Coronavirus in Romania
Foto: Andrei PUNGOVSCHI / AFP / Profimedia

Avertismentul unui medic din prima linie: Se schimbă profilul pacienților COVID. Ultimele zile au adus la spital pacienți tineri

de Alina Neagu HotNews.ro
Ultimele zile au adus în Institutul Marius Nasta pacienți tineri, avertizează medicul pneumolog Beatrice Mahler, managerul celui mai mare spital de boli pulmonare din România, într-o dezbatere HotNews LIVE. Beatrice Mahler spune că, dacă acum ceva timp, pacienții proveniți din căminele de bătrâni erau majoritari în spitalul pe care îl conduce, în perioada următoare "cred că vom asista la o schimbare a profilului pacienților, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă în stradă în acest moment se va regăsi peste două săptămâni în spitale".
Ludovic Orban si Dan Barna
Foto: Agerpres

Marea alianță a dreptei în București bate pasul pe loc. Cu ce candidați la sectoare vin la masa negocierilor PNL, USR-PLUS și PMP

de Clarice Dinu HotNews.ro
Cu nici o lună înaintea intrării oficiale în linie dreaptă pentru alegerile locale, negocierile pentru marea alianță a dreptei în București bat pasul pe loc. După o serie de întâlniri și discuții între liderii PNL, USR-PLUS și PMP singurul lucru convenit este susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.
Daniel David
Foto: danieldavidubb.wordpress.com
​Lumea în schimbare

Care este efectul psihologic al pandemiei de coronavirus? Cum ar putea arăta normalitatea post-COVID? Întâlnire online #deladistanță cu psihologul Daniel David, vineri, de la ora 14.00

de Mona Hera HotNews.ro
Care este efectul psihologic al pandemiei de coronavirus? Cum afectează comportamenul oamenilor, atitudinea lor, cum s-a schimbat stilul de viață și ce ar trebui să facem pentru ca efectele emoționale să fie cât mai reduse? Cum ar putea arăta normalitatea post-COVID-19? Sunt câteva dintre întrebările la care vom căuta răspunsuri la întâlnirile online #deladistanță, vineri, de la ora 14.00. Îl avem invitat pe psihologul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
  • Cititorii HotNews.ro îi pot pune întrebări invitatului folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile vor fi moderate, iar cele conținând injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.
Avioane americane la bza de la Câmpia Turzii
Foto: Fortele Aeriene Romane

Pentagonul va investi peste 130 de milioane de dolari în baza aeriană de la Câmpia Turzii: Va fi un hub pentru operațiunile Air Force în sud-estul Europei

de Victor Cozmei HotNews.ro
Statele Unite ar urma să investească peste 130 de milioane de dolari pentru modernizarea bazei aeriene de la Câmpia Turzii, reprezentând cea mai mare investiție într-un proiect militar american în Europa pentru anul 2021. Potrivit publicației Stars and Stripes, baza de la Câmpia Turzii va deveni un hub pentru operațiunile Forțelor Aeriene SUA în sud-estul Europei.Proiectul vine în paralel cu licitația de 200 de milioane de euro lansată de MApN pentru a extinde baza aeriană de la Câmpia Turzii.
Ninive. Autorul, in anii 90, la un sit asirian distrus ulterior de Statul Islamic
Foto: Arhiva personala
ANALIZĂ​

De ce simt oamenii uneori nevoia să-și distrugă statuile? Damnatio memoriae, din antichitate până la Lenin și mișcarea BLM

de Cătălin Gomboș HotNews.ro
În prezent, distrugerea monumentelor este legată de tensiunile rasiale și campania electorală din SUA. În istorie au existat însă mai multe motive pentru care monumentele au fost demolate sau vandalizate. În cazul extremiștilor musulmani a fost vorba de religie. În cazul altora, motivele au fost mai degrabă politice: fervoarea revoluționară, obținerea unor reparații istorice și a unei forme de justiție sau, din contră, modificarea istoriei.


coronavirus
Foto: Getty Images / Digi 24
​LIVETEXT

Coronavirus în lume: Peste 550.000 de decese la nivel mondial / Nou record de infecții în Statele Unite

de Redactia HotNews.ro
Pandemia de COVID-19 a ucis peste 550.000 de persoane la nivel mondial de la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, peste jumătate din victime fiind înregistrate în cele mai afectate patru țări: Statele Unite (133.195), Brazilia (69.184), Regatul Unit (44.602) și Italia (34.926), potrivit unui raport AFP întocmit pe baza raportărilor oficiale. Statele Unite au raportat un nou record zilnic de infecții cu coronavirusul, peste 65.500 de noi cazuri de COVID-19 fiind raportate în 24 de ore. La nivel mondial numărul infecțiilor a depășit 12,3 milioane.
----------------------------
11.38 Care sunt cele mai sigure și riscante activități potrivit cercetătorilor din Statele Unite
10.50 Vietnam: 31 de milioane de muncitori afectați de pandemie
09.53 Hong Kong va suspenda cursurile școlare din cauza creșterii transmiterii locale
08,51 Președinta Boliviei, confirmată cu coronavirus / Au fost depistați cu COVID-19 și cel puțin șapte miniștri
Risc infectie Covid
Foto: www.covid19reopen.com

INFOGRAFIC Coronavirus: Care sunt cele mai sigure, dar și cele mai riscante activități potrivit cercetătorilor din Statele Unite

de S.J. HotNews.ro
Un grup de oameni de știință specializați în medicină, sănătate publică și controlul bolilor infecțioase de la mai multe universități din Statele Unite au realizat o clasificare a celor mai comune activități și riscul la care acestea te expun în a contracta coronavirusul.
Absolvenți ASE
Foto: ASE
Articol susținut de Academia de Studii Economice

Te pregătești să devii student? Alege un Lider și vei deveni un Lider! Înscrieri la ASE: 13 - 17 iulie 2020

de Smile Media
Joi, 9 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, îți oferă oportunitatea de a-ți clădi un viitor sigur și de a face parte dintr-o comunitate universitară de prestigiu, cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone, conform QS World University Rankings. 85% dintre absolvenți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, în domeniul studiat.
Tigari de contrabanda, gasite dupa perchezitii DIICOT
Foto: DIICOT

Contrabanda și contrafacerea, tablou general - Cât de mare este fenomenul, ce produse cuprinde și ce s-a schimbat din cauza crizei Covid-19 (II)​

de Vlad Barză HotNews.ro
De la coletele confiscate în port și mașinile cu compartimente mascate descoperite la vamă, până la tricoul "fake" cumpărat din piață sau parfumul "piratat" cumpărat la colțul străzii, contrabanda și contrafacerea sunt fenomene extrem de răspândite. Estimarea este că peste 15% dintre produsele din piață sunt contrafăcute sau de contrabandă, iar din cauza aceasta pierd toate părțile: consumatorii, firmele corecte, dar și statul. Aceasta este partea a doua a analizei și o să puteți citi despre criza Covid și comerțul ilicit, contrabanda de țigări și despre cum poți recunoaște produsele contrafăcute și diferența față de cele originale.
Dinu Bumbăcea
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

O lecție din pandemie despre digitalizarea serviciilor publice - "nevoia ne învață" și câteva observații despre viitor

de Dinu Bumbăcea PwC România
La patru luni de la apariția pandemiei, putem concluziona că această perioadă incertă și complet atipică a avut totuși un impact pozitiv: digitalizarea a accelerat atât în cadrul companiilor private, cât și al administrației de stat. În ce măsură s-au făcut progrese trainice și cât de eficiente sunt rezultatele rămâne de văzut, mai ales dacă ne referim la serviciile publice, însă schimbările, atâtea câte au fost, au arătat că există speranță. Până la urmă, ”nevoia ne învață”, cam asta ar fi lecția din ultima vreme.
Răzvan Avram
Foto: DrinkInsider

DrinkInsider: Mâncarea va fi fudulie, iar băutura temelie!

de Răzvan Avram Smile Media
Joi, 9 Iul 2020 Drink Insider
Dragi prieteni ai băuturilor de tot felul, vă salut c-o reverență! Îmi revine onoranta sarcină de a scrie primul material pentru noua secțiune „DrinkInsider” de pe HotNews.ro și de a vă prezenta, cât mai la obiect, coordonatele acestui proiect. Înainte de toate, însă, vă propun o scurta poveste cu tâlc, un mic fragment de istorie care va explica, printre altele, titlul acestui articol.
Dan Bucsa, Lead CEE Economist_UniCredit Bank AG
Foto: Hotnews

Prețurile apartamentelor vor crește dacă se aplică “Noua casă”, avertizează Dan Bucșa, economist-șef la UniCredit Bank Londra

de F.B. HotNews.ro
Majorarea plafonului pentru creditele pentru achiziția de locuințe noi de la 70.000 de euro, la cel puțin 140.000 de euro, prin noul program „Noua casă”, ar putea duce la creșterea prețurilor locuințelor. Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra este sigur de acest lucru.
Emmanuel Macron
Foto: Wikimedia Commons - Aron Urb

Macron cere Israelului să se abțină de la „orice măsuri” de anexare a teritoriilor palestiniene

de S.J. HotNews.ro
Emmanuel Macron i-a cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu să abandoneze orice planuri de anexare a teritoriilor palestiniene, o acțiune ce ar destabiliza pacea din regiune potrivit președintelui francez, relatează AFP.
Robert Negoita
Foto: Wikimedia Commons

Capitalismul de stat: După ce a băgat bani în compania Primăriei pentru a asigura serviciile de pază în școli, Robert Negoiță le trece la Poliția Locală

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 3, prin instituțiile din subordine, a atribuit de la începutul anului și până acum contracte în valoare de circa 3,8 milioane lei propriei companii - OPS3 Ordine și Protecție Sector 3 - pentru a asigura paza în unitățile de învățământ. Acum, primarul Robert Negoiță revine asupra deciziei și spune că paza va fi asigurată de Poliția Locală. ”I-am dat afară, sunt foarte nemulțumit de ei”, a declarat edilul pentru HotNews.ro.
Supermarket
Foto: Pixabay

Inflația a crescut la 2,6%. În iunie s-au scumpit frizeriile, mălaiul, făina, chiria, îngrijirea medicală. S-au ieftinit transportul aerian, cartofii, legumele.

de F.B. HotNews.ro
Rata anuală a inflației a crescut la 2,6% în iunie, de la 2,3% în luna mai, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). Pe componente, se observă o creștere de 5,35% pe produse alimentare, de 0,68% pe cele nealimentare și de 2,78% pe servicii.
Gură mare. Pe rețele. La șaormerie. În Parlament
Foto: Facebook
​PERSPEKTIVA

Coronavirus. Românii - dovada aclimatizării și dezvoltării tulpinilor letale

de Eugen Istodor HotNews.ro
Regula este simplă: îți pui masca. Prețul măștii este maxim un leu. Ba, sigur a căzut sub un leu. Nemții nu discută această regulă și țin în balans virusul, economia. Românii demolează legile, invocă castrarea, teroarea, se bat în șaormerii, magazine, la primării, în parlament. Trăncănesc. Doar că fiecare cuvânt în situații de criză perpetuează modele, influențează comportamente. Cuvintele în criză, repetate, precum COVIZII, au o putere mortală. Românii trăncănesc. Nu respectă regulile. Este dovada aclimatizării COVID-ului în România. Ba, chiar este dovada că acesta dezvoltă rădăcini. Ce pot fi letale.
Militar român în timpul pandemiei de coronavirus
Foto: MApN
Lumea în schimbare

Criza de apărare și securitate ce ne așteaptă după pandemie: Butoiul fierbinte din Marea Neagră, bugetele tăiate drastic și „prioritizarea la sânge” a investițiilor militare

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marți, 7 Iul 2020 Lumea in schimbare
Pandemia de coronavirus nu a eliminat, ci a amplificat riscurile de securitate deja existente - avertismentul vine direct de la vârful alianței nord atlantice, în timp ce foști comandanți supremi ai forțelor NATO în Europa sunt și mai vehemenți: Rusia e deja în război cu alianța, iar Marea Neagră e un butoi cu pulbere, „cel mai probabil viitorul teatru de conflict”. În același timp, pandemia lasă în urmă un impact uriaș în plan economic și strategic și va forța statele occidentale să ia decizii dificile în viitor.
Adrian Solomon, la saormerie
Foto: Captura video

Deputatul Solomon, anchetat pentru discriminare după incidentul de la șaormerie: Pe ecuson scria „Mustafa”. Trebuia să mă adresez cu „Măi, Vasile”?

de C.V. HotNews.ro
Anchetat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că l-ar fi jignit pe vânzătorul de la șaormeria unde a făcut scandal și a fost amendat de către polițiști, deputatul PSD Adrian Solomon spune că nu a făcut altceva decât să-l strige pe vânzător pe nume, dar recunoaște că modul cum i s-a adresat „poate nu este cea mai bună formulă de politețe”.
Politisti
Foto: Facebook

Polițiștii ar putea avea camere de corp din această vară. Vela: „Să nu mai existe dezbateri despre cine e vinovat: Spartacus sau polițistul”

de S.J. HotNews.ro
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, vineri, că polițiștii din stradă vor fi dotați cu aparatură de înregistrare audio și video. „Să nu mai existe analize, dezbateri despre cine e vinovat: Spartacus sau polițistul”, a declarat ministrul, potrivit Mediafax.
Beyonce
Foto: banbossy.com

Mediastandard.ro: Beyonce, subiectul unei teorii conspiraționiste

de Mediastandard.ro
Un candidat la Congresul Statelor Unite ale Americii este cea mai puternică voce privind o teorie conspiraționistă care o vizează pe Beyonce. KW Miller, care candidează pentru a reprezenta districtul Florida în noiembrie, a susținut că celebra artistă nu este „nici măcar afro-americană”.
atacurile-de-panica-un-program-pentru-a-evita-capcanele-panicii
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Cum trebuie să reacționezi la atacurile de panică?- Ghid practic

de A.V. HotNews.ro
Cand cineva sufera pentru prima data de un atac de panica, nu stie exact cu ce se confrunta: sa fie o boala, sa fie niste probleme cu inima sau cu respiratia, sa fie oare „un dezechilibru chimic" sau vreo perturbare emotionala ori mentala? Iar cand nici doctorul si nici cei apropiati nu mai inteleg ce se intampla, cel afectat ajunge tot mai derutat si mai speriat, pierzandu-si speranta in orice sansa de vindecare.
Masina electrica la incarcat
Foto: Nissan

Un total de 300.000 de mașini electrice pe străzi în 2030 și eliminarea a 5 milioane de autovehicule vechi din parcul auto. Care sunt propunerile APIA pentru industria auto

de Vlad Barza HotNews.ro
În condițiile în care industria auto trece prin momente grele din cauza crizei Covid și în contextul în care trebuie să reducă și emisiile de CO2, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile propune ca România să-și asume o serie de obiective legate de promovarea vehiculelor electrice. APIA vine și cu un set de propuneri din partea mediului de afaceri, cum ar fi și modificarea impozitului anual pentru autovehicule, cu luarea în considerare pentru calculul acestuia a parametrilor legați de poluare sau schimbări climatice.
in-slujba-razboiului-alianta-secreta-dintre-astrofizica-si-armata
Foto: Hotnews

In slujba razboiului. Alianta secreta dintre astrofizica si armata

de A.V. HotNews.ro
Extrem de provocator si bine documentat, volumul de fata studiaza aceasta simbioza de la primele incercari de navigatie celesta si pana la tehnicile de recunoastere militara prin satelit din prezent, dezvaluind legatura stransa dintre stiinta, tehnologie, industrie si puterea politica.
Gama Dacia
Foto: Dacia

Dealerii auto și producătorii vor putea înmatricula direct mașinile noilor proprietari. Singurul document de care au nevoie

de D.D. HotNews.ro
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că toți dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.
sursa-deschide-ti-mintea-schimba-ti-viata
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Daca ti-ai putea alege de la viata orice lucruri iti doresti, care ar fi acestea?

de A.V. HotNews.ro
Creierul tau are peste 86 de miliarde de neuroni, fiecare dintre acestia fiind pregatit sa poarte raspunsurile tale catre lumea inconjuratoare. Dar oare mintea ta se concentreaza pe cele mai profunde dorinte si valori proprii sau functioneaza pe pilot automat?
Gabriel Oprea
Foto: Agerpres

La aproape 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină, instanța a decis că poate începe procesul în care Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă

de MH HotNews.ro
Procesul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă în legătură cu accidentul rutier care a dus la moartea polițistului Bogdan Gigină, în octombrie 2015, poate începe, a decis definitiv Curtea de Apel București. Dosarul a fost trimis de DNA la Înalta Curte de Casație și Justiție în urmă cu mai bine de doi ani, dar s-a plimbat pe la mai multe instanțe din motive de procedură.
Teodosie
Foto: Facebook

Arhiepiscopia Tomisului anunță clasarea unei plângeri împotriva lui Teodosie: „Hărțuirea penală a ritualului de împărtășire a mai încasat o clasare de dosar”​

de C.V. HotNews.ro
Arhiepiscopia Tomisului anunță că o plângere penală pe numele IPS Teodosie legată de împărtășirea cu aceeași linguriță a fost clasată de parchet. „Hărțuirea penală a ritualului de împărtășire a mai încasat o clasare de dosar”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.
Jair Bolsonaro
Foto: Flickr

VIDEO Președintele Braziliei, diagnosticat cu COVID-19, susține că se simte ''foarte bine'' și că se tratează cu hidroxiclorochină

de I.H. HotNews.ro
Președintele brazilian Jair Bolsonaro, care a anunțat marți că a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunțat joi pe Facebook că se simte "foarte bine" și că se tratează cu hidroxiclorochină, potrivit AFP. De la începutul pandemiei, președintele de extremă-dreapta a relativizat gravitatea virusului și a criticat măsurile de izolare decise de guvernatori în statele braziliene, susținând că prioritatea este de a nu bloca economia țării.
Coronavirus in Romania
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Medic din prima linie: Nu există pacient asimptomatic. Nu există pacient cu COVID care se simte extraordinar de bine

de Alina Neagu HotNews.ro
"Nu există pacient asimptomatic" infectat cu SARS-CoV2, este semnalul de alarmă tras de Florin Roșu, medic ATI și șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, într-o dezbatere HotNews LIVE. "Noi spunem că pacientul este asimptomatic, dar nu există ca el să nu fi avut un puseu febril, o tuse, i-a curs nasul, o răgușeală sau o zi în care i s-a întâmplat să nu fie în formă maximă sau să simtă o stare de oboseală. Niciunul dintre pacienți, în momentul în care SARS-CoV2 începe să determine modificări în organism, nu merge la fotbal și se simte extraordinar de bine."
Efectele coronavirusului in comertul international al Romaniei
Foto: Pixabay

Cât de mult a fost afectat comerțul internațional al României

de F.B. HotNews.ro
Criza coronavirusului a lovit în comerțul României, care a suferit o diminuare mare. Datele Institutului Național de Statistică arată că exporturile s-au diminuat cu 40% (în mai 2020 comparativ cu mai 2019), iar importurile cu 35,4%. Chiar și pe informațiile anterioare, adică pe aprilie, vedeam o scădere mare: 47% la export și 34% la import.
Rezultatele de la evaluarea nationala
Foto: Agerpres

Admitere la liceu 2020. Absolvenții clasei a VIII-a află vineri la ce liceu vor fi repartizați

de Redactia HotNews.ro
Rezultatele repartizării la liceu vor fi publicate vineri pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, admitere.edu.ro. Admiterea la liceu 2020 se face în funcție de media fiecărui elev care se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).
Pacienta la spital
Foto: Digi 24

Digi24: Mărturia unei femei care s-a externat la cerere: Veneau valuri de pacienți care aveau nevoie de oxigen. Atunci s-a instalat panica

de Digi24 Digi 24
​Externările la cerere după 10 zile ale pacienților asimptomatici, diagnostocați cu noul tip de coronavirus au stârnit un val de îngrijorare. 3.000 de pacienți pozitivi s-au externat de pe 25 iunie din spitalele din toată țara. Medicii spun însă că, spre deosebire de perioada anterioară ordinului de ministru care a relaxat condițiile de tratament pentru această categorie, există și bolnavi îngrijorați de modul în care ar putea să evolueze boala acasă, în izolare, care pun întrebări cu privire la modul în care ar trebui să procedeze și care își doresc să nu îi infecteze și pe alții.
Kimi Raikkonen
Foto: Getty Images / Digisport.ro

DigiSport: Kimi Raikkonen explică de ce a refuzat să îngenuncheze în memoria lui George Floyd

de Redactia HotNews.ro
Formula 1 a debutat cu Marele Premiu al Austriei, câștigat de pilotul Mercedes, Valtteri Bottas. Înaintea cursei de la Spielberg, mai mulți piloți au refuzat să îngenuncheze în semn de susținere pentru mișcarea #blacklivesmatter.
obiceiuri-mici-schimbari-mari
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Obiceiuri mici, schimbari mari

de A,V, HotNews.ro
„Fogg explica structura micilor obiceiuri care ne definesc identitatea. Intelegerea acestor microcomportamente este esentiala pentru reusita, fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa intemeiezi o companie." — TONY FADELL, inventator al iPod-ului si coinventator al iPhone-ului
balcanii-nationalism-razboi-si-marile-puteri-18042012
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Balcanii. Nationalism, razboi si Marile Puteri 1804–2012

de A.V. HotNews.ro
Nicio alta carte nu acopera atat de exhaustiv intreaga regiune, nu ofera perspective atat de profunde asupra surselor violentelor locale si nu explica atat de graitor originile aparitiei statelor moderne din zona: Serbia, Croatia, Bosnia, Grecia, Bulgaria si Romania. Totodata, lucrarea exploreaza relatia, adesea dezastruoasa, dintre Balcani si Marile Puteri, ridicand ingrijoratoare semne de intrebare cu privire la interventiile occidentale, mai vechi sau mai noi.seducatorul-domn-nae-viata-lui-nae-ionescu
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu

de A.V. HotNews.ro
Este deopotriva venerat si detestat: un seducator al mintilor si al inimilor, pentru care Maria Cantacuzino (Maruca), prietena reginei Maria, e gata sa se sinucida, Cu inteligenta, umorul si farmecul lui aparte isi conduce discipolii pe carari politice periculoase.
Usain Bolt
Foto: Twitter - Central Coast Mariners

Tatăl Usain Bolt: “În prima săptămână mi-era frică să adorm” / Ce a spus jamaicanul despre o posibilă revenire

de Red. Sport HotNews.ro
Fostul atlet jamaican Usain Bolt a declarat, pentru Variety After-Show, că este mai greu să fie proaspăt tată decât să stabilească un record mondial.
Adrian Solomon la saormerie
Foto: Captura de ecran

VIDEO Solomon, deputatul scandalagiu de la șaormerie, spune că e victima unui linșaj mediatic pentru că Guvernul a dat bani la presă

de C.V. HotNews.ro
Deputatul PSD Adrian Solomon, amendat de Poliție pentru că, împreună cu un alt coleg deputat PSD, Irinel Stativă, ar fi făcut scandal într-o șaormerie din București și nu ar fi purtat mască în interior, susține că este victima unui linșaj mediatic „care se pare că are la bază cele 140 de milioane de euro date de către guvernul Orban ca să cumpere presa”.
Nava purtătoare de rachete NPR Zborul
Foto: Fortele Navale Romane

Trei nave militare românești, la un exercițiu în Marea Neagră organizat de Bulgaria

de C.V. HotNews.ro
Trei nave militare ale României participă la exercițiul multinațional „Breeze 20” organizat de Bulgaria în Marea Neagră. La exercițiul militar vor mai participa nave din SUA, Turcia, Italia sau Georgia, precum și două grupări navale NATO prezente în Marea Neagră.
Bogdan Chiritoiu, presedinte Consiliul Concurentei
Foto: AGERPRES

Apariția unui comparator de tarife RCA gestionat de Biroul asigurătorilor auto: Consiliul Concurenței nu vede, la o primă vedere, îngrijorări concurențiale, dacă se vor respecta anumite condiții

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Autoritatea de concurență consideră că un comparator independent de tarife RCA este în beneficiul consumatorilor și poate avea efecte pro-concurențiale, în condițiile în care: realizarea acestuia nu determină un schimb de informații sensibile din punct de vedere comercial între asigurători și există mecanisme care să împiedice asigurătorii RCA să acceseze toate tarifele de primă practicate de concurenți pe diverse categorii de risc, a precizat autoritatea la solicitarea HotNews.ro. Vezi în articol ce spune Consiliul Concurenței despre apariția unui comparator RCA gestionat de BAAR.
WTA, logo
Foto: wtatennis.com

WTA își va revizui calendarul și sistemul de clasament

de Red. Sport HotNews.ro
Asociația jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) a decis să își modifice calendarul și sistemul de clasament, înghețat din 16 martie, pentru a ține cont de suspendarea turneelor din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat joi WTA, citată de AFP.
Camera Deputatilor
Foto: Facebook
 documente
(09 Iul 2020) PDF, 180KB

DOCUMENT Legea carantinei și izolării, amendată de PSD/ Principalele prevederi votate în Camera Deputaților

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Actualitate | Politic
Noua lege a carantinei și izolării a fost votată, joi, de deputați. Actul normativ urmează să fie transmis Senatului pentru dezbatere și adoptare. Votul a venit după ce Comisia juridică a adoptat un raport favorabil la proiectul Guvernului privind carantinarea și izolarea, fiind acceptate mai multe amendamente convenite și în urma discuției cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. Mai exact, izolarea va fi obligatorie pentru bolnavi, carantina va fi instituită printr-un ordin al Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană și se aplică suspecților. Ordinul DSP poate fi atacat in instanță.
Livrarile de PC-uri in Q2 2020
Foto: IDC

Vânzările de PC-uri au crescut cu 11% după multe trimestre cu scăderi

de Vlad Barza HotNews.ro
Vânzările mondiale de PC-uri au crescut cu 11% în al doilea trimestru al anului, după ce primul a fost extrem de slab. În ultimele luni a crescut mult numărul celor care au cumpărat laptop-uri, fie că este vorba de cei care lucrează de acasă, fie de cei care au făcut achiziții pentru copiii ce au avut școală online. Datele IDC arată că HP, Lenovo și Dell au două treimi din piața mondială.
Coronavirus Italia. Soldați din Napoli în timpul carantinei
Foto: Salvatore Laporta/IPA/ Profimedia Images

Italia interzice accesul persoanelor care sosesc din 13 țări, între care Republica Moldova

de I.B. HotNews.ro
Italia și-a închis joi granițele pentru persoanele care sosesc din 13 țări, între care Republica Moldova, acestea fiind considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecțiilor cu noul coronavirus, relatează dpa.
Testare coronavirus in Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

S-ar putea întoarce România la starea de urgență? Răspunsul ministrului Sănătății

de I.H. HotNews.ro
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că întoarcerea la starea de urgență s-ar impune dacă am avea 10.000 de cazuri în trei-patru zile și că nu putem vorbi despre o astfel de măsură după două zile în care a fost depășit pragul de 500 de îmbolnăviri. În schimb, ar putea fi instituite măsuri precum carantinarea unor orașe sau cartiere în județele cu un număr foarte mare de cazuri - Argeș, Prahova, Galați, Brașov.
Proiect OUG scheme finantare firme pfa
Foto: Hotnews

​DOCUMENTE Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte

de CZ HotNews.ro
Ministerul Fondurilor Europene a publicat oficial proiectul de ordonanță de urgență pentru deschiderea a 3 scheme de finanțare pentru microîntreprinderi, firme mici și mijlocii (IMM) și PFA, confirmând informațiile publicate de StartupCafe.ro, miercuri. Listele complete cu domeniile de activitate ale firmelor eligibile și grila de punctaj pentru proiectele de investiții sunt și ele publicate.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice
DOCUMENT

Programul “O familie, o casă” ar putea deveni „Noua casă”. Se dublează plafonul de credit - UPDATE

de F.B. HotNews.ro
Guvernul a discutat într-o primă lectură noua variantă a proiectului „O familie, o casă”, adică „Prima casă”, modificată de Parlament și promulgată de Președintele Iohannis. Conform proiectului, ar urma să se numească „Noua casă”. Plafonul pentru creditele destinate achiziției de locuințe noi s-a dublat, după ce Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență prin care plafonul crește la 140.000 de euro, cu o valoare a garanției de 80%.
Overbooking film still 2 - Competitia Internationala Pelicam
Foto: Pelicam

[P] Începe Pelicam online, cel mai verde festival de film din țară

de Smile Media
De vineri, 10 iulie, timp de zece zile, cele mai recente documentare de mediu, din 14 țări, vor fi difuzate gratuit, în premieră națională, pe online.pelicam.ro, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, desfășurată exclusiv online. Este primul an când festivalul nu va avea loc la Tulcea, așa cum era programat în fiecare vară.
Francezul arestat Indonezia
Foto: Archie Bhadrika / AFP / Profimedia Images

Indonezia: Un francez suspectat de abuzarea sexuală a peste 300 de copii a fost arestat

de S.J. HotNews.ro
Poliția din capitala indoneziană Jakarta a anunțat vineri arestarea unui bărbat cu cetățenie franceză suspectat că a abuzat sexual peste 300 de minori, transmite Le Parisien și Agerpres.
Terase in Vama Veche
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Vama Veche: La terase va fi pusă doar muzică ambientală pentru a diminua riscul extinderii coronavirusului

de C.V. HotNews.ro
Primăria Limanu a informat joi că pentru a diminua riscul extinderii noului coronavirus, începând cu sfârșitul acestei săptămâni, la beach-barurile din Vama Veche va fi asigurată doar muzică ambientală, decizia fiind luată în unanimitate de agenții economici din zonă. „A fost o decizie unanimă și s-a înțeles că în situații extreme este nevoie de unitate și responsabilitate!", transmite primăria.
Copiii și coronavirusul
Foto: Profimedia Images

VIDEO Sunt sau nu copiii și tinerii afectați de coronavirus? Medici din prima linie: Ideea că populația tânără nu este afectată - un mit. La Iași am tratat 66 de copii de COVID, avem un pacient de 18 ani la terapie intensivă

de Alina Neagu HotNews.ro
Coronavirusul nu ocolește copiii și tinerii, în ciuda miturilor care circulă pe această temă, afirmă Beatrice Mahler și Florin Roșu, medici din prima linie în lupta cu virusul, într-o dezbatere HotNews LIVE. "Ideea aceasta că populația tânără nu este afectată este un mit", spune Florin Roșu, medic ATI, șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, care are chiar în acest moment internat în secția sa un tânăr de 18 ani. În spitalul în care lucrează Florin Roșu au fost internați, de la începutul epidemiei, 66 de copii, inclusiv bebeluși. "Copiii dezvoltă COVID-19, este adevărat că fac forme ușoare, deocamdată, nu știm exact ce ne rezervă viitorul", subliniază medicul Florin Roșu.
scandal Spital Craiova
Foto: Captura YouTube

VIDEO Scandal la Spitalul Județean Craiova: o femeie decedată de cancer, pusă pe lista suspecților de coronavirus deși nu fusese testată / Explicațiile medicilor

de N.O. HotNews.ro
Familia unei femei decedate de cancer la colon află că vor primi rămășițele într-un sac sigilat ca și cum aceasta ar fi murit de Covid-19, deși nu fusese testată. Directorul medical al unității spune că femeia fusese internată singură în salon pe Secția Chirurgie, dar personalul a găsit-o noaptea dormind cu o pacientă care a fost confirmată cu Covid, relatează Gazeta de Sud.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Orban, către miniștri: Faceți controale la sânge și fiți fără milă cu cei care nu respectă regulile sanitare / Începeți verificările cu ministerele, sunt și funcționari care ignoră normele

de I.H. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban le-a cerut joi miniștrilor, la începutul ședinței de guvern, să mobilizeze autoritățile din subordinea lor pentru a face "controale la sânge" privind respectarea normelor sanitare și să înceapă cu ministerele din subordine, spunând că există inclusiv funcționari publici care încalcă regulile. "Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situația de a izola românii sau de a fi izolați de alte țări", a afirmat Orban.
Donald Trump
Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Donald Trump are 91% șanse pentru un al doilea mandat, prezice modelul elaborat de un profesor

de A.Th.C. HotNews.ro
Acesta este pronosticul unui profesor de științe politice care a prezis corect rezultatele în cinci din șase alegeri care au avut loc din 1996. „Modelul Primarelor îi dă lui Donald Trump o șansă de 91% de a câștiga în noiembrie”, a declarat joi pentru Mediaite Helmut Norpoth, profesor la Stony Brook.
Romani in carantina
Foto: Andrei PUNGOVSCHI / AFP / Profimedia
INTERVIU​

Cum apărăm drepturile și libertățile românilor când îi băgăm în carantină, îi izolăm sau îi internăm în spital într-o pandemie? Interviu cu directorul executiv al APADOR-CH, Georgiana Gheorghe

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Este România în acest moment complet lipsită de pârghii legale împotriva pandemiei și, mai ales, ce trebuie făcut pentru ca măsurile (carantina, izolarea, internarea în spital) luate pe viitor să respecte totuși și drepturile individuale ale cetățenilor? I-am adresat directorului executiv al APADOR-CH, Georgiana Gheorghe, mai multe întrebări legate de acest subiect.
Presedinta Boliviei
Foto: Twitter

Președinta Boliviei, confirmată cu coronavirus / Au fost depistați cu COVID-19 și cel puțin șapte miniștri

de Redactia HotNews.ro
Președinta Boliviei, Jeanine Anez, a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Guvernul bolivian a anunțat că și șapte miniștri, inclusiv ministrul Sănătății, au fost depistați cu noul coronavirus.
Jucatorii formatiei Manchester United
Foto: Twitter - Manchester United
Premier League

​VIDEO Manchester United, de neoprit în căutarea locului de Champions League (3-0 vs Aston Villa)

de Red. Sport HotNews.ro
Manchester United continuă seria excelentă de rezultate în lupta pentru cucerirea unei poziții care asigură prezența în sezonul viitor de Champions League. Formația antrenată de Ole Gunnar Solskjaer a învins cu 3-0, în deplasare, formația Aston Villa, și s-a apropiat la un singur punct de Leicester, ocupanta locului al patrulea.
Victorie pentru Sevilla
Foto: Twitter - La Liga
La Liga

VIDEO Sevilla a întors scorul și a câștigat la Bilbao (2-1 vs Athletic)

de Red. Sport HotNews.ro
FC Sevilla s-a impus, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, în fața echipei Athletic Bilbao, într-un meci din etapa a 35-a a campionatului Spaniei.
Michel Barnier, negociatorul-sef al UE
Foto: Facebook

FT: UE avertizează cetățenii britanici asupra efectelor expirării tranziției post-Brexit fără acord

de I.B. HotNews.ro
Uniunea Europeană a avertizat, joi, cetățenii britanici să se pregătească pentru controale amănunțite la frontierele europene și pentru alte probleme care ar putea apărea în cazul expirării tranziției post-Brexit fără niciun acord, informează cotidianul Financial Times.
Universitatea Descartes Paris
Foto: Captura Google Maps

Cadavre donate pentru a fi studiate, ”lăsate să fie mâncate de șobolani într-un centru științific din Paris”

de N.O. HotNews.ro
Autoritățile din Franța vor investiga o serie de acuzații potrivit cărora cadavre umane donate științei au fost lăsate să putrezească și să fie mâncate de șobolani într-o clădire de cercetare a unei universități, a spus Parchetul din Paris, relatează The Guardian.
Ventilator suport respirato printat 3D Timisoara
Foto: Hotnews

​VIDEO Povestea ventilatoarelor de suport respirator din piese printate la imprimanta 3D – proiect realizat la Timișoara

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | IT
În luna martie, când se preconiza o criză majoră în sistemul românesc de sănătate, iar prețurile dispozitivelor medicale esențiale, precum ventilatoarele de suport respirator, au crescut enorm peste noapte, câțiva timișoreni au venit cu ideea de a produce astfel de ventilatoare din piese imprimate 3D. Am stat de vorbă cu doi dintre inițiatorii proiectului pentru a vedea în cât timp ar trebui să fie gata ventilatorul, cât a costat și care a fost fiecare pas, cu eșecurile inevitabile, al realizării lui.
Angela Merkel
Foto: John MacDougall / AFP / Profimedia Images

Angajat al Biroului de presă al Guvernului Angela Merkel, suspectat de spionaj în favoarea Egiptului

de I.B. HotNews.ro
Un angajat al Biroului de presă al Guvernului Angela Merkel este suspectat de activități de spionaj în favoarea Egiptului, arată un raport citat de revista Bild și de postul N-TV.
protest Grecia
Foto: Captura video

VIDEO Protest în Grecia față de un proiect de lege privind manifestațiile. Politia folosește gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea

de N.O. HotNews.ro
Poliția greacă a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii strânși, joi, în fața Parlamentului pentru a denunța un proiect de lege care încearcă să reglementeze manifestațiile de stradă din țară, relatează Reuters.
Pacient cu coronavirus in spital
Foto: Profimedia Images/Piero Cruciatti/AFP

Vindecarea de coronavirus se face "de regulă, cu sechele". Pacienții vindecați vor trebui reevaluați la o lună, 3 luni, 6 luni și la un an după vindecare

de Alina Neagu HotNews.ro
Vindecarea de infecția cu noul coronavirus se face, de cele mai multe ori, cu sechele, iar aceste sechele trebuie reevaluate periodic, avertizează Beatrice Mahler și Florin Roșu, medici care lucrează în spitale aflate în prima linie în lupta cu virusul, într-o dezbatere HotNews LIVE. La modul ideal, pacienții vindecați ar trebui să se prezinte la medic la o lună, la 3 luni, la 6 luni și la un an după vindecare, spun cei doi medici.
Donald Trump
Foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Trump continuă să vadă hidroxiclorochina ca pe un tratament promițător împotriva Covid-19 - Casa Albă

de N.O. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump continuă să vadă tratamentul împotriva malariei, hidroxiclorochina, ca pe un medicament promițător pentru a fi folosit în prevenirea infecției cu coronavirus, a spus joi Casa Albă, deși Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a spus că eficacitatea și siguranța acestuia nu sunt dovedite, relatează Reuters.
Ionel Danca
Foto: Guvern

Programul IMM Leasing a fost discutat de Guvern în primă lectură

de C.P. HotNews.ro
Guvernul a discutat joi în primă lectură programul IMM Leasing, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Acesta este un program care face parte din Planul național de investiții și relansare economic și prevede finanțarea achizițiilor de utilaje prin societăților financiare nonbancare.
Cupa Romaniei
Foto: frf.ro

​Cupa României: Sepsi s-a calificat în finală (8-1 la general cu Poli Iași) / Duel cu FCSB pentru trofeu

de Red. Sport HotNews.ro
Formația Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat, joi seară, în finala Cupei României, învingând cu scorul de 3-0 (1-0) echipa Poli Iași, în deplasare, în manșa secundă a semifinalelor. Sepsi a câștigat și meciul tur, în urmă cu două săptămâni, scor 5-1.
Polizei
Foto: Dani Rockhoff

Controverse în Germania privind legăturile dintre poliție și mișcarea de extremă-dreaptă

de N.O. HotNews.ro
Autoritățile germane trebuie să facă față unui număr tot mare de acuzații de proximitate între poliție și mișcarea de extremă-dreaptă, în urma amenințărilor cu moartea trimise mai multor responsabili politici, comentează AFP, potrivit Agerpres.
Plaja redeschisa Grecia
Foto: Captura YouTube

Coronavirus Grecia: Creta a pregătit trei hoteluri pentru turiștii depistați cu Covid-19

de N.O. HotNews.ro
Autoritățile din Creta au pus la dispoziția turiștilor testați pozitiv cu SARS-CoV-2 trei unități de cazare, una în Chania și două în Heraklion, a declarat, joi, Emmanuel Volikakis, șeful Departamentului de Turism, regiunea Chania, relatează Agerpres.
Testare medicala de laborator
Foto: Pixabay.com

Grecia își face propriul test pentru detectarea COVID-19, mai ieftin decât kiturile din import

de I.H. HotNews.ro
Cercetătorii din Grecia spun că sunt aproape de a lansa un test molecular pentru detectarea COVID-19, care ar putea oferi o alternativă mai ieftină la kiturile provenite din import, precum și accesul la stocuri suficiente, potrivit Reuters.
Michael Cohen, avocatul lui Trump
Foto: Captura Twitter

Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, reținut de poliție

de N.O. HotNews.ro
Michael Cohen, fostul avocat personal al președintelui american Donald Trump, a fost luat în custodia poliției joi, potrivit avocatului acestuia, relatează Reuters.
Pasajul Mogosoaia
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

​FOTO Pasajul Mogoșoaia, primele lucrări: „Este nevoie de creșterea ritmului”, avertizează Pro Infrastructura

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la pasajul rutier de 800 de metri de la Mogoșoaia, care va „duce” actuala Șosea de Centură peste DN1A și giratoriul de la sol, au început în luna aprilie și au ajuns la un stadiu de circa 7%. Asociația Pro Infrastructura a fotografiat din dronă șantierul aflat în stadiul incipient și transmite un avertisment: „Este nevoie de creșterea ritmului, în caz contrar existând riscul de a împinge finalizarea șantierului în 2022”.
Camioane vama
Foto: politiadefrontiera.ro

Firmele de transport românești ar putea fi afectate de noi legi europene

de CZ HotNews.ro
Firmele de transport românești ar putea avea de suferit ca urmare a unor legi europene aprobate, miercuri seara, de Parlamentul European, comisarul European pentru Transport, Adina Vălean, și fostul comisar european pentru politică regională, Corina Crețu, contestând forma actelor normative trecută prin legislativul comunitar.
Avion Tarom pneuri explodate
Foto: Facebook/ BoardingPass

FOTO De ce au fost distruse complet roțile unui avion Tarom la aterizarea pe aeroportul Otopeni. Cauza descoperită de investigatori

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un avion ATR 42 al companiei Tarom, cu 26 de persoane la bord, care efectua în iulie 2019 o cursă Satu Mare - București, a suferit un incident atipic la aterizarea pe Aeroportul Otopeni - toate pneurile și jantele trenului de aterizare au fost distruse la contactul cu pista. Un an mai târziu anchetatorii au finalizat raportul de investigație și au descoperit cauzele incidentului.
Mesajul BLM pictat in fata Trump Tower
Foto: youtube.com

VIDEO Sloganul "Black Lives Matter" a fost pictat în fața Trump Tower

de I.B. HotNews.ro
Sloganul "Black Lives Matter" a fost pictat cu litere uriașe în fața Trump Tower de pe 5th Avenue, New York City, potrivit AFP. O operațiune similară a avut mare succes la începutul lunii iunie la Washington, unde primarul democrat a pictat aceste cuvinte pe o stradă care duce la Casa Albă.
Coronavirus, imagine generică
Foto: Profimedia Images

Două județe nu au înregistrat niciun caz de COVID-19 în ultimele 24 de ore / Numărul infectărilor față de ziua precedentă, județ cu județ

de D.D. HotNews.ro
Sălaj și Tulcea sunt singurele două județe care nu au raportat niciun nou caz de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Alte patru județe au raportat doar un singur caz nou: Sibiu, Satu Mare, Arad și Giurgiu. Cele mai multe infectări de la o zi la alta au fost raportate în București, 71, urmat de Dâmbovița cu 66, Argeș și Brașov, cu câte 55, și Buzău, cu 43.
Donald Trump
Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trump, obligat să își pună declarațiile fiscale la dispoziția unui procuror - decizie a Curții Supreme / Furtună pe pagina de Twitter a președintelui american

de S.J. HotNews.ro
Curtea Supremă a Statelor Unite a arătat joi că un președinte în exercițiu nu poate eluda o investigație criminală, hotărând că un procuror din orașul New York poate obține documentele financiare ale președintelui Donald Trump, inclusiv declarațiile fiscale ale acestuia, relatează Reuters.
Joe Biden
Foto: Facebook

SUA: Biden face public un imens plan de redresare economică / 700 de miliarde de dolari și 5 milioane de locuri de muncă

de I.B. HotNews.ro
Joe Biden a promis joi să injecteze 700 de miliarde de dolari pentru a revigora producția americană după criza coronavirusului, un plan care va concura programul economic al lui Donald Trump, adversarul său la alegerile prezidențiale din noiembrie, potrivit AFP.
Testare Covid-19
Foto: pixabay.com

Cel mai grav bilanț de COVID-19 din România: 614 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore / Bilanțul îmbolnăvirilor ajunge la 30.789

de Redactia HotNews.ro
România înregistrează joi, 9 iulie, cel mai grav bilanț de COVID-19, de la debutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 614 noi îmbolnăviri. Bilanțul infecțiilor cu coronavirus a ajuns astfel la 30.789 . Cu o zi în urmă, au fost raportate 555 de noi cazuri, ceea ce a reprezentat cel mai mare număr, până ieri.
Medicii Beatrice Mahler și Florin Roșu
Foto: Hotnews
VIDEO

România, în vârful epidemiei de coronavirus. Dezbatere HotNews LIVE cu Beatrice Mahler și Florin Roșu, medici în spitale din prima linie COVID-19: Coronavirusul nu ocolește copiii / Suntem în mijlocul primului val al pandemiei

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
România, care a înregistrat joi 614 noi cazuri de coronavirus, un record de la debutul pandemiei, se află "în mijlocul primului val" al epidemiei de coronavirus, afirmă Beatrice Mahler și Florin Roșu, medici din prima linie, într-o dezbatere HotNews LIVE. Beatrice Mahler, medic pneumolog și managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, cel mai mare spital de boli pulmonare din România, și Florin Roșu, medic ATI, șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, se așteaptă în continuare la o creștere a numărului de cazuri. "Sper să ne trezim cu toții și să conștientizăm că suntem într-o realitate extrem de dură. Dacă respectăm regulile, poate vom reuși și de data aceasta, însă acum reponsabilitatea este în întregime pe umerii noștri și ține doar de noi, comparativ cu perioada stării de urgență", afirmă Beatrice Mahler. "Dacă vom menține acest număr de cazuri în creștere, sistemul de sănătate va fi sufocat și vor apărea probleme serioase", avertizează dr. Florin Roșu.
Elon Musk
Foto: Wikimedia Commons

Elon Musk a anunțat o Tesla 100% autonomă până la sfârșitul anului

de S.J. HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Companii
Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a anunțat joi că producătorul de mașini este foarte aproape de dezvoltarea unei Tesla model 5 de condus autonom care ar permite deplasarea fără șofer, relatează Les Echos.Alte titluri din Actualitate:

Drum expres de la Satu Mare la granița cu Ungaria: Contractul de proiectare a fost semnat
Oameni neasigurați la sănătate, deși li s-a plătit contribuția. CNAS spune că-și ia datele de la ANAF, iar șefa instituției spune că se lucrează la soluții
Mesajul unei judecătoare cu COVID-19: Virusul e între noi, se plimbă, adulmecă și atacă, îl prinde pe cel mai slab. Apără-te, armele sunt la tine!
EXCLUSIV Salarii impresionante la Poliția Locală a Primăriei Capitalei: circa 18.000 lei/brut pentru directorul general și până la 8.200 lei/brut, fără toate sporurile, pentru un polițist local
Focar de COVID-19 la un centru de persoane cu handicap din Dâmbovița: 106 cazuri
Grecia ar putea anunța luni noi restricții de călătorie (presă)
Financial Times: Lumea se năruie pe măsură ce SUA se retrag
Transcriptul ultimelor minute din viața lui George Floyd: A strigat de cel puțin 20 de ori ”Nu pot respira!” / Polițist: Ai nevoie de al naibii de mult oxigen ca să vorbești
Lemurienii din Madagascar, în pericol de a rămâne simple personaje în desene animate. A fost publicată noua listă roșie a speciilor pe cale de dispariție


ECONOMIE

Revenirea la impozitarea progresiva - opinii diferite in BNR
Foto: Pixabay

Revenirea la cota progresivă, o idee susținută de Valentin Lazea/ Eugen Rădulescu nu e de acord: Nu poți să dai cu ciomagul tot în cei care muncesc. Cum văd alți specialiști problema

de Florin Barbuta HotNews.ro
Într-un material publicat de Valentin Lazea pe site-ul BNR de opinii personale, acesta dă „Trei motive pentru revenirea la impozitarea progresivă”: economic, socio-politic, cultural. Le vom detalia spre final din opinia sa. Contactat de HotNews.ro, Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din BNR nu e de acord cu ce spune Valentin Lazea, precizând că impozitul progresiv e pentru țările bogate, nu pentru cele care vor să se dezvolte.
Viorel Vasile, Safety Broker
Foto: Arhiva personala

Ce anomalii ar putea scoate la iveală apariția unui comparator online de prețuri RCA cu toate ofertele din piață

de Adrian Vasilache HotNews.ro
O platformă online în care șoferii români să poată compara ofertele RCA de la toți asigurătorii autorizați ar fi extrem de utilă, inclusiv pentru opinia publică, susțin unii brokeri de asigurări. Dacă se va realiza s-ar constata diferențe uriașe de prețuri și că mulți asigurători nu transmit oferte către actualele platforme private cu prețuri RCA. "Eu sunt surprins ca asigurătorii își doresc să fie atât de transparenți în tarifarea RCA. După episodul plafonării tarifelor RCA din 2017, am asistat la un concurs în piața RCA, care poate fi plastic intitulat: “fuga de camioane”, declară pentru HotNews.ro Viorel Vasile, patronul Safety Broker, cel mai mare broker de asigurări din piață.
Salariul mediu net din luna mai - 3179 lei
Foto: sxc.hu

Salariul mediu net din mai, mai mic cu 3 lei decât în aprilie. Bancherilor li s-au redus salariile cu peste 16%, petroliștilor le-au urcat cu 20%, iar în sectorul bugetar au crescut ușor

de DP HotNews.ro
În luna mai 2020, salariul mediu net a fost de 3179 lei, cu 3 lei mai mic decât în aprilie, au transmis joi reprezentanții Institutului Național de Statistică. Pe diferitele ramuri ale economiei, salariile au înregistrat, în aproape egală măsură, atât scăderi, cât și creșteri față de luna precedentă. Scăderile (față de luna aprilie 2020) au fost cauzate de întreruperi/încetări ale activității, de continuarea șomajului tehnic în cazul multor firme, sau pe fondul disponibilizărilor de personal cu salarii mai ridicate decât media. Cele mai mari salarii vin tot din zona IT&C-ului (7772 lei), în vreme ce salariile cele mai mici sunt cele din sectorul ospitalității (1394 lei), mai arată datele INS.


0-100.hotnews.ro

Sistem alimentare autovehicule electrice
Foto: Phoenix Contact

România continuă eforturile pro mașini electrice mai mult ca niciodată, în pofida pandemiei: prima stație de 150 kW, plus noi jucători puternici în piață

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Eforturile pro mașini electrice continuă mai mult ca niciodată în România, în pofida pandemiei. Prima stație electrică de 150 kW, pentru autoturisme, este pusă în folosință la Târgu Mureș, Joi, 9 Iulie 2020, în rețeaua Renovatio e-charge. Trei dealeri – BMW Automobile Bavaria Băneasa; BMW Automobile Bavaria Otopeni și BMW Auto Cobălcescu – vor instala în scurt timp stații electrice de 200 kW, capabile să încarce 3 mașini electrice simultan, prin eforturile dealerilor respectivi, dar și ale Stratum Enclosures (furnizor de echipamente), TSG (partener instalare) și AG Movement (proiect/investiție). Acestea sunt doar câteva dintre informațiile cheie anunțate de oficialii acestor companii, într-o conferință energynomics.ro (Mașini electrice – distanța până la maturitate), ținută la sediul Automobile Bavaria Băneasa și transmisă online.


SPORT

Roger Federer
Foto: Australian Open / Twitter

Roger Federer: "Momentul retragerii se apropie" / Elvețianul, despre începutul carierei: "Părinții mei au înnebunit"

de Red. Sport HotNews.ro
Tenismenul elvețian Roger Federer, care va împlini 39 de ani la 8 august, a recunoscut că ar trebui să se pregătească în scurt timp pentru a trăi fără sportul pe care îl iubește și l-a dominat mulți ani, informează lequipe.fr.
Chris Froome
Foto: lavuelta.com

Ciclism: Chris Froome se desparte de Ineos și va concura pentru Israel Start-Up Nation

de Red. Sport HotNews.ro
​Chris Froome, cvadruplu câștigător al Turului Franței, va concura din 2021 pentru echipa Israel Start-Up Nation, a dezvăluit joi această grupare, la scurt timp după ce formația Ineos a anunțat că nu îi va prelungi contractul ciclistului britanic.
Darren Cahill si Simona Halep
Foto: wta adelaide / twitter

Darren Cahill: "Mi-ar plăcea să fiu ca o voce a lui Dumnezeu pentru Simona Halep"

de Red. Sport HotNews.ro
​Antrenorul Simonei Halep, australianul Darren Cahill, a afirmat, într-o discuție publicată de Tennis Australia, că i-ar plăcea să fie ca o ''voce a lui Dumnezeu'' pentru jucătoarea română în timpul antrenamentelor acesteia, la care asistă prin intermediul unei aplicații video.


Bancul zileiESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cum poți să scoți din sărite un polițist
Un polițist stă într-o intersecție din Capitală. Apare un șofer și trece pe roșu. Polițistul nimic. Acelasi șofer parchează lângă el neregulamentar. Polițistul nimic. Șoferul se dă jos din mașină și scuipă în direcția polițistului. Nimic...
Bancul zilei: Sfaturi pentru o viață sănătoasă la birou
- Rodica, ar trebui sa inchizi fereastra cand intri in biroul directorului. - De ce? - Presupun ca acolo e..
Bancul zilei: Cum dispare rapid durerea de cap
– Alo , Ioane hai la o bere la barul din colt. – Pai cand te-am sunat eu acum o jumatate de ora ai zis ca ai o durere ingrozitoare de cap....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by