Dan Barna
Foto: USR, Facebook

UPDATE Scandal în USR după excluderea Olimpiei Ardelean. Peste 100 de membri cer echipei Barna să înceteze cu „execuțiile politice” / Reacția lui Barna

de C.D. HotNews.ro
Peste 100 de membri USR cer conducerii partidului să revină asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean, acuzând „execuții politice” ale celor care s-au manifestat critic față de conducerea partidului.
Marcel Vela
Foto: Captura video

Marcel Vela: Voi propune premierului schimbarea unor șefi ai Jandarmeriei / ”Anumiți conducători din Jandarmerie au fost în relații directe cu politicieni”

de I.B. HotNews.ro
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seara, la Digi 24, că va propune premierului schimbarea anumitor șefi din Jandarmerie, după ce a citit raportul desecretizat al protestului Diasporei. ”Părerea mea este că în ziua de 10 și 11 august anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu politicieni, astfel încât și Jandarmeria și protestatarii au fost tabloul complet pe care îl avem în față și eu, ca și ministru al afacerilor Interne, am avut ca prioritate desecretizarea Raportului din 10 și 11 august”, a spus Vela, la Digi 24.
Traseul Nord Stream
Foto: Wikipedia

Congresul SUA impune „sancțiunile iadului”, ca să întârzie finalizarea Nord Stream 2

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Într-o rară unanimitate cu președintele Statelor Unite, democrații și republicanii americani resping Nord Stream 2. Cu puțin timp înainte de finalizarea gazoductului Mării Baltice, din Rusia în Germania, Congresul SUA vrea să-l oprească, aplicând noi „sancțiuni din iad”. Așa-numita „bill from hell” a fost numele dat de senatorul american Lindsey Graham unei propuneri legislative de acum doi ani, când s-a inițiat „pedepsirea” Rusiei pentru așa-zise imixtiuni în alegerile prezidențiale din SUA, în 2016.
CFR Cluj vs Celtic
Foto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Europa League: CFR Cluj vs Celtic 2-0 / Victoria care aduce primăvara - CFR, calificată în 16-imi

de Diana Ene HotNews.ro
CFR Cluj a avut o misiune mai ușoară cu Celtic Glasgow decât anunța Dan Petrescu. Veniți la Cluj fără mai mulți titulari, scoțienii nu au reușit să îi pună deloc probleme campioanei României, care s-a impus cu 2-0 și a obținut calificarea în 16-imile Europa League. Ardelenii au încheiat Grupa E pe locul al doilea (12 puncte), cu patru victorii, performanță care după tragerea la sorți părea extrem greu de realizat.


Închisoare
Foto: Pixabay
 documente
(12 Dec 2019) DOC, 466KB

Ministerul Justiției vrea ca BOR să se implice în reintegrarea socială a foștilor deținuți / De ce n-a reușit statul să-i recupereze pe condamnați - noua strategie a lui Predoiu DOCUMENT

de Clarice Dinu HotNews.ro
Nici unul dintre cei peste 20.000 de deținuți nu au urmat în 2017 și 2018 și un curs de calificare profesională în cadrul proiectelor cu finanțare europeană, în vreme ce în programele agențiilor de ocupare a forței de muncă au fost incluse mai puțin de 700. Asta în condițiile în care calificarea profesională reprezintă una dintre condițiile de bază care contribuie la reintegrarea foștilor deținuți, contribuind la scăderea gradului de recidivă.
Principalii indicatori macroeconomici
Foto:

​​Cinci lucruri din strategia fiscal-bugetară 2020 - 2022: De la investițiile care scad ca procent din PIB, la „riscurile interne pozitive” sau relansarea Fidelis

de F.B. HotNews.ro
Guvernul Orban a elaborat și adoptat Strategia fiscal-bugetară 2020 – 2022, care însoțește bugetul. Aici se găsesc și exprimări vechi, ce se regăsesc și în documentele similare anterioare.
Schema Ponzi
Foto: YouTube

Patru americani și un român au făcut în SUA un Caritas de 722 milioane de dolari în criptomonede „pe spinarea idioților”

de A.Th.C. HotNews.ro
​Cinci bărbați au fost puși sub acuzare pentru ceea ce procurorii federali numesc o schemă lucrativă în criptomonede care i-a jupuit pe investitori de 722 milioane de dolari printr-un model de afacere pe care unul dintre acuzați l-a descris ca fiind clădit „pe spinarea idioților”, conform documentelor de la tribunal.
Cum poți avea tot timpul mașina dorită
Foto: Porsche Finance Group

[P] Diversitate prin simplitate sau despre cum poți avea tot timpul mașina dorită

de Smile Media
A avea este de cele mai multe ori sinonim cu a cumpăra. Iar a cumpăra o mașină implică nu doar procesul de achiziție, ci și pe cele de mentenanță, respectiv cel mai puțin plăcut aspect al revânzării. Am fost obișnuiți să credem că te poți numi cu adevărat șofer doar atunci când te poți numi și proprietar de mașină.
JW Marriott Bucharest Grand Hotel
Foto: Superbrands
Articol recomandat de Superbrands​

Branding de 5 stele

de Smile Media
Unul dintre cei mai mari jucatori de pe piața hotelieră locală, hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel, își menține, la 19 ani de la deschidere, reputația de etalon al luxului modern în capitala plină de viață a României. Renumit pentru serviciile sale excepționale, varietatea de restaurante, lounge-uri și spațiul generos pentru organizarea de conferințe și evenimente private, hotelul este un cadru ideal, atât pentru oaspeții din zona business, cât și pentru călătoriile cu adevărat inspirate si de succes sau pentru petrecerea timpului alături de familie sau prieteni.
CEC Bank împlinește 155 de ani
Foto: CEC Bank

[P] Tu ce cadouri faci de ziua ta? CEC Bank premiază cu 155 euro brut fiecare copil născut pe 24 noiembrie 2019

de Smile Media
La 155 de ani de la lansarea CEC Bank, banca vrea să continue o tradiție începută încă din 1937 și oferă cadou 155 euro fiecărui copil născut în data de 24 noiembrie 2019.
  • Vezi în articol date despre campania "Continuând tradiția, la aniversarea a 155 de ani, premiem copiii născuți în 24 noiembrie 2019" și un timeline cu cele mai importante momente din istoria CEC Bank
Mihai Adrian Trandafir
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Accident de muncă

Posibilitatea atragerii răspunderii penale a angajatorului în cazul accidentelor de muncă, chiar și în ipoteza externalizării serviciului de siguranță și sănătate în muncă

de Mihai Adrian Trandafir STOICA & Asociatii
Există posibilitatea atragerii răspunderii penale a angajatorului în cazul unui accident de muncă, în ipoteza externalizării serviciului de securitate și sănătate în muncă? Aceasta este o întrebare ce a primit răspunsuri diametral opuse în practică, cu consecințe dramatice pentru angajatori.
Sandra Muresan
Foto: MedLife
Medicii schimbării

Medicina de familie în România prin ochii dr. Sandra Mureșan: Chiar dacă există probleme, nu aș vrea să plec în străinătate. Contează atât de mult un mesaj de tipul "mulțumesc, fetița mea se simte mai bine"

de A.R. HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Medicii schimbarii
Ce înseamnă medicina de familie în România, dincolo de ce auzim cel mai des despre medicii de familie, că doar trimit pacienții la medicii specialiști, scriu rețete îngropați în hârtii, paralizați de un sistem informatic care funcționează foarte prost? ''Care dintre noi nu a fost cel puțin odată la medicul de familie și nu i s-a putut elibera o rețetă, un bilet de internare sau s-a blocat cardul de sănătate, s-a enervat, s-a certat?'' se întreabă dr. Sandra Mureșan.
Gabriel Zbarcea, Liviu Giugiumica
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

webPR: Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica, unul dintre cei mai titrați bancheri de investiții din România

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Țuca Zbârcea & Asociații a anunțat astăzi un parteneriat exclusiv cu Trident Capital Investments, o companie specializată de investment banking și corporate finance, cu scopul de a oferi servicii integrate de consultanță juridică/fiscală și intermediere financiară pentru clienții care derulează diferite proiecte de investiții.
Marcel Vela
Foto: Digi 24

Vela, despre eventualitatea demiterii lui Arafat: Eu nu am zis că vreau să il demit / Voi lua o decizie după finalizarea auditului

de I.B. HotNews.ro
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seara, la Digi 24, că va decide dacă îl va elibera din funcție pe Raed Arafat după ce auditul la instituția condusă de secretarul de stat va fi finalizat, el precizând că a fost „dezamăgit” de anumite acțiuni ale șefului DSU, potrivit Mediafax.
Cristina Vremeș
Foto: Hotnews

Interviu cu scriitoarea Cristina Vremeș. De ce Ileana Cosânzeana nu are și ea o poveste?

de Contributors.ro
Romanul ”Trilogia sexului rătăcitor” e primul roman scris de Cristina Vremeș și e un debut foarte promițător. E foarte bine construit, diferitele paliere ale narațiunii sunt bine stăpânite, se completează continuu ca un puzzle, povestea celor trei femei reușește foarte bine. Romanul ne trece prin diferitele lumi, satul, orașul postbelic, mânăstirea, orașul de azi, și constituie o percepție fină, consistentă a lumii românești. Capitolul șapte care descrie moartea bunicii, văzută alternativ prin ochii fiicei și nepoatei, în scurte pasaje, mi s-a părut excelent, arată forță scriitoricescă autentică.
serialul Umbre
Foto: Screenshot via Youtube

Cum a evoluat de la un sezon la altul Umbre, serialul cu gangsteri de pe HBO, și ce spun criticii acestuia

de Dragoș Costache HotNews.ro
9:42
Umbre, aflat deja la cel de-al treilea sezon, a schimbat, de când a apărut, întreg peisajul serialelor din România într-un mod fundamental. Într-o industrie dominată de seriale cu distribuție stabilă, aceleași locații de filmare și serii interminabile, ce pot fi produse repede și mai ales ieftin, Umbre încearcă să fie un produs prestige - un noir familist cu tușe diluate de acuarele NCR, într-un București verosimil al mafioților imaginari.
Kinetofit
Foto: Positive Communication

[P] ​Tu în ce proiect investești în 2020? "Proiect Corpul Meu 2020", campanie de sănătate a corpului și echilibru emoțional, lansată de KinetoFit

de Smile Media
​KinetoFit lansează o provocare pentru 2020, tuturor celor care își doresc starea de bine pe care ți-o aduce un stil de viață echilibrat, ce include sportul efectuat corect, consecvent și fără dureri, precum și dieta personalizată. Cei care își fac abonament în luna decembrie la programele KinetoFit beneficiază de o reducere de 10%, pentru încurajare, în cadrul campaniei “Proiect Corpul Meu 2020”.
Plafar si Crucea Rosie
Foto: webPR.ro

[P] Plafar și Crucea Roșie fac Sărbătorile de Iarnă mai frumoase pentru copiii și bătrânii din Ilfov

de Smile Media
Plafar, companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei și Crucea Roșie din România - Sucursala Ilfov, au realizat un parteneriat cu scopul de a oferi, în fiecare an, sprijin persoanelor cu nevoi speciale, bătrânilor din cămine și copiilor din centrele de plasament Ilfov, din dorința de a le face sărbătorile mai frumoase.
Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley
Foto: Editura Trei

Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Aparut la editura Trei, volumul Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley ne arata cum ar rezolva cei mai mari psihoterapeuti problemele cu care ne confruntam zi de zi. Pe jumătate introducere în psihologie, pe jumătate ghid de viață, această carte oferă informații clarificatoare și pătrunzătoare despre motivele pentru care ești așa cum ești și pentru care faci lucrurile pe care le faci, alături de sfaturi de la psihologi și psihanaliști, precum Melanie Klein, Donald Winnicott, Fritz Perls și mulți alții.
Tudor Musatescu
Foto: editiadedimineata.ro

Edițiadedimineață.ro: "Umorul adevărat este haz cu studii universitare." Cu duioșie și umor, despre înțelepciune, demnitate, concesii

de editiadedimineata.ro editiadedimineata.ro
La sfârșitul anului 1970, Tudor Mușatescu, poet, prozator, dramaturg, umorist, a plecat cu „perlele de spirit ce ieșeau din gura lui în ritm de mitralieră” să le spună unei alte lumi. Născut în 22 februarie 1903 la Câmpulung, în familia unui avocat, a făcut studii de litere și filozofie, dar și de drept.
Boris Johnson
Foto: Captura YouTube

Guardian: Acesta e un scrutin despre Brexit. Dar Boris Johnson nu va înfăptui Brexit-ul

de Ionut Baias HotNews.ro
Există un singur motiv pentru care alegerile de astăzi au loc: Brexit. Șase săptămâni mai târziu, alegerile din 2019 sunt tot niște alegeri despre Brexit. Poate că tu ai vrea să fie despre alte lucruri. Poate că ești sătul și iritat de toată cearta despre Brexit. Toate acestea nu sunt însă decât fugă de realitate,potrivit The Guardian, citat de Rador.
dezmostenitii-o-poveste-despre-bani
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Dezmostenitii. O Poveste despre bani

de A.V. HotNews.ro
S-au scris multe carti despre fuga de Romania, dar mai putine despre intoarcerea la ea. Tocmai de aceea, romanul Dezmostenitii, al lui Dani Rockhoff, este un document pretios despre cum percepe si cum se adapteaza un repatriat la noua-vechea lui tara.
racheta balistica SUA
Foto: Captura YouTube

VIDEO SUA au testat o rachetă balistică, după retragerea din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare

de N.O. HotNews.ro
Pentagonul a testat joi o rachetă balistică convențională de la sol, un test care ar fi fost interzis în baza Tratatului privind forțele nucleare intermediare (INF), din care SUA s-au retras, relatează Reuters.
incontestabil-evolutia-si-stiinta-creatiei
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Apariția și evoluția omului pe înțelesul tuturor

de A.V. HotNews.ro
Bill Nye arata, intre altele, cum au aparut oamenii si daca specia noastra isi continua evolutia, care sunt promisiunile si pericolele organismelor modificate genetic, precum si cat de probabil este ca si pe alte planete sa se fi produs un proces evolutiv similar cu cel de pe Pamant.

Inel
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Românul care a cumpărat inelul Rihannei pentru a-l face cadou de Crăciun. Suma uriașă pe care a plătit-o

de Stirile ProTV Stirile ProTV
12:17 Magazin
Ceasuri vechi de colecție și inele cu diamante purtate de celebrități precum Beyonce sau Rihanna.
Genocidul armean
Foto: Hotnews

Președinția Turciei condamnă decizia "iresponsabilă" a Congresului SUA privind genocidul armean

de I.B. HotNews.ro
Rezoluțiile "iresponsabile" adoptate de Congresul SUA periclitează viitorul relațiilor dintre Statele Unite și Turcia, a declarat, joi seară, Fahrettin Altun, directorul de comunicare al Președinției de la Ankara, după decizia privind recunoașterea genocidului otoman asupra poporului armean, potrivit Mediafax.
accident Iasi
Foto: Captura

Digi24: Cât a stat la închisoare avocatul care a ucis doi tineri în timp ce conducea beat în oraș cu 155km/oră

de Digi24 Digi24
Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar potrivit rechizitoriului, în momentul impactului Victor Axinte avea 155 de kilometri la oră.
Budescu
Foto: captura Digisport

DigiSport: Incredibilul Budescu! Momentul anului. A dat gol din vestiar. "Îți dau 10 milioane" VIDEO

de DigiSport Digisport.ro
Constantin Budescu, jucătorul celor de la Astra Giurgiu, a făcut din nou spectacol cu o execuție magistrală! Jucătorul de 30 de ani i-a obișnuit pe suporteri cu goluri incredibile, din poziții aproape imposibile, iar acum a dus lucrurile la un alt nivel.
Ion Stefan
Foto: Facebook

Program PNDL - În urma controalelor, vor fi oprite plăți de peste 146 de milioane de lei

de I.B. HotNews.ro
Corpul de control al ministrului Dezvoltării Regionale și inspectorii din Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) au verificat 3.084 de solicitări de plată pentru proiecte realizate prin PNDL. În urma acțiunilor de control, vor fi oprite plăți de peste 146 de milioane de lei pentru 187 obiective de investiții.
Dan Barna
Foto: Facebook

Reacția lui Barna după mesajul de protest semnat de peste 100 de USR-iști: „E un partid viu, dinamic, dar trebuie să avem niște limite”

de C.D. HotNews.ro
Dan Barna susține că Olimpia Ardelean a fost exclusă din partid ca urmare a unor sesizări legate „de injurii, de jigniri”, și nu pentru că a reclamat nereguli la semnăturile strânse pentru inițiativa „Fără penali”. El a precizat că e normal „să fie nemulțumiri” față de decizie, însă în partid „trebuie să avem niște limite”.
Romania, victorie categorica in fata Israelului
Foto: Facebook - Federatia Romana de Hochei pe Gheata

Hochei: România - Israel 15-0, în precalificările pentru JO 2020

de Diana Ene HotNews.ro
Echipa masculină de hochei pe gheață a României a surclasat selecționata Israelului cu 15-0 (1-0, 4-0, 10-0), joi seara, pe Patinoarul Olimpic din Brașov, care găzduiește meciurile din Grupa K a precalificărilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022.
Lia Savonea
Foto: Captura video

Trei apropiați ai Liei Savonea au picat examenul de promovare la Curtea Supremă

de Redacția HotNews.ro
Trei judecători apropiați ai fostei șefe a CSM, Lia Savonea, au fost respinși la interviul de promovare de la Curtea de Apel la Înalta Curte, secția de contencios administrativ și fiscal. Unul i-a dat dreptate lui Dragnea, altul i-a suspendat un decret lui Iohannis, al treilea l-a declarat colaborator al Securității pe Băsescu. Interviurile au fost susținute la secția de judecători a CSM.
orhideea-si-papadia-de-ce-exista-copii-cu-probleme-de-dezvoltare-si-cum-pot-toti-copiii-sa-creasca-frumos
Foto: Hotnews
Ghid practic

D​e ce exista copii cu probleme de dezvoltare si cum pot toti copiii sa creasca frumos

de A.V. HotNews.ro
Anumite variante ale genelor cresc predispozitia unei persoane la depresie, anxietate, tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si comportamente antisociale, sociopate sau violente. Insa in loc sa considere aceasta gena „de risc” ca fiind o slabiciune, Boyce schimba modul in care ne raportam la fragilitatea umana, dovedind ca, desi aceste gene „rele” pot crea probleme, in situatia si mediul adecvate, pot sa duca la aparitia unor copii care nu doar ca se descurca mai bine decat inainte, dar care isi depasesc cu mult colegii.

Pavel Sheremet
Foto: Captura Twitter

Cinci persoane, inclusiv un chirurg pediatru, au fost reținute pentru uciderea jurnalistului Pavel Sheremet / Oficiali: Toți au fost voluntari în războiul din Donbas

de N.O. HotNews.ro
Poliția ucraineană a reținut cinci persoane, inclusiv un chirurg pediatru și un cântăreț de rock, în legătură cu uciderea în 2016 a jurnalistului de investigații Pavel Sheremet în urma exploziei unei bombe plasate sub mașina pe care o conducea acesta, au anunțat oficiali din din poliție, relatează Reuters. Toți au luptat ca voluntari în războiul Ucrainei din regiunea Donbas.


Curtea Constitutionala
Foto: CCR.ro

Cum a legat CCR, în 2010, independența justiției de pensiile speciale ale magistraților

de C.D. HotNews.ro
Ludovic Orban nu este singurul premier care vrea să modifice sistemul de pensii speciale. În 2010, Emil Boc propunea ca acestea să se supună acelorași reguli de contributivitate valabile în sistemul public. Cu actul normativ pe masă, Curtea Constituțională a decis însă că de pensiile magistraților nu se poate atinge nimeni. Motivul: de acestea depinde independența justiției.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Incendii globale
Foto: NASA

Incendiile de pădure: Anul 2019 s-a situat în medie, cu episoade "fără precedent", potrivit Copernicus

de R.M. HotNews.ro
Anul 2019 s-a situat "în medie" în materie de incendii de pădure, în ciuda unor episoade "fără precedent" în unele regiuni ale lumii și a unei mediatizări foarte puternice a incendiilor din Amazonia, a anunțat joi serviciul european Copernicus privind schimbările climatice, scrie AFP.
Romgaz
Foto: Romgaz

Dispută între Romgaz și constructorii centralei de la Iernut/ Producătorul de gaze se așteaptă la proces/ Motivele: Investiție întârziată și bani pierduți

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Acționarii Romgaz au aprobat achiziționarea de servicii juridice pentru reprezentarea companiei într-un posibil litigiu cu asocierea DuroFelguera și Romelectro, constructorii centralei Iernut. Aceste firme nu au respectat graficul de realizare a centralei, iar Romgaz, în calitate de beneficiar al lucrării, ar putea ajunge în situația de a pierde bani. Constructorii cer mai mulțu bani, pe motiv că ar fi crescut costurile în urma majorării prin OUG 114/2018 a salariului minim în construcții.
Greta si Trump
Foto: Captura YouTube

UPDATE Trump o ironizează pe Greta Thunberg și îi transmite să se relaxeze / Reacția activistei

de N.O. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump a ironizat-o joi pe tânăra militantă suedeză Greta Thunberg cu privire la ”furia” ei, sfătuind-o să se ”relaxeze” și să meargă la cinema, relatează AFP. Reacția activistei nu a întârziat să apară și și-a modificat biografia de la contul de Twitter scriind că este o adolescentă care lucrează la problema sa privind gestionarea furiei.
catei la vot in Marea Britanie
Foto: Captura Twitter

FOTO În Regatul Unit, cățeii au fost mobilizați masiv la secțiile de vot / Fotografiile cu patrupezii sunt pe locul doi în trend în Marea Britanie pe Twitter

de N.O. HotNews.ro
După trei ani de dezacord pe subiectul Brexit, britanicii au găsit cel puțin un subiect asupra căruia au căzut de acord pentru alegerile legislative mergând la urne acompaniați de cățeii, dar și pisicile și chiar caii lor, informând de acest lucru tot internetul, relatează AFP.
catel vopsit
Foto: Captura video

VIDEO Surpriză neplăcută pentru un cuplu din Constanța care a cumpărat un bichon. Cățelul a fost vopsit pentru a putea fi vândut mai scump

de N.O. HotNews.ro
16:15 Magazin
Un cuplu din Constanța care a cumpărat un bichon maro a avut o surpriză neplăcută la prima baie. Sub duș, blana bichonului a devenit albă, ceea ce înseamnă că a fost vopsită în așa fel încât câinele să fie vândut mai scump, scrie Mediafax.
Boris Johnson
Foto: Captura video

Alegeri în Marea Britanie. Cozi la secțiile de votare / Johnson a venit cu câinele la vot FOTO

de D.D. HotNews.ro
Cozi la secțiile de vot din Marea Britanie, unde cetățenii sunt chemați la urne pentru a decide o nouă configurație a Parlamentului de la Londra, principala miză fiind însă legată de Brexit.

.
Inchisoare, imagine generica
Foto: Piqsels

Cum sunt reintegrați deținuții în societate în alte state europene. Polonia - 10% din banii câștigați prin munca în penitenciar, primiți ca ajutor după eliberare

de MH HotNews.ro
Majoritatea statelor europene au politici bine puse la punct pentru reintegrarea în societate a deținuților, astfel încât să nu comită noi infracțiuni după ce ies din închisori. Ei sunt obligați să muncească zilnic în penitenciar sau să participe la cursuri de formare profesională. În Polonia, de exemplu, deținuții primesc un ajutor de 10% din remunerația câștigată prin munca prestată în penitenciar, iar 35% din bani merg într-un fond special pentru a crea mai multe locuri de muncă pentru deținuți, în timp ce în Spania organizațiile neguvernamentale care implementează proiecte în penitenciare beneficiază anual de la buget de aproximativ 300 de milioane de euro.
Pacient
Foto: Hospice Casa Sperantei

Ziua Internațională a Supraviețuitorului de Cancer: A doua cauză de deces din lume. Aproape 10 milioane de oameni pierd anual lupta cu boala

de Alina Neagu HotNews.ro
Cancerul este a doua cauză de deces în lume, aproape 10 milioane de persoane pierzând, în fiecare an, lupta cu această boală. Cel puțin o treime dintre cancerele frecvente sunt, însă, prevenibile. De asemenea, numărul persoanelor care trăiesc cu cancer, al supraviețuitorilor, crește de la an la an în lume. Acest lucru se datorează creșterii nivelului de cunoștințe despre cancer în rândul publicului, depistării precoce, introducerii programelor de screening și progresului înregistrat în medicină.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews
Articol actualizat

​Cresc accizele, cresc prețurile. Un plin de benzină va fi mai scump cu 3-4 lei/ Lucrurile s-ar putea schimba dacă Iohannis promulgă eliminarea supraaccizei

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat nivelul accizelor aplicabil în anul 2020. Acestea au crescut, iar asta se va reflecta în prețuri. Momentan, proiectul de eliminare a supraaccizei, adoptat de Parlament, se află la promulgare la Klaus Iohannis. De asemenea, va fi nevoie de o modificare a Codului fiscal pentru a fi corelate cele două, potrivit specialiștilor în fiscalitate.
Daniel Musat
Foto: Arhiva personala

Sindromul Post Vot. Alegerile și mintea noastră cea de toate zilele la Londra, București și mai departe

de Daniel Miusat Contributors.ro
De trei ani, Regatul Unit și întreaga lume privește consternată la înfruntarea între două bastioane: cei care acceptă rezultatul referendumului pentru Brexit și cei care îl vor anulat. A doua baricadă are multiple justificări. Interesante pentru implicații îmi par două teorii, cu diverse variante, ambele bazate pe aceeași presupunere: exista sigur o soluție corectă și una greșită, votanții au ales varianta greșită, ca atare procesul trebuie refăcut sau pur și simplu ignorat.
Lewis Hamilton
Foto: Twitter - F1

Formula 1: Directorul executiv al Ferrari a confirmat negocierile cu Lewis Hamilton

de Diana Ene HotNews.ro
Louis Camilleri, directorul executiv al echipei Ferrari, a confirmat faptul că Lewis Hamilton a purtat discuții în vederea unei posibile alăturări echipei cu sediul în Maranello.
Bogdan Licu
Foto: Agerpres

Procurorul general Bogdan Licu, întrebat dacă susține desființarea Secției speciale: Da, bineînțeles / Ce spunea Bogdan Licu în urmă cu un an: Nu văd care ar fi problema ca Secția să fie transformată în Direcție

de MH HotNews.ro
Procurorul general interimar, Bogdan Licu, susține desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și spune că opțiunea Adinei Florea de a se retrage din procedura de numire la conducerea secției este una personală.
Donald Trump
Foto: White House

Donald Trump anunță că este "foarte" aproape de un acord comercial cu China, după 19 luni de război comercial feroce

de R.M. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump a afirmat joi că Statele Unite sunt "foarte aproape" de un acord cu China, după 19 luni de război comercial feroce între primele două puteri economice mondiale, scrie AFP.
barbatul care s-a dat drept mama sa
Foto: Captura video

Un bărbat din Brazilia, arestat după ce s-a dat drept mama sa la un examen de conducere

de N.O. HotNews.ro
Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost arestat în nordul Braziliei pentru că s-a dat drept mama sa pentru a o trece examenul de conducere, relatează BBC.
Zelenski
Foto: Captura Twitter

Serialul cu președintele ucrainean Zelenski a rezistat doar o zi în Rusia / Satira a fost scoasă din grilă, după ce postul TV a cenzurat o glumă la adresa lui Putin

de N.O. HotNews.ro
Un post rus de televiziune a oprit difuzarea serialului care a lansat cariera politică a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, după numai o zi de la premieră, după ce telespectatorii au observat că a fost editată o glumă obscenă la adresa lui Vladimir Putin din primul episod, relatează Reuters.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

Spitalul Județean din Brăila s-a autosesizat după ce o femeie a scris pe Facebook că doctorița care i-a consultat copilul "mirosea a urină, avea fusta descusută și halatul plin de mizerie"

de Alina Neagu HotNews.ro
Spitalul Județean de Urgență Brăila s-a autosesizat în cazul unui medic pediatru care ar avea probleme de comportament și igienă, după ce o femeie a făcut public pe o rețea de socializare un caz petrecut în urmă cu două zile, când a ajuns cu copilul la Urgențe. Femeia a scris, pe Facebook, că "doctorița care l-a consultat mirosea a urină, avea dresurile rupte, fusta descusută și halatul plin de mizerie".
angajati
Foto: PxHere

Ce metode folosesc firmele din România pentru a angaja IT-iști

de RA HotNews.ro
Există o nevoie acută de competențe, pe o piață a muncii care cere competitivitate în cel mai scurt timp. Chiar dacă România furnizează Europei cei mai mulți specialiști IT, suferă de un deficit anual de 15.400 de programatori - lucru care afectează planurile de creștere a 40% dintre firmele din Capitală.
Bogdan Licu
Foto: Agerpres

Secția pentru procurori a CSM amână pentru săptămâna viitoare discutarea prelungirii mandatului lui Bogdan Licu la conducerea Parchetului General

de R.M. HotNews.ro
Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat joi prelungirea delegării în funcții de conducere pentru o serie de procurori, printre care Horațiu Radu, în funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului General. Secția pentru procurori nu a prelungit delegările la conducerea Secției Militare a Parchetului General, potrivit unor surse oficiale.Alte titluri din Actualitate:

VIDEO Prima asumare de răspundere în Parlament a Guvernului. Orban: O spun limpede - bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio cheltuială suplimentară. Orice cheltuială în plus poate duce la imposibilitatea de a face plăți vitale
Iohannis, despre revizuirea perspectivei României: Pentru omul de rând impactul nu va fi măsurabil, dar unii investitori se vor gândi încă o dată dacă este cazul să investească la noi
PSD contestă la Curtea Constituțională două legi pentru care Guvernul Orban și-a asumat răspunderea
Bogdan Stroe (USR): Biroul Național a luat o decizie greșită prin excluderea lui Oli Ardelean / O ipocrizie maximă
Cum se vede Bucureștiul de pe Stația Spațială Internațională. Imaginea publicată de NASA
Neo, personajul lui Keanu Reeves din Matrix, va reveni pe marile ecrane / Când va fi lansat al patrulea film Matrix
Mesajul lui Marian Preda, noul rector al Universității din București/ ”Am o misiune precisă: să transform universitatea într-o universitate fanion”
Etiopia: Arheologii au descoperit un oraș de 2.800 de ani vechime dintr-un imperiu african ce a rivalizat cu cel Roman
VIDEO Ambasadorul Ucrainei în România, la HotNews.ro LIVE: Ce se întâmplă în Ucraina e o proiecție a Rusiei față de fostul spațiu socialist. Dacă dispare mâine Ucraina cu aspirațiile sale europene și euroatlantice, frontiera Rusiei se va muta la granița cu România / Țările din Occident nu simt ce înseamnă să fii ținta unui atac
Science News: Îmbătrânirea oamenilor va deveni reversibilă în mai puțin de 20 de ani, spune un genetician de top de la Harvard


ECONOMIE

Valentin Lazea
Foto: Hotnews

Lazea: Noi vrem să trăim pe consum ca să compensăm, probabil, anii de restriște de sub Ceaușescu. Suntem total defazați și în altă lume

de F.B. HotNews.ro
Poți să trăiești cu deficite bugetar și extern mare cât timp ele sunt finanțabile, adică cât timp e liniște și pace în lume, susține Valentin Lazea, economist șef al Băncii Naționale a României. Potrivit acestuia, în momentul în care se strică lucrurile în lume, indiferent din care motiv: Brexit, China sau orice altceva, a trăi cu deficite bugetar și extern mare te pune într-o situație extrem de periculoasă. Atunci ai două alegeri de făcut.
Tiruri
Foto: pixabay.com

Compromis european în dosarul ultrasensibil al transportatorilor: Șoferii vor putea dormi în mașini maxim 45 de ore pe săptămână

de R.M. HotNews.ro
Negociatorii Parlamentului European și ai celor 28 de țări ale UE au ajuns joi dimineața la un preacord pentru reformarea condițiilor de muncă ale șoferilor de tir, un dosar ultrasensibil marcat de opoziția dintre Est și Vest, scrie AFP.
Intact
Foto: Facebook

Sabina Petre, director la Antena 3, va fi vicepreședinte CA la Antena Group

de C.I. HotNews.ro
Sabina Petre, care în ultima perioadă a fost director la Antena 3, va fi de la 1 ianuarie 2020 vicepreședinte al Consiliului de Administrație la Antena Group, compania care operează posturile Intact, cu excepția stației de știri.
Complexul Energetic Oltenia
Foto: AGERPRES

Conducerea Complexului Energetic Oltenia, responsabilă de prejudicii uriașe asupra companiei/ Instanța supremă a respins cererea de anulare a unui raport de control, care arăta neregulile

de CP HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Economie | Energie
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins miercuri, definitiv, cererea Complexului Energetic Oltenia de anulare a unui raport al corpului de control al Ministerului Energiei, care arăta că șefii companiei au provocat daune de zeci de milioane de euro, potrivit GorjNews. Consecințele deciziei Curții Supreme ar putea fi revocarea actualului directorat, în frunte cu Sorinel Boza, cel care conduce compania din 2016, și demararea procedurilor legale de recuperare a prejudiciului de la persoanele care se fac vinovate de producerea lui.
Standard & Poor's
Foto: Flickr/ eflon
Articol actualizat

Perspectiva României, revizuită de Standard & Poors de la stabilă la negativă / Una dintre cauze, creșterea de pensii de anul viitor / Ce consecințe are

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Economie | Finanțe & Bănci
S&P Global Ratings și-a revizuit perspectiva asupra României la negativă, de la stabilă, anunță agenția de rating, precizând că menține ratingul creditului suveran în monedă străină și pe termen scurt la „BBB- / A-3”. Această decizie va duce la împrumuturi mai scumpe pentru stat. În următorii doi ani, agenția ar putea să scadă ratingul dacă nu se iau măsuri.


0-100.hotnews.roSPORT

Bayern, victorie pe teren propriu
Foto: captura uefa.com

VIDEO Bayern Munchen, învingătoare în derbiul serii cu Tottenham

de Red. Sport HotNews.ro
Bayern Munchen și-a respectat statutul de mare favorită și a încheiat Grupa B din Champions League cu maximum de puncte (18). Ultima victorie a venit pe Allianz Arena împotriva celor de la Tottenham (3-1).
FC Barcelona
Foto: Twitter - Barcelona

Drepturile tv din Spania, plătite regește - Barcelona, venituri cu 11,2 milioane de euro peste Real Madrid

de A.I. HotNews.ro
Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a făcut publice sumele încasate de echipele din La Liga din drepturile tv pentru sezonul 2018/2019. Lider este campioana FC Barcelona (166,5 milioane de euro), catalanii fiind urmați de marii rivali de la Real Madrid (cu 155,3 milioane de euro).


LIFE

Bancul zilei: Cadoul perfect

de I.B. HotNews.ro
– Frate, vine ziua iubitei mele și nu știu ce să-i iau.
– I-ai și tu un buchet de flori.
– Dar e și revelionul...


REVISTA PRESEI

Caru`cu vedete
Foto: Colaj foto

Caru`cu vedete: Cine a fost cel mai bine plătită vedetă pe Instagram în 2019; Ed Sheeran desemnat artistul deceniului în Marea Britanie

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Cum arăta Angelina Jolie în adolescență și cum arată acum. Prin ce transformări a trecut vedeta...

Surpriză uriașă în showbiz! Andreea Bălan, însărcinată pentru a treia oară?
Faze tari
Foto: Colaj foto

​Faze tari: Camionul care „s-a condus” singur e dovada revoluției în transporturi; Ce au descoperit angajații unui supermarket într-o cutie cu banane

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
​Porumbei cu pălării de cowboy în miniatură au fost văzuți pe străzile din Las Vegas. Nimeni nu-și explică aparițiile neobișnuite...

Mai multe lebede par să se fi îndrăgostit de un golf din Clisura Dunării. Deși este iarnă, păsările s-au adunat în zona localității Eșelnița, din Mehedinți, și vin la pontoanele pensiunilor din zonă, spre încântarea turiștilor...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: YouTube și Google facilitează pirateria și tocmai au pierdut un proces ”costisitor” din acest motiv; Sfatul unui renumit microbiolog: cât de des trebuie schimbată lenjeria de pat

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
George Laurer, inventatorul scanerului pentru codurile de bare. Inginerul a revoluționat distribuția bunurilor de larg consum...

Aceste fructe sunt pline de vitamine și au puține calorii. Combat guta și ”topesc” grăsimea de pe burtă...
Ludovic Orban
Foto: Facebook - Partidul National Liberal

Ludovic Orban cere aplicarea principiului contributivității la pensiile magistraților: S-au baricadat cu decizia Curții Constituționale și nu este corect

de R.M. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a dat joi un nou semnal că Guvernul pe care îl conduce nu susține pensiile speciale ale magistraților. Întrebat dacă susține aceste pensii, primul ministru a precizat că principiul contributivității trebuie să stea la baza calculului pensiilor. „S-au baricadat cu decizia Curții Constituționale și nu este corect”, a spus Orban.

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
​Bancul zilei: Nevoia de lucrări edilitare
Într-un sat, preotul le învată pe femei să nu mai spună ca și-au înșelat bărbații, ci că „au alunecat”.
Bancul zilei: Deturnare la metrou... cu morală
Mecanicul unui metrou bucureștean are parte de o zi banală până când își face intrarea în cabină un tip tuciuriu cu un pistol în mână, care comandă scurt:- La Beirut!După ce-și revine din șoc, vatmanul încearcă să-i explice agresorului:- Domnule, ăsta-i metrou, nu avion, merge pe unde are șine. Doar nu credeți în realitate că pot...
Bancul zilei: Invazia extratereștrilor la sat
Într-un sat din România se zvonea că va fi o invazie a extratereștrilor. Vine Georgel cu vestea la toți cetățenii, spunându-le: - Vedeți că ne-ar putea invada extratereștrii! Sunt oameni mici...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by