Politia
Foto: Facebook

UPDATE Percheziții la Universitatea "Titu Maiorescu" și la Primăria Capitalei privind vânzarea ilegală a unor apartamente din căminele universității / Cu cât erau vândute locuințele

de I.H. HotNews.ro
Mai multe percheziții au loc miercuri dimineață în București și în Ilfov, la Universitatea "Titu Maiorescu", la Primăria Capitalei, la Primăria Sectorului 4 și la locuințele unor persoane, într-un dosar de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre vânzarea de apartamente din căminele universității.
Plati falimente Astra si Carpatica
Foto: FGA

Cum au ajuns Finanțele să propună creșterea sumelor pe care le pot primi păgubiții în cazul falimentului unui asigurător RCA: Pierderi de sute de milioane de lei după falimentele Astra și Carpatica

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Păgubiții care au de recuperat despăgubiri de la un asigurător în faliment ar putea primi cel mult 500.000 de lei pe fiecare contract la o astfel de firmă, potrivit unui proiect de lege al Ministerului de Finanțe. Acum, suma maximă este de 450.000 de lei și se acordă de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) per creditor, și nu pe fiecare contract, fapt care a generat neplata unor despăgubiri de sute de milioane de lei. Practica a fost însă invalidată la Înalta Curte după ce asiguratorii CASCO au dat în judecată FGA pentru recuperarea banilor de la Astra și Carpatica.
Plaja Grecia
Foto: pixabay.com

9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingătoare

de DP HotNews.ro
Ideal e ca, atunci când vizitezi o țară străină, să te informezi dinainte cu privire la obiceiurile și cultura locală pentru a nu face vreo gafă impardonabilă din necunoștință de cauză. Cum sute de mii de turiști români vizitează Grecia, HotNews.ro a realizat un scurt ghid despre gesturi sau lucruri pe care trebuie să le evitați atunci când sunteți printre greci.
Cristian Felea
Foto: Arhiva personala

Joe și Vladimir pe urmele lui Ronald și Mihail, într-o zi fierbinte de iunie, la Geneva

de Cristian Felea Contributors.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Opinii
Nimănui nu-i poate scăpa simbolismul întâlnirii de miercuri, 16 iunie, dintre Joe Biden și Vladimir Putin de la Villa La Grange de pe țărmul lacului Geneva, la ceva mai bine de 35 de ani după istorica întâlnire dintre Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov, în plin Război Rece, atunci când nimic nu părea să anunțe că între Statele Unite și Uniunea Sovietică poate fi loc de dialog și de concesii.
dezbatere HotNews.ro
Foto: Hotnews
România în Europa

Cum se pregătește România pentru o piață a hidrogenului verde? Dezbatere live HotNews.ro, miercuri, de la ora 13.00

de Redactia HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Romania in Europa
Ce este hidrogenul verde și de ce este el important? Este hidrogenul verde o sursă de energie a viitorului sau un vector energetic? Când va avea România o strategie a hidrogenului? Ce potențial are România pentru producerea de energie verde? Cât de fezabile sunt proiectele privind hidrogenul cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)? Cum poate fi adaptată rețeaua de gaze pentru transportul hidrogenului? Aceste teme vor fi dezbătute miercuri, de la ora 13.00, într-o dezbatere live HotNews.ro. Invitații sunt: Dan Drăgan - secretar de stat în Ministerul Energiei, Ioan Iordache - director executiv al Asociației pentru Energia Hidrogenului din România, cercetător științific la Centrul Național de Hidrogen și Pile de Combustie și Dumitru Chisaliță, președinte al Asociației Energia Inteligentă.
  • Cititorii HotNews.ro le pot pune întrebări invitaților, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile vor fi moderate, iar cele conținând injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.


Sorin Cîmpeanu
Foto: Captura Facebook

Cîmpeanu anunță noul calendar privind concursul pentru directorii de școli: Proba scrisă, pe 15 octombrie; numirile, înainte de Crăciun

de I.R. HotNews.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri că pe data de 14 septembrie va debuta concursul pentru ocuparea posturilor de director în toate școlile din România, proba scrisă urmând să aibă loc pe 15 octombrie. Concursul are mai multe etape și se va desfășura pe parcursul primului semestru.
Navalnii pictat pe zidurile din Geneva (sursa foto: twitter)
Foto: Hotnews

Cum îl întâmpină Geneva pe Putin, înaintea întâlnirii cu Biden: ”Navalnîi, eroul vremurilor noastre” FOTO

de R.P. HotNews.ro
Geneva se pregătește să găzudiască mult așteptatul summit dintre președintele american Joe Biden și omologul său rus Vladimir Putin. Orașul a fost împânzit de bannere, iar de pe ziduri ”zâmbește” opozantul rus Alexei Navalnîi, descris drept ”eroul vremurilor noastre”.
Investitii - economii
Foto: Pixabay

În ce să investești în vreme de inflație. Recomandările unor manageri de fonduri

de F.B. HotNews.ro
​Inflația este de așteptat să crească puternic în perioada următoare. Deja vedem asta în rapoartele băncilor din țară și din străinătate. Chiar BNR a majorat recent proiecția. O inflație mare îți afectează economiile, dacă le ții „la saltea” în conturi curente sau de economii cu dobânzi mici. Cu alte cuvinte, așa cum spune unul dintre reprezentanții administratorilor de fonduri: cine vrea să își păstreze puterea de cumpărare, să economisească pe termen lung, va trebui să diversifice către zona de active cu risc. Sunt unele clase de active care produc câștig în astfel de vremuri, conform reprezentanților administratorilor de fonduri intervievați în cadrul unui eveniment organizat de Bursa de Valori București (BVB).
Blockchain, mai valoroasă decât Bitcoin
Foto: Unsplash.com
Pagini de [cod]

Cum a ajuns blockchain, tehnologia din spatele Bitcoin, să fie mai valoroasă decât criptomoneda

de Răzvan Băltărețu  HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Pagini de [cod]
Ultimele șase luni au fost extraordinare pentru criptomonede. S-a discutat enorm despre ele și s-au vehiculat sume imense. Despre ce s-a discutat mai puțin e tehnologia din spate, denumită blockchain, și cea care ar putea fi mai longevivă decât criptomonedele actuale.
Noile reguli de TVA în comerțul electronic de la 1 iulie 2021
Foto: WORLD TRADE INSTITUTE BUCHAREST
Articol susținut de WORLD TRADE INSTITUTE BUCHAREST

Noile reguli de TVA în comerțul electronic de la 1 iulie 2021

de HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | Consumator
Regulile fiscale pentru comerțul electronic se modifică major de la 1 iulie 2021. Aceste modificări sunt legate de o reformă legislativă europeană care va avea impact substanțial asupra tuturor companiilor care vând online servicii și mărfuri (atât intracomunitare, cât și importate) pe teritoriul Uniunii Europene.
Academia De Studii Economice din București
Foto: ASE
Articol susținut de ASE

ADMITERE ASE 2021 la programele de studii universitare de LICENȚĂ! Admiterea la ASE este tot mai aproape! 9-16 iulie – ÎNSCRIERI la programele universitare de LICENȚĂ!

de HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Educatie
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, scoate la concurs peste 6500 de locuri la programele universitare de licență, aproape jumătate finanțate de la bugetul de stat.
Hotelul Nordis Mamaia - cel mai mare hotel din România
Foto: Nordis
Articol susținut de Nordis

Turismul de lux în România - o piață sofisticată pentru cei sofisticați

de Smile Media
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Esențial
100 000 de metri pătrați impecabil construiți și finisați, patru clădiri a câte 11 etaje, 712 camere de hotel și 620 apartamente rezidențiale, cel mai mare SPA de pe litoralul românesc, cu o suprafață de peste 3 200 de metri pătrați, plajă proprie de peste 10 000 de metri pătrați, 9 restaurante, baruri și cafenele, un cinematograf VIP, ballroom și centru de conferințe, o galerie comercială cu magazine premium, dar și spații de joacă pentru copii si adolescenți, centru wellnes cu 14 săli de tratament, zona de saune, piscine acoperite și camere de SPA private, precum și o sală de fitness - așa arată în câteva cifre cel mai mare ansamblu rezidențial și hotelier de pe litoralul românesc, NORDIS MAMAIA, „crescut” în numai doi ani.
Instalator
Foto: Wilio

[P] Aveți nevoie de un grădinar, un electrician sau de curățarea covoarelor? O nouă aplicație pe piața românească vă va găsi experți pentru aproape orice serviciu

de Smile Media
Un nou mod revoluționar de a obține servicii de calitate pentru casa, construcția sau grădina dumneavoastră - Wilio este o platformă comună, care vă va ajuta să găsiți rapid specialiști gata să vă ajute cu aproape orice - curățarea, repararea sau întreținerea casei dumneavoastră, chiar și construirea unei case noi.
Marea ofertă aniversară la LINK Academy: reducere de peste 35% + pachet BONUS pentru școlarizare gratuită pe viață
Foto: LINK Academy
​Articol susținut de LINK Academy

Marea ofertă aniversară la LINK Academy: reducere de peste 35% + pachet BONUS pentru școlarizare gratuită pe viață

de Smile Media
La zilele de naștere, de obicei sărbătoriții primesc cadouri, dar LINK Academy organizează de ziua ei o altfel de petrecere. În săptămâna aniversară, LINK Academy oferă cadou o reducere de peste 35% din prețul de școlarizare la înscriere, iar toți cei care se înscriu până pe 20 iunie primesc și un bonus - un pachet care vă permite ca după finalizarea școlarizării de un an de zile să vă continuați gratuit perfecționarea de fiecare dată când este nevoie.
La Fantana - sticla 8 litri
Foto: La Fantana

[P] Cum bem apă având grijă de noi și de mediu

de Smile Media
Apa ne este indispensabilă și este cheia a nenumărate procese vitale din organism. De asemenea, apa ne este indispensabilă și în toate activitățile noastre de zi cu zi. Cu toate acestea, grija cu care ne bem apa nu ar trebui să se limiteze la a ne lua o apă bună și atât. Miliardele de PET-uri din care bem zilnic au ajuns să sufoce mediul, forțându-ne să ne întrebăm ce viitor ne asigurăm pe această planetă.
Dan Popovici, membru Consiliul Director AAF
Foto: AAF
​Articol susținut de AAF

Mit sau realitate: Există investiții cu risc ZERO?

de Dan Popovici HotNews.ro
"Investiția în fonduri de investiții este riscantă! Mai bine stai frumos cu banii într-un depozit sau mai sigur 'la saltea' și dormi liniștit" sau "De ce să risc banii pe care i-am câștigat cu greu, muncind de dimineața până seara? Investitia la Bursă nu este pentru toată lumea, ci doar pentru cei inițiați". Sunt afirmații pe care le-am auzit ani la rând, atunci când încercam să explic domeniul în care activam, respectiv industria fondurilor de investiții. Din păcate puțini oameni au informații suficient de clare și de solide despre fondurile de investiții, puțini au răbdare să asculte în schimb, foarte mulți au deja păreri formate chiar dacă, din păcate, sunt eronate.
Antarctica
Foto: Jocrebbin, Dreamstime.com

Ipoteză interesantă - Navigatorii polinezieni au ajuns în Antarctica mai repede cu un mileniu decât americanii și rușii

de Vlad Barza HotNews.ro
​Primii oameni care au văzut Antarctica și poate chiar au și pășit pe cel mai rece continent ar putea să fi fost navigatorii polinezieni, în secolul 7, cu mai bine de 1.000 de ani înainte ca marinarii ruși și americani să ajungă la acest misterios continent sudic. Concluzia a fost înaintată de un studiu care a analizat tradițiile orale ale populațiilor Maori și s-a bazat și pe dovezile care au arătat că polinezienii erau marinari pricepuți capabil de călătorii lungi de mii de km.
Spitalul Coltea
Foto: Hotnews

Blocul de sterilizare de la Spitalul Colțea din Capitală, defect de o săptămână. Instrumentarul pentru operații, trimis cu ambulanța și sterilizat la Spitalul Cantacuzino. Medic: "Afară e vopsit gardul, înăuntru leopardul. Leopardul e leșinat, în comă"

de Redactia HotNews.ro
Blocul de sterilizare de la Spitalul Colțea din Capitală este defect de o săptămână, iar instrumentele folosite la operații sunt trimise cu ambulanța și sterilizate la Spitalul Cantacuzino. ”Ne trezim că se termină zilnic instrumentarul, blocul de sterilizare este esențial pentru orice spital”, afirmă unul dintre medicii spitalului. Managerul susține că stația de sterilizare este veche, are peste 10 ani și că este nevoie de piese care vor ajunge în 3-6 săptămâni.
Tim Berners-Lee
Foto: CERN

Se vinde un NFT legendar pentru Internet: Codul sursă al World Wide Web, creat de Tim Berners-Lee

de CZ HotNews.ro
Codul sursă original pentru World Wide Web (www) este scos la licitație la casa de licitații Sotheby’s, ca activ digital unic, care nu este interschimbabil (non-fungible token - NFT), în rețeau blockchain Etherum, ofertele pornind de la numai 1.000 de dolari, transmite Reuters, citată de News.ro.
Aplică acum pentru locurile speciale la Bucharest Business School!
Foto: Bucharest Business School
Articol susținut de Bucharest Business School

Un MBA înseamnă echilibru între dezvoltare personală și dezvoltare profesională! Aplică acum pentru locurile speciale la Bucharest Business School!

de Smile Media
Luni, 14 Iun 2021 Actualitate | Educatie
Bucharest Business School din cadrul Academiei de Studii Economice (București) a deschis perioada de recrutare pentru programele MBA, pe care le desfășoară împreună cu partenerii din Canada și Franța. Și anul acesta, BBS propune mediului de afaceri din România un parteneriat și un sprijin în zona educației dedicate profesioniștilor și managerilor, prin cele două programe MBA pe care le organizează (programul Executive MBA Româno-Canadian și programul Professional INDE MBARomâno-Francez), prin intermediul programelor de scurtă durată personalizate pentru companii, dar și prin intermediul experiențelor internaționale, pe care le organizează împreună cu școli de business partenere.
Expoziția „O lume mai frumoasă”, Palatul Cesianu-Racoviță
Foto: Artmark
Articol susținut de A10 by Artmark

Micutzu și BRomania, în linie dreaptă pentru „O lume mai frumoasă”

de HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | Consumator
Actori, artiști, jurnaliști, designeri și personalități marcante din România s-au unit pentru susținerea evenimentului „O lume mai frumoasă”, de joi, 17 iunie, și au donat obiecte personale, purtătoare de istorii, în vederea vânzării prin licitație, pentru cauza caritabilă a Hospice Casa Speranței.
un-parcurs-pe-dealul-mitropoliei-si-in-imprejurimi
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Un parcurs pe Dealul Mitropoliei si in imprejurimi

de A.V. HotNews.ro
Cartea isi propune sa aduca in atentia iubitorilor de istorie si arhitectura bucuresteana, evolutia urbanistica si arhitecturala, de-a lungul a patru secole, a Dealului Mitropoliei si a imprejurimilor sale, o zona insemnata a Bucurestiului.
Energie electrică
Foto: Max Pixel

Asociația furnizorilor de energie: Factura la energie crește din cauza lipsei investițiilor în capacitățile de producție / Nu furnizorii sunt vinovați

de C.P. HotNews.ro
Asociația Furnizorilor de Energie din România (AFFER) neagă acuzațiile potrivit cătora furnizorii sunt vinovați de problemele apărute pe fondul liberalizării, în ceea ce privește facturile consumatorilor. AFEER susține că prețurile la electricitate suportate de consumatori în ultima perioadă reflectă evoluția de pe piețele de energie, interne și internaționale, lipsa investițiilor în România în capacități de producție din ultimii ani, precum și costurile ridicate ale certificatelor de CO2.
Baza aeriana a SpaceX din Boca Chica
Foto: J.G. Domke / Alamy / Profimedia Images

SpaceX, amenințată cu arestări în Texas din cauza bazei sale aerospațiale

de S.J. HotNews.ro
Autoritățile locale din Texas au acuzat SpaceX de încălcarea legii din cauza tentativelor de a bloca accesul la un drup public din apropierea bazei sale aerospațiale din Boca Chicas, relatează Business Insider.
Medicii din Oman au raportat primele cazuri de ciuperca neagra
Foto: Pornchai Kittiwongsakul / AFP / Profimedia Images

Încă o țară a raportat cazuri de „ciupercă neagră”, boală declarată epidemie în India

de S.J. HotNews.ro
Medicii din Oman, o mică țară din Peninsula Arabă, au raportat primele cazuri de „ciupercă neagră”, boală care a fost declarată epidemie în India, relatează Insider.​
freelancer-despre-maidanezii-presei (1)
Foto: Hotnews

Freelancer. Despre maidanezii presei

de A.V. HotNews.ro
Cum e să fii ziarist liber-profesionist în Germania și în România? Cum e să fii jurnalist comunitar, în diaspora? Cum e să faci un ziar tipărit și să intri în datorii? Cum e să vrei, contra curentului mainstream, să îți exprimi adevărul tău, necenzurat? La aceste întrebări răspunde autoarea, din perspectiva sa. Noua sa carte aduce în atenția publicului 17 interviuri relevante cu personalități publice, ziariști de investigație și specialiști din diverse domenii, aflați în țară sau peste hotare.
Gradina cu povesti de leac
Foto: Hotnews

“Grădina cu povesti de leac”, cartea cu povești terapeutice adresate adulților, dar scrise pe înțelesul copiilor

de HotNews.ro
Vino Joi, 17 iunie, ora 18:00, la Ceainăria GreenTea, să o descoperi pe Monica prin poveștile sale dăruite din inimă adulților și copiilor. “Grădina cu povesti de leac” cuprinde primele depănări de tâlcuri vindecătoare îmbrăcate în straie metaforice și dornice să-și ducă în lume mesajul plin de iubire și speranță. Monica Daniela Găitănaru este Povestitor, Psihoterapeut, Lector la Fundația Calea Victoriei și Formator. Are o experiență de peste 12 ani în terapie și dezvoltare personală.
Paul Pogba si conferinta de presa
Foto: Captura Twitter
Euro 2020

VIDEO Cristiano Ronaldo, copiat de Paul Pogba: O sticlă de Heineken îndepărată de francez la conferința de presă

de Red. Sport HotNews.ro
Cristiano Ronaldo a îndepărtat sticlele de Coca Cola din fața sa la o conferință de presă, iar momentul se pare că a fost folosit drept sursă de inspirație. După victoria Franței cu Germania de la Euro 2020, Paul Pogba a avut ceva de împărțit cu o sticlă de Heineken.
Joe Biden
Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trei lucruri de urmărit la confruntarea Biden-Putin. Cum au decurs în trecut întâlnirile președinților americani și ruși VIDEO

de R.P. HotNews.ro
Spre deosebire de alți președinți americani și omologii lor ruși, în cazul lui Joe Biden și al lui Vladimir Putin nu se poate vorbi sub nicio formă de o compatibilitate la nivel personal, ceea ce face ca discuțiile ce vor avea loc miercuri după-amiază la Geneva, pe teren neutru, să fie cu-atât mai dificile.
Computerul cuantic IBM Q System One
Foto: Boykov, Dreamstime.com

IBM a instalat în Germania primul său computer cuantic din Europa. Germania va investi două miliarde euro pentru a deveni o putere în domeniu

de Vlad Barza HotNews.ro
​IBM a instalat marți primul său computer cuantic din Europa, iar la evenimentul de lângă Stuttgart a vorbit și cancelarul Merkel care a spus că acest computer este ”un miracol al tehnologiei”. Germania a anunțat recent că va investi până în 2025 două miliarde euro în cercetare pe domeniul computerelor cuantice unde SUA și China sunt cele două puteri mondiale.
Temeri privind o bula imobiliara in Europa, unde costul locuintelor a crescut neasteptat
Foto: Digi24.ro/ Getty Images

Digi24: Este sau nu reală creșterea prețului la case și apartamente? Argumente că dezvoltatorii ar putea manipula piața prin anunțurile lor

de Redactia Digi24
Dezvoltatorii imobiliari spun că până la finalul anului, în marile orașe, apartamentele vor fi cu 25% mai scumpe decât în 2020 și aduc ca argument scumpirea materialelor de construcții. Cât de reală și de susținută este însă această majorare de preț și la ce trebuie să vă uitați atunci când vreți să cumpărați un imobil.
digisport
Foto: Hotnews

Digisport: Momentul în care Ion Țiriac l-a rugat pe Ilie Năstase să nu-l facă de râs și ce a urmat: "I-am bătut obrazul! Știți ce mi-a spus?"

de Redactia HotNews.ro
Pe Ilie Năstase (74 de ani) și Ion Țiriac (82 de ani) îi leagă o prietenie veche de peste 50 de ani. Primul lider mondial din istorie a povestit o întâmplare inedită petrecută în 1971, când l-a întâlnit pe bunul său prieten în finala turneului de la Madrid.
Cristina Tunegaru explică cele 12 capcane posibile la proba de limba romana de la Evalurea Nationala
Foto: Captura video

​Evaluare Națională 2021. VIDEO 12 capcane posibile la proba de limba română, la exercițiile de literatură și la gramatică, prezentate de profesoara Cristina Tunegaru

de Iulia Rosca HotNews.ro
Mai sunt șase zile până la prima probă din cadrul examenului de Evaluare Națională 2021 pentru elevii de clasa a opta, cea de limba și literatura română, din 22 iunie (marțea viitoare). Profesoara de limba română Cristina Tunegaru prezintă într-un clip video de pregătire pentru examen 12 posibile capcane pentru candidații la examen, atât la exericțiile de literatură, cât și la cele de gramatică.
elefantul-din-creier-motivatiile-noastre-ascunse-din-viata-de-zi-cu-zi
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Motivatiile noastre ascunse din viata de zi cu zi

de A.V. HotNews.ro
"Exista fatete intunecate, necercetate ale vietii publice: institutii sociale venerate in care aproape toti participantii se autoamagesc in mod strategic, piete in care cumparatorii si vanzatorii deopotriva pretind ca tranzactioneaza un lucru in timp ce, pe ascuns, tranzactioneaza altceva. Scena artistica, de pilda, nu este doar despre „aprecierea frumusetii"; ea functioneaza ca scuza pentru afilierea cu oameni impresionanti si ca etalare sexuala (o modalitate de a te invarti in cercuri sociale si de a face sex)."
Rusalii
Foto: Hotnews

O nouă minivacanță pentru români, de Rusalii / Zile libere 2021

de Redactia HotNews.ro
Românii vor o nouă minivacanță în weekend, când creștinii sărbătoresc Rusaliile. Luni, 21 iunie, a doua zi de Rusalii, este zi nelucrătoare, astfel încât vor fi trei zile libere.
Drumul Expres DX12 Craiova - Pitesti - Imagini 360 cu Tronsonul 2
Foto: Captura Facebook

FOTO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini la 360 de grade de pe tronsonul care ar putea fi gata anul acesta

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 40 de kilometri din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, un tronson lung care ar urma să ocolească Balșul și Slatina, sunt în cărți pentru a fi finalizați și dați în trafic în acest an, conform așteptărilor de la Transporturi. Aici lucrează asocierea de firme românești UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct. Compania de Drumuri a realizat o serie de fotografii la 360 de grade în diferite puncte ale șantierului.
Adriean Pârlog
Foto: Arhiva personala

Ce știm înainte de întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin

de Adriean Pârlog Contributors.ro
Că toată lumea este dominată de ideile legate de marea resetare post-pandemică, de crizele în cascadă în derulare și de cele ce vor urma, precum și de perspectiva proiectării unei noi ordini globale. Cine vor fi actorii principali se știe, aproape cu siguranță. Ordinea plasării acestora, într-o eventuală logică a ierarhizărilor, reprezintă marele semn de întrebare.
Ministrul Justiției, Stelian Ion
Foto: Facebook

Magistratul de la Pitești care a decis în premieră, după hotărârea CJUE, că Secția specială nu mai poate funcționa este cercetat disciplinar / Stelian Ion: Este îngrijorător

de Redactia HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Esențial
Ministrul Justiției, Stelian Ion, spune că este îngrijorător că magistrați care au criticat modificarea de către PSD a legilor justiției sunt acum cercetați disciplinar de către Inspecția Judiciară (IJ). El comentează și cazul unui judecător de la Curtea de Apel Pitești care este cercetat de Inspecția Judiciară după ce a decis că existența Secției Speciale nu ar fi justificată, invocând decizia din 18 mai a Curții de Justiție a UE.
Evolutie actiuni Coca-Cola
Foto: marca.com

VIDEO Acțiunile Coca-Cola au scăzut cu 4 miliarde de dolari după ce Cristiano Ronaldo a îndepărtat două sticle din fața sa

de I.B. HotNews.ro
Știm cu toții că orice gest sau cuvânt de la Cristiano Ronaldo are un impact mondial. Luni, în cadrul conferinței de presă dinaintea jocului Portugaliei împotriva Ungariei, el a îndepărtat două sticle de Coca-Cola din zona sa. Ei bine, acel gest a avut un impact negativ important asupra mărcii. Observând evoluția acțiunilor companiei înainte și după, „momentul Cristiano” a însemnat o pierdere de miliarde de dolari pentru Coca-Cola, scrie Marca.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Euro 2020
Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Pontul zilei la Euro 2020: Rezultatul la îndemâna Italiei care i-ar putea îmbogăți pe pariori

de D.S. HotNews.ro
Este entuziasm justificat în Squadra Azzurra, după debutul furibund cu Turcia, care a venit după preliminarii duse magistral de trupa lui Roberto Mancini. Pe 11 iunie, a fost 3-0 la jocul de deschidere, iar o nouă victorie a Italiei în runda a doua din grupe este lense de anticipat. Un nou succes italian ar aduce turneului final prima echipă calificată în optimile de finală din Grupa A.
Serghei Lavrov si Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Presa rusă: Diplomații de profesie Lavrov și Blinken vor salva convorbirile de la Geneva de lipsa de productivitate

de I.B. HotNews.ro
Apropiata întâlnire de la Geneva dintre Vladimir Putin și Joseph Biden este evenimentul central al politicii mondiale. Reprezentanții celor doi șefi de stat mizează foarte mult pe scăderea așteptărilor - nu așteptați vreun progres, zic ei. Tot ce se poate realiza este stabilirea unor contacte personale, potrivit Rador care citază Nezavisimaia Gazeta.
Sorin Ionita
Foto: Arhiva personala

Căderea în trecut: Partidul Comunist Chinez la 100 de ani

de Sorin Ionita Contributors.ro
Liderii Chinei comuniste au apăsat până la podea pedala triumfalismului de partid și de stat de vreo jumătate de an încoace, în așteptarea marelui moment 23 iulie, când Partidul Comunist (PCC) împlinește 100 de ani de la înființare (la vreo trei luni după cel românesc, cum ar veni). În cinstea evenimentului s-au îndeplinit cu anticipație planurile cincinale, cum ar fi acela de eradicare a sărăciei, obiectiv extraordinar declarat îndeplinit în februarie.
Camera de receptie are o vedere cu Parcul Hyde
Foto: Candy London

FOTO Cum arată cel mai scump penthouse din Londra, scos la vânzare pentru aproape 250 de milioane de dolari

de S.J. HotNews.ro
Nu există niciun anunț public pentru apartamentul Penthouse B din vârful imobilului de lux One Hyde Park din Londra. Mega-apartamentul de 1.670 de metri pătrați din districtul ultra-exclusivist Knightbridge al capitalei britanice este oferit spre vânzare printr-o listare discretă, relatează CNBC.
Giorgiana Hosu
Foto: AGERPRES

Fosta șefă a DIICOT Giorgiana Hosu se pensionează la 48 de ani / Hosu a demisionat după condamnarea soțului său

de I.H. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Esențial
Fosta șefă a DIICOT Giorgiana Hosu, care a demisionat în septembrie anul trecut după ce soțul său a fost condamnat pentru corupție, se pensionează, la 48 de ani. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marți, cererea de pensionare a Giorgiana Hosu.
Zahar
Foto: Hotnews

Brazilia urmează să inunde cu zahăr piața mondială

de DP HotNews.ro
Brazilia urmează să inunde piața mondială cu zahăr, pe măsură ce tranziția la automobilele electrice va reduce cererea pentru biocombustibili produși din trestie de zahăr, arată un studiu publicat de Soren Jensen, fost director la traderul de zahăr Alvean, transmite Bloomberg, citat de Agerpres. Conform documentului, cererea pentru etanol, care în Brazilia este produs în principal din trestie de zahăr, ar urma să înceapă să scadă în 2030, pe măsură ce automobilele electrice vor deveni mai răspândite. Aceasta va lăsa procesatorii de trestie de zahăr din cel mai mare exportator mondial fără altă opțiune decât să producă mai mult zahăr.
Joachim Low
Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia
Euro 2020

Cum a încercat Germania să învingă Franța - Joachim Low explică ce n-a funcționat

de A.I. HotNews.ro
Germania, una dintre favoritele de la Euro 2020, a debutat la turneul final cu o înfrângere: 0-1 contra Franței. Selecționerul Joachim Low a explicat după meci cum au încercat nemții să-i surprindă pe francezi, dar și care este planul după o înfrângere dureroasă.
Sediul Deutsche Bank din Hessen
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Deutsche Bank avertizează asupra unei inflații dezastruoase. „Economia lumii stă pe o bombă cu ceas”

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Potrivit unui raport al Deutsche Bank, Banca de Rezerve Federală a SUA (Fed) subestimează riscurile inflației. După o perioadă lungă de inflație scăzută și dobânzi foarte mici, această subestimare ar putea avea consecințe „devastatoare”. Combinația dintre o politică monetară și fiscală foarte expansivă, scăderea ofertei de muncă și încetinirea globalizării ar putea fi extrem de periculoase, avertizează experții băncii germane.
Cu parasuta la meci
Foto: Captura Twitter

VIDEO Faza zilei: Cu parașuta la meciul Franța vs Germania - A rănit doi oameni și a fost reținut de forțele de ordine

de Red. Sport HotNews.ro
Un activist Greenpeace a aterizat cu parașuta în incinta stadionului din Munchen, marți seară, cu puțin înainte de startul partidei Franța vs Germania, din grupa F a Campionatului European.
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Mutarea banilor de la Măsura 3 la Măsura 2, pentru plăți: S-a publicat ordonanța de urgență în Monitorul Oficial

de CZ HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Marți seara, 15 iunie, s-a publicat în Monitorul Oficial Ordonanța de urgență 48/2021 prin care guvernul va muta bugetul rămas de la Măsura 3 la Măsura 2, pentru plata granturilor de capital de lucru solicitanților.
Pana de curent
Foto: Freepik

Decizie ANRE: Despăgubiri și pentru întreruperile de energie electrică de câteva secunde / În maxim 20 de minute, clienții care sună trebuie preluați de un operator

de G.S. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | Energie
Companiile de furnizare a energiei electrice vor trebui să dea despăgubiri și pentru depășirea numărului maxim de întreruperi scurte, între 3 secunde și 3 minute, ale serviciilor oferite, iar clienții își vor putea monta, pe banii loc analizoare de calitate, potrivit unui ordin aprobat marți de ANRE. În plus, cei care sună pentru a semnala probleme trebuie să fie preluați de un operator telefonic uman în cel mult 20 de minute, amenzile pentru nerespectarea acestui termen pot ajunge la 200.000 de lei.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report Unde sunt reformele promise de Coaliție? S-au schimbat simptomele COVID. Când scăpăm de ploi? Țara studiilor de fezabilitate. ​IKEA, amendată cu un milion de euro după ce a spionat angajați și clienți

de DP HotNews.ro
Unde sunt reformele promise de Coaliție? Marile eșecuri: legile justiției, pensiile speciale și alocațiile ● S-au schimbat simptomele COVID ● Fosta șefă a DIICOT Giorgiana Hosu se pensionează la 48 de ani ● Barbu Mateescu: Un răvaș din iunie 2027- imensul scandal Dumitrescu ● Faimoasa virusologă Shi Zhengli din Wuhan răspunde în dezbaterea privind originile COVID ● Când scăpăm de ploi? ● Clotilde Armand: Tarifele pentru salubritate în Sectorul 1 sunt de până la de 13 ori mai mari decât cele din Oradea ● ​IKEA, amendată cu un milion de euro în Franța după ce a spionat angajați și clienți ● Primarul Dominic Fritz: Porsche vine la Timișoara! ● Divide et impera - ce legătură are summitul Biden-Putin cu China? ● Țara studiilor de fezabilitate: România a comandat studierea a peste 2.500 de kilometri de autostradă și drum expres ● Dezordinea globală a prețurilor și efectele ei ● CEDO: Like-urile unui salariat pe o rețea de socializare nu pot face obiectul unei cercetări disciplinare
Voluntari care curăță un lac de gunoaie
Foto: Romsilva

FOTO Cum arată un lac de munte din România sufocat de gunoaie și pet-uri

de C.V. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Circa 3500 de saci plini de gunoaie și pet-uri au reușit să culeagă 35 de voluntari timp de două zile din Lacul Beliș - Fântănele din Munții Apuseni. Imaginile postate de către Regia Națională a Pădurilor - Romsilva sunt cu adevărat impresionante, voluntari în caiace care plutesc pe lac înconjurați de gunoaie și pet-uri în golful Mestecăniș al lacului.
Euro 2020
Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Pontul zilei la Euro 2020: Varianta ideală la Finlanda vs Rusia - Posibil câștig în doar o repriză

de D.S. HotNews.ro
Ziua de miercuri de la Euro 2020 se deschide cu un meci din Grupa B. Un duel rece între Finlanda și Rusia, partidă care va debuta la ora 16:00.
Pizzerie italiana
Foto: Kumar Sriskandan / Alamy / Profimedia Images

Concedii 2021. Țările din UE cu cele mai puține restricții de călătorie în momentul de față

de S.J. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Internațional
Europa revine treptat la normalitate vara aceasta iar condițiile de călătorie vor fi din ce în ce mai relaxate pe măsură ce țările se grăbesc să își redeschidă sectorul turistic devastat de pandemie, scrie Euronews.
Lilieci in laboratoarele din Wuhan
Foto: Captura video Sky News Australia

Rai News: Un videoclip filmat de o televiziune australiană pune OMS într-o situație stânjenitoare: „Lilieci vii în laboratoarele din Wuhan” - VIDEO

de V.M. HotNews.ro
Institutul de Virusologie din Wuhan, orașul din care se consideră că a provenit virusul SARS-CoV-2, a ținut lilieci vii în cuști, dezvăluie un videoclip filmat în interiorul structurii și difuzat în exclusivitate de Sky News Australia, relatează Rai News, citat de Rador.
Permis de conducere
Foto: Hotnews

Ce faci dacă ți-a expirat permisul auto, l-ai pierdut sau ți-a fost furat / Documente necesare / Zece întrebări și răspunsuri

de Redactia HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Esențial
Încep concediile de vară, iar mulți aleg să plece cu mașina. Cum trebuie procedat în cazul expirării permisului de conducere? Poate fi obținut un alt document, iar programările pot fi făcute și electronic, pentru evitarea aglomerației. Dacă permisul auto este pierdut, furat sau dacă posesorul își schimbă numele, atunci se eliberează un duplicat. Aflați din text ce documente sunt necesare și care este procedura în fiecare dintre situații.
Ursula von der Leyen
Foto: Olivier HOSLET / AFP / Profimedia

Plan de redresare: UE a reușit să împrumute 20 de miliarde de euro de pe piețe / Cererea a fost de șapte ori mai mare decît oferta

de I.B. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Bruxelles-ul a reușit să strângă 20 de miliarde de euro de pe piețele financiare pentru a începe finanțarea planului european de redresare de aproape 700 de miliarde de euro destinat să depășească consecințele economice ale pandemiei, potrivit AFP. Comisia va plăti mai puțin de 0,1% dobânzi pentru aceste obligațiuni.
Renate Weber
Foto: Agerpres

VIDEO UPDATE Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului și CNA / PSD va contesta la Curtea Constituțională

de L.P. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Politic
Parlamentul a respins marți, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului și CNA. Anterior, comisiile de specialitate au respins și ele rapoartele de activitate ale celor două instituții. Într-un comunicat de presă, Avocatul Poporului susține că respingerea rapoartelor de activitate este un abuz și încalcă dispozițiile constituționale și legale. Reamintim că PNL-USR-PLUS și UDMR vor să o înlocuiască pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.
arta-macelaritului-cum-s-a-luptat-joseph-lister-sa-transforme-sinistra-lume-a-medicinei-victoriene
Foto: Hotnews

Arta macelaritului. Cum s-a luptat Joseph Lister sa transforme sinistra lume a medicinei victoriene

de A.V. HotNews.ro
Lindsey Fitzharris dezvaluie lumea socanta a chirurgiei secolului al XIX-lea si arata cum a fost transformata aceasta de progresele introduse de teoria germenilor si de antisepsie intre anii 1860 si 1875. Intr-o perioada in care operatiile erau cum nu se poate mai periculoase, in arena a intrat un personaj neverosimil: un tanar chirurg, quaker si melancolic, pe nume Joseph Lister, care avea sa elucideze misterul si sa schimbe cursul istoriei.
Didier Deschamps
Foto: Andre Weening / AFP / Profimedia

Euro 2020: Didier Deschamps nu se entuziasmează după victoria mare a Franței contra Germaniei

de A.I. HotNews.ro
Franța a trecut cu 1-0 de Germania în meciul cu cel mai important afiș de până acum de la Euro 2020. Cu toate că a câștigat o partidă foarte importantă din "grupa morții" (Grupa F), Didier Deschamps îndeamnă la calm.
Energie
Foto: HotNews / C.P.

Peste jumătate dintre consumatorii de gaze și energie electrică refuză schimbarea furnizorului

de C.P. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | Energie
Barometrul Securității Energetice, realizat de INSCOP RESEARCH in iunie 2021 arată că 57,8% refuză categoric schimbarea actualului furnizor de gaze naturale (din totalul gospodăriilor conectate la rețeaua de gaze naturale) și 53,7% nu iau în considerare posibilitatea de a-și schimba actualul furnizor de energie electrică. Aceste date sunt răspunsul pentru comportamentul furnizorilor și este unul din multele răspunsuri la întrebarea de ce crește prețul gazelor și energiei electrice, informează Asociația Energia Inteligentă.
Jeff Bezos
Foto: Flickr

Financial Times: Cum reușesc cei mai bogați americani să scape de plata oricărui impozit

de V.M. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Internațional
SUA au de vreme îndelungată două sisteme fiscale: unul pentru oamenii care muncesc pentru a putea trăi și un altul pentru bogați. Mulți dintre cei mai bogați miliardari ai Americii nu au plătit practic niciun impozit pe sutele de miliarde de dolari pe care și le-au adăugat averilor în ultimul deceniu, după cum a dezvăluit un articol stupefiant publicat recent de ProPublica, scrie Financial Times.
Gaza, sub bombardament israelian
Foto: YouTube

VIDEO Israelul a lansat atacuri aeriene în Gaza, după ce militanții palestinieni au trimis baloane incendiare

de Redactia HotNews.ro
Israelul a lansat atacuri aeriene asupra Fâșiei Gaza, după ce militanții palestinieni au trimis baloane incendiare peste graniță, relatează BBC, citat de news.ro. La primele ore ale zilei de miercuri, au fost auzite explozii în orașul Gaza. Oficialii israelieni au spus că au fost vizate ținte Hamas din Fâșie. Mai multe baloane au fost trimise din Gaza în Israel, marți, provocând incendii, potrivit serviciului israelian de pompieri.
Franta, victorie in fata Germaniei la Campionatul Mondial
Foto: Twitter - UEFA EURO 2020

Euro 2020: Franța vs Germania 1-0 / Autogolul lui Mats Hummels, decisiv la Munchen

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Sport | Fotbal
Jucătorii Franței au trimis de două ori mingea în poarta lui Manuel Neuer, dar reprezentativa pregătită de Didier Deschamps s-a impus în fața Germaniei grație unui autogol. Campioana mondială en-titre a câștigat cu 1-0, la Munchen (Allianz Arena), și a egalat Portugalia în clasamentul grupei "morții" de la Campionatul European de fotbal.
OnePlus Nord CE 5G
Foto: Hotnews

​REVIEW OnePlus Nord CE 5G - Midrange killer?

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | Gadget
Revoluția telefoanelor ieftine - modele cu specificații din ce în ce mai bune, cu funcții pe care odinioară le regăseam doar la vârfurile de gamă și cu o experiență destul de bună pentru utilizator. Cam așa poate fi descrisă gama medie în acest moment, locul unde competiția între producători este cea mai acerbă. OnePlus tocmai a lansat un model ce își propune să agite puțin apele, cu un telefon cu specificații foarte bune care pornește de la circa 1.500 de lei. HotNews.ro a testat în detaliu noul OnePlus Nord CE 5G și am încercat să descoperim cât de capabil este noul vârf de lance cu care OnePlus atacă clasa medie, care sunt plusurile și minusurile la care se pot aștepta utilizatorii.
Alberto, canibalul din Las Ventas
Foto: El Confidencial

Spania: Un tânăr de 26 de ani, condamnat la 15 ani de închisoare pentru că și-a mâncat mama

de I.B. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Internațional
Un spaniol a fost condamnat la cincisprezece ani și cinci luni de închisoare de o instanță din Madrid pentru că și-a strangulat mama și a mâncat apoi părți din corpul tăiat în bucăți, potrivit AFP.
Euro 2020
Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Euro 2020: Franța și Portugalia, victorii în "Grupa morții"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Sport | Fotbal
Portugalia (deținătoarea trofeului european) și Franța (campioana mondială en-titre) au obținut victorii, marți, în primele meciuri din Grupa F a Campionatului European de fotbal.
Octavian Berceanu
Foto: Agerpres

Octavian Berceanu: În ultimele 24 de ore autoritățile au oprit intrarea în țară a 200 de tone de deșeuri / Cum s-a intensificat activitatea Gărzii de Mediu Constanța față de anul trecut

de V.M. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Mediu
Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, anunță că în ultimele 24 de ore autoritățile au oprit intrarea în țară a aproximativ 200 de tone de deșeuri. Berceanu prezintă totodată un raport pe primele cinci luni ale acestui an al Gărzii de Mediu Constanța, conform căruia au fost date 90 de amenzi, în valoare de peste 1,5 milioane de lei, comparativ cu doar 17 amenzi (în valoare de circa 400.000 lei) aplicate în aceeași perioadă a anului trecut.
Hunor Kelemen
Foto: Facebook

Kelemen Hunor: Pensia poate fi maxim 75% din salariul net

de V.M. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Revista Presei | Radio TV
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marți, că în opinia sa pensia ar trebui să fie maxim 75% din salariul net, iar pensiile actuale care depășesc salariul nu sunt corecte.
Elevi la scoala
Foto: Agerpres

Cum va fi decontată naveta elevilor / Ordonanța privind transportul școlar a ajuns pe masa Guvernul

de C.P. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Educatie
Elevii care nu vor putea fi școlarizați în localitatea de domiciliu vor avea posibilitatea să-și deconteze cheltuielile de transport. Decontarea se va face pentru transportul între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați, pe durata cursurilor școlare, din bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ unde sunt școlarizați, în limita a 50 km, se arată într-un proiect de OUG care va fi discutat în ședința Guvernului de miercuri. Vezi ce sume vor putea fi decontate.
Zapada mare pe Transfagarasan
Foto: CNAIR

VIDEO Intervențiile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului continuă/ În unele locuri, stratul de zăpadă depășește șapte-opt metri

de I.B. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Esențial
Drumarii continuă intervenția pentru deszăpezirea DN 7C - Transfăgărășanul, deși în unele zone grosimea stratului de zăpadă depășește chiar șapte-opt metri, potrivit News.
MacKenzie Scott
Foto: JORG CARSTENSEN / AFP / Profimedia

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, mai donează 2,7 miliarde de dolari / ”Sunt îngrijorată că bogățiile sunt concentrate în mâna unor oameni”

de I.B. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Internațional
MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, miliardara cunoscută pentru actele sale filantropice și donațiile sale de mai multe miliarde de dolari pentru cauze de caritate și echitate rasială, a anunțat marți că a donat 2,7 miliarde de dolari către 286 de organizații, potrivit AP.
Mineri Valea Jiului
Foto: Captura

Ajutoare pentru minerii disponibilizați / Vor fi concediate peste 8 mii de persoane în următorii ani

de C.P. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | Energie
Guvernul va discuta în ședința de miercuri, în primă lectură, un proiect de OUG care vizează acordarea venitului lunar de completare și a unor plăți compensatorii pentru 8.354 de mineri care vor fi concediați. Ordonanța de Urgență se aplică până la data de 31 decembrie 2032. Aceste concedieri vor fi făcute pe fondul înlocuirii cărbunelui ca sursă de energie cu cele regenerabile.
Guvernul Citu
Foto: Guvern

Guvernul preferă să amâne trecerea Direcției de soluționare a contestațiilor de la ANAF la MF, deși are deja un proiect cu toate avizele de câteva săptămâni. Mediul privat mai are de așteptat

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | Finanțe & Bănci
În teorie, ar trebui ca Direcția de soluționare a contestațiilor să treacă de la ANAF la Ministerul Finanțelor zilele astea (pentru că trebuie respectată Legea 295/2020 – expiră termenul de 6 luni). În practică, Guvernul preferă să amâne cu câteva luni, un proiect în acest sens fiind pe ordinea de zi de miercuri. Asta în condițiile în care are deja un proiect de Hotărâre cu toate avizele transmis de Ministerul Finanțelor (MF) de câteva săptămâni ce așteaptă să intre pe ordinea de zi, iar acest nou act nu și-ar mai avea rostul.
Produse in valoare de sute de milioane de dolari raman blocate pe nava Ever Given, sechestrata de Egipt
Foto: AFP / AFP / Profimedia

IKEA, Lenovo și numeroase alte companii încă au produse blocate pe nava Ever Given / Valoarea estimată a acestora se ridică la peste jumătate de miliard de dolari

de S.J. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | Companii
Nava Ever Given nu mai blochează Canalul Suez de luni de zile dar criza este departe de a se fi încheiat pentru companiile care sunt forțate să treacă printr-o bătălie juridică de durată în speranța că își vor recupera produse în valoare de sute de milioane de dolari blocate pe vapor, relatează CNN.
Novak Djokovic
Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Decizie interesantă luată de Novak Djokovic înainte de participarea la Wimbledon

de A.I. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Sport | Tenis
Novak Djokovic are la Wimbledon șansa incredibilă de a-i egala la titlurile de Grand Slam câștigate pe Roger Federer și Rafael Nadal, marii săi rivali. Pentru a pregăti cât mai bine turneul de la All England Club, liderul mondial a luat o decizie importantă.
Casa Letea, Delta Dunarii
Foto: TravelZoom.ro

Oamenii și pelicanii. Ce reguli trebuie să respecte turiștii în Delta Dunării și de ce este nevoie de un ghid detaliat de conduită în rezervație

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Life | Calatorii
Delta Dunării, una dintre cele mai atractive destinații de vacanță din România, are nevoie de un ghid de conduită pentru vizitatori, dar și de un studiu de impact care să arate câți oameni poate primi rezervația în fiecare an fără ca mediul să fie afectat, susține Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDT-Delta Dunării) într-o discuție cu HotNews.ro.
Autostrada A0 Sud - Nod rutier cu A2
Foto: Captura YouTube

VIDEO Autostrada de Centură A0 a Capitalei: Lotul 1 de pe A0 Sud a prins contur pe aproape întreaga lungime / Lucrări mai avansate pe Lotul 2

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările pe Lotul 1 al Autostrăzii de Centură (A0) Sud au intrat în linie dreaptă pe mare parte din lot, autostrada prinzând contur pe aproape toată lungimea de circa 17 km. Constructorul din Turcia duce lucrări mai avansate la viitorul nod rutier cu A2. Același constructor din Turcia lucrează deja de ceva vreme și pe Lotul 2, circa 16 km, iar în ultimele zile a realizat deja primele devieri asfaltate la drumurile de pe traseu.
Radiografie pulmonara
Foto: Freepik

Cercetătorii au făcut un pas uriaș înspre combaterea simptomelor pe termen lung ale Covid, inclusiv a reducerii capacității pulmonare

de S.J. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Coronavirus
Cercetătorii de la Universitatea La Trobe din Melbourne au reușit în premieră să descrie cu precizie modul în care COVID-19 atacă țesutul pulmonar - un pas important în prevenirea recuceririi capacității pulmonare pe termen lung, anunță MedicalXpress.​
Vaccinul Janssen al Johnson and Johnson
Foto: Allen J Schaben/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vaccinarea antiCOVID în România, pe trend puternic descendent: Doar 13.000 de persoane vaccinate cu prima doză în ultima zi / Vaccinul Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză, mai popular ca Pfizer

de C.V. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Coronavirus
În ultimele 24 de ore au fost administrate 32.325 de doze de vaccin, dintre care 21.911 - Pfizer, 7.220 - Johnson&Johnson, 1.828 - Moderna și 1.366 - AstraZeneca, a anunțat Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19. CNCAV arată că, în același interval, 13.365 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, dintre acestea majoritatea (7.220) alegând varianta de vaccin Johnson & Johnson.
Vaccin Pfizer - BioNTech
Foto: Facebook

România, surplus de doze de vaccin anti-COVID. Autoritățile au cerut ca în iunie să primească mai puțin cu peste 4,4 milioane față de cât era prevăzut, ca să nu expire serul UPDATE

de I.H. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Esențial
România a ajuns la un surplus de doze de vaccin anti-COVID, din cauza interesului scăzut al populației, astfel că a cerut suspendarea livrării unor loturi. Astfel, în iunie în țara noastră ar fi urmat să ajungă peste 7 milioane de doze de vaccin, potrivit calendarului convenit cu Comisia Europeană, dar vor fi livrate, la solicitarea autorităților române, doar aproximativ 2,6 milioane de doze. Din cele aproape 15 milioane de doze de vaccin primite, România a folosit până acum 60%, astfel că există riscul ca serul să iasă din termenul de valabilitate. Tot din cauza interesului scăzut pentru vaccinare, unele centre de vaccinare vor fi închise.

Trenuri de mare viteza
Foto: Wiktor Wojtas, Dreamstime.com

Se împlinesc 175 de ani de când a circulat primul tren între două capitale europene. Cum au scăzut timpii de parcurs

de Vlad Barza HotNews.ro
Acum 175 de ani a început să funcționeze prima legătură feroviară între două capitale europene: la 14 iunie 1846 a circulat primul tren între Paris și Bruxelles, iar cei 370 de km erau parcurși în 12 ore și jumătate, scrie rtbf.be. În prezent există o linie de mare viteză care permite ca drumul să dureze o oră și 22 de minute (313 km).
Logo Euro 2020
Foto: M A Soliman, Dreamstime.com

Euro 2020. Restricții de circulație înaintea meciului Ucraina - Macedonia de Nord, de joi, de pe Arena Națională / Rute ocolitoare HARTĂ

de Redactia HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Esențial
Următorul meci din cadrul Campionatului European de Fotbal Euro 2020 pe care îl va găzdui Bucureștiul, pe Arena Națională, se va disputa joi, între Ucraina și Macedonia de Nord. Autoritățile au anunțat noi restricții de circulație - joi, traficul rutier va fi restricționat în zona Arenei Naționale, iar miercuri vor fi interzise staționările pe arterele care fac parte din perimetrul de siguranță.
Mars LGBT in Ungaria
Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Ungaria adoptă o lege care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor / Filme precum „Harry Potter”, „Billy Elliot” sau „Friends” ar putea fi interzise copiilor

de V.M. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Internațional
Ungaria a adoptat marți un text de lege care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulțirii restricțiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT.
Statia meteo de la Varful Omu
Foto: Facebook/ Ministerul Mediului - Romania

Plouă mult sau plouă prea mult? Ce arată mediile din ultimii 100 de ani și temperaturile prognozate pentru azi

de DP HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Science - Terra
Luna iunie, denumită popular Cireșar este de regulă una ploioasă, fapt confirmat de precipitațiile și avertizările meteo din ultimele zile. Dar sunt ploile din această perioadă mai abundente decât în alți ani? Potrivit estimărilor ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, în săptămâna 14-21 iunie, temperatura medie va fi ușor mai scăzută decât cea normală pe întreg teritoriul României. Cât despre ploi, acestea vor fi mai abundente în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Ce arată datele pentru luna iunie 2021 față de media ultimilor 100 de ani?
Mike Tyson si Donnie Yen
Foto: YouTube

​Donnie Yen s-a temut să nu-l omoare Mike Tyson în scena de arte marțiale din Ip Man 3 (VIDEO)

de F.B. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021
Actorul de arte marțiale din Donnie Yen încă își amintește sunetul aerului când un pumn al fostului boxer profesionist Mike Tyson a trecut deasupra capului său și a ajuns într-un sac de nisip, scrie South China Morning Post. Tyson a fost adversarul lui Yen în Ip Man 3 (2015) și Yen spune că i-a fost teamă ca din greșeală să nu moară în acel set de mâna fostului campion de categorie grea la box.Alte titluri din Actualitate:

​Coronavirus în România: 103 cazuri noi / 10 decese noi, 86 decese din trecut / GRAFIC Topul județelor după cazurile noi de COVID-19 raportate și incidența la mia de locuitori
VIDEO Valeriu Gheorghiță: Perspectiva unui nou val COVID este cât se poate de clară. Foarte probabil, varianta Delta va deveni dominantă / Cum vor autoritățile să îi convingă pe oamenii de la sat să se vaccineze
Prima reacție a lui Ludovic Orban după ce el a stat la tribuna VIP, iar Hagi și Gică Popescu la tribuna II, la meciul de pe Arena Națională
O tânără de 23 de ani a fost ucisă de concubin în fața mamei și fiicei ei de 4 ani / Bărbatul a fugit, apoi s-a spânzurat în altă locuință - UPDATE
DOCUMENT Evaluare Națională 2021. A fost publicat ghidul pentru elevii de clasa a opta și părinții lor - informații despre condițiile și regulile examenului
Dosarul Colectiv, împărțit în două de magistrați. Piedone va fi judecat separat în luna septembrie / Avocații și procurorul acuză tergiversarea procesului: „Mai durează cinci ani? Vă bateți joc de noi”
Vacanță în Grecia: Cum și când se completează PLF / Condițiile de intrare în Grecia. Întrebări și răspunsuri pentru turiști


ECONOMIE

Discutie cu Ionut Dumitru despre agricultura
Foto: Hotnews

VIDEO De ce atunci când ne cumpărăm ceafa de porc, ne creștem fără să știm rata la bancă. Economist: La carnea de vită avem 0,6% din producția europeană. La porc avem 1,5 % iar la pui avem 3,4%

de DP HotNews.ro
Duminică, 13 Iun 2021 Economie | Finanțe & Bănci
”La mere, România produce doar 4,5% din producția europeană, în timp ce Polonia produce 29% din producția UE de mere. La fel, la carne de vită avem doar 0,6% din producția europeană, la porc avem 1,5%, iar la pui avem 3,4%. De ce sunt importante cifrele astea? Pentru că ele se văd mai departe în balanța comercială. Dacă ne uităm în balanța comercială avem un deficit mare structural de produse agroalimentare, localizat la câteva produse mari: carne, legume, fructe, lapte și produse lactate”, explică Ionuț Dumitru, economistul șef al Raiffeisen Bank, într-un interviu acordat HotNews.ro


SPORT

Echipa CFR Cluj
Foto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Cine este adversara lui CFR Cluj în primul tur preliminar al Ligii Campionilor

de L.V.A. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Sport | Fotbal
În urma tragerii la sorți efectuate marți la Nyon, campioana României CFR Cluj va întâlni formația bosniacă FK Borac Banja Luka în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.
Roger Federer
Foto: atp/ twitter

Poziția surprinzătoare a lui Roger Federer despre lupta titlurilor de Grand Slam - Ce spune despre Novak Djokovic

de A.I. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Sport | Tenis
Se află la Halle, acolo unde încearcă să adune cât mai multe senzații pozitive înainte de marele obiectiv al sezonului, participarea la Wimbledon. Roger Federer a discutat despre situația la zi din clasamentul titlurilor de Grand Slam și a comentat și ultima performanță fantastică realizată de Novak Djokovic: câștigarea Roland Garros-ului.


0-100.hotnews.ro

Porsche Engineering a deschis un centru la Timisoara
Foto: Porsche

Porsche Engineering deschide la Timișoara al doilea său centru tehnologic din România

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Economie | Auto
Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice și subsidiară deținută în totalitate de Porsche AG, deschide un al doilea centru tehnologic în România. În 2015 compania a deschis centrul de la Cluj, iar acum s-a deschis filiala din Timișoara. Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în orașul de pe Bega în 2021 și are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialiști în centrul de acolo.
O fabrica Draxlmaier
Foto: Dreamstime.com

Germanii de la Draxlmaier au anunțat un plan de investiții de 200 milioane euro la Timișoara

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 14 Iun 2021 Economie | Auto
Germanii de la Draxlmaier care au 15.000 de angajați în țară au anunțat un plan de investiții de 200 milioane euro pe următorii șase ani. Un punct foarte important constă într-un sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022, scrie publicația ziuadevest.ro.


LIFE

Joe Biden si Vladimir Putin (Screenshot)
Foto: Hotnews

Joe Biden și Vladimir Putin față în față. Prima confruntare între cei doi președinți are loc astăzi la Geneva

de R.P. HotNews.ro
Joe Biden și Vladimir Putin vor avea miercuri, la Geneva, prima întâlnire față în față de la instalarea liderului democrat la Casa Albă, CNN vorbind despre unul dintre cele mai importante summit-uri din ultima perioadă și asta nu doar pentru că relațiile dintre cele două superputeri care împreună dețin 90% din arsenalul nuclear au ajuns într-un punct critic.
Casa Naomi
Foto: Twitter

Naomi Osaka are o casă de vis la Beverly Hills. A costat 7 milioane de dolari

de A.Th.C. HotNews.ro
Naomi Osaka este permanent în centrul atenției presei, pe teren sau în afara lui. După tot ce s-a întâmplat la Roland Garros, ea s-a întors în SUA, la casa ei din Beverly Hills, pentru a se recupera și gândi cum se va pregăti mental în următoarele săptămâni pentru a face față la Wimbledon, scrie TennisWorldUSA.
Recep Erdogan
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

WP: Dezvăluirile unui interlop turc șochează Turcia. Eu am scris despre adevăr încă de acum șase ani

de I.B. HotNews.ro
Turcii se pregătesc pentru o nouă rundă de dezvăluiri făcute de un șef mafiot care a zdruncinat până în temelii regimul președintelui Recep Tayyip Erdogan. Sedat Peker, odinioară un confident al lui Erdogan care trăiește acum în afara țării, a uluit Turcia cu o serie de videoclipuri în care vorbește despre infracțiuni comise de apropiați ai președintelui, scrie Washington Post, citat de Rador.
​​Clotilde Armand
Foto: Facebook - Clotilde Armand

Clotilde Armand propune rezilierea contractului cu Romprest. Costul anual al salubrizării pe kilometru pătrat în sectorul 1, de 14 ori mai mare decât la Oradea

de I.H. HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Esențial
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că în următoarea ședință a Consiliului Local va propune rezilierea contractului cu Romprest. În Sectorul 1, facturile de salubrizare stradală prezentate de firma de salubrizare în 2020 (excluzând serviciile prestate de terți) se ridică la 165 milioane lei fără TVA, de peste 8 ori mai mult decât la Oradea, potrivit unei analize comparative prezentate de Armand. Același document arată că pe kilometru pătrat costul anual al salubrizării stradale în Sectorul 1 ajunge la 2,42 milioane lei, adică de 14 ori mai mult decât în Oradea.
Anthony Fauci
Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

SUA: Parlamentari republicani cer demiterea consilierului medical Anthony Fauci

de DP HotNews.ro
Congresmani republicani au cerut marți demiterea consilierului medical al Casei Albe, Anthony Fauci, în dizgrația lui Donald Trump, pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, notează AFP și Agerpres. "Dr. Fauci nu a fost ales de americani. El nu a fost ales să conducă economia noastră. El nu a fost ales să decidă cu privire la educația copiilor ignorând părinții și, totuși, dr. Fauci ne controlează practic viața de un an", a acuzat parlamentara trumpistă Marjorie Taylor Green, prezentând un proiect de lege care solicită demiterea acestuia.
Olivia Steer
Foto: Facebook / Olivia Steer

Institutul pentru Studierea Holocaustului, după o postare a Oliviei Steer: De la antivaccinare la antisemitism e doar un pas

de Redactia HotNews.ro
Marți, 15 Iun 2021 Actualitate | Esențial
Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel reacționează după ce Olivia Steer, unul dintre cei mai vehemenți antivacciniști din România, s-a întrebat, pe Facebook, "dacă evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități".
Lisa Banes
Foto: Twitter/ Kathryn Kranhold

Actrița Lisa Banes, cunoscută din filmul „Gone Girl”, a murit la 65 de ani / Ea a fost lovită de un vehicul în New York, iar autorul accidentului a fugit

de V.M. HotNews.ro
Actrița americană Lisa Banes, cunoscută mai ales pentru rolul său din filmul „Gone Girl”, a murit la 10 zile după ce a fost lovită de un vehicul pe două roți în Manhattan, a anunțat marți un purtător de cuvânt al poliției new-yorkeze, transmite AFP.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Pentagonul și OZN-urile
Este anul 2222 iar Ion si Maria aterizeaza pe Marte, după un zbor de zeci de milioane de kilometri. Ei se întâlnesc cu un cuplu marțian si vorbesc despre tot felul de lucruri. Ion întreabă dacă Marte are o piata de capital, daca au laptop-uri, cum se fac bani, etc.
Bancul zilei: Insistența, cheia reușitei
O gâscă într-un bar: – Aveți mămăligă? întreabă gâsca. – Nu, răspunde barmanul. – Sigur? – Nu, nu avem, n-auzi…
Bancul zilei: Cum să vă testați rapid și eficient sănătatea
Dacă vreți să va faceți o analiză gratuită a urinei, faceți pipi pe un arbore și iată rezultatele: -dacă vin furnicile=aveți prea mult zahăr (diabet); -dacă vin muștele=aveți o infecție-dacă seacă repede...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by