Florin Iordache
Foto: AGERPRES
VIDEO

Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ/ Zegrean a obținut doar 41 de voturi - UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Senatorii și deputații au numit, marți, în ședință de plen comun, o nouă conducere a Consiliului Legislativ. Cu 185 de voturi pentru, Florin Iordache a fost ales președintele instituției, iar senatorul USR George Edward Dircă a devenit președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare. Augustin Zegrean, susținut de PNL, a obținut doar 41 de voturi.
Testare Covid-19
Foto: pixabay.com

Efectul scandalului privind rata de infectare în București: Institutul de Sănătate Publică a scos din raportul săptămânal o serie de date, precum incidența și situația focarelor

de I.H. HotNews.ro
Raportul săptămânal privind evoluția COVID-19 în România publicat marți de Institutul Național de Sănătate Publică nu mai cuprinde situația în București și în județe privind incidența cazurilor la mia de locuitori, precum și o serie de alte date precum numărul focarelor, care erau publicate în mod obișnuit, în ziua de marți. Este primul raport săptămânal dat publicității de INSP după scandalul de săptămâna trecută când Institutul de Sănătate Publică și Grupul de Comunicare Strategică au transmis date contradictorii privind rata de infectare în Capitală raportat la mia de cazuri în ultimele 14 zile.
Capăt de linie în noua Gara-Aeroport
Foto: mihaicraciun.eu

Tren la aeroport în 2020, tehnologie din 1930

de Mihai Alexandru Craciun Contributors.ro
In cazul Gării Aeroport Henri Coandă, una dintre problemele serioase o reprezintă elementele de siguranță feroviară, mai precis capetele de linie. Și asta pentru că noua gară de la aeroport a fost construită în 2020 cu același model de capete de linie cu care a fost dotată Gara de Nord din București la lucrările de renovare din anii 1930. Adesea ignorate și privite doar ca decor, capetele de linie au același rol ca cel al airbag-rilor din autourisme: să îți salveze viața.
Osiris-Rex
Foto: NASA

​VIDEO Moment istoric pentru NASA: Sonda americană Osiris-Rex va atinge un asteroid marți

de I.B. HotNews.ro
După 12 ani de pregătiri și patru ani de călătorie, a sosit ziua cea mare pentru sonda americană Osiris-Rex care va atinge marți asteroidul Bennu în încercarea de a colecta câteva zeci de grame de praf, o operațiune de înaltă precizie la 330 milioane de kilometri distanță de Pământ, potrivit AFP.
Viorel Ilie
Foto: gov.ro

Viorel Ilie a fost retras de pe lista candidaților PNL la alegerile parlamentare pentru că nu respecta criteriile de integritate

de N.O. HotNews.ro
Viorel Ilie, fost ministru pentru Relația cu Parlamentul acuzat de trucarea unui concurs de angajare în Minister și care era al doilea pe lista candidaților PNL la Camera Deputaților, la Bacău, a fost retras deoarece nu respecta criteriile de integritate ale partidului, a explicat Ludovic Orban pentru News.ro. Orban a precizat, de asemenea, că el a cerut retragerea acestuia.


Centura de asteroizi din sistemul solar
Foto: Wikipedia

Science Report: Un asteroid de mărimea celebrului Big Ben vine spre Pământ cu 50.000 km/h. Nu ne va suna ceasul

de A.Th.C. HotNews.ro
Asteroidul călătorește cu o viteză estimată ca fiind aproape de 50.000 km/h și va trece pe lângă Pământ la o distanță de 11,2 milioane km. Bolovanul spațial, cunoscut ca 2020 TGI, va fi cel mai aproape de noi pe 23 octombrie la ora 5:29 ora României, conform calculelor de la Center for Near Earth Objects Studies al NASA.
Educație digitală
Foto: Freepik
Pagini de [cod]

Liantul digital între profesori și elevi: cum sunt dezvoltate aplicațiile pentru educația secolului XXI

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
În urmă cu șapte ani, descopeream conceptul de educație digitală. În 2020, am avut ocazia să aflu cum sunt construite aplicațiile care ajung să fie fundația legăturii între elev și profesor care nu ține cont de distanța dintre ei, ci doar de-o conexiune la internet și un dispozitiv.
Fonduri
Foto: Pixabay

​DOCUMENT: Modificarea ajutoarelor de stat de 1 miliard euro, adoptată de Parlament. Planurile ministrului Virgil Popescu

de CZ HotNews.ro
Parlamentarii au adoptat marți o serie întreagă de modificări la ajutoarele de stat de 1 miliard de euro, susținute din fonduri europene și de la buget, incluzând noi categorii de beneficiari și domenii de activitate la granturile de câte 2.000-200.000 euro în noua lege. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, ne-a spus ce are el de gând să facă cu noile modificări.
Kaufland Romania - certificare DEKRA
Foto: Kaufland Romania

[P] Primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru măsuri sigure împotriva răspândirii Covid-19

de Smile Media
Luni, 19 Oct 2020 Economie | Companii
De astăzi, românii pot face cumpărături în siguranță mai liniștiți, după ce prima rețea de hipermarketuri din țară obține o certificare internațională pentru măsurile de siguranță luate. Magazinele și depozitele Kaufland România sunt cele care primesc certificarea DEKRA pentru măsuri sigure de prevenție împotriva răspândirii Covid-19, ce atestă oficial că sunt ,,locații de încredere”.
Pipera Gardens
Foto: Pipera Gardens

[P] Descoperă Pipera Gardens, cel mai nou și exclusivist ansamblu rezidențial din nordul Capitalei

de Smile Media
Pipera Gardens, cel mai nou și exclusivist ansamblu rezidențial din nordul Capitalei, a fost inaugurat la finalul acestei veri. Complexul modern este format din 36 de case și se află în imediata apropiere a autostradei A3, oferindu-i un avantaj major din punct de vedere al locației în comparație cu alte cartiere.
Vlad Vatavu, Mircea Farcău
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Eșalonarea la plată a datoriilor acumulate în pandemie - o măsură benefică, dar perfectibilă

de Vlad Vatavu, Mircea Farcău Deloitte Romania
La câteva luni distanță de la apariția Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) nr. 69/2020, prin intermediul căreia contribuabilii pot beneficia de anularea dobânzilor și penalităților aferente obligațiilor bugetare restante la 31 martie 2020, Ministerul Finanțelor Publice vine cu un nou proiect de OUG, menit să combată efectele pandemiei de COVID-19, care au generat dificultăți financiare operatorilor economici din toate domeniile. Totodată, prin acest proiect, autoritățile propun o alternativă la măsurile fiscale adoptate după intrarea în starea de urgență, pentru care perioada de aplicare încetează la data de 25 octombrie 2020.
Ana Necsulescu, director marketing Jidvei
Foto: Captura YouTube
Articol susținut de Jidvei

​VIDEO INTERVIU Ana Necșulescu, director marketing Jidvei: "Nu vindem povești, spunem adevărul!"

de Razvan Avram Smile Media
Ana Necșulescu, director de marketing la Jidvei și mezina familiei care deține Grupul Jidvei, a acceptat provocarea unui dialog la distanță despre schimbările petrecute în ultimii 4 ani în marketingul Jidvei. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru Drink Insider by HotNews.ro, Ana Necșulescu a vorbit despre rebrandingul Jidvei, întinerirea percepției asupra brandului, evoluția gamelor de vinuri premium și enoturismul la Jidvei.
Favipiravir
Foto: Valvis Holding
Articol susținut de Valvis Holding

Fundația Valvis continuă să sprijine Societatea în lupta anti COVID-19 prin donarea a 20.000 de tablete de Favipiravir

de Smile Media
Fundația VALVIS, prin intermediul omului de afaceri Jean Valvis, creatorul mărcilor AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Dorna si LaDorna, continuă, așa cum a promis, să sprijine lupta împotriva virusului SARS-CoV-2 prin donarea a 20.000 de tablete de Favipiravir, către Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.
DESY, accelerator de particule Hamburg
Foto: www.desy.de

Oamenii de știință au măsurat cel mai rapid interval de timp în ”zeptosecunde”

de I.B. HotNews.ro
Oamenii de știință au măsurat cel mai scurt interval de timp înregistrat vreodată, urmărind cât durează ca lumină să străbată o moleculă de hidrogen, potrivit NBC News. Călătoria ultra-rapidă a durat 247 de zeptosecunde, potrivit unei echipe de cercetători germani, cu o zeptosecundă reprezentând o trilionime de miliardime de secundă.
Ăsta-i Valeriu Nicolae. Tu? Semnează s-ajungă-n Parlament
Foto: Hotnews
Perspektivă​

VICTORIEEE. Valeriu Nicolae a strâns 13000 semnături. L-am semnat ASTĂZI pentru Parlament

de Eugen Istodor HotNews.ro
UPDATE: Dimineață făceam apel pentru semnături Valeriu Nicolae în Parlament. În seara asta anunțăm cu mândrie că semnăturile s-au străns. Mâine, Valeriu merge la BEC pentru validare. Uite articolul de dimineață. Semnează pentru Candidat independent NICOLAE VALERIU CIOLAN pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților 6 decembrie 2020 din Circumscripția București. Dă click și semnează. Ca Valeriu Nicolae să meargă la ciolan. Adică, acolo unde-i e locul. Să facă mai bine de cât a făcut. Uite de ce eu am semnat și uite de ce e bine s-o faci și tu astăzi în ultimele ore de adunare a semnăturilor, în următoarele clipe ca să ai un mandat adevărat de patru ani.
Catedrala Fortelor Armate Ruse
Foto: Valeriy Sharifulin / Sputnik / Profimedia Images

FOTO Îngeri, tunuri și soldați sovietici: Catedrala Forțelor Armate arată noua identitate națională a Rusiei

de S.J. HotNews.ro
Îngeri veghează deasupra artileriei, imagini religioase sunt împodobite cu Kalașnikovuri iar icoana Fecioarei Maria amintește de un afiș din al Doilea Război Mondial. Imaginile din interiorul vastei Catedrale a Forțelor Armate ruse amestecă militarismul, patriotismul și creștinismul ortodox într-un mod extrem de controversat, scrie The Guardian.
Pandemia de coronavirus
Foto: Stephen Chung/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia
​LIVETEXT

Coronavirus în lume: Bilanțul global a depășit pragul de 40,6 milioane de cazuri / Argentina a urcat pe locul cinci în topul țărilor afectate

de Redactia HotNews.ro
Bilanțul global al cazurilor de Covid-19 a ajuns marți la 40.657.780, din care 1.123.127 sunt decese și 30.361.708 sunt pacienți vindecați, potrivit datelor centralizate pe worlodmeters.info. Tot mai multe state europene revin la măsurile dure de carantină, în timp ce Argentina, o națiune de doar 45 de milioane de locuitori, a devenit a cincea țară din lume care depășește un milion de îmbolnăviri, intrând astfel în rând cu SUA, India, Brazilia și Rusia.
----------
19.45: Purtarea măștilor în spațiile publice deschise devine obligatorie în Bulgaria
19.00: Guvernul italian a apelat la influenceri pentru a promova purtarea măștilor de protecție
18.35: Italia: Lombardia și regiunea Campania se pregătesc de carantina nocturnă
15.15 Belgia ar putea reveni la carantina generală
Top 100 artiști români
Foto: Artmark
Articol susținut de A10 by Artmark

Top 100 artiști care au îmbogățit colecționarii

de HotNews.ro
Piața de artă prosperă, prețurile record sunt atinse în mod regulat și apoi din nou depășite de alte opere de artă, mai importante, semnate de artiștii ce devin din ce în ce mai cunoscuți. Procesul este continuu susținuți de colecționari, pasionați de artă ori pur și simplu investitori, care ajung fericiții proprietari legitimi ai acestor valori. Comorile de artă, adunate în colecții valoroase, aduc posesorilor nu doar capital material și o inspirată investiție în vremuri tulburi, ci și educațional și spiritual, precum și, nu în ultimul rând, o implicare în conservarea și promovarea patrimoniului cultural național.
Andreea Bădală
Foto: editiadedimineata.ro

Edițiadedimineață.ro: Andreea Bădală, designer: "Am crescut cu vedetele pe care mai târziu le-am îmbrăcat"

de editiadedimineata.ro
Beyoncé, Madonna, Lady Gaga, Miley Cyrus, Kristen Stewart, Ariana Grande, Kylie Jenner, Rita Ora, Dua Lipa. Ce au în comun toate aceste supervedete internaționale? Adoră creațiile Andreei Bădală. Din 2013, la doi ani de la lansarea brandului său, Murmur, a început să îmbrace vedete.
Khashoggi si Hatice Cengiz
Foto: Captura Twitter

Logodnica lui Khashoggi a depus plângere în civil împotriva prințului moștenitor saudit

de N.O. HotNews.ro
Logodnica turcă a jurnalistului disident saudit Jamal Khashoggi, asasinat în Turcia în octombrie 2018, a depus marți o plângere în civil împotriva prințului moștenitor saudit Mohammed bin Salman și a mai multor presupuși sponsori ai crimei, relatează AFP.
Centrul vechi, noaptea
Foto: Hotnews

Șeful Poliției din Centrul Vechi, schimbat din funcție: „Scopul real - îndepărtarea mea dintr-un punct fierbinte, în care am realizat performanța de a deranja pe toată lumea”

de R.M. HotNews.ro
Șeful Poliției din Centrul Vechi, comisarul șef Cristian Ghica, va fi schimbat din funcție. Acesta acuză, într-un mesaj redistribuit pe un grup de whatsapp, că motivul schimbării din funcție este „refuzul de a așterne Poliția la picioarele unor patroni care dau șpagă”.
masculinitate-furata-de-ce-tinerii-barbati-intampina-probleme-si-ce-e-de-facut
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Masculinitate furata. De ce tinerii barbati intampina probleme si ce e de facut

de A.V. HotNews.ro
Masculinitatea este in declin! In prezent, tinerii barbati au esecuri mai mari decat oricand pe plan academic, social si sexual. Care sunt motivele care au generat aceasta situatie?​ Autorii iau in considerare si consecintele politice si economice ale legislatiei ce recunoaste nevoile si drepturile femeilor, dar care, in acelasi timp, le ignora pe cele ale barbatilor.
Melania Trump
Foto: Captura YouTube

Melania Trump își anulează călătoria alături de Trump din cauza „tusei persistente”

de I.B. HotNews.ro
Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a anulat marți, din cauza unei „tuse persistente”, o călătorie în Pennsylvania, unde Donald Trump urmează să participe la un miting de campanie, potrivit AFP.
Minge de fotbal
Foto: Adidas

Presă: FIFA ar susține un proiect European Premier League, o competiție cu premii totale de peste cinci miliarde de euro

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Sky Sport susține că FIFA ar susține un proiect European Premier League, o competiție care să reunească 16-18 mari cuburi europene, cu premii totale de peste cinci miliarde de euro. Un astfel de proiect ar putea pune capăt Ligii Campionilor, organizată de UEFA.
Monica Niculescu
Foto: frt / facebook

WTA Ostrava: Monica Niculescu s-a calificat în turul doi al probei de dublu, după ce a trecut de Raluca Olaru

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Perechea Monica Niculescu/Nadiya Kichenok (România/Ucraina) a învins, marți, cu scorul de 7-5, (3)6-7, 10-5, cuplul Raluca Olaru/Anna-Lena Friedsam (România/Germania), în turul I al turneului de categorie Premier de la Ostrava.
Conducerea PSD
Foto: PSD

PSD a validat parțial candidaturile pentru alegerile parlamentare / Dumitru Coarnă, Grațiela Gavrilescu și Ion Mocioalcă pe locuri eligibile

de L.P. HotNews.ro
Consiliului Politic Național al PSD a validat parțial,marți lista cu candidații la Camera Deputaților și Senat în 19 județe. Pentru celelalte 22 de județe se va organiza o nouă ședință a conducerii lărgite a formațiunii, a anunțat prim vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu.
Politia franceza
Foto: Facebook

Profesorul ucis în Franța: O moschee va fi închisă, după ce a postat pe Facebook un video despre Samuel Paty înainte de crimă

de N.O. HotNews.ro
Autoritățile franceze au spus că vor închide o cunoscută moschee dintr-o suburbie a Parisului, aceasta fiind bănuită că ar fi facilitat uciderea profesorului Samuel Paty. Moscheea va fi închisă pentru șase luni, relatează The Guardian și AFP.
Monica Anisie
Foto: Facebook

Declarația Monicăi Anisie care a stârnit polemici / Întrebarea despre elevii care nu au curent electric acasă și răspunsul ministrului Educației

de R.M. HotNews.ro
O declarație a ministrului Educației, Monica Anisie, a stârnit polemici în mediul online. Ministrul a fost invitat luni seara la Realitatea Plus, unde a fost întrebată dacă există soluții pentru accesul la cursuri în cazul elevilor din medii defavorizate și care nu dispun de curent electric. Anisie a făcut referire la acest subiect și a amintit în acest context și despre programul realizat cu TVR, care a stârnit titluri de presă de genul „Ministrul Educației recomandă lecții la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric” sau „Anisie, răspuns halucinant: Copii fără curent electric în case, școala online la televizor”.
Ludovic Orban
Foto: Facebook

DOCUMENT Lista completă a candidatilor PNL pentru alegerile parlamentare. Pe locuri eligibile, nouă traseiști și patru foști miniștri promovați de Dragnea și Voiculescu

de Luminita Pirvu HotNews.ro
PNL a depus marți la BEC lista completă cu candidaturile la alegerile parlamentare din 6 decembrie. O parte dintre locurile eligibile sunt ocupate de miniștrii Guvernului Orban și de actualii senatori și deputați. Alături de aceștia au primit locuri sigure parlamentari și foști miniștri promovați de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Dan Voiculescu. PNL i-a răsplătit cu locuri eligibile pentru că au votat și au susținut Guvernul Orban în Parlament.
Igor Dodon si Maia Sandu
Foto: Facebook

Rusia acuză Statele Unite că orchestrează o „revoluție” în Republica Moldova - UPDATE

de R.M. HotNews.ro
Serviciile rusești de informații externe au acuzat marți Statele Unite că „orchestrează un scenariu revoluționar” în Republica Moldova, cu ocazia alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, pe modelul Belarus și Kirgisztan, scrie AFP.
Romania
Foto: Digi24.ro

Digi24: România, Ziua Cârtiței. Cum era viața acum 100 de ani, în pandemie: fake news, pedepse pentru strănut, ceartă pe fraudarea alegerilor

de Digi24 Digi24.ro
Capitala duce lipsă de medicamente, în plină criză sanitară care se suprapune peste una politică, cauzată de organizarea alegerilor parlamentare în timpul decretării stării de asediu. În presă apar relatări despre fraude electorale comise de liberali iar Opoziția cere anularea alegerilor. În paralel, „bolile se întind” iar proprietarii de hanuri și restaurante sunt amenințați cu închiderea afacerilor dacă nu respectă măsurile impuse de guvern referitoare la „declararea boalelor molipsitoare”. Așa arată tabloul României anului 1919, în plină pandemie de gripă spaniolă, conform relatărilor din „Universul”, cel mai popular și citit ziar al vremii.
Crute
Foto: Instagram

DigiSport: A câștigat 100.000 de euro într-o seară, dar preferă să trăiască în rulotă, cu iubita sa: ”Urăsc să plătesc facturi și chirie!”

de DigiSport Digisport.ro
Jimmy Crute (24 de ani) este noua senzație din UFC, după victoria obținută în fața lui Modestas Bukauskas, în mai puțin de două minute de luptă.
Terapie intensiva
Foto: Report.md

Numărul paturilor de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, suplimentat cu peste 100 în Capitală - Ministerul Sănătății

de Redactia HotNews.ro
Numărul paturilor de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID -19 va fi suplimentat cu peste 100 în București, potrivit Ministerului Sănătății. Instituția anunță că unitățile sanitare de urgență din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, vor fi desemnate spitale suport COVID pentru secțiile de terapie intensivă.
La Liga, logo
Foto: Facebook

​La Liga: Justiția spaniolă interzice meciurile în zilele de vineri și luni

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Tribunalul superior din Madrid a interzis disputarea meciurilor din La Liga în zilele de luni și vineri, fiind în așteptarea unei alte decizii a justiției, scrie AFP.


Pacient in Romania
Foto: Agerpres

Haosul din spatele deciziei ca Spitalul Colentina să redevină suport COVID: Medicii nu găsesc locuri în alte spitale să transfere pacienții pe care trebuie să îi externeze forțat, iar unele afecțiuni nu se pot trata în niciun alt spital din București

de Alina Neagu HotNews.ro
Decizia autorităților de a transforma din nou Spitalul Colentina în spital de suport COVID-19, la mai puțin de două luni de când acesta fusese redeschis și pentru ceilalți pacienți, dă peste cap viața a sute sau chiar mii de pacienți cronici, în condițiile în care este vorba despre unul dintre cele mai importante spitale care tratează boli cronice din țară. Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune și vicepreședintele Alianței Pacienților Cronici, care reprezintă mii de bolnavi cu afecțiuni cronice, a explicat, pentru HotNews.ro, că în acest moment medicii de la Colentina "se chinuie" să își transfere în alte spitale pacienții care trebuie externați forțat, dar sunt situații în care este greu sau imposibil să le găsească loc. În plus, unele afecțiuni cronice nu se pot trata în niciun alt spital din București.
Banicioiu
Foto: Facebook

Bănicioiu, suspectat de DNA de luare de mită și trafic de influență: Doresc să am acces la dosar cât de repede / Nu voi mai candida pentru un nou mandat de parlamentar

de I.H. HotNews.ro
Deputatul Nicolae Bănicioiu, suspectat de DNA că ar fi primit mită aproximativ 800.000 de euro în perioada în care a fost ministru, susține că "acuzațiile vehiculate în presă sunt false", că vrea să aibă acces cât mai repede la dosar și să îi fie ridicată imunitatea pentru că nu ar avea nimic de ascuns. El anunță că a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar.
Coronavirus Romania
Foto: Agerpres

Coronavirus: Doi părinți din Galați și-au retras copiii de la școală pentru că restricțiile le încalcă dreptul la sănătate și liberă mișcare

de N.O. HotNews.ro
Doi frați, elevi în clasele a III-a și a V-a la aceeași unitate de învățământ din Galați, au fost retrași de la școală de părinții lor. Aceștia au depus o cerere la secretariatul școlii prin care au explicat că restricțiile le afectează copiilor dezvoltarea din punct de vedere emoțional, psihic și fizic, relatează Mediafax.
Nicolae Banicioiu
Foto: Hotnews

DNA cere ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu / Fostul ministru, acuzat de trafic de influență și luare de mită / El ar fi primit aproximativ 800.000 de euro

de I.H. HotNews.ro
DNA a anunțat că a cerut Parlamentului ridicarea imunității pentru un deputat acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată, în perioada în care era ministru. Surse judiciare au declarat pentru Hotnews.ro că este vorba despre Nicolae Bănicioiu, ministru al Tineretului și Sportului și al Sănătății în guvernele Ponta. Potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2012-noiembrie 2015 el ar fi primit de la doi oameni de afaceri peste 3,90 de milioane de lei (aproximativ 800.000 de euro) pentru a-și folosi influența pentru a fi numiți manageri de spital pe care cei doi oameni de afaceri îi puteau controla, precum și pentru a aloca bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte.
Cluj Napoca
Foto: PNL

Masca devine obligatorie și în Cluj-Napoca începând de joi / Toate unitățile de învățământ intră în scenariul roșu

de S.J. HotNews.ro
Toate unitățile de învățământ din Cluj-Napoca vor trece în scenariul roșu de funcționare, începând de joi, ceea ce presupune participarea exclusiv online la activitățile didactice. De asemenea, masca devine obligatorie în spații închise și deschise din oraș, transmite Mediafax.
Testare Covid-19
Foto: Sumit Sanyal/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coronavirus în România: Alte 3.400 de noi cazuri, în urma a 29.400 de teste. Bilanțul a ajuns la 186.254 / Rata de infectare în București continuă să crească

de Redactia HotNews.ro
Alte 3.400 de noi cazuri COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, în urma a 29.400 de teste. Bilanțul a ajuns la 186.254, potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică. Aceleași date arată că în București rata de infectare la mia de locuitori continuă să crească, ajungând la 3,23, față de 3,19 cu o zi în urmă. În ultima zi s-au înregistrat alte 65 de decese, iar la terapie intensivă sunt internați 768 de pacienți.
Cornelia Nagy, sefa ONAC
Foto: AGERPRES

​DOCUMENT Cum a fost anulată licitația de peste 39 milioane de euro organizată de ONAC pentru voce și internet la zeci de ministere și instituții: Mărul discordiei - necesarul uriaș de trafic date estimat de o Universitate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a decis în această lună să anuleze licitația deschisă organizată de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) pentru achiziția de abonamente de voce și internet mobil cu telefoane incluse pe o perioadă de 2 ani pentru zeci de ministere, agenții și instituții publice, contract estimat la peste 189 milioane lei (peste 39 milioane de euro) fără TVA. Motivul? Stabilirea greșită a valorii contractului, pe baza necesarului estimat de unele instituții, în special de o Universitate, care a spus că ar avea nevoie de 60.000 de GB de trafic pentru următorii 2 ani. Vezi în articol detalii despre universitate și operatorul care a făcut contestația.
Metroul
Foto: Hotnews

Coronavirus București: Măsuri la metrou începând de azi pentru prevenirea supraaglomerărilor

de N.O. HotNews.ro
Personalul de pază, susținut de Poliția Metrou și alte forțe de ordine publică, vor limita, după caz, începând de marți, 20 octombrie, accesul publicului călător în stațiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării. De asemenea, personalul Metrorex va îndruma călătorii prin stațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute.
Rata infectare judete, 20 octombrie
Foto: grupul de comunicare strategica

După București, județul Alba intră în scenariul roșu. Indicele de infectare cu coronavirus în fiecare județ din țară

de C.D. HotNews.ro
Județul Alba a depășit, marți, pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, cu 3,06 fiind al doilea după București unde indicele a ajuns la 3,23. Aproape de scenariul rosu este Harghita, unde rata de infectare e de 2,84, potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică.
ședință Camera Deputaților
Foto: Facebook

Noi nume propuse pe lista PSD la parlamentare: Medici, profesori și bancheri

de L.P. HotNews.ro
Social democrații își finalizează marți lista pentru alegerile parlamentare. Printre noile achiziții făcute de PSD se numără directorul Spitalului Colentina Remus Mihalcea, fostul arbitru internațional Patrițiu Abrudan și directorul AFIR Adrian Chesnoiu.
Valer Dorneanu
Foto: Agerpres

CCR a respins în unanimitate sesizarea Avocatului Poporului: Prevederile din Legea carantinei privind internarea pacienților și detașarea medicilor sunt constituționale

de DG HotNews.ro
Judecătorii CCR au respins, marți, sesizarea Avocatului Poporului în privința Legii carantinei, stabilind că prevederile privind internarea pacienților și detașarea medicilor sunt constituționale.
Liceul unde preda profesorul decapitat in Paris
Foto: Blondet Eliot/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ucigașul profesorului francez a trimis un SMS unui părinte deranjat de caricaturi - Surse

de N.O. HotNews.ro
Tânărul care l-a decapitat pe profesorul francez pentru că a arătat caricaturi cu profetul Mohamed la ore a trimis un SMS tatălui unei eleve care s-a plâns cu privire la imagini, a spus marți o sursă din cadrul poliției, relatează Reuters.
Jandarmeria
Foto: Facebook

Jandarmeria Română are un nou șef

de Redactia HotNews.ro
Jandarmeria Română are un nou șef - colonelul Alin Mastan, care a fost împuternicit la comanda instituției. El se afla la comanda instituției și la protestele din 10 august 2018, însă era în concediu la acel moment.
Ionut Radu
Foto: genoacfc.it

Ionuț Radu, testat pozitiv încă o dată la Covid-19: Ce decizie a luat Inter în privința internaționalului român

de A.I. HotNews.ro
Portarul Ionuț Radu a primit un nou rezultat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, la 11 zile de la primul control, informează presa italiană.
Jean Claude Van Damme
Foto: Instagram

Cum a salvat Jean-Claude Van Damme o cățelușă care urma să fie eutanasiată în urma unei dispute legale dintre Bulgaria și Norvegia

de S.J. HotNews.ro
Actorul Jean-Claude Van Damme a sărit în apărarea unui chihuahua în vârstă de trei luni care risca să fie eutanasiat luni după ce a fost prins într-o dispută juridică între Norvegia și Bulgaria, relatează Euractiv.
Spring electric
Foto: Hotnews

Dacia Spring - Primul preț a fost anunțat în Ungaria. Cât costă mașina electrică

de Vlad Barza HotNews.ro
​Primul model electric al Dacia, despre care compania a dat pe larg detalii săptămâna trecută, costă 17.800 de euro în Ungaria, înainte de aplicarea subvențiilor. Este prima țară în care se comunică un preț pentru mașina care va ajunge la companiile de ride-sharing în primăvara lui 2021 și la clienții persoane fizice în toamnă.
Traian Berbeceanu
Foto: Facebook

Fostul comisar de poliție Traian Berbeceanu, în cărți pentru postul de prefect al Capitalei / Primul pas a fost făcut

de Redactia HotNews.ro
Fostul comisar de Poliție Traian Berbeceanu, actual șef de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a fost angajat marți ca funcționar public la grupul deputaților PNL, au declarat surse politice pentru News.ro. Premierul Ludovic Orban ia în calcul schimbarea prefectului Capitalei Gheorghe Cojanu cu Traian Berbeceanu, numire care poate fi făcută prin hotărâre de guvern.
Modificari fiscale
Foto: Pixabay

Proiectul eșalonării datoriilor pentru bunii platnici va fi modificat. Ce schimbare e sigură și ce măsuri se analizează acum la MFP/ Ce minus este la buget în urma amânării taxelor

de Florin Barbuta HotNews.ro
Faptul că s-au amânat taxele se vede la buget. De aceea Ministerul Finanțelor a creat proiectul care include, printre altele, eșalonarea datoriilor pentru bunii platnici, despre care HotNews.ro a scris săptămâna trecută. Datele Ministerului Finanțelor arată un minus de 16 miliarde lei în urma faptului că firmele au putut amâna plata taxelor, fără a li se calcula dobânzi și penalități. Atenție, cifra nu arată și scadența pentru 25 octombrie, deci suma va fi mai mare.
Brindusa Armanca
Foto: Arhiva personala

Numele care nu moare: Daphne Caruana Galizia

de Brindusa Armanca Contributors.ro
În decembrie 2019 l-am cunoscut la Paris pe fiul cel mic al jurnalistei ucisă de o bombă plantată în mașina ei. Andrew Caruana Galizia era invitatul special al Asociației Jurnaliștilor Europeni la congresul ținut în capitala Franței. El a vorbit atunci despre impunitate: trecuseră doi ani și autoritățile malteze nu reușiseră să facă lumină în cazul asasinatului care a șocat lumea.„Nu vom ceda, vom face presiuni pentru a se face dreptate”, a declarat Andrew Caruana Galizia, aruncând și o umbră de îndoială asupra sistemului judiciar din Malta, complice adeseori cu membrii crimei organizate.
Drujba
Foto: pixabay.com

Înainte de alegeri, Camera Deputaților a măcelărit legea spațiilor verzi: Primăriile vor putea permite construirea pe majoritatea spațiilor verzi proprietate privată / Asociația Peisagiștilor cere președintelui Iohannis să nu promulge legea

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
În ședința de plen de pe 13 octombrie, chiar înainte de alegerile parlamentare, proiectul de modificare a Legii spațiilor verzi din intravilanul localităților a fost amendat, principala schimbare fiind că autoritățile locale vor putea permite construirea pe spațiile verzi proprietate privată, cu condiția ca Primăria să amenajeze în altă parte un spațiu verde cu o suprafață cu 10% mai mare. O altă modificare nocivă este că ”parcul istoric sau grădina istorică” precum și „scuar sau parc de buzunar” nu se mai găsesc în categoria spațiilor verzi, dispărând între comisii și plen, deci teoretic nu mai beneficiază de protecție. De exemplu, Parcul Cișmigiu este parc istoric, la fel și Herăstrăul. Proiectul de lege astfel modificat a fost aprobat de Camera Deputaților cu voturile PSD, PNL, UDMR și PMP și trimis la promulgare.
Angajate Aeroflot Airlines
Foto: Alexander Ryumin /TASS / Profimedia Images

SUA: Angajați ai companiei de transport aerian a Rusiei, acuzați de contrabandă cu dispozitive electronice furate în valoare de 50 de milioane de dolari

de S.J. HotNews.ro
O investigație demarată în Statele Unite a descoperit că foști și actuali angajați ai Aeroflot Airlines, compania națională de transport aerian rusă, au ajutat la introducerea de produse electronice furate în valoare de 50 de milioane de dolari în Rusia, relatează Business Insider.
Sala judecata
Foto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Pedeapsa primită de un tânăr din Prahova care și-a maltratat iubita minoră și a filmat agresiunile/ El s-a filmat în timp ce îi spărgea fetei pahare în cap

de Redactia HotNews.ro
Un tânăr din Ploiești care s-a filmat în timp își maltrata iubita, căreia îi spărgea pahare în cap și pe care o amenința și înjura, a fost condamnat la 12 ani și 9 luni de închisoare pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe, viol, lipsire de libertate și violarea vieții private, pedeapsa definitivă dată de Curtea de Apel Ploiești fiind mai mare decât cea dictată în primă fază de Judecătoria Ploiești, scrie News.ro.
Soldat american la baza aeriana Ramstein
Foto: PJF Military Collection/Alamy/ Profimedia

NATO intenționează să construiască un centru spațial în Germania

de S.J. HotNews.ro
Miniștrii apărării din cele 30 de state membre NATO urmează să anunțe joi construirea unui nou centru spațial, transmite Deutsche Welle citând agenția DPA și Süddeutsche Zeitung.
UEFA Champions League
Foto: Facebook

UEFA dă o veste neplăcută echipelor care vor juca în Liga Campionilor și Europa League

de A.I. HotNews.ro
Premiile pentru participarea la cele două competiții continentale intercluburi, Liga Campionilor și Europa League, vor fi reduse în următorii cinci ani, din cauza impactului financiar pe care îl are pandemia de COVID-19 asupra Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), relatează publicația The Times, citată de Reuters.
mall
Foto: sibiu100%

La Brașov se deschide miercuri un nou mall. Apel al prefectului către populație: Să nu transformați ziua de deschidere a acestuia în punctul de debut al unor noi îmbolnăviri

de Redactia HotNews.ro
Un nou mall va fi deschis miercuri la Brașov, iar prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, face apel către populație să nu se îmbulzească și să nu "transforme ziua de deschidere a acestuia în punctul de debut al unor noi îmbolnăviri".
Siguranța copiilor în mașină
Foto: Public Advisors

Siguranța în trafic, prioritatea UE până în 2022 - webPR

de HotNews.ro
În anul 2019, la nivelul celor 27 de state ale Uniunii Europene au fost raportate 22.800 decese ca urmare a accidentelor rutiere. Acestea reprezintă cu aproape 7.000 mai puține față de 2010 (scădere de 23%), dar cu doar 2% mai puține față de anul 2018. Deși tendința este de scădere, ritmul este destul de mic în majoritatea țărilor, ceea ce face ca obiectivul Uniunii Europene de a reduce la jumătate numărul deceselor rutiere până în 2020 (față de anul 2010) să fie greu de îndeplinit.
Camelia Bogdan
Foto: AGERPRES

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă din magistratură, câștigă la CEDO procesul cu statul român

de I.H. HotNews.ro
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat încălcarea art 6 din Convenția CEDO privind dreptul la un proces echitabil în procesul intentat statului român de judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare și care a fost ulterior exclusă din magistratură. Camelia Bogdan a dat statul român în judecată pentru decizia de excludere a sa din magistratură, luată în 2017 de Secția pentru Judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.
Masca de protectie, obligatorie in Belgia
Foto: Stringer / Zuma Press / Profimedia

Coronavirus: Belgia ar putea reveni la carantina generală - oficial belgian

de S.J. HotNews.ro
Belgia ar putea fi nevoită să revină la carantina generală total dacă nu se va opri înmulțirea infectărilor cu COVID-19 și a internărilor în spital, afirmă un important virusolog belgian într-un interviu apărut marți într-un ziar local citat de Reuters și Le Soir.
Zegrean
Foto: Digi 24

Fostul șef al CCR Augustin Zegrean și-a depus și el candidatura pentru Consiliul Legislativ. Își dispută postul cu Florin Iordache

de I.H. HotNews.ro
Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean și-a depus și el candidatura pentru postul de șef al Consiliului Legislativ, pe care și-l dispută cu fostul ministru al Justiției Florin Iordache, autorul celebrei Ordonanțe 13.
Statia Spatiala Internationala
Foto: NASA

Defecțiuni în serie pe segmentul rusesc al Stației Spațiale Internaționale

de R.M. HotNews.ro
Mai multe defecțiuni au afectat segmentul rusesc al Stației Spațiale Internaționale în noaptea de luni spre marți, dar Agenția spațială a Rusiei consideră că situația este sub control, în ciuda multiplicării problemelor în ultimele săptămâni, potrivit AFP.
Mirel Radoi
Foto: frf.ro

Selecționerul Mirel Rădoi, atacat vehement: "Nu ai BAC, nu ai licență PRO, nu ai citit două cărți"

de Red. Sport HotNews.ro
Naționala de fotbal a României nu traversează cel mai bun moment, tricolorii înregistrând trei înfrângeri consecutive. Nu puțini au fost cei care l-au criticat pe Mirel Rădoi, ultimul pe listă fiind un fost candidat la șefia FRF, Marcel Pușcaș. "Nu ai BAC, nu ai licență PRO, nu ai citit două cărți", a spus, printre altele, fostul jucător al Stelei.
Donald Trump
Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Și dacă Beijingul ar vota cu Donald Trump? (analiză AFP)

de R.M. HotNews.ro
Un război comercial și tehnologic, dublat de o luptă diplomatică zilnică: în ciuda unui prim mandat Trump dezastruos pentru ea, China ar putea vedea cu ochi buni realegerea președintelui american, mizând pe un declin ireversibil al marelui său rival strategic, scrie AFP.
Vaccinul Moderna
Foto: Rafael Henrique / Zuma Press / Profimedia

Coronavirus: Vaccinul Moderna ar putea fi autorizat în SUA în luna decembrie

de S.J. HotNews.ro
Directorul executiv al companiei de biotehnologie Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că guvernul federal american ar putea autoriza utilizarea de urgență a vaccinului experimental Covid-19 al firmei în decembrie, dacă se vor obține rezultate intermediare pozitive într-un studiu clinic amplu, relatează Marketwatch citat de Mediafax.
PNL, depunere liste parlamentare
Foto: Hotnews

Orban: ​PSD nu a murit, nu e înfrânt, se zvârcolește. Alegerile din 6 decembrie sunt decisive

de C.D. HotNews.ro
Liberalii continuă atacurile la PSD. Într-o pledoarie pentru propriul partid la depunerea listelor de semnături pentru parlamentare, Ludovic Orban a trecut în revistă rezultatele ultimelor alegeri trăgând concluzia că „PSD nu a murit, nu e înfrânt, se zvârcolește și încearcă cu toate mijloacele posibile să țină România ocupată”.
Fonduri europene firme IT
Foto: Dreamstime.com

Perioada de deschidere a sesiunii de aplicare la Măsura 2 - granturi de 2.000-150.000 Euro pentru IMM și ONG a fost anunțată

de CZ HotNews.ro
Luni, 19 Oct 2020 Economie | EuROfonduri
S-a anunțat perioada în care firmele mici și mijlocii (IMM) și ONG-urile eligibile vor putea solicita ajutoarele de stat pentru capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro fiecare, din fonduri europene și de la buget, din cadrul Măsurii 2.
Tren din reteaua Trans Europ Express
Foto: Wikimedia Commons
Articol susținut de grupul Grampet

Trans - Europ - Express - Povestea super-trenurilor care au dominat vestul Europei timp de 30 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Duminică, 18 Oct 2020 Economie | Industrie Feroviara
Acum jumătate de secol, peste o sută de orașe europene erau legate printr-o rețea de trenuri rapide și prestigioase, cu aer condiționat, cu bucătari la bord, cu uși electrice și doar cu vagoane de clasa 1. Trenurile Trans - Europ - Express au schimbat modul în care se călătorea pe calea ferată în Europa de Vest, iar datorită lor, trenul a putut lupta cu brio în competiția strânsă cu avioanele și cu mașinile. În articol puteți citi de ce TEE a fost un succes, de ce a decăzut în anii 70 și cum de se vorbește în prezent despre readucerea ideii la viață.
Depogaz
Foto: Depogaz

Depozitele de gaze sunt pline în prag de iarnă / Obligația de înmagazinare a fost îndeplinită în procent de 141%

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Pentru al doilea an la rând, depozitele de gaze au fost umplute mult peste cât reprezintă obligația de înmagazinare. Din datele obținute de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) din activitatea de monitorizarea a sectorului gazelor naturale, la data de 15 octombrie 2020, furnizorii dețineau în depozitele subterane de înmagazinare a gazelor naturale 2,78 miliarde metri cubi, în condițiile în care capacitatea maximă este de 3,1 miliarde metri cubi. Practic, obligația de înmagazinare a fost îndeplinită în procent de 141%.
Apartamente in constructie
Foto: Flatfy

Apartamentele s-au scumpit în București cu 4% după primele 9 luni: Creșterea prețurilor se datorează atât costurilor ridicate cu materialele de construcții cât și al celor cu forța de muncă (raport)

de DP HotNews.ro
Similar cu anii precedenți, prețul mediu pentru unitățile rezidențiale a înregistrat o creștere globală de 4% în primele 9 luni ale anului 2020 în București. Cu toate acestea, impactul pandemiei COVID-19 a devenit vizibil în al doilea trimestru al anului, prețul mediu/mp în București scăzând la 1.400 EUR. Ultimele luni au adus, de asemenea, la o apreciere a prețului locuințelor vechi, cu o diferență medie de preț de aproximativ 60 EUR/mp între apartamentele vechi și cele nou construite, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când diferența era de peste 110 EUR/mp. Acest lucru poate fi atribuit faptului că, având în vedere experiența anterioară a crizei din 2008, clienții ar putea avea o încredere mai mică în ceea ce privește finalizarea noilor proiecte, potrivit unui raport publicat marți.
internet 5g
Foto: Hotnews

Suedia a exclus Huawei din dezvoltarea rețelei sale 5G / Echipamentele existente vor trebui eliminate până în 2025

de S.J. HotNews.ro
Autoritatea de reglementare a sectorului telecom din Suedia a interzis marți folosirea echipamentelor companiilor chineze Huawei și ZTE în dezvoltarea rețelei 5G a țării înaintea unei licitații programate luna viitoare, transmit Reuters și CNBC.
Trump, numrand banii in biserica (Screenshot)
Foto: Hotnews

VIDEO Trump, surprins cum își numără banii în biserică, înainte de a face o donație. Nimeni nu poartă mască

de DG HotNews.ro
Președintele Donald Trump a fost surprins cum își numără banii de mai multe ori înainte de a face o donație, în cadrul unei ceremonii dintr-o biserică din Las Vegas. Deși infectat cu Covid-19, președintele american nu poartă mască. De altfel, niciunul dintre participanții la ceremonie nu pare să respecte regulile sanitare.
Militii RD Congo
Foto: Alexis Huguet / AFP / Profimedia Images

Aproape 1.000 de deținuți au evadat după un atac asupra unei închisori din RD Congo

de S.J. HotNews.ro
Bărbați înarmați au eliberat cel puțin 900 de prizonieri dintr-o închisoare din estul Republicii Democrate Congo în urma unui atac coordonat în primele ore ale zilei de marți, a anunțat primarul orașului în care se află penitenciarul, acesta acuzând un grup militant islamist de atac, transmit Reuters și MSN.
Doneaza plasma
Foto: MedLife

Apelul medicului Lucian Bobeanu, care a donat plasma de 5 ori: Să-i protejăm pe cei din jurul nostru, pentru că nu știm care dintre ei va face forme grave. Dacă nu avem grijă, ne putem trezi cu serviciile de sănătate blocate

de R.F. HotNews.ro
Vineri, 16 Oct 2020 Doneaza plasma
Medicul Lucian Bobeanu lucrează la serviciul de Ambulanță Județean Bistrița și la urgență la Spitalul Beclean. Trecând prin boală, s-a gândit să ajute și altfel decât ca medic și a donat plasmă convalescentă de 5 ori. "Oamenii trebuie să înțeleagă că se manifestă diferit la fiecare, dar prezentându-se la timp mai au o șansă. Pot fi pacienți care par perfect sănătoși care pot face fenomene de insuficiență respiratorie gravă sau pot fi pacienți foarte grav la debut, dar care sa nu facă complicații severe".
Virgil Musta
Foto: Facebook

Medicul Virgil Musta: Ideal ar fi să se blocheze totul două sau trei săptămâni/ Acum va trebui să alegem între ce putem salva și ce nu putem salva

de Redactia HotNews.ro
Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara este de părere că pentru o scădere însemnată a numărului de cazuri de COVID-19 este nevoie de un blocaj total de două sau trei săptămâni, însă "din păcate este an electoral". El spune că explozia de cazuri va fi greu de stopat: "Acum va trebui să alegem între ce putem salva și ce nu putem salva".
Situatia aplicatiilor COVID-19 in UE
Foto: Comisia Europeana

Coronavirus: Primele aplicații naționale de depistare a contacților și de avertizare care vor putea funcționa și în alte țări din UE sunt din Germania, Irlanda și Italia

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Sistemul IT de interoperabilitate al UE care permite schimbul transfrontalier de date între aplicațiile naționale de depistare a contacților și de avertizare cu privire la răspândirea COVID-19 a intrat marți în funcțiune, după ce primele trei aplicații naționale s-au legat la acest sistem, a anunțat Comisia Europeană. Este vorba de aplicația Corona-Warn-App a Germaniei, aplicația COVID Tracker a Irlandei și aplicația immuni a Italiei, care au fost descărcate de aproximativ 30 de milioane de persoane. Cetățenii din cele trei țări care și-au instalat aplicațiile le pot folosi și în alte țări UE participante la acest sistem. Vezi în articol ce aplicații ar urma să se interconecteze săptămâna viitoare.
Gică Hagi, in tricoul Romaniei
Foto: Captura YouTube

Cum arată nominalizările France Football pentru "Dream Team" - Gică Hagi, într-o companie selectă alături de Maradona, Platini, Pele și Zidane

de A.I. HotNews.ro
Revista franceză France Football a încheiat, luni, nominalizările pe posturi pentru alcătuirea unei echipe ideale din toate timpurile, între numele menționate figurând și românul Gheorghe Hagi, argentinienii Diego Maradona și Lionel Messi, brazilianul Pele sau portughezul Cristiano Ronaldo, transmite EFE.
Fara cursuri
Foto: frwl/ Wikimedia Commons

Școlile din București în scenariul roșu: Profesorii au termen până miercuri să le transmită elevilor orarul pentru cursuri online

de Redactia HotNews.ro
Directorii unităților de învățământ din București, inclusiv grădinițele, au termen până miercuri să îi informeze pe copii și pe părinți cum vor fi organizate cursurile online și să le transmită orarul, în condițiile în care Capitala a intrat în scenariul roșu, care implică închiderea școlilor și trecerea la cursuri exclusiv online.
top producatori jocuri video
Foto: PxHere

INFOGRAFIC Topul dezvoltatorilor de jocuri din România. Anul trecut industria locală a înregistrat vânzări de peste 200 milioane dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Pentru prima oară în istoria industriei de game development din România, cifra de afaceri înregistrată de cele peste 100 de studiouri ce activează local a depășit 200 milioane de dolari, conform studiului anual al Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România, în creștere cu 14,65% față de 2018. Peste jumătate dintre studiourile românești se află în București.
James si Robert Redford (imdb)
Foto: Hotnews

Robert Redford în doliu: Fiul său, James, a murit la vârsta de 58 de ani

de DG HotNews.ro
12:58
Activistul și realizatorul de documentare James Redford, fiul celebrului actor și regizor Robert Redford, a murit vineri, el suferind de cancer la ficat. Nu este pentru prima oară când Robert Redford trece printr-o tragedie personală.
Rafila si Streinu Cercel PSD
Foto: Hotnews
Perspektivă

Rafila și Streinu Cercel șterg ciuma roșie la PSD

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 19 Oct 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Rafila și Streinu Cercel sunt capete de listă parlamentară la PSD. Șoc și groază. Rafila și Streinu Cercel ne-au fost faruri în ceața COVID-ului. Mintea lor descâlcea, pentru noi, ce-i bine și ce e rău în frica epidemiologică. Au dreptul ei să candideze pentru PSD? Da. Au dreptul ei să-și folosească imaginea cum vor? Da.
Mesa RO-ALERT despre situația COVID-19 în București
Foto: Hotnews

Mesaj transmis prin Ro-Alert pentru locuitorii Capitalei: Nivelul de răspândire a COVID-19 este ridicat / Masca este obligatorie

de Redactia HotNews.ro
Un mesaj prin sistemul Ro-Alert a fost transmis de către Departamentul pentru Situații de Urgență, marți dimineață, locuitorii Capitalei fiind avertizați că rata de infectare este peste 3 la mie, iar de astăzi au intrat în vigoare mai multe măsuri, între care purtarea obligatorie a măștii și trecerea școlilor în scenariul exclusiv online.
Mina Jeffrey
Foto: Wikimedia Commons

Locuitorii orășelului canadian „Azbest” au votat pentru schimbarea denumirii localității / Nu a câștigat „Jeffrey”

de S.J. HotNews.ro
Orășelul canadian „Azbest” și-a schimbat numele pentru a scăpa de conotația negativă asociată substanței cancerigene, a anunțat luni primarul localității când a dezvăluit rezultatul unui referendum pe care l-a catalogat ca „istoric”, relatează AFP și The Standard.
Adrian Luca
Foto: Arhiva personala

Implicațiile unei adrese ANAF

de Adrian Luca Contributors.ro
Circulă printre grupurile online cu tematică fiscală o adresă recentă prin care ANAF îi semnalează unui contribuabil să fie atent la situația în care o societate înregistrează pierderi având, în același timp, datorii la asociați/acționari. În termenii Administrației Fiscale, acesta este un ”comportament fiscal negativ”, o ”situație nefirească/anormală pentru dezvoltarea și asigurarea continuității activității” ...
Coronavirus India
Foto: Ashish Vaishnav/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coronavirus, care coronavirus ? După carantina din martie, India revine masiv la muncă: „Oamenii au de ales între a muri de foame și riscul de a se infecta”

de R.M. HotNews.ro
De la forfota din uzinele din Maharashtra la piețele animate din Calcutta și ambuteiajele de pe drumurile din Chennai, India a revenit la muncă și pare să intenționeze să uite un pic de pandemie în preajma apropiatelor sărbători hinduse, scrie AFP.
Tinerii vad viitorul joburilor in online
Foto: Pixabay

Satisfacția tinerilor față de democrație, în scădere la nivel mondial - studiu Cambridge

de S.J. HotNews.ro
Tinerii sunt mai puțin satisfăcuți de democrație și mai dezamăgiți în prezent decât în orice altă perioadă a ultimului secol, mai ales în Europa, America de Nord, Africa și Australia, relevă un studiu realizat de Universitatea Cambridge citat de Reuters.
Joe Biden si Donald Trump, confruntare electorala
Foto: JIM WATSON/AFP/ Profimedia

Alegeri SUA 2020 Confruntarea decisivă Trump-Biden: Moderatorul va putea să-i taie microfonul candidatului

de DG HotNews.ro
Ultima dezbatere electorală dintre președintele republican Donald Trump și prezidențiabilul democrat Joe Biden se va desfășura după noi reguli, comisia specială stabilind că va exista posibilitatea de a tăia microfonul participanților, astfel încât candidatul să nu mai fie întrerupt de adversar. Decizia a fost luată luni după ce prima confruntare dintre cei doi s-a transformat într-un haos, Trump intervenind adesea peste Biden și peste moderator.
Bogdan Aurescu si Mike Pompeo
Foto: Hotnews

Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Mike Pompeo, la Washington. Ce au discutat cei doi

de DG HotNews.ro
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, la Washington, o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, cei doi discutând despre parteneriatul strategic, cu accent pe colaborarea în domeniul economic și energetic, dar și despre programul Visa Waiver. Aurescu a cerut sprijin suplimentar pentru proiectele de infrastructură din regiune, Rail2Sea și Via Carpatia. Amintim că ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, declara recent că va începe derularea unui nou proiect pentru România,împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică.
Peisaj Noua Zeelanda
Foto: Flickr

După „zborurile către nicăieri”, o companie aeriană oferă acum „vacanțe misterioase”

de S.J. HotNews.ro
Toate călătoriile par sub semnul întrebării din cauza pandemiei de COVID-19 așa că o companie aeriană încearcă să-și convingă clienții să îmbrățișeze acest lucru, relatează CNN.
Pandemia de coronavirus
Foto: Lev Vlasov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sursa evoluției pozitive din Argeș, polul îmbolnăvirilor în urmă cu câteva luni. Ce măsuri au luat autoritățile locale

de Redactia HotNews.ro
​Măsurile restrictive adoptate progresiv, verificarea foarte serioasă și campaniile de conștientizare și educare au făcut ca județul Argeș, polul îmbolnăvirilor cu coronavirus în urmă cu câteva luni, să aibă sub 100 de îmbolnăviri pe zi. Județul Argeș a avut ieri 0,67 incidența cumulată a cazurilor la nivel județean în ultimele 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, cea mai mică din țară, transmite Mediafax. București a avut coeficientul infectărilor de 3,19, peste pragul critic.
Jack Ma. seful gigantului chinez Alibaba
Foto: Captura YouTube

Miliardarii chinezi nu au fost niciodată atât de bogați

de R.M. HotNews.ro
Niciodată nu a fost creată atâta bogăție în China ca în 2020, în ciuda pandemiei care devastează economia mondială, potrivit unui clasament anual care evidențiază un nou avans al numărului de miliardari în această țară, scrie AFP.
LG Signature OLED R
Foto: LG Electronics

LG a lansat un televizor rulabil care costă 87.000 de dolari

de Vlad Barza HotNews.ro
După mai multe prototipuri, LG a lansat în Coreea de Sud un televizor cu ecran rulabil care costă cât o flotă auto: 87.000 de dolari. Modelul numit Signature OLED R are un ecran flexibil care poate fi retractat complet sau parțial în baza de lemn pe care este plasat.
Dr. Quinn
Foto: Colaj foto

FOTO Jane Seymour, cele patru căsnicii și viața la 70 de ani - Cum arată în prezent eroii serialului Dr. Quinn

de Red. Life HotNews.ro
În anii 90', un serial american a avut succes (și) pe piața românească. Dr. Quinn renunța la luxul din Boston pentru a se lupta cu problemele de sănătate (și nu numai) ale oamenilor dintr-un orășel din Vestul Sălbatic, Colorado Springs. Joe Lando (Sully) i-a fost ajutor de nădejde absolventei de medicină. La aproape 30 de ani distanță, unii dintre actorii care au dat viață personajelor pot fi cu greu recunoscuți.
Mai bine proprietar decat chirias...?
Foto: Hotnews

Cumpărător sau chiriaș? Când e mai bine una, când e mai avantajoasă cealaltă?

de DP HotNews.ro
Mulți români își doresc o locuință. Suntem o nație de proprietari, dovadă e și faptul că doar 4% dintre noi stau cu chirie, potrivit cifrelor oficiale. Însă decizia de a cumpăra sau a închiria, dacă e luată rațional, trebuie să țină seama de mai multe criterii. Trebuie spus că această decizie e una individuală, în funcție de preferințele fiecăruia (și de capitalul de care dispune, evident). Momentan, creșterile de salarii din ultimii ani (mult peste ratele de creștere ale proprietăților imobiliare), programele guvernamentale de stimul (Noua Casă) precum și dobânzile la minime istorice (care ar putea rămâne așa încă o bună bucată de vreme) par să fie tentante pentru potențialii cumpărători. Aceștia trebuie însă să fie atenți la câteva lucruri.
hn_2893574747854331936
Foto: Reuters

Actorul Jeff Bridges a anunțat că a fost diagnosticat cu limfom

de DG HotNews.ro
Actorul american Jeff Bridges, protagonistul filmului "The Big Lebowski" (1998), a anunțat luni că a fost diagnosticat cu limfom, un cancer al sistemului limfatic, dar pronosticul său medical este bun, relatează AFP, citată de Agerpres.
Mihai Maci
Foto: Arhiva personala

Impostura și ipocrizia

de Mihai Maci Contributors.ro
Strania istorie a domnlui Barangă (ce vine după cea a d-lui Cumpănașu, care – la rândul ei – o urmează pe cea a “gealului” Oprea; acestea fiind doar cele mai mediatice cazuri de impostură academică /dacă nu-i punem la socoteală – pe alt palier – pe foștii prim-miniștri Victor Ponta, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose) are prin ce surprinde: un om cu o diplomă de Bacalureat suspectată a fi falsă și obținută la peste 30 de ani, imediat ce ajunge “pe funcții” începe să cumuleze titluri și grade universitare.
Coronavirus Olanda
Foto: Profimedia Images/Robert vant Hoenderdaal/Alamy

Presa germană: Olanda - Eșecul celor plini de umor

de I.B. HotNews.ro
Problema pe care Olanda o are nu poate fi mai adecvat descrisă decât prin acel clip de 15 secunde care a circulat pe rețelele de socializare săptămâna trecută. Un tânăr, evident un sceptic al protecției pentru gură și nas, este intervievat în fața unui supermarket. El mărturisește cu un entuziasm autentic: „Cred că este bine că în Olanda putem decide noi înșine ce să facem. Știți, suntem oameni deștepți”. Jurnalistul răspunde: „Oameni deștepți cu cea mai mare rată de infectare din lume!”, moment în care tânărul își coboară privirea și murmură: „Știu, știu”, scrie Suddeutche Zeitung.Alte titluri din Actualitate:

VIDEO Anisie, după bâlbele Prefecturii: Creșele și afterschool-urile rămân deschise / Hotărârea care prevedea închiderea lor a fost revocată / Ministrul Educației i-ar fi transmis prefectului din timp care sunt prevederile legale
Trump, atac la adresa dr Fauci: Oamenii s-au săturat să-l audă pe Fauci și pe toți acești idioți
Noi precizări ale Prefecturii Capitalei: Creșele și after-school-urile NU se închid / Bâlbe în lanț ale Prefecturii
Șase spioni ruși, inculpați în Statele Unite pentru atacuri cibernetice / Serviciul de spionaj al Rusiei plănuia să saboteze și Jocurile Olimpice de la Tokyo
Polonia ar putea cumpăra tehnologie nucleară de 18 miliarde de dolari din SUA
Ministrul Educației: Trebuie să ne pregătim pentru a preda online atâta timp cât e necesar
Aradul nu mai face față cazurilor Covid și cere detașarea medicilor din județele vecine. Aproape toate paturile sunt ocupate


ECONOMIE

Localitatile cu cei mai fericiti oameni din Romania
Foto: Hotnews

In ce orașe locuiesc cei mai fericiți oameni din țară? Rezultatele ar putea fi surprinzătoare pentru unii...

de Dan Popa HotNews.ro
Banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. La fel ca și gradul în care ești mulțumit cu viața pe care o duci. Așa că am luat datele Băncii Mondiale și am construit un index care să ierarhizeze datele din 41 de localități din România. Rezultatul poate părea surprinzător pentru unii sau normal pentru alții, depinde de unghiul din care privești.


0-100.hotnews.ro

Dacia Spring
Foto: Dacia

Dacia Spring - Cât ar putea fi autonomia în cele mai rele condiții de condus și care vor fi diferențele față de SUV-ul electric Renault care se fabrică deja în China

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Oct 2020 Economie | Auto
Dacia Spring, primul model electric al mărcii, are o autonomie medie de 225 km, dar în condiții de frig extrem sau de condus la viteză maximă autonomie ar putea scădea sub 150 km, au spus reprezentanții Groupe Renault, într-o discuție cu presa din România. Spring va fi produs în China la uzina unde este construit în prezent micul SUV K-ZE al Renault, dar cei de la Dacia spun că Spring este structural diferit și ranforsat, pentru a fi conform cu regulile europene, inclusiv la capitolul teste de siguranță EuroNCAP.
Uzina Ford Craiova
Foto: Ford

Producția auto Dacia și Ford a scăzut cu 14% la nouă luni

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 19 Oct 2020 Economie | Auto
​Producția de automobile în România a scăzut cu 14% în primele nouă luni în țară, după ce uzinele Dacia și Ford nu au funcționat mai bine de o lună în primul val al pandemiei, arată datele ACAROM. Septembrie a adus însă o producție net mai bună decât în luna similară din anul trecut, iar întreg 2020 s-ar putea încheia cu o producție totală de peste 450.000 de unități.


SPORT

Trofeul Champions League
Foto: Twitter/ UEFA Champions League

Începe un nou sezon din Champions League: PSG vs Manchester United, capul de afiș al zilei

de Răzvan Rădulescu HotNews.ro
Noul sezon al Champions League debutează cu o întârziere de câteva săptămâni bune față de ceea ce știam, pandemia de coronavirus fiind vinovată de această schimbare. Încă din prima zi a competiției (sezonul 2020-2021) vom avea parte de un meci cu un "afiș" impresionant: PSG vs Manchester United.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne
Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne:- Cum ati votat de data aceasta?- Cu masca, cu manusi si cu dezinfectant.- Dar cu cine ati votat?- Am pus stampila pe prima pagina, nu vedeam prea bine din cauza vizierei....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by