Plaja redeschisa Grecia
Foto: Captura YouTube

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să mergi în Grecia: 7 întrebări și răspunsuri concrete

de N.O. HotNews.ro
Guvernul elen a stabillit cum vor fi primiți turiștii în țară, existând protocoale pentru fiecare modalitate (aeriană, pe mare sau uscat) prin care aceștia ajung în Grecia. Turiștii vor putea intra în Grecia doar după completarea Passenger Locator Form (Formularul de localizare a pasagerilor). La ce trebuie să se aștepte turiștii din momentul în care intră în Grecia și până la plecare, precum și ce se întâmplă în cazul unei îmbolnăviri de Covid pe teritoriul elen, puteți citi în rândurile următoare.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Orban: Dacă astăzi ar trebui să iau decizia pentru mâine, aș propune prelungirea stării de alertă

de I.B. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban afirmă că dată fiind creșterea numărului de cazuri d einfectare ar decide prelungirea stării de alertă dacă ar trebui ca astăzi să ia această hotărâre pentru mâine.
Testare coronavirus
Foto: Vladimir Smirnov / TASS / Profimedia

DOCUMENT Noi criterii pentru carantină și izolare în cazul persoanelor care intră în România din alte state / Care sunt excepțiile

de I.H. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri o hotărâre prin care stabilește noi criterii pentru exceptarea de la izolare la sosirea în România. Astfel, în listă vor intra țările din UE și Spațiul Economic European care au rata cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori mai mică sau egală cu a României, în perioada similară.
Inghesuiala terminal sosiri Aeroprotul Otopeni
Foto: Horia Lupu/Facebook

FOTO Cum arată ”distanțarea fizică” pe Aeroportul Otopeni. Sute de oameni, înghesuiți din cauza controalelor anti-Covid

de N.O. HotNews.ro
Sute de oameni au așteptat înghesuiți în spațiul de la terminalul sosiri de pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza numărului mic de angajați ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) care procesează declarațiile călătorilor.
Biserica drive-in
Foto: Matt Smith| Sursă: WHYY/Keystone Crossroads
Lumea în schimbare

Cum a transformat pandemia COVID-19 religia și la ce schimbări ne-am mai putea aștepta

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Lumea in schimbare
Livia Neagu avea acest ritual pe care îl îndeplinea în fiecare an: în fiecare primăvară făcea un pelerinaj la Mănăstirea Prislop, acolo unde e înmormântat părintele Arsenie Boca. Rugăciunile pe care le spun acolo îmi umplu sufletul pentru un an, le spunea ea cunoscuților. Și prețul, o nimica toată: nici 100 de lei. Numai că anul acesta, pelerinajul a fost anulat. A fost unul din modurile în care religiile lumii au fost afectate de pandemie. Slujbele religioase s-au mutat în online, iar bisericile, sinagogile, moscheile și templele au oferit închinare doar prin transmisiuni video pe Internet.


Londra - The City
Foto: Wikipedia

Turiștii români, obligați și după 10 iulie să stea în carantină dacă vizitează Anglia / MAE român: O nouă evaluare va fi făcută la sfârșitul lunii

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Turiștii din 59 de state și teritorii care merg în Anglia nu vor intra în carantină de pe 10 iulie, a anunțat guvernul britanic, relatează Reuters. România nu se află pe această listă, ceea ce înseamnă că românii vor fi nevoiți să stea 14 zile în carantină dacă merg în Anglia. Potrivit MAE român, decizia Marii Britanii de a menține restricțiile pentru turiștii români a fost luată în baza recomandărilor epidemiologilor.
Judecatoria Craiova 2
Foto: revista Forumul Judecătorilor

FOTO Cum arată Judecătoria Craiova în plină pandemie. La fel ca anul trecut: Zece magistrați înghesuiți într-un birou minuscul / Toaleta, tot insalubră

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Revista Forumul Judecătorilor a repostat o serie de fotografii ilustrând că Judecătoria Craiova este la fel de insalubră în pandemie, precum era și înainte, iar zeci de magistrați lucrează laolaltă în birouri minuscule.
Xi Jinping si Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Între Hong Kong și Covid, China multiplică antagonismele: „A trecut vremea când chinezii depindeau de bunul plac al altora pentru supraviețuirea lor"

de R.M. HotNews.ro
Stimulată de controlarea crizei Covid-19 și de izolaționismul marelui rival american, China multiplică teritoriile de confruntare cu restul lumii fără a avea, aparent, teama de condamnări sau de sancțiuni internaționale, potrivit unei analize AFP.
Mercurialul lunii iunie
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Anunțuri de București: Record de CV-uri depuse în luna iunie

de Smile Media
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic - ce s-a vândut, cumpărat, închiriat, angajat, căutat în Iunie 2020. 152.831 anunțuri au fost publicate în iunie în Anunțul Telefonic, lună în care și ziarul și-a reluat apariția, după o pauză de două luni în care a funcționat numai site-ul. Este o cifră record, mai mare decât în februarie 2020, înainte de începerea pandemiei (113.717 anunțuri) și chiar față de iunie 2019 (103.000 anunțuri). Imobiliarele (vânzări și închirieri) au ajuns în iunie la 15.160 de anunțuri, o cifră normală pentru perioada asta a anului, de parcă nici n-ar mai exista rețineri privitoare la Covid.
Adrian Sandru
Foto: act | Botezatu Estrade Partners
Dosare Juridice - Legislație

Cine ar trebui sa fie îngrijorat de înființarea Parchetului European?

de Adrian Sandru act | Botezatu Estrade Partners
Peste doar câteva luni (data oficială este noiembrie 2020) va fi operațional Parchetul European. Noua instituție a Uniunii Europene are ca scop declarat combaterea eficientă a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii și a infracțiunilor indisolubil legate de acestea. Într-un raport recent al GRECO (Grupul Statelor împotriva Corupției) a fost preluat un articol al procurorului șef european, Laura Codruța Kovesi, care a declarat că Parchetul European are potențialul de a schimba complet paradigma în domeniul justiției penale, fiind o instituție orientată spre rezultate.
CNSAS
Foto: Facebook

Fără precedent: Un ofițer de securitate recunoaște că a făcut poliție politică. Membru CNSAS: E prima reacție de bun-simț din partea unui fost purtător al uniformei de securist

de I.H. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Germina Nagâț, membru al Consiliului Național Pentru Studierea Arhivelor Securității, semnalează primul caz în care un ofițer de Securitate chemat în instanță de CNSAS pentru încălcarea drepturilor omului refuză să se judece cu instituția și recunoaște că a fost lucrător al Securității.
Coronavirus, imagine generică
Foto: Profimedia Images

OMS: Aproape o treime din eșantioanele COVID-19 prezintă mutație

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Aproape 30% din datele de secvențiere a genomului din eșantioane de virus COVID-19 colectate de Organizația Mondială a Sănătății au arătat semne de mutație, dar nu există dovezi că a dus la o boală mai severă, a declarat vineri un oficial de top al OMS, potrivit Reuters.
Pietoni vs masini
Foto: Hotnews
Lumea în schimbare

Cum transformă pandemia COVID orașele și arhitectura clădirilor: pietonul în centrul atenției, clădiri inteligente care se pot transforma în funcție de nevoi

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Marți, 30 Iun 2020 Lumea in schimbare
În România, în majoritatea orașelor, trotuarele sunt un lux, acestea fiind de fapt niște parcări uriașe, iar pietonii sunt nevoiți să se strecoare printre mașini sau să meargă pe carosabil. Și piațetele publice și spațiile din fața blocului sau din cartierele de case sunt în aceeași situație. Parcurile, singurele locuri unde mașina nu prea pătrunde, sunt astfel supra aglomerate, insuficiente. În ultimii 30 de ani, această problemă a fost ignorată, dar în contextul pandemiei Covid, când distanțarea socială poate face diferența dintre viață și moarte, merită mai multă atenție. În București, administrația locală pune în continuare mașina pe primul loc și taie din trotuare pentru a face parcări, însă acest moment poate fi oportunitatea ca mașinile să piardă supremația în oraș, iar spațiile publice și arhitectura clădirilor să se transforme radical, spun mai mulți primari, arhitecți și ONG-iști contactați de HotNews.ro.
Vladimir Putin la parada de Ziua Victoriei
Foto: Yekaterina Shtukina / TASS / Profimedia Images

Putin îi ironizează pe angajații ambasadei SUA care au afișat steagul LGTB

de Ionut Baias HotNews.ro
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ironizat vineri Ambasada SUA de la Moscova, care a afișat un steag curcubeu pe fațada clădirii la sfârșitul lunii iunie, afirmând că asta „spune ceva” despre oamenii care lucrează acolo, potrivit AFP.
Nelu Tataru
Foto: Agerpres

Tătaru: Am creat un grup de lucru care va pune în concordanță cerințele CCR privind carantinarea și izolarea

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Ministrul Nelu Tătaru a afirmat, vineri seară, că Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne și Ministerul Justiției au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru "punerea în concordanță" a cerințelor Curții Constituționale privind carantinarea și izolarea persoanelor cu COVID-19. De asemenea, Tătaru a mai spus guvernul nu s-a așteptat ca numărul infectărilor să crească după relaxare, dar acum se așteaptă la acest lucru.
Lucian Romascanu
Foto: Agerpres
Preluare PeBloguri

PeBloguri: Lucian Romașcanu: "Experții în economie s-au grăbit să sancționeze programul lansat de Orban la iarbă verde"

de PeBloguri
Ludovic Orban a lăsat atât de mult timp să se scurgă până la apariția programului de relansare economică a României, încât toate industriile amplu lovite de criză se așteptau la o adevărată revoluție fiscală și financiară. Majoritatea experților așteptau un program agresiv de investiții și infuzie de capital pe 2-4 ani, pe modelul Germaniei sau al Franței, mai ales în contextul apetitului lui Cîțu pentru împrumuturi și a deciziei cancelariilor europene de a relaxa țintele de deficit.
Platforma server care ajută afacerile să se dezvolte eficient
Foto: AMD EPYC

[P] Platforma server care ajută afacerile să se dezvolte eficient

de Smile Media
Miercuri, 1 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Pentru multă vreme soluția aleasa de business-urile mici și mijlocii în ceea ce privește digitalizarea au fost PC-urile desktop performante, care însă nu oferă o optimizare specifică cerințelor unui departament IT eficient. Sistemele PC cu un cost peste medie, unele dintre ele chiar dezvoltate pentru gaming, au fost un substitut pentru cei care căutau performanța necesară unui workflow constant și susținut.
Expoziția de Valori Tradiționale la Palatul Cesianu-Racoviță
Foto: Artmark
Articol susținut de A10 by Artmark

Icoane din vremea lui Mihai Viteazul și Matei Basarab, scoase la vânzare

de Smile Media
„Sângele apă nu se face”, întrucât credința a reprezentat, de-a lungul istoriei, liantul care a păstrat unit poporul român, iar simbolul acesteia au fost icoanele. O moștenire valoroasă, în licitație, este reprezentată de icoanele din colecția artistei Cecilia Cuțescu- Storck, prima femeie din Europa care avea să predea la o catedră de arte decorative, în cadrul Academiei de Arte Frumoase din București, dar și o importantă activistă pentru drepturile femeilor din România. Colecția de 7 icoane pe glajă a fost realizată în ateliere transilvănene în sec. XIX-XX, având prețuri de pornire între 150 și 500 de euro.
Liga 1
Foto: lpf.ro

​Liga 1: Gaz Metan Mediaș vs CSU Craiova 1-2 / Oltenii, pe primul loc în clasament după ce au întors scorul

de Red. Sport HotNews.ro
Formația Universitatea Craiova a învins, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Gaz Metan Mediaș, într-un meci din etapa a șasea a play-off-ului Ligii I, în care gazdele au condus cu 1-0.
Recep Erdogan
Foto: Aristidis Vafeiadakis / Alamy / Profimedia Images

Mediastandard.ro: Erdogan vrea control absolut asupra rețelelor de socializare, după ce fiica acestuia a fost jignită

de Mediastandard.ro
Președintele Turciei, Tayyip Recep Erdogan, a anunțat recent că vrea introducerea unei legislații care să permită controlul rețelelor de socializare. În fața membrilor partidului său, liderul de la Ankara și-a afirmat intenția de a obține putere de decizie asupra conținutului distribuit pe social media.
obiceiuri-mici-schimbari-mari
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Obiceiuri mici, schimbari mari

de A,V, HotNews.ro
„Fogg explica structura micilor obiceiuri care ne definesc identitatea. Intelegerea acestor microcomportamente este esentiala pentru reusita, fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa intemeiezi o companie." — TONY FADELL, inventator al iPod-ului si coinventator al iPhone-ului
Protest anticarantina Florida
Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Coronavirus în lume: Nou record de infecții în Statele Unite / Rusia se apropie de 10.000 de decese

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Cel puțin 53.069 de noi contaminări cu coronavirus au fost înregistrate în Statele Unite în 24 de ore, un nou record de la începutul pandemiei. În Federația Rusă bilanțul deceselor se apropie de 10.000.
------------------------------
23:30 Portugalia consideră "absurdă" decizia Marii Britanii de a o menține pe lista de carantină
19:52 OMS: Aproape o treime din eșantioanele COVID-19 prezintă mutație
18.04 Arabia Saudită a depășit 200.000 de infecții
17.48 Pub-urile din Anglia se redeschid de mâine
in-slujba-razboiului-alianta-secreta-dintre-astrofizica-si-armata
Foto: Hotnews

In slujba razboiului. Alianta secreta dintre astrofizica si armata

de A.V. HotNews.ro
Extrem de provocator si bine documentat, volumul de fata studiaza aceasta simbioza de la primele incercari de navigatie celesta si pana la tehnicile de recunoastere militara prin satelit din prezent, dezvaluind legatura stransa dintre stiinta, tehnologie, industrie si puterea politica.
Steven van Groningen, presedintele Confederației Patronale Concordia
Foto: Raiffeisen Bank

7 puncte ale planului de relansare economică al PNL care merită re-discutate, în opinia ​Confederația Patronală Concordia

de DP HotNews.ro
Se vorbește despre transformarea digitală a României, dar trebuie spus răspicat: avem nevoie de legislație care să permită utilizarea semnăturii electronice avansate (blocată de ani de zile la nivelul Parlamentului) și de un sistem simplu de identitate digitală pentru cetățeni, care să poate fi furnizat inclusiv de către mediul privat, se arată într-o scrisoare adresată vineri Guvernului de confederația patronală Concordia.” Sunt planificate investiții masive în sectorul energetic, în dezvoltarea și extinderea rețelelor de gaz sau a produselor ce au ca materie primă gazul natural, dar nu este deloc clar din document cum vor fi deblocate investițiile în exploatarea offshore din Marea Neagră astfel încât să fie asigurate și cantități corespunzătoare de gaze naturale din producția națională”, se mai spune în document.
sursa-deschide-ti-mintea-schimba-ti-viata
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Daca ti-ai putea alege de la viata orice lucruri iti doresti, care ar fi acestea?

de A.V. HotNews.ro
Creierul tau are peste 86 de miliarde de neuroni, fiecare dintre acestia fiind pregatit sa poarte raspunsurile tale catre lumea inconjuratoare. Dar oare mintea ta se concentreaza pe cele mai profunde dorinte si valori proprii sau functioneaza pe pilot automat?
Parlamentul European
Foto: PE

Aviz negativ pentru candidatura lui François-Louis Michaud la Autoritatea Bancară Europeană: „Avem nevoie de un candidat femeie”

de R.M. HotNews.ro
Candidatura francezului François-Louis Michaud pentru postul de director executiv al Autorității bancare europene a fost respinsă de o comisie a Parlamentului European, care a acuzat faptul că nicio femeie nu a fost propusă candidat, scrie AFP.
Justin Trudeau
Foto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Canada: 22 de capte de acuzare împotriva bărbatului înarmat care s-a plimbat pe lângă casa lui Trudeau

de I.B. HotNews.ro
Bărbatul arestat joi în apropierea reședinței premierului canadian, Justin Trudeau, la Ottawa, a fost pus sub acuzare și nu mai puțin 22 de acuzații au fost formulate împotriva lui, inclusiv "purtarea unei arme cu un scop periculos", a spus poliția vineri, potrivit AFP.
Grecia
Foto: HotNews / C.P.

La singurul punct rutier de frontieră dintre Bulgaria și Grecia deschis traficului nu mai sunt cozi / Un al doilea e deschis pentru intrarea în Grecia, dar numai pentru situații speciale - MAE

de I.H. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Singurul punct de frontieră dintre Bulgaria și Grecia deschis traficului rutier pentru turiști, la acest moment, este Kulata-Promachonas, unde în ultimele două zile au fost cozi kilometrice, iar punctul de frontieră Makaza este deschis doar pentru situații speciale/călătorii esențiale și transporturi cu regim special/prioritar, a anunțat vineri Ministerul Român de Externe (MAE). Vineri după-amiază, la Kulata-Promachonas nu mai erau cozi, procedurile de trecere a frontierei derulându-se într-un timp foarte scurt, a precizat sursa citată.
Nuca de cocos
Foto: MorgueFile.com

Mai multe supermarketuri scot de la comercializare produse din cocos, pentru că fructele sunt culese de maimuțe

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Economie | Companii
Unele supermarketuri au scos de pe rafturi apă și ulei de cocos după ce a ieșit la iveală că produsele au fost folosite din fructe culese de maimuțe, relatează BBC.
Remdesivir
Foto: Ulrich Perrey / AFP / Profimedia

Remdesivir devine primul medicament autorizat în Uniunea Europeană pentru COVID-19, după ce a primit undă verde din partea CE

de I.H. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Comisia Europeană a autorizat vineri "punerea pe piață condiționată" în Uniunea Europeană a antiviralului Remdesivir, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus, relatează AFP. Remdesivir devine astfel primul medicament autorizat la nivelul UE în tratamentul împotriva COVID-19.
Dominic Fritz
Foto: Facebook

VIDEO Neamțul care vrea să fie primarul Timișoarei. Povestea lui Dominic Fritz

de C.D. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Politic
Dominic Fritz s-a născut în Germania și a ajuns pentru prima oară în România, în 2003. Abia terminase liceul. A lucrat un an ca voluntar la o casă de copii din cartierul Freidorf. Acolo a învățat și limba română. S-a întors câtiva ani mai tâziu, implicându-se într-o serie de proiecte sociale. Astăzi, este candidatul USR-PLUS la Primăria Timișoarei.
Mihai Fernando Vasile
Foto: Corriere della Sera

Digi 24: Povestea adolescentului român dispărut în Italia, regăsit de familie după 8 ani: „Nu mai speram”

de Redactia Digi 24
Mihai Fernando Vasile, care a dispărut în Italia, în urmă cu 8 ani, a fost găsit acum la Genova, după ce familia a făcut un ultim apel prin intermediul unei emisiuni tv.
J Lo
Foto: Digisport.ro

Digisport: ”Mai în formă ca niciodată”: cum arată Jennifer Lopez la aproape 51 de ani. Dieta și sportul, secretele vedetei

de I.B. HotNews.ro
Jennifer Lopez (50 de ani) surprinde la fiecare apariție, prin condiția sa fizică de invidiat. Vedeta, care este aproape să cumpere clubul de baseball New York Mets, împreună cu logodnicul său, Alex Rodriguez (44 de ani), are un adevărat ”ritual” prin care se menține în formă.
Trupe de securitate FSB
Foto: Wikimedia Commons

Rusia: O jurnalistă care a criticat serviciile secrete ruse riscă 6 ani de închisoare

de Ionut Baias HotNews.ro
Procuratura rusă a cerut vineri șase ani de închisoare pentru o jurnalistă rusă acuzată de „justificarea terorismului” din cauza unei cronici citite la radio, un proces care a stârnit indignare din partea organizațiilor pentru drepturile omului, potrivit AFP.
balcanii-nationalism-razboi-si-marile-puteri-18042012
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Balcanii. Nationalism, razboi si Marile Puteri 1804–2012

de A.V. HotNews.ro
Nicio alta carte nu acopera atat de exhaustiv intreaga regiune, nu ofera perspective atat de profunde asupra surselor violentelor locale si nu explica atat de graitor originile aparitiei statelor moderne din zona: Serbia, Croatia, Bosnia, Grecia, Bulgaria si Romania. Totodata, lucrarea exploreaza relatia, adesea dezastruoasa, dintre Balcani si Marile Puteri, ridicand ingrijoratoare semne de intrebare cu privire la interventiile occidentale, mai vechi sau mai noi.seducatorul-domn-nae-viata-lui-nae-ionescu
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu

de A.V. HotNews.ro
Este deopotriva venerat si detestat: un seducator al mintilor si al inimilor, pentru care Maria Cantacuzino (Maruca), prietena reginei Maria, e gata sa se sinucida, Cu inteligenta, umorul si farmecul lui aparte isi conduce discipolii pe carari politice periculoase.
Teren tenis parlamentari
Foto: Parlamentul Romaniei

Cadoul pe care vor să și-l facă parlamentarii: Un teren gratuit de aproape 5.000 de metri pătrați unde să joace tenis / Inclusiv utilitățile să fie plătite din bani publici

de I.H. HotNews.ro
Clubul Parlamentarilor Români "Ion Rațiu" ar urma să primească în folosință gratuită un teren de aproape 5.000 de metri pătrați în centrul Bucureștiului, pe care parlamentarii să îl poată folosi ca să joace tenis. Proiectul de lege prin care acest teren să intre în folosința gratuită a parlamentarilor a fost inițiat de 15 parlamentari de la toate partidele și prevede ca inclusiv utilitățile să fie plătite din bani publici.
Flota aeriana Air France
Foto: Air France

Grupul Air France va reduce 7.580 de locuri de muncă

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Economie | Companii
Conducerea grupului Air France a anunțat vineri că vrea să taie 7.580 de locuri de muncă în compania Air France și în filiala regională "Hop!" până la sfârșitul anului 2022 pentru "a face față crizei Covid-19 care lovește puternic grupul".
Instalatie nucleara Natanz
Foto: Salam Pix / Abaca Press / Profimedia Images

Iranul a aflat cauza incidentului din complexul nuclear Natanz, dar refuză să o dezvăluie

de I.B. HotNews.ro
Administrația de la Teheran a anunțat, vineri după-amiază, că a aflat cauza incidentului produs în compexul nuclear Natanz, dar deocamdată nu o va dezvălui "din rațiuni de securitate", amplificând speculațiile privind un nou act de sabotaj comis de alte țări, potrivit Tasnim și Reuters.
Indigeni Yanomami
Foto: Flickr

Coronavirus Brazilia: Anchetă penală după ce o misiune militară ar fi putut infecta indigenii

de I.B. HotNews.ro
Procuratura braziliană a anunțat deschiderea unei investigații cu privire la suspectarea punerii în pericol a indigenilor Yanomami și Yekwana, care ar fi putut fi expuși la Covid-19 în timpul unei misiuni militare, potrivit AFP.
Vatican
Foto: Wikimedia Commons

Vatican: Organismul anti-spălare de bani a trimis în 2019 15 cazuri suspecte în Justiție

de I.B. HotNews.ro
Autoritatea de Informații Financiare (AIF), organismul financiar care urmărește tranzacții suspecte în cadrul băncii Vaticanului, dar și alte entități ale Sfântului Scaun, a predat cincisprezece dosare suspecte procurorului Vatican în 2019, a anunțat ea vineri, potrivit AFP.
Septimiu Severus
Foto: youtube.com

Capul unei statui înfățișând un împărat roman, furat în 1985 în Italia, a reapărut la o licitație la New York

de I.B. HotNews.ro
Capul de marmură al unei statui înfățișând un împărat roman furat în 1985 în Italia a reapărut în cadrul unei licitații la New York, a declarat vineri poliția italiană, relatează dpa.
Armand Gosu
Foto: Hotnews

Interviu cu Armand Goșu, specialist în fostul spațiu sovietic: „Dodon este prea slab ca să poată supraviețui fără cârja rusească”

de Lucian Popescu HotNews.ro
Joi, 2 Iul 2020 Actualitate | Opinii
Ce s-a mai întâmplat în Republica Moldova în ultimele luni? Multe evenimente, unele foarte interesante. Dar vor putea ele schimba ceva esențial în mersul lucrurilor? Armand Gosu analizează ultimele evoluții politice de la Chișinău într-un interviu Contributors.ro.
Idei principale: Criza sanitară Covid 19 poate arunca în aer scena politică de la Chișinău, cu câteva luni înainte de începerea campaniei prezidențiale. Un an fără Vladmir Plahotniuc, ce mai face rețeaua de lobby a oligarhului din România?
Vladimir Putin
Foto: Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia

Singura regiune din Rusia care a spus ”niet” președinției lui Putin până în 2036

de N.O. HotNews.ro
Doar una dintre cele 85 de regiuni ale Rusiei, un petic de pământ din Arctica cunoscut pentru creșterea renilor, a sfidat Kremlinul și a votat împotriva modificărilor Constituției care îi oferă posibilitatea lui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036, relatează The Guardian.
Nelu Tataru
Foto: Agerpres
VIDEO

Ministrul Sănătății: Pregătim un proiect de lege pentru a clarifica condițiile de carantină și izolare. Izolarea rămâne de bază / Dacă va fi nevoie, vom prelungi starea de alertă

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Numărul locurilor la terapie intensivă este scăzut la acest moment și au început transferuri de pacienți între spitale, iar România se îndreaptă spre o rată de transmitere a COVID-19 de la 0,6-0,7 la 1,4, existând în continuare focare, a declarat vineri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a anunțat că Guvernul pregătește un proiect de lege pentru a fi clarificate noțiunile de boală transmisibilă, de izolare și de carantină, în urma deciziei Curții Constituționale, care a stabilit că izolarea și carantina nu pot fi reglementate prin ordin de ministru. El a mai spus că, dacă situația o va impune, starea de alertă va fi prelungită.
Coronavirus India
Foto: Raj K Raj/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

India: Motivul pentru care o femeie care a acuzat că a fost violată a fost numită ”necuviincioasă” de către judecător

de N.O. HotNews.ro
Un judecător indian a șters comentariile dintr-un ordin judecătoresc care puneau la îndoială comportamentul unei femei care a acuzat că a fost violată, după protestele cetățenilor și activiștilor, relatează BBC.
Stampila vot
Foto: AGERPRES

Alegeri locale în vreme de pandemie: Dosarele de candidatură se pot depune și în format electronic / Semnăturile de susținere se pot strânge și prin e-mail - proiect AEP

de I.H. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Politic
Candidaturile pentru alegerile locale prevăzute pentru 27 septembrie pot fi depuse și în format electronic. De asemenea, va exista o singură listă de susținători pentru primar și consilieri locali și una pentru consilierii județeni și pentru președintele consiliului județean, iar susținerea pentru o anumită candidatură poate fi exprimată și prin e-mail, în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit unui proiect de hotărâre al Autorității Electorale Permanente.
Caldura
Foto: Pixabay

Cum au crescut valurile de căldură în ultimii 70 de ani

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Mediu
Valurile de căldură au crescut atât ca perioadă de timp, cât și ca frecvență în aproape toate zonele din lume în ultimii 70 de ani, potrivit a ceea ce este descris ca primul studiu care vizează problema la nivel regional, relatează The Guardian.
Recolta sparanghel
Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Spații de cazare ale unei ferme de sparanghel la care lucrează români, închise de autoritățile austriece din cauza condițiilor - MAE

de N.O. HotNews.ro
Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că autoritățile austriece au dispus închiderea spațiilor de cazare de la ferma de sparanghel Spargel Sulzmann – Marchfeldspargel und erntefrische Erdbeeren, la care lucrează cetățeni români, pe fondul neîndeplinirii condițiilor de igienă și a standardelor de cazare.
Andrzej Duda, presedintele Poloniei
Foto: Facebook

Președintele polonez acuză un tabloid deținut de Germania de amestec în alegeri

de N.O. HotNews.ro
Președintele polonez, Andrzej Duda, a sugerat vineri că Germania a încercat să se amestece în alegerile prezidențiale după ce un tabloid deținut de Germania a relatat despre amnistia unui bărbat care fusese condamnat într-un caz de pedofilie, relatează Reuters.
Edouard Philippe
Foto: Wikimedia Commons
​LIVETEXT

Guvernul condus de premierul francez Edouard Philippe a demisionat / Jean Castex a fost nominalizat pentru a forma noul executiv

de S.J. HotNews.ro
Guvernul condus de premierul francez Edouard Philippe a demisionat vineri înaintea unei remanieri guvernamentale dorite de președintele Emmanuel Macron pentru a-și întări susținerea în rândul verzilor și recâștiga alegătorii deziluzionați în speranța de a-și întări campania pentru un nou mandat în 2022, relatează Reuters.
Turisti Grecia
Foto: Aristidis Vafeiadakis / ZUMA Wire / Profimedia Images

Grecia: Ce se întâmplă dacă ești infectat cu coronavirusul în concediu?

de S.J. HotNews.ro
Grecia a efectuat peste 6.500 de teste pentru COVID-19 la aeroporturile din întreaga țară miercuri, în prima zi după ce și-a redeschis granițele pentru turiști, autoritățile anunțând că primele 250 de teste au ieșit negative. Însă ce se întâmplă dacă ești diagnosticat cu COVID-19 în timp ce ești în concediu în Grecia?
Pub englez
Foto: Tim E White / Alamy / Profimedia Images

„Super Sâmbăta”: Pub-urile din Anglia se redeschid mâine

de S.J. HotNews.ro
Proprietarul Chandos Arms din Colindale, nordul Londrei, așteaptă cu nerăbdare ziua de sâmbătă, când pub-urile engleze se vor redeschide după aproape trei luni însetate, relatează Reuters.
Tren Softrans
Foto: Hotnews

Compania Softrans va permite de luni rezervarea tuturor locurilor din tren, nu doar pentru jumătate cum a fost în ultimele luni

de Vlad Barza HotNews.ro
Începând de luni 6 iulie, operatorul Softrans SRL va permite rezervarea pentru toate locurile din tren, până acum putând fi rezervate doar locurile pare, din cauza Covid-19. Capacitatea de transport era redusa la jumătate și doar 92 de locuri puteau fi rezervate la fiecare tren, scrie Romania Feroviară.
Safiyya Amira Shaikh
Foto: Elizabeth Cook / PA Images / Profimedia

Safiyya Shaikh, femeia care a plănuit să arunce în aer Catedrala Saint Paul, a fost condamnată la închisoare pe viață

de S.J. HotNews.ro
O susținătoare a grupării teroriste Statul Islamic care a plănuit să arunce în aer Catedrala St. Paul din Londra de Paște a fost condamnată la închisoare pe viață, relatează The Guardian.
Situatia COVID în 3 iulie
Foto: GCS

Coronavirus în România: Alte 420 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, în ușoară scădere față de ziua precedentă. Bilanțul urcă la 28.166 / 21 de decese raportate în ultima zi / Situația în fiecare județ

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Alte 420 de cazuri noi de coronavirus în România au fost anunțate vineri de către Grupul de Comunicare Strategică. Se observă astfel o ușoară scădere față de joi, când numărul îmbolnăvirilor raportate în 24 de ore era de 450. Bilanțul total al celor infectați până acum cu Sars-Cov-2 urcă la 28.166. În ultima zi, au fost raportate 21 de decese noi.
Terminalul maritim Midia
Foto: KMG International
 documente
(03 Iul 2020) PDF, 282KB

DOCUMENT ​Haos la agenția care gestionează resursele naturale ale statului / Cum pot scăpa unii operatori de plata redevențelor

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Economie | Companii
Corpul de control al prim-ministrului a descoperit o mulțime de nereguli la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), după ce a verificat activitatea acesteia din perioada 1 ianuarie 2017- 31 octombrie 2019. La ANRM domnește haosul, e ca un sat fără câini: nu se cunoaște exact ce redevențe și taxe datorează operatorii din domeniul petrolier și minier, sute de licențe de exploatare nu sunt în vigoare, nu se fac controale, amenzile, deși trebuie actualizate anual cu rata inflației, sunt la nivelul lui 2003 etc. ANRM trebuia să facă încă de acum 6 ani o metodologie în baza căreia să aplice o redevență asupra veniturilor realizate prin terminale petroliere, altele decât ale statului. Astfel, o companie ca Rompetrol, care are un terminal offshore în Marea Neagră, pe unde intră circa 5 milioane de tone de țiței, ajunge să fie "scutită" de la plată.
Testare medicala de laborator
Foto: Pixabay.com

Ce spune Nelu Tătaru despre pacienții internați cu COVID, dar asimptomatici, care nu mai vor să stea în spital

de I.H. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Pacienții internați cu forme ușoare de COVID-19 sau asimptomatici, care nu mai vor să stea în spital se pot externa la cerere, dar trebuie să își asume acest lucru, iar dacă ulterior sunt implicați într-o anchetă epidemiologică, răspund penal, a declarat vineri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Reamintim că CCR a decis că pacienții cu coronavirus care nu au simptome nu mai pot fi ținuți spitalizați fară acordul lor, pe motiv că li s-ar încălca drepturi fundamentale.
Pensionari (Michael Folmer, Colectia Alamy via Profimedia Images)
Foto: Profimedia Images

La pensie în Grecia? Autoritățile elene vor să ofere stimulente fiscale pensionarilor care își stabilesc rezidența fiscală în țară

de S.J. HotNews.ro
Grecia urmează să lanseze o invitație deschisă pensionarilor străini pentru a-și reloca rezidența fiscală în Grecia, o lege în acest sens urmând să fie lansată în dezbatere publică astăzi sau luni, a anunțat ministrul de Finanțe elen, Christos Staikouras potrivit Ekathimerini.
Dr. Alina Tanase
Foto: Hotnews

INTERVIU Medicul care a continuat să salveze vieți prin transplant în timpul pandemiei: Îl vezi pe omul din fața ta care este bolnav, nu poți să nu îl internezi

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Actualitate | Sanatate
​Câteva zeci de pacienți români care suferă de diverse forme de cancer de sânge au primit o nouă șansă la viață după ce au făcut transplant medular chiar în lunile pandemiei, în secția condusă de medicul hematolog Alina Tănase, la Institutul Fundeni. Într-o vreme în care unii pacienți nu mai au curajul să meargă la spital de teama virusului sau o mare parte dintre spitale au limitat internările, transplantul medular a mers mai departe în secția condusă de Alina Tănase.
Kelly Brook
Foto: Instagram

FOTO Motivul pentru care sexul este tot mai bun odată cu trecerea anilor - Ce vedetă ne asigură de acest lucru

de Red. Life HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Life | Showbiz
Este actriță, fotomodel și prezentatoare de televiziune, iar de-a lungul timpului a avut relații cu vedete de la Hollywood precum Jason Statham sau Billy Zane. A ajuns la 40 de ani și s-a convins de un lucru: sexul devine din ce în ce mai bun odată cu trecerea anilor.Alte titluri din Actualitate:

Ce a descoperit ministrul Finanțelor după ce a vorbit câteva luni despre reforma aparatului bugetar: „Nimeni nu știe cât trebuie redus”
Actuala tulpină virală a coronavirusului este mai infecțioasă decât versiunea originală - studiu
VIDEO Explozie la o fabrică de artificii în Turcia / Cel puțin 4 persoane și-au pierdut viața, 97 sunt rănite, iar 45 sunt date dispărute - bilanț provizoriu
Hong Kong: Activiștii pro-democrație plănuiesc crearea unui ”Parlament în exil”, după ce noua lege de securitate a intrat în vigoare
Fostul comisar de poliție Traian Berbeceanu s-a înscris în PNL
De ce nu se mai fac filme mari în România precum Cold Mountain sau Killing Eve. Incursiune într-o industrie care ne-ar putea aduce sute de milioane de euro pe an
Radioactivitatea neobișnuită din Europa de Nord, „probabil” legată de un reactor nuclear (AIEA)
Copenhaga: Mica Sirenă a fost vandalizată
”Siberia din oase”, film construit pe mărturiile unor deportați în Siberia, în premieră la TVR Moldova
Bogdan Despescu anunță controale cu efective sporite de polițiști și jandarmi în toată țara: O atenție sporită va fi pe litoral și în zonele turistice de munte
Negocierile PNL-USR pentru București. Orban îi transmite un mesaj clar lui Barna


ECONOMIE

Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Nu se mai solicită acordul vecinilor când se înființează o firmă. Legea, în Monitorul Oficial (Adrian Bența)

de F.B. HotNews.ro
Peste câteva zile nu va mai fi nevoie de acordul vecinilor când se înființează o societate cu sediul social într-un ansamblu rezidențial cu destinația de locuințe, conform unei Legi publicate în Monitorul Oficial și analizată de consultantul fiscal Adrian Bența. Legea 102/2020, care face referire la acest lucru, intră în vigoare de pe 5 iulie.
Bani - lei
Foto: INS

România, promovată în categoria țărilor cu venituri mari de Banca Mondială. Ce înseamnă

de Florin Barbuta HotNews.ro
România a fost promovată, de la 1 iulie, în categoria țărilor cu venituri mari de către Banca Mondială, după ce au fost încorporate evoluțiile de anul trecut. Practic este vorba de noul venit pe cap locuitor de 12.630 dolari din 2019. Din informațiile pe care le avem în acest moment, România poate fi declasificată anul viitor, dacă avem o contracție economică mare.
Tehnologie
Foto: Pixabay

Top 10: Cum s-au schimbat comportamentele de consum și de utilizare a tehnologiei

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Fiecare sector din economie a fost afectat diferit, iar înțelegerea acestei noi normalități și a impactului pe care îl are asupra companiilor este esențială în următoarea perioadă, arată analiza unei companii de IT. Iată cum s-au schimbat comportamentele noastre de consum și de utilizare a tehnologiei, ce noi experiențe pot fi create pentru clienți, angajați sau consumatori, ce standarde vor apărea și care vor fi noile priorități ale companiilor atunci când vorbim de investiții sau alocare de resurse.


0-100.hotnews.ro

Volkswagen we drive proud
Foto: Volkswagen

Volkswagen Group, cu toate mărcile sale, boicotează Facebook și Instagram din cauza regulilor neclare privind instigarea la ură

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 2 Iul 2020 Economie | Auto
Volkswagen Group, cu toate mărcile sale – dintre care cele mai reprezentative ca vânzări sunt Volkswagen, Skoda, SEAT și Audi – boicotează Facebook și Instagram din cauza regulilor neclare ale acestor rețele sociale privind instigarea la ură. Concret, Volkswagen Group a oprit orice campanie plătită pe Facebook și Instagram, începând cu 1 Iulie 2020, timp de o lună, au declarat pentru 0-100.ro surse din cadrul companiei. Acțiunea este luată la nivel global de către Volkswagen Group.


SPORT

Sebastian Vettel
Foto: Formula1.com

Culisele despărțirii dintre Ferrari și Sebastian Vettel

de A.I. HotNews.ro
Vineri, 3 Iul 2020 Sport | Motor
Sebastian Vettel a împlinit vineri 33 de ani, în week-end-ul în care Formula 1 pornește la drum în sezonul 2020 (în Austria). Chestionat pe baza despărțirii de Scuderia Ferrari, pilotul german a oferit un punct interesant de vedere, diferit de ceea ce a scris presa de profil.
Gianluigi Buffon
Foto: Uefa.com

Super vedeta care se va întoarce la școală la 43 de ani - Părinții îl roagă să termine liceul

de A.I. HotNews.ro
De multe ori, sportul de performanță își lasă vedetele fără școală, nu puține fiind cazurile de mari jucători care au abandonat prematur cursurile. A ajuns la aproape 43 de ani, și-a prelungit recent contractul cu Juventus, dar are o mare dorință în afara fotbalului: să termine liceul.


Bancul zilei

Bancul zilei: Cum dispare rapid durerea de cap

de I.B. HotNews.ro
Joi, 2 Iul 2020 Life | Fun
– Alo , Ioane hai la o bere la barul din colt.
– Pai cand te-am sunat eu acum o jumatate de ora ai zis ca ai o durere ingrozitoare de cap....


ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cum dispare rapid durerea de cap
– Alo , Ioane hai la o bere la barul din colt. – Pai cand te-am sunat eu acum o jumatate de ora ai zis ca ai o durere ingrozitoare de cap....
Bancul zilei: Reversul aventurilor de o noapte
Doi prieteni povesteau: - Stai să vezi ce aventură beton am avut aseară și cum s-a sfărșit. Am ajuns la spital cu o...
Bancul zilei: Tratarea asimptomaticilor la domiciliu
Doctorul intra in dormitor, lasandu-l pe sotul foarte agitat sa astepte afara. Peste doua minute, doctorul iese din dormitor si cere un cutit de bucatarie. Sotul se executa si doctorul dispare din nou in dormitor. Peste putin timp iese din nou, de data asta cerand un ciocan si-o dalta...
Bancul zilei: Putin, la al 10-lea mandat
Trei ruși călătoreau în aceeași cușetă dintr-un tren trans-siberian. Unul dintre ei citea un ziar, în timp ce ceilalți doi spuneau bancuri cu Putin. Enervat de faptul că nu putea citi în liniște ziarul, primul rus s-a hotărât să le joace o festă celor doi. A ieșit discret din cușetă și a comandat însoțitorului de vagon trei ceaiuri, cu mențiunea să-i fie aduse exact peste 10 minute
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by