Militarul Andrei Opris
Foto: Fortele Terestre Romane

Povestea și războaiele unui militar român care, de Ziua Națională, a defilat în scaun cu rotile și cu un steag în mână

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Cei care au urmărit parada de 1 Decembrie au putut remarca un militar care a defilat într-un scaun cu rotile, împins de un camarad, în timp ce ținea în mâini steagul Asociației Militarilor Veterani din România. Soldatul se numește Andrei Opriș, a luptat în Bosnia, Irak și Afganistan. Întors acasă, luptă acum pentru altă cauză și anume realizarea în România a unui centru de recuperare fizică și psihică a militarilor care au trecut prin războaie.
Sistemul Patriot românesc, pe sub Arcul de Triumf
Foto: MApN

VIDEO / FOTO Parada militară de la Arcul de Triumf de Ziua Națională. Militarii români au defilat în premieră cu sistemul de rachete HIMARS, sistemul anti-rachetă Patriot și transportoarele Piranha V

de Victor Cozmei HotNews.ro
Parada militară de Ziua Națională a României va marca 103 ani de la Marea Unire, iar cu acest prilej câteva sute de militari și specialiști ai MApN, MAI, SRI și SPP vor defila în Capitală, împreună cu peste 100 de mijloace tehnice, în timp ce aproape 30 de aeronave vor survola orașul. În premieră soldații români vor prezenta la parada din acest an două din cele mai noi echipamente intrate în dotarea Armatei Române: sistemul de rachete cu bătaie mare sol-sol HIMARS și sistemul defensiv antiaerian și antirachetă Patriot.

1 Decembrie - Ziua Natțională a României
Foto: Dreamstime.com

1 Decembrie, Ziua Națională a României. Semnificațiile și istoria acestei zile. Cum se desfășoară ceremoniile în țară, care sunt restricțiile

de Victor Cozmei HotNews.ro
Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 103 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare. Pe ce alte date a fost în trecută sărbătorită ziua României, ce obiceiuri și tradiții au românii de această zi specială, ce manifestări sunt planificate azi, care sunt regulile de acces și zona restricțiilor rutiere, toate în articolul următor.
Volodimir Zelenski
Foto: Genya Savilov / AFP / Profimedia Images

Rusia a început exercițiile militare la granița cu Ucraina. Zelenski, în Parlament: Nu mi-e frică să discut direct cu Putin / Premierul acuză Rusia de complot -UPDATE

de R.P. HotNews.ro
Ucraina trebuie să poarte tratative direct cu Moscova pentru a pune capăt războiului cu forțele sprijinite de Rusia în regiunea Donbas, a declarat, miercuri, președintele Volodimir Zelenski, într-un mesaj adresat Parlamentului de la Kiev. Zelenski a mai spus că nu-i e frică să discute cu Vladimir Putin. Între timp, tot miercuri, Rusia a anunțat că a început exercițiile militare regulate de iarnă în districtul său sudic, care se învecinează în mare parte cu Ucraina. Nu mai puțin de 10.000 de soldați s-au mutat pe terenuri de antrenament în această zonă imensă.
Hanu lui Manuc, Bucuresti
Foto: Facebook

Weekend trending special: Restaurantele din București care au pregătit meniuri dedicate de Ziua Națională a României (cu fasole și ciolan incluse, desigur)

de Gruia Dragomir HotNews.ro
În cazul în care n-ai gătit acasă fasole cu ciolan/cârnați și nici nu vrei să mănânci o porție de la un eveniment organizat de vreo televiziune, am pregătit o listă cu locuri unde poți să mergi la sigur și unde se gătește nu doar bine, ci excelent. De reținut e că peste tot accesul se face cu certificat verde.
Copil flutura steagul Romaniei in a cincea zi de proteste #colectiv
Foto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

1 Decembrie 2021 - Unirea fără discriminări. Români suntem cu toții

de Eugen Istodor HotNews.ro
​În 1918 Unirea românii au făcut-o pentru a fi împreună Țara Românească, Moldova, Basarabia și Transilvania. Să fim uniți ca români de la Nistru până-la Tisa. De la Dunăre până la Satu Mare. Să fim în interiorul unui suflet toți cei care vorbesc o limbă. Astăzi în 2021, Unirea aceea este făcută, este gata. Acum zic eu ar fi bun un UPDATE, ar fi bună o unirea care nu mai creeze atâtea disensiuni. Să-i cuprindă pe toți. Unirea din 2021 “ar trebui un cântec încăpător, precum. Foșnirea mătăsoasă a mărilor cu sare; Ori lauda grădinii de îngeri, când răsare (Ion Barbu-Timbru).


Chestionar certificat covid
Foto: DreamsTime

​Chestionar online. Spune-ți părerea: Tu cum vezi certificatul verde COVID-19?

de CZ HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | MEET Your MEP
În România, ceritificatul verde COVID este condiție de acces liber la mall, la restaurant, în magazine nealimentare, dar în țări ca Italia sau Austria, este obligatroiu și la locul de muncă. Tu cum vezi certificatul verde? Intră și votează în chestionarul nostru...
Coronavirus in Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Coronavirus România - date parțiale: Peste 1.100 de cazuri noi / Mult mai puțini morți COVID față de ziua anterioară

de C.V. HotNews.ro
În ultima zi au fost raportate peste 1.100 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2, în scădere față de marți când raportarea oficială a arătat peste 1.600 de cazuri. de asemenea, și numărul morților COVID e la cote mai joase.
Familia Ionescu și nebunia supra-îndatorării
Foto: BCR
Articol susținut de BCR ​

Familia Ionescu și nebunia supra-îndatorării. Jurnal de psiholog.

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, ora 18:00. Ședința programată cu S. Ionescu. „Sunt la capătul puterilor… Nu mai pot… Am nevoie de ajutor". Cu aceste cuvinte, șoptite timid, dl. Ionescu își începe prima consultație în biroul meu. Acest bărbat, în vârstă de patruzeci de ani, de înălțime medie, ochelari cu rame închise la culoare, păr încărunțit la perciuni, elegant, are niște cearcăne uriașe sub ochi. Își scoate o țigară, dar îi spun că la mine nu se fumează. Stă în fața mea, încremenit și tăcut pe scaun.
Cristina Neagu, vizită-surpriză la antrenamentul echipei naționale de handbal
Foto: Captura YouTube
Articol susținut de BRD Groupe Societe Generale​

​VIDEO Cristina Neagu a făcut o vizită-surpriză la antrenamentul echipei naționale de handbal: Cu multă muncă și dăruire putem să câștigăm orice meci

de Smile Media
Cristina Neagu, cea mai titrată handbalistă româncă, le-a făcut o vizită-surpriză coechipierelor sale, la unul dintre ultimele antrenamente ale echipei naționale desfășurat la Sala Polivalentă din București, înainte de plecarea spre Campionatul Mondial de Handbal feminin din Spania, pentru a le ura succes la competiție. Cu această ocazie, handbalista a adresat și un mesaj de „La mulți ani”, cu ocazia zilei naționale a României, 1 decembrie.
Semnătura electronică
Foto: Freepik.com

[P] Semnăturile electronice - o soluție pentru digitalizare

de Smile Media
Luni, 29 Nov 2021 Actualitate | Esențial
Ovidiu Găitan, Federația Patronală Petrol Și Gaze. Acest articol face parte dintr-o campanie de informare a Confederației Patronale Concordia privind beneficiile democratizării semnăturii electronice. Semnăturile electronice sunt importante în procesele de digitalizare, acestea contribuind la flexibilizarea și debirocratizarea a procesului de întocmire și semnare a documentelor, creșterea eficienței serviciilor online din sectorul public și privat, a activităților economice electronice și a comerțului electronic.
Oferte Huawei de Black Friday 2021
Foto: Huawei Consumer BG
Articol susținut de Huawei Consumer BG

Black Friday la Huawei. Ce produse poți găsi la prețuri avantajoase

de Narcis Anton Smile Media
Luni, 29 Nov 2021 Actualitate | Esențial
Da, a venit din nou acea perioadă din an când majoritatea magazinelor reduc prețurile. Black Friday a devenit și în România un eveniment destul de așteptat, chiar dacă la noi în țară nu este un eveniment care se întâmplă într-o singură zi. Majoritatea magazinelor aleg să țină reducerile pe o perioadă mai lungă de timp. Și asta nu este un lucru rău, evident, cu condiția ca reducerile să fie avantajoase.
Daniel Nicolaescu - Președintele Comisiei Juridice a ARB
Foto: Hotnews
Articol susținut de Asociația Română a Băncilor în cadrul campaniei "ARB Talks"

​VIDEO INTERVIU: Daniel Nicolaescu, ARB - pe de o parte, anumite lucruri trebuie explicate mai clar, pe de altă parte, ne dorim contracte mai scurte. Echilibrul este greu de realizat

de SmileMedia
Contractele cu băncile nu au fost mereu o lectură plăcută însă sunt o lectură necesară atunci când dorești să beneficiezi de anumite produse. Daniel Nicolaescu, Președintele Comisiei Juridice a Asociației Române a Băncilor explică într-un interviu acordat hotnews.ro de ce pun băncile atât de multe întrebări clienților lor, de ce contractele bancare sunt stufoase și ce s-a întâmplat cu acele clauze contractuale complicat de înțeles de persoanele obișnuite.
Marius Vasilescu si Vasile Vasilescu
Foto: horologer
​#Respect #RoMâine

INTERVIU Marius Vasilescu, antreprenor ceasornicar: Primul ceas l-am asamblat la vârsta de 7 ani sub îndrumarea tatălui meu

de A.T. HotNews.ro
În ceasornicărie trebuie mult calm, concentrare și gândire logică, așa că ceasornicarii sunt de regulă niște oameni destul de înțelepți. Pe lângă asta, faptul că sunt din ce în ce mai puțini ceasornicari competenți (în întreaga lume, nu numai în România) nu face decât ca respectul oamenilor pentru această meserie să fie pe un trend crescător, spune Marius Vasilescu, antreprenor ceasornicar.
Patriotism
Foto:

IC Brătianu: Patriotismul se poate arăta prin ce spui, mai ales prin ce faci, si câteodată se arată prin ce taci. O discuție despre patriotism cu un academician, un antreprenor și un student

de DP HotNews.ro
”​Manifestärile de patriotism se pot face si prin ce spui, se pot face mai ales prin ce faci, si cate odatä se fac prin ce taci. Și nu și reaminteșce d. Cantacuzino că d-sa este representant al municipalităței Bucuresci și că pe timpul pe care l-a pierdut de a căuta în dicționar cuvinte fórte frumóse si de a construi frase fórte cadentate, putea să-l întrebuințeze din punct de vedere patriotic și în alt mod”, îi spunea IC Brătianu lui MG Cantacuzino, primar al Capitalei și fost ministru al Justiției într-o dezbatere parlamentară. Ce mai înseamnă azi a fi patriot? Cât de mult s-au schimbat după Revoluție atributele ”bunului” patriot? Aceste întrebări le-am adresat unor personalități, unor antreprenori si unor studenți. Oameni care au trăit mult timp sub comunism, oameni care au trăit o bucată scurtă de comunism și tineri care nu au prins deloc comunismul. Azi, prima parte: acad. Daniel Dăianu, Paul Prisecaru- fost economist-șef al Consiliului Concurenței, în prezent antreprenor- și studenta Daniela Moiș din Timișoara.
fakepath\Maia Sandu si Klaus Iohannis, la Cotroceni (Sursa: Twitter)
Foto: Hotnews

Maia Sandu: ”Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă. Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită”

de Redactia HotNews.ro
Președintele Rep. Moldova, Maia Sandu, a transmis, miercuri, un mesaj cu ocaiza Zilei Naționale a României, mulțumind pentru ”prietenie”. ”Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă. Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită, și un model de țară”, a spus Maia Sandu, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.
Protest la parada militară
Foto: Facebook / Marian Raduna

Banner de protest la adresa lui Iohannis afișat la parada militară: „liescu a chemat minerii. Iohannis a chemat PSD-ul” VIDEO

de C.V. HotNews.ro
Un banner cu mesaj critic la adresa președintelui Klaus Iohannis și a cooptării PSD la guvernare a fost afișat de câțiva dintre cei veniți să asiste la parada de Ziua Națională, de la București.
O lovitura de la 11 metri speciala
Foto: Captura Instagram

VIDEO Să mai și zâmbim: De cât elan ai nevoie pentru a executa un penalti?

de Red. Sport HotNews.ro
Unii fotbaliști execută penaltiurile de pe loc, alții au nevoie de mai mult elan. Există însă și o categorie aparte: cei carora le trebuie jumătate de teren pentru a se pregăti.
Pandemie
Foto: Profimedia Images / Rana Dias / Caia Image

Tulpina Omicron în 10 întrebări și răspunsuri: Când vom ști dacă vaccinurile sunt sau nu eficiente, de ce a apărut în Africa, cât de contagioasă este și ce simptome provoacă

de Alina Neagu HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Sanatate
​Nici nu am scăpat cu bine de tulpina Delta a coronavirusului, dominantă în acest moment în lume și aflată la originea declanțării valului 5 al pandemiei în multe țări din Europa occidentală în urmă cu doar câteva zile, și deja suntem pândiți de un nou pericol: o nouă tulpină a coronavirusului - Omicron - despre care se știu în acest moment puține lucruri
Antony Blinken
Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Mesajul secretarului de stat al SUA, Antony Blinken de 1 Decembrie: Suntem mândri să fim alături de România ca aliați NATO

de Redactia HotNews.ro
Secretarul de stat american Antony Blinken afirmă, în mesajul de Ziua Națională a României, că Statele Unite sunt ”mândre” să fie alături de România ca aliați NATO, să acționeze împreună pentru a depăși amenințările și provocările de azi și de mâine, atât în regiunea Mării Negre, cât și în alte zone.
Coronavirus in Germania
Foto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

Omicron Nigeria a depistat primele cazuri de infectare cu noua tulpină / Varianta sud-africană continuă să se răspândească și în Europa

de Redactia HotNews.ro
Nigeria, cea mai populată țară africană, a depistat pe teritoriul său primele trei cazuri de infectare cu variantă Omicron a coronavirusului care se răspândește în întreaga lume, au anunțat miercuri autoritățile sanitare. Și în Europa au fost confirmate noi cazuri de infectare cu noua tulpină, tot mai multe state revenind la o serie de restricți: în Marea Britanie au fost identificate alte 22 de cazuri, în Germania 4, în timp ce Norvegia a revenit la purtarea măștii sanitare. Coreea de Sud a raportat și ea o creștere a numărului de cazuri.
armata spionaj si economie in romania1945-1991
Foto: Hotnews

Armată, spionaj și economie în România (1945-1991). Ediție specială Giftbooks cu mesajul și autograful autorului!

de A.V. HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Actualitate | Cultură
Aceasta este poate cea mai spectaculoasă carte de pană acum a istoricului Petre Opriș. Când începi să analizezi industria din perioada comunistă, inevitabil trebuie să intri în zona spionajului industrial și a proiectelor militare. Spionajul, mai ales pe vremea lui Ceaușescu, a fost un element esențial al dezvoltării industriei românești. Și astfel începi să înțelegi cum luau Ceaușescu sau diverși ministri decizii. - Lucian Popescu, editor Contributors.ro
Ediție specială, exclusiv pentru GiftBooks, cartonată și cu mesaj din partea autorului și autograf! Număr limitat de exemplare!
Vasile Ghetau
Foto: Arhiva personala

Cifrele catastrofale ale depopularii României in anul 2020

de Vasile Ghetau Contributors.ro
Populația rezidentă a țării era la începutul anului 2021 de aproape 19,2 milioane locuitori. Declinul din anul 2020 a fost deosebit de mare, de 143 mii locuitori. Raportat la numărul populației rezidente a țării indicatorul a avut nivelul cel mai ridicat din cele 9 țări membre ale Uniunii Europene în care populația a fost în declin.
O radiografie la nivelul localităților, județelor și regiunilor de dezvoltare economică relevă amploarea crizei demografice în care se află țara. Peisajul este cel al unui dezastru în care cei mici și slabi dispar inexorabil alimentând cu puținul care le-a mai rămas pe cei mai mari și mai puternici. Dar acest puțin nu îi poate salva pe termen lung pe cei din urmă, ei înșiși purtând tarele unei maladii cronice, denatalitatea.
Simona Halep
Foto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

FOTO Simona Halep, postare specială cu ocazia Zilei Naționale a României

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep va sărbători Ziua Națională a României antrenându-se. Fosta lideră a ierarhiei WTA a ținut să marcheze sărbătoarea de 1 Decembrie prin intermediul a trei imagini, fotografii postate pe contul personal de Instagram.
Restrictii rutiere
Foto: Politia Romana

Restricții de circulație în București cu ocazia ceremoniei de Ziua Națională

de DP HotNews.ro
Brigada Rutieră a Capitalei a dispus, pentru miercuri, măsuri specifice în vederea fluidizării și restricționării traficului rutier în contextul organizării ceremoniei oficiale cu ocazia Zilei Naționale a României. Astfel, până la ora 17,00 va fi închisă alveola în dreptul stației STB, din Piața Arcul de Triumf, pe sensul de mers dinspre b-dul Mareșal C-tin Prezan către Piața Presei Libere, pentru amplasarea sistemului de sonorizare; restricționarea parcării/staționării voluntare în supralărgirea șos. Pavel D. Kiseleff (rond Kiseleff) din dreptul Monumentului Infanteriei; restricționarea parcării autovehiculelor pe str. Docenților; restricționarea parcării/staționării voluntare pe Aleea Pescăruș (între Intrarea Pescăruș și Restaurantul Pescăruș).
Check-point Kalanchak intre Ucraina si Crimeea
Foto: Gabriel Bejan

Ucraina cere NATO să pregătească sancțiuni împotriva Rusiei și să întărească cooperarea militară cu Kievul, în eventualitatea unui atac

de R.P. HotNews.ro
Ucraina a cerut, miercuri, NATO să pregătească sancțiuni economice pentru Rusia și să întărească cooperarea militară cu Kievul, în contextul în care țara a început un dialog cu alianța nord-atlantică despre modul în care poate combate un eventual nou atac al Rusiei, care și-a comasat trupele la graniță.
Vaccinul Pfizer-BioNTech
Foto: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pfizer solicită autorizarea pentru rapelul vaccinului la adolescenții de 16-17 ani

de Redactia HotNews.ro
Pfizer a anunțat marți că a depus o cerere de autorizare pentru o doză de rapel a vaccinului său anti-COVID-19 la adolescenții de 16 și 17 ani din Statele Unite, pe fondul îngrijorării cu privire la apariția variantei Omicron, transmite AFP citată de Agerpres.
Coronavirus Coreea de Sud
Foto: Steve Cho/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coreea de Sud: Număr record de cazuri Covid-19 în ultimele 24 de ore

de Redactia HotNews.ro
Coreea de Sud a înregistrat, marți. 5.123 de cazuri noi de Covid-19, o cifră record pentru o singură zi, potrivit unui comunicat de presă al Agenției pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea (KDCA).
Guvernul lui Nicolae Ciucă
Foto: Captura

VIDEO Nicolae Ciucă de 1 Decembrie: Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm

de Redactia HotNews.ro
Marea Unire de la 1 Decembrie este o lecție despre perseverență și coeziune, care acum ne este deosebit de utilă astăzi, spune premierul Nicolae Ciucă, în mesajul adresat cu ocazia Zilei Naționale. ”Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm. Am încredere că vom reuși să trecem împreună prin aceste greutăți și am încredere în curajul și credința românilor”, mai spune Ciucă.
LeBron James
Foto: Nic Antaya / Getty images / Profimedia

LeBron James, pozitiv la Covid-19: Cum se simte vedeta lui Los Angeles Lakers

de A.I. HotNews.ro
LeBron James nu a fost folosit de Los Angeles Lakers contra celor de la Sacramento Kings (victorie cu 117-92), iar la finalul disputei Anthony Davis, unul dintre coechipierii săi, a elucidat misterul: LeBron a fost testat pozitiv la Covid-19.
Incendiu de vegetaţie în Piatra Neamţ
Foto: News.ro

VIDEO Incendiul de proporții de la Piatra Neamț a fost lichidat: Peste 20 de hectare de vegetație de pe muntele Pietricica au ars

de Redactia HotNews.ro
Peste 20 hectare de vegetație de pe muntele Pietricica, din Piatra-Neamț, au ars în noaptea de marți spre miercuri într-un incendiu ce risca să se extindă la o mănăstire, dar și la mai multe blocuri din apropiere. Condițiile de intervenție ale pompierilor au fost nefavorabile din cauza vântului puternic, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, locotenentul Irina Popa, citat de Agerpres.
Vaccinare anti-Covid
Foto: David Talukdar / Shutterstock Editorial / Profimedia

Digi24: Primele țări din Europa care anunță amenzi pentru cei care refuză vaccinul obligatoriu. În Austria, amenda poate ajunge la 7.200 euro

de ​Digi24 Digi24.ro
După Austria, și Grecia anunță măsura vaccinării obligatorii, însă doar pentru persoanele de peste 60 de ani. În caz de refuz, grecii vor primi amendă 100 de euro pentru fiecare lună în care nu-și fac vaccinul.
Kylian Mbappe, la gala Balonului de Aur
Foto: Profimedia via DigiSport

DigiSport: Kylian Mbappe, viral: cum a reacționat când a văzut pe ce loc s-a clasat în ierarhia pentru Balonul de Aur

de Digisport Digisport.ro
Balonul de Aur a fost primit în 2021 de Lionel Messi, în timp ce Kylian Mbappe, văzut de multă lume drept un pretendent la câștigarea trofeului în viitorul apropiat, nu s-a clasat în Top 5.
Ziua Nationala la Bruxelles
Foto: ICR

Ziua Națională a României, marcată prin concerte, expoziții, proiecții și experimente artistice la reprezentanțele ICR

de DP HotNews.ro
Ziua Națională a României este marcată de reprezentanțele Institutului Cultural Român și de partenerii acestuia prin concerte, expoziții, proiecții de filme, experimente artistice, organizate în format hibrid, cu public sau online, scrie news.ro. În mai toate capitalele europene, Ziua Națională va fi celebrată prin recitaluri, concerte, expoziții sau intervenții artistice, potrivit programului organizatorilor.
Fasole cu ciolan
Foto: Facebook/ Moara cu noroc

Marele mister al fasolei cu ciolan, mâncarea românilor de Ziua Națională: „Într-o țară creștină și preponderent religioasă, mâncarea tradițională din această zi nu ar conține nici carne, nici pește, nici ouă, nici lactate”

de Gruia Dragomir HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Life | Prin oraș
Un doctor în sociologia practicilor alimentare și un jurnalist specializat în gastronomie explică pentru HotNews.ro de când și mai ales de ce a devenit fasolea cu ciolan un mod tradițional de sărbătorire a Zilei Naționale a României.
CSM Stiinta Baia Mare
Foto: Facebook - CSM Stiinta Baia Mare

Maramureș: Repatriată din Africa de Sus, echipa de rugby CSM Știința Baia Mare a intrat în carantină

de DP HotNews.ro
Echipa de rugby CSM Știința Baia Mare a fost repatriată din Africa de Sud, în cursul nopții de marți spre miercuri, cu o cursă specială TAROM și a intrat în carantină, a anunțat subprefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, citat de Agerpres. Cele 29 de persoane au aterizat în această seară (noaptea de marți spre miercuri - n. r.) cu o cursă TAROM pe Aeroportul Internațional Maramureș. Ei au fost testați și s-au recoltat probe RT-PCR în Africa de Sud, Kenya, dar și la sosirea pe aeroport de către personal medical din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș" a precizat Rudolf Stauder. Potrivit acestuia, nici un component al echipei de rugby CSM Știința Baia Mare nu are probleme medicale.
Nerd Alert
Foto: Hotnews
​NERD ALERT

Tom Cruise a insistat ca Val Kilmer să joace în „Top Gun 2” deși și-a pierdut vocea din cauza cancerului / Frank Sinatra trebuia să fie „Greu de ucis” / Daniel Craig a luat-o la fugă după ce i-a spart nasul lui Dave Bautista

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021
Tom Cruise a cerut vehement ca Val Kilmer să fie în noul film Top Gun 2 deși acesta și-a pierdut aproape complet vocea din cauza cancerului, Daniel Craig a luat-o la fugă după ce i-a spart nasul lui Dave Bautista în timpul filmărilor la James Bond, Henry Cavill vrea să mai îl joace pe Superman, Frank Sinatra trebuia să fie „Greu de ucis” și alte povești interesante cu „The Mandalorian”, James Gandolfini și Nicolas Cage într-o ediție specială a Nerd Alert.
Gabriel fundasul lui Arsenal Londra
Foto: Captura Twitter

VIDEO Un jucător al lui Arsenal s-a luptat cu hoții care au încercat să-l jefuiască în propria casă

de L.V.A. HotNews.ro
Gabriel, fundașul lui Arsenal Londra, s-a luptat în noaptea de marți spre miercuri cu hoții care au încercat să-l lase fără ceas, bani și mașină chiar în propriul garaj.
Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei
Foto: HotNews / DP

Câte Zile Naționale a avut România și cum erau serbate. De la ”bandele de lăutari” la paradele militare de azi

de D.P. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Esențial
Trei zile Naționale a avut România: între 1861-1866 Ziua națională a României a fost fixată pentru 24 ianuarie. A urmat apoi perioada 1869-1947, când Sărbătoarea Națională era la 10 mai, apoi, după venirea la putere a comuniștilor, (între 1948-1989), ziua de 23 august era cea în care întreg poporul serba ”întoarcerea armelor”.
bancnota 20 lei- fata
Foto: Hotnews

Azi intră în circulație prima bancnotă de 20 de lei, pe care figurează Ecaterina Teodoroiu. Cum arată noua bancnotă

de DP HotNews.ro
Prima bancnotă pe care este prezentă o personalitate feminină, Ecaterina Teodoroiu, cu o valoare de 20 de lei, este pusă în circulație de miercuri, notează news.ro. Tot miercuri, BNR lansează în circuitul numismatic replica pe suport de polimer după prima bancnotă de 20 lei emisă de Banca Națională a României în anul 1881. ”Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, a precizat BNR
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Douyin este varianta chineza a TikTok
Foto: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Considerat nerelevant de cei maturi, TikTok e folosit intens de micii antreprenori. Poveștile a 6 oameni de afaceri români al căror business e pe TikTok

de Daniela Moiș HotNews.ro
În 2021, TikTok, platforma de socializare pentru partajarea de videoclipuri, este extrem de populară. Copiii o adoră, mulți adulți nu o înțeleg, unii o contestă, dar un lucru e clar: nu poți s-o ignori. TikTok se numește Douyin în China, unde are peste 250 de milioane de utilizatori. În restul lumii, aplicația se numește TikTok și este disponibilă în 154 de țări. Când deschideți TikTok, vă întâmpină videoclipuri făcute deopotrivă de amatori și profesioniști. Pentru cei de peste 20 de ani, acest conținut nu are nicio relevanță, dar pentru cei de sub 20 de ani e crucială, întrucât pot strânge milioane de vizualizări și de urmăritori. Sensor Tower raportează că TikTok a fost cea mai descărcată aplicație la nivel mondial în trimestrul al treilea din 2021, depășind 3 miliarde de instalări la nivel global. Pentru micii întreprinzători, conștienți de potențialul de marketing pe care îl oferă, TikTok este o foarte bună trambulină de vânzări. Iată povestea a 6 dintre ei.
Marcel Ciolacu
Foto: Agerpres

Ciolacu spune că n-a negociat cu Iohannis guvernul PSD-PNL. „Lucrurile” pe care liderul social-democrat spune că nu le-a uitat

de D.D. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Politic
Marcel Ciolacu susține că nici el și niciun social-democrat nu a negociat cu președintele Klaus Iohannis formarea Guvernului, discuțiile având loc doar între partide. El spune, de asemenea, că PSD, spre deosebire de PNL, nu are niciun "parteneriat" cu șeful statului.
Omicron
Foto: Dreamstime
Articol actualizat

Omicron: Numărul țărilor în care este detectată noua tulpină crește / Îngrijorate, piețele financiare intră în zona scăderilor / OMS: Interdicțiile de călătorie nu vor împiedica răspândirea noii variante

de G.S. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Coronavirus
Lista țărilor unde este confirmată varianta Omicron a coronavirusului crește rapid, marți făcând astfel de anunțuri națiuni precum Japonia, Brazilia sau teritoriul francez Reunion din Oceanul Indian. Piețele financiare s-au ”înroșit”, investitorii fiind îngrijorați de declarații precum cea a OMS, care a spus că nua tulpină Covid-19 aduce un risc foarte mare de creștere a numărului de infecții, sau a șefului Moderna, care a prezis că actualele vaccinuri vor avea un efect redus contra Omicron.
parada militara 1 Decembrie
Foto: Facebook

Reguli pentru participarea la parada militară de 1 Decembrie

de Redactia HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Esențial
La ceremoniile militare care vor avea loc miercuri, de Ziua Națională a României, vor avea acces, în zona oficială, în București, cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reședință de județ cel mult 200 de persoane, care sunt vaccinate anti-COVID sau au trecut prin boală. Pentru cei care vor să ia parte la manifestări în afara zonei oficiale nu este nevoie de certificat COVID-19.
xenoboti
Foto: Captura YouTube

Cercetători: Primii roboți vii din lume, cunoscuți sub numele de xenoboți, se pot reproduce

de DP HotNews.ro
Oamenii de știință americani care au creat primii roboți vii din lume spun că formele de viață, cunoscute sub numele de xenoboți, se pot reproduce acum într-un mod care nu este văzut la plante și animale, relatează CNN, citat de news.ro. Formați din celulele stem ale broaștei africane cu gheare (Xenopus laevis) de la care își iau numele, xenoboții au o circumferință mai mică de un milimetru (0,04 inchi). Micii roboți au fost prezentați pentru prima dată în 2020, după ce experimentele au arătat că se pot mișca, lucra împreună în grupuri și se pot auto-vindeca.
Adrian Caciu
Foto: Agerpres

Ministrul Finanțelor, despre subvenția la gigacalorie în Capitală: Îl aștept pe Nicușor Dan să depună la minister orice hârtie, nu a depus și nici nu m-a sunat. Dânsul face meciuri, ping-pong pe Facebook

de V.M. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Revista Presei | Radio TV
Noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat marți seară că primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu a făcut nicio solicitare la Ministerul de Finanțe pentru subvenția la gigacalorie, în schimb „face meciuri, ping-pong pe Facebook” cu ministrul Finanțelor, în plină iarnă.
Alexandru Rafila
Foto: Facebook

Alexandru Rafila, despre posibile relaxări ale măsurilor de sărbători: Trebuie văzut contextul epidemiologic. Suntem în scenariul verde, dar contează trendul. Gândiți-vă ce s-a întâmplat astă vară

de V.M. HotNews.ro
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat marți seară, referindu-se la posibile relaxări ale măsurilor de sărbători, că trebuie văzut contextul epidemiologic. Ministrul a explicat că în acest moment suntem în scenariul verde, dar contează trendul. „Gândiți-vă ce s-a întâmplat astă vară”, a declarat Rafila.
China
Foto: Profimedia Images

Financial Times: Populația Chinei se micșorează, și încă rapid​

de V.M. HotNews.ro
În macroeconomie există o zicală veche și cam uzată: „Demografia este destinul”. Ideea e simplă. Dacă forța ta de muncă poate conta pe tineri, pe marginalizați ori pe imigranți pentru a se înrola în număr mai mare decât cei care pleacă, economia ta se află într-o situație destul de fericită. Consumul, investițiile și veniturile fiscale ar trebui în mod natural s-o stimuleze și mai mult.
vaccinare anti COVID
Foto: comitetul de coordonare a vaccinarii

Maraton de vaccinare anti-COVID, miercuri și joi, cu prilejul Zilei Naționale

de DP HotNews.ro
Ministerul Apărării Naționale (MApN) organizează, miercuri și joi, cu prilejul Zilei Naționale a României, un maraton de vaccinare anti-COVID, în șase spitale militare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a serurilor împotriva infecției cu SARS-CoV-2, notează Agerpres. Persoanele care doresc să se vaccineze o vor putea face non-stop, începând cu ora 8,00 a zilei de 1 decembrie și până la ora 16,00 pe 2 decembrie, în centrele de vaccinare care funcționează la Spitalul Clinic Militar de Urgență "Dr. Iacob Czihac" din Iași, Spitalul Clinic Militar de Urgență "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca, la Spitalul Militar de Urgență "Dr. Alexandru Gafencu" din Constanța, Spitalul Clinic de Urgență Militar "Dr. Ștefan Odobleja" din Craiova, Spitalul Militar de Urgență "Regina Maria" din Brașov și la Spitalul Clinic Militar de Urgență "Dr. Victor Popescu" din Timișoara.
Autostrada A10
Foto: Ministerul Transporturilor

VIDEO A fost deschis circulației ultimul tronson din Autostrada A 10 Sebeș-Turda, după 7 ani. Se va circula fără întrerupere între Sibiu și Cluj

de Redactia HotNews.ro
Ultimul tronson de 25 de kilometri din Autostrada A 10 Sebeș-Turda a fost deschis circulației, marți după-amiază, deși nu toate lucrările sunt finalizate. Astfel, după 7 ani de la semnarea contractului pentru această autostradă, se poate circula fără întrerupere între Sibiu și Cluj.
Marcel Ciolacu
Foto: Agerpres

Ciolacu: Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie

de D.D. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Politic
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie, precizând că toată lumea are drepturi.
​Parlamentul European
Foto: europarl.europa.eu

Top 50 în Parlamentul European. Eurodeputații români care au intrat în clasament

de C.D. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Europarlamentarul USR Dragoș Pîslaru este pe locul doi în clasamentul general al eurodeputaților, potrivit Eulytix Annual Report. În top 50, intră pe 6 Nicolae Ștefănuță (USR), Maria Grapini (PPU), pe 18 Victor Negrescu (PSD) și pe 19 Marian Jean Marinescu (PNL).
Iarna
Foto: Pixabay

Prognoza meteo: Temperaturi oscilante în decembrie / Cum va fi vremea în următoarea lună

de V.M. HotNews.ro
În următoarele patru săptămâni regimul termic va fi unul oscilant, cu perioade în care temperaturile vor fi fie ușor mai ridicate, fie ușor mai coborâte decât cele specifice datei din calendar, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 29 noiembrie - 27 decembrie 2021.
Sorin Grindeanu
Foto: AGERPRES

Sorin Grindeanu, întrebat cum pot fi eliminate șpaga și corupția din domeniul Transporturilor: Nu există cartonaș galben, e direct roșu

de V.M. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Revista Presei | Radio TV
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu spune că va acorda direct „cartonaș roșu” celor care nu vor fi corecți în domeniul Transporturilor și a criticat faptul că nenumăratele studii, planuri și hărți privind infrastructura rutieră au costat foarte mulți bani.
Dacian Ciolos
Foto: HotNews / Dan Popescu

Deputat USR: Dacian Cioloș nu a primit încă invitație la recepția organizată la Cotroceni de Ziua Națională

de V.M. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Politic
Deputatul USR Cristian Seidler a declarat la Antena 3 că până marți după-amiază liderul partidului Dacian Cioloș nu primise invitație la recepția organizată miercuri de preșdintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naționale.
Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

Iohannis decorează de 1 Decembrie cadre medicale, membri ai corpului didactic, reprezentanți ai societății civile. Decorații și pentru culte, voluntari, angajați și instituții din cultură, educație și apărare - UPDATE

de V.M. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Esențial
Președintele Klaus Iohannis decorează, miercuri, la Palatul Cotroceni, cadre medicale, membri ai corpului didactic și reprezentanți ai societății civile, cu prilejul Zilei Naționale a României, a anunțat Președinția. Șeful statului a semnat de asemenea o serie de decrete de decorare pentru voluntari, în echipele de acordare a primului ajutor în caz de situații de urgență, instituții din cultură, educație, culte și apărare, dar și unor angajați care s-au remarcat în aceste domenii.
Tratamentul Regeneron ar putea avea probleme cu Omicron
Foto: DreamsTime

Încă o veste proastă: Tratamentele cu anticorpi ar putea avea probleme contra Omicron / Anunțul, făcut de Regeneron, al cărei produs este aprobat în UE

de G.S. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Coronavirus
Tratamentul cu anticorpi COVID-19 al Regeneron Pharmaceuticals și alte medicamente similare ar putea fi mai puțin eficiente împotriva noii variante a coronavirusului Omicron, a declarat marți compania, citată de Reuters.
CET Grozăvesti
Foto: Hotnews

Cu cât plătesc mai mult în această iarnă pentru încălzire locuitorii din marile orașe ale României

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
La Cluj-Napoca, prețul plătit de populație pentru gigacalorie a fost majorat cu 15% - de la 242 de lei la 278 lei, la Brașov, cu 33% - de la 198,97 de lei la 264,14 de lei, la Oradea, cu 40% - de la 283,1 lei la 396,4 lei. La Buzău, creșterea este de circa 50%, buzoienii plătind 448,95 lei pentru o gigacalorie, față de 300 de lei, iar la Sibiu, de 31%, până la 351 lei. Prețul real al gigacaloriei este însă mult mai mare în toate aceste orașe, primăria plătind diferența prin subvenție, între 25% și 70%. În București, primarul Nicușor Dan a vrea o majorare de 70%, de la 164 lei la 280 lei, însă nu există consens în Consiliul General pentru a o aproba.
Bursa
Foto: Pexels

Bursele au scăzut puternic marți, după ce Moderna a avertizat că vaccinurile actuale pentru Covid-19 au o eficacitate mai scăzută împotriva variantei Omicron

de V.M. HotNews.ro
Bursele au scăzut puternic, marți, după ce șeful producătorului de medicamente Moderna a declarat că vaccinurile existente împotriva Covid-19 ar fi mai puțin eficiente împotriva noii variante Omicron, dar și-au mai revenit după comentarii mai liniștitoare din partea oficialilor europeni.
Nitzan Horowitz
Foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

​Ministrul sănătății din Israel: Persoanele vaccinate complet și cu rapel împotriva Covid ar putea fi protejate în fața variantei Omicron

de V.M. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Coronavirus
Ministrul israelian al Sănătății, Nitzan Horowitz, a sugerat că persoanele vaccinate complet împotriva Covid-19, și cu rapel la șase luni, ar putea fi protejate în fața variantei Omicron.
Pretul mediu al ha de teren arabil in UE
Foto: Eurostat

Eurostat: Prețurile terenurilor arabile din România, mai mari decât în Franța. Care sunt țările UE cu cele mai ieftine sau cele mai scumpe terenuri

de G.S. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Economie | Agricultura
România este pe locul 13 în UE din punctul de vedere al prețului unui hectar de teren arabil, dar media națională de 7.163 de euro este mai mare decât în țări precum Franța sau Ungaria, arată datele Eurostat.
OMS
Foto: Profimedia Images

Atenționare OMS: Interdicțiile de călătorie nu vor împiedica răspândirea Omicron

de D.D. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Coronavirus
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat marți că interdicțiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea noii variante Omicron a coronavirusului, cerând țărilor să adopte o abordare bazată pe o evaluare a riscurilor, relatează AFP .
Raed Arafat
Foto: AGERPRES

Românii repatriați din Africa de Sud au ajuns în București / Arafat: Testele sunt negative

de V.M. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Esențial
Cei 46 de cetățeni români și 24 de cetățeni străini repatriați din Africa de Sud au aterizat, marți după-amiază, cu o aeronavă a companiei TAROM, la Baza Aeriană 90. Șeful DSU Raed Arafat, aflat la aeroport, a declarat că toate testele persoanelor aflate la bordul avionului au ieșit negative la testul SARS-CoV-2.
Antony Blinken
Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Blinken avertizează că orice „agresiune” a Rusiei împotriva Ucrainei va conduce la un răspuns „serios”

de V.M. HotNews.ro
Orice nouă „agresiune” a Rusiei împotriva Ucrainei ar conduce la un răspuns „serios”, a avertizat marți la Riga șeful diplomației americane Antony Blinken, pe marginea unei reuniuni ministeriale a NATO.
Digi Ungaria
Foto: Digi Communications

Grupul Digi a încheiat vânzarea operațiunilor din Ungaria: Valoarea tranzacției - 625 milioane de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Economie | Telecom
Grupul Digi (RCS&RDS), controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a anunțat marți, 30 noiembrie, încheierea contractului de vânzare-cumpărare privind operațiunile sale din Ungaria către 4iG. Tranzacția are valoarea de 625 milioane de euro și este supusă unor condiții, inclusiv aprobării autorităților de concurență din această țară. Amintim că în urma respingerii de a participa la licitația 5G din Ungaria, reclamațiile DIGI au ajuns la Curtea Europeană de Justiție.
Certificat verde COVID
Foto: Mathieu Thomasset / AFP / Profimedia Images

Legea certificatului verde la locul de muncă, blocată în continuare. Ciucă: Am convenit cu ministrul Sănătății să fie reintrodusă în dezbaterea parlamentului

de D.D. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Politic
​Legea certificatului verde la locul de muncă rămâne deocamdată blocată în comisiile parlamentare. Premierul Nicolae Ciucă spune că a discutat cu ministrul Sănătăți, Alexandru Rafila, ca proiectul să fie repus în discuție, dar nu avansează un termen pentru aprobare.
Varianta Omicron
Foto: Dreamstime.com

Cum a apărut varianta Omicron? Este mai agresivă, mai transmisibilă? De ce acumulează virusul mutații? Specialiștii răspund la întrebările momentului

de Redactia HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Coronavirus
Cum a apărut Omicron? Este mai agresivă, mai transmisibilă? Vaccinurile funcționează? Sunt patru din 8 întrebări esențiale despre noua tulpină a coronavirusului, la care răspunde Cătălin Țucureanu, cercetător științific în imunologie și vaccinologie la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Testare coronavirus
Foto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Varianta omicron, descoperită în Olanda într-un test făcut cu cinci zile înainte ca Africa de Sud să raporteze noua tulpină a coronavirusului

de D.D. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Internațional
Autoritățile sanitare olandeze au anunțat marți că au descoperit varianta omicron într-un test prelevat la 19 noiembrie, cu o săptămână mai devreme decât estima până acum, și că sunt în curs controale pentru a stabili în ce măsură s-a răspândit. Institutul olandez al Sănătății și Mediului (RIVM) a anunțat că nu este posibil, încă, să se spună dacă ”persoanele vizate s-au dus în Africa australă”, relatează AFP.
Sediu ANAF - Sector 1
Foto: Hotnews

Principalele 10 întrebări adresate de contribuabili Fiscului. Care sunt răspunsurile

de F.B. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
În primul semestru din acest an, Fiscul a primit mai multe întrebări, mare parte dintre ele fiind legate de cunoscută Declarație unică, de la cine depune, până la plata contribuțiilor sau înregistrarea în SPV. În acest sens, într-un document, ANAF a prezentat principalele 10 întrebări și a oferit răspunsurile respective.
Teodosie la Pestera Sfantului Andrei
Foto: Captura Facebook

VIDEO Mii de persoane și cozi kilometrice de mașini la Peștera Sfântului Andrei, la slujba ținută de Teodosie

de G.S. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Esențial
Mii de persoane, cu sute de mașini, parcate pe o lungime de mai mulți kilometri, au venit marți prin ploaie la peștera Sfântului Andrei din județul Constanța, unde dimineață a avut loc slujba religioasă oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, potrivit Ziua de Constanța.
Vaccinul AstraZeneca-Oxford
Foto: Sean Elias / PA Images / Profimedia

Universitatea Oxford: Nu există nicio dovadă că vaccinurile nu protejează de formele grave de Covid-19 cu Omicron

de G.S. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Coronavirus
Universitatea din Oxford a transmis marți că nu există nicio dovadă că vaccinurile nu ar putea preveni formele grave de boală provocate de Omicron, dar că este pregătită să realizeze rapid o versiune actualizată a vaccinului său dezvoltat împreună cu AstraZeneca, dacă este necesar, transmite Reuters.
Catalin Drula
Foto: Facebook

Drulă, către succesorul său Grindeanu: Nu e târziu să puneți presiune ca anul acesta să mai recuperăm lenea interimatului PNL la Transporturi / Lista proiectelor care "au nevoie de cărbuni"

de Redactia HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Esențial
Fostul ministru USR al Transporturilor Cătălin Drulă îi transmite succesorului său de la PSD Sorin Grindeanu că nu este târziu să pună presiune pentru ca anul acesta să mai recupereze lenea și reaua voință a interimatului PNL la Transporturi din ultimele 3 luni. Drulă vorbește în termeni duri despre interimatul lui Dan Vîlceanu la Transporturi, spunând că acesta a însemnat ”numiri politice, sinecuri, deprofesionalizare și foarte puțină preocupare pentru proiectele de investiții”.
Avion Tarom
Foto: Agerpres

Ministrul Grindeanu, despre compania Tarom: La Bruxelles e în analiză o cerere de ajutor de stat. Vorbim de 90 de milioane euro

de V.M. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Economie | Finanțe
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că este în analiză alocarea sumei de 90 de milioane de euro către Tarom, din partea Comisiei Europene, bani care ar ajuta foarte mult această companie de stat. Grindeanu a mai spus că se fac eforturi ca Tarom să rămână o companie „a românilor”.
Portavionul HMS Queen Elizabeth
Foto: Steve Parsons-WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

VIDEO Momentul în care un F-35 de pe portavionul Queen Elizabeth se prăbușește în mare / Pilotul s-a catapultat în siguranță

de G.S. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Internațional
O înregistrare video dramatică a ceea ce pare a fi un avion F-35 care se prăbușește de pe portavionul HMS Queen Elizabeth al Marinei Regale a fost postată pe rețelele de socializare, notează BBC.
talibani in Kabul
Foto: Markus Kortlueke / Alamy / Profimedia Images

Cât valorează amnistia anunțată de talibani? Peste 100 de membri ai fostelor forțe afgane, executați sau făcuți dispăruți

de G.S. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Internațional
Talibanii au executat sau au făcut dispăruți peste 100 de foști membri ai forțelor de securitate guvernamentale de când au preluat puterea în Afganistan, potrivit unui raport publicat marți, citat de dpa.
Stephane Bancel
Foto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Directorul Moderna estimează că actualele vaccinuri vor fi mult mai puțin eficiente contra Omicron: Toți oamenii de știință cu care am vorbit spun că 'nu va fi bine'

de G.S. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Coronavirus
Directorul executiv al Moderna a estimat că vaccinurile existente vor fi mult mai puțin eficiente în combaterea Omicron decât tulpinile anterioare de Covid-19 și a avertizat că va dura luni de zile până când companiile farmac vor putea fabrica pe scară largă noi vaccinuri specifice variantei.Alte titluri din Actualitate:

Putin spune că extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina este „o linie roșie”
VIDEO / FOTO Cum a fost decorată Casa Albă pentru sărbătorile de iarnă / În primul său brad de Crăciun de la Casa Albă, familia Biden a pus o fotografie cu Trump
UPDATE "Izolați în Maroc" - zeci de turiști români cer ajutorul ambasadei după ce Marocul și-a suspendat zborurile din cauza variantei Omicron / MAE: Sunt blocați 72 de români
Șefa Agenției Europene a Medicamentelor: Putem aproba în 3-4 luni un vaccin contra Omicron
Incidența Covid a scăzut în Austria și Germania și s-a stabilizat în Olanda
Sfântul Andrei - Superstiții despre o noapte cu magie, strigoi, usturoi și poezie
Lambda, Mu… Omicron? De ce OMS a sărit “Nu” și „Xi” pentru a denumi noua variantă
Într-o zi, dl Sîrbu a realizat că face "cel mai plictisitor lucru din lume" și a plecat să-și îndeplinească "visele mărețe". Lecția învățătorului de țară care a schimbat lumea copiilor cu o poveste: "De fapt, eu nu lucrez aici, ci în viitor"
Noile linii pentru comunicare ale UE cer să nu fie făcute referiri la Crăciun


ECONOMIE

Dacia Jogger
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Dacia Jogger, cel mai nou model de familie al mărcii, poate fi comandat începând de miercuri / Când sunt programate primele livrări

de Redactia HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Economie | Auto
Jogger, noul vehicul de familie al gamei Dacia, poate fi comandat începând de miercuri, 1 decembrie, în întreaga rețea de agenți autorizați ai mărcii, a anunțat compania. Dacia Jogger este disponibil la lansare cu două motorizări - noul motor pe benzină TCe 110 și motorul ECO-G 100 -, iar prețul de pornire pornește de la 13.990 de euro.
Adrian Caciu
Foto: Hotnews

Câciu, Finanțe: Nu vom crește și nu vom introduce noi taxe / Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor

de DP HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor!Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare, a scris marți ministrul Fiananțelor pe Facebook. Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții. Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare, mai spune Adrian Câciu.
Comisia Europeană
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Comisia Europeană: Ce n-a făcut Guvernul Cîțu și ce așteaptă de urgență de la Guvernul Ciucă

de Florin Barbuta HotNews.ro
România este în procedura de deficit excesiv. În acest context, sunt anumite lucruri și măsuri pe care trebuie să le ia și să le facă Guvernul pentru a reduce deficitul bugetar la sub 3% din PIB până în 2024. Comisia Europeană a publicat cu o zi înainte de învestirea Guvernului Ciucă un raport cu privire la situația țării din punct de vedere bugetar. Ce trebuia făcut, ce nu am făcut și, mai nou, ce așteaptă de la noul Guvern.


SPORT

Romain Grosjean scapa ca prin minune din monopostul in flacari
Foto: f1 twitter

VIDEO Cum arată mâinile lui Romain Grosjean la un an după accidentul teribil suferit la Sakhir

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Pe 29 noiembrie 2020, accidentul teribil suferit de Romain Grosjean a făcut înconjurul planetei, pilotul scăpând incredibil dintr-un monopost de Formula 1 rupt la propriu în două. La un an distanță, imagini cu mâinile francezului au fost postate pe Twitter de Nico Rosberg.
Nationala de fotbal feminin a Romaniei
Foto: frf.ro
Fotbal feminin

CM 2023, preliminarii: România, surclasată de Italia

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Sport | Fotbal
Echipa națională de fotbal feminin a României a pierdut categoric, marți, la Voluntari, în fața Italiei, scor 5-0, meciul disputat în cadrul Grupei G a preliminariilor Cupei Mondiale din 2023.
CM Handbal feminin 2021
Foto: ihf.info

Începe Campionatul Mondial de handbal feminin - România, fără Cristina Neagu și cu un obiectiv modest

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Campionatul Mondial de handbal feminin se apropie de start, la competiția găzduită de Spania urmând să participe în premieră 32 de echipe. Primul meci al turneului final este cel dintre țara organizatoare și Argentina (1 decembrie). România se prezintă la start fără cea mai importantă jucătoare, Cristina Neagu (retrasă temporar din națională).


0-100.hotnews.ro

Intr-o uzina auto
Foto: Volvo Cars

Inventivitate, dar și soluții disperate - Ce fac constructorii auto pentru a simți un pic mai puțin efectele crizei procesoarelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Auto
​Unii constructori auto vor pe viitor să-și proiecteze propriile cip-uri, alții le cumpără direct de la producător, iar în unele cazuri mașinile sunt produse fără anumite sisteme. Industria auto spera la început de 2021 că până în a doua jumătate a anului lucrurile se vor rezolva aproape total, însă nu a fost deloc așa, astfel că a fost nevoie să se găsească și soluții ingenioase, dar și unele disperate. Simplitate este cuvântul cheie, în unele cazuri s-a modificat designul sistemelor și asta s-a făcut în funcție de cip-urile care se găseau cel mai ușor.
Masini autonome
Foto: DreamsTime

Mașini fără șoferi circulă de marți în Seul. Vor fi chemate printr-o aplicație

de F.B. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Seul lansează marți serviciul de vehicule autonome, un mare pas în comercializarea proiectului privind mașinile fără șoferi, scrie Korea JoongAng Daily. Autoritățile au anunțat că vor opera 3 mașini autonome pentru cetățeni, ce vor circula pe anumite rute în zona Sangam-dong, din districtul Mapo.


LIFE

Uriah Heep
Foto: Facebook

VIDEO Trupa Uriah Heep, jumătate de secol de existență. Concert la București, în octombrie 2022

de Redactia HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Life | Muzică
Trupa rock Uriah Heep va marca jumătate de secol de existență printr-un turneu care va ajunge și la București în octombrie 2022. Primele 100 de bilete din fiecare categorie au preț special și vor fi puse în vânzare pe 2 decembrie.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by