Dominic Fritz
Foto: Facebook/ Dominic Fritz

LIVEVIDEO Criză majoră în Timișoara. Orașul, inclusiv spitalele, a rămas fără căldură / Anunțul lui Dominic Fritz

de Redactia HotNews.ro
Municipiul Timișoara, inclusiv spitalele, a rămas fără căldură și apă caldă, după ce E.On a oprit furnizarea gazului către societatea de termoficare Coltrem, intrată oficial marți în insolvență, din cauza datoriilor, a anunțat primarul Dominic Fritz.
CET Grozăvesti
Foto: Hotnews

​​STUDIU DE CAZ În București înghețăm în case, în alte orașe e cald și bine / Cum și-au reabilitat Iașiul, Oradea și Botoșaniul sistemele de termoficare cu bani europeni

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
În timp ce bucureștenii îngheață de frig în case și se spală zile întregi cu apă încălzită pe aragaz, din cauza avariilor tot mai mari și mai dese la sistemul de termoficare, în alte orașe ale țării este cald și bine. Oradea și-a modernizat CET-ul și 75% din rețeaua primară, Iașiul a investit și el în CET-uri și a reabilitat circa 56% din rețeaua primară, iar la Botoșani magistralele sunt reabilitate în proporție de 100% .
Coronavirus in Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Cifre dramatice în criza COVID-19: Aproape 17.000 de noi cazuri și 523 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

de D.D. HotNews.ro
16.765 de noi cazuri de COVID-19 și 523 de decese, dintre care 12 anterioare, au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale parțiale.
Vasile Banescu
Foto: Trinitas

Reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei la derapajele lui Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii Durău: Asemenea mesaje razna compromit pe cei ce le răspândesc. Efectul lor este unul total smintitor

de DP HotNews.ro
”Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor”, a transmis HotNews.ro Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei, ca reacție la derapajele lui Teodosie Paraschiv, duhovnicul Mănăstirii Durău
Cristian Popa- BNR
Foto: Hotnews

Cristian Popa, BNR: Trebuie să strângem cureaua / În loc să punem piciorul pe frână s-a preferat să se toarne gaz pe foc

de DP HotNews.ro
”Când la 4 lei încasați mai cheltui încă un leu, care se adaugă datoriilor pe care le ai deja, cred că mai trebuie să strângi cureaua. Dacă nu faci asta atunci când crești cu 7-8% atunci când o s-o faci? Știm că nu e ușor, că ar fi trist să se taie iar de la investiții, dar e nevoie de disciplină. Am văzut și cea mai recentă corecție bugetară, care și ea e evident prociclică. Venituri bugetare suplimentare semnificative, pe fondul revenirii mai puternice a economiei, s-au dus în totalitate în cheltuieli, acestea crescând nominal mai mult decât veniturile, în loc să meargă către reducerea deficitului”, a spus marți Cristian Popa, membru în CA al BNR, în cadrul unei conferințe organizată de Financial Intelligence.


Ludovic Orban
Foto: Agerpres

VIDEO Ludovic Orban și-a anunțat în plenul Parlamentului demisia din grupul parlamentar al PNL: Nu-mi dau încă demisia din PNL. Pentru a rămâne însă în partid trebuie îndeplinite câteva condiții

de Redactia HotNews.ro
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban și-a anunțat marți, în plenul Camerei Deputaților, demisia din grupul parlamentar al PNL, spunând că "încă" nu pleacă și din partid. "Din păcate, astăzi nu am altă soluție pentru onorarea obligațiilor morale decât de a mă despărți, sper temporar, de colegii mei liberali", a afirmat Ludovic Orban, care a lansat noi atacuri la adresa succesorului său la șefia PNL, Florin Cîțu, și a "chiriașului" de la Cotroceni.
Florin Citu, ales presedinte PNL 4
Foto: Facebook PNL

Cîțu insistă că singura variantă de negociere cu USR și PSD este cea a unui guvern minoritar: „Premierul desemnat poate fi mandatat doar de PNL”

de C.D. HotNews.ro
Florin Cîțu susține că premierul desemnat Nicolae Ciucă rămâne la mandatul de a găsi susținere pentru un guvern minoritar. Întrebat dacă Ciucă a primit un mandat flexibil de la președintele Klaus Iohannis, liderul PNL a spus că „ „premierul desemnat poate să fie mandatat doar de PNL”.
Csoma Botond
Foto: Facebook

UDMR propune un armistițiu politic pentru cel puțin șase luni. Csoma Botond: Să renunțăm la aceste jocuri politice meschine și să avem foarte rapid un Guvern cu puteri depline

de Redactia HotNews.ro
Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a declarat, marți, că România trebuie să aibă ''foarte rapid'' un Guvern cu puteri depline, iar acest lucru s-ar putea întâmpla dacă actorii politici ar fi de acord cu un armistițiu politic de cel puțin șase luni pentru a scoate țara din criză.
Monitorizarea auto - cheltuială sau investiție?
Foto: VIASAT SYSTEMS
Articol susținut de Viasat Systems

Monitorizarea auto - cheltuială sau investiție? Exemple, calcule și soluții

de Smile Media
Luni, 25 Oct 2021 Managementul flotei auto
Când vine vorba de serviciile de monitorizare auto sau telematice, mulți manageri sau proprietari de flote auto locali le consideră o cheltuială inutilă. De ce să plătești o asemenea soluție, spun ei, când totul "merge și așa"? Și chiar merge, că de-aia e afacere de transport... Problema e însă alta: cât mai merge, pe unde mai merge și de ce nu merge chiar așa de bine cum ar trebui?
Florin Dănescu - Președinte executiv ARB
Foto: Hotnews
Articol susținut de Asociația Română a Băncilor

​VIDEO INTERVIU: Florin Dănescu, ARB - Băncile vor rămâne alături de clienții lor

de Smile Media
Despre cum a intrat România din punct de vedere economic în valul patru al pandemiei, despre ieșirea din criză a IMM-urilor și nevoia de educație financiară a acestora, cât și despre importanța creșterii intermedierii financiare în România ne spune Florin Dănescu, Președinte executiv al Asociației Române a Băncilor într-un interviu acordat Hotnews.ro.
Unul dintre cele mai râvnite evenimente al anului în materie de inovație tehnologică,
Foto: Viral Strategies
Articol susținut de The Blockchain Innovation Summit

The Blockchain Innovation Summit

de Smile Media
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Unul dintre cele mai râvnite evenimente ale anului în materie de inovație tehnologică, The Blockchain Innovation Summit va avea loc pe 27 Octombrie la fastuosul Palazzo Versace din Dubai. ICICB și The Luxury Bank au deosebita onoare de a vă prezenta o experiență care promite a fi revoluționară.
Autostrada de Centura A0 a Capitalei
Foto: Hotnews

​HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada A0 - noul inel de centură al Capitalei: Pe unde trece viitoarea centură modernă a Bucureștiului și care este stadiul pe fiecare tronson

de Victor Cozmei HotNews.ro
Bucureștiul va avea o nouă centură modernă - un inel de autostrada A0 de circa 101 kilometri diferit de actuala Șosea de Centură care ocolește Capitala. Pe circa 52 de kilometri, A0 pe partea de Sud, toate cele trei loturi sunt în curs de execuție, deși pe unul dintre tronsoane unde constructorul este o firmă din Grecia s-au acumulat mari întârzieri chiar de dinaintea începerii lucrărilor. Pe partea de nord sunt circa 49,6 km împărțiți pe patru loturi, din care mai puțin de jumătate au fost deja contractați.
Sondaj TVR sanctiuni pentru dezinformare
Foto: Hotnews
​Articol actualizat

REFERENDUM TVR: Ar trebui sancționați penal cei care lansează informații false despre pandemia COVID-19? SONDAJ LIVE

de Redactia HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Credeți că ar trebui sancționați penal cei care lansează informații false, fără să le verifice, care pot conduce la zădărnicirea combaterii bolilor? Este provocarea pe care Mihai Rădulescu, realizator și moderator al emisiunii „Referendum” de la TVR a lansat-o luni, 25 octombrie, de la ora 21.00. Referendum este o producție TVR, în parteneriat cu HotNews.ro.
Sorin Drăghici
Foto: GTS Telecom
Articol susținut de GTS

Patru soluții esențiale pentru protejarea de atacuri cibernetice a companiilor tip Enterprise

de Smile Media
Creșterea volumului de date operat de companii a dus la formarea unor modele de business complexe. Multe companii au date și aplicații administrate pe infrastructuri externe, prin urmare un control redus asupra rețelei. De asemenea, apar mai multe categorii de servere – fizice sau virtuale pe rețele de cloud private sau publice – fiecare cu nevoi specifice de securitate. Atacurile cibernetice vizează, însă, de multe ori dispozitivele fizice utilizate de angajați - laptopuri, telefoane inteligente sau alte dispozitive mobile. Toate acestea devin porți prin care infractorii cibernetici transmit viruși sau obțin acces la informații sensibile. În acest context a crescut și oferta de soluții de securitate. GTS Telecom, una dintre companiile din România cu cea mai vastă experiență în domeniu, a ales să ne prezinte patru astfel de soluții, esențiale pentru orice companie mare.
Veronica Onea
Foto: Contributors.ro

Agenda "verde", Europa și gazul rusesc: cronica unei crize energetice anunțate

de Contributors.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Opinii
Dacă la sfârșitul verii s-a vorbit despre o situație tensionată, acum se vorbește deschis despre o criză energetică. Prețurile la petrol, la cărbune și la gaz au crescut la un nivel record în ultimele decenii. Analiștii susțin că această criză nu va fi ca cea din 1970, probabilitatea însă ca prețurile la energie să scadă în următorii ani este minimă. Prețul la gaz și la cărbune combinată cu taxa pentru emisiile de dioxid de carbon din Uniunea Europeană au determinat prețul la energia electrică, aflat, de asemenea, la un record istoric.
Andreea Movilean & Cristian Câmpan
Foto: Profi
Articol susținut de Profi

Profi te face Partener!

de Smile Media
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Dacă îți dorești să faci un prim pas de la statutul de angajat la cel de angajator și să schimbi în bine viețile celor din comunitatea și echipa ta, Proiectul Partener Profi vine în sprijinul tău.
Cadillac Fleetwood Long, 1979, fosta mașină de protocol a ambasadei Chinei în Belgia
Foto: Artmark
Articol susținut de A10 by Artmark

Mașini rare sunt scoase la licitație în București

de HotNews.ro
Din timp în timp, în cadrul unor licitații de artă și obiecte de colecție, se întâmplă ca Artmark să pună în licitație și mașini istorice sau de lux, ce au aparținut unor personalități din România ori străinătate, cum a fost cazul recent cu limuzina Paykan ce a fost făcută cadou lui Nicolae Ceaușescu ori cu cabrioletul Maserati Spyder ce a făcut parte din colecția lui Elton John. De data aceasta, la începutul lui noiembrie, casa de licitații A10 by Artmark scoate la vânzare, la prețuri de pornire în licitație de câteva mii de euro, 6 mașini rare, modele istorice dar perfect funcționale, provenind din colecțiile unor pasionați ori din patrimoniile unor instituții, în cadrul evenimentului deja tradițional al " Licitației de Eleganță ".
Vasile Banescu
Foto: Basilica.ro

Cum explică purtătorul de cuvânt al Patriarhiei eșecul campaniei de vaccinare: Demonetizarea actului medical prin asocierea lui cu mititeii și berea, lipsa de comunicare și lipsa unui dialog inter-instituționalizat

de DP HotNews.ro
„Asocierea unui act medical cu mititeii sau cu berea a contribuit la demonetizarea în mentalul public a actului medical. Apoi, am mai văzut lipsa de comunicare și lipsa unui dialog inter-instituționalizat. Aceste învățăminte pe care toți suntem obligați să le tragem dintr-o experiență publică tragică, pot configura o regrupare a forțelor, o concentrare asupra a ceea ce poate face fiecare. Nu toți putem face aceleași lucruri; nu pot face cultele religoase ce poate face Ministerul Sănătății, dar ceva tot putem face!”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, la o întâlnire online organizată de HotNews.ro.
Darren Cahill
Foto: Gruppo Editoriale LiveMedia / Alamy / Alamy / Profimedia

FOTO Darren Cahill, la antrenament cu noua elevă - Reacția superbă a Simonei Halep

de A.I. HotNews.ro
A trecut cu bine peste zilele interminabile din izolare, iar acum este alături de familie. Darren Cahill a revenit pe terenul de tenis după despărțirea de Simona Halep, antrenorul australian postând pe Instagram o fotografie în care apare alături de noua sa elevă.
Ferma pasari
Foto: Pixabay.com

Creșterea numărului persoanelor infectate cu gripa aviară în China suscită îngrijorare în rândul experților

de Redactia HotNews.ro
O creștere a numărului persoanelor infectate cu gripa aviară în China în acest an suscită îngrijorare în rândul experților, potrivit cărora o tulpină care a circulat anterior pare să fi suferit mutații, devenind astfel mai contagioasă în rândul populației umane, relatează Reuters citată de Agerpres.
Chiosc de ziare Sectorul 6
Foto: Google Maps

Primăria Sectorului 6 face concurs pentru chioșcurile de flori și de ziare/ Câștigătorul va primi circa 50.000 euro

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 6 organizează concurs de soluții pentru proiectarea chioșcurilor de flori și de ziare de pe raza administrativă. Competiția este realizată în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala București, iar câștigătorul va primi 47.600 EUR fără TVA.
Coronavirus in Romania
Foto: Freepik

O nouă zi de scădere ușoară a ratei de infectare în București. Incidența cazurilor COVID a coborât la 16,13 în Capitală

de Redactia HotNews.ro
Rata de infectare în Capitală a scăzut ușor și marți, ajungând la 16,13, față de 16,24 luni, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică București.
Viteze internet mobil
Foto: ANCOM

Ministrul Cîmpeanu, contrazis de Arbitrul telecom în privința vitezelor minime de internet pentru școala online: Sunt de ajuns viteze de 30 de ori mai mici decât susține ministrul Educației

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Trimiterea elevilor în vacanță, în loc de școală online, motivată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prin faptul că pentru predarea online ar fi nevoie de viteze de minim 100 Megabiti pe secundă (Mbps) este contrazisă de parametrii tehnici ai celor mai populare aplicații online - Zoom, Teams ori Webex, în care vitezele minime necesare sunt de 30 de ori mai mici, arată datele Autorității de reglementare în comunicații. În plus, spune ANCOM, toate aceste aplicații merg pe orice tip de conexiune fixă ori mobilă - de la 3G până la Wi-Fi și internet fix.
Statia spatiala Orbital Reef
Foto: Blue Origin

VIDEO Cum arată stația spațială pe care compania lui Jeff Bezos vrea s-o construiască peste câțiva ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, a prezentat un film despre cum ar putea arăta stația spațială a viitorului pe care firma americană ar vrea să o lanseze până în 2030 și apoi să facă bani cu ajutorul ei, prin diverse proiecte. Mai multe firme vor să construiască stații spațiale în următorii ani și unele estimări sunt că vor exista mai mult de 10, de diferite mărimi și complexități. Marea miză este legată de contractele de la NASA care ar putea să renunțe peste un deceniu la SSI și să apeleze la sectorul privat care face totul la prețuri mai mici.
Rusia schimbă strategia în privinţa spionajului. Bucureştiul, printre ţintele Moscovei
Foto: fanatik.ro

fanatik.ro: Rusia schimbă strategia în privința spionajului. Bucureștiul, printre țintele Moscovei. "Acolo se află informațiile importante"

de fanatik.ro
Potrivit CNBC, Federația Rusă a suspendat activitatea delegației sale la NATO și legăturile cu misiunea Atlanticului de Nord de la Moscova, drept răspuns la retragerea acreditărilor la Misiunea Nord-Atlantică a opt reprezentanți ruși, descoperiți ca fiind spioni. Totuși, potrivit experților, acest fenomen nu va contribui la sporirea tensiunilor dintre NATO și Federația Rusă, ci este o mișcare care arată clar că intenția Kremlinului se va concentra pe punctele locale, cu importanță deosebită. Situația părea, cumva, similară cu aceea din anul 2018, când NATO a retras acreditările pentru șapte diplomați ruși, expulzați din Belgia, după otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal.
Dan Cașcaval, rectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi
Foto: editiadedimineata.ro

editiadedimineata.ro: Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași: „Școala trebuie să-ți ofere o atitudine”

de editiadedimineata.ro
Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval (57 de ani) lucrează în domeniul academic din 1990. Este rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași din 2016, după ce a urcat pe scara ierarhică. Este autorul a 13 cărți și manuale, a 12 capitole în volume de editor, a peste 300 de articole științifice și deține 10 brevete. Invitat la emisiunea „Ediția de Dimineață” de la Digi 24, în 23 octombrie, de la ora 10:30, a povestit despre participarea sa la revolta studenților din Iași, din 17 februarie 1987.
Teodosie Paraschiv
Foto: reporteris.ro

AUDIO Duhovnicul Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, predici în fața enoriașilor: "Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!”

de Redactia HotNews.ro
"Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!”, "Biserica nu trebuie să facă propagandă pro-vaccin, care este o campanie satanistă", "Transumanismul este o mișcare care dorește crearea unui om nou, a unui om hibrid. Omul 2.0. Adică un om care să fie un fel de organism modificat genetic. Cum se ajunge aicea? Prin ARN mesager care este injectat prin aceste așa zise vaccinuri" - asta susține, în predicile din fiecare duminică, dar și într-o carte și într-un CD, duhovnicul Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, scrie Reporter de Iași.
Anticorpi anti SARS-CoV-2
Foto: MedLife

Covid-19: Anticorpi „defecți” au fost depistați la adolescenți ce au început să sufere de paranoia și delir

de S.J. HotNews.ro
Trei adolescenți au dezvoltat simptome psihiatrice severe precum paranoia, delir și gânduri suicidale în timpul infecției cu COVID-19. Oamenii de știință cred acum că au identificat un posibil declanșator: anticorpi „defecți” care ar fi atacat din greșeală creierul tinerilor, relatează Live Science.
Jaroslaw Kaczynski si Mateusz Morawiecki
Foto: Hubert Mathis / Zuma Press / Profimedia Images

Premierul polonez Mateusz Morawiecki acuză UE că riscă „un al treilea război mondial”

de S.J. HotNews.ro
Prim-ministrul polonez a acuzat Comisia Europeană că „ține o armă la capul” țării sale și că riscă să declanșeze un al „treilea război mondial” din cauza negocierilor legate de programul de relansare economică post-Covid al Varșoviei pe care executivul UE vrea să îl condiționeze de respectarea statului de drept, relatează Euractiv.
După un laptic bun
Foto: wikipedia

Nutriție și sănătate: Alimente bogate în melatonină care vă vor ajuta să dormiți mai bine

de A.Th.C. HotNews.ro
Melatonina este un hormon natural produs de glanda pineală din creier. Printre alte funcții, melatonina reglează ritmul circadian, adică ciclurile de somn și veghe. Corespunzător, glanda pineală produce mai multă melatonină când Soarele apune și niveluri mai mari la răsărit, scrie The Manual.
Boris Johnson
Foto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

Digi24: Boris Johnson: Am putea hrăni animalele cu unele dintre ființele umane

de Redactia Digi24
Premierul britanic a făcut o glumă deplasată în timpul unei întâlniri cu un grup de copii, cărora le-a vorbit despre schimbările climatice. Boris Johnson a spus că unii oameni ar trebui să fie dați drept hrană animalelor sălbatice pentru restabilirea echilibrului în natură între ființele umane și faună.
digisport
Foto: Hotnews

Digisport "Castingul" a luat sfârșit: el este alesul! Ce antrenor va avea cel mai bogat club din lume -

de Redactia HotNews.ro
Newcastle, clubul cu cel mai bogat patron din lumea fotbalului, și-a dat afară antrenorul, pe Steve Bruce, căruia îi caută acum înlocuitor.
Brexit
Foto: Profimedia Images

Brexitul este o catastrofă pentru Regatul Unit, spune comisarul european Thierry Breton

de Redactia HotNews.ro
Brexitul este o ''catastrofă'' pentru Regatul Unit, a susținut marți comisarul european pentru piață internă Thierry Breton, într-o declarație pentru postul de televiziune francez BFM TV, transmite Reuters.
Joe Biden, discurs la Casa Alba
Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

CNN: Joe Biden are cea mai scăzută popularitate a vreunui președinte american la început de mandat, cu o singură excepție

de S.J. HotNews.ro
La aproximativ nouă luni de mandat, Joe Biden este pe punctul de a-și scrie numele în cărțile de istorie, și nu într-un mod bun, scrie CNN, citând un sondaj Gallup despre popularitatea președintelui democrat.
Biserica din Dragosloveni, Vrancea
Foto: Facebook

Un bărbat de 42 de ani, răpus de COVID, nu poate fi ridicat de la morgă pentru că toată familia sa este infectată / Cazul, relatat de un preot din Vrancea

de Redactia HotNews.ro
Un bărbat de 42 de ani a murit răpus de COVID-19, în doar 10 zile, și nu poate fi ridicat de la morgă și înmormântat pentru că toată familia sa este bolnavă. Sunt infectați cu noul coronavirus soția lui, copilul, părinții și fratele. Cazul a fost făcut public de către un preot din Vrancea, care îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze împotriva COVID.
Marcel Ciolacu, conferință de presă
Foto: Facebook

Ciolacu, întrebat despre intrarea PSD la guvernare: "Haideți să ajungem la acea discuție. Absolut toate variantele sunt în discuție"

de Redactia HotNews.ro
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, referitor la negocierile pentru formarea guvernului, că ''absolut toate variantele sunt în discuție''.
concurs Jandarmerie
Foto: Facebook Marian Godina

Note de 2 și 3 la examenele în școlile de jandarmi, transformate în 10 după contestații. Fără explicații încă din partea Jandarmeriei

de Redactia HotNews.ro
Mai mulți candidați la examenele organizate în școlile de subofițeri de jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani au obținut nota 10 după contestații, în condițiile în care la evaluările inițiale aveau note de 2 sau 3. Situația, care a fost semnalată public și de către polițistul Marian Godină, se regăsește și în cazul unor candidați recrutați de Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, Godină susținând că în una dintre sălile de examen au fost date subectele de la examenul din martie, însă a fost aplicat șablonul de corectare pentru cel din octombrie. Jandarmeria Prahova nu a comentat deocamdată această situație.
Unitatea Covid de la Letcani
Foto: Facebook / MApN

Temperaturi de 12 grade în saloanele Spitalului mobil pentru pacienți Covid de la Lețcani / Ce spun autoritățile

de N.O. HotNews.ro
În saloanele Spitalului mobil pentru pacienți Covid de la Lețcani temperaturile ajung să scadă și la 12 grade pentru că ușile modulelor stau deschise permanent întrucât există riscul acumulării unor concentrații periculoase de oxigen, spun autoritățile.
Certificat COVID la food court la mall
Foto: Hotnews
 documente

Certificatul verde este obligatoriu în malluri / HG-ul cu completările CNSU a fost publicată în Monitorul Oficial, după 9 ore

de I.B. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Certificatul verde COVID devine obligatoriu și pentru intrarea în mall-uri, excepție făcând persoanele care merg să se vaccineze, dacă sunt asigurate fluxurile separate, după ce Hotărârea de Guvern în acest sens a fost publicată în Monitorul Oficial luni seară, la aproximativ 9 ore de la adoptare. Reamintim că luni au intrat în vigoare noile restricții în România, care însă au generat haos după ce în hotărârea de guvern nu a mai apărut prevederea privind accesul pe bază de certificat verde COVID în mall-uri și în alte magazine neesențiale. CNSU s-a întrunit din nou luni dimineață pentru a introduce noile restricții în actul normativ, iar secretarul de stat Raed Arafat a susținut că a fost vorba despre "neînțelegeri juridice", iar situația a fost corectată.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Klaus Iohannis si Nicolae Ciuca
Foto: Presidency.ro

UPDATE Întâlnire de urgență la Cotroceni. După o discuție cu Iohannis și Cîțu, Ciucă a primit un mandat flexibil pentru a negocia o guvernare majoritară

de L.P. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Politic
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni seară, cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă la Cotroceni pentru deblocare situației, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Potrivit acelorași surse, în finalul dicuțiilor s-a convenit ca premierul desemnat să aibă un mandat flexibil astfel încât să asigure o guvernare cu majoritate în Parlament.
Business report
Foto: Colaj foto

Business report: ​​De ce ne pleacă tinerii din țară. Ce trebuie să știe cei care se tratează acasă de Covid. Liberul arbitru lipsește din discursul public pe tema vaccinării. În Negrești-Oaș tinerii vorbesc între ei în franceză. Reintrăm în zodia populismului bugetar?

de DP HotNews.ro
De ce ne pleacă tinerii din țară ● Avertismentul rectorului Universității Babeș-Bolyai: „Liberul arbitru lipsește din discursul public pe tema vaccinării” ● Ce trebuie să știe românii care se tratează acasă de Covid ● Reintră România în zodia populismului bugetar? ● De ce este atât de important salariul minim în Germania? ● Fenomen dramatic: 53% din elevi au medii peste 8,50 – deși 40% sunt considerați analfabeți funcțional ● „Pe străzile din Negrești-Oaș tinerii vorbesc între ei în franceză” ● Agitație pe piața RCA: Două firme de asigurare pleacă, alte trei vor să intre ● Delirul lui Rasputin al Moldovei, la Mănăstirea Durău: „Dacă te-ai vaccinat, ești mort!” ● Ce are ea și nu am eu? Sex work și vicii de perspectivă ● Criptomonedele – 4 teme de gandire ● Hotelierii se plâng că nu și-au primit nici compensațiile de la stat pe 2020 ● Piețele imobiliare din întreaga lume încep să fiarbă ● Pandemia ne-a trimis să cumpărăm mâncarea online și a început să ne placă.
Inscrieri masura 1
Foto: Dreamstime

Măsura 1, ediția 2021: Luni, la ora 10.00, a început înscrierea la microgranturile de 2.000 Euro pentru SRL, PFA, profesii liberale

de CZ HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | EuROfonduri
Luni, 25 octombrie 2021, ora 10.00, a început faza de înscriere propriu-zisă (Etapa 2) la Măsura 1 din cadrul schemei de ajutoare de stat COVID-19 pentru IMM, în care microîntreprinderile (SRL), persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II), cei care desfășoară profesii liberale și alți solicitanți pot cere microgranturi de capital de lucru de câte 2.000 de euro.
Autobuz electric Cluj
Foto: Primaria Cluj-Napoca

Cluj Napoca ia din nou fața Bucureștiului. „Exemplul de urmat” dat de ministrul Mediului

de D.D. HotNews.ro
Primarii au implementat în cele mai multe orașe din țară prea puține măsuri pentru a reduce nivelul de poluare a aerului, a scris marți, pe Facebook, ministrul interimar al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, adăugând că sunt necesare întărirea cadrului legal și aplicarea de sancțiuni mai severe în vederea reducerii efectului aerului poluat asupra sănătății oamenilor și asupra mediului.
Alexandru Rafila
Foto: Facebook

Rafila: Intrarea PSD la guvernare este „variantă absolut rezonabilă” pentru România. Propun o lună de solidaritate națională

de D.D. HotNews.ro
Intrarea PSD la guvernare este o soluție care ar putea face ca România să gestioneze eficient criza pandemică, a declarat deputatul social-democrat Alexandru Rafila. El a precizat că este nevoie de solidaritate națională în acest moment.
Jessica Pegula
Foto: Captura Instagram

VIDEO FOTO Cea mai bogată jucătoare din circuitul WTA s-a măritat

de A.I. HotNews.ro
Jessica Pegula (fiica miliardarului Terry Pegula) s-a măritat cu Taylor Gahagen. În vârstă de 27 de ani, americanca a spus "da" la "Biltmore Estate", iar printre invitatele de la nuntă s-au aflat și câteva jucătoare din circuitul WTA.
Emma Raducanu
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Emma Răducanu vorbește despre România - Declarația preluată de presa internațională

de A.I. HotNews.ro
Emma Răducanu se află la Cluj-Napoca acolo unde marți va debuta la Transylvania Open (WTA 250). Sportiva britanică a avut mai multe declarații despre România, iar unele dintre ele au fost preluate și în presa internațională.
Vila Aurora din Roma (sursa: twitter)
Foto: Hotnews

Celebra Vilă Aurora cu unica pictură murală a lui Carvaggio, evaluată la aproape jumătate de miliard de euro. Va fi scoasă la vânzare anul viitor

de Redactia HotNews.ro
Celebra Vilă Aurora din Roma cu unica pictură murală creată de maestrul italian Caravaggio este scoasă la vânzare pentru jumătate de miliard de euro, potrivit The Guardian. Pictura acoperă 2,75 de metri pătrați ai unui tavan și îi înfățișează pe Jupiter, Neptun și Pluto. Ea a fost comandată de cardinalul Francesco Maria Del Monte în secolul 16 pentru a decora laboratorul lui de alchimie din Casino di Villa Boncompagni Ludovisi, clădire cunoscută ca Vila Aurora.
Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei
Foto: Hotnews

Mesajul lui Vasile Bănescu pentru anti-vacciniști: Obiectul credinței creștine este Dumnezeu întrupat în Hristos și nimic altceva. Orice deviație a credinței spre altceva este idolatrie- cel mai grav lucru posibil în plan religios

de DP HotNews.ro
”Obiectul credinței creștine este Dumnezeu întrupat în Hristos și nimic altceva. Orice deviație a credinței spre altceva sau spre altcineva este idolatrie. Este cel mai grav lucru posibil în plan religios. Aceasta este atitudinea pe care trebuie să o împărtășim față de discursurile anti-vacciniste abuziv motivate religios”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române într-o dezbatere organizată de HotNews. Oficialul clerical s-a mai referit la cei care nu vor să se vaccineze invocând o atitudine pro-libertate, transmitându-le că unei astfel de atitudine - care este și miezul creștinismului- trebuie adăugată și atitudinea pro-viață. ”Cele două atitudini sunt subînțelese de fiecare creștin. Și cred că toți ne întâlnim aici, în lumina celor două principii”, crede Bănescu.
Ministerul Finantelor
Foto: Hotnews

Deficit bugetar de 3,77%, după primele 9 luni, în ușoară creștere față de august

de F.B. HotNews.ro
România a înregistrat un deficit bugetar de 3,77% din PIB, în primele 9 luni din acest an, în scădere cu 2,6 puncte procentuale comparativ cu perioada similară a anului trecut, dar în creștere cu 0,42 puncte procentuale comparativ cu cea din august. Scăderea față de anul trecut provine din același motiv pe care l-am tot menționat în decursul ultimelor luni: efect de bază, eșalonarea simplificată (recuperarea taxelor ce nu au fost încasate în 2020).
Coronavirus Bulgaria
Foto: Georgi Paleykov/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bulgaria înregistrează un nou record de cazuri Covid-19 și decese. Peste 90% dintre pacienți nu sunt vaccinați

de R.P. HotNews.ro
Bulgaria a raportat marți 5.863 de noi cazuri de Covid-19 și 243 de decese, un nou record pentru țara UE cu cea mai mică rată de vaccinare, informează Reuters.
Parintii si scoala online
Foto: Profimedia Images / James Veysey / Shutterstock Editorial

De ce mall-ul deschis și școala închisă? Una dintre întrebările la care răspund autoritățile la capătul unor zile de decizii haotice

de Iulia Rosca HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Educatie
După ce ne-au spus constant că „școlile se închid ultimele”, autoritățile au decis vacanță forțată timp de două săptămâni, începând de astăzi. În timp ce elevii din învățământul de stat au rămas acasă, școlile private au rămas deschise o zi, dintr-o "eroare juridică", iar de marți pot face cursuri online, dacă vor. Întrebări la care au răspuns autoritățile, după câteva zile de haos: De ce școlile sunt închise, dar mall-urile deschise? De ce la privat se poate online, dat la stat nu?​
Exoplaneta, ilustratie
Foto: Archangel80889, Dreamstime.com

Astronomii cred că au descoperit prima exoplanetă din afara galaxiei noastre

de Vlad Barza HotNews.ro
Astronomii cred că au descoperit prima exoplanetă din afara galaxiei noastre Calea Lactee, o planetă situată în galaxia Messier 51 care se află la 28 de milioane de ani lumină de noi. Până acum au fost descoperite aproape 5.000 de exoplanete, dar toate se află în galaxia noastră.
Vasile Dincu
Foto: mdrap.ro

Dîncu despre liberali: Am trecut de la ciuma roșie la un fel de forță politică responsabilă / Este exclusă varianta unui guvern minoritar

de Redactia HotNews.ro
Președintele Consiliului Național al social-democraților, Vasile Dîncu, a declarat că a existat o presiune mare din partea primarilor pentru a nu vota guvernul minoritar propus de liberali, despre care spune că până mai ieri acuzau PSD că este ”ciuma roșie”, iar acum susțin că este un partid responsabil. Dîncu a mai declarat că cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate.
Alec Baldwin
Foto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Asistentul de regie de la westernul "Rust" fusese concediat pentru un accident cu o armă

de DP HotNews.ro
Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin arma responsabilă pentru moartea directoarei de imagine pe platourile de filmare săptămâna trecută fusese deja concediat de la un film anterior pentru un accident implicând o armă de foc, a aflat luni AFP de la o companie de producție, notează Agerpres. "Dave Halls a fost concediat de pe platoul + Freedom's Path + în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni ușoare când o armă a fost acționată accidental", a declarat pentru AFP un producător al filmului respectiv, care nu a apărut încă pe ecrane.
atac armat (sursa: Twitter)
Foto: Hotnews

Atac armat într-un mall din SUA: Doi morți și patru răniți

de Redactia HotNews.ro
Două persoane au fost ucise și patru rănite într-un atac cu armă care a avut loc într-un centru comercial din Boise, Idaho, în nord-vestul Statelor Unite, a anunțat Poliția locală.
Printesele Mako (stanga) și Kako (dreapta), fiicele printului Akishino
Foto: Hotnews

Japonia - Prințesa Mako s-a căsătorit după o lungă controversă

de DP HotNews.ro
Prințesa Mako, nepoata împăratului Japoniei, s-a căsătorit marți, după ani de controversă, a anunțat Agenția casei imperiale,citată de news.ro, dar ea renunță la fastul ritualurilor tradiționale și la importanta indemnizație. „Documentele matrimoniale au fost prezentate și acceptate”, a declarat un reprezentant al Agenției imperiale pentru AFP. Televiziunea japoneză a arătat-o pe Mako când părăsea reședința imperială Akasaka din Tokyo și și-a luat rămas bun de la familie, înclinându-se în fața părinților și în fața reprezentanților presei, îmbrățișându-și sora.
Certificatul verde la mall
Foto: Hotnews
Reportaj

​FOTO Alba-neagra cu certificatul de vaccinare prin mall-urile din București: „Acum nu, poate mai târziu” / „Și eu l-am auzit pe Arafat, nu e nevoie”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Esențial
E nevoie luni de certificatul verde să poți intra în mall-uri? Teoretic da, practic nu. Sau invers? Nimeni nu știe. Dimineață, la unul din mall-urile pe unde a trecut reporterul HotNews.ro se solicita certificatul verde la ușă. „Era nebunie”, după cum spune unul din paznici. Apoi a venit „circulara” că nu mai e nevoie. „Acum nu, poate mai târziu”, spunea pe la prânz gardianul. La alt mall situația părea mai clară: „Azi nu. De mâine sigur, sigur!”
Roh Tae Woo (wikipedia)
Foto: Hotnews

A murit fostul președinte sud-coreean Roh Tae-woo

de R.P. HotNews.ro
Fostul președinte sud-coreean Roh Tae-woo a murit marți la vârsta de 88 de ani, transmite Reuters. Roh Tae-woo a deținut funcția de președinte al republicii Coreea de Sud în perioada 1988-1993. Veteran de război decorat, el a jucat un rol crucial dar controversat în trecerea țării de la regimul liderilor autoritari la alegeri democratice libere,
Hannah Gutierrez-Reed
Foto: Facebook

Luministul șef acuză ”neglijență și lipsă de profesionism” pe platoul ”Rust”, unde Halyna Hutchins a fost împușcată mortal: O femeie de 24 de ani nu poate fi în niciun caz un armurier profesionist

de N.O. HotNews.ro
Tehnicianul șef al echipei de filmare a westernului ”Rust”, care spune că a ținut-o în brațe pe Halyna Hutchins după ce a fost împușcată mortal, a scris pe Facebook că tragedia a fost cauzată de „neglijență și lipsă de profesionalism”. ”O femeie de 24 de ani nu poate fi în niciun caz un armurier profesionist”, a scris Serge Svetnoy, arătând spre lipsa de experiență a lui Hannah Gutierrez Reed ca principala sursă a tragediei.
Scoala online
Foto: pixabay.com

Hotărârea de guvern prin care se suspendă cursurile cu prezență fiică în școlile și grădinițele private, publicată după 9 ore în Monitorul Oficial

de Redactia HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Educatie
Hotărârea de Guvern prin care se suspendă cursurile cu prezență fizică și în școlile și grădinițele private a fost publicată în Monitorul Oficial luni seară, la aproximativ 9 ore de la adoptare. Prin urmare, de marți școlile și grădinițele private pot trece în online. Reamintim că de luni elevii și copiii de grădiniță din învățământul de stat au intrat într-o vacanță forțată de două săptămâni, însă Guvernul a uitat să transpună în actul normativ și prevederile privind școlile private, iar acestea au rămas în afara reglementărilor.
Anthony Fauci
Foto: Hotnews

Concedierea doctorului Fauci l-ar ajuta pe Joe Biden să stăpânească următorul val al pandemiei - și să câștige încredere

de A.Th.C. HotNews.ro
Joe Biden și-a clădit campania prezidențială pe afirmația „voi bloca virusul, nu economia”, iar cota de încredere i-a scăzut sau crescut odată cu datele privind infectările și decesele din SUA. Numărul cazurilor de Covid este iar în declin și unii strategi democrați spun că administrația are ocazia să depolitizeze subiectul printr-o acțiune care ar fi deodată mai puțin controversată: concedierea lui Anthony Fauci, scrie Newsweek.
Elevi revenind la cursuri la Scoala 190 din Bucuresti
Foto: Agerpres

Grădinițele și școlile private, închise, dar pot face ore online. Arafat: Prezența fizică este interzisă. Nu este discriminare față de stat, este abordare diferită

de Iulia Rosca HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Educatie
Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că Guvernul a adoptat luni o nouă hotărâre prin care prezența fizică în școlile și grădinițele private se suspendă în următoarele două săptămâni, clarificând „neregulile juridice” din hotărârea de guvern emisă vineri seară.
Pacienti bolnavi de Covid
Foto: Profimedia Images / Blondet Eliot/ABACA

Vaccinurile antigripale ar putea ajuta pacienții Covid care au nevoie de operații - studiu preliminar

de N.O. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Pacienții Covid care au nevoie de operații par să se confrunte cu mai puține complicații dacă ei au fost vaccinați antigripal anterior, sugerează un nou studiu preliminar prezentat la întâlnirea anuală a Colegiului american al chirurgilor, relatează Reuters.
Cultele religioase și vaccinarea
Foto: Profimedia Images

VIDEO Biserica și vaccinarea anti-COVID Dezbatere HotNews.ro. Vasile Bănescu: A reproșa unui cult că nu face campanie ofensivă pro-vaccinare înseamnă a nu-i sesiza gradul de răspundere morală/ Cultul creștin baptist: Nu avem o poziție pro sau contra vaccinare, suntem pro libertate

de DP HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Actualitate | Esențial
A reproșa unui cult că nu face campanie ofensivă pro-vaccinare înseamnă a nu-i sesiza gradul de răspundere morală, pentru că nu poți invita incorpore o masă întreagă să meargă la vaccinare, de vreme ce preoții nu au acces la profilul medical particular al fiecărei persoane, a afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, la dezbaterea HotNews.ro LIVE cu tema Cum se poziționează cultele religioase din România față de vaccinare?”. La discuții au luat parte și imamul Iusuf Murat- muftiu al Cultului Musulman din România, pastorul Viorel Iuga- Cultul Creștin Baptist, Rafael Shaffer - Prim Rabin al Comunităților Evreiești din România, Cristian Barta, decanul Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul UBB Cluj, Cătălin Raiu- expert libertate religioasă în cadrul OSCE, epidemiologul Ștefan Dascălu, cercetător la Universitatea Oxford și sociologul Ionuț Mavrichi.
Ana Bogdan
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia
Transylvania Open

Ana Bogdan, posibil duel cu Emma Răducanu - Pasiunea comună a celor două jucătoare

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Sport | Tenis
Ana Bogdan, calificată în turul doi la Transylvania Open după ce a învins-o cu 7-6(1), 6-4 pe Ivana Jorovic, a vorbit, luni seară, despre starea sa de sănătate și posibila adversară din runda următoare, Emma Răducanu.
Politia din Texas
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/ Profimedia

Caz șocant în Texas: Trei copii au fost abandonați alături de cadavrul fratelui lor în casă

de N.O. HotNews.ro
Trei copii au fost descoperiți duminică după ce au fost „abandonați” de câteva luni de părinții lor la Houston, Statele Unite, într-un apartament în care se afla și scheletul unui al patrulea copil, a anunțat luni șeriful local, relatează AFP.
Dosar instanta
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia Images

Un bărbat judecat pentru că a încercat să-și sărute vecina în lift, achitat de instanță. Motivarea judecătorului

de Redactia HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Un bărbat de 60 de ani din București, trimis în judecată pentru tentativă de agresiune sexuală după ce a încercat să sărute o vecină în lift, a fost declarat nevinovat de Judecătoria Sectorului 5, relatează ziare.com.
Juno, viziune grafica (NASA)
Foto: Wikipedia

Fotografii uimitoare ale lui Jupiter și ale „lunii sale umede” Europa, făcute de nava spațială Juno

de A.Th.C. HotNews.ro HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Science - Spatiul
Sunt imagini transmise la NASA în timpul trecerii de săptămâna trecută în apropierea lui Jupiter a navei sale spațiale Juno. Apropierea maximă este a 37-a a misiunii, dar imaginile de mărimea unui teren de baschet ale uriașei planete continuă să uimească, apreciază Forbes. Cele mai recente includ una rară a satelitului lui Jupiter, Europa.
Joel Souza
Foto: Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

Mărturia regizorului rănit de Alec Baldwin în timpul filmărilor la ”Rust”. Descrierea detaliată a momentului în care Halyna Hutchins a fost împușcată mortal

de N.O. HotNews.ro
Alec Baldwin repeta o scenă care implica îndreptarea revolverul către obiectivul camerei când pistolul - despre care echipa spune că nu avea gloanțe adevărate - s-a descărcat subit și a ucis-o pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins, potrivit declarațiilor oferite de regizorul filmului ”Rust”, Joel Souza, autorităților, relatează The New York Times.
Recep Erdogan
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

​Analiză AFP: Problemele lui Erdogan cu diplomații occidentali: De ce această criză și cum a fost evitat ce e mai rău

de I.B. HotNews.ro
Dificultăți economice crescute și perspectiva izolării internaționale: Turcia risca foarte mult prin îndeplinirea promisiunii sale de a expulza ambasadorii din 10 țări occidentale, la care a renunțat luni, potrivit AFP.
Tesla Model Y
Foto: Felix Mizioznikov, Dreamstime.com

Tesla devine primul producător auto ce trece de 1.000 de miliarde capitalizare de piață

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | Auto
​Tesla Motors, compania fondată de Elon Musk, a depășit luni în premieră pragul de 1.000 de miliarde capitalizare de piață, devenind primul producător auto care reușește acest lucru. Saltul vine după ce s-a anunțat că Hertz a făcut o comandă uriașă de 100.000 de mașini Tesla. În iulie 2020 Tesla depășea Toyota și devenea cea mai valoroasă companie auto, iar într-un an și jumătate capitalizarea a crescut de 10 ori.
Facebook
Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Facebook, în mijlocul unei crize de reputație, face profituri de peste 9 miliarde de dolari în trimestrul 3

de I.B. HotNews.ro
Facebook a dat publicității luni un venit net de 9,2 miliarde de dolari în al treilea trimestru, în creștere cu 17% față de un an în urmă, o veste bună rară pentru gigantul rețelelor sociale prins într-unul dintre cele mai grave scandaluri privind deontologia și reputația sa, scrie AFP.
Vladimir Tismaneanu
Foto: Arhiva personala

Centenarul unui autentic șef de stat

de Vladimir Tismaneanu Contributors.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Opinii
Regele Mihai a fost simbolul continuității constituționale a statului român. Viața nu a fost deloc blândă cu acest om atât de blând. A avut un admirabil curaj in câteva situații extrem de dificile: arestarea dictatorului fascist Ion Antonescu (cu trupele germane aflate in București) si greva regală declanșată ca protest împotriva abuzurilor nerușinate ale PCdR, la porunca directă a lui Stalin.
Mesaj in sticla gasit in Rusia dupa 40 de ani
Foto: Captura

Un mesaj în sticlă trimis acum 40 de ani din Irlanda a fost găsit în Rusia

de N.O. HotNews.ro
Un mesaj scris probabil de un cercetător irlandez în urmă cu 40 de ani și care a fost pus într-o sticlă ajuns în Arctica Rusă, lăsând oceanografii uimiți de traseul său „neobișnuit”, a informat luni The Irish Times, potrivit The Moscow Times.
Kalapod, o afacere de succes cu pantofi ieftini
Foto: Hotnews
Articol susținut de eMAG Marketplace

VIDEO INTERVIU Kalapod, o afacere de succes cu pantofi ieftini: despre extinderea în 5 țări, criza containerelor și listarea pe eMAG Marketplace

de HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Ion Șoloman deține brandul Kalapod și a ajuns de la un stoc de 3000 de bucăți la început să vândă acum peste 1 milion de perechi de încălțăminte pe an. Am discutat cu Ion Șoloman despre cum a evoluat business-ul, ce provocări a întâmpinat, cum se resimte criza containerelor și ce a însemnat pentru Kalapod listarea pe eMAG Marketplace.
Vaccin Moderna
Foto: Johanes Christo/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vaccinul anti-Covid Moderna oferă un răspuns imunitar ”robust” la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani și este sigur

de N.O. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Compania Moderna a anunțat luni că vaccinul său anti-Covid generează un răspuns imunitar puternic și în general a fost bine tolerat la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, citând date intermediare ale unui studiu. Compania intenționează să transmită datele autorităților de reglementare din întreaga lume ”în scurt timp” pentru aprobare, relatează Reuters și AFP.
eruptie vulcan La Palma
Foto: Facebook

VIDEO O parte a craterului vulcanului de pe La Palma s-a prăbușit, într-un moment de maximă activitate

de N.O. HotNews.ro
Vulcanul din insula spaniolă La Palma se află într-un moment de maximă activitate de la erupția declanșată în urmă cu o lună și care a condus la prăbușirea parțială a craterului prin care se scurge un important flux de lavă, potrivit Institutului Vulcanologic din Insulele Canare (Involcan), relatează luni EFE, potrivit Agerpres.
Bancnote de 500 de euro
Foto: PublicDomainPictures.net

Ingineria fiscală Bull-Bear, cu presupuse pagube de 500 de milioane euro în dauna fiscului german. Zeci de multimilionari și miliardari anchetați

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Sute de milioane de euro au fost sustrase de la taxare, prin ingenioase trucuri fiscale, până nu demult favorizate de o legislație germană lacunară. Parchetul din München a adus acuzații serioase împotriva câtorva zeci de consilieri financiari și a 44 de multimilionari și miliardari. Parchetul și Procuratura generală din Frankfurt au pe listele lor alți 20 de suspecți. Majoritatea celor percheziționați și suspectați de evaziune fiscală gravă sunt sau au fost antreprenori de succes.Alte titluri din Actualitate:

Pacienți tineri ajung la spital cu afectare pulmonară de 75%. Cum s-a schimbat evoluția COVID în valul 4 al pandemiei / Apelul șefului UPU-SMURD Iași
Pandemia sau „efectul Biden”? Numărul de migranți ilegali ajunși la granița de sud a SUA a ajuns la 1,7 milioane, cel mai mare din istoria țării
A început Bucharest Gaming Week, cel mai important eveniment din România pentru gameri și cei pasionați de domeniu
Primul recensământ al urșilor bruni, prin metode genetice. În Munții Făgăraș au fost identificați 283 de urși / Densitatea populației e de 17-18 urși / 100 km pătrați.


ECONOMIE

China are un deficit de energie
Foto: pixabay.com

Importurile de energie electrică ale Chinei din Coreea de Nord au crescut cu 62% în septembrie

de DP HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Importurile Chinei de energie electrică din Coreea de Nord au crescut cu peste 60% luna trecută față de anul trecut, pe fondul celui mai mare deficit de energie din ultimele decenii, scrie presa coreeană. Potrivit ediției de duminică a South China Morning Post, importurile Chinei din Nord au crescut cu 62 la sută pe an, la aproape 36.000 megawați oră în septembrie. De la începutul anului, importurile Chinei din Coreea de Nord se ridică la 11,9 milioane de dolari SUA sau 14 miliarde de woni. Sancțiunile Națiunilor Unite impuse Coreei de Nord interzic exporturile țării de cărbune, minereu de fier, alimente și produse agricole, dar comerțul cu energie electrică nu este restricționat.


SPORT

Iga Swiatek
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek, Paula Badosa și Garbine Muguruza s-au calificat la Turneul Campioanelor - Cine se luptă pentru ultimul loc disponibil

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Sport | Tenis
Poloneza Iga Swiatek și ibericele Paula Badosa și Garbine Muguruza s-au calificat la Turneul Campioanelor, competiție care va avea loc în orașul mexican Guadalajara între 10 și 17 noiembrie, a anunțat WTA, citată de Reuters.
Liga 1, logo
Foto: lpf.ro

VIDEO Liga 1: Academica Clinceni vs UTA Arad 0-3 / Dobre, portarul gazdelor, a comis o gafă incredibilă

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Sport | Fotbal
UTA Arad s-a impus fără probleme, luni, pe terenul echipei Academica Clinceni, scor 3-0, în etapa a XIII-a a Ligii I. În minutul 38, portarul gazdelor, Dobre, a făcut o gafă incredibilă.
Alexandru Cicaldau
Foto: Captura Twitter

SuperLig: Alexandru Cicâldău a înscris, dar Galatasaray a pierdut derbiul cu Beșiktaș

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Sport | Fotbal
Mijlocașul Alexandru Cicâldău a marcat golul echipei Galatasaray în derbiul pierdut, luni, în deplasare, cu Beșiktaș, scor 2-1, în etapa a zecea a campionatului Turciei.


0-100.hotnews.ro

Statii de incarcare Tesla
Foto: Rawf88, Dreamstime.com

Compania de rent-a-car Hertz a comandat 100.000 de mașini electrice de la Tesla

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | Auto
​Compania de rent-a-car Hertz Global Holdings a plasat o comandă record de 100.000 de mașini electrice de la Tesla Motors, comandă în valoare de 4,2 miliarde dolari, scrie Bloomberg. Hertz a ieșit din faliment acum patru luni și vrea treptat să electrifice întreaga flotă de 500.000 de mașini.


LIFE

Dune
Foto: Warner Bros Pictures

VIDEO Dune, pe primul loc la box office-ul american / Care sunt celelalte filme care completează topul

de S.J. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021
Dune, una dintre cele mai așteptate superproducții de la Hollywood, a intrat pe primul loc în box-office-ul nord-american, cu încasări de 40,1 milioane de dolari, anunță site-ul Boxofficemojo.com, citat de Agerpres.
Natalia Oreiro
Foto: Captura Twitter

VIDEO Actrița și cântăreața Natalia Oreiro a primit cetățenie rusă

de N.O. HotNews.ro
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a acordat luni cetățenia rusă cântăreței și actriței uruguayene Natalia Oreiro, foarte populară în această țară pentru rolurile sale în numeroase telenovele, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by