Certificatul verde la mall
Foto: Hotnews
Reportaj

​FOTO Alba-neagra cu certificatul de vaccinare prin mall-urile din București: „Acum nu, poate mai târziu” / „Și eu l-am auzit pe Arafat, nu e nevoie”

de Victor Cozmei HotNews.ro
E nevoie luni de certificatul verde să poți intra în mall-uri? Teoretic da, practic nu. Sau invers? Nimeni nu știe. Dimineață, la unul din mall-urile pe unde a trecut reporterul HotNews.ro se solicita certificatul verde la ușă. „Era nebunie”, după cum spune unul din paznici. Apoi a venit „circulara” că nu mai e nevoie. „Acum nu, poate mai târziu”, spunea pe la prânz gardianul. La alt mall situația părea mai clară: „Azi nu. De mâine sigur, sigur!”
Nicolae Ciuca si Klaus Iohannis
Foto: Facebook Ministerul Apararii

Negocierile de pe scena politică, în blocaj total / PNL, la un pas de implozie / Ciucă vrea schimbarea mandatului de negociere / Cîțu refuză și amenință PSD și USR cu alegerile anticipate

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Negocierile sunt în blocaj total, iar pe scena politică este un haos în acest moment. PSD și USR resping susținerea unui guvern minoritar în Parlament, iar în interiorul PNL tensiunea acumulată este gata să explodeze. Mai exact, premierul desemnat Nicolae Ciucă vrea să ceară liberalilor schimbarea mandatului pentru negocieri, în timp ce Florin Cîțu exclude acest lucru. Mai mult, președintele PNL spune că responsabilitatea pentru deblocarea crizei politice aparține PSD și USR și îi amenință pe aceștia cu numirea unui alt premier și cu alegerile anticipate.
Raed Arafat
Foto: Captura Guvern

VIDEO Raed Arafat, după haosul creat de autorități prin noile restricții: Au fost neînțelegeri juridice / În mall-uri și în magazinele nealimentare este obligatoriu certificatul verde COVID

de Redactia HotNews.ro
Luni au intrat în vigoare noile restricții în România, care însă au generat haos după ce în hotărârea de guvern nu a mai apărut prevederea privind accesul pe bază de ceritificat verde COVID în mall-uri și în alte magazine neesențiale. CNSU s-a întrunit din nou luni dimineață pentru a introduce noile restricții în actul normativ, iar secretarul de stat Raed Arafat a susținut că a fost vorbaq despre "neînțelegeri juridice", iar situația a fost corectată. Astfel, accesul în mall-uri, dar și la magazinele nealimentare, adică neesențiale, va fi permis doar cu certificat verde COVID.

Elevi revenind la cursuri la Scoala 190 din Bucuresti
Foto: Agerpres

Grădinițele și școlile private, închise, dar pot face ore online. Arafat: Prezența fizică este interzisă. Nu este discriminare față de stat, este abordare diferită

de Iulia Rosca HotNews.ro
Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că Guvernul a adoptat luni o nouă hotărâre prin care prezența fizică în școlile și grădinițele private se suspendă în următoarele două săptămâni, clarificând „neregulile juridice” din hotărârea de guvern emisă vineri seară.
Scanner certificat digital
Foto: STS

CNSU introduce excepții care vor permite accesul în instituțiile publice și mall-uri și pentru anumite persoane care nu sunt vaccinate ori trecute prin boală

de Adrian Vasilache HotNews.ro
​După ce a creat haos cu noile restricții, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni, 25 octombrie, o nouă decizie prin care a introdus excepții de la măsura de interzicere a accesului în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, precum și a accesului în centrele și parcurile comerciale pentru mai multe categorii de persoane care nu fac dovada vaccinării ori trecerii prin boală prin certificatul verde.


Cultele religioase și vaccinarea
Foto: Profimedia Images

VIDEO Biserica și vaccinarea anti-COVID Dezbatere HotNews.ro. Vasile Bănescu: A reproșa unui cult că nu face campanie ofensivă pro-vaccinare înseamnă a nu-i sesiza gradul de răspundere morală/ Cultul creștin baptist: Nu avem o poziție pro sau contra vaccinare, suntem pro libertate

de DP HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Actualitate | Esențial
A reproșa unui cult că nu face campanie ofensivă pro-vaccinare înseamnă a nu-i sesiza gradul de răspundere morală, pentru că nu poți invita incorpore o masă întreagă să meargă la vaccinare, de vreme ce preoții nu au acces la profilul medical particular al fiecărei persoane, a afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, la dezbaterea HotNews.ro LIVE cu tema Cum se poziționează cultele religioase din România față de vaccinare?”. La discuții au luat parte și imamul Iusuf Murat- muftiu al Cultului Musulman din România, pastorul Viorel Iuga- Cultul Creștin Baptist, Rafael Shaffer - Prim Rabin al Comunităților Evreiești din România, Cristian Barta, decanul Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul UBB Cluj, Cătălin Raiu- expert libertate religioasă în cadrul OSCE, epidemiologul Ștefan Dascălu, cercetător la Universitatea Oxford și sociologul Ionuț Mavrichi.
Hotarare de guvern-noi restrictii
Foto: Guvernul Romaniei

DOCUMENT Textul integral al Hotărârii de Guvern prin care s-au pus pe listă măsurile restrictive anunțate inițial, dar dispărute din HG-ul publicat în Monitorul Oficial

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Guvernul a adoptat luni prin Hotărâre noi restriții și excepții de la prezentarea certificatului digital în instituții publice și mall-uri, decize anterior de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Astfel în mall-uri și în magazinele nealimentare va fi obligatoriu certificatul verde COVID, cu anumite excepții. Grădinițele și școlile private se vor închide pentru 2 săptămâni, dar pot face ore online. Activitatea de cazare în structurile de primire turistică va fi permisă doar pentru cei vaccinați și trecuți prin boală.
Vaccin Moderna
Foto: Johanes Christo/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vaccinul anti-Covid Moderna oferă un răspuns imunitar ”robust” la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani și este sigur

de N.O. HotNews.ro
Compania Moderna a anunțat luni că vaccinul său anti-Covid generează un răspuns imunitar puternic și în general a fost bine tolerat la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, citând date intermediare ale unui studiu. Compania intenționează să transmită datele autorităților de reglementare din întreaga lume ”în scurt timp” pentru aprobare, relatează Reuters și AFP.
Monitorizarea auto - cheltuială sau investiție?
Foto: VIASAT SYSTEMS
Articol susținut de Viasat Systems

Monitorizarea auto - cheltuială sau investiție? Exemple, calcule și soluții

de Smile Media
Când vine vorba de serviciile de monitorizare auto sau telematice, mulți manageri sau proprietari de flote auto locali le consideră o cheltuială inutilă. De ce să plătești o asemenea soluție, spun ei, când totul "merge și așa"? Și chiar merge, că de-aia e afacere de transport... Problema e însă alta: cât mai merge, pe unde mai merge și de ce nu merge chiar așa de bine cum ar trebui?
Unul dintre cele mai râvnite evenimente al anului în materie de inovație tehnologică,
Foto: Viral Strategies
Articol susținut de The Blockchain Innovation Summit

The Blockchain Innovation Summit

de Smile Media
Unul dintre cele mai râvnite evenimente ale anului în materie de inovație tehnologică, The Blockchain Innovation Summit va avea loc pe 27 Octombrie la fastuosul Palazzo Versace din Dubai. ICICB și The Luxury Bank au deosebita onoare de a vă prezenta o experiență care promite a fi revoluționară.
Kalapod, o afacere de succes cu pantofi ieftini
Foto: Hotnews
Articol susținut de eMAG Marketplace

VIDEO INTERVIU Kalapod, o afacere de succes cu pantofi ieftini: despre extinderea în 5 țări, criza containerelor și listarea pe eMAG Marketplace

de HotNews.ro
Ion Șoloman deține brandul Kalapod și a ajuns de la un stoc de 3000 de bucăți la început să vândă acum peste 1 milion de perechi de încălțăminte pe an. Am discutat cu Ion Șoloman despre cum a evoluat business-ul, ce provocări a întâmpinat, cum se resimte criza containerelor și ce a însemnat pentru Kalapod listarea pe eMAG Marketplace.
Ocupați-vă locul la LINK Academy și începeți o carieră de succes în IT
Foto: LINK Academy
​Articol susținut de LINK Academy

ÎNCEPE CURSUL: Ocupați-vă locul la LINK Academy și începeți o carieră de succes în IT

de Smile Media
Luni, 1 noiembrie, noua generație de viitori experți în IT va începe școlarizarea la cele mai căutate programe educaționale LINK Academy. Astfel, în doar 12 luni, ei vor dobândi cunoștințe practice rentabile și se vor alătura mulțimii care a obținut deja un job sigur și foarte bine plătit. Și în timp ce la LINK Academy perioada de înscriere actuală la prețuri promoționale se apropie de final, iar cursanții aleg departamentele care corespund cel mai mult intereselor lor, vă prezentăm cum arată cea mai complexă școlarizare IT din regiune.
Coronavirus in Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Coronavirus în România: 9.187 de cazuri noi și 301 decese, raportate în ultimele 24 de ore / 1.855 de pacienți la Terapie intensivă

de D.D. HotNews.ro
9.187 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul epidemic ajungând la 1.571.115, din care pacienți vindecați 1.331.225. În acest interval, au fost efectuate 11.604 teste RT-PCR și 19.694 de teste rapide antigenice.


Valul 4 in Bucuresti
Foto: Profimedia / Icv/ Alamy

​EXCLUSIV Cum arată estimările INSP în baza cărora autoritățile s-au pregătit pentru valul 4. Puteau sau nu specialiștii să anticipeze dezastrul?

de Alina Neagu HotNews.ro
Ne aflăm în vârful valului 4 al pandemiei sau foarte aproape de el, cu bilanțuri care depășesc aproape zilnic 15.000 de îmbolnăviri de COVID-19. Spitalele sunt copleșite de pacienți COVID-19 în stare critică, pentru care nu mai există paturi libere la Terapie Intensivă. Multă lume se întreabă cum s-au pregătit autoritățile în lunile dinaintea valului 4 și dacă cineva a anticipat dezastrul. În România există o singură instituție care face estimări oficiale privind evoluția pandemiei, în baza cărora autoritățile se pregătesc pentru ceea ce urmează - Institutul Național de Sănătate Publică. HotNews.ro a obținut estimările INSP privind evoluția numărului de cazuri, de pacienți internați, necesarul de paturi ATI și numărul zilnic de decese făcute înaintea exploziei din valul 4 și vi le prezintă în exclusivitate.
Referendum TVR
Foto: TVR

REFERENDUM TVR: Sancțiuni penale pentru dezinformări medicale?

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Actualitate | Esențial
​​Credeți că ar trebui sancționați penal cei care lansează informații false, fără să le verifice, care pot conduce la zădărnicirea combaterii bolilor? Este provocarea pe care Mihai Rădulescu, realizator și moderator al emisiunii „Referendum” de la TVR, o lansează luni, pe 25 octombrie, de la ora 21.00.
  • Răspunsul la întrebare se va realiza în cadrul unui sondaj realizat pe HotNews.ro în momentul începerii emisiunii. De asemenea, cititorii HotNews.ro își pot spune părerea despre tema propusă începând de acum, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.
Andreea Movilean & Cristian Câmpan
Foto: Profi
Articol susținut de Profi

Profi te face Partener!

de Smile Media
Dacă îți dorești să faci un prim pas de la statutul de angajat la cel de angajator și să schimbi în bine viețile celor din comunitatea și echipa ta, Proiectul Partener Profi vine în sprijinul tău.
Inscrieri masura 1
Foto: Dreamstime

Măsura 1, ediția 2021: Luni, de la ora 10.00, începe înscrierea la microgranturile de 2.000 Euro pentru SRL, PFA, profesii liberale

de CZ HotNews.ro
Începând de luni, 25 octombrie 2021, ora 10.00, începe faza de înscriere propriu-zisă (Etapa 2) la Măsura 1 din cadrul schemei de ajutoare de stat COVID-19 pentru IMM, în care microîntreprinderile (SRL), persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II), cei care desfășoară profesii liberale și alți solicitanți pot cere microgranturi de capital de lucru de câte 2.000 de euro.
Squid Game Netflix
Foto: Hotnews
Perspektiva​

Squid Game Netflix. Dacă mănânci cârnați rămâi un cârnat sau despre exercițiul gândirii critice

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Squid Game Netflix. Ca spectator ar trebui să vezi dincolo de subiectul simplu și schema de dezvoltare a subiectului. În Squid Game e simplu: capitalismul feroce distruge suflete, vieți. Dacă rămâi doar cu atât, rămâi prost. Adică, ți se întăresc convingerile pe care oricum le aveai. Atunci de ce te mai uiți la serial? Ca să-ți ocupi/pierzi timpul? Spectator, ar trebui să faci ceva mai mult. Să recunoști niște șmecherii ale serialului. Ori una dintre ele vorbește simplu despre cum merge mintea umană și cum funcționează turma. Squid Game Netflix, deci, despre cum să nu rămâi un simplificator de duzină, un depresiv și un cârnat.
Posta Romana
Foto: Posta Romana

Poșta Română permite accesul în oficiile poștale, fără a solicita Certificatul verde: Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile ca și până acum

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Poșta Română a anunțat luni că toți clienții săi care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților poștale fără a prezenta certificatul verde care atestă că ești vaccinat, testat ori trecut prin boală. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile ca și până acum, spune Poșta, care subliniază că 'prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale' este exceptată de la aplicarea noilor restricții adoptate de Guvern privind accesul în institițiile și companiile publice.
Vaccinare Covid-19
Foto: Facebook

500.000 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie

de Alina Neagu HotNews.ro
O jumătate de milion de români s-au vaccinat până în prezent în peste 3.000 de cabinete de medicina familiei, anunță Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie. Peste 200 dintre aceste cabinete de medicina familiei sunt în București și în județul Ilfov.
Bunicul israelian al lui Eitan
Foto: Ahmad Gharabli / AFP / Profimedia Images

Justiția israeliană a decis că Eitan, băiețelul care a supraviețuit accidentului de telecabină din Stresa, trebuie să se întoarcă în Italia

de S.J. HotNews.ro
O instanță israeliană a decis luni că Eitan Biran, băiețelul de doar șase ani care a supraviețuit accidentului de telecabină care a ucis 14 persoane în Italia în luna mai, trebuie trimis înapoi în Italia pentru a trăi cu mătușa sa italiană, anunță The Jerusalem Post.
Simona Halep
Foto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Transylvania Open: Când vor debuta Simona Halep și Emma Răducanu - Programul zilei de marți

de A.I. HotNews.ro
Organizatorii de la Transylvania Open au anunțat programul zilei de marți, una în care Emma Răducanu își va face debutul la competiția WTA 250 de la Cluj-Napoca. Duelul 100% românesc dintre Simona Halep și Gabriela Ruse va avea loc miercuri.
Masina Tesla Model 3
Foto: Jarretera, Dreamstime.com

Viitorul sună electric: Tesla Model 3 a fost cel mai vândut automobil în Europa în luna septembrie

de S.J. HotNews.ro
Pentru prima dată în istorie, un automobil electric, care în plus este produs în afara Europei, a devenit luna trecută cel mai vândut automobil de pe piața din Europa, informează agenția Bloomberg, citată de Agerpres.
Statii de incarcare Tesla
Foto: Rawf88, Dreamstime.com

Compania de rent-a-car Hertz a comandat 100.000 de mașini electrice de la Tesla

de Vlad Barza HotNews.ro
​Compania de rent-a-car Hertz Global Holdings a plasat o comandă record de 100.000 de mașini electrice de la Tesla Motors, comandă în valoare de 4,2 miliarde dolari, scrie Bloomberg. Hertz a ieșit din faliment acum patru luni și vrea treptat să electrifice întreaga flotă de 500.000 de mașini.
Dacian Cioloș
Foto: Inquam Photos via Digi24.ro

Mesajul lui Cioloș pentru Ciucă: USR nu poate susține un guvern minoritar / PNL trebuie să aleagă: Refacerea coaliției cu USR sau majoritate cu PSD UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Liderul USR Dacian Cioloș a declarat luni, la finalul discuțiilor cu premierul desemnat, că USR nu poate susține un guvern minoritar. Cioloș a comentat că a avut sentimentul că a fost "o întâlnire mai mult de formă" și a menționat că soluția ar fi formarea unei majorități a PNL fie cu PSD, fie cu USR.
Facebook
Foto: Rvlsoft, Dreamstime.com

Mediastandard.ro: Facebook nu a reușit să combată discursul instigator la ură, în India

de Mediastandard.ro
Documente ale Facebook, ajunse în posesia jurnaliștilor Associated Press, arată că platforma este conștientă că eforturile sale în India de a combate conținutul toxic nu sunt suficiente. “Facebook Papers”, așa cum sunt numite documentele extrase de whistleblowerul Frances Haugen, arată că problema era cunoscută de câțiva ani, India fiind considerată ca una dintre cele mai „expuse țări” din lume. Nu de putine ori, conflictele etnice și religioase începute pe social media s-au terminat cu incidente violente, conform Al Jazeera.
Lewis Hamilton si Max Verstappen
Foto: Zak Mauger / AFP / Profimedia

Imaginea zilei: Cât de mici sunt de fapt Lewis Hamilton și Max Verstappen

de A.I. HotNews.ro
Max Verstappen (RedBull) și Lewis Hamilton (Mercedes) duc o luptă interesantă pentru titlul mondial din Formula 1. Cu ocazia Marelui Premiu al SUA de la Austin, cei doi au urcat pe primele două trepte ale podiumului, dar nu au mai părut atât de mari în ochii fanilor prezenți la Grand Prix.
Dosar instanta
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia Images

Un bărbat judecat pentru că a încercat să-și sărute vecina în lift, achitat de instanță. Motivarea judecătorului:)

de Redactia HotNews.ro
Un bărbat de 60 de ani din București, trimis în judecată pentru tentativă de agresiune sexuală după ce a încercat să sărute o vecină în lift, a fost declarat nevinovat de Judecătoria Sectorului 5, relatează ziare.com.
Pensionari
Foto: pxfuel.com

Pensiile ar putea crește cu 4,6% în 2022, în teorie. Dan Vîlceanu ori nu a citit OUG, ori vor modifica iarăși Legea

de Florin Barbuta HotNews.ro
Pensiile vor crește anul viitor bazându-se pe datele din 2020, nu din 2021, așa că majorarea va fi mai mică. Ar urma să fie o creștere a punctului de pensie de 4,6%, la 1.508 lei, respectiv cu 66,3 lei. Măcar am aflat una dintre necunoscutele (click pentru a deschide) pe care le menționam la începutul anului când a apărut OUG care prevede cum vor fi luate în calcul majorările pensiilor: nu știam când va fi realizat bugetul pe 2022. Acum am aflat, va fi anul acesta, astfel că pentru creșterea pensiilor vor fi luate în calcul inflația medie anuală și maxim 50% din creșterea reală salariului mediu, ambele din 2020.
Coronavirus in Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Pacienți tineri ajung la spital cu afectare pulmonară de 75%. Cum s-a schimbat evoluția COVID în valul 4 al pandemiei / Apelul șefului UPU-SMURD Iași

de Redactia HotNews.ro
Medicul-șef al UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, spune că în Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Sfântul Spiridon sunt pacienți care au venit în urmă cu 14 zile și care sunt îngrijiți în regim de Terapie Intensivă, ea făcând apel la creșterea numărului de paturi din celelalte spitale ieșene.
De ce oxigenul devine un tratament esențial pentru bolnavul de COVID
Foto: Gulliver / Getty Images / Digi 24

Digi24: VIDEO - COVID, boala parșivă care te face să crezi până în ultimul moment că ești bine. De ce nu-ți dai seama că ceva este în neregulă cu tine

de Redactia Digi24
Spitalele din România consumă cele mai mari cantități de oxigen din istorie, acum, în valul 4 al pandemiei de COVID-19. Medicii spun că boala este atât de înșelătoare, încât bolnavul nu simte starea de rău atunci când îi scade saturația și de aceea, ajunge prea târziu la spital.
Kelly Piquet
Foto: Instagram

DigiSport: Cadoul primit de Max Verstappen, după ce a câștigat MP al SUA. Surpriza pusă la cale de Kelly Piquet

de Redactia Digisport.ro
Pilotul olandez de la Red Bull a avut parte de o surpriză plăcută, după finalul cursei. Kelly Piquet (32 de ani), prietena sa, extrem de mândră de Max, a postat un mesaj care l-a emoționat total pe acesta.
Transylvania Open 2021
Foto: TransylvaniaOpen / Facebook

Prima mare surpriză de la Transylvania Open

de A.I. HotNews.ro
Transylvania Open a avut parte de prima mare surpriză, Jil Teichmann (a patra favorită) părăsind turneul de categorie "WTA 250" de la Cluj-Napoca chiar din runda inaugurală.
Rata de infectare COVID 25 octombrie
Foto: grupul de comunicare strategica

​GRAFIC Rata de infectare la nivel național se apropie de 10 / Topul județelor după incidența cazurilor COVID-19

de D.D. HotNews.ro
Rata de infectare la nivel național se apropie de 10, potrivit datelor oficiale de luni incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 fiind de 9,92.
Mall
Foto: Pexels
 documente

Haos cu noile restricții. CNSU dă o nouă hotărâre după ce accesul cu certificat COVID în mall-uri și magazinele neesențiale nu a mai apărut în HG cu noile măsuri restrictive

de D.D. HotNews.ro
Haos cu noile restricții, după ce în hotărârea de guvern privind măsurile valabile de luni nu a mai apărut prevederea privind accesul pe bază de ceritificat verde COVID în mall-uri și alte magazine neesențiale. CNSU s-a întrunit din nou luni dimineață pentru a introduce noile restricții în actul normativ.
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images / Cecilia Fabiano / LaPresse

O nouă zi fără niciun loc liber la ATI COVID în spitalele din România

de Redactia HotNews.ro
La nivel național, la acest moment, nu există în continuare niciun pat liber la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, conform ultimelor date transmise luni de către autorități.
Migranti la granita sudica a SUA
Foto: Guillermo Arias / AFP / Profimedia Images

Pandemia sau „efectul Biden”? Numărul de migranți ilegali ajunși la granița de sud a SUA a ajuns la 1,7 milioane, cel mai mare din istoria țării

de S.J. HotNews.ro
Un număr record de migranți a încercat să traverseze ilegal frontierele Statelor Unite în ultimul an, relatează Business Insider.
Bucharest Gaming Week 2021
Foto: Gaming Week

A început Bucharest Gaming Week, cel mai important eveniment din România pentru gameri și cei pasionați de domeniu

de S.J. HotNews.ro
A cincea ediție a Bucharest Gaming Week, cel mai important eveniment dedicat gamerilor de la noi din țară, a început luni, 25 octombrie.
Fofi Gennimata (sursa; twitter)
Foto: Hotnews

Lidera socialiștilor greci, Fofi Gennimata, a murit de cancer la sân

de Redactia HotNews.ro
Președintele Mișcării pentru Schimbare (KINAL) din Grecia, Fofi Gennimata, a murit luni, la vârsta de 56 ani, ea fiind diagnosticată cu cancer la sân în urmă cu peste 10 ani, relatează Ekathimerini.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Dune
Foto: Warner Bros Pictures

VIDEO Dune, pe primul loc la box office-ul american / Care sunt celelalte filme care completează topul

de S.J. HotNews.ro
13:59
Dune, una dintre cele mai așteptate superproducții de la Hollywood, a intrat pe primul loc în box-office-ul nord-american, cu încasări de 40,1 milioane de dolari, anunță site-ul Boxofficemojo.com, citat de Agerpres.
Varna, Bulgaria
Foto: Airpix / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Hotelierii din Bulgaria amenință cu proteste la nivel național din cauza certificatului Covid „discriminatoriu” / Ce îi nemulțumește

de S.J. HotNews.ro
Reprezentanții sectorului HoReCa din Bulgaria au amenințat că vor declanșa proteste la nivel național dacă guvernul nu modifică regulile pentru emiterea certificatului Covid, relatează Euractiv.
Elena Udrea
Foto: Facebook

Dosarul Hidroelectrica: Elena Udrea a mers la Curtea de Apel București, dar nu a intrat la proces pe motiv că nu este vaccinată anti-COVID

de Redactia HotNews.ro
Fostul ministru Elena Udrea, trimisă în judecată de DNA în decembrie 2017 în dosarul în care este acuzată că a acceptat o mită de aproape 5 milioane de dolari de la "băiatul deștept" Bogdan Buzăianu pentru a interveni în sensul păstrării condițiilor negociate la o serie de contracte cu Hidroelectrica, a mers luni la Curtea de Apel București, unde a avut loc un termen al procesului, dar nu a intrat în sală, pe motiv că nu este vaccinată anti-COVID.
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images / Cecilia Fabiano / LaPresse

10.000 de doze de anticorpi monoclonali vor ajunge în România săptămâna viitoare

de Alina Neagu HotNews.ro
10.000 de doze de anticorpi monoclonali pentru tratarea pacienților COVID-19 ar urma să ajungă în România în prima săptămână a lunii noiembrie, după ce Ministerul Sănătății a semnat un contract în acest sens.
Tren al CFR Calatori
Foto: Stefania Gal

A fost demolat vechiul pod feroviar de la Grădiștea. În curând va începe construcția noului pod de pe ruta directă București - Giurgiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Podul vechi de la Grădiștea, de pe linia 902 București - Giurgiu, a fost demolat, scrie publicația România Feroviară, iar compania austriacă Porr, care a câștigat proiectul, va începe construcția noului pod și demontează și vechea cale de rulare, pe o distanță de 7 km. În loc să fie un drum de maxim o oră și 20 de minute, călătoria cu trenul între București și Giurgiu durează și peste trei ore, făcându-se din 2005 pe o rută ocolită, prin Videle.
Nicolae Ciuca (sursa: facebook)
Foto: Hotnews

Ciucă: Mandatul nostru este să căutăm susținere pentru un guvern minoritar / Discuțiile cu PSD vor fi reluate

de Redactia HotNews.ro
”Mandatul nostru este să căutăm susținere pentru un guvern minoritar”, a declarat luni premierul desemnat Nicolae Ciucă, afirmând că a discutat telefonic cu Marcel Ciolacu, urmând ca dialogul să fie reluat ulterior.
Coronavirus in Romania
Foto: Freepik

Rata de infectare în București, în ușoară scădere. Incidența COVID este luni de 16.24

de D.D. HotNews.ro
Rata de incidență COVID-19 calculată la 14 zile este, luni, în București, de 16,24 de cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcției de Sănătate Publică.
Ursi
Foto: Conservation Carpathia

Primul recensământ al urșilor bruni, prin metode genetice. În Munții Făgăraș au fost identificați 283 de urși / Densitatea populației e de 17-18 urși / 100 km pătrați.

de DP HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Actualitate | Mediu
Fundația Conservation Carpathia a identificat urșii de pe o suprafață de 1200 kilometri pătrați din Munții Făgăraș și împrejurimi în cadrul primului studiu genetic din România. Evaluarea cantitativă a populației de urs cu metode moderne, precum genetica, este primul pas în gestionarea responsabilă a urșilor din țara noastră. Au fost recoltate 1426 de probe de ADN cu o rată de succes a analizelor de laborator de 63%. Au fost identificați 283 de urși, 137 femele și 146 masculi, iar prin modelare statistică a fost estimată densitatea populației la 17-18 urși / 100 km pătrați.

carantina de noapte
Foto: Facebook
Articol actualizat

Noile restricții în vigoare de luni. Carantină de noapte, magazinele au program doar până la ora 21, cluburile închise / Certificat verde COVID pentru acces în instituții publice

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Noi restricții intră în vigoare în România, începând de luni dimineața, pe fondul exploziei cazurilor de COVID-19. Este instituită carantina de noapte, în intervalul 22.00 - 05.00, excepție făcând doar persoanele care sunt vaccinate. Magazinele, restaurantele, cafenelele sau cinematografele vor avea program doar până la ora 21.00, în timp ce barurile și cluburile vor fi închise, iar certificatul verde COVID devine necesar pentru mare parte din activități sau pentru intrarea în instituțiile publice.
Apple iPod Nano
Foto: Valeriia Arnaud, Dreamstime.com

Apple iPod la 20 de ani - Cum a schimbat micul gadget modul cum ascultăm muzica, dar și soarta Apple

de Vlad Barza HotNews.ro
În ultima decadă din 2001 Steve Jobs prezenta iPod, spunând că MP3 playerele existențe pe piață nu arată deloc bine și sunt greu de folosit. Apple iPod a fost un mare succes, cu ani buni înaintea lansării iPhone-ului, iar în cel mai bun an s-au vândut în lume 55 de milioane de unități și iPod a generat 40% din cifra de afaceri a companiei.
Jack Dorsey, CEO Twitter
Foto: Captura YouTube

Hiperinflație în America? Miliardarul Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, crede „că se întâmplă deja”: Va schimba totul

de S.J. HotNews.ro
Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, crede că puseul inflaționist prin care trec în prezent Statele Unite se va agrava considerabil, relatează Business Insider.
Anthony Fauci
Foto: CNP / AD Media / Profimedia Images

Lovitură pentru dr. Fauci: SUA au finanțat cercetări periculoase asupra coronavirusurilor făcute la Wuhan - document oficial

de S.J. HotNews.ro
„Îmi displace profund minciuna pe care o promovați acum”, afirma în luna iulie dr. Anthony Fauci în timpul unei audieri din Congresul american despre afirmația că instituții publice din Statele Unite ar fi finanțat cercetări periculoase făcute în Wuhan asupra coronavirusurilor. Însă un document oficial făcut public săptămâna trecută pare să îl contrazică, scrie revista Vanity Fair.
Marcel Ciolacu votează la motiunea de cenzura
Foto: AGERPRES

VIDEO Ciolacu despre Cîțu: ”Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele erau aia cu copiii spun lucruri trăsnite”

de Redactia HotNews.ro
Liderul PSD Marcel Ciolacu a reafirmat luni că ”în acest moment nu există negocieri de a intra sau de a nu intra la guvernare”, însă social-democrații au obligația de a discuta cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Întrebat în legătură cu faptul că președintele PNL Florin Cîțu nu ar dori un guvern PNL-PSD, Ciolacu a spus că și oamenii mari spun lucruri trăsnite. ”Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele erau aia cu copiii spun lucruri trăsnite”, a declarat liderul PSD.
Coronavirus in Rusia
Foto: Alexander Zemlianichenko Jr / Xinhua News / Profimedia

Rusia a raportat cel mai mare număr de cazuri Covid-19 de la debutul pandemiei

de R.P. HotNews.ro
Rusia a raportat luni 37.930 de noi cazuri de Covid-19 confirmate în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanț zilnic de la debutul pandemiei și până acum, relatează Reuters.
Val Bisoglio in MASH
Foto: Captura video

Doliu la Hollywood, încă un actor îndrăgit a murit: Val Bisoglio, cunoscut pentru rolul din „M.A.S.H.”

de S.J. HotNews.ro
11:18
Val Bisoglio, cunoscut actor american a cărui carieră a durat peste 50 de ani, a murit la vârsta de 95 de ani, potrivit unui anunț făcut de soția sa, anunțul stingerii sale din viață venind în aceeași zi cu anunțarea decesului lui James Michael Tyler, un alt actor îndrăgit pentru rolul său din serialul „Friends”, relatează Variety.
Halyna Hutchins
Foto: Twitter

Prima reacție a familiei regizoarei Halyna Hutchins despre accidentul care a dus la moartea sa pe platoul de filmare: „Există atât de multe semne de întrebare”

de S.J. HotNews.ro
10:56
Tatăl Halynei Hutchins, regizoarea de imagine ucisă săptămâna trecută pe platoul de filmare în urma unui accident tragic, afirmă că nu îl învinuiește pe actorul Alec Baldwin, cel care a apăsat pe trăgaci, pentru moartea fiicei sale, relatează Insider.
Scoala - clopotel
Foto: Agerpres

Vacanță fortață de două săptămâni pentru toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul de stat, începând de astăzi. After-school-urile se închid și ele / Școlile și grădinițele private rămân deocamdată deschise, dintr-o "scăpare"

de Redactia HotNews.ro
Toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul de stat au intrat într-o vacanță forțată începând de astăzi și până în 5 noiembrie, conform unei decizii luate de guvern în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19. After-school-urile vor fi și ele închise. Rămân deocamdată deschise școlile și grădinițele private, pentru că un articol care prevede suspendarea cursurilor în școlile private și care era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a fost preluat și în Hotărârea de Guvern. Rămân deschise și creșele, și cele de stat, si cele private.
soldat si copil afgani
Foto: US Army

Situație dramatică în Afganistan, milioane de oameni riscă să moară de foame: „Vor muri copii”, avertizează ONU

de S.J. HotNews.ro
Milioane de afgani, inclusiv copii, ar putea muri de foame dacă nu se iau măsuri urgente pentru a scoate Afganistanul din pragul colapsului, a avertizat un important oficial ONU, cerând deblocarea fondurilor pentru eforturi umanitare în această țară, relatează Reuters și Agerpres.
Lionel Messi si unul dintre fanii lui Marseille
Foto: JEAN CATUFFE / AFP / Profimedia

VIDEO Scene ireale la Marseille vs PSG: Cine i-a făcut marcaj lui Lionel Messi

de A.I. HotNews.ro
Derbiul dintre Marseille și PSG (0-0) a fost unul cu o atmosferă apăsătoare, fanii de pe Velodrome reușind să le ofere rivalilor parizieni o primire neprietenoasă.
premierul desemnat Nicolae Ciuca
Foto: Facebook

Premierul desemnat Nicolae Ciucă se întâlnește cu liderul USR Dacian Cioloș / ”Va fi o discuție pentru un guvern minoritar, nu o negociere”

de Redactia HotNews.ro
Premierul desemnat Nicolae Ciucă se întâlnește luni, la ora 12,00, cu președintele USR, Dacian Cioloș, pentru a discuta despre Programul de guvernare. ”Premierul desemnat vrea să discute intențiile pe care le are cu acest guvern. Domnul Ciucă i-a spus clar că vrea să prezinte intențiile pentru un guvern minoritar - echipa, programul. Nu este o negociere", a declarat Anca Dragu (USR).
Coada la vaccinare in Bucuresti
Foto: RO Vaccinare Facebook

Știrea pozitivă a weekend-ului. Epidemiolog: Pentru prima dată în valul 4 al pandemiei, viteza de vaccinare a depășit viteza de infectare în România

de Redactia HotNews.ro
Pentru prima dată în valul 4 al pandemiei de COVID-19, în weekend-ul care s-a încheiat viteza de vaccinare a depășit viteza de infectare, iar dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele șapte zile, la finalul lunii decembrie România va avea 10 milioane de persoane vaccinate cu prima doză și, în martie anul viitor, 15 milioane, spune epidemiologul Octavian Jurma.
Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului
Foto: Vladimir Pomortzeff / Alamy / Profimedia Images

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a fost internat în spital în timpul vizitei făcute în SUA

de S.J. HotNews.ro
Arhiepiscopul și Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, a fost internat în spital în timpul vizitei sale în Statele Unite, relatează ABC News și Agerpres.
Oameni la vaccinare
Foto: Freepik

Încă un maraton al vaccinării antiCovid în șase spitale militare din țară cu ocazia Zilei Armatei

de Redactia HotNews.ro
Ministerul Apărării Naționale organizează, luni și marți, cu prilejul Zilei Armatei României, un nou maraton de vaccinare în șase spitale militare din țară.
Regele Mihai I al Romaniei
Foto: Casa Regala

100 de ani de la nașterea Regelui Mihai. Sala tronului din Palatul Regal, deschisă publicului

de Redactia HotNews.ro
Muzeul Național de Artă al României (MNAR) deschide, luni, spre vizitare, Spațiile Istorice ale Palatului Regal, între orele 10,00 și 18,00, la aniversarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I. Publicul va putea vizita Sufrageria Regală, Scara Voievozilor, Sala Tronului, precum și expoziția "Fragmente de memorie - Portrete Regale", mai multe opere de artă înfățișându-l pe Regele Mihai I în diferite etape ale vieții, precizează MNAR.
Ronald Koeman
Foto: Captura Twitter

Cât mai rămâne Ronald Koeman pe Camp Nou după încă un El Clasico pierdut de Barcelona

de L.V.A. HotNews.ro
Barcelona a ajuns duminică la patru El Clasico consecutive pierdute în fața marii rivale Real Madrid. Conducerea catalanilor l-a reconfirmat pe antrenorul olandez, dar următoarele jocuri sunt decisive în păstrarea postului de tehnician al trupei blaugrana.
James Michael Tyler
Foto: Twitter

Actorul James Michael Tyler, interpretul lui Gunther din serialul „Friends”, a murit la vârsta de 59 de ani

de Redactia HotNews.ro
Actorul James Michael Tyler, cunoscut pentru interpretarea lui Gunther în serialul „Friends”, a murit la vârsta de 59 de ani de cancer la prostată, a confirmat managerul lui pentru Variety.
Valeriu Gheorghita
Foto: AGERPRES

Valeriu Gheorghiță: Avem peste 40% din populația adultă vaccinată anti-Covid-19

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că numai în ultimele 72 de ore s-au administrat peste 360.000 de doze de vaccin și că în acest moment, în România, peste 40% din populația adultă s-a vaccinat. Gheorghiță a făcut un apel către universitățile de medicină să organizeze maratoane ale vaccinării în marile orașe și a precizat că un astfel de maraton se va desfășura la București în fiecare sfârșit de săptămână, până la finalul anului.
Sudan proteste
Foto: Wikimedia Commons

Lovitură de stat în Sudan: Premierul, miniștrii și alți lideri politici, arestați de armată. Oamenii protestează în stradă / A fost decretată stare de urgență UPDATE

de R.P. HotNews.ro
Premierul Sudanului și majoritatea membrilor cabinetului au fost arestați luni de soldați, alături de mai mulți lideri ai partidului pro-guvernamental, au precizat trei surse politice citate de Reuters. Premierul Abdalla Hamdok a fost reținut și apoi transferat într-o locație necunoscută după ce a refuzat să transmită o declarație de susținere a loviturii de stat.
Simona Halep
Foto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Clasamentul WTA: Simona Halep, urcare de o poziție - Câte sportive mai are România în TOP 200

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep a înregistrat o urcare de un loc în clasamentul WTA după parcursul de la Kremlin Open (a ajuns până în sferturi). Dintre sportivele noastre aflate în TOP 200 WTA, doar Jaqueline Cristian a mai urcat în ierarhie.
Statui Insula Pastelui
Foto: Google

Chile: Locuitorii Insulei Paștelui nu vor să-i primească pe turiști, după un an și jumătate de izolare din cauza pandemiei de coronavirus

de Redactia HotNews.ro
Locuitorii Insulei Paștelui, rupți de lume de peste un an și jumătate din cauza pandemiei de coronavirus, au votat duminică în proporție de 67% împotriva redeschiderii insulei pentru turiști, informează luni AFP citată de Agerpres.
Ronald Koeman
Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

VIDEO Ce a pățit Ronald Koeman după înfrângerea Barcelonei din El Clasico

de A.I. HotNews.ro
Barcelona a cedat contra Realului chiar pe Camp Nou (2-1), iar fanii catalani și-au cam pierdut răbdarea în ceea ce-l privește pe Ronald Koeman. Tehnicianul a avut parte de o întâlnire ostilă cu fanii la finalul El Clasico, olandezul reușind cu dificultate să scape de furia suporterilor nemulțumiți.
Minge de fotbal
Foto: Dreamstime
Pontul zilei

Liga 1: CFR Cluj vs Sepsi Sf. Gheorghe - Cotă atractivă pentru scor exact

de D.S. HotNews.ro
În Gruia, luni seara, de la ora 20:30, campioana CFR Cluj întâlnește o formație (Sepsi Sf. Gheorghe) care a început stagiunea în Europa, dar pe care toamna o găsește izolată în subsolul clasamentului din Liga 1.
Dan Vilceanu
Foto: AGERPRES

Dan Vîlceanu: A fost această scăpare cu școlile private. Vom remedia mâine

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Revista Presei | Radio TV
Ministrul interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat că în cursul zilei de luni va fi remediată „scăparea” din hotărârea de guvern referitoare la grădinițele și școlile private, astfel încât și acestea să intre în vacanță.
Cristiano Ronaldo, gest reprobabil in Manchester United vs Liverpool 0-5
Foto: captura eurosport
Premier League

VIDEO Cristiano Ronaldo, gest incalificabil - Manchester United, umilită acasă de Liverpool

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Sport | Fotbal
Cristiano Ronaldo a fost unul dintre eroii negativi în înfrângerea umilitoare suferită pe Old Trafford de Manchester United, scor 0-5 cu Liverpool. În momentul în care echipa sa era condusă cu 3-0, portughezul s-a enervat după ce a pierdut un duel pentru minge și l-a lovit pe Curtis Jones, adversar aflat la pământ.
Hannah Gutierrez-Reed
Foto: Facebook

Cine era armurierul ”Rust” când Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins: O tânără ”novice” ce provocase probleme și altui film după ce a dat o armă neverificată unei actrițe de 11 ani

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Tânăra de 24 de ani ce fusese angajată ca armurier al filmului Rust cu Alec Baldwin mai provocase probleme și ultimei pelicule la care lucrase, filmările acesteia fiind întrerupe pentru scurt timp pentru că dăduse o armă neverificată corect unei actrițe de 11 ani, scrie Daily Beast, care citează două surse din domeniul producției cinematografice.
Rusi
Foto: goodfreephotos.com

Moscova denunță decizia SUA de a-i califica pe ruși ca solicitanți „fără adăpost” pentru acordarea vizei

de V.M. HotNews.ro
Rusia a condamnat duminică o decizie a SUA de a-i include pe cetățenii ruși care doresc obținerea unei vize în Statele Unite pe o listă a „naționalităților fără adăpost”, așa-numita „Homeless Nationalities”, care pot solicita vize în terțe țări.
Lucian Croitoru
Foto: Hotnews

Lucian Croitoru: PNL, irelevant politic în 2024?

de Lucian Croitoru HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Actualitate | Opinii
Care ar putea fi implicațiile pe termen lung ale crizei politice începute în septembrie pentru viitorul Partidului Național Liberal? Se va angaja PNL pe o cale ce-l va face irelevant politic în 2024? Și ce implicații ar putea fi pentru liberalism, democrație, politica fiscală și politica monetară?, se întreabă Lucian Croitoru pe blogul personal. Când dai la o parte tot zgomotul din jurul acestei crize politice nu rămâne decât un factor esențial, cred eu, care să informeze judecata, și anume faptul că PSD guvernează, direct sau prin interpuși, numai în perioadele de expansiune economică (cu excepția celor nouă luni din 2009 în coaliție cu PDL) și promovează de fiecare dată politici fiscale prociclice care amplifică expansiunea și duc la acumularea de dezechilibre.
Facebook
Foto: Piotr Adamowicz, Dreamstime.com

Tutorial. Poți să îți transferi ușor pozele și postările de pe Facebook pe alte platforme. Uite cum, pas cu pas

de S.J. HotNews.ro
16:00 Magazin
Ești în sfârșit pregătit să-ți ștergi contul de Facebook? Sau vrei să te asiguri că toate fotografiile, videoclipurile și postările de pe Facebook pe care le-ai urcat sau făcut de-a lungul anilor sunt salvate în siguranță și într-un alt loc de unde le poți accesa cu siguranță? Vești bune:Alte titluri din Actualitate:

Dezastrul Covid-19 din estul Europei, în cifre: 4% din populația lumii, dar 20% din numărul de cazuri / Trei țări, printre care și România, în top 5 al numărului de noi decese
Este metaversul viitorul internetului? - Cum ar putea arăta o lume virtuală a tuturor posiblităților și care ar fi avantajele, dar și minusurile ei
Republica Moldova a înregistrat una dintre cele mai mari rate de decese asociate Covid-19
Consiliul Elevilor cere corectarea hotărârii de guvern și să se permită suspendarea cursurilor și în școlile private: „Școlile private nu sunt un sistem paralel”
Prefectura Prahova reclamă că „situația devine disperată”, peste 30 de pacienți aștepteaptă în UPU eliberarea unui loc pentru internare / Apel la medicii de familie și la managerii spitalelor non-COVID să se implice


ECONOMIE

China are un deficit de energie
Foto: pixabay.com

Importurile de energie electrică ale Chinei din Coreea de Nord au crescut cu 62% în septembrie

de DP HotNews.ro
Importurile Chinei de energie electrică din Coreea de Nord au crescut cu peste 60% luna trecută față de anul trecut, pe fondul celui mai mare deficit de energie din ultimele decenii, scrie presa coreeană. Potrivit ediției de duminică a South China Morning Post, importurile Chinei din Nord au crescut cu 62 la sută pe an, la aproape 36.000 megawați oră în septembrie. De la începutul anului, importurile Chinei din Coreea de Nord se ridică la 11,9 milioane de dolari SUA sau 14 miliarde de woni. Sancțiunile Națiunilor Unite impuse Coreei de Nord interzic exporturile țării de cărbune, minereu de fier, alimente și produse agricole, dar comerțul cu energie electrică nu este restricționat.


SPORT

Emma Raducanu si Gabriela Ruse
Foto: TransylvaniaOpen / Facebook

FOTO Alături de cine a luat cina Emma Răducanu la Cluj-Napoca

de A.I. HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Sport | Tenis
A câștigat trofeul la US Open luând prin surprindere lumea tenisului, iar acum se află la Transylvania Open, acolo unde este cap de serie numărul trei. Emma Răducanu a putut fi văzută sâmbătă de public la antrenament (lucru care se va întâmpla și duminică), iar seara a avut parte de o cină specială în Cluj-Napoca alături de una dintre prietenele din circuitul WTA.
David Alaba
Foto: Twitter - LaLiga

La Liga: Real Madrid se impune în El Clasico (2-1 vs FC Barcelona) și urcă pe primul loc

de Silviu Dumitru HotNews.ro
El Clasico nu a dezamăgit nici de această dată, chiar dacă cele două echipe (în special catalanii) nu trec prin cele mai bune momente: Real Madrid s-a impus cu 2-1 pe terenul rivalei FC Barcelona, după un meci foarte spectaculos, și a urcat pe primul loc în La Liga.
Dan Petrescu
Foto: ESPA Photo Agency/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu, deranjat de amânarea meciului Farul vs FCSB: "Nu mi se pare corect. Când aveam noi nevoie, nu interesa pe nimeni"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Sport | Fotbal
Dan Petrescu s-a declarat deranjat de amânarea meciului dintre Farul Constanța și FCSB, la solicitarea formației bucureștene. Antrenorul campioanei României a afirmat, duminică, într-o conferință de presă, că CFR Cluj nu a avut parte de același tratament în momentele în care a avut nevoie de amânări din cauza accidentărilor.


0-100.hotnews.ro

Masini
Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Înmatriculările de mașini full-electrice s-au dublat în UE. Dieselul a avut o nouă scădere severă

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Economie | Auto
În UE s-au înmatriculat la nouă luni aproape 570.000 de mașini noi, dublu față de anul trecut, iar în unele țări înmatriculările au crescut de cinci ori. Și în România va fi un an record pentru mașinile electrice, mai ales fiindcă sosesc în țară mii de Dacia Spring, aduse din China. Pe de altă parte, la nivelul UE scad în continuare mașinile diesel care au sub 18% din piața mașinilor noi.


LIFE

Freida Pinto
Foto: captura Netflix

Un thriller nou de pe Netflix domină toate serviciile de streaming

de A.Th.C. HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021
Filmele originale ale lui Netflix trec uneori puțin observate, pentru că serviciul de streaming nu face mari eforturi cu marketingul înainte de lansare. Dar unele ies din anonimat și au vizualizări substanțiale – cum este cazul noului thriller „Intrusion/Intrus”, care domină toată concurența de ceva vreme, scrie ComicBook.
De Niro și Hightower în 2012
Foto: Wikipedia Commons

Robert De Niro își va păstra averea de jumătate de miliard de dolari după divorț

de A.Th.C. HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Life | Showbiz
„Veniturile din timpul căsătoriei sunt proprietatea lui separată” – iar vedeta de la Hollywood răsuflă ușurată după ce o curte de apel din Manhattan i-a respins fostei sale soții Grace Hightower, o femeie de culoare, dreptul la jumătate din câștigurile lui de Niro din carieră și din afaceri, scrie Yahoo!News.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by