Coronavirus, imagine generică
Foto: Profimedia Images

EXCLUSIV Aproape jumătate din cazurile active de COVID-19 s-au pierdut în statisticile oficiale / Toate datele privind pacienții cu coronavirus din România

Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Statisticile oficiale pentru COVID-19 se bat cap în cap. O simplă socoteală pe baza datelor obținute de HotNews.ro arată că nu mai puțin de 3.390 de cazuri considerate active nu se regăsesc nicăieri în raportări.
Masca chirurgicala
Foto: pixabay.com

Studiu: Cum previne masca răspândirea coronavirusului / Exemplul unui salon de înfrumusețare

de I.B. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Contaminați cu noul coronavirus, doi angajați ai unui salon de înfrumusețare american au purtat o mască de protecție în timpul interacțiunilor cu clienții lor. Aproape 140 de persoane au apelat la serviciile lor timp de câteva zile și niciuna nu a fost infectată, potrivit unui studiu publicat marți, potrivit AFP.
Nelu Tataru
Foto: AGERPRES

Nelu Tătaru: Internarea asimptomaticilor va fi făcută pentru 48 de ore, apoi vor fi izolați la domiciliu

de N.O. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți că persoanele infectate vor fi reținute 48 de ore în spital pentru evaluare, iar după acest interval asimptomaticii pot pleca acasă pentru a sta în izolare, în timp ce pacienții simptomatici vor sta internați până la ameliorare sau până când devin asimptomatici.
Clientii sunt in continua schimbare
Foto: Pixabay
Lumea în schimbare

Afacerile post-pandemie: Am întrebat proprietarul unui lanț internațional de fast food și pe șefa asociației Spa România cum văd viitorul afacerilor lor și ce cred că se va schimba. Care sunt scenariile lor

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Lumea in schimbare
Zilele acestea mi le petrec la o pensiune de munte. În fiecare dimineață, în timp ce-mi beau cafeaua pe balconul cu vedere spre Bucegi al pensiunii, văd cum ceilalți turiști coboară în parcare, se urcă rând pe rând la volan, coboară în oraș și se întorc cu pungi în care sunt așezate câte 2-3 caserole cu micul dejun și cu tăvițe de carton în care stau paharele de unică folosință pline cu cafea. La prânz, îi văd iar cum pleacă și se întorc cu cutii de pizza sau cu alte caserole cu bunătăți. Am întrebat doi oameni cu afaceri serioase - unul, în zona fast-food-urilor, iar celălalt în zona turismului de spa - cum cred că li se vor schimba afacerile în următorii ani. Iată ce ne-au răspuns.

Ludovic Orban, cu masca de protecție
Foto: Guvernul Romaniei

UPDATE Guvernul prelungește starea de alertă cu 30 de zile / Nelu Tătaru: Să nu vorbim de restricții, dar să nu ne gândim nici la relaxări

de C.D. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Politic
Guvernul prelungește starea de alertă în România cu încă 30 de zile, decizia urmând a se lua miercuri în ședința de guvern, potrivit unor surse guvernamentale. De această dată, nu va mai fi vorba și de relaxări. Măsura este luată în contextul în care numărul de cazuri de coronavirus a crescut în ultima perioadă. De altfel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, că se impune prelungirea stării de alertă, menționând că de la 15 iulie nu vor fi impuse restricții, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare.Ibiza, Insulele Baleare
Foto: Marco Simoni / Cultura RF / Profimedia Images

Petreceri ilegale. Ministrul sănătății german este îngrijorat, iar guvernul din Baleare instituie amenzi de până la 600.000 de euro

de Ionut Baias HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
În urmă cu o lună au fost primiți cu multă pompă primii turiști veniți în Mallorca pentru redeschiderea sezonului, cu toții germani, dar după lipsa de control din acest weekend, sunt unii deja care vor să-i vadă plecați, inclusiv ministrul sănătății german, potrivit Diario de Noticias.
Banksy
Foto: Captura Instagram

VIDEO Banksy dezvăluie ultima sa lucrare: Un șobolan fără mască strănutând în metroul londonez

de N.O. HotNews.ro
Artistul stradal britanic Banksy a desenat un șobolan strănutând în metrourile londoneze pentru a încuraja oamenii să poarte mască, în timp ce aceasta este obligatorie în mijloacele de transport public, relatează BBC.
Academia de Studii Economice
Foto: ASE
Articol susținut de Academia de Studii Economice

Au început înscrierile la programele universitare de licență la ASE!

de Smile Media
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Educatie
Academia de Studii Economice din București anunță începerea înscrierilor la programele universitare de licență. Candidații se vor înscrie pe platforma admitere.ase.ro de luni, 13 iulie, până vineri, 17 iulie, ora 16.00 (detalii). Anul acesta, concursul de admitere se desfășoară exclusiv ONLINE, pe platforma admitere.ase.ro.
Spark OneData
Foto: Spark OneData

[P] De ce ne e frică de Big Data?

de Spark OneData Smile Media
Într-o vreme majoritatea articolelor despre Big Data erau despre ce chestii tari poți să faci cu Machine Learning, cazuri uimitoare de utilizare a Big Data și statistici amuzante sau neobișnuite, venite pe calea analizei automatizate a seturilor mari de date. Doar câteva voci îngrijorate reușeau să pătrundă în media, printre ele, Elon Musk și Stephen Hawking, dar criticile lor erau încă foarte conceptuale.
Nicu Alifantis
Foto: Captura YouTube

VIDEO INTERVIU Nicu Alifantis: "Așa cum nu te sui beat la volan, așa n-ai ce căuta pe scenă băut"

de Răzvan Avram Smile Media
Luni, 13 Iul 2020 Drink Insider
Nicu Alifantis - muzician, cântăreț și compozitor, a acceptat provocarea unui dialog la distanță despre „micile plăceri ale vieții”. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru DrinkInsider by HotNews.ro, Nicu Alifantis, un spirit fin și un povestitor fascinant, a vorbit despre Brăila cosmopolită a copilăriei sale, despre tot felul de băuturi și relația oamenilor din teatru, film și muzică cu ele, despre Nichita Stănescu, Ștefan Iordache, Radu Anton Roman, Adrian Păunescu și Cenaclul Flacăra.
Ana Atanasiu, Delia Lepadatu
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Insolvență

(Re)ajustarea legii insolvenței

de Ana Atanasiu, Delia Lepadatu PeliPartners
Începând cu 12 iulie 2020 o nouă formă a Legii insolvenței a intrat în vigoare. Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență („Legea Insolvenței”) a fost modificată prin Legea nr. 113/2020 privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 88/2018 („OUG nr. 88/2018”) pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul insolvenței și a altor acte normative („Legea Modificatoare”).
Electrica Furnizare
Foto: Electrica

[P] Electrica Furnizare, oferte mai avantajoase, cu până la 15% față de prețul reglementat, pe piața liberalizată a gazelor naturale, garantate 1 an!

de Smile Media
Schimbarea furnizorului de gaze rămâne un subiect de actualitate mai ales pentru consumatorii casnici care încă nu au încheiat un contract nou, în regim concurențial, cu un furnizor de gaze naturale. Odată cu liberalizarea prețurilor la gaze, începând cu data de 1 iulie 2020, consumatorii casnici au posibilitatea încheierii unui contract nou, alegerea furnizorului putând fi făcută în baza multiplelor avantaje care nu întârzie să apară pe o piață devenită de curând concurențială.
NEfrica de calatorii
Foto: MedLife
NEfrica de a pleca în vacanță

Cum sa fii în siguranță în vacanță, la ce să te aștepți la destinație sau la revenirea din călătorie, cum să eviți confuzia dintre o rinită și infecția cu noul coronavirus. Dr. Ana Maria Apostol, psihologul Andreea Chițu și Vlad Mixich discută online miercuri, de la ora 12:00

de A.T. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, Ana Maria Apostol, medic primar ORL, Andreea Chițu, psiholog clinician, psihoterapeut, discută despre riscurile, confuziile și măsurile de protecție de care să ții cont atunci când vrei să pornești la drum, în cadrul celui de-al doilea webinar din seria Nefrică – Împreună vom lupta cu frica prin cunoaștere, care va avea loc miercuri, 15 iulie, ora 12:00, LIVE pe Facebook MedLife Cariere, Youtube MedLife sau platforma dedicată demersului.
Grecia
Foto: Pixabay.com

A fost devansat termenul privind obligativitatea prezentării unui test negativ pentru COVID-19 la intrarea în Grecia

de I.H. HotNews.ro
Termenul de la care se aplică obligativitatea prezentării testului molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 la intrarea în Grecia a fost modificat. Astfel, deși inițial autoritățile elene au comunicat că această condiție se aplică începând cu 15 iulie ora 06.00, termenul a fost devansat, acesta fiind 15 iulie, ora 00.01.
Coronavirus Brazilia
Foto: Ellan Lustosa / Zuma Press / Profimedia
​LIVETEXT

Coronavirus în lume: Hong Kong revine la măsurile de restricție / Numărul global al cazurilor a depășit pragul de 13 milioane

de Redactia HotNews.ro
Numărul total de cazuri, la nivel mondial, a ajuns marți la 13.240.715, dintre aceștia 7.707.191 fiind pacienți vindecați și 575.601 oameni care și-au pierdut viața, potrivit datelor publicate pe platforma worldometers.info. Orașe și state din lumea întreagă revin la măsurile restrictive pentru a combate pandemia de coronavirus, în condițiile în care numărul global al infecțiilor a depășit pragul de 13 milioane.
--------------------------
19.35: Carnavalul de la Rio, sub semnul întrebării, după ce mai multe școli de samba au anunțat că se vor retrage
19.15: Primul caz confirmat de contaminare intrauterină. Mama poate transmite fătului Covid-19 prin placentă - Studiu
18.56 UE a scos Serbia și Muntenegru de pe lista țărilor sigure pentru călătorit
De ce cad statuile? De bătrânețe
Foto: Perspektiva
​PERSPEKTIVA

De ce cad statuile? De bătrânețe

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Când scriu aceste rânduri sunt iremediabil expirat. L-am admirat pe Columb. Lui Churchill, ziceam, îi datorez viața fără război. Washington, domle, era libertatea americană, adică supremă. Toți sunt la pământ. Ce să-i explic eu tânărului? Cu ce cuvinte, cu ce tupeu? Uite, într-o seară am devenit așa o capră încăpățânată. M-am inflamat, am drăcuit. Apoi, totuși mi-am zis: vor să dărâme statuile, de ce să nu se dărâme statuile? Băiete, fato, it-ule, dă jos toate statuile lumii! Da-le jos! Chiar așa. Ce-o să se întâmple? În fapt, întrebarea este: ce-o să mi se întâmple? O să mi se dea în cap. Foarte bine! Apoi, ce-o să mi se întâmple? Poate vine o lume mai bune, în care și bătrânii vor avea locul lor. #metoo #blm
Catalonia
Foto: pixabay.com

Scandal în Catalonia: Doi parlamentari bănuiesc că le-au fost ascultate telefoanele de către statul spaniol

de N.O. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Președintele parlamentului Cataloniei, Roger Torrent, și un alt proeminent membru al mișcării pro-independență, Ernest Maragall, au dezvăluit că au fost avertizați că telefoanele lor au fost accesate ilegal de software-ul spion Pegasus, produs de compania israeliană NSO Group.
Viktor Orban si Angela Merkel
Foto: Agerpres/Xinhua

Planul de relansare al UE: Mark Rutte este "destul de pesimist", Viktor Orban amenință cu veto dacă finanțările sunt condiționate de respectarea statului de drept

de R.M. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Premierul olandez Mark Rutte s-a declarat marți "destul de pesimist" în privința șanselor de a se ajunge la un acord asupra planului de relansare al UE, în timp ce, din Ungaria, Viktor Orban amenință cu veto dacă alocarea fondurilor europene este condiționată de statul de drept, potrivit AFP.
Sebastian Dobrincu
Foto: editiadedimineata.ro

Edițiadedimineață.ro: Cel mai tânăr milionar din Silicon Valley e român, iar prima sa carte citită a fost pe la 6-7 ani. Una de programare

de editiadedimineata.ro
Pasionat de programare și software, dar și de muzică, Sebastian Dobrincu a înființat în Statele Unite ale Americii companii care produc soluții folosite de giganți precum Facebook și Spotify. N-a avut o copilărie ca oricare dintre noi. ”Când mi-au luat ai mei primul calculator îl devoram, îmi plăcea să umblu prin setări, să îi scot șuruburi, să îi scot plăcuțe de pe dinăuntru,. Am avut o curiozitate nativă, când am văzut fișierele alea imense care erau chineză pentru mine, am avut curiozitatea și ambiția să le înțeleg”, explică acum relaxat.
roger-federer-biografia
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Roger Federer. Biografia

de A.V. HotNews.ro
Australian Open 2017 – Roger Federer ridica mainile in aer victorios, dupa ce a transformat uluitor cea de-a doua minge de meci impotriva lui Rafael Nadal, adaugandu-si astfel in palmares al 18-lea titlu de Mare Slem. Poate parea un triumf intre multe altele, dar pentru geniul tenisului reprezinta apogeul unei reveniri legendare.
Arafat, Comisia Juridică Senat
Foto: Hotnews
 documente
​Articol actualizat

VIDEO Legea carantinei intră la vot final miercuri / Negocieri dure între senatori și reprezentanții Guvernului

de L.P. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Politic
Senatorii juriști au reluat marți, discuțiile pe proiectul de lege privind carantinarea și izolarea în situații de risc epidemiologic. Dezbaterea are loc în contextul în care PSD a solicitat prezența la comisie a ministrului Sănătății și a premierului. Reamintim că în Camera Deputaților, PSD a amendat în consens cu PNL proiectul de lege însă, senatorii PSD l-au blocat. UPDATE În spatele ușilor, senatorii juriști au negociat cu reprezentanții Guvernului mai multe amendamente referitoare la carantină și izolare. Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că senatorii juriști vor să finalizeze dezbaterile marți seară și să dea un vot final în plen, miercuri.
Virgil Popescu
Foto: Guvern

Ministrul Economiei: Nu sunt optimist că restaurantele se vor deschide pe interior / Nu susțin închiderea teraselor după ora 22.00

de I.B. HotNews.ro
Ministrul Economiei Virgil Popescu declară că nu este optimist în privința deschiderii restaurantelor pe interior și spune că evaluarea situației se face din doua în două săptămâni
range-de-ce-triumfa-generalistii-intr-o-lume-specializata
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

O pledoarie convingatoare pentru cultivarea ineficientei

de A.V. HotNews.ro
Inventatorii cu cel mai mare impact jongleaza cu mai multe domenii in loc sa aprofundeze cunostintele dobandite intr-unul singur. Pe masura ce expertii se rezuma la specialitatile lor, timp in care computerele stapanesc tot mai multe dintre abilitatile candva rezervate indivizilor hiperspecializati, oamenii care au o viziune larga si care cauta experiente si perspective diverse vor avea succese tot mai semnificative.
Coronavirus Franta
Foto: Profimedia Images

Primul caz confirmat de contaminare intrauterină. Mama poate transmite fătului Covid-19 prin placentă - Studiu

de N.O. HotNews.ro
Medicii francezi au raportat primul caz confirmat de contaminare intrauterină cu Covid-19, într-un studiu publicat marți în revista Nature Communications, relatează AFP.
protest Israel
Foto: Captura Twitter

Israel: Mii de oameni protestează la Ierusalim împotriva lui Netanyahu / Violențe între protestatari și forțele de ordine

de I.B. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Mii de oameni au demonstrat marți seară la Ierusalim împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu, acuzat de corupție în mai multe cazuri, cerându-i demisia, potrivit AFP.
UPDATE: Violențe între protestatari și forțele de ordine au avut loc marți seară în orașul Ierusalim, în fața reședinței oficiale a premierului israelian, Benjamin Netanyahu, informează site-ul Ynetnews.com și cotidianul Times of Israel.
Robert Negoita
Foto: Wikimedia Commons

Capitalismul de stat: Una dintre companiile Primăriei Sector 3 a înregistrat pierderi de 13,7 milioane lei în 2019

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
AS3 Administrare Străzi S3, una dintre companiile Primăriei Sectorului 3, înființată la propunerea primarului Robert Negoiță, a înregistrat în 2019 pierderi de circa 13,7 milioane lei, potrivit bilanțului contabil aprobat luni de Consiliul local. Societatea a fost plătită de Primăria Sector 3 să facă lucrările de modernizare din Parcul Pantelimon și cele de amenajare peisagistică de pe bd. Burebista și Decebal. În urmă cu câteva săptămâni HotNews.ro a dezvăluit că de la această firmă au dispărut fără urmă laptopuri, mobilier, materiale de construcții, unelte și echipamente în valoare de peste 300.000 lei.
Politia rusa
Foto: Wikimedia Commons

Rusia: Peste 100 de percheziții la Martorii lui Iehova într-o singură zi

de I.B. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Poliția „înarmată cu arme” a percheziționat luni locuințele a 110 membri ai Martorilor lui Iehova din Voronezh (Rusia centrală), iar „cel puțin doi dintre ei au fost bătuți” de poliție, a declarat Jarrod Lopes, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova, potrivit AFP.
Vlad Alexandrescu
Foto: Facebook - Vlad Alexandrescu

USR: Comisia de apărare din Senat a eliminat prevederea ce limita exercitarea funcției de rector la două mandate

de I.B. HotNews.ro
Comisia de apărare din Senat, co-raportoare la proiectul de lege care modifică Legea Educației Naționale în ceea ce privește învățământul militar, a aprobat marți eliminarea prevederii care limita exercitarea funcției de rector la două mandate complete, a anunțat USR, care a precizat că s-a opus acestui demers, potrivit Agerpres.
ATP logo
Foto: atpworldtour.com

ATP: Turneul de la Basel a fost anulat

de Red. Sport HotNews.ro
​Turneul de la Basel, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 24 octombrie - 10 noiembrie, a fost anulat, au anunțat organizatorii.
protest Piata Victoriei
Foto: Captura video

Doi protestatari din Piața Victoriei, duși la audieri și sancționați (Jandarmeria)

de N.O. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Două persoane care participau la protestul față de legea carantinei, din Piața Victoriei, au fost duse la secția de poliție și sancționate, după ce au refuzat să se legitimeze, a anunțat Jandarmeria București.
Medici coronavirus
Foto: Gulliver / Getty Images / Digi 24

Digi 24: Medic: Nu crezi în Covid. Atunci hai cu noi în terapie intensivă fără mască și respiră adânc! Parcă e altfel decât când urli în Piață

de Redactia Digi24
Medicul Simin Aysel Florescu, de la Spitalul "Victor Babeș" din București, transmite un mesaj extrem de dur celor care susțin teoriile inexistenței virusului și care refuză să poarte masca sanitară.
Sergiu Bus
Foto: Digisport.ro

DigiSport: Omul decisiv în transferul lui Sergiu Buș la FCSB. Cum l-a "suflat" echipa lui Becali, deși atacantul era aproape de CFR. EXCLUSIV

de Redactia Digisport.ro
FCSB s-a înțeles în această dimineață cu Sergiu Buș, ultima dată la Gaz Metan Mediaș, iar atacantul născut în Cluj-Napoca vine să întărească atacul vicecampioanei.
obiceiuri-mici-schimbari-mari
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Obiceiuri mici, schimbari mari

de A,V, HotNews.ro
„Fogg explica structura micilor obiceiuri care ne definesc identitatea. Intelegerea acestor microcomportamente este esentiala pentru reusita, fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa intemeiezi o companie." — TONY FADELL, inventator al iPod-ului si coinventator al iPhone-ului
Harvard
Foto: USER UPLOADED

Administrația Trump renunță la revocarea vizelor pentru studenții străini în cazul în care cursurile se vor ține online

de N.O. HotNews.ro
Administrația Trump a decis să renunțe la încercarea sa de a revoca vizele studenților străini în cazul în care cursurile se vor ține online din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat un judecător federal, relatează AFP.


seducatorul-domn-nae-viata-lui-nae-ionescu
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu

de A.V. HotNews.ro
Este deopotriva venerat si detestat: un seducator al mintilor si al inimilor, pentru care Maria Cantacuzino (Maruca), prietena reginei Maria, e gata sa se sinucida, Cu inteligenta, umorul si farmecul lui aparte isi conduce discipolii pe carari politice periculoase.
Protest fata de legea carantinei ziua 3
Foto: Captura Facebook

VIDEO A treia zi de proteste față de legea carantinei în Piața Victoriei: ”Jos dictatura”

de N.O. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Câteva zeci de persoane s-au strâns din nou marți în Piața Victoriei pentru a protesta față de legea carantinei. Protestatarii au bannere cu mesajul „Nu ne temem de bau-bau. Covid sau gripă?” și strigă ”Jos dictatura”.
Probleme in reteaua Raiffeisen Bank
Foto: Captura Facebook

​Probleme în rețeaua Raiffeisen Bank: Zeci de clienți acuză că li s-au reținut mii de lei de pe carduri / Banca spune că va returna sumele 'în cel mai scurt timp posibil'

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Economie | Telecom
Zeci de clienți ai Raiffeisen Bank acuză că s-au trezit cu mii de lei blocați pe carduri atunci când au încercat să scoată de la bancomate, iar alții se plâng că nu pot folosi deloc cardurile de câteva zile. "Urma sa plecam în concediu, m-am dus sa scot 4000 de lei de la bancomat, m-am trezit și fără cash și fără bani pe card, nu pot sa alimentez mașina, nu pot să-mi fac cumpărăturile, nu putem pleca nicăieri, banii sunt blocați la ei, și ne asigura în continuare ca "se va rezolva în cel mai scurt timp", reclamă un client pe pagina de Facebook a băncii, la postarea în care banca încearcă să calmeze spiritele.
  • UPDATE (19:30) Raiffeisen Bank pentru HotNews.ro: "În acest moment tranzacțiile cu carduri funcționeaza normal, dar mai pot apărea întreruperi de scurtă durată, în urma unei actualizări complexe a sistemelor informatice. Toate sumele blocate luni, 13 iulie, sunt în prezent în conturile clienților."
Huawei
Foto: Hotnews

Huawei: Casa Albă salută „un consens internațional în creștere” / Marea Britanie renunță la echipamentele chinezilor

de I.B. HotNews.ro
​​Casa Albă a salutat marți apariția unui „consens internațional” în ceea ce privește Huawei, după decizia Regatului Unit de a înlocui din rețeaua 5G echipamentele produse de gigantul chinez, potrivit AFP.
Testare coronavirus
Foto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Certificate false pentru test negativ de COVID-19, vândute cu 30-40 de euro la Kulata, înainte să intre în vigoare obligativitatea unui astfel de test la intrarea în Grecia

de Redactia HotNews.ro
Documente false pentru test negativ la COVID-19 erau vândute cu 30-40 de euro, marți, la punctul de trecerea frontierei Kulata-Promachonas, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a măsurii care prevede obligativitatea acestor documente la intrarea în Grecia, scrie presa greacă.
Testare coronavirus in laborator
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în România: O nouă creștere alarmantă - 637 de îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore. Bilanțul ajunge la 33.585 / 30 de decese într-o singură zi / Situația în fiecare județ

de Redactia HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
O nouă creștere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus. Alte 637 de noi îmbolnăviri au fost raportate marți în România, bilanțul ajungând la 33.585, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 14.237 de teste. De asemenea, în ultima zi au fost raportate 30 de decese din cauza COVID-19.
Ion Turnagiu
Foto: Facebook

Parchetul General: Poliția și procurorul nu au luat măsuri împotriva lui Ion Turnagiu, după ce a violat-o pe fata de 17 ani, pentru că nu era gata expertiza medico-legală medicală

de I.H. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Poliția și procurorul au acționat corespunzător în cazul fetei de 17 ani din Mehedinți incendiată de un bărbat condamnat la închisoare pe viață și eliberat condiționat, susține Parchetul General, care a făcut un control în acest caz. Fata depusese plângere împotriva agresorului chiar cu o săptămână înainte de a fi incendiată, ea reclamând că bărbatul a violat-o, însă autoritățile nu au luat nicio măsură împotriva lui.
protest Franta
Foto: Captura Twitter

VIDEO Protest al personalului medical de Ziua Națională a Franței la Paris. Violențe între manifestanți și polițiști, în timp ce demonstrația e susținută de ”vestele galbene”

de N.O. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Mii de persoane au manifestat marți, 14 iulie la Paris, la apelul mai multor organizații sindicale din domeniul sanitar pentru a solicita mai multe resurse pentru spitalele publice. Manifestația, susținută de vestele galbene, a dat naștere unor bătăi între manifestanți și polițiști, relatează Le Figaro.
Stresul la locul de munca
Foto: Pixabay

Hărțuirea psihologică la locul de muncă va fi interzisă și sancționată - lege adoptată de deputați / Stresul și epuizarea fizică, considerate hărțuire morală la locul de muncă

de I.H. HotNews.ro
Legea prin care hărțuirea psihologică la locul de muncă este sancționată disciplinar, contravențional sau chiar penal a fost adoptată marți de către deputați și merge la promulgare la președinte. Stresul și epuizarea fizică intră sub incidența hărțuirii morale la locul de muncă. Actul normativ, inițiat de deputata Oana Bîzgan, prevede sancțiuni între 10.000 și 15.000 de lei pentru angajații care săvârșesc fapte de hărțuire psihologică asupra unui alt angajat. Pentru situațiile când organizațiile instigă la fapte de hărțuire, amenzile prevăzute sunt de până la 200.000 de lei. De asemenea, angajatorul este obligat să ia toate măsurile pentru a combate și a preveni actele de hărțuire psihologică la locul de muncă.
Angela Merkel si Markus Soder
Foto: Captura YouTube

VIDEO Atmosferă de predare a puterii în Germania: Angela Merkel își prezintă potențialul succesor, Markus Söder

de R.M. HotNews.ro
Angela Merkel a recurs marți la o regie inedită alături de potențialul său succesor, bavarezul Markus Söder, a cărui bună gestionare a crizei coronavirusului i-a conferit rolul de favorit, scrie AFP.
Salariul minim
Foto: DepositPhotos.com

Salariul minim mărit în funcție de studii a picat la Curtea Constituțională. Noul coș minim se aplică

de CZ HotNews.ro
Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțională noua grilă prin care urma să se stabilească salariu minim mai mare în funcție de studii și calificări. În schimb, CCR a admis ca salariul minim să fie stabilit de Guvern pe baza unui coș minim de cheltuieli extins la peste 200 de bunuri și servicii necesare lucrătorului.
Terenuri agricole
Foto: Pixabay

CCR dă undă verde legii PSD care impune restricții la tranzacțiile cu terenuri. PNL a reclamat că legea este cu dedicație pentru baronii PSD, marii latifundiari din zona de sud a României

de I.H. HotNews.ro
Curtea Constituțională a decis că este constituțională legea privind cumpărarea și vânzarea de terenuri agricole inițiată de PSD, potrivit căreia un teren extravilan nu poate fi cumpărat de o persoană care nu a locuit în România în ultimii cinci ani și nu a desfășurat activități agricole. Actul normativ a fost atacat la CCR de către PNL, care a acuzat că această lege este una cu dedicație pentru baronii PSD, care sunt marii latifundiari din zona de sud a României.
Daniel Lewis Lee
Foto: Captura Twitter

SUA: Prima execuție federală după 17 ani. Daniel Lee, care a omorât trei persoane, executat prin injecție letală

de N.O. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Internațional
Daniel Lewis Lee, condamnat la moarte pentru uciderea a trei membri ai unei familii, a fost executat marți, după ce Curtea Supremă din SUA a dat undă verde primelor execuții ale prizonierilor federali după 17 ani, relatează AFP și Reuters.
Adrian Wiener, coordonatorul Spitalului COVID din Arad
Foto: Arhiva personala

​INTERVIU Adrian Wiener, coordonatorul spitalului COVID care a evitat un dezastru similar celui de la Suceava: În spatele fiecărui caz stau alte 3-4 potențiale cazuri noi. Sunt și pacienți care au avut sute de contacte

de Alina Neagu HotNews.ro
Nu există "soluții de manual" pentru criza coronavirusului, iar în acest moment trebuie să ne bazăm în primul rând pe lucrurile care și-au dovedit deja eficiența, "multe dintre ele măsuri de bun simț", afirmă medicul Adrian Wiener, coordonatorul spitalului COVID din Arad, într-un interviu acordat HotNews.ro. Adrian Wiener a preluat coordonarea spitalului COVID din Arad la mijlocul lunii aprilie, când multe voci vorbeau despre Arad ca despre viitoarea Suceava, iar lucrurile amenințau să scape de sub control. Sub coordonarea sa, la Arad s-a reușit stingerea unui focar cu 700 de cazuri, dar medicul admite acum că, în ultimele zile, "pare ca un deja vu, deja încep să vină tot mai mulți pacienți".
Adriean Videanu
Foto: Agerpres

Dosarul delapidării Romgaz, în care sunt judecați Adriean Videanu și Ioan Niculae: Procesul poate începe, însă judecătorii au exclus interceptări din dosar

de I.H. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți că poate începe procesul pe fond în dosarul în care omul de afaceri Ioan Niculae și fostul ministru al Economiei Adriean Videanu sunt acuzați de delapidarea Romgaz. Decizia a fost luată la 3 ani de la trimiterea în judecată de către DIICOT, iar judecătorii au exclus ca probe convorbirile telefonice interceptate și înregistrate în baza mandatelor pe Legea privind securitatea națională.
Euro si Grecia
Foto: pixabay.com

Grecia ar putea fi nevoită să returneze miliarde de euro din cauza tăierilor ilegale de pensii

de N.O. HotNews.ro
Grecia ar putea fi nevoită să returneze miliarde de euro către pensionarii ale căror pensii au fost tăiate în timpul crizei financiare care a lovit țara în ultimul deceniu, arată o sinteză a unei hotărâri a Consiliului de Stat, relatează Reuters.
Victor Ponta
Foto: Facebook

Ponta rămâne fără titlul de doctor în drept. Decizia Instanței Supreme este definitivă

de Redactia HotNews.ro
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv cererea prin care fostul premier Victor Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educației prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drept.
Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala
VIDEO

Iohannis: Sunt siderat de felul în care PSD reacționează în Parlament, unde e în discuție legea privind carantina și izolarea. Este șocant, fiindcă această tergiversare poate să coste viața a zeci, poate a sute de români

de I.H. HotNews.ro
Marți, 14 Iul 2020 Actualitate | Politic
Președintele Klaus Iohannis a reluat marți apelul către Parlament să adopte urgent legea care reglementează carantina și izolarea, el declarându-se siderat și șocat de atitudinea PSD, care tergiversează adoptarea actului normativ. "Este șocant, fiindcă această tergiversare poate să coste viața a zeci, poate a sute de români", a afirmat Iohannis.

Parc bd Metalurgiei - 1
Foto: Hotnews

FOTOGALERIE Primele imagini cum va arăta parcul de 2,7 ha amenajat de Primăria Sector 4 de pe bd. Metalurgiei

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 4 a prezentat primele simulări cum va arăta parcul de 2,7 hectare pe care îl amenajează la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii. Lucrările vor începe în toamnă și se vor finaliza în 24 de luni, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sector 4.
Masina cu volan pe dreapta
Foto: Vauxhall

Mașinile cu volan pe dreapta - Ce se poate întâmpla din 2021 cu înmatricularea lor

de Vlad Barza HotNews.ro
Vehiculele cu volan pe dreaptă provenite din Regatul Unit al Marii Britanii nu vor mai putea fi înmatriculate în România, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cu excepția situației în care perioada de tranziție dintre UK și Uniunea Europeană (UE), în contextul Brexit, nu va fi prelungită, se arată într-un comunicat de presă al Registrului Auto Român (RAR), citat de Agerpres.
Testare medicala de laborator
Foto: Pixabay.com

Focar de coronavirus la o fermă din Marea Britanie unde lucrează aproximativ 100 de români. Dintre aceștia, 28 au fost confirmați cu COVID

de I.H. HotNews.ro
Un focar de coronavirus a fost depistat la o fermă din Marea Britanie unde lucrează aproximativ 100 de români, iar 28 dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru COVID-19, a anunțat Ministerul român de Externe.
Olimpiada scolara
Foto: olimpiadageograficzna.edu.pl

Sunt utile olimpiadele școlare? Ce ne-au spus câțiva olimpici și cât de mult i-au ajutat în viață olimpiadele

de Emilia Chițu HotNews.ro
Sunt utile sau relevante olimpiadele școlare? Te ajută în viață mai departe? De ce ai alege să participi la acest tip de competiție? Foști elevi olimpici din Focșani, Buzău, Tg. Jiu și București își împărtășesc experiențele de la olimpiade. Ca să nu rămână corigenți sau ca să lupte împotriva discriminării sunt doar câteva dintre motivele care i-au determinat să participe. Unii au rămas cu experiențe memorabile și care i-au călăuzit spre alegerea facultății, alții au rămas cu un gust amar. Tot ei povestesc cum au fost primiți acasă de părinți și profesori și cât de implicate au fost de fapt autoritățile în premierea tinerilor olimpici.
Fake News
Foto: Digi 24

Plângeri în creștere la ANCOM, în prima jumătate din acest an: 15% din cele peste 2.400 de reclamații au vizat știri false despre COVID-19

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Peste 360 de reclamații privind știri false despre pandemia de COVID-19 au fost transmise către autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) în primele șase luni din acest an, în contextul atribuțiilor pe care le-a avut instituția condusă de Sorin Grindeanu pe perioada stării de urgență. Practic, după analiza Grupului de Comunicare Strategică și la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), președintele ANCOM emitea o decizie prin care obliga furnizorii de internet să blocheze site-urile acuzate că ar răspândi dezinformări și fake news despre coronavirus.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime

Fonduri europene de 50.000 Euro pentru tineri fermieri: Perioada oficială de depunere a cererilor

de CZ HotNews.ro
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți perioada oficială în care tinerii fermieri pot depune online cererile de finanțare pentru fondurile europene de 40.000 sau 50.000 de euro fiecare, în cadrul submăsurii 6.1 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).
Uniunea Europeana
Foto: Amer Ghazzal / Shutterstock Editorial / Profimedia

Eurobarometru Opinia publică în perioada Covid: Cetățenii UE divizați între speranță și incertitudine / Românii, cei mai optimiști membri ai Uniunii

de S.J. HotNews.ro
Un sondaj comandat de Parlamentul European la nivelul celor 27 state membre privind opinia publică în perioada pandemiei arată că în timp ce cetățenii europeni par divizați între incertitudine și speranță, românii sunt cei mai optimiști membri ai Uniunii Europene.
Jurgen Klopp
Foto: liverpoolfc.com

Jurgen Klopp, despre cazul Manchester City: "Ziua de ieri nu a fost una bună pentru fotbal"

de Red. Sport HotNews.ro
​Jurgen Klopp, antrenorul lui FC Liverpool, consideră că succesul apelului clubului Manchester City la Tribunalul de arbitraj (TAS), contra suspendării pentru încălcarea fair-play-ului financiar (FFP), nu a fost o știre bună pentru fotbal, notează Reuters.Alte titluri din Actualitate:

Coronavirus: 120 de milioane de persoane au fost plasate în izolare în India
VIDEO Inițiativa "Fără penali în funcții publice" a trecut de votul Camerei Deputaților. UPDATE
Coronavirus: UE a scos Serbia și Muntenegru de pe lista țărilor sigure pentru călătorit
Un adolescent a murit în Mongolia din cauza ciumei bubonice după ce mai multe cazuri au fost depistate în regiune
Peste jumătate dintre pacienții bolnavi de Covid-19 dezvoltă disfuncții cardiace - Studiu
Coronavirus în Brazilia: Carnavalul de la Rio, sub semnul întrebării, după ce mai multe școli de samba au anunțat că se vor retrage
Coronavirus Franța: Macron dorește măști obligatorii în spațiile publice închise
Fără trafic greu pe Valea Oltului, începând de vineri, timp de trei zile pe săptămână pentru repararea unui zid de sprijin în zona Câineni
A murit Grant Imahara, fost prezentator MythBusters și actor în Star Trek
În ce condiții poate ajunge un copil dintr-o familie cu COVID să fie îngrijit temporar într-un centru de asistență socială / Precizările Autorității pentru Protecția Copilului
Austria interzice cursele aeriene directe din România, începând de joi, din cauza COVID-19
De ce Emiratele Arabe sunt atât de interesate de planeta Marte
Răsturnare de situație: Primăria Capitalei renunță la o bucată din Satul Francez ca să scape de executarea silită și de o parte din datoria de 115 milioane de euro către Costică Constanda


ECONOMIE

Datoria publica, aproape de primul prag al legii
Foto: Pixabay

Datoria publică crește spre primul prag al Legii responsabilității fiscal-bugetare. Ce se întâmplă atunci

de Florin Barbuta HotNews.ro
Legea responsabilității fiscal bugetare are niște praguri ale datoriei publice, în funcție de care trebuie luate unele măsuri: 45, 50, 55 și 60% din PIB. Datele pe luna mai ale ministerului Finanțelor Publice arată că datoria publică a urcat la aproape 40% (de fapt, 39,9%). Practic, ca să ajungem la primul prag, ar trebui, în teorie, să mai crească datoria publică, până la finalul anului, cu încă 53,6 miliarde lei*.
Florin Citu
Foto: facebook

Cîțu anunță că programul “Noua casă” va fi adoptat joi, deși economiștii spun că va duce la creșterea prețurilor locuințelor

de F.B. HotNews.ro
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că joi urmează a fi adoptat, printre altele, programul „Noua Casă”, deși economiștii au arătat că va duce la creșterea prețurilor locuințelor. Printre cei care au criticat forma programului se află Dan Bucșa, de la UniCredit Bank Londra, și Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).
Florin Cîțu
Foto: Captura video

Cîțu: Vom trece Carpații cu autostrada

de F.B. HotNews.ro
Autostrada Sibiu-Pitești va fi făcută de acest guvern liberal, iar eu vă garantez va fi primul Guvern din istorie care va trece Carpații cu autostrada, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, într-o conferință organizată de Ziarul Financiar.


0-100.hotnews.roSPORT

FRF
Foto: frf.ro

FRF anunță deschiderea perioadei de transferuri

de Red. Sport HotNews.ro
​Începând de marți, cluburile din România pot legitima jucători pentru sezonul care urmează. Perioada de transferuri se va încheia la data de 5 octombrie 2020, informează FRF.


Bancul zileiESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cum poți să scoți din sărite un polițist
Un polițist stă într-o intersecție din Capitală. Apare un șofer și trece pe roșu. Polițistul nimic. Acelasi șofer parchează lângă el neregulamentar. Polițistul nimic. Șoferul se dă jos din mașină și scuipă în direcția polițistului. Nimic...
Bancul zilei: Sfaturi pentru o viață sănătoasă la birou
- Rodica, ar trebui sa inchizi fereastra cand intri in biroul directorului. - De ce? - Presupun ca acolo e..
Bancul zilei: Cum dispare rapid durerea de cap
– Alo , Ioane hai la o bere la barul din colt. – Pai cand te-am sunat eu acum o jumatate de ora ai zis ca ai o durere ingrozitoare de cap....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by