Vaccin anti-coronavirus
Foto: thanakorn hormniam | Dreamstime.com

Cât va costa vaccinul anti-Covid? „Prețul rezonabil” estimat de Federația Europeană a Industriei Farmaceutice

de N.O. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Coronavirus
Între cinci și cincisprezece euro doza ar fi „un preț rezonabil” pentru viitoarele vaccinuri împotriva Covid-19, a estimat marți un oficial al federației europene a industriei farmaceutice, în timp ce laboratoarele Sanofi și CureVac și-au apărat contractele semnate cu Uniunea Europeana, relatează AFP.
Laurian Lungu
Foto: HotNews.ro

Laurian Lungu: Creșterea pensiilor în realitatea economică actuală

de Laurian Lungu analist economic
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Opinii
Cu mai bine de un an în urmă, când legea pensiilor a fost promulgată, o serie de instituții și economiști au semnalat pericolul major reprezentat de creșterea accelerată a costului cu pensiile asupra bugetului. Referința deficitului bugetar era atunci de -3% din PIB într-o perioadă în care criza epidemiologică nu exista încă. Astăzi, referința deficitului bugetar este de -9% din PIB într-un context macroeconomic cu o incertitudine mult mai ridicată. Spațiul fiscal pentru creșterea pensiilor, cu orice valoare mai mare decât rata inflației, este non-existent. O mărire cu 14% a punctului de pensie, în varianta propusă de guvern, este oricum mult peste ceea ce permite bugetul la ora actuală. Insă, o augmentare cu 40%, așa cum era prevazută inițial în legea pensiilor, va crește semnificativ probabilitatea unui derapaj fiscal în 2021, cu implicații profunde la nivel macroeconomic.
Daniel Dines_UiPath
Foto: Hotnews

Cel mai bogat român, șeful UiPath: Începutul în afaceri în România a fost foarte deprimant. Antreprenorii tineri din IT ar putea să se inspire de la Halep și Năstase

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Economie | IT
Fondatorul unicornului românesc UiPath, Daniel Dines, considerat și cel mai bogat român, a povestit marți, în cadrul unei conferințe, de ce crearea unei afaceri în România a fost extrem de dificilă și chiar deprimantă, dar cum stilul haotic de aici l-a și ajutat pe alocuri. Mare fan al jucătorului de tenis Roger Federer, Dines crede că și IT-ul românesc ar trebui să învețe de la modele din tenis, unde România a demonstrat deja că poate fi numărul unu mondial.
Fake News (sursa - Riccardo Milani, Colectia AFP via Profimedia Images)
Foto: Profimedia Images / AFP
Lumea în schimbare

Dezinformarea și extremismul, două fețe ale aceleiași monede / De ce primesc informațiile false mai multe like-uri decât cele oficiale?

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Lumea in schimbare
Un studiu realizat de grupul Avaaz, care luptă pentru drepturile omului, arată că în ciuda acțiunilor tot mai frecvente ale Facebook de ștergere a unor conturi false și în ciuda opririi distribuirii unor informații false, platforma de socializare acționează ca un vector pentru cei care cred în conspirații. S-a ajuns chiar în situația în care paginile de fake-news să fie mai vizualizate decât cele ale instituțiilor oficiale de sănătate. Am încercat să aflăm de la Nicolae Țîbrigan, expert al Laboratorului pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS), cum poate fi explicat succesul extraordinar de care se bucură tot mai mult informațiile false și cum putem lupta împotriva lor.
Traian Basescu
Foto: Hotnews

Alegeri locale 2020 Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, la interviurile Hotnews LIVE, miercuri, de la ora 11.00

de Redactia HotNews.ro
Traian Băsescu este candidatul PMP pentru funcția de primar general al Capitalei la alegerile de pe 27 septembrie. De ce a intrat în cursa electorală fostul șef al statului, în condițiile în care sondajele nu arată că nu are șanse de a câștiga? De ce ”o ajută” pe Gabriela Firea să obțină un nou mandat? Cum vede Bucureștiul la 13 ani după ce a plecat din Primăria Capitalei? Traian Băsescu răspunde miercuri, de la ora 11.00 întrebărilor Catiușei Ivanov și ale cititorilor într-o nouă ediție a interviurilor HotNews LIVE la distanță.
  • Cititorii HotNews pot adresa întrebări invitatului folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile vor fi moderate, iar cele conținând injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.
Cristian Băcanu
Foto: Hotnews
Recomandat de PNL​

VIDEO INTERVIU Cum ar putea deveni Sectorul 5 un sector smart? Cristian Băcanu, candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 5: Nu mai putem să acceptăm că este cel mai sărac sector/ Cele 110 hectare din zona Antiaeriană se pot transforma în parc

de Alexandra Ciordas HotNews.ro
Cristian Băcanu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, spune că aproape tot ce s-a făcut în sector în ultimii 4 ani a fost greșit și își dorește ca lucrurile să se schimbe din toate punctele de vedere. Candidatul PNL a discutat, într-un interviu acordat HotNews.ro, despre cum își propune să transforme sectorul 5 într-un sector smart, care sunt principalele lucruri care trebuie schimbate, ce planuri are pentru școlile, profesorii și elevii din sector și care sunt soluțiile pentru a crește numărul spațiilor verzi și pentru a rezolva problema curățeniei. “Să știți că în Sectorul 5 există foarte multe terenuri care nu sunt folosite, foste fabrici. Sunt locuri unde se pot dezvolta investiții, dar este necesar ca investitorii, companiile să simtă că nu sunt pur și simplu exfoliați, căpușați de către administrația publică locală, că nu au ușile închise acolo. Și dacă reușim să facem toate aceste lucruri atunci viața oamenilor se va schimba în bine”, a declarat Cristian Bacanu.


Cristian Moș
Foto: Alianta USR PLUS
Articol susținut de Alianța USR PLUS

VIDEO INTERVIU Cum se poate dezvolta județul Timiș. Cristian Moș, candidatul USR-PLUS la Consiliul Județean: Putem deveni un centru important de cercetare și dezvoltare

de HotNews.ro
De ce pleacă oamenii de acasă, în alt oraș, județ sau chiar în altă țară? Răspunsul aproape inevitabil este că pleacă pentru a avea oportunități mai bune, pentru o viață mai bună și mai împlinită! Cristian Moș, candidatul USR PLUS la Consiliul Județean încearcă, împreună cu echipa sa, să găsească un răspuns și să vină cu soluții.
Daniel Anghel
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

O treime din TVA lipsește din bugetul României, iar CE avertizează că statele UE nu-și mai pot permite aceste pierderi. Ce soluții există? Exemplul polonez

de Daniel Anghel PwC România
Luni, 21 Sept 2020 Blogul PwC Romania
Bugetul României pierde anual o treime din TVA, arată Comisia Europeană în raportul privind deficitul de încasare al acestei taxe, consecința fiind că statul are dificultăți în îndeplinirea funcțiilor principale, respectiv oferirea de servicii publice. Indicatorul publicat de CE care măsoară diferența dintre TVA potențial de încasat la buget, estimată pe baza tuturor tranzacțiilor din economie și cea efectiv încasată în conturile trezoreriei statului, este ilustrativ pentru capacitatea de colectare a administrației fiscale. Deși România a experimentat de-a lungul timpului multe modificări legislative și proceduri sperând că va îmbunătăți nivelul încasărilor, rezultatele se lasă așteptate. Aceste deficiențe sunt cu atât mai vizibile în ultima vreme, cu cât veniturile bugetare au avut de suferit în contextul crizei COVID-19 și al majorării cheltuielilor.
Nicușor Dan, acuzații grave pentru Primăria Capitalei
Foto: PNL
Recomandat de PNL​

Nicușor Dan, acuzații grave pentru Primăria Capitalei: ilegalități imobiliare, PUZ-uri pentru spații verzi, demolări de clădiri de patrimoniu

de HotNews.ro
Candidatul partidelor de dreapta la Primăria București, Nicușor Dan, a susținut astăzi o nouă conferință de presă pe tema ilegalităților comise de „mafia imobiliară”, menționând mai multe tipuri de acțiuni pe care administrația Firea le face, generând astfel degradarea Bucureștiului.
Ioan Buia
Foto: Hotnews
Articol susținut de Jidvei

​VIDEO INTERVIU Ioan Buia, enolog: „Compania Jidvei îi consideră pe viticultorii din România colaboratori și prieteni”

de Răzvan Avram Smile Media
Ioan Buia, enologul-șef al Grupului Jidvei, a acceptat provocarea unui dialog la distanță despre conceptul producției integrate „de la butuc până la sticla cu vin”. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru Drink Insider by HotNews.ro, Ioan Buia a vorbit despre „școala de viță-de-vie” de la Jidvei, fabrica de șpalieri a companiei, soiurile albe și roșii din podgorie și, nu în ultimul rând, despre producția de struguri a anului 2020.
Elevi care folosesc VR într-o școală din Beijing
Foto: Profimedia Images
Huawei România - 20 de ani​​

Cum ar putea îmbunătăți tehnologia 5G procesul de educație din România​

de Andrei Dumitriu HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Economie | IT
5G înseamnă video în condiții excelente, realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR). Plus multe altele. În articolul de mai jos vom încerca să explicăm cum poate tehnologia 5G îmbunătăți procesul de educație.
Administrare plasma
Foto: Hotnews

Tratamentul cu plasmă în formele severe de Covid-19 crește supraviețuirea - studiu publicat în Nature Medicine

de R.F HotNews.ro
Luni, 21 Sept 2020 Doneaza plasma
Administrarea de plasmă convalescentă ajută de fapt la accelerarea recuperării după forme severe de COVID-19? Pentru a afla răspunsul, o echipă de cercetători condusă de dr. Nicole Bouvier, de la Spitalul Mount Sinai din New York, a urmărit 39 de pacienți spitalizați cu COVID-19. Toți erau foarte bolnavi: până la momentul în care acești pacienți au primit o transfuzie de plasmă, 87% au necesitat oxigen suplimentar pentru a respira, iar 10% erau pe ventilatoare.
Subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: De ce face Germania mai bine față crizei; Cum arată cea mai modernă școală de la țară unde fiecare sală de clasă are baie proprie, cu duș; Recolta de traseiști a lui Gheorghe Flutur: 11 primari suceveni au fugit de la PSD la PNL

de I.B. HotNews.ro
Autobuzul lui Tică. În starea de urgență multe firme de transport și-au întrerupt activitatea pe anumite rute, unde nu mai circula nimeni, iar din cauza unei ordonanțe...

În familie. Televiziunea lui Pandele, penalizată pentru emisiunea cu Gabriela Firea. "Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism" - membru CNA...
Daniel David
Foto: danieldavidubb.wordpress.com
Eu îmi aleg primarul

VIDEO De ce merg duminică să votez la alegerile locale 2020? Profesorul Daniel David, la interviurile HotNews Live: Neimplicarea în alegerile locale s-ar putea să te afecteze mult mai rapid și mai puternic decât ce se întâmplă la nivel național

de I.H. HotNews.ro
Luni, 21 Sept 2020 Actualitate | Esențial
Autoritățile locale au forță și o contribuție din ce în ce mai mare, astfel încât neimplicarea în alegerile locale s-ar putea să te afecteze mult mai rapid și mai puternic decât ce se întâmplă la nivel național, spune profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, invitat marți la interviurile HotNews Live. El consideră că în România are loc o schimbare de paradigmă administrativă, pe care noile generații nu au înțeles-o foarte bine, focalizarea tinerilor fiind mai degrabă pe autoritățile naționale, gândind că de acolo se întâmplă lucuri, acolo se produc schimbări și că acele alegeri sunt cele care contează.
Andrei Ostapovici
Foto: Captura Instagram

Povestea unul polițist din Belarus care a trecut de partea cealaltă a baricadei: Călătoria incredibilă din țara natală către Polonia

de N.O. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Internațional
La o săptămână după contestatele alegeri prezidențiale din Belarus, detectivul Andrei Ostapovich a decis că nu mai poate să tacă, relatează The Moscow Times. Este povestea unuia dintre puținii angajați de stat care au părăsit Belarusul de la începerea protestelor.
Marcel Ciolacu, președinte PSD
Foto: PSD
Articol susținut de PeBloguri

PeBloguri: Majorarea pensiilor cu 40%, aprobată de Parlament. Ciolacu: „Am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari”

de PeBloguri
Marți, 22 septembrie, Parlamentul a aprobat amendamentul depus de PSD la legea rectificării bugetare, care prevede majorarea pensiilor cu 40%. În acest context, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat pe pagina sa de Facebook: „Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să #crească cu 40%!”.
Mergi la vot pe Tampa
Foto: Va Vedem din Brasov Facebook

FOTO Modul inedit în care brașovenii spun că vor schimbare: Mesajul ”Mergi la vot”, proiectat pe Tâmpa

de N.O. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Esențial
”Mergi la vot”, ”Țintește sus”, ”Schimbarea e aproape” și ”Stop corupție” sunt câteva dintre mesajele proiectate pe Tâmpa, imediat sub inscripția cu ”Brașov”, înainte de alegerile locale din 2020 de pe 27 septembrie.
Nicușor Dan a depus peste 26.000 de sesizări de pe București Umilit
Foto: PNL
Recomandat de PNL

Nicușor Dan a mers cu sesizările de pe București Umilit la primăria condusă de Gabriela Firea

de HotNews.ro
Luni, 21 Sept 2020 Actualitate | Politic
Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR PLUS pentru funcția de primar general, a depus astăzi, la Registratura PMB, dosarele cu problemele sesizate de bucureșteni pe site-ul București umilit, un număr de peste 26.000 de sesizări adunate în mai multe cutii.
Haru Urara
Foto: editiadedimineata.ro

Edițiadedimineață.ro: E vreme de festival online! Iubitorii culturii japoneze, așteptați la o ediție inedită Haru Urara

de ​Edițiadedimineață.ro
La 15 ani de la înființarea CSRJ-Angela Hondru, voluntarii centrului pregăteau evenimente speciale pentru iubitorii culturii japoneze. Criza coronavirusului nu i-a demotivat și, deși au trebuit să renunțe la o parte din planurile inițiale, au reușit să pregătească o nouă ediție Haru Urara.
sociologul Gelu Duminica
Foto: Facebook
​Eu îmi aleg primarul

De ce merg duminică să votez la alegerile locale 2020? Sociologul Gelu Duminică, invitat la interviurile HotNews Live, miercuri, de la ora 16.00

de I.H. HotNews.ro
De ce este important să votezi la alegerile locale, de ce absenteismul la vot este mare în rândul tinerilor sau ce se poate face astfel încât categoriile vulnerabile să nu devină masă de manevră la alegeri? Sunt întrebări la care vom încerca să răspundem la interviurile HotNews Live, al căror invitat va fi sociologul Gelu Duminică, miercuri, de la ora 16.00.
cu-iubire-tandra-elisabeta-mereu-al-tau-credincios-carol-corespondenta-perechii-regale-volumul-i-18691888
Foto: Hotnews

Corespondenta perechii regale Carol I- Elisabeta (volumul I, 1869–1888)

de A.V. HotNews.ro
Editia de fata, critica si comentata, ne ofera, pentru prima data in traducere din limba germana, schimbul de scrisori dintre regele independentei Romaniei, Carol I, si regina-poeta Elisabeta (Carmen Sylva). Dialogul epistolar ofera o privire amanuntita asupra casniciei regale pe aproape intreaga perioada a vietii celor doi pe tronul Romaniei.
Copilul optimist
Foto:

Copilul optimist. Cum sa previi depresia si sa-i consolidezi increderea in sine - Ghid practic

de Redactia HotNews.ro
Cartea de fata se adreseaza parintilor, profesorilor si antrenorilor, care vor invata pas cu pas cum sa le insufle copiilor optimism si sa le schimbe neputinta in control personal. Descoperindu-si capacitatea de a face fata provocarilor sau momentelor dificile, copiii se vor bucura de un echilibru fizic si psihic mai bun, imbunatatindu-si performantele scolare.
Dolari
Foto: DepositPhotos.com

Financial Times: Banii clandestini rusești și chinezești joacă un rol tot mai mare

de I.B. HotNews.ro
Acuzațiile apărute săptămâna aceasta cum că soțul unei mari donatoare a Partidului Conservator britanic a fost finanțat în secret de un oligarh având legături cu Vladimir Putin reprezintă cel mai nou exemplu de bani clandestini rusești care ar putea influența democrațiile europene.
Nelu Pop
Foto: Captura video

VIDEO Un profesor de Lupte din Oradea face apel la protest față de măsurile anti-Covid din școli: ”Stăm precum animăluțele în țarc”

de N.O. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Coronavirus
Un profesor de Lupte de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" din Oradea s-a filmat pe el și pe elevii săi, în sala de clasă, cu măști de clovn, și a pledat pentru proteste față de purtarea măștilor și măsurile luate de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului în școli. De asemenea, el a făcut trimitere la George Simion, președintele partidului AUR.

Apel umanitar: Scleroza de care a suferit Stephen Hawking ar putea fi tratata

de Redactia HotNews.ro
Marți, 1 Sept 2020 Actualitate | Sanatate
Cristina, 46 de ani, este întruchiparea optimismului, o femeie puternica, descurcăreață, întreprinzătoare. Este mama, soție și instructor de dans. De ceva timp nu prea mai putea sa danseze pentru ca o dureau picioarele, simțea că-și pierde echilibrul. În urmă cu o săptămână, după investigații care au durat 2-3 luni, a primit un diagnostic cumplit: scleroză laterală amiotrofică (ALS sau boala Lou Gehrig), o boală neurologică degenerativă pentru care nu prea exista tratament. Cu toate astea, există o speranță!
povestea-banilor
Foto: Hotnews

Povestea banilor

de A.V. HotNews.ro
Folosim banii in fiecare zi. Cu toatea astea, obiceiul de a oferi bucati de hartie pentru a cumpara bunuri si servicii pare, in fond, complet absurd. O bancnota de 20 de dolari, de exemplu, nu valoreaza mai mult, ca simpla bucata de hartie, decat banii folositi in jocul de Monopoly. Cum se face astfel ca 20 de dolari valoreaza de fapt 20 de dolari?
prea-devreme-batran-prea-tarziu-intelept-30-de-lucruri-adevarate-pe-care-trebuie-sa-le-stiti-acum
Foto: Hotnews
Ghid Practic

Orice relatie e sub controlul persoanei careia ii pasa cel mai putin

de A.V. HotNews.ro
Prea devreme batran, prea tarziu intelept ofera liniste, indrumare si speranta oricui simte ca trece timpul si n-a reusit inca sa ajunga ceea ce si-a dorit.
Vaci
Foto: Wikipedia

Animalele din fermele UE „produc mai multe emisii decât mașinile și camionetele la un loc”

de I.B. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Mediu
Vacile, porcii și alte animale de fermă din Europa produc în fiecare an mai multe gaze cu efect de seră decât toate mașinile și camionetele Uniunii, atunci când se ia în considerare impactul furajelor lor, potrivit unei noi analize a Greenpeace, citată de The Guardian.
jfk-221163
Foto: Hotnews

Viziunea lui Stephen King asupra asasinarii lui JFK

de A.V. HotNews.ro
Viata poate lua turnúri cu totul neprevazute, uneori. Asta se intampla cu Jake Epping, profesor de engleza la un liceu dintr-un orasel din Maine, cand afla ca magazia din restaurantul prietenului sau Al este o „vizuina de iepure“ care duce in 1958.
Nelu Tataru
Foto: AGERPRES

Ministrul Sănătății, despre Euthyrox: Distribuitorii preferă să meargă în țări unde sunt prețuri mai mari

de N.O. HotNews.ro
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, întrebat la Alba Iulia despre discontinuitatea care persistă în aprovizionarea farmaciilor cu Euthyrox, că ar fi în România cantitățile necesare, dar că distribuitorii preferă să meargă în alte țări, unde medicamentul costă mai mult, menționând că ar putea fi luată în calcul o creștere a prețului, relatează Agerpres.
Televizor vechi
Foto: Getty Images / Digi 24

Digi24: Un bărbat și-a lăsat tot satul fără internet timp de 18 luni cu televizorul său vechi

de Redactia Digi24
Misterul dispariției semnalului de internet într-un sat din Țara Galilor a fost elucidat după 18 luni, când s-a descoperit că vinovat era un televizor vechi, informează BBC.
Simona Halep, campioana la Foro Italico
Foto: internazionalibnlditalia.com

DigiSport: Câți bani a primit Simona Halep după victoria de la Roma și ce sumă a strâns românca în toată cariera ei

de Redactia Digisport.ro
Turneul de la Roma este al treilea consecutiv câștigat de Simona, după cele de la Dubai și Praga iar în urma victoriei din Italia, Simona Halep a încasat o sumă importantă de bani.
protest Bulgaria
Foto: Captura Twitter

VIDEO Bulgaria: Manifestații anti-corupție au marcat Ziua Independenței

de N.O. HotNews.ro
Aproximativ 10.000 de manifestanți s-au adunat marți, la Sofia, de Ziua Independenței Bulgariei, pentru a cere „independența față de mafie” și pentru a cere demisia guvernului pe care îl acuză de legături cu oligarhia, relatează AFP.
Parlamentul britanic
Foto: Wikimedia Commons

Brexit: Parlamentarii britanici vor putea bloca aplicarea controversatului proiect de lege

de I.B. HotNews.ro
Parlamentarii britanici au adoptat marți un amendament care le conferă dreptul de veto în cazul în care guvernul dorește să pună în aplicare prevederile proiectului de lege care contravine acordului Brexit, potrivit AFP.


Testare coronavirus
Foto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia
​LIVETEXT

Coronavirus în lume: Summitul UE se amână / Ceremonia fizică de decernare a Nobelului de la Stockholm, anulată / SUA au depășit pragul de 200.00 de decese

de Redactia HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Coronavirus
Numărul cazurilor de Covid-19, la nivel global, a ajuns marți la 31.485.777, din care 969.301 sunt oameni care și-au pierdut viața, iar 23.113.726 sunt pacienți vindecați, potrivit ultimelor date publicate pe platforma worldometers.info. Cu șase săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, Statele Unite au înregistrat marți 200.000 de decese atribuite Covid-19, potrivit Universității Johns Hopkins.
-------
19.35: Cât va costa vaccinul anti-Covid: Între 5 și 15 euro doza, un preț rezonabil (Federația Europeană a Industriei și Farmaceutice)
18.55: Coronavirus SUA: Bilanțul deceselor a depășit pragul de 200.000
18.45: Președintele Consiliului European amână summitul UE din cauză că a intrat în carantină
Facebook
Foto: Kianlin | Dreamstime.com

Facebook elimină conturile chineze care postează despre alegerile din SUA / Rețeaua chineză a plătit postări... de 60 de dolari

de I.B. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Internațional
Facebook a anunțat marți că a șters conturi, grupuri și pagini false din China care au publicat conținut legat de alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie, potrivit AFP.
Clarice Dinu
Foto: Facebook

De ce are emoții Nicușor Dan? Un detaliu ignorat, dar care face diferența

de Clarice Dinu HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Opinii
Avansul de 2,5% pe care îl are în sondaje față de Gabriela Firea este departe de a fi liniștitor pentru Nicușor Dan cu câteva zile înaintea alegerilor. A recunoscut-o chiar el. Meciul pe care mulți îl vedeau câștigat la alinierea candidatilor la start se joacă pe ultima sută de metri. Nicușor Dan a intrat primul pe turnantă, însă are nevoie să-și găsească suflul ca să treacă primul linia de sosire.
\sah online
Foto: Hotnews

Curs de sah online pentru copii

de redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Apr 2020 Sport | Alte sporturi
Invata sah online prin metoda fascinatiei cu "Profu' de Sah"
Curs rapid de sah pentru copii. Incepatori si avansati.
Cursurile pot fi organizate si in noul an educational in scoli si gradinite sau individual.
Strada in Oradea
Foto: HotNews / C.P.

FOTO Dacă aș fi primar. Idei simple "furate" de prin orașele civilizate

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Esențial
Multe dintre promisiunile candidaților la Primăria Generală a Capitalei și la primăriile de sector sunt generoase, unele chiar fanteziste, însă prea puțin concentrate pe chestiuni elementare, simple, de bun simț, care pot schimba rapid fața unui oraș. Când ajung într-un oraș civilizat, mă întreb de ce nu sunt 'copiate' pur și simplu bunele practici și aplicate în Bucureștiul cel primitiv. Unele dintre aceste practici presupun investiții simple, cu termen de valabilitate de zeci de ani, fără a mai fi nevoie de alimentarea mult prea frecventă, din bani publici, a conturilor unor firme din domeniul bordurilor, pavajului, asfaltului, tartanului, florilor, chioșcurilor etc. Vezi câteva simple idei și imagini.
fierul vechi din curtea lui Gheorghe Dinca
Foto: ANABI

Cât a reușit statul să obțină din vânzarea fierului vechi din curtea bărbatului acuzat de răpirea și uciderea celor două tinere din Caracal

de Redactia HotNews.ro
Fierul vechi din curtea lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat de răpirea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, a fost vândut de autorități la licitație, cu peste 15.000 de lei.
Euro
Foto: Public Domain Pictures

Cursul euro a trecut pe piața interbancară de 4,86 lei, imediat după decizia populistă a PSD

de DP HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Economie | Finanțe & Bănci
La scurt timp după decizia PSD de a majora pensiile cu 40%, creștere inacceptabilă după orice logică economică, cotațiile pentru leul românesc au depășit 4,86 de lei. Are loc fenomenul denumit ”fuga de leu”, devenit dintr-o dată o monedă riscantă, de care e bine să te descotorosești. În jurul orei 18,30 cursul afișat de Bloomberg era de 4,8610 lei pentru un euro.
range-de-ce-triumfa-generalistii-intr-o-lume-specializata
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

O pledoarie convingatoare pentru cultivarea ineficientei

de A.V. HotNews.ro
Inventatorii cu cel mai mare impact jongleaza cu mai multe domenii in loc sa aprofundeze cunostintele dobandite intr-unul singur. Pe masura ce expertii se rezuma la specialitatile lor, timp in care computerele stapanesc tot mai multe dintre abilitatile candva rezervate indivizilor hiperspecializati, oamenii care au o viziune larga si care cauta experiente si perspective diverse vor avea succese tot mai semnificative.
Florin Jianu, presedinte CNIPMMR
Foto: HotNews / DP

Consiliul Național al IMM-urilor: Creșterile de cheltuieli votate de Parlament vor reduce resursele pentru investiții

de DP HotNews.ro
Creșterile de cheltuieli votate marți de Parlament vor provoca lipsa resurselor financiare bugetare pentru proiectele de investiții, care asigură o dezvoltare durabilă și sustenabilă, se menționează într-un comunicat remis marți de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), potrivit Agerpres. Organizația patronală a IMM-urilor amintește că cele două Camere ale Parlamentului au votat, marți, proiectele de lege privind rectificarea bugetului de stat și rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat care includ creșterea pensiilor cu 40%, creșterea cu 200 de lei a salariilor profesorilor și creșterea fondurilor pentru Primării.
Exoplaneta
Foto: space.com

O planetă ultrafierbinte de tipul lui Neptun, descoperită pe orbita unei stele din categoria Soarelui

de I.B. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Science - Spatiul
Astronomii au anunțat descoperirea unui nou tip de exoplanetă - o planetă de tipul lui Neptun, dar ultrafierbinte și nu rece așa cum este cazul celei de-a 8-a planete din Sistemul Solar, conform unui studiu apărut luni în publicația Nature Astronomy, transmite Space.com.
Bianca Andreescu
Foto: wta/ twitter

Decizie dificilă luată de Bianca Andreescu - Ce a anunțat jucătoarea care nu a evoluat în acest an

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Jucătoarea canadiană de tenis Bianca Andreescu, locul 7 WTA, a anunțat, marți, că nu va mai participa la niciun turneu în acest an.
Testare cancer
Foto: Hotnews

120.000 de cazuri de cancer profesional anual în UE / Măsurile anunțate de Comisie

de I.B. HotNews.ro
În fiecare an, în UE sunt identificate aproximativ 120 000 de cazuri de cancer profesional ca urmare a expunerii la agenți cancerigeni la locul de muncă, fapt care duce la aproximativ 80 000 de decese pe an. Comisa cere stabilirea unor valori-limită noi sau revizuite pentru trei substanțe importante: acrilonitril, compuși de nichel și benzen.
Steven van Groningen, presedintele Confederației Patronale Concordia
Foto: Raiffeisen Bank

Confederația Patronală Concordia: România nu se poate îndatora la nesfârșit/Ne întrebăm ce se întâmplă dacă pandemia nu se oprește sau se agravează

de DP HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Creșterea pensiilor cu 40%, votată astăzi de Parlament, într-un context în care criza COVID-19 amenință să ducă singură deficitul României la 8% din PIB este foarte riscantă, se arată într-o reacție a Confederației Patronale Concordia. Țara noastră avea deja cea mai mare proporție a cheltuielilor cu salariile, pensiile și asistența socială ca procentaj din buget din toată Uniunea Europeană. Banca Națională a României a avertizat că deficitul poate ajunge la 11% din PIB în urma acestei decizii, cea mai mare valoare de la Revoluție încoace. Ne întrebăm ce se întâmplă dacă pandemia nu se oprește sau se agravează și vor fi necesare resurse publice suplimentare la anul?
Beatrice Mahler
Foto: Hotnews

​INTERVIU Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: Avem zeci de pacienți cu afectare pulmonară severă după ce s-au vindecat de COVID-19, care au nevoie de internare

de Alina Neagu HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Coronavirus
​​Zeci de pacienți ai Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, vindecați de COVID-19, au nevoie de evaluare și de asistență într-o formă de internare continuă, "ceea ce înseamnă că au o formă severă de afectare pulmonară, după ce s-au vindecat de COVID", afirmă medicul Beatrice Mahler, managerul spitalului, într-un interviu acordat HotNews.ro. Beatrice Mahler mărturisește, de asemenea, că privește cu îngrijorare spre perioada care urmează: "Vine sigur valul 2, iar noi, România, pornim de pe o poziție fruntașă. Nu o să fie bine deloc!".
LGBT Polonia
Foto: Jugoslav Drobnjak / Alamy / Profimedia Images

Un oraș din Polonia a votat să rămână zonă liberă de LGBT, în ciuda criticilor la nivel global

de N.O. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Internațional
Consilierii din estul Poloniei au votat marți la limită să pătreze o moțiune care declară orașul lor ”liber de ideologia LGBT”, în timp ce presiunea internațională crește asupra zecilor de municipii poloneze care au făcut declarații similare, relatează Reuters.
Fonduri dreamstime
Foto: Dreamstime.com

Împrumuturi de 100 miliarde Euro pentru statele UE - instrumentul SURE a fost activat

de CZ HotNews.ro
Statele membre UE, inclusiv România, vor beneficia de împrumuturi în valoare totală de până la 100 de miliarde de euro, în condiții avantajoase, prin instrumentul SURE, pentru plata șomajului tehnic al angajaților și PFA-urilor, precum și alte scheme de sprijin al job-urilor din economie.
Nasser Al-Khelaifi, presedintele PSG
Foto: psg.fr

Procurorii elvețieni cer închisoare cu executare pentru fostul secretar general al FIFA și pentru președintele clubului PSG

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Sport | Fotbal
Parchetul elvețian a cerut închisoare cu executare pentru Jerome Valcke, fost secretar general al FIFA, și Nasser Al-Khelaifi, președintele beIN Media și al clubului PSG, judecați într-un proces privind atribuirea drepturilor TV pentru Cupele Mondiale din 2026 și 2030, informează AFP.
Euro
Foto: pxfuel.com

De ce nu lasă BNR ca leul să se deprecieze mai rapid? O depreciere controlată poate ajuta, în timp ce una brutală poate destabiliza economia - inclusiv printr-o fugă de leu (raport)

de DP HotNews.ro
Marți, un euro s-a tranzacționat la o medie de 4,859 lei, potrivit calculului afișat la prânz de BNR. Față de 1 ianuarie, deprecierea leului în fața euro a fost de 1,67%. Aproape de noi, în Ungaria, forintul a căzut cu aproape 10% față de începutul anului. Coroana cehă a pierdut în fața euro circa 4,2% iar zlotul polonez 2,3%. Pare destul de evident că BNR apără nu atât o depreciere a leului (nu are cum să i se opună pe termen lung) cât mai ales o depreciere bruscă a monedei naționale. Întrebarea este dacă nu cumva Banca Centrală ar trebui să lase leul să se ducă spre nivelul său de echilibru. Și iată de ce nu ar fi ok așa ceva.
Coronavirus Spania
Foto: Profimedia Images

Coronavirus Spania: 10.800 noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore / Bilanțul total se apropie de 700.000

de N.O. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Coronavirus
Bilanțul total al cazurilor de coronavirus din Spania a crescut marți cu aproape 10.800 de noi infectări față de ziua precedentă la 682.267, arată datele Ministerului Sănătății, în timp ce Catalonia a spus că va limita și mai mult adunările publice, relatează Reuters.
Oameni pe Luna
Foto: NASA

NASA vizează în continuare polul sud al Lunii pentru o misiune cu echipaj în 2024

de I.B. HotNews.ro
NASA vizează cu siguranță polul sud al lunii pentru o aselenizare cu echipaj în 2024 - dar această misiune va fi dificil de realizat dacă Congresul nu mărește bugetul rapid, a spus șeful agenției Jim Bridenstine. Astronauții care vor ajunge pe Lună în 2024 vor face acest lucru la bordul unui lander privat - unul construit de SpaceX, Dynetics sau Blue Origin condusă de Jeff Bezos, potrivit Space.com.
Parlament
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea / Digi24
​VIDEO

PSD a impus în Parlament majorarea pensiilor cu 40% / Cîțu: E o ipocrizie. O grupare vrea să arunce țara în aer / Vasilescu: Aveți bani, nu vreți să-i dați

de Redactia HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Esențial
Plenul Parlamentului a adoptat marți proiectele privind rectificarea bugetului pe acest an, care includ amendamentul PSD prin care pensiile cresc cu 40% și nu cu 14 % cât decisese Guvernul. În timpul dezbaterilor, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a acuzat PSD că vrea „să arunce țara în aer”.
Mediterana
Foto: Wikimedia Commons

Grecia anunță ca reia dialogul cu Turcia pentru prima dată din 2016

de I.B. HotNews.ro
Dialogul cu Turcia se va relua „în curând” la Istanbul pentru prima dată din 2016, a declarat marți Ministerul Grec de Externe, citat de AFP. Turcia anunțase cu puțin timp înainte că cele două țări erau gata să înceapă discuțiile cu privire la disputele lor din estul Mediteranei.
Criza economica
Foto: Profimedia Images

CONAF: Creșterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al României

de DP HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Creșterea pensiilor cu 40% este nesustenabilă în acest context al pandemiei, iar iresponsabilitatea parlamentarilor care au votat această majorare va conduce pe viitor la o povară bugetară greu de acoperit, susține președintele CONAF, Cristina Chiriac, potrivit Agerpres. "Fie că vorbim de creșteri salariale sau de pensii, în timp de pandemie, o creștere este o măsura iresponsabilă. Conștientizăm nevoia ca pensiile din România să fie crescute și aceasta să se reflecte direct în sporirea nivelului de trai, însă momentul acesta nu este cel mai potrivit. Evoluția economiei la nivel mondial este una negativă, lucru reflectat în indicatorii macroeconomici ai României. Ca urmare, pentru a acoperi cheltuiala cu majorarea pensiilor, guvernul va trebui să se împrumute și mai mult la un nivel al dobânzilor pe plan internațional în creștere", a precizat președintele CONAF, într-un comunicat.
Ludovic Orban
Foto: Guvernul Romaniei

VIDEO Orban: Guvernul va ataca la CCR legea de majorare a pensiilor cu 40%

de N.O. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Politic
Ludovic Orban a declarat, marți, că va ataca la CCR proiectul de lege impus în Parlament de PSD de majorare a pensiilor cu 40%. De asemenea, premierul a spus că social-democrații sunt ”dușmanul României”, pentru că ”riscă să arunce România într-o criză economică”.
A3 Nadaselu - Mihaiesti - Zimbor - Poarta Salajului
Foto: Hotnews

Autostrada Transilvania: Alți 30 de kilometri contractați. Constructorul este firma românească UMB

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, de la Nădășelu la Zimbor, au fost contractați marți de CNAIR cu firma românească Spedition UMB ca lider de asociere. UMB a căștigat contractul cu o ofertă de 1,4 miliarde de lei, luând fața chinezilor de la China Communications Construction Company Limited. Un aspect de notat este că și următorul tronson, 12,2 km de la Zimbor la Poarta Sălajului, a fost recent contractat chiar cu UMB, astfel încât constructorul român ar putea ajunge să lucreze neîntrerupt pe circa 42 de km din Autostrada Transilvania.
Testare Covid-19
Foto: pixabay.com

Coronavirus în România: Alte 1.059 de noi cazuri. Bilanțul atinge 114.648 / 45 de decese în ultima zi

de I.H. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Actualitate | Coronavirus
Alte 1.059 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 114.648, potrivit datelor furnizate marți de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 45 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 496 de pacienți.
Florin Pogonaru, AOAR
Foto: AGERPRES

AOAR: Cheltuielile bugetare nesustenabile- un risc major pentru România /Spirala periculoasă poate continua cu măsuri care să afecteze fondurile europene alocate și adâncirea crizei

de DP HotNews.ro
”Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) atrage atenția asupra faptului că marea provocare a României pentru anul 2021 o reprezintă relansarea economiei. Numai în acest mod se vor crea resursele financiare pentru acoperirea cheltuielilor necesare creșterii nivelului veniturilor populației, inclusiv ale pensionarilor”, arată un comunicat transmis marți de industriași. Generarea unor cheltuieli bugetare nesustenabile, din motive pur electorale, reprezintă un factor de risc major pentru România. Chiar dacă alte state ale Uniunii Europene au înregistrat în anul 2020 creșteri mari de deficit bugetar, acestea au fost cauzate de efectele pandemiei și nu sunt, în principal, de natură structurală, precum în cazul României.
Horia Tecau si Jean Julien Rojer
Foto: Andrew Ong/USTA

ATP Hamburg: Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, în sferturi după ce principalii favoriți au abandonat în tiebreak-ul primului set

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat, marți, în sferturile probei de dublu din cadrul turneului de la Hamburg, după ce columbienii Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (principalii favoriți) au abandonat în tiebreak-ul primului set.Alte titluri din Actualitate:

​VIDEO Cum arată Clinica de Hemato-Oncologie de la Spitalul de Copii din Timișoara, renovată și modernizată de Asociația Dăruiește Viață cu 2 milioane de euro FOTOGALERIE
Trump atacă Beijingul în deschiderea Adunării generale virtuale a ONU: Vom pune capăt pandemiei pentru a intra într-o nouă eră inedită de prosperitate, cooperare și pace
Competiție pentru startup-uri IT: Premiul cel mare de 225.000 euro
Summitul UE, amânat după ce președintele Consiliului European a intrat în carantină din cauza unui caz de Covid-19 în anturajul său
Ministrul francez al Educației le-a cerut elevelor să se îmbrace într-un ”stil republican” / Care a fost efectul
„Act de omucidere”: Vaticanul își reiterează opoziția față de eutanasie și suicid asistat
VIDEO Boris Johnson anunță noile măsuri anti-Covid: Masca devine obligatorie, oamenii sunt încurajați să lucreze de acasă
Coronavirus: Rusia anunță că va înregistra un al doilea vaccin antiCovid până luna viitoare
Sancțiunile împotriva Iranului: Fractură fără precedent între Statele Unite și Europa
VIDEO Rusia: Agenții FSB l-au arestat pe Visarion „Hristos Învățătorul”, liderul unui cult care crede că bărbatul este reîncarnarea lui Iisus Hristos
Ultimele teste pentru spărgătorul de gheață nuclear Arktika, cel mai puternic vas de acest tip din lume
FinCENFiles: Ce se ascunde în spatele "iubirii" dintre Trump și Erdogan - Ginerele președintelui turc și contrabanda cu aur


ECONOMIE

Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: ​Obligația capitalului social minim va dispărea pentru SRL-uri. Cât costă reclamele plătite din bani publici pentru primarii PSD. Primul client care a scăpat de popriri pe noua formă a legii dării în plată. Scandalul anului

de DP HotNews.ro
Obligația capitalului social minim o să dispară pentru SRL-uri ● Cât costă reclamele pentru primarii PSD plătite din bani publici? ● Primul client care a scăpat de popriri de aproximativ 45.000 de euro pe noua formă a legii dării în plată ● Scandalul anului: Cum au spălat cele mai mari bănci din lume 2 trilioane de dolari/ De unde proveneau banii și pentru cine erau ”spălați” ● Cu cine ne batem pe banii investitorilor ● James Kirchick: ”Ne îndreptăm spre o Americă de tip Weimar” ● Adrian Codîrlașu: OUG 114 ne-a ajutat, paradoxal, să devenim piață emergentă ● BNR: Mărirea cu 40 la sută a punctului de pensie va crește deficitul bugetar la peste 11 la sută.
Masina Tesla Model X
Foto: Profimedia Images

Ce ar putea anunța Elon Musk la evenimentul 'Battery Day'

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți se va ține în SUA unul dintre cele mai așteptate evenimente legate de viitorul mașinilor electrice, iar Elon Musk ar putea anunța noi tehnologii care ar face ca bateriile să fie mai durabile și autonomia mașinilor că crească. Unele zvonuri spun că Musk va anunța mașina de 25.000 de dolari sau o baterie care să reziste un milion de mile. Indiferent de ce se va anunța marți, noutățile nu vor ajunge în producția de serie mai repede de 2022.
Elon Musk
Foto: Matt Sumner / Zuma Press / Profimedia Images

„Prioritatea absolută”: Ce le-a cerut Elon Musk angajaților Tesla într-un email trimis tuturor salariaților companiei

de S.J. HotNews.ro
Marți, 22 Sept 2020 Economie | Companii
CEO-ul Tesla, Elon Musk, le-a trimis duminică seara un email tuturor angajaților companiei în care afirma că producătorul de autovehicule electrice va trebui să „tragă tare” pentru a realiza „livrări record” în trimestrul trei, relatează CNBC.


0-100.hotnews.ro

Aston Martin Victor
Foto: Aston Martin

Galerie FOTO Cum arată Aston Martin Victor, mașina unicat construită de compania britanică

de S.J. HotNews.ro
Joi, 10 Sept 2020 Economie | Auto
Noul Aston Martin Victor ar putea fi cel mai tare model ediție specială produs de compania britanică în ultimele decenii, scrie Business Insider.


SPORT

Yannick Hanfmann
Foto: atp/ twitter

​ATP Hamburg: Daniil Medvedev și Gael Monfils, eliminați în primul tur (Rezultatele zilei)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Daniil Medvedev (principalul favorit) și Gael Monfils (cap de serie nr. 3) au fost eliminați, marți, în primul tur al turneului de la Hamburg, după ce au fost învinși de Ugo Humbert (41 ATP), respectiv Yannick Hanfmann (103 ATP). Mai departe s-au calificat Roberto Bautista (4), Fabio Fognini (6) și Karen Khachanov (8).
AS Roma
Foto: Twitter - AS Roma

​Serie A: AS Roma a pierdut la masa verde meciul cu Verona

de Silviu Dumitru HotNews.ro
AS Roma a pierdut la masa verde, scor 0-3, meciul cu Verona, disputat, sâmbătă, în deplasare, în prima etapă a campioantului italian Serie A. Pe teren, scorul a fost 0-0.
Monica Niculescu
Foto: frt / facebook

​Roland Garros: Monica Niculescu, în turul doi al calificărilor

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Monica Niculescu s-a calificat, marți, în turul al doilea al calificărilor de la Roland Garros, după ce a învins-o pe japoneza Chihiro Muramatsu (208 WTA).
Handbal
Foto: EHF
Handbal masculin​

​EHF European League: HCDS Constanța vs Sporting Lisabona 27-27, în prima manșă din turul secund

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Echipa de handbal masculin HCDS Constanța a remizat marți, pe teren propriu, cu formația portugheză Sporting CP Lisabona, scor 27-27 (14-16), în prima manșă din turul secund al EHF European League.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Explicații din Gulag
Trei ruși stau de vorbă într-un lagăr din Gulag. La un moment dat, unul dintre ei întreabă: "Deci, ce ați făcut să ajungeți aici?" Primul spune: "Păi, am ajuns târziu la fabrică, așa că m-au acuzat că încetinesc progresul și victoria proletariatului." Al doilea spune: "Eu am ajuns...
Bancul zilei: Când unii se satură de burlăcie
Un bărbat vrea să renunțe la viața de burlac, dar nu își găsește aleasa inimii. Într-o zi, un prieten îl sfătuiește: – Mă, tu ești în urmă cu tehnologia. În ziua de astăzi îți găsești nevastă imediat dacă pui un anunț pe internet. Bărbatul, cu o ultimă speranță, pune...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by