Circus doner
Foto: Facebook

Weekend trending în București (ediția pentru stat în casă): mic dejun la pat, zacuscă făcută la ceaun, bere artizanală la pet, un döner unicat în oraș, pizza și burgeri celebri. Plus câteva filme pentru binging

de Gruia Dragomir HotNews.ro
Având în vedere că în weekend vremea de afară se menține la fel ca până acum, adică ploioasă și rece, dar și că situația pandemică e din ce în ce mai complicată, runda aceasta de recomandări am făcut-o strict pe delivery și petrecut timp indoor. Adică, tu rămâi acasă și lași cele mai bune chestii din oraș să vină la tine.
Trafic Bucuresti
Foto: Pixabay

Capitala nu va fi supusă carantinei / CNSU nu a aprobat cererea Institutului Național de Sănătate Publică / Principalele prevederi

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins oficial propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la „nivelul zonei metropolitane București”. CNSU a aprobat intensificarea acțiunilor de control privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.
David Amess (facebook)
Foto: Hotnews
​Articol actualizat

VIDEO Parlamentarul britanic David Amess a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu alegătorii

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Parlamentarul conservator David Amess a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori, într-o biserică, de către un bărbat care a fost arestat ulterior, relatează Reuters.

UPDATE 22:50Poliția ia în calcul un posibil atac terorist
A venit apa calda dar e rece
Foto: Hotnews

Mii de blocuri din Capitală primesc apă caldă și căldură sub parametri / Directorul Termoenergetica: În câteva zile, o săptămână, vor fi îmbunătățiri considerabile

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Mii de blocuri din Capitală, în principal Sectoarele 1, 4, 5 și 6 primesc apă caldă și căldură sub parametri, adică caloriferele sunt doar dezmorțite, iar apa caldă este mai mult rece. Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, spune că suntem în această situație din cauza faptului că două CET-uri - CET Grivița și Vest Energo - au sistat furnizarea agentului termic, dar și pentru că abia a început furnizarea căldurii, iar punerea sistemului sub presiune durează. Acesta spune că situația se va îmbunătăți în maxim o săptămână.
Standard & Poor's
Foto: Flickr/ eflon

Moody’s și S&P au reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Agenția de rating Moody’s a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedã localã și valutã și a îmbunãtãțit perspectiva din negativã în stabilã. Tot vineri, agenția de rating Standard&Poor's a decis sã reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3.


Referendum TVR
Foto: TVR

REFERENDUM TVR: Școala în pandemie - fizic sau online?

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
​„Sunteți de acord ca, în actualul context pandemic, școlile să poată decide singure trecerea parțială sau totală în online?” Este noua provocare lansată în emisiunea „Referendum” de la TVR, luni seară, de la ora 21.00. După o primă discuție pe tema certificatului verde, care a declanșat numeroase reacții în mediul online, controversa pe care o abordează ediția a doua a emisiunii, difuzată în direct pe 18 octombrie, este legată de școala în valul 4 al pandemiei covid-19.
 • Răspunsul la întrebare se va face în cadrul unui sondaj realizat pe HotNews.ro în momentul începerii emisiunii. De asemenea, cititorii HotNews.ro își pot spune părerea despre tema propusă începând de acum, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.
Squid Game Netflix
Foto: Hotnews
Perspektivă​

Squid Game Netflix. Banii n-aduc fericirea, dar proclamă îndobitocirea umană

de Eugen Istodor HotNews.ro
Squid Game Netflix. Miliarde de vizualizări ale unui serial schematic: săracii rămân săraci și mor. Lacomii se lăcomesc și “se sinucid” de plictiseală. Bogații duc jocul la nivelul superior: mai crud, mai sângeros. Spectatorii ce să facă? Fac miliarde de vizualizări săracii. Filmul că de aia-i film îți arată cum se îndobitocește pe bani condiția umană. Filmul speculează ecuația simplă a tonelor de porcie de care e-n stare omul. Adică, tu, eu, vecinul, nevasta, prietenul cel mai bun. Indiferent dacă are bani sau nu. Se porcește, ce să facă? Și-o face bine de tot. Filmul dacă tot are miliarde de vizualizări merită văzut cu un ochi critic: iată ce face banul din noi. Zilnic. Ca-n 8 ore termini repede Squid Game Netflix.
Simona Halep
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, încă o coborâre în clasamentul WTA - Pe ce loc se va afla după încheierea Indian Wells

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep a părăsit turneul de la Indian Wells în turul al treilea, iar la finalul competiției din deșertul californian va înregistra o nouă coborâre în clasamentul WTA.
Scoala Ladauti, Covasna
Foto: OLX
Articol susținut de OLX​

Cum și-a propus OLX să-și motiveze utilizatorii să renoveze împreună o școală din România: „Sperăm să avem 90 de copii fericiți”

de Gabriel Popescu HotNews.ro
90 de copii din satul Lădăuți, Covasna, vor putea studia într-o școală decentă, cu ajutorul utilizatorilor OLX România. Pentru fiecare comandă în platformă, expediată cu „Livrare prin OLX”, compania va trimite către școală materiale de construcție, necesare pentru repararea acesteia. De ce a fost aleasă această unitate de învățământ, ce înseamnă pentru OLX conceptul de „șanse egale la educație pentru copiii din România” și multe altele, am stat de vorbă cu Theodor Filoș, Business Manager OLX.
Spatial computing
Foto: inventinginteractive.com
Pagini de [cod]​

Spatial computing, până acum doar în filme SF, ne va schimba viața și arată așa

de Răzvan Băltărețu  HotNews.ro
Joi, 14 Oct 2021 Pagini de [cod]
Au fost două momente până acum: omul a creat o lume virtuală, apoi a completat-o pe cea reală cu elemente digitale. Următorul pas va fi construirea unui spațiu care „răspunde” la comenzi. De-aici începe ideea de „spatial computing”. Pentru cum o vom folosi există câteva indicații în filme de acum un deceniu, cel puțin.
Corina Dimitriu, Ana Gagauz
Foto: Deloitte Romania
Dosare juridice - Raportarea financiară

Raportarea financiară în format electronic unic european: tipuri de erori care pot îngreuna acest proces pentru societățile listate

de Corina Dimitriu, Ana Gagauz Deloitte Romania
Societățile care au valori mobiliare tranzacționate pe o piață reglementată întocmesc situații financiare în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) și trebuie să aibă în vedere cerința de raportare în format electronic unic european (European Single Electronic Format – ESEF) a cărei implementare a fost amânată cu un an în 2021, intrând în vigoare pentru raportarea exercițiului financiar început pe 1 ianuarie 2021 sau după această dată. Astfel, conform cadrului normativ european, societățile individuale care au valori mobiliare tranzacționate pe o piață reglementată trebuie să pregătească în totalitate rapoartele financiare anuale în formatul Extensible Hypertext Markup Language (xHTML).
Grija față de pacienți
Foto: Freepik.com
Articol susținut de ARPIM

Unde ne duce lipsa unei viziuni în Sănătate: zile de viață care ar fi putut fi trăite, pierdute pentru români

de Smile Media
Joi, 14 Oct 2021 Actualitate | Sanatate
Criza COVID-19 a testat rezistența și agilitatea sistemelor de sănătate europene într-un mod fără precedent. Din martie până în decembrie 2020, au fost înregistrate în întreaga Uniune Europeană cu 580.000 mai multe decese, comparativ cu media din perioada 2016-2019. Acestea au fost generate de virus, dar și de incapacitatea sistemelor sanitare de a oferi îngrijire adecvată în cazul altor boli.
Colectare selectivă în școli
Foto: ASAP

[P] Programul ASAP de implementare în școli a sistemului de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile va ajunge în toate reședințele de județ din România în anul școlar 2021-2022

de Smile Media
ASAP România (Armata Selectării Atente a Plasticului), programul de responsabilitate socială inițiat de Fundația The Institute și susținut de Lidl România, care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, se extinde în cursul anului școlar 2021-2022, de la 10 orașe, la 41 orașe și în cele 6 sectoare ale Capitalei.
Filmul Intregalde: Radu Muntean si Luca Sabin
Foto: Arhiva personala
​Articolul face parte din demersul RoMâine

Radu Muntean, regizor: Încerc să-i arăt publicului meu tot respectul de care sunt capabil. Muncind cât se poate de serios, încercând să nu iau spectatorul de prost

de A.T. HotNews.ro
Poate un film să schimbe oameni, să-i facă mai buni? “Cred că un film poate face oamenii mai lucizi, eu cel puțin asta îmi doresc. Mi se pare important să nu treci prin viață cultivându-ți niște iluzii confortabile, ci înțelegând mai bine ce se întâmplă cu tine și încercând să-i înțelegi mai bine pe cei din jur”, spune regizorul Radu Muntean, care și-a lansat anul acesta cel de-al șaptelea lungmetraj „Întregalde” la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, la secțiunea „Quinzaine des Réalisateurs”.
Examen
Foto: Flickr/ Alex France

65,8% dintre dintre candidații la concursul de directori au promovat proba scrisă înainte de contestații / Care sunt județele cu cele mai bune, respectiv cele mai slabe rezultate

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Educatie
68,8% dintre candidații care au participat la proba scrisă a concursului pentru directori și directori adjuncți de școli au obținut cel puțin nota 7, promovând această probă. În Municipiul București au promovat proba scrisă 64% dintre candidați.

webPR: Stomestet, una dintre cele mai importante clinici stomatologice din Transilvania, se alătură grupului DENT ESTET, într-un parteneriat strategic pentru medicina dentară din România

de Smile Media
• DENT ESTET își consolidează poziția la nivel național, prin semnarea unui parteneriat cu Stomestet, clinică de prestigiu și important centru educațional din România
• Clinica din Cluj-Napoca dispune de 8 săli moderne de tratament, 1 laborator de tehnică dentară complet digitalizat, servicii de radiologie dentară și o sală de cursuri
• DENT ESTET ajunge, astfel, la un portofoliu de 13 clinici de excelență în 7 orașe din țară
• Cu sprijinul MedLife, grupul își continuă strategia de extindere la nivel național, prin deschiderea de noi clinici, dar și prin achiziții
Educația ecologică
Foto: Environ

[P] Environ: educația ecologică și punctele de colectare accesibile sunt soluțiile pentru creșterea ratei de colectare a deșeurilor electrice

de Smile Media
Potrivit studiilor europene, circa 11 dintr-un total de 72 de echipamente electrice care se regăsesc într-o gospodărie, nu sunt utilizate fie pentru că sunt vechi, fie pentru că sunt nefuncționale ori pur și simplu nu sunt necesare. Din totalul deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) generate în 2019 la nivel mondial, doar 17.4% au fost colectate și tratate în mod corespunzător.
Dacian Ciolos
Foto: AGERPRES

Dacian Cioloș depune luni în Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Politic
Premierul desemnat Dacian Cioloș va depune luni în Parlament programul de guvernare și lista de miniștri, a anunțat USR, vineri seară. Reamintim că USR merge în Parlament cu o propunere de guvern monocolor, după ce PNL și UDMR au refuzat refacerea coaliției de guvernare și l-au trimis pe Cioloș la PSD și AUR.
atentat la o moschee din Kandahar (sursa foto: twitter)
Foto: Hotnews

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atentatul din Kandahar soldat cu 41 de morți

de Redactia HotNews.ro
Gruparea Stat Islamic-Khorasan a revendicat atentatul sinucigaș care a ucis cel puțin 41 de persoane în timpul rugăciunilor de vineri într-o moschee șiită din Kandahar, leagăn al talibanilor, transmite AFP citată de Agerpres. Mai multe explozii au lovit Moscheea Fatemieh din centrul Kandaharului (în sudul Afganistanului), al doilea oraș ca mărime al țării. 41 de persoane au fost ucise și aproximativ 70 rănite.
Copilul cu dizabilitati la inaugurarea pontonului de la Tulcea
Foto: Facebook

FOTO Ce nu s-a văzut la inaugurarea pontonului din Tulcea prăbușit după nici o lună: Un copil cu dizabilități a fost adus pentru poză

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Unul dintre detaliile neobservate la inaugurarea pontonului din Tulcea în 22 septembrie a fost modul în care un copil cu dizabilități a fost adus special la eveniment pentru un moment foto al ministrului Muncii, Raluca Turcan.
avion incendiu la tren de aterizare
Foto: Captura

Aeroportul din Cluj a fost închis temporar vineri, după ce trenul de aterizare al unui avion FlyEgipt a luat foc / Cauza exploziei: pneurile

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Trenul de aterizare al unui avion al companiei Fly Egipt care venea de la Hurghada a luat foc vineri seară la aterizarea pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca. Toți cei 113 pasageri de la bord au fost evacuați, iar aeroportul a fost închis pentru aproximativ 2 ore.
Ludovic Orban
Foto: Facebook

Ludovic Orban: La ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL sunt eu / Ce spune despre un nou partid

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Revista Presei | Radio TV
Fostul președinte liberal Ludovic Orban spune la B1 TV că, la ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL este el, și nu Florin Cîțu, citează Agerpres. Orban invocă decizia Consiliul Național din 2019, ultimul ținut, când el a fost desemnat și Iohannis candidat la prezidențiale.
Sorin Blejnar (foto arhiva)
Foto: Agerpres

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, eliberat condiționat după 2 ani și jumătate de detenție

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Dosare Anticoruptie
Tribunalul Ilfov a decis vineri eliberarea condiționată a fostului președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar, condamnat în mai 2019 la 5 ani de închisoare, într-un dosar de trafic de influență, potrivit News.
Lansare Shenzhou-13
Foto: YouTube

VIDEO Lansare reușită pentru cea mai îndelungată misiune chineză în spațiu cu echipaj uman

de I.B. HotNews.ro
Trei astronauți chinezi, inclusiv o femeie, au fost lansați vineri spre viitoarea stație spațială a Chinei, aflată încă în construcție, la bordul căreia vor rămâne timp de șase luni, o durată record pentru programul spațial al acestei țări asiatice, potrivit unor imagini transmise în direct de televiziunea publică CCTV, informează AFP.
Sevil Shhaideh
Foto: Agerpres

fanatik.ro: Ce mai face Sevil Shhaideh, premierul refuzat de Klaus Iohannis! Venituri considerabile raportate de fostul ministru

de fanatik.ro
Între 4 ianuarie și 29 iunie 2017, Sevil Shhaideh a îndeplinit funcția de viceprim-ministru în guvernul Sorin Grindeanu. Propusă inițial premier, pe 27 decembrie 2016, Sevil Shhaideh fusese refuzată pentru funcția de șef la Palatul Victoria de președintele Klaus Iohannis. Sevil Shhaideh a absolvit în 1987 Academia de Științe Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică. În perioada 1987-1991, Shhaideh a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța, iar din 1991 și până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcția de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța.
Vladimir Putin
Foto: Kremlin.ru

Mediastandard.ro: Primul comentariu al lui Putin despre premiul Nobel câștigat de un jurnalist rus a fost o amenințare

de Mediastandard.ro
Vladimir Putin a făcut primul său comentariu cu privire la acordarea premiului Nobel pentru pace jurnalistului rus Dimitri Muratov, cunoscut pentru investigațiile sale anti-corupție. În loc de felicitări, liderul de la Kremlin i-a transmis o amenințare voalată. „Dacă nu încalcă legea rusă și dacă nu dă un motiv pentru a fi declarat agent străin, atunci nu va fi”, a declarat Putin, după ce a fost întrebat dacă poate promite că Muratov nu va fi catalogat agent străin, conform The Independent.
Stefanos Tsitsipas
Foto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

Surpriză mare la Indian Wells: Stefanos Tsitsipas, eliminat în sferturi

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Nikoloz Basilashvili a furnizat surpriza zilei la turneul de la Indian Wells. Jucătorul din Georgia a trecut în sferturi de grecul Stefanos Tsitsipas, al doilea favorit al competiției de categorie "ATP Masters 1000".
David Amess
Foto: Captura Twitter

Cine a fost Sir David Amess, parlamentarul britanic mort după ce a fost înjunghiat de mai multe ori într-o biserică

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Unul dintre cei mai vechi parlamentari britanici, David Amess, care a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu alegătorii, era un eurosceptic, dar și un fervent apărător al bunăstării animalelor și unul dintre cei mai dedicați activiști anti-avort, relatează The Guardian.
Raed Arafat
Foto: captura tv

Arafat, despre cei care dau sfaturi anti-vaccinare: Imaginați-vă că acești oameni sunt îmbrăcați în halat de chirurg, cu bisturiul în mână. I-ați lăsa să vă opereze, să vă opereze copilul?

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Revista Presei | Radio TV
Medicul Raed Arafat, șeful Departamenului pentru Situații de Urgență, le propune românilor un "exercițiu de imaginație" despre cei care dau sfaturi anti-vaccinare: "Imaginați-vă că acești oameni sunt îmbrăcați în halat de chirurg, cu bisturiul în mână. I-ați lăsa să vă opereze, să vă opereze copilul? Nu cred. Și atunci de ce îi lăsați să vă propună soluții despre vaccinare?".
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images

Ce spun medicii despre fetița de 13 ani care a murit de COVID: A ajuns la Urgențe după ce dimineață a mers pe picioarele ei la medicul de familie. Nu avea niciun fel de altă boală

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Medicii de la Spitalul Județean Bacău, unde a murit fetița de 13 ani cu COVID-19, spun că aceasta a ajuns la Urgență după ce dimineață mersese pe picioarele ei la medicul de familie și că, la scurt timp de la spitalizare, organele au început să îi cedeze pe rând. Conform acestora, copila nu avea nicio altă patologie, nu avea malformații congenitale și nicio afecțiune cronică.
Marine Le Pen
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: Marine Le Pen promite că va demonta turbinele eoliene din Franța și va elimina orice subvenție pentru energiile regenerabile

de Digi24 Digi24.ro
Marine Le Pen, candidată de extremă dreapta la alegerile prezidențiale din Franța de anul viitor, a declarat joi că dacă va fi aleasă, va pune capăt tuturor subvențiilor pentru energia regenerabilă și va demonta turbinele eoliene din Franța.
Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak
Foto: Sport Pictures / DigiSport

DigiSport: Un ministru anunță schimbări importante: “Am rămas surprins să constat că 100 de angajați au peste 65 de ani”

de DigiSport Digisport.ro
Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat, vineri, că va lua măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate de misiunea de audit la nivelul cluburilor sportive departamentale.
IPS Teodosie
Foto: Captura YouTube

Arhiepiscopia Tomisului afirmă că ÎPS Teodosie nu este antivaccinist, dar este împotriva obligativității vaccinării

de I.B. HotNews.ro
Arhiepiscopia Tomisului a transmis că Înalt Prea Sfințitul Teodosie nu este antivaccinist, dar că este împotriva vaccinării sau constrângerii oamenilor spre vaccinare prin diverse măsuri restrictive, potrivit News. Arhiepiscopia argumentează că episcopul s-a vaccinat de-a lungul timpul cu diverse tipuri de vaccin.
Uciderea lui David Ames, posibil act terorist
Foto: YouTube

Parlamentar britanic, înjunghiat mortal: Poliția ia în calcul un atac terorist

de I.B. HotNews.ro
Parlamentarul conservator David Amess a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori, într-o biserică, de către un bărbat care a fost arestat ulterior, iar poliția ia în calcul un atac terorist, potrivit Reuters.
Emmanuelle Wargon
Foto: Wikipedia

Case unifamiliale: Remarcile unui ministru francez stârnesc controverse: „Prostii ecologice, economice și sociale”

de I.B. HotNews.ro
Ministrul francez responsabil cu locuințele, Emmanuelle Wargon, a regretat vineri „tevatura iscată după observațiile sale” asupra caselor individuale, pe care le-a calificat drept „prostii ecologice, economice și sociale” într-un discurs din ziua precedentă, provocând reacții puternice în rândul profesioniștilor din construcții, scrie AFP.
Liga 1, logo
Foto: lpf.ro

VIDEO Liga 1: Gaz Metan Mediaș vs Dinamo București 2-1 / Deaconu, Ronaldo de România - Două goluri superbe în doar două minute

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Sport | Fotbal
Gaz Metan Mediaș a obținut o victorie foarte importantă în fața echipei Dinamo București, vineri, în primul meci al etapei a 12-a din Liga 1, scor 2-1. Eroul partidei a fost Ronaldo Deaconu, care a marcat două goluri superbe cu execuții din afara careului.
Vaccinuri Johnson&Johnson
Foto: Twitter/ Secretary Antony Blinken

Consultanții externi ai FDA recomandă administrarea unei a doua doze de vaccin Johnson&Johnson

de N.O. HotNews.ro
Consultanții externi ai Administrației pentru Medicamente și Alimente din Statele Unite (FDA) au recomandat, vineri, în unanimitate, administrarea unei a doua doze de vaccin pentru Covid-19 al Johnson&Johnson, pentru a proteja mai bine americanii vaccinați cu vaccinul într-o singură doză, transmite Reuters, potrivit News.ro.
Fonduri europene - afaceri neagricole la sate
Foto: Dreamstime.com

​Fonduri europene: Perioada de înscrieri și ghidul de finanțare pentru cei 70.000 Euro sau 200.000 Euro pentru afaceri neagricole la sate - submăsurile 6.2 și 6.4

de CZ HotNews.ro
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat oficial perioadele de înscrieri și a publicat și ghidurile solicitantului pentru submăsurile 6.2 și 6.4 - PNDR, prin care antreprenorii români pot obține fonduri europene de câte 70.000 de euro, respectiv 200.000 de euro pentru afaceri neagricole la sate.
Goldman Sachs
Foto: Hotnews

Wall Street a avut cea mai bună săptămână din iunie / ”Băncile au dictat ritmul”

de I.B. HotNews.ro
Bursa din New York a confirmat recâștigarea încrederii investitorilor vineri, încheind cea mai bună săptămână de la sfârșitul lunii iunie, determinată de rezultate corporative bune și de date economice pozitive din SUA, potrivit AFP.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Daniil Medvedev
Foto: Aurelien Morissard / Xinhua News / Profimedia

Daniil Medvedev, forfait pentru turneul de la Moscova - Motivul invocat de campionul de la US Open

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Câștigător a patru titluri ATP în acest sezon (inclusiv US Open), Daniil Medvedev a anunțat, vineri, că nu va participa la "turneul de casă" de la Moscova din cauza oboselii acumulate.
Mugur Isarescu
Foto: Captura Facebook

Cele 10 mesaje ale lui Isărescu către premier, transmise prin intermediul minutei discuțiilor de la vârful BNR

de DP HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
”S-a arătat, în mod repetat, că incertitudinile sporite privind consolidarea bugetară generate de actualul context politic, alături de dimensiunea dezechilibrului extern și de dinamica inflației, sunt de natură să mărească prima de risc suveran, cu potențiale consecințe adverse asupra ratei de schimb a leului, implicit asupra inflației, încrederii în moneda națională și a indicatorilor de vulnerabilitate externă, precum și asupra costurilor de finanțare a economiei”, se arată în minuta ședinței boardului BNR pe probleme de politică monetară, desfășurată la începutul acestei luni.
Viktor Orban
Foto: YVES HERMAN / AFP / Profimedia

Covid: Președintele Iohannis i-a mulțumit, într-o convorbire telefonică, premierului maghiar Viktor Orbán pentru ajutorul medical oferit României

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Politic
Președintele României a avut vineri o convorbire telefonică cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, pentru a-i mulțumi pentru transferul unor pacienți români bolnavi de COVID-19, aflați în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged și Debrecen.
 • Citește și: Primii pacienți români Covid-19 în stare critică transferați în Ungaria
 • Dacian Ciolos
  Foto: Parlamentul European

  Dacian Cioloș: Dacă un guvern propus de USR ar trece, sunt conștient că el oricând ar putea fi dărâmat în Parlament

  de I.B. HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Revista Presei | Radio TV
  Președintele USR, Dacian Cioloș, a afirmat la Digi 24 că este conștient de faptul că, dacă ar fi învestit, un guvern minoritar al USR ar putea fi oricând răsturnat prin decizie a Parlamentului. Cioloș respinge, din nou, ideea susținerii de către USR a unui guvern condus de Florin Cîțu, el spunând că pentru USR Cîțu este "fostul premier" și că acesta a abuzat de poziția sa, potrivit News.
  Tocilizumab
  Foto: Facebook

  Situația medicamentelor pentru tratarea COVID care lipsesc din spitale: Remdesivir va veni săptămâna viitoare în stoc suficient / Tocilizumab nu se găsește nici prin Mecanismul UE de protecție civilă, nici prin cel al NATO

  de Alina Neagu HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Sanatate
  Săptămâna viitoare, Remdesivir, medicament antiviral perfuzabil folosit în tratarea formelor medii și severe de COVID-19, va ajunge în România în stoc suficient și nu vor mai fi discontinuități, a dat asigurări vineri Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. În ceea ce privește Tocilizumab, anticorpi monoclonali folosiți în tratarea formelor medii și grave de COVID-19, acesta nu a putut fi găsit în cantități suficiente nici măcar în urma activării Mecanismului european de protecție civilă și al mecanismului similar al NATO, a precizat Raed Arafat. "Este o problemă generală, nu doar a României", afirmă șeful DSU.
  Formula 1 logo
  Foto: DPPI/Florent Gooden/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

  Formula 1: FIA a stabilit calendarul competițional pentru sezonul 2022

  de Silviu Dumitru HotNews.ro
  Consiliul Mondial al Federației Internaționale de Automobilism (FIA) a aprobat calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 pentru sezonul 2022, care cuprinde un număr de 23 de Mari Premii, informează AFP.
  Vaccinuri Pfizer
  Foto: Stephan Schulz / AFP / Profimedia

  Pandemia a adus cu sine turismul de vaccinare. Serbia a devenit principalul centru turistic pentru rușii care vor să se vaccineze cu Pfizer

  de N.O. HotNews.ro
  Omul de afaceri rus Pavel Grigoriev și soția sa completează formulare la un centru de vaccinare găzduit într-o uriașă sală de expoziții din Belgrad, la aproximativ 1.700 de kilometri de casa lor din Moscova, relatează Reuters. Aproximativ 160.000 de străini, în principal din Balcani, s-au vaccinat până acum în Serbia într-un nou fenomen care poartă numele de turism de vaccinare.
  Platforma certificat COVID
  Foto: Hotnews

  Cum funcționa rețeaua de eliberare de certificate false de vaccinare din Prahova / Sumele cerute ajungeau până la 1.000 de lei pentru un certificat

  de Redactia HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
  Inculpații și suspecții în dosarul din Prahova privind obținerea de certificate false de vaccinare anti-COVID au profitat de reticența unei părți a populației față de vaccinare și au creat un veritabil circuit paralel de vaccinare fictivă, spun procurorii.
  Florin Citu si Kelemen Hunor
  Foto: AGERPRES

  Negocierile pentru un nou Guvern și refacerea Coaliției au eșuat / Ce urmează, care sunt opțiunile și când ar putea avea România un nou Executiv

  de Luminita Pirvu HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Politic
  După refuzul PNL și UDMR de a-l susține pe premierul desemnat Dacian Cioloș, USR va veni în Parlament săptămâna viitoare să ceară votul pentru un guvern monocolor. Șansele însă ca Dacian Cioloș să fie investit sunt minime, în condițiile în care USR are doar 80 de voturi și nu a identificat o majoritate parlamentară. În acest moment, PNL face scut în jurul lui Florin Cîțu, potrivit unor stenograme din ședința liberalilor, iar criza politică are toate premisele să se prelungească în următoarele săptămâni. Asta, dacă nu intervine o răsturnare de situație la învestirea Guvernului Cioloș.
  Fonduri europene
  Foto: Dreamstime.com

  Procedura oficială la Măsura 1, ediția 2021 - microgranturi de 2.000 euro pentru SRL, PFA, profesii liberale

  de CZ HotNews.ro
  SRL-urile, PFA-urile, profesiile liberale, întreprinderile individuale și alți potențiali solicitanți ai microgranturilor de câte 2.000 de euro vor trebui să îndeplinească o serie de condiții la finanțare, prevăzute în Procedura de implementare a Măsurii 1, ediția a doua, publicată vineri de Ministerul Economiei, ca document oficial și final.
  George Enescu
  Foto: Hotnews
  PERSPEKTIVA

  Unde greșește doamna Angela Gheorghiu și de ce România nu va avea un nou Celibidache

  de Dana Cristescu HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
  Nu mai departe de săptămâna trecută, au început să apară interviuri realizate cu soprana Angela Gheorghiu, toată lumea jurnalistică profitând de lansarea volumului autobiografic, „O viață pentru artă”, în limba română, la București. În acest moment, Angela Gheorghiu este soprana cu cea mai intensă activitate internațională din 1990 încoace, în termeni de spectacole, recitaluri sau înregistrări. La ultimul capitol cred că este, de departe, cea mai prolifică, practic, n-a trecut an în care să nu fi scos un CD/DVD și nu puțini anii când a scos chiar și două, trei/an. În acest context, apariția cărții, dar mai ales disponibilitatea la interviuri n-a fost ratată. Chiar și pentru presă, să ai în față pe cea care a discutat cu mari jurnaliști ai lumii, dacă ar fi să-i numesc numai pe David Frost sau Max Foster, era o provocare.
  Kelemen Hunor
  Foto: Guvern

  Kelemen Hunor: Cioloș nu a reușit să restabilească un minim de încredere pentru refacerea coaliției. Mai are 3 opțiuni

  de Redactia HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Politic
  Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că premierul desemnat Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. Mai mult, Kelemen îl trimite pe Cioloș să formeze un nou guvern alături de PSD și AUR.
  Raed Arafat
  Foto: Guvernul Romaniei

  Raed Arafat: Suntem aici din cauză că 70% din populație a refuzat să se vaccineze. România a pus la dispoziția populației cea mai bună armă pentru a controla pandemia - vaccinul

  de Alina Neagu HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Sanatate
  "Noi suntem acum unde suntem din cauză că populația nu a ascultat de specialiști, ci de oameni care nu se pricep. Oamenii au mers după ei în loc să meargă după medici, după INSP. 70% dintre români au crezut că medicii îi păcălesc, dar despre cei fără studii medicale nu au crezut că îi păcălesc", a declarat vineri șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, adăugând că România a pus la dispoziția populației cea mai bună armă pentru a controla pandemia - vaccinul.
  Dacian Ciolos
  Foto: AGERPRES

  VIDEO Dacian Cioloș, apel către PNL să nu fugă de responsabilitate / La începutul săptămânii vitoare, USR va propune un Guvern în Parlament. Până duminică, PNL știe unde să ne găsească

  de Redactia HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Politic
  USR va propune un guvern și un program de guvernare în Parlament la începutul săptămânii viitoare, a anunțat vineri Dacian Cioloș, desemnat de președintele Iohannis candidat la funcția de premier. El a dat termen PNL până duminică: "Dacă are alte idei, știe unde să ne găsească. Aștept decizii și propuneri asumate". Reamintim că PNL a decis să nu îl susțină pe Cioloș pentru formarea unui nou guvern și l-a trimis să își asigure majoritate în Parlament alături de AUR și PSD.
  SULEIKA AOUAD Intre doua lumi
  Foto: Humanitas

  „Între două lumi“ de Suleika Jaouad, cartea de memorii a toamnei la Humanitas, a intrat în librării

  de HotNews.ro
  Începând de astăzi, 15 octombrie, extraordinara carte a jurnalistei americane Suleika Jaouad, Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată, este disponibilă în librăriile din toată țara. Considerat unul dintre cele mai bune volume de memorii apărute anul acesta, Între două lumi vorbește despre confruntarea cu necunoscutul și cu durerea. Când viața ta atârnă de un fir de ață, perspectiva asupra fericirii se schimbă pentru totdeauna.
  Protest impotriva legii anti-avort din Texas
  Foto: AFP / Getty Images / Profimedia

  Guvernul Biden va cere Curții Supreme să blocheze legea avortului din Texas

  de I.B. HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Internațional
  Guvernul președintelui democrat Joe Biden a anunțat vineri că va cere Curții Supreme a Statelor Unite să blocheze o lege extrem de restrictivă a Texasului privind avortul, pe care înalta instanță, dominată de conservatori, a refuzat să o suspende, potrivit AFP.
  situatie vaccinare 15 octombrie 2021
  Foto: CNCAV

  Vaccinarea anti-Covid în România: Peste 73.000 de români s-au vaccinat în ultima zi, dintre care mai bine de jumătate cu prima doză

  de N.O. HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
  În România s-au imunizat anti-Covid 73.377 de persoane în ultimele 24 de ore, dintre care 39.052 cu prima doză. Dintre cele din urmă, cele mai multe persoane au preferat vaccinul Johnson&Johnson, 19.250, respectiv Pfizer, 19.195.
  Vlad Zografi
  Foto: Arhiva personala

  Suntem un stat laic?

  de Vlad Zografi Contributors.ro
  Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt documentate acolo relațiile subterane dintre structuri de decizie financiară ale BOR, politicieni și oameni de afaceri. Lucrurile astea erau ușor de bănuit, dar lipseau dovezile. Reportajul nu e un atac la adresa credinței religioase, așa cum s-au grăbit să-l acuze unii, ci dezvăluie pur și simplu o poveste de corupție.
  Pontonul din Tulcea a intrat la apa
  Foto: Facebook

  VIDEO VIRAL: Pontonul din Tulcea inaugurat cu mare fast de Raluca Turcan și alți 6 oficiali s-a scufundat la nici o lună după tăierea panglicii

  de S.J. HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
  Pontonul din Tulcea inaugurat cu mare fast de Raluca Turcan și autoritățile locale pe 22 septembrie s-a scufundat la mai puțin de o lună de zile de la tăierea panglicii.
  Ajutor pentru Yannis, un băiețel de 10 ani care are o formă rară și gravă de cancer
  Foto: Asociatia "Salveaza o inima"

  ​Anunț umanitar: Ajutor pentru Yannis, un băiețel de 10 ani care are o formă rară și gravă de cancer - limfom non-Hodkins

  de HotNews.ro
  Joi, 14 Oct 2021 Actualitate | Esențial
  De ieri l-am văzut schimbat din nou, moale, nu se simțea bine. Azi a făcut febră din nou. Alte teste pe care le așteptăm să iasă… Ceva nu a mers, probabil i se va administra alt antibiotic în funcție de cum vor ieși analizele de sânge. Chimioterapia de săptămâna asta a fost anulată pana își va reveni cu infecția...
  ACUE
  Foto: ACUE

  ACUE: Blocarea reflectării costurilor de achiziție a energiei în prețurile finale înseamnă falimentul furnizorilor/ Va atrage după sine creșteri și mai mari de prețuri la consumatori

  de F.B. HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Economie | Energie
  Instituirea unor măsuri precum blocarea reflectării costurilor de achiziție a energiei în prețurile finale va pune companiile de furnizare în imposibilitatea de a susține financiar costurile cu achiziția energiei, se arată într-un comunicat al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).
  Terapie Intensiva COVID-19
  Foto: Profimedia Images

  O fetiță de 13 ani fără comorbidități și nevaccinată a murit din cauza COVID-19

  de Redactia HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
  O fetiță de 13 ani fără alte afecțiuni și nevaccinată a murit din cauza COVID-19. Printre cele 365 de persoane ale căror decese au fost anunțate vineri se numără și un tânăr de 29 de ani, cu comorbidități și nevaccinat, conform autorităților.
  Pitica albă
  Foto: Hotnews

  Prima descoperire a unei planete care orbitează o stea moartă oferă o privire asupra viitorului sistemului nostru solar

  de I.B. HotNews.ro
  Prima descoperire a unei planete care orbitează o stea moartă sugerează că unele planete din sistemul nostru solar vor supraviețui probabil morții violente a soarelui în aproximativ cinci miliarde de ani de acum înainte. Dar care sunt șansele Pământului?, se întreabă Space.com.
  Drumul expres de beton spre vama Giurgiu
  Foto: Captura YouTube

  VIDEO Cum arată acum drumul expres din beton către podul Giurgiu-Ruse. Va fi deschis traficului până la finalul anului?

  de Victor Cozmei HotNews.ro
  Un nou drum expres se construiește lângă Giurgiu, o șosea nouă care ocolește orașul și ajunge direct în vama cu Bulgaria. Intenția era ca traficul să fie deschis până la finalul anului, înaintea termenului contractual, dar noile imagini de pe șantier pun sub semnul întrebării o eventuală inaugurare acum. „Drumul are și o noutate: sistemul rutier rigid alcătuit din beton, turnat cu finisoare speciale”, scrie Asociația Pro Infrastructura.
  Super Liga de fotbal
  Foto: Captura YouTube

  Super Liga își deschide porțile - Cum arată noul format prin care organizatorii vor să concureze cu Champions League

  de Silviu Dumitru HotNews.ro
  Proiectul Super Ligii europene de fotbal a eșuat în această vară, dar organizatorii propun acum un nou concept care este deschis tuturor cluburilor, transmite DPA.
  Arhiepiscopul Teodosie
  Foto: Agerpres

  VIDEO IPS Teodosie, pledoarie împotriva vaccinării și apel la juriști să îi apere pe oamenii care nu vor să se vaccineze: Sunt atâtea urmări negative

  de Redactia HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
  Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a lansat într-o pledoarie împotriva vaccinării anti-COVID, într-o emisiune la Radio Dobrogea, susținând că vaccinul "nu este asumat de nimeni și sunt atâtea urmări negative". El i-a îndemnat pe oameni "să se adreseze în masă justiției" privind restrângerea unor drepturi pentru cei nevaccinați și a făcut un "apel la juriști să se mobilizeze și să îi apere".
  Pacient internat la terapie intensiva cu COVID-19
  Foto: Delphine Mayeur / AFP / Profimedia Images

  Analiză: De ce e valul 4 al pandemiei mai mortal în unele țări decât în altele, deși au folosit aceleași vaccinuri anti-Covid?

  de S.J. HotNews.ro
  Este una dintre cele mai mari enigme ale pandemiei: o bună parte a țărilor dezvoltate și-au imunizat acum majoritatea populației cu vaccinuri anti-Covid extrem de eficace; atunci de ce valul 4 al pandemiei provoacă mult mai multe decese în unele țări decât în altele, deși au folosit aceleași vaccinuri?
  Cercetatorii nu inteleg deocamdata legatura dintre vegetarianism si depresie
  Foto: Belmonte / BSIP / Profimedia Images

  ​Nutriție și sănătate: Un nou studiu major confirmă că depresia și anxietatea apar mai des la vegetarieni decât la cei care mănâncă și carne / Cauzele, în continuare un mister

  de A.Th.C. HotNews.ro
  O meta-analiză pe o serie mare de cercetări ale legăturilor dintre nutriție și sănătatea mintală a confirmat studiile anterioare care au descoperit o corelație puternică între depresie și anxietate printre vegani și vegetarieni, în comparație cu cei care consumă carne, scrie IFL Science.​
  Coronavirus in Romania
  Foto: Xinhua / Profimedia Images

  Coronavirus în România: 15.828 de cazuri noi de COVID-19 / 365 de decese, 1.729 de pacienți la ATI

  de Redactia HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
  Alte 15.828 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, după ce marți a fost depășit recordul absolut de cazuri noi și de decese de la începutul pandemiei (16.743). În București au fost raportate peste 3.000 de îmbolnăviri noi, pentru a treia zi la rând. În ultima zi au fost înregistrate 365 de decese ale unor persoane infectate, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.729 de pacienți.
  Terapie Intensiva COVID-19
  Foto: Profimedia Images / Cecilia Fabiano / LaPresse

  Imaginea dezastrului: 2.000 de români bolnavi de COVID-19 așteaptă un pat de Terapie Intensivă în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor. 100 dintre ei sunt intubați

  de Alina Neagu HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Sanatate
  În jur de 2.000 de pacienți COVID-19 așteaptă în acest moment în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor din toată țara să prindă un pat de Terapie Intensivă, iar aproximativ 100 dintre aceștia sunt intubați, arată datele obținute de HotNews.ro pe surse medicale. Aceste cifre sunt în dinamică permanentă și pot suferi modificări de la o oră la alta.
  Gemenii Berezutsky
  Foto: youtube.com

  Reportaj AFP: Bérézutski, gemenii de două stele Michelin ai revoluției culinare rusești

  de I.B. HotNews.ro
  Perete de ciuperci, mașină de uscat roșii și imprimantă 3D producând un „calamar” pe bază de fasole. Ivan Berezoutski face un tur al „laboratorului” Twins Garden, cel mai premiat restaurant din Ghidul Michelin din Moscova, scrie AFP.
  Internautii au ironizat scufundarea pontonului inaugurat luna trecuta
  Foto: Hotnews

  FOTO Ironii pe social media după scufundarea pontonului de la Tulcea: Eu și prietenii mei punând biletul ăla „sigur”

  de S.J. HotNews.ro
  Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Politic
  Scufundarea pontonului de la Tulcea la mai puțin de o lună după ce a fost inaugurat cu mare fast de ministrul Raluca Turcan alți 6 oficiali nu a întârziat să provoace reacții ironice pe platformele social media.  Alte titluri din Actualitate:

  Ministerul Sănătății să preia de la Unifarm ventilatoarele și concentratoarele de oxigen care zac nefolosite în depozite - decizie CNSU
  Raluca Turcan, după scufundarea pontonului inaugurat de ea la Tulcea: Lumea spune că e o imagine urâtă. Mă interesează să nu existe niciun risc pentru copii
  Întâlnirea dintre Dacian Cioloș și Florin Cîțu s-a anulat / USR va cere votul Parlamentului pentru un guvern monocolor
  Topul județelor după cazurile noi de COVID-19. În Iași, peste 1000 noi îmbolnăviri / ​GRAFIC Rata de infectare la nivel național și în fiecare județ
  Liberalii au decis să nu-l susțină pe Cioloș și-l trimit la PSD și AUR: ”Dacă nu reușește să coalizeze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR”
  Lucrările de modernizare a cinematografului Favorit s-au oprit la 30% / Ciucu: Constructorul a câștigat licitația cu 50 milioane lei și acum vrea 100. Vom rezilia contractul
  VIDEO Big Brother la metroul din Moscova: Sistemul de plată prin recunoaștere facială ”Facial Pay” a devenit operațional
  „Testarea masivă e obligatorie în acest moment pentru a pune capăt pierderii de vieți”. Apelul medicului Beatrice Mahler
  ​​VIDEO Interviu. Europarlamentarul liberal Mircea Hava, despre pandemie: Untold a fost o greșeală, dar cea mai mare greșeală a fost congresul PNL cu 5000 de oameni/ Cîțu nu va fi premier, pentru că nu-l va dori nimeni
  Autostrada „Moldovei” A7: Studiile de fezabilitate pe tronsoanele Buzău - Focșani și Focșani - Bacău, analizate de Compania de Autostrăzi


  ECONOMIE

  Containere descarcate in port
  Foto: pixabay.com

  Criza energetică a Chinei ar putea să fie simțită și de companiile din România. Ce importăm din China: de la telefoane și țesături, la anvelope

  de Florin Barbuta HotNews.ro
  Multe firme românești au fost informate, de către partenerii chinezi, cu privire la problemele pe care le au în fabrici din cauza crizei energetice: că se întrerupe curentul, cu impact asupra producției și, evident, a livrărilor. China este un partener important al României. În primele 6 luni am importat de acolo mărfuri de 3,325 miliarde euro, de la file de pește, scorțișoară și medicamente, la îngrășăminte și anvelope. Unele firme românești importă materie primă de acolo pentru a produce diverse produse. HotNews.ro a discutat cu Allview, companie românească care produce, printre altele, telefoane și importă componente din China. De asemenea, am discutat și cu câteva magazine online.
  Trenuri de mare viteza Frecciarossa
  Foto: Lukasz Kasperek, Dreamstime.com

  Cum au contribuit trenurile de mare viteză la declinul Alitalia

  de Vlad Barza HotNews.ro
  Alitalia, compania care și-a încheiat oficial existența, după 75 de ani de activitate, a dispărut și fiindcă italienii au avut o varianta tot mai bună de transport: trenurile de mare viteză. Pentru că sunt rapide și moderne, numărul de pasageri a crescut de șase ori într-un deceniu la trenurile ”alta velocita”. De la Torino la Napoli sunt 938 km, cele mai rapide trenuri fac sub 5 ore și 45 de minute, iar biletul costă 110 euro dacă este luat chiar înainte de călătorie și 80 de euro dacă este luat cu două săptămâni înainte.
  Containere pe vas
  Foto: Pixabay

  ​​Containergeddon: Subiectul fierbinte despre care nu vorbește aproape nimeni în România. Cum gestionează criza containerelor companiile de la noi în apropierea Black Friday și a sărbătorilor de iarnă

  de Florin Barbuta HotNews.ro
  Miercuri, 13 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
  În acest moment, multe firme care importă diferite produse pentru producția proprie sau pentru vânzare directă sunt afectate de criza containerelor, care acum are și un nume: Containergeddon (explicăm mai jos și cum a apărut). Unii jucători mari au produse pe stoc, momentan, pentru Black Friday și sărbătorile de iarnă pentru că s-au pregătit din timp. În același timp, simt situația tensionată. Cum am spus: unii dintre ei. La IKEA, de exemplu, este lipsă de produse. Firmele mici sunt în general afectate în astfel de situații. Se descurcă mai greu. HotNews.ro a discutat cu câteva companii din România (Allview, eMAG, Altex și evoMAG) pentru a afla cum gestionează situația.
  Tren din Olanda
  Foto: Leonid Andronov | Dreamstime.com

  Cum au schimbat trenurile Europa ultimilor 50 de ani - Viteză, curățenie, un pat bun și un drum rapid până la muncă

  de Vlad Barza HotNews.ro
  Miercuri, 13 Oct 2021 Economie | Industrie Feroviara
  Recent a trecut prin România modernul tren Connecting Europe Express, dar România este de mult deconectată de Europa când este vorba de domeniul feroviar. Din Austria până în Portugalia și din Suedia până în Grecia s-a investit mult în trenuri, sunt porțiuni lungi cu viteze de peste 100 km/h, dar și rețele de tip S-Bahn cu care milioane de oameni se duc zilnic la serviciu. În articol puteți citi despre numeroasele moduri în care trenurile au schimbat Europa în ultimii 50 de ani: viteză mare, vagoane de dormit comode, trenuri dese cu care poți merge la serviciu, dar și restaurante eficiente pe roți.


  SPORT

  Echipa Romaniei la Europe Top 10 juniori
  Foto: Facebook - Federația Română de Tenis de Masă
  Tenis de masă

  Europe Top 10 (cadeți și juniori): Iulian Chiriță, neînvins în prima zi de concurs - Rezultatele tricolorilor

  de Silviu Dumitru HotNews.ro
  Iulian Chiriță este singurul jucător neînvins vineri, în prima zi a competiției de tenis de masă Europe Top 10 pentru cadeți și juniori, de la Tours (Franța).
  Liga 2
  Foto: frf.ro

  Liga 2: Universitatea Cluj, victorie categorică pe terenul Ripensiei Timișoara

  de Silviu Dumitru HotNews.ro
  Universitatea Cluj s-a impus fără probleme, vineri, pe terenul formației Ripensia Timișoara, scor 3-0. Meciul a avut loc în etapa a zecea a Ligii a II-a.
  Garbine Muguruza, vacanta in Romania
  Foto: Instagram

  VIDEO Garbine Muguruza vine la Transylvania Open - Mesajul în limba română transmis de iberică

  de Silviu Dumitru HotNews.ro
  A petrecut momente de vis în România în această vară, iar acum a anunțat că va participa la Transylvania Open: Garbine Muguruza a primit un wildcard din partea organizatorilor și le-a transmis fanilor un mesaj în limba română.


  0-100.hotnews.ro

  Fabrica Tesla din Germania
  Foto: Mariohagen, Dreamstime.com

  VIDEO Tesla va produce cel târziu în decembrie mașini la uzina din Berlin. De ce prima fabrică europeană a companiei lui Elon Musk este atât de controversată

  de Vlad Barza HotNews.ro
  Luni, 11 Oct 2021 Economie | Auto
  Elon Musk ar vrea ca cel târziu în decembrie să iasă de pe liniile de asamblare de lângă Berlin primele mașini produse la ”giga-fabrica” germană unde sâmbătă a fost organizat un mare festival la care au participat 9.000 de oameni. Lucrările au început acum doi ani la uzina de la Grünheide, dar proiectul este controversat și au apărut multe amânări, fie pentru că Tesla nu a găsit suficienți oameni calificați, dar și fiindcă nu are autorizațiile de mediu.


  LIFE

  Friptura si oua
  Foto: Wikipedia

  Nutriție și sănătate: Mituri alimentare demolate – liber la lactate, sare și friptură!

  de A.Th.C. HotNews.ro
  Joi, 14 Oct 2021 Revista Presei | Utile
  Cotidianul The Guardian este cât se poate de respectabil, dar nu ezită să demoleze mituri, relatând despre studii științifice care contrazic dcenii de „înțelepciune” alimentară standard, adânc întipărită în mințile noastre. cseke

  Întâlniri on-line | #deladistanță

  Top 10 articole cele mai ...


  Life
  Bancul zilei: Cugetările unui canibal
  Un canibal stă întins in pat și gândește cu voce tare: - Cine suntem? De unde venim? Care este rostul existenței noastre? Soția: - ???? La fel de absorbit, canibalul continuă: - Dacă vreau să îmi cumpar un bumerang nou, cum pot să...
  Bancul zilei: Misterele tabloului intitulat ”Vasile la Praga”
  La o expozitie de pictura, un vizitator era profund indignat deoarece se afla in fata unui tablou intitulat "Vasile la Praga" in care era pictata o femeie care facea amor salbatic cu trei barbati deodata. Acesta se adreseaza custodelui: - Inteleg ca in pictura moderna tablourile poarta nume ciudate, dar la tabloul asta....
  citeste mai multe articole din LIFE

  Hotnews
  Agenţii de ştiri
  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by