Testare coronavirus
Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Cazul incredibil al unei familii cu un confirmat COVID. Când au început să se simtă rău, fiica și bunica au fost plimbate între spitale si apoi trimise acasă „că nu se mai fac teste”

de Florin Bărbuță HotNews.ro
E îngrozitor să te simți rău în weekend, mai ales să fii suspect de coronavirus. O familie nu știe ce să facă în situația de mai jos. O persoană este internată cu coronavirus. Alte două se simt rău, de ieri, și au fost plimbate aseară cu ambulanța degeaba. Li s-a spus că testul se va face, dar în final că nu se poate “că nu se mai fac teste”. În acest moment, ele sunt acasă și sună neîncetat la telefon.
someri
Foto: sxc.hu

5 mituri legate de șomajul la români

de Dan Popa HotNews.ro
Recent, Institutul National de Statistică a publicat un set complex de date privind șomajul și șomerii din România. Potrivit cifrelor publicate, o serie de locuri comune care circulă, se dovedesc incorecte. Cum ar fi acela de pildă, că atunci când înaintezi în vârstă și nu ai de lucru, disperarea te face să accepți orice job. Sau acela că cel mai important motiv de refuz al unui job e cel legat fie de salariul mic, fie de schimbarea domiciliului. Sau că muncitorii imigranți ”fură” locurile de muncă ale românilor și coboară media salarială. Am adunat 5 asemenea locuri comune și ne-am uitat atent la cifre.
Iuteala maxima
Foto: Hotnews
Articol susținut de grupul Grampet

Românii și primele trenuri, acum peste 150 de ani - Complicatul drum al căilor ferate către teritoriile noastre

de Vlad Barza HotNews.ro
Primul tren a plecat din București la 32 de ani după primul tren din Viena și la 25 de ani după Varșovia. Trenul București - Giurgiu a devenit realitate la 27 de ani de la prima propunere pentru construirea unei căi ferate în Principatele Române, iar anii au fost grei. Au existat certuri despre cine să plătească și despre rutele alese, s-au purtat negocieri grele cu imperiile din jur, iar românii nu au fost pe poziții de forță. În articol puteți citi și despre primele căi ferate din Transilvania și Banat și despre cum erau primele trenuri și cu ce viteze rulau.
Nokia 1.3
Foto: Hotnews

REVIEW Nokia 1.3 - Cât de ok poate fi un telefon de sub 90 de euro?

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un telefon super-ieftin aduce cu sine o serie de compromisuri. La circa sub 100 de euro cât costă noul Nokia 1.3 nu poți avea pretenția la specificații de top și nici așteptări de viteză. Chiar și-așa, Nokia 1.3 are un as în mânecă: Android Go, o variantă de Android 10 la zi cu actualizări și care încearcă să compenseze lipsurile tehnice printr-o versiune light, stabilă, dar fără briz-brizuri și alte elemente care ar îngreuna inutil un dispozitiv low-cost. Cât de mult reușește Nokia 1.3 să convingă la acest nivel, citiți în review-ul realizat de HotNews.ro.
Satul Sarichioi, Dobrogea
Foto: Mircea-Bezergheanu via Facebook

5 sate fermecătoare din România pe care să le descoperi în această vacanță

de Iulia Hau HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Life | Calatorii
Turismul rural capătă din ce în ce mai mult sens în lumea pe care o trăim astăzi. Confundându-se pe alocuri cu ecoturismul, ba considerate chiar o ramură a acestuia, călătoriile prin sate, în sunet nestingherit de codru, la mal pustiu de apă, în compania oamenilor pentru care viața nu a fost niciodată o cursă și cu liniuțe cât mai goale la semnalul telefonului, toate acestea ispitesc din ce în ce mai mulți oameni.


Autostrada Iernut - Chetani, aproape de finalizare
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cum arată tronsonul din autostrada Transilvania care ar trebui deschis vara aceasta / Se lucrează intens la eliminarea unui blocaj care ar transforma tronsonul într-unul „muzeu”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 18 km dintre Iernut și Chețani, parte a autostrăzii Transilvania între Târgu Mureș și Câmpia Turzii vor fi gata în această vară, însă în continuare există riscul ca traficul să nu poată fi deschis, iar lotul finalizat să se transforme într-un alt tronson „muzeu”. Nodul rutier de la Chețani este aferent tronsonului următor și a zăcut mult timp abandonat de constructor. Acum, de câteva zile, noi muncitori și utilaje au intrat în forță și vor încerca să finalizeze nodul la timp încât să poată fi deschis traficul pe lotul următor.
Biserica drive-in
Foto: Matt Smith| Sursă: WHYY/Keystone Crossroads
Lumea în schimbare

Cum a transformat pandemia COVID-19 religia și la ce schimbări ne-am mai putea aștepta

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Lumea in schimbare
Livia Neagu avea acest ritual pe care îl îndeplinea în fiecare an: în fiecare primăvară făcea un pelerinaj la Mănăstirea Prislop, acolo unde e înmormântat părintele Arsenie Boca. Rugăciunile pe care le spun acolo îmi umplu sufletul pentru un an, le spunea ea cunoscuților. Și prețul, o nimica toată: nici 100 de lei. Numai că anul acesta, pelerinajul a fost anulat. A fost unul din modurile în care religiile lumii au fost afectate de pandemie. Slujbele religioase s-au mutat în online, iar bisericile, sinagogile, moscheile și templele au oferit închinare doar prin transmisiuni video pe Internet.
Termometru coronavirus
Foto: Carlos Tischler / Shutterstock Editorial / Profimedia
LIVE TEXT

Coronavirus în lume: OMS raportează un număr record de îmbolnăviri într-o singură zi / Trump susține că 99% din cazurile de coronavirus sunt „total inofensive”

de Redacția. HotNews.ro
Numărul de noi îmbolnăviri cu Covid-19 la nivel mondial a atins un nivel record, de 212.326 cazuri în ultimele 24 de ore, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de CNBC.
------
10:26 Marea Britanie, 500 de milioane de lire un potențial vaccin anti Covid
08:15 Donald Trump susține că 99% din cazurile de coronavirus sunt „total inofensive”
00:00 OMS întrerupe testele clinice pentru hidroxiclorochină și combinația Lopinavir-Ritonavir
Mercurialul lunii iunie
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Anunțuri de București: Record de CV-uri depuse în luna iunie

de Smile Media
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic - ce s-a vândut, cumpărat, închiriat, angajat, căutat în Iunie 2020. 152.831 anunțuri au fost publicate în iunie în Anunțul Telefonic, lună în care și ziarul și-a reluat apariția, după o pauză de două luni în care a funcționat numai site-ul. Este o cifră record, mai mare decât în februarie 2020, înainte de începerea pandemiei (113.717 anunțuri) și chiar față de iunie 2019 (103.000 anunțuri). Imobiliarele (vânzări și închirieri) au ajuns în iunie la 15.160 de anunțuri, o cifră normală pentru perioada asta a anului, de parcă nici n-ar mai exista rețineri privitoare la Covid.
Adrian Sandru
Foto: act | Botezatu Estrade Partners
Dosare Juridice - Legislație

Cine ar trebui sa fie îngrijorat de înființarea Parchetului European?

de Adrian Sandru act | Botezatu Estrade Partners
Peste doar câteva luni (data oficială este noiembrie 2020) va fi operațional Parchetul European. Noua instituție a Uniunii Europene are ca scop declarat combaterea eficientă a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii și a infracțiunilor indisolubil legate de acestea. Într-un raport recent al GRECO (Grupul Statelor împotriva Corupției) a fost preluat un articol al procurorului șef european, Laura Codruța Kovesi, care a declarat că Parchetul European are potențialul de a schimba complet paradigma în domeniul justiției penale, fiind o instituție orientată spre rezultate.
Brasovul vazut de pe Tampa
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Cum era viața în Brașovul de acum câteva sute de ani - De la ciumă, foc și execuții, până la cărți valoroase și mirodenii aduse din depărtări

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Science - Arheologie
Brașovul era acum 500 de ani cel mai mare oraș din Transilvania, chiar dacă nu avea nici 15.000 de locuitori, iar viața combina lucrurile bune cu cele rele. Existau farmacii și hanuri, negustorii aduceau mirodenii din Orient, s-au înființat școli, iar după 1550 s-au tipărit multe cărți. Același oraș trăia însă vremuri instabile și era lovit de câteva ori pe secol de catastrofe care făceau multe victime, fie că este vorba de epidemii de ciumă, incendii, cutremure sau invazii armate. Nu lipseau nici execuțiile publice și exista și un ”deal al spânzurătorilor”. În articol puteți citi despre cum era viața în Brașovul de acum 400 - 500 de ani, de la părțile ei cele mai dure, până la cele mai rafinate.
Mircea Abrudean
Foto: Facebook

Prefectul de Cluj Mircea Abrudean și familia, testați pozitiv cu cornavirus

de I.B. HotNews.ro
Prefectul de Cluj Mircea Abrudean și familia, inclusiv băiețelul de 9 luni au fost testați pozitiv cu cornavirus, a informat oficialul, duminică, potrivit Mediafax.
Turisti Grecia
Foto: Aristidis Vafeiadakis / ZUMA Wire / Profimedia Images

UPDATE O turistă româncă a fost testată pozitiv pentru COVID-19 în insula Creta (presa greacă) / Primele informații oficiale

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
O româncă venită în vacanță în insula greacă Creta împreună cu soțul ei a fost confirmată sâmbătă de autoritățile grecești ca fiind infectată cu noul coronavirus, relatează publicația greacă keeptalkinggreece.com, potrivit Agerpres.
Donald Trump
Foto: Captura YouTube

Donald Trump susține că 99% din cazurile de coronavirus sunt „total inofensive”

de I.B. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump insistă că strategia sa de combatere a COVID-19 funcționează, în ciuda faptului că mai multe state au raportat cifre record în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri, scrie CNN.
Trump pune piciorul in Coreea de Nord si da mana cu Kim Jong Un
Foto: Captura YouTube

Coreea de Nord spune că ”nu simte nevoia” să negocieze cu Statele Unite

de I.B. HotNews.ro
Phenianul "nu simte nevoia" de a relua discuțiile cu Washingtonul, a declarat un diplomat nord-coreean, la câteva zile după apelul Seulului pentru un nou summit pentru îmbunătățirea relațiilor cu vecinul său din Nord, potrivit AFP.
Lucian Romascanu
Foto: Agerpres
Preluare PeBloguri

PeBloguri: Lucian Romașcanu: "Experții în economie s-au grăbit să sancționeze programul lansat de Orban la iarbă verde"

de PeBloguri
Ludovic Orban a lăsat atât de mult timp să se scurgă până la apariția programului de relansare economică a României, încât toate industriile amplu lovite de criză se așteptau la o adevărată revoluție fiscală și financiară. Majoritatea experților așteptau un program agresiv de investiții și infuzie de capital pe 2-4 ani, pe modelul Germaniei sau al Franței, mai ales în contextul apetitului lui Cîțu pentru împrumuturi și a deciziei cancelariilor europene de a relaxa țintele de deficit.
Platforma server care ajută afacerile să se dezvolte eficient
Foto: AMD EPYC

[P] Platforma server care ajută afacerile să se dezvolte eficient

de Smile Media
Miercuri, 1 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Pentru multă vreme soluția aleasa de business-urile mici și mijlocii în ceea ce privește digitalizarea au fost PC-urile desktop performante, care însă nu oferă o optimizare specifică cerințelor unui departament IT eficient. Sistemele PC cu un cost peste medie, unele dintre ele chiar dezvoltate pentru gaming, au fost un substitut pentru cei care căutau performanța necesară unui workflow constant și susținut.
Expoziția de Valori Tradiționale la Palatul Cesianu-Racoviță
Foto: Artmark
Articol susținut de A10 by Artmark

Icoane din vremea lui Mihai Viteazul și Matei Basarab, scoase la vânzare

de Smile Media
„Sângele apă nu se face”, întrucât credința a reprezentat, de-a lungul istoriei, liantul care a păstrat unit poporul român, iar simbolul acesteia au fost icoanele. O moștenire valoroasă, în licitație, este reprezentată de icoanele din colecția artistei Cecilia Cuțescu- Storck, prima femeie din Europa care avea să predea la o catedră de arte decorative, în cadrul Academiei de Arte Frumoase din București, dar și o importantă activistă pentru drepturile femeilor din România. Colecția de 7 icoane pe glajă a fost realizată în ateliere transilvănene în sec. XIX-XX, având prețuri de pornire între 150 și 500 de euro.
Alexandru Arjoca
Foto: Arhiva personala

Efectele deciziei CCR nr. 458 din 25 iunie 2020 asupra internării obligatorii și carantinării în contextul pandemiei COVID 19

de Alexandru Arjoca Contributors.ro
Lipsa de reacție a legiuitorului după data de 2 iulie 2020, când a fost publicată decizia CCR nr. 458 din 25 iunie 2020, permite cazului confirmat pozitiv cu virusul SARS Cov 2 să refuze internarea obligatorie ori carantinarea, respectiv să solicite, în anumite condiții externarea. Totodată, pasivitatea legiuitorului are consecințe directe asupra (i) legislației secundare dispuse în materie combaterii răspândirii virusului SARS Cov 2, emisă în temeiul unor texte de lege declarate neconstituționale...
Recep Erdogan
Foto: Aristidis Vafeiadakis / Alamy / Profimedia Images

Mediastandard.ro: Erdogan vrea control absolut asupra rețelelor de socializare, după ce fiica acestuia a fost jignită

de Mediastandard.ro
Președintele Turciei, Tayyip Recep Erdogan, a anunțat recent că vrea introducerea unei legislații care să permită controlul rețelelor de socializare. În fața membrilor partidului său, liderul de la Ankara și-a afirmat intenția de a obține putere de decizie asupra conținutului distribuit pe social media.
obiceiuri-mici-schimbari-mari
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Obiceiuri mici, schimbari mari

de A,V, HotNews.ro
„Fogg explica structura micilor obiceiuri care ne definesc identitatea. Intelegerea acestor microcomportamente este esentiala pentru reusita, fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa intemeiezi o companie." — TONY FADELL, inventator al iPod-ului si coinventator al iPhone-ului
OMS
Foto: Profimedia Images

OMS schimbă firul narativ privind apariția pandemiei de coronavirus

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
OMS a schimbat firul narativ privind primele zile ale pandemiei de coronavirus, precizând că Partidul Comunist Chinez nu a informat niciodată organizația cu privire la debutul pandemiei pe 31 decembrie, deși anterior a susținut contrariul, relatează News.yahoo.com.
in-slujba-razboiului-alianta-secreta-dintre-astrofizica-si-armata
Foto: Hotnews

In slujba razboiului. Alianta secreta dintre astrofizica si armata

de A.V. HotNews.ro
Extrem de provocator si bine documentat, volumul de fata studiaza aceasta simbioza de la primele incercari de navigatie celesta si pana la tehnicile de recunoastere militara prin satelit din prezent, dezvaluind legatura stransa dintre stiinta, tehnologie, industrie si puterea politica.
Cezara Panait
Foto: Arhiva personala

Reglementarea și concurența în piețele digitale

de Cezara Panait Contributors.ro
Criza actuală a scos la iveală, mai mult ca oricând, necesitatea investițiilor masive în sectorul digital. Îmediat după alegeri, Comisia Europeană a prezentat o strategie digitală a Uniunii Europene care să creeze, într-un final, o Piață Unică Digitală, atât de necesară pe durata unei pandemii precum cea pe care am trăit-o în ultimele luni.
sursa-deschide-ti-mintea-schimba-ti-viata
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Daca ti-ai putea alege de la viata orice lucruri iti doresti, care ar fi acestea?

de A.V. HotNews.ro
Creierul tau are peste 86 de miliarde de neuroni, fiecare dintre acestia fiind pregatit sa poarte raspunsurile tale catre lumea inconjuratoare. Dar oare mintea ta se concentreaza pe cele mai profunde dorinte si valori proprii sau functioneaza pe pilot automat?
Vaccin
Foto: freepik.com

Marea Britanie, 500 de milioane de lire pentru un potențial vaccin anti Covid

de I.B. HotNews.ro
Marea Britanie este aproape să accepte un acord de furnizare de 500 de milioane de lire sterline (624 milioane de dolari) cu Sanofi și GlaxoSmithKline pentru 60 de milioane de doze din potențialul lor vaccin COVID-19, a raportat Sunday Times.
Jean Castex
Foto: GONZALO FUENTES / AFP / Profimedia

Premierul Jean Castex: o criză economică și socială începe în Franța

de I.B. HotNews.ro
O criză socială și economică „începe” în Franța, pe fondul persistenței crizei din sănătate, a declarat noul premier Jean Castex în primele sale comentarii către mass-media, după numiriea sa, cu o zi mai devreme, de către președintele Emmanuel Macron, potrivit Mediafax.
Kanye West
Foto: Flickr/ David Shankbone

Rapperul Kanye West își anunță candidatura la funcția de președinte al Statelor Unite

de I.B. HotNews.ro
Rapperul și producătorul Kanye West și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale americane din noiembrie. "Acum trebuie să îndeplinim promisiunea Americii prin a avea încredere în Dumnezeu, a ne uni viziunile și a ne construi viitorul. Eu candidez pentru președinția Statelor Unite! # 2020VISION", a declarat Kanye West, potrivit AFP.
Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres/EPA

Laura Codruța Kovesi: Malta întârzie operaționalizarea Parchetului European / Ce se întâmplă în mica țara insulară care inițial a refuzat să se alăture EPPO

de Victor Cozmei HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Operaționalizarea Parchetului European (EPPO) întârzie, întrucât Malta nu a propus niciun candidat eligibil, a declarat într-un interviu pentru Euronews șefa acestei noi instituții europene, Laura Codruța Kovesi, informează Agerpres. Situația din Malta este cunoscută de ceva vreme oficialilor Comisiei Europene, Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, a descris situația ca fiind „extraordinară”.
Coronavirus Romania
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

65 de persoane internate în centrul de carantină al Primăriei Capitalei au plecat acasă

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
65 de persoane dintre cele aproape 100 internate în centrul de carantină al Primăriei Capitalei, organizat într-un hotel din nordul Bucureștiului, au plecat acasă la cerere, a anunțat sâmbătă viceprimarul Aurelian Bădulescu la Digi24.
Transport public Berlin
Foto: BRITTA PEDERSEN / AFP / Profimedia

Compania de transport public din Berlin, soluție pentru purtatul măștii: nu folosiți deodorant

de I.B. HotNews.ro
Compania de transport public în comun din Berlin îi încurajează pe cetățeni să nu mai folosească deodorant, astfel încât călătorii vor fi obligați să poarte masca în mod corespunzător, pentru a se apăra de mirosuri, dacă de coronavirus nu le este așa teamă, potrivit Mediafax.
Asigurari sanatate
Foto: Getty Images / Digi 24

Digi 24: Cifrele care arată cum se prăbușește sistemul asigurărilor de sănătate. România are 19 categorii de persoane exceptate de la plată

de Digi 24 HotNews.ro
Sistemul de Sănătate din România riscă să intre în colaps. În Uniunea Europeană, țara noastră are cele mai multe categorii de persoane exceptate de la plata contribuțiilor: 19. În Germania, doar două categorii de cetățeni nu plătesc.
Larisa Iordache
Foto: Digisport.ro

DigiSport: Larisa Iordache a explicat de ce nu are iubit! Cum arată sportiva după pandemie

de DigiSport Digisport.ro
Larisa Iordache (24 de ani), medaliată olimpică, mondială și europeană la gimnastică, a explicat de ce încă nu are un iubit.
Neil Young
Foto: themusicarchive.com

Neil Young, nemulțumit că Donald Trump i-a folosit melodiile la manifestările de la Mount Rushmore

de I.B. HotNews.ro
Muzicianul Neil Young l-a criticat din nou pe președintele Donald Trump pentru că folosit două melodii de-ale sale la evenimentul organizat la Mount Rushmore cu ocazia Zilei Americii, potrivit Mediafax. „Eu sunt solidar cu Lakota Sioux (n.r. triburile care reclamă zona muntelui Rushmore drept pământul lor sacru)”, a scris Neil Young.
balcanii-nationalism-razboi-si-marile-puteri-18042012
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Balcanii. Nationalism, razboi si Marile Puteri 1804–2012

de A.V. HotNews.ro
Nicio alta carte nu acopera atat de exhaustiv intreaga regiune, nu ofera perspective atat de profunde asupra surselor violentelor locale si nu explica atat de graitor originile aparitiei statelor moderne din zona: Serbia, Croatia, Bosnia, Grecia, Bulgaria si Romania. Totodata, lucrarea exploreaza relatia, adesea dezastruoasa, dintre Balcani si Marile Puteri, ridicand ingrijoratoare semne de intrebare cu privire la interventiile occidentale, mai vechi sau mai noi.seducatorul-domn-nae-viata-lui-nae-ionescu
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu

de A.V. HotNews.ro
Este deopotriva venerat si detestat: un seducator al mintilor si al inimilor, pentru care Maria Cantacuzino (Maruca), prietena reginei Maria, e gata sa se sinucida, Cu inteligenta, umorul si farmecul lui aparte isi conduce discipolii pe carari politice periculoase.
Presedintele BCE, Christine Lagarde
Foto: Wikipedia

Criza COVID-19 va transforma profund economia și Europa se află într-o ''poziție excelentă'', estimează Christine Lagarde

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Criza economică generată de pandemia COVID-19 va schimba profund economia mondială, către mai multă ecologie, digitalizare și de asemenea prin transformarea modului de lucru, Europa situându-se în cadrul acestei evoluții într-o ''poziție excelentă'', a apreciat sâmbătă președinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, potrivit AFP, relatează Agerpres.
Rezultate bacalaureat
Foto: AGERPRES

Rezultate finale BAC 2020: Ministerul Educației publică notele după rezolvarea contestațiilor

de C.V. HotNews.ro
Rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2020 vor fi afișate duminică. Ministerul Educației va publica pe site-ul propriu bacalaureat.edu.ro și la avizierele liceelor notele finale după rezolvarea contestațiilor. În acest an peste 62.500 de contestații au fost depuse, o treime vizând lucrările la proba scrisă de limba română.
Ploi
Foto: AGERPRES

Ploi torențiale și vijelii în cea mai mare parte a țării, până marți dimineața; disconfort termic în regiunile sud-estice

de I.B. HotNews.ro
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de ploi torențiale și vijelii valabilă în cea mai mare parte a țării până marți dimineața, dar și de disconfort termic pentru regiunile sud-estice.
Donald Trump
Foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

SUA: Președintele Trump susține că va proteja modul de viață american început odată cu Columb

de I.B. HotNews.ro
Președintele Donald Trump a afirmat sâmbătă că va lupta pentru a proteja stilul de viață american care a început atunci când exploratorul italian Cristofor Columb a descoperit America, transmite duminică dpa.
Bayern Munchen a castigat Cupa Germaniei
Foto: Twitter - Bayern Munchen

​VIDEO Bayern Munchen a câștigat Cupa Germaniei pentru a 20-a oară (4-2 vs Leverkusen)

de Red. Sport HotNews.ro
​Formația Bayern Munchen a câștigat, sâmbătă seară, pentru a 20-a oară Cupa Germaniei, a doua oară consecutiv. Bavarezii, care au câștigat în acest an și titlul național, au reușit și eventul a doua oară consecutiv.
Victorie pentru AC Milan
Foto: Twitter - AC Milan
Serie A

VIDEO Lazio și-a luat adio de la titlul de campioană (0-3 vs AC Milan)

de Red. Sport HotNews.ro
Lazio Roma a fost învinsă categoric de AC Milan, scor 3-0, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 30-a din Serie A. În urma acestui rezultat, echipa lui Simone Inzaghi rămâne la șapte puncte în spatele liderului Juventus.
Chelsea Londra
Foto: Twitter - Chelsea FC
Premier League

VIDEO Chelsea a revenit pe locul al patrulea (3-0 vs Watford)

de Red. Sport HotNews.ro
Chelsea s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în fața echipei Watford, în etapa a 33-a din Premier League. În urma acestui rezultat, formația lui Frank Lampard a revenit pe locul al patrulea în clasament.
Plaquenil (Hidroxiclorochina)
Foto: Profimedia Images

Coronavirus: OMS întrerupe testele clinice pentru hidroxiclorochină și combinația Lopinavir-Ritonavir

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat sâmbătă că întrerupe testele clinice cu hidroxiclorochină împreună cu combinația Lopinavir-Ritonavir pentru pacienții COVID-19 spitalizați, după ce acestea nu au indicat până în prezent o reducere a mortalității în cazul bolnavilor infectați cu noul coronavirus, informează Reuters, potrivit Agerpres.
Biserica Grecia
Foto: Pixabay

UPDATE Cozi care se întind pe kilometri întregi la granița între Bulgaria și Grecia. Durata de așteptare e de câteva ore

de Redacția. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Internațional
O coadă care pe parcursul zilei de sâmbătă s-a întins până la 12 kilometri s-a format la granița între Bulgaria și Grecia. Timpii de așteptare au fost de până la șase ore. Cele mai recente informații transmise pe seară de către MAe e că timpul de așteptare s-a redus la trei or eși cozile sunt pe circa 3 km.
Insula Creta
Foto: maxpixel.net

Primele informații oficiale despre turista din România depistată cu coronavirus în Grecia

de C.V. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Românca depistată cu coronavirus în Grecia s-a deplasat în data de 2 iulie cu o cursă aeriană charter cu escală la Atena, destinația finală fiind Insula Creta, anunță MAE. „Toți pasagerii cursei aeriene respective au fost testați la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv”, transmite instituția care precizează și starea actuală în care se află femeia.
Coronavirus Romania
Foto: - / Xinhua News / Profimedia

Prefecții din țară sunt anunțați că nu mai au voie să țină oamenii în carantină

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Secretarul de stat Raed Arafat a transmis prefecturilor din țară o circulară prin care anunță că izolarea la domiciliu și carantina se suspendă temporar până când Parlamentul și Guvernul se pun de acord să respecte Constituția, relatează Mediafax.
Liga 1
Foto: lpf.ro

​Liga 1, play-off: FCSB vs FC Botoșani 1-1 / Goluri frumoase și eliminări pe Arena Națională

de Red. Sport HotNews.ro
Formația FCSB a remizat, sâmbătă seară, pe teren propriu, scor 1-1 (1-1), cu echipa FC Botoșani, într-un meci din etapa a șasea a play-off-ului Ligii I.
Ludovic Orban, cu masca de protecție
Foto: Guvernul Romaniei

Orban, mesaj pentru bolnavii de Covid: Nu respectați deciziile Curții Constituționale și rămâneți în spitale

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Revista Presei | Radio TV
Premierul Ludovic Orban îi îndeamnă pe românii care sunt infectați cu noul coronavirus să nu respecte deciziile Curții Constituționale care a decis că izolarea și carantinarea în spital e ilegală și să rămână sub tratament în spitale pentru a evita răspândirea virusului.
Valer Dorneanu
Foto: Agerpres

Președintele CCR, replică pentru Orban cu privire la neconstituționalitatea carantinei și internării obligatorii: Greșeli evidente făcute pe plan legislativ ni se pun nouă în cârcă

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat sâmbătă că regretă că greșelile făcute pe plan legislativ sunt puse în cârca CCR, dar restrângerea unor drepturi, respectiv internarea obligatorie și carantina, se poate face doar prin lege. Acesta a mai subliniat că nu le poate spune cetățenilor să nu respecte legea și Constituția, ”cum le-au spus alții”, referindu-se la declarația premierului Ludovic Orban care a făcut apel la bolnavii de Covid să nu respecte deciziile Curții Constituționale și să rămână în spitale.
Statia Valea Ialomitei
Foto: Captura video

VIDEO Stațiile M5: Cum arată depoul și stația Valea Ialomiței de pe Magistrala 5 din Drumul Taberei

de Victor Cozmei HotNews.ro
Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Eroilor 2 nu a fost dată în folosință la 30 iunie așa cum au tot promis în diverse rânduri autoritățile, însă marea inaugurare va avea loc totuși în acest an. În timp ce mai toate lucrările la stații sunt aproape finalizate, Ministerul Transporturilor a început să le prezinte video pe fiecare. Azi, un video cu imagini din depoul și stația de metrou Valea Ialomiței.
Andrzej Duda, presedintele Poloniei
Foto: Facebook

Președintele polonez vrea interzicerea prin Constituție a adopțiilor de către cuplurile homosexuale

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Președintele polonez, Andrzej Duda, care candidează pentru un nou mandat, a afirmat sâmbătă că vrea să interzică prin Constituție adopțiile de către cuplurile homosexuale, relatează AFP.
Ciolacu, în Parlament
Foto: AGERPRES

Ciolacu: Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Politic
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a scris sâmbătă pe Facebook că Ludovic Orban devine ”toxic” și ”principala amenințare la stabilitatea statului”, după ce premierul i-a îndemnat pe românii care sunt infectați cu noul coronavirus să nu respecte deciziile Curții Constituționale și să rămână în spitale.
Testare coronavirus
Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Coronavirus în România: 416 cazuri noi în ultimele 24 de ore / 23 decese raportate / Bilanțul urcă la 28.582 / Situația pe județe

de Victor Cozmei HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Alte 416 de cazuri noi de coronavirus în România au fost anunțate sâmbătă de către Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total al celor infectați până acum cu Sars-Cov-2 urcă la 28.582. În ultima zi, au fost raportate 23 de decese noi. Numărul de teste zilnice anunțat este de 11.445. Internați la Terapie Intensivă sunt 233 de pacienți.
Femeie soldat in armata germana
Foto: Bundeswehr

Germania: Propunere oficială de reintroducere a serviciului militar obligatoriu, chiar și pentru femei

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Internațional
În Germania se pune din nou în discuție reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Având în vedere incidentele extremiste de dreapta din Bundeswehr, noul comisar militar, Eva Högl, declară: „Cred că este o greșeală uriașă, că a fost suspendată recrutarea”. Politiciana SPD solicita public discuții serioase la nivel politic, pe aceasta temă, inclusiv dacă ar trebui ca bărbații și femeile să servească în cadrul armatei, în egală măsură. Campania vine și pe fondul retragerii decise de președintele SUA, Donald Trump, a 9.500 de militari americani din Germania.

Gianluigi Buffon
Foto: Twitter - Juventus
Serie A

​VIDEO Juventus vs Torino 4-1 / Record pentru Gianluigi Buffon

de Red. Sport HotNews.ro
Juventus nu a avut probleme în derbiul orașului, a învins rivala Torino cu scorul de 4-1, și s-a distanțat la șapte puncte în fața celor de la Lazio. Meciul a fost unul special pentru Gianluigi Buffon (a devenit jucătorul cu cele mai multe prezențe în Serie A - 648).
Sergei Ryabkov
Foto: Wikimedia Commons

Rusia spune că China ar trebui să facă parte dintr-un G7 extins

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Rusia nu este în discuții cu Washingtonul cu privire la potențialul său rol într-un summit extins al Grupului celor Șapte de anul acesta, a spus sâmbătă viceministrul de Externe, Sergei Ryabkov, insistând că China ar trebui de asemenea inclusă în eveniment, relatează Reuters.
Steag Olanda
Foto: Captura Wikipedia

Olanda: Cartea de identitate nu va mai menționa sexul cetățenilor, cel puțin așa vrea ministrul Educației

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Sexul cetățenilor olandezi nu va mai fi menționat în cartea de identitate în câțiva ani, o inscripție considerată „inutilă” de ministrul Educației, Culturii și Științei, Ingrid van Engelshoven, relateză AFP.
Petrecere cu taraf la Prejmer
Foto: Captura video

VIDEO Petrecere cu taraf la Prejmer, lângă Brașov. Poliția s-a autosesizat

de C.V. HotNews.ro
Poliția Brașov anunță că s-a autosesizat după un concert cu taraf în Prejmer. Acolo, foarte multe persoane au participat la o petrecere în aer liber și au dansat, multe dintre ele fără măști de protecție.
Spitalul Victor Babes
Foto: Spitalul Victor Babes

Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la ”Marius Nasta” au plecat persoane infectate

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Dr. Emilian Imbri, managerul spitalului ”Victor Babeș” spune că trei persoane infectate cu noul coronavirus au plecat din spital și că mai sunt persoane care doresc acest lucru, doctorul trăgând un semnal de alarmă asupra riscului reîntoarcerii în societate a acestor persoane infectate. Și Beatrice Mahler, managerul Institutlui ”Marius Nasta” spune că a avut pacienți infectați care au plecat din spital.
Mason Greenwood
Foto: Twitter - Manchester United
Premier League

​VIDEO Manchester United a urcat pe loc de Champions League (5-2 vs Bourenmouth)

de Red. Sport HotNews.ro
Manchester United a reușit încă un meci excelent, s-a impus cu 5-2, pe teren propriu, în fața echipei Bournemouth, și a urcat pe locul al patrulea în Premier League (ultimul care asigură prezența în Champions League).
Produse din carne
Foto: pixabay.com

Protecția consumatorului a găsit zeci de kilograme de mâncare expirată la restaurantul în care a avut loc petrecerea cu taraf din Prejmer

de N.O. HotNews.ro
Restaurantul din Prejmer unde a avut loc un concert de taraf în aer liber, la care ar fi participat sute de oameni, a fost închis după ce la control au fost descoperite zeci de kilograme de alimente expirate, fără elemente de identificare și depozitate neconform, relatează Mediafax.
Porci
Foto: pixabay.com

China spune că virusul gripal porcin G4 nu este nou și că nu infectează ușor oamenii

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Ministrul chinez al Agriculturii a spus sâmbătă că așa-zisul virus gripal porcin ”G4” nu infectează și nu îmbolnăvește ușor oamenii și animalele, respingând astfel un studiu publicat săptămâna aceasta, relatează Reuters.
ploaie in Bucuresti
Foto: Captura video

VIDEO Ploaie torențială în nordul Bucureștiului

de N.O. HotNews.ro
Plouă abundent, sâmbătă după-amiază, în nordul Bucureștiului, în timp ce Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip nowcasting de Cod galben de averse torențiale și descărcări electrice.
Control in trafic
Foto: AGERPRES

Atenție la polițele RCA emise electronic: Poliția le vrea pe suport de hârtie, în original, iar amenzile pot ajunge la mii de lei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Economie | Asigurari
În epoca internetului, polița RCA emisă în format electronic și transmisă pe e-mail nu este suficientă în cazul unui control în trafic. Un cititor HotNews.ro a aflat asta pe propria piele, când polițistul i-a cerut să-i prezinte polița RCA pe suport de hârtie, în original. În Parlament, un deputat semnalează un alt aspect: polițele RCA emise online nu au ștampile și semnături în original, acestea fiind imprimate electronic. Pot fi probleme în cazul unui control al polițiștilor? Vezi în articol ce spune ASF, dar și răspunsurile furnizate de Poliția Română la solicitarea HotNews.ro.
Tigru
Foto: pixabay.com

Un tigru siberian a ucis o îngrijitoare la grădina zoologică din Zurich

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Internațional
O îngrijitoare a grădinii zoologice din Zurich a fost atacată și ucisă, sâmbătă, de un tigru siberian, arată un comunicat al autorităților, relatează Reuters.
Lansare candidati USR-PLUS
Foto: Captura Facebook

Orban, deranjat că USR-PLUS își lansează candidați la primăriile de sector: „Nu e semn de înțelepciune”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Politic
Liderul PNL Ludovic Orban s-a arătat deranjat de faptul că USR, partid cu care susține candidatul comun la Primăria Capitalei, își tot lansează candidații proprii la Primăriile de Sector în condițiile în care între cele două formațiuni politice se duc discuții privind o listă comună de candidați. „Nu cred că ăsta este un semn de înțelepciune și de abordare normală, firească. Vom vedea. În cazul în care nu se va putea, vom merge pe candidați proprii”, a spus Orban.
Valtteri Bottas
Foto: Formula 1 / Twitter

​Formula 1 a început: Valtteri Bottas va pleca din pole position la Marele Premiu al Austriei

de Red. Sport HotNews.ro
Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) va porni de pe prima poziție a grilei, duminică, în Marele Premiu al Austriei, prima etapă a sezonului de Formula 1, afectat puternic de pandemia de coronavirus.
Politia, in control la piete
Foto: Politia Capitalei

Nereguli la mai multe piețe, terase și baruri din București / Poliția a dat amenzi de peste 174.000 de lei

de C.V. HotNews.ro
Amenzi în valoare totală de peste 174.000 de lei au fost date de polițiștii bucureșteni, care au acționat în ultimele 24 de ore îndeosebi pentru verificarea respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă. Nereguli au fost constatate de polițiști la mai multe cluburi, terase, baruri, dar și piețe.
Caini
Foto: pixabay.com

Statul indian Nagaland interzice vânzarea cărnii de câine

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Autoritățile statului indian Nagaland au interzis vânzarea cărnii de câine și au oprit importarea sau comerțul cu câini pentru a fi folosiți pentru hrană, au spus oficialii, relatează The Guardian și BBC.
Proteste la Paris
Foto: YouTube

Franța: Cum își pregătesc părinții din cartierele sărace copiii pentru verificările poliției

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Actualitate | Internațional
„Furia ta trebuie să rămână in tine doar”. Temându-se de abuz sau discriminare din partea poliției, părinții din cartierele franceze sărace încearcă să-și pregătească copiii pentru controalele poliției, potrivit AFP.
Elevi cu masca
Foto: Jean-Christophe Milhet / AFP / Profimedia

Evaluarea națională: Aproape 900 de elevi au obținut media generală 10 / 76,2% dintre participanți au medii mai mari sau egale cu 5evaluarea nationala 2020 rezultate finale

de C.V. HotNews.ro
Un procent de 76,20% dintre candidații prezenți la Evaluarea Națională (inclusiv etapa specială) au obținut medii mai mari sau egale cu 5, a informat, sâmbătă, Ministerul Educației și Cercetării. Circa 900 de elevi au obținut media generală 10, după centralizarea rezultatele finale.
Mariana Neamtu
Foto: Arhiva personala

Un ordin de ministru și geografii academice

de Mariana Neamtu Contributors.ro
Să încercăm un mic exercițiu de imaginație. Suntem în vara anului 2024. La universitățile din România s-au încheiat de ceva vreme cursurile. Studenților și masteranzilor din anii terminali le-au fost înmânate diplomele de absolvire, iar forfota înscrierilor pentru noul an universitar se lasă încă așteptată. Într-o după amiază caniculară, un banal ordin de ministru pune, pe neașteptate, stăpânire pe spațiile sociale de discuții, provocând reacții imediate nu doar dinspre mediul academic, ci și dinspre cel politic.Alte titluri din Actualitate:

Mexic: Mine de ocru vechi de aproximativ 12.000 de ani, descoperite sub nivelul mării
Președinția Germaniei în UE și viitorul Parteneriatului Estic: Ghidul pentru gestionarea unei realități „incomode”
Din nou cozi la la trecerea în Grecia / Câțiva români plictisiți au făcut o horă
Criză la Craiova: nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă
Subiectele săptămânii: Planul de relansare economică: Show me the money; Anchetele Rise Project: În bârlogul traficanților de măști; Propaganda rusă și chineză
Prognoză specială București: 35 de grade până duminică. Noaptea ar putea ploua
Primăria București, amendă de 100.000 lei pentru lipsa Registrului Spațiilor Verzi / Bădulescu: "Ministrul Mediului, mincinosul de serviciu"
"Strada maurilor"- Berlinul schimbă numele unei stații de metrou considerată rasistă


ECONOMIE

Masini
Foto: Hotnews

Piața mașinilor noi a scăzut cu 27% în iunie

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Economie | Auto
​Înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut în iunie cu 27% față de iunie 2019, atingând un volum de 10.161 unități. Astfel, pe primele șase luni din 2020, numărul autoturismelor noi înscrise în circulație a ajuns la 49.616, în scădere cu 30% față de perioada similară din 2019, se arată într-un comunicat ACAROM. A fost a doua cea mai bună lună din an, după ianuarie.
Sediul Daimler din Stuttgart
Foto: Wikimedia Commons

Daimler vrea să-și vândă fabrica din Franța, în cadrul planului de reducere a costurilor

de I.B. HotNews.ro
Grupul auto Daimler AG a anunțat că intenționează să vândă fabrica sa din Hambach, Franța, ca parte a revizuirii generale a sistemului său de producție, ceea ce va avea ca rezultat costuri legate de restructurare de 500 de milioane de euro în trimestrul doi din 2020, transmit Reuters și Bloomberg.


0-100.hotnews.ro

Volkswagen we drive proud
Foto: Volkswagen

Volkswagen Group, cu toate mărcile sale, boicotează Facebook și Instagram din cauza regulilor neclare privind instigarea la ură

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 2 Iul 2020 Economie | Auto
Volkswagen Group, cu toate mărcile sale – dintre care cele mai reprezentative ca vânzări sunt Volkswagen, Skoda, SEAT și Audi – boicotează Facebook și Instagram din cauza regulilor neclare ale acestor rețele sociale privind instigarea la ură. Concret, Volkswagen Group a oprit orice campanie plătită pe Facebook și Instagram, începând cu 1 Iulie 2020, timp de o lună, au declarat pentru 0-100.ro surse din cadrul companiei. Acțiunea este luată la nivel global de către Volkswagen Group.


SPORT

Frances Tiafoe
Foto: ausopen.com

Frances Tiafoe (81 ATP) a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

de Red. Sport HotNews.ro
​Tenismenul american Frances Tiafoe, locul 81 ATP, a fost testat pozitiv cu coronavirus la un turneu demonstrativ din Atlanta.
Liga 1
Foto: lpf.ro

​Liga 1: Arbitrul Iulian Călin, testat pozitiv pentru coronavirus / El a condus meciul dintre Clinceni și Sepsi

de Red. Sport HotNews.ro
Arbitrul Iulian Călin a fost depistat pozitiv cu Covid-19, informează digisport.ro. Acesta a condus la centru meciul disputat, miercuri, de Academica Clinceni și Sepsi, din play-out-ul Ligii I.
Serena Williams si Olympia, fiica sa
Foto: Captura Twitter

​FOTO Așa mamă, așa fiică - Serena Williams și-a găsit o nouă parteneră de dublu

de Red. Sport HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Iul 2020 Sport | Tenis
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams și-a găsit o nouă parteneră de dublu, pe fetița sa de trei ani, Olympia.


Bancul zilei

Bancul zilei: Sfaturi pentru o viață sănătoasă la birou

de I.B. HotNews.ro
- Rodica, ar trebui sa inchizi fereastra cand intri in biroul directorului.

- De ce?

- Presupun ca acolo e..


ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Sfaturi pentru o viață sănătoasă la birou
- Rodica, ar trebui sa inchizi fereastra cand intri in biroul directorului. - De ce? - Presupun ca acolo e..
Bancul zilei: Cum dispare rapid durerea de cap
– Alo , Ioane hai la o bere la barul din colt. – Pai cand te-am sunat eu acum o jumatate de ora ai zis ca ai o durere ingrozitoare de cap....
Bancul zilei: Reversul aventurilor de o noapte
Doi prieteni povesteau: - Stai să vezi ce aventură beton am avut aseară și cum s-a sfărșit. Am ajuns la spital cu o...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by