor si pericolul non-liniarităților

de Daniel Dăianu HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Intr-o discutie pe care am avut-o cu alti economisti a venit vorba despre ce s-ar intampla daca deficitul bugetar ar continua sa creasca, daca s-ar concretiza presiuni mari pe bugetul public din Romania in lipsa unor masuri compensatorii de echilibrare. Exista o linie de demarcatie (un redline, cum ar spune englezii) de la care pietele financiare vor reactiona, vor da inapoi. Dar, sustin unii confrati, dupa o reevaluare, creditorii ar fi dispusi sa finanteze la un cost superior chiar un deficit bugetar ce merge spre 5% din PIB.
Declaratia unica 2020
Foto: Hotnews

​Declarația unică 2020 Pentru ce venituri se completează și ora până la care trebuie plătite contribuțiile

de F.B. HotNews.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Termenul de depunere a Declarației unice este 16 martie 2020. Corina Mîndoiu, partener EY România, susține că nu avem, momentan, nicio informație cu privire la prelungirea termenului, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți. Ea a precizat că data de 16 martie 2020 este și termen de plată a impozitului pe venit pentru anul 2019 și a contribuției sociale de sănătate sau a contribuțiilor la pensie.
Kristalina Georgieva
Foto: Wikipedia

Bulgaria are șanse bune să adere la euro în 2023 (FMI)

de R.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Economie | Finanțe
Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), bulgara Kristalina Georgieva, a declarat, duminică, că aderarea Bulgariei la Zona Euro în "2023 este deplin realizabilă", scrie AFP.


0-100.hotnews.ro

Volkswagen ID.3 pe linia de fabricatie
Foto: Oliver Killig

Nou „scandal” Volkswagen, de data asta cu mașini electrice și declanșat de fake news

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Auto
Un nou „scandal” planează în jurul mărcii Volkswagen, de data aceasta pe subiectul mașinilor electrice și pornit din fake news – știri false. Concret, „cartoful fierbinte” vizează modelul electric Volkswagen ID.3, care 1) n-ar avea software-ul finalizat și 2) livările către clienți ar fi amânate pentru 2021, cu mai bine de jumătate de an în plus față de termenul de livrare anunțat anterior. Doar că aceste „informații” sau „știri” sunt false. Internetului nu pare să-i pese, iar setea de senzațional a publicului nu face decât să propulseze în online, cu viteze amețitoare, orice zvon neconfirmat.


SPORT

Spania, campioana europeana la handbal masculin
Foto: ehf-euro.com/ Uros Hocevar / kolektiff

VIDEO Spania și-a apărat titlul de campioană europeană la handbal masculin (22-20 vs Croația)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Sport | Teamball
Naționala Spaniei de handbal masculin și-a apărat titlul de campioană europeană la handbal masculin, după ce a învins reprezentativa Croației în finală, scor 22-20. În urma acestui rezultat, ibericii au obținut și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Ghita Muresan impotriva lui Dennis Rodman
Foto: halfcourt.com

Ghiță Mureșan, despre moartea lui Kobe Bryant: Odihnește-te în pace

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Sport | Teamball
Mai multe personalități din lumea sportului și-au exprimat pe rețelele de socializare regretele în privința morții neașteptate a lui Kobe Bryant. Printre aceștia s-a aflat și fostul jucător român de baschet, Gheorghe Mureșan, care a transmis condoleanțele sale familiei Bryant, potrivit Mediafax.
Roger Federer
Foto: Australian Open / Twitter

​Australian Open: Roger Federer, în sferturi după ce a pierdut primul set cu Marton Fucsovics

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Sport | Tenis
Primul set al partidei cu Marton Fucsovics a fost unul dificil pentru Roger Federer. Ungurul s-a impus cu 6-4, însă odată pornite motoarele, Fedex nu a scăzut din turație până la final și a câștigat următoarele trei seturi (6-1, 6-2, 6-2). Meciul a durat două ore și 11 minute.


REVISTA PRESEI

Bancul zilei: Puteri sporite pentru polițiști

de I.B. HotNews.ro
Doi tineri turișți sunt opriți de un polițist pe autostradă.
Polițistul se apropie, cere carnetul de șofer și talonul de înregistrare și văzând că trebuie să aștepte după ele, îi da una peste cap șoferului.
– Asta pentru că nu ai carnetul de șofer la îndemână, se răstește el. N-am...
Vedete
Foto: Colaj foto

​Caru' cu vedete: Lora este în doliu. Mama artistei a murit după o lungă luptă cu cancerul. «Ai plecat cu jumătate din inima mea»; Tily Niculae are probleme de sănătate, cu doar câteva săptămâni înainte de a naște

de Gabriela Florea HotNews.ro
Inginer, profesor, contabil… vedetă! Celebritățile de la noi au meserii de bază cu totul neașteptate. Realizatorul emisiunii “Apropo TV”, Andi Moisescu, este profesor...

Cum arată și ce face Mihaela Tatu după ce a renunțat la televiziune. Începând din acest an, fost gazdă a emisiunii "De 3X femeie", care a făcut-o celebră, predă cursuri...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Motivul pentru care un șofer din SUA circula cu un schelet îmbrăcat în mașină; Un băiețel în vârstă de 3 ani a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, organizația dedicată persoanelor cu cel mai mare IQ din lume

de Gabriela Florea HotNews.ro
Lucy și Maria: Cazul bizar al gemenelor care nu par a fi înrudite. Lucy are părul roșcat și drept, tenul alb și ochii albaștri. Maria are părul brunet și creț, pielea închisă...

Cum au declanșat câteva bucăți de slănină o alertă antitero la Chișinău. Incident bizar sâmbătă seara la Chișinău, unde un pachet aruncat de o persoană necunoscută...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Șapte alimente care îți mențin rinichii sănătoși; Comoția cerebrală - simptome, diagnostic și tratament

de Gabriela Florea HotNews.ro
Șapte plante care îți purifică aerul din locuință. 1. Palmierul Areca e o plantă frumoasă de interior. Frunzele sale au un aspect plăcut și un efect relaxant asupra camerei...

Nu tratati amigdalita și otita? Vă expuneți la riscuri foarte grave. Amigdalele palatine sunt formate din tesut limfoid situat la nivelul faringelui si fac parte din inelul...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: - Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?
- Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?- Îți par grasă?...
​Bancul zilei: Fluieratul în București
Un polițist stă într-o intersecție din capitală.
​Bancul zilei: Bunica și răceala
O bunicuță povestește că a găsit remediul pentru răceală. Nepoții, curioși din fire, o întreabă cum vine asta:
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by