Trump si Putin, la Helsinki
Foto: Captura Facebook

VIDEO Primul summit Donald Trump - Vladimir Putin / Zvonurile legate de un dosar compromițător legat de Trump, o absurditate, spune Putin / Trump refuză să condamne ingerința Moscovei în alegerile din 2016

de R.M. HotNews.ro
Zvonurile legate de un dosar compromițător despre Donald Trump și care ar fi deținut de Moscova reprezintă o "absurditate", a afirmată luni președintele rus Vladimir Putin, într-o conferință comună cu liderul american, la capătul primului summit bilateral care a avut loc la Helsinki. Acesta a admis însă că a vrut ca Trump să câștige alegerile, pentru că a vorbit, în timpul campaniei, despre „normalizarea” relațiilor dintre SUA și Rusia. În plină conferință, Donald Trump a refuzat să condamne Moscova pentru ingerința în alegerile prezidențiale americane din 2016.
Darius Valcov
Foto: gov.ro

Vâlcov, la Antena 3: Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare. Astea se fac și nu se discută

de I.B. HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Revista Presei | Radio TV
Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunțat, luni seară, la Antena 3, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare și include ștergerea datoriilor unor companii, precizând însă că "astfel de lucruri se fac, nu se discută", potrivit Mediafax. Fostul ministru de Finanțe a precizat că statul român se află în situația în care există datorii ale afaceriștilor și ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei.
Liviu Dragnea si Viorica Dancila
Foto: Facebook

Dragnea neagă existența unui proiect de OUG privind grațierea care ar urma să fie aprobat marți

de R.M. HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Liviu Dragnea neagă existența unui proiect de ordonanță de urgență privind grațierea care ar urma să fie discutat în ședința de Guvern de marți, potrivit unui răspuns transmis Digi 24 de către liderul PSD.
John McCain
Foto: Flickr/ Gage Skidmore

Prestația lui Trump la summitul cu Putin, criticată de republicani: A eșuat în a apăra America / Ocazie ratată de a trage la răspundere Rusia pentru amestecul din 2016

de N.O. HotNews.ro
Senatorul republican John McCain a spus că summitul președintelui SUA, Donald Trump, cu liderul Rusiei, Vladimir Putin, de la Helsinki, a fost o ”greșeală tragică” și ”unul dintre cele mai grave momente din istoria președinției americane”, relatează Reuters și AFP. Totodată, republicanul Bob Corker, preşedinte al Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului american, a spus că afirmațiile președintelui Donald Trump a făcut ca ”America să pară ca ușor de manipulat”, arătând că este dezamăgit că liderul american nu a apărat Serviciile Secrete, după ce Putin a negat interferența în alegerile prezidențiale din 2016.
Promisiunile lui Valcov
Foto: captura Antena 3

Darius Vâlcov anunță că va urma o dezvoltare extrem de accelerată a țării: Pensiile se vor dubla, se vor construi 3 autostrăzi, gazele se vor ieftini cu 20%, vom avea canal Dunăre-București și o stațiune de schi în Făgăraș

de Ionut Baias HotNews.ro
Vă rugăm să vă legați bine centurile. ”Căpitanul” Darius Vâlcov anunță că va urma o dezvoltare extrem de accelerată a acestei țări: pensiile se vor dubla, se vor construi 3 autostrăzi, gazele se vor ieftini cu 20%, vom avea canal Dunăre-București și o stațiune de schi în Făgăraș cu 160 km de pârtii. Economia României a crescut cu 24%. Am depășit Grecia, anul acesta vom depăși Cehia și Portugalia. În 2020 vom depăși Finlanda și vom ajunge pe locul 12, acum suntem pe locul 16. Nu e o glumă, ci sunt declarațiile făcute de Darius Vâlcov la Antena 3.
Rezultate examene
Foto: Agerpres

​Rezultate Titularizare 2018 Rezultatele de la titularizare se publică marți

de R.P. HotNews.ro
Rezultatele de la examenul de titularizare se afișează marți, 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro. Amintim că 31.000 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare de săptămâna trecută, al cărui obiectiv este angajarea pe perioadă nedeterminată într-o școală. Candidații nemulțumiți pot să depună contestații, la inspectoratele şcolare judeţene, în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 18 iulie, până la ora 15:00.
Andrei Botescu
Foto: Hotnews

Bike sharing și hoții de biciclete. Prins cu bicla-n biserică, un preot cântă maneaua antifurt: “Lua-m-ar dracu să mă ia / Helou, helou, helou, / Cât am ajuns de rău” – interviu cu Andrei Botescu, fondator Atelierele Pegas

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
“Hoții ar trebuie să înțeleagă că nu merită riscul. E o bicicletă ieftină cu o singură viteză, nu are mare valoare comercială. În schimb, există o echipă și o comunitate de oameni hotărâți să utilizeze tehnologia pentru a sancționa orice furt la adresa sistemului.” - declară Andrei Botescu, după câteva luni de la lansarea programului bike sharing Pegas. După câteva luni de alergătură zi și noapte pentru fiecare bicicletă, prin București, împreună cu Poliția. Un interviu despre GPS, cinste și dezonoare, acompaniat de maneaua anti-furt.
Liliana Dranca si Alina Ciocoiu
Foto: PeliFilip
Dosare Juridice - Contencios administrativ

Schimbări importante în materia contenciosului administrativ

de Liliana Dranca si Alina Ciocoiu PeliFilip
Săptămâna trecută, Senatul României (cameră decizională) a adoptat un proiect de lege de modificare a Legii contenciosului administrativ care conține atât măsuri menite să reducă durata medie ridicată de soluționare a litigiilor de contencios administrativ și să faciliteze accesul la instanțele specializate în această materie, cât și o reconsiderare a regulilor procedurale privind contractele administrative. Proiectul adoptat a fost trimis Președintelui României pentru promulgare.
EUandME
Foto: Comisia Europeana

[P] Mai puțin de jumătate dintre români își cunosc drepturile de cetățeni europeni

de Smile Media
Programele Uniunii Europene sunt o resursă pentru tinerii români, care sunt acum informați cu privire la drepturile și beneficiile pe care le pot obține, printr-o inițiativă amplă a instituției. Campania #EUandME se adresează cu precădere tinerilor și se derulează în cele 28 de state membre, pe o perioadă de 18 luni.
Alexandru Lazescu
Foto: Arhiva personala

Opoziţia, în capcana discursului monocord anti-corupţie

de Alexandru Lazescu Contributors.ro
Luni, 16 Iul 2018 Actualitate | Opinii
Întors de la summitul NATO de la Bruxelles preşedintele Iohannis ne-a asigurat că totul e în regulă, alianţa nu se destramă, iar în ceea ce ne priveşte stăm chiar mai bine ca înainte pentru că am obţinut ca un centru de comanda NATO să fie găzduit de România şi că se va acorda o atenţie sporită securităţii în zona bazinului Mării Negre. În realitate, multe dintre analizele post-summit sunt semnificativ mai pesimiste, iar în ceea ce priveşte climatul de securitate din bazinul Mării Negre principala provocare o reprezintă chiar un membru NATO, Turcia, care cultivă legături strânse cu Rusia şi Iranul...
Lansator mobil cu rachete antinava
Foto: Wikimedia Commons

România vrea să cumpere lansatoare mobile de coastă cu rachete antinavă: Care sunt variantele de rachete care ar intra în cursă și de ce contractul de „doar” 137 mil. euro ar putea avea o miză mult mai mare

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Guvernul ar putea adopta în această săptămână o hotărâre pentru ca Ministerul Apărării să înceapă negocierile de achiziție a unui sistem de instalații mobile de rachete antinavă care ar urma să fie dispuse pe coasta Mării Negre. Contractul are o valoare estimată de Armată de aproape 137 de milioane de euro fără TVA, o sumă eșalonată pe cel puțin cinci ani, iar în momentul de față cel puțin patru mari firme de apărare din lume sunt interesate. Alegerea unui tip de rachete antinavă pentru bateriile de coastă ar putea avea o miză mult mai mare pe termen mediu și lung și ar putea influența și un alt proces de înzestrare aflat acum în plină desfășurare.
IRO Iasi
Foto: Hotnews

VIDEO Centru de cercetare avansată a cancerului, deschis cu 11 milioane de euro la Iași

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Economie | Bani europeni
În România sunt diagnosticate anual aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer și aproape 50.000 de decese sunt provocate de această boală. Bolnavii de cancer din zona de Nord-Est a României beneficiază de un nou centru de cercetare a cancerului, cu ajutorul căruia medicii specialiști pot prezice mai ușor și exact riscul de apariţie a unor afecţiuni.
blestemul-svetlanei-povestea-fiicei-lui-stalin
Foto: Hotnews

Blestemul Svetlanei. Povestea fiicei lui Stalin

de A.V. HotNews.ro
Personalitate plină de contraste, de lumini și umbre, fiica lui Stalin este, pe rând, fetița care-și admiră tatăl, ferită de lumea reală între zidurile Kremlinului, tânăra răzvrătită, trăind iubiri complicate și încercând să scape de stigmatul familiei sale, femeia matură care-și asumă schimbarea numelui, fuga din URSS și abandonarea propriilor copii, denunțarea ororilor comunismului și supraviețuirea în occident.
Rata saraciei pe regiuni
Foto: INS

Vaslui, Teleorman și Mehedinți sunt cele mai sărace județe. Dacă nu s-ar da ajutoare sociale și pensii, jumătate din țară ar fi în sărăcie

de Florin Barbuta HotNews.ro
Datele oficiale atât europene cât și naționale dovedesc, în fiecare an, că nu se fac pași mari în direcția estompării sărăciei. Ultimele cifre disponibile sunt din 2017, dar fac referire la anul 2016, iar acestea demonstrează că, dacă statul nu ar plăti asistații sociali și pensionarii, jumătate din populație ar fi în risc de sărăcie și excluziune socială. Sunt unele județe care se află într-o situație critică.
Carburanti
Foto: Michelin

Proiect de OUG: De la 1 ianuarie 2019, benzina trebuie să conțintă minim 8% biocarburant

de CP HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Economie | Energie
Furnizorii de carburanţi vor introduce pe piaţă de la 1 ianuarie 2018 numai benzină cu un conţinut de biocarburanţi de minimum 8% în volum față de 4,5% cât este acum, se arată într-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul Ministerului Energiei. Este o obligație impusă prin directive europene, iar neaplicarea ei ar putea duce la sesizarea României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și obligarea la plata unor amenzi și/sau penalități, se precizează în proiectul de act normativ. În cazul motorinei, conținutul de biocarburanți trebuie să fie de minim 6,5% în volum.
Avion TAROM Boeing 737 MAX 8
Foto: boeing.com

Tarom cumpără cinci avioane noi Boeing 737 MAX 8. Aeronavele vor fi livrate până în 2023

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Economie | Companii
TAROM va achiziționa cinci noi avioane Boeing 737 MAX 8, construite special pentru operatorul aerian național, a anunțat Ministerul Transporturilor. Cele cinci aeronave ar urma să intre în flota TAROM până în 2023. Cele cinci avioane ar avea un preț de listă total de circa 585 de milioane de euro. TAROM va începe și procedurile pentru ca Direcția Tehnică a companiei să devină partener oficial Boeing.
Theresa May
Foto: Agerpres/AP

Brexit: Parlamentul britanic votează pentru o politică vamală independentă post-Brexit/ Încă un ministru britanic demisionează din echipa premierului Theresa May

de I.B. HotNews.ro
Guto Bebb, ministru de rangul al doilea însărcinat cu achiziţiile în ministerul britanic al apărării, a demisionat luni din echipa guvernamentală condusă de prim-ministrul Theresa May, anunţă postul BBC, preluat de Reuters.
Calin Popescu Tariceanu
Foto: Agerpres

Tăriceanu, la TVR1: Nu am discutat despre ordonanța privind amnistia și grațierea cu Liviu Dragnea/ Nu am făcut autostrăzi fiindcă am tot schimbat miniștrii

de Ionut Baias HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Revista Presei | Radio TV
Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat, luni seară, la TVR1, că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea, despre care unii spun că ar urma să fie dată pentru liderul PSD, dar că ”din cauza lui Dragnea” nu trebuie lăsați să sufere oameni nevinovaț.
  • Tăriceanu: Nu e un noroc mai mare pentru noi decât să-l avem pe Orban la șefia PNL. Cu el la conducere, liberalii vor veni către noi
instagram post
Foto: pixabay.com

Confuzie în jurul "întrebărilor" nu chiar atât de anonime din story-urile de pe Instagram

de Cristina Filip HotNews.ro
Începând cu 11 ianuarie, utilizatorii Instagram au o nouă funcție care permite adresarea unor întrebări, pentru a încuraja oamenii să le urmărească story-urile - fotografii sau videoclipuri care sunt accesibile numai pentru douăzeci și patru de ore, potrivit Le Monde.
Cartier
Foto: Stirile ProTV
Citeste pe Stirile ProTV

VIDEO Situația în care au ajuns mii de oameni care au luat credit pe viață pentru o locuință. ”Trotuare nu sunt, asfalt nu e”

de Stirile ProTV Stirile ProTV
n Brașov, dezvoltarea imobiliară născută din ruinele Uzinei ”Tractorul”, pune la încercare mii de oameni care s-au împrumutat pe viață pentru o locuință. Aceștia spun că au primit străzi și spații verzi doar pe hârtie în noul cartier întins pe 100 de hectare.
Silvia Marton
Foto: Hotnews

Republica. De la Ploiești (1870) până-n ziua de azi (2018) - eveniment Cabinetul de Perspektive cu Silvia Marton. 18 iulie 2018, ora 19,30 la Fotocabinet - București

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
Probleme în Republica lui Iohannis-Dragnea? Dar cum a fost în democrația lui Iliescu, Constantinescu sau Băsescu? Dar pe vremea lui Dej și Ceaușescu? Haideți să dăm pe față mecanismul democratic românesc cu lector universitar Silvia Marton. Și să pornim de la începuturi, cu Republica de la Ploiești din 1870. Bucurați-vă de democrația dezbaterii în ambianța Fotocabinetului. Strada Lipscani 41. Pe 18 iulie 2018, ora 19,30. Rezervări pentru această dezbatere a Cabinetului de Perspektive la eugen.istodor@hotnews.ro.
maria butina
Foto: YouTube

Cetățeană rusă acuzată de spionaj în SUA pentru Moscova 

de Cristina Filip HotNews.ro
Maria Butina, o cetățeană de origine rusă în vârstă de 29 de ani, a fost arestată duminică și a fost prezentată luni în fața unui magistrat din Washington fiind acuzată de conspiraţie în vederea infiltrării unor organizaţii politice americane în beneficiul guvernului rus, conform Departamentului American de Justiție, relatează The Guardian.
Andrada Craiteanu
Foto: Arhiva personala

Regimul juridic aplicabil conductei de interconexiune Nord Stream 2 în condițiile in care construirea conductei ar putea genera un monopol al Rusiei

de Andrada Craiteanu Contributors.ro
Luni, 16 Iul 2018 Actualitate | Opinii
Conducta de gaz natural între Rusia și Germania, Nord Stream 2, a devenit un subiect foarte politizat, fiind inclusiv pe agenda de discuție din marja ultimei reuniuni NATO. Analiza de mai jos nu își propune să analizeze aspectele comerciale sau geopolitice ale subiectului, ci prezintă, în mod sintetic, cadrul legislativ aplicabil conductelor de interconexiune dintre state membre și state terțe, precum Nord Stream 2.
cum-am-trecut-prin-comunism-primul-sfert-de-veac-cu-fotografii-din-arhiva-autorului
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac. Cu fotografii din arhiva autorului și autograful lui Lucian Boia

de A.V. HotNews.ro
Voiam să am o carieră universitară, care depindea în bună măsură de atitudinea mea politică. In realitate, totul avea să fie infinit mai complicat. Ca să mă împlinesc, trebuia să cadă mai întâi comunismul, și asta nu ținea deloc de mine, ci de jocurile imprevizibile ale istoriei. (Lucian Boia)
leonardo-da-vinci
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Leonardo da Vinci: El a fost cel mai creativ geniu din istorie. Ce secrete ne poate învăța?

de A.V. HotNews.ro
Creativitatea sa, asemănătoare cu cea a altor mari inovatori, provenea din poziționarea la intersecția științelor umaniste cu tehnologia. Leonardo a jupuit carnea de pe fețele cadavrelor, a desenat muschii care mișcă buzele și apoi a pictat cel mai memorabil zâmbet din istorie în Mona Lisa. A explorat matematica opticii, a demonstrat felul în care razele de lumină lovesc corneea și a creat iluzii prin schimbarea perspectivelor în Cina cea de Taină.
predare online proiecte BNA2018
Foto: Hotnews
Bienala Națională de Arhitectură

WebPR: Concurs proiecte de arhitectură Se prelungeste pana la 23 iulie a.c. termenul de inscriere in concurs!  Plus: Video interviuri cu personalitati din lumea arhitectilor

de SmileMedia HotNews.ro
Marţi, 26 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Se prelungeste pana la 23 iulie a.c. termenul de inscriere in concurs! Printr-o hotărâre recentă a UAR, perioada de înscriere a proiectelor pentru Bienala Națională de Arhitectură se prelungește până la 23 iulie a.c., față de 10 iulie, dată anterior comunicată. Această decizie este menită să dea posibilitatea finalistilor din Universitatile de Arhitectura, promotia 2018 , sa isi poata inscrie lucrarile de diploma in concurs, precum si arhitecților interesați să participe la acest eveniment important, chiar dacă, din varii motive, au nevoie de mai mult timp pentru a îndeplini toate formalitățile de participare.
Donald Trump si Vladimir Putin, la Helsinki
Foto: Captura Facebook

Summit Trump-Putin: O istorie de întâlniri tensionate între preşedinţi ai SUA şi premieri ai Rusiei

de Ionut Baias HotNews.ro
De la aliaţi în cel de-al doilea Război Mondial, la duşmani nucleari, lideri ai Washingtonului şi ai Kremlinului s-au aşezat la aceeaşi masă pentru a decide soarta lumii de mai multe ori, scrie The Independent, citat de Rador. Întâlnirea lui Franklin D. Roosevelt cu liderul sovietic Iosif Stalin şi cu premierul Sir Winston Churchill la Teheran, în Iran, la sfârşitul lunii noiembrie 1943, a fost prima din trei (întâlniri) între superputerile aliate, în timpul conflictului.
Microsoft
Foto: www.vpnsrus.com

Microsoft solicită reglementarea de către guvern a recunoașterii faciale

de Cristina Filip HotNews.ro
Directorul Microsoft solicită încadrarea recunoașterii faciale de către o lege federală, potrivit Le Monde.  Într-un articol publicat pe site-ul gigantului software, Brad Smith avertizează că performanța acestei tehnologii se îmbunătățește, facilitând "memorarea" profilurilor unui număr tot mai mare de utilizatori într-o bază de date. Dacă sunt folosite însă în mod necorespunzător, ele prezintă un risc semnificativ pentru intimitate și libertatea de exprimare.
Autostrazile in Romania - eterna problema
Foto: Forum peundemerg.ro

Vâlcov: Până la finalul anului, va fi demarat parteneriatul public-privat pentru trei autostrăzi

de I.B. HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Revista Presei | Radio TV
"În România, până la sfârșitul acestui an, se va demara licitația pentru canalul Dunăre-București în parteneriat cu statul român. În România, până la sfârșitul acestui an, va demara parteneriat public-privat pentru trei autostrăzi: Ploiești-Brașov, autostrada Sudului și Târgu-Neamț-Iași-Ungheni", a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.
\iubita-mea-mercedes
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Iubita mea Mercedes. O carte despre cum e să fii străin în țara altora și cum devii străin de țara ta

de A.V. HotNews.ro
Ideea carții mi-a venit pe când spălam mașina la o benzinarie din Germania. Așteptând să intru pe linia de spălare, mi-am amintit vorbele cuiva, care spunea, râzând: „Mulți bărbați, în Germania, își iubesc mai mult Mercedesul, sau BMW-ul, decât propria soție". Din  întâmplările mele și ale altor personaje, am încercat să arăt cum e să fii strain în țara altora și cum devii, treptat, străin de țara ta. Iubita mea Mercedes este o carte-document a emigrației românești după Revoluție și „o lecție despre libertate".
URGENT Anunt umanitar pentru Murariu George Madalin

George Madalin Murariu are 24 de ani si este student merituos la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti. La sfarsitul lunii martie 2018, in timpul ultimului viscol din acest an, a suferit un accident de masina soldat cu politraumatism cranian. A fost adus inconstient la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti unde a fost in coma pentru cateva saptamani.

Din fericire, doctorii au reusit sa-l readuca la viata, pacientul a iesit din coma si urmeaza drumul anevoios si costisitor al recuperarii. Posibilitatile materiale ale familiei sunt foarte limitate si este necesar sprijin financiar.

Va rugam sa ne ajutati cu donatii in contul RO55 BTRL RONC RT03 8370 3701 deschis la Banca Transilvania, pe numele mamei sale, Murariu Rodica.ei-ma-considera-facator-de-minuni-viata-lui-arsenie-boca
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Viața lui Arsenie Boca

de A.V. HotNews.ro
Cine este acest om care dă sens și speranță atâtor vieți deznădăjduite? Este cultul lui o vastă operațiune de marketing religios și-atât? Are viața lui datele recognoscibile ale vieților de sfinți ai creștinătății? Cum se face ca un om preocupat de profunde căutari intelectuale și care s-a declarat în repetate rânduri împotriva «minunismului» a ajuns să fie asociat atât de insistent cu miracolul?
Calendar definitivat 2018
Foto: edu.ro

Definitivat 2018 Examenul de definitivat va fi susținut miercuri

de R.P. HotNews.ro
Tinerii care vor să își facă o carieră la catedră vor susține miercuri, 18 iulie, examenul de definitivat. Aproape 9.000 de candidați s-au înscris la examenul care va începe la ora 10:00 și va fi organizat în 42 centre. Candidații vor avea la dispoziție 4 ore pentru rezolvarea subiectelor. Cei mai mulți candidați s-au înscris la învăţământul preşcolar, apoi la învăţământul primar și la educaţie fizică.


Vladimir Putin
Foto: en.kremlin.ru

Vladimir Putin: Sistemul antibalistic global al SUA creează o "situaţie periculoasă"

de I.B. HotNews.ro
​Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat îngrijorare, la întrevederea cu omologul său american Donald Trump, în legătură cu "sistemul antibalistic global" al Statelor Unite, care include elemente instalate în România, potrivit Mediafax.
Tudorel Toader
Foto: Facebook

Tudorel Toader, despre proiectele de modificare a Codurilor penale: Comisia lui Florin Iodache a promovat alte două inițiative parlamentare decât cele elaborate de Ministerul Justiției 

de N.O. HotNews.ro
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scris luni, pe Facebook, că a elaborat două proiecte de modificare a codurilor penale, unul în acord cu deciziile CCR, iar al doilea pentru transpunerea directivelor referitoare la confiscarea extinsă și prezumția de nevinovăție, dar Comisia specială a Parlamentului a ”promovat alte două inițiative parlamentare de modificare, prin consacrarea altor soluții legislative, care au fost dezbătute și adoptate”.
Paul Ryan
Foto: Agerpres/AP

Liderul republicanilor din Congres: Donald Trump trebuie să realizeze că Rusia nu este aliatul nostru

de R.M. HotNews.ro
Liderul republicanilor din Congresul american, Paul Ryan, i-a cerut lui lui Donald Trump să "realizeze că Rusia nu este aliatul nostru", după conferința de presă cu omologul său Vladimir Putin, scrie AFP.
Varujan Vosganian
Foto: Hotnews

Varujan Vosganian (ALDE): Nu se va da mâine o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere / Noi nu am fost printre promotorii unei astfel de inițiative

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Purtătorul de cuvânt ALDE, Varujan Vosganian, a declarat luni că nu se va da o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea și că în interiorul Coaliției nu a avut loc o astfel de discuție. Explicațiile lui Vosganian vin în contextul în care, luni, a avut loc o serie de întâlniri între membrii Coaliției, iar în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Guvernul ar intenționa să adopte o ordonanță de urgență pentru grațiere și amnistie în ședința de marți.
Tudorel Toader
Foto: Facebook

Tudorel Toader: Raportul Comisiei de la Veneția privind legile justiției este intermediar/ România va formula un punct de vedere oficial

de Redactia HotNews.ro
Ministrul Justiției Tudorel Toader a evitat luni să răspundă dacă, în opinia sa, recomandările Comisiei de la Veneția privind legile justiției trebuie să fie luate în seamă, precizând că ”România va formula un punct de vedere oficial”, iar Ministerul Justiției se va pronunța atunci dacă i se va cere acest lucru. Pe de altă parte, el s-a delimitat, din nou, de forma legilor justiției adoptate de Parlament.

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Foto: Agerpres (editat)

Tensiuni în Coaliție. ALDE nemulțumită de colaborarea cu PSD pe legea off-shore. Vosganian: PSD ne-a pus într-o situaţie delicată

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Deputatul ALDE, Varujan Vosganian a declarat, luni, că nu a existat dialog între membrii coaliției de guvernare în privința a două proiecte de legi: o inițiativă legislativă a ALDE și proiectul legii off-shore. Vosganian a anunțat că la ședința Coaliției, ALDE a cerut  explicații și a cerut ca Executivul să modifice de urgență legea off-shore.
Alexandra Dulgheru
Foto: BRD Bucharest Open/ facebook

BRD Bucharest Open: Alexandra Dulgheru, eliminată de Pauline Parmentier în primul tur

de Diana Ene HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Sport | Tenis
Alexandra Dulgheru (125 WTA) a părăsit turneul BRD Bucharest Open încă din prima rundă, jucătoarea noastră fiind învinsă în trei seturi de franțuzoaica Pauline Parmentier (65 WTA), cap de serie numărul șapte, scor 2-6, 6-1, 6-4.
Protestatar la conferinta de presa Trump-Putin
Foto: Captura Twitter

VIDEO Incident înainte de conferința de presă Trump - Putin. Un protestatar, scos cu forța din sală de agenții de securitate

de N.O. HotNews.ro
Un protestatar a fost scos cu forța din sala din Helsinki în care președintele SUA, Donald Trump, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, țin conferința de presă, după întâlnirea tete-a-tete dintre cei doi șefi de stat, relatează Reuters.
Nancy Pelosi
Foto: Captura Twitter

Nancy Pelosi afirmă că președintelui american i-a fost frică să îl înfrunte pe Putin: În fiecare zi mă întreb ”ce au rușii despre Donald Trump”

de N.O. HotNews.ro
Șefa democraților din Camera Reprezentanților, Nancy Pelosi, a sugerat, luni, că Moscova îl șantajează pe președintele Donald Trump, iar Rusia ”are ceva despre” liderul american, în timp ce liderii Statelor Unite și Rusiei s-au întâlnit la Helsinki, Finlanda, relatează The Washington Times.
Donald Trump
Foto: Flickr

Berlinul îl acuză pe Trump că vrea divizarea UE /Germania nu se mai poate baza total pe SUA

de N.O. HotNews.ro
Preşedintele american, Donald Trump, vrea destrămarea Uniunii Europene, acuză Guvernul de la Berlin, avertizând că Germania nu se mai poate baza în totalitate pe Statele Unite în materie de securitate, relatează Mediafax.
Remus Pricopie
Foto: Agerpres

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea va duce la noi tensiuni sociale. Îi recomand premierului Dăncilă să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ

de R.P. HotNews.ro
Adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea va duce la noi tensiuni sociale și va fi consemnată în istorie ca practică nedemocratică, avertizează Remus Pricopie, rectorul SNSPA și fost ministru al Educației în guvernul Ponta. "Îi recomand doamnei Prim-ministru Viorica Dăncilă să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ (...). Dacă își va asuma o astfel de decizie, nu numai că vom asista la noi tensiuni sociale, dar vom deschide un nou capitol care va fi consemnat de istorie ca practică nedemocratică”, susține Remus Pricopie, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro de către SNSPA.
  • Citește în articol afirmațiile integrale ale lui Remus Pricopie pe tema ordonanței de urgență privind amnistia și grațierea
plan de afaceri
Foto: Pexels

Cum faci un plan de afaceri: 9 puncte importante

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Când lansezi un startup este foarte important să ai măcar o variantă simplă a planului de afaceri, mai ales dacă ai nevoie de finanţare. Niciun business angel, fond de investiţii sau orice alt potenţial investitor nu-ţi va acorda atenţie daca îţi lipseşte un plan de business elementar. Iată 9 puncte importante care te ajută să-ţi faci un scurt plan de afaceri.
Bucuresti - Un oras plin de probleme
Foto: Hotnews
​Actualizat

APLICAȚIE INTERACTIVĂ Peste 4.200 de probleme raportate în București de cititorii HotNews.ro într-o lună. Cum au răspuns Primăriile din Capitală la sesizări

În decurs de o lună cititorii au raportat peste 3.800 de probleme în Capitală și împrejurimi în aplicația interactivă lansată de HotNews.ro. Gropi, gunoaie, trotuare sparte, mașini parcate neregulamentar, lipsa benzilor și marcajelor, rable abandonate - toate și-au găsit loc pe harta Capitalei. HotNews.ro a oferit Primăriilor de Sector și Primăriei Generale acces la informațiile adunate și le-a pus la dispoziție o modalitate la fel de simplă de a „răspunde” pe hartă acolo unde au constatat și rezolvat problemele cetățenilor. Vezi în articol cum au răspuns administrațiile din București. PLUS: De azi, HotNews.ro a introdus în aplicația interactivă și posibilitatea ca cititorii să semnaleze pe hartă situațiile unde problemele au fost remediate între timp. / UPDATE, 18.05.2018 - Peste 4.200 de probleme au fost raportate pe hartă.
Suporterii croati
Foto: Captura Twitter

VIDEO Sărbătoare la Zagreb: Jucătorii Croației, primiți ca niște eroi de peste 100.000 de oameni

de Diana Ene HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Sport | Fotbal
Echipa Croaţiei, finalista Cupei Mondiale de fotbal 2018, a fost întâmpinată de mai bine de 100.000 de persoane la Zagreb, luni, la întoarcerea în ţară, scrie ziarul belgian Le Soir.
IAR 99 Soim
Foto: Cer Senin
Articol actualizat

Un avion militar de tip IAR 99 Șoim s-a prăbușit lângă Bacău. Piloții s-au catapultat și sunt în stare stabilă

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Un avion militar de tipul IAR 99 Șoim s-a prăbușit luni, în apropiere de baza aeriană de la Bacău. Cei doi piloți au reușit să se catapulteze, la 5 kilometri vest de localitatea Nicolae Bălcescu, deasupra Lacului Galbeni. Piloții au fost recuperați, se află în stare stabilă și vor fi transferați la spitalul militar din București.
Florin Iordache
Foto: Hotnews

Iordache susține că scoaterea lui Iohannis din procedura de numire a conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost lăudată de Comisia de la Veneția

de N.O. HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Președintele Comisiei speciale privind Legile justiției, Florin Iordache, a declarat luni că unele modificări la Codul penal și Codul de procedură penală sunt lăudate de Comisia de la Veneția, printre care și scoaterea din procedura de numire a conducerii ÎCCJ a președintelui Klaus Iohannis. În raportul preliminar publicat vineri, Comisia de la Veneția a recomandat menținerea rolului președintelui și al CSM în procedura de numire și revocare a procurorilor șefi DNA și DIICOT și a Procurorului General, pentru a echilibra influența ministerului Justiției.Alte titluri din Actualitate:

VIDEO UPDATE A început primul summit bilateral Donald Trump - Vladimir Putin / Putin: A venit timpul să vorbim despre relațiile noastre pe fond
Orban, despre întâlnirea organizată de Blaga: Sediul PNL este deschis / Speculațiile care au apărut de o lună jumătate privitoare la frământări în partid sunt invenții
Trump, înaintea întâlnirii cu Putin: Relația cu Rusia nu a fost niciodată mai rea din cauza stupidității SUA
Amplu program al guvernului german pentru îngrijitorii medicali, inclusiv cei din străinătate 
Cum a ajuns Los Angeles Times să fie obligată în instanță să modifice un articol despre un polițist cu presupuse legături mafiote
Lider PNL Diaspora, despre ședința celor din aripa PDL convocată de Blaga: "Vrem să dăm un semnal de unitate" / Despre Orban: "Din punctul nostru de vedere performează"
Trump și Putin, față în față. Mizele summitului ruso-american de la Helsinki
Scutul antirachetă din România, pe agenda discuțiilor Trump-Putin (consilier rus)
Oreste Teodorescu, audiat la DIICOT Ploieşti într-un dosar de trafic de droguri. Răzvan Ciobanu şi Elis Armeanca, suspecţi în cauză
VIDEO Vladimir Putin a ajuns la Helsinki, pentru summitul cu Donald Trump / Avionul a aterizat cu o întârziere de jumătate de oră
VIDEO Gafa lui Trump: Președintele american crede că Finlanda, care găzduiește întâlnirea cu Putin, este membră NATO
Toader, despre o posibilă ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere: „Nu avem așa ceva în Ministerul de Justiție, nici în dezbatere, nici în avizare”
Maria Grapini, în cazul raportului Comisiei de la Veneția privind legile justiției: Păi, domnule Zegrean, dacă e recomandare, cum să fie obligație? 
ECONOMIE

Andreas Treichl
Foto: Agerpres

Sinceritate de bancher. Treichl, CEO Erste Group: Ar fi trebuit să fiu demis de mai multe ori/Nu sunt bancher, ma consider mai degraba un antreprenor în sectorul bancar!

de DP HotNews.ro
A condus unul dintre cele mai mari conglomerate financiare din Europa prin criza financiară globală de acum 10 ani, a urmat apoi criza datoriilor din zona euro, urmate de câteva achiziții controversate, dar Andreas Treichl a continuat să supraviețuiască, scriu jurnaliștii de la Financial Times (sursa, pentru abonați). Este de 21 de ani la conducerea Erste Group, cu sediul la Viena, grupul bancar care a pA condus unul dintre cele mai mari conglomerate financiare din Europa prin criza financiară globală de acum 10 ani, a urmat apoi criza datoriilor din zona euro, urmate de câteva achiziții controversate, dar Andreas Treichl a continuat să supraviețuiască profesional, scriu jurnaliștii de la Financial Times (sursa, pentru abonați). Este de 21 de ani la conducerea Erste Group, cu sediul la Viena, grupul bancar care a preluat și care controlează operațiunile celei mai mari bănci locale- BCR. De 25 de ani circulă cu o motocicletă Harley-Davidson. Acum, Treichl are 66 de ani și admite că ar fi trebuit să fi fost demis de mai multe ori "pentru că am făcut greșeli mari și am contribuit la formarea unei viziuni care s-a dovedit apoi a fi una greșită”, spune el.reluat și care controlează operațiunile celei mai mari bănci locale- BCR. De 25 de ani circulă cu o motocicletă Harley-Davidson. Acum, Treichl are 66 de ani și admite că ar fi trebuit să fi fost demis de mai multe ori "pentru că am făcut greșeli mari și am contribuit la formarea unei viziuni care s-a dovedit apoi a fi una greșită”, spune el.
Carnet vouchere de vacanta
Foto: Hotnews

De anul viitor va intra în vigoare o nouă procedura de acordare a tichetelor și voucherelor

de Dan Popa HotNews.ro
Începând cu data de 01 ianuarie 2019, acordarea tichetelor de masă, tichetelor cadou, tichetelor de creșă, tichetelor culturale, respectiv voucherelor de vacanță se va face cu respectarea noii legi (Legii nr. 165/2018), document care reglementează în mod unitar toate aceste proceduri, ocazie cu care se abrogă reglementările în domeniu existente anterior. În termen de 60 de zile de la publicarea legii în Monitorul oficial, trebuiesc adoptate normele de aplicare pentru acest act normativ. Vezi în text principalele modificări introduse.
În primele 5 luni, datoria extern total a crescut cu 2,5 miliarde euro
Foto: sxc.hu

Datoria externă totală a crescut după primele 5 luni cu 2,56 miliarde de euro

de DP HotNews.ro
În perioada ianuarie - mai 2018, datoria externă totală a crescut cu 2,563 miliarde de euro, se arată într-un comunicat transmis luni de reprezentanții Băncii Naționale. În structură, datoria externă pe termen lung a însumat 67,543 miliarde de euro la 31 mai 2018 (70,3% din totalul datoriei externe), în scădere cu 1,6% faţă de 31 decembrie 2017; datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 mai 2018 nivelul de 28 497 milioane euro (29,7% din totalul datoriei externe), în creştere cu 14,6 la sută faţă de 31 decembrie 2017.


0-100.hotnews.ro

Dacia Duster
Foto: Dacia

Record de vânzări pentru grupul Renault și marca Dacia în primul semestru al anului

de Redactia HotNews.ro
Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anunţat luni că în primul semestru a vândut un număr record de 2,067 milioane vehicule la nivel mondial, în creştere cu 9,8% în ritm anual, graţie revenirii pieţelor din Rusia şi America Latină, precum şi unei cereri solide în Europa, informează Reuters, citată de Agerpres.


SPORT

Thibaut Courtois
Foto: fifa/ getty

Thibaut Courtois, cel mai bun portar al CM: "Am închis televizorul în minutul 94 ca să nu-i văd pe francezi cum sărbătoresc titlul mondial"

de A.I. HotNews.ro
Belgianul Thibaut Courtois a stins televizorul în minutul 90+4 al finalei Cupei Mondiale, pentru a nu urmări cum sărbătoresc francezii titlul mondial, informează lequipe.fr. Din acest motiv, el a ratat şi anunţul că a fost desemnat cel mai bun portar al turneului final.
Simona Halep, la Wimbledon
Foto: wimbledon.com

WTA: Simona Halep, lider fără emoții (a 37-a săptămână) - Mihaela Buzărnescu, cea mai bună clasare din carieră (25)

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Sport | Tenis
Simona Halep este și după încheierea Wimbledon-ului liderul clasamentului WTA, cu 7571 de puncte. Este a 37-a săptămână în care Simona ocupă cea mai înaltă poziție în lume. Mihaela Buzărnescu a urcat până pe 25 - cea mai bună clasare din carieră (de până acum). România are șase jucătoare în TOP 100.
Irina Bara
Foto: BRD Bucharest Open/ facebook

​BRD Bucharest Open: Irina Bara, pe tabloul principal după ce a învins-o pe Alexandra Cadanţu

de Diana Ene HotNews.ro
Irina Bara (150 WTA) a câștigat duelul românesc cu Alexandra Cadanţu (252 WTA), din calificările turneului BRD Bucharest Open, ajungând astfel pe tabloul principal. Competiția se desfășoară în perioada 14-22 iulie 2018, la Arenele BNR din Capitală.


Bancul zilei

Bancul zilei: Spus de Darius Vâlcov... despre Vâlcov și Dragnea

de Ionut Baias HotNews.ro
Doi morţi într-un cimitir, dimineaţa la ora 06.00, se aude un zgomot. Primul, uimit:
- ”Ce se întâmplă, ce se întâmplă?”
- ”Stai, mă, liniştit, e Vâlcov, îşi ascunde tablourile...


REVISTA PRESEI

vedete
Foto: Hotnews

Caru' cu vedete: El e bossul Guvernului… Marius Dunca a apărut la mare cu ceas de 15 mii €, trabuc și sacou fin de miliardar!; Prima ceartă între Bianca Drăgușanu și Tristan Tate. Situația nu este deloc roz între ei; Paris Jackson a recunoscut că este bisexuală

de Cristina Filip HotNews.ro
Scandal în muzica populară. «Soţul Nicoletei Voica îi face de trei ani avansuri nevestei mele!» Solista de muzică populară Nicoleta Voica (62 de ani) n-are noroc în amor şi pace. După trei divorţuri în stil italian, iată că artista, care s-a...

Doinița Oancea, cea mai voluptuoasă burlăciță din Mamaia, a zăpăcit masculii cu trupul ei! Doinița Oancea a petrecut câteva zile la Mamaia, de una singură, pentru a se bucura de...
faze tari
Foto: Hotnews

Faze tari: ​Bătutul în ţeavă nu mai este la modă. Vecinii gălăgioşi sunt certaţi acum pe Facebook; Cea mai rablă dintre rable. Șoferul o conducea cu cheia franceză, așezat pe o găleată; Poliţistele au dat cu banul pentru a decide dacă reţin sau nu o şoferiţă

de Cristina Filip HotNews.ro
Un poliţist fals a tras o maşină pe dreapta. Cine a coborât din autoturism. Un bărbat din Arizona care pretindea că e poliţist a tras pe dreapta pe cine nu trebuie...

Ciudățenie a naturii în România! Autorităţile au fost informate de urgență. O plantă...
utile
Foto: Hotnews

Utile: Dermatologii dezvăluie la ce obiceiuri trebuie să renunţăm pentru a încetini îmbătrânirea pielii; Afecţiunile digestive, mai frecvente vara. Iată cum le previi!; Simptome timpurii ale diabetului. Cum recunoști boala înainte să-ți creeze probleme

de Cristina Filip HotNews.ro
Motivul pentru care tot mai mulți oameni suferă de diabet. “Poluarea a contribuit la apariţia a 3,2 milioane de noi cazuri de diabet în lume în anul 2016, ceea ce reprezintă...

Boli cu care te poți alege dacă mergi la piscină. Boli infecţioase ale pielii, urechilor, ochilor, infecţii respiratorii şi boli diareice sunt câteva dintre afecțiunile cu care vă puteți alege după o zi de...


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Intalniri on-line

Top 5 articole cele mai ...


De la zestre la videochat
Când pregatirea pentru maritiș dura ani de zile
Cum isi reprimă oamenii prejudecățile
Tolerant și totuși cu prejudecati
Sexismul nu este doar nedrept, ci imbolnaveste femeile
Ce efecte are sexismul asupra sănătății oamenilor?
citeste mai multe articole din SmartWoman
Life
Bancul zilei: De ce poartă băieții negru la nuntă?
Un băiețel, aflat la o nuntă, se uită contrariat la mama lui și o întreabă:- Mamă, de ce....
Bancul zilei: Diferenţele între birou şi puşcărie
La puşcărie ai timp să meditezi la viaţa ta. La birou nu ai timp de chestii atât de profunde...
Bancul zilei: Un tătic fericit
Un proaspăt tătic, mândru nevoie mare, intră la secția de nou-născuți. - Afară, afară, strigă asistenta, nu sunteți...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri