Ionut Misa si Eugen Teodorovici
Foto: Colaj foto / Sursa: Agerpres

UPDATE Disputa dintre ministrul Finanțelor și şeful ANAF legată de casa pierdută în instanță de Iohannis se acutizează / Teodorovici, despre Mişa: Dacă nu răspunde cerinţelor mele, nu mai are calitatea de subordonat al meu

de V.M. HotNews.ro
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că aşteaptă motivul legal pentru care ANAF nu a cerut la Cartea Funciară ca imobilul din Sibiu pierdut de familia preşedintelui Klaus Iohannis să treacă în proprietatea statului și că şeful ANAF, Ionuţ Mişa, nu va mai fi subordonatul său dacă "nu răspunde cerinţelor", relatează Mediafax. Declaraţiile ministrului vine după ce preşedintele ANAF a spus că instituţia pe care o conduce are nevoie de un titlu în baza căruia să poată fi efectuată executarea.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

ANRE a decis creșterea cu 5,83% a preţului final la gaze pentru clienţii casnici, începând cu data de 1 august / Scumpirea are loc imediat după anunțul Ministerului Finanțelor că vor fi reduse și apoi plafonate prețurile la producători

de CP HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Economie | Energie
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a constatat că sunt îndeplinite condițiile pentru o ajustare, în medie cu 5,83%, a preţului la gazele naturale pentru clienţii finali casnici, începând cu data de 1 august 2018, se arată într-un comunicat al instituției. Potrivit acesteia, decizia a fost luată în urma solicitărilor furnizorilor de gaze naturale cu privire la ajustarea prețurilor. Interesant este că acesată creștere are loc imediat după ce Ministerul Finanțelor a anunțat că a elaborat un proiect de Hotărâre privind reducerea prețului de vânzare al gazelor din producția internă de la producători la furnizori la 55 lei/MWh și plafonarea lui până în 2021.
Gabriela Firea
Foto: Agerpres

Gabriela Firea explică de ce nu a fost autorizat protestul diasporei din 10 august: Organizatorul să își reconsidere solicitarea, să se încadreze în limite rezonabile/ Și PSD a vrut organizarea unui miting cu 1 milion de oameni, dar s-a decis redimensionarea lui în concordanţă cu capacitatea zonei

de V.M. HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cere, joi, Federaţiei Românilor de Pretutindeni, care a cerut autorizarea unui protest pe 10 august anunţând un milion de participanţi, să-şi reconsidere cererea din punct de vedere al numărului, precizând că la mitingul PSD au fost 250.000 de participanţi declaraţi. "Organizatorii să-şi asume explicit respectarea legii", spune ea.
Sistemul laser Peresvet
Foto: Captura video Facebook

​​VIDEO La doar câteva zile după summitul Putin-Trump, Rusia își etalează noile sale „super arme”

de V.M. HotNews.ro
Rusia a difuzat joi mai multe înregistrări video cu noua sa generaţie de arme convenţionale şi nucleare, scrie Agerpres, în timp ce Reuters punctează că acest lucru are loc la doar câteva zile de când președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump au discutat, în cadrul unul summit la Helsinki, despre evitarea unei curse a înarmărilor.
Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

Iohannis anunță că e obligat să promulge una dintre controversatele legi ale Justiției, dar solicită „în mod expres” rediscutarea sa în Parlament: Nu trebuie să facem legi ca anumiți lideri politici să scape de dosare

de R.M. HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că este pus în situația de a promulga una dintre controversatele legi ale justiției, respectiv 304/2004 privind organizarea judiciară, însă a cerut Parlamentului ca în sesiunea de toamnă să facă demersurile pentru a modifica acest act normativ, dar și pe celelalte privind sistemul judiciar, în concordanță cu recomandările Comisiei de la Veneția. „Nu trebuie să devenim un exemplu negativ în UE, făcând legi ca anumiți lideri politici să scape de dosare”, a spus el.
Donald Trump si Vladimir Putin, la Helsinki
Foto: Captura Facebook

Donald Trump respinge planul lui Vladimir Putin privind acţiuni reciproce de interogare

de I.B. HotNews.ro
Preşedintele SUA, Donald Trump, nu este de acord cu propunerea omologului său din Rusia, Vladimir Putin, privind interogarea unor cetăţeni americani de autorităţile ruse în schimbul cooperării Moscovei în investigaţia privind ingerinţele electorale, anunţă Casa Albă, potrivit site-ului Axios.com.
Timpurile bune nu dureaza vesnic
Foto: sxc.hu

Presiunea pe restructurarea sistemului bancar se accentuează. Greșelile de ieri ale băncilor vor figura pe factura de mâine

de Dan Popa HotNews.ro
În urmă cu 10 ani, una din băncile locale trecea printr-un moment mai dificil. Există voci credibile în piață care spun că atacul speculativ pe leu din toamna lui 2008 putea să-i fie fatal băncii respective. Dar ”mâna invizibilă” a pieței i-a salvat atunci. Acum, aceeași bancă se bate pentru primul loc într-un sistem bancar mic în care se înghesuie de-a valma bănci importante, bănci care contează și bănci care vor fi preluate de alte bănci. Ultima preluare, anunțată chiar joi, este cea a Marfin Bank, un jucător mic sacrificat de banca cipriotă mamă. Vor urma și alții, piața locală fiind prea mică pentru cei cu cote de piață de 1%.
Bitdefender 2019 - Lansare
Foto: BitDefender

[P] Bitdefender 2019 oferă extra protecție în fața celor mai sofisticate atacuri: „Sunt soluții la care până de curând specialiștii în securitate informatică doar visau”

de Smile Media
Miercuri, 18 Iul 2018 Economie | IT
Producătorul global de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a lansat suita de soluții de securitate informatică pentru familii Bitdefender 2019, care ridică standardele industriei la un nou nivel. Prin tehnologii bazate pe detectarea de comportamente, noua suită este capabilă să oprească criminalii informatici înainte ca atacurile să aibă loc și să protejeze utilizatorul pe toate fronturile.
Telekom Cloud Backup
Foto: Telekom Romania

[P] Telekom Cloud Backup, soluţia performantă care protejează datele companiilor împotriva pierderii sau deteriorării. Testeaz-o acum şi datele companiei tale vor fi în siguranţă!

de Smile Media
Protejarea eficientă a volumelor mari de date ale companiilor, stocarea datelor în centre performante de date situate în România, securitatea sporită a datelor pe întregul flux al acestora şi zero investiţii în infrastructura IT suplimentară sunt principalele beneficii oferite de soluţia Telekom Cloud Backup. Bazată pe tehnologia Veeam Cloud Connect, soluţia protejează atât staţii de lucru de tipul PC şi laptop, cât şi servere cu sisteme de operare Linux sau Windows. Testeaz-o acum şi beneficiază de toate aceste avantaje!
Paul Stanescu
Foto: Agerpres

Ministerul Dezvoltării: Protocoalele cu SRI au avut ca obiect problematica prevenirii şi combaterii terorismului şi a atacurilor cibernetice

de V.M. HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice transmite într-un comunicat că protocoalele încheiate cu SRI în 2007 de către Ministerul Integrării Europene şi în 2012 de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au avut ca obiect problematica prevenirii şi combaterii terorismului şi a atacurilor cibernetice.
Florian Bodog
Foto: Agerpres

Universitatea de Vest din Timișoara: 36% gradul de similitudine în doctoratul lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătății. Experții propun sancționarea plagiatului

de R.P. HotNews.ro
​Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara a decis că “există un grad de similitudine de 36% în teza de doctorat" elaborată de Florian Bodog, fost ministru al Sănătății în guvernul Tudose. Comisia a apelat la trei experți care propun ca în cazul Bodog să fie luate "măsurile pe care le prevăd Codul și Regulamentul de Etică al UVT și practica anterioară a Comisiei cu privire la sancționarea plagiatului”, se arată în decizia publicată pe site-ul Universității. Contactat de HotNews.ro, rectorul UVT, Marilen Pirtea, a declarat că mâine va decide, în cadrul unei ședințe cu conducerea universității și președintele Comisiei de Etică, dacă va propune către CNATDCU retragerea sau menținerea titlului de doctor în ce-l privește pe Florian Bodog.
Valentin Naumescu
Foto: Arhiva personala

Două dezastre. Ce afectează mai grav interesele României pe plan extern, Era „Trump vs. UE” sau puterea PSD-ALDE?

de Valentin Naumescu Contributors.ro
Cu alte cuvinte, întrebarea din titlu ar putea suna așa: care este perspectiva externă de care ne temem cel mai mult – România, fără garanții reale de securitate sau România, de facto în afara Uniunii Europene? Ce ne îngrozește mai tare? Dar, ca scenariul să fie un coșmar total, nu ar putea fi cumva și una și alta? Și dacă așa stau lucrurile, ce se mai poate face?
Sondaj consimtamant pentru act sexual
Foto: Hotnews

SONDAJ Consimțământ explicit pentru actul sexual: e nevoie de lege și în România?

de Red. Stiri HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Spania se alătură Suediei și altor țări europene care fac legătura directă între viol și lipsa consimțământului pentru actul sexual. Guvernul de la Madrid e pe cale să adopte noi măsuri legislative prin care consimțământul trebuie să fie explicit: "da înseamnă da", iar orice altceva, inclusiv tăcerea, înseamnă nu, iar sexul fără consimțământ înseamnă viol. E necesară o astfel de lege și în România?
  • Participă la sondajul HotNews.ro
Liviu Dragnea
Foto: Agerpres

G4Media: Ministerul Dezvoltării a încheiat patru protocoale secrete cu SRI, inclusiv în 2014, când era condus de Liviu Dragnea

de V.M. HotNews.ro
Ministerul Dezvoltării a încheiat cu Serviciul Român de Informații nu mai puțin de patru protocoale de colaborare secrete, inclusiv în anul 2014, când ministru al dezvoltării regionale era actualul lider PSD Liviu Dragnea. Informația, difuzată de G4Media.ro, reiese dintr-un răspuns oficial furnizat chiar de către Ministerul Dezvoltării, condus în prezent de Paul Stănescu. Din răspunsul transmis de MDRAP rezultă că la minister au fost semnate protocoale cu SRI în 2007, 2008, 2012 și 2014. Dragnea a condus ministerul în perioada 21 decembrie 2012 - 17 decembrie 2014, fiind succedat în funcție de Sevil Shhaideh.
blestemul-svetlanei-povestea-fiicei-lui-stalin
Foto: Hotnews

Blestemul Svetlanei. Povestea fiicei lui Stalin

de A.V. HotNews.ro
Personalitate plină de contraste, de lumini și umbre, fiica lui Stalin este, pe rând, fetița care-și admiră tatăl, ferită de lumea reală între zidurile Kremlinului, tânăra răzvrătită, trăind iubiri complicate și încercând să scape de stigmatul familiei sale, femeia matură care-și asumă schimbarea numelui, fuga din URSS și abandonarea propriilor copii, denunțarea ororilor comunismului și supraviețuirea în occident.
Loto 6/49
Foto: Rompres

S-a câştigat marele premiul la Loto 6/49, în valoare de peste 2 milioane de euro

de V.M. HotNews.ro
Loteria Română anunţă joi seară că a fost câştigat marele premiu la Loto 6/49, în valoare de peste două milioane de euro, biletul norocos fiind jucat la o agentie din Topliţa, judeţul Harghita.
Romania recicleaza
Foto: Environ

[P] O nouă premieră în reciclarea din școlile din România

de Smile Media
Cei 30.000 de elevi înscriși în campania națională de educație ecologică ,,Baterel și Lumea Non-E” a Asociației Environ, au marcat o nouă premieră în anul școlar 2017-2018: reciclarea a peste 10.000 kg de baterii uzate și 100.000 kg de echipamente electrice și electronice în cea de-a VII-a ediție a programului.
Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

Eugen Teodorovici i-a solicitat ambasadorului SUA eliminarea vizelor "măcar" pentru oamenii de afaceri români

de V.M. HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Economie | Finanţe
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, i-a solicitat joi ambasadorului Statelor Unite la București, Hans Klemm, să scoată "măcar" vizele pentru oamenii de afaceri români, pentru a crea "același mediu concurențial ca ceilalți parteneri din Uniunea Europeană".
Avion
Foto: Photoxpress.com

UPDATE Spațiul aerian belgian se redeschide progresiv, după ce a fost închis din cauza unei probleme informatice

de R.M. HotNews.ro
UPDATE 19:20 Spațiul aerian belgian se redeschidea progresiv în jurul orei 18,00 (16,00 GMT), problema informatică ce a antrenat închiderea sa la puțin timp după ora 16,00 (14,00 GMT) fiind rezolvată, a anunțat Belgocontrol, citată de AFP.
Salarii marite
Foto: Stirile ProTV
Citeste pe Stirile ProTV

VIDEO ​Medicii și asistentele care au ”fugit” la privat se întorc acum la stat: ”Salariul este mai mare”

de I.B. HotNews.ro
​După 20 de ani în care medicii şi asistentele medicale au fugit de la stat la privat, în ultimele luni, tendinţa este exact pe dos. Încântaţi de creşterile salariale sau chiar de dublarea lefurilor, foarte mulţi sunt tentaţi să revină în sistemul public.
Monument in memoria victimelor de la Colectiv
Foto: Agerpres

Guvernul a aprobat un program de investiții în domeniul culturii, în baza căruia va fi cheltuit un miliard de euro pe monumente, muzee și spectacole

de CP HotNews.ro
Guvernul a aprobat în ședința de joi un proiect de Ordonanță de Urgeță privind un program de investiții în domeniul culturii. În baza unui astfel de program, vor fi alocaţi pentru punerea în valoare a unor monumente istorice, biblioteci, muzee, centre culturale, instituţii de spectacole sau concerte, a spus premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.
Irina Begu si Andreea Mitu
Foto: BRD Bucharest Open/ facebook

BRD Bucharest Open: Irina Begu şi Andreea Mitu, în semifinalele probei de dublu

de Diana Ene HotNews.ro
Perechea formată din jucătoarele române Irina Begu şi Andreea Mitu s-a calificat, joi seara, în semifinalele probei de dublu ale turneului BRD Bucharest Open, după ce au învins cuplul Lidia Morozova (Belarus)/Aranxta Rus (Olanda), cu scorul de 7-5, 6-2.
Logo Google
Foto: Flickr

​ANALIZA Google și efectele amenzii record - O reală încurajare a concurenței, o decizie venită prea târziu sau o scumpire a telefoanelor?

de Vlad Barza HotNews.ro
Amenda aplicată celor de la Google de către Comisia Europeană a uimit multă lume datorită sumei uriașe. Marea întrebare este ce va face Google, iar scenariile negative arată că gigantul american ar putea cere taxe de licențiere de la producătorii care vor să instaleze sistemul Android. Un lucru este cert: popularitatea unor aplicații precum Gmail, Maps, Chrome sau Youtube nu are cum să scadă, în contexul în care sute de milioane de europeni s-au obișnuit cu ele și nu (prea) există versiuni la fel de reușite.
cum-am-trecut-prin-comunism-primul-sfert-de-veac-cu-fotografii-din-arhiva-autorului
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac. Cu fotografii din arhiva autorului și autograful lui Lucian Boia

de A.V. HotNews.ro
Voiam să am o carieră universitară, care depindea în bună măsură de atitudinea mea politică. In realitate, totul avea să fie infinit mai complicat. Ca să mă împlinesc, trebuia să cadă mai întâi comunismul, și asta nu ținea deloc de mine, ci de jocurile imprevizibile ale istoriei. (Lucian Boia)
leonardo-da-vinci
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Leonardo da Vinci: El a fost cel mai creativ geniu din istorie. Ce secrete ne poate învăța?

de A.V. HotNews.ro
Creativitatea sa, asemănătoare cu cea a altor mari inovatori, provenea din poziționarea la intersecția științelor umaniste cu tehnologia. Leonardo a jupuit carnea de pe fețele cadavrelor, a desenat muschii care mișcă buzele și apoi a pictat cel mai memorabil zâmbet din istorie în Mona Lisa. A explorat matematica opticii, a demonstrat felul în care razele de lumină lovesc corneea și a creat iluzii prin schimbarea perspectivelor în Cina cea de Taină.
predare online proiecte BNA2018
Foto: Hotnews
Bienala Națională de Arhitectură

WebPR: Concurs proiecte de arhitectură Se prelungeste pana la 23 iulie a.c. termenul de inscriere in concurs!  Plus: Video interviuri cu personalitati din lumea arhitectilor

de SmileMedia HotNews.ro
Marţi, 26 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Se prelungeste pana la 23 iulie a.c. termenul de inscriere in concurs! Printr-o hotărâre recentă a UAR, perioada de înscriere a proiectelor pentru Bienala Națională de Arhitectură se prelungește până la 23 iulie a.c., față de 10 iulie, dată anterior comunicată. Această decizie este menită să dea posibilitatea finalistilor din Universitatile de Arhitectura, promotia 2018 , sa isi poata inscrie lucrarile de diploma in concurs, precum si arhitecților interesați să participe la acest eveniment important, chiar dacă, din varii motive, au nevoie de mai mult timp pentru a îndeplini toate formalitățile de participare.
Israel
Foto: Smile Media

Israel: Parlamentul votează o lege care definește țara drept stat națiune al poporului evreu, stârnind acuzații de rasism

de R.M. HotNews.ro
Parlamentul Israelului a adoptat joi o lege care definește țara drept "stat-națiune al poporului evreu", un text polemic care a stârnit acuzații de "rasism" față de minoritatea arabă, în ciuda amendării celui mai controversat articol, scrie AFP.
Claudiu Manda
Foto: Agerpres

Claudiu Manda: Nu a fost cvorum pentru şedinţa conducerii Senatului. Ordonanţele de urgenţă nu sunt afectate

de V.M. HotNews.ro
Biroul permanent al Senatului nu s-a putut întruni joi, din lipsa cvorumului, pentru a repartiza către comisii ordonanţele de urgenţă adoptate de Guvern în ultima perioadă, a anunţat vicepreşedintele acestui for legislativ Claudiu Manda, potrivit Agerpres. El a precizat că aceste ordonanţe nu sunt afectate.
Geraint Thomas, castigatorul etapei a 12-a din Turul Frantei
Foto: letour.fr

Turul Franței: Geraint Thomas, învingător pe Alpe D'Huez - Al doilea succes consecutiv pentru rutierul de la Sky

de Diana Ene HotNews.ro
Geraint Thomas (Sky), purtătorul tricoului galben în Turul Franței, a câștigat cea mai importantă etapă din Alpi, desfășurată între Bourg-Saint-Maurice și L'Alpe d'Huez, pe distanța de 175,5 kilometri. Britanicul s-a impus la sprint în fața olandezului Tom Dumoulin (Sunweb), a francezului Romain Bardet (AG2R La Mondiale) și a coechipierului Chris Froome.
\iubita-mea-mercedes
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Iubita mea Mercedes. O carte despre cum e să fii străin în țara altora și cum devii străin de țara ta

de A.V. HotNews.ro
Ideea carții mi-a venit pe când spălam mașina la o benzinarie din Germania. Așteptând să intru pe linia de spălare, mi-am amintit vorbele cuiva, care spunea, râzând: „Mulți bărbați, în Germania, își iubesc mai mult Mercedesul, sau BMW-ul, decât propria soție". Din  întâmplările mele și ale altor personaje, am încercat să arăt cum e să fii strain în țara altora și cum devii, treptat, străin de țara ta. Iubita mea Mercedes este o carte-document a emigrației românești după Revoluție și „o lecție despre libertate".
URGENT Anunt umanitar pentru Murariu George Madalin

George Madalin Murariu are 24 de ani si este student merituos la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti. La sfarsitul lunii martie 2018, in timpul ultimului viscol din acest an, a suferit un accident de masina soldat cu politraumatism cranian. A fost adus inconstient la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti unde a fost in coma pentru cateva saptamani.

Din fericire, doctorii au reusit sa-l readuca la viata, pacientul a iesit din coma si urmeaza drumul anevoios si costisitor al recuperarii. Posibilitatile materiale ale familiei sunt foarte limitate si este necesar sprijin financiar.

Va rugam sa ne ajutati cu donatii in contul RO55 BTRL RONC RT03 8370 3701 deschis la Banca Transilvania, pe numele mamei sale, Murariu Rodica.ei-ma-considera-facator-de-minuni-viata-lui-arsenie-boca
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Viața lui Arsenie Boca

de A.V. HotNews.ro
Cine este acest om care dă sens și speranță atâtor vieți deznădăjduite? Este cultul lui o vastă operațiune de marketing religios și-atât? Are viața lui datele recognoscibile ale vieților de sfinți ai creștinătății? Cum se face ca un om preocupat de profunde căutari intelectuale și care s-a declarat în repetate rânduri împotriva «minunismului» a ajuns să fie asociat atât de insistent cu miracolul?
Denis Ten
Foto: Twitter - Olympics

Patinatorul Denis Ten (25 de ani), medaliat cu bronz la JO de la Soci, a murit după ce a fost înjunghiat de doi necunoscuţi

de Diana Ene HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Sport | Alte sporturi
Denis Ten (Kazahstan), medaliat cu bronz la patinaj artistic, la Jocurile Olimpice de la Soci, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 25 de ani, după ce a fost înjunghiat de doi bărbaţi, informează agenţia Kazinform.


Donald Trump si Vladimir Putin, la Helsinki
Foto: Captura Facebook

Donald Trump spune că așteaptă cu nerăbdare o a doua întâlnire cu Vladimir Putin

de R.M. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump a scris joi pe Twitter că așteaptă cu nerăbdare o a doua întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin și a susținut din nou că summitul de la Helsinki a fost un „mare succes”.
Cainele salvator din Caras Severin
Foto: Jandarmeria Caras Severin

Câinele care a ajutat un biciclist rănit a fost găsit. Cine a adoptat animalul

de G.S. HotNews.ro
Câinele care a ajutat un biciclist care se rănise în zona Muntelui Semenic a fost găsit de jandarmi cu ajutorul unei asociații din Reșița, iar patrupedul a ajuns la vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care a spus că vrea să-l adopte.
Indicele BET- NG
Foto: Hotnews

Acțiunile Romgaz și OMV Petrom au căzut pe bursă după anunțul privind reducerea și plafonarea prețurilor la gaze

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Companiile producătoare de gaze Romgaz și OMV Petrom au avut de suferit joi pe bursă în urma informației potrivit căreia Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede reducerea prețului la gaze la 55 lei/MWh și plafonarea lui la acest nivel timp de trei ani. În jurul orei 13.00, indicele de energie și utilități BET-NG scăzuse se afla în scădere cu 2,32%, acțiunile Romgaz și OMV Petrom având o pondere de peste 60%.
Modul de calcul al preturilor RCA
Foto: ASF

Infringement împotriva României pentru nereguli în legislația RCA: Notificarea prealabilă a oricărei intenții de modificare a primelor RCA și unele limitări la modul de calcul al acestora contravin normelor UE

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Comisia Europeană a anunțat că România a primit joi, 19 iulie, o scrisoare de punere în întârziere (n.a. primul pas al procedurii de infringement) cu privire la normele sale naționale referitoare la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Comisia Europeană solicită României să transmită o serie de observații privind normele naționale actuale, ce impun o obligație de notificare prealabilă a oricărei intenții de modificare a primelor, precum și o serie de limitări a modalităților de calculare a primelor de către asigurători. În cazul în care România nu acționează în următoarele două luni, Comisia îi poate trimite un aviz motivat (n.a. a doua etapă a procedurii de infringement) cu privire la această chestiune.
Sorin Grindeanu, presedintele ANCOM
Foto: ANCOM

Decizie finală: Licitația pentru frecvențele destinate tehnologiei 5G va fi organizată în a doua jumătate a anului 2019

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Arbitrul telecom (ANCOM) a dezbătut și adoptat astăzi împreună cu industria planul de măsuri și calendarul național privind alocarea benzii de frecvențe 470-790 MHz, destinată implementării tehnologiei 5G în România. “Odată cu consultarea pe tema benzii de 700 MHz, am agreat practic calendarul punerii la dispoziţie a spectrului radio necesar implementării tehnologiei 5G în România. Vom finaliza toată documentaţia acestei licitaţii, care înseamnă inclusiv preţuri de pornire, până în luna iulie 2019 şi vom încheia licitaţia pentru spectru cel târziu în decembrie 2019”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.
Primarul din Sacele, Virgil Popa
Foto: Facebook/ Municipiul Sacele

Maşina primarului din Săcele, care reclamase că cineva i-a umblat la frâne, era defectă - anunță Poliția

de V.M. HotNews.ro
Poliţiştii au stabilit că maşina de serviciu a primarului din Săcele, Virgil Popa, era defectă şi au clasat cauza, după ce edilul a reclamat faptul că cineva i-a umblat intenţionat la maşină, cu scopul de a-i pune viaţa în pericol, relatează Agerpres.
Mark Zuckerberg
Foto: -Captura YouTube-

Zuckerberg, în centrul unei noi polemici, după ce a afirmat că nu va cenzura negaționiștii Holocaustului

de R.M. HotNews.ro
Șeful Facebook Mark Zuckerberg se află joi în centrul unei noi controverse, după ce a anunțat că cea mai mare rețea socială din lume nu va cenzura mesajele care neagă existența Holocaustului, scrie AFP.
Raluca Olaru si Mihaela Buzarnescu
Foto: BRD Bucharest Open/ facebook

​BRD Bucharest Open: Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru, calificate în semifinalele probei de dublu

de Diana Ene HotNews.ro
Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru, principalele favorite ale probei de dublu din cadrul turneului BRD Bucharest Open, s-au impus fără emoții în fața cuplului Georgina Garcia-Perez (Spania)/Cornelia Lister (Suedia), obținând calificarea în semifinale.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

Situație fără precedent la Bacău: ​Spitalul Județean, de două zile fără apă. "Funcționăm la limita de avarie. Am reprogramat toate operațiile, nu asigurăm decât urgențele"

de Alina Neagu HotNews.ro
Spitalul Județean de Urgență din Bacău, care are în acest moment 1.000 de pacienți internați, a rămas de miercuri fără apă și funcționează "la limita de avarie", a declarat, pentru HotNews.ro, Mirela Romaneţ, purtătorul de cuvânt al unității medicale. Toate operațiile au fost reprogramate, iar spitalul mai asigură doar urgențele, a precizat Mirela Romaneţ, subliniind că "lipsa apei perturbă întreaga activitate a spitalului".
Adrian Mutu
Foto: fcdinamo.ro

Adrian Mutu va antrena echipa secundă a clubului Al Wahda FC

de Diana Ene HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Sport | Fotbal
Fostul internaţional român Adrian Mutu este, de joi, noul antrenor al echipei secunde a clubului de fotbal Al Wahda FC, din Emiratele Arabe Unite, după cum a confirmat tehnicianul pe pagina sa de Facebook.
Oreste Teodorescu
Foto: Facebook/ Oreste Teodorescu

Oreste Teodorescu a rămas fără permis azi-noapte / Poliția spune că acesta a fost recalcitrant, Oreste acuză un agent de abuz în serviciu

de G.S. HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Oreste Teodorescu a rămas fără permisul auto pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a fost oprit în trafic de polițiștii din Ilfov care îl acuză că a fost recalcitrant. Pe de altă parte, Oreste Teodorescu acuză un agent de poliție de abuz în serviciu, transmite Mediafax.
Arie protejata
Foto: USER UPLOADED

Guvernul a aprobat un proiect de OUG prin care valabilitatea autorizațiilor de mediu nu va mai fi limitată în timp

de CP HotNews.ro
Guvernul a adoptat, în ședința de joi, un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul protecției mediului. Potrivit proiectului, valabilitatea autorizațiilor de mediu și a autorizațiilor integrate de mediu nu mai este limitată în timp (la 5 sau, respectiv, 10 ani), ci este determinată de constanța funcționării activităților economice la parametrii inițiali, dar cu aplicarea unei vize anuale de către autoritatea de mediu.
Bucuresti - Un oras plin de probleme
Foto: Hotnews
​Actualizat

APLICAȚIE INTERACTIVĂ Peste 4.200 de probleme raportate în București de cititorii HotNews.ro într-o lună. Cum au răspuns Primăriile din Capitală la sesizări

În decurs de o lună cititorii au raportat peste 3.800 de probleme în Capitală și împrejurimi în aplicația interactivă lansată de HotNews.ro. Gropi, gunoaie, trotuare sparte, mașini parcate neregulamentar, lipsa benzilor și marcajelor, rable abandonate - toate și-au găsit loc pe harta Capitalei. HotNews.ro a oferit Primăriilor de Sector și Primăriei Generale acces la informațiile adunate și le-a pus la dispoziție o modalitate la fel de simplă de a „răspunde” pe hartă acolo unde au constatat și rezolvat problemele cetățenilor. Vezi în articol cum au răspuns administrațiile din București. PLUS: De azi, HotNews.ro a introdus în aplicația interactivă și posibilitatea ca cititorii să semnaleze pe hartă situațiile unde problemele au fost remediate între timp. / UPDATE, 18.05.2018 - Peste 4.200 de probleme au fost raportate pe hartă.
Ministerul Finantelor
Foto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

Ministrul Finanțelor: Firmele în insolvență nu au cum să intre în amnistia fiscală

de RA HotNews.ro
Firmele în insolvență sau persoanele care au datorii la chirii, nu au cum să facă, din punct de vedere legal, obiectul unei amistii, a declarat joi, într-o conferință, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax. "Legea prevede niște categorii care nu au cum să facă obiectul unei amnistii."
Birocratie
Foto: Pixabay

Patronii IMM: 8 din 10 afaceri se autofinanțează. Birocrația și lipsa forței de muncă, marile probleme ale firmelor

de Adi Iacob HotNews.ro
Birocrația, lipsa forței de muncă și fiscalitatea excesivă sunt în continuare dificultățile cele mai importante cu care se confruntă IMM-urile în 2018, potrivit lucrării Carta Albă a IMM-urilor din România, ediţia a XVI-a, realizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Lewis Hamilton
Foto: Twitter

Formula 1: Lewis Hamilton şi-a prelungit contractul cu Mercedes până în 2020

de Diana Ene HotNews.ro
Britanicul Lewis Hamilton, cvadruplu campion mondial în Formula 1, şi-a prelungit contractul cu Mercedes până în 2020. "Mercedes a devenit casa lui Lewis în Formula 1 şi povestea sa este legată pentru totdeauna de Mercedes-AMG Petronas. Sunt foarte încrezător că vor urma câteva capitole incredibile ale poveștii noastre", a declarat Toto Wolff, patronul echipei din Brackley.
Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres
Articol actualizat

Proiectul privind plafonarea prețului la gaze nu a mai fost discutat în Guvern/ Teodorovici: Este o măsură comunistă până la un punct, dar necesară

de Florin Barbuta HotNews.ro
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat joi că proiectul de Hotărâre pentru reducerea prețului la gaze la 55 lei/Mwh și plafonarea la acest nivel va fi într-o primă lectură în ședința de Guvern de joi.
UPDATE Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a anunțat că Hotărârea de Guvern nu a fost luată în discuție în ședința de joi
Foraj
Foto: OMV Petrom

Asociația companiilor petroliere ROPEPCA: Plafonarea prețului la gaze va duce la creșterea dependenței României de importurile din Rusia

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră - ROPEPCA se arată profund îngrijorată de proiectul de Hotărâre de Guvern, prin care executivul vrea să plafoneze prețul de vânzare al gazelor din producția internă de la producători la furnizori la 55 lei/MWh până în 2021, sub nivelul de dinainte de liberalizarea pieței, de 60 lei/MWh. Pe termen mediu și lung o astfel de măsură conduce la creșterea dependenței de sursele externe, susține asociația. Altfel spus, companiile din România nu vor putea vinde gaze la un preț dezavantajos, iar de aici vor avea de câștigat importurile din Rusia. Aprovizionarea României cu gaze trebuie asigurată de undeva, iar dacă nu este posibil din producția internă, rămâne varianta importurilor de gaze din Rusia.
Trump si Putin la Helsinki
Foto: Captura YouTube

Democrații vor să o cheme pe translatoarea lui Trump în fața Congresului pentru a afla ce a vorbit președintele SUA cu Putin

de G.S. HotNews.ro
Mai mulţi politicieni democraţi din SUA au cerut ca translatoarea preşedintelui american Donald Trump din timpul summitului de la Helsinki cu omologul său rus Vladimir Putin să depună mărturie în faţa unei comisii a Congresului, relatează joi BBC, citat de Agerpres.
Trofeul Ligii a II-a
Foto: frf.ro

Liga 2: Programul competițional al sezonului 2018-2019

de Diana Ene HotNews.ro
Joi, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți în urma căreia s-a stabilit calendarul competițional al Ligii 2 Casa Pariurilor, sezonul 2018-2019. Campionatul va începe în weekendul 4-5 august, urmând să se joace 21 de etape până la finalul anului, informează site-ul frf.ro
România, trimis în faa Curii de Justiie pentru neaplicarea normelor privind combaterea splrii banilor
Foto: sxc.hu

UPDATE România, trimisă în fața Curții de Justiție pentru neaplicarea normelor privind combaterea spălării banilor. Fostul avocat la CJUE: Sunt curios dacă tot cetățeanul va suporta din buzunar indolența unor funcționari

de DP HotNews.ro
Comisia Europeană a trimis joi, 19 iulie, România și Grecia în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a transpune în legislația lor națională cea de-a 4-a Directivă privind combaterea spălării banilor. Irlanda a transpus doar o parte foarte mică a normelor și, prin urmare, este de asemenea trimisă în fața Curții de Justiție. Comisia a propus impunerea de către Curte a plății unei sume forfetare, precum și a unor penalități zilnice până când cele trei țări vor lua măsurile necesare. Contactat de HotNews.ro, fostul agent guvernamental al României la Curtea de Justiție a UE din perioada 2011 - iunie 2018, Răzvan Horațiu Radu, a declarat, joi, că el a avertizat asupra riscurilor ca România să ajungă să plătească sancțiuni financiare mari Comisiei Europene, ca urmare a netranspunerii directivei în legislația națională.
Turisti pe plaja pentru copii cu dizabilitati
Foto: Facebook

FOTO Plaja din Mamaia amenajată special pentru copiii cu dizabilități, ocupată de turiști: "Suntem aici deoarece medicul nostru de la Călărași ne-a prescris terapie cu bere"

de Alina Neagu HotNews.ro
Plajă terapeutică din Mamaia, amenajată special pentru persoanele cu dizabilități, a fost ocupată de turiştii de ocazie, care vor să facă plajă pe pontonul plutitor. Situaţia a fost semnalată, într-o postare pe Facebook, de inițiatorul proiectului plajei terapeutice, psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Psihologic 'Marea Neagră'. "La solicitarea mea de a părăsi zona de plajă mi-au răspuns sarcastic: Suntem aici deoarece medicul nostru de la Călăraşi ne-a prescris terapie cu bere", spune Adrian Gemănaru.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com
​Analiză HotNews.ro

Cum a inițiat Ministerul Finanțelor o măsură specifică țărilor comuniste: Scăderea forțată a prețului la gaze și plafonarea lui pe mai mulți ani NU sunt posibile într-un stat cu piață liberă, membru al UE

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 18 Iul 2018 Economie | Energie
Ministerul Finanțelor a publicat pe site-ul său un proiect de Hotărâre de Guvern, elaborat în mare grabă, cu doar două articole, care prevede reducerea forțată a prețului gazelor la producători și apoi plafonarea lui până în iunie 2021. Practic, producătorii de gaze ar urma să fie obligați să reducă prețul până la maxim 55 lei/MWh față de 77,7 lei cât este acum în medie pe bursă, și să mențină acest nivel timp de trei ani, indiferent de evoluțiile de pe piață și cu riscul de a intra pe pierderi. Controlul prețurilor de către stat este o măsură aplicată în țări precum Venezuela, care ignoră principiile unei economii de piață și a liberei concurențe. Ministerul Finanțelor a elaborat proiectul privind instituirea controlului asupra prețului la doar două zile după ce Darius Vâlcov a spus că trebuie ieftinite gazele cu peste 20%. Vezi ciudățeniile proiectului.
Amalia Tataran si Ines Garcia Rodriguez
Foto: Facebook / FIE - International Fencing Federation

CM Scrimă: Toți reprezentații României au ajuns pe tablourile principale ale probelor individuale de sabie masculin şi spadă feminin

de Diana Ene HotNews.ro
Toţi sportivii români au trecut de grupele preliminare şi s-au calificat pe tablourile principale ale probelor individuale de sabie masculin şi spadă feminin, joi, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Wuxi (China).
Glovo
Foto: Hotnews

Aplicaţia de livrări Glovo a obținut o investiție de 115 milioane euro şi face angajări

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Platforma de livrări Glovo, lansată și pe piața din România în luna mai a acestui an, anunță expansiunea business-ului prin investiția de 115 milioane de euro primită în cadrul seriei C de strângere de fonduri şi caută oameni şi îşi extinde echipa.
Mihai Dide
Foto: Captura video

VIDEO ​Un protestatar, legat cu lanțul de gardul guvernului, amenință că se stropește cu benzină și-și dă foc

de Redacția HotNews.ro
Cristian Mihai Dide, unul dintre protestatarii amendați în repetate rânduri de Poliție, s-a legat cu un lanș de gardul Guvernului și amenință că-și va turna benzină pe el și-și va da foc. Jandarmii discută cu el, încercând să-l convingă să renunțe la protest.
-----
UPDATE 2 Protestatarul a fost ridicat de jandarmi. 
UPDATE Jandarmii intervin și încearca sa taie lanțul cu care protestatarul s-a legat de gardul Guvernului.
Airbus Beluga XL
Foto: Airbus

VIDEO Balena de pe cer - Airbus a efectuat primul zbor cu uriașul Beluga XL

de Vlad Barza HotNews.ro
Beluga XL, cel mai nou avion cargo al Airbus, a făcut joi primul său zbor inaugural la Blganac, în sudul Franței. 10.000 de oameni au asistat la decolarea avionului care avea programat un zbor de trei - patru ore. Beluga XL este cel mai nou avion cargo al francezilor, modelul fiind celebru pentru forma asemănătoare cu cea a unei balene.
Bunica
Foto: Claudiu Utoiu

Cele mai frumoase mesaje pentru bunica

de Totul despre mame SmartWoman.ro
Mesaje pentru bunica scrie orice copil măcar o dată în viață. Fie că este ziua de naștere a bunicii, fie că este ziua mamei, fie că este orice altă sărbătoare, copiii simt nevoia să aleagă cele mai frumoase mesaje pentru bunica.
Firma de pompe funebre
Foto: Wikimedia Commons

Iași: Avocat acuzat că a distrus sicrie într-o firmă de pompe funebre, trimis în judecată

de G.S. HotNews.ro
Un avocat din cadrul Baroului Iaşi, Leonard Dumitru Călin, şi soţia sa, acuzaţi că au distrus mărfurile unei firme de pompe funebre, printre care și sicrie, au fost trimiși în judecată, transmite Mediafax. Avocatul spune că a depus și el plângere împotriva procurorului, acuzându-l de represiune.
RFI_logo
Foto: Wikimedia Commons

Diaspora cere demisia Guvernului și anunță „o plimbare” în Piața Victoriei pe 10 august

de R.M. HotNews.ro
Primăria Capitalei a refuzat să autorizeze protestul pe care românii din diaspora voiau să îl organizeze pe 10 august în Piaţa Victoriei. Motivul? Acesta ar încălca un articol din lege care spune că adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, fără să afecteze transportul în comun sau funcţionarea instituţiilor publice, scrie Radio RFI.
Stadionul Steaua
Foto: CNI

CNI a semnat contractul pentru construcția stadionului Steaua - Lucrările vor costa peste 210 milioane de lei

de Diana Ene HotNews.ro
Compania Națională de Investiții a anunțat joi semnarea contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor la stadionul Steaua, cu Asocierea Construcții Erbașu S.A. & Concelex S.R.L & Terra Gaz Construct S.R.L. Valoarea acestuia este de peste 210 milioane de lei, construcția urmând a fi finalizată până la data organizării Campionatului European de Fotbal din 2020.
Cristina Tarcea
Foto: Agerpres

Președinta Înaltei Curți, despre revocarea lui Kovesi: Am privit, nu neapărat cu îngrijorare, dar intrigată, ceea ce s-a întâmplat, pentru că totul mi s-a părut inadmisibil de politizat

de G.S. HotNews.ro
Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat într-un interviu acordat postului Realitatea TV că "a privit intrigată" la ce s-a întâmplat în legătură cu revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, arătând că i s-a părut "atât de inadmisibil de politizat totul", potrivit Agerpres.
Adela Toplean
Foto: Arhiva personala

Adâncurile imposturii

de Adela Toplean Contributors.ro
Lasă-i să te urască și lasă-i să te iubească căci, cinstit spus, de unul singur nu-ți iese nimic. Vorba lui Kafka, Sisif era holtei.
De împiedicat, te împiedici și singur. Când ai ceva de pierdut, planul de auto-faultare nu dă greș niciodată. Când ai ceva de pierdut în plan social, căzătura e negreșit spectaculoasă. Sunt cazuri în care faima ți-e depășită doar de eficiența cu care reușești să-ți pui piedică. Trăgându-ți singur un picior în fluier, devii nu doar autorul din umbră (ghostwriter!) al propriului eșec, ci și autorul unei neașteptate demonstrații de coerență interioară: nimeni, oricât de vânjos, nu aleargă fără oprire.
Gheorghe Flutur
Foto: Hotnews

Flutur, după ședința informală a foștilor PDL-iști: Trebuie urgent o întâlnire a întregului PNL, armonizare în interiorul partidului şi coagularea dreptei

de I.R. HotNews.ro
Gheorghe Flutur, liderul filialei PNL Suceava și președinte al Consiliului Județean Suceava, a declarat joi că se impune "urgent" o întâlnire politică la nivelul întregului PNL, nu doar între foştii PDL-iști, referindu-se la ședința informală cu o parte dintre vechii democrat-liberali care a avut loc miercuri la sediul PNL din București, convocată de Vasile Blaga.
Parchetul General
Foto: Facebook

UPDATE Peste 20 de percheziții la Fondul de Garantare a Creditelor. Procurorii spun că unii funcționari cereau bani pentru rezolvarea dosarelor pentru Prima Casă

de G.S. HotNews.ro
Polițiștii efectuează, joi, peste 20 de percheziții într-un dosar al procurorilor de la Parchetul General, ce vizează infracțiuni de corupție la o instituție publică. Perchezițiile au loc la Fondul de Garantare a Creditelor și la birourile și domiciile unor angajați, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.
UPDATE 11.13 FNGCIMM precizează că este vorba de o investigație ”complexă”, fiind vizate infracțiuni de corupție ce ar fi fost săvârșite timp de mai mulți ani.
Premierul Viorica Dancila
Foto: gov.ro

A doua ședință de guvern din această săptămână, programată pentru ora 13.00. Conducerea Senatului se reunește la ora 18.00

de M.D. HotNews.ro
Joi dimineață încă nu era disponibilă agenda ședinței de guvern programată să înceapă la ora 13.00. Așa s-a întâmplat și marți, când a avut loc prima ședință de guvern din această săptămână, în contextul temerilor referitoare la posibilitatea adoptării unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea. Tot astăzi se încheie oficial și sesiunea extraordinară a Parlamentului. Conducerea Senatului mai are programată o ședință la 5 ore după întâlnirea miniștrilor cabinetului Dăncilă.
In cabina unui avion
Foto: Airbus

De ce încearcă companiile aeriene să reducă numărul piloților din cabină

de Vlad Barza HotNews.ro
Companiile aeriene se gândesc cum să adapteze aeronavele în așa fel încât numărul de piloți să se reducă, inclusiv la zborurile de lung parcurs, arată o analiză Reuters. O soluție ar fi adaptarea cockpit-ului, astfe încât pentru zborurile scurte să fie nevoie de un singur pilot, iar gradul de automatizare ar crește și mai mult. Este nevoie de o reducere a numărului de piloți findcă există un deficit de personal. În plus, unele companii aeriene văd în acestă reducere un mod de a face economie.
Brexit
Foto: pixabay.com

Brexit: UE 27 trebuie să-și „intensifice” pregătirile pentru un eșec al negocierilor (Comisia Europeană)

de R.M. HotNews.ro
Țările Uniunii Europene și companiile trebuie să-și "intensifice pregătirile" în fața consecințelor pe care le vor genera plecarea Marii Britanii din blocul comunitar, în special în cazul unui eșec al negocierilor asupra acordului de „divorț”, prevăzut la sfârșitul lui martie 2019, potrivit unui document publicat joi de Comisia Europeană și citat de AFP.
Marian Dragulescu
Foto: romgym.ro

FRG despre cazul lui Marian Drăgulescu: "Nu putem încălca regulamentele pentru a înscrie un sportiv cu o afecţiune cardiacă, fără aviz medical de la INMS"

de Diana Ene HotNews.ro
Federaţia Română de Gimnastică a precizat, joi, într-un comunicat, că nu poate încălca regulamentele naţionale şi internaţionale pentru a-l înscrie pe sportivul Maria Drăgulescu cu o afecţiune cardiacă, fără aviz medical de la INMS, la Campioantele Europene de la Glasgow.
energie regenerabila
Foto: Wikipedia

Cei care produc energie electrică regenerabilă o vor putea vinde în rețea

de RA HotNews.ro
Miercuri, 18 Iul 2018 Economie | Energie
Cei care dețin aparate ce produc energie, atât persoane fizice cât şi firme, vor putea vinde rețelei electricitatea suplimentară generată, aceasta urmând să fie compensată în factură. Legea a fost promulgată de președintele României Klaus Iohannis. Ce condiţii trebuie să îndeplinească producătorii.
Bitcoin
Foto: Pixabay

Bitcoin revine la peste 7.000 de dolari și trage după el următoarele 100 de criptomonede din top

de Adi Iacob HotNews.ro
Cotația celei mai cunoscute criptomonede a trecut joi de pragul de 7.000 de dolari, în momentul de faţă fiind cotat la 7.404 de dolari, cu 535 de dolari mai mult decât ieri.
Copil muscat de rechin in Long Island
Foto: Captura YouTube

New York: Doi copii, atacați de rechini în primul incident de acest fel din ultimii 70 de ani

de G.S. HotNews.ro
Doi copii au fost atacați miercuri de rechini, pe coasta Long Island din statul american New York, fiind primul incident de acest gen din ultimii 70 de ani, relatează BBC, citat de Mediafax. Cele două incidente, în care au fost implicați o fată în vârstă de 12 ani și un băiat în vârstă de 13 ani, s-au petrecut la distanță de câțiva kilometri, în golful Fire Island.
DNA
Foto: AGERPRES

Niciun candidat la concursul pentru ocuparea funcției de șef al DNA, până acum. Toader: Cred că se vor înscrie mai mulți decât atunci când a fost procedura pentru DIICOT

de G.S. HotNews.ro
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi dimineață, că atunci când a verificat, în urmă cu o zi, niciun procuror nu se înscrisese în cursa pentru șefia DNA, însă are convingerea că numărul candidaților va fi mai mare decât cel de la concursul pentru funcția de manager al DIICOT, transmite Mediafax.
Serghei si Iulia Skripal
Foto: Captura BBC

UPDATE Press Association: Poliția britanică a identificat suspecții din cazul Skripal și este sigură că este vorba de ruși / Ministrul pentru securitate neagă că informația este adevărată

de G.S. HotNews.ro
Poliția britanică ar fi identificat suspecții din cazul atacului cu noviciok asupra fostului spion rus Sergei Skripal, potrivit ITV și Press Association. Polițiștii cred că mai mulți ruși au fost implicați în dubla tentativă de crimă a fostului agent dublu și a fiicei lui Yulia ce a avut loc în orașul britanic Salisbury.
UPDATE 15.58 Ministrul britanic pentru securitate a respins informațiile publicate de Associated Press. ”Cred că acest articol își are locul într-un dosar intitulat 'informații greșite și speculații trase de păr'”, a scris Ben Wallace pe Twitter.
Politia italiana
Foto: pixabay.com

Fetiță româncă de un an, împușcată în brațele mamei ei pe o stradă din Roma

de G.S. HotNews.ro
Un copil român în vârstă de 1 an a fost împușcat în spate, în timp ce se afla în brațele mamei sale, pe o stradă din Roma, victima fiind operată de urgență și se află internată în spital, medicii sunt rezervaţi în privinţa stării bebeluşului, informează cotidianul Corriere della Sera, citat de Mediafax.
Ion Ghizdeanu, presedinte CNP
Foto: Agerpres
Știre actualizată

CNP vede o creștere a PIB mai mică, decât estima în primăvară. A revizuit prognoza pentru acest an de la 6,1%, la 5,5%

de Florin Barbuta HotNews.ro
Comisia Națională de Prognoză (CNP) a revizuit în jos estimarea creșterii reale a economiei pentru acest an de la 6,1%, cât anunța în primăvară, la 5,5%, reiese dintr-un documet publicat pe site-ul instituției.
Amazon
Foto: www.vpnsrus.com

Amazon Prime Day: Peste 100 de milioane de produse vândute. Topul preferințelor

de Adi Iacob HotNews.ro
Amazon.com a vândut peste 100 de milioane de produse la nivel mondial în timpul evenimentului de marketing Prime Day, deși a întâmpinat probleme tehnice ale aplicației mobile și ale site-urilor, care i-au împiedicat pe unii clienți să plaseze comenzi.
Cecilia Malmstrom
Foto: Parlamentul European

UE pregătește măsuri de retorsiune dacă SUA impun taxe vamale pentru mașinile importate din Europa / Comisar european: Ar fi un dezastru

de R.M. HotNews.ro
Uniunea Europeană pregătește o listă de produse americane care ar putea fi taxate la vamă dacă Statele Unite vor decide să impună drepturi vamale punitive pe importurile de autoturisme europene, a afirmat joi comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström, citat de AFP.
Spital
Foto: Wikimedia Commons

Iași: Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a încercat să-și incendieze soția

de G.S. HotNews.ro
Un bărbat din judeţul Iaşi a ajuns, joi, în stare gravă la spital, împreună cu soţia sa, pe care ar fi încercat să o incendieze, transmite Mediafax.
Biciclist ranit, ajutat de un caine
Foto: Jandarmeria Caras Severin

UPDATE Un biciclist care s-a rănit în zona Muntelui Semenic, ajutat de un câine care s-a lipit de el și l-a încălzit până la venirea salvatorilor. Ce s-a întâmplat când a venit ambulanța

de G.S. HotNews.ro
Un bărbat care a căzut în timp ce mergea cu bicicleta în zona Muntelui Semenic și nu mai putea să se miște a fost ajutat de un câine care a venit imediat și l-a încălzit cu propriul corp până la venirea salvatorilor, bărbatul rănit fiind găsit doar într-o ușoară stare de hipotermie, potrivit jandarmilor.
UPDATE 10.55 Patrupedul a rămas apoi în acea zonă, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, Marius Săndulescu. ”Câinele a rămas în zona unde a avut loc incidentul, era un câine fără stăpân”, a spus Săndulescu.
Spania schimba legea: Da inseamna da
Foto: pixabay.com

Spania schimbă legea după cazul ”haita de lupi”, când cinci bărbați au fost acuzați că au violat o fată de 18 ani: Consimțământul pentru actul sexual va trebui să fie explicit

de G.S. HotNews.ro
Guvernul socialist din Spania este pe cale să modifice legislația privind consimțământul pentru a elimina ambiguitatea în cazurile de viol, scrie Guardian. Potrivit noii legi, consimțământul va trebui să fie explicit.
Maximele in nordul Scandinaviei pe 18 iulie
Foto: Meteociel

Căldură uimitoare în nordul Scandinaviei - Temperaturile au ajuns la 34 de grade dincolo de Cercul Polar

de Vlad Barza HotNews.ro
Nordul Scandinaviei se confruntă cu un val de căldură care a dus la stabilirea unor noi recorduri de temperatură în locuri unde maximele rar trec de 20 de grade. Zilele trecute, chiar și dincolo de Cercul Polar, maximele au ajuns în multe locuri între 31 și 34 de grade, ”căzând” și recorduri stabilite acum zeci de ani. În localitatea Drag din Norvegia, la 69 de grade latitudine nordică, au fost 34 de grade, în timp ce acum un an temperatura ajungea la doar 15 grade. În aceste condiții, nu este de mirare că în Suedia sunt incendii de pădure chiar și în nordul extrem.
Radu Borza
Foto: Arhiva personala

Puțină gramatică. Cuvinte dacice

de Radu Borza Contributors.ro
Cîte cuvinte de origine dacică are limba română [1]? O întrebare simplă, dar cu un răspuns dificil de dat. Mă rog, ar exista o variantă simpl(ist)ă: „conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DEX-ul), nu există nici măcar unul”, însă răspunsul acesta nu este satisfăcător! Nici dacă ne uităm în dicționarele etimologice nu vom găsi prea multe. Motivul principal ar fi că lipsa izvoarelor și credibilitatea îndoielnică a surselor indirecte fac dificilă identificarea elementelor dacice în limba română.
Florin Morariu
Foto: Facebook

Florin Morariu, „eroul cu făcăleț” din timpul atentatului de la Londra, din 2017, decorat de Regina Marii Britanii. „Am făcut un lucru pur omenesc pe care l-aș repeta dacă ar fi cazul”

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 18 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Florin Morariu, tânărul brutar ieşean care a devenit celebru, în 2017, în presa internaţională pentru că ar fi lovit pe unul dintre teroriştii de pe London Bridge cu un coş de pâine, dar şi pentru că a adăpostit în brutărie mai multe persoane care fugeau din calea atacatorilor, va fi decorat de Regina Marii Britanii cu ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”.
Sorana Cirstea
Foto: BRD Bucharest Open/ facebook

BRD Bucharest Open: Sorana Cîrstea vs Maryna Zanevska, a treia partidă de pe terenul central (Programul zilei)

de Diana Ene HotNews.ro
Sorana Cîrstea (57 WTA) și Maryna Zanevska (166 WTA) se vor înfrunta astăzi pentru un loc în sferturile turneului BRD Bucharest Open. Partida este programată a treia pe terenul central și ar putea începe în jurul orei 18:00. Alte șase sportive din România vor evolua joi în sferturile probei de dublu. Intră în material pentru a vedea programul complet al zilei de joi.
Adevaratul Daniel Kalt
Foto: UBS

UBS și-a ”clonat” economistul șef din Elveția

de DP HotNews.ro
Daniel Kalt apare într-o sală destinată întâlnirilor cu clienți ale unei filiale a băncii UBS, scrie în ediția sa de joi cotidianul Financial Times. Economistul-șef din Elveția, care e și director de investiții mă privește. Îi recunosc trăsăturile, zâmbetul și părul  tuns scurt, dar parcă ceva nu e ok... Dl Kalt pare puțin cam palid. În timp ce respiră, capul și umerii se mișcă în sus și în jos, ca și când ar pluti. De fapt, acesta nu este adevăratul domn Kalt. Este doar o imagine clonată pe calculator - parte a unui proiect UBS legat de viitorul sectorului bancar.
Autostrada in Grecia
Foto: Wikimedia Commons

Avertisment pentru românii care merg cu mașina în Grecia: Codul Rutier a devenit extrem de dur și în multe cazuri permisul de conducere poate fi ridicat pe loc

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 18 Iul 2018 Economie | Auto
Grecia a aplicat o serie de modificări Codului Rutier, potrivit cărora permisul de conducere poate fi ridicat pe loc dacă șoferul depășește cu 30 km/h viteză legală, dacă trece pe roșu, dacă vorbește la telefon fără dispozitiv Bluetooth sau chiar și dacă aruncă pe geam ”chiștoace”. Avertismentul a fost postat de Consulatul General al României la Salonic. Nerespectarea culorii roşii a semaforului se sancţionează cu amendă de 700 euro, iar pentru depășirea vitezei legale cu 30 km/h amenda este de 350 euro. În cele mai multe cazuri se reține și talonul pentru 60 de zile.
Case grecesti
Foto: pixabay.com

Incapabili să-şi plătească impozitele imobiliare, grecii îşi cedează proprietăţile

de G.S. HotNews.ro
Din ce în ce mai mulți greci sunt forțați să-și încredinţeze moştenirea statului, ei fiind incapabili să plătească impozite pe proprietăți imobiliare. Aceasta este o consecință a politicilor de austeritate impuse țării de către Uniunea Europeană și FMI, subliniază Courrier International, citat de Rador.
Grigorisin, primarul din Balti
Foto: Canal 2

VIDEO R. Moldova: Primarul din Bălți a avut nevoie de translator pentru a-l înțelege pe ambasadorul japonez, care vorbea în română

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 18 Iul 2018 Actualitate | Internaţional
Nicolae Grigorișin, primarul oraşului Bălți din Republica Moldova, a avut nevoie de ajutorul unui translator pentru a se putea înţelege cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, care vorbea o română curată, informează Canal2.md.
Acela Express
Foto: Amtrak

​VIDEO, FOTO De ce nu au americanii trenuri de mare viteză - Explicația unui paradox al infrastructurii

de Vlad Barza HotNews.ro
Deși este o țară bogată care a dus la bun sfârșit proiecte uimitoare, SUA nu are trenuri de mare viteză și nici nu va avea o astfel de rețea în viitorul previzibil. Sunt foarte multe explicații și unele țin de mentalități, altele de viabilitatea economică și altele de geografie. Cert este că sunt secțiuni unde călătoria cu trenul durează acum mai mult decât în urmă cu 80 de ani când vitezele comerciale treceau de 150 km/h.Alte titluri din Actualitate:

CCR în dosarul privind căsătoriile dintre persoane de același sex: Articolele sunt constituționale dacă recunosc dreptul la liberă circulaţie şi la şedere pe teritoriul României
Juncker afirmă că şi-a pierdut echilibrul la summitul NATO din cauza unui cârcel şi cere "respect"
Pe Youtube, clipurile cu copii rămân "terenul de joacă" al pedofililor
Trump bate în retragere, după criticile republicanilor: Am totală încredere și sprijin pentru serviciile secrete americane / Am spus că nu am văzut niciun motiv pentru care nu ar fi fost Rusia cea care s-a amestecat în alegeri
Record de vânzări pentru grupul Renault și marca Dacia în primul semestru al anului
UPDATE Guvernul a aprobat un proiect de OUG privind gestionarea deșeurilor: Pentru fiecare ambalaj reutilizabil va fi plătită o garanție de 0,5 lei
ECONOMIE

Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Marți a fost publicată o lege ce extinde serviciile din sfera cotei de TVA de 9%. Legea intră în vigoare din 2019

de DP HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Începând de anul viitor,  se extinde categoria serviciilor supuse cotei de TVA în procent de 9%, cotă reglementată de art. 291 alin. (2) din Codul fiscal. Astfel, cota de TVA de 9% va fi aplicată și livrării apei pentru irigații în agricultură dar și serviciilor de alimentare cu apă și canalizare. În prezent, pentru serviciile ce constau în livrarea apei pentru irigații în agricultură, era prezentă și sintagma ”apă potabilă”, ce va fi eliminată prin reformularea literei g) de la art. 291 alin. (2) din Codul fiscal.
Andreea Pistritu, Alin Alecu - ARBOmedia
Foto: ArboMedia
Articol webPR

ARBOmedia intră pe piața de influence marketing și lansează The AIM

de webPR.ro
Miercuri, 18 Iul 2018 Economie | Media & Publicitate
ARBOmedia, unul dintre cei mai mari jucători pe piața locală de advertising, anunță lansarea noii sale divizii de influence marketing, The AIM – ARBO Influence Marketing. Structurată pe trei nișe bine definite – travel, family și wellbeing - The AIM își propune să ofere clienților acces la campanii out-of-the-box, alături de influenceri ce pot aduce plus-valoare brandului prin idei inedite.


0-100.hotnews.ro

Adi Raduta
Foto: arhiva personala

Adi Răduță și copiii din motocross: școala de pilotaj ia avânt, dar oamenii tot nu percep motocross-ul ca pe un sport

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Numele lui Adrian Răduță este profund legat de motocross și de generozitatea de a da mai departe ce a învățat singur cu prețul a 23 de fracturi și 16 operații. Într-un interviu acordat 0-100.ro, Adi Răduță se declară mulțumit de evoluția fenomenului moto din România, deși există mult loc de creștere, iar școala care pregătește campionii de mâine ia având. Problema? Oamenii încă nu percep motocross-ul ca pe un sport, iar noilor campioni le lipsește adesea perseverența și determinarea, nu neapărat banii. Detalii despre toate acestea în interviul de mai jos.


SPORT

Nationala de polo a Romaniei
Foto: Facebook - 33rd LEN European Championships

​CE Polo (m): Prima victorie pentru România la competiția de la Barcelona (9-5 cu Slovenia)

de Diana Ene HotNews.ro
Miercuri, 18 Iul 2018 Sport | Teamball
Selecţionata masculină de polo pe apă a României a obţinut prima sa victorie la Campionatele Europene de la Barcelona, după ce a învins Slovacia cu 9-5 (4-1, 2-0, 2-1, 1-3), miercuri, în Grupa D.
Kasper Schmeichel, portarul Danemarcei
Foto: fifa/ getty

Cu ce rămânem, printre altele, după CM din Rusia: Record de autogoluri, 72,5 km alergați de Perisic și cele 21 de parade ale lui Kasper Schmeichel

de Diana Ene HotNews.ro
Miercuri, 18 Iul 2018 Sport | Fotbal
Croatul Ivan Perisic este jucătorul care a alergat cel mai mult la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, cu 72,5 km, un record de 12 autogoluri sau 135 de ani, vârsta combinată a antrenorilor Uruguayului şi Portugaliei, sunt doar câteva din numerele ediţiei de anul acesta a competiţiei, prezentate de FIFA.​


smart woman

Copil
Foto: Pixabay
Smart Woman

Cât și cum îi afectează pe copii certurile părinților?

de Totul despre mame | Marţi, 17 Iul 2018 Life | Smart Woman
SmartWoman.ro
Nu există relație perfectă și nici doi oameni care, într-un cuplu, să nu se certe sau să se contrazică. O spun studiile, dar și viața de zi cu zi. Doar că atunci când relația nu se consumă în doi, ci în trei, patru sau mai mulți, copiii sunt cei care suferă cel mai mult.


Bancul zilei

Smart Woman

Bancul zilei: Șofer impertinent

de I.B. | 4:07 Life | Fun
HotNews.ro
– Bună ziua!
– Bună ziua, domnule polițist!
– Dumneata, tinere domn, pe gheața asta conduci cu 80 km pe oră? Vrei să ajungi la spital?


REVISTA PRESEI

vedete
Foto: Hotnews

​Caru' cu vedete: Jennifer Lopez: ”Bărbații sub 33 de ani sunt inutili”; Florin Salam s-a lăsat iar de cântat; Cum arată Prima Doamnă a Franței în costum de baie! Brigitte Macron, impecabilă la plajă

de Cristina Filip HotNews.ro
Andreea Marin a izbucnit în lacrimi, după ce a ajuns acasă. Ce a pățit vedeta“Sunt inimi care bat departe de mine”. Andreea Marin a primit un dar de suflet de la o femeie pe care vedeta a ajutat-o într-un moment dificil din viață...

El este bărbatul care îi e alături lui Carmen de la Sălciua în plin divorț de Culiță Sterp. Carmen de la Sălciua a dezvăluit într-un mesaj postat pe Internet cine este...
faze tari
Foto: Hotnews

Faze tari: Simțea mereu ceva straniu în picioare, dar a presupus că nu e nimic grav. E horror ce avea femeia în membre; I s-a deschis proces după ce a murit și a fost condamnat să presteze muncă în folosul comunității; Ce a descoperit o puştoaică din Craiova în casa bunicului

de Cristina Filip HotNews.ro
A cheltuit 36 milioane de dolari cu iubita lui, după care ea l-a băgat la închisoare. Un bărbat din China riscă să petreacă mulți ani la închisoare după ce a cheltuit cu iubita sa...

Sex pe trapa de la masină! Un cuplu a facut amor în plin trafic, fără pic de jenă. Un cuplu a fost filmat de mai mulți soferi în timp ce...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Infertilitatea în România. Ce ne dezvăluie primul studiu de infertilitate făcut în țara noastră; Inovație istorică în medicină: savanții au realizat prima radiografie 3D color la un om; Cele mai importante funcții care fac din telefon un birou mobil

de Crăița Ciobotaru HotNews.ro
Magnet pentru capturarea celulelor canceroase. Cum funcţionează dispozitivul. Cercetători dei SUA au pus la punct un dispozitiv magnetic care poate captura celulele canceroase din sânge, potrivit agenţiei Xinhua. Tehnica este...

Ce să faci să nu te îngraşi în vacanţă: ponturi de la un campion naţional de culturism şi fitness. Flavius Ursachi, dublu campion naţional de Culturism şi Fitness vorbeşte despre cum să ne pregătim corpul şi de ce reguli ar trebui să ţinem cont atunci când mergem în vacanţă...


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Intalniri on-line

Top 5 articole cele mai ...


De la zestre la videochat
Când pregatirea pentru maritiș dura ani de zile
Cum isi reprimă oamenii prejudecățile
Tolerant și totuși cu prejudecati
Sexismul nu este doar nedrept, ci imbolnaveste femeile
Ce efecte are sexismul asupra sănătății oamenilor?
citeste mai multe articole din SmartWoman
Life
Bancul zilei: Din dragoste oarbă
- De ce ai fugit din închisoare? - întreabă un poliţist pe un deţinut. - Am vrut să mă căsătoresc. - Hmmm...
Bancul zilei: Șofer impertinent
– Bună ziua! – Bună ziua, domnule polițist! – Dumneata, tinere domn, pe gheața asta conduci cu 80 km pe oră? Vrei să ajungi la spital?
Bancul zilei: Spus de Darius Vâlcov... despre Vâlcov, Dragnea și doi morți într-un cimitir
Doi morţi într-un cimitir, dimineaţa la ora 06.00, se aude un zgomot. Primul, uimit: - ”Ce se întâmplă, ce se întâmplă?” - ”Stai, mă, liniştit, e Vâlcov, îşi ascunde tablourile...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă