Harta spitalelor in Romania
Foto: geo-spatial.org

INTERACTIV Harta spitalelor pentru pacienți critici din România, raportată la densitatea populației. Câți din cei peste 65 de ani sunt în fiecare zonă și câte paturi de terapie intensivă sunt în fiecare județ

de Victor Cozmei HotNews.ro
În România sunt 51 de mari spitale cu rol pentru îngrijirea pacienților critici, cu infecții emergente și reemergente (AP-IE/RE), și alte câteva zeci cu rol de suport. Asta la o populație de circa 20 de milioane de locuitori, din care aproape 3,4 milioane sunt peste 65 de ani. Vezi în articol o hartă interactivă care prezintă densitatea populației și totalul defalcat pe sexe și grupe de vârstă +65 și cum se împart spitalele critice în aceste zile.
Dezinfectie cu elicopterul in Sectorul 6
Foto: Hotnews

Sunt periculoase substanțele cu care stropesc primăriile din București pe străzi? Câteva explicații de la medici pneumologi și alergologi

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
În ultimele săptămâni, după ce primăriile din București au început să spele străzile cu apă cu clor și să dezinfecteze spațiile publice cu apă oxigenată - în Sectorul 6 substanța se pulverizează chiar din elicopter - foarte mulți bucureșteni sunt îngrijorați dacă inhalarea vaporilor degajați din aceste operațiuni poate provoca probleme respiratorii sau alergii, mai ales în cazul celor care au deja probleme.
Firmele dar si persoanele fizice pot apela la amanarea platii ratelor
Foto: Pixabay

Amânarea plății ratelor bancare în 9 întrebări și răspunsuri

de Dan Popa HotNews.ro
Această criză indusă de pandemia de coronavirus a afectat serios nu doar importante segmente din economie ci și importante segmente ale populației. România pierde circa un sfert de miliard de euro săptămânal ca urmare a acestei crize. Angajații din turism, restaurante au rămas, temporar, primii fără serviciu, în vreme ce alte firme au trecut la tăieri salariale, iar vârful încă nu a fost atins. Mulți români s-au trezit cu veniturile amputate și se confruntă cu dificultăți financiare. În aceste condiții, ei se întreabă pe bună dreptate cum să iasă cu bine la mal. Guvernul, Banca Națională (BNR) și băncile comerciale dau asigurări că populația și firmele vor avea tot sprijinul lor. Aceștia le recomandă celor care au probleme financiare din cauza crizei să solicite amânarea ratelor să discute cu bancherul lor. Și s-o facă cât mai curând posibil.
Ambulante in epidemia de coronavirus
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia
LIVETEXT

Coronavirus în România: 146 de decese și 3.613 de cazuri, potrivit ultimului bilanț / Încă un județ impune purtarea măștilor de protecție pe stradă

de Redactia HotNews.ro
Numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns sâmbătă în România la 146, după anunțarea a încă 13 victime. Potrivit ultimelor informații furnizate de Comunicare Strategică, bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 3.613, cu 430 de noi cazuri raportate ieri. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă ordonanța militară numărul 7, care instituie carantina pentru localitatea Țăndărei.
----------
10.15 Județul Vaslui interzice cetățenilor să iasă din casă fără mască de protecție
09.09 ”Resistire” Clipul viral postat de cadre medicale de la Victor Babeș
09.05 INTERACTIV Harta spitalelor pentru pacienți critici din România
07.56 Sunt periculoase substanțele cu care stropesc primăriile pe străzi?
07.42 Amânarea plății ratelor bancare în 9 întrebări și răspunsuri
OMS - Testati, testati, testati
Foto: FaBio Vieira/Fotorua / Zuma Press / Profimedia
LIVETEXT

Coronavirus in lume: 1,2 milioane de cazuri, 65.000 de decese / Trump: Va fi multă moarte în următoarele săptămâni

de Redactia HotNews.ro
Numărul oficial al cazurilor de coronavirus a depășit 1,2 milioane la nivel mondial, iar cel al deceselor a ajuns la aproximativ 65.000, în condițiile în care aproximativ un sfert de milion de pacienți cu Covid-19 s-au vindecat deja, arată datele centralizate pe Arcgis.
--------------
10.34 China spune că a înregistrat 30 de noi pacienți cu Covid-19
09.59 Thailanda a raportat încă 102 cazuri și alte trei decese
09.56 Grecia a pus în carantină o a doua tabără de migranți
07.37 Trump: Va fi multă moarte în următoarele 2 săptămâni
Masca de protectie
Foto: pixabay.com

Vaslui, al doilea județ care interzice cetățenilor să iasă din casă fără mască de protecție

de G.S. HotNews.ro
Cetățenii din județul Vaslui vor avea obligativitatea să iasă din case doar dacă vor avea nasul și gura acoperite cu măști de protecție sau alte materiale textile, au decis membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), potrivit Agerpres.
Helsinki Darko Peric Casa de Papel
Foto: Hotnews
​INTERVIU AUDIO

Helsinki, „românul” din Casa de Papel: „Pentru mine, Mircea Albulescu e unul dintre cei mai mari actori”

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020
Casa de Papel e un serial produs inițial de spanioli, apoi dus în toată lumea de Netflix. A ajuns acum la sezonul 4. De la Darko Peric (Helsinki) am aflat cum a ajuns el să trăiască o bună parte din viață în România și cu ce lecții a plecat de-aici.
Corneliu Bodea, Amrem
Foto: Hotnews

Cum îți administrezi afacerile în timp de criză Covid-19: Corneliu Bodea, CEO Amrem, invitat online #deladistanță, luni, 6 aprilie ora 12

de Dan Popa HotNews.ro
Corneliu Bodea, CEO al Amrem și președintele Centrului Român al Energiei va participa luni, 6 aprilie ora 12, la o intalnire online realizata la distanță și va răspunde întrebărilor cititorilor despre efectele crizei coronavirus asupra economiei, pieței de energie, despre cum ar trebui să gestionăm firma în timpul crizei dar și despre posibile soluții pentru traversarea stării de urgență cauzate de pandemia Covid-19.
  • Puteți adresa întrebări legate de tema întâlnirii on-line folosind formularul de comentarii de la sfârșitul articolului.
  • Vor fi acceptate doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent
Andreea Chitu
Foto: Arhiva personala
​#izolatidarimpreuna

De ce panica ne determină să facem cumpărături iraționale? Explicații și soluții oferite de Andreea Chitu, psiholog clinician

de R.F. HotNews.ro
IZOLATI, DAR IMPREUNA Măști, spirt, dezinfectanți, făină, drojdie sunt doar câteva dintre cele mai căutate produse în aceste zile. De ce ne facem provizii și cumpărăm excesiv dacă magazinele alimentare și farmaciile rămân deschise? ''Acest fenomen este universal și valabil în toată lumea'', spune Andreea Chitu, psiholog clinician, psihoterapeut de orientare psihanalitică. ''Din păcate el a fost amplificat de toate informațiile vehiculate pe canalele media și a determinat o ‘isterie’ în masă, adică o dezorientare comunitară și o contagiune socială masivă''.
O fapta buna pe zi by BCR și HotNews
Foto: Hotnews
Proiect BCR - HotNews

​SONDAJ Fapta bună de azi - ziua 4. Tu decizi ONG-ul caștigător

de Smile Media
Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a patra zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 20.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.
Angajata Victor Babes
Foto: Captura Facebook

”Resistire” Clipul viral postat de cadrele medicale din linia întâi a Spitalului Victor Babeș (VIDEO)

de G.S. HotNews.ro
Mai multe cadre medicale din Spitalul Victor Babeș din Capitală au postat pe Facebook un clip video în care mulțumesc colegilor lor, postarea devenind virală pe rețeaua de socializare.
Mirel Banica
Foto: Arhiva personala
​Acasă Sănătate

Mirel Bănică: Nu am plăcere, nici durere. E viața mea și a noastră. Jurnal Anti-covid 19. Ziua 22

de Eugen Istodor HotNews.ro
Într-una din ieșirile sale din casă, sociologul Mirel Bănică și-a pus pe față ceva ce aducea a mască militară, aia "de gaze". "Ca un elefant", așa a mers să cumpere morcovi în piață. Se uita lumea la el, Mirel o ținea înainte, după morcovi. A găsit o negustoreasă. I-a cerut morcovi. Ea i-a zis: Piei drace! Mirel: dă-mi morcovi! Ea se închina și-l numea diavol, necuratul. Și Mirel vroia morcovi. Atunci femeia a luat o mătură și l-a alungat din piață. Aceasta este o întâmplare a lui Mirel Bănică pe vreme de coronavirus. Să-l vedem acum în casă cum se descurcă. Fără mască în interviu de față.
Tren spaniol de mare viteza al RENFE
Foto: RENFE
Articol susținut de grupul Grampet

Spania și cum au schimbat trenurile de mare viteză țara - Un exemplu despre cum oamenii renunță la avion când căile ferate excelează

de Vlad Barza HotNews.ro
Un exemplu arată cât de mult contează trenurile de mare viteză în Spania, fiindcă de la Barcelona la Malaga sunt 1.130 km, iar călătoria durează sub șase ore. Spre comparație, la noi trenurile sezoniere Satu Mare - Mangalia fac cam 20 de ore pe 950 km. Spania are cea mai mare rețea europeană de trenuri de mare viteză, a investit peste 50 de miliarde euro în construcția ei și mulți au spus că a fost risipă de bani. Dar Spania are acele trenuri și oamenii le folosesc, iar cum au schimbat ele țara și legăturile dintre regiuni puteți citi în articol.
Cum sa poti schia in casa
Foto: Captura YouTube
Viralul zilei vine din Spania

VIDEO Viața în timpul Covid-19: Cine a zis că nu poți schia în sufragerie?

de Red. Life HotNews.ro
Pandemia de coronavirus a atins toate colțurile omenirii, iar cea mai sigură soluție în aceste momente dificile este izolarea. Pus în fața faptului împlinit, Phillipp Klein Herrero a imaginat în propria-i sufragerie ziua de schi pe care și-o programase cu mult timp în urmă. Ce a ieșit puteți vedea în interiorul materialului.
Amenzile care nu se pot plati pe ghiseul.ro
Foto: Captura

Amenzile pentru nerespectarea Ordonantelor Militare nu pot fi platite online/ Cum poti face plata

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Noi balbe ale autoritatilor. Mai multi cititori au reclamat in aceste zile ca nu isi pot plati online amenzile primite ca urmare a incalcarii regulilor de deplasare si distantare sociala stabilite prin Ordonantele militare. Pe site-ul ghiseul.ro ti se spune, fara nicio explicatie sau trimitere, ca "Amenzile contravenționale pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare nu se pot achita încă prin ghișeul.ro.".
Masca medicala
Foto: Hotnews

Coronavirus: Cum și-au schimbat țările occidentale opinia față de măștile de protecție

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Vor deveni obligatorii măștile de protecție? După ce inițial s-a afirmat că măștile sunt inutile împotriva coronavirusului dacă nu ești infectat, discursul oficial s-a schimbat în mai multe țări în această săptămână, cu riscul de a alimenta confuzia oamenilor, scrie AFP.
Andrei Craciun
Foto: arhiva personala
​Acasă Sănătate

Andrei Crăciun: Sunt un porc sedentar / Petrec ciuma pangolinului citind pe marele nihilist Cioran și pe marele vagabond Panait Istrati. Jurnal ANTI-covid 19. Ziua 21

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Să "intrăm" în casa lui Andrei Crăciun. Iată-l în budigăi a la Marele Lebowski. Dimineața, la cafea. Seara la seriale. Citește Cioran și Istrati, în ritm de Pink Floyd și Dan Spătaru. Trăiește ca un Dumnezeu, nu?
Ordonanta de urgenta zile libere parinti vacanta coronavirus covid 19
Foto: Monitorul Oficial

Patronii sunt obligați să dea liber plătit angajaților cu copii și mai departe, în vacanță, în stare de urgență

de CZ HotNews.ro
Firmele din România sunt obligate să dea liber plătit angajaților cu copii de școală, în condițiile legii, si mai departe, în vacanță, pe timpul stării de urgență, conform ordonanței de urgență 41/2020, publicată în Monitorul Oficial.
Iulian Bulai
Foto: Facebook

Iulian Bulai (USR) anunță că un coleg al său din Suceava a murit, după ce medicii i-au zis să se trateze acasă

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Politic
Deputatul USR Iulian Bulai povestește sâmbătă, pe Facebook, că un coleg al său din filiala USR Bunești (județul Suceava) a murit, după ce timp de șapte zile a stat acasă, cu febră mare, și deși a solicitat în mod repetat să fie dus la spital, i s-a spus să se trateze acasă. Potrivit lui Bulai, a fost trimisă o ambulanță abia după ce la Spitalul Județean Suceava a fost instalată noua conducere militară. „Prea târziu, se pare”, scrie el.
Harta cazurilor de coronavirus pe judete - 4 aprilie
Foto: Hotnews
Actualizat

INTERACTIV Harta cazurilor de coronavirus din fiecare județ. Situația actualizată la zi - 4 aprilie

de Victor Cozmei HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta, la fel și cazurile de decese și de vindecări. Pe harta României, acum, două mari puncte negre ies în evidență: Suceava și București. O monitorizare independentă realizată de comunitatea geo-spatial.org pune la dispoziția utilizatorilor în format interactiv mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă cu ultimele informații oficiale, care se comunică zilnic la ora 13:00, pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară, inclusiv decesele și vindecările pe fiecare județ.
dolari
Foto: pixabay.com

Fond privat de 9,5 miliarde dolari, pentru firme IT, lansat în plină criză coronavirus COVID-19

de CZ HotNews.ro
În plină criză, americanii au lansat un nou fond de investiții, de 9,5 miliarde de dolari, pentru finanțarea unor firme IT. Compania de investiții Insight Partners ajunge astfel la cel de-al 11-lea fond al său, după ce înainte a finanțat companii americane și europene, ca Twitter, Delivery Hero, Trivago, Udemy, Vinted.
Coronavirus Germania
Foto: Daniel Karmann/dpa/Profimedia Images

NYT: "O excepție germană? De ce este mică rata deceselor cauzate de coronavirus?"

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Testarea masivă, vârstele pacienților, capacitățile sistemului medical și încrederea în Guvernul Angela Merkel sunt factorii care ar putea explica rata scăzută a mortalității în Germania în cazul epidemiei de coronavirus. Sunt numite taxiuri corona: medici în costume de protecție care se deplasează pe străzile orașului Heidelberg pentru a verifica starea pacienților aflați la domiciliu...
Coronavirusuri
Foto: EurActiv.ro

Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2 (Euractiv)

de G.S. HotNews.ro
Într-o prezentare pe care o descrie ca fiind una cu mult text, în scop informativ, Dr. Michael Lin, explică tot ceea ce este esențial de știut despre SARS-CoV2. Denumirea este importantă, spune acesta, potrivit Euractiv.ro.
Raed Arafat si Marcel Vela
Foto: AGERPRES

VIDEO Marcel Vela anunță ordonanța militară nr. 7: Se instituie carantină pentru Țăndărei

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă ordonanța militară numărul 7, care instituie carantina pentru localitatea Țăndărei din județul Ialomița și relaxează parțial prevederile legate de formalitățile pe care trebuie să le îndeplinească șoferii de mașini cu tonaj peste 2,4 tone care transportă mărfuri.
Voluntar Crucea Roșie Brașov
Foto: Arhiva personala
​INTERVIU

Cum este viața într-un centru de carantină instituționalizată: „Dacă unul era infectat nenorocea un etaj întreg!”

de Sabina Bujoreanu HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Un voluntar de la Crucea Roșie din Brașov ne-a povestit cum este viața românilor care, după ce s-au întors din străinătate, sunt acum nevoiți să stea cel puțin 14 zile într-un centru de carantină instituționalizată.
Coronavirus Marea Britanie
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în Marea Britanie: 708 noi decese, printre care și un copil de 5 ani

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Un copil de 5 ani a murit din cauza noului coronavirus în Regatul Unit, care a înregistrat sâmbătă 708 noi decese într-o zi, un nou record care agravează bilanțul total al deceselor la 4.313, a precizat serviciul public de sănătate, citat de AFP.
Keir Starmer
Foto: Wikimedia Commons

Marea Britanie: Starmer i-a luat locul lui Corbyn la șefia partidului laburist

de G.S. HotNews.ro
Centristul și eurofilul Keir Starmer a fost ales detașat sâmbătă la conducerea Partidului Laburist britanic, succedându-i radicalului Jeremy Corbyn, având ca provocare relansarea principalei formațiuni de opoziție, slăbită și divizată în plină criză a coronavirusului, potrivit agențiilor de presă internaționale, preluate de Agerpres.
A aparut proiectul de amanare a ratelor bancare
Foto: sxc.hu

Proiectul privind amânarea ratelor la bănci și IFN-uri. Cele 14 lucruri pe care trebuie să le reții

de Dan Popa HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Băncile vor amâna plata ratelor pentru toți clienții afectați de criza provocată de răspândirea COVID-19, în cazul populației fiind suficientă pentru aprobarea facilității o declarație pe proprie răspundere că au fost afectate veniturile față de situația anterioară declanșării situației de urgență, anunță Ministerul Finanțelor într-un comunicat.
Guvernul a aprobat în ședința de joi normele de aplicare a prevederilor Ordonanței privind acordarea unor facilități pentru creditele date de bănci și IFN-uri, deși textul nu apăruse în Monitorul Oficial până sâmbătă la ora 20.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Comenzile de ventilatoare nu mai ajung în România. Orban anunță că vor fi reparate unele vechi

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Deși România a comandat 400 de ventilatoare, acestea nu mai ajung în țară, din cauza statelor care și-au închis granițele. Premierul Ludovic Orban promite însă că vor fi reparate ventilatoarele vechi.
Doctori tratand un pacient cu coronavirus
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în Italia: scădere inedită a internărilor la terapie intensivă

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Numărul de internări la terapie intensivă a scăzut pentru prima oară în Italia din momentul în care pandemia a explodat în peninsulă, în urmă cu peste o lună, a anunțat protecția civilă, citată de AFP.
Carantina la Manastirea Neamt
Foto: basilica.ro

Preot filmat si acuzat de agresiune sexuală de un tânăr aflat în carantină la Mănăstirea Neamț / Starețul susține că e vorba despre un șantaj

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Un tânăr aflat în carantină la un centru al Mănăstirii Neamț susține că este agresat sexual de un preot. Tânărul a filmat o secvență în care preotul nu ține cont de măsura carantinării, se așează lângă el în pat, îl ia în brațe și îl pipăie, potrivit Mediafax. Starețul Mănăstirii Neamț susține că e vorba despre un șantaj al tânărului.
Politia si Armata pe strada in Bucuresti
Foto: Profimedia Images /Xinhua/Avalon.red

UPDATE Ordonanța Militară 7, publicată în Monitorul Oficial / Textul Ordonanței

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Ordonanța Militară numărul 7, emisă sâmbătă de către ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost publicată în Monitorul Oficial.


Arafat
Foto: Digi24.ro

Raed Arafat, la Digi24: E foarte posibil ca starea de urgență să fie prelungită încă o lună

de Digi 24 Digi24.ro
Raed Arafat a declarat la Digi24 că este foarte posibil ca starea de urgență să fie prelungită încă o lună în România.
Vaccin
Foto: pixabay.com

Digisport: Testarea vaccinului pentru coronavirus a stârnit furia unui întreg continent: ”Nici măcar nu le e rușine!” Reacția medicilor

de Digisport Digisport.ro
În urmă cu câteva zile, Jean-Paul Mira și Camille Locht au afirmat, cu nonșalanță, că vaccinul pentru coronavirus ar trebui testat pe locuitorii din Africa. Vorbele celor doi medici au declanșat un adevărat scandal. Mai mulți foști și actuali fotbaliști celebri de pe continentul negru au reacționat virulent.
Viziere
Foto: Hotnews
​Apelul medicilor din linia îintai

Donează pentru secțiile indispensabile din spitale. Este esențial să rămână necontaminate

de HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Actualitate | Esențial
Cel mai negru scenariu ar fi ca virusul să pătrundă în spitale. Medici inimoși încearcă, prin propriile puteri, să ridice standardul cât mai sus. E nevoie de contribuții rapide, pentru a fi comandate imediat echipamentele care mai sunt în stocuri.
Rușinea la copii, de Betsy de Thierry
Foto: Editura Trei
Strategii de parenting

Rusinea la copii. De unde le vine rusinea si cum ii putem ajuta sa tina capul sus

de A.V. HotNews.ro
Psihologii si specialistii in neurostiinte ne spun ca sentimentul de rusine scade increderea in sine, produce convingeri negative despre propria persoana, reduce creativitatea si creste raspunsul la stres – consecinte pe care niciun parinte iubitor nu le doreste atunci cand incearca sa corecteze comportamentul copilului sau.


Spitalul din Campulung Moldovenesc
Foto: spitalcampulungmoldovenesc.ro

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc a fost închis, cel din Fălticeni este închis parțial / 118 cadre medicale depistate pozitiv cu coronavirus

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
S-a închis spitalul din Câmpulung Moldovenesc, iar cel de la Fălticeni este închis parțial, după ce în cele două unități sucevene 118 cadre medicale au fost depistate pozitiv cu coronavirus, transmite Mediafax.
Aleksander Ceferin
Foto: Twitter

UEFA: Când se vor încheia cupele europene / Aleksander Ceferin amenință Federația Belgiană

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunțat termenul pentru încheierea competițiilor Champions League și Europa League, aflate acum cel puțin în faza optimilor de finală.
La Game, Schett si Mats
Foto: Eurosport

O fostă jucătoare de top o compară pe Simona Halep cu Federer și Nadal

de A.Th.C. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Sport | Tenis
Simona Halep, deținătoarea en-titre a trofeului de la Wimbledon, a fost comparată cu Roger Federer și Rafael Nadal când Barbara Schett, fostă jucătoare pe locul 7 în topul mondial, acum analistă, a identificat asemănări între atitudinea mentală a celor trei campioni.
Coronavirus SUA
Foto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

SUA: 300.000 de cazuri înregistrate în SUA, peste 8.000 de morți (Johns Hopkins)

de I.B. HotNews.ro
Statele Unite au depășit sâmbătă pragul de 300.000 de cazuri înregistrate de COVID-19, potrivit bilanțului prezentat de Universitatea americană Johns Hopkins, notează AFP.
Coronavirus Franta
Foto: Profimedia Images

Coronavirus Franța: 7.560 de morți de la debutul epidemiei, dintre care peste 2.000 în căminele de bătrâni

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Franța a înregistrat 7.560 de morți din cauza Covid-19 de la debutul epidemiei, dintre care 5.532 au decedat la spital, iar 2.028 în căminele de bătrâni și alte centre medico-sociale, a anunțat sâmbătă directorul general al Sănătății, Jerome Salomon, citat de AFP.
Coronavirus New York
Foto: Braulio Jatar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coronavirus SUA: Statul New York a înregistrat 630 de decese în 24 de ore, cel mai negru bilanț zilnic de până acum

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Statul New York, epicentrul epidemiei de Covid-19 din Statele Unite, a înregistrat 630 de decese provocate de noul coronavirus în 24 de ore, cel mai grav bilanț zilnic de la izbucnirea epidemiei, aducând numărul total al victimelor din acest stat la 3.565 sâmbătă.
Scout de la Amazon
Foto: Hotnews

Reuters: Amazon amână evenimentul de cumpărături Prime Day pentru august

de I.B. HotNews.ro
Retailerul online Amazon.com va amâna cel mai mare eveniment de cumpărături din vară, Prime Day, până cel puțin în august, potrivit unei note văzută de Reuters.
cum-sa-devii-capitalist-cand-nu-ai-niciun-capital
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cum sa devii capitalist cand nu ai niciun capital

de A.V. HotNews.ro
Ca sa te imbogatesti nu trebuie sa fii educat la scoli de elita, sa ai bani, sa fii creativ sau sa ai o idee. Nu trebuie decat sa vrei sa incalci niste reguli. E timpul sa uiti de sfaturile bunicului si sa devii un investitor modern, care vaneaza oportunitati, un antreprenor care obtine venituri din surse suplimentare.

Avioane in zbor
Foto: Max Pixel
Ordonanța Militară 7

Zboruri suspendate către și dinspre alte 9 țări, între care SUA și Marea Britanie

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
​Toate zborurile către și dinspre Austria, Belgia, Elveția, Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran vor fi suspendate începând de duminică seară, pentru o perioadă de 14 zile, a anunțat sâmbătă ministrul de interne Marcel Vela, măsura fiind adoptată prin noua Ordonanță Militară nr. 7.
Aleksandar Prijovic
Foto: Twitter

Sârbul Aleksandar Prijovic, arestat pentru încălcarea măsurilor de restricție

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Sport | Fotbal
Atacantul Aleksandar Prijovic a fost arestat vineri pentru încălcarea măsurilor de restricție a circulației în Serbia din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat sâmbătă poliția, citată de Reuters.
Luna
Foto: Pixabay.com

NASA a anunțat cum plănuiește dezvoltarea bazelor umane pe Lună

de I.B. HotNews.ro
Agenția a dat publicității un plan care detaliază etapele prin care încearcă să construiască infrastructura necesară pe Lună pentru ca oamenii să poată întreprinde investigații științifice de durată pe satelitul natural al Pământului, potrivit Mediafax.
Consultatii medicale online
Foto: Flickr/ Marco Verch

Firea: Consultații gratuite online la 18 spitale din Capitală

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Sanatate
Proiectul consultațiilor medicale gratuite online a fost extins la 18 spitale din Capitală, după ce programul pilot lansat la Colentina a fost accesat de 749 de pacienți în decurs de două săptămâni.
Credite garantate pentru IMM-uri din cauza crizei
Foto: Monitorul Oficial
​DOCUMENT

Linii de creditare pentru IMM-uri în contextul crizei coronavirusului. Schema, în Monitorul Oficial. VEZI ce conține

de Florin Barbuta HotNews.ro
Guvernul a adoptat în ultima ședință de Guvern din această săptămână o schemă de creditare pentru IMM-uri, în contextul crizei coronavirusului. Este vorba de acele credite cu dobândă subvenționată pentru investiții și capital de lucru. Aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial de sâmbătă, dar mai e nevoie de normele de aplicare.
Cod galben de vant
Foto: meteoromania.ro

Cod galben de vânt începând de duminică, în mai multe județe din țară

de V.M. HotNews.ro
Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de vânt, începând de duminică dimineață și până luni seară. În acest interval, rafalele de vânt vor ajunge la 70 și 80 de km/h în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, estul Olteniei și în județele Caraș-Severin și Mehedinți.
Freddy Mercury din izolare
Foto: Captura Facebook

VIDEO "I Want to Break Free", varianta din izolare - Cum au imitat de la balcoane spaniolii videoclipul celor de la Queen

de Red. Life HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Life | Prin oraș
Locuitorii câtorva blocuri din Gijón și-au dat întâlnire la ferestre și pe balcoane și se amuză în timp ce refac scene din videoclipul ”I Want to Break Free” al celor de la Queen. Imaginile au fost distribuite pe Facebook.
Costel Alexe
Foto: Agerpres

Ministrul Mediului: Gărzile forestiere vor fi în teren, alături de MAI și MApN. Măsura, impusă prin Ordonanța Militară 7

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Mediu
Inspectorii Gărzilor Forestiere se vor alătura dispozitivelor de ordine publică și control rutier, împreună cu echipajele Ministerului de Interne și Ministerului Apărării Naționale, potrivit unei decizii stabilite prin Ordonanța Militară numărul 7, anunță Ministrul Mediului, Costel Alexe.
Test rapid Covid-19
Foto: Piroschka van de Wouw / AFP / Profimedia

Coronavirus Maramureș: Peste 150 de locuitori din Borșa, aflați în carantină, cer în versuri să fie testați

de I.B. HotNews.ro
Peste 150 de locuitori din orașul Borșa, județul Maramureș, aflați în carantină, cer să fie testați, ei înregistrând un mesaj video, cu versuri, pentru sensibilizarea autorităților. Primarul orașului Borșa, Sorin Timiș, a declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax că oamenii stau 14 zile în carantină fără să știe de ce.
Mats Wilander si Simona Halep
Foto: captura eurosport

Viața în perioada Covid-19: Simona Halep, interviu online cu Mats Wilander - "Mă trezesc pe la 10-11, fără alarmă"

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep a fost invitata lui Mats Wilander în cadrul unui podcast al legendelor tenisului, la care au mai participat Boris Becker și Tommy Haas. Campioana de la Wimbledon a discutat despre viața în izolare, despre cum doar împreună putem învinge Covid-19, dar și despre cât de mult îi lipsește viața din circuit.
Codrin Bernevig
Foto: AGERPRES
INTERVIU

O altă perspectivă asupra crizei de materiale pentru coronavirus: Am plătit 25.000 de teste, apoi ne-au anunțat că au încheiat contract cu Franța și nu ni le mai pot da, ne trimit banii înapoi

de Alina Neagu HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Cererea pentru materiale sanitare necesare în timpul pandemiei de coronavirus a crescut brusc pentru produse care nu erau neapărat stocabile, nefiind atât de solicitate până acum, iar producătorii din întreaga lume fac eforturi disperate pentru a își crește capacitatea de producție, lucru care nu se poate întâmpla însă de pe o zi pe alta, a explicat Codrin Bernevig, reprezentantul unei firme care furnizează echipamente medicale, într-un interviu acordat HotNews.ro.
Copil din Yemen
Foto: Mohammed Mohammed (Xinhua)/Profimedia Images
ANALIZĂ​

Yemen: Iadul de la Marea Roșie sau locul de unde poate veni următoarea criză globală

de Cătălin Gomboș HotNews.ro
În general ignorată de comunitatea internațională, Yemen este una dintre cele mai sărace și mai greu de controlat țări din lume. Și, la fel ca Afganistanul din anii '90, această țară se poate dovedi un generator de probleme regionale și globale.
Sedinta Camera Deputatilor
Foto: Hotnews
 documente
(03 Apr 2020) PDF, 437KB

Coaliția populismului obligă companiile de utilități să renunțe timp de trei luni la venituri, iar ca să nu dea faliment, să ia miliarde de lei de la stat

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Economie | Companii
Trei parlamentari, Marcel Ciolacu, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, au profitat de situația dificilă în care a intrat România din cauza coronavirusului pentru a câștiga niște puncte electorale. Așa a apărut proiectul populist privind scutirea de la plata CAS și a facturilor la utilități pe o perioadă de trei luni. Cei trei parlamentari au găsit imediat aliați în toate celelalte partide, cu excepția PNL, și așa a ajuns să fie aprobat rapid și trimis spre promulgare. Cum va fi pus în aplicare a fost discutat mai puțin, însă, cu siguranță, dacă va ajunge în Monitorul Oficial așa ceva, vor avea de suferit puținele sectoare care mai pot ajuta la relansarea economiei, iar găurile de la buget se vor adânci și mai tare.
Masca chirurgicala
Foto: pixabay.com

Galați: De luni, locuitorii județului nu vor mai avea voie să iasă din casă fără mască de protecție

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis, vineri seara, că se impune purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice de către toții cetățenii din județ, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Galați, potrivit Agerpres.
Harta - necesarul de produse medicale din spitalele din România
Foto: Captura de ecran

INTERACTIV Necesarul de produse medicale în spitalele din România. Platforma care contabilizează nevoile și eforturile ONG-urilor în aceste zile

de Victor Cozmei HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Toate spitalele din România se confruntă în aceste zile cu lipsuri de produse medicale, fie că vorbim de mănuși sau combinezoane de protecție, fie că discutăm de măști de protecție, dezinfectant, săpun lichid sau chiar apă. În același timp, numeroase ONG-uri depun eforturi considerabile în a aduna și dona astfel de produse. O platformă realizată de către think tank-ul digital MAD Intelligence reunește nevoile cuantificate din spitale, conform raportărilor ONG-urilor, dar oferă și altor asociații interesate posibilitatea să raporteze alte nevoi constatate sau să ofere, la rândul lor, produse spre a fi donate.
Selena Gomez
Foto: Wikimedia Commons

Cântăreața Selena Gomez a dezvăluit într-o discuție cu Miley Cyrus boala de care suferă

de Red. Life HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Life | Showbiz
Actrița și cântăreața Selena Gomez a dezvăluit, în timpul unei discuții online cu Miley Cyrus, că a fost diagnosticată cu tulburare bipolară, scrie The Hollywood Reporter.Alte titluri din Actualitate:

Ludovic Orban, despre proiectul inițiat de Alina Gorghiu privind închisoarea la domiciliu: „O aberație, deputații PNL vor vota împotrivă”
Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care suspendă plățile la credite și executarea silită până la sfârșitul anului/ Legea merge la promulgare
Parlamentul a votat suspendarea plății la utilități pentru persoanele fizice. PSD, USR, UDMR, PMP și Pro România au votat împotriva Guvernului/PNL amenință că îl contestă la CCR
VIDEO I s-a luat comanda portavionului nuclear, dar a fost aclamat de marinari. Cum a fost onorat căpitanul Brett Cozier
Peste un milion de doze de Hidroxiclorochină, donate de Sanofi / Ministrul Nelu Tătaru: O gură de oxigen, pot fi tratați 45.000 de pacienți infectați
Ce arată simulările matematice: din 8 aprilie am putea trece la peste 5000 de pacienți infectați. Până la finele lunii aprilie vom trece de pragul de 1000 de decese. Vârful va dura până în 15 mai
O analiză a tipurilor de testare pentru COVID19 și a costurilor pe care le presupun


ECONOMIE

Violeta Alexandru
Foto: Hotnews

Ministerul Muncii: Circa un milion de persoane ar putea primi ajutorul pentru șomajul tehnic / În trei zile au fost suspendate aproape 900 mii contracte

de CP HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Economie | Companii
Ministerul Muncii are o estimare de un milion de persoane care ar putea fi beneficiare ale ajutorului pentru șomajul tehnic, a declarat vineri Violeta Alexandru, ministrul muncii. Au început să fie trimise deja cereri pentru obținerea ajutorului. Către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială au fost trimise 22 mii cereri în trei zile, iar către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă peste 25.000 cereri pentru circa 240.000 salariați.
dragos rosca
Foto: Hotnews

Trei sfaturi esențiale ale unui antreprenor cu experiență către antreprenorii mai tineri pentru a trece mai ușor prin criză

de Dan Popa HotNews.ro
​”În criza trecută, cea din 2008-2009, aveam vreo 15 firme. La momentul respectiv am făcut o evaluare foarte clară a fiecăreia, să vedem care sunt șansele reale ale respectivelor companii. Să vedem care dintre firme vor ajunge la mal, cum vor ajunge la mal și de câți bani și câte resurse financiare va fi nevoie pentru a le ține pe linia de plutire”, a povestit Dragoș Roșca, unul dintre cei mai cunoscuți investitori locali...
Sedinta de Guvern
Foto: Hotnews

Ce a aprobat Guvernul: Normele de aplicare pentru amânarea plății ratelor/ Modificarea schemelor de garantare pentru IMM-uri/ Stimulentul pentru medici, discutat în primă lectură

de CP HotNews.ro
Guvernul a aprobat în ședința de joi normele metodologice de aplicare a OUG privind amânarea până la nouă luni a plății ratelor bancare. În aceeași ședință, au fost modificate prin OUG schemele de garantare pentru IMM-uri, pentru a le pune în acord cu cerințele Comisiei Europene, fiind considerate ajutor de stat. Astfel, normele de aplicare pentru creditele IMM au fost citite în primă lectură și urmează să fie adoptate în ședința de luni. Vezi ce s-a mai aprobat.
Lucrari pe Drumul Expres Craiova - Pitesti
Foto: Captura Facebook

VIDEO Imagini din dronă: Cum avansează lucrările pe Drumul Expres Craiova - Pitești

de Victor Cozmei HotNews.ro
Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova - Pitești (121km) este în plină construcție pe cei circa 40 de km ai săi de către o asociere de firme românești. Contractul de circa 309 milioane de euro are termen de finalizare sfârșitul anului 2021. Compania de Drumuri tocmai ce a publicat un video cu imagini surprinse atât din dronă, cât și de la sol cu lucrările executate pe acest tronson.


0-100.hotnews.ro

Ford Puma
Foto: Ford

Ford prelungește suspendarea producției la fabrica din Craiova până cel puțin pe 4 mai

de Vlad Barza HotNews.ro
Suspendarea temporară a producției fabricilor Ford la nivel european se prelungește până cel puțin pe data de 4 mai, spune compania. Ford anunța pe 19 martie că suspendă activitatea la unitățile de productie din Europa, inclusiv la Craiova. Ford are o capacitate de producție de peste 1.000 de mașini/zi la Craiova (modelele Puma și EcoSport).


SPORT

Bundesliga
Foto: Twitter - Bundesliga English

Germania - Fotbal: Cluburile plănuiesc reluarea sezonului la începutul lunii mai

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Cluburile din primele două ligi germane de fotbal au plănuit reluarea sezonului 2019/2020 la începutul lunii mai și finalizarea lui la sfârșitul lunii iunie, cu meciuri fără spectatori, în cazul în care autoritățile sanitare își vor da acordul în pofida pandemiei de coronavirus, relatează DPA.
Tricoul lui Nikola Karabatic, scos la licitatie
Foto: Facebook - Clubul Sportiv Universitar din Suceava

Zeci de tricouri, donate pentru licitația CSU Suceava / Banii vor fi donați spitalului din oraș

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Zeci de handbaliști și antrenori români și străini din Liga Națională s-au alăturat campaniei derulate pe Facebook de CSU Suceava, care adună fonduri pentru spitalul din oraș, prin licitații de tricouri. Din lumea fotbalului au donat tricouri Mirel Rădoi, Ianis Hagi, Nicolae Dică și Dorin Goian.
Sania Mirza
Foto: Twitter

Fost lider WTA la dublu le cere internauților să nu mai posteze imagini cu mâncare în plină pandemie de coronavirus

de A.I. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Sport | Tenis
A fost lider al ierarhiei WTA la dublu reușind să câștige până acum două Grand Slam-uri în carieră (ambele alături de Martina Hingis). Aflată în izolare acasă, în India, Sania Mirza are o rugăminte în plină pandemie de coronavirus: să se posteze mai puțin imagini cu mâncare pe rețelele sociale.


Bancul zilei

Bancul zilei: Sefu-i sef...

de I.B. HotNews.ro
Auzi ba, noi de ce stam in groapa asta si sapam si sefu sta la umbra copacului sus?
- Nu stiu ba, du-te si intreaba-l. Se duce la sef si ii zice:
- Sefu, care-i motivul pentru care noi stam in groapa...

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Sefu-i sef...
Auzi ba, noi de ce stam in groapa asta si sapam si sefu sta la umbra copacului sus?- Nu stiu ba, du-te si intreaba-l. Se duce la sef si ii zice: - Sefu, care-i motivul pentru care noi stam in groapa...
​Bancul zilei: Vecinii și ajutatul aproapelui
Vasile, vecinul lui Ion merge la acesta și-l întreabă: - Mă, ce era cu cei doi bărbați care au fost la tine mai devreme? - Nimic, ce să fie...
Bancul zilei: Resuscitat la Poarta Raiului
Cică Sf. Petru stătea cum stă Sf. Petru la poarta raiului și aștepta „musafiri”, ca de obicei. La un moment dat aude un ciocănit...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by