Pasaj Doamna Ghica - sept 2021 - 8
Foto: Hotnews

București: Care sunt cartierele care vor avea cele mai mari probleme iarna aceasta cu furnizarea apei calde și căldurii

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Cele mai vulnerabile zone din București în ceea ce privește furnizarea apei calde și căldurii sunt capetele de rețea, respectiv cartierele Aviației, Tei, Colentina, Fundeni, a declarat pentru HotNews.ro directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu. În aceste zone, agentul termic vine de la CET Sud, iar până ajunge la destinație, din cauza distanței lungi și a avariilor, are o temperatură mai scăzută. Situația s-ar fi putut îmbunătăți considerabil dacă în curtea fostului CET Titan s-ar fi amlasat o centrală provizorie, însă compania Termoenergetica abia a lansat licitația, iar cel mai devreme aceasta ar putea fi gata la primăvară. Nici lucrările de modenizare a rețelei nu au avansat.
Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei

VIDEO În plină criză politică și sanitară, Cîțu anunță "vești foarte bune". Val de promisiuni pentru români / ”Am livrat ce am promis românilor”

de I.B. HotNews.ro
Premierul interimar Florin Cîțu a susținut sâmbătă o conferință de presă pe teme economice, la Palatul Victoria. Premierul a venit ”numai cu vești bune pentru români” și s-a lăudat cu ratingurile de țarăde la Moody’s și Standard&Poor's. ”Am livrat ceea ce se așteptau de la noi românii, dar și partenerii internaționali: o puternică creștere economică și o reducere treptată a deficitelor”, susține premierul.
Sorin Cimpeanu
Foto: captura video

Profesoară din Botoșani își îndeamnă elevii să Nu se vaccineze: Du-te, frate, dacă tu vrei să ajungi legumă peste 2 ani, să fii cobaiul la nenorociții ăștia / Spitalele, comparate cu lagărele naziste / Reacția ministrului

de Redactia HotNews.ro
O profesoară de muzică din Botoșani le-a transmis elevilor că vaccinul antiCOVID nu este bun, ea fiind înregistrată de elevi când făcea aceste afirmații. ”Fiecare face cum vrea cu corpul lui, nu? Du-te, frate, dacă tu vrei să ajungi legumă peste doi ani, să fii experimentul și cobaiul la nenorociții ăștia de la Organizația Mondiala a Sănătății”, a afirmat profesoara, potrivit Libertatea. Ea a mai comparat spitalele cu lagărele de exterminare naziste, afirmând că cine ajunge acolo nu mai iese viu. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a precizat că luni va trimite corpul de control la Botoșani.
Coronavirus Romania
Foto: Freepik

Coronavirus în România: 15.239 de cazuri noi de COVID-19 / 352 de decese, 1.739 de pacienți la ATI

de I.B. HotNews.ro
Alte 15.239 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, după ce marți a fost depășit recordul absolut de cazuri noi și de decese de la începutul pandemiei (16.743). În București au fost raportate 3.128 de îmbolnăviri noi, pentru a treia zi la rând. În ultima zi au fost înregistrate 352 de decese ale unor persoane infectate, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.739 de pacienți.
Raed Arafat
Foto: Guvernul Romaniei

Arafat: Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să NU se vaccineze

de Redactia HotNews.ro
Raed Arafat a lansat sâmbătă un apel la mass media, în special la televiziuni, să nu mai promoveze personale care pledează împotriva vaccinării, cu tot respectul față de libertatea de exprimare. ”Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să nu se vaccineze. Măcar pentru trei luni”, a declarat șeful DSU.


Nerd Alert
Foto: Hotnews
NERD ALERT

Nou record absolut de frig: 38 de picokelvini în laborator / Noua Zeelandă și-a dat afară vrăjitorul oficial după mai bine de două decenii / Un AI a recreat 3 tablouri faimoase distruse de naziști

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Cercetătorii au stabilit un nou record pentru cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în laborator: 38 de picokelvini ● Rușii au construit o replică a X-Wing din „Star Wars” în Siberia ● Steve Carell va juca în viitorul serial „Pacientul” ● Noua Zeelandă și-a concediat vrăjitorul oficial după mai bine de două decenii ● „That 90's show” a fost confirmat oficial ● Google a folosit un AI să recreeze tablouri de Klimt distruse de naziști ● Ultima simfonie al lui Beethoven a fost terminată cu ajutorul inteligenței artificiale
Squid Game Netflix
Foto: Hotnews
Perspektivă​

Squid Game Netflix. Banii n-aduc fericirea, dar proclamă îndobitocirea umană

de Eugen Istodor HotNews.ro
Squid Game Netflix. Miliarde de vizualizări ale unui serial schematic: săracii rămân săraci și mor. Lacomii se lăcomesc și “se sinucid” de plictiseală. Bogații duc jocul la nivelul superior: mai crud, mai sângeros. Spectatorii ce să facă? Fac miliarde de vizualizări săracii. Filmul că de aia-i film îți arată cum se îndobitocește, pe bani, condiția umană. Filmul speculează ecuația simplă a tonelor de porcie de care e-n stare omul. Adică, tu, eu, vecinul, nevasta, prietenul cel mai bun. Indiferent dacă are bani sau nu. Se porcește, ce să facă? Și-o face artistic. Filmul dacă tot are miliarde de vizualizări merită văzut. Zilnic. Ca-n 8 ore termini repede Squid Game Netflix.
Batranete
Foto: sxc.hu

Diferența dintre statistică și biologie. Durata vieții umane este teoretic nelimitată, sugerează un studiu

de N.O. HotNews.ro
Cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată a ajuns la 122 de ani, dar o cercetare indică faptul că oamenii pot trăi mai mult. Astfel, potrivit unui studiu bazat pe modelare matematică, după ce o persoană ajunge la 108 ani, aceasta are 50% șanse să trăiască până la următoarea sa aniversare și tot așa în fiecare an, relatează Business Insider.
Scoala Ladauti, Covasna
Foto: OLX
Articol susținut de OLX​

Cum și-a propus OLX să-și motiveze utilizatorii să renoveze împreună o școală din România: „Sperăm să avem 90 de copii fericiți”

de Gabriel Popescu HotNews.ro
90 de copii din satul Lădăuți, Covasna, vor putea studia într-o școală decentă, cu ajutorul utilizatorilor OLX România. Pentru fiecare comandă în platformă, expediată cu „Livrare prin OLX”, compania va trimite către școală materiale de construcție, necesare pentru repararea acesteia. De ce a fost aleasă această unitate de învățământ, ce înseamnă pentru OLX conceptul de „șanse egale la educație pentru copiii din România” și multe altele, am stat de vorbă cu Theodor Filoș, Business Manager OLX.
Spatial computing
Foto: inventinginteractive.com
Pagini de [cod]​

Spatial computing, până acum doar în filme SF, ne va schimba viața și arată așa

de Răzvan Băltărețu  HotNews.ro
Joi, 14 Oct 2021 Pagini de [cod]
Au fost două momente până acum: omul a creat o lume virtuală, apoi a completat-o pe cea reală cu elemente digitale. Următorul pas va fi construirea unui spațiu care „răspunde” la comenzi. De-aici începe ideea de „spatial computing”. Pentru cum o vom folosi există câteva indicații în filme de acum un deceniu, cel puțin.
Corina Dimitriu, Ana Gagauz
Foto: Deloitte Romania
Dosare juridice - Raportarea financiară

Raportarea financiară în format electronic unic european: tipuri de erori care pot îngreuna acest proces pentru societățile listate

de Corina Dimitriu, Ana Gagauz Deloitte Romania
Societățile care au valori mobiliare tranzacționate pe o piață reglementată întocmesc situații financiare în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) și trebuie să aibă în vedere cerința de raportare în format electronic unic european (European Single Electronic Format – ESEF) a cărei implementare a fost amânată cu un an în 2021, intrând în vigoare pentru raportarea exercițiului financiar început pe 1 ianuarie 2021 sau după această dată. Astfel, conform cadrului normativ european, societățile individuale care au valori mobiliare tranzacționate pe o piață reglementată trebuie să pregătească în totalitate rapoartele financiare anuale în formatul Extensible Hypertext Markup Language (xHTML).
Grija față de pacienți
Foto: Freepik.com
Articol susținut de ARPIM

Unde ne duce lipsa unei viziuni în Sănătate: zile de viață care ar fi putut fi trăite, pierdute pentru români

de Smile Media
Joi, 14 Oct 2021 Actualitate | Sanatate
Criza COVID-19 a testat rezistența și agilitatea sistemelor de sănătate europene într-un mod fără precedent. Din martie până în decembrie 2020, au fost înregistrate în întreaga Uniune Europeană cu 580.000 mai multe decese, comparativ cu media din perioada 2016-2019. Acestea au fost generate de virus, dar și de incapacitatea sistemelor sanitare de a oferi îngrijire adecvată în cazul altor boli.
Colectare selectivă în școli
Foto: ASAP

[P] Programul ASAP de implementare în școli a sistemului de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile va ajunge în toate reședințele de județ din România în anul școlar 2021-2022

de Smile Media
ASAP România (Armata Selectării Atente a Plasticului), programul de responsabilitate socială inițiat de Fundația The Institute și susținut de Lidl România, care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, se extinde în cursul anului școlar 2021-2022, de la 10 orașe, la 41 orașe și în cele 6 sectoare ale Capitalei.
Filmul Intregalde: Radu Muntean si Luca Sabin
Foto: Arhiva personala
​Articolul face parte din demersul RoMâine

Radu Muntean, regizor: Încerc să-i arăt publicului meu tot respectul de care sunt capabil. Muncind cât se poate de serios, încercând să nu iau spectatorul de prost

de A.T. HotNews.ro
Poate un film să schimbe oameni, să-i facă mai buni? “Cred că un film poate face oamenii mai lucizi, eu cel puțin asta îmi doresc. Mi se pare important să nu treci prin viață cultivându-ți niște iluzii confortabile, ci înțelegând mai bine ce se întâmplă cu tine și încercând să-i înțelegi mai bine pe cei din jur”, spune regizorul Radu Muntean, care și-a lansat anul acesta cel de-al șaptelea lungmetraj „Întregalde” la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, la secțiunea „Quinzaine des Réalisateurs”.
Referendum TVR
Foto: TVR

REFERENDUM TVR: Școala în pandemie - fizic sau online?

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
​„Sunteți de acord ca, în actualul context pandemic, școlile să poată decide singure trecerea parțială sau totală în online?” Este noua provocare lansată în emisiunea „Referendum” de la TVR, luni seară, de la ora 21.00. După o primă discuție pe tema certificatului verde, care a declanșat numeroase reacții în mediul online, controversa pe care o abordează ediția a doua a emisiunii, difuzată în direct pe 18 octombrie, este legată de școala în valul 4 al pandemiei covid-19.
  • Răspunsul la întrebare se va face în cadrul unui sondaj realizat pe HotNews.ro în momentul începerii emisiunii. De asemenea, cititorii HotNews.ro își pot spune părerea despre tema propusă începând de acum, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.
Inchisoare Rusia
Foto: Captura YouTube

”Pentru a opri violența, prizonierii și-au tăiat venele”. Abuzurile oribile din închisorile din Rusia au provocat o revoltă masivă

de N.O. HotNews.ro
Autoritățile ruse au deschis o anchetă sâmbătă după o revoltă masivă dintr-o închisoare la care au participat cel puțin 200 de deținuți, relatează AFP. Apărătorii drepturilor omului spun că revolta a fost determinată de abuzurile comise de gardieni. Acest incident vine după demiterea la începutul lunii octombrie a mai multor oficiali ai închisorii în urma difuzării unor videoclipuri care arătau cum deținuții dintr-o închisoare-spital din Saratov, centrul Rusiei, erau torturați și violați.
Educația ecologică
Foto: Environ

[P] Environ: educația ecologică și punctele de colectare accesibile sunt soluțiile pentru creșterea ratei de colectare a deșeurilor electrice

de Smile Media
Potrivit studiilor europene, circa 11 dintr-un total de 72 de echipamente electrice care se regăsesc într-o gospodărie, nu sunt utilizate fie pentru că sunt vechi, fie pentru că sunt nefuncționale ori pur și simplu nu sunt necesare. Din totalul deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) generate în 2019 la nivel mondial, doar 17.4% au fost colectate și tratate în mod corespunzător.
Liga 2
Foto: frf.ro

Liga 2: Steaua București, doar egal în Ghencea cu codașa Astra Giurgiu (Rezultatele zilei)

de L.V.A. HotNews.ro
Steaua București a remizat sâmbătă, pe teren propriu, cu codașa Astra Giurgiu, scor 1-1, într-un meci ce a contat pentru etapa a-X-a a Ligii 2.

webPR: Stomestet, una dintre cele mai importante clinici stomatologice din Transilvania, se alătură grupului DENT ESTET, într-un parteneriat strategic pentru medicina dentară din România

de Smile Media
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
• DENT ESTET își consolidează poziția la nivel național, prin semnarea unui parteneriat cu Stomestet, clinică de prestigiu și important centru educațional din România
• Clinica din Cluj-Napoca dispune de 8 săli moderne de tratament, 1 laborator de tehnică dentară complet digitalizat, servicii de radiologie dentară și o sală de cursuri
• DENT ESTET ajunge, astfel, la un portofoliu de 13 clinici de excelență în 7 orașe din țară
• Cu sprijinul MedLife, grupul își continuă strategia de extindere la nivel național, prin deschiderea de noi clinici, dar și prin achiziții
Inna
Foto: Captura Instagram

FOTO Inna, la 35 de ani - Cântăreața își serbează ziua de naștere

de I.A. HotNews.ro
Elena Alexandra Apostoleanu, cunoscută fanilor drept Inna, a împlinit sâmbătă 35 de ani. Cântăreața se bucură de multă atenție pe rețelele sociale, ea având peste 2.9 milioane de urmăritori pe contul personal de Instagram.
Espen Andersen Brathen
Foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Norvegia: Convertirea la islam a ucigașului cu arcul, pusă la îndoială de autorități

de I.B. HotNews.ro
Sinceritatea convertirii la islam a lui Espen Andersen Bråthen, care a ucis cinci persoane cu arcul miercuri în Norvegia, este pusă la îndoială în această etapă a anchetei, a declarat sâmbătă poliția norvegiană. "Ipoteza că s-a convertit la islam este mai puțin credibilă", a spus inspectorul Per Thomas Omholt într-o conferință de presă, potrivit AFP.
Circus doner
Foto: Facebook

Weekend trending în București (ediția pentru stat în casă): mic dejun la pat, zacuscă făcută la ceaun, bere artizanală la pet, un döner unicat în oraș, pizza și burgeri celebri. Plus câteva filme pentru binging

de Gruia Dragomir HotNews.ro
Având în vedere că în weekend vremea de afară se menține la fel ca până acum, adică ploioasă și rece, dar și că situația pandemică e din ce în ce mai complicată, runda aceasta de recomandări am făcut-o strict pe delivery și petrecut timp indoor. Adică, tu rămâi acasă și lași cele mai bune chestii din oraș să vină la tine.
Pacient internat la terapie intensiva cu COVID-19
Foto: Delphine Mayeur / AFP / Profimedia Images

20 de pacienți români cu COVID-19 se află internați în spitale din Ungaria

de N.O. HotNews.ro
Douăzeci de pacienți români cu COVID-19 au fost transferați la spitale din Ungaria în decurs de două zile, iar pe parcursul serii de sâmbătă vor mai fi transferați cinci.
Proiectul „Mame cu brațele goale”
Foto: Arhiva personala

Două femei deschid un subiect tabu în România, pierderea de sarcină: „Nimeni nu ar spune dacă îți pierzi bunica „lasă, o să treacă, o să ai alta”. Dar toți îți spun asta când pierzi copilul dorit”

de Ana Tepșanu HotNews.ro
Andreea Molocea și Camelia Rangu sunt două românce, una stabilită în Praga, cealaltă în Timișoara, care s-au cunoscut în mediul online, și-au destăinuit poveștile și au lansat un proiect virtual de conștientizare pe tema pierderii de sarcină - „Mame cu brațele goale.” Așa cum povestesc, inițiativa s-a născut din „nenașterile” lor de copii vii și speră ca vocile lor, alături de cele ale femeilor care le împărtășesc durerea, să normalizeze o conversație care a rămas tabu în societatea noastră.
Sevil Shhaideh
Foto: Agerpres

fanatik.ro: Ce mai face Sevil Shhaideh, premierul refuzat de Klaus Iohannis! Venituri considerabile raportate de fostul ministru

de fanatik.ro
Între 4 ianuarie și 29 iunie 2017, Sevil Shhaideh a îndeplinit funcția de viceprim-ministru în guvernul Sorin Grindeanu. Propusă inițial premier, pe 27 decembrie 2016, Sevil Shhaideh fusese refuzată pentru funcția de șef la Palatul Victoria de președintele Klaus Iohannis. Sevil Shhaideh a absolvit în 1987 Academia de Științe Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică. În perioada 1987-1991, Shhaideh a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța, iar din 1991 și până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcția de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța.
Vladimir Putin
Foto: Kremlin.ru

Mediastandard.ro: Primul comentariu al lui Putin despre premiul Nobel câștigat de un jurnalist rus a fost o amenințare

de Mediastandard.ro
Vladimir Putin a făcut primul său comentariu cu privire la acordarea premiului Nobel pentru pace jurnalistului rus Dimitri Muratov, cunoscut pentru investigațiile sale anti-corupție. În loc de felicitări, liderul de la Kremlin i-a transmis o amenințare voalată. „Dacă nu încalcă legea rusă și dacă nu dă un motiv pentru a fi declarat agent străin, atunci nu va fi”, a declarat Putin, după ce a fost întrebat dacă poate promite că Muratov nu va fi catalogat agent străin, conform The Independent.
Mircea Geoană, adjunctul secretarului general NATO
Foto: NATO

Geoană mai stă la NATO: Mandatul de secretar general adjunct i-a fost prelungit până în octombrie 2023

de R.P. HotNews.ro
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a confirmat sâmbătă că mandatul său în această funcție a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2023.
Peisaj de toamna
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Istoria celor mai calde și mai reci zile de toamnă, din 1887, până în prezent - De la ninsorile din septembrie la foarte scurta vară de noiembrie

de Vlad Barza HotNews.ro
Într-o zi de octombrie a anului 1887 au fost aproape 33 de grade la Constanța, iar acel record lunar rezistă și azi. 29 de ani mai târziu, într-o noapte rece de septembrie dădea înghețul chiar și în sudul țării. Toamna este un anotimp iubit pentru vremea stabilă, dar în octombrie pot fi și peste 20 de zile cu maxime de peste +20 C, iar în anii reci pot să lipsească total aceste zile. În articol puteți citi despre anii în care au fost +43 de grade în septembrie și +30 în noiembrie, dar și despre ninsori ieșite din comun și despre zilele de noiembrie când au fost sub -25 de grade.
George Simion
Foto: Hotnews

Euronews îi face portretul lui George Simion, cel care ștampila pe ziduri mesajul "Basarabia e România", și își dorește unirea României cu Moldova

de I.B. HotNews.ro
Mult timp, identitatea artistului stradal care ștampila zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile tricolorului a fost un mister. Euronews îi face un portret lui George Simion, lider și membru în Parlamentul României al partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), cel care își dorește unirea României cu Republica Moldova.
Vaccinare impotriva COVID-19
Foto: CNCAV

Topul județelor după cazurile noi de COVID-19: 665 de cazuri noi la Iași, 594 la Cluj și 579 în Timișoara / GRAFIC Rata de infectare la nivel național și în fiecare județ

de I.B. HotNews.ro
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.239 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 236 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În București s-au înregistrat 3128 de cazuri noi, 665 de cazuri noi la Iași, 594 la Cluj și 579 în Timișoara.
Naftali Bennett
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: Într-o lună, Israelul aproape a învins valul patru al pandemiei. Cât se așteaptă virusologii să dureze perioada de „liniște”

de Digi24 Digi 24
Într-o lună, Israelul a reușit să dea înapoi valul al patrulea al pandemiei de COVID. La 14 septembrie erau peste 10 mii de cazuri noi, cea mai mare valoare de la începutul pandemiei, dar în 14 octombrie israelienii au reușit să ajungă la 1.600, iar trendul indică o scădere.
Stadion Sepsi
Foto: Digisport.ro

Digisport: Cum arată stadionul lui Sepsi, care a costat 25 de milioane de euro! ”Suntem primii în Europa de Est!”

de Digisport Digisport.ro
Așteptarea a luat sfârșit pentru întreaga comunitate a celor de la Sepsi. Stadionul, care a costat 25 de milioane de euro, va fi inaugurat azi la meciul cu Voluntari, care va începe la ora 17:30.
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images

Cele 16 paturi care stăteau degeaba la Spitalul Colțea vor putea fi folosite pentru pacienții Covid

de N.O. HotNews.ro
Cele 16 paturi cu oxigen care stăteau nefolosite în plină pandemie la Spitalul Colțea vor găzdui pacienți începând de sâmbătă după-amiază după ce șeful DSU Raed Arafat a semnat ordinul de operaționalizare imediată a acestor paturi, relatează News.ro.
Coronavirus Bucuresti
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 16 la mie în București

de I.B. HotNews.ro
Potrivit Direcției de Sănătate Publică București, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 16,1 la mie. Vineri a fost 15,83 la mie. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a validat vineri propunerea Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) privind carantinarea zonei metropolitane București.
Paula Badosa
Foto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia Images

VIDEO Imaginile zilei: Ce făcea Paula Badosa înainte de semifinala de la Indian Wells

de Red. Sport HotNews.ro
Paula Badosa se află în fața celui mai important moment de până acum al carierei, sportiva în vârstă de 23 de ani reușind calificarea în finala de la Indian Wells.
Guvernul Citu
Foto: gov.ro

Cîțu, întrebat dacă se așteaptă să fie un Guvern interimar până la finalul anului: Sper să NU

de I.B. HotNews.ro
Florin Cîțu a afirmat, întrebat sâmbătă dacă se așteaptă să fie un Guvern interimar până la sfârșitul acestui an, că speră să nu se întâmple acest lucru. Chestionat cum ar putea fi rezolvată problema, liderul PNL a precizat că era bine ca această situație să nu existe în prezent.
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images

Decese Covid: O fetiță de 6 ani, din Argeș, victimă a virusului / Tânără de 17 ani, cel mai tânăr buzoian răpus de Covid

de I.B. HotNews.ro
O fetiță de 6 ani din județul Argeș, cu comorbidități, a decedat de Covid-19, potrivit INS. O adolescentă de 17 ani este cel mai tânăr buzoian răpus de coronavirus de la începutul pandemiei. Moartea fetei este raportată sâmbătă de Direcția de Sănătate Publică, alături de alte 7 decese.
Brăduț Boloș
Foto: Arhiva personala

Criză economică sau nu? Furtuna Perfectă necesară unui ”crash”

de Bradut Bolos Contributors.ro
Semne de criză economică sunt tot timpul. Într-un sens, crize economice, mai mult sau mai puțin extinse, la nivel de ramură, la nivel de regiune, sau pe diverse piețe sunt probabil prezente și în cele mai sănătoase economii și în cele mai bune timpuri. Criza Economică însă este privită ca un fenomen amplu care afectează întreaga societate și care schimbă paradigma economică.
Asteroizii troieni ai lui Jupiter
Foto: Wikipedia

UPDATE Lucy, prima misiune NASA la asteroizii troieni, a decolat sâmbătă / Scopul și costul misiunii de 12 ani

de I.B. HotNews.ro
UPDATE 16:00 Lucy, prima misiune NASA la asteroizii troieni, situați pe orbita lui Jupiter, a decolat sâmbătă dimineață din Florida,plecând într-o călătorie de 12 ani care ar trebui să ofere o mai bună înțelegere a formării sistemului nostru solar. Racheta Atlas V responsabilă de propulsia navei spațiale a decolat sâmbătă la 5:34 a.m. ora locală (9:34 a.m. GMT) din Cape Canaveral.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu despre eliminarea pensiilor speciale ale primarilor: Există o reformă a sistemului, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii

de Redactia HotNews.ro
Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, întrebat în legătură cu eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii și acolo vor fi luate măsuri pentru toate tipurile de pensii. ”Noi vrem să trecem toate pensiile pe principiul de contributivitate”.
Jurnalista Hadley Gambel si Vladimir Putin (sursa twitter)
Foto: Hotnews

VIDEO Vladimir Putin despre o jurnalistă americană: Prea frumoasă ca să înțeleagă ce-i spun / Ce l-a enervat pe liderul rus

de R.P. HotNews.ro
Președintele Vladimir Putin a întruchipat perfect stereotipul rușilor mai puțin educați, oferind un exemplu de sexism, pe scenă, la o dezbatere despre criza energetică în cadrul căreia i-a spus unei jurnaliste CNBC că este ”prea frumoasă” pentru a-i înțelege argumentele, relatează CNN și The Daily Beast.
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images / Cecilia Fabiano / LaPresse

Încă o zi fără paturi libere ATI la nivel național

de I.B. HotNews.ro
În data de 16 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1613 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.
Liga 2
Foto: frf.ro

Liga 2: FC Buzău, victorie cu 7-0 împotriva echipei Dacia Unirea Brăila - Rezultatele zilei

de A.I. HotNews.ro
FC Buzău a reușit victoria zilei în etapa a zecea din Liga 2 la fotbal: s-a impus cu 7-0 pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila. Într-o altă partidă jucată sâmbătă, Dunărea Călărași a pierdut, acasă, cu Metaloglobus București, scor 1-0.
Trafic Bucuresti
Foto: Pixabay

Capitala nu va fi supusă carantinei / CNSU nu a aprobat cererea Institutului Național de Sănătate Publică / Principalele prevederi

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins oficial propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la „nivelul zonei metropolitane București”. CNSU a aprobat intensificarea acțiunilor de control privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.
Erling Haaland si momentul de magie de la antrenamente
Foto: captura corriere dello sport.it

VIDEO Erling Haaland și momentul incredibil de magie - De ce este considerat un fake news de către Corriere dello Sport

de A.I. HotNews.ro
Borussia Dortmund a postat pe contul de Twitter un video spectaculos cu Erling Haaland de la un antrenament. Norvegianul rivalizează cu Ronaldinho și cu alte momente speciale reușite de-a lungul timpului. Cu toate acestea, înregistrarea este considerată un fake (trucaj), iar Corriere dello Sport își argumentează afirmația.
Barbat batut (captura de ecran)
Foto: Hotnews

VIDEO Bărbat bătut și înjurat în curtea Spitalului Județean din Tulcea. Nimeni nu a intervenit

de Redactia HotNews.ro
Un bărbat de 54 de ani a fost bătut de un agent de pază în curtea Spitalului Județean de Urgență din municipiul Tulcea, după ce a fost dat afară din secția de primiri urgențe pe motiv că ar fi fost gălăgios. Într-un videoclip publicat pe rețelele sociale, se poate vedea cum un bărbat îl lovește pe altul cu pumnii în cap și îl înjură, în fața a doi indivizi în uniformă, cu legitimație în piept, care nu intervin.
polizei
Foto: Captura Twitter

Alarmă falsă în Germania declanșată de un adolescent înarmat cu o ”armă” din piese Lego

de R.P. HotNews.ro
Un adolescent din Germania a declanșat o masivă operațiune a poliției după ce proprietarul unui restaurant a confundat pușca de jucărie pe care acesta o avea cu o armă reală, informează Reuters.
A venit apa calda dar e rece
Foto: Hotnews

Mii de blocuri din Capitală primesc apă caldă și căldură sub parametri / Directorul Termoenergetica: În câteva zile, o săptămână, vor fi îmbunătățiri considerabile

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Mii de blocuri din Capitală, în principal Sectoarele 1, 4, 5 și 6 primesc apă caldă și căldură sub parametri, adică caloriferele sunt doar dezmorțite, iar apa caldă este mai mult rece. Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, spune că suntem în această situație din cauza faptului că două CET-uri - CET Grivița și Vest Energo - au sistat furnizarea agentului termic, dar și pentru că abia a început furnizarea căldurii, iar punerea sistemului sub presiune durează. Acesta spune că situația se va îmbunătăți în maxim o săptămână.
FCSB
Foto: fcsb / facebook
Liga 1

FCSB, puternic lovită de pandemie: Șapte jucători depistați cu Covid-19/ Cum ar putea arăta primul 11 contra Mioveniului

de C.C. HotNews.ro
FSCB-ul se întâlnește cu o situație critică înaintea partidei cu CS Mioveni: formația are șapte jucători depistați cu Covid-19, plus încă doi jucători plasați în izolare din motive de precauție. Mai mult de atât, Edi Iordănescu, recent testat pozitiv, va lipsi de pe banca tehnică, alături de principalii săi colaboratori.
David Amess
Foto: Captura Twitter

Înjunghierea parlamentarului David Amess declarată atac terorist cu posibile legături cu extremismul islamist / Suspectul, un tânăr britanic de origine somaleză

de R.P. HotNews.ro
Asasinarea parlamentarului conservator David Amess, care a fost înjunghiat de mai multe ori vineri după amiaza în timpul unei întâlniri cu alegătorii din circumscripția sa din Essex, a fost declarată, oficial, atac terorist cu posibile legături cu extremismul islamist, relatează BBC și The Guardian. Suspectul, un tânăr în vârstă de 25 de ani, ar fi un cetățean britanic de orginie somaleză și a fost arestat la scurt timp după asasinat.
Dota 2 la Bucuresti: Team Secret vs. PSG.LGD
Foto: Instagram - dota2 (Remixed)

Dota 2 la București: Primele două echipe din semifinalele de la The International 10

de Adi Iacob HotNews.ro
PSG.LGD este tot mai aproape de marea finală de la The International 10, după ce echipa a dominat competiția de Dota 2 de la București. În calea lor mai stă Team Secret, echipa care a reușit să obțină un egal în fața celor de la PSG.LGD în faza grupelor.
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images / Cecilia Fabiano / LaPresse

16 paturi cu oxigen din secția medicală a Spitalului Colțea stau nefolosite în plină criză. Ce spune DSP București

de Redactia HotNews.ro
În secția de ATI COVID a Spitalului Colțea sunt internați în acest moment 10 pacienți, cu doi peste capacitatea COVID pe care o are unitatea sanitară, iar pacienții continuă să vină. În tot acest timp în care medicii nu știu cum să găseasă cele mai bune soluții astfel încât toți pacienții să poată fi tratați, pe secția medicală a spitalului, situată la etajul 2, 16 paturi cu oxigen în care ar putea fi tratați pacienții după ce au ieșit din ATI COVID și a căror stare nu permite externarea stau nefolosite, relatează News.ro. Conducerea spitalului a trimis un dosar cu documente către DSP București în vederea deschiderii acestor paturi pentru pacienți încă de acum zece zile.
Elton John
Foto: Flickr

VIDEO Elton John a ajuns din nou pe primul loc în top, după 16 ani

de R.P. HotNews.ro
Sir Elton John a urcat din nou pe primul loc în topurile britanice, după 16 ani, cu un mic ajutor din partea artistei Dua Lipa. El devine astfel primul cântăreț care reușește să intre în top 10 în fiecare dintre ultimele 6 decenii, relatează BBC.
Lansare Shenzhou-13
Foto: YouTube

Astronauții chinezi au ajuns la stația lor spațială pentru cea mai lungă misiune cu echipaj / Scopul misiunii

de I.B. HotNews.ro
Trei astronauți, inclusiv o femeie, au ajuns sâmbătă la locul stației spațiale chineze, pentru a continua construcția. La mai puțin de șapte ore de la lansare, Shenzhou-13 a andocat la portul radial al stației spațiale. Ei vor rămâne șase luni în spațiu, un record pentru China, potrivit AFP.
Simona Halep
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, încă o coborâre în clasamentul WTA - Pe ce loc se va afla după încheierea Indian Wells

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep a părăsit turneul de la Indian Wells în turul al treilea, iar la finalul competiției din deșertul californian va înregistra o nouă coborâre în clasamentul WTA.
Masina lovita din drona in Kabul
Foto: Saifurahman Safi / Xinhua News / Profimedia

SUA vor să despăgubească familiile civililor uciși dintr-o ”eroare tragică” în atacul cu dronă din Kabul

de Redactia HotNews.ro
Statele Unite au propus să despăgubească financiar familiile civililor afgani uciși 'din eroare' într-un atac american cu dronă la sfârșitul lunii august la Kabul, a anunțat Pentagonul, transmite AFP citată de Agerpres.
Standard & Poor's
Foto: Flickr/ eflon

Moody’s și S&P au reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Agenția de rating Moody’s a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedã localã și valutã și a îmbunãtãțit perspectiva din negativã în stabilã. Tot vineri, agenția de rating Standard&Poor's a decis sã reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3.
David Amess (facebook)
Foto: Hotnews
​Articol actualizat

VIDEO Parlamentarul britanic David Amess a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu alegătorii

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Parlamentarul conservator David Amess a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori, într-o biserică, de către un bărbat care a fost arestat ulterior, relatează Reuters.

UPDATE 22:50Poliția ia în calcul un posibil atac terorist
Ludovic Orban
Foto: Facebook

Ludovic Orban: La ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL sunt eu / Ce spune despre un nou partid

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Revista Presei | Radio TV
Fostul președinte liberal Ludovic Orban spune la B1 TV că, la ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL este el, și nu Florin Cîțu, citează Agerpres. Orban invocă decizia Consiliul Național din 2019, ultimul ținut, când el a fost desemnat și Iohannis candidat la prezidențiale.
Petre Opris
Foto: Arhiva personala

Relații comerciale stabilite pentru fabricarea de tractoare la I.A.R. Brașov, sub licență germană, în perioada 1945-1950

de Lucian Popescu HotNews.ro
Fanteziile și frenezia cu care activiștii ecologiști din zilele noastre își promovează ideile utopice la nivelul conducerii Uniunii Europene au trei elemente comune cu politica impusă de autoritățile de la Moscova în întregul lagăr sovietic, începând din anul 1945: revoluția socială, „Banii altora!” și dezinformarea cu premeditare.
Dacian Ciolos
Foto: AGERPRES

Dacian Cioloș depune luni în Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Politic
Premierul desemnat Dacian Cioloș va depune luni în Parlament programul de guvernare și lista de miniștri, a anunțat USR, vineri seară. Reamintim că USR merge în Parlament cu o propunere de guvern monocolor, după ce PNL și UDMR au refuzat refacerea coaliției de guvernare și l-au trimis pe Cioloș la PSD și AUR.
Paula Badosa
Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

VIDEO Finală surprinzătoare pe tabloul feminin de la Indian Wells 2021

de A.I. HotNews.ro
Paula Badosa a mai reușit o surpriză la Indian Wells 2021, sportiva din Spania eliminând-o în semifinale pe Ons Jabeur, a 12-a favorită a întrecerii din deșertul californian. În marea finală, iberica va da peste Victoria Azarenka.
Ajutor pentru Yannis, un băiețel de 10 ani care are o formă rară și gravă de cancer
Foto: Asociatia "Salveaza o inima"

​Anunț umanitar: Ajutor pentru Yannis, un băiețel de 10 ani care are o formă rară și gravă de cancer - limfom non-Hodkins

de HotNews.ro
Joi, 14 Oct 2021 Actualitate | Esențial
De ieri l-am văzut schimbat din nou, moale, nu se simțea bine. Azi a făcut febră din nou. Alte teste pe care le așteptăm să iasă… Ceva nu a mers, probabil i se va administra alt antibiotic în funcție de cum vor ieși analizele de sânge. Chimioterapia de săptămâna asta a fost anulată pana își va reveni cu infecția...
Copilul cu dizabilitati la inaugurarea pontonului de la Tulcea
Foto: Facebook

FOTO Ce nu s-a văzut la inaugurarea pontonului din Tulcea prăbușit după nici o lună: Un copil cu dizabilități a fost adus pentru poză

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Unul dintre detaliile neobservate la inaugurarea pontonului din Tulcea în 22 septembrie a fost modul în care un copil cu dizabilități a fost adus special la eveniment pentru un moment foto al ministrului Muncii, Raluca Turcan.
Mugur Isarescu
Foto: Captura Facebook

Cele 10 mesaje ale lui Isărescu către premier, transmise prin intermediul minutei discuțiilor de la vârful BNR

de DP HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
”S-a arătat, în mod repetat, că incertitudinile sporite privind consolidarea bugetară generate de actualul context politic, alături de dimensiunea dezechilibrului extern și de dinamica inflației, sunt de natură să mărească prima de risc suveran, cu potențiale consecințe adverse asupra ratei de schimb a leului, implicit asupra inflației, încrederii în moneda națională și a indicatorilor de vulnerabilitate externă, precum și asupra costurilor de finanțare a economiei”, se arată în minuta ședinței boardului BNR pe probleme de politică monetară, desfășurată la începutul acestei luni.
Florin Citu si Kelemen Hunor
Foto: AGERPRES

Negocierile pentru un nou Guvern și refacerea Coaliției au eșuat / Ce urmează, care sunt opțiunile și când ar putea avea România un nou Executiv

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Politic
După refuzul PNL și UDMR de a-l susține pe premierul desemnat Dacian Cioloș, USR va veni în Parlament săptămâna viitoare să ceară votul pentru un guvern monocolor. Șansele însă ca Dacian Cioloș să fie investit sunt minime, în condițiile în care USR are doar 80 de voturi și nu a identificat o majoritate parlamentară. În acest moment, PNL face scut în jurul lui Florin Cîțu, potrivit unor stenograme din ședința liberalilor, iar criza politică are toate premisele să se prelungească în următoarele săptămâni. Asta, dacă nu intervine o răsturnare de situație la învestirea Guvernului Cioloș.
David Amess
Foto: Captura Twitter

Cine a fost Sir David Amess, parlamentarul britanic mort după ce a fost înjunghiat de mai multe ori într-o biserică

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Unul dintre cei mai vechi parlamentari britanici, David Amess, care a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu alegătorii, era un eurosceptic, dar și un fervent apărător al bunăstării animalelor și unul dintre cei mai dedicați activiști anti-avort, relatează The Guardian.
Fonduri europene - afaceri neagricole la sate
Foto: Dreamstime.com

​Fonduri europene: Perioada de înscrieri și ghidul de finanțare pentru cei 70.000 Euro sau 200.000 Euro pentru afaceri neagricole la sate - submăsurile 6.2 și 6.4

de CZ HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Economie | EuROfonduri
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat oficial perioadele de înscrieri și a publicat și ghidurile solicitantului pentru submăsurile 6.2 și 6.4 - PNDR, prin care antreprenorii români pot obține fonduri europene de câte 70.000 de euro, respectiv 200.000 de euro pentru afaceri neagricole la sate.
Drumul expres de beton spre vama Giurgiu
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cum arată acum drumul expres din beton către podul Giurgiu-Ruse. Va fi deschis traficului până la finalul anului?

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un nou drum expres se construiește lângă Giurgiu, o șosea nouă care ocolește orașul și ajunge direct în vama cu Bulgaria. Intenția era ca traficul să fie deschis până la finalul anului, înaintea termenului contractual, dar noile imagini de pe șantier pun sub semnul întrebării o eventuală inaugurare acum. „Drumul are și o noutate: sistemul rutier rigid alcătuit din beton, turnat cu finisoare speciale”, scrie Asociația Pro Infrastructura.
Pontonul inaugurat in Tulcea s-a scufundat
Foto: Info Tulcea

VIDEO VIRAL: Pontonul din Tulcea inaugurat cu mare fast de Raluca Turcan și alți 6 oficiali s-a scufundat la nici o lună după tăierea panglicii

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Pontonul din Tulcea inaugurat cu mare fast de Raluca Turcan și autoritățile locale pe 22 septembrie s-a scufundat la mai puțin de o lună de zile de la tăierea panglicii.Alte titluri din Actualitate:

Ce spun medicii despre fetița de 13 ani care a murit de COVID: A ajuns la Urgențe după ce dimineață a mers pe picioarele ei la medicul de familie. Nu avea niciun fel de altă boală
65,8% dintre dintre candidații la concursul de directori au promovat proba scrisă înainte de contestații / Care sunt județele cu cele mai bune, respectiv cele mai slabe rezultate
Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, eliberat condiționat după 2 ani și jumătate de detenție
Unde greșește doamna Angela Gheorghiu și de ce România nu va avea un nou Celibidache
Kelemen Hunor: Cioloș nu a reușit să restabilească un minim de încredere pentru refacerea coaliției. Mai are 3 opțiuni
Situația medicamentelor pentru tratarea COVID care lipsesc din spitale: Remdesivir va veni săptămâna viitoare în stoc suficient / Tocilizumab nu se găsește nici prin Mecanismul UE de protecție civilă, nici prin cel al NATO
​​VIDEO Interviu. Europarlamentarul liberal Mircea Hava, despre pandemie: Untold a fost o greșeală, dar cea mai mare greșeală a fost congresul PNL cu 5000 de oameni/ Cîțu nu va fi premier, pentru că nu-l va dori nimeni
Autostrada „Moldovei” A7: Studiile de fezabilitate pe tronsoanele Buzău - Focșani și Focșani - Bacău, analizate de Compania de Autostrăzi


ECONOMIE

Containere descarcate in port
Foto: pixabay.com

Criza energetică a Chinei ar putea să fie simțită și de companiile din România. Ce importăm din China: de la telefoane și țesături, la anvelope

de Florin Barbuta HotNews.ro
Multe firme românești au fost informate, de către partenerii chinezi, cu privire la problemele pe care le au în fabrici din cauza crizei energetice: că se întrerupe curentul, cu impact asupra producției și, evident, a livrărilor. China este un partener important al României. În primele 6 luni am importat de acolo mărfuri de 3,325 miliarde euro, de la file de pește, scorțișoară și medicamente, la îngrășăminte și anvelope. Unele firme românești importă materie primă de acolo pentru a produce diverse produse. HotNews.ro a discutat cu Allview, companie românească care produce, printre altele, telefoane și importă componente din China. De asemenea, am discutat și cu câteva magazine online.
Trenuri de mare viteza Frecciarossa
Foto: Lukasz Kasperek, Dreamstime.com

Cum au contribuit trenurile de mare viteză la declinul Alitalia

de Vlad Barza HotNews.ro
Alitalia, compania care și-a încheiat oficial existența, după 75 de ani de activitate, a dispărut și fiindcă italienii au avut o varianta tot mai bună de transport: trenurile de mare viteză. Pentru că sunt rapide și moderne, numărul de pasageri a crescut de șase ori într-un deceniu la trenurile ”alta velocita”. De la Torino la Napoli sunt 938 km, cele mai rapide trenuri fac sub 5 ore și 45 de minute, iar biletul costă 110 euro dacă este luat chiar înainte de călătorie și 80 de euro dacă este luat cu două săptămâni înainte.
Containere pe vas
Foto: Pixabay

​​Containergeddon: Subiectul fierbinte despre care nu vorbește aproape nimeni în România. Cum gestionează criza containerelor companiile de la noi în apropierea Black Friday și a sărbătorilor de iarnă

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 13 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
În acest moment, multe firme care importă diferite produse pentru producția proprie sau pentru vânzare directă sunt afectate de criza containerelor, care acum are și un nume: Containergeddon (explicăm mai jos și cum a apărut). Unii jucători mari au produse pe stoc, momentan, pentru Black Friday și sărbătorile de iarnă pentru că s-au pregătit din timp. În același timp, simt situația tensionată. Cum am spus: unii dintre ei. La IKEA, de exemplu, este lipsă de produse. Firmele mici sunt în general afectate în astfel de situații. Se descurcă mai greu. HotNews.ro a discutat cu câteva companii din România (Allview, eMAG, Altex și evoMAG) pentru a afla cum gestionează situația.


SPORT

Alexander Zverev
Foto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

VIDEO Surpriza zilei la Indian Wells: Alexander Zverev, eliminat în sferturi după ce a condus cu 5-2 în decisiv

de A.I. HotNews.ro
Taylor Fritz a reușit surpriza zilei la Indian Wells 2021, numărul 39 ATP revenind încredibil în setul decisiv (de la 2-5) pentru a-l învinge pe Alexander Zverev, al treilea favorit al turneului din deșertul californian.
Minge de fotbal
Foto: Dreamstime
Pontul zilei

Serie A: Lazio vs Inter - Va fi un derbi sărac în goluri pe Olimpico?

de D.S. HotNews.ro
Lazio Roma vs Inter Milano se joacă sâmbătă, de la ora 19:00, pe „Stadio Olimpico”, în etapa a 8-a din Serie A, prima ligă de fotbal a Italiei.
Super Liga de fotbal
Foto: Captura YouTube

Super Liga își deschide porțile - Cum arată noul format prin care organizatorii vor să concureze cu Champions League

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Proiectul Super Ligii europene de fotbal a eșuat în această vară, dar organizatorii propun acum un nou concept care este deschis tuturor cluburilor, transmite DPA.
Garbine Muguruza, vacanta in Romania
Foto: Instagram

VIDEO Garbine Muguruza vine la Transylvania Open - Mesajul în limba română transmis de iberică

de Silviu Dumitru HotNews.ro
A petrecut momente de vis în România în această vară, iar acum a anunțat că va participa la Transylvania Open: Garbine Muguruza a primit un wildcard din partea organizatorilor și le-a transmis fanilor un mesaj în limba română.


0-100.hotnews.ro

Fabrica Tesla din Germania
Foto: Mariohagen, Dreamstime.com

VIDEO Tesla va produce cel târziu în decembrie mașini la uzina din Berlin. De ce prima fabrică europeană a companiei lui Elon Musk este atât de controversată

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 11 Oct 2021 Economie | Auto
Elon Musk ar vrea ca cel târziu în decembrie să iasă de pe liniile de asamblare de lângă Berlin primele mașini produse la ”giga-fabrica” germană unde sâmbătă a fost organizat un mare festival la care au participat 9.000 de oameni. Lucrările au început acum doi ani la uzina de la Grünheide, dar proiectul este controversat și au apărut multe amânări, fie pentru că Tesla nu a găsit suficienți oameni calificați, dar și fiindcă nu are autorizațiile de mediu.


LIFE

Cercetatorii nu inteleg deocamdata legatura dintre vegetarianism si depresie
Foto: Belmonte / BSIP / Profimedia Images

​Nutriție și sănătate: Un nou studiu major confirmă că depresia și anxietatea apar mai des la vegetarieni decât la cei care mănâncă și carne / Cauzele, în continuare un mister

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Life | Natural
O meta-analiză pe o serie mare de cercetări ale legăturilor dintre nutriție și sănătatea mintală a confirmat studiile anterioare care au descoperit o corelație puternică între depresie și anxietate printre vegani și vegetarieni, în comparație cu cei care consumă carne, scrie IFL Science.​
Friptura si oua
Foto: Wikipedia

Nutriție și sănătate: Mituri alimentare demolate – liber la lactate, sare și friptură!

de A.Th.C. HotNews.ro
Joi, 14 Oct 2021 Revista Presei | Utile
Cotidianul The Guardian este cât se poate de respectabil, dar nu ezită să demoleze mituri, relatând despre studii științifice care contrazic dcenii de „înțelepciune” alimentară standard, adânc întipărită în mințile noastre. cseke

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cugetările unui canibal
Un canibal stă întins in pat și gândește cu voce tare: - Cine suntem? De unde venim? Care este rostul existenței noastre? Soția: - ???? La fel de absorbit, canibalul continuă: - Dacă vreau să îmi cumpar un bumerang nou, cum pot să...
Bancul zilei: Misterele tabloului intitulat ”Vasile la Praga”
La o expozitie de pictura, un vizitator era profund indignat deoarece se afla in fata unui tablou intitulat "Vasile la Praga" in care era pictata o femeie care facea amor salbatic cu trei barbati deodata. Acesta se adreseaza custodelui: - Inteleg ca in pictura moderna tablourile poarta nume ciudate, dar la tabloul asta....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by