Testare coronavirus
Foto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Propunere INSP: Test PCR obligatoriu la intrarea în țară, inclusiv pentru persoanele vaccinate anti-COVID / Rafila: Trebuie găsită o soluție care să poată fi aplicată

de Redactia HotNews.ro
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a discutat în ședința de vineri o propunere a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) ca la intrarea în România să fie obligatorie prezentarea unui test PCR, inclusiv pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19. Propunerea ar urma să fie rediscutată de către Ministerul Sănătății și INSP, astfel încât săptămâna viitoare să fie luată o decizie, în contextul apariției noii tulpini Omicron.
Terminal Aeroport Otopeni
Foto: Agerpres

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia intră în zona roșie, Spania, în zona galbenă

de Redactia HotNews.ro
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat vineri lista statelor cu risc epidemiologic ridicat de COVID-19. Franța și Portugalia intră în zona roșie, în timp ce Spania trece de pe lista verde în cea galbenă.
Testare coronavirus
Foto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Ministerul Sănătății: Testarea pentru COVID-19 ar urma să fie gratuită, în cabinetul medicului de familie

de Alina Neagu HotNews.ro
Ministerul Sănătății promite că va crește capacitatea de testare pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 în cabinetele medicilor de familie, unde testarea ar urma să fie gratuită. De remarcat că testarea este gratuită și în prezent în cabinetele medicilor de familie, însă, în cele mai multe cazuri, aceștia nu primesc suficiente teste pentru a ține pasul cu cererile de testare.
Spital din Africa de Sud
Foto: Stefan Heunis / AFP / Profimedia Images

Efectul variantei Omicron? Val „fără precedent” de spitalizări cu COVID-19 a copiilor mai mici de 5 ani în Africa de Sud

de S.J. HotNews.ro
Africa de Sud a înregistrat în ultimele zile un număr disproporționat de mare de spitalizări cu COVID-19 a unor copii cu vârsta de sub 5 ani în contextul răspândirii variantei Omicron a coronavirusului în această țară, relatează The Daily Beast.
Soumya Swaminathan
Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Apel la calm de la savantul-șef al OMS: Omicron pare a fi foarte transmisibilă, dar nu trebuie să intrăm în panică / Trebuie să așteptăm, să sperăm că este mai blândă

de G.S. HotNews.ro
Soumya Swaminathan, savantul-șef al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat vineri pentru Reuters că, deși noua variantă a coronavirusului Omicron pare a fi foarte transmisibilă, răspunsul corect este să fim pregătiți și precauți, nu intrăm în panică.
Serghei Lavrov
Foto: Artyom Geodakyan / Sputnik / Profimedia

Lavrov amenință cu un nou conflict: Cei care repetă punctele de discuție de la București, din 2008, se joacă cu focul / Această mină s-a detonat deja în Georgia

de G.S. HotNews.ro
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a amenințat joi de la tribuna OSCE cu un nou conflict în cazul extinderii NATO spre Est, subliniind că promisiunile de aderare făcute Georgiei și Ucrainei la summitul NATO de la București în 2008 constituie o "mină" care a "detonat" deja în Georgia în 2008.


Nutica Balus si fiul sau, Dorian Ilie
Foto: Arhiva personala

Moartea doamnei Baluș. Diagnosticată cu faringită la Spitalul Județean Bacău, a murit acasă 4 zile mai târziu, în urma unui infarct masiv: "Ați venit aici pentru durere în gât?"

de Alina Neagu HotNews.ro
Nuțica Baluș avea 67 de ani și locuia la Bacău. Lucrase, timp de 42 de ani, ca asistentă în secția de Pediatrie a spitalului județean din oraș. În dimineața zilei de 12 octombrie, și-a sunat fiul, care locuia în București, spunându-i că îi este rău - avea dureri toracice, vărsături, greață, senzație de vertij și oboseală accentuată. Nuțica Baluș și-a anunțat fiul că vrea să sune la ambulanță pentru a merge la spital, iar fiul a decis imediat să plece cu primul tren spre Bacău. Nuțica Baluș a așteptat 3 ore în Unitatea de Primiri Urgențe până să fie consultată, spune familia, iar diagnosticul pus a fost faringită - i s-a dat tratament cu un antibiotic și Nurofen și a fost trimisă acasă.
Sondaj romi vaccinare 4
Foto: Agentia Impreuna

SONDAJ Cum este percepută campania de vaccinare în rândul romilor: Sunt vaccinați în număr mai mic decât populația generală și au o încredere mai scăzută în medici

de Iulia Rosca HotNews.ro
Procentul romilor care s-au vaccinat împotriva Covid-19 este mai mic decât cel al populației generale, iar cei care sunt indeciși s-ar lăsa mai degrabă convinși de copii sau părinți să se vaccineze decât de preot sau primar, arată un sondaj realizat de IRES la comanda Agenției Împreună. Aceasta susține că este necesară o campanie de informare în rândul comunităților de romi pentru creșterea ratei de vaccinare cel puțin la nivelul populației generale.
Familia Ionescu și exercițiile financiare
Foto: BCR
Articol susținut de BCR

Domnul și doamna Ionescu s-au dus la sală să facă exerciții. Financiare

de Dan Popa HotNews.ro
Aproape orice o enerva la ora aceea pe doamna Ionescu. Taximetristul nesimțit care o stropise, trecând în viteză prin balta de la marginea trotuarului, faptul că în autobuz erau câțiva călători care hăhăiau fără mască de protecție, întunericul care se lăsa mai devreme decât și-ar fi dorit...Pe scurt, ajunsese la controlul medical programat un pachet de nervi.
Gap TVA in 2019
Foto: Comisia Europeana

Nu te interesează că nu s-a încasat cât TVA trebuia? Ești pensionar, părinte, copil sau angajat în țara asta? Ar trebui să-ți pese

de Florin Barbuta HotNews.ro
La prima vedere pare că nu ar trebui să ne intereseze că avem cel mai mare decalaj TVA din UE. Asta înseamnă că nu încasăm cât ar trebui din această taxă. Situația s-a deteriorat. Cum ne afectează asta? Cel mai simplu răspuns, poate ar veni prin alte întrebări la care puteți răspunde singuri: Vă place cum arată spitalele? Sunteți pensionari și vreți pensii mai mari? Vreți taxe mai mici pe muncă? Vreți alocații mai mari? Vă gândiți că datoria publică o vor plăti copiii?
Superbrandul Electric Castle, festival de muzică și creator de experiențe memorabile
Foto: Electric Castle
Articol recomandat de Superbrands

Superbrandul Electric Castle, festival de muzică și creator de experiențe memorabile

de Smile Media
Electric Castle a primit statutul de Superbrand la cea de-a zecea editie a Programului Superbrands și prima care include categoria festivalurilor. Statutul de Superbrand este acordat printr-un proces complex de evaluare în cadrul căruia etapele esențiale sunt jurizarea asigurată de către 30 de profesioniști din industrii reprezentative, care decid lista scurtă a brandurilor ce intră în etapa a doua de evaluare, respectiv, cercetarea de piață pe consumatori, derulată în parteneriat cu Ipsos România. Statutul de Superbrand confirmă recunoașterea unui brand pe o piață, îi adaugă prestigiu și reasigură consumatorii sau partenerii de afaceri despre faptul că alegerea lor este corectă, din perspectiva unei reputații impecabile, construită constant și cu creativitate.
Mircea Mihai, Exelo Training& Development și Felicia Făgăraș, ING Bank
Foto: ING Bank
Articol susținut de ING Bank

Variabile în business - Interviu cu Mircea Mihai, Exelo Training& Development: „Trecerea training-urilor în online a adus provocări multiple, de la dificultățile tehnologice, la rezistența la schimbare a participanților.” Cum s-a adaptat în pandemie

de Smile Media
Mircea Mihai, Director Executiv Exelo Training Development, a început business-ul în 2008 și de atunci focusul afacerii lui gravitează în jurul afacerii clienților săi. Compania Exelo oferă servicii de training și consultanță pentru a-și ajuta clienții să își atingă obiectivele propuse. Prin training-uri de analiză de business și management de proiect, servicii de coaching, mentoring și consultanță, Exelo proiectează soluții specifice și actuale pentru fiecare client.
Marius Vasilescu si Vasile Vasilescu
Foto: horologer
​#Respect #RoMâine

INTERVIU Marius Vasilescu, antreprenor ceasornicar: Primul ceas l-am asamblat la vârsta de 7 ani sub îndrumarea tatălui meu

de A.T. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 RoMaine MedLife
În ceasornicărie trebuie mult calm, concentrare și gândire logică, așa că ceasornicarii sunt de regulă niște oameni destul de înțelepți. Pe lângă asta, faptul că sunt din ce în ce mai puțini ceasornicari competenți (în întreaga lume, nu numai în România) nu face decât ca respectul oamenilor pentru această meserie să fie pe un trend crescător, spune Marius Vasilescu, antreprenor ceasornicar.
Coperta cărţii «La mort du vin» de Raymond Dumay, editura La Table Ronde, 2006
Foto: Hotnews

Recenzii Drink Insider: «Moartea vinului» / Măreția unei țări se măsoară prin calitatea vinului pe care-l consumă și nu a vinului pe care-l vinde

de Razvan Avram HotNews.ro
Joi, 2 Dec 2021 Drink Insider
Azi, am să vă propun o carte despre vin și o idee care o străbate, ca un fir roșu. Dar, mai întâi de toate, iată un citat, ca să vă convingeți că merită să citiți mai departe: „Isus Hristos a prefăcut apa în vin. Niciun zeu nu a încercat să creeze o mare civilizație fără a-i lega destinul de înalta gastronomie, care e încununată, întotdeauna, de marile vinuri. Adevărul profund al unui popor poate fi găsit, mai întâi, pe fundul paharului” (Raymond Dumay, «La mort du vin»).
Vlad Boeriu, Deloitte Romania
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Creșterea colectării TVA, opțiunea viabilă pentru majorarea veniturilor la buget. La cât a ajuns decalajul de încasare?

de Vlad Boeriu Deloitte Romania
Restabilirea echilibrului bugetar prin reducerea deficitului la un nivel sustenabil trebuie să preocupe factorii de decizie din întreaga economie românească, dat fiind că finanțarea datoriilor devine tot mai scumpă și, odată cu disiparea efectelor pandemiei de COVID-19, toleranța investitorilor și a organismelor internaționale față de țările cu deficite ridicate va scădea. Misiunea este dificilă, având în vedere ritmul insuficient de creștere a veniturilor la buget în raport cu cheltuielile și opțiunile limitate pe care statul le are la dispoziție pentru a majora încasările fără să afecteze contribuabilii deja slăbiți de pandemie. Dar noul raport al Comisiei Europene privind decalajul de încasare la TVA indică, o dată în plus, zona în care există potențial de creștere a colectării.
Oslo, Norvegia
Foto: Jorge Franganillo / Flickr

Varianta Omicron: Petrecerea de Crăciun a unei companii ar putea fi sursa celui mai mare focar din Europa

de S.J. HotNews.ro
Cel puțin 50 de persoane din zona Oslo au fost testate pozitiv pentru varianta Omicron a coronavirusului, cazurile fiind legate de petrecerea de Crăciun organizată de o companie la un restaurant din capitala norvegiană, relatează The Washington Post.
Coronavirus in Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

​Coronavirus în România - Date complete: 83% din cei morți de COVID în ultima zi nu erau vaccinați / Aproape 1.000 de bolnavi sunt în stare gravă la spital. Câți dintre ei sunt vaccinați

de C.V. HotNews.ro
Nu mai puțin de 1.673 cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore. În ultima zi au fost raportate 51.400 de teste efectuate în ultima zi - 13.818 teste RT-PCR și 37.582 teste rapide antigen - ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 3,25%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au fost 206 decese, dintre care 23 anterioare. Dintre cei morți de COVID, 171 erau nevaccinați.
PSD
Foto: facebook

PSD continuă scandalul pe tema numirii lui Neacșu în Guvern: În România lui Cioloș, doar bătăușii, condamnații penal, recidiviștii de la USR pot fi reabilitați

de L.P. HotNews.ro
PSD reacționează la criticile liderului USR, Dacian Cioloș, în legătură cu numirea lui Marian Neacșu în guvern. Social-democrații îi transmit liderului USR, prin intermediul Facebook, că este „contorsionist al moralei”, după ce în 2020 spunea despre un candidat USR condamnat în trecut că „este reabilitat și că are cazierul curat”.
Nicolae Banicioiu
Foto: Agerpres

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu, trimis în judecată de DNA. Este acuzat că ar fi luat mită aproximativ 800.000 de euro

de Redactia HotNews.ro
Nicolae Bănicioiu, ministru al Tineretului și Sportului și al Sănătății în guvernele Ponta, a fost trimis în judecată vineri de DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Procurorii îl acuză pe Bănicioiu că în perioada decembrie 2012-martie 2014 ar fi primit de la doi oameni de afaceri peste 3,90 de milioane de lei (aproximativ 800.000 de euro) pentru a-și folosi influența pentru a fi numiți manageri de spital, precum și pentru a aloca bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte.
Vaccinare Romania 3 decembrie
Foto: RO Vaccinare

​Vaccinarea anti-Covid: 55.000 de români s-au imunizat în ultima zi, cei mai mulți însă fiind cei care și-au făcut doza booster

de V.M. HotNews.ro
55.174 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, iar de la debutul campaniei de imunizare s-a ajuns la un număr de 7.777.799 de persoane vaccinate, 7.489.616 dintre acestea cu schema de două doze, iar 1.619.418 au făcut și a treia doză.
Guvernul Ciuca
Foto: gov.ro

Concluziile întâlnirii de la Guvern pe termoficare: Se vor aloca bani pentru plata restanțelor la energia termică pentru București, Constanța și alte localități / Despre subvenție, deocamdată nimic

de C. Ivanov HotNews.ro
Guvernul va iniția un proiect de Hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri primăriilor, pentru plata restanțelor la energia termică, a transmis instituția după întâlnirea care a avut loc vineri dimineață între premierul Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, primarul Constanței, Vergil Chițac. De această formă de sprijin vor beneficia locuitorii din București, Constanța, precum și din alte localități care se confruntă cu disfuncționalități în livrarea energiei termice, a mai transmis executivul. În ceea ce privește subvenția de 980 milioane lei cerută de primarul Nicușor Dan, pentru a acoperi o parte din majorarea prețului la gigacalorie, deocamdată nu s-a luat o decizie.
armata spionaj si economie in romania1945-1991
Foto: Hotnews

Armată, spionaj și economie în România (1945-1991). Ediție specială Giftbooks cu mesajul și autograful autorului!

de A.V. HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Actualitate | Cultură
Aceasta este poate cea mai spectaculoasă carte de pană acum a istoricului Petre Opriș. Când începi să analizezi industria din perioada comunistă, inevitabil trebuie să intri în zona spionajului industrial și a proiectelor militare. Spionajul, mai ales pe vremea lui Ceaușescu, a fost un element esențial al dezvoltării industriei românești. Și astfel începi să înțelegi cum luau Ceaușescu sau diverși ministri decizii. - Lucian Popescu, editor Contributors.ro
Ediție specială, exclusiv pentru GiftBooks, cartonată și cu mesaj din partea autorului și autograf! Număr limitat de exemplare!
Loteria de Vaccinare
Foto: DreamsTime

Loteria de Vaccinare: A zecea extragere săptămânală are loc duminică. Ce numere participă

de F.B. HotNews.ro
​A zecea extragere săptămânală la Loteria de Vaccinare va avea loc duminică, 5 decembrie și va fi difuzată pe TVR 1 la orele 20:50, potrivit Loteriei Române. La această extragere participă numerele de ordine din intervalul 3.061.028 – 3.173.048, corespunzătoare participanților care s-au înscris, conform Regulamentului, până vineri, 3 decembrie, la orele 12:00.
Ionut Moșteanu, deputat USR-PLUS
Foto: Hotnews

Moșteanu (USR) cere PNL să desființeze pensiile speciale pentru primari: Curaj, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan și Florin Cîțu! Aveți curajul să vă opuneți baronilor locali și PSD-ului!

de L.P. HotNews.ro
Deputatul USR Ionuț Moșteanu le solicită liberalilor să desființeze pensiile speciale pentru primari, care urmează să intre în vigoare peste 29 zile. Moșteanu spune că plata acestor pensii speciale au ”un impact anual de aproximativ 600 milioane de lei”.
\sah online
Foto: Hotnews

Curs de sah online pentru copii

de redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Apr 2020 Sport | Alte sporturi
Invata sah online prin metoda fascinatiei cu "Profu' de Sah"
Curs rapid de sah pentru copii. Incepatori si avansati.
Cursurile pot fi organizate si in scoli si gradinite sau individual.
Nume mari din muzica românească primesc ajutor financiar de la Asociația pentru Drepturi de Autor
Foto: fanatik.ro

fanatik.ro: Nume mari din muzica românească primesc ajutor financiar de la Asociația pentru Drepturi de Autor. Artiștii au venituri modeste

de fanatik.ro
Nu toate numele cunoscute din muzica românească se bucură de un confort financiar, în ciuda faptului că au urcat pe scenă decenii la rând, iar melodiile lor au devenit șlagăre, de cele mai multe ori. Sunt cazuri concrete de artiști care, în loc să se bucure de o bătrânețe liniștită, nu încasează nici măcar 2000 de lei pe lună. În sprijinul muzicienilor români care au nevoie de susținere după o carieră dedicată în domeniu, Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor (UCMR-ADA) a pus la punct în ultimii ani un sistem prin care artiștii respectivi sunt ajutați financiar, informează FANATIK.
YouTube
Foto: Pixabay

Mediastandard.ro: Twitch vs YouTube - lupta pentru piața de livestreaming

de Mediastandard.ro
Bătălia pentru supremația livestream-urilor se dă zilele astea între Twitch și YouTube. De YouTube sunt sigur că ați mai auzit și că îl folosiți mai des decât cealaltă platformă. YouTube este, în momentul de față, cea mai mare platformă de conținut video și a stat pe poziția fruntașă cu mare lejeritate. În ultimii ani, însă, a început să integreze și să introducă diferite funcții astfel încât livestreaming-ul să poată fi făcut și accesat mai ușor.
Joacă responsabil!
Foto: playresponsibly.ro
Joacă responsabil!

Doctorul Gabor Maté, un maestru al studierii adicțiilor, pune diagnosticul: "Fiecare dependent a fost traumatizat"

de playresponsibly.ro
Doctorul Gabor Maté este, în profesia lui, o somitate. Dar este și unul dintre autorii la modă, fiind semnatarul a numeroase best-seller-uri. Canadianul cu origini maghiare are o carieră fabuloasă, care se bucură atât de recunoașteri din partea comunității de practicieni, cât și din partea celor care-i citesc cărțile și-i ascultă prelegerile. Gabor Maté a studiat ca nimeni altul dependența, încă văzută în societate ca fiind rezultatul unei voințe slabe sau a unui caracter moral slab. Specialistul a trecut dincolo de această viziune simplistă, stabilind cu probe că dependența este rezultatul interacțiunii dintre factori și condițiile de mediu.
Intr-o fabrica auto
Foto: Volkswagen

Germania: Piața auto scade în noiembrie 2021 mai rău decât în ​​2020

de I.B. HotNews.ro
Piața auto germană a cunoscut în noiembrie, cu o scădere de 31,7% pe parcursul unui an, a cincea scădere consecutivă, penalizată de deficitul internațional de componente electronice care face ca 2021 să fie un an și mai rău decât anul de coșmar 2020, potrivit AFP.
Elevi la scoala
Foto: Pixabay

​LISTĂ Rata de infectare din fiecare localitate din țară. Aproape 240 localități mai au incidență de peste 3 la mie, acolo unde funcționarea școlilor depinde de rata de vaccinare a profesorilor

de I.R. HotNews.ro
Ministerul Educației a transmis vineri rata de infectare cu Covid din fiecare localitate din țară. Potrivit acesteia, sunt aproape 240 localități - sub 8% din total - cu incidența cazurilor de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori, unde școlile și grădinițele se deschid în funcție de rata de vaccinare a angajaților din fiecare unitate de învățământ.
Statuia lui Theodore Roosevelt
Foto: YouTube

Celebra statuie a lui Theodore Roosevelt de la New York, în curs de demontare / ”Este jignitoare”

de I.B. HotNews.ro
Operațiunile pentru retragerea statuii fostului președinte american Theodore Roosevelt, în apropiere de Central Park din New York, au început. Instalată la intrarea în Muzeul american de Istorie Naturală de 80 de ani, sculptura care îl înfățișează pe președinte pe cal, flancat de un afro-american și un amerindian, a fost considerată degradantă, potrivit News.ro care citează Le Figaro. Ea a devenit și mai celebră după difuzarea filmului ”O noapte la muzeu”.
Broasca testoasa
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: Șapte oameni au murit, între care un copil de doar 3 ani, după ce au mâncat carne de broască țestoasă, în Zanzibar

de Digi24 Digi24.ro
Șapte oameni au murit, în Zanzibar, după ce au mâncat carne toxică de broască țestoasă. Printre aceștia se numără și un copil de doar trei ani. Alte 38 de persoane au ajuns la spital din aceeași cauză.
Sergio Ramos
Foto: Profimedia via DigiSport

DigiSport: Sergio Ramos, o nouă accidentare! PSG a făcut anunțul

de ​Digisport Digisport.ro
Sergio Ramos (35 de ani) nu a fost inclus în lot pentru meciul următor din Ligue 1, contra lui Lens, din cauza unor probleme musculare.
Meduza gigant
Foto: Captura Livescience.com

O „meduza fantomă” gigant reperată în largul coastei Californiei

de I.B. HotNews.ro
Oamenii de știință care pilotează un submarin de la distanță au filmat imagini fascinante cu un prădător fantomă uriaș pândind în apele adânci ale Golfului Monterey, California, scrie Live Science. Uriașa meduză (Stygiomedusa gigantea) a fost capturată în timp ce plutea senină la o adâncime de aproape 1.000 m.
Cristiano Ronaldo
Foto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Transferul lui Cristiano Ronaldo la Manchester United, în vizorul justiției italiene

de A.I. HotNews.ro
Cristiano Ronaldo a ajuns în vara acestui an de la Juventus Torino la Manchester United, iar transferul atacantului lusitan este anchetat de justiția italiană.
Tanczos Barna
Foto: Agerpres

Ministrul Mediului contestă una din deciziile CE de a trimite România în fața Curții de Justiție: Este ciudat modul în care s-a acționat

de Redactia HotNews.ro
Comisia Europeană a decis să trimită România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene din două motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluării industriale și neîndeplinirea obligației de a adopta un program de control al poluării atmosferice. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că în prima situație este "ciudat" modul în care a acționat Comisia, pentru că România a închis definitiv două dintre cele trei centrale de mare ardere pentru care a fost trimisă în judecată.
Florian Libocor
Foto: Hotnews

De unde începe bogăția? Florian Libocor: Pragmatic, bogăția este asociată cu avuția unei persoane care face parte din „cei 1%” / În România este nevoie de circa 300 mii dolari, conform Knight Frank Wealth Sizing Model

de DP HotNews.ro
Pragul sărăciei este bine definit. Dar nu avem o definiție care să ne spună de la ce venit în sus ne putem considera bogați. HotNews a publicat o serie de răspunsuri la această întrebare. Azi, publicăm opinia lui Florian Libocor, economistul-șef al BRD. ”Este provocator să încerci să “stabilești” un nivel de la care trebuie să consideri că există bogăție, că ai trecut pragul de la care “începi să fii bogat”. Bogat poți să fii sărac fiind, precum și invers. Bogăția are, cred, precum viața, mai multe (dar cel puțin două) nuanțe, între care una (și probabil cea mai larg acceptata ca fiind esențială) este cea materială. Poți să spui că atunci când nevoile îți sunt acoperite de ceea ce câștigi, dar mai poți și să economisești, începi să fii bogat. Este oare corect? În parte da, în totalitate nu.
Nicușor Dan
Foto: PMB

Nicușor Dan, tot nevaccinat anti-COVID: Mă vaccinez azi sau în weekend. Nu pot spune cu ce vaccin

de Redactia HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a mers vineri la guvern pentru discuții privind subvenția la gigacalorie și a prezentat un test COVID pentru a putea intra, fiind în continuare nevaccinat. El a spus că se va vaccina vineri sau în weekend, însă nu știe cu ce ser.
Televizoare
Foto: Pavel Sytsko, Dreamstime.com

UPDATE Rabla pentru electrocasnice 2021: Bugetul etapei a doua, epuizat în 8 minute, dar cu probleme de accesare / Experiența unui utilizator care nu a putut genera certificatul

de G.S. HotNews.ro
Bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice s-a epuizat în opt minute, iar Ministerul Mediului a anunțat că au fost generate 33.877 de vouchere.
Mokgweetsi Masisi, presedintele Botswanei
Foto: Li Xueren / Zuma Press / Profimedia Images

Botswana spune că diplomații infectați cu varianta Omicron au venit din Europa și lansează un atac dur împotriva interdicțiilor de călătorie

de S.J. HotNews.ro
Președintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a declarat că unii din cei 4 diplomați care au fost testați pozitiv cu varianta Omicron a coronavirusului au venit în țara africană din Europa, cerând ridicarea restricțiilor de călătorie impuse la adresa unor țări din sudul Africii, relatează Reuters.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Emmanuel Macron alaturi de printul mostenitor al Emiratelor Arabe Unite
Foto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

Emmanuel Macron a concesionat pentru încă 10 ani numele și opere ale muzeului Luvru Emiratelor Arabe Unite

de S.J. HotNews.ro
Acordul de licență pentru Luvru Abu Dhabi a fost prelungit cu încă zece ani, până în 2047, dovadă a unei reușite a muzeului deschis în 2017 în Emiratele Arabe Unite, a anunțat vineri Palatul Élysée cu ocazia vizitei la Dubai a președintelui francez Emmanuel Macron, relatează Barrons și News.ro.
George si Amal Clooney
Foto: Maciek Musialek/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

George Clooney a primit o ofertă de 35 de milioane de dolari pentru o zi de muncă. După ce a discutat cu soția, a decis să refuze

de G.S. HotNews.ro
Actorul George Clooney a declarat că i s-au oferit 35 de milioane de dolari pentru "o zi de muncă", însă a refuzat oferta, relatează vineri dpa, preluată de Agerpres.
Dan Petrescu
Foto: Facebook/ Fotbal Club CFR 1907

Prima declarație a lui Dan Petrescu după ce i s-a propus postul de selecționer al României

de A.I. HotNews.ro
Dan Petrescu a vorbit, vineri, despre întâlnirea pe care a avut-o cu președintele FRF, cel care i-a propus funcția de selecționer al României. Antrenorul celor de la CFR Cluj a oferit mai multe detalii, spunând printre altele, că "acum nu mai depinde de mine, ci de club, de patron".
Instalatie nucleara Natanz din Iran
Foto: Salam Pix / Abaca Press / Profimedia Images

007: Mossadul a păcălit cercetători iranieni să îl ajute să arunce în aer instalația nucleară din Natanz

de S.J. HotNews.ro
Mossadul a fost în spatele distrugerii unuia dintre cele mai protejate și importante instalații nucleare din Iran, agenții serviciului secret al Israelului reușind acest lucru prin păcălirea mai multor cercetători iranieni să îi ajute cu sabotajul, relatează The Jerusalem Post.
Nicolae Ciuca
Foto: Agerpres

​VIDEO Premierul Ciucă: Suntem în urmă cel puțin cu stabilirea cadrului de implementare pentru PNRR / Vrem ca bugetul pe anul 2022 să fie finalizat până pe 24 decembrie

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri la începutul ședinței de Guvern că România este în urmă cu privire la adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pentru stabilirea cadrului de implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în condițiile în care UE a virat deja României 1,8 miliarde de euro, echivalentul a 13% din granturile prevăzute pentru țara noastră.
Dr. Mihai Craiu
Foto: Spitalul Virtual pentru Copii (Facebook)

Medicul Mihai Craiu anunță închiderea platformei Spitalul Virtual pentru Copii: Cam asta a fost

de Alina Neagu HotNews.ro
Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București, anunță închiderea platformei online Spitalul Virtual pentru Copii, lansată acum 4 ani și urmărită de aproape 250.000 de oameni: "Cred că explicațiile nesolicitate nu aduc nici un fel de beneficii, în România. Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri și comentarii, aici în SVC, în toți acești aproape 4 ani. Un efort voluntar, destinat unei utopii... Cam asta a fost", a anunțat vineri dimineață Mihai Craiu.
Sotii Ugur Sahin si Ozlem Tureci, fondatorii BioNTech
Foto: Bernd Von Jutrczenka / AFP / Profimedia Images

Șeful BioNTech, despre Omicron: Această variantă cu foarte multe mutații a apărut mai devreme decât mă așteptam / Cei vaccinați, protejați contra formelor grave

de G.S. HotNews.ro
Compania germană BioNTech poate să își adapteze relativ rapid vaccinul împotriva coronavirusului ca răspuns la varianta Omicron, a declarat directorul general al acesteia, Ugur Sahin, adăugând că, în ciuda mutației, vaccinurile ar trebui să continue să protejeze oamenii împotriva bolilor grave, transmite Reuters.
Marius Budai
Foto: Captura Guvern

VIDEO Ministrul Muncii critică ținta de 9,4% din PIB prinsă în PNRR pentru cheltuielile cu pensiile: Nu înțeleg de ce domnul Ghinea a pus acest obiectiv, în contextul în care media în UE este de 13%

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a criticat vineri obiectivul din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ca totalul cheltuielilor publice brute cu pensiile să nu depășească 9,4% din PIB în perioada 2022-2070. 'Critic acest 9,4% prins în PNRR pentru că nu-l înțeleg. De ce UE are acum 13%, noi prin legea 127 ne-am propus 11,7%, iar domnul Ghinea a spus 9,4%? Eu personal nu înțeleg.', a declarat Budăi, care a adăugat că pensiile vor fi modernizate.
Florin Roman
Foto: Agerpres

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, nu-și găsește cartea de ”Sisteme informaționale” din CV, singura legătură cu domeniul pe care-l conduce - Libertatea

de G.S. HotNews.ro
Noul ministru al digitalizării, Florin-Claudiu Roman, deține în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaționale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006. Absolvent de economie, contabilitate și de ”Apărare și securitate națională”, această carte reprezintă singura legătură a sa cu domeniul Digitalizării, scrie Libertatea.
Numarul 112
Foto: EENA

Un bărbat de 45 de ani din Neamț a murit după ce a încercat să intre în apartament de pe acoperișul blocului pentru că nu avea cheia

de Redactia HotNews.ro
Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Piatra Neamț a murit după ce a încercat să intre în apartamentul în care locuia, situat la etajul al patrulea, de pe acoperișul blocului, prin balcon. El nu avea cheie, iar fratele său nu îi răspundea, astfel că s-a legat cu un cablu și a încercat să coboare de pe acoperiș în balcon, însă cablul s-a rupt.
Vaccinuri Pfizer, Moderna, Astrazeneca si Janssen
Foto: Marc Bruxelle / Alamy / Alamy / Profimedia

Studiu: Șase vaccinuri anti-Covid diferite sunt sigure și eficace după doza „booster” / Care este singura excepție

de S.J. HotNews.ro
Șase vaccinuri anti-Covid diferite sunt sigure și eficace când sunt folosite pentru administrarea unei a treia doze „booster”, conform unui nou studiu realizat în Marea Britanie și citat de CNBC.
Solicitanti de azil opriti la frontiera
Foto: Politia de Frontiera

Numărul cererilor de azil în UE a atins în septembrie un record după noiembrie 2016

de V.M. HotNews.ro
Numărul cererilor de azil depuse în cele 27 de state ale Uniunii Europene, Elveția și Norvegia a atins în septembrie un record din noiembrie 2016 încoace, numărul cererilor depuse de afgani crescând cu 72% față de luna precedentă, a anunțat vineri Biroul European de Sprijin pentru Azil (EASO).
Poluare cu metan
Foto: Freepik

Un oraș din Asia a devenit din nou cel mai poluat oraș din lume

de S.J. HotNews.ro
Un oraș din Asia a ajuns din nou în fruntea clasamentului zilnic al celor mai poluate orașe din lume, în contextul eforturilor fără succes ale autorităților de a reduce poluarea, informează agenția DPA, citată de Agerpres.
Coronavirus Germania
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Germania: Aproape 1 milion de persoane sunt infectate cu coronavirus la acest moment

de G.S. HotNews.ro
Ministrul german al sănătății a declarat că mai mult de 1% din populația de circa 85 de milioane de oameni a țării este infectată în prezent cu coronavirus și a făcut apel la cetățeni să se vaccineze dacă nu au făcut-o încă, potrivit Guardian.
Exercitii cu soldati rusi
Foto: Mihail Siergiejevicz/SOPA Imag / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ucraina spune că Rusia ar putea lansa o ofensivă pe scară largă în ianuarie: "Serviciile noastre de informații analizează toate scenariile, inclusiv cel mai rău"

de G.S. HotNews.ro
Rusia a concentrat peste 94.000 de soldați în apropierea granițelor Ucrainei și s-ar putea să se pregătească pentru o ofensivă militară pe scară largă la sfârșitul lunii ianuarie, a declarat vineri ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, în fața parlamentului, citând rapoarte ale serviciilor de informații, potrivit Reuters.
Viktor Orban
Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Ungaria vrea să blocheze participarea UE la summitul democrației organizat de SUA fiindcă n-a primit invitație

de S.J. HotNews.ro
Ungaria vrea să blocheze participarea Uniunii Europene la summitul democrației organizat pentru săptămâna viitoare de președintele american Joe Biden fiindcă este singura țară a blocului comunitar care nu a primit o invitație, relatează Euractiv.
Adrian Streinu Cercel
Foto: AGERPRES

Adrian Streinu-Cercel: Încă un val epidemic, cel mai probabil la începutul anului viitor / Concetățenii noștri se comportă ca și când și-ar dori să se infecteze

de Redactia HotNews.ro
Românii se comportă ca și când și-ar dori să se infecteze cu noul coronavirus pentru că nu poartă mască și nu se vaccinează, motiv pentru care la începutul anului 2022 vom avea, cel mai probabil, un nou val pandemic, susține medicul Adrian Streinu-Cercel, președinte al Comisiei de sănătate a Senatului.
Aeroportul International O'Hare
Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP / Profimedia

SUA vor înăspri regulile de intrare în țară din cauza variantei Omicron / Persoanele vaccinate anti-Covid vor fi nevoite să se testeze pentru coronavirus

de S.J. HotNews.ro
Președintele Joe Biden a anunțat joi că intenționează să înăsprească regulile de călătorie pentru cei care intră în Statele Unite și să extindă obligativitatea purtării măștilor de protecție în avioane și alte mijloace de transport ca parte a eforturilor administrației sale de a preveni răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează The Wall Street Journal.
ABBA
Foto: Facebook

VIDEO ABBA, primul cântec cu tematică de Crăciun

de Redactia HotNews.ro
ABBA a lansat vineri ''Little Things'', prima melodie cu tematică de Crăciun a legendarei trupe suedeze, în format single pe CD.
Vaccinare anti-Covid in Italia
Foto: Cecilia Fabiano/ Lapresse/ Profimedia Images

Un italian a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a obține certificatul verde

de S.J. HotNews.ro
Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Piemont care voia să obțină „prețiosul” certificat Covid a încercat joi să se vaccineze împotriva coronavirusului într-un braț proteză de silicon, relatează agenția AFP, citată de News.ro.
Garbine Muguruza, alaturi de noul iubit
Foto: Captura Instagram

FOTO Cine este noul iubit al jucătoarei Garbine Muguruza - Are lipici la sportive

de I.A. HotNews.ro
Garbine Muguruza are parte de un final de an de vis: a câștigat Turneul Campioanelor, a încheiat sezonul pe locul 3 WTA și s-a afișat la brațul noului iubit.
Papa Francisc se afla in vizita in Cipru
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Un bărbat care a încercat să intre cu un cuțit pe stadionul unde papa Francisc oficia o slujbă a fost arestat de poliția cipriotă

de S.J. HotNews.ro
Poliția cipriotă a arestat vineri un bărbat aflat în posesia unui cuțit și care încerca să pătrundă pe stadionul din Nicosia unde papa Francisc oficia o slujbă, a informat un responsabil al poliției locale, transmit Reuters și Agerpres.
Linie modernizata
Foto: CFR Infrastructura

Trenurile vor putea rula cu 160 km/h pe cei 77 km dintre Sighișoara și Blaj

de Vlad Barza HotNews.ro
CFR SA anunță că sistemul european de management al traficului Feroviar (ERTMS) este funcțional pe segmentul feroviar Sighișoara - Mediaș (39 km) pe ambele fire de circulație, modernizate pentru viteza maximă de circulație a trenurilor de călători de 160 km/h. Sistemul va fi funcțional în curând și pe alți 40 km, între Mediaș și Blaj. Modernizarea liniei Sighișoara - Simeria este gata de 3 ani, însă au durat mult mai mult lucrările cu instalațiile de semnalizare.
Lloyd Austin
Foto: Vano Shlamov / AFP / Profimedia

VIDEO Gafă a secretarului american al Apărării, Lloyd Austin: ”În cel mai bun caz, nu vom asista la o incursiune a Uniunii Sovietice în Ucraina”

de G.S. HotNews.ro
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și-a exprimat joi îngrijorarea în legătură cu tensiunile crescânde dintre Moscova și Ucraina, dar a făcut și o gafă, spunând Uniunea Sovietică în loc de Rusia, potrivit AFP.
Larisa Iordache
Foto: Daniel A. Anderson / Zuma Press / Profimedia

Larisa Iordache, în fața unei noi operații - Ce mesaj a postat gimnasta pe Facebook

de L.V.A. HotNews.ro
Laris Iordache a anunțat, vineri, prin intermediul Facebook, că se va opera la Viena pentru problema la gleznă care a forțat-o să se retragă din finala la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Nemaivăzuta paradă dintr-o comună din Olt. De ce emigrează un asistent medical. 20 de ținte PNRR, de atins până la finalul anului. Taxa pe viitor. Trista realitate de la care pleacă Bugetul Fasole cu ciolan și medalii

de DP HotNews.ro
Paradă nemaivăzută într-o comună din Olt, cu ATV-uri, cai, căruțe și un tun făcut din cazanul de țuică ● De ce emigrează un asistent medical: „Aici e un film SF. Ne mai șochează că ard spitalele?” ● Economist: Guvernele nu atacă puternic inflația fiindcă ea ajută statele, dar afectează populațiile ● Interviu cu un cercetător din Africa de Sud: „Există țări care probabil au o mulțime de variante de virus, dar pentru că nu le analizează, nu le cunosc” ● Majoritatea școlilor din zona Moldovei au pasat către părinți responsabilitatea testării elevilor. „Ne-am dorit teste și acum vrem să scăpăm de ele” ● Titane (2021) – Imaginație dură ● Primul examen pentru PNL și PSD: 20 de ținte PNRR, de atins până la finalul anului ● Taxa pe viitor: Modelul țării care investește în inovare ● Trista realitate de la care pleacă Bugetul: dobânda pe termen lung a ajuns la 4,75% în octombrie și păstrează urcarea ● Fasole cu ciolan și medalii. Cât costă sutele de decorații acordate de președintele Iohannis în ultimii doi ani, inclusiv de Ziua Națională ● Statul nu este un magnet pentru oamenii bine pregătiți. România are multe companii de stat care nu produc nimic.
Omicron, confirmata tot mai des
Foto: Dreamstime

Omicron: Primele cazuri de transmitere locală în SUA și Australia / Riscul de reinfectare, de 3 ori mai mare ca la Delta - studiu sud-african

de G.S. HotNews.ro
Primele cazuri de transmitere locală a Omicron au fost raportate joi și vineri în Statele Unite și Australia, sporind îngrijorările legate de această nouă variantă a coronavirusului, care este deja dominantă în Africa de Sud și ar putea deveni dominantă în Europa, transmite AFP.
Peisaj de iunie la munte
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Bugetarii vor primi din nou vouchere de vacanță în 2022. Care va fi valoarea acestora și cum vor putea fi folosite

de Redactia HotNews.ro
Bugetarii vor beneficia din nou de vouchere de vacanță din 2022. Conform proiectului de act normativ care prevede reluarea acordării tichetelor de vacanță, valoarea acestora va rămâne 1.450 de lei pentru fiecare angajat și vor fi acordate până în 2026.
Mugur Isarescu
Foto: Hotnews

Muzeul Băncii Naționale se redeschide pentru public din 6 decembrie 2021 / Pentru acces, va trebui să prezentați certificatul verde

de DP HotNews.ro
Vizitatorii vor descoperi noile amenajări din cadrul expoziției permanente, inclusiv un lingou de aur din rezerva BNR, prezentat după un concept modern, utilizat în cadrul tuturor muzeelor băncilor centrale, au transmis oficialii BNR într-un comunicat. Două noi expoziții temporare sunt deschise pentru vizitare până la sfârșitul lunii mai 2022: 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I (1921-2017) și Ecaterina Teodoroiu – Eroina Primului Război Mondial. Realizată ca o incursiune imaginară în viața monarhului, de la copilărie la senectute, expoziția 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I (1921-2017) prezintă uniformele de mareșal care i-au aparținut suveranului, costume populare, artefacte militare, monede, medalii, documente, bancnote etc.
Alec Baldwin
Foto: ABC / Backgrid UK / Profimedia Images

Alec Baldwin afirmă că nu va mai juca în filme ce includ arme / Ce spune despre cariera sa de actor

de S.J. HotNews.ro
11:11
Actorul american Alec Baldwin a vorbit despre împușcarea accidentală a regizoarei de imagine Halyna Hutchins pe platoul de filmare al westernului „Rust” într-un prim interviu după tragicul eveniment, afirmând că nu va mai lucra niciodată la un film în care sunt folosite arme, relatează Insider.
Freddie Mac si Fannie Mae
Foto: Dacology / Alamy / Profimedia Images

Déjà-vu? Guvernul american permite acum Fannie Mae și Freddie Mac să garanteze credite ipotecare de până la aproape un milion de dolari

de S.J. HotNews.ro
Agenția Federală pentru Finanțarea Locuințelor din Statele Unite a anunțat săptămâna aceasta că va permite giganților ipotecari Fannie Mae și Freddie Mac să garanteze credite de aproape un milion de dolari pe unele din cele mai scumpe piețe imobiliare din Statele Unite, relatează The Wall Street Journal.
Tren chinez de mare viteza
Foto: Vitalyedush, Dreamstime.com

China este de neoprit: inaugurează opt noi căi ferate în luna decembrie

de Vlad Barza HotNews.ro
China construiește căi ferate într-un ritm care nu poate fi egalat niciunde în lume, iar în decembrie vor fi deschise opt noi căi ferate, printre care una internațională către Laos, dar și secțiuni ce permit viteze de peste 300 km/h. China a construit în 15 ani aproape 40.000 de km de linii de tren de mare viteză, mai mult decât tot restul lumii a construit în 55 de ani și investițiile totale au trecut de 1.000 miliarde de dolari.
Omicron, confirmata tot mai des
Foto: Dreamstime

Încă o țară a descoperit o infecție cu varianta Omicron înainte de depistarea sa în Africa de Sud

de S.J. HotNews.ro
Malayezia a detectat primul caz cu varianta Omicron a coronavirusului pe teritoriul său, au informat vineri autoritățile locale, care au precizat că este vorba de o persoană care a călătorit în Africa de Sud în urmă cu două săptămâni, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.
112
Foto: AGERPRES

UPDATE Guvernul a aprobat ajutoare de urgență răniților și familiilor victimelor exploziei de la uzina mecanică Băbeni din Vâlcea: 10.000 de lei pentru fiecare persoană decedată

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Patru persoane și-au pierdut viața luna trecută într-o explozie produsă la Uzina Mecanică Băbeni și mai multe au fost rănite, iar Guvernul are pe agenda ședinței de vineri adoptarea unei Hotărâri pentru acordarea de ajutoare de urgență. UPDATE Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că Guvernul a adoptat această Hotărâre și se vor acorda câte 10.000 de lei pentru fiecare persoană decedată, câte 8.000 de lei pentru fiecare persoană rănită și câte 5.000 de lei pentru fiecare persoană în șoc traumatic.
Statia spatiala Northrop Grumman
Foto: NASA

FOTO NASA acordă 425 milioane de dolari pentru trei stații internaționale private

de G.S. HotNews.ro
NASA a anunțat joi că a acordat un total de 415,6 milioane de dolari companiei Blue Origin a miliardarului Jeff Bezos, contractorului Northrop Grumman și companiei Nanoracks, finanțată prin capital de risc, pentru a dezvolta stații spațiale comerciale deținute și operate de firme private, transmite Reuters.
Dacian Ciolos in Parlament
Foto: AGERPRES

Cioloș, despre numirea lui Marian Neacșu la Secretariatul General al Guvernului: "Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali"

de Redactia HotNews.ro
Liderul USR, Dacian Cioloș, îi transmite președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în contextul numirii lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, că acea condamnare a acestuia, pentru conflict de interese, este ”furt și înșelare a încrederii cetățenilor în stat și în exponenții săi”. El atacă și PNL, spunând că ”nu a dat niciun semn ar fi deranjat de numirea Laurei Vicol la șefia Comisiei juridice din Parlament și că aceeași tăcere asurzitoare va însoți și numirea lui Marian Neacșu la conducerea Secretariatului General”.
Merkel in lacrimi
Foto: Captura video

VIDEO Fanfară militară, un hit punk și multă emoție: Ceremonia de adio a lui Merkel după 16 ani în funcția de cancelar a fost presărată cu lacrimi - UPDATE

de N.O. HotNews.ro
Pe un hit din epoca comunistă semnat de o divă punk, Angela Merkel, vizibil emoționată, și-a luat rămas bun, joi, de la forțele armate, cu mai puțin de o săptămână înainte de a părăsi funcția de cancelar pe care a ocupat-o timp de 16 ani, relateză AFP.
Ion Iliescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres

ICCJ: Ion Iliescu poate fi anchetat penal în legătură cu moartea a patru persoane în timpul Mineriadei

de N.O. HotNews.ro
Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, joi, o cerere a procurorilor de la Parchetul General privind redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului președinte Ion Iliescu, în legătură cu moartea a patru persoane în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, relatează Agerpres.
TVA comert online
Foto: Dreamstime.com

Evaziunea fiscală în UE: România, pe primul loc/ UE, pierderi de 4.000 de euro pe secundă din neîncasarea de TVA

de I.B. HotNews.ro
Se estimează că, în 2019, statele membre ale UE au pierdut în total 134 de miliarde de euro din neîncasarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA). România se află pe prima poziție în lista țărilor cu cele mai mai pierderi fiscale din Europa, cu o pierdere de 34,9% din TVA într-un an, potrivit Comisiei Europene, scriu grecii de la Reporter.
Politia Rutiera
Foto: Facebook / Politia Romana

Modificare importantă privind plata amenzilor de circulație - lege promulgată

de Redactia HotNews.ro
Procesul verbal privind plata amenzilor de circulație nu mai trebuie să fie trimis la Poliție, conform unor modificări aduse legii. Actul normativ a fost promulgat joi de către președintele Klaus Iohannis.
Zimbri la Vinatori Neamt
Foto: Romsilva

O știre face turul Europei: Zimbrii revin în România după 200 de ani

de A.Th.C. HotNews.ro
Cei mai noi locuitori din Carpații României preferă să stea retrași de vizitatori, dar urmele prezenței lor sunt vizibile. Urme de copite în pământ. Coajă jupuită de pe copaci. Sunt semnele succesului unui proiect de readucere a zimbrilor (bizonilor europeni/ Bison bonasus) în regiune, după o absență de sute de ani, sună a treia cea mai citită știre de azi de pe Euronews.green.
Sebastian Kurz
Foto: Francisco Seco / AFP / Profimedia

Fost model pentru conservatori și fost cancelar al Austriei, Sebastian Kurz părăsește scena politică într-un mod șocant

de I.B. HotNews.ro
Joi, fostul cancelar austriac Sebastian Kurz și-a anunțat retragerea de pe scena politică, punând astfel capăt rolului carismatic pe care l-a avut ca model al conservatorilor din Europa și ajungând acum un fost lider în dizgrație, marginalizat la vârsta de 35 de ani, scrie Washingon Post.
Laura Vicol
Foto: Facebook

Laura Vicol: Sunt mândră că sunt avocat, sunt mândră pentru tot ceea ce am făcut / Am reprezentat clienți în instanțe timp de 21 de ani și am făcut-o cu cinste și onoare

de Redactia HotNews.ro
Președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, susține că activitatea sa de avocat "nu va interfera" niciodată cu activitatea parlamentară, spunând că este mândră că e avocat și pentru tot ceea ce a făcut. Deputatul PSD Laura Vicol a fost avocatul Alinei Bica, dar și al mai multor personaje controversate din lumea interlopă, ea fiind aleasă la șefia Comisiei juridice de noua coaliție PNL-PSD-UDMR.
Investitii pentru viitorul copiilor
Foto: DreamsTime

Părinții care au uitat de Programul gROwth pentru copii mai au timp o lună pentru cei 600 lei de anul acesta/ Ce trebuie să știi

de F.B. HotNews.ro
Poate că mulți părinți au uitat, dar copiii lor au conturi deschise la Trezorerie, în urma programului "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar". Așadar, dacă au posibilități materiale, pot depune bani în acele conturi, având în vedere prima oferită de stat, de 600 lei, iar din acest an a mai rămas doar o lună.
Tineri angajati
Foto: Dreamstime.com

Spune-mi din ce generație ești ca să-ți spun cum muncești. O analiză a comportamentului profesional a celor 4 generații: Baby- Boomers, generația X, Y (Millennials) și generația Z

de DP HotNews.ro
Patru generații diferite sunt active pe piața muncii: Baby- Boomers, Generația X, Generația Y (Millennials) și cea mai tânără generație, Generația Z, fiecare dintre ele fiind caracterizată de valori, ambiții și stiluri de lucru diferite, arată un studiu realizat de Sergiu- Lucian Raiu, recent publicat. Studiul analizează caracteristicile fiecărei generații și comportamentul membrilor acestora pe piața muncii, balanța muncă/ familie și așteptările de la angajatori.
Autostrada Transilvania, drumul de legatura de langa Targu Mures
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Încă un tronson de autostradă este aproape gata și așteaptă să fie deschis traficului / Cum arată acum

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 9 km de șosea rapidă, din care 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum cu patru benzi și separator de sens sunt gata pentru deschiderea traficului, iar inaugurarea oficială ar urma să vină săptămâna viitoare. „Ciotul” din Autostrada Transilvania a fost construit în aproape 16 luni și va fi deschis înaintea termenului contractual.Alte titluri din Actualitate:

Varianta Omicron crește riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală (date preliminare ale OMS)
​SONDAJ Ar trebui să fie vaccinarea anti-COVID obligatorie?
UE avertizează că varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa în câteva luni / Recomandările ECDC
Marian Neacșu ar urma să fie numit secretar general al Guvernului / Ciolacu: Condamnarea e depășită juridic. Domnului Neacșu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii?
Noua variantă în discuție pentru certificatul COVID. Rafila: Să nu fim ipocriți și în spatele unui instrument de protejare a sănătății publice să fie un mecanism care să inducă un soi de obligativitate a vaccinării
De ce învață Vlad Oros, elevul medaliat cu aur la două Olimpiade Internaționale în 2021: pentru momentele „Evrika” / „Mulți nu au înțeles ce înseamnă un virus sau un vaccin; asta îmi pare un eșec al sistemului de educație”
VIDEO Imagini virale: Un jandarm din București cade de pe cal în timp ce încearcă să îl încalece / Reacția Jandarmeriei


ECONOMIE

Programul Tezaur pentru populatie
Foto: Facebook

​Tezaur continuă în decembrie 2021. Românii pot împrumuta statul la dobânzi de 4,25%, 4,75% sau 5,1%

de F.B. HotNews.ro
Programul Tezaur, titlurile de stat dedicate populației care se pot achiziționa prin Trezorerie sau Poșta Română, continuă în decembrie. Dobânzile sunt mai mari decât în noiembrie. Astfel, pentru oferta de 1 an, Ministerul Finanțelor oferă o dobândă de 4,25%, pentru cea de 3 ani – 4,75%, iar pentru 5 ani de 5,1%.
Google Play și App Store
Foto: Google și Apple via Dreamstime

Top aplicații și jocuri pe Google Play și App Store în 2021

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Joi, 2 Dec 2021 Economie | IT
Google și Apple au anunțat care sunt cele mai bune aplicații și jocuri din 2021 în magazinele lor online, Google Play și App Store, dar și care sunt aplicațiile favorite, disponibile pe Wear OS (fosta aplicație Android Wear pentru smartwatch), Google TV, Apple Watch sau Apple TV.
Rulota Tracia Familia
Foto: Tracia Caravan

VIDEO Cine e în spatele primei rulote românești produsă după '89, Tracia Familia

de Adi Iacob HotNews.ro
Prototipul rulotei concepute în România sub denumirea comercială Tracia Familia a primit omologarea RAR și poate circula legal pe șosele, spune Gabriel Bugnar, dezvoltatorul produsului. Creatorul vehiculului vrea să deschidă producția cu o mică serie test de 20 de rulote și afirmă că e deja în discuție cu posibili investitori. Deocamdată, prima rulotă post-decembristă concepută și asamblată în România este garată într-un parc de rulote de lângă București și așteaptă nu doar vreme bună de vacanțe ci și cumparători sau finanțatori pentru începerea producției la seria de test, în 2022.


SPORT

Shuai Peng
Foto: CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

ATP, luare de poziție diferită față de WTA în cazul jucătoarei Shuai Peng

de Red. Sport HotNews.ro
ATP, organizația care administrează circuitul profesionist masculin de tenis, cere acces direct la jucătoarea Shuai Peng și consideră că cel mai bun mod de a influența situația sa în China este de a favoriza prezența la fața locului, informează AFP.
Mircea Lucescu
Foto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dinamo, mână de ajutor din partea lui Mircea Lucescu

de A.I. HotNews.ro
Joi, 2 Dec 2021 Sport | Fotbal
Mircea Rednic a vorbit joi despre ajutorul pe care Mircea Lucescu l-ar putea da formației din Ștefan cel Mare. Concret, Dinamo ar putea beneficia de jucători de la Dinamo Kiev.


0-100.hotnews.ro

Intr-o uzina auto
Foto: Volvo Cars

Inventivitate, dar și soluții disperate - Ce fac constructorii auto pentru a simți un pic mai puțin efectele crizei procesoarelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Auto
​Unii constructori auto vor pe viitor să-și proiecteze propriile cip-uri, alții le cumpără direct de la producător, iar în unele cazuri mașinile sunt produse fără anumite sisteme. Industria auto spera la început de 2021 că până în a doua jumătate a anului lucrurile se vor rezolva aproape total, însă nu a fost deloc așa, astfel că a fost nevoie să se găsească și soluții ingenioase, dar și unele disperate. Simplitate este cuvântul cheie, în unele cazuri s-a modificat designul sistemelor și asta s-a făcut în funcție de cip-urile care se găseau cel mai ușor.


LIFE

Cafea
Foto: Lea Paterson / Sciencephoto / Profimedia Images

Nutriție și sănătate: Cafeaua băută dimineața este de și mai mare folos decât știați

de A.Th.C. HotNews.ro
Joi, 2 Dec 2021 Life | Natural
În primul studiu care explorează efectele cafelei asupra dinamicii vizuale, cercetătorii au ajuns la concluzia că ea îmbunătățește atenția și acuratețea detectării obiectelor aflate în mișcare. Cofeina diminuează și timpii de reacție, informează SciTech Daily.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by